Dodaj do ulubionych

Wałęsa ostrzega Komorowskiego przed zamachem stanu

• star15 Wałęsa ostrzega Komorowskiego przed zamachem stan 19.12.07, 17:25
      Ja jestem idealista i dałem z siebie wszystko co możne dać
      człowiek . Nie zapominajcie że to ja właściwie jednoosobowo
      poprowadziłem Was do największego zwycięstwa w dziejach .......

To nie AH na kolejnym Parteitagu.To Walesa,swoimi slowami.Mania
      wielkosci i kabotynstwo podobne!
      • si-si2 To już zorganizowana zemsta mafii na PiS i Kaczyń 19.12.07, 17:48
        Ja nie widzę ani nie słyszę Kaczyńskich, a Lechu się w ogóle nie pokazuje, co
        niektórzy maja mu za złe. A więc; tak źle i tak niedobrze. W każdym razie widzę
        jedynie niesamowitą nagonkę na PiS, PO sprzysięgło się z lewicą byle tylko PiS
        sponiewierać, powiesić, utopić.
        A wszystko z ZEMSTY za to, że PiS odważył się :
        - ścigać przestępców, złodziei, łapówkarzy wśród polityków
        - ujawniać agenturalną przeszłość polityków i obywateli a nawet wyżej......
        Wałęsa czegoś się boi..........
        • an1005 Poprosze o nzawisko choc jednego 19.12.07, 18:43
          > A wszystko z ZEMSTY za to, że PiS odważył się :
          > - ścigać przestępców, złodziei, łapówkarzy wśród polityków
          > - ujawniać agenturalną przeszłość polityków i obywateli a nawet
          wyżej......
          PODAJ CHOC JEDNO nazwisko, choc jedna sprawe ujawniona zakonczona.
          NAwroce sie posypie glowe popiolem i nastepnym razem zaglosuje na pis
          • kolter_hugh Re: Poprosze o nzawisko choc jednego 19.12.07, 18:57
            an1005 napisał:
            > PODAJ CHOC JEDNO nazwisko, choc jedna sprawe ujawniona zakonczona.
            > NAwroce sie posypie glowe popiolem i nastepnym razem zaglosuje na pis

Te głąby piszą w takich momentach ,nazwiska tych którzy siedzeli już za SLD !!
    • presentation1 ...Panie Bolek................... 19.12.07, 17:27
      Panie Komorowski i reszta z PO.Jestescie partia postkomunistyczna.W wiekszosci rodzinnie zwiazani z wysokimi urzednikami PRL.Boicie sie aneksu.Aneks jest.Z konsekwencjami dla politykow PO z pierwszych stron gazet.PO to partia Agentow.Tyle na dzis.
      • pierot6 presentation1. Wołasz J.Kaczyńskiego, tego ubeka ? 19.12.07, 17:38
        idż śmieciu do sekty rydzyka...
        • czterdziestyiczwarty Re: presentation1. Wołasz J.Kaczyńskiego, tego ub 19.12.07, 17:56
          pierot6 napisał:

> idż śmieciu do sekty rydzyka...
          Wracaj dupku do swojego przedszkola moze ktos ci tam jeszcze troche
          historii do tego zakutego lba wbije.
          • piemont12 [...] 19.12.07, 18:01
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • maxymus1 Wałęsa ostrzega Komorowskiego przed zamachem stanu 19.12.07, 17:27
      I jeszcze jedno! Panie Wałęsa! Przywileje uzyskane nie słusznie od 45 do 2007 ! Będziemy rozliczać! Na przykład mieszkania komunalne!Oj Będziemy! To jak w banku Genewy macie!
    • ciocia_ania Wałęsa ostrzega Komorowskiego przed zamachem stan 19.12.07, 17:31
      Pewnie Wałęsa przeczytał artykuł Leona Zawadzkiego
      ( logonia.org) i teraz straszy. Grunt to zrozumieć astrologa-
      intelektualistę.

• langston nowe teczki musialy sie pojawic bo sie chlop uakty 19.12.07, 17:32
      nowe teczki musialy sie pojawic bo sie chlop uaktywnil.

• pierot6 Kaczyńscy zrobią wszystko,by w Polsce było żle !!! 19.12.07, 17:35
        to genetyczni bolszewicy...
        • czterdziestyiczwarty Re: Kaczyńscy zrobią wszystko,by w Polsce było żl 19.12.07, 18:00
          Ty zalosny debilu,pewnie mamusia cie naglowke upuscila w
          dziecinstwiebo pieprzysz jak niezdrowa dupa w burakach. Buraku !
          • kolter_hugh Re: Kaczyńscy zrobią wszystko,by w Polsce było żl 19.12.07, 18:04
            czterdziestyiczwarty napisał:

> Ty zalosny debilu,pewnie mamusia cie naglowke upuscila w
            > dziecinstwiebo pieprzysz jak niezdrowa dupa w burakach. Buraku !

Przecież nikt nie każe ci samokrytyki robić publicznie !!
            • czterdziestyiczwarty Re: Kaczyńscy zrobią wszystko,by w Polsce było żl 19.12.07, 18:07
              ot,jeszcze jeden postkomuch sie odezwal.
              • pos3gacz Re: Kaczyńscy zrobią wszystko,by w Polsce było żl 19.12.07, 20:25
                czterdziestyiczwarty napisał:
                > ot,jeszcze jeden postkomuch sie odezwal.
                xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                Synu a to słowo-=-postkomuch-=-to co ono faktycznie znaczy???
                Przeszukałem kilka encyklopedii i słowników wyrazów obcych i zwrotów
                obcojęzycznych i nigdzie nie mogłem znaleźć tego słowa,czyżbyś był
                twórcą neologizmu.Jeżeli tak to chylę czoła przed głupotą większą
                i wyższą niż całe pasmo Himalai włącznie z najwyższą górą świata a
                mianowicie Mont Everest.
                • presentation1 Re: Postkomuch.............. 19.12.07, 20:32
                  To czlonek PO.Partii rodzin komunistycznych,partii agentow SB a i WSI
                  • presentation1 Re: Postkomuch.............. 19.12.07, 20:34
                    Jutro wstaie w Wikipedii.POstkomuch-a do reszty dopisza internauci
    • spawkalendarz Wałęsa ostrzega Komorowskiego przed zamachem stan 19.12.07, 17:43
      Czego sieboisz Lechu. Wypowadzenia wojsk z Iraku i zemsty Ameryańskh
      generałów , czy obraze generałow za postawieie żołnierzy z Iraku
      pred sądem. A może tego że po odsunęiu Lepera nikt już nie mówi
      językiem biednych pokrzywdzonychprzez demokrację i iberalzm
      sprzeający mijsca pracy za grnicę załpówke sebniki. A panstwo i
      wojsko to Ci właśnie bywatele bo ogatym nie potzeba urzędnikow
      • piemont12 Kaczynscy,Rydzyk..Genetyczni antypolacy !!!!!!! 19.12.07, 17:45
        • czterdziestyiczwarty Re: Kaczynscy,Rydzyk..Genetyczni antypolacy !!!!! 19.12.07, 18:03
          Lekarz czeka na ciebie z utesknieniem.
    • sybirak2 Wałęsa ostrzega Komorowskiego przed zamachem stan 19.12.07, 17:47
      Aleś Pam to za......... W 1992 czy trzecim, jak Kaczyńscy palili
      pana kukły i protestowali, obowiązywała w Polsce jeszcze kara
      śmierci. Czemuś Pan wtedy nie oskarżył ich o próbę zamacu stanu?
      Pozbylibyśmy się tych gnid raz na zawsze. Teraz to już za późno.
    • silesius.monachijski011 Jak Bolkowi bije, to juz prosto na dekiel 19.12.07, 17:51
      Ja mysle, ze Bolek nie jest chory na serce, tylko na glowe; moze
      zajalby sie nim Klich??? ponoc jest psychiatra; choc szkoda tego
      palanta leczyc; lepiej wydac pieniadze na pomoc dla biednych dzieci;
      nigdy bym sie nie spodziewal, ze Bolek Walesa stoczy sie do takiego
      rynsztoku; Zenada!
      • kolter_hugh Re: Jak Bolkowi bije, to juz prosto na dekiel 19.12.07, 17:53
        silesius.monachijski011 napisał:

> Ja mysle, ze Bolek nie jest chory na serce, tylko na glowe; moze
        > zajalby sie nim Klich??? ponoc jest psychiatra; choc szkoda tego
        > palanta leczyc; lepiej wydac pieniadze na pomoc dla biednych dzieci;
        > nigdy bym sie nie spodziewal, ze Bolek Walesa stoczy sie do takiego
        > rynsztoku; Zenada!

Ja zaś czytałem ze człowiek który wszędzie widzi spiski to paranoik ,wypisz
        wymaluj kaczyński jaruś
        • piemont12 kolter_huy...Już po rekolekcjach u Rydzyka ????? 19.12.07, 18:04
          kurestwo z szamba-PIS i RM...
          • kolter_hugh Re: kolter_huy...Już po rekolekcjach u Rydzyka ?? 19.12.07, 18:06
            piemont12 napisał:

> kurestwo z szamba-PIS i RM...

Znasz mnie z tej strony ?? przedstaw jeden post w którym okazywałem to że kocham
            watykańska sektę Burolu ślepy
            • kolter_hugh [...] 19.12.07, 18:15
          • leon9910 Re: kolter_huy...Już po rekolekcjach u Rydzyka ?? 19.12.07, 18:26
            piemont12 napisał:

> kurestwo z szamba-PIS i RM...

pierwotny tu się mylisz qrestwo to płynie z gw,tvn,polsatu!!!
            • kolter_hugh Re: kolter_huy...Już po rekolekcjach u Rydzyka ?? 19.12.07, 18:29
              leon9910 napisał:

> piemont12 napisał:
              >
              > > kurestwo z szamba-PIS i RM...
              >
              > pierwotny tu się mylisz qrestwo to płynie z gw,tvn,polsatu!!!

Jednak tam kiedy proszą o pieniądze to dla dzieci , w TV trwam zaś na swoje
              maybachy !!
    • leon9910 Wałęsa ostrzega Komorowskiego przed zamachem stan 19.12.07, 17:54
      Jedan idiota pisze nie wie co pisze do drugiego idioty ,który nie rozumie co
      czyta!!!Ale gnidy i esbecy z gw mają pożywkę!!!
      • kolter_hugh Re: Wałęsa ostrzega Komorowskiego przed zamachem 19.12.07, 17:55
        leon9910 napisał:

> Jedan idiota pisze nie wie co pisze do drugiego idioty ,który nie rozumie co
        > czyta!!!Ale gnidy i esbecy z gw mają pożywkę!!!

Znasz to z autopsji ??
        • piemont12 Kaczyńscy,Rydzyk,Stalin...łotrzy antypolscy... 19.12.07, 18:05
    • blue911 Re: Popieram! 19.12.07, 17:58
      Leon: to,co robimy dalej?
      Zakladamy Polske na obczyznie i potem wracamy na koniach??
      • kolter_hugh Re: Popieram! 19.12.07, 18:00
        blue911 napisał:

> Leon: to,co robimy dalej?
        > Zakladamy Polske na obczyznie i potem wracamy na koniach?

On wróci , na ośle !!
        • blue911 Re: Popieram! 19.12.07, 18:45
          To bedzie bardzo medialny obrazek!!! Ten Leos.
    • l005 Trzeba pilnować to całe PiSowski towarzystwo 19.12.07, 18:09
      W większości sprawiają wrażenie ludzi nieobliczalnych i
      nieodpowiedzialnych jak ich prezesi K&K, wystarczy ich posłuchać.
      Jak widać Wałęsa miał zawsze rację mówiąc o Kaczyńskich. Nie wolno
      jego słów lekceważyć również teraz.
      • lesiaczek2 On moze tylko z Medrcami w Brukseli siedziec..... 19.12.07, 18:17
        Wyslijcie tego dziadka lesnego do tej Brukseli ,niech w koncu
        poznaja jego glupie wypowiedzi w Europie.....przykro mi ale tego
        niestety sie juz nie da sluchac.
    • scibor3 Wałęsa ostrzega Komorowskiego przed zamachem stan 19.12.07, 18:14
      Lata mijają a Wałęsa bredzi jak bredził.
    • landaverde Re: Czyli Rosja pierze mozgi polskiego ciemnego l 19.12.07, 18:14
      Pod pojęciem razwiedka mam na mysli nasze byłe służby wojskowe i
      cywilne.
    • leon9910 [...] 19.12.07, 18:15
      • landaverde No proszę, znowu wycina sie niewygodne kawałki. 19.12.07, 20:07
        Dziwne, że pomyje i wulgaryzmy wulewające się z obszczekiwaczy PiSu
        pozostają nietknięte.
      • landaverde No proszę, znowu wycina sie niewygodne kawałki. 19.12.07, 20:07
        Dziwne, że pomyje i wulgaryzmy wyulewające się z obszczekiwaczy PiSu
        pozostają nietknięte.
        • presentation1 Re: No proszę, znowu wycina sie niewygodne kawałk 19.12.07, 20:09
          Bo to jest Michnikowszczyzna wlasnie.Trybuna Ludu sie klania
          • landaverde Re: No proszę, znowu wycina sie niewygodne kawałk 19.12.07, 20:24
            Michnikowszczyzna albo Michnix, sami agenci i "baterie".
    • kolter_hugh Re: kolter_huy...Już po rekolekcjach u Rydzyka ?? 19.12.07, 18:16
      placebo.99 napisał:

> kolter.. palant,to palant !..jestes nim ..buraku cukrowy!

Już wiem że ty i ten kretyn piemont 12 to ta sama osoba
    • kolter_hugh Re: kolter_hugh 19.12.07, 18:22
      placebo.99 napisał:

> fakt, pomyliłem sie!..PRZEPRASZAM.Tylko nie cipo, bo przypie....!

No dobra Puciu :))
    • czp42 Wałęsa ostrzega Komorowskiego przed zamachem stan 19.12.07, 18:33
      Proszę, podajcie Kto i kiedy sformułował Spiskową Teorię Dziejów? Czy "ostrzeżenia" p.Wałęsy to dowód na tę Teorię? A nawiasem - czy Wolność z a w s z e musimy zdobywać przelewając krew tysięcy, milionów Polaków? Czy Wolność bez krwi to Zdrada? Kompromis to też Zdrada? Można zaobserwować czym kończy się brak kompromisu i zdrady na przykładzie Izrael-Palestyna. Czy tak mamy żyć? (Wiele jeszcze pytań, pewnie retorycznych).
    • presentation1 A tak na marginesie,,,,,,,,,,,,,,,, 19.12.07, 18:42
      Pozycja postkomuny jest dalej silna.Pozycja bylej agentury takze.Tusk jest tak prawicowy jak ja jestem komunista.Ale Tusk to agent rodziny Miodowiczow,Boni i reszty agentow rosyjskich
      • presentation1 Re: A tak na marginesie,,,,,,,,,,,,,,,, 19.12.07, 18:44
        Nawet SLD nie ma tylu agentow, w swoich szeregach co PO
        • landaverde Re: A tak na marginesie,,,,,,,,,,,,,,,, 19.12.07, 18:51
          Bo SLD to funkcjonariusze i ich zwierzchnicy. ;-)
          • presentation1 Re: A tak na marginesie,,,,,,,,,,,,,,,, 19.12.07, 18:53
            A w PO familijnie
            Radze przejrzec sklad bandy PO i ich pociotkow
        • kolter_hugh Re: A tak na marginesie,,,,,,,,,,,,,,,, 19.12.07, 18:59
          presentation1 napisał:

> Nawet SLD nie ma tylu agentow, w swoich szeregach co PO

Masz na myśli agentów kościoła łagiewnickiego ??
      • kolter_hugh Re: A tak na marginesie,,,,,,,,,,,,,,,, 19.12.07, 18:54
        presentation1 masz racje jesteś marginesem !
    • landaverde Wałęsa ostrzega Komorowskiego przed zamachem stan 19.12.07, 18:44
      Pewien elektryk z Gdańska
      Satanął na czele państwa
      Popierał lewiznę*
      Zdradzając Ojczyznę
      Bo bronił wielkiego kłamstwa.

* lewizna = 'lewa noga'
      • i.12 Jarosław K. 19.12.07, 18:54
        posrany ze strachu przed tym co będzie musiał zeznać publicznie
        przed komisją jedną i drugą
        może posunąć się do najbardziej karkołomnej układanki:
        pytanie kogo dziś jest w stanie pociągnąć za swą paranoiczną
        wizją Polski?
        • presentation1 Re: Jarosław K.chce.................... 19.12.07, 18:58
          Komisji jawnej.Jawnej dla spoleczenstwa.Sprzeciwia sie temu PO i SLD.Ciekawe dlaczego chca zeby komisja byla tajna?Jawne maja byc nazwiska bioracych udzial.Tajne co mowia.Trocki,Beria i Moczar sie klaniaja
    • presentation1 Najlepsi dziennikarze w Polsce.................. 19.12.07, 18:51
      Sa W Wyborczej i TVN
      • presentation1 Re: Najlepsi dziennikarze w Polsce............... 19.12.07, 18:53
        Oto III RP
    • adamdark01 Wałęsa ostrzega Komorowskiego przed zamachem stan 19.12.07, 18:55
      Myślę,że Rząd Premiera Tuska,dobrze pomyślą o takim zagrożeniu,bo
      jest to jak najbardziej prawdo podobne,bracia Kaczyńscy w zupełności
      są do tego zdolni,i to właśnie planują,rewoltę,czyli zamach stanu,
      proponuję natychmiast przyjąć odpowiednie kroki niezbędne,do
      zagwarantowania spokoju, ale nie słowne gadania,lecz czyny
      fizyczne,do zapobiegnięcia zamachu stanu.
      • landaverde Re: Wałęsa ostrzega Komorowskiego przed zamachem 19.12.07, 20:13
        adamdark01 napisał:

> Myślę,że Rząd Premiera Tuska,dobrze pomyślą o takim zagrożeniu,bo
        > jest to jak... ... bzdety-bzdety

Albo funkcjonariusz, albo "pożyteczny idiota".
    • fly8171 Publikuj akta Bolka jak obiecałeś! Masz je !!!! 19.12.07, 19:00
      • presentation1 Re: Publikuj akta Bolka jak obiecałeś! Masz je !! 19.12.07, 19:04
        Mam
        Ale od tego jest prezydent
    • a_weasley Nie to mnie dziwi, że Wałęsa bredzi... 19.12.07, 19:06
      ...lecz to, że Wybiórcza to nagłaśnia. Przecież to ośmiesza ostrzegającego i
      ostrzeganego.
      • presentation1 Re: Nie to mnie dziwi, że Wałęsa bredzi... 19.12.07, 19:08
        Scigany za przestepstwa jak widzi Policje,najczesciej schyla sie i sznuruje buty.Walesa ma media i atakuje.Bo wie ze byl zwyklym swiniakiem
        • presentation1 POstkomuna w akcji............................ ... 19.12.07, 19:11
          Prokuratorom będącym o krok przed postawieniem przed sądem sprawców największej afery w polskim sądownictwie grozi odsunięcie od śledztwa. Dziś sąd pozbawił immunitetu jednego z kluczowych sędziów podejrzanych w tej aferze.

Miłosz B., sędzia sądu okręgowego w Bielsku-Białej straci immunitet - poinformowała „Rz” rzeczniczka warszawskiego Sądu Apelacyjnego Barbara Trębska. Sędzia jest podejrzany o to, że za 20 tysięcy łapówki nie zgodził się na areszt dla jednego z najgroźniejszych polskich mafiosów Ryszarda Niemczyka ps. Rzeźnik. To największa do tej pory afera wykryta w polskim wymiarze sprawiedliwości. Tymczasem prokuratorom, którzy ją wykryli grozi odsunięcie od tego śledztwa i przesunięcie na podrzędne stanowiska.

Pośrednikiem przy wręczaniu łapówki od Niemczyka był inny sędzia Grzegorz W. Immunitety straciło już dwóch sędziów. Kolejne wnioski w sprawie dwóch innych sędziów czekają na rozpatrzenie.

Grzegorz W. w tej sprawie ma status tzw. małego świadka koronnego. Po przedstawieniu mu dowodów poszedł na współpracę z prokuraturą. W zamian za łagodniejszy wymiar kary zgodził się opowiedzieć o korupcji w bielskim wymiarze prokuratury. Jego zeznania były tak porażające, że prokuratorzy zaczęli podejrzewać, że mają do czynienia ze zorganizowaną grupą przestępczą w togach. Podejrzani usiłowali podważyć jego wiarygodność rozpuszczając pogłoski, że jest on psychicznie chory. Jednak nic takiego w toku postępowania nie dowiedziono.

W toku postępowania okazało się, że prokuratorzy muszą przyjrzeć się nie tylko sędziom ale i swoi kolegom nierzadko pracującym biurko w biurko. Dwóch z nich odsunięto od śledztw i zajmuje się nimi prokuratura katowicka.

Warszawski sąd uznał co prawda, że zarzut działania w zorganizowanej grupie przestępczej będzie trudny do obronienia. Nie miał miał jednak wątpliwości oceniając zarzut korupcji za bardzo prawdopodobny.

Do wręczenia łapówki Miłoszowi B przez Grzegorza W. miało dojść 19 stycznia 200 roku. Jednak prokuratorzy uważają, że na czele przesyępczego układu w bielskim sądzie stał wieloletni przewodniczący Wydziału Karnego Jarosław G. Śledczy, kiedy tylko sąd uchyli mu immunitet zamierzają postawić mu aż 19 zarzutów korupcyjnych. On również w zamian za łapówki miał przyczynić się do tego, że Niemczyk tak długo mógł przebywać na wolności. Dwukrotnie uchylił mu bowiem areszt i wycofał listy gończe za bandytą. Sędzia miał przyjąć (m.in. od prokuratorów działających na rzecz bandytów)) nie tylko 30 tysięcy złotych ale również karnet do agencji towarzyskiej. Właścicielką tej agencji była matka Niemczyka, karnet obejmował darmowe usługi seksualne oraz drinki. Kiedy udało się Niemczyka wreszcie zamknąć nie siedział długo. Zbiegł on w niewyjaśnionych do dziś okolicznościach z więzienia w Wadowicach, które leżą zresztą niespełna 40 km od Bielska-Białej. Schwytano go dopiero po pięciu latach. W marcu br. Został skazany za udział w zabójstwie Andrzeja Kolikowskiego ps. Pershing. W chwili obecnej trwa kolejny proces Niemczyka.

Prokuratura czeka na uchylenie immunitetów jeszcze dwóm sędziom Krzysztofowi F. i Jarosławowi S. Ich również śledczy podejrzewają o korupcję.

Nie jest jednak pewne czy prokuratorzy, którzy prowadzili śledztwa doczekają na stanowiskach końca postępowania. Szefowa katowickiej apelacji przesuwa bowiem najlepszych śledczych na podrzędne stanowiska. Taki los spotkał już szefową bielskiej prokuratury okręgowej Małgorzatę Bednarek. Nowa szefowa katowickiej apelacji już zapowiedziała, że Badnarek straci stanowisko. – Argumenty, jakie mi przedstawiono, mające przemawiać za moim odwołaniem, zmroziły mnie. Dowiedziałam się, że obciąża mnie to, iż poinformowałam opinię publiczną o sprawie korupcji w bielskim wymiarze sprawiedliwości – mówiła we wtorek „Rz”. W środę odmówiła informacji na temat sytuacji w bielskiej prokuratorze. Z kręgów zbliżonych do prokuratury apelacyjnej w Katowicach uzyskaliśmy jednak informację, że bielscy prokuratorzy badający sprawę korupcji wśród sędziów spodziewają się przesunięcia na podrzędne stanowiska. – Jest wysoce prawdopodobne, że śledztwo w ogóle zostanie zabrane z Bielska-Białej – mówi „Rz” nasz informator.

– Zmiany kadrowe w prokuraturach to nie czystki, o dymisjach i nominacjach decydują umiejętności, a nie poglądy polityczne prokuratorów - mówił w środę w Sejmie zastępca prokuratora generalnego Marek Staszak pytany przez posłów PiS o odsunięcia od pracy śledczej.
    • lidek_syn_ubeka Logika Bolka logika Żakowskiego 19.12.07, 19:11
      o ile dobrze zrozumialem belkot Bolka i usluznych mu
      publikatorow,wyglada to tak;
      -Kaczynscy planowali i planuja zamach stanu
      -nie ma dowodow na to planowanie
      -to,ze nie ma dowodow,nie swiadczy o tym,ze nie planowali i nie
      planuja
      -swiadczy o tym,ze ten zamach sie nie udal
      • presentation1 Re: Logika Bolka logika Żakowskiego 19.12.07, 19:15
        Planowali i planuja.A oddali wladze w demokratycznych wyborach,Oddali wojsko,policje .To jest dopiero spostrzegawczosc medrca Europy
      • kolter_hugh Re: Logika Bolka logika Żakowskiego 19.12.07, 19:15
        lidek_syn_ubeka napisał:

> o ile dobrze zrozumialem belkot Bolka i usluznych mu
        > publikatorow,wyglada to tak;
        > -Kaczynscy planowali i planuja zamach stanu
        > -nie ma dowodow na to planowanie
        > -to,ze nie ma dowodow,nie swiadczy o tym,ze nie planowali i nie
        > planuja
        > -swiadczy o tym,ze ten zamach sie nie udal

Ty naprawdę masz na....e we łbie
        • presentation1 ....I wlasnie dlatego.......................... .. 19.12.07, 19:17
          najlepsi dziennikarze to...................
          Sa W Wyborczej i TVN
          • presentation1 Re: ....I wlasnie dlatego........................ 19.12.07, 19:19
            Kto rzadzi Polska?
            NOCNA ZMIANA
            Byl tam i Tusk,Niesiolowski?walesa,Pawlak i Lis
            www.bloguez.com/POLSKA/266751/.....NOCNA-ZMIANA-U-WLADZY................
            • presentation1 Re: ....I wlasnie dlatego........................ 19.12.07, 19:22
              Oto medrzec z Polski.Z Kiszczakiem.I w pozycji powalajacej
              www.bloguez.com/POLSKA/266751/.....NOCNA-ZMIANA-U-WLADZY................
              • presentation1 Re: ....I wlasnie dlatego........................ 19.12.07, 19:23
                Sorry.Link nie chce wskoczyc.Walesa caluje (prawie)reke Kiszczaka
            • kolter_hugh Re: ....I wlasnie dlatego........................ 19.12.07, 19:23
              presentation1 napisał:

> Kto rzadzi Polska?
              > NOCNA ZMIANA
              > Byl tam i Tusk,Niesiolowski?walesa,Pawlak i Lis

Zapomniałeś dodać że dzięki tej nocy odsunięto od władzy, Oszołoma pierwszej
              wody Olszewika, i jego wiernego psa ,psychopatę macierewicza miłośnika mordercy
              Ernesto Che Guevara
              • presentation1 Re: ....I wlasnie dlatego........................ 19.12.07, 19:27
                Wlasnie w ta noc Macierewicz powiedzial ze....Byl tam Boni i Walesa........................LECH WAŁĘSA
                TW "Bolek". Figuruje w KW MO Gdańsk oraz w kartotece informacyjnej wydz. II BEiA UOP i kartotece komputerowej ZSKO. Zarejestrowany 29.XII.70 r. pod numerem 12535 przez wydz. III KW MO Gdańsk. Akta archiwalne zachowane.
                19 czerwca 1976 roku zaprzestano kontaktów z powodu niechęci "Bolka" do współpracy.
                TW "Bolek" od 1970 do 76 r. przekazywał SB informacje dotyczące destrukcyjnej działalności niektórych pracowników stoczni. W styczniu 71 poinformował m.in. o tym, że jego koledzy z wydziału W-4: Jasiński, Kontor i Popielawski szykują akcje strajkową. W innym raporcie prosił, by SB wzięła go na przesłuchanie, co pozwoliłoby mu uwiarygodnić się przed kolegami. Za przekazane informacje "Bolek" był wynagradzany na łączna sumę 13100 zł. W czasie prezydenckiej kampanii - przed wynikami I tury - (gdy szefem UOP był Antoni Milczanowski) dokonano ekspertyzy zgodności pisma Lecha Wałęsy z raportami podpisanymi przez TW "Bolek". Centralne Laboratorium Kryminalistyki, które wykonywało ekspertyzę, uchyliło się od wydania jednoznacznej opinii, ponieważ dostarczono mu jedynie kserokopie raportów, a nie oryginały.
                Wśród dokumentów związanych z Lechem Wałęsą znajduje się notatka służbowa z 1992 r. podpisana przez dyrektora Zarządu Kontrwywiadu UOP Konstantego Miodowicza. Podajemy jej treść:
                1. Podług kpt.xxx (pracownika merytorycznego byłego przedstawicielstwa KGB) oraz mjra yyy (rezydenta warszawskiej KGB), służba, którą reprezentują jest w posiadaniu materiałów świadczących o fakcie współpracy Lecha Wałęsy z b.SB, MSW i PRL.
                Zdaniem mjra yyy, grafolodzy nie mieliby trudności z potwierdzeniem ich autentyczności.
                2. Informacje agenturalne uzyskane w ostatniej dekadzie, w okolicznościach czyniących mało prawdopodobna tezę, iż stanowiły element zaplanowanych działań o charakterze inspirująco-dezinformującym.

WIESŁAW CHRZANOWSKI (ZChN, Marszałek Sejmu RP)
                TW "Zuwak", TW "Spółdzielca". Figuruje w księdze inwentarzowej Wydz. III BEiA UOP oraz w kartotece ogólnoinformacyjnej Wydz. II BEiA UOP. Zarejestrowany najpierw w UBP Warszawa, następnie 13.03.74 pod nr 4976 przez wydz. III KWMO Warszawa oraz 11.06.86 pod nr 74495 przez wydz. IX Dept. I Warszawa. Nr arch. 1610/I; nr arch. 10530/I, data archiwizacji 8.11.89, nr mikrofilmu 22911/1. Miejsce złożenia akt wydz. III BEiA UOP. Akta archiwalne zachowane. Data zaprzestania kontaktów 22.06.76.

POSŁOWIE:

1. ALEKSANDER BENTKOWSKI /PSL/. Kategoria TW, kryptonimy "Arnold" i "Kamil".
                Figuruje w księdze inwentarzowej wydz. III BEiA UOP, księdze inwentarzowej WUSW Rzeszów nr 1, kartotece ogólnoinformacyjnej wydz. II BEiA UOP. Zarejestrowany 29.04.77 pod nr 11861 przez wydz. II WUSW Rzeszów. Data archiwizacji 31.10.91 pod nr arch. 24248/I, nr mikrofilmu 24248/1. Akta archiwalne zachowane. Materiały archiwalne zawierają dokumenty sygnowane przez Bentkowskiego.

2. MICHAŁ JAN BONI /KLD/. Kategorie TW-k, TW, kryptonim "Znak".
                Daty rejestracji: 15.02.88 przez wydz. III-2 SUSW Warszawa oraz 29.11.88 przez wydz. III-2 Warszawa. Nr rejestr. 54946. Materiały zniszczono w styczniu 90 r. (bądź nie odnalezione). Kontaktów zaprzestano 5 stycznia 90.

3. MAREK TADEUSZ BORAL /SLD/. TW "Klementyna".
                Figuruje w księdze inwentarzowej BEiA delegatury UOP Łódź oraz w kartotece ogólnoinformacyjnej wydz. II WEiA UOP. Zarejestrowany 11.07.75 pod nr 2272. Nr archiwalny 72/I, data archiwizacji 15.04.76. nr mikrofilmu 72/1, Miejsce archiwiz. WEiA del. UOP w Łodzi. Akta archiwalne zachowane, materiały archiwalne zawierają dokumenty sygnowane przez Borala. Kontaktów zaprzestano 15.04.76.
                4. GEORG ROCHUS BRYLKA /Mniejszość Niemiecka/. TW "Feliks".
                Figuruje w księdze inwentarzowej. Zarejestrowany 9.07.75 przez Pion II RUSW Lubliniec pod nr CZ-464. nr arch. I-3638. Data archiwizacji 27.11.86. Miejsce archiwiz. WEiA del.UOP w Katowicach. Akta archiwalne zachowane. Kontaktów zaprzestano 17.11.86.

5. JÓZEF STANISŁAW BŁASZCZEĆ /ZChN/. TW "Józef".
                Figuruje w księdze inwentarzowej. Data rejestr.15.05.78. Nr rejstr. 2652, wydz. III-A
                Częstochowa. Nr arch. I-1495, data archiwizacji 27.11.80. Nr mikrofilmu 232/1. Akta archiwalne zachowane. Data zaprzestania kontaktów 21.07.80.

6. WŁODZIMIERZ CIMOSZEWICZ /SLD/. KO/DI "Carex".
                Figuruje w archiwum Zarządu Wywiadu. Nr rejestr. 13613, data rejestr. 25.09.80. Organ rejestr. wydz. II dep. I Warszawa. Nr arch. J-8938, data archiwizacji 24.08.84.

7. JÓZEF CINAL /PSL/. TW "Józef Polak".
                Figuruje w księdze inwentarzowej i kartotece komputerowej ZSKO. Zarejestrowany 21.01.82 pod numerem 5739 przez wydz. IV Bielsko-Biała. Nr archiwalny I-3430, data archiwizacji 9.07.84, miejsce archiwiz. Wydz."C" WUSW w Bielsku-Białej. Materiały zniszczono 1.12.89, bądź nie odnaleziono. Data zaprzestania kontaktów 9.07.84.

8. EUGENIUSZ CZYKWIN /bezpartyjny/. TW "IZYDOR", "WILHELM".
                Figuruje w kartotece ogólnoinformacyjnej wydz. II BEiA UOP. Zarejestrowany 23.08.77 przez wydz. IV KW MO Białystok pod numerem 21661. Nr arch. I-8510. Miejsce archiwizacji WEiA del.UOP w Białymstoku. Akta archiwalne zachowane. Data zaprzestania kontaktów 13.09.89.

9. PIOTR STANISŁAW FOGLER /UD/. TW "Turysta".
                Figuruje w kartotece odtworzeniowej wydz. II BEiA UOP. Zarejestrowany dwukrotnie: 23.12.76 przez wydz.IV SUSW Warszawa pod nr 15579, nr arch.12970/I, miejsce archiwizacji wydz.VIII BEiA UOP oraz 29.03.80 przez wydz. IV dep.V Warszawa pod nr 59343, nr arch.17064/I. Data zaprzestania kontaktów 2.04.83.

10. ANTONI JAN FURTAK /PL/. TW "Jonatan", "Platan".
                Nr rejestr. 42097, data rejestr. 31.12.81, organ rejestrujący wydz.IV KW MO Gdańsk.

11. ANDRZEJ TADEUSZ GĄSIENICA-MAKOWSKI /PChD/. TW "Andrzej II".
                Figuruje w księdze inwentarzowej. Zarejestrowany 26.12.81 przez wydz. V WUSW Nowy Sącz pod numerem NS-6251. Miejsce archiwizacji WEiA del.UOP w Krakowie. Akta archiwalne zachowane, materiały archiwalne zawierają dokumenty sygnowane przez w/w osobę. Data zaprzestania kontaktów 10.12.83.

12. TOMASZ HOLC /PPG/. TW "Zenek".
                Figuruje w kartotece ogólnoinformacyjnej wydz. II BEiA UOP. Zarejestrowany przez wydz. IV dep. II MSW Warszawa pod numerem 38119. Miejsce archiwizacji Biuro "C" Warszawa. Akta archiwalne zachowane. Materiały archiwalne zawierają dokumenty sygnowane przez w/w. Data zaprzestania kontaktów 16.07.76.

13. ROMAN JAGIELIŃSKI /PSL/. TW "Ogrodnik".
                Figuruje w kartotece odtworzeniowej wydz. II BEiA UOP oraz w kartotece komputerowej ZSKO. Zarejestrowany przez wydz. VI WUSW Piotrków Tryb. 25.03.81 pod numerem 5332.

14. ZBIGNIEW TADEUSZ JANOWSKI /SLD/. TW "Janek".
                Figuruje w kartotece ogólnoinformacyjnej wydz. II BEiA UOP. Zarejestrowany dwukrotnie: pod nr 12877 dn.13.02.88 przez wydz. V Warszawa oraz pod numerem 55956 dn.28.11.88 przez wydz. V-2 SUSW Warszawa.

15. JERZY JASKIERNIA /SLD/. KO/DI "Prym".
                Figuruje w archiwum Zarządu Wywiadu. Zarejestrowany pod nr 37279 dnia 4.12.73 przez wydz. XI dep.I Warszawa. Nr arch. J-7062, data archiwizacji 6.03.80, miejsce archiwiz. AZW UOP. Akta archiwalne zachowane.

16. EUGENIUSZ KIELEK /NSZZ”Solidarność"/. TW "Onyks", TW-k.
                Figuruje w wydz. V BEiA delegatury Radom oraz w kartotece ogólnoinformacyjnej wydz. II BEiA UOP. Zarejestrowany przez wydz. II Tarnobrzeg dnia 9.09.82 pod numerem 2254. Miejsce archiwizacji sekcja "C" WZO WUSW w Tarnobrzegu. Data zaprzestania kontaktów 10.09.82. Ponownie zarejestrowany jako TW-k przez wydz. V Tarnobrzeg, dnia 3.05.89 pod nr 11447.

17. ALEKSANDER KRAWCZUK /SLD/. KP "Aleksander", PK "Chata".
                Figuruje w księdze inwentarzowej. Zarejestrowany przez Inspektorat I Kraków dn. 22.11.61 pod nr 2557/62. Miejsce archiwizacji WEiA del. UOP w Krakowie. Akta archiwalne zachowane. Materiały archiwalne zawierają dokumenty sygnowane przez w/w osobę. Data zaprzestania kontaktów 18.04.78.

18. TADEUSZ LASOCKI /ChD/. TW "Kamil".
                Figuruje w kartotece ogólnoinformacyjnej wydz. II BEiA UOP.
                • presentation1 Re: ....I wlasnie dlatego........................ 19.12.07, 19:28
                  24. JERZY OSIATYŃSKI /UD/. TW "Osiatyński".
                  Figuruje w księdze inwentarzowej wydz. III BEiA, kartotece ogólnoinformacyjnej wydz. II BEiA i odtworzeniowej wydz. I BEiA UOP. Zarejestrowany pod numerem 74164 przez wydz. II dep.MII MSW Warszawa, miejsce archiwizacji wydz. III BEiA. Jako TW-k zarejestrowany pod nr 34080. Akta archiwalne zachowane.

25. JACEK JAN PIECHOTA /SLD/. TW "Robert".
                  Figuruje w kartotece odtworzeniowej wydz. II BEiA UOP. Zarejestrowany 3.05.84 pod nr 28853 przez wydz III-1 Szczecin. Materiały zniszczono 24.11.89 (bądź dotychczas nie odnalezione). Data zaprzestania kontaktów 24.11.89.

26. BOHDAN PILARSKI /PSL-"S"/. KIN "Ravel vel Surma".
                  Figuruje w archiwum Zarządu Wywiadu. Zarejestrowany 8.04.65 pod numerem 6395 przez wydz. VIII dep. I Warszawa. Nr arch. J-1712, data archiwizacji 25.08.66. Miejsce archiwiz. AZW UOP.

27. WŁADYSŁAW REICHELT /KLD/. TW "Adam".
                  Figuruje w kartotece ogólnoinformacyjnej wydz. II BEiA. Zarejestrowany 11.11.75 pod numerem 33437 przez wydz. III Poznań. Nr archiwalny 36162/I, miejsce archiwizacji wydz."C" WUSW w Poznaniu. Materiały zniszczono dnia 14.12.89 (bądź dotychczas nie odnalezione). Data zaprzestania kontaktów 29.08.86.

28. WOJCIECH JAROSŁAW SALETRA /SLD/. TW "Tadeusz".
                  Figuruje w księdze inwentarzowej WEiA del. UOP Radom. zarejestrowany 27.06.84 pod nr 23813 przez wydz. III KW MO Kielce. Nr arch. 39414/I, data archiwizacji 29.08.89, nr mikrofilmu 39414/1. Akta archiwalne zachowane, /w WEiA Del. UOP w Radomiu/ zawierają dokumenty sygnowane przez w/w osobę. Data zaprzestania kontaktów 29.08.89.

29. RYSZARD SMOLAREK /PSL/. TW "Monika".
                  Figuruje w kartotece ogólnoinformacyjnej wydz. II BEiA oraz odtworzeniowej wydz. I BEiA UOP. Zarejestrowany 8.05.79 pod nr 3860 przez wydz. II KW MO Konin. Miejsce archiwizacji WEiA del. UOP w Poznaniu. Akta archiwalne zachowane, zawierają dokumenty sygnowane przez w/w osobę. Data zaprzestania kontaktów 18.07.83.

30. EWA TERESA SPYCHALSKA /SLD/. TW "Czuma".
                  Figuruje w kartotece odtworzeniowej wydz. II BEiA. Zarejestrowana 20.06.88 pod nr 55153 przez wydz. V-2 Warszawa.

31. GRAŻYNA STANISZEWSKA /UD/. TW "Kowalska".
                  Figuruje w księdze inwentarzowej i kartotece komputerowej ZSKO. Zarejestrowana 6.04.78 pod nr 2762 przez wydz. III KW MO Bielsko-Biała. Nr arch. I-1095, data archiwizacji 10.01.79, nr mikrofilmu 1095/1. Akta archiwalne zachowane, zawierają dokumenty sygnowane przez w/w osobę. Miejsce archiwiz. WEiA del. UOP w Katowicach. Data zaprzestania kontaktów 10.01.79.

32. MARIAN ROMAN STAROWNIK /PSL/. TW "Roman".
                  Figuruje w kartotece odtworzeniowej wydz. II BEiA UOP. Zarejestrowany 10.12.84 pod nr 32171 przez wydz. VI WUSW Lublin. Nr arch. I/19920, data archiwizacji 30.10.89. Miejsce archiwiz. wydz."C" WUSW Lublin. Materiały zniszczono 30.01.90 (bądź dotychczas nie odnalezione). Data zaprzestania kontaktów 30.10.89.

33. HERBERT SZAFRANIEC /KLD/. TW "Grażyna".
                  Figuruje w księdze inwentarzowej. Zarejestrowany przez wydz. II KW MO Katowice. Nr archiwalny I-4307, data archiwizacji 15.05.70. Miejsce archiwiz. wydz."C" KW MO Katowice. Data zaprzestania kontaktów 7.06.72.

34. BOGUMIŁ EDWARD SZREDER /PSL/. TW "Rolnik".
                  Figuruje w kartotece komputerowej ZSKO. Zarejestrowany 25.05.84 pod nr 48203 przez wydz. III-1 Gdańsk. Nr archiwalny 26149/I, miejsce archiwizacji wydz."C" WUSW w Gdańsku. Data zaprzestania kontaktów 10.07.89.

35. TADEUSZ SZYMAŃCZAK /PL/. TW "Dobrodziej".
                  Figuruje w WEiA del. Łódź i kartotece komputerowej ZSKO. Zarejestrowany 28.12.81 pod nr 4537 przez wydz. IV WUSW Skierniewice. Nr arch. 880/I, data archiwizacji 16.02.83, miejsce archiwiz. sekcja "C" WZO WUSW w Skierniewicach. Materiały zniszczono w 89 r. (bądź dotychczas nie odnalezione). Data zaprzestania kontaktów 16.02.83.

36. JAN EUGENIUSZ ŚWITKA /SD/. TW "Jasio".
                  Figuruje w księdze inwentarzowej i kartotece ogólnoinformacyjnej wydz. II BEiA UOP. Zarejestrowany 2.09.61 pod nr 934 przez wydz. III KW MO Lublin. Nr arch. 9846/I, data archiwizacji 16.08.62, nr mikrofilmu 2834/1, miejsce archiwizacji WEiA del. UOP w Rzeszowie. Akta archiwalne zachowane, zawierają dokumenty sygnowane przez w/w osobę. Data zaprzestania kontaktów 16.08.62.

37. MARIUSZ STEFAN WESOŁOWSKI /UD/. TW "Marek".
                  Figuruje w kartotece ogólnoinformacyjnej wydz. II BEiA oraz odtworzeniowej wydz. I BEiA. Zarejestrowany 22.12.78 pod nr 4/550 przez WPG KW MO Olsztyn. Nr arch. 17257/Im, data archiwizacji 12.11.84, nr mikrofilmu 17257/1m. Miejsce archiwiz. w Prezyd. KWP w Olsztynie. Akta archiwalne zachowane, zawierają dokumenty sygnowane przez w/w. Data zaprzestania kontaktów 12.12.84.

38. Bogumił ZYGMUNT ZYCH /SLD/. TW "Konrad".
                  Figuruje w kartotece odtworzeniowej wydz. II BEiA, kartotece ogólnoinformacyjnej wydz. II BEiA i kart.odtworzeniowej wydz. I BEiA UOP. Zarejestrowany 23.06.87 pod nr 10982 przez wydz III WUSW Wałbrzych. Nr arch. I-6059, data archiwizacji 16.11.88. Miejsce archiwiz. sekcja C WZO WUSW w Wałbrzychu. Materiały zniszczono 29.01.90 (bądź dotychczas nie odnalezione). Data zaprzestania kontaktów 16.11.88.

39. JAN ZYLBER /PPG/, TW "Roman".
                  Figuruje w księdze inwentarzowej wydz. III BEiA, kartotece odtworzeniowej wydz. II BEiA UOP. Zarejestrowany 28.12.79 pod numerem 58115 przez wydz. IV dep. II Warszawa. Nr arch. 18140/I, data archiwizacji 10.11.84. Miejsce archiwiz. wydz. III BEiA UOP. Akta archiwalne zachowane. Data zaprzestania kontaktów 14.09.84.

SENATOROWIE:

40. GERHARD BARTODZIEJ /bezpartyjny/. TW "Agata", OZ, KO/DI "Waris".
                  Figuruje w kartotece ogólnoinformacyjnej wydz. II BEiA oraz w archiwum Zarządu Wywiadu. Zarejestrowany trzykrotnie: 24.02.77 pod nr 34942 przez wydz. III Katowice, 20.04.85 pod nr 91345 przez wydz. VII dep. I Warszawa, 16.04.85 pod nr 16333 przez wydz. VII dep. I Warszawa. Miejsca archiwizacji: W"C" WUSW w Katowicach, AZW UOP. Materiały archiwalne zachowane, zawierają dokumenty sygnowane przez w/w. Daty zaprzestania kontaktów - jako TW "Agata" 23.10.80, jako OZ 23.10.88, jako KO/DI "Waris" 4.01.90.

41. WŁADYSŁAW FINDEISEN /UD/. KIN "Wiktor", "Vikers".
                  Figuruje w Archiwum Zarządu Wywiadu. Zarejestrowany najpierw 04.06.60 pod nr 5928 przez wydz. II dep. II Warszawa, następnie 18.08.65 przez wydz. VII dep. I Warszawa. Miejsce archiwizacji W III BEiA UOP. Akta archiwalne zachowane. Data zaprzestania kontaktów 05.03.68.

42. KRZYSZTOF HORODECKI /bezp./. TW "Marek".
                  Zarejestrowany 2.10.80 pod nr 3569 przez wydz. II Piła. Nr arch. 1248/I. Miejsce archiwizacji WEiA del. UOP w Poznaniu. Akta archiwalne zachowane, zawierają dokumenty sygnowane przez w/w osobę. Data zaprzestania kontaktów 17.10.84.

43. JAN JESIONEK /KPN/. TW "Skaut", "Edmund I", "Podróżny", "Leon".
                  Figuruje w księdze inwentarzowej. Zarejestrowany 03.05.72 pod nr XV-2/362/72 przez WPG Katowice oraz 09.02.82 pod nr 48362 przez wydz. III Katowice. Nr arch. I-8477, nr mikrofilmu 2994/1. Miejsce archiwizacji WEiA del. UOP w Katowicach. Akta archiwalne zachowane, zawierają dokumenty sygnowane przez w/w osobę. Daty zaprzestania kontaktów 11.01.82 i 03.01.83.

44. STANISŁAW KOSTKA /KPN/. TW "Kos".
                  Figuruje w księdze inwentarzowej WEiA del.Rzeszow. Zarejestrowany 08.12.69 pod nr 4102 przez SB KP MO Jarosław. Nr arch. I-9348. Miejsce archiwizacji W"C" KW MO w Rzeszowie. Materiały zniszczono 30.06.82 (bądź dotychczas nie odnaleziono). Data zaprzestania kontaktów 10.04.72.

45. ANDRZEJ HENRYK KRALCZYŃSKI /NSZZ"S"/. TW "Terlecki".
                  Figuruje w księdze inwentarzowej i kartotece komputerowej ZSKO. Zarejestrowany dwukrotnie: 6.04.78 pod nr BB-2765 przez wydz. III-A Bielsko-Biała i 19.06.81 pod nr BB-5191 przez wydz. V. Miejsce archiwizacji WEiA del. UOP w Katowicach. Akta archiwalne zachowane. Daty zaprzestania kontaktów 28.07.79 i 18.08.82.

46. Pod tym numerem figuruje osoba o nazwisku MAZUREK, która nie jest ani członkiem rządu, ani członkiem parlamentu i na liście znalazła się omyłkowo.

47. EUGENIUSZ WILKOWSKI /NSZZ"S"/. TW "Wikto
                • presentation1 Re: ....I wlasnie dlatego........................ 19.12.07, 19:29
                  CZŁONKOWIE RZĄDU:

51. Michał ANDRZEJ JAGIEŁŁO /podsekretarz stanu w min. kultury i sztuki/.
                  Konsultant "Jot".
                  Figuruje w kartotece odtworzeniowej wydz. II BEiA UOP. Zarejestrowany 2.01.80 pod nr 40745 przez wydz. V dep. II Warszawa.

52. WOJCIECH MARIAN MISIĄG /podsekretarz stanu w min.finansów/. Konsultant, TW "Jacek".
                  Figuruje w kartotece odtworzeniowej wydz. II BEiA oraz w archiwum Zarządu Wywiadu. Zarejestrowany 25.07.88 pod nr 17272 przez wydz. VIII dep. I Warszawa oraz dnia 31.05.86 pod nr 96872 przez wydz. XI dep. II Warszawa. Miejsce archiwizacji AZW UOP.
                  53. JAN MARIAN KOMORNICKI /podsekretarz stanu w min.ochrony środowiska/ TW "Nałęcz".
                  Figuruje w kartotece ogólnoinformacyjnej wydz. II BEiA. Zarejestrowany pod nr NS-7089 przez Pion VI RUSW SB Zakopane. Miejsce archiwizacji W"C" KW MO Nowy Sącz. Akta archiwalne zachowane. Data zaprzestania kontaktów 30.11.89.

54. ALEKSANDER KRZYMIŃSKI /podsekretarz stanu w MSZ/. TW "Henryk", KO "Alek".
                  Figuruje w księdze inwentarzowej wydz. III BEiA i w kartotece ogólnoinformacyjnej wydz. II BEiA. Zachowała się teczka pracy i teczka personalna TW "Henryk". Zarejestrowany 4.12.58 pod nr 3415 przez wydz. III dep. II Warszawa, pod nr 45934 przez wydz. VII dep. V oraz przez wydz. I dep. I. Akta archiwalne zachowane. Data zaprzestania kontaktów 23.09.60.

55. JAN KAZIMIERZ MAJEWSKI /podsekretarz stanu w MSZ/. TW "Michalik".
                  Figuruje w kartotece ogólnoinformacyjnej wydz. II BEiA UOP. Zarejestrowany 14.04.50 pod nr 13/44 przez wydz. III Zarządu I Szef. WSW Warszawa. Data zaprzestania kontaktów 21.04.55.

56. ANDRZEJ MARIAN OLECHOWSKI /minister finansów/. KO/DI "Must".
                  Figuruje w archiwum Zarządu Wywiadu. Zarejestrowany 4.11.72 przez wydz. V dep. I Warszawa. nr arch. J-7588, data archiwizacji 25.06.81. Miejsce archiwiz. AZW UOP.

57. ANDRZEJ IRENEUSZ PODSIADŁO /podsekretarz stanu w min. finansów/. Konsultant "PA", KO/DI "Bułgar".
                  Figuruje w kartotece ogólnoinformacyjnej Wydziału II BEiA UOP oraz archiwum Zarządu Wywiadu. Zarejestrowany 24.10.85 pod nr 93 211 przez wydz. IV dep. V Warszawa oraz 20.09.76 przez wydz. V dep. I Warszawa. Miejsca archiwizacji W III BEiA UOP i AZW UOP.

58. ANDRZEJ ANTONI SICIŃSKI /minister kultury/. KO/DI "Sotos".
                  Figuruje w archiwum Zarządu Wywiadu. Zarejestrowany 2.06.73 pod nr 9656 przez wydz. IV dep. I Warszawa. Nr arch. J-1236, data archiwizacji 30.05.75. Miejsce archiwiz. AZW UOP. Materiały zniszczono (bądź dotychczas nie odnalezione).

59. KRZYSZTOF JAN SKUBISZEWSKI /minister spraw zagranicznych/. TW "Kosk".
                  Figuruje w księdze inwentarzowej wydz. III BEiA oraz w archiwum Zarządu Wywiadu. Zarejestrowany pod nr 6173/64/5242 przez dep. I Warszawa. Nr arch. 9669/I, data archiwizacji 3.10.69, nr mikrofilmu F-7974/1 oraz nr arch. J-1770. Miejsca archiwiz. WIII BEiA UOP oraz AZW UOP. Akta archiwalne zachowane.

60. JACEK MARIA STANKIEWICZ (sekretarz stanu w URM). TW "Jacek".
                  Figuruje w kartotece ogólnoinformacyjnej wydz. II BEiA UOP oraz w kartotece komputerowej ZSKO. Zarejestrowany 16.10.68 przez wydz. V KW MO Bydgoszcz. Nr archiwalny 2866/I, data archiwizacji 6.07.74. Miejsce złożenia akt: wydz."C" KW MO Toruń. Data zaprzestania kontaktów 6.07.74.

61. STANISŁAW EDMUND SZUDER (podsekretarz stanu w Ministerstwie Łączności). TW "Zeus"
                  Figuruje w kartotece odtworzeniowej wydz. II BEiA UOP zarejestrowany 11.05.87 pod numerem 42110 przez Wydz.Techniki Poznań

KANCELARIA PREZYDENTA:

62. LECH FALANDYSZ (podsekretarz stanu) TW-k, TW "Wiktor"
                  Figuruje w kartotece ogólnoinformacyjnej wydz. II BEiA UOP. Zachowała się teczka pracy i teczka personalna TW "Wiktor". Zarejestrowany przez wydz. III KSMO Warszawa pod numerem 6995 i przez wydz. II SUSW pod numerem 15822. Nr archiwalny 9893/I-k, data archiwizacji 25.04.74; nr archiwalny 15783/I, data archiwizacji 15.04.83. Miejsce złożenia akt BEiA UOP. Akta archiwalne zachowane. Data zaprzestania kontaktów 25.04.74

63. JERZY JAN MILEWSKI (sekretarz stanu w BBN) TW "Franciszek"
                  Figuruje w księdze inwentarzowej wydz. III BEiA, w kartotece ogólnoinformacyjnej wydz. II BEiA UOP i kartotece ZSKO. Zarejestrowany przez wydz. III KW MO Gdańsk pod nr I-179. Nr archiwalny 21713/I, data archiwizacji 6.01.89. Miejsce złożenia akt BEiA W-wa. Akta archiwalne zachowane.

64. JANUSZ ALEKSANDER ZIÓŁKOWSKI (sekretarz stanu) TW
                  Figuruje w kartotece ogólnoinformacyjnej wydz. II BEiA UOP oraz w kartotece komputerowej ZSKO. Zarejestrowany przez wydz. II KW MO Poznań pod nr 9645. Nr archiwalny 30235/I, data archiwizacji 12.08.74. Miejsce złożenia akt wydz."C" KW MO Poznań.
                  • presentation1 Re: ...Czyli?....................... 19.12.07, 19:35
                    Panstwo totalitarne zaprzeglo kapusiow do walki ze spoleczenstwem.Sprzedawali wszystkich,Jak Bolek,Boni i inni.A dzis maja rzadzic Polska?Niespotykany przypadek w dziejach demokracji
          • kolter_hugh Re: ....I wlasnie dlatego........................ 19.12.07, 19:20
            Powtarzasz sie głąbie
            • fly8171 Polak głupi i przed szkodą i po szkodzie! 19.12.07, 20:01
              Szkoda że tego nie rozumiesz.
              • presentation1 Re: Polak głupi i przed szkodą i po szkodzie! 19.12.07, 20:03
                Po szkodzie bardziej glupi.Wtedy jest juz uparty
                • fly8171 Re: Polak głupi i przed szkodą i po szkodzie! 19.12.07, 20:12
                  Przecież to jest proste! nie wpuszczasz drugi raz złodzieja do swojego domu!!!
                  Czy to jest takie trudne do pojęcia?????
    • altspringe Debila nagłaśniają bo im tak wygodnie 19.12.07, 19:14
      Gardzą tym debilem, ale go nagłaśniają bo wywołuje kolejne tematy. Cel:
      zlikwidować kaczorów. Za wszelką cenę.
      • erg_samowzbudnik Re: Debila nagłaśniają bo im tak wygodnie 19.12.07, 19:17
        I tak trzymać . "Trzeba wyrżnąć watahę".
        • altspringe lecz się psychopato 19.12.07, 19:38

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka