wisnia ciekawe co ich powstrzymało przed ślubem kościelny 20.11.07, 10:06 no ale na potrzeby wyboró prezydenckich to arb.Gocłowski bez probelmu załatwił tuskowi tą formalność Odpowiedz Link Zgłoś
yllen-kita Re: ciekawe co ich powstrzymało przed ślubem kośc 20.11.07, 10:10 a nie napisalam wyzej ze magiel????? Odpowiedz Link Zgłoś
volvomaniak Misiu potrafi zaryczeć 20.11.07, 10:11 "W poniedziałek 14 grudnia 1981 r. tacy jak my byli już bez pracy. Ja siedziałam w domu, a Donek w stoczni, aż do jej pacyfikacji. Mieliśmy po 24 lata, ja od dwóch dni wiedziałam, że jestem w ciąży z Michałem, a gospodarz, od którego wynajmowaliśmy pokój na Ludowej w Oliwie, kazał się nam wyprowadzić." A ja się obudziłem w niedzielę 13 grudnia w południe, a tu mamusia przynosi mi śniadanko i mówi, że stan wojenny mamy i żebym nie wychodził na podwórko. Jaruś Odpowiedz Link Zgłoś
julita451 komentarz pod zdjeciem o Sopocie 20.11.07, 10:11 Fajnie sie mieszka w Sopocie... I jak luzno...coraz luzniej.... wiekszosc jest....za morzem..... Odpowiedz Link Zgłoś
dobrowolskaw Misiu potrafi zaryczeć 20.11.07, 10:18 Fantastyczna rodzina. A Premierowi Tuskowi życzę jak najlepiej - niech mu Bóg błogosławi we wszystkim, a jak trzeba niech "zaryczy". Cenię bardzo Jego takt i kulturę osobistą. Odpowiedz Link Zgłoś
guciozaczarowany Misiu potrafi zaryczeć 20.11.07, 11:06 Nie wygląda babeczka na 50. Odpowiedz Link Zgłoś
pepin86 Misiu potrafi zaryczeć 20.11.07, 11:11 no jak na 50 lat na karku, to sie kobitka nieźle trzyma... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grzmac Dziadek w Wermachcie? Mój też tam służył. 20.11.07, 11:30 Mój dziadek urodził się w 1898 w Łodzi. Był Niemcem i nie przeszkadzało to mu w 20 roku wstąpić wraz z kolegami też Niemcami na ochotnika do Armii Polskiej i walczyć z Bolszewikami. Zrobił to żeby bronić swojej jak mówił nowej ojczyzny. Dostał za to Krzyż VM. Do Wermachtu wzięli go 1941 i nie wstąpił tam na ochotnika i nie chciał iść na tą wojnę. Zginął w Rosji w 43.Mama opowiadała że kiedy przed II wojną spotykali się z kolegami Niemcami przy "wódeczce" zawsze wracali do czasów kiedy służyli w Armii Polskiej i wspominali je jako swoje najlepsze chwile. Takie to były pokręcone losy. Więc wyciąganie komuś takich wątków z przeszłości jego rodziny to po prostu podłość. Odpowiedz Link Zgłoś
zippopot Bystrzaki 20.11.07, 11:35 A zauważyliście chociaż, że do artykulu opublikowanego 20 listopada jest podpięty wątek z 13 listopada? Nic wam to nie mówi Odpowiedz Link Zgłoś
dani_33 PiSowscy spamerzy odpowiadają na własne posty :D 20.11.07, 15:30 Widzę, że schizofrenia postępuje :D Zippopot wyloguj się ze wszystkich kont i weź się do roboty, zamiast siedzieć z kumplami Kermitami i innymi pajacami na forum od rana. Jak widzisz czytelnicy mają w d*pie wasze (a może twoje z 20 kont?) posty o dziadkach, obietnicach, manipulacjach itp. Wasz czas konfidentów i frustratów skończył się z upadkiem neofaszystowskiej IV RP, teraz ludzie mogą wreszcie odetchnąć od polityki knucia, a wam zostało tylko szczekanie. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: PiSowscy spamerzy odpowiadają na własne posty 20.11.07, 15:54 nie dziwi mnie to ,w końcu do Paranoików i Schozofreników należą Odpowiedz Link Zgłoś
zippopot Niech cie o konfidentów głowa nie boli 20.11.07, 16:08 dani_33 napisał: > Widzę, że schizofrenia postępuje :D > > Zippopot wyloguj się ze wszystkich kont i weź się do roboty, zamiast siedzieć z > kumplami Kermitami i innymi pajacami na forum od rana. Jak widzisz czytelnicy > mają w d*pie wasze (a może twoje z 20 kont?) posty o dziadkach, obietnicach, ma > nipulacjach itp. Wasz czas konfidentów i frustratów skończył się z upadkiem neo > faszystowskiej IV RP, teraz ludzie mogą wreszcie odetchnąć od polityki knucia, > a wam zostało tylko szczekanie. Konfidenci, TW agenci mają się całkiem dobrze dzieki wysokim emeryturom Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio OK, wszyscy się cieszymy... 20.11.07, 16:33 zippopot napisał: > Konfidenci, TW agenci mają się całkiem dobrze dzieki wysokim > emeryturom ... że nie przymierasz glodem. Odpowiedz Link Zgłoś
zippopot Re: OK, wszyscy się cieszymy... 20.11.07, 16:45 petrucchio napisał: > zippopot napisał: > > > Konfidenci, TW agenci mają się całkiem dobrze dzieki wysokim > > emeryturom > > ... że nie przymierasz glodem. > > ..a wszystko dzięki wyborcom PO. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.maupa Re: Bystrzaki 20.11.07, 16:20 > A zauważyliście chociaż, że do artykulu opublikowanego 20 listopada jest podpięty wątek z 13 listopada? Nic wam to nie mówi Mówi :) O tym, że nie umiesz czytać - bo po prawej stronie pod tytułem artykułu jest data jego opublikowania w netowej wersji Dużego Formatu - 13.11.2007 Mówi nam też, że czytujesz tylko to, co Gazeta.pl wyciąga na główną stronę :) Odpowiedz Link Zgłoś
zippopot Re: Bystrzaki 20.11.07, 16:48 ruda.maupa napisała: > > A zauważyliście chociaż, że do artykulu opublikowanego 20 listopada jest > podpięty wątek z 13 listopada? Nic wam to nie mówi > > Mówi :) O tym, że nie umiesz czytać - bo po prawej stronie pod tytułem artykułu > jest data jego opublikowania w netowej wersji Dużego Formatu - 13.11.2007 co z tego skoro 90 proc odwiedzających nigdy tam nie wchodzi? > Mówi nam też, że czytujesz tylko to, co Gazeta.pl wyciąga na główną stronę :) j. w. Odpowiedz Link Zgłoś
yllen-kita Re: Bystrzaki 20.11.07, 18:48 Bystry sledczy, jak bys byl taki bystry to bys zauwazyl, ze dzis pojawil sie caly artykul, drukowany w Duzym Formacie a zapowiedziany fragmentem wlasnie 13 listopada. Ot i caly spisek PO czy GW. Hmmm, do roboty, grzeb dalej moze jakas kolejna manipulacje wygrzebierz Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Nie przepadam za Tuskiem-politykiem, ale mam ... 20.11.07, 12:39 szacunek dla goscia, ze jest dobrym ojcem i mezem! Takie cechy i pracowitosc budza respekt! Natomiast zastanawia mnie dlaczego ludzie spotkani w zyciu przez Donalda Tuska, ktorzy mu pomagali takze w znalezieniu pracy i karierze politycznej znikali z kart jego zycia jako wrogowie. Wymienieni tu Plazynski, Wilstein czy Kaczynski byli jakims wsparciem w jego karierze, a on odwdzieczyl im sie jedynie wrogoscia. Tak bylo z Gilowska, Olechowskim, Mazowieckim, Geremkiem, Frasyniukiem czy innymi. Teraz kumplami sa jakis Drzewiecki (???), Schetyna (???), Bufetowa z ZChN-u, Niesiolowski z ZChN-u. Co to jest? Liberalowie czy zwykle hieny cmentarne strojace sie w piorka politykow? Don Tusk lubi robic czystki wokol siebie. Jest cholernie zdradliwy. Religia to jego brożka, ale jak trzeba to grzeje brac slub koscielny po 20 latach. No i co sie dziwic skoro czolowi dzialacze PO to byli ZChNowcy, najwiekszy beton prawicowo-kruchtowy wszechczasow! Kto wierzy w brata-late niech idzie do Rokity i Pawla Spiewaka posluchac historie o sympatycznym tatusiu z Sopotu! A co do pana Jozefa Tuska to nadal nigdzie nie jest udokumentowane, ze znalazl sie w armii Andersa! Pewne jest, ze byl w Wehrmachcie i zgodnie ze stanem prawnym w owym czasie byl wrogiem panstwa i narodu polskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
3seven Re: Nie przepadam za Tuskiem-politykiem, ale mam 20.11.07, 15:37 ty sie lepiej dowiedz dlaczego kaczka nie ma do dzisiaj zony.,to jest podejrzane buuuuaaaaaahhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.pl A co z papieżem-Niemcem z wehrmachtu? Jest OK! 20.11.07, 19:19 pl2512 napisała: > A co do pana Jozefa Tuska to nadal nigdzie nie jest udokumentowane, ze znalazl > sie w armii Andersa! Pewne jest, ze byl w Wehrmachcie i zgodnie ze stanem > prawnym w owym czasie byl wrogiem panstwa i narodu polskiego! Niejaki Joseph Ratzinger, obecnie przywódca duchowy większości Polaków też był w Wehrmachcie i jakoś w/w Polacy z tego powodu nie ogłosili schizmy :-P Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 sympatyczna i normalna kobieta 20.11.07, 12:54 z takiejż rodziny, w przecwienstwie do Kaczyńskich chowanych na salonach warszawskich, bo ich tatuś aparatczyków partyjnych szkolił Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: sympatyczna i normalna kobieta 20.11.07, 14:28 beatrix13 napisała: > z takiejż rodziny, > w przecwienstwie do Kaczyńskich chowanych na salonach warszawskich, > bo ich tatuś aparatczyków partyjnych szkolił Nie mogli się chować na podwórku, bo Jarek narzucał swoje pomysły i prowokował awantury w piaskownicy. Sąsiadki opowiadały ;) Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: sympatyczna i normalna kobieta 20.11.07, 16:47 beatrix13 napisała: > z takiejż rodziny, > w przecwienstwie do Kaczyńskich chowanych na salonach warszawskich, > bo ich tatuś aparatczyków partyjnych szkolił i w przeciwienstwie do pretensjonalnej bywalczyni salonow, ex-preziowej Jolanty. Los Tuskow za komuny, to los mojego pokolenia, sponiewieranych przez czerwonych wyksztlaciuchow. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Misiu potrafi zaryczeć 20.11.07, 12:59 jacek2235 napisał: Czy misiu zaryczy i wyjaśni ostatecznie losy swojego dziadka???? Dotychczasowa jego działalność jest bardzo anemiczna. ................................... sprawdz może od razu do 6 pokolenia ,jak to Hitler nakazał robić; widzę coraz większe podobieństwo do jego metod postepowanie pisdzielców, to wywożenie tajnych akt pod osłoną nocy, grzebanie w drzewach genealogicznych , obsesje ... Odpowiedz Link Zgłoś
waclawr Misiu potrafi zaryczeć 20.11.07, 13:02 Miłośnicy Jarka Kaczki lepszy dziadek z Wermachyu jak tatus z PZPR i UB Odpowiedz Link Zgłoś
mamagda44 Misiu potrafi zaryczeć 20.11.07, 13:23 Panie Premierze, życzę Panu udanych rządów, trzymam kciuki za to, aby udało się wypełnić obietnice wyborcze. Jak miło patrzeć na Pana zamiast na Pana poprzednika... Hura! Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje interesujacy artykul 20.11.07, 13:55 bardzo interesujacy artykyl,rowniez zycze Panu szczescia i uporu aby Polske zmienic na pozytywne panstwo :-). Odpowiedz Link Zgłoś
f_a_k_y Re: Misiu potrafi zaryczeć 20.11.07, 14:02 Lubie Tuska - zawsze go lubilem. Ps. Dziadek byl w Wermahcie/ i co z tego jesli nawet. Od tego wlasnie ucieklem z polandii.Takie bezsensowne wywlekanie przeszlosci. Pzdr. z Liverpoolu. Odpowiedz Link Zgłoś
peter.jezioro Re: Misiu potrafi zaryczeć 20.11.07, 22:42 pozdrowinia - no i do roboty matole - sracze czekaja. Odpowiedz Link Zgłoś
taxal ciekawe czy Tuskowa przymierzala helm po dziadku 20.11.07, 14:12 moze jakies wymyslne uklady z helmem byly hmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: ciekawe czy Tuskowa przymierzala helm po dzia 20.11.07, 14:13 w psychiatryku masz net? Odpowiedz Link Zgłoś
zippopot Re: ciekawe czy Tuskowa przymierzala helm po dzia 20.11.07, 14:34 beatrix13 napisała: > w psychiatryku masz net? > > > > Psychiatryki są za PO, tak samo jak więzienia Odpowiedz Link Zgłoś
3seven Re: ciekawe czy Tuskowa przymierzala helm po dzia 20.11.07, 15:30 helm to masz ty pacholku zamiast glowy a od niemcow sie grzecznie odp kaczoludzie gott mit uns! Odpowiedz Link Zgłoś
offon Boli porażka piSSmanów, oj boli 20.11.07, 14:30 ale czy to powód by jadem opluwać wszystkich dookoła? Chyba nie... Odpowiedz Link Zgłoś
symbolique Re: Misiu potrafi zaryczeć 20.11.07, 14:55 a po co o wyjasniać? kogo to obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
zezun Re: Misiu potrafi zaryczeć 20.11.07, 15:06 jacuś a może napiszesz coś o tatusiu kaczorów bo o nim jeszcze mniej słychać niż o dziadku Odpowiedz Link Zgłoś
pwr_rulez Ale jaja! Synek to wykapany Marian Koniuszko! 20.11.07, 15:12 Ciekawe czy z charakteru też jest podobny? Wyraz twarzy zdaje się to potwierdzać ;) "Zmiennicy" rządzą! Odpowiedz Link Zgłoś
3seven Re: Misiu potrafi zaryczeć 20.11.07, 15:43 ty sprawdz lepiej losy swojej rodziny (jak ja jeszcze masz)pissmanie Odpowiedz Link Zgłoś
ttkm Misiu potrafi zaryczeć 20.11.07, 15:50 Szczerze myślalalam, że żona naszego premiera jest dużooo mlodsza. 50 urodziny??? Nie wierzę. Oboje wyglądają mlodo, może dlatego że są szczupli i wysportowani... Odpowiedz Link Zgłoś
wwlkb Re: Misiu potrafi zaryczeć 20.11.07, 16:00 Brat mojego szwagra / bydgoskie/ był w Wehrmachtcie,budował wyrzutnie V1, dostał się do niewoli,trafił do Anglii,zdążył przejśc przeszkolenie na radiotelegrafistę i zrzut z Sosabowskim pod Arnhem. Moich dwóch wujków z Bydgoszczy było w Wehrmachtcie i udało im się przeżyć. Moj ojciec - zawodowy oficer lotnictwa - we wrześniu 39 znalazł się w sowieckiej niewoli /koło Równego /i udało mu się uciec. Wszyscy byli Polakami i byle dupki,które nie potrafia - lub nie chca -powiedziec nic o swoich przodkach/ którzy np. dostawali od władzy ludowej apartamenty na żoliborzu /też są Polakami. Niestety. Na koniec należałoby zrobić remanent królów polskich pod kątem ich pochodzenia i tego co dla Polski zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekkkk4 to sympatyczna rozmowa i ... 20.11.07, 16:49 rozmowczyni, kogos takiego jak maz tej Pani potrzeba na przywodce tej znekanej ziemi, odpie..ie sie kurduple charakteru od zwyczajnych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
marta147 Małgosia zapomniała dodać że na linach z jej mężem 20.11.07, 16:50 Pani Małgosia zapomniała dodać, że na linach z jej mężem pracował także wielki człowiek, który skończył prawo na Uniwersytecie Gdańskim a potem opłynął świat i żył przez cztery lata na własnym jachcie Wojtek Kmita. Poznałam tego żeglarza cztery lata temu wraz z moim mężem, wtedy mój mąż zachaczył o artykuł który się ukazał w dodatku Gazety Wyborczej na temat wspomnień o pracy i tam byl wymieniony pan Wojtek(bardzo wspaniała i skromna postać) pytaliśmy wtedy bedac u niego w domu jak to bylo i po długich namowach dopiero nam opowiedział jak bardzo szanuje a wręcz zycie by oddal za panów Macieja Płazyńskiego i Donalda Tuska,a my moglismy zobaczyc wspaniałego i skromnego człowieka Polaka co nie żeruje na sławie swoich znajomych. Pan Wojtek Kmita to wspaniały czlowiek warto o nim pamietac ::)) Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Fakt, że ktoś jest po prostu sympatyczny... 20.11.07, 16:55 ... strasznie denerwuje wszystkich pisiorów, bo tego nie da się podrobić: trzeba takim być i już. A Wódz i całe jego otoczenie Odpowiedz Link Zgłoś