janina1_3 17.01.08, 07:09 przekażmy im znak pokoju i przeprośmy, że jesteśmy Polakami,czyli niesłusznymi członkami Wielkiej Wspólnoty Narodów Euroarabii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ojciecswiety Go west!! 17.01.08, 07:13 Trzeba wysłać odziały wojska,które będą chronić polskich osadników Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Go west!! 17.01.08, 08:57 ja bym od razu zaanektowal ten teren. przeciez staje sie on coraz bardziej polski. Przylaczyc to loknic do Polski. Niech sie nazywa Łókno. Fajna nazwa? Teraz tylko niech rzad da srebrnikow dla poszerzenia strefy polskiej na zachodnim brzegu jor... eee no tej rzeczki co tam jest... Odpowiedz Link Zgłoś
thor.g Re: Go west!! 17.01.08, 09:14 dokłądnie, US jako nasz wielki sojusznik bedzie dawać nam miliardy baksów na kontrolowanie tej strefy, a nasi żołnierze bedą mogli bezkarnie strzelac do niemieckich matek i dzieci, a aresztowania niemców i przetrzymywanie ich latami w naszych polskich więzieniach bedzie tylko samoobroną ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pretorianie_pis Tusk przeprosi Niemców za bezszczelnych Polaków... 17.01.08, 10:33 ... którzy ośmielili się osiedlać na niemieckiej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
cesarz_lodow_smietankowych Re: Tusk przeprosi Niemców za bezszczelnych Polak 17.01.08, 10:42 Czemu takim jak ty wszystko kojarzy się z Tuskiem albo Grossem? Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio-partaczunio Re: Tusk przeprosi Niemców za bezszczelnych Polak 17.01.08, 11:35 Znowy wylowilemm partacza. Nie dosc, ze pisze bzdury, to jest jeszcze "bezszczelny". Czy to oznacza brak szczelnosci Twojego glupiego czerepu? Zapisz sobie - BEZCZELNY !!!!!!!!!!! i zapamietaj, w co serdecznie watpie... Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Re: Tusk przeprosi Niemców za bezszczelnych Polak 18.01.08, 07:46 wujcio-partaczunio napisał: > Znowy wylowilemm partacza. Nie dosc, ze pisze bzdury, to jest > jeszcze To się pisze "jestsze" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tomcio888 jakie Löcknitz ?? 26.08.08, 19:52 Łęknica chłopcy i dziewczyny Łęknica !!! uczmy się nowych nazw www.kolej.one.pl/mapy/1/1099510834.jpg dalej będą tureckie Odpowiedz Link Zgłoś
pretorianie_pis Gross napisze książkę o prześladowaniu Polaków? 17.01.08, 10:34 ... to taki obiektywny historyk i pisarz. Odpowiedz Link Zgłoś
burlasino Re: Gross napisze książkę o prześladowaniu Polakó 17.01.08, 22:16 Przykro mi, ale Gross pisze tylko to, co każdy uczciwy Polak sam widzi i wie. Oczywiście we współczesnej Polsce nie mają miejsca pogromy Żydów (choćby dlatego, że nie ma za bardzo kogo "gromić"), niemniej jeśli posłucha się tego, co przecietny obywatel RP sądzi o Żydach, to włoś na głowie się jeży. Niestety, antyżydowskiego amoku dostają w dyskusjach nawet ludzie wykształceni, inteligentni i - wydawałoby się - kulturalni. Nie mam pojęcia skąd to się bierze, ale - moim zdaniem - nosi to znamiona jakiejś choroby, a przynajmniej fobii. Co prawda sam osobiście nie znam ani jednego Żyda, więc nie mogę nawet skonfrontować wysłuchiwanych opinii z rzeczywistością, ale wiem, że wygłaszający te opinie najczęściej również nie znają osobićie ani "pół" Żyda, niemniej swoje poglądy głoszą w sposób niezachwiany, a często wręcz z chorobliwym podniecieniem i agresją. Taka jest poslka rzeczywistość i każdy, kto jej zaprzecza łże po prostu jak pies (nie obrażając psów) i jest obłudny. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Ta choroba nazywa się wzajemność. 18.01.08, 01:07 Żydzi nienawidzą Polaków- Polacy nienawidzą Żydów. Co w tym niezrozumiałego? Odpowiedz Link Zgłoś
burlasino Re: Ta choroba nazywa się wzajemność. 19.01.08, 01:57 ppo napisał: > Żydzi nienawidzą Polaków- Polacy nienawidzą Żydów. Co w tym > niezrozumiałego? Chyba sam zdajesz sobie z tego sprawę, że napisałeś bzdurę. Na jakiej podstawie generalizujesz? Oprócz ciemnoty i kołtunerii, która nienawidzi z racji niedomogów umysłowych oraz patologicznych "fobów" różnej maści, są też miliony normalnych Polaków. W społeczeństwie Izraela jest z pewnością podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pretorianie_pis Noty dyplomatycznej nie będzie? 17.01.08, 10:37 Bartoszewski jest "uber alles"? Co trzeba zrobić z Polakami za granicą, żeby rząd Donalda Tusku ;-) zareagował? A może on nie ma czasu bo jest taki pochłonięty służbą zdrowia, jak Pawlak (nie ma czasu rozmawiać z górnikami) Odpowiedz Link Zgłoś
yigor Re: Go west!! 17.01.08, 14:50 thor.g napisał: > US jako nasz wielki sojusznik bedzie dawać nam miliardy baksów na > kontrolowanie tej strefy,... I koniecznie wziąć na ten cel dofinansowanie z Unii!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hetman131 Niemiec rozumie tylko kiedy dostaje w mor... 17.01.08, 14:55 Musicie zrozumiec jak wychowani sa niemcy...to co maja w genach od pokolen.. Niemiec rozumie wszystko jasno kiedy trzymany jest krotko i walony jest w morde od czasu do czasu... To wszystko..proste.. Odpowiedz Link Zgłoś
yyz777 po cholere sie tam pakuja 17.01.08, 07:14 trudno sie spodziewac czegos innego Odpowiedz Link Zgłoś
janina1_3 Re: po cholere sie tam pakuja 17.01.08, 07:20 Lubiom piniondze - ruwniesz niemecke. Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Re: po cholere sie tam pakuja 17.01.08, 07:27 janina1_3 napisała: > Lubiom piniondze - ruwniesz niemecke. Robiom konkorencje niemiaszkom do harc fir? Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Teraz sie czuja, jak murzyni i Zydzi w Polsce 17.01.08, 07:57 Takie zycie Odpowiedz Link Zgłoś
janina1_3 Re: Teraz sie czuja, jak murzyni i Zydzi w Polsce 17.01.08, 08:17 arius5 napisał: > Takie zycie Raczej jak murzyni w USA w latach 20-tych zeszłego wieku i raczej jak Żydzi w Niemczech hitlerowskich. W Polsce ci drudzy nie mieli i nadal nie mają najgorzej - na pewno lepiej niż rodowici Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
polo-nus Re: Teraz sie czuja, jak murzyni i Zydzi w Polsce 17.01.08, 09:16 Antysemito idz na forum NPD tam cie chetniej przyjma... nozami. Odpowiedz Link Zgłoś
