peterliberty 03.12.07, 07:55 Szkoda czasu, by o tym czytać. liberalnydemokrata.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rs_gazeta_forum Czeczenia bije rekordy na wyborach do Dumy 03.12.07, 08:06 Chyba nikomu nie przyszły do głowy wątpliwości co do masowego poparcia w Czeczenii jedynego słusznego ugrupowania? ;). Zastanawiam się jedynie, czemu była taka niska frekwencja? Czyżby czyjaś nieudolność nie pozwoliła osiągnąć wyniku powyżej tych nędznych 100% ? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Czeczenia bije rekordy na wyborach do Dumy 03.12.07, 08:41 rs_gazeta_forum napisał: Zastanawiam się jedynie, czemu była taka niska frekwencja? *********************************** Pozostawiono pole manewru Łukaszence. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Czeczenia bije rekordy na wyborach do Dumy 03.12.07, 09:40 A Chavez wymiękł: l.interia.pl/g9e Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Jednomyślność jak za batiuszki Stalina :) 03.12.07, 14:29 Raczej tyle wytłukli Czeczeńców,że tylko rosyjscy wojacy tam stacjonujący głosowali. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Czeczenia bije rekordy na wyborach do Dumy 03.12.07, 09:15 Uznali, że wystarczy, że będzie trochę lepszy od znanego demokraty - Saakaszwilego z 97% poparciem. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Nie można zbytnio wygrać nad Juszczenką i Saakaswi 03.12.07, 14:22 rs_gazeta_forum napisał: > Czyżby czyjaś nieudolność nie pozwoliła osiągnąć wyniku powyżej >tych nędznych 100% ? Widać nie chcieli zbyt mocno pobić rekordów popularności Juszczenki w czasie pomarańczowej rewolucji (97% poparcia, buha, ha, ha) ani wszechdemokraty - Saakaswilli (też coś 98%) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Nie można zbytnio wygrać nad Juszczenką i Saa 03.12.07, 14:38 > Widać nie chcieli zbyt mocno pobić rekordów popularności Juszczenki > w czasie pomarańczowej rewolucji (97% poparcia, buha, ha, ha) W wyborach uzyskał "trochę" mniej z tego co pamiętam... Odpowiedz Link Zgłoś
yellow_tiger Re: Nie można zbytnio wygrać nad Juszczenką i Saa 03.12.07, 14:55 A tak konkretnie to 45% mniej...ale kto by sie przejmowal 97% czy 52% co za roznica... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Nie można zbytnio wygrać nad Juszczenką i Saa 03.12.07, 15:16 W zachodniej części Ukrainy OBWE doliczyła się coś ok. 97%. Srednia krajowa wyszła niższa. Putin winien. Odpowiedz Link Zgłoś
yellow_tiger Re: Nie można zbytnio wygrać nad Juszczenką i Saa 03.12.07, 16:01 Czyli we wschodniej czesci poparcie dla Janukowicza wynioslo pi raz drzwi tyle samo co poparcie dla Juszczenki w zachodniej czesci. Rozumiem, ze do wynikow wyborow we wschodniej czesci U. nie masz zastrzezen...natomiast do wynikow wyborow w zachodniej masz. Ciekawa logika. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Nie można zbytnio wygrać nad Juszczenką i Saa 03.12.07, 16:10 Najpierw sprawdź rozkład terytorialny ludności, następnie frekwencję. A na koniec wyciągaj wnioski, zamiast odwrotnie. Acha - no i nie przypisuj ich mnie. A tak na margionesie - nie zapomnij, że OBWE przyjechała na Ukrainę z misją legitymizacji Juszczenki NIE Janukowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
yellow_tiger Re: Nie można zbytnio wygrać nad Juszczenką i Saa 03.12.07, 16:46 Ja jedynie wyciagnalem wnioski z twojej wypowiedzi. Tak sie sklada, ze sa to wnioski poprawne, a na dowod masz tu mapke. Przyjrzyj sie, moze sie nawet dopatrzysz poparcia dla Junkowicza powyzej 93% (to jak rozumiem jest calkowicie ok): en.wikipedia.org/wiki/Image:Ukraine_einfach_Wahlen_3WG_english.png I co powiesz teraz? Mapka sfalszowana? By the way jak widac poparcie dla Juszczenki nigdzie nie osiagnelo 97%...ale to drobiazg. OBWE przyjechalo na Ukrajne aby dopilnowac uczciwosci wyborow a nie w celu legitymizowania Juszczenki. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Nie można zbytnio wygrać nad Juszczenką i Saa 03.12.07, 17:46 No, czyli mapka potwiedziła, że miałam rację pisząc, że OBWE doliczyła się coś ok. 97% głosów dla Juszczenki. Dokładnie był to 96,03%. Dzięki za potwierdzenie. Tja, Janukowicz, polityk od lat znany, aktywny i pozytywnie odbierany we wsch. Ukrainie takiego wyniku jak Juszczenko, wyciągnięty niczym królik z cylindra, nie miał. Taki pech. "Nieważne, kto jak głosuje. Ważne, kto liczy głosy". /J. Stalin w ZSRR i G.W. Bush w USA (na Florydzie)/ Odpowiedz Link Zgłoś
yellow_tiger Re: Nie można zbytnio wygrać nad Juszczenką i Saa 03.12.07, 21:04 Ciekawe, bo ja myslalem, ze Juszczenko zanim zostal kandydatem na prezydenta byl szefem Banku Narodowego i premierem...rzeczywiscie zostal wyciagniety z kapelusza, byl nikomu nie znanym krolikiem... Mapka potwierdzila to co ja napisalem w drugim poscie, a mianowicie, ze poparcie dla Janukowicza na wschodzie bylo pi raz dzwi na tym samym poziomie co poparcie dla Juszczenki na zachodzie. Chyba, ze patrzymy na inne mapy. Najciekawsze jest, ze ty widzisz matactwa na zachodzie, natomiast na wschodzie wszystko jest ok, a poparcie mniej wiecje na tym samym poziome....czy ty naprawde nie dostrzegasz sprzecznosci logicznej i hipokryzji w swoich sadach? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Nie można zbytnio wygrać nad Juszczenką i Saa 04.12.07, 00:32 Juszczenko był nieudolnym i nielubianym szefem banku, gdzieś tam na górze i przez to w sumie dość mało znanym; Janukowicz miał sukcesy na tzw. dole i był powszechniej akceptowany. Powtarzam - z mapki wynika oszałamiające poparcie dla Juszczenki i sporo słabsze dla Janukowicza. Weź liczydło do ręki albo poproś kogoś o pomoc, mnie szkoda czasu na wyjaśnianie, że 4x ponad 90- kilka % to więcej niż 2x itd, itd. W sumie było, jak pisałam - Stalin i Bush mieli rację. Odpowiedz Link Zgłoś
yellow_tiger Re: Nie można zbytnio wygrać nad Juszczenką i Saa 04.12.07, 09:27 Ok, masz racje, jak zawsze. 93% dla Janukowisza jest wyrazem zaufania spoleczenstwa wyrazonego w glosowaniu, 96% dla Juszczenki jest machlojka OBWE. Juszczenko jako premier byl nielubiany w calym kraju, Janukowicz jako premier byl w calym kraju wielbiony. Tak wlasnie bylo...dokladnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Nie można zbytnio wygrać nad Juszczenką i Saa 04.12.07, 15:27 Wolisz jak zwykle, z uporem bić pianę, zamiast zajrzeć do tabelki. - Juszczenko miał aż w 4 swoich okręgach znacznie powyżej 90%, Janukowicz mniej znacznie tylko w 2. - Ju. miał w 4 swoich okręgach powyżej 80% (<90%), Ja. tylko w 1. - Ju. miał w 4 swoich okręgach powyżej 70% (<80%), Ja. tylko w 1. - Niższe poparcie, takie powyżej 60% (<70%) Ju. miał tylko w 25% wszystkich swoich okręgów, Janukowicz aż w 44%. - Najniższe poparcie - powyżej 50% (<60%) miał Ja. w 1 okręgu, Ju. w żadnym. Leń z ciebie i pieniacz. Odpowiedz Link Zgłoś
yellow_tiger Re: Nie można zbytnio wygrać nad Juszczenką i Saa 04.12.07, 17:14 O co ci chodzi. Przeciez powiedzialem to glosno i wyraznie: masz racje jak zwykle. Caly czas tak twierdze i dodaje, ze zgodnie z twoim punktem widzenia 96% dla Juszczenki to manipulacja OBWE a 93% dla Janukowicza to wyraz glebokiego poparcia spolecznego jakim cieszy sie ten najlepszy po Putinie premier na swiecie. Przeciez to wlasnie starasz sie caly czas powiedziec, a ja sie z toba w 3565456% zgadzam. I zeby nie bylo wypominania pozniej, Putin w swoim czasie byl najlepszym premierem na swiecie. Ok przesadzam, najlepszym premierem wszechczasow byl oczywiscie G.Rura.Schröder. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Nie można zbytnio wygrać nad Juszczenką i Saa 05.12.07, 02:01 Zamiast głupkowatej zupełnie ironii przyjrzyj się wreszcie swojej tabelce, przeczytaj moje wyliczenia i przestań bić pianę. Raz jeszcze widzę, że w sumie wina jest moja, bo znów wdałam się w "dyskusję" z biedakiem-pieniaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
yellow_tiger Re: Nie można zbytnio wygrać nad Juszczenką i Saa 05.12.07, 10:35 No tak bez biedaka i do tego pieniacza sie nie moglo obejsc. Poprawilas sobie samopoczucie i ugruntowalas sie w swoim przekonaniu o nieomylnosci? Swietnie. Wiesz ja sie swietnie przyjrzalem tej mapce. I dokladnie wiem co na niej widac. Ty jak widac nie mozesz sie powstrzymac od manipulacji. Jak to ty. Mowilisy o procentowym poparciu dla kandydatow w zach. u wsch. Ukrainie. Nie o tym ile okregow wyborczych zaglosowalo na danego kandydata. Twoja teza wyjciowa byla taka, ze poparcie na poziomie 97% dla Juszczenki to jest manipulacja OBWE. Pokazalem ci czarno na bialym, ze w tych wyborach byly dwa okregi w ktorych Janukowicz dostal porownywalne poparcie (93% i 91%). Ergo jesli 96% dla Juszczenki to byla manipulacja OBWE tak samo 93% dla Janukowicza to byla manipulacja OBWE. Ty twierdzisz, ze Juszczenko pojawil sie jak krolik z kapelusza, ja na to, ze no nie bardzo, bo przedtem byl znanym politykiem (szef Banku Centralnego i premier). Po czym wyjezdzasz z iloscia okregow ktore poparly Juszczenke jakby mialo to o czymkolwiek swiadczyc (podziel sobie kazdy okreg ktory glosowal na Juszczenke na 10 czesci i twoje "wyliczenia" beda jeszcze bardziej "wiarygodne"). Mowimy o poparciu procentowym a nie o ilosci okregow ktore poparly ktoregokolwiek z kandydatow. Ja wiem, ze ty tego nie rozumiesz, dlatego chcialem sobie dac spokoj z dalsza dyskusja. Ale skoro zostalem wywolany do tablicy... Eva15 nie wiem jak ty to robisz, ale zdumiewa mnie, ze nie jestes w stanie powiedziec mylilam sie. Tak Janukowicz dostal na wsch. kraju poparcie porownywalne z poparciem Juszczeki na zach. Do jasnej cholery ja naprawde nie wiem jak trzeba patrzec na ta mapke aby tego nie widziec. No nie wiem jak. Do jasnej cholery, frekfencja wyborcza byla na poziomie ok 75%, obydwie strony tak samo mocno mobilizowaly swoich wyborcow, powiedz mi w jaki inny sposob Janukowicz moglby dostac 12mil glosow (w calym kraju) bez poparcia na wsch. na tym samym poziomie co Juszczenko (15mil w calym kraju)) mial na zach.? Wez mi to wytlumacz ten cud. W.g. mnie poparcie dla Janukowicza bylo mniej wiecej takie same na wsch. jak poparcie dla Juszczenki na zach. Tyle, ze w tych okregach ktore poparly Juszczenke mieszka wiecej ludzi, niz w tych ktore poparly Janukowicza. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Nie można zbytnio wygrać nad Juszczenką i Saa 03.12.07, 17:49 yellow_tiger napisał: > Czyli we wschodniej czesci poparcie dla Janukowicza wynioslo pi >raz drzwi tyle samo co poparcie dla Juszczenki w zachodniej czesci. Nie, Janukowicz miał sporo słabsze wyniki, jak jasno wynika z twojej poniższej mapki. No chyba, że jest sfałszowana. Odpowiedz Link Zgłoś
