honecker32 31.01.08, 17:45 Bardzo ale to bardzo dobra wiadomosc, przyszloroczne PIT-y i zaznaczenie odpowiedniej rubryki (lub brak - bezwyznaniowi) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.rzadkowolski Re: Senyszyn chce wprowadzenia podatku dla wierny 31.01.08, 17:49 Taaa... tylko pokazcie partie ktora zgodzi sie na takie cos? Ktora partia zdecyduje sie na razi "Armii Moherowych Beretow"? Nie wierzmy w cuda to jest Panstwo Chrzescijanskie, wiec inne religie i tak beda dyskryminowane i tak.. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu W Polsce katolicy placa podatki, a swiete krowy ni 31.01.08, 17:54 W Polsce katolicy placa podatki, a swiete krowy nie. Trzeba sie wziac za swiete krowy typu Senyszyn! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Głupstwa opowiadasz! 31.01.08, 17:58 poszeklu napisał: > W Polsce katolicy placa podatki, a swiete krowy nie. > Trzeba sie wziac za swiete krowy typu Senyszyn! Głupstwa opowiadasz! Katolicy rzucają na tacę co łaska. Jeden rzuca, drugi nie... A tak to będzie jasne - jesteś katolikiem to płać 1% na kościół. Nie jesteś, wydaj te pieniądze na co chcesz! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
krusnik02 Re: Głupstwa opowiadasz! 31.01.08, 19:14 taziuta napisał: > poszeklu napisał: > > > W Polsce katolicy placa podatki, a swiete krowy nie. > > Trzeba sie wziac za swiete krowy typu Senyszyn! > > Głupstwa opowiadasz! Katolicy rzucają na tacę co łaska. > Jeden rzuca, drugi nie... > > A tak to będzie jasne - jesteś katolikiem to płać 1% na kościół. > Nie jesteś, wydaj te pieniądze na co chcesz! :-) To ja postuluję, żeby z moich podatków nie opłacać darmozjadów sejmowych. Jestem ciekawy, czy posłanka Senyszyn na to pójdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Głupstwa opowiadasz! 31.01.08, 19:18 populistyczne głupoty wypisujesz. Sejm mogą wybierac wszyscy, nawet jeśli jego skład mi się nie podoba. KK to instytucja prywatna i nie moja. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Konstytucja RP zabrania podatku kościelnego 31.01.08, 19:46 Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej: "Art. 53, p.7. Nikt nie może być obowiązany przez organy władzy publicznej do ujawnienia swojego światopoglądu, przekonań religijnych lub wyznania." W Niemczech niepłacenie podatku kościelnego skutkuje administracyjnym wypisaniem obywatela z danego Kościoła. Zgodnie z Konstytucją RP, wprowadzenie podatku kościelnego na wzór niemiecki jest niemożliwe. Być może byłoby możliwe wprowadzenie podatku kościelnego na wzór włoski, tzn. obowiązkowe jest tylko płacenie na dowolną organizację religijną z listy, przy czym jeśli ktoś nie wybierze żadnej organizacji religijnej, to pieniądze idą na cel dobroczynny. Oczywiscie o ile w takiej wersji niepłacenie na dany Kościół nie skutkuje wypisaniem z niego. Odpowiedz Link Zgłoś
konkwista4 Re: Konstytucja RP zabrania podatku kościelnego 31.01.08, 19:51 Jak śmiesz zarzucać posłance profesor brak znajomości konstytucji kraju w którego sejmie zasiada??? Ty bezwstydny moherowy berecie! Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Konstytucja RP zabrania podatku kościelnego 31.01.08, 19:57 Popieram mądre propozycje rozwiązań prawnych, ale pani Senyszyn odstawia typowy populizm i demagogię. Przeczytała sobie w Gazecie Wyborczej reportaż o niemieckim podatku kościelnym i już dwa dni później ma projekt ustawy... Litości... :-\ Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Konstytucja RP zabrania podatku kościelnego 31.01.08, 20:35 O podatku kościelnym Senyszyn gada od dawna. W państwie, w którym 99% to podobno katolicy podatek kościelny byłby idealnym rozwiązaniem: katolicy uczciwie by odkładali na kościół, a te wszystkie komunistyczne mendy nie miały by się czego przyczepić, że katecheza, że fundusz kościelny itd. Aby zachować równość wobec prawa, komuchy w picie pisały by, że są niewierzący, przez to np 1% mniej by płacili podatku, katolicy wpisywaliby, że 1% preznaczają na swój kościół i byłoby fajnie. Oczywiście wysokość tego podatku byłaby pewnie większa, no bo jaki ksiądz z tkich groszy się utrzyma? Odpowiedz Link Zgłoś
ladne_sny Re: Konstytucja RP zabrania podatku kościelnego 31.01.08, 20:42 wyobraz sobie, ze nie tylko komuchy sa niewierzacy...wyobraz sobie, ze wiekszosc inteligentnych ludzi to niewierzacy, pytanie tylko ilu z nich satc na bycie bezkompromisowym. Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Konstytucja RP zabrania podatku kościelnego 31.01.08, 22:26 Ależ wyobrażam sobie ;) PS: a z kościoła się nie wypisałem, bo mi na to szkoda czasu. Od partii komunistycznej trzymam się z daleka, blisko mi do socjaldemokracji (w zachodnioeuropejskim rozumieniu), do iteligencji zaś nie chcą mnie przyjąć ;) aczkolwiek pod wykształciucha już podpadam. ladne_sny napisała: > wyobraz sobie, ze nie tylko komuchy sa niewierzacy...wyobraz sobie, ze > wiekszosc inteligentnych ludzi to niewierzacy, pytanie tylko ilu z > nich satc na bycie bezkompromisowym. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Konstytucja RP zabrania podatku kościelnego 01.02.08, 09:15 > PS: a z kościoła się nie wypisałem, bo mi na to szkoda > czasu. W Polsce podobno 95 ludzi to katolicy. Podobno, bo ja na przyklad tez pewnie jestem do nich zaliczany jako ze zaniesiono mnie kiedys (bez pytania o zgode) do chrztu, a tez jak moj przedmowca nie mam czasu na glupoty, wiec mam to gleboko, czy nadal formalnie tam naleze czy nie... Wprowadzenie takiego podatku pokazaloby ile osob tak naprawde z tymze kk (bo skupiamy sie na "wiekszosci") bedzie sie utozsamiac. kk bedzie sie bronil rekami i nogami, zeby takiego ustawodawstwa nie wprowadzac, bo wyjdzie szydlo z worka ilez to naprawde wiernych wsrod wiernych... Ja obstawiam, ze jakby przyszlo do placenia, to wiecej niz 20% narodu nie bedzie placic... ale co ja tam wiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Konstytucja RP zabrania podatku kościelnego 01.02.08, 09:30 kijwoko napisał: > W Polsce podobno 95 ludzi to katolicy. Podobno, bo ja na przyklad tez pewnie > jestem do nich zaliczany jako ze zaniesiono mnie kiedys (bez pytania o zgode) d > o > chrztu, Wszystkie znane publicznie dane mówiące o odsetku katolików, praktykujących lub nie (w tym owe "magiczne" 95%), pochodzą z badań socjologicznych, w których respondenci sami "się deklarują". Kościół nigdy nie posługiwał się w takich dyskusjach własnymi wewnętrznymi danymi dotyczącymi ochrzczonych, co zdajesz się sugerować. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Czyżby 01.02.08, 09:48 kapitan.kirk napisał: > Kościół nigdy nie posługiwał się w takich dyskusjach własnymi > wewnętrznymi danymi dotyczącymi ochrzczonych, co zdajesz się > sugerować. > > Pzdr > Kościół bada nie tyle ochrzczonych, lecz uczęszczających do kościoła i przystępujących do Komunii. I to co roku! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Czyżby 01.02.08, 10:01 pantanal napisał: > Kościół bada nie tyle ochrzczonych, lecz uczęszczających do kościoła i > przystępujących do Komunii. I to co roku! Owszem, nie ujawnia natomiast swoich danych wewnętrznych dotyczących liczby ochrzczonych i nie szermuje nią w dyskusjach jako liczbą swoich wiernych - co zdawał się, jeśli dobrze rozumiem, sugerować mój Przedmówca. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Senyszyn to damski Palikot 01.02.08, 17:23 Senyszyn i Palikot, szczegolne przypadki. Swiry jakby pacjenci psychiatry ministra MON Klicha. Psychiatra na czele armii! To sa powazne jaja!!! Geolog na czele Ministerstwa Skarbu szuka skarbu!!! Donald mendowaty (okreslenie malzonki Donka) historyk na czele rzadu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: Czyżby 03.02.08, 21:59 ostatnio kk organizował jakieś szeroko zakrojone badania (coś jak spis powszechni) i opublikował dane, wyszło tam właśnie chyba 98% katolików czy coś takiego, w Faktach o tym mówili nie mam pełnego zaufania do tych wyników ;p Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: Czyżby 03.02.08, 22:06 to niezupelnie prawda :-) badania KK rozrazniaja ludzi, ktorzy sie przyznaja do wiary, uczesczajacych na msze w niedziele (dominicantes) i przyjmujacych komunie (communicantes). poziom tych pierwszych to ok 50% populacji, a tych drugich to 15 % (jednak nie pamietam czy to odsetek dominicantes i czy populacji). przy czym sa kolosalne roznice miedzy diecezjami, rzedu nawet 50 punktow procentowych. to sa dane KK. natomiast najczesciej wystepujaca liczba w to owe 90iles procent, bo to dobrze wyglada. to jednak czysta demagogia i pusta liczba. Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: Czyżby 03.02.08, 22:09 tu sa ciekawe dane na temat uczestnictwa we mszy w czasie Wilekanocy. i choc sa wieksze niz zazwzycaj, to jednak mniejsze niz sie spoedziewalem bioracd pod uwage ze to wielkanoc www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2006/K_065_06.PDF Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Czyżby 04.02.08, 09:06 Jak widac m.in. z powyższego, statystyki te pochodzą z badań socjologicznych, tj. powstają na bazie deklaracji samych respondentów i nic nie mają wspólnego z archiwami kościelnymi dotyczącymi chrztów itd. Dlatego też wyrażane obawy, że ktoś może być w takich danych "traktowany jako katolik" mimo swojego sprzeciwu są na szczęście płonne. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Czyżby 04.02.08, 12:39 > Dlatego też wyrażane obawy, że ktoś może > być w takich danych "traktowany jako katolik" mimo swojego sprzeciwu > są na szczęście płonne. O co wiec chodzi z problemami z aktem apostazji i deklaracje hierachow kk, ze nie mozna boga odrzucic, gdy sie go juz przyjelo (czy cos w rodzaju, nie wyznaje sie specjalnie... i wcale mnie to nie boli) Nie zauwazyles, ze cos tu jest na opak? Bo to tylko i wylacznie deklaracja przynaleznosci do kk (chrzest ludzi doroslych i swiadomych swojej decyzji) powinna zaliczac do kk, bez tego nikt nie powinien byc tam zaliczany (pytanko: czy taki na przyklad Jan Chrzciciel chrzcil dzieci, czy tylko dorslych, bo cos mi sie tak wlasnie wydaje). W jakis sposob jest to analogiczne do domniemania niewinnosci - dopoki ktos czegos nie popelnil (i nie udowodni sie mu tego) jest formalnie niewinny. Tak wiec i to, ze ktos zostal zaniesiony w dziecinstwie do chrztu ma tu na cos wplywac? No bez przegiec! (jak kk przywroci chrzest doroslych, to zyska u mnie odrobine szacunku, naprawde) Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Czyżby 04.02.08, 13:22 No toć przecież właśnie piszę, że fakt chrztu nie rodzi żadnych skutków prawnych, fizycznych ani - by tak rzecz - statystycznych. Więc o co Ci właściwie chodzi...? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: Czyżby 04.02.08, 14:32 tu jest tylko jeszcze jedna mala rzecz. otoz ja podchodze z duza rezerwa do ankietowych badan nad religjnoscia. bo my wiemy, ze ludzie, ze jest cala masa ludzi, ktorzy sie wahaja, ktorych relacja z wiara jest bardzo skomplikowana. i ankieta zmusza ich to jednoznaczengo okreslenia sie. okreslenia sie, ktore, gdyby im pozwolic opoiwedziec o tym, wcale nie byloby takie latwe. mozna podejrzewac (ale tylko podjrzewac), ze tego typu wahania sprzyjaja statystyko biorac je w gore. skoro nie wiem, ale preciez zostlaem ochrzczony, no to jestem katolikiem... swoja droga, bardzo ciekawe bylyby badania na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Konstytucja RP zabrania podatku kościelnego 31.01.08, 22:31 > Aby zachować równość wobec prawa, komuchy w picie pisały by, > że są niewierzący, przez to np 1% mniej by płacili podatku, > katolicy wpisywaliby, że 1% preznaczają na swój kościół Obawiam się, że to już byłoby wbrew Konstytucji. Bo skąd państwo ma wiedzieć, kto jest katolikiem? Zapytać nie ma prawa. Więc pozostawałby tylko podatek dobrowolny, który niczym się nie różniłby od obecnego dawania na tacę, gdzie jedni dają, inni nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Konstytucja RP zabrania podatku kościelnego 31.01.08, 22:42 Ależ oczywiście. W picie dostajesz dodatkowe pole, gdzie wpisujesz któremu kościołowi chcesz przekazać swój procent podatku, jak w żaden kościół nie wierzysz - zostawiasz puste i nie płacisz wcale. I wtedy kościoły są finansowane przez państwo i nikogo to w poglądy nie szczypie. W konstytucji ponoć jest zapisana neutralność światopoglądowa państwa. anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > > Aby zachować równość wobec prawa, komuchy w picie pisały by, > > że są niewierzący, przez to np 1% mniej by płacili podatku, > > katolicy wpisywaliby, że 1% preznaczają na swój kościół > > Obawiam się, że to już byłoby wbrew Konstytucji. Bo skąd państwo ma wiedzieć, > kto jest katolikiem? Zapytać nie ma prawa. Więc pozostawałby tylko podatek > dobrowolny, który niczym się nie różniłby od obecnego dawania na tacę, gdzie > jedni dają, inni nie. > Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Konstytucja RP zabrania podatku kościelnego 31.01.08, 23:02 Ale czy to się, jeszcze raz pytam, różni od zbierania na tacę? Bo jak niczym, to po co w to angażować państwową biurokrację? No można, ale bez sensu - przecież chcemy mieć tanie państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Konstytucja RP zabrania podatku kościelnego 31.01.08, 23:40 A wszystko po to, żeby czarne macki sięgały po pieniądze, które ludzie chcą im dać, a nie wyciskały z państwa po kryjomu, poprzez opłacanie katechetów, fundusz kościelny, darmową ziemię, jaja z kulturą w Świątyni Opatrzności Bożej itd. Część ludzi chce im dawać, ich wola, ale część nie chce - i to należałoby uporządkować. PS: tak, wiele innych rzeczy też należy uporządkować, ale jak mam bałagan w kuchni, to nie jest dla mnie argumentem, że w przedpokoju też jest, ale zaczynam sprzątać. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush teraz to już praktycznie wszyscy przeklinają kler 01.02.08, 00:59 kontonaspam napisał: > A wszystko po to, żeby czarne macki sięgały po pieniądze, które > ludzie chcą im dać, a nie wyciskały z państwa po kryjomu, poprzez > opłacanie katechetów, fundusz kościelny, darmową ziemię, jaja z > kulturą w Świątyni Opatrzności Bożej itd. C > zęść ludzi chce im dawać, ich wola, ale część nie chce - i to należałoby uporządkować. teraz to już praktycznie wszyscy przeklinają chciwy i bezczelny kler ! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Konstytucja RP zabrania podatku kościelnego 01.02.08, 04:43 kontonaspam napisał: > A wszystko po to, żeby czarne macki sięgały po pieniądze, które ludzie chcą im > dać, a nie wyciskały z państwa po kryjomu, poprzez opłacanie katechetów, fundus > z kościelny, darmową ziemię, jaja z kulturą w Świątyni Opatrzności Bożej itd. ********************************* Oczywiście. Ci, co chcą - płacą. KK z owych funduszy organizuje swoje katechezy i co tam chce. A od pieniędzy pozostałych podatników - wara. Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Re: Konstytucja RP zabrania podatku kościelnego 01.02.08, 00:13 Poseł Senyszyn od lat to mówi,a inne baranki milczą w sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Konstytucja RP zabrania podatku kościelnego 31.01.08, 19:53 Inna sprawa, że nie jestem pewna, czy wprowadzenie jakiegokolwiek podatku kościelnego zapobiegnie sięganiu Kościoła katolickiego po inne publiczne pieniądze. Bo niby dlaczego? Skoro teraz prawo jasno oddziela państwo od Kościoła, a nie jest respektowane - to dlaczego po tej drobnej reformie respektowanie prawa miałoby się zmienić? Po prostu, żeby rozdział Kościoła od państwa był respektowany, potrzeba woli polityków. Gdy rządzą tacy, co chcą naginać prawo dla Kościoła, to i tak będą naginać. A gdy rządzą tacy, co nie chcą naginać prawa, to go naginać nie będą. Odpowiedz Link Zgłoś
concerta Re: Konstytucja RP zabrania podatku kościelnego 31.01.08, 20:54 Myślę, że na włoski model to sie polski KK nie zgodzi - bo 1% to za mało; pewno optowałby za niemieckim, bo to więcej (8-9%) plus rodzaj szantażu wobec tzw.przeciętnego Polaka-katolika: jak nie zapłacisz, wykreślamy i będzie o tym szczekać cała wieś, mohery cie na taczkach wywiozą, a na koniec pogrzeb pod płotem. Kupa ludzi, nawet tych co w kościele dwa razy do roku, będzie wolała zapłacić haracz niż znosić ostracyzm lokalnej społeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Konstytucja RP zabrania podatku kościelnego 31.01.08, 21:39 to niech znoszą, ale niech to będzie ich decyzja. własna. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Konstytucja RP zabrania podatku kościelnego 31.01.08, 22:32 > szantażu wobec tzw.przeciętnego Polaka-katolika: jak nie zapłacisz, > wykreślamy i będzie o tym szczekać cała wieś, mohery cie na taczkach > wywiozą, a na koniec pogrzeb pod płotem. Kupa ludzi, nawet tych co w > kościele dwa razy do roku, będzie wolała zapłacić haracz niż znosić > ostracyzm lokalnej społeczności. Wprowadzenie takiego haraczu jest niemożliwe, jest to bowiem sprzeczne z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Konstytucja RP zabrania podatku kościelnego 31.01.08, 22:11 anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej: > > "Art. 53, p.7. Nikt nie może być obowiązany przez organy władzy publicznej > do ujawnienia swojego światopoglądu, przekonań religijnych lub > wyznania." > > W Niemczech niepłacenie podatku kościelnego skutkuje administracyjnym wypisanie > m > obywatela z danego Kościoła. Zgodnie z Konstytucją RP, wprowadzenie podatku > kościelnego na wzór niemiecki jest niemożliwe. > > Być może byłoby możliwe wprowadzenie podatku kościelnego na wzór włoski, tzn. > obowiązkowe jest tylko płacenie na dowolną organizację religijną z listy, przy > czym jeśli ktoś nie wybierze żadnej organizacji religijnej, to pieniądze idą na > cel dobroczynny. Oczywiscie o ile w takiej wersji niepłacenie na dany Kościół > nie skutkuje wypisaniem z niego. ========================================= Zapomnialas o konstytucyjnym oddzieleniu funkcji Panstwa od Kosciola, a to przeciez na codzien tez widzimy. Zaplacenie podatku nie jest jednoznaczne z deklaracja wiary, to trzeba zrozumiec. Moge byc mahometaninem, ale z racji osobistych przezyc zycze sobie wspomagac na przyklad Kosciol Protestancki. I co? Nie wolno? A wprzyszlym roku zdeklaruje wspomaganie Zielonoswiatkowcow albo Katolikow. A wtedy co? W projekcie jest mowa o PIENIADZACH, a nie o oszolomskich teoriach "zamachu" na Kosciol i Wiare. A ze kuriewni kreca nosem, to co to kogo obchodzi? Beda dalej dbac o wiernych, wierni beda lawinowo wplacac, to chyba zrozumiale, prawda? Pomysl jest jak najbardziej logicznie uzasadniony i spolecznie niezbedny. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Konstytucja RP zabrania podatku kościelnego 31.01.08, 22:28 Chyba kompletnie nie rozumiesz o czym piszę. Zresztą na gazecie to normalne. Jeżeli miałby być system taki jak w Niemczech: nie płacisz na Kościół - urzędnik wysyła do twojego Kościoła powiadomienie, że się wypisujesz - to jest to sprzeczne z Konstytucją. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Konstytucja RP zabrania podatku kościelnego 31.01.08, 22:37 > Moge byc mahometaninem, ale z racji osobistych przezyc zycze sobie > wspomagac na przyklad Kosciol Protestancki. I co? Nie wolno? Takie rozwiązanie nie byłoby prawdopodobnie sprzeczne z art. 53. Konstytucji, ale nie wiem, czy miałoby jakikolwiek sens. Skoro płacenie na konkretny Kościół nie byłoby obowiązkowe, to po co w ogóle państwo ma się tym zajmować? Chyba dla zwiększenia biurokracji. "Tanie państwo". Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Konstytucja RP zabrania podatku kościelnego 31.01.08, 22:56 anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > > Moge byc mahometaninem, ale z racji osobistych przezyc zycze sobie > > wspomagac na przyklad Kosciol Protestancki. I co? Nie wolno? > > Takie rozwiązanie nie byłoby prawdopodobnie sprzeczne z art. 53. Konstytucji, > ale nie wiem, czy miałoby jakikolwiek sens. Skoro płacenie na konkretny Kościół > nie byłoby obowiązkowe, to po co w ogóle państwo ma się tym zajmować? Chyba dla > zwiększenia biurokracji. "Tanie państwo". ========================================= Niekoniecznie tylko biurokracji, bo pieniadze przeciez by wplywaly. Dalo by asumpt do odrzucania przez organy wladzy (zwlaszcza lokalnej) wnioskow o sponsorowanie Kosciola. Obawiam sie jednak, ze z kolei Kuriewni, przed przystapieniem do jakiejkolwiek kruchtowej poslugi, poza zwyczajowym "co laska (ale nie mniej niz....)", zadaliby okazywania PITow. Wtedy rozkrecilby sie cyrk na calego! Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Konstytucja RP zabrania podatku kościelnego 31.01.08, 23:05 > Niekoniecznie tylko > biurokracji, bo pieniadze przeciez by wplywaly. > Dalo by asumpt do odrzucania przez organy wladzy (zwlaszcza > lokalnej) wnioskow o sponsorowanie Kosciola. Chyba śnisz! Jak teraz dają Kościołowi lekką rączką, to wtedy też by dawali. Niby z jakiego powodu mieliby się stać bardziej porządni? Bo by wiedzieli, że Kościół już dostał od swoich wiernych? A teraz niby nie wiedzą? Doskonale wiedzą, że wierni to co chcieli, to dali na tacę - a mimo to szafują pieniędzmi publicznymi. Tego żaden podatek kościelny nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Konstytucja RP zabrania podatku kościelnego 31.01.08, 23:12 > Obawiam sie jednak, ze z kolei Kuriewni, przed przystapieniem do > jakiejkolwiek kruchtowej poslugi, poza zwyczajowym "co laska (ale > nie mniej niz....)", zadaliby okazywania PITow. > Wtedy rozkrecilby sie cyrk na calego! Ależ nie. W przypadku gdyby taki podatek istniał, Kościół musiałby zlikwidować instytucję "co łaska", a okazywanie PITów byłoby całkiem sensowne. Jak wiadomo biedni płacą niższe podatki, a bogaci wyższe. Bezrobotni wcale. Gdzie tu cyrk? Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush To co sie w Polsce dzieje jest chore. 31.01.08, 23:30 To co sie w Polsce dzieje jest chore. na co sobie bezczelny kler pozwala - to przechodzi ludzkie pojecie Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu W Polsce katolicy placa podatki i utrzymuja panstw 31.01.08, 19:21 W Polsce katolicy placa podatki i utrzymuja panstw Autor: poszeklu 31.01.08, 19:20Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz cytującOdpowiedz W Polsce katolicy placa podatki i utrzymuja panstwo, a swiete krowy nie. Trzeba sie wziac za swiete krowy typu Senyszyn! Taziuta, zrozum, ze Senyszyn do skladek na Kosciol ma takie prawo sie wypowiadac jak slon Trabalski. To nie jej wyznanie i niech sie zajmie swoimi skladkami swiatyni swojego wyznania. Tu chodzi o to, kto placi na to panstwo! Bo swiete krowy rozkradaja go tylko i jeszcze innych chcialyby pouczac. To panstwo w 99% finasowane jest przez katolikow i takie badziewie, taki smiec z marginesu finasowego szrej strefy niech sie zamknie, albo zacznie placic i podliczymy jaki swieta krowa wniosla udzial procentowy do budzetu panstwa, ze smie swoja szkaradna gebe otwierac. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: W Polsce katolicy placa podatki i utrzymuja p 31.01.08, 19:59 cytat : "To panstwo w 99% finasowane jest przez katolikow" Czy to znaczy ze tylko katolicy placa podatki , czy moze ze 99% obywateli to katolicy ? Tylko cholera skad SLD czy PO wzielo tyle glosow ? Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: W Polsce katolicy placa podatki i utrzymuja p 31.01.08, 20:28 indianski napisał: > cytat : "To panstwo w 99% finasowane jest przez katolikow" Czy to znaczy ze > tylko katolicy placa podatki , czy moze ze 99% obywateli to katolicy ? > Tylko cholera skad SLD czy PO wzielo tyle glosow ? Calkiem mozliwe ze dokonano falszerstwa. Za PRLu tez zawsze PZPR wygrywalo a przeciez ci ludzie ktorzy liczyli glosy za PRLu nie znikneli, ani nie wyjechali bo coz takie nieudaczniki moga robic za granica ? Lokalne komitety wyborcze, polskie biura OBWE to wlasnie przechowalnia dla tych POpaprancow. Co jakis czasczerwona pzda Senyszyn POpluwa na katolikow a jakim prawem sie pytam ?! Skoro polski podatnik placi na koryto mniejszosci niemieckiej w polskim parlamencie, skoro placi za tablice miejscowosci i nowe mapy po niemiecku to dalczego nie ma nie placic na katolikow ktorych jest przeciez duzo wiecej niz folksdojczow !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bromba_bez_glusia Re: W Polsce katolicy placa podatki i utrzymuja p 31.01.08, 22:42 aplus napisał:> Calkiem mozliwe ze dokonano falszerstwa. ------------------------------ Usmialam sie jak norka:)))) Sugerujesz wiec, ze 99 proc spoleczenstwa glosowalo na PiS i LPR, ale tym POwskie mendom udalo sie to zafalszowac? A ze tak z ciekawosci spytam: sadzisz tez ze wszystkie przestepstwa w Polsce, a takze zdrady malzenskie, seks przedmalzenski i popyt na kondomy sa sprawka tego jednego procenta ateistow, muzulmanow, buddystow itp?:) Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: W Polsce katolicy placa podatki i utrzymuja p 01.02.08, 17:12 99% placacych podatki w Polsce to katolicy. Reszta nie placi tylko permanentnie oszukuje. I to oszukuje dotyczy dokladnie takich grubych swin, ktore robia w ciagu roku wiele milionow. Ta czerwono - rozowa burzuazja placi tyle co nic. Jest tego pokazna liczba, stad pozostali stanowia 99%. I pewnie teraz za rzadow mafii PO jeszcze tym dochnalom, stoklosom, itd., bedziemy placic odszkodowania za krzywdy moralne. To sa swiete krowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: W Polsce katolicy placa podatki i utrzymuja p 03.02.08, 21:54 poszeklu, jakby wprowadzono podatek od pojemności głowy, to byś nie musiał składać żadnych zeznań podatkowych ;) tylko 1% polaków to źli ateiści, którzy nie płacą podatków, reszta to praktykujący katolicy, którzy nie popełniają żadnych przestępstw? ciekawe ;p Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: W Polsce katolicy placa podatki i utrzymuja p 03.02.08, 22:18 te 99 procent to nawet w snach hierarchow nie wystepuje....a marzenia uleglyby szybkiej denominacji po wprowadzeniu podatku (ktory bylby swietnym pomyslem) Odpowiedz Link Zgłoś
manes3 Re: W Polsce katolicy krada najwiecej 31.01.08, 20:20 idac twoja ściežka myślowa(???) to najwiecej zlodzieji,i przestepców jest miedzy katolikami..nieprawdaž??? A po trosze to i prawda bo takie megaszuje jak Rydz, czy Jankowski sa napewno w czolówce polskich obludników. Swoja droga bylbym bardzo ciekawy kto dawalby na tych zboczeńców pieniadze.... notowania polskiego kościola katolickiego lecialy by na LEB!!! N apoczatek wystarczylo by opodatkować kler...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mam_ten_kraj_gdzies Ale ty masz pusty łeb 31.01.08, 20:32 inteligencja prosto z PiSuaru,hehehehe. Nie kradnij katoliku forsy która twoją nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Głupstwa opowiadasz! 31.01.08, 19:16 Nie przepadam za tą kobieta, ale w tym wypadku dobrze mówi! Popieram w 100%! I z tych pieniędzy finansować budowę świątyń, katechetów w szkołach etc. Tylko co zrobi KK, gdy okaże się, że katolików mamy nie 96%, a 35%? Proszę także w trakcie projektowania tej ustawy pamiętać o małżeństwach wspólnie opodatkowanych, gdzie jedno jest wierzące, a drugie nie. W trakcie pisania projektu na pewno można to jakoś rozsądnie rozwiązać. Np. jeśli biorą ślub kościelny (potovznie zwany jednostronym), to wnoszą dodatkową opłatę, żeby usługę księdza opłacić - to uczciwe. Uczciwsze niż sytuacja, w której ja, ateista, miesiąc w miesiąc finansuję KK, którego działań nie akceptuję. Odpowiedz Link Zgłoś
daribal Re: Głupstwa opowiadasz! 31.01.08, 19:51 Ja też nie lubię Senyszyn i na dodatek w szczerość intencji nie wierzę. Ale taki pogląd bym poparł gdyby konsekwentnie poszedł dalej i: - obiekty sportowe finansowali kibice (teraz mamy np. ogólnonarodową zrzutkę na Euro2012) - leczenie finansowali chorzy - naukę finansowali rodzice - drogi finansowali kierowcy - komunikację miejską pasażerowie itd. Bez tego to pozostaje tylko lewackie "dowalmy facetom w sukienkach". Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw1 Re:daribal napisała: 31.01.08, 20:05 daribal napisała: > Ja też nie lubię Senyszyn i na dodatek w szczerość intencji nie wierzę. Ale tak > i > pogląd bym poparł gdyby konsekwentnie poszedł dalej i: > - obiekty sportowe finansowali kibice (teraz mamy np. ogólnonarodową zrzutkę na > Euro2012) > - leczenie finansowali chorzy > - naukę finansowali rodzice > - drogi finansowali kierowcy > - komunikację miejską pasażerowie itd. > Bez tego to pozostaje tylko lewackie "dowalmy facetom w sukienkach". No jeżeli tak to możesz pojechać dalej:rząd niech finansuje siebie,policja niech finansuje policję,celnicy celników.W tych dwóch ostatnich przypadkach by nie było problemu Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszywprawo I prawie tak jest 31.01.08, 23:27 jak piszesz, albo być powinno. W życiu nie obejrzałem meczu, nudzi mnie to maksymalnie i nie rozumiem, dlaczego cały naród zgodnie uznał, że trzeba postąpić wg metody zastaw się, a postaw się. Jest tyle potrzeb, a my będziemy budować stadiony (których jakość wykonania, przy takim tempie prac, można łatwo przewidzieć, a może to się skończyć masakrą ludzi.) Korzyści pozasportowych z tego nie widzę i tak, uważam, że jeśli kibice chcą mieć mistrzostwa, to niech płacą. Naukę rodzice w dużej części finansują, ale akurat opłacanie szkolnictwa z podatków jest chociaż o tyle słuszne, że nikt nie jest wykluczony z obowiązku szkolnego. Natomiast czesne w szkołach prywatnych powinno się odpisywać od podstawy opodatkowania (może tak jest, nie wiem). To samo dotyczy leczenia. Drogi kierowcy JUŻ finansują w akcyzie i przeróżnych dodatkach do ceny benzyny. Każda taka opłata miała iśc na budowę dróg. Jeśli trafia gdzie indziej, co bardzo prawdopodobne, to jest inny problem. Na komunikację miejską pasażerowie kupują bilety. A jeśli jest dodatkowo sponsorowana z budżetu, to powinna być bezpłatna. I tak dalej. Nie wiem, czy chciałeś obrócić argument Senyszyn w absurd, ale moim zdaniem powinno być mniej-więcej tak jak proponujesz. Tylko oświatę i zdrowie traktowałbym nieco inaczej, a to dlatego, że w pierwszej chodzi o stwarzanie równych (o ile to możliwe) szans dla dzieci z przeróżnych środowisk (same sobie nie zasłużyły na gorszy czy lepszy los), a w drugiej sprawie chodzi o ratowanie życia, a to jest ważniejsze od czyichkolwiek poglądów, lewo- czy prawoskrętnych. Kościół nie służy pomaganiu dzieciom w godnym życiu ani życia (doczesnego) nie ratuje. Kościół jest tak samo opcjonalny jako sport, a jedno i drugie powinno być finansowane tylko przez klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej jest powód by finansować EURO 31.01.08, 23:41 EURO to szansa na rozwój dla kraju i bez obaw spłaci się parokrotnie, pewnie już w samym roku mistrzostw jeśli policzyć kasę jaką zostawią turyści ;) a przecież przede wszystkim chodzi o promocję, o pokazanie że jesteśmy poważnym krajem, który jest w stanie zorganizować taką imprezę, a nie jakimś zaściankiem, ludzie przyjadą, poznają nasz kraj, może wrócą na wakacje? albo z interesem? o to w tym wszystkim chodzi, jeśli rząd przeznacza pieniądze na rozwój gospodarczy kraju, to jak najbardziej powinien wspierać organizację EURO! w każdym kraju organizację tak wielkich imprez wspiera państwo, jest to jak najbardziej uzasadnione merytorycznie, tym bardziej, że właśnie tylko z pomocą państwa jest możliwe zorganizowanie takiej imprezy, na szczeblu lokalnym, czy prywatnym nie ma żadnej możliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu W Polsce katolicy placa podatki i utrzymuja panstw 31.01.08, 19:20 W Polsce katolicy placa podatki i utrzymuja panstwo, a swiete krowy nie. Trzeba sie wziac za swiete krowy typu Senyszyn! Taziuta, zrozum, ze Senyszyn do skladek na Kosciol ma takie prawo sie wypowiadac jak slon Trabalski. To nie jej wyznanie i niech sie zajmie swoimi skladkami swiatyni swojego wyznania. Tu chodzi o to, kto placi na to panstwo! Bo swiete krowy rozkradaja go tylko i jeszcze innych chcialyby pouczac. To panstwo w 99% finasowane jest przez katolikow i takie badziewie, taki smiec z marginesu finasowego szrej strefy niech sie zamknie, albo zacznie placic i podliczymy jaki swieta krowa wniosla udzial procentowy do budzetu panstwa, ze smie swoja szkaradna gebe otwierac. Odpowiedz Link Zgłoś
szczepo4 Re: W Polsce katolicy placa podatki i utrzymuja p 31.01.08, 20:08 @ "poszeklu" Kościół Katolicki się bardzo wstydzi za ciebie! Lepiej przestań, bo tylko szkodzisz! Odpowiedz Link Zgłoś
czarek1 Re: W Polsce katolicy placa podatki i utrzymuja p 31.01.08, 21:03 W swoim tepym zaslepieniu bzdury wierutne pleciesz. Polske utrzmuja wszyscy podatnicy bez wzgledu na ich wyznanie. Sa w tym Polacy wyznania rzymskokatolickeigo, protestanckiego, prawoslawnego, mojzeszowego i niewierzacy, jak pani posel Senyszyn. Konstytucja RP wyraznie mowi o rozdziale meidzy panstwema koscioelk i ze panstwo jest neutralne wobec wyznan. Wobec tego, dlazcego panstwo finansuje inwestycje koscielne z pieniedzy podatnika? Ja nei specjalnei lubie pania Senyszyn i nie wydaje mi sie, z eby jej project byl realny do spelneinia, ale w pelni rozumiem jej sluszne intencje. A niby dlaczego ona nei ma prawa wypoweidac sie w sprawei skladek na kosciol? Jest polska obywatelka. Pokaz mi pzrepis, ktoryby jej tego zabranial? Homo sum et humani nihil a me alienum esse puto Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Byczek zaryczał. 31.01.08, 19:39 poszeklu napisał: > W Polsce katolicy placa podatki, a swiete krowy nie. > Trzeba sie wziac za swiete krowy typu Senyszyn! xxxxxxxxxxxxxxxxx Chcesz płacić tym co z Ciebie za Twoje pieniądze robią durniem.??? Płać, a innych nie ruszaj idioto. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Senyszyn chce wprowadzenia podatku dla wierny 31.01.08, 18:31 To uczciwe także wobec Boga, bo jasno stwierdzasz - wierzę, ponosze z tej racji wydatki na wspólnotę wiernych, a od ateistów niczego nie chcę... Ale u nas niestety jeszcze pokutuje stare dobre kombinatorstwo - pod stolem, na boczku, bez papiera, na gębę itd. Jako osoba wierząca mogę tylko przewidzieć, że jeśli władza KK zachowa się uczciwie, Bóg to doceni i sprawi, że będzie ok z finansami, a jeśli zwyczajowo wygra zachłanność i ściema - los potoczy się inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
krusnik02 Re: Senyszyn chce wprowadzenia podatku dla wierny 31.01.08, 19:12 Po pierwsze - jeżeli już zdecydowałeś się na komentarz w języku polskim to przynajmniej skorzystaj ze słownika i sprawdź wyraz "narazić". Po drugie - kto wg ciebie jest dyskryminowany? Odpowiedz Link Zgłoś
a.rzadkowolski Re: Senyszyn chce wprowadzenia podatku dla wierny 31.01.08, 19:20 krusnik02: jezeli dla ciebie czepianie sie literowek (bo w tym wypadku nie byl to blad z nieznajomosci ortografii tylko niepotrzebna spacja) to gratuluje, daleko zajdziesz wytykajac wszystkim bledy. Z drugiej strony widocznie lubisz czasami jakos podbudowac sobie morale prawda? W koncu, gdzie mozna pokonac wlasne kompleksy jak nie na anonimowym forum, czepiajac sie pie.. Co do dyskryminacji, to faktycznie przyznaje zly wczytanie sie w artykul. Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Re: Senyszyn chce wprowadzenia podatku dla wierny 01.02.08, 00:10 Trzeba Premiera Tuska zmusić wreszcie do odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Senyszyn mozg sie rozklada 31.01.08, 17:51 To byly mysli Lenina, dzis juz starego nieboszczyka, ktory plawi sie w formalinie w pawilonie przed Kremlem. Senyszyn zasluzonej formaliny nie doczeka, zatem juz dzis wstrzykuje ja sobie do mozgu. Odpowiedz Link Zgłoś
kac_moralny Re: Senyszyn mozg sie rozklada 31.01.08, 18:02 poszeklu napisał: > To byly mysli Lenina, dzis juz starego nieboszczyka, > ktory plawi sie w formalinie w pawilonie przed Kremlem. > Senyszyn zasluzonej formaliny nie doczeka, zatem juz dzis > wstrzykuje ja sobie do mozgu. //////////////////////////////// Tobie to chyba goowno uderza do mózgu bo jak coś napiszesz to nie wiadomy czy się śmiać czy płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Czy katolicy zechcą dać po srebrniku 31.01.08, 18:26 lub po szeklu na swoją sektę? Oto jest pytanie :)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
chaos_theory Re: Senyszyn mozg sie rozklada 31.01.08, 18:05 Tobie to już się nawet nie ma co rozkładać. Ja Ci nie każę płacić podatku na mój karnet na basen, to dlaczego ja mam płacić podatek na Twoje "duchowe" fanaberie? Baba przynajmniej ma jaja powiedzieć to, czego inni się boją. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek O !!! LEWI zaczęli nawet dobrą dyskusję ! 31.01.08, 18:35 Dlaczegóż normalni ludzie mają płacić podatki na "lewicowe osiągnięcia" typu: przymusowe szkolnictwo, przymusowe emerytury państwowe, przymusowe składki zdrowotne na państwowe lecznictwo. Jeszcze istotniejszym jest pytanie, dlaczego normalni ludzie mają płacić 2.5 mld PLN z podatków na wymysł lewicowej hołoty utrzymywania więźniów w lenistwie i braku przymusu pracy na swój byt (mimo, że każdy dorosły, wolny człowiek taki przymus ma). Dlaczegóź normalni ludzie mają płacić podatki na kilkadziesiąt lat wylegiwania się na pryczy przez zwyrodniałych zbrodniarzy, którzy w normalnym państwie Prawa byliby powieszeni za zbrodnie, jednak lewicowa hołota ustawodawcza żąda poszanowania godności i życia owych zbrodniarzy. Jeśli katolicy nie dostaną 50 mln złotych dofinansowania na swoją świątynię, to sami będą musieli zebrać po 2 złote od łebka na ten cel. Jeśli lewactwo (jakieś 10% społeczeństwa) popierające brak przymusu więźniów do utrzymywania własnego pobytu w więzieniu, dostanie przymus opłacania 2.500 mln złotych rocznie na utrzymanie więźniów, to wyjdzie im po 1000 złotych tylko na jeden głupi, lewicowy cel zapewnienia "godności" więźniom. Odpowiedz Link Zgłoś
absolutne_fantastico Re: O !!! LEWI zaczęli nawet dobrą dyskusję ! 31.01.08, 18:41 Chyba kontynenty Ci sie pomylily... Z takimi przekonaniami warto zamieszkac wsrod swoich, w Pakistanie albo Iranie. Europa jest zbudowana na wartosciach chrzescijanskich, a zgodnie z nimi "kochaj blizniego swego..." Co, sugerujesz ze Chrystus tez byl lewakiem? A co do pomyslu - powinno zostac zwolane referendum, wowczas spoleczenstwo opowiedzialoby sie za lub przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
jiima Re: O !!! LEWI zaczęli nawet dobrą dyskusję ! 31.01.08, 18:58 absolutne_fantastico napisał: > zbudowana na wartosciach chrzescijanskich, a zgodnie z nimi "kochaj > blizniego swego..." Co, sugerujesz ze Chrystus tez byl lewakiem? Ne, a jest inaczej? Popatrz - zmienił porządek świata, został uznany przez współczesnych mu za groźnego rewolucjonistę, mówił "peace brothers" (oczywiście nie po angielsku...) podczas gdy wszyscy wierzyli w skuteczność topienia sąsiadów w ich własnej krwi. Wszystko można mu zarzucić, ale nie to, że był konserwatystą... W myśl definicji prawaków, lewak wypisz wymaluj. Jedyne co go rehabilituje, to to że Żydzi się na nim wyżywali... Choć w sumie sam był Żydem o czym wielu zapomina... Odpowiedz Link Zgłoś
orellanina Re: O !!! LEWI zaczęli nawet dobrą dyskusję ! 31.01.08, 19:21 > Jedyne co go rehabilituje, to to że Żydzi się na nim wyżywali... > Choć w sumie sam był Żydem o czym wielu zapomina... > nie Żydzi na nim sie wyżywali, tylko Rzymianie. na podstawie pomyslow z nim zwiazanych powstal najgenialniejszy w dziejach ludzkosci business plan. wielu bylo radykalnych rabinow, ten zostal potraktowany przedmiotowo. jedyne, co Żydzi maja przeciw niemu, to brak akceptacji dla wielobostwa. ale nie Jezus to wymyslil. Odpowiedz Link Zgłoś
absolutne_fantastico Re: O !!! LEWI zaczęli nawet dobrą dyskusję ! 31.01.08, 19:27 Rzymianie napuszczeni na Niego przez sanhedryn, ktory obawial sie utracic wladze. Poza tym Zydzi nie uznali Chrystusa za mesjasza, ale nigdy nie zaprzeczyli ze byl prorokiem, co oczywiscie zlosci niektorych katolikow, ktorym blizej do nauk Chomeiniego. Odpowiedz Link Zgłoś
jiima Re: O !!! LEWI zaczęli nawet dobrą dyskusję ! 31.01.08, 19:44 > Rzymianie napuszczeni na Niego przez sanhedryn, ktory obawial sie > utracic wladze. Poza tym Zydzi nie uznali Chrystusa za mesjasza, ale > nigdy nie zaprzeczyli ze byl prorokiem, co oczywiscie zlosci > niektorych katolikow, ktorym blizej do nauk Chomeiniego. Szczegóły... chodzi o zasadę :P. Najlepiej by było, żeby jeszcze pod znęcanie się dało podłączyć tych cholernych Niemców i Ruskich, to fani ojca Grzyba byliby wniebowzięci... bo w sumie do Włochów to chyba nic "oficjalnie" nie mamy... A czemu miałoby się nie dać. Hitlerowcy potrafili wykazać, że Jezus był aryjczykiem zakatowanym przez tych podłych Żydów (p. "Rozmowy z Katem") to my mamy być mniej pomysłowi? Już pewnie połowa słuchaczy RM uważa Maryję za Polkę... Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: O !!! LEWI zaczęli nawet dobrą dyskusję ! 31.01.08, 20:27 orellanina napisała: > > Jedyne co go rehabilituje, to to że Żydzi się na nim wyżywali... > > Choć w sumie sam był Żydem o czym wielu zapomina... > > > > nie Żydzi na nim sie wyżywali, tylko Rzymianie. na podstawie > pomyslow z nim zwiazanych powstal najgenialniejszy w dziejach > ludzkosci business plan. > wielu bylo radykalnych rabinow, ten zostal potraktowany przedmiotowo. > jedyne, co Żydzi maja przeciw niemu, to brak akceptacji dla > wielobostwa. ale nie Jezus to wymyslil. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Taaaaaak.??? Nie wiedziałem, że Rzymianie byli rabinami.??? Praktycznie on Rzymianom nawet nie przeszkadzał, a jedynie przeszkadzał właśnie Żydom. Był solą w oku rabinów, którzy bali się utraty wpływów na swoich wyznawców. I tak właśnie polityka i religia zrobiły z niego męczennika i aby wszystko się zgadzało należało do tego całego cyrku dołożyć fabułę. Chcecie to wierzcie, nie chcecie to nie wierzcie, tylko nie próbujcie nikomu na siłę wciskać kitu. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek bardziej cenię: USA, Japonię, Tajwan,Singapur itp. 02.02.08, 16:03 absolutne_fantastico napisał: > Chyba kontynenty Ci sie pomylily... Z takimi przekonaniami warto > zamieszkac wsrod swoich, w Pakistanie albo Iranie. Bardziej cenię spośród "swoich": USA, Japonię, Tajwan, Singapur, Koreę Południową. Tam mordercy skazywani są na karę śmierci. Ty powinieneś, z kolei, wyjechać do takich "nowoczesnych" państw jak np. Rosja lub najbardziej przestępcze państwa Ameryki Łacińskiej. Tam też albo nie wykonuje się kary smierci (Rosja) albo w ogóle jest zakaz stoswania kary śmierci ("nowoczesne", najbardziej przestępcze kraje Ameryki Południowej). Wskaźnik liczby zabójstw jest odpowiednio od 10 razy wyższy (Rosja) niż w Polsce do 30 razy wyższy ("nowoczesna" Kolumbia). > Europa jest zbudowana na wartosciach chrzescijanskich I dlatego przez ok. 1600 lat istnienia chrześcijaństwa jako oficjalnej religii europejskiej, ciągle zbrodniarzy karano śmiercią. A że dziś jakiemus idiocie jednemu z drugim oiś się pomieszało i uważają, że zbrodnia i kara to jest to samo - cóż normalni ludzie mogą poradzić lewym idiotom ? Jedynie psychiatrę lub powtórny proces NORMALNEJ edukacji (to drugie mogłoby pomóc). Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: bardziej cenię: USA, Japonię, Tajwan,Singapur 03.02.08, 21:51 > > Europa jest zbudowana na wartosciach chrzescijanskich > > I dlatego przez ok. 1600 lat istnienia chrześcijaństwa jako oficjalnej religii > europejskiej, ciągle zbrodniarzy karano śmiercią. > A że dziś jakiemus idiocie jednemu z drugim oiś się pomieszało i uważają, że > zbrodnia i kara to jest to samo - cóż normalni ludzie mogą poradzić lewym > idiotom ? Jedynie psychiatrę lub powtórny proces NORMALNEJ edukacji (to drugie > mogłoby pomóc). > a w starożytnej Judei grzeszników kamienowano na śmierć, aż przyszedł taki "lewicowy" wywrotowiec o imieniu Jezus i powiedział "niech pierwszy rzuci kamień ten, kto jest bez winy", nie myl katolicyzmu stosowanego z chrześcijaństwem, bo te 2 rzeczy nie mają ze sobą nic wspólnego Odpowiedz Link Zgłoś
wlodarcz2000 Re: O !!! LEWI zaczęli nawet dobrą dyskusję ! 31.01.08, 18:51 Może dlatego, że o ile człowiek o lewicowych poglądach może popierać karę śmierci, to katolik, chrześcijanin nie. Jeżeli zaś "katolik" popiera karę śmierci, to znaczy że nie jest chrześcijaninem, co najwyżej tak mu się tylko wydaje. Przyczyniając się w jakikolwiek sposób do wprowadzenia kary śmierci, popełniałby grzech śmiertelny i skazywałby się na wieczność w Piekle... Odpowiedz Link Zgłoś
jiima Re: O !!! LEWI zaczęli nawet dobrą dyskusję ! 31.01.08, 18:53 O, prawy (i sprawiedliwy) skomentował :P A tak poważnie, choć z panem JKM (za którym powtarzasz bez refleksji) w niektórych sprawach się zgadzam, akurat tutaj trochę cię nie rozumiem. Przede wszystkim, owszem, "zwyrodniałych zbrodniarzy" nie można powiesić, jesteśmy w cywilizowanym podobno kraju. Jak tak kochasz wieszanie, jedź do Iranu, Chin... zrobisz karierę. Poza tym podpisuję się obydwiema rękami (bo nogami nie umiem) - sprywatyzować więziennictwo! To działa co ciekawe. Ludzie w pierdlu muszą zarobić na utrzymanie - tak jak ci na wolności. A jak nie pracują... można zastanowić się co. Na przykład ściągamy kasę od rodziny, z ubezpieczenia... można się nad tym zastanowić. Co do przymusu szkolnego, jest on paradoksalnie sensowny i nie ma wiele wspólnego z "lewactwem", dla państwa korzystne jest posiadanie wykształconych lepiej lub gorzej obywateli. Za to wcale nie oznacza to że szkolnictwo musi być typową "budżetówką", da się znaleźć rozwiązania alternatywne. Generalnie im mniej państwa tym lepiej. Są oczywiście rzeczy których sprywatyzować się nie da, lub byłoby to mało rozsądne. Policja, administracja (jak najmniejsza!), armia (zawodowa!). Infrastruktura komunikacyjna - drogi, tory kolejowe, szlaki wodne, energetyka powinny być conajmniej częściowo w rękach państwa ze względów strategicznych - przy czym nie oznacza to bynajmniej, że nie powinny działać na zasadach rynkowych... W skrócie, dobrze prawisz a jednak źle... A co do meritum - jestem za podatkiem, z chęcią go zapłacę jeśli jest w kraju jakaś taoistyczna wspólnota religijna... Taki podatek działa w Niemczech i jakoś tam nie narzekają, tylko polscy emigranci masowo dokonują apostazji... Tyle warta ich wiara. Problem z prawakami jest taki, że muszą widzieć czarno - biały świat gdzie ich poglądy są jedyne słuszne a reszta to lewacy i (w zależności od wersji) ruscy agenci, masoni, Żydzi lub bliżej nie zdefiniowane "lewactwo"... Odpowiedz Link Zgłoś
lestat_666 Re: O !!! LEWI zaczęli nawet dobrą dyskusję ! 31.01.08, 18:59 Jeśli chodzi o prywatyzacje więzień też sie pod tym podpisuje. Co będzie zbrodniarz sie byczył na koszt państwa. Niech zapracuje na siebie. jak nie to po co karać rodzinę. Tak jak w życiu kto nie pracuje ten nie je;p I tyle.ochota do pracy by sie znalazła po przymusowej głodówce:> Odpowiedz Link Zgłoś
absolutne_fantastico Slusznie! 31.01.08, 19:08 > Jeśli chodzi o prywatyzacje więzień też sie pod tym podpisuje. Co będzie > zbrodniarz sie byczył na koszt państwa. Niech zapracuje na siebie Dokladnie! Zarowno wiezienia, jak i KK powinny byc traktowane jak dobrze zorganizowane przedsiebiorstwa. W istocie, KK jest juz przedsiebiorstwem uslugowym, zatrudniajacym ludzi, ale podatkow nie placi. Wobec tego idealnym rozwiazaniem bedzie nalozenie podatku na uslugobiorcow. Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: O !!! LEWI zaczęli nawet dobrą dyskusję ! 31.01.08, 23:48 akurat zdecydowana większość siedzących w więzieniu bardzo chętnie by pracowała, ale nie ma takiej możliwości, bo pracy dla nich nie ma, nikt ich nie chce zatrudnić, a i tak bezrobocie wystarczające jest, poza tym od razu by się podniosły głosy, że taka tania siła robocza to psuje rynek pracy, wielu skazanych by pewnie zgodziło się nawet pracować za darmo, tylko po to by zabić czas, może by się czegoś nauczyć, ale nie mają takiej możliwości, więc to co piszesz to czyste dyletanctwo, życzę ci byś trafił do więzienia, może cię to czegoś nauczy? np odrobiny pokory? Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: O !!! LEWI zaczęli nawet dobrą dyskusję ! 01.02.08, 16:31 ciamej napisał: >akurat zdecydowana większość siedzących w więzieniu bardzo chętnie >by pracowała, ale nie ma takiej możliwości, bo pracy dla nich nie >ma, nikt ich nie chce zatrudnić, a i tak bezrobocie wystarczające >jest, poza tym od razu by się podniosły głosy, że taka tania siła >robocza to psuje rynek pracy Ciekawe jest takie bezrefleksyjne powtarzanie lewicowych bzdur (w tradycyjnym modelu państwa Prawa nikomu takie bzdury nie przychodziły do głowy, dlatego trudno nazwac to inaczej niż lewicową bzdurą) jak powyżej napisałeś. Skąd ten brak umiejętności logicznego myślenia i brak umiejętności prostej dedukcji, że praca więźniów ma służyć głównie (lub wyłącznie) zapewnieniu ich własnych potrzeb. Naprawdę nie trzeba dla więźniów zatrudniac: kucharek, dietetyków, praczek, sprzątaczy, speców od kanalizacji, murarzy, remontowców itd.. Każdy mądry człowiek wie, że więźniowie te swoje potrzeby usługowe muszą sami sobie zapewniać, tak jak każdy mądry człowiek wie, że państwo nie zatrudnia dla potrzeb jakiegoś miasta czy wsi usługodawców, którzy "obrobią" potrzeby owych wolnych ludzi. Wolny człowiek MUSI pracować na swoje utrzymanie i tylko lewicowy idota wymyslił, że więzień już nie musi, bo jest uprzywilejowany. Mało tego, w dzisiejszych czasach na zapewnienie więźniowi-leniowi (takiemu, któremu nie chciałoby się pracowac dla innych i musiałby niczym wolny, bezdomny człowiek skupić się tylko na minimalnych czynnościach dla obsługi tylko swojej osoby) minimum egzystencji wystarczy wydatkować kwotę ok. 20 PLN miesięcznie (zamiast 1800 !!!). Barak dla więźniów-leniów o standardzie zbliżonym do baraków bezdomnych, wolnych ludzi - zero złotych, bo tak jak bezdomni, wolni ludzie potrafiliby to zrobić z resztek ze śmietnika. Ziarno zbożowe w cenie 900 PLN/tonę, gratis młynek (zamiast żaren) do mielenia nieoczyszczonej mąki razowej bogatej w witaminy i mikroelementy - dzienne potrzeby energetyczne człowieka to chleb wagi ok. 1.6 kg wykonany z ok. 0.8 kg mąki razowej, na którą zuzyte ziarno kosztuje ok. 0.80 PLN. Miesięcznie to 24 złote na zapewnienie beztroskiej egzystencji więźniowi-leniowi, żyjącemu w warunkach wolnego człowieka bezdomnego. Oczywiście, tak jak na wolności tak i więzieniach pewnie 99% więźniów wybrałoby codzienną rutynową pracę wzajemnych usług (jeden jest dobrym kucharzem a inny stolarzem) i zycie na przywoitym poziomie dzięki wspólnej pracy. >więc to co piszesz to czyste dyletanctwo Żenada. Niestety, jak większość, nie zostałeś stworzony do myślenia, a jedynie do bezmyślengo powtarzania bzdur propagandowych. Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: O !!! LEWI zaczęli nawet dobrą dyskusję ! 03.02.08, 21:38 piszesz straszliwe głupoty, nie będę tego nawet komentował, stary, mamy XXI wiek, a nie XIX !!! nie ustosunkowałeś się wcale do wątku "psucie rynku pracy", twój mały móżdżek widocznie nie jest nawet w stanie w pełni przetworzyć mojego posta ;p poza tym baranie, podstawowym zadaniem więzień jest *resocjalizacja* a nie *kara*, chociaż to drugie cię bardziej podnieca najwyraźniej, podnoszenie wysokości kary (np ciężkie warunki w więzieniu) nie sprzyja resocjalizacji, jak taki przestępca wychodzi z kicia to tylko myśli o tym, żeby nie dać się ponownie złapać, a nie żeby zacząć życie na nowo, widać nie rozumiesz tego, bo ty byś chciał po prostu za wszelką cenę innym dopie..ć - typowe dla polaków, którym się nie powiodło w życiu ;p a o lewicowych bzdurach i państwie prawa to się lepiej nie wypowiadaj bo widać z daleka, że jesteś ignorantem do n-tej potęgi Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: O !!! LEWI zaczęli nawet dobrą dyskusję ! 04.02.08, 00:47 ciamej napisał: >nie ustosunkowałeś się wcale do wątku "psucie rynku pracy", twój >mały móżdżek widocznie nie jest nawet w stanie w pełni przetworzyć >mojego posta ;p Czy ty naprawdę jesteś aż tak głupi, aby nie potrafić zrozumieć, że jeśli więzień sam upierze swoje brudne gacie zamiast praczki to o żadnym "psuciu rynku pracy" nie ma mowy. Przezentujesz żenujący brak logiki nie wspominając o takiej zwyczajnej, ogólnej głupocie. Zacznij prać brudne gacie więźniów nie oczekując ode mnie, że będę to finansował z moich podatków. W ogóle, zacznij mysleć zamiast powtarzać bełkot o "psuciu rynku". W normalnych gospodarkach nie istnieje taki temat. >podstawowym zadaniem więzień jest *resocjalizacja* a nie >*kara*, chociaż to drugie cię bardziej podnieca najwyraźniej, >podnoszenie wysokości kary (np ciężkie warunki w więzieniu) nie >sprzyja resocjalizacji Matole, nie istnieje w rzeczywistości coś takiego jak "resocjalizacja". Istnieją przestępcy, którzy zeszli z drogi przestępstwa widząc nieopłacalność takiej drogi bądź bojąc się kary. Niska kara i perspektywy bezpiecznego, wygodnego życia z przestępstwa jeszcze żadnego przestępcy nie odwiodły od popełniania przestępstw. >widać nie rozumiesz tego, bo ty byś chciał po prostu za wszelką cenę >innym dopie..ć - typowe dla polaków, którym się nie powiodło w życiu Masz, bidoku, mózg zlasowany przez lewackie ideologie. Wg takich tępaków: Japończycy, obywatele Singapuru, Amerykanie z USA czy choćby Arabowie z Arabii Saudyjskiej to ludzie, którym się nie powiodło w zyciu i dlatego stosują surowe kary wobec przestępców włącznie z karaniem śmiercią zbrodniarzy. Żenada. Leć, głupku, lepiej z czerwoną szturmówką na wiec przeciw wyzyskowi i niskiej płacy, zamiast zajmować czas mądrzejszym na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: O !!! LEWI zaczęli nawet dobrą dyskusję ! 05.02.08, 05:52 > Czy ty naprawdę jesteś aż tak głupi, aby nie potrafić zrozumieć, że jeśli > więzień sam upierze swoje brudne gacie zamiast praczki to o żadnym "psuciu rynk > u > pracy" nie ma mowy. Przezentujesz żenujący brak logiki nie wspominając o takiej > zwyczajnej, ogólnej głupocie. powiedz to tysiącom ludzi zatrudnionym w więziennictwie, zobaczymy czy mają podobne zdanie do ciebie, a w twoich ukochanych stanach to akurat na więziennictwie robi się świetny interes i nikt tam w ogóle nie myśli o tym by więźniowie sami sobie cokolwiek robili, bo firmy obsługujące więzienia (a są i prywatne więzienia) robią świetny interes m.in. na praniu gaci osadzonych ;) > Zacznij prać brudne gacie więźniów nie oczekując ode mnie, że będę to finansowa > ł > z moich podatków. poza tym więźniowie nigdy nie będą samo wystarczalni, ławkę jakąś zbić z paru desek i gwoździ mogą, ale kto im da te gwoździe? sami je sobie odleją? a deski skąd? las też posadzą i własny tartak uruchomią? :P żeby nic nas więzienie nie kosztowało to część rzeczy musieli by robić sami, część za to kupować, a za co kupować? np w zamian za wykonanie innych usług, czyli jeszcze raz psucie rynku, bo by w więzieniu otworzono np wytwórnię bombek (takie na choinki), które by sprzedawano, a z zysku kupowano gwoździe - i już by producenci bombek zbańczyli, bo bombki więźniów byłyby o wiele tańsze (tania, przymusowa siła robocza), nie ma samowystarczalnych więzień bez psucia rynku - zapamiętaj to sobie > W ogóle, zacznij mysleć zamiast powtarzać bełkot o "psuciu rynku". W normalnych > gospodarkach nie istnieje taki temat. normalnych gospodarkach??? takich jak Iran? hahahha ;D > Matole, nie istnieje w rzeczywistości coś takiego jak "resocjalizacja". Istniej > ą > przestępcy, którzy zeszli z drogi przestępstwa widząc nieopłacalność takiej > drogi bądź bojąc się kary. > Niska kara i perspektywy bezpiecznego, wygodnego życia z przestępstwa jeszcze > żadnego przestępcy nie odwiodły od popełniania przestępstw. oj wielki mędrcze kłaniam się przed potęgą twojej wiedzy! ;p ty wiesz najlepiej, żadna resocjalizacja nie istnieje, ewolucja też pewnie nie istnieje, zwolenniku Macieja Giertycha co??? a dinozaury żyły razem z ludźmi?? :P no i jeszcze ten głupi Kopernik co uważał, że niby Ziemia nie jest płaska... ;p przestępcy rzadko kiedy mają jakiekolwiek ukończone szkoły, to nie są geniusze, powiedzmy sobie szczerze - oni nie potrafią kalkulować, gdyby mieli więcej oleju w głowie nie zostaliby przestępcami - bo bycie przestępcą wcale nie jest opłacalne!!! (zyski niewielkie, ryzyko ogromne, brak perspektyw rozwoju, na starość brak emerytury) czy to tak trudno tobie zrozumieć??? przestępcami zostają najwięksi nieudacznicy, kradną bo są głupi i nie potrafią nic innego robić, idą na łatwiznę i kończą kiepsko przeważnie, przestępcami są np ludzi ze zrytymi od sterydów łbami, oni nie mają zdrowego rozsądku, oni NIC nie kalkulują, niektórzy są uzależnieni od adrenaliny, po prostu lubią żyć na granicy, robić coś niebezpiecznego, ale to nie jest opłacalne, nikt nie zostaje przestępcą, bo jest to łatwe i opłacalne > Masz, bidoku, mózg zlasowany przez lewackie ideologie. > Wg takich tępaków: Japończycy, obywatele Singapuru, Amerykanie z USA czy choćby > Arabowie z Arabii Saudyjskiej to ludzie, którym się nie powiodło w zyciu i > dlatego stosują surowe kary wobec przestępców włącznie z karaniem śmiercią > zbrodniarzy. Żenada. raz: Arabia Saudyjska istnieje tylko z powodu ropy, skończy się ropa to państwo upadnie, ludzie będą się zabijać na ulicach jak w Afryce dwa: w USA w każdym stanie jest inaczej, poza tym przestępczość w stanach jest o wiele wyższa niż w większości (pewnie we wszystkich) krajów europejskich, słaby argument trzy: w Japonii system penitencjarny jest w ogromnym stopniu nakierunkowany na uwaga, uwaga! *resocjalizację* coś w czego istnienie nie wierzysz, są w tym bardzo dobrzy, mają chyba najlepszy współczynnik zresocjalizowanych przestępców na świecie > Leć, głupku, lepiej z czerwoną szturmówką na wiec przeciw wyzyskowi i niskiej > płacy, zamiast zajmować czas mądrzejszym na forum. taaaa, i co jeszcze, akurat to ja mam poglądy centro-prawicowe liberalne, NIE socjalistyczne, więc z czerwoną szturmówką mnie nie mieszaj ;p Odpowiedz Link Zgłoś
3krotek Re: O !!! LEWI zaczęli nawet dobrą dyskusję ! 31.01.08, 19:31 > byliby powieszeni za zbrodnie, jednak lewicowa hołota ustawodawcza żąda > poszanowania godności i życia owych zbrodniarzy. Chyba Ci mózg szwankuje?! Przecież to w PRL-u była kara śmierci a teraz po prawicowym przewrocie została zniesiona. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: O !!! LEWI zaczęli nawet dobrą dyskusję ! 01.02.08, 23:10 3krotek napisał: >Przecież to w PRL-u była kara śmierci a teraz po prawicowym >przewrocie została zniesiona. Po jakim prawicowym przewrocie ? Jedyną partią prawicową w Polsce jest UPR i patrząc jak Czerwoni z różnych kolorków marketingowych pałają wspólną nienawiścią do UPR (patrz: zachowanie Urbańskiego, rzekomego "prawicowca" zdejmującego w pośpiechu program wyborczy, bo do studia przyszedł Korwin-Mikke), to widać, że Czerwoni dobrze się czują "we własnym sosie" nie mając jakiejkolwiek konkurencji prawicowej. A tu, bidoczkowi, się zdawało, że obecna lewica chcąca być bardziej lewicowa niż lewica bolszewicka, to są "prawicowcy". Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_can Re: O !!! LEWI zaczęli nawet dobrą dyskusję ! 31.01.08, 19:51 Darku, trudno z toba dyskutowac. Moge ci jednak poradzic - przeczytaj swoj wlasny post raz, drugi i trzeci, wyjdz na spacer - po powrocie przeczytaj sie jeszcze raz, sam sie skasuj, wylacz komputer i postaraj sie nie wlaczac go przynajmniej przez miesiac. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: O !!! LEWI zaczęli nawet dobrą dyskusję ! 01.02.08, 16:37 joanna_can napisała: > Darku, trudno z toba dyskutowac. Cóż, Joanno, nie każdy potrafi używać mądrych i logicznych argumentów dla wykazania swojej racji. Dla Ciebie jest to trudne a dla innego trudne jest programowanie, bądź projektowanie budynków. Nie każdy musi angażować się w dyskusje, tak jak nie każdy musi być informatykiem czy architektem. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Baranku boży co dzień to gorzej - z głową. 31.01.08, 20:17 darr.darek napisał: > Dlaczegóż normalni ludzie mają płacić podatki na "lewicowe osiągnięcia" typu: > przymusowe szkolnictwo, przymusowe emerytury państwowe, przymusowe składki > zdrowotne na państwowe lecznictwo. > > Jeszcze istotniejszym jest pytanie, dlaczego normalni ludzie mają płacić 2.5 ml > d > PLN z podatków na wymysł lewicowej hołoty utrzymywania więźniów w lenistwie i > braku przymusu pracy na swój byt (mimo, że każdy dorosły, wolny człowiek taki > przymus ma). > Dlaczegóź normalni ludzie mają płacić podatki na kilkadziesiąt lat wylegiwania > się na pryczy przez zwyrodniałych zbrodniarzy, którzy w normalnym państwie Praw > a > byliby powieszeni za zbrodnie, jednak lewicowa hołota ustawodawcza żąda > poszanowania godności i życia owych zbrodniarzy. > > Jeśli katolicy nie dostaną 50 mln złotych dofinansowania na swoją świątynię, to > sami będą musieli zebrać po 2 złote od łebka na ten cel. > Jeśli lewactwo (jakieś 10% społeczeństwa) popierające brak przymusu więźniów do > utrzymywania własnego pobytu w więzieniu, dostanie przymus opłacania 2.500 mln > złotych rocznie na utrzymanie więźniów, to wyjdzie im po 1000 złotych tylko na > jeden głupi, lewicowy cel zapewnienia "godności" więźniom. > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Przysłowie/powiedzenie mówi-=-Głupi mówi, co wie. Mądry wie, co mówi. To drugie nie dotyczy Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: Senyszyn mozg sie rozklada 31.01.08, 18:43 Drogi poszeklu nie jej tylko Tobie.Przeczytaj post krawiec6661.Czytasz ? No i co ? To też jest zlasowany mózg? Odpowiedz Link Zgłoś
przyczajony_mason_ukryty_zyd Re: Senyszyn mozg sie rozklada 31.01.08, 19:24 poszeklu napisał: > Senyszyn zasluzonej formaliny nie doczeka, zatem juz dzis > wstrzykuje ja sobie do mozgu. a co ty sobie wstrzykujesz xianska swinio???? gó.. w miejsce mózgu?? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_to_pic Pełne zgoda na taki podatek. 31.01.08, 17:55 Bardzo dobre rozwiązanie, w końcu sfera duchowa społeczeństwa nie leży w gestii świeckiego Państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
barwaldi Senyszyn chce wprowadzenia podatku dla wiernych 31.01.08, 18:02 Doskonały pomysł. Popieram . Odpowiedz Link Zgłoś
michal.o Senyszyn chce wprowadzenia podatku dla wiernych 31.01.08, 18:02 A ja jestem pracowity... więc dlaczego płacę podatki na nierobów? Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Senyszyn chce wprowadzenia podatku dla wierny 31.01.08, 20:36 michal.o napisał: > A ja jestem pracowity... więc dlaczego płacę podatki na nierobów? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Nareszcie prawidłowo postawione pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tmkmk zostanie 10% katolikow 31.01.08, 18:03 bardzo sprytne: tak jak w niemczech osoby niezbyt zaangazowane beda podawac ze sa niewierzace, obecnie ponad 90% polakow deklaruje wiare katolicka ale jak trzeba bedzie wylozyc pieniadze, to zostanie moze 10% i dyktat cwaniakow pokroju rydzyka sie skonczy.. Odpowiedz Link Zgłoś
armagon Re: zostanie 10% katolikow 31.01.08, 19:02 Chyba jestes smieszny. Skad masz te dane? Chyba w kosciele je uslyszales? Nie widzisz, jak ludzie protestuja ostatnio przeciwko niesprawiedliwosci koscielnej? Mamy ere informacji, juz nie tak latwo zamknac usta niewygodnym :] Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: zostanie 10% katolikow 31.01.08, 23:55 no właśnie stary w tym problem, że ponad 90% Polaków uznaje się za katolików, w ostatnich badaniach wyszło nawet więcej niż na początku lat 90. więc nie maleje liczba katolików, a rośnie! ostatnio to było chyba zatrważające 98% ;) nie kłamię, możesz sobie poszukać tych danych w internecie ale prawda jest taka, że jak by te 98% katolików miało płacić na kościół (celowo z małej) to zostałoby jakieś 10% i myślę że byłoby to bardziej sprawiedliwe, jak ktoś jest katolikiem to niech płaci na swój kościół, a nie takie zakłamanie, że wszyscy niby są katolikami, ale tak naprawdę to tak tylko mówią bo wypada, to byłby koniec z obłudą wprowadzenie takiego podatku... niestety konstytucja na to nie zezwala i nikt jej nie zmieni teraz, może za 20 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
alebaba17 bardzo dobrze, bo ujawnią się udający wiernych 31.01.08, 18:07 po co kościołowi tacy hipokryci. Może wtedy ujawni się skala potrzeb na misjonarzy krajowych a nie na misjonarzy w Sudanie czy Ruandzie. Mąż Senyszyn za to zaś powinien zaprzestać odzyskiwania niemieckich majątków w Polsce dla Niemców, co robi skutecznie jako adwokat za pieniądze a może on to robi z przekonań. Jak to jest pani Senyszyn Odpowiedz Link Zgłoś
lemkos000 Re: bardzo dobrze, bo ujawnią się udający wiernyc 31.01.08, 18:41 A co tu mają przekonania do rzeczy? Prawnik reprezentuje interesy swojego klienta, używając do tego środków zgodnych z prawem. Jak zgłosi się do niego Polak, to będzie go tak samo bronił przed niemieckim właścicielem, o ile to będzie w mocy prawa. Dlaczego miałby faworyzować jakąś konkretną narodowość? Według prawa wszyscy są równi. A z podatkiem na kościół to bardzo, ale to bardzo dobry pomysł (zresztą nie nasz, na zachodzie to doskonale funkcjonuje). Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: bardzo dobrze, bo ujawnią się udający wiernyc 31.01.08, 20:43 alebaba17 napisał: > po co kościołowi tacy hipokryci. Może wtedy ujawni się skala potrzeb > na misjonarzy krajowych a nie na misjonarzy w Sudanie czy Ruandzie. > Mąż Senyszyn za to zaś powinien zaprzestać odzyskiwania niemieckich > majątków w Polsce dla Niemców, co robi skutecznie jako adwokat za > pieniądze a może on to robi z przekonań. Jak to jest pani Senyszyn xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Możesz mi powiedzieć -=- co do tego ma mąż owej Pani. Postępujesz jak ten dziadek, co to pokłocił się z babcią o brudne buty, a skończył na tym, że przypomniał sobie o powiedzeniu sprzed 50 lat, kiedy to babcia nazwała Go idiotą. Baranie, nawet nie potrafisz wieść z sensem dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
kabu12 Baaaaaaaaaaaaardzo Dooooobrze !!!!!!!!!!!! 31.01.08, 18:08 I okaże się ,że bez prawnego przymusu państwowego na kośćiół kat. będzie płaciło tylko ok. 15% ciemnego społeczeństwa . Odpowiedz Link Zgłoś
0240070019490a Senyszyn chce wprowadzenia podatku dla wiernych 31.01.08, 18:09 KK zrobi wszystko a nawet stanie na glowie aby tego podatku nie wprowadzic. A do Pani Senyszyn: SUUUUUPER POMYSL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Senyszyn chce wprowadzenia podatku dla wiernych 31.01.08, 18:18 Niech ta córka pułku powie na ile okradli naród polski jej cieleśni bracia z pzpr,uw,po i ilu wymordowali ludzkich istnień!!!Niech ta franca zbolała i jej konfidenci oddadzą to co ukradli przez ostatnie 19 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
tetsujin Re: Senyszyn chce wprowadzenia podatku dla wierny 31.01.08, 18:30 Ot odezwał się prawdziwy katolik... Może napisz ile to KK nakradł z Polski, ile wyrządził zła dla Polaków i Polski? I co ci ten pomysł przeszkadza? Pieniądze od niewierzących nie śmierdzą, co? Odpowiedz Link Zgłoś
boulihacker Re: Senyszyn chce wprowadzenia podatku dla wierny 31.01.08, 18:30 No, emocje poniosły, prawda? Na drugi raz spróbuj na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
lepszejutro Re: Senyszyn chce wprowadzenia podatku dla wierny 31.01.08, 18:30 Co tobie ukradli katolicka gołodupia mendo? Bo co katolstwo nam ukradło i ilu ludzi przez wieki posłało do grobu to wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
john_jasny Przyglupi leon9910 to chyba ksiezulek 31.01.08, 18:40 > Niech ta córka pułku powie na ile okradli naród polski jej cieleśni bracia z > pzpr,uw,po i ilu wymordowali ludzkich istnień!!!Niech ta franca zbolała i jej > konfidenci oddadzą to co ukradli przez ostatnie 19 lat. =============================================================== Ciekawy twoj podzial na tych co kradli a AWS ,PC i inne polityczne tworki to tylko patrzyli jak inni kradna. Tak jak KK nigdy nie mordowal i nigdy nie ograbial biednych oglupialych rencistow. Nie rozumiem twojego strachu przed wprowadzeniem takiego podatku.Co wstydzisz sie ze jestes katolikiem.Ja nawet dam 2% moich dochodow . Przeciez takie rozwiazania sa w innych krajach. Tak jest bardziej sprawiedliwie. Co nie lubisz sprawiedliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: Senyszyn chce wprowadzenia podatku dla wierny 31.01.08, 19:22 leon9910 napisał: > Niech ta córka pułku powie na ile okradli naród polski jej cieleśni bracia z > pzpr,uw,po i ilu wymordowali ludzkich istnień!!!Niech ta franca zbolała i jej > konfidenci oddadzą to co ukradli przez ostatnie 19 lat. Ot katolik ,kurza twarz.Miałeś choć raz katechizm w ręku.Mam wrażenie że nie.Krople weż na cukier, trochę Ci się poprawi, inaczej beret sie pali. Odpowiedz Link Zgłoś
manes3 Re: Senyszyn chce wprowadzenia podatku dla wierny 31.01.08, 20:25 i gdyby oddali wszystko z nawiazka to bylo by tego tak z 1/100tego co nagrabil kościol katolicki a o likwidacji milionów isnień ludzkich myślacych inaczej juž nie wspamne... Bo sa trzy zboczone ideologie na świecie - faszyzm, komunizm i katolicyzm!! -. pierwsze dwie juž za nami --czas na trzecia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Senyszyn chce wprowadzenia podatku dla wierny 31.01.08, 20:48 leon9910 napisał: > Niech ta córka pułku powie na ile okradli naród polski jej cieleśni bracia z > pzpr,uw,po i ilu wymordowali ludzkich istnień!!!Niech ta franca zbolała i jej > konfidenci oddadzą to co ukradli przez ostatnie 19 lat. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Leon ???? co pogonili Cię baranie z ONET-u. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Senyszyn chce wprowadzenia podatku dla wierny 31.01.08, 22:43 leon9910 napisał: > Niech ta córka pułku powie na ile okradli naród polski jej cieleśni bracia z > pzpr,uw,po i ilu wymordowali ludzkich istnień!!!Niech ta franca zbolała i jej > konfidenci oddadzą to co ukradli przez ostatnie 19 lat. ============================================= To Pani Senyszyn byla steropianowo - etosowa aktywistka? I to ona od 19 lat "prywatyzuje" polski majatek narodowy? Hm,...moze i tak byc, skoro ta ustawa proboje ratowac finanse Kosciolow i Wyznan w Polsce. I patrzcie, ludziska, co to sie wyprawia w zmaconych klerykalizmem lbach ciemnego ludu! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yot23 W sumie tak chyba jest w Niemczech 31.01.08, 18:19 i jakoś to działa. Ciekawe ile katolików by się w Polsce ostało :-) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod najlepszy pomysł ostatnich lat 31.01.08, 18:21 www.youtube.com/watch?v=uumf5fPHsxc&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
finish1 Pani Profesor Senyszyn, dziękuję za mądrość. 31.01.08, 18:23 Jestem katolikiem, ale do Boga mogę modlić się także nad brzegiem Wisły. To wcale nie musi być złocona "świątynia". Pan Bóg na pewno wysłucha. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: finish 31.01.08, 18:31 finish1 napisał: > Jestem katolikiem, ale do Boga mogę modlić się także nad brzegiem Wisły. > To wcale nie musi być złocona "świątynia". > Pan Bóg na pewno wysłucha. Taki z ciebie katolik jak z koziej d..y traba! Pani Senyszyn, dlaczego pani mowi zakamuflowanym jezykiem? Niech pani wyraznie powie to co chce powiedziec: dla wierzacych wybudowac trzeba wiezienia!!! - Taki jest cel tej eurolewackiej lafiryndy. Odpowiedz Link Zgłoś
jankes775 Re: finish 31.01.08, 18:43 Popier... Cię??? Szenyszyn mówi o PIENIĄDZACH! Nie kwestionuje dogamtów wiary, czy religii chrześcijańskiej. Ale jak widać dla katoli i ich idoli w czarnych sukienkach pieniądz jest fetyszem i on jest najważniejszy. Miałem jeszcze kiedyś co o was wątpliwości. Dzięki, że tym postem mi je rozwiałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne lewacka lafirynda lepsza od "tirowki" z przeceny 31.01.08, 18:50 wet3 napisał: > finish1 napisał: > > > Jestem katolikiem, ale do Boga mogę modlić się także nad brzegiem > Wisły. > > To wcale nie musi być złocona "świątynia". > > Pan Bóg na pewno wysłucha. > > Taki z ciebie katolik jak z koziej d..y traba! Pani Senyszyn, > dlaczego pani mowi zakamuflowanym jezykiem? Niech pani wyraznie > powie to co chce powiedziec: dla wierzacych wybudowac trzeba > wiezienia!!! - Taki jest cel tej eurolewackiej lafiryndy. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz114 Re: finish 31.01.08, 18:53 wet3!! Koniec pisania!! Przecież wiesz, że za 10 min. masz elektrowstrząsy w sali zabiegowej!! Odpowiedz Link Zgłoś
boulihacker Re: finish 31.01.08, 21:45 Zaraz tam więzienia. Zajęcia z deprogrammingu by im jednak nie zaszkodziły. Każdy wie, jak niebezpieczne są sekty. Odpowiedz Link Zgłoś
dobre_mocne Zgadzam się z kolegą w 100% 31.01.08, 18:34 Bóg jest całym światem, przez to jest częścią nas i każdy z nas stanowi część Boga! a to co wyczyniają szamani od czasów plemiennych zasługiwało na karę świata! Wierzmy i praktykujmy w imię Miłości, bo to jest drugie imię Energii! ale na Boga, nie ćpajmy opium! Odpowiedz Link Zgłoś
boulihacker Re: Zgadzam się z kolegą w 100% 31.01.08, 18:38 No przecież widzę, że to nie opium się tak załatwiłeś. Stawiałbym na jakieś grzyby. Zgadłem? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 katole płacili na WUML 31.01.08, 18:26 ja to nie rozumiem za komuny katole przez 40 lat płacili na WUMLE i towarzystwa krzewienia kultury świeckiej. Dlaczego dziś tow. Senyszyn i inni racjonaliści nie chcą płacić na kościół? Jak na WUML to było dobrze brać kasę od katoli a teraz sami dawać nie chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
boulihacker Re: katole płacili na WUML 31.01.08, 18:36 Bo, mój jakże mądry kolego, nie ja kradłem kasę katolom, i nie życzę sobie, aby oni kradli mnie. I nic mnie nie obchodzi, że się przyzwyczaili. Odpowiedz Link Zgłoś
jankes775 Re: katole płacili na WUML 31.01.08, 18:37 G... mnie obchodzi na co za PRLu płacił ogół społeczeństwa i czy w ogóle płacił. O co Ci k..wa człowieku chodzi??? Jedną dyktaturę chcesz zastąpić drugą? Jeden przymus, drugim? Po to nasi ojcowie walczyli o wolność, żeby ją sprzedać teraz sukienkowym? Czerwonego czarnym zastąpić? I bez tekstów, że mogę sobie na Białoruś wyjechać jak mi się nie podoba. Na Białorusi panuje dyktatura, która (jak każda) nie lubi konkurencji (stąd tam cerkiew jest trzymana za mordę). A ja nie zamierzam (w przeciwieństwie do Ciebie) skamleć pod butem jakiejkolwiek. Jak widać kościół z PRLem walczył, bo miał w tym swój własny interes. Interes zastąpienia ówczesnej nomenklatury własnymi ludźmi (ludźmi pokornymi wobec niego). I głęboko w d... miał idee demokracji, pluralizmu i wolności jednostki do samostanowienia. Jak tak lubisz sukienkowych, to zapisz im cały swój majątek i idź w żebry pod kościół by umartwiając ciało, dostąpić zbawienia. Żałosny jesteś Nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: katole płacili na WUML 31.01.08, 23:04 ========================================== Pieknie! Tak trzymac! Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: katole płacili na WUML 31.01.08, 20:59 aron2004 napisał: > ja to nie rozumiem > > za komuny katole przez 40 lat płacili na WUMLE i towarzystwa > krzewienia kultury świeckiej. > > Dlaczego dziś tow. Senyszyn i inni racjonaliści nie chcą płacić na > kościół? > > Jak na WUML to było dobrze brać kasę od katoli a teraz sami dawać > nie chcą. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Widzę, że dali Ci przepustkę. Nie odpowiedziałeś na moje pytanie -=- jak udowodnić bez użycia wagi, że 1 kg żelaza jest cięższy od 1 kg pierza. Nadal wklejasz jeden i ten sam tekst. Poproś szefa, aby napisał Ci coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
dobre_mocne Brawo Pani Profesor!!!!! 31.01.08, 18:27 Niech wreszcie przestaną nas okradać, nasze państwo! i przelewać wełnę z owieczek do banku ambrozjano. italijskiej mafii Kocham Cię Kobieto! Chciałbym oddać Ci Cześć! na swój pogańsko-chrześcijański sposób :) sprawiając Ci rozkosz! Całusy gorące z Rzeszowa dla kochanej Pani Profesor!!! od młodego antyklerykała :) Ch.W.D.X.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: fajna "babka" :) 31.01.08, 18:39 doris9914 napisała: > ... rozladuje napiecie polityczne.:) A u was to Murzynów mordują. Znasz ten tekst, i tę metodę. Czas na to, aby założone dwa tysiące lat temu kółko rybackie, przestało korzystać z przywilejów, które posiada prawem kaduka. Odpowiedz Link Zgłoś
doris9914 Re: fajna "babka" :) 31.01.08, 18:48 remez2 napisał: > doris9914 napisała: > > > ... rozladuje napiecie polityczne.:) > A u was to Murzynów mordują. Znasz ten tekst, i tę metodę. Czas na to, aby > założone dwa tysiące lat temu kółko rybackie, przestało korzystać z przywilejów > , > które posiada prawem kaduka. ... dla mnie to moze oglosic RP- republika islamska- mialbys wiecej praw i pare kobitek w rejonie, odpowiada ?:) Doris Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: fajna "babka" :) 31.01.08, 18:57 ... dla mnie to moze oglosic RP- republika islamska- mialbys wiecej praw i pare kobitek w rejonie, odpowiada ?:) Doris Masz świetne argumenty. Ale EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Gdyby wymyślono podatek od głupoty... 31.01.08, 18:31 ...to w tym przypadku 0,0001 % podatników płacłoby 99,9% tego podatku. I do tej grupy tow. Senyszyn by się jak najbardziej zaliczała. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Gdyby wymyślono podatek od głupoty... 31.01.08, 18:34 dziedzicznacytadelafinansjery napisał: > ...to w tym przypadku 0,0001 % podatników płacłoby 99,9% tego podatku. I do > tej grupy tow. Senyszyn by się jak najbardziej zaliczała. Skoro tak elegancki i kuturalny (umówmy się) gość to pisze, to ma rację. Ale czy mógłbyś podać jakiś konkretny argument? Odpowiedz Link Zgłoś
boulihacker Re: Gdyby wymyślono podatek od głupoty... 31.01.08, 18:42 W swoim zacietrzewieniu nie zauważyłeś, że podatek od wiary od nic innego, jak właśnie podatek od głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek brawo! i bardzo dobrze! 31.01.08, 18:32 bedzie tak jak np. jest w Niemczech! brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
bynik Senyszyn chce wprowadzenia podatku dla wiernych 31.01.08, 18:35 To byłoby dobre posunięcie, ale raczej wątpię, że do tego dojdzie Odpowiedz Link Zgłoś
dzwonniczy Proponuję nieco poszerzyć ustawę 31.01.08, 18:39 Wszelkie stowarzyszenia, imprezy, dzieła sztuki itp. niezgodne z wiarą i moralnością katolicką będą finansowane wyłącznie ze składek zdeklarowanych ateistów lub ludzi innych wyznań. Tak bedzie sprawiedliwiej Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Proponuję nieco poszerzyć ustawę 31.01.08, 18:41 dzwonniczy napisał: > Wszelkie stowarzyszenia, imprezy, dzieła sztuki itp. niezgodne z wiarą i moraln > ością katolicką będą finansowane wyłącznie ze składek zdeklarowanych ateistów l > ub ludzi innych wyznań. Tak bedzie sprawiedliwiej Nie, to nie będzie sprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
dzwonniczy Re: Proponuję nieco poszerzyć ustawę 31.01.08, 18:49 remez2 napisał: > dzwonniczy napisał: > > > Wszelkie stowarzyszenia, imprezy, dzieła sztuki itp. niezgodne z wiarą i > moraln > > ością katolicką będą finansowane wyłącznie ze składek zdeklarowanych atei > stów l > > ub ludzi innych wyznań. Tak bedzie sprawiedliwiej > Nie, to nie będzie sprawiedliwe. ..bo zabraknie w Polsce ateistów? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Proponuję nieco poszerzyć ustawę 31.01.08, 18:56 > ..bo zabraknie w Polsce ateistów? Nie. Tylko dlatego, że kryterium "niezgodne z wiarą i moralością katolicką" jest równie ostre jak Józef "Brzytwa" Oleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
dzwonniczy Re: Proponuję nieco poszerzyć ustawę 31.01.08, 19:26 powołać jakieś ciało reprezentacyjne dla wierzących które bedzie opiniować projekty, tak jak ue opiniuje co ma finansować, kwestia czysto techniczna. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Proponuję nieco poszerzyć ustawę 31.01.08, 19:40 dzwonniczy napisał: > powołać jakieś ciało reprezentacyjne dla wierzących które bedzie opiniować proj > ekty, tak jak ue opiniuje co ma finansować, kwestia czysto techniczna. A jak sie dzieje cud, i Świątynia zamienia się w Centrum? Albo kk występuje o ziemię, którą utracił w XVIII wieku? Albo pan J. Glemp publicznie ogłasza, że jego dochów miesięczny wynosi 1 000 zł? Odpowiedz Link Zgłoś
dzwonniczy Re: Proponuję nieco poszerzyć ustawę 31.01.08, 19:45 no i...?? nie widzę związku z tematem Odpowiedz Link Zgłoś
boulihacker Re: Proponuję nieco poszerzyć ustawę 31.01.08, 21:48 Naprawdę nie widzisz związku?! To kto Ci obsługuje Windows? Odpowiedz Link Zgłoś
japas Senyszyn chce wprowadzenia podatku dla wiernych 31.01.08, 18:41 I wtedy okazaloby sie, ze jest w Polsce 15% Katolikow. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Senyszyn chce wprowadzenia podatku dla wierny 31.01.08, 18:44 japas napisał: > I wtedy okazaloby sie, ze jest w Polsce 15% Katolikow. Część będzie płaciła w ratach ... pięcioletnich. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: p__o__p__i__e__r__a__m__!!!!!!!!! 31.01.08, 18:45 japas napisał: > I wtedy okazaloby sie, ze jest w Polsce 15% Katolikow. -------------------- bo tak jest, reszta to szczekaczki pod publiczke, chca luksusow niech placa, Jezus byl przeciwny przepychowi, a Biblia zmienia sie mniej wiecej co 50 lat wg potrzeb KK, to juz nie ta Biblia co 200 lat temu, a podobno wiara nie zmienila sie od 2000 lat Odpowiedz Link Zgłoś
doris9914 Re: p__o__p__i__e__r__a__m__!!!!!!!!! 31.01.08, 18:54 pies_na_prawizne napisał: > japas napisał: > > > I wtedy okazaloby sie, ze jest w Polsce 15% Katolikow. > > -------------------- > > > bo tak jest, reszta to szczekaczki pod publiczke, chca luksusow > niech placa, Jezus byl przeciwny przepychowi, a Biblia zmienia sie > mniej wiecej co 50 lat wg potrzeb KK, to juz nie ta Biblia co 200 > lat temu, a podobno wiara nie zmienila sie od 2000 lat ... widac , ze jestes wyksztalconym rabbinem, nie musielibysmy wydawac na Boze Narodzenie tyle kasy tylko pracowali.. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: p__o__p__i__e__r__a__m__!!!!!!!!! 31.01.08, 18:58 doris9914 napisała: > pies_na_prawizne napisał: > > > japas napisał: > > > > > I wtedy okazaloby sie, ze jest w Polsce 15% Katolikow. > > > > -------------------- > > > > > > bo tak jest, reszta to szczekaczki pod publiczke, chca luksusow > > niech placa, Jezus byl przeciwny przepychowi, a Biblia zmienia > sie > > mniej wiecej co 50 lat wg potrzeb KK, to juz nie ta Biblia co 200 > > lat temu, a podobno wiara nie zmienila sie od 2000 lat > > ... widac , ze jestes wyksztalconym rabbinem, nie musielibysmy > wydawac na Boze Narodzenie tyle kasy tylko pracowali.. ------------------------ od kiedy Rabini swietuja B.Narodzenie??????? na zadne SOB nie dam ani centa, dlatego wroce do Polski dopiero jak te wariactwa i extravagancja sie skonczy Odpowiedz Link Zgłoś
boulihacker Senyszyn chce wprowadzenia podatku dla wiernych 31.01.08, 18:42 Pełne poparcie. Można to gdzieś podpisać? Tylko dobre rzeczy z tego wynikną. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.zywiecki Senyszyn chce wprowadzenia podatku dla wiernych 31.01.08, 18:46 Najmądrzejsza informacja od dłuższego czasu,ale Episkopat zaraz się oburzy.Podatek taki powinien być wprowadzony od 1989 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek Re: Senyszyn chce wprowadzenia podatku dla wierny 31.01.08, 18:55 episkopat powie ze to nie etyczne, tak samo jak zaplodnienie in viro, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Popieram! 31.01.08, 18:48 Okaże się, ile jest naprawdę katolików w Polsce :D Odpowiedz Link Zgłoś