jk2007 17.12.07, 09:04 "Как известно, это важнейший отличительный признак истинно русского характера - не оповещать о своих планах, молчать о том, что делаешь, проявлять всякую сдержанность, секретность." В.В.Похлебкин Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lubat Dlaczego Putin wciąż milczy w sprawie premierostw 17.12.07, 09:37 В.В.Похлебкин był - z punktu widzenia Polaka-katolika - okropnie wrednym typem. Mało, że psuł obraz tępego Ruskiego, bo był niezwykle uzdolnionym erudytą, to wręcz napluł na honor Polski, bo udowodnił przed międzynarodowym arbitrażem w 1977 roku, że to w Rosji, a nie w Polsce około 100 lat wcześniej produkowano gorzałę. Tak, tak, PRL wchodziła w spory z ZSRR. Ciekawe, czy RP miała by tyle odwagi, by wnieść skargę do jakiegoś sądu międzynarodowego przeciwko USA. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Dlaczego Putin wciąż milczy w sprawie premier 17.12.07, 10:09 lubat napisał: >Ciekawe, czy RP miała by tyle odwagi, by wnieść skargę do jakiegoś >sądu międzynarodowego przeciwko USA. A na co Polska miałaby się skarżyć? Na miłość bez wzajemności, na własną głupotę i szczodrość z własnej woli w obdarowywaniu USA kasą i mięsem armatnim? Tego żaden sąd nie rozpatrzy, to kompetencja kogoś zupełnie innego... Historia wódki (i wredności "Ruskich") wg. GW: www.gazetawyborcza.pl/1,75480,402103.html Odpowiedz Link Zgłoś
akkj [...] 17.12.07, 13:37 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 po trzy kroć ura dla Bieleckiego;))) 17.12.07, 09:46 Nikt w Moskwie nie wątpi, że Miedwiediew ściśle uzgadniał treść swego wystąpienia z prezydentem Putinem. coz za blyskotliwosc dziennikarska;) Państwowe media od wtorku, kiedy padła ta propozycja, bez zażenowania kopiują najprymitywniejsze wzorce epoki radzieckiej - o cudownych efektach pracy w tandemie na antenie opowiadają górnicy, kołchoźnicy i ludzie nauki. Ponadto zbawienne efekty pracy w dwuosobowym "zespole premier-prezydent" już kilkakrotnie wysławiali prawosławni hierarchowie, a patriarcha Aleksij II publicznie prosił Putina, aby przystał na prośbę Miedwiediewa. idee komsomolskie wciaz zywe, idee troski o kraj, czyz nie nie jest to oznaka zdrowe demokracji?, a moze dla bieleckiego demokracja rowna sie z apatia i brakiem zainteresowania dobrem ojczyzny jak to na tzw "demokratycznym zachodzie", Z autopsji wiem ze rosjanie to wielcy patrioci, moga nie zgadzac sie z Putinem ale jesli chodzi o matuszke zawsze sa jednomyslni.. Kolejnych wiernopoddańczych hołdów i błagań o nieporzucanie Rosji należy się spodziewać po dzisiejszym zjeździe kremlowskiej partii Jedna Rosja. wiernopoddancze holdy glupocie to pan uprawiasz Choć ta propagandowa nawałnica musi być koordynowana z Kremla oczywiscie bo kreml jest wszechmocniejszy od samego Boga, co ja tam plote toz to samwszechmocny Putin wszystko kontroluje;0 Główna tajemnica jest już rozwiązana - wiemy, że Putin nie zamierza szybko oddawać władzy. Ale nie jestem pewna, czy rzeczywiście przesiądzie się na fotel premiera. Nawet nie wiem, czy na to pytanie odpowiedział już sobie sam Putin - mówi publicystka Julia Łatynina. buhehe detektyw Holmes by sie nie powstydzil przenikliwosci umyslu pani Julki a moze to i Bielecki what ever Podczas gdy notowania Putina od wielu miesięcy szybują ponad progiem 80 proc., to premierzy - pomimo wyznaczania ich przez prezydenta - miewają nawet dwukrotnie niższe notowania. no i o czym to swiadczy panie bielecki? pewnie o zamordyzmie, propagandzie i demencji umyslowej rosjan , prawda??;)) - W Rosji żyje mit dobrego cara i złych lub nieudolnych urzędników, na których można przerzucić gorycz wywołaną błędami rządzących - przekonuje socjolog Borys Dubin. machina urzednicza w Rosji to rzeczywiscie niezla kaszana ale to inny temat Zagrożeniem dla popularności premiera Putina jest też prawdopodobny spadek dynamiki wzrostu gospodarczego Rosji. Za jego prezydentury kraj odbijał się od dna i, choć polityka gospodarcza Moskwy jest oceniana przez międzynarodowe instytucje jako raczej poprawna, raczej nie uda się zatrzymać spowolnienia. uhaha coz za skromnosc "raczej poprawna", zapomnial pan dodac ze to dzieki ropie i gazu:) a tak powaznie to o ile punktow bazowych ulegnie spowolnieniu? dane sa ogolnodostepne i owe "spowolnienie w porownaniu do pokb polskiego to i tak gospodarczy kon wyscigowy Lepiej juz bylo pisac o zapasci gospodarczej Rosji, doskonale by sie wpisalo w pana retoryke;) - Dochody chyba zaczną rosnąć wolniej. coz za ekonomista znow "chyba" hehe;)) Ponadto radość Rosjan z tego, że w przeciwieństwie do lat 90. ich pensje są już regularnie wypłacane, jest na wyczerpaniu. ojej regolarnie wyplacane sa juz oho od dawna, warto by wspomniec o wyskosci tych regolarnie wyplacanych pensji bo w duzych miastach nie rznia sie zbytnio wysokoscia od naszych, warto wspomniec o dynamice ich wzrostu, ehh czego ja wyagam od bolszewickiego propagandzisty... carska aura Władimira Putina może bardzo zblaknąć. znow "moze" "chyba" zblaknie;) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 A może Putin miliczy, bo.... 17.12.07, 10:13 Dlaczego Putin wciąż milczy w sprawie premierostwa??? _____________ Bo gdy się milczy, milczy, milczy to apetyt rośnie wilczy na poezję, co być może drzemie w nas.... Odpowiedz Link Zgłoś
szpion007 Dlaczego Putin wciąż milczy w sprawie premierostw 17.12.07, 11:21 На вчерашних выборах более 80% граждан России отдали свои голоса за кандидата на пост президента – осталось узнать, за какого именно. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 min.Trutniew - nastepca Putina? 17.12.07, 12:08 takie pogloski w rosyjskiej TV po wizycie Putina w Minsku. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 min.Trutniew - mistrz karateki i pochodzi 17.12.07, 12:23 z rodziny nafciarzy Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 "ZBiR" znowu zwalcza "stonkę"? 17.12.07, 12:11 W Rosji jak wiadomo panuje zamordyzm i brak tam wszelakich wolności. Dlaczego jednak redaktorzy w "wolnych i demokratycznych" mediach, mając dostęp do nieskrępowanej wolności, tak usilnie naśladują w swoich polemikach styl i retorykę z czasów Bieruta czy późnego Gomułki? Czy ktoś potrafi tu objaśnić fenomen "ZBiR-a" w ponoć opiniotwórczej gazecie? Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: "ZBiR" znowu zwalcza "stonkę"? 17.12.07, 13:39 Ale się KGB-owskiej swołoczy, płatnych pachołków Putina zlatuje do każdego takiego wątku. Ciekawe czy nieroby i lenie z ABW czasem tu zaglądają i mają na oku tę piątą kolumnę sowiecką? Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 być może zaglądają, z nudów... 17.12.07, 13:50 Jak widać masz ciągoty do cenzury i szpicli. Być może marzy Ci się jeszcze komuna? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Zajrzałeś na stary wątek? 17.12.07, 14:56 przetłumaczyłam Ci w skrócie artykuł z SZ, zgodnie z prośbą. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 dzięki Ewo 17.12.07, 15:28 Trudno jest być optymistą. A brak przywódców, którzy potrafiliby przeprowadzić Europę przez ten trudny czas może mieć bardzo przykre konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: herr7, 17.12.07, 14:42 wydaje mi się, że doskonale sam mógłbyś sobie na to swoje pytanie odpowiedzieć. Jeżeli jednak ktoś ma ochotę na moją skromną opinię, to chociaż GW jest „opiniotwórcza” (niestety), to można przecież wyrabiać także opinię wśród tzw. szerokich kręgów społecznych, a te jak wiadomo mają ograniczoną percepcję. Chyba możesz się zgodzić ze mną, że oni doskonale wiedzą, co robią. Podbudowa naukowa tego oczywiście istnieje (jajogłowi w końcu też do czegoś mogą się przydać!). Czlowiek_ksiazka kiedyś odpowiedział mi, tutaj chodzi przede wszystkim o pieniądze (nakład). Ale to jest, co pewnie by sam przyznał, bardzo duży skrót myślowy. Znasz języki, więc wiesz: jaka jest porażająca synchronizacja poglądów w wielu sprawach w zachodnich mediach. A jeśli się weźmie pod uwagę media naprawdę masowego rażenia – radio i tv – to one wszędzie wydają się być pod specjalnym nadzorem. Wśród tego informacyjnej monotonii wyróżniają się media ojca dyrektora – taki polski fenomen, sól w oku dla propagandowej poprawności – nie mające właściwie prawa bytu we współczesnych demokracjach, co moim zdaniem dobitnie pokazuje, jak skanalizowana jest polityka informacyjna we współczesnym świecie. Teraz było trochę głośno o tej stacji telewizyjnej w państewku S-szwilego należącej do Murdocha. Można by się z tego cieszyć, że jest tam coś takiego, ale jeśli jedyną właściwie szansą dla demokracji jest właśnie Murdoch, to moje uszanowanie. – A z tego wychodzi, że tak to właśnie jest – i to wszędzie! Mnie ten ZBiR tylko czasem jeszcze potrafi trochę zdenerwować swoją nachalną pisaniną. No, ja tu nie jestem z ich powodu. Ty chyba też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 FED, dolar i Putin na dokładkę 17.12.07, 15:26 Jak Ty się zawsze ładnie do mnie zwracasz... Więc i ja coś z siebie dam. Podrzucam 2. artykuły o tym, w czyich prywatnych rękach jest na prawdę FED, jak do tego doszło i ile dzięki temu rząd USA ma do gadania. Lektura z lekka szokująca, ale ciekawa. 1. art. to art. prasowy: www.report.at/artikel.asp?kid=1&mid=4&aid=12929 2. długi artykuł ma formę wykładu a raczej wypracowania, jest pisany dość kwiecistym językiem przez nauczyciela polityki i wiedzy o świecie. Mimo swej pewnej emocjonalności (widać pokolenie 68) bardzo jest wart przeczytania, bo zawiera nie tylko oceny ale i fakty: thomasnolte.blogspot.com/2007/08/quo-vadis-usa.html A na koniec albo jako nagrodę za wysiłek po lekturze, albo jako jako zachętę do wysiłku podrzucam nieuczciwie złośliwy ale zabawny filmik o Putinie: "Putin Kampfschlumpf" (filmik nr.2). Podrzucałam go już lubatowi, więc może widziałeś. Jeśli nie: youtube.com/results?search_query=Putin&search=Search Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: droga evo15, 17.12.07, 16:07 heutzutage solche Anrede ist was vom alten Schlag. Na wenn schon! Aber sie ist nicht nur das. Der Rest ist auch wichtig. Tobie, zdaje się, sprawia jeszcze przyjemność ciągłe odkrywanie Ameryki. Mnie już bardziej pociągają złośliwości. Jeśli ja tobie mogę coś polecić po niemiecku, to są to radiowe programy kulturalne – można słuchać przez satelitę astra (swr2, hr2, ndr kultur, mdr figaro, dlf kultur, dlf – programy są w internecie) Ale broń Boże Nachrichten und Politik. Dla mnie to już przeszłość. Features und Hörspiele są dobre. Humor niemiecki jest taki sobie, ale są tam też wybitni artyści. Dzięki za propozycje do czytania. Obiecuję, że przeczytam, i jak będziesz chciała możemy do tego wrócić. Teraz niestety mam robotę. Pozdrawiam cię serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
hub_son Re: FED, dolar i Putin na dokładkę 17.09.15, 13:07 dziś posiedzenie FOMC i ważone losy dolara oraz publikacja najnowszych prognoz dotyczących wzrostu gospodarczego i inflacji, dla zainteresowanych krótki artykuł z analizą: strefaforex.pl/kluczowy-dzien-dla-dolara/ Odpowiedz Link Zgłoś
hub_son Re: FED, dolar i Putin na dokładkę 02.11.15, 12:45 Najważniejszym wydarzeniem kończącego się ubiegłego tygodnia było z pewnością środowe posiedzenie FOMC, polecam ciekawą analizę na ten temat z dołączonymi wykresami dotyczącymi par walutowych: EUR/USD, GBP/USD, EUR/GBP - strefaforex.pl/podsumowanie-tygodnia-eurusd-gbpusd-eurgbp/ Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: herr7, 17.12.07, 15:11 pimpus18 napisał: > Wśród tego informacyjnej monotonii wyróżniają się media ojca dyrektora – taki polski fenomen, sól w oku > dla propagandowej poprawności – nie mające właściwie prawa bytu we >współczesnych demokracjach, To samo napisałam parę dni temu: Rydzyk nie jest z mojej bajki, i gdyby nie to co się dzieje nie zwracałby mojej uwagi. Ale to co się wyprawia to już nagonka i próba zglajchszaltowania mediów zaś urząd do walki z korupcją zamienia się w urząd do walk z Rydzykiem. Rano, w południe i co wieczór nic tylko Rydzyk, Rydzyk Rydzyk. Rydzyk ma -trzeba mu zabrać, Rydzyk mówi - trzeba mu gębą zamknąć, Rydzyk coś robi- trzeba mu ręce związać. Zdaje się, że ten rząd zajmie się przede wszystkim Rydzykiem, zaczyna to wyglądać na jego główne zadanie. I może właśnie dlatego media pozwoliły mu wygrać udzielając swego silnego poparcia? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=73380053&a=73381383 i forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=73399565&a=73401227 Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: droga evo15, 17.12.07, 15:29 hab ich dir schon geschrieben, dass du ein schlaues Mädchen bist? Kann leider nicht alles lesen, was du schreibst. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: droga evo15, 17.12.07, 15:40 pimpus18 napisał: > hab ich dir schon geschrieben, dass du ein schlaues Mädchen bist? Heute noch nicht. Odpowiedz Link Zgłoś
drazkowskie Re: Dlaczego Putin wciąż milczy w sprawie premier 07.03.16, 00:11 Dlaczego polaki kochaja bardzo ,putina,,,skoro tak duzo piszecie o nim i rosji,to sie ozenic z rosja trzeba i polska zostawic ,bo polska DO POLAKOW NIE NALEZY, RATUJCIE SIE U SZANOWNEGO PANA,,PUTINA, szybko,bo ON MA LIMOT NA POLSKIE BURAKI Odpowiedz Link Zgłoś