mniejwiecej 26.01.08, 11:50 polska wrazliwosc, rodzice najpierw dowiedzieli sie z mediow potem dostali telefon. wojsko jest tak zajete wojnami ze nie moze wyslac psychologa do rodziny. dno Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
noone74 Re: Tragedia CASY: Pilot Robert Kuźma zginął, bo 26.01.08, 12:14 czyms trzeba karmic czytelnikow portalu. Teraz bedzie gdybanie i inne sruty pierduty. Zaczna sie mowy o przeznaczeniach i JPII Odpowiedz Link Zgłoś
szczepo4 Re: Tragedia CASY: Pilot Robert Kuźma zginął, bo 26.01.08, 12:15 I po co wypisywac takie rzeczy? Jaki to ma związek z cała sprawa. Komu bedzie lżej? komu gorzej ? Czy pisze sie po to, żeby ten chory mmiał wyrzuty sumienia? - mam nadzieje, że nie! Ale pisze sie zeby był NEWS! Wyglada to na swoiste dziennikarskie "padliniarstwo" ! Kropka Odpowiedz Link Zgłoś
boguschitz Tragedia CASY: Pilot Robert Kuźma zginął, bo za.. 26.01.08, 12:24 Cóż za bzdurny tytuł. Dziennikarze opamiętajcie się ! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper A co to zmienia w tej sprawie, chyba "FAKT" czytam 26.01.08, 12:25 Równie dobrze można napisać że gdyby reszta nie wysuiadła to by był prawidłowo dociążony i nie byłoby tragedii, tez idiotyczna ale może znaleźć i redaktorów i sympatyków. Wyrazy współczucia dla "Agory" za szybujacy poziom, oczywiście w dół. Odpowiedz Link Zgłoś
malenka-81 Re: A co to zmienia w tej sprawie, chyba "FAKT" c 10.02.08, 18:53 Ludzie zastanówcie się co piszecie!!! Ktoś tam napisał że Robert Kuźma nie był doświadczonym pilotem... Czy ta osoba w ogóle znała Roberta??? Czy jest specjalistą od pilotowania samolotu??? Tak się składa że znałam Roberta i nie chcę tu analizować przyczyn katastrofy, doświadczenia pilota, bo NIE JESTEM SPECJALISTĄ w tej dziedzinie, ale jako kuzyn był mi na swój sposób bliski i bardzo bardzo bolą mnie te wszystkie komentarze osób dotyczące jego , katastrofy... To bezpodstawne oczernianie, analizowanie.... Proszę, zastanówcie się nad cierpieniem najbliższej rodziny, uszanujcie duszę zmarłego i nie zadawajcie jego najbliższym jeszcze większych ran. Dla nich największym cierpieniem była utrata syna, męża, brata...., a przede wszystkim serdecznego, życzliwego, rodzinnego, a przy tym niesamowicie inteligentnego, ambitnego człowieka. Mogę wymieniać bez końca jego zalety, ale prawdą jest ze jemu już życia nikt nie wróci . Proszę tylko o szacunek dla niego i najbliższej rodziny. Robert spoczywaj w pokoju [*] Odpowiedz Link Zgłoś
boguschitz Tragedia CASY: Pilot Robert Kuźma zginął, bo za.. 26.01.08, 12:33 Ktoś napisał taki artykuł bo mu pizło w dekel. Odpowiedz Link Zgłoś
kubaewa Tak to jest jak się z transportowego samolotu 26.01.08, 12:40 kosztownego i żrącego tony paliwa robi TAXI. Nie dość że obywatele musieli płacić za paliwo do ich taksówki, to jeszcze teraz będzie trzeba utrzymywać ich rodziny, sprzątać zwłoki i wrak samolotu. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Głupoty opowiadasz, wszędzie tak robią 26.01.08, 13:58 Zarówno piloci jaki i maszyny musza wylatać odpowiednia ilość godzin, inaczej traci licencję, nie widze w tym nic dziwnego ze polecieli jednym rejsem, pewnie że mogli pociągiem, ale nie pojechali. Gdyby pociąg sie wykoleił napisałbyś ze mogli leciec samolotem bo mają takie nowoczesne. Takie gdybanie coś Ci daje? Pamietasz jak autobus z pielgrzymką sie zderzył z cieżarówka? Przeciez mogli pojechac inna trasa albo pociagiem? Wojsko ma swoje samoloty i z nich korzysta, wbrew pozorom katastrofy liotnicze sa rzadkie, więc dlaczego nie? Specjalisci wyjasnia co było przyczyną, napewno nie ta że polecieli razem, a co do utrzymywania i sprzątania masz cos przeciwko? duzo wkładasz do wspólnej kasy? Zaprotestuj z imienia i nazwiska. Mnie wiele spraw drazni i o tym piszę, dlaczego płace większy ZUS niż rolnik czy tez przeciętny Polak a nic z tego nie mam, podobnie z opieka zdrowotna gdzie bule składke a korzystam z prywatnych zakładów. Masz pomysł jak mi zwrócić? ja nie bede wymawiał ludziom w nieszczęściu, ale tobie bym nie dał. Odpowiedz Link Zgłoś
yem nie wszędzie 19.02.08, 08:30 a./ te samoloty kupiono po 100 mln zł/szt. w innym celu, po to aby obsługiwały misje zagraniczne gdzie są polscy żołnierze lub woziły sprzęt wojskowy ,a nie były drogą taxi . b./ gdyby pociąg się wykoleił lub jakiś samochód służbowy wiozący wojskowych miał wypadek NA PEWNO nie zginęło by wszystkich 20 wysoko wykwalifikowanych wojskowych ,których wykształcenie też kosztowało kupę kasy. choćby dlatego że pochodzili z różnych jednostek i jechaliby w różnych kierunkach . c./ wylatać racjonalnie godziny piloci mogli w celach dla jakich kupiono te samoloty , po określonej liczbie tak zmarnotrawionych godzin w powietrzu ,kończy się resurs i samolot musi lecieć na przegląd do Hiszpanii ,co jest dodatkowym dużym kosztem . d./ katastrofy lotnicze są rzadkie , ale jeżeli już się zdarzą to są w skutkach najbardziej tragiczne .gdyby samolot strącono nad Afganistanem czy Irakiem mógłbym to zrozumieć ale strata takich ludzi i maszyny w trakcie lotu jako TAXI to tragiczny absurd. Abstrahując od kosztów ich śmierć to duża strata dla obronności Polski . ja też dużo wkładam z podatków i zusu i mnie wq..wia że pieniądze dla wygody wielu osób przeciekają lub są marnotrawione. Odpowiedz Link Zgłoś
qweta0 co by było gdyby... co za bzdura 26.01.08, 12:42 po co roztrząsać takie tematy, pomyślcie sobie jak się przez wasze artykuły będzie czuł człowiek, którego opisujecie, to jest news z niczego Odpowiedz Link Zgłoś
cztan blad pilota 26.01.08, 12:48 mogl byc przyczyna katastrofy.... bardzo wiele na to wskazuje... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-888 Re: blad pilota 28.01.08, 16:43 Wykluczam blad pilota. Byla przecie b.dobra pogoda. To okropne co sie stalo.Tajemnice zabrali do grobu !!Mozna domniemywac inne jeszcze przyczyny - dlaczego oni zgineli!!. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodeusz To pech.... 26.01.08, 13:13 gdyby pozostał w domu,może nadał by żyli?... Odpowiedz Link Zgłoś
pissonu Robert Kuźma zginął, bo mial mało doswiadczenia! 26.01.08, 14:23 Kuźma zginał bo był NIE DOWIADCZONYM pilotem. To był bład ludzki. On nie widział pasów bo leciał za nisko i drzewa je zasłaniały! Powodem wypadku był błądludzki, brak doseiadczenia i zlbo żle skalibrowany wysokosciomierz, albo zle parametry zaprogramowane na instrumentach. Podejzewam tęz ze bład był w zapisie wysokosci lotniska nad poziomem morza! Odpowiedz Link Zgłoś
fidus-achates co za debilny tytuł 26.01.08, 17:26 a jakby ten człowiek nie zastąpił kolegi, to zginąłby nie pilot? tragedia i tyle, po co te dziwaczne artykuły. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwand1 Re: co za debilny tytuł 26.01.08, 21:39 zgadzam się z tym stwierdzeniem, ten pilot leciał w charakterze pasażera czy prowadzącego ( nomen omen kierowca autobusu) a może miał wpływ na wynik lotu i jak by go nie było może inaczej lot by się zakończył??????????? Gazeta robi kaskę w utrzymywaniu żaru sensacji w drugiej i trzeciej dobie po tragedii Odpowiedz Link Zgłoś
anna-888 Re: Tragedia CASY: Pilot Robert Kuźma zginął, bo 28.01.08, 16:35 To skandal jak policjanci w Canadzie zachowuja sie. Przeprosic ? Wysokie opdszkodowanie powinni zaplacic oraz wkluczenie z zawodu policjanta. To istne przeciez bydlo !! Odpowiedz Link Zgłoś