anna-76 30.10.07, 19:08 Widzę to tak : PO żyje czystą nienawiścią do PiSu, niezrozumiałe , chore , przykre , rozczarowujące ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amicus_europae Re: Nienawiść . 30.10.07, 19:30 Ale to bardzo nośne i, jak sie okazuje skuteczne spoiwo łączące wszystkich "słusznie" głosujących. Bycie anty wykreowano na swoisty rodzaj mody, kontestowanie stało się trendy. Bluzganie płaskimi inwektywami na Kaczyzm znamionuje nagle elitarnosć i nobilituje! Jednym słowem chamstwo i prymitywizm awansowało do rangi cnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Nienawiść . 30.10.07, 20:53 Na "antykaczyzmie" i bez polskich pijaków, którzy wyjechali do UK, nie da się się zbudować drugiej Irlandii. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Nienawiść . 30.10.07, 21:59 Znów gratuluje Wysokiego Taktu... Nazywać Polaków którzy wyjechali do UK "polskimi pijakami". Widze że z upływem czasu Pani Wysoka Kultura wznosi się na Niebotyczne rejony. To prawdopodobnie od przebywania z PiSem. Trudno od większych nauczycieli.... Specjalistów od krańcowego obrażania Narodu i ustawiania się w roli obrażonych. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Nienawiść . 30.10.07, 22:21 Wczoraj TVN nadal reportaż o pijakach i narkomanach, którzy tam wyjechali, tylko po to, aby dalej bezproblemowo kontynuować swe nałogi. Utrzymuje ich opieka społeczna, a każdy grosz idzie na alkohol i narkotyki. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Nienawiść . 31.10.07, 05:20 Droga Pani. Jeżeli wśród absolwentów wydziałów humanistycznych Uniwersytetu Gdańskiego, są kobiety utrzymujące się obecnie z kupczenia swoim ciałem, to chyba nie oznacza że ktoś by miał prawo nazywać Panią d****ą? Pani zaś stosuje tego typu politykę. Może się Pani choć raz zastanowi za każdym razem jak Pani tu coś napisze? Proponuję zajrzeć do wątku o liczbie Żydów w Polsce i poważnie pomyśleć nad swoim wpisem. Tam Pani osiągnęła chyba najwyższy szczyt swojej ..... . Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Nienawiść . 31.10.07, 08:31 No wiesz, Moon, kiedys widzialem reportaz o calkowitym braku zainteresowania pilka nozna wsrod mezczyzn i chlopcow w Brazylii... a jednak jest to kraj, gdzie dzieci niemal od kolyski kopia pilke na kazdym podworku. Bez wzgledu na plec, wiek czy majetnosc- Brazylijczycy sa narodem podprzecietnie zainteresowanym pilka nozna. Reportaz mowil o pewnej malej grupie, wylamujacej sie z panujacego powszechnie trendu, dlatego nie przyszloby mi na mysl opowiadac o brazylijskiej niecheci do pilki. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Nienawiść . 31.10.07, 13:30 Te Twoje wywody nie mają sensu. Polacy, jak i Irlandczycy, lubią się napić. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Nienawiść . 31.10.07, 14:30 A co ma dla Ciebie sens? Reportaz w TVN? TVN, ktoremu przeciez nie ufasz wcale, bo jest lewacko-szatanski? Moze po prostu nie mozesz pozbierac mysli... Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Nienawiść . 31.10.07, 15:17 Co się z Tobą porobiło. Od jakiegoś czasu piszesz jak typowy klakier. Może zawsze nim byłeś? Kiedy ja twierdziłam,ze TVN jest lewacko-szatański. Jest głupkowaty. Rzadko jest tam jakiś rzetelny materiał. Ten był poparty zdjęciami. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Nienawiść . 31.10.07, 16:43 moon5 napisała: > Co się z Tobą porobiło. Od jakiegoś czasu piszesz jak typowy > klakier. Może zawsze nim byłeś? Kiedy ja twierdziłam,ze TVN jest > lewacko-szatański. Jest głupkowaty. Rzadko jest tam jakiś rzetelny > materiał. Ten był poparty zdjęciami. No i co dowodził? Że istnieje pewna grupa Polaków jeżdżąca na Wyspy by tam pić. No istnieje. Czy z tego powodu że istnieje daje to Pani prawo obrażać wszystkich tam wyjeżdżających do pracy? Czy parę kobiet lekkich obyczajów które skończyły Pani wydział dawały by mi prawo nazywać wszystkie jego absolwentki w Tym Panią k***? Może wreszcie zacznie Pani używać ten swój deklarowany wysoki potencjał intelektualny. Bo jak do tej pory to go trudno zobaczyć w Pani wypowiedziach. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Nienawiść . 31.10.07, 18:30 O to co napisal wlasnie mi chodzi, ale chyba udajesz, ze nie rozumiesz, zeby zrobic mi na zlosc. Rownie dobrze moglbym napisac, ze widywalem zdjecia prostytutek i na tej podstawie stwierdzic, ze wszystkie kobiety to dziwki i podeprzec sie dowodami w formie fotek. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Nienawiść . 31.10.07, 23:47 > O to co napisal wlasnie mi chodzi, ale chyba udajesz, ze nie > rozumiesz, zeby zrobic mi na zlosc. Pani moon5 nie udaje. Naprawdę nie rozumie... Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Nienawiść . 31.10.07, 23:59 Nigdzie nie napisałam, że wszyscy którzy tam pojechali to pijacy. I po co wywody? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Nienawiść . 01.11.07, 08:11 Po to by wreszcie zaczęła Pani myśleć zanim coś Pani napisze ok? MYŚLEĆ. To naprawdę nie boli. Potem zaś przeprosić jak coś wyszło nie tak, a nie swoją tradycyjną metodą 'rżnąć głupa' lub płakać jak Panią linczują. Odpowiedz Link Zgłoś
macondowo Re: Nienawiść . 30.10.07, 19:59 Zabawny jest ten bardzo widoczny ostatnio w sieci trend do czynienia z PiS ofiary PO. Niestety, zakłamywanie rzeczywistości nie popłaca, czego dobitnym przykładem jest wynik wyborów. To jednak jest tak, że język ekstremalnej nienawiści, prostactwa i chamstwa to była kiedyś domena Samoobrony, która najwyraźniej zaraziła nim PiS. W ostatnich dniach to PiS daje pokaz frustracji, nienawistnej agresji i potwierdza, że jego działacze i zwolennicy żyją w zatrważającej izolacji od rzeczywistości. PiS przegrał wybory nie dlatego, że był socjotechnicznie gorszy, ale dlatego, że źle rządził, a opozycja to wypunktowała. Inna sprawa, że PiS zrobił co mógł, by obrazić kogo się da, a potem zaczął głosić, że sam jest obrażany... Żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
gentile1 Re: Nienawiść . 30.10.07, 20:21 > PiS przegrał wybory nie dlatego, że był socjotechnicznie gorszy, ale dlatego, ż > e Dokładnie DLATEGO przegrał a PO wygrała głownie dlatego ze była sprawniejsza we wciskaniu ciemnemu ludowi taniej demagogii przy wsparciu 90% "niezależnych "mediów. Na zasadzie prostego mechanizmu wahadła lud wybiera stronę opozycyjna wobec obecnej władzy w naiwnej wierze ze obiecane "cuda" w magiczny sposób sie ziszczą. Jak rozebrać logicznie owo "punktowanie" przez PółTuska chociażby w czasie debaty i odcedzić z socjotechniki zostanie totalne zero. Paradny kabotyn liczacy na deficyty oleum u większosci wyborców. Nie przeliczył sie Odpowiedz Link Zgłoś
macondowo Re: Nienawiść . 30.10.07, 20:25 A obrażajcie się nadal na naród... To już było. I tak cud, żeście czołgów nie wysłali... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz "elity" podzielily Naród 30.10.07, 21:19 macondowo napisał: > A obrażajcie się nadal na naród... To już było. I tak cud, żeście czołgów nie > wysłali... No prosze , jednak Ty też nie masz checi do ,nazwijmy to ,pojednania. Elity niestety gardziły i gardzą narodem. Jedynie ich część ( ta związana z PiS-em) wykazywała i wykazuje jakąś chęć służenia Narodowi. A ta część związana z PO chce słuzyc sobie . Grzechem elit jest dopuszczenie do tego okrutnego podziału na "elity" i "motłoch". No cóż w tych wyborach dzięki cwanym socjotechnicznym sztuczkom udało sie elitom przekonac część infantylnych ludzi , ,ze "będzie cud" Ciekawa czy uda się tych infantylnych utrzymac w tym przekonaniu przez 4 lata. Tak czy inaczej mamy już podział na "my" ,czyli "motłoch" i "oni" czyli elity , ktore obejmą lada moment władze. Jak wiemy z historii taki podział nie wróży dobrze władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Nienawiść . 30.10.07, 21:21 Co zrobił ten Sikorski, że prezydent ma na niego jakieś dokumenty i jest przeciwny jego kandydaturze? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Nienawiść . 30.10.07, 22:04 "Wiem ale nie powiem" - skąd my to znamy? Dalszy ciąg tej bajki brzmi - "ktoś państwa okłamał że mówiłem że wiem, nparawdę tak nie mówiłem". A jeszcze ciąg dalszy "to skandal że się twierdzi, że ja kłamię" Trybunał Stanu czeka na Kaczyńskich - każdy dzień to tylko nowe dowody potwierdzające ich szkodliwą działalność wobec Państwa Polskiego i jego Obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Trybunał dla Kaczorów a co dla 5,2 mln ludzi ? 30.10.07, 22:09 maaac napisał: > > > Trybunał Stanu czeka na Kaczyńskich - każdy dzień to tylko nowe > dowody potwierdzające ich szkodliwą działalność wobec Państwa > Polskiego i jego Obywateli. A co zamierzacie zrobić z 5,2 mln ludzi ktorzy nie pasuja do Waszego wizerunku "nowoczesnej Polski" ? Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 Jak zobaczą swoich idoli,ich przekręty i 30.10.07, 23:05 inne sprawki wychodzące przed komisjami śledczymi i Trybunalem Stanu - zmienią zdanie!!!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Chodzi o "wartości" nie o idoli 31.10.07, 21:09 Przecież to nie chodzi o jakichś "idoli" Chodzi o system wartosci, z którym mozna sie identyfikować. Na wszelki wypadek dodaje ,że nie chodzi o antywartości imputowane PiS-owi przez "elitarne" media. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Wyrazy współczucia. 31.10.07, 05:24 To że ktoś lubi głosować na ludzi łamiących nagminnie prawo i kpiących sobie w żywe oczy z praworządności nie oznacza, że jest on przestępcą. Widać tak lubią. Widać TY też tak lubisz. Pozostaje mi tylko złożyć Ci wyrazy współczucia, że nie odróżniasz szlachetnych celów, które czasem mogą ludziom nie wyjść, od manipulatorów rwących się do koryta i do niszczenia wszystkich i wszystkiego za wszelką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz A co takiego strasznego zrobił PiS, konkretnie ? 31.10.07, 21:25 maaac napisał: > To że ktoś lubi głosować na ludzi łamiących nagminnie prawo i > kpiących sobie w żywe oczy z praworządnośc A kto z PiS-u nagminnie łamał prawo i kiedy? W jaki sposób nagminnie to robil? zamykał tłumy Polaków do więzień bez sądu? A może kradł na potegę? Może chronił bandytów i złodzieji? Może kupował ustawy ? Może pomagał mafii węglowej ? Moze strzelał do górników ? Kto kpił z praworzadności i kiedy ? Pozostaje mi tylko złożyć Ci wyrazy współczucia, że nie odróżniasz > szlachetnych celów, które czasem mogą ludziom nie wyjść, od > manipulatorów rwących się do koryta i do niszczenia wszystkich i > wszystkiego za wszelką cenę. A kto niszczył wszystkich i wszystko za wszelka cene? I w jaki sposób ewentualnie to robił? Kto niszczył Ciebie , Twoja rodzine , sąsiadów , kolegów ? Tak nawiasem: dostałem przed wyborami ze 30 SMS-ów ,aby "uwazac na podsłuchy ". Na poważnie pytałem nadawców czy w to wierzą ,ze maja podsłuch. Irytowało ich to pytanie. Jak myslisz , dlaczego? I jeszcze jedno. Cigle słysze od zwolenników PO jaki to PiS był brutalny i okrutny. Ale na pytanie o konkrety nie dostałem odpowiedzi. Może Ty mi podasz przyklady okrucieństwa "faszystów' z PiS-u ? Tak nawiasem , to Ty nie odrózniasz ludzi uczciwych od manipulatorów rwących się do władzy dla kasy i obiecujacych "cuda" za poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 Kto mieczem wojuje...To PiS zawiść,bezwzględność i 30.10.07, 23:02 nieudacznictwo kultywowwal, masę ludzi skrzywdzil.Teraz zlo, które PiSssuary uczynili innym do nich wraca.Taka jest kolej rzeczy.I bardzo dobrze;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: danuta49 31.10.07, 01:48 danuta49 napisała: > nieudacznictwo kultywowwal, masę ludzi skrzywdzil.Teraz zlo, które > PiSssuary uczynili innym do nich wraca.Taka jest kolej rzeczy.I > bardzo dobrze;-)))))) Gratuluje ci "obiektywizmu"! Zapomnialas napisac, ze zlodziejki Blida i Sawicka byly biednymi ofiarami nienawistnych PiSuarow!!! No coz? - Na polityczna slepote i zawisc lekarstwa nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
metalin Re: Nienawiść . 30.10.07, 23:09 anna-76 napisała: > Widzę to tak : PO żyje czystą nienawiścią do PiSu, > niezrozumiałe , chore , przykre , rozczarowujące ... A ja to widzę zupełnie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Nienawiść . 31.10.07, 01:34 Nienawisc do PiSu przejawiaja, niezaleznie od przynaleznosci partyjnej, wszyscy poplecznicy okraglego stolu i grubej krechy lacznie z politycznie poprawnymi mediami. PiS jest dla nich smiertelnym wrogiem, bo otwarcie powiedzial, ze chce obalic pokretny stol! Dlatego od poczatku rzadow PiSu nastalo w Polsce i za granica pieklo w postaci ciaglej nagonki podsycane przez partie polityczne i media. Trwa ono bez przerwy do dzis i bedzie trwac tak dlugo, jak dlugo PiS bedzie istnial. Na tym polu komuchy i eurolewizna nigdy nie spoczna, bo musza bronic swoich phrzywilejow oraz tego co nakradli sie w czasie transformacji ustrojowej. Odpowiedz Link Zgłoś
sher.khan Re: Nienawiść . 31.10.07, 05:57 Nienawiść do pisu przejawiają niezależnie od przynależności partyjnej,głównie ci, kórym nie w smak władza totalitarna Jarosława Kaczyńskiego. Od początku rządów pis narastało w Polsce piekło w postaci ciągłej walki Jarosława i jego dworzan z demokratycznym państwem, spotęgowanej ośmieszaniem Polski na arenie światowej zachowaniem opętanych władzą bliźniaków i ich sługusów.Trwa ono bez przerwy do dziś i będzie trwać dotąd, jak długo PiS będzie istniał, a może istnieć długo mając do dyspozycji to co ukradli uwłaszczając się na początki lat 90 tych. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz 5,2 mln zwolenników PiS-u kradło ? 31.10.07, 13:52 sher.khan napisał: będzie trwać dotąd, jak długo PiS będzie istniał, > a może istnieć długo mając do dyspozycji to co ukradli Dlaczego twierdzisz ,że my zwolennicy PiS-u (5,2 mln obywateli) coś ukradliśmy ? To co robisz jest po prostu zwyczajnym draństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: sher.khan 31.10.07, 15:05 sher.khan napisał: > Nienawiść do pisu przejawiają niezależnie od przynależności > partyjnej,głównie ci, kórym nie w smak władza totalitarna Jarosława > Kaczyńskiego. Od początku rządów pis narastało w Polsce piekło w > postaci ciągłej walki Jarosława i jego dworzan z demokratycznym > państwem, spotęgowanej ośmieszaniem Polski na arenie światowej > zachowaniem opętanych władzą bliźniaków i ich sługusów.Trwa ono bez > przerwy do dziś i będzie trwać dotąd, jak długo PiS będzie istniał, > a może istnieć długo mając do dyspozycji to co ukradli uwłaszczając > się na początki lat 90 tych. Ten opis sytuacji pasuje idealnie do opisu wykonanego przez komucha w obronie swoich przywilejow grubej kreski i okradlego stolu. Wszyscy, poza eurolewakami oraz beneficjantami okraglego mebla i grubej kreski wiemy dobrze, ze Polska Kaczynskich byla demokratyczna i walczyla zkorupcja i zlodziejstwem - za co lewizna i komuchy okrzyczeli ich faszystami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Re: sher.khan 31.10.07, 15:25 ja przypomnę cos co już tu było opisywane : podczas rozruchów na Węgrzech 1,5 roku temu to PO pojawił się gremialnie w telewizji i przd kamerami wzywali obywateli do wyjścia na ulicę i pokonania rząd z PiSem poprzez demontracje i anarchię . Żałuję , że o tym nie pamiętaliśmy podczas dnia wyborczego . Życzę wszystkim by się obudzili z tego PO-matixa. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: sher.khan 31.10.07, 16:45 :) niestety to NIEPRAWDA. mam nadzieje że potrafisz to udowodnić inaczej niż pomówieniami. Ja za to pamietam że PO było 1,5 roku temu oto usilnie oskarżane przez PiS. Jednak jedno więcej kłamstwo tej partii dość specyficznie "prawych", a jeszcze specyficzniej "sprawiedliwych" już dziś na nikim nie robi wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sher.khan Re: wet3 31.10.07, 19:57 > >Polska Kaczynskich byla demokratyczna > ja teraz absolutnie wierzę, że duża część Polaków to wtórni analfabeci z zaburzeniami w postrzeganiu rzeczywistości, gdy doda się do tego trochę frustratów, nieudaczników, łowców sensacji zaczynających dzień od szukania niusa typu "kogo dzisiaj aresztowano" oraz wierne psy kaczyzmu liczące że za wierną służbę cos skapnie z pańskiego stołu to wychodzi akurat liczba odpowiadająca elektoratowi pisu. Osobiście wyrażam głęboki podziw dla nietuzinkowej inteligencji wielkiego brata Kaczyńskiego, tak grać na ludzkich instynktach żeby zmanipulować pięć milionów ludzi, którym się w twarz pluje, a oni wierzą, że deszcz pada, to jest wielka rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Obrażasz nas , a zapomniałes o "wartościach" 31.10.07, 20:15 sher.khan napisał: > ja teraz absolutnie wierzę, że duża część Polaków to wtórni > analfabeci z zaburzeniami w postrzeganiu rzeczywistości, gdy doda > się do tego trochę frustratów, nieudaczników, łowców sensacji > zaczynających dzień od szukania niusa typu "kogo dzisiaj > aresztowano" oraz wierne psy kaczyzmu liczące że za wierną służbę > cos skapnie z pańskiego stołu to wychodzi akurat liczba > odpowiadająca elektoratowi pisu. Niepotrzebnie nas obrażasz . W imie czego ? Przeciez wygraliscie wybory , macie władzę , dostęp do kasy.O odpowiedzialności za kraj i ludzi w tym kraju przez grzeczność ledwo wspomnę. Zrobicie z Polską co zechcecie. Czego sie właściwie irytujesz , czego sie obawiasz? A z Twoja diagnozą "kto głosował na PiS" absolutnie sie nie zgadzam. Na pewno był tam jkś odsetek ludzi opisanych przez Ciebie. Ale zapomniałeś o największej i najwazniejszej grupie. O ludziach dla których wazne sa wartości konserwatywne, katolickie , prorodzinne, patriotyczne , tradycja. Nas mierzi korupcja i pochwała korupcja (patrz Sawicka), mierzi kupowanie ustaw i przekrety ze "stadionami narodowymi", nie aprobujemy popierania mafi weglowej poprzez nagonkę medialną na urzędników państwowych walczących z ta mafia. Im/nam najblizej jest do PiS-u (chociaz widzimy jego wady) I wybacz , ale osobiście nie czuję się żadnym nieudacznikiem czy frustratem. Wprost przeciwnie , nieźle mi sie powodzi i finansowo i "rodzinnie" i mam czas i kase na swoje pasje. Dlatego całkiem nie rozumiem dlaczego mnie obrażasz ? a Może po prostu się obawiasz tych wartości ? Niepotrzebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sher.khan Re: Obrażasz nas , a zapomniałes o "wartościach" 01.11.07, 07:06 To nie jest moja diagnoza „kto głosował na pis” tylko diagnoza pisowskich dygnitarzy. Hasło walki z korupcją, jak twierdził Kurski, jest nośne i również wg jego słów - „ciemny lud to kupił” ergo, na pis głosuje ciemny lud. Ja nie jestem po-wcem. Owszem głosowałem na po, ale nie dlatego że jestem ich zwolennikiem, tylko przeciwko pis. Jaka to tradycja każe Kaczyńskim obrażać i skłócać wszystkie grupy społeczne i zawodowe? Pluć z pogardą na naród polski (cieniasy, wykształciuchy, spieprzaj dziadu, małpa w czerwonym, ciemny lud to kupi, my jesteśmy tu gdzie wtedy, oni tam gdzie zomo)Chyba tradycja sejmików i liberum veto. Jakie wartości rodzinne promują? – chyba władza dla rodziny, ale na tej zasadzie działa sycylijska mafia. Jakież wartości promuje premier, który nie zna hymnu swojego państwa, a przed milionami wyborców przyrzeka „Jeżeli mój brat zostanie prezydentem, to ja na pewno nie będę premierem” albo popełnia freudowską pomyłkę, która więcej mówi o jego charakterze niż przygotowanie przez doradców przemówienia „Nikt nam nie wmówi, że czarne jest czarne, a białe jest białe”, wydaje miliardy na nowe stanowiska dla swoich popleczników, a pielęgniarki każe zepchnąć kordonem na bruk? Czy wy naprawdę nie widzicie jedynego priorytetu Kaczyńskich – skupienia totalnej władzy, pod hasłem walki z mitycznym Układem, do którego , może się okazać i ty należysz i przyjdą po ciebie o świcie? (Twierdzisz, że nie należysz? To nic, coś innego się na ciebie znajdzie! Nie jesteś oligarchą? Ale może chciałbyś być!) Spójrz jak zorganizowana jest partia pis – na całkowitej zależności od jednego człowieka, który pociąga za sznurki i wymaga nie tyle wiedzy czy umiejętności od swych ludzi, ale bezwzględnego posłuszeństwa. Taka była na przykład Rosja carska a później stalinowska. Takiego „silnego państwa” chcą Kaczyńscy. Ja nie chcę takiego państwa. Nie twierdzę ,że po zwojuje cuda, nie oczekuję Irlandii. Chcę wolności słowa i przekonań,spokoju,kultury,stabilności,prostych przepisów prawnych, wzrostu gospodarczego i władzy, która nie będzie się (czyli i mnie) ośmieszac. Po rządach po może się jednak okazać, że Polacy nie nadają się do samodzielnego sprawowania rządów, w koncu zawsze potrzebowali obcych królów. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Inaczej widzimy te ostatnie 2 lata 01.11.07, 18:57 Cos mi sie wydaje ,ze Ty zamiast analizowac fakty to po prostu wierzysz antypisowskiej propagandzie. Jakos przez te dwa lata nie zauważyłem ,zadnego kataklizmu w Polsce, żadnej faszyzacji zycia , żadnego zniewolenia , braku wolnosci słowa. Zauważyłem za to to determinacje w walce z korupcja , złodziejstwem , próby przywrócenia dyscypliny w szkolach, próby przezwyciężenia monopolu korporacju w zawodach prawniczych i oddanie nalezytego szacunku ludziom walczącym o Polske ( dzialacze Solidarności , Powstańcy Warszawscy) Zauwazyłem również twardą obrone naszych interesów narodowych na arenie międzynarodowej. I zauwazyłem wściekłą histerię "elit" w odpowiedzi na te działania. Nie mogę zrozumiec skad ta histeria , w imię czego? Chyba tylko w imię swoich prywatnych interesów , bo na pewno nie "pro publico bono" A teraz poproszę Cię o kilka konkretów. Konkretów , nie cytatów z antypisowskiej propagandy medialnej. sher.khan napisał: Jaka to tradycja każe Kaczyńskim obrażać i skłócać wszystkie grupy > społeczne i zawodowe? A jakie to konkretnie grupy zostały skłócone dopiero za Kaczorów a wcześnie zyły w idealnej symbiozie i wzajemnym szacunku? Pluć z pogardą na naród polski (cieniasy, > wykształciuchy, spieprzaj dziadu, małpa w czerwonym, ciemny lud to > kupi, my jesteśmy tu gdzie wtedy, oni tam gdzie zomo) Gdzie tu jest "plucie na Naród" ? To pojedyncze , przyznam złe ,nawet bardzo złe , wypowiedzi pod adresem konkretnych osób a nie całego Narodu. > Jakie wartości rodzinne promują? Rodzinę :ojciec , matka , dzieci. Oraz szacunek i obowiązek pomocy dla starszych w rodzinie - dziadków. Czyli IV przykazanie. Jakież wartości promuje premier, który nie zna hymnu swojego > państwa, Typowy przyklad propagandy. Z faktu ,ze ktos sie pomylil w hymnie i nie ma zdolności muzycznych wyciąga sie wniosek ,ze "nie zna hymnu" a pielęgniarki każe zepchnąć > kordonem na bruk? No to zobaczymy w jaki sposób PO bedzie sobie radzić z ludźmi lamiącymi prawo. A konflikt ze słuzba zdrowia ma jak w banku. Taka była na przykład Rosja carska a później > stalinowska. Takiego „silnego państwa” chcą Kaczyńscy. Kaczyńscy chcą Polski na wzór Rosji stalinowskiej czy carskiej? Czy Ty naprawde w to wierzysz ? A tak poza tym to powiedz mi jeszcze prosze w czym sie objawiała "faszyzacja Polski"za Kaczorów , czy rzeczywiscie kazdy Polak miał podsłuch na komórce , i czy Panie Sawicka i Blida to swietę kobiety , czy nie ma w Polsce korupcji? No i co z ta wolnością słowa - kto w IV RP został zamordowany , zamkniety bez sądu za krytykowanie Kaczorów? Komu nieznani sprawcy tak jak Staszkowi Pyjasowi czy Księdzu Popiełuszce zamkneli usta na zawsze? I najwazniejsze : Kiedy i gdzie PiS zagrażał demokracji ? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: sher.khan 01.11.07, 01:59 A wierz sobie w co chcesz i dalej bron czerwonych zlodziei i lapowkarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: sher.khan 01.11.07, 08:14 To Ty "wierzysz", że on "broni czerwonych łapówkarzy". To Ty "wierzysz", że PiS "walczy z czerwonymi łapówkarzami". Jednak jedno i drugie to wyłącznie wiara nie poparta dowodami. Odpowiedz Link Zgłoś