janina1_3 Re: Teraz sie czuja, jak murzyni i Zydzi w Polsce 17.01.08, 09:19 polo-nus napisał: > Antysemito idz na forum NPD tam cie chetniej przyjma... nozami. Polo-rus dziekuję za wypowiedź. Niewiele wnosi ale jest zauważalna polakożerco. Idź na forum "Jedinaja Rossija" - czekają na ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Teraz sie czuja, jak murzyni i Zydzi w Polsce 17.01.08, 09:18 Janka weź wreszcie zdejmij różowe okulary, przestań jarać zioło i spójrz trzeźwym okiem na rzeczywistość - takie incydenty w Polsce są na porzadku dziennym - po prostu są ludzie i ludzie - ja mysle że ty nalezysz do tych którzy właśnie podobnie by się zachowywali jak ci niemieccy nacjonaliści gdyby w Polsce wystapiło podobne zjawisko osiedlania się innych nacji... Co do tolerancji dla zydów to mam najlepszy przykład sprzed dwóch tygodni kiedy w ramach przebieranego sylwestra szedłem z kumplem przez warszawe ubrany w długi płaszcz, białą koszule, kapelusz i z doprawionymi pejsami - niewiele brakowało a dostalibyśmy wpier... - i to w Warszawie a nie jakiejś pipidówce. Odpowiedz Link Zgłoś
janina1_3 Re: Teraz sie czuja, jak murzyni i Zydzi w Polsce 17.01.08, 09:21 Za prowokacje czasem trzeba płacić... W kibucu miałbyś łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Teraz sie czuja, jak murzyni i Zydzi w Polsce 17.01.08, 09:41 Własnie o tym mówie! Sama przyznajesz że bedąc żydem mozna dostac w czapke a w poprzednim poscie mówisz jak to żydom się świetnie w polsce zyje i że na pewno lepiej niż "rodowitym polakom" - boze jakas ty głupia...! Odpowiedz Link Zgłoś
orientespl Re: Teraz sie czuja, jak murzyni i Zydzi w Polsce 17.01.08, 09:46 Żeby było jasne - od lewicy i tzw. tolerancjonizmu tak samo mi daleko jak od Radia z Twarza i moheru. Uważam, ze obie opcje są siebie warte i poruszają się w tych samych ciasnych ramach mentalnych, wypełniając te ramki tylko inną treścią ale i tak wbrew potocznej opinii więcej ich łączy niż dzieli. Jestem bardziej zwolennikiem zdrowego rozsądku niż konkretnej opcji politycznej.... Więc ma pytanie kontrolne - odważłbyś się przejść przebrany za Papieża po ulicy Tel-Avivie czy np. po Mekce alebo po protestanckiej części Belfastu? Fundamentalistów i pospolitych chuliganów znajdziesz wszędzie, nie tylko w Warszawie.... Odpowiedz Link Zgłoś
polo-nus Re: Teraz sie czuja, jak murzyni i Zydzi w Polsce 17.01.08, 09:56 Wspaniale porownania "logiczne": Warszawa=Belfast, Zyd=papiez, otwartosc i polska tradycyjna bo wiekowa tolerancja= wojna domowa w polnocnej Irlandii; przestawiciel narodowosci= glowa kk. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
orientespl Re: Teraz sie czuja, jak murzyni i Zydzi w Polsce 17.01.08, 10:06 Ale co chciałeś przez to powiedzieć, logiku? Że jak u nas chuligani obcych biją to źle a jak naszych gdzieś biją to nie jest źle? Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Teraz sie czuja, jak murzyni i Zydzi w Polsce 17.01.08, 10:53 hihihi - cóż ale ja się nie poruszałem w przebraniu przuwódcy duchowego judaizmu więc nie wiem dlaczego miałbym się przebierac w Tel-Aviwie za papieza. Za to poruszałem sie w moim własnym przebraniu po tym miescie i nie miałem zadnego problemu mało z tym nie zauważyłem zadnego krzywego spojzenia - cóz może jak bym naciagnął moherowy beret to by ich ruszyło ;D - ale tego nie wiem. Jedno jest pewne - trudno jest być odmieńcem w Polsce - odmieńcem to znaczy - oficjalnie powiedzieć że się nie chodzi do kościoła (żaden polityk tego nie powie - hehe - może poza Senyszyn), że zyjesz w konkubinacie czy zwiazku homoseksualnym - Polska podobnie jak wiekszość krajów bloku wschodniego ( w tym DDR) nie jest przyjemnym miejscem do zycia - niestety większośc się na to godzi lub decyduje na wyjazd (ucieczke) zamiast próbować coś zmienić i cywilizować ten kraj. Ja np poswięciłem 2 lata na to żeby nauczyc mojego sąsiada że odchody jego psa nie moga zostawać przed wejsciem do klatki - i co najlepsze żyjemy w bardzo dobrych stasunkach nadal. A jakośc zycia kilku osób z sąsiedztwa sie znacznie poprawiła. Wiem że to troche poza tematem ale wszyscy tutaj rozmawiają o wielkiej polityce i zaszłościach historycznych od króla piasta - zapominając że tak naprawde to sami tworzymy stosunki społeczne tu i teraz wlaśnie poprzez te najmniejsze rzeczy czyli np. sprzatanie po swoim pupilu. Odpowiedz Link Zgłoś
orientespl Re: Teraz sie czuja, jak murzyni i Zydzi w Polsce 17.01.08, 11:05 > hihihi - cóż ale ja się nie poruszałem w przebraniu przuwódcy > duchowego judaizmu więc nie wiem dlaczego miałbym się przebierac w > Tel-Aviwie za papieza. hi, hi, hi - bo jakbyś chodził ubrany jak co dzień to nikt by w Izraelu nie poznał czyś Ty Polak, Niemiec, Rumun czy Australijczyk. A wizerunek Papieża był do śmierci Karola Wojtyły jednoznacznie kojarzony z Polakami - mogłeś się domyślać o co chodzi:-) W dużej części zgadzam się z tym co dalej napisałeś. Jednak nie wpadajmy w paranoję - od zawsze mieszkam w Polsce, jestem ateistą ale od Millera i Biedronia tak sami za dla sie trzymam jak od Rydzyka i Giertych... Piętnaście lat żyłem w konkubinacie wychowując wspólne dziecko, dopier w zeszłym roku wzięliśmy ślub aby.... było fajniej:- ) Nie spotykami sie z przejawami nietolerancji i ostracyzmy wobec mojej osoby. Uważam, że warto zwalczać własne lęki i kompleksy wtedy w twarzach innych (i tych wierzących i odmieńców) przestaniemy widzieć własne demony.... Uważam, że to też mój wkład w cywilizowanie tego kraju. Powiem Ci więcej - pamietam dobrze lata osiemdziesiąte (byłem już wtedy pełnoletnim człowiekiem) i widzę wielką, bardzo wielką pozytywną zmianę w wielu obszarach życia społecznego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Teraz sie czuja, jak murzyni i Zydzi w Polsce 17.01.08, 14:41 Prędzej przeszedł bym przebrany za Papieża po Tel-Avivie niż po Warszawie :) Takie przebranie u nas to drwina ze świętości :) Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Teraz sie czuja, jak murzyni i Zydzi w Polsce 18.01.08, 07:25 Jezeli ktos zaatakowalby cie w momencie kiedy szedlbys przebrany za pape to bylby to zdrajca narodu polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Teraz sie czuja, jak murzyni i Zydzi w Polsce 17.01.08, 10:19 janina1_3 napisała: > Za prowokacje czasem trzeba płacić... W kibucu miałbyś łatwiej. Uwazaj, barania glowo, zebys czasem nie zaplacil kiedys za prowokacje wychodzac z niedzielnej mszy. Odpowiedz Link Zgłoś
orientespl Re: Teraz sie czuja, jak murzyni i Zydzi w Polsce 17.01.08, 10:23 el.es napisał: > janina1_3 napisała: > > > Za prowokacje czasem trzeba płacić... W kibucu miałbyś łatwiej. > > Uwazaj, barania glowo, zebys czasem nie zaplacil kiedys za prowokacje wychodzac > z niedzielnej mszy. W sumie jesteś podobny do janiny. Ten sam jad, zapiekłość i wąskie spojrzenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Teraz sie czuja, jak murzyni i Zydzi w Polsce 17.01.08, 10:42 Wez sie w garsc i nie komentuj na oslep. Odpowiedz Link Zgłoś
orientespl Re: Teraz sie czuja, jak murzyni i Zydzi w Polsce 17.01.08, 10:20 Anvil napisał > Co do tolerancji dla zydów to mam najlepszy przykład sprzed dwóch > tygodni kiedy w ramach przebieranego sylwestra szedłem z kumplem > przez warszawe ubrany w długi płaszcz, białą koszule, kapelusz i z > doprawionymi pejsami - niewiele brakowało a dostalibyśmy wpier... - To Ty rasista jesteś!!! Jak śmiesz w imię zabawy przebierać się za Żyda Starozakonnego. Bęcki Ci chcięli za ten rasistowski wybryk spuścić.... To były penie lewackie bojówki zainspirowane swymi braćmi z PIS, którzy nie kryli oburzenia gdy córka kolega curki Tuska na sylwestra za duchownego chrześcijańskiego się przebrał.... Ech wy lewaki i katole - na was wyrastają wszelkie totalitaryzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Teraz sie czuja, jak murzyni i Zydzi w Polsce 17.01.08, 12:10 Judaizm to nie tylko religia ale i kultura - jao że impreza w dużej części odbywała sie przy dzwiekach folku zydowskiego - nie widze w moim stroju nic niestosownego. Odpowiedz Link Zgłoś
orientespl Re: Teraz sie czuja, jak murzyni i Zydzi w Polsce 17.01.08, 13:06 Oj, Anvil a czy ja pisałem, ze to niestosowne? O co innego tu chodziło, myślę, ze skumasz boś niegłupi człowiek sądząc z innego Twojego postu na który tez odpisąłem. Przeczytaj proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
highalt Jakbym ciebie zobaczyl w tym kapeluszu - 17.01.08, 10:53 to sam bym tobie przy..... Kretyn! Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Jakbym ciebie zobaczyl w tym kapeluszu - 17.01.08, 12:12 A niby dlaczego bys przy...? I dlaczego kretyn? Czy to może tylko Twój podpis a ja nie złapalem Odpowiedz Link Zgłoś
cesarz_lodow_smietankowych Re: Teraz sie czuja, jak murzyni i Zydzi w Polsce 17.01.08, 10:48 O czym ty bredzisz? Czy są w tym mieście obozy koncentracyjne albo getta? janina1_3 napisała: > arius5 napisał: > > > Takie zycie > > Raczej jak murzyni w USA w latach 20-tych zeszłego wieku i raczej > jak Żydzi w Niemczech hitlerowskich. W Polsce ci drudzy nie mieli i > nadal nie mają najgorzej - na pewno lepiej niż rodowici Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
orientespl Re: Teraz sie czuja, jak murzyni i Zydzi w Polsce 17.01.08, 09:36 Teraz się czują jak Żydzi w Niemczech w latach 30-tych.... Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 ...Palestyńczycy w Izraelu 17.01.08, 10:04 rugowani przez braci milujacych pokoj hehe Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Bo jest tanio! 18.01.08, 01:10 A Polak to niestety istota pazerna- i to tak, że pazerność i chęć oszczędności często przysłania zdrowy rozsądek i doprowadza do strat zamiast zysków. Odpowiedz Link Zgłoś
3centy Löknitz wypłasza Polaków 17.01.08, 07:18 jak ich tam nie chcą, to po co tam sie pchają ? Odpowiedz Link Zgłoś
dx7 Re: Löknitz wypłasza Polaków 17.01.08, 07:30 > jak ich tam nie chcą, to po co tam sie pchają ? Z takiego samego powodu z jakiego ludzie piszą posty na gazecie - bo mogą. Czy jeśli ktoś napisze, że mu się twoje teksty nie podobają to przestaniesz pisać na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
3centy Re: Löknitz wypłasza Polaków 17.01.08, 07:33 dx7 napisał: > > jak ich tam nie chcą, to po co tam sie pchają ? > > Z takiego samego powodu z jakiego ludzie piszą "papier sie nie czerwieni pisać mozna wszystko" Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Löknitz wypłasza Polaków 17.01.08, 09:00 dx7 napisał: > > jak ich tam nie chcą, to po co tam sie pchają ? > > Z takiego samego powodu z jakiego ludzie piszą posty na gazecie - bo mogą. Czy > jeśli ktoś napisze, że mu się twoje teksty nie podobają to przestaniesz pisać n > a > forum? Oczywiscie ze moga wyjechac i sie tam osiedlic ale musza sie liczyc z tym ze tam sa Niemcy i oni powoli stana sie Niemcami. Odpowiedz Link Zgłoś
thor.g Re: Löknitz wypłasza Polaków 17.01.08, 09:19 Nie przesadzajcie :) to 18km od granicy a znakomita większość pracuje póki co w Polsce. A teraz odpowiem na pytanie CZEMU tam jadą, chociaż wystarczy przeczytać ostani akapit artykułu , ceny kupna mieszkań. Wolałb yś kupić mieszkanko powiedzmy 50m^2 za 300k PLN czy za 150k ? Odpowiedz Link Zgłoś
orientespl Re: Löknitz wypłasza Polaków 17.01.08, 09:38 3centy napisał: > jak ich tam nie chcą, to po co tam sie pchają ? Czy uważasz, że dobrze sie tam dzieje? Czy uważasz, że tak być powinno? Odpowiedz Link Zgłoś
3centy Re: Löknitz wypłasza Polaków 17.01.08, 07:25 kwicolek napisał: > No a kiedy będą wiać z wysp? 1Ł = 0,50 zl :0 Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Löknitz wypłasza Polaków 17.01.08, 07:25 Wyślijcie tam Tuske on to załatwi,to znaczy Polaków załatwi!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
3centy Re: Löknitz wypłasza Polaków 17.01.08, 07:28 leszek993 napisał: > Wyślijcie tam Tuske on to załatwi,to znaczy Polaków załatwi!!!!!!!!!!! a moze raczej Grossa, pogodzą sie wtedy wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Re: Löknitz wypłasza Polaków 17.01.08, 08:31 Tsk nie ma czasu bo trzy razy w tygodniu gra meczyki, czekając na prezydenturę. Odpowiedz Link Zgłoś
zico24 Löknitz wypłasza Polaków 17.01.08, 07:25 Wstyd mi za naszych emigrantów, najpierw obozy pracy we Włoszech, teraz leja naszych w Niemczech...niech juz wracaja i wstydu nie robią albo niech wezma sprawy w swoje ręce, a nie płaczą do kamer jak im źle!!!Nikt im nie kazała wyjeżdzać!! Odpowiedz Link Zgłoś
janina1_3 Re: Löknitz wypłasza Polaków 17.01.08, 07:37 Chcieli wiency pinonżkuf (eurosuf). Odpowiedz Link Zgłoś
hella_79 Re: Löknitz wypłasza Polaków 17.01.08, 08:37 echh, jak dobrze by było gdyby wszyscy umieli czytać ze zrozumieniem... :P Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Löknitz wypłasza Polaków 17.01.08, 08:01 A kto im każe wracać do Polski? Ty? A dlaczego Ty im każesz wracać do Polski? A może oni chcą wrócić do Kanady albo do domu, w którym mieszkają. Ty widocznie lubisz się wtrącać w nie swoje sprawy. Ty się zajmij sobą lepiej, na pewno lepiej na tym wydziesz. A może ty nie umiesz tego? Może umiesz tylko gadać o sąsiadach? Taka cecha narodowa? Odpowiedz Link Zgłoś
dawid12399 Re: Löknitz wypłasza Polaków 17.01.08, 08:14 zico24 napisał: > Wstyd mi za naszych emigrantów, najpierw obozy pracy we Włoszech, > teraz leja naszych w Niemczech...niech juz wracaja i wstydu nie > robią albo niech wezma sprawy w swoje ręce, a nie płaczą do kamer > jak im źle!!!Nikt im nie kazała wyjeżdzać!! Co ty za głupoty pieprzysz za przeproszeniem. Wstyd powinno być ich niemieckim sąsiadom. Wśród normalnych Niemców, a nie młodych popaprańców z NPD jest raczej pozytywne podejście do Polaków, którzy kupują po niemieckiej stronie. Tym terenom grozi wyludnienie. Ci którzy chcą pracować wyjeżdżają na zachód, a małó kto odważa się na założenie własnej działalności. Ja sam mieszkam w Niemczech, tylko troche dalej od granicy - ok. 70 km - kupiłem dwa stare domy w stanie niemalże ruiny i je odremontowałem. Mam własną firmę, nie potrzebuję żadnego zasiłku i pomocy. Tak samo jak zresztą ci Polacy z opisanej miejscowości. Do mnie przychodzą Niemcy i gratulują odwagi bo w mojej miejscowości ludzie ok kilkunastu lat patrzyli na te domy i było im żal. To nie prawda, że Polacy osiedlający się za zachodnią granicą przynoszą wstyd, albo że inni powinni sie za nich wstydzić. Ty "zico24" po prosty nie rozumiesz tematy. Ci ludzie wzięli sprawy we własne ręce i chwała im za to. Kupienie mieszkania, lub domu we wschodnich landach wymaga sporej odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
janina1_3 Re: Löknitz wypłasza Polaków 17.01.08, 08:21 Dawid12399, zrobiłeś największą głupotę w swoim życiu! Odremontowałeś Niemcom dwa domu. Niedługo spalą ci samochód i wybiją szyby w tych domach. Uciekniesz do Polski i machniesz reką na swoje remontowe inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
janina1_3 Re: Löknitz wypłasza Polaków 17.01.08, 09:22 Zastanów się spokojnie - to naprawdę jest możliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy [...] 17.01.08, 09:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mrzorba Balcerowicz wyploszyl Polakow z Polski! 17.01.08, 09:51 Poand 20% bezrobociem. Wiec niech teraz zalatwi prace kazdemu Polakowi, ktory by chcial wrocic z emigracji przez niego spowodowanej... Odpowiedz Link Zgłoś
orientespl Re: Balcerowicz wyploszyl Polakow z Polski! 17.01.08, 10:25 mrzorba napisała: > Poand 20% bezrobociem. Wiec niech teraz zalatwi prace kazdemu > Polakowi, ktory by chcial wrocic z emigracji przez niego > spowodowanej... Balcerowicz dał każdemu to na co sobie zasłużył. Mi dał możliwość uczciwego zarobienia prawdziwych (nie pustego papieru) pieniędzy z możliwościa ich wymiany na dowolną walutę. Tobie i podobnym dał kopa w dupę. Chwała mu za to. Odpowiedz Link Zgłoś
orientespl Re: Balcerowicz wyploszyl Polakow z Polski! 17.01.08, 10:27 mrzorba napisała: > Poand 20% bezrobociem. Wiec niech teraz zalatwi prace kazdemu > Polakowi, ktory by chcial wrocic z emigracji przez niego > spowodowanej... A emigrację spowodowało wejście do UE i możliwość LEGALNEJ PRACY, na którą można się z wolnej woli zdecydować w coraz większej liczbie krajów. A do akcesji do UE reformy Balcerowicza bardzo wydatnie się przyczyniły - w tym kontekście masz rację ale nie o to Ci pewnie chodziło:-ppp Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 [...] 17.01.08, 07:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
janina1_3 Re: Co ma wspólnego metalowy dzban z glinianym g 17.01.08, 08:07 Dziekuję za te linki! W grudniu, na zaproszenie naszych eurodeputowanych, byłam w Parlamencie Europejskim. Stolica Euroarabii jest dziś rządzona przez emigrantów z Maghrebu i burmistrza masona. Na 23 radnych w Radzie Brukseli arabowie mają 15 przedstawicieli! Rządzą wszelkimi usługami dla turystów. Wprowadzają specyficzny terror wobec klientów o innej narodowości. Skracają dobę hotelową o kilka godzin po to, aby chrześcijanie nie kręcili się po ich arabskich hotelach. "Obcy" mogą im ewentualne "skoczyć na warstat" (wężykiem Jasiu). W Niemczech inni mają wybiajne szyby w samochodach a ich dzieci są w szkołach opluwane i bite przez wnuków siepaczy z Waffen SS. Polacy - trzymajmy się razem, nie sprzedawajmy swoich rodzin i naszych tradycji dla kilku więcej zasranych Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Co ma wspólnego metalowy dzban z glinianym g 17.01.08, 08:39 Pani szanowna była chyba w jakiejś alternatywnej Unii Europejskiej. Polecam też zmienić psychiatrę, bo bieżący szanowną panią oszukuje, konował jeden... Odpowiedz Link Zgłoś
janina1_3 Re: Co ma wspólnego metalowy dzban z glinianym g 17.01.08, 08:47 Wyjedź osiołku do hotelu Mozart w centrum Brukseli. Dopiero potem zabieraj głos na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Co ma wspólnego metalowy dzban z glinianym g 17.01.08, 09:01 janina1_3 napisała: > Wyjedź osiołku do hotelu Mozart w centrum Brukseli. Dopiero potem > zabieraj głos na forum... Oczywiście, wszyscy którzy nie są chorzy na twoją manię są osiołkami. Brawo :D Odpowiedz Link Zgłoś
polo-nus Re: Co ma wspólnego metalowy dzban z glinianym g 17.01.08, 09:24 Jedna jakoleczka wiosny nie czyni. Fora z fora ( dla ciebie won ), idz do Wszypolskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
rasklaat Re: Co ma wspólnego metalowy dzban z glinianym g 17.01.08, 09:56 to chyba Jola z Dywit, jej partia zboczeńców i wyłudzaczy znikła ze sceny więc porzuciła marzenia o karierze politycznej, zmieniła nicka i pierwszy raz w życiu pojechała za granicę (pracować w hotelu w Brukseli). Te wpisy to jej na szok kulturowy i zaskoczenie że są na świecie ludzie o innym kolorze skóry i religii i że nie wszyscy z nich siedzą w swoich wioskach przed chałupą tak jak ona przez całe zycie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Co ma wspólnego metalowy dzban z glinianym g 17.01.08, 10:02 no prosze, a w Royal Windsor Grand Place niczego takiego nie ma, bylem dwa miesiace temu. moze, pani(e) "janino" trzeba inne hotele wybierac? tak nawiasem mowiac, Arabow wielu nie widzialem - pochowali sie czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Co ma wspólnego metalowy dzban z glinianym g 17.01.08, 09:00 janina1_3 napisała: > Stolica Euroarabii, burmistrza masona, specyficzny terror, wnuków > siepaczy z Waffen SS. I jeszcze: > Polacy - trzymajmy się razem, nie sprzedawajmy > swoich rodzin i naszych tradycji dla kilku więcej zasranych Euro. Kolejny do leczenia nóg bo na głowę już za późno :D Odpowiedz Link Zgłoś
janina1_3 Re: Co ma wspólnego metalowy dzban z glinianym g 17.01.08, 09:16 unhappy napisał: > janina1_3 napisała: > > > Stolica Euroarabii, burmistrza masona, specyficzny terror, wnuków > > siepaczy z Waffen SS. > > I jeszcze: > > > Polacy - trzymajmy się razem, nie sprzedawajmy > > swoich rodzin i naszych tradycji dla kilku więcej zasranych Euro. > > Kolejny do leczenia nóg bo na głowę już za późno :D Za parę lat przypomisz sobie tą wymianę opinii - oby nie było za późno zdrowy Europejczu i POlucjancie. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Co ma wspólnego metalowy dzban z glinianym 17.01.08, 18:32 garem? Gdy ten się obróci to tamtego roztrzaska ! janina1_3 napisała: > unhappy napisał: > > > janina1_3 napisała: > > > > > Stolica Euroarabii, burmistrza masona, specyficzny terror, > wnuków > > > siepaczy z Waffen SS. > > > > I jeszcze: > > > > > Polacy - trzymajmy się razem, nie sprzedawajmy > > > swoich rodzin i naszych tradycji dla kilku więcej zasranych Euro. > > > > Kolejny do leczenia nóg bo na głowę już za późno :D janina1_3 napisała: > Za parę lat przypomisz sobie tą wymianę opinii - oby nie było za > późno zdrowy Europejczu i POlucjancie. T: Droga Janino Problem cały polega właśnie na tym,że oni doskonale zdają sobie sprawe z tego co robią i do czego to zmierza.Widocznie mają w tym swój cel,natomiast ludzie dają się na to nabrać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
orientespl Re: Co ma wspólnego metalowy dzban z glinianym g 17.01.08, 09:41 Wiesz co? Tacy jak Ty są z jednej parafi z Urbanem, Ikonowiczem i Zandbergiem. Więcej was łaczy niż dzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
3centy Löcknitz 17.01.08, 07:47 nie Löknitz tylko Löcknitz !. Wojciechowski zna się tylko na ukrainskich SS-manach . Odpowiedz Link Zgłoś
kat_ja1 Löknitz wypłasza Polaków 17.01.08, 07:55 A tak się bali Niemcy Polaków, że aż systemy antywłamaniowe kupowali hurtem. Okazało się, że to my powinniśmy się bać ich. Mam nadzieję, że skończy się wreszcie w Polsce tendencja do samokrytycyzmu. Generalnie mamy niską samoocenę, po części przez media. Nie wiem, czy zauważyliście, ale (np. w faktach) często jest używane takie określenie - "Na całym świecie jakaś oczywista sprawa wygląda tak, ale nie w Polsce", a następnie opisywane jest jakaś kuriozalna sytuacja. Niestety to powoduję, że czujemy się na szarym końcu w rozwiniętym świecie. Jak się pojeździ trochę po świecie, to oczywiście takie rzeczy rażą, bo każdy inny kraj ma wady, które przeszkadzają. To tyle. Filtrujcie informacje jakie wam przekazują media! Odpowiedz Link Zgłoś
dyngos Re: Löknitz wypłasza Polaków 17.01.08, 08:04 Jest jak piszesz. Ze swoich obserwacji dodam, że często w mediach mówi się, pisze w ten sposób, że "miało być dobrze, a wyszło po polsku", albo "oto Polska właśnie" jako negatywny obraz jakichś działań. To jest jakaś zmora. Przecież Ty, ja, ona się staramy, więc o co chodzi? Tacy, co się nie starają zawsze i wszędzie, nie tylko w Polsce się znajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Re: Löknitz wypłasza Polaków 17.01.08, 08:37 GW specjalizuje się w krytykowaniu wad Polaków, ponieważ jest to znana metoda manipulacyjna w psychologii. Obniżona samoocena sprzyja narzucaniu poglądów, słuchaniu "autorytetów" i komformizmowi. Odpowiedz Link Zgłoś
polo-nus Re: Löknitz wypłasza Polaków 17.01.08, 09:31 No to nie czytaj jej!!! I siedz cicho w tym "grajdole". Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: Löknitz wypłasza Polaków 18.01.08, 01:37 paralela1 napisała: > GW specjalizuje się w krytykowaniu wad Polaków, ponieważ jest to znana metoda > manipulacyjna w psychologii. Obniżona samoocena sprzyja narzucaniu poglądów, > słuchaniu "autorytetów" i komformizmowi. a moglbym sie edowiedziec na czym polega ta znana manipulacja w psychologii? bo mi umknelo... a ta obnizona samoocena to calej Gazety? tak chodzi ta Gazeta i ma niska samoocene? Odpowiedz Link Zgłoś
o90 wystarczylo osiedlic sie w Polsce 17.01.08, 07:57 nie ma sie co dziwic ze niemieckie zwierzeta gryza wystarczylo osiedlic sie w Polsce moze mieszkanie drozsze ale dzieci w szkole polskie i polscy bandyci na ulicach po co sobie robic dodatkowy klopot ? Odpowiedz Link Zgłoś
dyngos Löknitz. A może po prostu Łoknica 17.01.08, 07:57 Löknitz, Löknitz. A może po prostu Łoknica jak chcieli autorzy "brandu"? Odpowiedz Link Zgłoś
dyngos Re: Löknitz. A może po prostu Łoknica 17.01.08, 08:06 Oczywiście Löcknitz miałem na myśli Odpowiedz Link Zgłoś
adamyr za 10 lat 17.01.08, 09:58 w tym tępie 100 osób na rok to w Łęknicy za dziesięc lat będzie żyło 1200 Polaków a to bedzie większośc- zrobi się plebiscyt i pozamiatane. Proste! Odpowiedz Link Zgłoś
mam_ten_kraj_gdzies Niemcy mieszkajacy przy wschodniej granicy 17.01.08, 08:04 w zdecydowanej większości to współpracownicy STASI z własnej woli,po obaleniu muru stali raptem nazistami,ot taka skrajność miedzy jednym a drugim.Ale zanim zaczniecie opluwać popatrzcie na swoje podwórko gdzie podobnej swołoczy tez nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
orientespl Re: Niemcy mieszkajacy przy wschodniej granicy 17.01.08, 09:49 mam_ten_kraj_gdzies napisał: > w zdecydowanej większości to współpracownicy STASI z własnej woli,po obaleniu > muru stali raptem nazistami,ot taka skrajność miedzy jednym a drugim. Jak skrajność? Miedzy faszyzmem a komunizmem jest więcej podobieństw niż różnic. Swołoczy u nas mnóstwo ale czy to znaczy, że mam uważać, że niemeiceka swołocz prześladująca współobywateli to jakaś lepsza swołocz? Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Niemcy mieszkajacy przy wschodniej granicy 17.01.08, 12:20 Masz racje u nas też takie przefarbowania sa na porządku dziennym. Papa Giertych doradzał ówczesnym władzom polski z miedzynarodówka na ustach - a tu nagle z czerwonego stał sie brunatny - juz nie wspomną o członkach rządu, który odszedł juz w niepamięć choć dopiero 2 miesiące mineły - tam z kolei przefarbowania byłu=y z czerwonego na czarny. Jeśli ktoś kiedykolwiek sprzedała sie jednemu rezimowi to już bez reżimu żyć nie moze - nieważne czy reżim czerwony czt czarny. Odpowiedz Link Zgłoś
janina1_3 Re: Może by Gross napisał chociaż nowelę w tym te 17.01.08, 08:23 Nie napisze. Misją jego życia jest antypolonizm i zostanie jemu wierny... Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Może by Gross napisał chociaż nowelę w tym te 17.01.08, 15:22 Jak by jego misja był antypolonizm to mógł by napisać o okrutnych, niegodziwych Polakach i słusznym gniewie niemieckiej młodzieży ;P Ale moze zamiast sie Grossa czepiac sami o tym napiszecie ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlonia "przestępco-mea culpa!" 17.01.08, 08:21 Czytając te posty, wnioskuję, że jeśli ktoś z Państwa dostanie przykładowo-ostre bęcki idąc po ulicy, to uderzy się w pierś i powie "mea culpa";) Odpowiedz Link Zgłoś
janina1_3 Re: "przestępco-mea culpa!" 17.01.08, 08:26 Pewnie masz rację - większość przeprosi za to, że jest Polakiem i chętnie zapłaci za benzynę wydaną na podpalenie jego domu przez prawdziwych aryjczyków (oby tylko jeszcze 2-3 miesiące niemieckiego socjalu...). Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_eustachy Re: "przestępco-mea culpa!" 17.01.08, 08:44 latwo jest oceniac kogos siedzac wygodnie w fotelu w domu, w miejscu gdzie nie jest sie obiektem atakow ze wzledu na narodowosc, wyznanie kolor skory, no nie? powiedz, jak powitasz nowych sasiadow z powiedzmy z Ukrainy, co przyjada pracowac do Polski i zamieszkaja obok a ich dzieci beda chodzic do przedszkola z Twoimi? Odpowiedz Link Zgłoś
3centy Re: "przestępco-mea culpa!" 17.01.08, 08:50 wujek_eustachy napisał: > powiedz, jak powitasz nowych sasiadow z powiedzmy z Ukrainy, co przyjada zapytam tak, widzisz, kiedyś twój dziadek wygonil mojego siekierą z jego wlasnego domu, a ty teraz przyjezdzasz do nas, Czego tu szukasz ??? Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_eustachy Re: "przestępco-mea culpa!" 17.01.08, 08:53 a taka pewna jestes, ze Twoj dziadek niczego nie przeskrobal? nigdy nic nie ukradl, zlego nie zrobil? rozumujac w ten sposob mozna na kazdego cos znalezc i robiac tak, jestes dokladnie taka sama jak co, co Polakow bija i im samochody trzaskaja bo im tez sie nie podoba dziadek ktoregos tam to jest faszyzm, a jak sie konczy wiedza wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
3centy Re: "przestępco-mea culpa!" 17.01.08, 08:57 wujek_eustachy napisał: > to jest faszyzm, a jak sie konczy wiedza wszyscy znasz to z autopsji wujku ? Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_eustachy Re: "przestępco-mea culpa!" 17.01.08, 09:03 z lekcji historii drogi moj Panie za moich czasow jeszcze tego w szkole uczyli Odpowiedz Link Zgłoś
3centy Re: "przestępco-mea culpa!" 17.01.08, 09:13 wujek_eustachy napisał: > za moich czasow jeszcze tego w szkole uczyli Hitlera i Banderę w szkole też tego nie uczyli Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: "przestępco-mea culpa!" 17.01.08, 09:08 pawlonia napisała: > Czytając te posty, wnioskuję, że jeśli ktoś z Państwa dostanie przykładowo-ostr > e > bęcki idąc po ulicy, to uderzy się w pierś i powie "mea culpa";) a co ma piernik do wiatraka? Jako Polakowi nie podoba mi sie ze bije sie moich rodakow. Tylko hm czy oni dalej sa moimi rodakami mieszkajac za granica czy raczej juz niemcami. To jest zupelnie zrozumiale ze Niemcom moze sie nie podobac taki najazd Polakow i zamiana ich niemieckiego maisteczka w polskie (co nie oznacza ze trzeba/wolno od razu bic). i to Polacy zrobili ten problem. wiec po czesci wina jest ich. Po prostu jak wejdziesz miedzy wrony musisz krakac jak i one. Odpowiedz Link Zgłoś
polo-nus Re: "przestępco-mea culpa!" 17.01.08, 09:39 Dziecko! Poczytaj masz dostep do internetu.Kupowanie domow czy praca po drugiej stronie granicy to normalna rzecz.Tak robia Francuzi w Niemczech czy Szwajcarii, tak robia Niemcy, Holendrzy czy anglicy we Francji ze nie wspomne Angloduzji ( dle nieukow Andaluzji, Costa del Sol, gdzie sa cale dzielnice zamieszkale przez anglofonow nieznajacych hiszpanskiego od lat 1980-tych). Odpowiedz Link Zgłoś
dowis3 Łęknica wypłasza Polaków 17.01.08, 08:22 A czego spodziwać sie po Faszystach ? A tak ich wszyscy kochali, jacy niemcy są kulturalni - g...o prawda. Nie powinno było dojść do ich zjednoczenia i nie wyprowadzać wojsk Sawietskoi Armii z NRD. Teraz to się mści. Trzeba, że więcej pojechało naszych, by stanowili wiekszość - wtedy nie podskoczą. Odpowiedz Link Zgłoś
3centy Re: Łęknica wypłasza Polaków 17.01.08, 08:27 dowis3 napisała: > Nie powinno było dojść do ich zjednoczenia i nie wyprowadzać wojsk ale pewne efekty 45 lat i tak widać, "osti" sa jakby jacyś mniejsi, cherlawsi od tych zachodnich :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mrzorba Re: Łęknica wypłasza Polaków 17.01.08, 09:55 Oczywiscie, ze zgoda na zjednoczenie Niemiec byal wielkim bledem. Gdyby za Odra stacjonowali wciaz Rosjanie, to by do takich incydentow nie doszlo... Odpowiedz Link Zgłoś
lider4 Niemcy to dzikusy. 17.01.08, 08:27 Pisałem wcześniej, że trzeba wprowadzić zakaz osiedlania się Polaków w Niemczech (dla ich dobra) i odwrotnie. Dawne NRD to skrzyżowanie Gestapo z KGB. Bardzo wybuchowa mieszanka. Polacy nie bądźcie naiwni, wracajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
3centy Re: Niemcy to dzikusy. 17.01.08, 08:29 lider4 napisał: > Gestapo z KGB. Bardzo wybuchowa mieszanka. Polacy nie bądźcie > naiwni, wracajcie. sluszna uwaga Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Ale was Niemcy kochają 17.01.08, 08:30 to ta unijna miłość i tolerancja, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
3centy Re: Ale was Niemcy kochają 17.01.08, 08:35 paralela1 napisała: > to ta unijna miłość i tolerancja, hehe i to ze wzajemnościa Odpowiedz Link Zgłoś
klod1 Przylaczyc NRD do maciezy 17.01.08, 08:43 Niech nasza potezna armia przylaczy NRD do maciezy jak Wroclaw czy Malbork. Berlin byl zawsze Polski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
3centy Re: Przylaczyc NRD do maciezy 17.01.08, 11:51 klod1 napisał: > Niech nasza potezna armia przylaczy NRD do maciezy jak Wroclaw czy > Malbork. Berlin byl zawsze Polski!!! nie "polski" tylko wielecki histeryku :) Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: Przylaczyc NRD do maciezy 18.01.08, 01:17 Słowiański, w każdym bądź razie. Odpowiedz Link Zgłoś
dowis3 Firma ochroniarska w Łęknicy 17.01.08, 08:33 skutecznie mogłaby bronić Polaków przed niemieckimi bandytami albo zorganizować Przystanek Woodstock w Łęknicy jako odreagowanie na akty przemocy... Odpowiedz Link Zgłoś
megacham Dziwne 17.01.08, 08:35 A mi kiedys jeden starszy Niemiec powiedział: "żebym wiedział że Polacy są tacy fajni to bym do nich nie strzelał..." Widocznie ci co niszczą te samochody też nie wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
3centy Re: Firma ochroniarska w Łęknicy 17.01.08, 08:37 dowis3 napisała: > zorganizować Przystanek Woodstock w Łęknicy specjalnie dla niemców przywoić orkiestry wojskowe i strażackie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
alebaba17 dużo czasu jeszcze minie 17.01.08, 08:46 zanim wszyscy do wszystkich się przyzwyczają i kiedy przestaniemy pamiętać nawzajem złe rzeczy. W zasadzie jedno lekarstwo jest na to, muszą umrzeć ze 3 pokolenia wtedy przestaniemy się oskarżać i takich debili jak faszyści, wszechpolacy nie będzie, bo nie będzie na nich zapotrzebowania. Co mamy ogrodzić każdy kraj z osobna drutem kolczastym i pełna izolacja. Zastanówcie się nad tym. Wogóle nad tym tematem powinni debatować europarlamentarzyści jak skończyć z tymi fobiami w pierwszej kolejności a nie uchwalać bzdurne eurokonstytucje Odpowiedz Link Zgłoś
3centy Re: dużo czasu jeszcze minie 17.01.08, 08:47 alebaba17 napisał: > Co mamy ogrodzić każdy kraj z osobna drutem > kolczastym i pełna izolacja. ale ziomale Grossa wlaśnie to robią ! Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 młodzież Wszechniemiecka pewnie wzorowali sie na W 17.01.08, 08:49 Wszechpolakach, w utrudnianiu życia, Niemcom, Żydom, Rosjanom, Cyganom Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: dużo czasu jeszcze minie 17.01.08, 08:54 alebaba17 napisał: . Co mamy ogrodzić każdy kraj z osobna drutem > kolczastym i pełna izolacja. odnosze sie tylko do tego fragmentu twojego wpisu wiec prosze nie brac tego do calosci. a wiec: nie nie ogrodzic i td ale granice miedzykrajami to przecudowna rzecz!!! dzieki temu wiem ze jestem w Polsce a nie w Niemczech czy u Rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Löknitz wypłasza Polaków 17.01.08, 08:50 w pewnym sensie się Niemcom nie dziwie. Zamieszkuje wam grupa 200 osob w waszej malej miejscowosci i nagle wasza polska miejscowosc staje sie niemiecka. Tylko krok do rzadania przylaczenia takiego maista do niemiec. Mieszkasz w Niemczech, wyjechales to jestes Niemcem i zachowuj sie jak Niemiec. Miejsce determinuje to kim jestesmy czy tego chcemy czy nie. Kto mieszka powiedzmy 10 lat w Niemczech a poprzednie 20 mieszkal w Polsce to juc coraz bardziej staje sie Niemcem a przestaje byc Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
polo-nus Re: Löknitz wypłasza Polaków 17.01.08, 09:50 Rusz tylkiem ( albo palcem po internecie jeslis biedny ale inteligentny )po granicach Europy zachodniej i odkryjesz normalnosc ekonomiczna i zjawisko geograficzne strefy podgranicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
zen33 Re: Löknitz wypłasza Polaków 18.01.08, 07:15 Nie zgodze sie.Ja mieszkam juz 23 lata i jestem pelna gebom Polakiem z polskim paszportem i inni to akceptuja. Odpowiedz Link Zgłoś
jarema6 Löknitz wypłasza Polaków 17.01.08, 08:51 Wysłać do tych zniemczonych Połabian, Młodych Wszechpolaków z Romkiem na czele. Oni tam zrobia porządek odzyskają tereny dla słowiańszczyzny i Światowida. Odpowiedz Link Zgłoś
3centy Re: Löknitz wypłasza Polaków 17.01.08, 08:55 jarema6 napisał: > Wysłać do tych zniemczonych Połabian, Młodych Wszechpolaków z > Romkiem na czele. Oni tam zrobia porządek odzyskają tereny dla > słowiańszczyzny i Światowida. jak się będzisz więcej modlił a nie kpił, to może kiedyś to się stanie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
adamyr Re: Löknitz wypłasza Polaków 17.01.08, 09:01 Światowidzie widzisz krzywdę swych dzieci i nie karzesz Preunowi piorunami ciskac w germanską hołotę...hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
3centy Re: Löknitz wypłasza Polaków 17.01.08, 09:10 adamyr napisał: > Światowidzie widzisz krzywdę swych dzieci Swiatowid nie rychliwy ale sprawiedliwy, jego karząca ręka spadnie na niewiernych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anti.war napady na Polkakow to robota GroSSa 17.01.08, 09:00 ktory wybiela hitlerowcow i oskarza o zbrodnie ich ofiary dla geszeftu. Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_eustachy Re: napady na Polkakow to robota GroSSa 17.01.08, 09:06 ze statystyk wynika, ze na 10 Polakow podczas okupacji hitlerowskiej 9 kolaborowalo z hitlerowcami jak rozumiem, po woujnie wszyscy nagle petrioci sie zrobili i przegonili Zydow w imie, no wlasnie czego? Odpowiedz Link Zgłoś
3centy Re: napady na Polkakow to robota GroSSa 17.01.08, 09:18 wujek_eustachy napisał: > ze statystyk wynika, ze na 10 Polakow podczas okupacji hitlerowskiej 9 ze statystyk Grossa wszystko może wynikać :)) Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_eustachy Re: napady na Polkakow to robota GroSSa 17.01.08, 09:53 to nie statystyki Grossa, tylko polskich historykow znane od lat, ale jakos tak zawsze przemilczane szkoda mi energii na bezcelowe dyskusje, nacjonalistow jak widac nie brakuje w zadnym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
3centy Re: napady na Polkakow to robota GroSSa 17.01.08, 11:06 wujek_eustachy napisał: > to nie statystyki Grossa, tylko polskich historykow znane od lat, ale jakos tak > zawsze przemilczane chyba histeryków Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: napady na Polkakow to robota GroSSa 17.01.08, 09:58 no teraz to cie zdrowo pogielo, 9 na 10? moze jeszcze zdefiniujmy, co rozumiesz przez "kolaborowali" - bo jesli "nie walczyli czynnie z okupantem"="kolaborowali", to pewnie jeszcze wiecej sie znajdzie, moze i 99/100. ale chyba nie w tym rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_eustachy Re: napady na Polkakow to robota GroSSa 17.01.08, 10:49 kolaboracja oznacza donoszenie, wspolprace troche nieprecyzyjnie ujalem: na 1 osobe dzialajaca w podziemiu i walczaca z hitlerowcami przypadalo 9 kolaborujacych co do "nie walczacych czynnie" to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
3centy Re: napady na Polkakow to robota GroSSa 17.01.08, 11:08 wujek_eustachy napisał: > co do "nie walczacych czynnie" to nie wiem znowu ci się autopsja włączyła wujku Odpowiedz Link Zgłoś
3centy Re: napady na Polkakow to robota GroSSa 17.01.08, 09:17 anti.war napisał: > ktory wybiela hitlerowcow i oskarza o zbrodnie ich ofiary dla > geszeftu. rzekłes Cezarze ! Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 ciekawe, gdyby 200 Niemców się w Polsce osiedliło 17.01.08, 09:05 nagle w jednej 2-tysięcznej miejscowości. Ile by było hałasu i bójek? Odpowiedz Link Zgłoś
orientespl Re: ciekawe, gdyby 200 Niemców się w Polsce osied 17.01.08, 09:59 giuseppe53 napisał: > nagle w jednej 2-tysięcznej miejscowości. > Ile by było hałasu i bójek? Byłoby też larum na cały świat jaki to w Polsce rasizm. A w opisanym przyadku składa się to na karb pojedynczych "głupków". Niestety dużo hipokryzji jest w tych zachodnich demokracjach - wyczuleni są na faktyczne czy wyimaginowane (akty chuligańskie skierowane przeciw osobom innej narodowości) akty rasizmu w Polsce tuszując jednocześnie własny rasizm - vide wyciszona zbrodnia w Solingen, czy zbrodnia przez zaniechanie Holenderskiego wojska w Srebrenicy. A żeby jasne było jasne od senyszonowo-millerowo-ikonowiczowej lewicy tak samo mi dalek jak od Giertycha i Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
czechalnikov Mieszkanie za 3 tys. za metr! A w Krakowie 7 tys. 17.01.08, 09:06 Mieszkanie u nas 2 razy droższe, a zarobki 4 razy mniejsze. Kocham ten kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w zastanow sie 17.01.08, 09:16 loknitz to male maisto. w przecietnym poslkim miescie tez dostaniesz M za 3 tysiaki/metr. a 6 tysiecy za metr w miescie w polsce to w artykule chodzi oszczecin. ciekawe ile kosztuje M w takim berlinie. to jest porownanie. no i juz jest troche lepiej nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: zastanow sie 17.01.08, 09:46 Nie jest lepiej. Chałupa 18 kilometrów od Szczecina ale w kierunku na wschód była by zdecydowanie droższa. Metr mieszkania w Policach to min 4000 zł w Goleniowie podobnie. Oczywiście mowa tu o mieszkaniach w budownictwie wielorodzinnym. Odpowiedz Link Zgłoś
orientespl Re: zastanow sie 17.01.08, 10:13 kato28 napisał: > Nie jest lepiej. Chałupa 18 kilometrów od Szczecina ale w kierunku > na wschód była by zdecydowanie droższa. Metr mieszkania w Policach > to min 4000 zł w Goleniowie podobnie. Oczywiście mowa tu o > mieszkaniach w budownictwie wielorodzinnym. Loeknitz to mniejsze miasto i niższej rangi niż Goleniów czy Police... Odpowiedz Link Zgłoś
orientespl Re: Mieszkanie za 3 tys. za metr! A w Krakowie 7 17.01.08, 10:11 czechalnikov napisał: > Mieszkanie u nas 2 razy droższe, a zarobki 4 razy mniejsze. Kocham > ten kraj. Do robty się bierz, leniu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rozbior_4 Re: Mieszkanie za 3 tys. za metr! A w Krakowie 7 17.01.08, 10:28 za mieszkanie między ludźmi trzeba płacić, natomiast pionierstwo osadnictwa między zwierzętami (człekopodobnymi, a jednak nie ten gatunek) powinno być promowane, dlatego ceny są niższe. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Cieszy mnie, że macie zdrowy stosunek do Niemców. 18.01.08, 01:23 Jednak większość na tym forum prezentuje prawidłowy stosunek do naszych zachodnich sąsiadów, cyli zakorzenioną w genach niechęć, której nic nie przemoże. Chwała Bogu! Bo już myślałem, że sami "postępowi i tolerancyjni" tą gazetę czytają. Tak trzymać! A fanatyków "tolerancji" zjedzą, jak nie naziole to arabusy. Wyginą w każdym bądź razie :) Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: Cieszy mnie, że macie zdrowy stosunek do Niem 18.01.08, 01:41 przepraszam...... ja mam inny, paskudny wredny, okropny. niesttety nie mam niechetnego. a to pewnie moje geny? to co mam zrobic? zglosic sie do ppo na odstrzal? ramach oczywisscie dialogu i tolerancji. znanych polskich zalet! Odpowiedz Link Zgłoś