Dodaj do ulubionych

Argentyna karze juntę

20.12.07, 08:34
Dla mnie to są patrioci,chociaż może trochę przesadzili.Zapewne komuchy z zsrr
chciały tam sobie zrobić przyczółek jak wcześniej w Chile a jak wiadomo rządy
tzw."lewicy" jeszcze nikomu na zdrowie nie wyszły więc co mieli robić?pozwolić
na istnienie partyzantki we własnym kraju?
Obserwuj wątek
    • antekguma1 Re: Argentyna karze juntę 20.12.07, 08:53
      Typowe myślenie prawicowego kołka. Komunizm był bardzo dobrą przykrywką dla
      zwyrodnialców, którzy z modlitwą na ryju i poparciem kleru mogli swoje
      zbrodnicze instynkty bezkarnie okazywać.
    • ambl Argentyna karze juntę 20.12.07, 08:58
      A Jaruzel to pewnie wg. ciebie człowiek honoru itd.itp.
    • ambl Argentyna karze juntę 20.12.07, 09:03
      idąc twoim tokiem myślenia to pewnie Pinochet był zwyrodnialcem a ci co się
      pozbyli tow. che to już lepiej nie mówić
      • bloody_rabbit Pinochet był gansterem 20.12.07, 11:03
        Handlował narkotykami.
    • bloody_rabbit Ukarać zbrodniarzy 20.12.07, 11:02
      Rzygać się chce, jak nasi rodzimi "antykomuniści" usprawiedliwiają ich wszystkie
      zbrodnie.
    • zuzanka101 Re: ambi - w SS myśleli podobnie 20.12.07, 11:25
      Wszystko przed tobą, sprawdź swoje możliwości w jakiejś wojence.
      • ambl Re: ambi 20.12.07, 11:37
        Eee tam!Wychodzę bo tu nie rozróżniają antyczerwonych od ss-manów,ale takie to
        już forum
        • boguslaw_siemiatkowski a moze to dlatego 20.12.07, 11:59
          ze ci ss-mani wyjezdzali pozniej do Argentyny, gdzie wojskowa
          prawicowa junta dawala im schronienie?
          Wielu z tych ss-manow, bralo takze udzial w mordowaniu lewicowcow
          zarowno w Argentynie jak i w Chile.
    • kazik.k Argentyna karze juntę 20.12.07, 12:53
      brakuje mi jeszcze wyrokow na wspolnikow zbrodniarzy czyli tzw "koscil"katolicki
      w argentynie!ci wspolnicy popierajacy i blogoslawiacy tych bandziorow sa tak
      samo odpowiedzialni jak ci morderczy oprawcy z chorwacji z tym zbirem biskupem
      stiepinacze na czele!to ta sama krwawa zbrodnicza sitwa!!!!
    • kazik.k Re: Argentyna karze juntę 20.12.07, 12:55
      dla ciebie szczurze "patriotami"to byli tez ci z nsz-krwawi morercy w zmowie z
      niemcami co?
      • ambl Re: Argentyna karze juntę 20.12.07, 13:21
        kazik.k napisał:

> dla ciebie szczurze "patriotami"to byli tez ci z nsz-krwawi morercy w zmowie z
        > niemcami co?<Licz się ze słowami fiucie bo tak do ciebie sie nie zwracam.Tak
        nawiasem mówiąc Polska ze swoimi półgłupimi w większości wyborcami wybierającymi
        półgłupich posłów oraz złodziei i zbrodniarzy komunistycznych,operetkowymi
        generałami(rogatywki)konstytucją i prawem niezrozumiałymi przez zwykłego
        obywatela mentalnie już dawno jest na poziomie Ameryki Południowej.Jestem
        patriotką,znam historię i wiem czym było NSZ zas..ny głąbie,byłeś pewnie pilnym
        uczniem historii w prl
        • nie.oszuszczysz.mnie.kochanie "Imperialista"-"Komunista"-"Międz yn. Terrorysta" 21.12.07, 01:44
          Amblu, rozumiem więc, że dobrze znasz historię Polski. A pamiętasz, jak to w
          marcu 1968 Gomułka wyzywał od Imperialistów i Syjonistów protestujących w
          Warszawie i innych miastach studentów (zresztą, należących przecież w większości
          do antykomunistycznej lewicy, choćby późniejszego KOR)?

Nie będziesz też się chyba spierać, że reżim, zwany przez siebie i zagranicę
          państwem socjalistycznym, a pacyfikujący na swoim podwórku klasę robotniczą jest
          mało lewicowy... Bo Reżim, jeśli odrzucimy te nalepki, ma przede wszystkim to do
          siebie, że chce się utrzymać, a więc stłamsić ruch wyzwoleńczy. A łatwo to
          zrobić mamiąc opinię społeczną takimi to, nośnymi w danych okolicznościach hasłami.

U nas tym hasłem rzucanym na ruchy demokratyczne było "imperialista"; w Ameryce
          Łacińskiej, będącej - z tym też chyba nie będziesz się już sprzeczać, bo książki
          i wolno dostępne odtajnione dokumenty CIA się przecie czyta - pod ogromnym
          wpływem Stanów, reżim tłamsił ruchy demokratyczne nazywając je wrednymi
          "komunistami" działającymi z inspiracji ZSRR... I ty, Amblu, jeśli twierdzisz,
          że jesteś patriotą, to w A. Łacińskiej tamtych czasów zdecydowanie byłbyś uznany
          za wrednego komunistę...

Wszyscy wiemy, co jest takim powszechnym hasłem w naszej erze. Oby posługujący
          się nim doczekali kary, jak owi argentyńscy generałowie.

Pozdrawiam

PS "Dla mnie to są patrioci,chociaż może trochę przesadzili" - doprawdy ciężko
          się to czyta...
      • rakunica Narodowe Sily Zbrojne 21.12.07, 02:55
        kazik.k napisał:

> dla ciebie szczurze "patriotami"to byli tez ci z nsz-krwawi morercy w zmowie z
        > niemcami co?

Kaziu, widac twoi rodzice dla twojego dobra nie mowili ci prawdy. A moze sami
        zwalczali NSZ - polskie wojsko broniace narodu? A moze twoi rodzice byli
        czerwoni i woleli internacjonalizm z morda komuszego zbrodniarza?

Komuna wciskala kit, ze NSZ to mordercy wspolpracujacy z Niemcami. I debile
        wierzyli. W mojej rodzinie byli NSZowcy. Wszyscy prawi Polacy. Walczyli z
        okupantem niemieckim i sowieckim. Prawda jest, ze wykonywali takze wyroki na
        zdrajcach narodu polskiego. I slusznie - kto zdradza wlasny narod nie jest
        godzien zyc posrod nas.

Moj tesc - Boleslaw Kozlowski ps. Grot po ujawnieniu wbrew obietnicom zostal w
        fikcyjnym procesie skazany. Byl torturowany i szykanowany. Do samej smierci w
        82r. byl sledzony przez stado esbekow.

Jego trzej baracia - NSZowcy - zgineli w walkach z Niemcami w lomzynskim.
        Ojciec tescia zostal zgladzony w Oswiecimiu. Tesc byl komendantem NSZ w
        bialostockim. Wspanialy czlowiek. Ilez sie nasluchalam opowiesci z pierwszej
        reki...
        Dzisiejsze opracowania o NSZecie odkrywaja prawde o tych Zolnierzach Niezlomnych.

Chwala NSZowcom, prawym zolnierzom oddanym Polsce!

A ty sie ucz, tluku. Bo historia lubi sie powtarzac. Zeby ci ktos kiedys nie
        musial odczytywac wyroku "za zdrade narodu polskiego - sad polowy skazuje
        Kazimierza K... na smierc przez rozstrzelanie - wykonac natychmiast".

Anna Kozlowska
    • ammada Argentyna karze juntę 20.12.07, 14:18
      jesli chcecie zobaczyc, jak wygladal "patriotyzm" w wydaniu
      poludniowoamerykanskich junt, przeczytajacie "Goraczke latynoamerykanska" Artura
      Domoslawskiego. Moze troche historii ulatwi interpretacje dzisiejszych wydarzen...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka