o90 Waldek poczatkiem CUDU PO 28.10.07, 17:23 gratuluje PO pieknego poczatku CUDU pieknie dajecie ciala Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Waldek poczatkiem CUDU PO 28.10.07, 17:28 maiora veris monstra vix capiunt fidem...;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Waldek poczatkiem CUDU PO 28.10.07, 17:38 o90 napisał: > gratuluje PO pieknego poczatku CUDU Gratulacje przyjęte. Masz jeszcze coś do powiedzenia, zatroskany obywatelu? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Waldek poczatkiem CUDU PO 28.10.07, 17:47 nie sądzisz, że wyborca PiS powinien być bardziej przekonany do cudów, w końcu w chrześcijaństwie cud zajmuje naczelne miejsce, a przeciętny PiSiek to patriota i katolik...;) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Waldek poczatkiem CUDU PO 28.10.07, 17:50 isa.stern napisała: > nie sądzisz, że wyborca PiS powinien być bardziej przekonany do cudów, w końcu > w > chrześcijaństwie cud zajmuje naczelne miejsce, a przeciętny PiSiek to patriota > i > katolik...;) Fakt. Tyle, że jego motto życiowe brzmi - co by sąsiadowi krowa zdechła. A une nie chcom zdychać, paskudy jedne. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Waldek poczatkiem CUDU PO 28.10.07, 17:57 interesujące credo..;) co by sąsiadowi krowa zdechła. A une > nie chcom zdychać, paskudy jedne. zapewne to podkopało jego wiarę w cuda...;) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Waldek poczatkiem CUDU PO 28.10.07, 18:07 isa.stern napisała: > interesujące credo..;) > co by sąsiadowi krowa zdechła. A une > > nie chcom zdychać, paskudy jedne. > zapewne to podkopało jego wiarę w cuda...;) Very możliwe. Natomiast prezesopremier twórczo rozwijał tę piękną, polską, narodową cechę - bezinteresowną zawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Waldek poczatkiem CUDU PO 28.10.07, 18:20 a ja z zainteresowaniem obserwuję p. prezyDENTa, jak będzie się tak nadymał, to w końcu całkowicie...odleci...;) tę piękną, polską, > narodową cechę - bezinteresowną zawiść. czy Ty też..?! Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Waldek poczatkiem CUDU PO 28.10.07, 18:35 isa.stern napisała: > a ja z zainteresowaniem obserwuję p. prezyDENTa, jak będzie się tak nadymał, to > w końcu całkowicie...odleci...;) Mowy nie ma. Dyspepsja nie pozwoli. > tę piękną, polską, > > narodową cechę - bezinteresowną zawiść. Nie. Ja tylko zazdroszczę ludziom niektórych cech, np. mądrości. > czy Ty też..?! > Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Waldek poczatkiem CUDU PO 28.10.07, 18:48 > Mowy nie ma. Dyspepsja nie pozwoli. oraz poczucie obowiązku i sznurek u jego nogi trzymany z drugiej strony przez brata...;) > Nie. Ja tylko zazdroszczę ludziom niektórych cech, np. mądrości. hm, ale raczej nie na forum..;)) :p Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Waldek poczatkiem CUDU PO 28.10.07, 19:06 isa.stern napisała: > > Nie. Ja tylko zazdroszczę ludziom niektórych cech, np. mądrości. > hm, ale raczej nie na forum..;)) Tu byłoby raczej trudno. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Waldek początkiem CUDU PO,gdzie PiS dzieło? 28.10.07, 21:31 Ustanie, się stanie PiSiORne pooczyszczanie. Nie dzielmy kraj przez tego naj..! Jestem katolikiem, jestem politykiem, mieszam gie… patykiem z o. Redykiem. Spowiedzią podsłuch i nagrania. Jam opatrzność od zamykania. Mnie należy wielbić, przepraszać. Lubię „oczywiście” wygłaszać. Ja rządzę przez podsłuch, ukazy, ty nędzny, głupi, bez urazy. Zaradny „jezdem”, mam „mniut”, a „wermaht” liczy na „cód”! Pielę-gnój POlski porządku naj..! Ordnung muss sein, ma sąsiedni kraj! Ja też katolikiem i też politykiem, normalnym, dlatego z przytykiem. Celem mechanizm doganiania. Zyskowny system finansowania. Wielbić mamy naukę, patenty zgłaszać. Nie musimy nikogo przepraszać. Proste prawo, rządy i podatki, kurs dobrobyt, nie kościelne datki. Zasługujemy mieć dobra w bród, przeto musimy uczynić cud! Pielę-gnój POlski porządku naj..! Ordnung muss sein, ma sąsiedni kraj! Polacy między Odrą, a Wisłą, mają Polskę już niezawisłą. Lecz po Ruskich kraj priwiślański, jest taki katolicki, sobiepański. To kraj anachronicznych wartości. W którym „taliban” gniazdo sobie mości. Naszym zadaniem jest ich nawrócić. Przecież Europy nie można rzucić. Zasługujemy mieć dobra w bród, przeto musimy uczynić cud! Pielę-gnój POlski porządku naj..! Ordnung muss sein, ma sąsiedni kraj! Słowa „jezdem, mniut, wermaht, cód” to jest „upolityczniona biologicznie” wersja słów, podobnie jak „Slonzk, obiat, Wolska”. „Oczywista oczywistość” ???????????? PiSiOR = Posady i Stołki, i Opas Redyk Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Tajne spotkanie liderów PO. Pawlak na ministra .. 28.10.07, 17:25 fajne "tajne", skoro gazetka na jedynce o tym daje...;) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Tajne spotkanie liderów PO. Pawlak na ministr 28.10.07, 17:36 isa.stern napisała: > fajne "tajne", skoro gazetka na jedynce o tym daje...;) "Gazeta" judzi non stop. Chodzi o rozszerzenie koalicji o LiD, aby kilku z Mumii Wolności załapało się na rządowe posady. To cała tajemnica. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Tajne spotkanie liderów PO. Pawlak na ministr 28.10.07, 17:44 witaj...:) no i Michnik mógłby pobłogosławić tę koalicję, niczym Rydzyk poprzedniej - patron duchowy obecnej mógłby naczelny GW od czasu do czasu po ojcowsku skarcić Donaldu Tusku...;) PS Waldek mnie zaskoczył bystrością, wziął resort, który nakręciło SLD, nie chciał sprzątać bajzlu po Lepperze..?! Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Tajne spotkanie liderów PO. Pawlak na ministr 28.10.07, 17:47 isa.stern napisała: Hi > PS Waldek mnie zaskoczył bystrością, wziął resort, który nakręciło SLD, nie > chciał sprzątać bajzlu po Lepperze..?! Ma rację. Chłop potęgą jest i basta. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Tajne spotkanie liderów PO. Pawlak na ministr 28.10.07, 17:51 to że należy do PSL nie znaczy, że jest chłopek, czyli rolnikiem...;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Tajne spotkanie liderów PO. Pawlak na ministr 28.10.07, 17:52 isa.stern napisała: > to że należy do PSL nie znaczy, że jest chłopek, czyli rolnikiem...;) Oczywiście. PSL to chłopi z Grzybowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Tajne spotkanie liderów PO. Pawlak na ministr 28.10.07, 17:58 uprawiający kwiaty doniczkowe...;) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Tajne spotkanie liderów PO. Pawlak na ministr 28.10.07, 18:09 isa.stern napisała: > uprawiający kwiaty doniczkowe...;) I specjalizujący się w grze na pozycji obrotowego. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Tajne spotkanie liderów PO. Pawlak na ministr 28.10.07, 18:23 speca od nieruchomości, gdzie do tej pory nie wiadomo, co z kasą ze sprzedaży partyjnego mienia...;) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Tajne spotkanie liderów PO. Pawlak na ministr 28.10.07, 18:37 isa.stern napisała: > speca od nieruchomości, gdzie do tej pory nie wiadomo, co z kasą ze sprzedaży > partyjnego mienia...;) Pieniądze w przyrodzie nie giną. Jedynie zmieniają właściciela. Państwowe czyli nasze wspólne, zbyt często jak na mój gust. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Tajne spotkanie liderów PO. Pawlak na ministr 28.10.07, 18:49 nie państwowe ale partyjne; już dwa lata minęły, od kiedy Pawlak zapowiedział, że się z tego rozliczą...;) Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Tak, podobno CBA ma zwijac juz o 5.00, nie o 6.00! 28.10.07, 17:38 Odpowiedz Link Zgłoś
pierdot6 PO chce rozszerzyc uprawnienia CBA 28.10.07, 17:47 dziwne, PO jeszcze niedawno tak plulo na CBA, a teraz chce rozszerzyc jej uprawnienia ? A moze dlatego , ze PO chce scigac 34 % spoleczenstwa ktore glosowalo na PiS, bo nie wierze by PO obrocilo sie przeciw swym wyborcom z zakladow karnych. przeczytaj www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=95&ShowArticleId=65300 Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Re: PO chce rozszerzyc uprawnienia CBA 28.10.07, 17:48 sam sie czuj obrzygany, pisielcze. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Losowo ze wskazaniem na tych ponizej 155cm wzrostu 28.10.07, 17:47 Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Jest zle... a POtem bedzie jeszcze gorzej... 28.10.07, 20:56 Niech buduje kto chce, byle nie były to gamonie. Rządzili przez dwa lata.... i wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
macrad Bez przesady... 28.10.07, 17:45 Czytam różne wypowiedzi na temat Waldemara Pawlaka i się zastanawiam: czy ludzie, którzy piszą "rolnik na ministra gospodarki???", choć trochę myślą (i słuchają)? Waldemara Pawlaka kiedyś szczerze nie znosiłem. Były to czasy jego miesięcznego premierowania, czasy, kiedy miał coś około trzydziestu lat i zerowe doświadczenie. Ale od dłuższgo czasu patrzę na tego pana, słucham go, i zupełnie zmianiam zdanie. Mówienie o nim "rolnik" (w znaczeniu: "głupi wieśniak") jest kompletnym nieporozumieniem. Ten pan ma solidne wykształcenie (techniczne), cięty język, zdrowe poglądy i wewnętrzny spokój, którego tak brakuje w polskiej poliyce. Może to nie jest mój wyśniony kandydat na ministra gospodarki, ale jestem zupełnie spokojny, że będzie o stokroć lepszy od swoich poprzedników. Proponuję: nie wypowiadajmy się zbyt stanowczo i tak, jakbyśmy pozjadali wszelkie rozumy. Pozwólmy nowo wybranym przedstawicielom narodu (ładnie mi wyszło, prawda? ;-D ) zacząć działać, a na oceny przyjdzie czas później. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Piechocinski domaga sie od PiS odpowiedzialnosci 28.10.07, 17:49 za spelnienie obietnic wyborczych PO i PSL - wybudowania drugiej Irlandii... LOL :))) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Bez przesady... 28.10.07, 17:50 masz rację, Pawlak jest prezesem giełdy a przede wszystkim generałem strażaków ochotników - szacun mu się należy..;)) :P Odpowiedz Link Zgłoś
klapounio Re: Bez przesady... 28.10.07, 17:53 I tak trzymać. Można by jeszcze dodać, że Pawlak sam zdecydowanie odżegnuje się od ministrowania rolnictwem. Do gospodarki znacznie mu bliżej. Oraz do nowych technologii, informatyki. Zarządzał Warszawską Giełdą Towarową chyba nie jako figurant? Odpowiedz Link Zgłoś
e-maxim Re: Bez przesady... 28.10.07, 18:09 Chłopie, czego Ty wymagasz od PiSowskiego elektoratu? Chwilowego zaprzestania lania pomyj i rzeczowej obserwacji? Miejże litość i znaj granice ich możliwości, Odpowiedz Link Zgłoś
macrad Re: Bez przesady... 28.10.07, 18:11 Nie, na nich nie liczę. Liczę na to, że nie-PiSowcy nie będą się do "tamtych" upodabniali. Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: Bez przesady... 28.10.07, 19:20 e-maxim wiem że do twojego tępego łba nic nie dociera więC daj sobie na wstrzymanie!!!baranie jeden!!! Odpowiedz Link Zgłoś
e-maxim Re: Bez przesady... 28.10.07, 19:45 Wykrzykniki ponad normę nie dodadzą ci IQ ;] Odpowiedz Link Zgłoś
bodo9 Re: Bez przesady... 28.10.07, 18:50 Ladnie ujęte, ale komu ty to tłumaczysz,nie sądzisz chyba ,że wyznawcy kaczyzmu coś z tego pojęli. Odpowiedz Link Zgłoś
mapi7 Re: Bez przesady... 28.10.07, 21:28 Całkowicie zgadzam się z tą wypowiedzią. Głosowałam na PO nie z umiłowania ich programu, ale z chęci osunięcia od władzy PiSu. PSL będzie studzić pewne pomysły PO, i dobrze. Koalicja PO-PSL i jej zgodne działanie, to jedyna możliwość uniemożliwienia powrotu PiSu do władzy. Dobrze, że Platforma nie pała krwiożerczą żądzą władzy. Trzymam życzliwie kciuki za tę koalicję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joannina_thuske_po No to mamy aksamit i bronę u władzy :)))) 28.10.07, 17:50 Cała Polska śmieje się z wyborców PO - głosowali na nowoczesność i europejskość (cokolwiek te bzdety znaczą) a wypadł im Pawlak, fachman od sprzęgła w traktorze :)) Teraz "wyczyści" sobie gospodarkę jak kiedyś UOP. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Re: No to mamy aksamit i bronę u władzy :)))) 28.10.07, 17:56 powierzenie resortu gospodarki socjopacie da psychopatyczne efekty w tejze gospodarce. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Tajne spotkanie liderów PO. Pawlak na ministra .. 28.10.07, 17:53 "Zapewniam,że bedzie sporo atrakcji"...czekamy,bo od ostatniej niedzieli 21 X powiało nudą:) Nikt nikogo nie podglądał,nie podsłuchiwał,nie szukał haków itd...więc czekamy na atrakcje w wydaniu prezesa Pawlaka. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Tajne spotkanie liderów PO. Pawlak na ministr 28.10.07, 17:59 Macierewicz stwierdził, że może łączyć funkcję posła z koordynatorem służb specjalnych - jak dla mnie super dowcip...;)) :P Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Tajne spotkanie liderów PO. Pawlak na ministr 28.10.07, 18:17 isa.stern napisała: > Macierewicz stwierdził, że może łączyć funkcję posła z koordynatorem służb > specjalnych - jak dla mnie super dowcip...;)) > :P ------------------------------------------------------------ Najpierw poczytaj sobie co znaczy koordynator, w panstwie prawa . Sluzby specjalne to nie CIA czy Mosad bez kontroli parlamentu . Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Tajne spotkanie liderów PO. Pawlak na ministr 28.10.07, 18:25 szczerze, to bardziej interesujące jest CIA czy Mosad niż tzw. polskie służby, czy raczej to co po nich zostało...;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Tajne spotkanie liderów PO. Pawlak na ministr 28.10.07, 18:29 isa.stern napisała: > szczerze, to bardziej interesujące jest CIA czy Mosad niż tzw. polskie służby, > czy raczej to co po nich zostało...;) > :P ----------------------------------------------- Sprawia czy przyjemnosc ,gdy Polska sie rozwala ? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Tajne spotkanie liderów PO. Pawlak na ministr 28.10.07, 18:34 co się rozwala?! w którym miejscu?! a jak myślisz, od czego jest prezydent RP?! zawsze złe zmiany moze zablokować vetem..;) Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Tajne spotkanie liderów PO. Pawlak na ministr 28.10.07, 18:40 isa.stern napisała: > co się rozwala?! w którym miejscu?! > a jak myślisz, od czego jest prezydent RP?! zawsze złe zmiany moze zablokować > vetem..;) -------------------------------------- Trzymajcie mnie bo nie wyrobie ! Myslalas juz o kandydowaniu do Knesetu ? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Tajne spotkanie liderów PO. Pawlak na ministr 28.10.07, 18:50 nie raczej o CIA czy Mosadzie...;D :P PS wtedy, jak nie będziesz "wyrabiał", pomogę Ci kajdankami..;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Tylko silesius naz moze zbawic.... to pomazaniec! 28.10.07, 18:54 ...to znaczy...prawie. Na razie osiagnal stopien obryzganca kiedy sie kubel z brudami na niego przewrocil podczas naukowej eksploracji osiedlowego smietnika Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Tajne spotkanie liderów PO. Pawlak na ministr 28.10.07, 20:58 katolik_polski1 napisał: > isa.stern napisała: > > > co się rozwala?! w którym miejscu?! > > a jak myślisz, od czego jest prezydent RP?! zawsze złe zmiany moze zablok > ować Prezydent RP swoim zwyczajem dostał po porażce rozwolnienia i sam się zablokował:) > > vetem..;) > -------------------------------------- > Trzymajcie mnie bo nie wyrobie ! > Myslalas juz o kandydowaniu do Knesetu ? > Odpowiedz Link Zgłoś
macrad Szacun(ek) 28.10.07, 18:05 należy się wszystkim. I to jest powód, który sprawił, że - jak mogłem - "zwalczałem" poprzedniego premiera, mistrza awantury i tworzenia absurdalnych podziałów w polskim społeczeństwie. Nie liczę na drugą Irlandię, wolę pierwszą Polskę. Nie "łapię się" na wyborcze hasła i obietnice. Nie wierzyłem w 3 miliony mieszkań, nie wierzę też w zapowiadany cud gospodarczy. Ale, głosując na PO i Donalda Tuska jako prenmiera, liczyłem na jedno: że w Polsce będzie normalnie. Spokojnie, stabilnie i... nudno. Że politycy - zamiast nasyłać na siebie CBA, ABW i inne TLSy, zaczną rozmawiać i się pokojowo dogadywać. W jednym miejscu ustępując, a w drugim stawiając na swoim. Jak w codziennym życiu i w normalnych międzyludzkich układach. Wydaje mi się, że taka postawa daje więcej, niż wzajemne skakanie sobie do oczu i wypowiadanie wszystkim dookoła wojny. Dlatego trzymam kciuki za nowy rząd i życzę mu wszystkiego najlepszego. I nie wykluczam tego, że za cztery lata wystawię Platformie i Donaldowi Tuskowi takś asmą cenzurę, jaką w tych wyborac wystawiłem Jarosławowi Kaczyńskiemu i jego partii. Odpowiedz Link Zgłoś
macrad ? 28.10.07, 18:09 Przepraszam, ten wpis miał się znaleźć zupełnie gdzieś indziej. Coś się spaproliło... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern spox 28.10.07, 18:27 wiem, że to odpowiedź na mój post zgadzam się z tym, co napisałeś powyżej, mam takie same oczekiwania w stosunku do rządzących...;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
macrad Re: spox 28.10.07, 18:55 Aha. Dzięki za odszukanie ciągu dalszego ;). Nie wiem co się stało - najpierw wszystko znikło i pokazaała się główna strona GW, a potem się wstawiło w dziwne miejsce. Myślę, że podobnie myślących jest - wbrew pozorom - sporo. Bo Polacy to nie durnie. ps. Ale narobiłem literówek! Aż wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: spox 28.10.07, 19:05 oczywiście, chociaż wielu oddaje głos na demagogów, którzy obiecują to, co wyborcy chcą usłyszeć, stąd wyborcza sinusoida... PS za literówki nie musisz przepraszać, zresztą, skoro redakcja Gazety.pl jest na tak niskim poziomie, to od forumowiczów nie można wymagać więcej pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: Szacun(ek) 28.10.07, 19:30 Masrad gdybyś interesował się trochę polską a nie tylko przed wyborami to może byś zauważył że ta cala nagonka to nie PiS,tylko media polskojęzyczne od 2005r.Jątrzyły i pisały bzdury a ciemny lud to kupił .Podawały zmyślone wiadomości oczerniając PiS.Weź nawet sobotę przed wyborami jakie bzdety ukazywały się na temat PiS-u ,tylko po to żeby jątrzyć!!!To dzięki takim ludziom nie rozumnym jak ty,nie przegrał PiS,tylko Polska i Polacy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 On tego nie zrozumie, to właśnie typowy wyborca PO 28.10.07, 22:48 Bezrefleksyjny- "aby był spokój!" Typowy wytwór III RP. zapewne o to chodziło Michnikowi- "wy sie do polityki nie wtracajcie" Odpowiedz Link Zgłoś
hsts Re: Szacun(ek) 28.10.07, 19:40 Jak widać dzieci-wyborcy PO to niesłychani frajerzy...... Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Re: Szacun(ek) 28.10.07, 22:46 macrad napisał: > należy się wszystkim. I to jest powód, który sprawił, że - jak mogłem - > "zwalczałem" poprzedniego premiera, mistrza awantury i tworzenia absurdalnych > podziałów w polskim społeczeństwie. > > Nie liczę na drugą Irlandię, wolę pierwszą Polskę. Nie "łapię się" na wyborcze > hasła i obietnice. Nie wierzyłem w 3 miliony mieszkań, nie wierzę też w > zapowiadany cud gospodarczy. Ale, głosując na PO i Donalda Tuska jako prenmiera > , > liczyłem na jedno: że w Polsce będzie normalnie. Spokojnie, stabilnie i... > nudno. Że politycy - zamiast nasyłać na siebie CBA, ABW i inne TLSy, zaczną > rozmawiać i się pokojowo dogadywać. W jednym miejscu ustępując, a w drugim > stawiając na swoim. Jak w codziennym życiu i w normalnych międzyludzkich > układach. Wydaje mi się, że taka postawa daje więcej, niż wzajemne skakanie > sobie do oczu i wypowiadanie wszystkim dookoła wojny. > > Dlatego trzymam kciuki za nowy rząd i życzę mu wszystkiego najlepszego. I nie > wykluczam tego, że za cztery lata wystawię Platformie i Donaldowi Tuskowi takś > asmą cenzurę, jaką w tych wyborac wystawiłem Jarosławowi Kaczyńskiemu i jego pa > rtii. > Boże czemus nas skarał takimi głupimi i ślepymi ludźmi???Zagłosował na PO aby był świety spokój....aby kradli po cichu??? Odpowiedz Link Zgłoś
balrog008 LOL 28.10.07, 18:24 Byłem (i jestem) sceptycznie nastawiony do wyników wyborów, no ale nie pomyślałem, że Pawlak dostanie fuchę ministra gospodarki... to już totalnie PO dała ciała. Nie wierzę w jej "liberalne" pomysły (tzn. sam liberalizm gospodarczy jak najbardziej popieram, ale nie wierzę, że PO to rzeczywiście wykona) a Pawlak na stanowisku tym bardziej to oddala. Odpowiedz Link Zgłoś
vonslavek Za rządów Pawalka było 7,1 % wzrostu 28.10.07, 18:31 Ale z was eksperci tylko za czyich rządów wzrost gospodarczy był najwyższy ano za chłopa-Pawalaka i to bez pomocy Unii Europejskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
mugglerek Re: Za rządów Pawalka było 7,1 % wzrostu 28.10.07, 18:34 Dodajmy też, że Pawlak może być moderatorem nadmiernie liberalnych pomysłów gospodarczych. To trafna decyzja. Minusem jednak będzie brak likwidacji KRUSu. Odpowiedz Link Zgłoś
macrad KRUS 28.10.07, 19:00 Myślę, że wcześniej czy później (oby wcześniej) skończy się modyfikacją KRUSu, a na likwidację też kiedyś przyjdzie czas. Na razie, z dnia na dzień, likwidacja nie miałaby sensu. Albo inzczej: miałaby - gospodarczy, ale groziłoby takimi napięciami społecznymi, że chyba jednak nie warto robić zbyt gwałtownych ruchów. Lepei powoli i spokojnie, a nie rewolucyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
vonslavek Re: Za rządów Pawalka było 7,1 % wzrostu 28.10.07, 23:04 Dla mnie też to jest dobry wybór ale poczekajmy z wyrokami do oficjalnego ogłoszenia składu przyszłego rządu. Do reszty fantastów, czy wy naprawdę wierzycie w tę "Irlandię" puknijcie sie lepiej w głowę to jest nierealne, ja głosowałem na PO żeby odsunąć od władzy psycholi i to mi wystarczy. Najważniejsze żeby krajem nie rządzili psychopaci tylko normalni ludzie a do takich zaliczam i donalda Tuska i Waldemara Pawlaka. Odpowiedz Link Zgłoś
spoko-spoko Przykro slyszec. 28.10.07, 18:32 Przykro slyszec ze gospodarka ma byc oddana PSL. Przeciez Polacy glosowali na gospodarke Liberalna aby zrobic u nas druga Irlandie. Gdyby chcieli czegos innego to glosowaliby na PSL. Czym bedzie zajmowac sie PO jesli gospodarka ma byc w rekach Pawlaka, sluzbam? policja, IPN, rozliczeniami, itp? To juz mielismy, to nam sie nie podobalo i dlatego glosowalismy jak glosowalismy. Jak PO ma wplywac na gospodarke, podatki, na to co w Polsce sie buduje, jak szybko i gdzie. Mam nadzieje ze nie poprzez naciski na PSL metodami PiSu (IPN itp) Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: Przykro slyszec. 28.10.07, 19:33 spoko-spoko napisał: > Przykro slyszec ze gospodarka ma byc oddana PSL. > Przeciez Polacy glosowali na gospodarke Liberalna aby zrobic u nas druga > Irlandie. Gdyby chcieli czegos innego to glosowaliby na PSL. > Czym bedzie zajmowac sie PO jesli gospodarka ma byc w rekach Pawlaka, sluzbam? > policja, IPN, rozliczeniami, itp? To juz mielismy, to nam sie nie podobalo i > dlatego glosowalismy jak glosowalismy. Jak PO ma wplywac na gospodarke, > podatki, na to co w Polsce sie buduje, jak szybko i gdzie. Mam nadzieje ze nie > poprzez naciski na PSL metodami PiSu (IPN itp) >musza wyczyścić swoje akta tak jak to zrobił michnik dla kolesi z koru!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joannina_thuske_po Burek+Burak to będą rządy !!!!!! 28.10.07, 18:36 Ponoć po kaszubsku tusk to burek :) Odpowiedz Link Zgłoś
peinture Nie rolnik! 28.10.07, 18:42 Pawlak nie jest rolnikiem, skonczyl Politechnike Warszawska (stacjonarnie), wydzial maszyn i pojazdow. Ma ponadto doswiadczenie - dwukrotny premier i kilkuletni (dobry) szef Gieldy Praskiej. Jest lepszy od wielu innych. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Skandal! Ani jednego przestępcy w rządzie!! 28.10.07, 18:54 Skandal!! Czy w tym rządzie nie będzie ani jednego przestępcy? Co to ma znaczyć?? Koniec świata! Polski rząd bez bandytów! Niebywałe! Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Tajne spotkanie liderów PO. Pawlak na ministra .. 28.10.07, 19:16 PO już dwa lata temu miało ministrów a dzisiaj szukają fachowców!!Pawlak min.gospo.dobry wybieg !!jak nie wyjdzie będą mieli na kogo zrzucić niepowodzenia!!!tuszman miał zrobić II irlandie a tu nie potrafił bo min.zrobił Pawlaka i to będzie wina PSL-u!!! Odpowiedz Link Zgłoś
casm Chcieli dobrze, wyszło jak zwykle 28.10.07, 19:35 Czy na tym kraju jakieś fatum ciąży? Czy między Odrą, a Bugiem nie można żyć normalnie? Głosowałem na PO, a dostałem znowu chłopów w rządzie. Dwa lata PiS jakoś przetrwałem, ale 4 lat PSL nie przetrwam. Zaczynam poważnie myśleć o wyjeździe, bardzo mi przykro. Miała być druga Irlandia, a oni tu znowu wiochę robią. Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Tajne spotkanie liderów PO. Pawlak na ministra .. 28.10.07, 19:37 Ktoś napisał że nie będzie afer!!to wielki błąd ci z PSL-u to więksi cwaniaki od POpieprzonych zobaczcie gdzie rządzi psl tam taż przekręty!!!może i większe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Macie swoich speców od lodów hehe 28.10.07, 19:57 Największy problem Platformy - kogo zrobić ministrem finansów - Donald Tusk rozwiązuje w ten sposób, że stawia na ekonomistę i to z bardzo zaufanych kręgów. Jacek Rostowski to człowiek byłego premiera Jana Krzysztofa Bieleckiego i osoba zasiadająca w radzie programowej Centrum Analiz Społeczno-Ekonomicznych Case, które jest dzieckiem Leszka Balcerowicza Szara eminecja liberałów myszowaty Bielecki, spec od lodów zapewni wam taka dawkę że nie przełkniecie jej łatwo Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Druga Federację Rosyjska zamiast Irlandii 28.10.07, 20:01 Rostowski ma ogromną wiedzę teoretyczną i praktyczną. Jest profesorem i dziekanem w Central European University w Budapeszcie i byłym doradcą ministra finansów. W swojej karierze był też doradcą rządu Federacji Rosyjskiej do spraw polityki makroekonomicznej - donosi Radio Zet. Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 i tak z jednego konca na drugi koniec swiata*}** 28.10.07, 20:07 *> chyba sobie polatamy, zanim ten cud nastapi *} Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: Druga Federację Rosyjska zamiast Irlandii 28.10.07, 21:23 paralela1 napisała: > Rostowski ma ogromną wiedzę teoretyczną i praktyczną. Jest profesorem i > dziekanem w Central European University w Budapeszcie i byłym doradcą ministra > finansów. W swojej karierze był też doradcą rządu Federacji Rosyjskiej do spraw > polityki makroekonomicznej - donosi Radio Zet. >teraz wiadomo do kogo trafiały pieniądze za telefony na blankietach niby telekomunikacji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Człowiek Balcerowicza, świetna rekomendacja! 28.10.07, 20:58 Jeśli myślisz PiSioku, że wystraszyłeś wyborców PO, to się grubo mylisz! Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 Waldi, nie daj sie, zatop platforme *}*** 28.10.07, 20:13 * inaczej nie daruje ci tej nocy *} Odpowiedz Link Zgłoś
eres39 Zamiast II-giej Irlandii , bedzie drugi exodus do 28.10.07, 20:27 Irlandii ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 tajniacy z nocnej zmiany *{*** 28.10.07, 20:30 eres39 napisał: > Irlandii ;) *> oni cos maja ze soba .*} Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: tajniacy z nocnej zmiany *{*** 28.10.07, 20:53 dyletant5 napisał: > eres39 napisał: > > > Irlandii ;) > > *> oni cos maja ze soba .*} Kasa będzie, ale dla zawodowców. Dyletantom się nie płaci, bo niby za co? Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Nie popisuj się tak swoim dyletanyzmem *}*** 28.10.07, 21:01 *}*** bo to gołym okiem widać, niedojdowata primadonno! Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 Re: Nie popisuj się tak swoim dyletanyzmem *}*** 28.10.07, 21:19 pantanal napisał: > *}*** bo to gołym okiem widać, niedojdowata primadonno! no, trafiles , ale niecelnie *}******* Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Rozmowy tajne a decyzje dla GW jawne??? 28.10.07, 20:46 Ciekaw jestem, czy to się potwierdzi (a wtedy nie uwierzę że w Polsce może być coś tajnego bo politycy za odpowiednią kasę sprzedadzą wszystko), czy też okażą się to tylko "plotki z magla". Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Ależ tu PiSiaki szczekają! 28.10.07, 20:54 Mieliście swoje dwa lata, wyborcy dali wam kopa, więc do budy! Odpowiedz Link Zgłoś
casm Re: Ależ tu PiSiaki szczekają! 28.10.07, 21:07 Daj spokój, nie widzisz co się dzieje! Głosowałem z przekonaniem na PO, ponieważ chciałem Polski nowoczesnej, liberalnej, otwartej na Europę i Świat. Chciałem być dumny z Polski. Rozumiem konieczność zawierania koalicji, ale nie może być tak, że głosy 43% Polaków mniej ważą niż głosy 8%. PSL nie godzi się na podatek liniowy, bo ich wyborcom jest to obojętne i tak nie płacą PIT, dla nich równie dobrze może być 100%. Ale dlaczego PO się na to zgadza? Dlaczego PO zgadza się, aby tak ważnym ministerstwem kierował rolnik? Nie wiem, ile masz lat, ale przypomnij sobie Buchacza. To jest symbol PSL i jeśli się da im dużo władzy, to Buchacz wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
grubymisiek1 Re: Ależ tu PiSiaki szczekają! 28.10.07, 21:13 casm napisał: > Daj spokój, nie widzisz co się dzieje! Głosowałem z przekonaniem na PO, poniewa > ż > chciałem Polski nowoczesnej, liberalnej, otwartej na Europę i Świat. Chciałem > być dumny z Polski. Rozumiem konieczność zawierania koalicji, ale nie może być > tak, że głosy 43% Polaków mniej ważą niż głosy 8%. PSL nie godzi się na podatek > liniowy, bo ich wyborcom jest to obojętne i tak nie płacą PIT, dla nich równie > dobrze może być 100%. Ale dlaczego PO się na to zgadza? Dlaczego PO zgadza się, > aby tak ważnym ministerstwem kierował rolnik? Nie wiem, ile masz lat, ale > przypomnij sobie Buchacza. To jest symbol PSL i jeśli się da im dużo władzy, to > Buchacz wróci. Jasne.Pawlak to wieśniak. Nie to co my yntelygenty z Warszawy (i okolyc) na świat otwarte. Onemu grabie i najwyżej ministerstwo łapci z łyka stworzyć. Tak to wychodzi, że i w elektoracie PO trafiają sie mentalne PiSiaki. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Ależ tu PiSiaki szczekają! 28.10.07, 21:14 casm napisał: > Daj spokój, nie widzisz co się dzieje! Głosowałem z przekonaniem na PO, poniewa > ż > chciałem Polski nowoczesnej, liberalnej, otwartej na Europę i Świat. Chciałem > być dumny z Polski. Rozumiem konieczność zawierania koalicji, ale nie może być >------------------------ ja tez tak uwazam, ale gdzie widzisz rozwiazanie??koalicje z PiSdowem??NIGDY, koalicje z LiDem??- jeszcze za wczesnie, ale gospodarki, finansow i skarbu nie powinni oddawac, bo PSL nie ma tak wysokiej rangi specjalistow w tych dziedzinach jak PO Odpowiedz Link Zgłoś
casm Re: Ależ tu PiSiaki szczekają! 28.10.07, 21:32 Obiecali, że kryterium powoływania na urząd będzie kompetencja. I realizacji akurat tej obietnicy oczekuję. Liczę na to, że w rządzie będą najlepsi specjaliści w swoich dziedzinach. Prezesowanie Ochotniczej Straży Pożarnej nie jest dla mnie wystarczającą rekomendacją do rządzenia gospodarką. Uważam, że zarówno w PiS jak i LiD jest dużo mądrych ludzi, którzy chętnie poparli by liberalny program gospodarczy. Nie mam namyśli negocjacji w pokojach hotelowych, ale można takie rzeczy załatwiać na zdrowych zasadach. Na pewno wielu posłów PiS jest zawiedzionych obecnym kierownictwem, należy ich pozyskać. Uważam, że jest to lepsze, niż sprzeniewierzanie się własnemu programowi w imię koncesji na rzecz innej partii. Należy szukać poparcia dla własnego programu, ale nie zmieniać program dla większego poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Ależ tu PiSiaki szczekają! 28.10.07, 22:02 pies_na_prawizne napisał: > casm napisał: > > > Daj spokój, nie widzisz co się dzieje! Głosowałem z przekonaniem > na PO, poniewa > > ż > > chciałem Polski nowoczesnej, liberalnej, otwartej na Europę i > Świat. Chciałem > > być dumny z Polski. Rozumiem konieczność zawierania koalicji, ale > nie może być > >------------------------ > > > ja tez tak uwazam, ale gdzie widzisz rozwiazanie??koalicje z > PiSdowem??NIGDY, koalicje z LiDem??- jeszcze za wczesnie, ale > gospodarki, finansow i skarbu nie powinni oddawac, bo PSL nie ma tak > wysokiej rangi specjalistow w tych dziedzinach jak PO > -------------------------- mala korekta: Rosną notowania PSL. Tydzień temu na Stronnictwo głosowało 8,9 procent Polaków. Teraz liczba jego sympatyków wzrosła do 11 procent - czytamy w internetowym wydaniu dziennika "Rzeczpospolita". > Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Ależ tu PiSiaki szczekają! 28.10.07, 21:10 pantanal napisał: > Mieliście swoje dwa lata, wyborcy dali wam kopa, więc do budy! --------------------------- oni nigdy nie wybacza Polakom ze zrobili ich w konia, normalny czlowiek ze wstydu w mysia nore sie by schowal a te mendy i perchydrolem nie dobijesz, a co do art. to uwazam ze polskie media "pisane" zaczynaja sie przeistaczac w paparazzi, a to smierdzi zagrozeniem czy to w sferze prywatnej, panstwowej a nawet bezpieczenstwa. Czyz nie przyjemniej byloby uslyszec liste przyszlych ministrow z ust przyszlego premiera??? takie zgadywanki- obsrywanki juz przestaja tez byc smieszne Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec co to za tajne spotkanie? 28.10.07, 21:27 spotkanie o którym wszyscy wiedzą i zaraz wiadomo co zostało ustalone, może lepiej napisać że odbyło się spotkanie za zamkniętymi drzwiami - bez tej spiskowo- pisowskiej retoryki Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: co to za tajne spotkanie? 28.10.07, 21:38 pakulec a co ma piernik do wiatraka!!!Po co ta retoryka na PiS???A budżetu nie obetną bo tuszman będzie chciał zostać prezydentem!!!dlatego widać wasze tępe myślenie zwolennicy PPOpieprzonych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec leon ty to nic nie kumasz chłopie - jak zwykle 28.10.07, 21:49 słowo tajne - jest zywcem wyjęte ze słownika Pisu - tak samo jak agent układ, teczka i hak Budżet nalezy obciąc bo prezydent Pisowców nie umie się zachować nie zodołał jeszcze się ukorzyć i przeprosić narodu za swoje niegodne zachowanie w kampanii i wspieranie jednej partii. Wogóle to przewróciło mu się w głowie i zasługuje na jakieś otrzeźwienie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
taxal strażak odpowiedzialny za gospodarkę! 28.10.07, 21:52 strażak odpowiedzialny za gospodarkę! To się nazywa "Rząd fachowców" Hahahahahahahahahahah ahaha!!! Odpowiedz Link Zgłoś