brodajan 08.12.07, 21:03 I w tej sprawie czarna zaraza tez musi zabrac glos. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dx7 Zakaz palenia na cmentarzach nie podoba się naw... 08.12.07, 21:04 Nawet mi nie przyszło do głowy żeby zapalić kiedykolwiek na cmentarzu i wcale nie potrzebuje do tego żadnych zakazów. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Zakaz palenia na cmentarzach nie podoba się n 08.12.07, 21:09 Gorzej, gdy ktos idzie z pieskiem spuszczonym ze smyczy przez cmentarz:((( Odpowiedz Link Zgłoś
pszeszczep666 Re: Zakaz palenia na cmentarzach nie podoba się n 09.12.07, 00:26 ja na cmentarzu palę znicze. też nie będę mógł? Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Można palić znicze, ale nie wolno papierosów 09.12.07, 01:21 pszeszczep666 napisał: > ja na cmentarzu palę znicze. też nie będę mógł? Możesz palić znicze i świeczki. Ale za palenie papierosów możesz zapłacić mandat. Uważam, że jest to jeden z kroków ograniczających plagę palenia papierosów w Polsce. Polacy to odważni ludzie. Nie boją się raka płuc aż do czasu gdy im lekarz nie powie, że dni ich życia są policzone, bo już tego raka mają. A może to nie odwaga tylko brak wyobraźni i głupota? Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: Można palić znicze, ale nie wolno papierosów 09.12.07, 01:29 nie twoja brożka - cudzy rak płuc. a mnie na przykład do grobu przybliża twój samochód i jego spaliny albo twoje pierdy albo zwykły zapach twojej skóry. Mam prawo ci tego zakazać? Odpowiedz Link Zgłoś
w.s3 Re: Zakaz palenia na cmentarzach nie podoba się n 09.12.07, 06:35 Jeszcze gorzej jak przelatują ptaki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Ja już się wypowiedziałem przy okazji uchwały. 08.12.07, 21:08 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=72642955 I tylko się powtórzę. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy I dobrze. Palacze śmierdzą. 08.12.07, 21:11 Po prostu śmierdzą. Może dlatego znajduje się tylu ich obrońców - bronią czegoś, co znają z domów rodzinych: smrodu. Odpowiedz Link Zgłoś
dx7 Re: I dobrze. Palacze śmierdzą. 08.12.07, 21:40 > Po prostu śmierdzą. Jeśli myślisz, że tylko palacze śmierdzą to jesteś w błędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
login_nowy Re: I dobrze. Palacze śmierdzą. 08.12.07, 23:37 dx7 napisał: > > Po prostu śmierdzą. > > Jeśli myślisz, że tylko palacze śmierdzą to jesteś w błędzie. Palacze cuchną. Najgorzej , jak jedziesz pełnym autobusem albo trmawajem i taki człowiek, który dopiero skończył palić na przystanku wyladuje kolo mnie. MASAKRA.Niedobrze się robi- kto nie pali- ten wie... Na cmentarzu jeszcze nie spotkałam palacej osoby. Jestem za całkowitym zakazem palenia w miejscach publicznych Odpowiedz Link Zgłoś
dx7 Re: I dobrze. Palacze śmierdzą. 09.12.07, 00:29 > Palacze cuchną. Najgorzej , jak jedziesz pełnym autobusem albo > trmawajem i taki człowiek, który dopiero skończył palić na > przystanku wyladuje kolo mnie. MASAKRA.Niedobrze się robi- kto nie > pali- ten wie... Kto nie pali - ten wie? Mylisz się. Każdy palacz poczuje jeśli ktoś wsiądzie do autobusu po wypaleniu papierosa bo to śmierdzi znacznie bardziej niż normalnie. Ale ... mam w pracy kilka osób niepalących, którym śmierdzi z ust, spod pach, którzy po prostu śmierdzą ogólnie. Nie wiem - może sie nie myją czy co ... nie wnikam. W każdym razie ten smród jest tak samo nieprzyjemny mimo, że to są niepalący. > Jestem za całkowitym zakazem palenia w miejscach publicznych. A ja jestem za ograniczeniem ruchu prywatnych samochodów w mieście bo to znacznie bardziej trujące niż papierosy. Odpowiedz Link Zgłoś
pacje Re: Zakaz palenia na cmentarzach nie podoba się n 08.12.07, 21:25 Prosze Panstwa, Palilem 6 miesiecy-nie pale od 20 lat ale ta cala krucjata przeciwko palacym bardzo mnie denerwuje. To dyskryminacja. Moze by tak zabronic publicznych wystapien palantom i hipokrytom raczej niz palenia palaczom. OK, to trudniejsze do wyegzefowania ale od tego sa inni ludzie. Skad ta nagonka na palaczy? To nie sa potwory! To zakrawa na paranoje i psychoze!! Tfu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Zakaz palenia na cmentarzach nie podoba się n 08.12.07, 21:36 To juz kompletna paranoja! Skoro papierosy mozna legalnie kupic, to chyba mozna je legalnie palic. Zrozumialbym to wszystko gdyby zlikwidowano nomopol tytoniowy i zakazano palenia. Odpowiedz Link Zgłoś
suche Re: Zakaz palenia na cmentarzach nie podoba się n 08.12.07, 21:45 Skąd ta nagonka??!! To chyba oczywiste, nie mam ochoty iść ulicą i być truta dymem papierosowym przez jakiegoś palanta który od palenia nie może się powstrzymać i nie chodzi tu tylko o smród, ale o to że dym papierosowy po prostu jest bardzo szkodliwy dla mnie jako nie palącej jeszcze bardziej niż dla palacza. Tyle się mówi o nieodpowiedzialnych matkach palących w ciąży, a wystarczy że ciężarna pójdzie do centrum, gdzie jest dużo ludzi i już jest non stop przez kogoś truta. Znalezienie miejsca na przystanku gdzie nie czuć papierosów graniczy z cudem. Dlatego uważam że palacze papierosów to truciciele siebie, innych ludzi i środowiska i powinni być "dyskryminowani". Chcą palić to tylko u siebie w domach lub w palarniach. A im więcej miejsc gdzie jest zakaz palenia tym lepiej. Na cmentarzu wiele osób pali, nawet we Wszystkich Świętych gdy cmentarnymi uliczkami porusza się w tłumie. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Zakaz palenia na cmentarzach nie podoba się n 08.12.07, 21:52 To samo moze ktos powiedziec o Twoich perfumach.. punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.. nie zapominaj o tym Odpowiedz Link Zgłoś
suche Re: Zakaz palenia na cmentarzach nie podoba się n 08.12.07, 22:01 Moje perfumy nikogo nie trują, najwyżej mogą być nie przyjemne, czy duszące. A papierosy trują i jest to udowodnione naukowo. Dlatego nie używam argumentu że palacze śmierdzą ( choć śmierdzą :)), bo wielu ludzi śmierdzi z różnych powodów i nie jest to powodem do dyskryminacji. Odpowiedz Link Zgłoś
b.kiddo Re: Zakaz palenia na cmentarzach nie podoba się n 08.12.07, 22:16 Niektórzy ludzie mają silne alergie na perfumy. Zresztą co tu dużo mówić, ja nie palę i nigdy nie paliłam ale moja mama pali całe życie (paliła również w ciąży i nic mi nie jest) i nie podoba mi się cała ta histeria przez którą musi zimą marznąć na ulicy bo w całym budynku gdzie pracuje nie można zapalić przez to że komuś się wydaje że jak przejdzie koło palacza w drodze do knajp z szybkim jedzeniem to mu to bardziej zaszkodzi niż to świnstwo którego za chwilę się nażre...OK, to był strumień świadomości i nie pod twoim adresem ale faktem jest że nie lubię przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Zakaz palenia na cmentarzach nie podoba się n 08.12.07, 22:36 Nie wiesz czy nie truja Ciebie i innych. Wychodzisz z takiego zalozenia i przyjmujesz to jako pewnik, ale nie masz naukowego dowodu, ze Twoje perfumy nie sa szkodliwe... Na dobra sprawe to wiekszosc rzeczy z jakimi mamy do czynienia jest w taki czy inny sposob szkodliwa Odpowiedz Link Zgłoś
pszeszczep666 Re: Zakaz palenia na cmentarzach nie podoba się n 09.12.07, 00:28 przestań pierdzielić Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Zakaz palenia na cmentarzach nie podoba się n 08.12.07, 23:18 suche napisała: > Skąd ta nagonka??!! > To chyba oczywiste, nie mam ochoty iść ulicą i być truta dymem papierosowym > przez jakiegoś palanta który od palenia nie może się powstrzymać i nie chodzi t > u > tylko o smród, ale o to że dym papierosowy po prostu jest bardzo szkodliwy dla > mnie jako nie palącej jeszcze bardziej niż dla palacza. > Tyle się mówi o nieodpowiedzialnych matkach palących w ciąży, a wystarczy że > ciężarna pójdzie do centrum, gdzie jest dużo ludzi i już jest non stop przez > kogoś truta. > Znalezienie miejsca na przystanku gdzie nie czuć papierosów graniczy z cudem. > Dlatego uważam że palacze papierosów to truciciele siebie, innych ludzi i > środowiska i powinni być "dyskryminowani". Chcą palić to tylko u siebie w domac > h > lub w palarniach. > A im więcej miejsc gdzie jest zakaz palenia tym lepiej. Na cmentarzu wiele osób > pali, nawet we Wszystkich Świętych gdy cmentarnymi uliczkami porusza się w tłum > ie. Przez tyle lat Cię nie zabiło... Wdychaj szybciej! Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 [...] 09.12.07, 00:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kookiness Re: Zakaz palenia na cmentarzach nie podoba się n 09.12.07, 00:05 państwo pcha się we wszystkie sfery naszego życia. Żeby w prywatnej knajpie nie można było palić, skoro właścicielowi to nie przeszkadza? Naprawdę, ilość palaczy można zmniejszać kampaniami społecznymi, a nie durnymi zakazami. Ciekawe, co wyrządza więcej szkody, palenie papierosów czy nadużywanie alkoholu? Widział ktoś kiedyś człowieka zniszczonego psychicznie, bo jego rodzice duzo palili? Hę? Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 Zakaz palenia w Piekle , to będzie globalny zakaz 08.12.07, 21:39 Radni są bezradni , jako twórcy prawa ? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 [...] 08.12.07, 21:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 Re: brodajan 08.12.07, 21:51 Zacni gimnazjaliści, czy Wy naprawdę musicie się tak pienić? Jestem członkiem owej maluteńkiej mniejszości co nie przeszkadza mi uznać, że owi "czarni" mają w tej sprawie rację, po prostu nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. A co do kubła to napełniony zimną wodą i wylany na czyjąś główeńkę mógłby ułatwić opamiętanie. W przeciwnym wypadku pozostaje pas i wytrzepanie odwrotnej strony medalu... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: wtkidajlo2 08.12.07, 22:26 Szanuje poglady kazdego. Nie uszanuje jadnak balwana i gnojka, ktory nazywa duchowienstwo mojej religii "czarna zaraza"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: wtkidajlo2 08.12.07, 22:33 Mowienie o klerze "czarna zaraza" tez jest pogladem. Kler w Polsce jest czarna zaraza i jakiekolwiek wyzwiska "dobrych" owieczek nic w tym zakresie nie zmienia Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 Re: wtkidajlo2 08.12.07, 22:57 No cóż, może łagodność przychodzi z wiekiem. Sam jestem bezbożnikiem ale daleko mi do radykalizmu ludzi młodych. Po prostu nie jestem skłonny nikogo potępiać. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: wtkidajlo2 08.12.07, 23:14 > Szanuje poglady kazdego. ROTFL. I kto to mówi... Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: wtkidajlo2 09.12.07, 01:22 wet3 napisał: > Szanuje poglady kazdego. Nie uszanuje jadnak balwana i gnojka, ktory > nazywa duchowienstwo mojej religii "czarna zaraza"!!! otwórz oczy... to "duchowieństwo" to nic innego niż czarna zaraza. i trzeba tą zarazę tępić. i was też, rozmodlone tępaki. --- www.nieglosujenapis.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: brodajan 08.12.07, 21:54 Masz na mysli palaczy czy statystyczny udzial "katolikow" w narodzie? A tak swoja droga to sposob wypowiedzi wskazuje na to, ze jestes wiernym poddanym papieza z hitlerjugend... Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: brodajan 09.12.07, 00:08 wet3 napisał: > brodajan napisał: > > > I w tej sprawie czarna zaraza tez musi zabrac glos. > > Gnojku skonczony i bezmyslny! Jesli nalezysz alezysz do malutenkiej > mniejszosci to morde w kubel! Nie obraza sie uczuc ponad 90% narodu. Z tym ponad 90% to grubo przesadziłeś, chociaż tym razem co do meritum sprawy zgadzam sie z księżmi, natomiast zastanawia mnie jedno,dlaczego zajadłych katolików na tym forum cechuje taki knajacki język? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: guru133 09.12.07, 01:21 guru133 napisał: > Z tym ponad 90% to grubo przesadziłeś, chociaż tym razem co do meritum sprawy > zgadzam sie z księżmi, natomiast zastanawia mnie jedno,dlaczego zajadłych > katolików na tym forum cechuje taki knajacki język? Chyba jednak nie przesadzam z tymi 90% no jest wiele t.zw. katolikow nominalnych. Powtarzam jeszcze raz - szanuje poglady kazdego, ale pluc sobie w pysk i pluc bez powodu na moja religie nie pozwole i kazdemu "brodajanowi" powiem prosto w gebe co o nim mysle - tak jak rzeczywiscie na to zasluguje! PS - Ciekawe, ze zauwazyles knajacki jezyk katolikow, a nie zauwazyles kompletnie swinskiego i obrazliwego jezyka "brodajana"? Tez nie jestes w porzadku! Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: brodajan 09.12.07, 01:21 wet3 napisał: > brodajan napisał: > > > I w tej sprawie czarna zaraza tez musi zabrac glos. > > Gnojku skonczony i bezmyslny! Jesli nalezysz alezysz do malutenkiej > mniejszosci to morde w kubel! Nie obraza sie uczuc ponad 90% narodu. ty tępaku... jak chcesz całować stopy klechom, to całuj, ale nie oczekuj, że i my będziemy. kler to zaraza i trzeba go tępić. złodzieje i pedofile w sutannach. śmiecie zwykłe. gardzę wami, katolickim motłochem. oby was szlag trafił, rozmodleńcy. --- www.nieglosujenapis.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: stara_twojej_starej 09.12.07, 01:27 stara_twojej_starej napisał: > ty tępaku... > jak chcesz całować stopy klechom, to całuj, ale nie oczekuj, że i my będziemy. > kler to zaraza i trzeba go tępić. złodzieje i pedofile w sutannach. śmiecie zwy > kłe. > gardzę wami, katolickim motłochem. oby was szlag trafił, rozmodleńcy. Lewacka zarazo! Jak chesz byc szanowany, walczacy ateistyczny gamoniu - to szanuj innych! Jasnie oswiecony latarka kieszonkowa czerwony lumpie! Wy lewaccy ateusze pokazujecie na tym forum nadzwyczajna kulture wypowiedzi oraz tolerancji - taka prawdziwie rynsztokowa! Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: stara_twojej_starej 09.12.07, 14:02 wet3 napisał: > Lewacka zarazo! Jak chesz byc szanowany, walczacy ateistyczny > gamoniu - to szanuj innych! Jasnie oswiecony latarka kieszonkowa > czerwony lumpie! Wy lewaccy ateusze pokazujecie na tym forum > nadzwyczajna kulture wypowiedzi oraz tolerancji - taka prawdziwie > rynsztokowa! od takich rozmodleńców jak ty oczekuję jednego - byście trzymali się ode mnie z daleka. gardzę wami. --- www.nieglosujenapis.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
bes6 Zakaz palenia na cmentarzach nie podoba się naw.. 08.12.07, 22:03 Inicjatorka tego zakazu pewnie przejeżdżała przez okolice Płocka i chwyciła wirusa H5N1, bo zdrowy człowiek nie może być tak pogięty. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Zakaz palenia na cmentarzach nie podoba się naw.. 08.12.07, 22:29 Ewka z Olsztyna zawsze wymyśla takie bzdury jak sie sama najara co niemiara! Odpowiedz Link Zgłoś
staefun Koniec z paleniem zniczy na cmentarzach! 08.12.07, 22:48 Zakaz palenia na cmentarzach? To zniczy już nie będzie można palić? Smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
kookiness Re: Koniec z paleniem zniczy na cmentarzach! 08.12.07, 23:59 nie można, bo jak wiadomo od znicza można odpalić szluga, a to zakazane. Znicze wręcz zachęcałyby do łamania zakazu. Powinno się poza tym obszukiwac wchodzacych na cmentarz, czy nie mają zapałek. A co! Odpowiedz Link Zgłoś
1sk1 Wyjątkowo się z ks.zgadzam. Mimo,że denerwują mnie 08.12.07, 22:53 palacze. Ale np. zakaz palenia na plaży uważałbym za bardzo potrzebny. Człowiek chciałby powdychać jodu, a zamiast tego wdycha smród od sąsiada. Znalazłem jednak na to sposób. Przemieszczam się i zaczynam wytrzepywać ręcznik z piach, a resztę załatwiai wiatr. Odpowiedz Link Zgłoś
kretu23 Zakaz palenia na cmentarzach nie podoba się naw.. 08.12.07, 23:04 i bardzo słusznie. od kiedy rzuciłem palenie to lepiej myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Radna Ewa Olszewska podchwytuje politycznie popraw 08.12.07, 23:10 Radna Ewa Olszewska podchwytuje politycznie poprawne nowinki z zagranicy gdzie polityczna poprawnosc szaleje. Zabawna jest jej motywacja zakazu palenia tytoniu na cmentarzu: "Nalezy uszanowac zmarlych, ktorzy tutaj leza". No dobrze, ale przeciaz ok. polowa z tych zmarlych zapewne sami byli palaczami. A reszcie i tak wszystko jedno czy ktos pali papierosa im nad grobami czy nie ;) Rak juz im nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
kookiness Re: Radna Ewa Olszewska podchwytuje politycznie p 08.12.07, 23:58 "Rak juz im nie grozi." ha, dokładnie o tym samym pomyślałam. przeciez nie o to w tych szalejących ostatnio w Europie zakazach chodzi, żeby wychowywać obywateli i uczyć ich co gdzie wypada. Chodzi o ochronę zdrowia dymiących czynnie i biernie. Swoją drogą, wamać, jakby nie starczyło wydzielenie pomieszczenia, tylko muszą w ogóle zakazywać palenia w knajpach. Paranoja. (niepaląca jestem, jakby co) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Radna Ewa Olszewska podchwytuje politycznie p 09.12.07, 00:27 pies_na_lewizne napisał: > Radna Ewa Olszewska podchwytuje politycznie poprawne nowinki z > zagranicy gdzie polityczna poprawnosc szaleje. > > Zabawna jest jej motywacja zakazu palenia tytoniu na > cmentarzu: "Nalezy uszanowac zmarlych, ktorzy tutaj leza". > > No dobrze, ale przeciaz ok. polowa z tych zmarlych zapewne sami byli > palaczami. A reszcie i tak wszystko jedno czy ktos pali papierosa im > nad grobami czy nie ;) Rak juz im nie grozi. Nie nazwałbym tego polityczna poprawnością lecz raczej polityczną głupotą. Są jednak ludzie,którzy za wszelką cenę chcą przejść do historii i nie był by w tym nic złego gdyby nie znajdowali popleczników swoich działań a tak to świat jest jaki jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bah Re: Radna Ewa Olszewska podchwytuje politycznie p 09.12.07, 07:35 pies_na_lewizne napisał: > Zabawna jest jej motywacja zakazu palenia tytoniu na > cmentarzu: "Nalezy uszanowac zmarlych, ktorzy tutaj leza". Mniej zabawne jest chamstwo, które się pleni. Może jeszcze sobie grila urządzicie przy rodzinnym grobowcu. Przestrzeń publiczna winna byc wolna od dymu! Cmentarz to miejsce święte. Smutne jest, że rzeczy oczywiste wymagają wsparcia prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Zakaz palenia na cmentarzach nie podoba się n 08.12.07, 23:14 Zakrzewska, znajdź sobie chłopa, to ci przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kookiness Re: Zakaz palenia na cmentarzach nie podoba się n 09.12.07, 00:01 w sprawie cmentarzy chyba zabieranie głosu przez kler dziwnym nie jest? Zreszą, wyjątkowo rozsądnie się im zdarzyło w tej kwestii wypowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Po raz pierwszy od niepamietnych czasów 09.12.07, 00:04 zgadzam się z księżmi! ----------------------------------------------------------------------- "Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu" Odpowiedz Link Zgłoś
pj.pj Zakaz palenia na cmentarzach nie podoba się naw.. 09.12.07, 00:30 Zakaz palenia powinien obowiązywać we wszystkich miejscach publicznych. A na cmentarzu chyba szczególnie. A księża powinni zachęcać do rzucania palenia - przecież to grzech przeciw V przykazaniu, nie? Tyle że mnóstwo księży pali i nie widzi w tym nic złego. Odpowiedz Link Zgłoś
dx7 Re: Zakaz palenia na cmentarzach nie podoba się n 09.12.07, 00:33 > I w tej sprawie czarna zaraza tez musi zabrac glos. Przepis wprowadzili radni a księży zapytali dziennikarze. To tak jakbym zapytał, po co idioci zabierają głos bo napisałeś posta mimo, że nikt cię nie pytał o zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj a czy czasami mozna puscic baczka? 09.12.07, 00:40 Proponuje nastepne, wiekopomne uchwaly: nie pierdziec w miejscach publicznych, nie czytac laickiej literatury w miejscach kultu (czyli na cmentarzach tez), nie ubierac stingow do kosciola, nie dlubac w nosie w czasie kierowania pojazdem, nie wstepowac na schody bedac ubrana w spodnice nad kolana, nie bekac po sutym posilku popijanego piwem. Podobnych "aktow prawnych", wydawanych w radosnej tworczosci lokalnych politykierow mozna mnozyc tysiacami. Tylko: PO CO? Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Zakaz palenia na cmentarzach nie podoba się n 09.12.07, 01:17 sr.. na kler, tą czarną zarazę... trzeba tą zarazę wyplenić! --- www.nieglosujenapis.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Zakaz palenia na cmentarzach nie podoba się naw.. 09.12.07, 01:22 a ja sobie życzę - ponieważ palę, natomiast nie jeżdżę samochodem - aby won ode mnie na pięć kilometrów znajdował się jakikolwiek kolo lub koleżanka z silnikiem spalinowym! Precz ode mnie i z przestrzeni publicznej ci, których zapach mi nie odpowiada i "denerwuje" mnie i może to być np. zapach Niny Ricci Odpowiedz Link Zgłoś
dzekson22 Re: Zakaz palenia na cmentarzach nie podoba się n 09.12.07, 06:46 ale czego zakazali palić ci debile nie radni tylko debile z olsztyna szlugów na cmentarzach czy zniczy??????????????????????? s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53376 Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Nie tylko ona, prezydent miasta również. 09.12.07, 14:50 Pozytywnie o pomyśle wypowiedział się natomiast prezydent Czesław Małkowski. - Bronię tej uchwały i nie widzę w niej niczego restrykcyjnego - mówił. Ostatecznie uchwała została przyjęta jednym głosem. Ewa Zakrzewska, radna PO, która zgłosiła inicjatywę wprowadzenia zakazu, nie ukrywa radości i nie zamierza spocząć na laurach (dostała już za ten pomysł nagrodę Białego Kruka przyznawaną przez fundację "Promocja Zdrowia"). - Teraz będę chciała, żeby miasto zajęło się paleniem w pubach i lokalach gastronomicznych. Na razie nie chodzi mi o zakaz, ale zachęcanie właścicieli, by w Olsztynie powstała sieć klubów wolnych od nikotyny - mówi. - Kiedy moja córka wraca z pubu, smród dymu [z ubrań - red.] jest naprawdę nieznośny. Zakaz palenia od ubiegłego roku obowiązuje w Olsztynie także pod wiatami przystankowymi. Kara za jego złamanie wynosi od 20 zł do 500 zł. miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,70905,4716167.html Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Palacze maja cos z glowa, fakt 11.12.07, 23:52 Wszelka menelia, dobrowolnie trujaca sie dymem z tytoniu, marychy czy kociego ogona, jako nienormalna i zboczona, powinna byc izolowana od spoleczenstwa. Najlepiej permanentnie, przez uciecie glowy, z ktorej i tak nie umie korzystac. Odpowiedz Link Zgłoś