e_werty 10.01.08, 17:56 Uzależnienia są smiertelne! Takze uzależnienie od adrenaliny! Powinna widniec jako srodek narkotyczny! To trzeba leczyc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
januszewski Re: Gorzów: szaleniec pod pędzącym pociągiem 10.01.08, 19:32 "Rozumiem, że ludzie potrzebują adrenaliny, ale dlaczego my mamy potem sprzątać ich szczątki? - denerwuje się naczelnik Jakubowski." Zgadzam się. Szanuję każdego człowieka, ale osobiście bym apelował, żeby tego typu kolesie wymyślali mniej egoistyczne zabawy. Tylko tyle na początek. Odpowiedz Link Zgłoś
elibre Re: Gorzów: szaleniec pod pędzącym pociągiem 11.01.08, 16:06 a to nie przypadkiem grubawy_maslak? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=28906227 tylko daty sie nie zgadzaja.. Odpowiedz Link Zgłoś
elibre Re: Gorzów: szaleniec pod pędzącym pociągiem 11.01.08, 16:11 wszystko jednak by sie zgadzalo: - pociag wyjezdza z zakretu, zeby nie zdazyl wyhamowac (maszynista odpowiednio pozno zauwazyl) - przygotowania byly - trzymal sie jak opisywal grubawy a date to mogl sobie wstawic jaka chcial a kamery cyfrowej bylo mu szkoda to kupil za 100zl analoga Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Gorzów: szaleniec pod pędzącym pociągiem 10.01.08, 20:31 koszty zatrzymania pociągu są znaczne. Mam nadzieję, ze policja znajdzie tego durnia i zostanie obciążony. Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski A co to ma do "lewactwa", baranie jeden! 11.01.08, 20:00 Ty pacanie! Zrób coś takiego! Odpowiedz Link Zgłoś
tylkobeznerwow5 Gorzów: szaleniec pod pędzącym pociągiem 10.01.08, 22:47 Ojojoj... ale się halo zrobiło, a chciałem tylko sprawdzić jakie będą komentarze na youtube. Zacznę od tego że to nie był pierwszy raz, tylko trzeci (i ostatni), chociaż po raz pierwszy za dnia by można było to udokumentować na video. Za każdym razem kilkakrotnie sprawdzałem pociąg na stacji czy nie ma żadnych wiszących elementów pod wagonami i... nigdy nie było. Poza tym nawet jeśli by coś zwisało to raczej nie niżej niż poziom torów powyżej którego nie powinna wystawać żadna część ciała leżącego. Chociaż istnieje prawdopodobieństwo że jakiś element się poluzuje i będzie ciągnięty pomiędzy lub za wagonami. Ogólnie przeanalizowałem wcześniej rożne możliwości, typy wagonów, lokomotyw, wklęsłość podkładów, miejsce ( na zakręcie i pod słonce by maszyniści nie mogli nic zauważyć albo zbyt późno by się zatrzymać) Więc pewnie, fajnie jest być szalonym ale nie głupim. Są ludzie którzy robią takie rzeczy będąc pod wpływem alkoholu lub przeskakują przez tory przed rozpędzoną lokomotywą co rzeczywiście zazwyczaj kończy sie wtedy źle. Dla mnie większym debilizmem niż to co widzimy na filmie jest np. jazda samochodem po mieście >100 km\h branie narkotyków albo nawet palenie papierosów szkodząc przy tym sobie i innym. Ten szalony pomysł miał mój kumpel po obejrzeniu jakiegoś filmu i stwierdził że to jego marzenie którego nigdy nie zrealizuje a ja potrzebowałem w tym czasie adrenaliny i silnych wrażeń "więc jeśli da się to zrobić, to dlaczego nie..., może udałoby się jeszcze go gdzieś sprzedać do jakiegoś reality show za granicą", - nie udało się. Oczywiście, nie ma sie czym chwalić, na pewno jest to niebezpieczne, ze względu na kiepski stan polskich pociągów (luźne elementy chyba mogą sie zdarzyć) zarówno wtedy przed 7-mioma laty jak i dziś i np. spadające z wagonów nieczystości, poza tym trzeba było zachować wszelkie środki ostrożności i zimną krew do końca. Prawdą jest że po przejechaniu nad kamerą, co słychać w filmie, pociąg zahamował i maszyniści wg. procedur sprawdzili czy ktoś jeszcze na lub w pobliżu torów tam jest. Zatrzymanie pociągu trwało k. 10 min a to są pewne koszta i konsekwencje prawne dla sprawcy, nie mniej jednak nikt wcześniej nie dochodził tej sprawy, która dziś po prawie 7miu latach uległa już przedawnieniu, i dopiero teraz została nagłośniona tym artykułem. Nagranie samo w sobie w wersji cyfrowej i ze względu na kiepska jakość nie jest dowodem poza tym nie było żadnych świadków tego wydarzenia, dlatego też ten film został umieszczony na Youtube dopiero teraz. Co więcej policja ma chyba ważniejsze rzeczy do roboty niż szukania sprawcy zakłócania porządku publicznego sprzed 7miu lat i jeśli funkcjonariusze chcą więcej wyjaśnień proszę o kontakt. Jak napisałem na początku, umieszczając film w sieci chciałem zobaczyć komentarze na Youtubie i już zobaczyłem - totalna krytyka, natomiast wasz artykuł tylko reklamuje ta głupotę i jeszcze ktoś się skusi by to powtórzyć i jeśli coś spapra to może naprawdę dojść do tragedii za która ja się na pewno nie będę czuł winny. Myślę że każdy młody człowiek robi w życiu głupoty, dobrze by te głupoty zostawiały konsekwencje tylko w jego własnej pamięci. Tyle w Temacie Pozdrawiam "Tylkobeznerwow" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hotnewspl Re: Gorzów: szaleniec pod pędzącym pociągiem 11.01.08, 06:03 to sie na YT nie wrzuca... a tak ;p dziennikarze kochają sensacje! Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: Gorzów: szaleniec pod pędzącym pociągiem 11.01.08, 09:07 Jeszcze cie namierza, idioto. Odpowiedz Link Zgłoś
uel.jogger.pl Re: Gorzów: szaleniec pod pędzącym pociągiem 11.01.08, 09:18 Chłopak (nie znam, ale tak mi się wydaje z video) wyszedł z ciekawą inicjatywą, zrobił coś nietypowego (dość niebezpiecznego, ale doskonale zaplanowanego), nie zostały po nim szczątki, które Pan naczelnik Jakubowski wypowiadający się w artykule by musiał po nim sprzątać GDYBY (ryby głos miały) coś się stało. Znacie człowieka, który skacze ze spadochronu bez zezwolenia z najwyższych budynków świata? po skoku, wsiada w taksówke i odjeżdza. Ktoś kto się na takie coś decyduje jest w pełni świadomy, tego co się może stać (są oczywiście wyjątki, jak we wszystkim). Myślę, że Pan "tylkobeznerwów5" nie jest (i chyba nie był) człowiekiem bez wyobraźni, zresztą już sam wszystko wyjaśnił. To było 7 lat temu, film zapewne widzieli jego znajomy wiele lat wcześniej, aczkolwiek nie wyciekł do sieci czy innymi kanałami wcześniej czy bez wiedzy autora. Kolejarze się dziwią i nie dowierzają. Maszynista zatrzymał pociąg, ale ten nie zgłosił żadnego naruszenia na policje, więc sprawy nie ma i myślę, że szanowna policja nie będzie zabierała sobie swojego cennego czasu na rozpatrywanie tej sprawy, bo są ważniejsze, którymi nawet się jeszcze nie zajęto lub zajęto, ale w małym stopniu, a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer Re: Gorzów: szaleniec pod pędzącym pociągiem 11.01.08, 14:46 "Znacie człowieka, który skacze ze spadochronu" Skoczyc jak skoczyc, ale jak wejsc na ten spadochron? Odpowiedz Link Zgłoś
pszeszczep666 Re: Gorzów: szaleniec pod pędzącym pociągiem 11.01.08, 15:24 zgadzam się, koleś pokazał, ze ma stalowe nerwy, nie to co poniektórzy, co to trzęsą dupą o byle co, co się boją z domu bo ta przestępczość i pod samochód mozna wpaść. a poza tym koleś nie jest jedyny, są ekipy które robia bardziej brawurowe akcje, był artykuł w aktywiście: jazda na dachu windy, między wagonami metra, nie wspomniam tu już o takich kozakach jak francuz znany jako człowiek pająk, albo ten wspomniany typ, który na spadochronie skacze z wieżowców. to są wszystko ludzie godni szacunku za odwagę. oczywiście dla super odważnych internetowych bohaterów, którzy anonimowo lubią sobie poluć na ludzi tacy kolesie to wariaci, przestępcy i lewacy Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Gorzów: szaleniec pod pędzącym pociągiem 11.01.08, 14:33 Oczywiście zrobiłeś głupio, źle, to było niebezpieczne, pociąg musiał być zatrzymany, ble ble ble... Ale i tak winszuję odwagi i stalowych nerwów :D Odpowiedz Link Zgłoś
prababka44 Tylkobeznerwow..... 11.01.08, 14:33 W ogole nie pomysleliscie o czlowieku, ktory prowadzil pociag ... Mogl doznac szoku... , zawalu...i nie wiadomo, czy jakies konsekwencje zdrowotne nie nastapily...Eh... co tu komentowac... Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe ano właśnie, maszynista 11.01.08, 14:39 tylko prababka44 zwróciła tu uwagę na ważny aspekt. Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski Minden igazság szükséges 11.01.08, 20:04 Amelynek meg kell felelni, drága hülyem Odpowiedz Link Zgłoś
minsi Re: Tylkobeznerwow..... 11.01.08, 15:21 bez przesady, dla maszynistów samobójcy to dość częsta sprawa, są raczej przygotowani na takie rzeczy choć wiadomo nic to miłego taka świadomość w razie czyjejs smierci oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
joetf Re: Tylkobeznerwow..... 11.01.08, 15:24 Przeciez pomyslal, czytanie ze zrozumieniem takie trudne? Mniejsce bylo dobrane tak by kolejarz nie mial szans zauwazyc go na torach, zreszta co to bylby za kolejarz jesli byle facet na torach ma go doprowadzic do zawalu. Niezdolnosc do pracy ze powodow zdrowotnych! Odpowiedz Link Zgłoś
el_minio Re: Gorzów: szaleniec pod pędzącym pociągiem 11.01.08, 15:26 A wziąłeś pod uwagę, konsekwencje umieszczenia tego filmu w necie??? Ok, ty się do tego przygotowałeś, ale ilu z "polskich dżakasów" zainspirowanych Twoim "sukcesem", będzie chciało to powtórzyć - bez przygotowania?! Pomyślałeś o tym??? P.S. Następnym razem zanim będziesz chciał podnieść sobie adrenalinę, pomyśl, że: poziom adrenaliny u osoby dowiadującej się o śmierci np.syna-może ją zabić. Ale co tam, liczę się tylko JA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
minsi Re: Gorzów: szaleniec pod pędzącym pociągiem 11.01.08, 15:29 stary, dla mnie to co zrobiłeś to oczywiście głupota, ale starannie zaplanowana i precyzyjnie zrealizowana. W sumie da się z tego wyciągnąć jakieś praktyczne wnioski, np. takie że jest możliwe przeżycie pod nadjeżdzającym pociągiem, może jakiemuś 007 kiedyś się taka wiedza przyda. Z drugiej strony, człowiek powinien mieć prawo robić to co chce, bo żyjemy w wolnym kraju; o ile oczywiście nie naraża innych, pociągowi raczej pojedynczy człowiek krzywdy nie zrobi. Z tą jazdą 100 km/h to trochę przesadziłeś, większość kierowców tak jeździ czy lepiej oczywiście jak puste drogi. Ale, fajnie że napisałeś komentarz i to całkiem sensowny. Odpowiedz Link Zgłoś
ivulspirit Re: Gorzów: szaleniec pod pędzącym pociągiem 11.01.08, 15:30 > teraz. Co więcej policja ma chyba ważniejsze rzeczy do roboty niż szukania > sprawcy zakłócania porządku publicznego sprzed 7miu lat Jeśli siedzisz w Polsce i nie używasz w tej chwili żadnego oprogramowania do maskowania IP, proxy to znajdą cię szybciej niż ci się wydaje.... i sie jeszcze przyznajesz że 3 razy taki numer zrobiłeś. Tylko pogratulować głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski TGV jest super! 11.01.08, 20:03 To pojedź do Francji i połóż się pod TGV, TGV są bardzo wysokiej jakości technicznej. Jak ci stan polskich pociągów nie odpowiada. Hi-hi-hi. Ciekawe co z ciebie zostanie???? Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski A gdyby ktoś był w ubikacji? 11.01.08, 20:12 To jakbyś się poczuł? Wywiesił byś film na yo-tube? A może to by było jeszcze większe szczęście: przeżyłem, hak mnie nie rozszarpał a na dodatek zrobiłem to dokładnie w wtedy, kiedy komuś się zachciało kopę spuścić z sedesu? Odpowiedz Link Zgłoś
emcha Gorzów: szaleniec pod pędzącym pociągiem 11.01.08, 14:17 Tylko zeby mi nikt pózniej nie wypisywał na grobach takich debili "BÓG TAK CHCIAŁ"!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz W wojsku każdego z piechoty uczą jak 11.01.08, 14:19 przeżyć w okopie pod nadjeżdżającym czołgiem. Odpowiedz Link Zgłoś
fistach78 Gorzów: szaleniec pod pędzącym pociągiem 11.01.08, 14:34 Dobrze, że ten artykuł nie propaguje głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
jas_wedrowniczek2 Re: Gorzów: szaleniec pod pędzącym pociągiem 11.01.08, 15:12 Tylko tabloidy żerują na takich materiałach, no ale to niemożliwe aby GW była Tabloidem??? Żadnemu redaktorowi nie nie przyjdzie do głowy by ktoś z czytelników to mógł to powtórzyć. Redaktor 'inteligent' zdjęcia i film zamieścił wyłącznie by ułatwic pracę Policji. Odpowiedz Link Zgłoś
tom2tom Re: Gorzów: szaleniec pod pędzącym pociągiem 11.01.08, 14:35 Gosiewski wielokrotnie zatrzymywał pociąg bez powodu i nikt go za to nie ściga ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lzp Re: Gorzów: szaleniec pod pędzącym pociągiem 11.01.08, 15:05 Gosiewski by sie na stojąco zmieścił Odpowiedz Link Zgłoś
bulinkazuniwersytetu Po co zamieszczać takie filmy??? 11.01.08, 14:51 Kilka lat temu w moim miasteczku znalazł się podobny "śmiałek", który na oczach grupy znajomych postanowił wykonać podobny numer cyrkowy, bo był to wynik zakładu. Jego kibice po chwili podziwiali jego rozwleczone zwłoki. Dobrze, że nikomu nie przyszło do głowy tego filmować. Ciekawe, jak czuł się ten, który z nim się założył. Czy to jest mądre? Na pewno nie. Proponuję tylkobeznerwów5, skocz na główkę z parkowej ławki. Też będziesz miał adrenalinę, a strat nie będzie (jak na kolei) - może tylko koszt wymiany paru płyt chodnikowych z kawałkami czaszki. Odpowiedz Link Zgłoś
deng.xiaoping Po co policja traci czas??? 11.01.08, 15:04 Skoro wiadomo, że film powstał w okolicach roku 2001/2002, to po jakiego grzyba policja zamierza tracić czas na ustalenie, co to za osoba na nim figuruje. Karalność wykroczeń przedawnia się po roku, od jego popełnienia... Stąd co najwyżej będą mogli kolesiowi wręczyć medal za odwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
antybandzior Szacunek dla gościa!!!!!! 11.01.08, 15:14 To naprawdę duża sprawa i widać że mimo młodego wieku podszedłeś profesjonalnie do sprawy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
welcometopoland Podziękujcie miliarderom z Google.. :) 11.01.08, 15:21 Takie czasy - nie po to kupili YouTube aby serwis byl na poziomie naszej-klasy.pl tylko aby był ekscytujący dla 'Generation Web' Takie serwisy + stronki z ocenianiem fotek półnagich laseczek (dzięki za posiadanie córki w tych czasach ! :) służą propagowaniu takich form spedzania wolnego czasu. TEGO BĘDZIE CORAZ WIĘCEJ.. Ten polski "wyczyn" to nic na tle zagranicznych filmików o pociągach .. Trzeba się z tym pogodzić a nie grozić szabelką (Policja powinna szukać piratów drogowych lub mafiosów) Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski Jak zatrzymać trolejbus? 11.01.08, 19:57 Złapać go za szelki. Niestety, tylko mieszkańcy trzech miast mają możliwość takiej zabawy: Lublina, Gdyni-Sopotu oraz Tychów. Jestem dumny z Lublina. Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski A gdyby ktoś akurat był w ubikacji 11.01.08, 20:10 Tam hak. I kopa by zleciała mu prosto na głowę? To może by nie zamieścił tego "super oryginalnego" filmu na yotube? Mówią, że jak ptak narobi na głowę to podobno jest szczęście a nie pech. Odpowiedz Link Zgłoś