nobliwy 02.02.08, 19:50 "Urząd Filologii Uniwersytetu Śląskiego" - ja nie ze Śląska, ale wydaje mi się że nie ma czegoś takiego a ten Szukalski to jakiś dziwak, pewnie znalazło by się jakąś chorobę odpowiadającą tym symptomom Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mi-c Stach Rogate Serce 02.02.08, 22:32 'Pod koniec lat 30. skrajnie prawicowy bojówkarz mógł w poczuciu społecznej akceptacji skatować żydowską koleżankę z tej samej uczelni - nawet jeśli miał z tego powodu do czynienia z policją, to mógł być pewien, że ujmą się za nim prawicowi publicyści i wyrok będzie złagodzony pod ich naciskiem.' Sam Pan to widzial czy ktos Panu opowiedzial...? Kolejny ekspert sie znalazl :-( Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Pewnie za materac robił. 03.02.08, 00:01 A raczej chciałby, fantasta sado-maso. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Stach Rogate Serce 03.02.08, 00:44 A co nie znamy historii Polski. Zwlaszcza drugiej polowy lat 30tych? Pogromy nie zaczely sie w 41. Odpowiedz Link Zgłoś
wilk_mazurski Re: Stach Rogate Serce 05.03.09, 19:26 pogromy to byly w Rosji przed i sowieckiej gdzie palono cale zydowskie wioski po kilkaset ludzi a czasem nawet ponad tysiac. podobne pogromy byly we Wloszech Hiszpanii i Francji; w Polsce byly ruchawki podsycane przez mniejszosc giertychowska gdzie jak np w Krakowie najwiecej zginelo 4osoby-takie byly "pogromy" w Polsce. w przedwojennej Polsce ofiarami agresji byli nie tylko ludzie wyznania mojzeszowego autor pisze bzdury a o Stachu z Warty to juz w ogule duby smalone...i nie chcial zniszczyc wawelu - duchtynia miala byc dodatkiem Odpowiedz Link Zgłoś
karborund Re: Stach Rogate Serce 29.02.08, 00:17 Cóż, wystarczy banalna wyszukiwarka internetowa, by poczytać (i popatrzeć!) o życiu i twórczości Szukalskiego, by zweryfikować naciągane tezy z artykułu. Także tę o rockowym zespole Laibach. Odpowiedz Link Zgłoś