fuchsgs Re: Czeczenia bije rekordy na wyborach do Dumy 03.12.07, 08:58 no pewno lepiej co dwa lata organizować wybory,płacić milionowe odprawy starej władzy i znowu dwa lata i nic się nie zmieni szarakowi tylko ministrom,dyrektorom konto wzrośnie!!!!NIECH ŻYJE DEMOKRACJA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Czeczenia bije rekordy na wyborach do Dumy 03.12.07, 09:53 > no pewno lepiej co dwa lata organizować wybory, No właśnie o wyborach piszą... > płacić milionowe odprawy starej władzy W Rosji zapewne parlamentarzyści, ministrowie i inni urzędnicy pracują społecznie. > nic się nie zmieni szarakowi Co widać choćby po coraz większej ilości samochodów, nowych domów jedno i wielorodzinnych, zapchanych do ostatniego miejsca parkingach przed "ekskluzywnymi" centrami handlowymi itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos 99,4% dla Pućki - no to Czeczenia znowu w CCCP 03.12.07, 09:02 To jest test: na trupie Czeczenii jej morderca Pućka sprawdza jak świat zareaguje na frekwencję - znowu 99-procentową - i jeszcze wyższe poparcie dla jedynie słusznej siły. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: 99,4% dla Pućki - no to Czeczenia znowu w CCC 03.12.07, 09:44 Prędzej ten cały lokalny watażka próbuje się wykazać - putinowcy wygraliby te wybory i bez takiego "poparcia" w Czeczenii. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: 99,4% dla Pućki - no to Czeczenia znowu w CCC 03.12.07, 10:00 moze i probuje sie wykazac ale watpie zeby akurat w Czeczenii Putin wygral jakiekolwiek wolne wybory. To troche jakby Chruszczow wygral wybory w Budapeszcie w 1956 r. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: 99,4% dla Pućki - no to Czeczenia znowu w CCC 03.12.07, 10:05 Po prostu można ustawiać wybory bardziej lub mniej bezczelnie. Wygląda na to, że tu ktoś poszedł na całość. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek jak sie ma do wyboru glosowac albo kule w leb 03.12.07, 09:20 to zdumiewajaco rosnie swiadomosc demokratyczna i obywatelska dyscyplina calych spoleczenstw.... A co do samej wojny w Czeczenii i na Kaukazie - czy wy Rosjanie naprawde spodziewacie, sie ze jako jedyni na swiecie zdolacie utrzymac swoje imperium kolonialne? Prozne marzenia, zludny trud, bezsilne zlorzeczenia.... jak to zwykle na Kaukazie od czasow Szamila, jak tylko wyrosnie nastepne pokolenie, wojna zacznie sie na nowo... i tak az do niepodleglosci Czeczenii i wszystkich republik kaukazkich.... wiec wyniku i tak nie zmienicie, tylko poswiecicie na nic zycie tysiecy wlasnych zolnierzy i dziesiatkow tysiecy Czeczencow, Inguszow, Awarcow, Kabardyncow, Balkarow, etc. etc. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: jak sie ma do wyboru glosowac albo kule w leb 03.12.07, 10:04 darthmaciek napisał: i tak az do niepodleglosci Czeczenii i wszystkich republik > kaukazkich.... wiec wyniku i tak nie zmienicie, tylko poswiecicie na > nic zycie tysiecy wlasnych zolnierzy i dziesiatkow tysiecy > Czeczencow, Inguszow, Awarcow, Kabardyncow, Balkarow, etc. etc. wydarthy maćku, gdybyś czytał ze zrozumieniem tekst, który komentujesz, to byś wiedział, że tam - jeśli już - to za buzię trzymają wymienione narody miejscowi wodzowie. Tam rzeczywiście ginęły tysiące niedoświadczonych rosyjskich żołnierzy, ale to było za Jelcyna, i cały "demokratyczny" świat rzeźnika za demokratę szczerego trzymał. 99% uczestnictwa w wyborach - no, no! To już demokracja prawie taka jak w Gruzji. Prawie taka, bo tam taki wynik osiągnął tylko jeden człowiek, a więc udział w wyborach musiał przekroczyć 100 procent, jako że - jak przystało na prawdziwą demokrację - byli przecież kontrkandydaci. Odpowiedz Link Zgłoś
snow21 Miesiąc w gułagu filtracyjnym wybiłoby z głowy 03.12.07, 11:04 pisanie pro kremlowskich postów nawet u największego kremlofila. ( oczywiście z wyjątkiem dyżurnych matrioszek :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
snow21 Kacap neofita Ramzan Kadyrow w swoim neofickim kac 03.12.07, 13:30 kacapstwie stara się bardziej kacapski od samych kacapów :):):) W tym nieco przypomina Bolesława Bieruta (Bierut podobno był matrioszką czyli w żarogonie NKWD podmienionym przez Kreml człowiekiem za innego prawdziwego Bieruta) który zgłosił akces Polski do ZSRR jako Polska Socjalistyczna Republika Radziecka zwana pospolicie 17 republiką i na szczęście Stalin odrzucił ten projekt gdyż nie ufał Polakom po doświadczeniach z pełną strachu i przerażenia ucieczką komisarza Stalina ( nie pamiętam dokładnie jak wtedy się wabił :) ) przed Polskim Wojskiem w 1920 roku i po 83 dniach Powstania Warszawskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: jak sie ma do wyboru glosowac albo kule w leb 03.12.07, 12:40 Oczywiscie Lubacie. Wiemy jak to jest "w rzeczywistosci"... Bo przeciez, nie oszukujmy sie, gdyby podczas drugiej wojny swiatowej urzadzic wolne wybory w obozach koncentracyjnych, to zarowno frekwencja jak i poparcie dla Hitlera wyniosly rowniez po 99%. I wowczas tez nikt nie mialby watpliwosci co do tego, ze Zydzi rzeczywiscie tak bardzo chca Hitlera u wladzy. Przeciez to miesciloby sie w ramach zdrowego rozsadku, ze skazancy w niemieckich obozach koncentracyjnych martwiliby sie o biednych niemieckich zolnierzy, poleglych na wojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: jak sie ma do wyboru glosowac albo kule w leb 03.12.07, 13:31 el.es napisał: > Bo przeciez, nie oszukujmy sie, gdyby podczas drugiej wojny swiatowej urzadzic > wolne wybory w obozach koncentracyjnych, to zarowno frekwencja jak i poparcie > dla Hitlera wyniosly rowniez po 99%. I wowczas tez nikt nie mialby watpliwosci > co do tego, ze Zydzi rzeczywiscie tak bardzo chca Hitlera u wladzy. Ryzykowne jest to twoje porównanie, uwzględniając, że największy demokrata na Kaukazie Saakaszwili osiągnął w "wolnych" wyborach właśnie taki wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: jak sie ma do wyboru glosowac albo kule w leb 03.12.07, 13:39 zbrodnie.blog.onet.pl/ Pewnie masz racje. Udowodnic moze trudno, ale jest wysoce prawdopodobne, ze skazancy w wyzej opisanych obozach, idac na smierc modla sie o dobro zolnierzy rosyjskich. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: jak sie ma do wyboru glosowac albo kule w leb 03.12.07, 13:27 darthmaciek, pisujesz od czasu do czasu, ze wolne wybory mialy miejsce w Iraku. Czy wobec tego te byly wolne??? Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek odpowiedzialem na innej dyskusji 03.12.07, 13:46 w skrocie - nie, nie uwazam ze te wybory byly w pelni wolne i gdyby byly wolne, zapewne zwyciestwo Putina byloby mniejsze, ale nie mam wiekszych zludzen, ze i tak jego partia by wygrala Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: jak sie ma do wyboru glosowac albo kule w leb 03.12.07, 14:34 Ale przecież można było oddać głos nie na partię Putina bądź oddać głos nieważny toteż ta "kula w łeb" nie przekonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek czy ty naprawde myslisz, ze "kadyrowcy" dali 03.12.07, 15:46 taka mozliwosc glosujacym? A nawet zakladajac, ze ja dali, to jak sadzisz, kto liczyl glosy i kto kontrolowal urny z biuletynami wyborczymi? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: czy ty naprawde myslisz, ze "kadyrowcy" dali 05.12.07, 15:42 Ja się ustosunkowałem do tematu postu.W kwestii liczenia głosów i kontroli urn się nie wypowiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
hochen_schlochen Re: Czeczenia bije rekordy na wyborach do Dumy 03.12.07, 09:53 jeżeli: "Komunistyczna Partia Federacji Rosyjskiej (KPRF) Giennadija Ziuganowa dostała 11,7 proc. głosów. Populistyczna Liberalno- Demokratyczna Partia Rosji (LDPR) Władimira Żyrinowskiego ma 8,4 procent głosów. Poparcie dla lewicowo-populistycznej Sprawiedliwej Rosji Siergieja Mironowa wynosi osiem procent" to czy aby na pewno Putin "ustawia" wybory przeciwko demokratom??? Odpowiedz Link Zgłoś
honecker32 A ktora z tych partii to demokraci :) 03.12.07, 10:32 jedna z nich bedzie na pewno proputinowska. 99% przeciez falszerstwo tak bije w oczy, znajc zycie malo kto te wyniki zakwestionuje. 60% wynik mnie nie dziwi - mam kilku znajomych urodzonych po roku 1980 i prawie wszyscy byli za Putinem (wróc za jego partia) Odpowiedz Link Zgłoś
mniammniam3 Putin zamawiał piwo 03.12.07, 10:46 Wczoraj w dzienniku TVP o 19,30 pokazano W.Putina, jak po oddaniu głosu przy urnie podniósł prawą rękę do góry z dłonią na zewnątrz, co przypominało bardzo znajomy gest. W nastepnej migawce pokazano zołnierzy rosyjskich stojących w kolejce do lokalu wyborczego. Kilku z nich na widok kamery wykonało dokładnie ten sam gest. Oczywiście i Putin i ci żołnierze z pewnością nie przypuszczali, że widzowie mogą skojarzyć to z gestem "zamawiania piwa", ale tak to jakoś dziwnie wyszło. Świetne sceny, nadające się do powtórzenia w Szkle Kontaktowym (jedna po drugiej). Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Putin zamawiał piwo 03.12.07, 10:57 Patrzcie no ludzie, nawet nie skojarzyłem, że sam bardzo często "zamawiam piwo", najczęściej jadąc samochodem i widząc kogoś znajomego. Co gorsza, nie jestem w tym osamotniony. Często korzystam z komunikacji miejskiej i - o zgrozo - wszyscy kierowcy autobusów też "zamawiają piwo". A może to jednak nie jest zamawianie piwa? bo coś za dużo by było pijaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
ytzek.bloch Czeczenia bije rekordy na wyborach do Dumy 03.12.07, 10:58 A u nas takie rekordy bije Słońce Bałtyku, Uśmiech Kaszub... Odpowiedz Link Zgłoś
adamdark01 Czeczenia bije rekordy na wyborach do Dumy 03.12.07, 11:22 i słusznie, za mordę mocno,i do głosowania,a Putin jest dla Rosji najbardziej odpowiednim kandydatem,szkoda,że nie nazywa się stalin,ale może będzie się nazywał Jewo Wieliczestwo,Car Władimir,czyli,władca i mir, no, nie źle,gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 Rosjanom to można tylko współczuć 03.12.07, 11:25 tam się nigdy nic nie zmieni zamordyzm był, jest i będzie carski, komuszy czy putinowski jaka to różnica? a swiat udaje, ze wszystko OK\ tak samo jak z Chinami... kiedys trzeba bedzie zaplacić za tolerowanie tych totalitaryzmów, kwestia czasu no ale oczywiscie obecni politycy juz nie bedą wtedy rzadzili Odpowiedz Link Zgłoś
mason10 Re: Rosjanom to można tylko współczuć 03.12.07, 13:54 mowisz o bandyckich napadach na irak i afganistan gdzie swiat udaje ze wszystko ok odezwal sie przedstawiciel narodu ktorego zolnierze sa zbrodniarzami wojennymi walccymi za dolary i ktorych popiera wiekszosc spoleczentwa Odpowiedz Link Zgłoś
snow21 Amis kopiują postępowanie kacapów w Czeczenii i za 03.12.07, 14:22 za to ich teraz świat nie lubi i nie szanuje. Abu-Ghraib bardzo przypomina gułag filtracyjny Czernokozowo w okupowanej Czeczenii a agrywsywny przywódca który wojnę zna tylko z Tv czyli G.W.Bush przypomina Wladimira Putina. Nawet to publiczne całowanie po brzuchu przypomina buszyzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
mason10 Re: Amis kopiują postępowanie kacapów w Czeczenii 03.12.07, 14:28 prosze nie obrazac preydenta putina porownaniem do buszmena , Rosja broni w czeczenii swego kraju przed rozpadem a amerykanie bandycko napadaja kolejne suwerenen kraje i je okupuje , rosjanie w obozach trzymaja bandytow islamskich a pindosi zamykaja normlanych ludzi np. zwolennikow swickiej partii bass w iraku Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek Rosja w Czeczenii broni swojej kolonii 03.12.07, 18:00 co ostatecznie skonczy sie jej kleska, tak jak wczesniej poniosly porazke wszystkie imperia kolonialne. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Rosja w Czeczenii broni swojej kolonii 05.12.07, 15:45 Z kolonii państwa np europejskie miały róznego rodzaju surowce i produkty niedostępne w Europie.A co ma Rosja z tej kolonii? Czeczenia-kolonia jako kula u nogi? Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek jak sie stracilo wszystko i zostalo sie w gaciach 05.12.07, 15:50 to sie kazdej nitki w tych gaciach broni, zeby sie rowniez i one nie spruly. Bo jakby Rosja zaczela swiecic gola d..... to mogloby sie okazac, ze nie dosc, ze juz nic poza nia nie ma.... ale ze jeszcze i sama d... niepiekna...)))) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Amis kopiują postępowanie kacapów w Czeczenii 03.12.07, 14:49 Zaryzykuję stwierdzenie, że jakby je kopiowali to już dawno byłby spokój i w Iraku i Afganistanie. Za to cały świat by się oburzał. W ogóle zabawna jest argumentacja, "Amerykanie są be bo torturowali w Abu Ghraib i zdestabilizowali Irak. Za Saddama był porządek!. Ale to już inny trochę wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
mason10 Re: Amis kopiują postępowanie kacapów w Czeczenii 03.12.07, 14:57 za saddama byl porzadek saddam i jego swiecka partia bass trzmala szajbusow islamskich zarowni szyitow i sunnitow krotko za morde a jak nie to do piachu , irakijczykom znacznie sie lepiej zylo mieli prad i wode, a dzis 3 miliony ucieklo z kraju i 6 milinow ucieklo do innych miast bo by ich zamordowano, amerykanie stworzyli sytuacje ze wladze objeli szyiccy islamscy terrorysci dzialajacy na zlecenie iranu a sunnici pod dyktando al kaidy moje gratulacje dla buszmena rozwalil koljejny kraj po serbii libanie afganie Odpowiedz Link Zgłoś
mason10 Re: Czeczenia bije rekordy na wyborach do Dumy 03.12.07, 13:50 brawo czeczency , widac ze docenili polityke prezydnta wladmira putina , zmiazdzyl on islamskich bandytow i w republice panuje spokoj, przedtem za jelcyna byl burdel w kraju panowalo oslamskie bydlo w rodzaju basajewa co chcial szariat wprowadzic krolestwo maffii bandytyzmu, putin skutecznie zlkwidowal islamskie bandyctwo i republika w bardzo szybkim czasie sie odbudowuje Odpowiedz Link Zgłoś