Dodaj do ulubionych

lot balonem

14.06.05, 12:47
podobno jest taka mozliwosc w Hurgadzie i Luxorze??
Czy ktos byl i moze cos wiecej powiedziec?
Bardziej interesuje mnie lot nad Hurgada ze wzgledu na to , ze jade na
objazdowke i pewnie w Luxorze nie bedzie na to czasu.
Prosze o jakies informacje
Obserwuj wątek
    • neferett Re: lot balonem 14.06.05, 20:30
      O lotach balonem nad HRGH nic mi nie wiadomo. Co do Luksoru, to proponuje
      skorzystac z wyszukiwarki , bo byl juz ten temat.
      • Gość: madmax2 Re: lot balonem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 22:34
        Około 100$ taka zabawa w Luksorze, takie info przynajmniej dostałem. Można
        pewnie zejść z ceny, pytałem tylko z ciekawości , i nie wiem czy był to
        naganiacz ,czy już" blizej" tego biznesu. Zachodni brzeg przy promie- tam
        urzędował. Skąd leci balon,jak długo itp-nie wiem ,nie pytałem o szczegóły ;)
        • pc_maniac Re: lot balonem 14.06.05, 23:28
          Z tego co wiem, to te 100$ to za balon, więc jeśli polecicie w 3-4 osoby,
          wypadnie mniej.
          Sądzę, ze to rozsądna cena, ale oczywiście zasadą jest w Egipcie się targować,
          więc spoko można i z tej ceny coś uszczknąć.

Nie leciałem, ale sądzę, że musi być to niezła frajda. Na pewno przyszłym
          razem, jak córa podrośnie nie omieszkam skorzystać.
          • Gość: madmax2 Re: lot balonem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 00:44
            > Z tego co wiem, to te 100$ to za balon, więc jeśli polecicie w 3-4 osoby,
            Prawdopodobnie tak ;)- jak usłyszałem cenę , to trochę " kosmos" jak na egipt,
            ale dalej już nie wnikałem ;)
    • Gość: Ada Re: lot balonem IP: *.eranet.pl 15.06.05, 20:56
      Leciałam balonem nad Luksorem w marcu, zapłaciłam 80USD po trzydniowym
      targowaniu się. Wyjazd z hotelu na Zach Brzeg był o 5.00 rano, przeprawa przez
      Nil, start w okolicach Deir el Bahari. Sam lot trwa ok 50 minut. ląduje się na
      obrzeżach Luksoru, na Wschodnim Brzegu. Wspaniałe przeżycie, trudno to opisać,
      ale myślę, że lot balonem w każdym miejscu na świecie robi wrażenie. Polecam!
      • Gość: Karolka Re: lot balonem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 07:41
        Adusia - ile osob wchodzi do balona, balonu?;) i czy cena jest za balon czy za
        osobę;) o matko jak głupio brzmią te moje pytania;)
        • Gość: Ada Re: lot balonem IP: *.eranet.pl 16.06.05, 08:37
          W balonie jest ok. 16 miejsc, cena za jedną osobę. Lecieli z nami tylko
          Amerykanie i Brytyjczycy, oni płacili po 240Euro od osoby...
          • Gość: Karolka Re: lot balonem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 08:42
            Wow! To niezle - to my z męzem tez bedziemy negocjować jak dzicy;) zeby nas jak
            Angoli nie przerobili;) Dzięki dzięki:)
            • Gość: Ada Re: lot balonem IP: *.eranet.pl 16.06.05, 08:56
              www.magic-horizon.com to jest ich strona, więc możecie już zacząć
              negocjować :), jeżeli będziecie w Hurghadzie to zgłoście się do Diany albo
              Mirka w Orbit, oni zorganizują wam też transfer do Luksoru, dobry hotel i co
              tylko wam się zamarzy. Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka