highalt THE JEWISH 12.01.08, 08:57 milego czytania.. niestety mam tylko link do versji angielskiej.. www.come-and-hear.com/dilling/dcontents.html Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Re: THE JEWISH 12.01.08, 09:17 To tlumacz to osilkom.Twoj 'ANGIELSKI' jest wystarczajaco dobry, zebys to im przetlumaczyl, o BLEDY GRAMATYCZNE I ORTOGRAFICZNE w jezyku polskim sie nie martw,ci,co beda czytac to twoje autorskie tlumaczenie , na tym sie nie znaja. Odpowiedz Link Zgłoś
highalt HEJ ZYDZIE! 12.01.08, 09:23 Juz mamy dosc waszych klamstw.. Roz..ismy wasza ZYDO-Komune i rozjebijemy wasz post-komunistyczny Nepotism.. Chrystus ma przyjsc drugi raz i tym razem wam dupska spierze.. Smaruj DUPE CEBULA ZYDZIE! Odpowiedz Link Zgłoś
strikep Re: HEJ ZYDZIE! 12.01.08, 09:25 highalt napisała: > Juz mamy dosc waszych klamstw.. Roz..ismy wasza ZYDO-Komune i rozjebijemy > wasz post-komunistyczny Nepotism.. Chrystus ma przyjsc drugi raz i tym razem wa > m > dupska spierze.. Smaruj DUPE CEBULA ZYDZIE! Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Widze,ze moi przedmowcy... 12.01.08, 09:38 nie jedza warzyw,A TO BARDZO ZLE !! Brak witamin powoduje nieodwracalne zmiany w mozgu.Chrystus bedzie zniesmaczony, gdy zobaczy takich polglowkow. Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: HEJ ZYDZIE! 12.01.08, 22:12 highalt napisała: > Juz mamy dosc waszych klamstw.. Roz..ismy wasza ZYDO-Komune i > rozjebijemy wasz post-komunistyczny Nepotism.. Chrystus ma przyjsc > drugi raz i tym razem wam > dupska spierze.. Smaruj DUPE CEBULA ZYDZIE! Otrzymaliśmy następujący email: Drogi, umiłowany nade wszystko kongresiezydowski. Z zainteresowaniem śledzę prowadzoną na tym forum dyskusję. Wyśmienity poziom intelektualny oraz doskonała znajomość tematu! Ku mojemu zdziwieniu dowiaduję się jednak, że planuje się tutaj mój przyjazd do Polski w celu prania dup. Przekonany jestem co do tego, że Polacy są na tyle cywilizowanym narodem że są sami w stanie zadbać o swoją higienę osobistą. Chętnie odwiedziłbym ten kraj turystycznie, ale mam istotne opory natury religijnej. Z pewnością przyjadę ale dopiero wtedy gdy nawrócą się na prawdziwą wiarę. Najlepsze życzenia z okazji szabasu oraz nadchodzącego Tu bi-Szwat! Pozdrowienia od seniora. J.Ch P.S. Proszę o przekazanie głębokich wyrazów szacunku dla sympatycznej pani forumowiczki "heilheil". Jej sodomistyczna orientacja oraz cebulowy fetyszyzm powinne być respektowane. Odpowiedz Link Zgłoś
highalt Juz ci mowilem Stul pysk Zydzie 12.01.08, 09:15 Tu jest Polska Zydzie! Szmato pejsata! Zydzi to rasa pedofilow i deviantow i nie bedzie pouczac Polakow moralnosci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
strikep Highalt rules, rock on, good job 12.01.08, 09:23 Poland is and will be Chistian country Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka.bis kto sie boi słowa antysemita? 12.01.08, 09:24 i dlaczego? przeciez prawie kazdy w Polsce chciał byc kiedys i teraz być antykomunistą Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Re: Zyd Edek 12.01.08, 09:43 Ludzmi uposledzonymi trzeba sie opiekowac, zeby nie zrobili sobie krzywdy...Kocham ciebie , pultasku !! Odpowiedz Link Zgłoś
highalt Re: Zyd Edek 12.01.08, 09:49 Wasz prawdziwy holocaust bedzie jak Jezus sie zjawi i wszystkich zydow do piekla wysle.. ha ha ha Boisz sie? Bo powinnienes... Jeszcze nie jest dla ciebie zapuzno .. mozesz sie ocalic przechodzac na Katolika.. ale nie dla profitow tylko tak naprawde - calym sercem! Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Re: Zyd Edek 12.01.08, 10:07 CHRYSTUS PEWNIE SIE SPOZNI,poczeka na ciebie ,jak poprawisz swoja ortografie...JAK LICZYSZ NA NIEBO, to sie mylisz.Nie wierze, zeby tam potrzebowali przyglupow i grzesznikow. Odpowiedz Link Zgłoś
highalt Re: Zyd Edek 12.01.08, 10:17 Takich boy lovers jak ty Zydku Edku tym bardziej.. Muloch ciebie wchlonie i bedziesz sie smarzyc w kotle z gownem i sperma.. ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Ty nie mozesz byc Polakiem... 12.01.08, 11:22 ty jestes tyko polaczkowatym,zboczonym prymitywem . Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Re: Za ten 'angielski'... 12.01.08, 09:29 Uspokoj sie,bo z moralnoscia jestes na bakier...I WYSTAWIASZ POLAKOM ZLA OPINIE.To samo mozesz wyrazic w cywilizowany sposob... Sprobuj, to nie boli i wycinac nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
highalt Ziemia obiecana dla ciebie w Israelu! 12.01.08, 09:44 Wypie..j bo w Polsce nie jestes mile widziany ZYDZIE! Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 ' Ziemia obiecana '... 12.01.08, 09:56 byl to bardzo dobry film, mysle, ze najlepszy, jaki Wajda zrobil. Mowisz: 'Polska dla Polakow!', gdzies to juz slyszalem...To po co wchodziliscie do EU,TYLKO DLA KASY ?...ZENUJACE TO I ZALOSNE. Odpowiedz Link Zgłoś
cebaryka Re: ' Ziemia obiecana '..."edek" 12.01.08, 11:49 edek47 napisał: > byl to bardzo dobry film, mysle, ze najlepszy, jaki Wajda zrobil. > Mowisz: 'Polska dla Polakow!', gdzies to juz slyszalem...To po co > wchodziliscie do EU,TYLKO DLA KASY ?...ZENUJACE TO I ZALOSNE. o wejście do eu zapytaj swoich braci w "polskim" rządzie. a jak ci na imię, "edku"? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Na imie mam ... 12.01.08, 16:11 DOBRY-CZLOWIEK,GOODMAN...duzo lepszy od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
cebaryka Re: Na imie mam ..."gutman" 13.01.08, 00:10 edek47 napisał: > DOBRY-CZLOWIEK,GOODMAN...duzo lepszy od ciebie. a skąd wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
highalt Re: Na imie mam ... 13.01.08, 02:32 na imie masz Gownoman?? Czyli Edek Shitstein.. ah ha teraz juz wszystko jasne.. tak sie wszyscy zatanawialismy skad tym gowne tak zajechalo.. a to Edward Shitstein zasmrodzil nam atmosphere.. Odpowiedz Link Zgłoś
highalt Re: Na imie mam Edek Gownoman? 13.01.08, 02:36 Czyli Edward Shitstein.. aha no to teraz juz wszystko jasne.. wlasnie sie wszyscy zastanawialismy skad tym gownem tak zajechalo.. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Cos nie za bardzo ladnie.... 14.01.08, 03:11 pachnie od wasci...NIE TRZEBA BYLO WYCHODZIC Z SZAMBA i 'straszyc ' porzadnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
highalt Re: Cos nie za bardzo ladnie.... 14.01.08, 07:14 If I wanted shit from you Edward Shitstein, I'd squeeze your head.. Ty tu na tym form jeszcze komentujesz Edwardzie Shitstein Zydzie? Hej Zydzie spie..j do pracy Zydzie... A moze propagadowanie klamstw na forach internetowych to twoja praca Zydzie? Juz wszyscy sie poznali na Zydach Zydzie.. Szkoda rzucic bananem w taka pejsata malpe jak ty Zydzie.. Jestes Zydem Zydzie.. Bog cie niewybral.. sam sie wybralas Zydzie.. nikt z rozumem w ta bajke nie wierzy Zydzie.. I sie tak nie becz Zydzie.. bo te twoje krokodylkowe, czy szczurze lezki Zydzie na nikim juz nie robia wrazenia Zydzie.. Jestes smierdzacy klamca Zydzie.. jestes padlina chodzaca Zydzie! Twoja matka Zydowka jest Zydowska ku.. Zydzie! Twoja ochydna coreczka tez.. a twoj obrzydzony synek Edward Shitstein Jr. rowniez kanalia tak jak ty Zydzie.. Jestes potomkiem emigrantow zarobkowych ktorzy tu przyjechali i nie chca wyjechac.. Zrozum jedno Zydzie.. Zyd nie jestes Polakiem Zydzie.. Nigdy nim nie byl Zydzie.. i nigdy nim nie bedzie.. Nikt z Polakow was nie uwaza za Polakow tylko Zydow... Parszywych smierdzacych nacigaczy Zydzie! No i pie..sie Zydzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Ales mnie sobie obZydziil !! 14.01.08, 07:35 Nie jestes Polakiem, wiec dlaczego sie za Polaka podajesz ?...NAWET NAZISTA NIE JESTES, BO JESTES ZBYT PRYMITYWNY,jestes kundlem z aspiracjami na OWCZARKA NIEMIECKIEGO . Odpowiedz Link Zgłoś
highalt Re: Ales mnie sobie obZydziil !! 14.01.08, 07:48 Panie Shitstein - czy Gownoman? jak pan woli? Wiem ze kazdy chce zarobic.. no ale takie rzeczy jakie wy Zydzi wyprawiacie aby zarobic na chleb to juz totalne przegiencia.. a kundlem to jestes ty smierdzielu.. WYPIE..J Z Polski jak tobie tak zle.. A uwiez mi ze za toba nikt plakac nie bedzie.. ahh ale ty nie chcesz wyjechac.. myslisz sobie po co.. jak po stekam.. troche sie pomoze.. troch po naciagam.. poprzekrecam.. moze ktos uwierzy w ten kit i bedzie mi placil pensje.. ha ha Europa sie budzi Zydzie.. A moje aspiracje to skladaja sie do tego ze wasze klamstwa wyjda na jaw.. i ty Zydowsko Siwnio wsadzisz ogonek pomiedzy nogi i podreptasz sobie w zachod slonca.. i taki bedzie final Zydzie... Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Jak wiesz... 14.01.08, 07:59 mam dwa obywatelstwa, w tym polskie,wiec jestes pod kontrola , moj drogi, rasowy kundelku. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Ales mnie sobie ... 14.01.08, 07:43 obZydzil !...Jestes tylko szczekajacym kundelkiem,ktory ma aspiracje zostac owczarkiem niemieckim. Odpowiedz Link Zgłoś
highalt Dlaczego Zydzi nie jedza Wieprzu??? 14.01.08, 07:50 Bo w naturze jest tak... Krowa nie je Krowy Kura nie je kury A swinia nie je swini.. Odpowiedz Link Zgłoś
highalt Dlaczego Zydzi nie jedza wieprzu? 14.01.08, 07:54 Bo w naturze juz jest tak, ze Krowy nie jedza krow.. Kury nie jedza kur.. A swinie nie jedaja swin.. no i cala w tym filozofia Panie Shitstein Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Nie znasz sie na zwierzetach ... 14.01.08, 08:14 Swinie jedza wszystko, co im tylko pod ryj podleci,Z TAKIMI SWINIAMI JAK TY wlacznie.KURY , jezeli sa glodne,zjedza kurze jajka,SZCZEGOLNIE PRZEPADAJA ZA SKORUPKAMI OD JAJEK. Natomiast krowy i owce to wegetarianie, trawka im wystarczy...I TYLE W TYM TEMACIE,MOJ 'BRACIE'. Odpowiedz Link Zgłoś
highalt Re: Nie znasz sie na zwierzetach ... 14.01.08, 08:31 Nie jestem twoim bratem Zydzie... Przytul sie gdzie indziej Zydzie... np. do dollara.. ha ha Jakby swinie jadly swinie to by swin nie bylo Zydowski kretynie.. A to ze jak podstawisz swini mieso ze swini i ona to zje to nie znaczy ze swinie jedza swine.. Slyszales o Mad Cow disease (Choroba Wscieklych Krow)? Skad sie bierze? Wlasnie Zyd dla porofitu podstawil krowie pasze z zmielonej krowy do zjedzenia i stad sie ta choroba wziela.. bo kanabalizm nie jest wbrew naturze.. jak podstawisz czlowiekowi zupe z czlowieka jak to pewien zydowski dewiant robil w Ameryce i go oszukasz co ma na talerzu to tez moze czlowiek nie swiadomie zjesc taka zupe.. A wiec powtarzam.. Zyd nie je Wiepsza bo Zyd wiepsz.. Czyli swinia nie je swini.. (w naturze) > Swinie jedza wszystko, co im tylko pod ryj podleci,Z TAKIMI SWINIAMI > JAK TY wlacznie.KURY , jezeli sa glodne,zjedza kurze > jajka,SZCZEGOLNIE PRZEPADAJA ZA SKORUPKAMI OD JAJEK. Natomiast krowy > i owce to wegetarianie, trawka im wystarczy...I TYLE W TYM > TEMACIE,MOJ 'BRACIE'. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 A kto by tam chcial byc... 14.01.08, 08:58 TWOIM BRATEM ?...UZYLEM TYLKO TAKIE POWIEDZONKO,a ty tu zaraz z braterstwem wyjezdzasz.Zachowuj sie , jak na prostaka przystalo, wsciekly cielaku od wscieklej krowy !! Odpowiedz Link Zgłoś
highalt Hej Zydku Edku 12.01.08, 10:20 Don't hate the messenger.. hate the message.. you are going to hell for your crimes Jew.. accept Christ as your savior now... tomorrow might be too late for you Jew... Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 W takim razie tacy Polacy... 12.01.08, 10:58 jak ty,popelnili straszny blad,nie powinni przeciwstawiac sie Hitlerowi.Moze Europa byla by zjednoczona do Uralu, kto tam wie jak by bylo?...Tobie pewnie nie robilo by to roznicy,CZY ZABIJAL BYS JAKO NIEMIEC CZY JAKO POLAK, JESTES PRZECIEZ PRYMITYWNYM NAZISTA. Odpowiedz Link Zgłoś
cebaryka Re: W takim razie tacy Polacy... 12.01.08, 11:53 edek47 napisał: > jak ty,popelnili straszny blad,nie powinni przeciwstawiac sie > Hitlerowi.Moze Europa byla by zjednoczona do Uralu, kto tam wie jak > by bylo?...Tobie pewnie nie robilo by to roznicy,CZY ZABIJAL BYS > JAKO NIEMIEC CZY JAKO POLAK, JESTES PRZECIEZ PRYMITYWNYM NAZISTA. "edziu", hitler był twoim bratem. miałeś ich więcej: goebels, eichman,heydrich,braun, frank,... Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Re: W takim razie tacy Polacy... 12.01.08, 16:29 Wiem , wiem ,wszystko bylo wewnetrzna sprawa narodu zydowskiego i... Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
cebaryka Re: W takim razie tacy Polacy..."edziu" 13.01.08, 00:15 edek47 napisał: > Wiem , wiem ,wszystko bylo wewnetrzna sprawa narodu zydowskiego i... > Polakow. ...takich jak ty "polaków" sami jesteście swoimi największymi wrogami, bo kto pod kim dołki kopie, ten sam w nie wpada. kopiecie, to wasza specjalność, i wpadacie. historia kołem sie toczy. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Ty bedziesz do mnie ... 14.01.08, 07:49 strzelal, jak wpadne do tego dolka.TEGO SIE PO TOBIE SPODZIEWALEM. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Widze,ze moj przedmowca... 12.01.08, 11:03 chodzi czesto do kosciola, bo jest zbyt prymitywny, zeby takie sredniowieczne bzdury wymyslec. Odpowiedz Link Zgłoś
cebaryka Re: Widze,ze moj przedmowca... 13.01.08, 00:17 edek47 napisał: > chodzi czesto do kosciola, bo jest zbyt prymitywny, zeby takie > sredniowieczne bzdury wymyslec. oto i wisytufka "ecia" Odpowiedz Link Zgłoś
cebaryka hutler,eichmann,heydrich,frank,go ebels to żydzi 12.01.08, 11:10 braun,morell,streicher,pinkels,von liebenfels, też Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 O Stalinie i Hitlerze zapomniales. 12.01.08, 11:26 Powiedz mi jak to jest,KIEDY SIE JEST IDIOTA ? Odpowiedz Link Zgłoś
cebaryka Re: O Stalinie i Hitlerze zapomniales "edziu" 12.01.08, 12:10 edek47 napisał: > Powiedz mi jak to jest,KIEDY SIE JEST IDIOTA ? "edziu", i tego też nie wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
cebaryka Re: Nie wiem... 13.01.08, 00:41 edek47 napisał: > bo wsrod Zydow nie ma zbyt duzo idiotow. a przecież niczym się od innych ludzi nie różnią poza... wyjątkową pazernością. czy to nie wskazuje na brak właściwej perspektywy, a więc pewne ograniczenie umysłowe,edziu? Odpowiedz Link Zgłoś
cebaryka Re: Nie wiem... 13.01.08, 02:43 edek47 napisał: > bo wsrod Zydow nie ma zbyt duzo idiotow. a kim są faceci, którzy dali sobie obciąć, bo im ktoś powiedział, że są wybrani(!)? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
awitold Re: hutler,eichmann,heydrich,frank,go ebels to ży 12.01.08, 14:27 Heydrich - jedynie jego dziadek ze strony matki był Żydem, nosił nazwisko Suss, jego ojciec nazywał się jeszcze Heydrich-Suss,ale pozbył się drugiego członu nazwiska. Heidrichowi mimo to często w szkole dokuczano z powodu jego korzeni, niezalezni historycy upatrują w tej postaci głównego architekta Endlosung. Odpowiedz Link Zgłoś
cebaryka Re: hutler,eichmann,heydrich,frank,go ebels to ż 13.01.08, 00:28 awitold napisała: > Heydrich - jedynie jego dziadek ze strony matki był Żydem, nosił > nazwisko Suss, jego ojciec nazywał się jeszcze Heydrich-Suss,ale > pozbył się drugiego członu nazwiska. Heidrichowi mimo to często w > szkole dokuczano z powodu jego korzeni, niezalezni historycy > upatrują w tej postaci głównego architekta Endlosung. za lanz von liebenfels, żyd i antysemita zaszczepił hitlerowi swe idee. byli też inni: julius streicher, żyd i antysemita, moses pinkels, żyd i antysemita, który finansował hitlera. hitler otrzymywał dotacje od żydowskiej finansjery za oceanem. celem przyświecającym żydowskiej diasporze było uzyskanie własnego państwa. jak wiemy cel ten został osiągnięty po 2wś.... Odpowiedz Link Zgłoś
vytrisalov Gross ma racje 12.01.08, 13:01 Przeczytalem duzo postow na tym forum. Moje wnioski: Polacy sa jednym z najbardziej antysemickich spoleczenstw na swiecie. Spoleczenstwo polskie nie jest zdolne do krytycznej refleksji nad swoja przeszloscia i rzeczowej dyskusji na temat swojego stowsunku do Zydow. Wiele wypowiedzi na tym forum pisanech jest jezykiem, jakiego nie powstydziliby sie propagandysci Adolfa Hitlera. Jest mi po prostu wstyd, ze jestem Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
cebaryka Re: Gross ma racje 12.01.08, 13:23 >...Wiele wypowiedzi na tym forum pisanech jest jezykiem, jakiego nie powstydziliby sie propagandysci Adolfa Hitlera. > Jest mi po prostu wstyd, ze jestem Polakiem. najpierw pokaż nam fiuta. tylko bez sztuczek- swojego, kosi grossie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: vytrisalov 12.01.08, 15:29 vytrisalov napisał: Gross ma racje > Przeczytalem duzo postow na tym forum. > Moje wnioski: > Polacy sa jednym z najbardziej antysemickich spoleczenstw na swiecie. > Spoleczenstwo polskie nie jest zdolne do krytycznej refleksji nad swoja > przeszloscia i rzeczowej dyskusji na temat swojego stowsunku do Zydow. > Wiele wypowiedzi na tym forum pisanech jest jezykiem, jakiego nie powstydziliby > sie propagandysci Adolfa Hitlera. > Jest mi po prostu wstyd, ze jestem Polakiem. A ty skad nadajesz? Z Tel Awiwu? Oczywiscie, ze najnajbardziej tolerancyjbym spoleczenstwem sa Izraelczycy w ktorych rzadzie moga tylko i wylacznie byc 100%-owej krwi Zydzi. Zas o tej zydowskiej tolerancji, wykradaniu sila ziemi arabskiej pod zydowskie osiedla i czystce etnicznej najlepiej wiedza Palestynczycy! Zas najjasniejszym symbolem zydowskiej tolerancji jest sciana miedzy Izraelem i okupowana Palestyna. I ty, gnido skonczona, smiesz obszczekiwac Polskow o antysemityzm? Odpowiedz Link Zgłoś
tingri Re: Gross ma racje 12.01.08, 22:32 niestety, musze przyznac ci racje. nic dziwnego, ze w polsce szefem ipn-u, istytucji ktora kiedys zajmowala sie badniem zbrodni popelnionych przez nazistow jest antysemita, szefem dzialu edukacji ipnu, kolejny antysemita zaryn, a ogolnokrajowy main-stremowy dziennik 'rzepa' publikuje antysemickie teksty lisickiego, ziemkiewicza i innych. takie rzeczy mozliwe sa tylko w kraju antysemickim. Odpowiedz Link Zgłoś
cebaryka Re: Gross ma racje, niektórzy żydzi też 13.01.08, 01:19 tingri napisał: > niestety, musze przyznac ci racje. nic dziwnego, ze w polsce szefem ipn-u, > istytucji ktora kiedys zajmowala sie badniem zbrodni popelnionych przez nazisto > w > jest antysemita, szefem dzialu edukacji ipnu, kolejny antysemita zaryn, a > ogolnokrajowy main-stremowy dziennik 'rzepa' publikuje antysemickie teksty > lisickiego, ziemkiewicza i innych. takie rzeczy mozliwe sa tylko w kraju > antysemickim. śmieszne to, co piszesz.-sami jesteście największymi antysemitami. nazizm, komuna i teraz nowa komuna eu są waszym tworem. terroryzm, antysemityzm, holokaust to tylko niektóre hasła,które eksploatujecie w grabieniu narodów świata. jako naród jesteście ogłupiani przez waszą dziwną religię, która wciska wam wyższość waszej rasy nad innymi(?), za co... dajecie sobie obcinać części własnych członków (!). gdzie tu jest wasza mądrość narodu wybranego? jesteście ofiarami swoich elit, które dzięki waszej głupocie koszą prawdziwy szmal. pan kosiński(bo kosi kasę, tak mu się wydaje), gross(który kasę ma w genach, nie wie, że to grosze tylko). głupie kosi-grosze, sprzedające swe dusze za miedziaki. Odpowiedz Link Zgłoś
highalt Re: Gross ma racje 13.01.08, 02:22 W taka glupia pejsata malpe jak ty to nawet szkoda bananem rzucic.. Odpowiedz Link Zgłoś
znickt tez po przeczytaniu tego forum 12.01.08, 15:11 dochodze do wniosku zli Polacy-wspaniali Zydzi. Nie wiem skad ta niwewdziecznosc Polakow, przeciez koegzystancja z Zydami dala nam i innym narodom niesamowite korzysci-ktos na pewno zna te inne wdzieczne narody ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: znickt 12.01.08, 15:36 znickt napisał: > tez po przeczytaniu tego forum > dochodze do wniosku zli Polacy-wspaniali Zydzi. > Nie wiem skad ta niwewdziecznosc Polakow, przeciez koegzystancja z Zydami dala > nam i innym narodom niesamowite korzysci-ktos na pewno zna te inne wdzieczne > narody ;) Te "wdziecznosc" mozesz policzyc iloscia narodow europejskich, ktore sila wygnaly Zydow ze swych panstw. Przyczyny wyganiania byly podawane. Odpowiedz Link Zgłoś
qdlinski Polecam mój art na ten temat: 13.01.08, 00:27 iskry.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=97&Itemid=4 Odpowiedz Link Zgłoś
cebaryka naród wybrany-do czego? 13.01.08, 01:48 jako naród żydzi są ogłupiani przez swoje elity, które jego kosztem osiagają swoje cele. za pomocą prostej metody wmawiania masom ich nadzwyczajnej misji wśród narodów świata i skłócania ich z innymi narodami okazuje się, że można podporządkować je sobie bezwarunkowo. coś w tym musi byc jesli zdrowy facet poświęca swojego członka, bo tak karze wiara.(!) antysemityzm,terroryzm,komuna,nazizm,holokaust, a obecnie euro komuna to idee rodem z elit żydowskich, sprytnie eksploatowane w celach strategicznych i komercjalnych. kosi-grosze, w rodzaju kosińskich i grossów tego świata są przykładami eksploatacji tak zwanych autorytetów przez te elity. kto nie jest już dzieckiem wie, że do tanga trzeba dwojga i pisanie o niechęci jednego człowieka wobec drugiego jest przyznawanie, że ten znielubiony musiał najpierw nadepnąc temu drugiemu na odcisk, zeby był ku temu powód. wypisywanie takich tekstów służy jedynie podjudzaniu jednych przeciw drugim. a gdzie dwóch sie bije , tam trzeci korzysta. kto tu korzysta? Odpowiedz Link Zgłoś
brat_oblat Kielce-Herbskie 4 lipca 1946 13.01.08, 05:05 Z wielu krwawych scen mordowania Żydów w kieleckiem w 1946 r jedno szczególnie utkwiło mi w pamięci. Brunon Piątek w 1984 dokładnie opisał wydarzenia, których był swiadkiem na stacji Kielce-Herbskie. Otóż 4 lipca rano praktycznie wszyscy obecni tam ludzie zajęci byli jednym. Było to zawzięte polowanie na Żydów, którzy starali się stamtąd wydostać. Jedni więc gonili ich, inni zastępowali im drogę, inni znowu zajmowali się nieudolnie mordowaniem złapanych, a byli i tacy, których głównym zajęciem było rabowanie zwłok świeżo pomordowanych. Głównym sposobem na powolne zabijanie była pogoń za ofiarami i rzucanie w nie kamieniami, podstawianie nóg, przewracanie na ziemię, które ciągnęło się tak długo, aż gonieni wyczerpani z wysiłku, uderzani kamlotami i wszystkim co goniący mieli pod ręką, upadali wreszcie na ziemię. Do leżących podbiegali wówczas specjaliści z łomami i kawałkami szyn. Ci dokańczali dzieła rozbijając leżącym czaszki i masakrując zwłoki. Na oczach Piątka dokonał się właśnie taki mord na chłopaku, którego wlokło za nogi dwóch osiłków. Chłopak był już zupełnie wyczerpany i ciężko broczył krwią. Oprawcy wlekli go w stronę kolesia, który z mozołem taszczył kawał szyny. Szyna była tak ciężka, że chuderlak nie wiedział jak sobie z nią poradzić. Ale to był dobry rzemieślnik. Wiedział, że tak jak kowal musi teraz być blisko swojego kowadła. Więc pieczołowicie klęknął tuż przy głowie trzymanego. Klęknął bliziutko, jak najbliżej, tak że czuł już ciepło i zapach ciężko dyszącego ciała. Wtedy dopiero, jak dobry rzemieślnik, z ostrożnym wysiłkiem podniósł swoją szynę. Obrócił ją powoli, tak żeby trafić celnie w głowę i żeby przy tym nie nadwyrężyć sobie niepotrzebnie krzyża. Kiedy wiedział już, że chłopak mu nie ucieknie spod uderzenia, zwalił mu tę szynę na głowę. Cios za ciosem rozwalał leżacemu twarz i czaszkę. Walił długo, pracowicie, to był przecież solidny rzemieślnik. Krew z pękniętej czaszki bryzgała na wszystkie strony. Kiedy skończył i powstał z klęczek wtedy wszyscy mogli zobaczyć jego twarz. Była cała zbryzgana krwią. Próbował tę krew zetrzeć, ale nie dało się przecież tego zrobić, więc zaczął ją w pośpiechu zlizywać. Zlizywał to co można było zlizać, z warg, z brody, z policzków. Brunon Piątek nie zapomni tamtego widoku do końca życia… -------- Czy prokuratura zacznie scigac tych nieznanych sprawcow mordow, czy tylko bedzie dbac o dobre samopoczucie "prawdziwych Polakow"? Odpowiedz Link Zgłoś
cebaryka Re: Kielce-Herbskie, bracie oblacie 13.01.08, 09:03 bracie oblacie, takich scen w historii są tysiące, a wśród nich żydowskie zbrodnie na tysiącach polaków, czy ostatnie rzezie w libanie i palestynie dokonane na ludności cywilnej przez armię żydowską. prowokacja kielecka została sprokurowana przez żydokomunę i obecne odgrzewanie tej zbrodni w oderwaniu od tego kontekstu jest zwykłą manipulacją i ma swój zamierzony cel. dzieje to się w czasie, gdy niemcy domagają się przyznania im statusu ofiar 2wś i gdy tzw media "światowe" bębnią o "polskich obozach zagłady" żydów. świat dowiaduje się, że to polacy mordowali żydów i że to polacy są największymi antysemitami(!) faktycznie naród niemiecki poszedł na wojnę pod sztandarami nazizmu, w którym żydzi odegrali rolę sprawczą. niemcy mimo to zapłacili żydom sowicie za wyrządzone im szkody. z niemcami sprawa skończona, pora na polskę, która jest smacznym kąskiem dla żydowskiego biznesu. bracie oblacie, co ty z tego masz? Odpowiedz Link Zgłoś
brat_oblat Re: Kielce-Herbskie, bracie oblacie 13.01.08, 09:21 cebaryka napisał: > bracie oblacie, co ty z tego masz? Co ja z tego mam? Mam ogromna przykrosc, ze tak proste fakty nie docieraja do, skadinad, czasami nawet sympatycznych ludzi. Zamiast wyciagnac wnioski z tej lekcji historii, wiekszosc Polakow woli udawac, ze wszystko w naszej historii bylo w jak najlepszym porzadku. Chowanie glowy w piasek jest najgorsza z rzeczy, jaka mozna sobie w tej sytuacji wyobrazic. Moja rodzina mieszkajaca w malej wsi przychowywala w czsie wojny zydowskiego chlopaka. Musiala to robic w zupelnej tajemnicy przed sasiadami. Ten chlopak wiedzial tez dobrze jak sie ma zachowywac, bo wczesniej okoliczni chlopi zabili lub dostarczyli Niemcom ich rodzicow i rodzenstwo. Strach przed sasiadami wcale nie skonczyl sie w mojej rodzinie po zakonczeniu wojny. Ten strach trwal nadal, bo ten Zyd i moja rodzina wiedzieli kto z tych sasiadow byl morderca. Fakt przechowywania Zyda w czasie wojny byl wiec nadal najmocniej strzezona tajemnica. Ukrywano to nawet przed wlasnymi dziecmi. Dowiedzialem sie o tym dopiero kiedy bylem juz doroslym i to tez tylko przez przypadek. Mordercze zapedy naszego kochanego ludu, nie konczyly sie wcale na Zydach. Jego ofiarami byli rowniez czesto Polacy, ktorzy tych Zydow chronili... Odpowiedz Link Zgłoś
remekk epatowanie - często wizjami to metoda ... 13.01.08, 09:31 ...mająca na celu sterroryzowanie interlokutorów oraz pogrywanie na ich uczuciach . chodzi o "wyłaczenie" logiki tak bay pojedynczych incydentów czy wrecz wizji nie porównywac z kontekstem historycznym . Podczas wojny Polacy uratowali - w/g róznych szacunków od kilkudziesięciu do kilkuset tys Zydów . w tym czasie Zydzi mogli liczyc tylko na polskich "antysemitów" - swoi poganalai do gazu nawet swoje rodziny . Na Kresach w 39 nie tylko dokonali wileu zbrodni na Polakach ale takze wspóluczestniczyli w eksterminacji sporządając listy nieszczęsników przeznaczonych do wywózki pociagami smierci . Nie znany jest ANI JEDEN w pełni udokumentowany przypadek uratwownai Polaka pomimo tego iz nie groziły im za to tak drakońskie kary . Poalcy rozliczali swych kolaborantów - począwszy juz od czasów wojny - oni bronia zwyrodnialców - morela ,który miał na "koncie: 3 tys ofiar państwo Izrael broniło przed odpowiedzialnoscią do końca swych dni . Pomimo tego sa tak bezczelni iż w imie holo-geszeftu "oskarżają" swych dobroczyńców ... . Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: epatowanie - często wizjami to metoda ... 13.01.08, 13:30 > Podczas wojny Polacy uratowali - w/g róznych szacunków od kilkudziesięciu do > kilkuset tys Zydów . w tym czasie Zydzi mogli liczyc tylko na polskich a mozna poprosic zrodla tych roznych szacunkow? Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: epatowanie - często wizjami to metoda ... 13.01.08, 15:06 www.zyciezazycie.pl/index.php?action=warto1 Jedna z prób oszacowania ... . Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: epatowanie - często wizjami to metoda ... 13.01.08, 15:18 dziekuje, wyglada wiarygodnie. a teraz, jak to sie ma do poslkiego anytsemityzmu? jesli to forum nie jest wystarczajacym dowodem, to prosze sie przejsc po ulicach. znajdzie pan napisy typu Zydzi do gazu? znajdzie pan.przeszkadzaja panu? a innym? jak mysli pan, czego to dowod? Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: epatowanie - często wizjami to metoda ... 13.01.08, 16:56 marginalny polski antysemityzm jest potępiany na wyścigi przez dosłownie wszystkich (w przeciweństwie do antypolonmzu wystepującego masowo wsród elit zydowskich - masowosc tego zjawiska widac wyraźnie przy okazji tego jak wielu z nich przyłacza sie do gorossowej nagonki). co innego "antysemityzm" .Jeśli brak zgody na perfidie antypolonizmu czy też brak zgody na holo-geszeft okresla się aminem "antyemityzmu" to zmienia postać rzezcy ... . Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: epatowanie - często wizjami to metoda ... 13.01.08, 17:37 no wiec nie zgadzamy sie, ze on jest marginalny. i tyle. wiekszoc Polakow twierdzi ze on jest marginalny, bo wola byc 'mesjaszem narodow'. kiedys moja mama (ktora rowniez odrzuca polski antysmityzm), zeby mi udownodnic zwrocila uwage policjantow polskich na taki napis. wysmiali ja. pewnie oni tez byli marginalni. tak jak ci wszyscy na tym forum sa marginalni. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: epatowanie - często wizjami to metoda ... 13.01.08, 19:22 Czy oprócz napisów i podwózowych pisemek możesz wskazac inne przejawy tego niemarginalnego antysemityzmu ? Czy policjaci powinni zakładac sprawę z powodu napisu ? Czy zdajesz sobie sprawe ile plugaych napsiów jest w Poslce ? A moze tylko te odnoszące się do Zydów sa godne sledztwa ? Czy potrafisz porównac napis na scianie z monstrualnymi nagonakmi , w które zaangażowani sa prezydenci , z książkami wydawanymi w mln egz , z filmami oglądanymi przez setki mln ludzi na całym świecie , z wypowiedziami liderów zydowskich ? Brak zgody na plugawy atak na Polske w imie ohydnego geszeftu to ma byc w/g Ciebie "antysemityzm" ? Jesli tak to rzezcywiscie szans na porozumienie nie ma ... . Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: epatowanie - często wizjami to metoda ... 13.01.08, 19:37 ba! prezydeci, krolowie, krolewny i rycerze okraglego stolu! nie. rzeczywiscie, napisy zydzi do gazu, w tym kontekscie brzmi jak pochwala. ide pisac na scianach! ty masz racje. prowadz wodzu! Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Pisz na scianach, co tylko chcesz... 14.01.08, 00:39 moze cos jakiemus Grossowi zasugerujesz i powstanie znowu jakis nowy paszkwil o relacjach polsko-zydowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk przykałdy antypolonizmów-temat "zarcików" nie ... 14.01.08, 01:50 ...WSZYSCY SIę Z TEGO SMIEJA - NORMALNYCH POLKAóW TO OBURZA ... . "The Jewish Press": - główny rabin Izraela - Meir Lau oznajmił (13.VIII. 1993 r.): "Weźmy na przykład taki duży kraj jak Polska przed II Wojną Światową. Żydzi uczynili go owocnym, zamienili w kwitnący kraj, z żywotną ekonomią, przemysłem i rolnictwem. A spójrzmy na ten kraj teraz, po II Wojnie Światowej, gdy 3,6 mln Żydów opuściło go. Jest wyspą zniszczenia, krajem upadającym pod każdym względem, w ekonomii, w przemyśle, również w sprawach społecznych. Tym niemniej wielu Polaków współpracowało z nazistami w likwidowaniu narodu żydowskiego, przed czym chroń nas Boże. Sześć największych obozów zagłady zlokalizowanych było na terenie Polski. Oni wiedzieli, że utrata Żydów wiele ich będzie kosztować. To jednak ich nie powstrzymało. Bo taka jest natura antysemityzmu - zniszczyć naród żydowski zamiast korzystać z niego." Miesiąc później, tenże rabin Meir Lau, złożył wizytę Janowi Pawłowi Drugiemu. * * * T. Klein - przedstawiciel tzw. "strony żydowskiej", który wraz z kardynałem Lustigerem wymusił na Episkopacie Polski zgode na eksmisję klasztoru karmelitanek z obrzeży obozu koncentracyjnego Auschwitz: "Polacy i Kosciół polski ponoszą główną winę za wszystkie nieszczęścia, jakie kiedykolwiek a szczególnie podczas wojny 1939-1945 spadły na Żydów" (w: T. Klein: "L'affaire du Carmel d'Auschwitz"). * * * "The Jewish Press", w ramach międzynarodowego rejwachu wokół wokół klasztoru Karmelitanek w Auschwitz: "Wszyscy wiemy, że Auschwitz, to nie był ani początek ani koniec polskiego antysemityzmu. Polacy zawsze nienawidzili Żydów. Teraz oczywiście obwiniają nazistów, ale jest przecież dobrze znanym faktem, że naziści nie mogli zbudować Auschwitz, ani Treblinki, ani Sobiboru (...) pamiętajmy o tym, kto za to był odpowiedzialny: Polacy." * * * Yitzhak Zuckerman, w książce: "A Surplus of Memory: Chronicle of the Warsaw Ghetto Uprising", Los Angeles 1993 rok, s. 479: "Wielu Żydów zostało zamordowanych przez żołnierzy AK nawet w naszym sąsiedztwie." * * * Shmuel Krakowski, z instytutu Yad Vashem w książce: "The War of the Dodmed. Jewish Armed Resistance in Poland 1942-1944" (New York - London, 1994 rok) nie szczędzi Polakom oszczerstw o współudziale w holokauście. * * * "Gazeta Wyborcza" z 15.XII.1993 roku, w artykule kierownika działu kulturalnego "GW" - Michała Cichego, w recenzji z pamiętników żydowskiego policjanta z getta warszawskiego: "Przetrwał nawet Powstanie Wraszawskie, kiedy AK i NSZ wytłukły mnóstwo niedobitków z getta." * * * "Gazeta Wyborcza": słynny, oszczerczy artykuł-rzeka Michała Cichego: "Polacy - Żydzi: czarne karty Powstania" (29-30.I,1994 r.), który doczekał się, specjalnie temu stekowi oszczerstw poświeconej, książki Leszka Żebrowskiego pt.: "Paszkwil Wyborczej". * * * Stanisław Krajewski, prawnuk A. Warskiego, przedstawiciel polskich Żydów w amerykańskim Kongresie Żydów, w tzw. "Raporcie z Polski" (maj 1994)informuje amerykańskich Żydów: "Artykuł (Michała Cichego o powstaniu - aut.) wzniecił furię, ponieważ powstanie zajmuje szczególne miejsce posród największych świętości w polskiej świadomości (...) Wielu ludzi po prostu nie wierzyło, że święci bojownicy mogli zabić niewinnych Żydów." * * * UWAGA: Bez dat, ale zamieszczone pośród antypolonizmów z lat 90-tych: * * * "Messanger" - pismo żydomasońskiej elitarnejorganizacji syjonistycznej - B-nai- B-rith, donosiło: "Polacy wymordowali większość Żydów." [zamieszczone tuż przed wypowiedzią Fohmana] * * * "The Canadian Jewish News", pisząc o Żydzie uratowanym z holocaustu, informuje: "(...) Jest honorowym przewodniczącym stowarzyszenia nielicznych dzieci uratowanych z nazistowsko-polskich obozów śmierci." [zamieszczone tuż przed "The Canberra Times"] * * * Organizatorzy międzynarodowej konferencji na temat holocaustu dzieci żydowskich, które zdołały się uratować - zakazali eksponowania angielskiego wydania książki J. Tomaszewskiego pt.: "ratowanie Żydów w Polsce w czasie II wojny światowej". [zamieszczone tuż przed "The Pilot"] * * * Bolesław Sulik - syn Nikodema, generała z Armii gen. Andersa, który w 1946 r. Wyjechał do ojca na zachód jako Żyd Jakub Sztejnberg - po latach, w niewydarzonych filmach: "Zmagania o Polskę", "W Solidarności" - wyszydza Polaków i Polskę, natomiast w cyklu reportaży telewizyjnych na zachodzie, Polaków przedstawia jako antysemitów i kołtunów... [zaraz po tym zamieszczone to, co poniżej:] * * * N. Blumenthal i Kernisch (Abel Kainer), w książce wydanej w Jerozolimie: "Ruch oporu i powstanie w getcie warszawskim", nie szczędzi Polakom, zarówno akowcom jak i ludności cywilnej, zarzutów o bierność, także o współudział w mordowaniu outsiderów. [zamieszczone po Bolesławie Suliku tuż przed Stanisławem Krajewskim] * * * M. Goldsztejn - przewodniczący Międzynarodowego Komitetu Oświęcimskiego oznajmia, że w Polsce utwierdza się niesłuszne mniemanie, iż ofiary Oświęcimia były Polakami nieżydowskiego pochodzenia, a o Marcu 1968 r. stwierdza, iż antysemicka kampania wygnała wówczas z Polski 100 tysięcy Żydów, którzy "zdecydowali się odbudować po wojnie Polskę z ruin". W istocie wyjechało 11 000 osób, wśród nich najwięksi zbrodniarze stalinowskiego terroru i dygnitarze ze wszystkich kluczowych stanowisk w partii, Bezpiece, administracji, a co gorsze - wywiadzie i kontrwywiadzie. [zamieszczone jako przedostatnie:] * * * Icchak Rubin, w książce "Żydzi w Łodzi pod niemiecką okupacją 1939-1945", będącej rozszerzoną wersją pracy doktorskiej obronionej w 1966 roku na UMK w Toruniu, a opublikowanej w 1988 roku. Cytujemy z książki Leszka Żebrowskiego" "Paszkwil Wyborczej": "Ten los Żydom zgotował świat, gojski świat! I niechaj żaden goj, ani z tych, którzy "nie zauważyli" tego i nie zauważają, ani z tych, co byli i są "neutralni" lub obojętni, ani wreszcie z tych, którzy prawdę o tym ukrywali i ukrywają, zafałszowali i nadal fałszują, niechaj nikt z nich nie umywa od tego swych rąk, potwierdzi tylko, że ma je nieczyste". Odpowiedz Link Zgłoś
remekk przykałdy antypolonizmów 14.01.08, 01:53 * * * Film "Lista Schindlera" zostaje obsypany licznymi nagrodami filmowymi. W jednym z antypolskich wątków tego filmu przedstawiony jest obóz w Płaszowie, gdzie strażnik w esesmańskim mundurze mówi płynną polszczyzną. * * * A. M. Dershowitz w swym "bestsellerze" pt. "Chutzpah", opublikowanym w 1991 roku stwierdza: Czego nie dokonała armia nazistowska - uczynienia Polski wolnej od Żydów - udało się dokończyć Polakom. O polskim współudziale nie dowiesz się zwiedzając muzeum." * * * Fohman - dyrektor B-nai-B-rith, w 1993 roku wydał broszurę poświęconą ratowaniu Żydów duńskich, gdzie świat dowiedział się: "Tam gdzie się urodziłem, w Polsce, Żydzi nie mieli tyle szczęścia. Pięćdziesiąt lat temu polski rząd nie powstrzymał metodycznej likwidacji żydowskiej społeczności w Polsce." * * * "The Christian News" (14.XI.1994 r.) w związku z opublikowaną w USA książką amerykańskiego dziennikarza Johna Sacka: "The Wrath of Solomon" - o powojennym obozie zagłady Niemców, Ślązaków, folksdojczów w Świętochłowicach na Śląsku - pisze o polskim holokauście na Niemcach. Jak wiadowmo, zwyrodniałym sadystą i mordercą uwięzionych był komendant obozu Żyd Salomon Morel. John Sack w innej książce: "Oko za oko" dokumentuje zemstę Żydów na Niemcach w kilku innych obozach w latach 1945-1949. * * * "Prentice Hall" - wydawnictwo amerykańskie, w opublikowanym w 1993 roku "Przewodniku po Polsce" tak oto bilansuje postawy Polaków: "W pierwszych latach rządów Solidarności, antysemityzm zbierał absolutnie identyczne ofiary, co podczas kampanii reżimowej w 1948 r." * * * "Times" (Londyn), z 7 czerwca 1994 roku zamieścił recenzję książki angielskiego historyka o polskim rządzie emigracyjnym czasu wojny. Autor książki i jej recenzent zgodnie podkreślali, że nasz rząd był przesiąknięty antysemityzmem i starał się ukryć przed światem to, co hitlerowcy czynią z Żydami w okupowanej Polsce! Nadesłane przez dr Józefa Garlińskiego sprostowanie, redakcja odrzuciła jako "rasistowskie"! Znamienne było przy tym milczenie Jana Karskiego, który z narażeniem życia przewiózł na Zachód obszerny raport podziemia o zagładzie Żydów. * * * Jan Karski wraz z Janem Nowakiem Jeziorańskim - od dziesięcioleci będącym służalczą tubą żydowskiego lobby z USA, w listopadzie 1990 roku wystosowali wspólną tzw. "Odezwę dwóch emisariuszy" w sprawie odradzającego się antysemityzmu w Polsce. Czytamy tam: "Cóż możemy powiedzieć działaczowi żydowskiemu, który do Polaków odnosił się życzliwie, a który teraz postanowił odwiedzić swoje rodzinne miasto (...) odczytuje na murach napisy po polsku "Żydzi do gazu" i po niemiecku "Jude raus". Czy można się dziwić, że ten człowiek przecierając oczy ze zdumienia pyta samego siebie, czy znalazł się w wyzwolonej Polsce, czy w hitlerowskiej Rzeszy." * * * Film "Lista Schindlera" zostaje obsypany licznymi nagrodami filmowymi. W jednym z antypolskich wątków tego filmu przedstawiony jest obóz w Płaszowie, gdzie strażnik w esesmańskim mundurze mówi płynną polszczyzną. * * * "Wprost" (11.XII.1994) piórem Aliny Natanson-Grabowskiej zaatakowało książkę Petera Rainy: "Kulisy zabójstwa Bohdana Piaseckiego...", w której autor na podstawie tajnych dokumentów wykazał, że była to żydowska zemsta na nieletnim synku Bolesława Piaseckiego, założyciela PAX. A. Grabowska pouczyła autora książki, że "propagowanie antysemityzmu jest w oczach Kościoła ciężkim grzechem". Tak więc pisanie prawdy jest antysemityzmem, a ten - grzechem. * * * W lipcu 1994 roku, z okazji półwiecza wybuchu Powstania Warszawskiego, zachodnie media nagminnie utożsamiały to powstanie z powstaniem w żydowskim getcie. Takie "pomyłki" zdarzyły się agencji Reutera, kanadyjskiemu "The Guardian" (kilka razy!), stacji telewizyjnej NBC, sieci "Euronews". Ta ostatnia poinformowała ludzkość, iż trwające 63 dni powstanie w getcie zakończyło się śmiercią ponad 200 000 Żydów polskich. * * * N. F. Cantor - profesor historii, socjologii, literatury porównawczej i czego tam jeszcze na New York University, w książce: "The History of the Jews", wydanej w 1994 roku, odkrywał: "Polscy katolicy tysiącami uczestniczyli w obsłudze obozów koncentracyjnych i plutonów egzekucyjnych (...) Wojująca katolicka nienawiść wobec Żydów ukształtowała się wcześniej, w XIX wieku, była inspiracją austriackiego i polskiego uczestnictwa w ludobójstwie." * * * "Time Life" - wydawca (w 1994 roku) "Atlasu II Wojny Światowej", Armię Krajową nazywa organizacja komunistyczną. * * * "Il Tempo" - włoski dziennik, z 8.V.1995 roku: "Polacy zrobili niewiele, aby przeciwstawić się Hitlerowi, a kiedy Żydzi w Getcie Warszawskim rozpoczęli powstanie, Polacy zostawili ich samych." * * * "The Montreal Gazette" oraz "The Edmonton Journal", z okazji wyzwolenia obozu Auschwitz, zamieściły (28.I.1995 roku), przedwojenną mapkę Polski z lokalizacją obozów zagłady i podpisem: "Główne polskie obozy smierci". * * * "The Canberra Times" (Australia), zapewnia czytelników, że to Polacy wymordowali trzy miliony Żydów. Z okazji wizyty prezydenta L. Wałęsy w Izraelu w 1991 roku, radio, telewizja i prasa australijska zgodnym chórem zarzucały Polakom wymordowanie Żydów w "polskich obozach śmierci", za co rzekomo właśnie miał przepraszać Żydów polski prezydent. Podczas całej wizyty Wałęsy w Izraelu, nigdy i nigdzie w prasie, radio i telewizji australijskiej nie wspomniano o Niemcach, tak jakby Polacy zgładzili ich razem z Żydami i sami pozostali na placu rzezi. Syn jednego z polskich dziennikarzy wrócił ze szkoły skarżąc się w domu, że koledzy wypominali mu, iż Polacy "wymordowali trzy miliony Żydow". * * * "Los Angeles Times" w kolumnie listów od czytelników, z 9.X.1994 roku: "W jaki sposób Polacy potrafili wyszukać 3,1 mln Żydów, by przekazać ich nazistom i współdziałać w ich systematycznym mordowaniu?" - pisze pierwszy czytelnik, a drugi zapytuje: "Czy Polacy nie mają dość problemów z zarządzaniem swoim krajem, by poświęcać tyle energii dla demonstrowania antysemityzmu?" * * * "The Pilot" - oficjalny biuletyn katolickiej archidiecezji w Bostonie, w dniu 16.IX.1994 roku zamieścił zdjęcie z imprezy poświęconej holokaustowi. Podpis pod jednym ze zdjęć: "Irena Weiss z Waszyngtonu opowiada historię lat przeżytych w polskim obozie koncentracyjnym w Buchenwaldzie." * * * "Museum of Tolerance" w Los Angeles (6.IV.1994 r.) - przewodniczka mowiła do zwiedzających dzieci i dorosłych, że "Polacy i Węgrzy byli gorsi od Niemców". [ na podstawie czego? Oświadczenie pisemne zwiedzających?? ] * * * "News World Report" w maju 1994 r. donosił, iż plaży Omaha podczas wojny broniła 716 dywizja sformowana z Polaków i innych najemników. * * * "Sturges Publishing" - to wydana w Kanadzie katolicka publikacja o Europie Wschodniej (1993 rok), gdzie czytamy: "Armia Krajowa (Home Army), była polską antykomunistyczną armią, która walczyła u boku Niemców przeciw Rosjanom po II wojnie światowej." Odpowiedz Link Zgłoś
boston911 Re: przykałdy antypolonizmów 14.01.08, 02:01 oj remmeku, alezes kupe zrobil. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Re: przykałdy antypolonizmów 14.01.08, 02:24 A ty co ?...TYLKO TAKIE 3 BOBKI.Wstyd nam przynosisz , bierz przyklad z Grossa,ON TO WALI KUPY. Odpowiedz Link Zgłoś
highalt Re: przykałdy antypolonizmów 14.01.08, 08:04 Zydzi kontrolujac media byli wstanie oklamac caly swiat.. tylko od niedawna stracili oni ten totalny monopol nad informacja bo teraz mamy internet i te klamstwa sa ujawniane.. a to ze sobie Oskary rozdaja to tylko swidczy o jednym ze te oskary sa gowno warte.. warte tyle samo co Ruskie medale.. ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Pewnie .. 14.01.08, 08:23 ze oskary nie sa do niczego przydatne.Gornicy juz od dawna nie uzywaja oskarow. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Pewnie .. 14.01.08, 08:23 ze oskary nie sa do niczego przydatne.Gornicy juz od dawna nie uzywaja oskarow. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: przykałdy antypolonizmów 14.01.08, 08:33 > stracili oni ten totalny monopol nad informacja bo teraz mamy internet i te > klamstwa sa ujawniane. Dlatego tak wielu oddelegowali aby wili sie i wykrecali tak bay rozmyc dyskusje , ośmieszyć , zohydzić , zniechęcić - wachlarz maetod jest szeroki . Bardzo czesto udaja ... "Polaków" ... . Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Widze, ze czujesz sie osaczony... 14.01.08, 09:11 I CIERPISZ NA MANIE PRZESLADOWCZA.Zdradziles sie,jestes czlonkiem sekty... pfu ! ...SEKCJI POLSKIEJ SWIATOWEGO STOWARZYSZENIA DUP WOLOWYCH. Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: epatowanie - często wizjami to metoda ... 13.01.08, 19:38 Prowadz wodzu! damy rade prezydtenom! nawet krolewnom i rycerzom okraglego stlolu. lece pisac!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cebaryka Re: epatowanie - często wizjami to metoda dalatata 13.01.08, 23:23 antysemityzm, jak terroryzm są zjawiskami prowokowanym przez elity żydowskie i przez nie eksploatowane do celów strategicznych. antypolonizm, zbrodnie na ludności libanu i palestyny,itp. prowadzą do spodziewanych reakcji, które wykorzystywane są perfidnie jako ilustracje wcześniej głoszonych tez. antysemityzm istnieje w najpełniejszej postaci wśród was samych: nienawidzicie swoich semickich sąsiadów, a i manipulacje waszych elit w końcu obracają przeciw wam cały świat. polska była i jest jednym z najbardziej otwartych narodów. zaprzeczając temu i obrzucając ten kraj, który was przygarnął, gdy wszyscy inni pokazali wam drzwi wyjaśnia naturalną niechęć do takich osób. daruj sobie przyjacielu dalsze żałosne oskarżenia pod adresem polaków i zamiast tego pokaż trochę klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Napisy na plotach czy w ... 14.01.08, 00:27 publicznych ubikacjach, niczego nie dowodza,poza dowodem glupoty piszacych te bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Sam sobie poszukaj. 14.01.08, 00:22 ZACHOWUJE SIE PAN , jak czlowiek ograniczony umyslowo. Odpowiedz Link Zgłoś
cebaryka Re: Kielce-Herbskie, bracie oblacie 13.01.08, 14:12 każdy człowiek ma w sobie i diabła i anioła. sprytni manipulatorzy potrafią wydobyć z ludzi to , co im potrzebne. w kielcach tak się własnie stało. manipulując nastrojami tłumu, popchnięto ludzi do zbrodni. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Dlaczego tak wielu Zydów popiera natypolskie ... 13.01.08, 08:40 ...nagonki rozpętywane w imie ohydnego geszeftu ? Czy jest to "urok" cywilizacji gromadnosciowej - jeden narobi syfu , reszta się w tym tarza ... . A moze licza na to iz cwaniczkowie z holo-geszeftu dopuszcza ich do podziału łupów . Biorąc pod uwage jak to ta cywilizacja neguje parwde jako taka i po dzis dzień nonszalancko traktuje historyzm jest to prawdopodobne iz nie zauważają tego iz do tej pory hieny rozdrapywały miedzy soba a szeregowym pomagierom nie zostawało nic albo tez okruchy ... . A moze chca w ten spsób odwrócic uwage od włąsnych nierozliczonych po dzis dzień zbrodni na Polakach ? Być moze iz nie dociera do nich iz prędzej czy później ich nagonki spowoduja nagłosnienie ich zbrodni na Polakach . Podobnie i cała perfidnia antypolonizmu oraz ohyda holo-geszeftu zosatnie predzej czy później jednoznacznie oceniona . TAK CZY INACZEJ GRMADNE POPARCIE DLA HIENIEGO GESZEFTU I PLUGAWYCH NAGONEK JEST PRZYCZYNKIEM DO WYCIĄGNIĘCIA WNIOSKÓW CZY GOSZCZENIE ICH NA NASZEJ ZIEMII WYCHODZI NAM NA DOBRE ! Odpowiedz Link Zgłoś
tingri Re: Dlaczego tak wielu Zydów popiera natypolskie 13.01.08, 13:48 ze zbrodni na polakach nieche sie rozlicza przede wszystkim ubecy-polacy, bo tych bylo w ub 80-90 %, zydow bylo tylko 10 %. ciekawe ile nazwisk polskich ubekow jest ci znane? dlaczego ipn nie sciga polskich ubekow, tylko zydowskich? bo ipn jest kierowane przez antysemickich katoendekow. Odpowiedz Link Zgłoś
cebaryka Re: Dlaczego tak wielu Zydów popiera natypolskie 13.01.08, 14:44 tingri napisał: > ze zbrodni na polakach nieche sie rozlicza przede wszystkim ubecy-polacy, bo > tych bylo w ub 80-90 %, zydow bylo tylko 10 %. ciekawe ile nazwisk polskich > ubekow jest ci znane? dlaczego ipn nie sciga polskich ubekow, tylko zydowskich? skąd te dane? > bo ipn jest kierowane przez antysemickich katoendekow. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Dlaczego tak wielu Zydów popiera natypolskie 13.01.08, 15:08 > > tych bylo w ub 80-90 %, zydow bylo tylko 10 %. ciekawe ile nazwisk polski > ch > > ubekow jest ci znane? dlaczego ipn nie sciga polskich ubekow, tylko zydow > skich? > skąd te dane? Pewnie zaczerpniete od groSSa ... . Odpowiedz Link Zgłoś
tingri Re: Dlaczego tak wielu Zydów popiera natypolskie 13.01.08, 20:08 wypowiadasz sie na forum, a nie znasz podstawowych danych:)? z badan profesora paczkowskiego. zydow w ub bylo 10-12 %, a na stanowiskach kierowniczych ok 30 %, czyli ok 150 osob-i to sa ci twoi zydzi,a pozostalych 300 to byli polacy, bialorusi i ukraincy. ci mordowali polakow. polacy , najczesciej analfabeci mordowali polakow ignorancie, byla wojna domowa jak bys nie wiedzial. a potem ubecy, polacy z moczarem i katoendekiem piaseckim wpadli na pomysl by wine za wszystko zwalic na zydow. mieli pod reka antysemicki stereotym zydokomuny. a teraz katoliccy endecy powtarzaja ta antysemicka bajke. Zadnej zydokumuny nie bylo. bylo komuna, w polsce, co nie jest specjalnie dziwne wpierana i instalowana przez polakow z nizin spolecznych, polakow, nie zydow ignoracie. jak by zydom bylo tu tak dobrze, to dlaczego tuz po wojnie wyjechalo z polski ich 100000? bo sie bali ze zamorduja ich polscy sasiedzi, zreszta posty antysemitow na tym forum swiadcza, ze dzis tez musieli by uciekac. bo przeciez w setkach tysiecy pozydowskich domow mieszkaja teraz etniczni polacy, najczesciej antysemici Odpowiedz Link Zgłoś
cebaryka Re: Dlaczego tak wielu Zydów popiera tingri 13.01.08, 23:41 1. powojenny exodus żydów, nie tylko z polski, był stymulowany (przez twoich braci) m.in. pilną potrzebą zaludnienia izraela. 2. czyżbyś zaprzeczał istnieniu żydowskich oprawców w aparacie bezpieczeństwa stalinowskiej polski? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Nie mow tego glosno... 14.01.08, 02:52 Karol Marks, Fryderyk Engels,Roza Luksemburg i Liebknecht byli Niemcami,a Wolodja Ulianow byl Ruskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: tingri 14.01.08, 01:14 tingri napisał: > ze zbrodni na polakach nieche sie rozlicza przede wszystkim ubecy- polacy, bo > tych bylo w ub 80-90 %, zydow bylo tylko 10 %. ciekawe ile nazwisk polskich > ubekow jest ci znane? dlaczego ipn nie sciga polskich ubekow, tylko zydowskich? > bo ipn jest kierowane przez antysemickich katoendekow. Proporcje pomylily sie tobie. Akurat bylo odwrotnie? Moze powiesz skad swoje dane wziales? Od Morela, Grossa, Kosinskiego oraz im pocobnych "ofiar" polskiego antysemityzmu???! PS - A tak w ogole, to skad ty nadajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
grossdogrossa Re: Dlaczego tak wielu Zydów popiera natypolskie 13.01.08, 16:45 Cały świat wie, że to nie są nagonki a jedynie przypomnienie historycznych faktów. Tylko faszystowcy szowiniści chcą załgać prawdę odsłaniającą bandycką działalność ich ojców i matek. Być może dotyczy to również ciebie antysemicki rumakku. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Dlaczego tak wielu Zydów popiera natypolskie 13.01.08, 17:00 Plugawi potomkowie moreli i bermanów nie rozliczyli sie ze swych zbrodni na Polakach . tearz próbuja upiec dwie pieczenie na jednym ognisku i odwracając uwage od zdziczenia swych przodków chca przy okajzi sfinalizowac hieni hologeszeft . My was hieny obsewrujemy i wyciągmy wnioski - jak was tym razem pogonia to nie będziemy tak naiwni jak nasi przodkowie i nie przyjmiemy was - choćbyscie nie wiem jak skamlali ... . Odpowiedz Link Zgłoś
grossdogrossa Re: Dlaczego tak wielu Zydów popiera natypolskie 13.01.08, 17:33 Zawszone, zapijaczone brudasy, potomkowie morderców i szmalcowników nie rozliczyli się ze swych zbrodni na Żydach. Teraz próbują upiec dwie pieczenie na jednym ognisku i owracając uwagę od zdziczenia swych przodków chcą przy okazji zachować zrabowane Żydom mienie. My was hieny obsewrujemy i wyciągmy wnioski - jak was tym razem pogonia to nie módlcie się do naszego Boga. Nie pomoże - choćbyście nie wiem jak skamlali. Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: Dlaczego tak wielu Zydów popiera natypolskie 13.01.08, 17:38 plugawosc pana jezyka niestety wskazuje na to, ze nie oni sa plugawi. a te dwie pieczenie, prosze pana, to jezyk staliznimu. gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
grossdogrossa Re: Dlaczego tak wielu Zydów popiera natypolskie 13.01.08, 17:47 Graj uśmiechnięty dalata. Polska to nie tylko rumakki o umysłach zaćmionych chorobliwą nienawiścią. Odpowiedz Link Zgłoś
cebaryka Re: Dlaczego tak wielu Zydów popiera natypolskie 13.01.08, 23:46 dalatata napisał: > :-) trafiła grossa na kosa : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
grossdogrossa Re: Dlaczego tak wielu Zydów popiera natypolskie 14.01.08, 16:41 cebaryka napisał: > trafiła grossa na kosa : ))) trafiła grossa na kutosa : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Bostonie... 14.01.08, 02:44 TYLKO FEKALIA MASZ GLOWIE !...PRZECIEZ JESTES INTELIGENTNYM,MLODYM ZYDEM i stac ciebie na cos wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk przy okazji wyłazi wyjatkowośc ich "kultury" 14.01.08, 05:30 boston911 napisał: > Niech sie prokuratura wezmie i zesra. > Odpowiedz Link Zgłoś
highalt Prokuratura wszczęła postępowanie ws. książki "... 14.01.08, 08:34 Et tu brute? Et tu? lol Kretyn.. Odpowiedz Link Zgłoś
marian.kaluski Polakożerstwo Grossa trzeba zwalczać! 14.01.08, 09:56 Możemy wygrać z antypolskim rasizmem J.T. Grossa! Pseudokatolickie (liberalne; uczciwi teologowie mogliby śmiało zarzucić im tzw. herezje żydujących) wydawnictwo „Znak” w Krakowie dało Polakom wyjątkowo łajdacki prezent noworoczny. Wydało w tłumaczeniu na język polski książkę Żyda amerykańskiego pochodzenia polskiego Jana T. Grossa pt. „Strach. Antysemityzm polski tuż po wojnie. Historia moralnej zapadłości”. Książka została uznana przez prawych historyków (nie oportunistów, głównie za 30 srebrników!) nie tylko za niezgodną z prawdą historyczną, ale przede wszystkim za rasistowską – skrajnie polakożerczą. Prezes Instytutu Pamięci Narodowej Janusz Kurtyka nazwał Grossa „wampirem historiografii” („Gazeta Wyborcza” 10.1.2008), a redaktor naczelny dziennika „Rzeczpospolita” Paweł Lisicki napisał: „Po kolejnych opisach Grossa pojawić się musi proste pytanie: jeśli większość Polaków była taka, jak ich nam maluje autor „Strachu" – irracjonalna, otępiała, poddana machinacjom katolickiego kleru, pazerna i zbrodnicza masa – to czyż zaliczenie ich przez okupanta do kategorii podludzi nie było aby uzasadnione? Jest chyba tylko jeden współczesny historyk, który w podobny sposób opisywał Polaków pod niemiecką okupacją. O dziwo, to David Irving” (10.1.2008). W Australii, która na pewno jest państwem bardziej demokratycznym i tolerancyjnym, za TAKĄ książkę idzie się do sądu i za TAKI rasizm grozi kara więzienia. Żydzi australijscy na pewno przypilnowaliby, aby to prawo było wyegzekwowane! Kilka razy zadbali już o to. A co wolno demokratycznej i tolerancyjnej Australii i Żydom, to wolno również i Polsce i Polakom. Nie bądźmy bardziej grzeczni od Pana Jezusa, który miał odwagę fizycznie wyrzucać kupczących ze świątyni. Na okazywaniu zawsze grzeczności i uniżoności wobec Żydów wychodzimy jak przysłowiowo Zabłocki na mydle. Czasem trzeba walnąć pięścią w stół i krzyknąć głośno: „Basta!”. Inaczej będą oni zawsze jeździć na nas jak na starej kobyle. Niestety, można odnieść wrażenie, że wiele osób wpływych w dzisiejszej Polsce (głównie politycy i dziennikarze oraz komunistycznego chowu „naukowcy”) nie ma żadnego honoru, że króluje wśród nich wszechwładnie duch targowicy?! Patriotyzm uważają za chorobę tak groźną jak np. rak i w ogóle Ojczyznę nie mają w żadnym poważaniu. Stąd dołączają do wrogów Polski i Polaków i jednocześnie wmawiają narodowi, że to co robią jest rzeczą chwalebną, którą trzeba popierać i naśladować. Dlatego dobrze się stało, że kierownictwo Prokuratury Okręgowej w Krakowie, którą zasypano masą skarg na książkę i jej autora, podjęło decyzję o wszczęciu postępowania sprawdzającego czy doszło do popełnienia przestępstwa przez Jana T. Grossa. Niektórzy (skrajni filosemici i np. arcybiskup Józef Życiński z Lublina), uważają że sprawą książki „Strach” nie powinna zajmować się prokuratura. Może i nie powinna, jeśli ktoś staje w obronie bezgranicznej wolności słowa. Ale, powtarzam, dobrze się stało, że książką Grossa zajęła się prokuratura. Ten fakt jest ciosem moralnym dla Grossa i Wydawnictwa „Znak”. Wskazuje na to, że bardzo wielu Polaków (a zapewne wszyscy ci co uważają się za patriotów polskich, czyli ci co nie są jedynie zjadaczami polskiego chleba lub po prostu zwykłymi zdrajcami za 30 srebrników) mówią głośno żydowskiemu antypolskiemu rasizmowi: „Basta!!!”. Jeśli więc prokuratura nie ma się zajmować książką „Strach” to co my – Polacy możemy zrobić w sprawie tej książki, jak zaprotestować przeciwko jej obrzydliwemu antypolskiemu rasizmowi? Uważam, że: po pierwsze książkę powinno się po prostu publicznie spalić przed domem Wydawnictwa „Znak”. Nie powinna tego zrobić jakaś pojedyncza osoba czy nawet organizacja. Powinien powstać Ogólnonarodowy Komitet Protestu Przeciw Antypolskiemu Rasizmowi Jana T. Grossa i on powinien wyłonić delegację, złożoną z wolontariuszy i znanych osób z całego kraju, do dokonania tego aktu, który powinien być odpowiednio nagłośniony. Z książki żydowskiego naukowca Israela Shahaka „Jewish History, Jewish Religion” (London 1994) wiemy, że Żydzi w Izraelu z nienawiści do chrześcijaństwa palą publicznie „Nowy Testament”. My mamy prawo ze świętego oburzenia spalić dzieło, które na to sobie w pełni zasługuje. Tak jak każdy Polak ma moralne prawo spalić „Mein Kampf” Adolfa Hitlera. A „Strach” Jana T. Grossa jest właśnie współczesnym rasistowskim „Mein Kampf”! Po drugie polskie Ministerstwo Spraw Zagraniczych powinno ogłosić Jana T. Grossa personą non grata w Polsce. Angielskiego historyka Davida Irvinga, znanego ze skrajnego antysemityzmu, szereg państw uważa za persona non grta i nie wpuszcza do swego kraju. Tak dzieje się np. w Australii. Polska powinna pójść za przykładem Australii. Jan T. Gross jako skrajny polakożerca nie powinien mieć prawa wstępu do Polski. Jeśli wyjątkowo prożydowski rząd polski nie uczyni tego, to Polacy sami powinni zająć się tą sprawą. Ten „człowiek” nie powinien chodzić po polskich ulicach z podniesioną głową! Po trzecie, Wydawnictwu „Znak” w Krakowie powinna być odebrana licencja na prowadzenie biznesu. Tak, aby w przyszłości żadne wydawnictwo na ziemi polskiej nie wydało więcej tak polakożerczej książki. Niestety, mamy rząd całkowicie uległy wobec Izraela i Żydów rzekomo w imię polskiej racji stanu (do 1989 r. padaliśmy na kolana przed Moskwą, a dzisiaj padamy na kolana przed USA i Izraelem), mamy w Polsce jawnie działające antypolskie instytucje, mamy antypolskie wydawnictwa. Wszyscy oni jak dotychczas działali i działają bezkarnie, co zachęca naszych wrogów do coraz bardziej wyrafinowanych antypolskich akcji. Ale jest w Polsce również wiele milionów patriotów polskich, którzy przez swą liczbę są w stanie chociażby tylko w Polsce roztrzaskać łeb żydowskiej polakożerczej hydrze. Do akcji więc, Rodacy! Marian Kałuski, Australia Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: Polakożerstwo Grossa trzeba zwalczać! 14.01.08, 23:11 A moze ty rodaku wrocisz z Australii i poprowadzisz do zwyciestwa? apele sa tanie. twoj jest baaardzo tani. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Mowisz w ten sam sposob... 15.01.08, 01:46 co Gross.PRAWO DANEGO PANSTWA ZAJMUJE SIE TAKIMI SPRAWAMI,a refleksje takie , czy inne, pozostaja tylko refleksjami, jezeli nie zostana zgloszone w postaci pozwu sadowego. Odpowiedz Link Zgłoś
tingri neoendekow i antysemitow z ipn trzeba zwalczac 14.01.08, 22:42 gross atakuje nie polakow a polskich neoendekow. endeckie poglady w polsce to margines, ktory niestety dobrze zagniezdzil sie w ipnie i tvp. to co sie dziwic ze zaryn lub kurtyka taka ujadaja, skoro gross ich poglady bezceremonialnie atakuje? bravo gross. neoendekow wyrzucic z ipnu i tvpis!przeciez przegrali wybory. Odpowiedz Link Zgłoś