Dodaj do ulubionych

Tusk sie blamuje swoimi wyborami ministrów

31.10.07, 18:13
Czy naprawde brakuje w Polsce uczciwych ludzi, ktorzy nie słuzyli
ubecji, nie byli i nie sa złodziejami i nie sluzyli obcym rezimom?
Nie brakuje, ale wybor Boniego czy Sikorskiego pokazuje nam jaki to
bedzie rzad Tuska. Bedzie to rzad układów albo i gorzej.
Obserwuj wątek
    • amicus_europae Re: Tusk sie blamuje swoimi wyborami ministrów 31.10.07, 18:26
      Teraz wspólpraca będzie rodzajem referencji, pozytywnej
      rekomendacji. Wiadomo, człowiek światowy, aktywny, z rozlicznymi
      kontaktami, zadnej pracy sie nie boi. Wartosciowa jednostka otwarta
      na współpracę, nie unikająca rozmowy z drugim człowiekiem, zawsze
      chętna do spotkania, dialogu. Na ministra współ-Pracy ideał.
      Po ogłoszeniu wyniku wyborów wszyscy konfidenci i recydywiści
      krzyknęli chórem: YES YES YES!
      • claude.monet Re: Tusk sie blamuje swoimi wyborami ministrów 31.10.07, 18:28
        ano tak to wygląda. jednym słowem, będzie to rząd zdrajców.
        • moon5 Re: Tusk sie blamuje swoimi wyborami ministrów 31.10.07, 19:37
          Najbardziej bohaterski się przyznał, reszta dalej ukrywa swe tajemnice.
          • fedorczyk4 Re: Tusk sie blamuje swoimi wyborami ministrów 31.10.07, 19:43
            A co takiego zrobil ten paskudny Sikorski? I jakim to ministrem ma
            zostac Boni? O ile wiem to pierwszego osnowa tajemnica panstwowa
            prezydent a drugi nie jest na razie proponowany do konkretnego
            ministerstwa i kogo tak lekko nazywasz zdrajcami? A Ty Moon
            oczywiscie wiesz o tej calej reszcie ktora sie kryje, calkiem
            wszystko. Oswiec mnie prosze kto to taki sie jeszcze kryje.
            • moon5 Re: Tusk sie blamuje swoimi wyborami ministrów 31.10.07, 20:03
              To był żart. Może nie wszyscy, ale sporo ma coś tam za uszami. Różne historie
              krążą w sieci, o Niesiołowskim np.
              • fedorczyk4 Re: Tusk sie blamuje swoimi wyborami ministrów 31.10.07, 20:04
                A moze zamiast okreznicy internetowej jakies fakty?
                • moon5 Re: Tusk sie blamuje swoimi wyborami ministrów 31.10.07, 20:19
                  Sypał kolegów na SB.
                  • fedorczyk4 Re: Tusk sie blamuje swoimi wyborami ministrów 31.10.07, 20:20
                    Kto? Sikorski bo juz sie gubie w tych donosicielach z PO
                    • moon5 Re: Tusk sie blamuje swoimi wyborami ministrów 31.10.07, 20:29
                      No widzisz, gubisz się :) Niesioł. Widziałam materiały na ten temat, ale nie
                      wiem, gdzie to teraz jest, więc nie dam linka.
                      • fedorczyk4 Re: Tusk sie blamuje swoimi wyborami ministrów 31.10.07, 20:37
                        moon5 napisała:

> No widzisz, gubisz się :) Niesioł. Widziałam materiały na ten
                        temat, ale nie
                        > wiem, gdzie to teraz jest, więc nie dam linka.

Gubie sie bo dla Was wszyscy sa donosicielami i zdrajcami. A to ze
                        gdzies cos przeczytalas i teraz nie pamietasz, nie stanowi dla mnie
                        niestety dowodu na nic. Ja gdzis kiedys czytalam ze Kaczynscy
                        zniszczyli swoje lojalki, ale nie twierdze ze to jest prawda i z
                        tego akurat powodu nie osadzam ich od czci i wiary.
                        • moon5 Re: Tusk sie blamuje swoimi wyborami ministrów 31.10.07, 20:46
                          Ja też Niesioła nie odsadzam od czci i wiary. Podobno złamał się w
                          przesłuchaniach w latach 60-tych.
                  • strzelec51 Chwileczke, moon5 31.10.07, 21:11
                    Podpisanie deklaracji wspolpracy z SB wcale nie znaczy, ze "sypal
                    kolegow na SB".

Oto przyklad bezmyslnego chlapania jezorem na lewo i prawo bez
                    zastanowienia sie nad znaczeniem slow, zwiazkami logicznymi... a
                    potem dziwisz sie i masz pretensje, ze innych szlag trafia i
                    obrywasz po uszach.

moon5 napisała:

> Sypał kolegów na SB
              • imie_jaszczomp Re: Tusk sie blamuje swoimi wyborami ministrów 31.10.07, 20:06
                > Może nie wszyscy, ale sporo ma coś tam za uszami. Różne historie
                krążą w sieci, o Niesiołowskim np.<
                Fajnie. "Mowia", "slyszy sie"... Stara metoda-podchodzisz do goscia
                i mowisz mu, ze jest wielbladem.I niech udowodni, ze nie jest.
          • nova-lia czuje złob i wie że teczki zostały ujawnione 31.10.07, 19:44
            ale gorsza jest jego przeszlosc w rzadzie Mazowieckiego, Bieleckiego
            i w prawicowym amerykanskim American Enterprise Institute, ktory
            jest agentura korporacyjnych mafii sluzaca odbieraniu pracownikom
            praw czlowieka.
            • fedorczyk4 Re: czuje złob i wie że teczki zostały ujawnione 31.10.07, 19:48
              Tuska? Chyba cos Ci sie pomerdalo. Tusk jako wrog Praw Czlowieka.
              Pismo wszystko zniesie!
              • nova-lia O Bonim mowa, nie widzisz? 31.10.07, 20:04
                • fedorczyk4 Re: O Bonim mowa, nie widzisz? 31.10.07, 20:05
                  O Bonim byla mowa na poczatku a potem nagle dowiedzialam sie ze Tusk
                  formuje rzad ze zdrajcow. Ciekawam o kogo chodzi i co kto ma za
                  uszami.
                  • nova-lia Re: O Bonim mowa, nie widzisz? 31.10.07, 20:07
                    Konkretynie, chodzi o Boniego i Sikorskiego. Niechlubna i
                    zdradziecka wobec narodu polskiego przeszlosc tych ludzi ich
                    dyskwalifikuje na wszelkie publiczne urzedy.
                    • fedorczyk4 Re: O Bonim mowa, nie widzisz? 31.10.07, 20:09
                      Boni nie ma zdradzieckiej ani niechlubnej przeszlosci. Podpisal
                      papier. Szkoda. Ale to nie jest cala przeszlosc, a czy mozesz cos
                      powiedziec o przeszlosci Sikorskiego. Plone z ciekawosci.
                      • nova-lia Re: O Bonim mowa, nie widzisz? 31.10.07, 20:31
                        zdradzicka wobec Polakow przeszlosc Boniego polegala na tym, ze on
                        zdrzadzil idee S. On robotnikow sprzedal globalnym mafiozom,
                        pracujac w rzadach Mazowieckiego i Bieleckiego, ktore masowo
                        wysylaly Polakow na bruk i spowodowaly bezrobocie ponad 30%. Boni
                        tez sluzyl glbalnym korpomafiom pracujac dla American Enterprise
                        Institute, ktorego celem jest gnojenie pracownikow na calym swicie i
                        odbieranie im praw czlowieka. To jest najwieksza zdrada ze strony
                        Boniego. Sikorski zdradzal Polske na inne sposoby, co mam nadzieje
                        Kaczynski wkrotce ujawni.
                        • strzelec51 Re: O Bonim mowa, nie widzisz? 31.10.07, 21:17
                          A ty na jakie kursy demagogii stosowanej uczeszczalas, agitatorko,
                          ze tak sprawnie wladasz jezykiem stalinowskiej propagandy? Krotki
                          kurs marksizmu-leninizmu czy tez czytanki z Mao?

• nova-lia takie kursy to wasza specjalnosc:) 31.10.07, 21:19
                          • uchachany No, dobra jest w te klocki :-). Jakby jeszcze 31.10.07, 22:16
                            wspomniała o "wodzie na młyn odwetowców" i o "określonych siłach
                            działających na rzecz środowisk znanych w interesie kręgów
                            wiadomych" byłoby już całkiem koszernie :-)..
                        • uchachany Sikorski "zdradził Polskę "w ten sposób, że 31.10.07, 22:11
                          przedstawił USA listę żądań finansowych na rzecz polskiej armii za
                          tarczę, a Kaczyńskiemu wystarczały zapewnienia Busha, że Polska jest
                          supercennym sojusznikiem :-).

Sikorski zrobił to ponieważ uważał, że pakowanie się w tę awanturę
                          musi przynieść jakieś wymierne korzyści polskiej armii, a także
                          dlatego, by zademonstrować, że nie jest bynajmniej agentem USA w
                          polskim rządzie, o co był oskarżany :-).

Kaczyński niczego nie ujawni, bo sprawa jest już znana dawno, ale
                          dla ciemnego ludu będzie powtarzał "wiem, ale nie mogę powiedzieć" :-
                          ). A poza tym odgrzewanie tego stawia go w niezręcznej sytuacji
                          taniego pachołka Busha :-)...

Co do Boniego, to "jazda próbna" przed zatrudnianiem innych TW w
                          rządzie Tuska: jak ten numer w stylu "na Sawicką" przejdzie
                          (szczere "wyznanie winy" i "żal za grzechy", a nawet łzy; brak było
                          tylko omdlenia i karetki pogotowia :-D), to będzie icj w rządzie
                          Tuska więcej.

Bo wszak władza PO to znaczy odbudowa Rywinlandu, a do tego są
                          potrzebne stosowane kadry :-)
                          • nova-lia Re: Sikorski "zdradził Polskę "w ten sposób, że 31.10.07, 22:42
                            - Przyjał zlom F16, za który Polska zaplacila z kieszeni podatnikow
                            miliardy $. Nie nalezy watpic, ze dostal za te przysluge niezla
                            lapowke. zlom F16 to bylo wlasnie to "nowoczesne" wyposazenie
                            polskiej armii.:)

- Zdradzil Polskę, ze pchał ja coraz głebiej w ludobojcze wojny na
                            bliskim wschodzie, ktore sa wbrew wszelkum interesom Polski i wbrew
                            woli 85% Polakow.

- Zgadzam sie, ze zatrudnianie TW w rzadzie Tuska jest kontynuacja
                            rywinlandu. Trzeba tez pamietac, ze owi TW bardzo czesto byli
                            podwojnymi agentami. Z jednej strony zatrudniala ich SB, z drugiej
                            zatrudniala ich mafia globalnej finajery, ktora wynajela ich do
                            przeprowadzenia w Polsce rekami robotnikow rewolucji, majacej na
                            celu pozbawienie tychze robotnikow kasy i praw czlowieka. Boni
                            wydaje sie kwintesencja takiego TW - on sluzyl zarowno SB i
                            korporacyjnym mafiom stowarzyszonym w AEI. Ciekawe ilu takich
                            zatrudni Tusk jako ministrow. Nie ulega watpliwosci, ze zadaniem
                            Boniego bedzie dalsze pozbawianie polskich pracownikow praw
                            czlowieka, likwidacja zwiazkow zawodowych, palowanie strajkujacych
                            itd. Wtedy dopiero lekarze, pielegniarki, nauczyciele, robotnicy
                            zobacza jak wyglada ta druga tuskowa Irladnia. Beda harowac na
                            oligarchow jak Chinczycy za 30 groszy na godzine:-)
                • strzelec51 Doprawdy? 31.10.07, 21:13
                  Bo Twoj wpis, kolego, zabrzmial jakby mowa byla o Sikorskiem. Tez
                  zreszta raczej bez sensu.
    • hydepark1 Re: Tusk sie blamuje swoimi wyborami ministrów 31.10.07, 19:41
      To będzie rząd spałty długów bo aby wygrać sprzedali duszę a teraz
      diabeł przychodzi i ...... żada duszy
      • michnischerbeobachter Re: Tusk sie blamuje swoimi wyborami ministrów 31.10.07, 19:53
        Powoli zaczyna się wyjaśniać dlaczego "Trybuna" po zwycięstwie
        wyborczym POmrocznej zadęła w triumfalne tony umieszczając
        tytuł "Dobra nasza!"
        Zwłaszcza to NASZA jest ciekawe :)
      • imie_jaszczomp Re: Tusk sie blamuje swoimi wyborami ministrów 31.10.07, 19:54
        Nie dramatyzuj i przypomnij sobie dlugotrwaly handel posadkami 2
        lata temu. No i oczywiscie przypomnij sobie, kto do tego rządu
        wszedl i za jaka cene.
        • fedorczyk4 Re: Tusk sie blamuje swoimi wyborami ministrów 31.10.07, 19:55
          I z jakimi wyrokami.
          • imie_jaszczomp Re: Tusk sie blamuje swoimi wyborami ministrów 31.10.07, 19:58
            Aha i przypomnij sobie, jakie te targi byly zalosne-wyszarpywanie
            stanowisk, tworzenie nowych ministerstw,cwani dyletanci u żłoba. Czy
            to bylo tak dawno?
        • michnischerbeobachter Re: Tusk sie blamuje swoimi wyborami ministrów 31.10.07, 20:28
          Teraz mamy dokładnie taki sam "handel" posadkami i podział łupów
          ministerialnych. Tyle ze terminologia opisująca to zjawisko
          w "niespodziewany" sposób sie ucywilizowała. Zamiast korupcji
          politycznej mamy "partnerski dialog" i "negocjacje". Wszystko jakieś
          takie inne, nowe, lepsze, pokryte efektownym makijażem. Jednym
          słowem, jak to kiedyś opisywał Młynarski "Nowe...wraca". Wszystko
          zależy gdzie i pod jakim kątem pada snop medialnego światła.
          • imie_jaszczomp Re: Tusk sie blamuje swoimi wyborami ministrów 31.10.07, 20:34
            Pożywiom-uwidim, jak mawiali starozytni Rzymianie.Na razie widze,
            jak PiS- zamiast z godnoscia przyjac wynik wyborow, wyszarpuje
            stanowiska, zeby je choc przez krotki czas miec.No nie mow, ze to
            jest Twoj ideal.
            • michnischerbeobachter Re: Tusk sie blamuje swoimi wyborami ministrów 31.10.07, 20:38
              Nie jest, ogólnie ideałów w przyrodzie (polityce) niewiele.
              A "Potworna Obłudatuska" to zwykły socjotechniczny zakalec
              ucharakteryzowany na apetyczny tort weselny.
              • imie_jaszczomp Re: Tusk sie blamuje swoimi wyborami ministrów 31.10.07, 20:46
                >A "Potworna Obłudatuska" to zwykły socjotechniczny zakalec
                > ucharakteryzowany na apetyczny tort weselny.<
                No tak. A p. Kaczynski nawet nie sili sie na charakteryzacje i bez
                żenady bierze wszystko- nawet balansujac na granicy prawa.Tylko
                prosze Cie, nie usiluj mi wciskac kitu, ze robi to w slusznej
                sprawie.Mielismy juz czasy, ze wlasciwa ideologia usprawiedliwiala
                kazda podlosc, a rządy PiS za bardzo mi przypominaja tamte czasy.
                • michnischerbeobachter Re: Tusk sie blamuje swoimi wyborami ministrów 31.10.07, 20:58
                  Myśle u zarania czynił to w słusznej sprawie( w swoim mniemaniu
                  przynajmniej). Potem wpadł we własne sidła i uświęcił środki w imie
                  celu. Vide samobój w sprawie pani Cielebąg(Sawicka)i kilka innych
                  źle rozegranych spraw. Co istotniejsze naruszył lub próbował zbyt
                  wiele interesów, zbyt potężnych grup, majacych przełożenie na media.
                  I musiał przegrać, w takiej wrzącej kipieli medialnej histerii
                  ugotowałby sie każdy. Dorobiono mu klasyczna Gombrowiczowska gębe a
                  od tego ucieczki nie ma. To tak w duuuuuuuuużym uproszczeniu.
                  • imie_jaszczomp Re: Tusk sie blamuje swoimi wyborami ministrów 31.10.07, 21:17
                    >Myśle u zarania czynił to w słusznej sprawie( w swoim mniemaniu
                    przynajmniej). Potem wpadł we własne sidła i uświęcił środki w imie
                    celu.<
                    Ja uwazam, ze tym celem jest wladza sama w sobie i za wszelka cene.
                    Ponadto moim zdaniem p.Kaczynski ze swoich zasad zrobil zwykla
                    karykature uswiecajac srodki.Nie do wybaczenia jest rowniez fakt, ze
                    dzialajac tak a nie inaczej sprawil, ze postkomuchy zupelnie
                    spokojnie moga sie teraz stroic w piorka obroncow demokracji, bo on
                    sam daje im argumenty do reki.
                    >I musiał przegrać, w takiej wrzącej kipieli medialnej histerii
                    > ugotowałby sie każdy.<
                    Mam inne zdanie na ten temat- p. Kaczynski jest sam sobie winien.
                    Jestem jedna z wielu osob,ktore p.Kaczynski wielokrotnie obrazil
                    zarowno slowem jak i uczynkiem, traktujac mnie i mowiac o mnie z
                    pogarda i lekcewazeniem, a sposob sprawowania przez niego wladzy
                    urągal mi jako obywatelowi tego kraju. Mysle, ze p.Kaczynski za
                    szybko wczul sie w role wladcy i zapomnial, ze w panstwie
                    demokratycznym rząd to urzednicy, ktorzy maja ulatwic zycie
                    obywatelowi, a nie prowadzic wieczna wojne, ktora swietnie
                    zaslaniala drobne kroczki majace na celu skupienie wladzy w rekach
                    kilku(nastu) zaufanych ludzi.
                    • michnischerbeobachter Re: Tusk sie blamuje swoimi wyborami ministrów 31.10.07, 21:34
                      Gdyby władza była celem samym w sobie a metody, jak to wielokrotnie
                      sugerowano, totalitarne to wybory nie były najlepszym sposobem na
                      jej utrzymanie. Prawdopodobnie w poczuciu wyzszej misji dziejowej
                      jaką zapewne posiada popełnił grzech arogancji. Uznał że on wie
                      lepiej jak do postawionych sobie celów dojsć i że można to zrobić
                      naginajac przy tym zasady podrzędne wobec nadrzędnych. Przykład,
                      sojusz z małymi kanaliami z Samoobrony w imie walki z
                      dużym "Układem". Niestety przecietny człowiek nie uznaje gradacji
                      ważnosci zasad, jeśli ktoś je łamie musi zejsć ze sceny.
                      Argument wiecznej kłotni jest dosć typowy ale i słaby. Jeśli ktoś ma
                      na sztandarach diametralne zmiany zastanego status quo to siłą
                      rzeczy te zmiany nie mogą sie odbyć w sielskiej atmosferze
                      komplementów, duserów i spijania sobie z dzióbków. Każda istotna
                      zmiana napotyka opór materii, tu skala wrzawy medialnej znamionuje
                      jak miała być istotna. SKALA! oczywiście błedy należy wytykac ale
                      ważne są proporcje które tu zaostały zachwiane. Jak pojawi sie
                      realne zagrożenie demokracji nikt już nie zareaguje tak skutecznie
                      to pojęcie zdewaluowano.
                      • imie_jaszczomp Re: Tusk sie blamuje swoimi wyborami ministrów 31.10.07, 21:51
                        >w imie walki z
                        dużym "Układem".<
                        Mam wrazenie, ze p.Kaczynski sam stworzyl uklad , ktory potem z
                        calym zapalem demontowal.Zwroc uwage, ze chyba zadna z tych
                        spektakularnych akcji policyjnych nie zakonczyla sie sukcesem, bo
                        glowna bronia byly w nich pomowienia i przekonanie p.Kaczynskiego o
                        czyjejs winie.Nie moze byc takiej sytuacji, ze cel osiaga sie
                        srodkami bezprawnymi, bo to zaprzecza panstwu prawa.I nie moze byc
                        rowniez takiego swoistego "mrugniecia okiem", ze "teraz to ja jestem
                        zly, ale jak zrobie to co chce, to bede juz dobry", bo jesli w kąt
                        pojda instytucje demokratyczne, a wladza bedzie sie skupiac w coraz
                        mniejszym kregu ludzi zaufanych, to jestesmy na prostej drodze do
                        dyktatury. Ja mysle, ze ludzie w ogromnej wiekszosci mieli dosc
                        arogancji wladzy, podejscia do wladzy i do ludzi z pozycji
                        omnipotentnej"Siedzcie cicho, bo ja wiem, jak wam zrobic dobrze".
                        >popełnił grzech arogancji<
                        Tu sie z Toba zgadzam; mysle bowiem, ze arogancja p. Kaczynskiego
                        byla tak wielka, ze zagral vabank, liczac na to, ze zwyciestwo
                        pozwoli mu na wprowadzenie faktycznych metod totalitarnych,bo bedzie
                        mogl sie podeprzec argumentem, ze ludzie akceptuja kierunek,w ktorym
                        4erpe sie toczy.Prawdopodobnie zgubilo go przekonanie,ze wygra
                        (identycznie jak PO 2 lata temu)
                        Niestety, musze konczyc. Dziekuje za rozmowe :-)
    • fedorczyk4 Re: No właśnie, gdzie ci fachowcy ???? 31.10.07, 20:03
      A o kogo konkretnie Ci chodzi. Mozesz podac jakies nazwiska czy
      tylko tak sobie plujesz z przyzwyczajenia?
    • fedorczyk4 Re: No właśnie, gdzie ci fachowcy ???? 31.10.07, 20:12
      joannina_thuske_po napisała:

> Towarzyszu, nie rżnijcie głupa, bo sami dobrze widzicie, że wielki
      > Donkey preferuje ZSL i byłych współpracowników SB i sowietów.
      Gdzie
      > wyście się uchowali, że wy tego nie widzicie ?
      > Czy to prawda, jak mówią na mieście, że elektorat PO rekrutuje się
      z
      > zapadłych wiosek i jest totalnie odmóżdżony ?

Hm,na takwysublimowane i merytoryczne dictum moge jedynie
      odpowiedziec w tej samej poetyce i uzywajc argumentow rownie
      nosnych. Spadaj kretynko.
      PS I Kryze Ci na droge.
    • imie_jaszczomp Re: No właśnie, gdzie ci fachowcy ???? 31.10.07, 20:12
      >Czy to prawda, jak mówią na mieście, <
      Wiesz, na miescie mowia rozne rzeczy- i klamia jak psy. Mowia, ze
      Pan Premier to hmmmm lubi chlopcow(klamia!), mowia, ze PC
      uwlaszczylo sie na majatku panstwowym(klamia!), mowia, ze Pan
      Premier mial konszachty z Bagsikiem...(och jak klamia na miescie)
    • nova-lia Czy Boni i Sikorski to ten cud Tuska? 31.10.07, 20:23
      przywolanie duchow esbecji i targowicy?
    • fedorczyk4 Re: No właśnie, gdzie ci fachowcy ???? 31.10.07, 20:24
      Towarzyszko, to po pierwsze. A kto tu sie dziecinko denerwuje? Ja,
      ja tylko prosze uprzejmie o fakty a nie o opluwanie w czym
      najwyrazniej Towarzyszko celujeie. Kuba, Bialorus to tam przebywasz?
      Czemu mnie to nie dziwi przecizez to ten styl pisania.
      • fedorczyk4 Swoja droga, 31.10.07, 20:26
        rzucacie oskarzenia i inwektywy ale do podania konkretow to juz nie
        ma nikogo.
    • nova-lia Zyciorys Boniego, warto przemyslec 31.10.07, 20:34
      Jego praca w rządzie Mazowieckiego i Bieleckiego, kiedy to miliony
      Polakow okradziono, puszczono z torbami na bezrobocie, oraz praca
      dla amerykanskiej agencji pracy, ktorej celem jest odbieranie
      pracownikom praw czlowieka, calkiem go dyskwalifikują. To w dodatku
      do bycia agentem SB. To jest zapowiedz tego, komu bedzie sluzyl rzad
      Tuska.
      ---
      Wiki: "Michał Boni (ur. 10 czerwca 1954 w Poznaniu), polski polityk,
      kulturoznawca, były działacz Kongresu Liberalno-Demokratycznego,
      później Unii Wolności. Absolwent Wydziału Polonistyki Uniwersytetu
      Warszawskiego, specjalizacja kulturoznawstwo (1977). Ma tytuł
      doktora nauk humanistycznych. Jest specjalistą od zarządzania
      zasobami ludzkimi. Pełnił funkcję dyrektora Programu Reform Polityki
      Społecznej Instytutu Spraw Publicznych. Był również konsultantem III
      NFI oraz Polsko-Amerykańskiego Funduszu Przedsiębiorczości w
      dziedzinie spraw pracowniczych. W roku 1990 sprawował urząd
      podsekretarza stanu w Ministerstwie Pracy i Polityki Socjalnej w
      rządzie Tadeusza Mazowieckiego. W roku 1991 pełnił funkcję ministra
      pracy i polityki socjalnej w rządzie Jana Krzysztofa Bieleckiego.
      Jego nazwisko wymienione zostało jako TW "Znak" na tzw. liście
      Macierewicza. W latach 1997–2001 był szefem gabinetu politycznego
      ministra pracy i polityki socjalnej Longina Komołowskiego w rządzie
      Jerzego Buzka. W pierwszej kadencji Sejmu (1991-1993) był posłem z
      ramienia Kongresu Liberalno–Demokratycznego. Obecnie współpracownik
      CASE, członek Rady Programowej Forum Liberalnego, w 2007 współtwórca
      programu Platformy Obywatelskiej. Żonaty z Barbarą Engelking-Boni.

31 października 2007 wydał publiczne oświadczenie, że w 1985 Służba
      Bezpieczeństwa (SB) za pomocą szantażu zmusiła go do podpisania
      deklaracji współpracy[1].
      • michnischerbeobachter Re: Zyciorys Boniego, warto przemyslec 31.10.07, 20:50
        Czy ktoś zna agenta który nie twierdzi że został zmuszony do
        współpracy szantażem, groźbami, łamaniem sumienia, tragiczna
        sytuacją materialną najblizszych, etc.?
        Ja sobie nie przypominam, toż to same pokrzywdzone, wrażliwe
        jednostki ludzkie, niemal moralna elita, sól ziemi. Niebawem ich
        beatyfikują lub zaczna stawić pomniki.
        No chyba ze materiały są na tyle jednoznaczne ze wicie sie jak
        piskorz na patelni nic już nie da. Wiec pozostaje...bohaterskie
        przyznanie sie, rzecz jasna w opisanym powyżej, ograniczonym
        zakresie.

PS.
        "Zarządzanie zasobami ludzkimi" brrrrrr co za nieludzki termin,
        kojarzy sie z Kołymą lub Auschwitz
        • nova-lia Re: Zyciorys Boniego, warto przemyslec 31.10.07, 20:55
          "Zarządzanie zasobami ludzkimi" brrrrrr co za nieludzki termin,
          kojarzy sie z Kołymą lub Auschwitz "

Dokladnie takie ma byc jego ministrowanie. brrrr

• nova-lia przyklad jak Boni bedzie opiekowal sie pracownikam 31.10.07, 20:54
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=71338694
    • nova-lia Komu wyslugiwal sie Boni 31.10.07, 21:26
      Published on Friday, June 13, 2003 by CommonDreams.org
      Has the American Enterprise Institute Lost Contact with Reality?
      by Ralph Nader

The American Enterprise Institute (AEI) has a problem. It is loaded
      with corporate money, full of rich fellowships for Washington, D.C.
      influence peddlers, masquerading as conservatives, who wallow in
      plush offices figuring out how to assure that big corporations rule
      the U.S. and the rest of the world.

• strzelec51 Re: No właśnie, gdzie ci fachowcy ???? 31.10.07, 21:28
      Wedle 'nie-towarzyszki' zas najwyrazniej kazdy kto zyl w czasach PRL
      i czymkolwiek sie wyroznil (dal zauwazyc) to albo komuch, byly
      wspolpracownik SB lub Sowiewtow alba jakas inna zakala "NArodu"?

Dzieki za slowa uznania. Tez mialem do czynienia z SB, wezwali mnie
      pare razy na przesluchanie. Wprawdzie nic nie podpisywalem - nie
      prosili - ale i tak wychodzi na to, ze wspolpracowalem (znaczy sie -
      kolaborowalem) no bo... nikomu w morde na znak protestu nie dalem.
      Rzeczywiscie - mialem troche pietra.

Togi sedziow i moralizatorow najchetniej i najczescie zakladaja ci
      co sami nigdy nie musieli swoich charakterow sprawdzac w
      rzeczywistym dzialaniu.
      • imie_jaszczomp Re: No właśnie, gdzie ci fachowcy ???? 31.10.07, 21:35
        > Wprawdzie nic nie podpisywalem - nie
        > prosili - ale i tak wychodzi na to, ze wspolpracowalem (znaczy
        sie -
        > kolaborowalem)<
        Z moim ojcem dwa razy rozmawiano chcac go skaptowac do
        bezpieki.Mowi, ze zaczal sie bac i w trakcie drugiej rozmowy zrobil
        z siebie kompletnego nieodpowiedzialnego idiote. Nikt z nim wiecej
        nie rozmawial, ale tak naprawde nie wiemy, jaka notatke sporzadzil
        ubek, ktory z nim rozmawial. A moze ojca jeszcze "prowadzil" przez
        jakis czas?Moze wpisywal jakies informacje? W 4erpe rzadza cienie
        ubekow.
    • nova-lia American Enterprise Instutute, dla ktorego 31.10.07, 21:33
      pracowal Boni, to mafijna organizacja bankierow i korporacji, ktorej
      celem jest likwidacja zwiazkow zawodowych w USA i na calym swicie.
      Nie bez przyczyny ta organizacja zatrudnila swoich ludzi (jak Boni)
      do masowego zwalniania robotnikow z pracy, zeby wybic im z glowy
      solodarnosc. Mieli zrobic dla mafii rewolucje, zeby ulawic mafiom
      grabiez Polaki pod czujnym okiem Walesy. Dokonali tego, potem
      zostali zniszczeni. I to bylo "zarzadzanie zasobami ludzkimi" przez
      Boniego, jak w Aushwitz.

www.ranknfile-ue.org/uen_rwtanks.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka