abhaod 17.12.07, 15:26 Ras-putin łaskawie zgodził się, za 4 lata, ponownie kandydować na prezia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eva15 Putin zgadza się zostać premierem 17.12.07, 15:31 Aj, jaj, jaj... Będzie zawodzenie i jazgot w "wolnej" prasie. I powstanie mnóstwo uczonych artykułów o tyxm jakie to niedemokratyczne. Swoją drogą teraz i Miedwiediew zaczął żyć niebezpiecznie, odkąd Putin uzależnił swe premierostwo od jego prezydentury... Odpowiedz Link Zgłoś
polar_bear Re: Putin zgadza się zostać premierem 17.12.07, 16:06 Problem nie to czy to jest demokratyczne, ale żeby innym takich 'wynalazków' nie mógł eksportować. Osobiście nie oburzam się gdy 90% Rosjan kocha cara w.w.p. Na zdrowie. Ja nie muszę i chciałbym to utrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov Szkoda Rosji z takim populistą. 17.12.07, 17:42 To że Rosja jest ważna to wynika z cen surowców. Ale to co zarobią, to od razu zjadają, bo tak łatwiej utrzymać poparcie wśród motłochu. A mimo to w większych miastach wydzielone są dzielnice ludzi, którzy srają pieniędzmi i dzielnice slumsów. Odpowiedz Link Zgłoś
murka131 Re: Szkoda Rosji z takim populistą. 17.12.07, 18:31 Znasz kraje, gdzie jest inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Bełkot jak po litrze Smirnowa 17.12.07, 18:56 srpnov napisał: > To że Rosja jest ważna to wynika z cen surowców. Ale to co zarobią, to od razu zjadają, Eeee tam, zjadają. Przepijają tańcząc na chwiejnych nogach kazaczoka. Gdyby nie pom oc USA i EU dawno by wymarli. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Putin zgadza się zostać premierem 17.12.07, 15:32 No i widzisz pan, panie Bielecki. Po co było tyle spekulować? Po prostu trzeba było poczekać na rozwój wydarzeń. Putina nie za bardzo lubią "demokraci", bo on w przeciwieństwie do nich dotrzymuje obietnic. Tak było przynajmniej dotychczas. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Luuuubat!!!!! 17.12.07, 15:48 I znów się drę, byś mnie zauważył. Podrzuciłam właśnie pimpusiowi na prawdę warte przeczytania 2 artykuły o FED, które może i Ciebie zainteresują: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=73406954&a=73423273 Odpowiedz Link Zgłoś
kaczylechu ojj eva przytylas troche 17.12.07, 16:20 ojj eva przytylas troche.Zrob cos z tym bo przestane cie....uwielbiac erotycznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: ojj eva przytylas troche 17.12.07, 16:35 Iiii tam. Właśnie schudłam m 4 kg, walczę, bo rzucenia palenia niestety się tyje, ale później można znów spaść, jeśli się zawalczy, więc możesz mnie dalej uwielbiać. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Luuuubat!!!!! 17.12.07, 16:23 Dzięki wielkie!! Nie mam teraz czasu dokładnie przestudiować tych tekstów, przeleciałem tylko wzrokiem ten pierwszy o FED i pierwsze skojarzenie jest z powtarzaną wielokrotnie w Polskim Radio z tydzień temu informacją, iż w jakichś badaniach Niemcy stwierdzili, że to oni wnieśli największy wpływ na rozwój świata. Ciekawe tylko, czy Niemcy rozróżniają tu kategorie czystych rasowo Niemców i niemieckich Żydów, co w podrzuconym tekście rzuca się w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Luuuubat!!!!! 17.12.07, 16:42 eva15, znowu służby nas śledzą: inosmi.ru/stories/07/03/16/3506/238397.html Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Luuuubat!!!!! 17.12.07, 17:47 To dobrze, bo od nich się można przynajmniej czegoś nauczyć. I tak np. wykryłam właśnie czytając tłumaczenie mojego tekstu, że "rządzić" może być przetłumaczone na "царить". "Я помню всеобщее, инфантильное, оторванное от реальности обожание США, которое царило в Польше" Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Deutschland Mutter aler Weltmächte? 17.12.07, 17:59 Wie man es nimmt. To badanie brzmi nieco zarozumiale, ale faktem jest, że jeśli uwzględnić: - obsadzenie przez Niemcy etatu szefa Korony Brytyjskiej w okresie największego jej rozkwitu (królowa Wiktoria i jej mąż Albert czyste Niemce plus chyba z 10 sztuk ich szkodników/dzieci, które obsadziły później różne stołki w Europie) - obsadzenie wielokrotne etatu cara(-rycy) w Rosji w okresie jej największego rozkwitu (np. Pior i Katarzyna oboje Wielcy, ale są i mniejsi) - obsadzenie dynastią Habsburgów różnych etatów królewskich i cesarskich w Europie - i last but not least wymieniony już przez Cebie wpływ Zydów niemieckich Zusammen do kupy trochę się tego uzbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Deutschland Mutter aller Weltmächte? 17.12.07, 18:30 Na wszelki wypadek poprawiam, zanim mnie jakiś zigzaur przyłapie. Odpowiedz Link Zgłoś
pagyo Re: Luuuubat!!!!! 19.12.07, 10:49 Rząd USA nie ma w prawie Fed wiele do gadania nie dlatego, że Fed "przeszło" w prywatne ręce. Tu nie ma żadnej sensacji. Wszystkie inormacje można znaleźć na stronach Fed. Na przykład tu. www.federalreserve.gov/generalinfo/faq/faqfrs.htm www.federalreserve.gov/pf/pf.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kos1981 niechętnie ele jak taki gwint,to będę premierem.. 17.12.07, 16:13 trudno muszę się z tym jakoś pogodzić...poświęcę się dla sawietskawa naroda. da zdrawstwujet KGB...urra , urrra , urraaa Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 czekamy na komentarz "ZBiR-a" 17.12.07, 16:32 Poprzedni zarzut był, że Putin zwleka z decyzją. Teraz będą go krytykować, że przyjął tę funkcję, jeszcze raz przy tym potwierdzając że różni biełkowscy g.wno wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
dzekson22 Re: czekamy na komentarz "ZBiR-a" 17.12.07, 16:39 jak wybiorą miedwiediewa to putin będzie i premierem i prezydentem bo miedwiediew będzie miał tyle do powiedzenia co polcy w charkowie albo miednoje s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53376 Odpowiedz Link Zgłoś
murka131 Re: czekamy na komentarz "ZBiR-a" 17.12.07, 18:27 Posługujesz sie stereotypami i przesądami. Przypomnę, jeśli nie pamiętasz, że stereotyp to uproszczony i jednostronny obraz pewnej zbiorowości, traktujący wszystkich jej członków jednakowo, niezależnie od ich przymiotów jednostkowych. Przesąd to negatywny stereotyp, mocno zabarwiony emocjonalnie. Na tym forum część internautów pisze o ludziach z Rosji tak, jakby każdy z nich nie był indywidualnością, odrębną osobą, a jakąś "masą, motłochem". A kysz! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: czekamy na komentarz "ZBiR-a" 17.12.07, 17:44 To jeszcze potrwa. "ZBiR" czeka na maile z instrukcjami albo z tekstami do przetłumaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 Re: czekamy na komentarz "ZBiR-a" 17.12.07, 18:03 Czytałem ostatnio komentarz w "Nie" na temat ostatnich wyborów w Rosji. "Nie" jest tzw. szmatławcem, ale w porównaniu z twórczością "ZBiR-a" to ten artykuł to wyżyny poziomu. Artykuł w "Nie" jest po prostu rzeczowy. Nie ma w nim też złośliwości w rodzaju "kremlowski dziedzic", jakimi zwykli podpierać swoje marne tezy autorzy z GW. Mam zawsze wrażenie, że ci ludzie nie wiedzą co mają napisać i dlatego silą się na tak marny w sumie dowcip. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 NIE nie jest takie złe 17.12.07, 18:29 NIE nie do końca jest szmatławcem (choć często bywa), sporo zależy od poruszanej tematyki. Uważam, że ze wzgl. na doświadczenia i kontakty Urbana w świecie polityki NIE porusza się świetnie, jest dobrze zorientowane i ma często dobre analizy. A poza tym jest NIEzależne finansowo i ideowo więc może sobie pozwolić na dużo więcej niż "wolna, demokratyczna" prasa. Dzięki temu ma np. takie artykuły: www.nie.com.pl/art9632.htm PS. Można Urbana lubić lub nie, ale dziennikarzem, w sensie piórem jest on b. uzdolnionym. I choćby dlatego dba o to, by w jego piśmie nie szafowano tylko wyzwiskami lecz także, a może przede wszystkim ciętymi, inteligentnymi, blyskotliwymi ripostami. Tego w GW KOMPLETNIE brak. Pióra tu mają ciężkie jak wół. Kończy się na przymiotnikach-wyzwiskach jeśli chodzi o Rosję i na przymiotnikach- superlatywach jeśli chodzi o Hamerykę. Zadnego szacunku dla kunsztu słowa i ineteligencji myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 to prawda 17.12.07, 18:40 Cenię artykuły Krzysztofa Pilawskiego. To w sumie niezależny dziennikarz i piszący o tym kraju (o Rosji) w sposób, który nie razi przesadą. Prawdę mówiąc nie znam innego dziennikarza, którego byłoby stać na rzeczowość w sprawach rosyjskich, bez popadania w łatwe uogólnienia, jakim ulega większość dziennikarzy z "wolnych mediów". Wygląda na to, że żyjemy w orwellowskich czasach. "Wolne media" oznaczają przeciwieństwo wolności i niezależności sądów. Artykuł nt. pana Radka znam. Jest w sumie umiarkowany, chyba z braku szczegółowych informacji nt. życiorysu i powiązań tej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: to prawda 17.12.07, 18:53 Co do Pilawskiego - podpisuję się. Czytuję go w Przeglądzie, ale nie wiem dla której gazety poza tym pracuje. Który artykuł o Rosji miałeś w NIE na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 BBC film o Liberty 17.12.07, 19:12 Kijwoko podrzucił fajny link. Historię ostrzelania US-Liberyty znałam ale nie widziałam tego BBC filmu: www.aljazeera.com/mm/video/video.php?op=showvideo&vidid=16 Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Analfatetyzm evy15 18.12.07, 00:30 Nie ''film'' a dokument i nie ''BBC film'' a dokumnet stacji BBC, nie US Liberty , a USS Liberty...analfabetko jedna. A poza tym nie mowisz po angielsku...wiec i tak nic nie zrozumiesz. Gwoli wyjasnienia, Izraelczycy zaatakowali USS Liberty tylko i wylacznie dlatego, iz czula aparatura na pokladzie tego statku moglaby zdradzic izraelskie plany ataku na Wzgorza Golan! Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 a oto pobożne życzenia... 17.12.07, 19:09 www.lenta.ru/articles/2007/12/13/predict/ Ja jednak sądzę, że w razie zamieszek jaki przewidują ci fantaści, pierwsze głowy jakie się stoczą będą należeć do Niemcowa, Chodorkowskiego i paru innych liberałów. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: a oto pobożne życzenia... 17.12.07, 19:23 No nie wiem. Uważam, że Putin (a teraz i Miedwiediew) żyją bardzo niebezpiecznie. Im bliżej wyborów i im mniejsze szanse na bezkrwawe zniszczenie tego teamu, tym większe może powstać szaleństwo i determinacja, żeby Putina jednak załatwić. Za wszelką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: musieliby mieć sojuszników w 17.12.07, 19:37 A strzał z dużej odległości? Zresztą, Brutus zawsze może się znaleźć, jak historia uczy... Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 tak sobie myślę 17.12.07, 19:45 że śmierć Litwinienki miała pokazać Putinowi że jego ludzie nie kontrolują do końca służb specjalnych. Wydaje się prawdopodobne że niektórzy wysoko postawieni czynownicy mogą mieć nadal bardzo silne powiązania z oligarchami, a przez nich i z obcymi służbami. Mogą więc zrobić wiele szkód obecnej władzy. A sprawcy zwykle nie zostają wykryci... Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: tak sobie myślę 17.12.07, 21:42 a slyszeliscie dokumencie tzw "strategii dla Rosji do 2017 roku gdzie przewiduje sie wariant zabojstwa Putina?No zgadnijcie kto go wydal?Glosno bylo o tym niedawno w Rosji, mowiono m.in na russia today... Odpowiedz Link Zgłoś
pagyo Re: NIE nie jest takie złe 19.12.07, 10:53 "A poza tym jest NIEzależne finansowo i ideowo więc może sobie pozwolić na dużo więcej niż "wolna, demokratyczna" prasa." ??? A czym sie różni niezależność finansowa Gazety Wyborczej od niezależności finansowej Nie ? Podobnie z niezależnościa ideową ? Odpowiedz Link Zgłoś