jag_2002 03.01.08, 08:26 Dla mnie zanim cokolwiek zrobia, bedzie za pozno. Mam tylko nadzieje, ze nie zkażą IVF w ciagu najblizszych 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
p3nisista kolejny teram zastępszy? 03.01.08, 09:35 GWnie zabrakło PISu do opluwania i chcą po raz n-ty wywoływać awantury o aborcje? Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Pierwszy krok do in vitro 03.01.08, 10:57 Oczywiście ! Ratyfikować ! Ale już widzę naszą przegraną jak w dyskusji będą brać udział polscy biskupi. Jestem przerażony. Czy liberalny rząd nie zdaje sobie sprawy, że dysputa z Kościołem to odstępowanie od liber alizmu. Chyba że PO zmienia koncepcje ideologiczną na pro biskupią, bo tego nie można nazwać katolicką. Katolickość , czyli powszechność, z za łożenia aprobuje to co służy społeczeństwom. Takie przynajmniej są zało żenia powszechności. Natomiast powszechności biskupom polskim nie można zarzucić. To jest dyrektoriat biskupi. Odpowiedz Link Zgłoś
mrrek won od mojej składki zdrowotnej! 03.01.08, 11:50 niech "in vitro" funduje Agora. Kopaczowa może się dołączyć. Wraz ze wszystkimi szynszylami i nowackimi jarugami. Z własnej kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: won od mojej składki zdrowotnej! 03.01.08, 12:06 "Twojej" skladki? ale to jest takze MOJA skladka a zyjemy w tak zwany demokratycznym Panstwie. Jezeli Ci sie nie podoba to won do Watykanu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ryyys A ja nie chcę finansować ani 03.01.08, 12:43 nauki religii w szkołach publicznych, ani budowy świątyni OB, ani ... wielu innych rzeczy związanych z religią. A do IVF akurat bym się dołożył. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: A ja nie chcę finansować ani 04.01.08, 00:52 ryyys napisał: > nauki religii w szkołach publicznych, ani budowy świątyni OB, > ani ... wielu innych rzeczy związanych z religią. A do IVF akurat > bym się dołożył. *********************************** Zdumiewa, wręcz powala, jednostronność z jaką podchodzą do spraw indywidua w rodzaju 'mrrek-a'. Jednocześnie sami sobie robią pod górę podpowiadając niejako argumentację, nad którą w ogóle nie trzeba się wysilać. Odpowiedz Link Zgłoś
barddd Pierwszy krok do in vitro 03.01.08, 13:31 czemu episkopat ma decydowac nad glowa niewierzacych o ich sprawach.. niech decyduje o swoich wiernych...komisja dwustronna episkopatu i rzadu to skandal tam sa sami slepo wierzacy Odpowiedz Link Zgłoś
zosia9 Re: Pierwszy krok do in vitro 03.01.08, 14:45 A ja proponuję żeby przestać refundować z moich składek chorobę alkocholową w końcu piją za swoje to niech się za swoje leczą. Można do tego dodać złamania na nartach bo dlaczego ja mam płacić za konsekwencje czyjegoś urlopu?itd. NFZ wraz z episkopatem powinien opracowć listę chorób moralnych i niemoralnych jak widać niepłodnosć nie jest chorobą moralną. A jak bogaci chcą sie rozmnazać to niech płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
e.day Re: Pierwszy krok do in vitro 03.01.08, 19:24 Zosiu, czym prędzej zgłoś własny post do skasowania..! Niech to przeczyta któryś z oszołomów, gotowi wykorzystać Twój pomysł i za chwilę faktycznie będziemy mieli wykaz chorób niemoralnych, których państwo katolickie leczyć nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
ador34 Pierwszy krok do in vitro 03.01.08, 14:56 napewno go nie zrobimy kiedy bedziemy o tym dyskutowac z Episkopatem.Ten kuriozalny twor jakim jest Komisja Wspolna Episkppatu i Rzadu zawsze postepuje tak jak chce Episkopat, w tym w ypadku chodzi o finansowanie in vitro, na ktorego temat Episkopat juz sie wypowiedzial.Biskup wie ,ze jak dojdzie do tych rozmow to i tak racja bedzie po ich stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
nonsensik Re: Pierwszy krok do in vitro 03.01.08, 14:59 Żadnej refundacji z mojej kieszeni. Nie tylko invitro: niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
baraninazefezu Re: Pierwszy krok do in vitro 03.01.08, 16:51 a ja mówię: pełna refundacja! jak nie ma refundacji, to ludzi nie stać. jak ludzi nie stać to kupują podróbki. myślisz że skąd się bierze zalew produktów viagropodobnych na czarnym rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Pierwszy krok do in vitro 04.01.08, 00:57 baraninazefezu napisał: > a ja mówię: pełna refundacja! jak nie ma refundacji, to ludzi nie stać. jak lud > zi nie stać to kupują podróbki. *********************************** Można jeszcze się zastanawiać na częściową refundacją wg statusu majątkowego, choć to tworzy pole dla korupcji. Opowiadam się z pełną refundacją, bo wtedy mamy większe możliwości kontroli zabiegów oraz zapewnienia ich jakości. Czyli tak, jak napisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
slowikmon Re: Pierwszy krok do in vitro 04.01.08, 16:31 Trochę się zgadzam. Co do viagry, to to są głównie rzeczy zza granicy, ale np. sporo jest ogłoszeń o nielegalnej sprzedazy polskiej maxigry. Dziwne że ludzie nie wolą kupować np. w aptekach internetowych. Odpowiedz Link Zgłoś
opt Pierwszy krok do in vitro 03.01.08, 16:19 Skoro łożymy ze wspólnej kasy na rodziny nieodpowiedzialnych rodziców-dzieciorobów,to nie widzę przeszkód w finansowaniu rodzin,które nie z własnej winy nie mogą nieć potomstwa,tym bardziej,że będzie to potomstwo oczekiwane,poczęte świadomie i odpowiedzialnie,potomstwo zdrowsze,gdyż rodzice wypełniają wszelkie zalecenia i wskazania medyczne,potomstwo bardziej kochane,bo rodzice w dążeniu do jego istnienia ponieśli wiele wyrzeczeń,pokonali wiele trudności,które spajają rodzinę.W takim dążeniu należy widzieć godność człowieka,a nie w sposobie zapłodnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
walery60 Pierwszy krok do in vitro 03.01.08, 16:38 Nie słuchać się rad kościoła w sprawie nauki.Kościół to skostniała instytucja z zamierzchłych wieków,to beton postęmpu.Trzymają się tylko przepisów ;bibli; sprzed dwa tys.lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś