kain_brat_abla 03.11.07, 07:08 Banda z abecadłem na plecach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dubrownik Re: CBA do reformy, Kamiński do dymisji 03.11.07, 07:31 Polacy nadal są pod urokiem antykorupcyjnej retoryki PiS. No prosze, i nawet dzielni rycerze Medii, w tym tak zasłużone WSI24 i najwieksza polskojezyczna gazeta nie zdołały ich przekonać. Michnikowszczyzno do boju! Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Za fałszerstwa, za polityczne oddanie pisiorkom... 03.11.07, 08:15 ...Kamiński pójdzie siedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberdemokracja Polacy dojrzewają do demokracji. Brawo. 03.11.07, 11:08 W końcu przejrzeliśmy na oczy, zaczynamy jako naród odróżniać nachalną propagandę od rzeczywistości. Im szybciej nauczymy się reguł demokratycznych tym większa szansa, że nie padniemy pierwszą na świecie ofairą technototalitaryzmu, który jest najgroźniejszy właśnie w młodych demokracjach. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 CBA do reformy, Kamiński do dymisji, zlodzieje do 03.11.07, 13:42 ...lupow. W koncu po 2 latach 7% wzrostu PKB cos jest do kradziezy cyberdemokracja napisał: > W końcu przejrzeliśmy na oczy, zaczynamy jako naród odróżniać > nachalną propagandę od rzeczywistości. M: i polsko-jezyczne lze-media zapewnia na staly doplyw Politycznie POprawnej indoktrynacji Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Brzytwa Ockhama - likwidować nadmiarowe byty. 03.11.07, 07:33 Ludzie z jednej strony chcą walki z łapownictwem z drugiej uwierzyli w kłamstwa PiSu, że żądanie likwidacji CBA oznacza, że się jest samemu łapownikiem. No i boją się takich oskarżeń. Jakoś mało osób może zrozumieć, że tworzenie sto pierwszej służby "do walki z łapownictwem w szarych kopertach" co jest ważniejsze od służby "do walki z łapownictwem przez wręczanie >>prezentów<<", nie pomaga tej walce, a wręcz szkodzi. Jak łapownictwo jest takim problemem to powinna powstać specjalna grupa w ramach Policji tak jak CBŚ do przestępczości zorganizowanej. CBA była od samego początku szykowana wyłącznie jako policja partyjna do walki z przeciwnikami i z tej funkcji się świetnie wywiązywała - z innych się nie wywiązywała bo nigdy nie miała ich na celu. Dla tego CBA powinna być w trybie natychmiastowym rozwiązana, a jej działalność powinna być pilnie zbadana... przez Policję i prokuraturę. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Brzytwa Ockhama - likwidować nadmiarowe byty. 03.11.07, 08:01 maaac napisał: > Jak łapownictwo jest takim problemem to powinna powstać specjalna > grupa w ramach Policji tak jak CBŚ do przestępczości zorganizowanej. ********************************** Można też CBA przekształcić w biuro analityczno-detektywistyczne bez uprawnień przysługujących policji. Na CBA spoczywałoby zatem monitorowanie zdarzeń gospodarczych pod kątem korupcji. Oczywiście, sprawę lekarza przyjmującego 3 kg wieprzowiny CBA przekazuje policji na poziomie gminy. Zastanawia się natomiast nad problemami: dlaczego prezes UKE forsuje jednego operatora kosztem drugiego? co kryje się za próbą odebrania kontraktu na budowę autostrady przez ministra transportu? jaki sens ma upieranie ministra środowiska przy takim, a nie innym przebiegu obwodnicy? CBA dla skuteczności nie musi gromadzić dowodów istotnych dla sądu, bo tym ma się zająć prokuratura i policja. Masz rację: nie mnóżmy bytów ponad potrzebę. Odpowiedz Link Zgłoś
bah Re: Brzytwa Ockhama - likwidować nadmiarowe byty. 03.11.07, 08:26 > CBA dla skuteczności nie musi gromadzić dowodów > istotnych dla sądu, bo tym ma > się zająć prokuratura i policja. Jak policja i prokuratura zebrała by dowody np. "w sprawie Sawickiej" ? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Brzytwa Ockhama - likwidować nadmiarowe byty. 03.11.07, 08:40 Nie zebrały by, bo by wogóle "sprawy Sawickiej" nie było. Dalej by sobie grzecznie w ławie poseleskiej siedziała i głosowała tak jak jej sumienie i partia podpowiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
equilibrysta Re: Brzytwa Ockhama - likwidować nadmiarowe byty. 03.11.07, 11:41 Zlikwidować. Oddzielić ministra sprawiedliwości od prokuratora generalnego i zlikwidować tę policję polityczną. Policja może spokojnie wykonywać ich czynności (jak było do czasu powołania CBA)- nie po co kłócić ze sobą te dwie służby, po co wprowadzać jakieś głupie kryteria majątkowe i inne- zgadzam się- brzytwa Ockhama. Płacimy tylko za głupie przepychanki i deptanie sobie po odciskach panów mundurowych. DOŚĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Brzytwa Ockhama - likwidować nadmiarowe byty. 03.11.07, 15:48 maaac napisał: > Nie zebrały by, bo by wogóle "sprawy Sawickiej" nie było. Dalej by > sobie grzecznie w ławie poseleskiej siedziała i głosowała tak jak > jej sumienie i partia podpowiedzą. ...bo nie miałaby okazji poznać kochasia z CBA. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar CBA do reformy, Kamiński do dymisji 03.11.07, 07:36 Pan Kamiński jest człowiekiem chorym psychicznie, ziejącym nienawiścią do wszystkich i wszystkiego. Tusk jako premier ma prawo skierować go na badania psychiatryczne, powinny one dobitnie wykazać, że to jednostka nieodpowiedzialna, osoba, która nie powinna pełnić żadnych funkcji i to nigdzie. Natomiast CBA, po wywaleniu stamtąd takich indywiduów jak pan Temistokles i zreformowaniu powinno zostać, ale musi być podporządkowane Sejmowi, żeby znów nie stało policja polityczną jakiejś partii. Zakusy na to zawsze będą. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: CBA do reformy, Kamiński do dymisji 03.11.07, 07:42 Nie CBA powinna być zlikwidowana. Po prostu od takich spraw jest Policja. Mnożenie kolejnych służb tylko powoduje spadek ich osiągnięć. Część czasu tracą na dogadywanie się lub wzajemną rywalizację. Odpowiedz Link Zgłoś
wami41 Re: kisdar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! 03.11.07, 08:05 > Pan Kamiński jest człowiekiem chorym psychicznie, ziejącym > nienawiścią do wszystkich i wszystkiego. Tusk jako premier > ma prawo skierować go na badania psychiatryczne, powinny > one dobitnie wykazać, że to jednostka nieodpowiedzialna, > osoba, która nie powinna pełnić żadnych funkcji i to nigdzie. Oskarzasz Kaminskiego o chorobe a co z toba? Ty jestes zdrowy i mundry jak wielu polaczekow. Krasc, mataczyc,chamic krecic, myc swoje cialo raz na miesiac i mundrzyc sie na forach.O, jeszcze manifestowac swoje chamstwo w ruchu drogowym. Obrazek Polski. > Natomiast CBA, po wywaleniu stamtąd takich indywiduów jak > pan Temistokles i zreformowaniu powinno zostać, ale musi > być podporządkowane Sejmowi, żeby znów nie stało policja > polityczną jakiejś partii. Zakusy na to zawsze będą. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar Re: kisdar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 03.11.07, 08:28 Swoje zdanie opieram na obserwacji tego Pana w poprzednich kadencjach Sejmu. Zawsze ział nienawiścią do wszystkich i do wszystkiego. Co do mojej choroby, to czy Ty uważasz się za całkowicie zdrowego? Twoja wypowiedź jest tak pełna jadu, jak wypowiedzi p. Kamińskiego. I jeszcze raz powtarzam, CBA tak wbrew innym zdaniom z tego forum, żeby ją zlikwidować. ale nie jako policja polityczna i bez takich osób jak Kamiński Odpowiedz Link Zgłoś
wami41 Re: kisdar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! 03.11.07, 11:00 > Swoje zdanie opieram na obserwacji tego Pana w poprzednich > kadencjach Sejmu. Zawsze ział nienawiścią do wszystkich i do > wszystkiego. Co do mojej choroby, to czy Ty uważasz się > za całkowicie zdrowego? Twoja wypowiedź jest tak pełna jadu, > jak wypowiedzi p. Kamińskiego. a twoje wypowiedzi swiadcza o twoim zdrowiu psychicznym? Nie znosze zzerajacej nasz kraj korupcji, powszechnego lapownictwa, taniego cwaniactwa. Polska jest zacofanym zasciankiem Europy i swiata i nalezy ten burdel czyscic z tego chlamu. Kto i w jaki sposob to robi mnie nie interesuje. Zrobi to PiS czy LiD czy PO ale niech to robi nie przebierajac w srodkach a takie Sawickie za kraty.Wielki raban bo qwa zostala zlapana na zlodziejstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
equilibrysta Re: kisdar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! 03.11.07, 11:52 To niech likwidują biurokrację i wydawanie zezwoleń- tak się walczy z korupcją a nie robiąc z 100,000 ludzi podejrzanych aby złapać jednego drobnego gościa, który miał dość czekania latami na wydanie zezwolenia na postawienia własnego domu. Mamy idiotyczne prawo i nie widzę żadnego powodu aby tworzyć kolejne służby do pilnowania jego przestrzegania- zmieńmy prawo do diabła... Państwo ma chronić mój majątek i nietykalność osobistą, może się ewentualnie zajmować ochroną środowiska i tyle- resztę można spokojnie oddać w prywatne ręce. To co dzisiaj widzimy to jakiś biurokratyczny, samozżerający się mutant. CBA tego widoku nie poprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
wami41 Re: kisdar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! 03.11.07, 19:17 equilibrysta napisał: > To niech likwidują biurokrację i wydawanie zezwoleń- tak się walczy z korupcją > a > nie robiąc z 100,000 ludzi podejrzanych aby złapać jednego drobnego gościa, > który miał dość czekania latami na wydanie zezwolenia na postawienia własnego > domu. Decyzji o inwestycji jaka jest budowa domu nie podejmujesz podczas kolacji i nastepnego ranka rozpoczynasz budowe. Planujesz, nabywasz dzialke (lub ja masz)gromadzisz srodki finansowe lub zalatwiasz pozyczke, projekt domu itp. to wszystko trwa.Zalatwiasz formalnosci pozwolenia na budowe nawet jezeli to trwa kilka miesiecy to nie jest to koniec swiata. Domagasz sie zmiany prawa na takie, ze rankiem wstajesz i mowisz "buduje dom". Nigdzie w swiecie tak nie ma. Wszedzie sa restrykcje,kontrola i slusznie. Budowa domu jest inwestycja i ja ktory zainwestuje oszczednosci zycia nie chce miec sasiada ktory wzniesie jakas stodole i 25 szop na swojej dzialce wszysko bez pozwolenia(bo sie nagle zaczal sie spieszyc)obstawi to klepakami, ciezarowkami a w szopach bedzie prostowal blotniki. Prawo w Polsce nie jest idiotyczne, jest niespojne, jest zle interpretowane przez niekompetentnych urzednikow od ktorych sie wymaga tylko umiejetnosci czytania i rozumienia pisanego tekstu a robia to celowo w poczuciu bezkarnosci.To jest wina ostatnich rzadow. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar Re: kisdar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! 03.11.07, 20:26 > Decyzji o inwestycji jaka jest budowa domu nie podejmujesz podczas > kolacji i nastepnego ranka rozpoczynasz budowe. Planujesz, nabywasz > dzialke (lub ja masz)gromadzisz srodki finansowe lub zalatwiasz > pozyczke, projekt domu itp. to wszystko trwa.Zalatwiasz formalnosci > pozwolenia na budowe nawet jezeli to trwa kilka miesiecy to nie jest > to koniec swiata. Domagasz sie zmiany prawa na takie, ze rankiem > wstajesz i mowisz "buduje dom". Nigdzie w swiecie tak nie ma. > Wszedzie sa restrykcje,kontrola i slusznie. Budowa domu jest > inwestycja i ja ktory zainwestuje oszczednosci zycia nie chce miec > sasiada ktory wzniesie jakas stodole i 25 szop na swojej dzialce > wszysko bez pozwolenia(bo sie nagle zaczal sie spieszyc)obstawi to > klepakami, ciezarowkami a w szopach bedzie prostowal blotniki. Prawo > w Polsce nie jest idiotyczne, jest niespojne, jest zle > interpretowane przez niekompetentnych urzednikow od ktorych sie > wymaga tylko umiejetnosci czytania i rozumienia pisanego tekstu a > robia to celowo w poczuciu bezkarnosci.To jest wina ostatnich rzadow. Przeczytaj to co Sama napisałaś w Swoim poście. przecież to się zupełnie kłóci z tym od czego zaczęłaś. I tak od dyskusji o panu Kamińskim przeszliśmy do tego co nas gryzie. Ale na to co nas gryzie nie pomoże CBA, ani żadna inna policja polityczna. Masz rację w tym że rządy w Polsce były złe, (no cóż w demokracji to dopiero raczkujemy po 50 latach komuny) ale lekarstwo w postaci CBA PiSu okazało się gorsze od choroby. Z tym co złe w Polsce trzeba walczyć, tylko nie rękami pana Kamińskiego, przecież to były zadymiarz z NZS-u, on tak jego promotorzy niczego nie umie budować, tylko niszczyć, dlatego zniszczył ideę CBA i pewnie to sie skończy jej likwidacją. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: kisdar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 03.11.07, 15:57 wami41 napisała: > > Oskarzasz Kaminskiego o chorobe a co z toba? Ty jestes zdrowy i > mundry Nie wiem czy Kisdar jest "zdrowy i mundry" i mało mnie to obchodzi, skoro tenże Kisdar nie jest ważnym szefem ważnego biura. Kamiński - w odróżnieniu - jest, a wrażenie sprawia takie, jakie sprawia... Więc może pomysł Kisdara nie jest taki całkiem od rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
praptak2 CBA do likwidacji 03.11.07, 07:39 Jako wyborca PO domagam się likwidacji policji politycznej CBA, zgodnie z obietnicami mojej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t CBA do likwidacji 03.11.07, 13:59 Ja również! CBA kosztuje kilkadziesiat milionów rocnzie - przekazać te pieniądze do Policji, kupią sobie radiowozy i paliwo, będzie z tego większy pożytek. Póki co CBA wsławiła się akcjami na zlecenie polityczne i podbieraniem niemal ukończonych śledztw Policji (gliniarze podnosili ten temat wielokrotnie). Jest to formacja całkowicie zbędna, nie tylko w obecnej formie policji politycznej, ale w jakiejkolwiek formie. Już w czerwu 06 pisałem, że nie powinno jej być, a z korupcją - poza Policją - powinno się walczyć przy pomocy prawników. Należy storzyć zespół ds. uproszczenia i satbilizacji prawa i wprowadzać je w życie. Pokazówki dobrze robią na słupki poparcia, ale realnej korzyści z tego nie ma. Jestem niezadowolony z faktu, że CBA zostanie, choćby była krystalicnzie czysta i niezależna to i tak jest po prostu kolejnym niepotrzebnym bytem. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: CBA do likwidacji 04.11.07, 10:24 praptak2 napisał: > Jako wyborca PO domagam się likwidacji policji politycznej CBA, > zgodnie z obietnicami mojej partii. Niestety, wyborcy PO to ludzie niepiśmienni i głusi, przynajmniej częściowo, jak widać. Politycy z PO ustawę o CBA uchwalili (patrz artykuł), nigdy nie powiedzieli, że tę policję polityczną rozwiążą, od początku zastanawiali się tylko, jak objąć nad nią kontrolę (polityczną). Odpowiedz Link Zgłoś
marcinkiewicz2007 Czy o take Polske my qur-wa walczyli 03.11.07, 07:47 Czy w Polsce Polakom jest potrzebna policja polityczna pod wodzą nawiedzonego bezwzględnego rzezimieszka byłego zadymiarza i bojówkarza który prezydenta własnego kraju obrzucił jajami. Korupcja jest w całym świecie i walczą z nią z różnymi skutkami ale ja obywatel Polski nie życzę sobie służby która działa jak SB w stanie wojennym albo Gestapo w III Rzeszy. Rząd i jego policje mają mnie obywatelowi służyć a nie być wykorzystywane o 6 rano przeciwko spokojnym obywatelom np przeciwko rodzinie Czarzasty. Wstyd i gańba. Nie chcę Polski ani bolszewickiej ani faszystowskiej a taką nam zafundowali ci co dla jaj nazwali swoją partię Prawo i Sprawiedliwość czyli tak zwani Kaczyści. WSTYD I GAŃBA !!! Zlikwidować tą bandę i zatrudnić na dziesięć lat w kopalni. Odpowiedz Link Zgłoś
wami41 Re: Czy o take Polske my qur-wa walczyli 03.11.07, 08:09 marcinkiewicz2007 napisał: > Czy w Polsce Polakom jest potrzebna policja polityczna pod wodzą > nawiedzonego bezwzględnego rzezimieszka byłego zadymiarza i > bojówkarza który prezydenta własnego kraju obrzucił jajami. > Korupcja jest w całym świecie i walczą z nią z różnymi skutkami ale > ja obywatel Polski nie życzę sobie służby która działa jak SB w > stanie wojennym albo Gestapo w III Rzeszy. Ja jako wyborca i Polak chce zyc w kraju wolnym od ukladow, kolesiow i mafii.Chce zyc w demokracji gdzie cham w gumowych butach nie bedzie mnie zastraszal i szantazowal a zapyzialy gangsterek majacy uklady w policji i prokuraturze nie bedzie rzadzil powiatem. Jezeli do tego potrzebne sa metody takie jak stosowano to ja jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Czy o take Polske my qur-wa walczyli 03.11.07, 08:15 Nie. Takie metody dają własnie wzrost patologii opisanych przez Ciebie, a nie ich spadek. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar Re: Czy o take Polske my qur-wa walczyli 03.11.07, 08:31 Wg zasady " cel uświęca środki" co? Właśnie tak działało i Gestapo i NKWD i polska SB. Tylko pogratulować Ci stanowiska Odpowiedz Link Zgłoś
ml2403 Re: Czy o take Polske my qur-wa walczyli 03.11.07, 08:44 Nie można mylić dwóch pojęć, walki z korupcją i istnienia lub nie CBA. W tej konstrukcji jaka jest obecnie CBA to zwykła policja polityczna na usługach premiera i jako taką należy ją zlikwidować. Nie widzę powodu by ściganiem korupcji nie zajmował się jakiś wydział policji, podległy komendantowi głównemu. I to nie chodzi nawet o to czy będzie taki czy inny szef CBA, ale o współdziałanie służb, które w obecnej sytuyacji będą sobie wyrywać sprawy by zaliczyć jakiś sukces. A tak w ogóle z korupcją walczy się przede wszystkim tworząc dobre prawo, likwidując idiotyczne struktury społeczne, gdzie człowiek decydujący o milionach lub lekarz mający w rękach ludzkie życie zarabia marne pieniądze. Wtedy powstaje pokusa i tylko czekać, aż ktoś się złamie. To jednak jest droga o wiele żmudniejsza niż organizacja konferencji prasowej i dumny okrzyk "ten pan już nigdy nikogo życia nie pozbawi". Odpowiedz Link Zgłoś
wami41 Re: Prawie kazdy Polak kradnie 03.11.07, 11:15 ml2403 napisał: > Nie można mylić dwóch pojęć, walki z korupcją i istnienia lub nie > CBA. W tej konstrukcji jaka jest obecnie CBA to zwykła policja > polityczna na usługach premiera i jako taką należy ją zlikwidować. > Nie widzę powodu by ściganiem korupcji nie zajmował się jakiś > wydział policji, podległy komendantowi głównemu. .Wydzialy policji zajmowaly sie "zwalczaniem korupcji" przez ostatnie 20 lat i co? A no w mafii paliwowej na Slasku zarzuty udzialu w gangach paliwowych postawiono 170 funkcjonariuszom policji,podobnie w Szczecinie. Gangi narkotykowe, przemyt spirytusu i paliw itp. zaden z tych gangow nie mialby szans funkcjonowania gdyby nie uklady w sluzbach celnych i policji.Od tego mafiozi zaczynali dzialalnosc. Jak wygladala walka z korupcja wszyscy wiemy, wygladala dobrze na papierze, byla fikcja. Argument ze ludzie powinni lepiej zarabiac to zgninie "pokusa" brania dodatkowych pieniedzy nie przekonywuje mnie.Pani Sawicka miala zarobki swietne jak na polskie warunki a jednak chciala wiecej.W Polsce nikt nie chce zwalczenia dzialalnosci szarej strefy,korupcji, lapownictwa bo prawie kazdy Polak kradnie. Rozejrzycie sie dookola siebie. Kradzione jest co mozliwe, prywatne rozmowy przez sluzbowy telefon,godziny w internecie w czasie pracy,paliwko,drewno kominkowe,ryby z jeziora,jakas fucha bez placenia podatku,wynajmowanie mieszkan,prywatne gabinety lekarskie- to nic innego jak szara strefa,uslugi budowlane na czarno itp.itd. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinkiewicz2007 Re: Czy o take Polske my qur-wa walczyli 03.11.07, 10:21 Czyli że wami41 ty stoisz tam gdzie stało ZOMO. Był facet w Niemczech o nazwisku Adolf Hitler i też ludziom wmawiał że jak się będzie prześladowało Żydów i odbierze się im majątki to Niemcy bedą się mieli dobrze jak powstanie silna policja polityczna Gestapo to nie będzie złodziei, zboczeńców i będzie super ale ty wami41 widać histori nie uczyłeś się i nie wiesz do czego Hitler doprowadził Niemcy po objęciu władzy w 1933 roku i jak to się dla Niemców skończyło w 1945 roku. W Rosji Radzieckiej był facet o nazwisku Stalin i też twierdził że jak NKWD będzie walczyło ze spekulantami,obcą ideologią to Rosja Radziecka będzie krainą mlekiem i miodem płynącą i do czego doszło. Przy takich restrykcjach i zniewoleniu Ruskich korupcja i złodziejstwo dalej istniało. Kaczory z ich gorliwymi wylizywaczami Kaczych dupsk szli tą samą drogą, odebrać majątki byłym członkom PZPR i oligarchom, tępić pedałów i niewierzących, zaprowadzić przymus wyznawania jedynie słusznej wiary lizać dupska kutabasom choć są tacy którzy mogą obrazić bezkarnie prezydenta RP i jego żonę Jaki z tego morał świnie jakby powiedział Nagły Atak Spawacza walka z korupcją i owszem ale nie akcje typu wmuszenie łapówki Lepperowi aby się go pozbyć z rządu czy wmuszenie posłance dotąd czystej, łapówki przez fagasa z CBA który jej pod tym kątem robił pranie mózgu przez rok i wykorzystywał seksualnie aby to potem wrednie przed samymi wyborami nagłośnić celem obniżenia notowań parti z której była czyli PO. Czy według ciebie wami41 przypadek Leppera, Sawickiej czy dr. Garlickiego który owszem wziął jakieś długopisy wieczne pióra czy kilka flaszek koniaku i czy to powód aby robić z tego szoł w telewizji i pokazywanie głupim słuchaczom Radio ma ryja że lekarzom od wieków dawało się flachę i kopertę za uratowanie życia Ja nie twierdzę że to jest normalne ale taki był zwyczaj i tego policja polityczna pod nazwą CBA zakuciem w kajdany i oskarżeniem przez ministra Zero Ziobro o zabójstwo przez nieszczęsnego kardiochirurga pacjenta nie zmieni w pięć minut bo najpierw by trzeba zrobić długoletnią akcję umoralniającą dla tych którzy dają. Przyznaj się wami41 nie miałeś w rodzinie nikogo kto by chorował i w dowód wdzięczności dał lekarzowi kopertę ?A może sam dawałeś a teraz ciula strugasz Odpowiedz Link Zgłoś
krzynia.c CBA w ramach rehabilitacji rozpracuje braci K. 03.11.07, 08:40 Na pewno byśmy po nich nie płakali. Odpowiedz Link Zgłoś
slmako mangele-kaminski won do lopaty 03.11.07, 08:42 niech pray lopacie ustawia zasadzki sqooorwil jeden Odpowiedz Link Zgłoś
tukot jestem w 10 %. rozgonić darmozjadów na 4 strony 03.11.07, 08:44 cbś, abw, cba, nik - ile jescze do q... nędzy będzie tych służb??? rzecz nie w nazwach i mnożeniu bytów - tylko w skuteczności. wystarczy jeden - byle skuteczny. zamiast 4 wypełnionych darmozjadami i politrukami. Odpowiedz Link Zgłoś
equilibrysta Re: jestem w 10 %. rozgonić darmozjadów na 4 stro 03.11.07, 11:45 Krótko i konkretnie- zgadzam się. Cholerny kraj zezwoleń, dziesiątek służb i polityków z syndromem bitego dziecka... Odpowiedz Link Zgłoś
slmako mangele-kaminski won do gnoju 03.11.07, 08:45 niech przy widlach i gnoju ustawia swoje zasadzki sqooorwil jeden. na taczkach go na smietnik !!! Odpowiedz Link Zgłoś
slmako mengele -kaminski do gnoju 03.11.07, 08:49 niech popracuje na glebie przy widlach to mu dobrze zrobi. jakis pozytek bedzie z gnojowca !! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta I po CBA... mordy wy moje :))))))) 03.11.07, 11:04 Porucznik(Leutnant ?!) Tusk wykona zadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: I po CBA... mordy wy moje :))))))) 03.11.07, 11:22 I wielki syberyjski ch...j w dupe i CBA i PiSsowi. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro amanasunta - mordo ty moja! 04.11.07, 08:45 twoj uwielbiany PIS przegral a ty ciagle nie zmadrzalas? Wroc lepiej do swojej pracy w "laboratorium" i nie popisuj sie tutaj... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: amanasunta - mordo ty moja! 04.11.07, 09:24 > twoj uwielbiany PIS przegral a ty ciagle nie zmadrzalas? Wroc > lepiej do swojej pracy w "laboratorium" i nie popisuj sie tutaj... Nie może. Niestety na tym też się nie zna... złapałem już ją na niekompetencji. Więc albo nieuk albo kolejna mitomanka. Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 To Wybiorcza ma problem 03.11.07, 11:16 ilez to szmato-autorytetow trzeba bedzie publikowac, by dowodzic Polakom, ze nowoczesnosc i europejskosc nie nurzaja sie w likwidowaniu korupcji... (wszak pertraktacje Agora - Ordynacka pokazuja, ze nowoczesny Agorowy biznes nie ma zahamowan) Odpowiedz Link Zgłoś
patman Kamiński musi odejść 03.11.07, 11:49 Zadanie nr 1 - odpolitycznić policję polityczną jaką stworzył PiS, począwszy od usunięcia Kamińskiego, który wykonywał zamówienia Ziobry i J. Kaczyńskiego na likwidację wrogów ludu. W następnej kolejności - powołać na to stanowisko BEZPARTYJNEGO fachowca. Ważnym krokiem w kierunku naprawy CBA będzie zbadanie jej działalności niezgodnej z prawem. I ostatecznie - zdefiniować bardzo jasne kryteria działalności Biura, by nie mogło działać na bardzo mętnej granicy prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
equilibrysta Re: Kamiński musi odejść 03.11.07, 11:54 Nie. Zlikwidować CBA i wzmocnić policję, a nie tworzyć dziesiątki służb które wchodzą sobie nawzajem na podwórka. Reforma to nonsensowne półśrodki i zamiatanie śmieci pod dywan. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Kamiński musi odejść 03.11.07, 14:10 Gdy powstało CBA i podano jego budżet na pierwszy rok (kolejne mają być większe) policzyłem na szybko, że tych pieniedzy wysatrczyłoby na wymianę wszystkich polisyjnych radiowozów na nowe co dwa lata. Pomyśleć ile Policja mogłaby mieć paliwa, broni, środków łączności, ile strzelań i innych ćwieczeń mogliby za to zrobić policjanci. Zamiast tego mamy nieudaną akcję w Min.Rol. jakąś podrzędną, chwiwą posłankę uwiedzioną przez agenta, zapaść transplantologii bo jakiś chuirurg brał w łapę (po parę stów i flaszce), oraz spalonych pionków w COS (sprawę i tak rozpracowała Policja, a CBA tylko weszło na gotowe, żeby aresztować przy kamerach). Chu.owa inwestycja. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman Re: Kamiński musi zostać 03.11.07, 15:49 przyłączyć CBŚ,UKS-y, Izby Skarbowe Kamiński musi zostać POLICJA do reformy - co mają wspólnego ludzie pilnujący porządku na ulicach i ruch drogowy z Policją Kryminalną - czas podzielić to niewydolne i nieudolne imperium z potężną i do niczego nie potrzebną Komendą Główną porządek w mieście = zadanie własne samorządu powiatowego, budżet na ten cel do powiatów a nie do Komendy, wtedy Komisariaty zaczną przypomina urzędy publiczne a nie obskurne meliny ruch drogowy = Policja drogowa i podział nie na województwa i powiaty ale zgodnie z układem drogowym, urzędnicy z Wydziałów Ruchu Drogowego do patrolowania dróg i obsługi fotoradarów Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 CBA do reformy, Kamiński do dymisji 03.11.07, 12:10 Lobuzy z PO, LiD-u, Samoobrony no i Gazety Wyborczej zacieraja raczki. Niedoczekanie wasze! Za dwa lata bedziecie w innych nastrojach! PO jeszcze nie wie, ze juz przegrala. Tusk i Gazeta tez! Bye, bye.. Odpowiedz Link Zgłoś
rokets_w Re: CBA do reformy, Kamiński do dymisji 03.11.07, 12:19 Autor: kain_brat_abla 03.11.07, 07:08Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz Banda z abecadłem na plecach. Religia jest potrzebna człowiekowi do życia wtedy i tylko wtedy kiedy jest jej kapłanem - w końcu z czegoś trzeba żyć. Masz racje ale jak bedzieszu progu śmierci pierwszy bedziesz boga prosił by ci wybaczył, Jak zaczniesz zdychac tez bedziesz błagał boga, jak jestes ciezko chory tez błagasz boga o pomoc Masz jedno szczecie ze BBóg jest litosciwy ale w twoim przypadku moze okazac sie ze nad toba nie bedzie litosci i bedziesz zdychał w meczarniach a po smierci w smole gotował Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: CBA do reformy, Kamiński do dymisji 03.11.07, 14:11 Boje od ciebie katolicką miością bliźniego, nie ma co... Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Czuchnowski, Kruczek i Kochanowski sa nadal pod 03.11.07, 15:33 urokiem polskiego korupcyjnego folwarku postkomunistycznego szamba, ktory polska sfora dziennikarska ochrzcila mianem "wolnego rynku". Wolnego ryneku na ktorym pewnie 20% przetargow nie jest wczesniej "ustawiana" albo na okolicznosc braku kompetencji tych, przewaznie bylych pzpr-owskich kacykow na uslugach ktorych jest polska sfora dziennikarska, ktorzy sie tym zajmuja, albo po prostu z racji lapowek na kazdym szczeblu od najwyzszych poczawszy, jesli juz nie za zgode na lapownictwo to na conajmniej na przymykanie oczu na ewidentne przestepstwa. W tym ostatnim "fachu" prym wiedzie polska mafia "wymiaru sprawiedliwosci. Bez jej cichego udzialu nie byloby mozliwe takie przeksztalcenia systemowe, ktore po 18 latach doprowadzily Polske do sytuacji w sferze korupcujnej znanych z krajow takich jak Kolumbia. Czuchowski, Kruczek i Kochanowski najwyraznie na tyle polubili (nie wykluczone, ze nie bezinteresownie)"urok" rynsztokowego folwarku w Polsce, ktory z wolnym rynkiem ma mniej wiecej tyle wspolnego co ich pisanina z dziennikarstwem, ze elementarny odruch samoobrony spolecznej jakim jest poparcie dla dzialanosci organow scigania korupcji w kraju, niezbedny w dalszym rozwoju Polski cynicznie dyskredytuja na fali obecnych anty PiS-wskich nastrojow. CBA do reformy, Kamiński do dymisji Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman Kamiński do reformy, CBA do dymisji 03.11.07, 15:37 co, dlaczego reformować, przecież korupcję wymyślił PIS, PIS-u już nie ma więc po co CBA żeby szukać haki na PISaki Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski CBA do reformy, Kamiński do dymisji 03.11.07, 16:15 I na początek, do analizy taśmy p.Renaty. Potem scenariusze prowokacji przeciwko Blidzie, Lepperowi (choć go nie lubię), lipcowi i Sawickiej. Lista przescha: Jaroslaw Kaczyski, Zbigniew Ziobro, Swiaczkowski, czy jak mu tam! A dalej sie zobaczy Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Na calym swiecie sa odpowiedniki takich sluzb 04.11.07, 05:04 Czy to w formie odrebnych jednostek organizacyjnych, jak w Polsce, czy tez jako wydzialy wiekszych struktur. Nie wiec wybiórcza nie pisze bzdur, ze Polacy sa pod urokiem regoryki PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Gdzie są? 04.11.07, 08:26 Podaj w ilu państwach są osobnymi jednostkami... Czekam... Nikt nie neguje potrzeby istnienia takiej jednostki W RAMACH struktury Policji. Neguje się powstawanie sto pierwszej spec służby ds. ograniczonego zakresu działań. Naturalnym potem się staje, że służba chce rozszerzyć zakres swoich działań, że wchodzi w kompetencje innych służb, że zaczyna się rywalizacja, że istnieje ciągły brak w przepływie informacji itd. itp. Cała zaś sprawa "śmierdzi" starym socjalistycznym przyzwyczajeniem pomijając chęć PiS do posiadania 'swojej' policji do walki z przeciwnikami politycznymi. Za socjalizmu gdy pojawiał się z czymś problem tworzono komisję do spraw tego problemu i.... problem był "z głowy". Tu też - "łapownictwo" to problem - stworzyliśmy "specpolicję do walki z łapownikami" - znaczy się problem "rozwiązany". To zaś jaki jest prawdziwe podłoże łapownictwa - wynikające z niedoskonałości prawa, moralności ludzi, deficytu różnych dóbr i usług - "komunistycznych" twórców CBA już nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Gdzie są? 04.11.07, 08:50 korupcje trzeba wyplenic, to fakt! Ale na pewno nie metodami wymyslonymi przez kaczorow i ZERO a realizowanymi przez CBA....Jak lekarze, nauczyciele, policja, sedziowie i reszta urzednikow panstwowych zacznie godziwie zarabiac to i problem korupcji zacznie sie gwaltownie zmniejszac. A gnidy ludzkie zawsze sie trafia. Nalezaloby spytac si nDunczykow jak im sie udalo? Korupcja tam to prowie 0,00....% Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Gdzie są? 04.11.07, 08:58 Zarobki to za mało. Problem jeszcze "dóbr deficytowych". One muszą być zawsze dzielone. Ktoś musi je dzielić. Tu zawsze jest pokusa by "dzielącego" podpłacić. W zależności od stopnia "deficytu" rośnie możliwość przekupstwa. Na coś takiego jest tylko jedna recepta - jasne i przejrzyste prawo nie dające możliwości "uznaniowości" urzędnikowi. Tu dygresja... czekam na informację na czym miał polegać przekręt na Helu, i za co naprawdę otrzymał pieniądze jego burmistrz. We wszystkich informacjach TV przedstawiciele władz miejskich i samorządowych Helu twierdzili, że stosowana u nich procedura przetargowa wyklucza możliwości mataczenia. Więc albo się mylili i warto by było poznać tę furtkę dla uszczelnienia prawa... albo CBA kłamało, burmistrz "wziął pieniądze" za coś innego. Dlaczego żaden z dziennikarzy tego nie zauważył? Odpowiedz Link Zgłoś
wami41 Re: Godziwie???? Co to znaczy????? 04.11.07, 11:17 1zorro napisał: > korupcje trzeba wyplenic, to fakt! Ale na pewno nie metodami > wymyslonymi przez kaczorow i ZERO a realizowanymi przez CBA....Jak > lekarze, nauczyciele, policja, sedziowie i reszta urzednikow > panstwowych zacznie godziwie zarabiac to i problem korupcji zacznie > sie gwaltownie zmniejszac. A gnidy ludzkie zawsze sie trafia. Uwazasz ze sedziowie, prokuratorzy,prawnicy, lekarze zle zarabiaja? Sedziowie maja jak na polskie warunki olbrzymie wynagrodzenia,caly sektor wymiaru sprawiedliwosci ma sie super dobrze a jednak mozna z latwoscia kupic prokuratorow, sedziow, wyroki. Lekarze? Prywatna praktyka 4 pacjetow na godzine a 60zl.x 8godzin dziennie x5 dni w tygodniu x 52 tygodnie. Ile ci to wyjdzie?W kolejce czeka sie 2 miesiace. Wyobraz sobie ze to szara strefa bo pacjeci nie otrzymuja pokwitowan i tylko czesc dochodow jest zglaszana do opodatkowanie.Nauczyciele maja sie zle ale oni akurat nie biora lapowek. Poslowie jak Sawicka nie zarabiala godziwie? Bzdury pleciesz.Co to znaczy godziwie, kiedy bedzie dosyc? Polska kultura pozwala na lapownictwo, przekupstwo i korupcje. Tylko surowe kary za najmniejsze dowody korupcji moga powstrzymac przed jej rozwojem i rozrostem. Jak Dunczykom sie udalo? Ano, kazde nawet podejrzenie o korupcje, lapownictwo dyskwalifikuje takiego z ubiegania sie o stanowiska w administracji publicznej czy samorzadowej. Natomiast u nas, nawet w gminach siedza urzednicy skazani, wyroki sie uprawomocnily i ciagle pracuja bo "przeciez prawo nie zabrania zatrudniania takich".Kazdy Polak kradnie w ten czy inny sposob, dlaczego zalezalo by mu na walce z tym? Odpowiedz Link Zgłoś