Dodaj do ulubionych

Ziobro: Laptop uszkodzony pod koniec 2006 r. po...

06.02.08, 10:08
I tak w kolko, codziennie musi byc jakis ochlap rzucony na Ziobre. Niby dzial
nazywa sie Polityka ale wlasciwie tylko o jednym potrafia pisa pismacy z
wybiorczej. Czy nic waznego sie nie dzieje ? Po co zatrudniac tylu ludzi skoro
oni umieja pisac tylko o jednym ? Czy juz wam kompletnie odbilo ? Jest 100 dni
po wyborach, co zrobil ten wybitny "cudotworca" ? Zauwazcie wreszcie, ze to
nie PiS wygral.
Obserwuj wątek
    • rydzyk_fizyk Ziobro: Laptop uszkodzony pod koniec 2006 r. po... 06.02.08, 10:09
      Oj Zbyniu, dlaczego wziąłeś przykład z Jakubowskiej i kazałeś
      wymazać dysk?
      • adam_l27 Żeby tacy idioci jak TY mogli się podniecać 06.02.08, 10:16
        miał do tego absolutne prawo.
        to w ogóle jest dziwne że komuś przychodzi do głowy grzebać w prywatnych
        laptopach urzędników państwowych.

widać jak działa cała ta PO, podobno Ziobro obiecywał haki na Tuska (podobno bo
        w rzeczywistości nigdy tak nie mówił a zmanipulowano jego wypowiedź) a tymczasem
        to niejaki Ćwiąkalski szuka czegoś na Ziobrę
        ponieważ nic nie może znaleźć to chociaż zrobi trochę hałasu o komputery..

Wygląda na to że Donald tak bardzo się tego przestraszył, że szuka i szuka... aż
        100 dni rządu minie...
        • pogromca_kretynow Re: to nie jest prywatny laptop Zbynia 06.02.08, 10:21
          tylko sluzbowy. I nic co nie jest na nim zapisane, bylo kiedykolwiek
          wyslane lub odebrane nie jest prywatna wlasnoscia Zbynia.
          To taki elementarz baranku bozy.
          • sharn1 Re: to nie jest prywatny laptop Zbynia 06.02.08, 10:25
            pogromca_kretynow napisała:

> tylko sluzbowy. I nic co nie jest na nim zapisane, bylo
            kiedykolwiek
            > wyslane lub odebrane nie jest prywatna wlasnoscia Zbynia.
            > To taki elementarz baranku bozy.

Nie jest też własnością Ćwiąkalskiego ani innego politykierka PO.
            Jeśli są jakieś postępowania prokuratorskie albo uzasadnione zarzuty
            można mieć pretensje. A w tym przypadku chodzi o nic więcej jak o
            walkę polityczną.
            • a.k.traper Ta dyskusja jest zbędna, szum medialny. 06.02.08, 12:22
              Wystarczy przeczytać regulamin uzywania sprzętu słuzbowego w MS i
              sprawa jest prosta. Wiadomo że nie powinno sie instalowac
              oprogramowania innego niz jest dozwolone, gromadzenia plików o
              tresci zabronionej itd. i nikt przy zdrowych zmysłach tego nie robi.
              Na miejscu Tuska opieprzyłbym Ćwiąkalskiego i zamknął temat. Ziobro
              koszty pokryje i finito. Wątpie by cos na tym dysku było ciekawego,
              pensja ministra wystarczy by sobie sprawić prywatny laptop. Wg mnie
              to sztuczny temat celowo wywołany, obliczony na nerwowa reakcję
              niektórych ludzi. Dziennikarze maja temat który ciagna, forumowicze
              prześcigaja sie w opluwaniu i wywlekaniu spraw zyupełnie
              nieistotnych. To stary chwyt socjologiczny, roznywac główne tematy i
              kierowac na boczne wątki. Temat zupełnie zbędny.
              • pogromca_kretynow Re: Nie bylo nic ciekawego??? 06.02.08, 12:30
                Szczegolnie dla prokuratora? To po co Zbynio uszkodzil laptop?
                Zastanow sie co wypisujesz.
                • a.k.traper Wypisuję to co dyktuje rozsądek i doświadczenie 06.02.08, 12:53
                  Mogę nie lubic PiS-u, Ziobry i wielu innych ale po co robić zadymę
                  wbrew logicznemu mysleniu? Po co uszkodził, kto uszkodził zapyta
                  prokurator jesli będzie trzeba, komisja sejmowa tez może zapytać i
                  ręcze że tam żadnych materiałów nie było. Ziobro zbyt pasjonuje się
                  techniką stosowana w służbach by robić sobie kuku, no chyba że jest
                  idiotą? Jest niedojrzały, i jak większość w PiS-ie niecierpliwy,
                  nadgorliwy, ale nie wygląda na takiego co nie umie kompa obsłużyć.
                  Jeżeli lubisz żyć sensacjami to nikt ci nie zabrania. Logika i fakty
                  wskazuja na specjalne działania w PiS-ie obliczone na wywołanie
                  sensacji i skierowanie tropu w pole. Prawda znajduje się gdzie
                  indziej, tylko trzeba spokojnie podejść do tematu. PiS to banda
                  amatorów i bardzo źle się czuja gdy przeciwnik słabo reaguje,
                  popełniaja błędy, sami się wkopują, wola by dużo mówiono, wtedy
                  wiedzą co się dzieje i analizuja wszystkie fakty, jak cisza to daja
                  d...y na własne życzenie. Tak to wyglada patrzac z boku i bez
                  emocji. Mysle że otoczenie Tuska to wychwyciło, dlatego reakcja jest
                  cicha i obliczona na błędy w szeregach PiS-u. Pamiętasz jak
                  Kaczyński w debacie z Tuskiem przyznał, że inwigilowano
                  współkoalicjantów? nikt go do tego nie zmuszał, Tuska zamurowało i
                  słuchał z niedowierzaniem, aż spuścił głowę. Jeśli masz ochote
                  prowadź swoje śledztwo, ja popatrzę z boku, na ten trop szkoda czasu.
                  • szukacz_waw Tak, tak... Wszyscy ślepo wierzą zerowemu... 06.02.08, 13:32
                    Rzecz nie w tym przecież, że jest to mniej czy bardziej ważna
                    wiadomość. Chodzi po prostu o to, że jedyni prawi i sprawiedliwi w
                    Reczpospolitej dziś pokazują swoją prawdziwą, zakłamaną twarz.
                    • borow4 coz zwyczajny faszyzm probowal sie nam zainstalowa 06.02.08, 13:41
                      c
                      • tarura Zbynio idzie w zaparte i brnie coraz bardziej 06.02.08, 14:00
                        im bardziej brnie
                        tym bardziej się
                        pogrąża
                        • xyz2004 Jak to? Kąpał się z meblami i z młotkiem? 06.02.08, 14:03
                          Ach ten Ziobro, ale z niego oryginał.
                          • kronopio77 Wiedziałem, że Ziobro to idiota, ale nie że aż tak 06.02.08, 14:29
                            co gorsza - sądzi, że inni są wiekszymi idiotami od niego
                            • poszeklu Ziobro nie tlumacz sie, Mafia juz wydala wyrok. 06.02.08, 18:24
                              Rzady Pluskwy-Tuskwy sa komiczna mieszanka
                              kryminalu, dyletanctwa i improwizacji.
                              Zachwycajacy bajzel, w sam raz do przekretow.
                          • koloratura1 Re: Jak to? Kąpał się z meblami i z młotkiem? 06.02.08, 16:19
                            xyz2004 napisał:

> Ach ten Ziobro, ale z niego oryginał.

Wszystko poplątałeś!

Kąpał to się z laptopem taki jeden prokurator, od sprawy Blidy, mówiąc nawiasem.

Ziobro ganiał przez dwa tygodnie z meblami i laptopem na samym spodzie, przez te meble przywalonym.

A co do młotka, to już nie wiem...
              • marek99az1 Re: Ta dyskusja jest zbędna, szum medialny. 06.02.08, 13:53
                a.k.traper napisał:

>....Wątpie by cos na tym dysku było ciekawego,
                > pensja ministra wystarczy by sobie sprawić prywatny laptop. Wg
                mnie
                > to sztuczny temat celowo wywołany, obliczony na nerwowa reakcję
                > niektórych ludzi. Dziennikarze maja temat który ciagna,
                forumowicze
                > prześcigaja sie w opluwaniu i wywlekaniu spraw zyupełnie
                > nieistotnych. To stary chwyt socjologiczny, roznywac główne tematy
                i
                > kierowac na boczne wątki. Temat zupełnie zbędny.

Wyznawco moralności Kalego. Powtarzam jeszcze raz. W swoim poście z
                godz. 11:04 rydzyk-fizyk przypomniał opinię Ziobry na temat
                kasaowania dysków przez Jakubowską (podał link):

"Zbigniew Ziobro AD 2004

Aleksandra Jakubowska pełniąca funkcję sekretarza stanu w
                Ministerstwie Kultury, działając w wykonaniu z góry powziętego
                zamiaru w dniu 7 styczniu 2003 roku popełniła przestępstwo usunięcia
                istotnych zapisów na komputerowym nośniku informacji, tj. czyn z
                art. 268 § 2 k.k. oraz przestępstwo usunięcia dokumentu, którym nie
                miała prawa wyłącznie dysponować, tj. czyn z art. 278 k.k. w ten
                sposób, że poleciła skasować informacje z twardych dysków służbowych
                komputerów, które obejmowały korespondencję mającą charakter
                służbowy, a dotyczącą m.in. konsultacji związanych z opracowywaniem
                projektu nowelizacji ustawy o RTV, w tym projektu rządowej
                autopoprawki."

• a.k.traper Przytaczasz a nie rozumiesz co. 06.02.08, 15:16
                  Ziobro powiedział że polecił zapisac dane w sposób uniemozliwiający
                  przypadkowy odczyt, nie usuwał danych. Akurat Ziobro moim faworytem
                  nie jest i jego metody sprawowania włądzy wywoływały odruch
                  wymiotny, ale na miłośc Boską nie plec bzdur. Z daleka czuć smrodek
                  manipulacji, moim zdaniem na siłe chca zainteresować PO rzekomymi
                  sensacjami, nie wiem czy Ćwiąkalski autentycznie tak sie zachował
                  czy tez dobrze zagrał? Przemyśl temat, bo ja niczyim adwokatem
                  oprócz rozumu nie jestem a już najmniej wierzę tym aparatczykom
                  którzy maja w nazwie prawo i sprawiedliwość.
                  • hecer Re: Przytaczasz a nie rozumiesz co. 06.02.08, 16:22
                    przez dwa tygodnie Ziobro nie mial pojecia gdzie jest ten laptop bo
                    mu sie zgubil podczas przeprowadzki... i wowczas nie dbal o
                    zabezpieczenie na wypadek "przypadkowego odczytu"...

...ale jak go oddawal, to zaczelo sie jego "zabezpieczenie" przed
                    przypadkowym odczytem, tak?

I za chwile sie okaze oczywiscie ze nie bylo "zabezpieczenia przed
                    przypadkowym odczytem" tylko kasowanie uniemozliwijace odczyt.

Nie badz smieszny, czlowieku! Ziobro zrobil to samo co Jakubowska.
                    Jakbys mial troche oleju w glowie to bys zauwazyl analogie i to ze
                    Ziobro stosuje podwojne standardy - dla siebie jedne, dla innych
                    osobne.

I taki czlowiek byl Ministrem Sprawiedliwosci?

Wez sie nie osmieszaj. Twoja sympatia do Ziobry jest kamuflowana
                    rownie smiesznie i nieudolnie jak motywy postepowania Ziobry.
                    • a.k.traper he,he,he ja i sympatia do Ziobry, dobre, he,he,he 06.02.08, 16:56
                      Trochę oleju mam jakby co to ci pozyczę, co prawda lniany ale na
                      początek powinno wystarczyć. Skoro jestes takim specjalista to
                      napisz ekspertyzę co i jak zrobił, ja przyznaję, nie wiem, próbuje
                      kojarzyc fakty. Jeszcze jedno, moja praca nauczyła mnie zwracac
                      uwage na szczegóły, stąd moje hipotezy, a sprzet troszke znam.
                      Wątpię czy Ziobro chciałby byc ze mna sam na sam, nawet jakby był ze
                      swoim wodzem.
                    • a.k.traper Nie wydaje ci sie że to zbyt "dęta" sprawa? 06.02.08, 16:57
                      • uchachany Traper, logiką się tu nie zasłaniaj! Zdemaskowałeś 06.02.08, 17:38
                        się jako podły i wredny kaczysta=-ziobrysta, żaden POrządny
                        inteligent z braci czytelniczej GW już Ci ręki nie poda :-)!
                        • uchachany I na pewno Ojca Dyra też ubóstwiasz, draniu Ty 06.02.08, 17:40
                          jakiś jeden :-))!
                        • a.k.traper To ja decyduje komu chce ręke podać. 07.02.08, 08:28
                          Wszelkie próby przypisania mi politycznej sympatii mam
                          w ...poważaniu głębokim. Z dawnych ideałów nadal pielęgnuje wolność
                          słowa i obywatela, nie przeszkadza mi stanąc w obronie polityka PiS
                          czy LiD jeżeli będę uważał że robi sie nagonkę i bedę krytyczny
                          wobec tych którzy prawo wykorzystują dla chorobliwej ambicji
                          sprawowania władzy i okłamywaniu nas, wyborców. O to m.in. walczyli
                          starożytni górale z Kaukazu i my niedawno:)))To nadal aktualne jak
                          widać, bo niektórzy z okna widzieli nas i zomo na tej samej ulicy,
                          nie widzieli że staliśmy naprzeciw? Gdyby wtedy strzelano z ostrych,
                          ci co wtedy patrzyli zza firanki wykorzystywali by nasze nazwiska
                          podczas rocznic, czytajac stań do apelu. To najgorsza obelga dla
                          mnie, nigdy tego nie daruję, dla tchórzy poważania nie mam.
                • koloratura1 Re: Ta dyskusja jest zbędna, szum medialny. 06.02.08, 15:21
                  marek99az1 napisał:

>
                  > "Zbigniew Ziobro AD 2004
                  >
                  > Aleksandra Jakubowska pełniąca funkcję sekretarza stanu w
                  > Ministerstwie Kultury, działając w wykonaniu z góry powziętego
                  > zamiaru w dniu 7 styczniu 2003 roku popełniła przestępstwo usunięcia
                  > istotnych zapisów na komputerowym nośniku informacji, tj. czyn z
                  > art. 268 § 2 k.k. oraz przestępstwo usunięcia dokumentu, którym nie
                  > miała prawa wyłącznie dysponować, tj. czyn z art. 278 k.k. w ten
                  > sposób, że poleciła skasować informacje z twardych dysków służbowych
                  > komputerów, które obejmowały korespondencję mającą charakter
                  > służbowy, a dotyczącą m.in. konsultacji związanych z opracowywaniem
                  > projektu nowelizacji ustawy o RTV, w tym projektu rządowej
                  > autopoprawki."

Jeżeli ktoś PiSowi ukraść krowa, to zbrodnia.
                  Jeżeli PiS komuś ukraść krowa, to działanie patriotyczne.
              • uchachany Traper - jestem w szoku! Ty skumałeś o co biega 06.02.08, 17:23
                w awanturze z laptopami mimo tego że jesteś antykaczystą :-)?!

Przyjmij wyrazy szacunku (i zskoczenia, bo myślałem że w Waszym
                obozie to już same półgłówki :-D) :-))...

P.S. Jednak sądzę, że twierdząc "Na miejscu Tuska opieprzyłbym
                Ćwiąkalskiego i zamknął temat." się mylisz, bo Ćwiąkała na własną
                rękę kretyna z siebie nie robi, tylko raczej na polecenie służbowe :-
                )

a.k.traper napisał:

> Wystarczy przeczytać regulamin uzywania sprzętu słuzbowego w MS i
                > sprawa jest prosta. Wiadomo że nie powinno sie instalowac
                > oprogramowania innego niz jest dozwolone, gromadzenia plików o
                > tresci zabronionej itd. i nikt przy zdrowych zmysłach tego nie
                robi.
                > Na miejscu Tuska opieprzyłbym Ćwiąkalskiego i zamknął temat.
                Ziobro
                > koszty pokryje i finito. Wątpie by cos na tym dysku było
                ciekawego,
                > pensja ministra wystarczy by sobie sprawić prywatny laptop. Wg
                mnie
                > to sztuczny temat celowo wywołany, obliczony na nerwowa reakcję
                > niektórych ludzi. Dziennikarze maja temat który ciagna,
                forumowicze
                > prześcigaja sie w opluwaniu i wywlekaniu spraw zyupełnie
                > nieistotnych. To stary chwyt socjologiczny, roznywac główne tematy
                i
                > kierowac na boczne wątki. Temat zupełnie zbędny.

• a.k.traper Za mało wiemy o całej sprawie, za dużo dymu 07.02.08, 08:18
                  Poczekajmy aż się to wyklaruje, wiele wątków niektóre ślepe, powoli
                  układają sie w całość. Inwigilacja, żądza władzy, amatorszczyzna i
                  najgorsze co w moze byc wykorzystywanie technik operacyjnych dla
                  partyjnych celów. Ta praca wymaga spokoju, cierpliwosci i zmudnej
                  analizy zdarzeń, PiS to zaniedbał, chciał efektów natychmiast.
                  Ziobro zachowywał się jak napalony facet z przedwczesnym wytryskiem.
                  P.S. nie jestem w zadnym obozie i gdyby PiS bardziej racjonalnie
                  działał i uzywał rozumu, pewnie bym im wiele wybaczył, niestety znam
                  niektórych panów jeszcze z lat wcześniejszych, bardziej szarych i
                  ponurych, dlatego gdy tylko objęli władze zapaliła mi sie lampka
                  ostrzegawcza, i słusznie jak widać.
            • koloratura1 Re: to nie jest prywatny laptop Zbynia 06.02.08, 14:01
              sharn1 napisał:

> pogromca_kretynow napisała:
              >
              > > tylko sluzbowy. I nic co nie jest na nim zapisane, bylo
              > kiedykolwiek
              > > wyslane lub odebrane nie jest prywatna wlasnoscia Zbynia.
              > > To taki elementarz baranku bozy.
              >
              > Nie jest też własnością Ćwiąkalskiego ani innego politykierka PO.

Owszem, jest.
              Bo to obecnie Ćwiąkalski oraz inne "politykierki PO" rządzą tym krajem. A istnieje coś takiego, co się nazywa ciągłość rządzenia.

> Jeśli są jakieś postępowania prokuratorskie albo uzasadnione zarzuty
              > można mieć pretensje.

Postępowanie prkuratorskie to dopiero będzie. O ile Ziobro i spółka nie zwrócą "służbowych dokumentów", tym razem - zamkniętych na twardych dyskach służbowych laptopów.

> A w tym przypadku chodzi o nic więcej jak o
              > walkę polityczną.

Prawie się z Tobą zgadzam: chodzi o walkę (nie tylko polityczną) przegranych z demokratycznie wybranym aktualnym rządem.
          • babariba-babariba w wypowiedzi zbynia dwa są kwiatki... 06.02.08, 13:04
            'Po dwóch tygodniach wyciągnąłem go...'
            Czyli przez dwa tygodnie NIE wiedziało zi0br0, co się dzieje z jego SŁUŻBOWYM LAPTOPEM. NIe wiedział, gdzie są i co się dzieje ze SŁUŻBOWYMI danymi na twardym dysku. Zadziwiająca niefrasobliwość jakby.
            I powiedział jeszcze:
            '- Natomiast przed oddaniem laptopa poleciłem, by ten twardy dysk, który działał przed moim odejściem, został zapisany programem, uniemożliwiającym dotarcie do danych, które są na nim zawarte - powiedział. Dodał, że postąpił tak, jak postępuje się na całym świecie w instytucjach podobnych do tej, którą kierował'.
            Otóż zbynio nie ma racji w najmniejszym stopniu, ponieważ dane zapisane na służbowym nośniku nie mają prawa być kasowane, bo są to dokumenty państwowe. Jakubowską ścigano karnie za wyczyszczenie dysków w min. kultury.
            Warto by jeszcze tu przypomnieć sprawę, która dziś na wierzch wylazła, o tym, jak Wilkoszewski niejaki, b. asystent zi0bry ponazgrywał sobie na pentdrive'a dokumentacje wielu postępowań karnych, a potem wziął i 'palucha' zgubił.
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=75312514&a=75337999
        • svetomir Re: Żeby tacy idioci jak TY mogli się podniecać 06.02.08, 10:42
          > miał do tego absolutne prawo.
          > to w ogóle jest dziwne że komuś przychodzi do głowy grzebać w
          prywatnych
          > laptopach urzędników państwowych.
          jakich prywatnych?
          To był służbowy laptop. Nie maiła prawa kasować dysku, bo znajdowały
          sie na nim słuzbowe materiały bedą ce własnoscia pracodawcy
          • mariuszdd Re: Żeby tacy idioci jak TY mogli się podniecać 06.02.08, 12:27
            > jakich prywatnych?
            > To był służbowy laptop. Nie maiła prawa kasować dysku, bo znajdowały
            > sie na nim słuzbowe materiały bedą ce własnoscia pracodawcy

głupoty piszesz
            • marek99az1 Re: Żeby tacy idioci jak TY mogli się podniecać 06.02.08, 14:00
              mariuszdd napisał:

> > jakich prywatnych?
              > > To był służbowy laptop. Nie maiła prawa kasować dysku, bo
              znajdowały
              > > sie na nim słuzbowe materiały bedą ce własnoscia pracodawcy
              >
              > głupoty piszesz

To jest twój jadyny argument? To co nazywasz głupotą jest "oczywistą
              oczywistością" jak mawia twój klasyk.

• mariuszdd Re: Żeby tacy idioci jak TY mogli się podniecać 06.02.08, 14:26
                marek99az1 napisał:

> mariuszdd napisał:
                >
                > > > jakich prywatnych?
                > > > To był służbowy laptop. Nie maiła prawa kasować dysku, bo
                > znajdowały
                > > > sie na nim słuzbowe materiały bedą ce własnoscia pracodawcy
                > >
                > > głupoty piszesz
                >
                > To jest twój jadyny argument? To co nazywasz głupotą jest "oczywistą
                > oczywistością" jak mawia twój klasyk.
                >
                >

Prorok pracuje 24 godziny na dobę ,to musiałby nosić 2 laptopy ze sobą ,jeden
                osobisty drugi prywatny
        • not-me Re: Żeby tacy idioci jak TY mogli się podniecać 06.02.08, 10:46
          To NIE BYŁ prywatny laptop, czy zwolennicy PiS są tak ograniczeni, że nie zauważają podstawowych różnic.
          BTW ciekawe o co chodzi z tymi śladami z Internetu - czyżby obawa przed ujawnieniem preferencji ;).
        • marek99az1 Re: Żeby tacy idioci jak TY mogli się podniecać 06.02.08, 10:49
          adam_l27 napisał:

prywatnych
          > laptopach urzędników państwowych.....

To nie był prywatny laptop urzędnika państwowego, tylko laptop
          służbowy. Podobnie jak komputery Jakubowskiej, w których wykasowanie
          pamięci swego czasu, tak oburzyło Ziobrę.

• rydzyk_fizyk Re: Żeby tacy idioci jak TY mogli się podniecać 06.02.08, 11:04
            Zgadza się - ba Ziobro w raporcie komisji śledczej stawia zarzuty
            karne Jakubowskiej z tego powodu:
        • praktyczna Re: Żeby tacy idioci jak TY mogli się podniecać 06.02.08, 10:56
          adam_l27 napisał:

prywatnych
          Prywatny laptop to on ma (a moze i nie) w domu. Tu mowia wyraznie o
          sprzecie sluzbowym. Tam ma prawo kazdy zajrzec.
        • pariah Re: Żeby tacy idioci jak TY mogli się podniecać 06.02.08, 11:17
          adam_l27 napisał:

> to w ogóle jest dziwne że komuś przychodzi do głowy grzebać w prywatnych

Ty głupi jesteś od narodzin czy brałeś specjalne lekcje - jak wielu z PiSSu?
          Ten laptop nigdy nie był prywatny = to był służbowy laptop do zadań związanych z
          wykonywanym zawodem; żadne prywatne rzeczy nie mają prawa się tam znaleźć.
          A prawo - którego podobno zbyszko jest absolwentem i znawcą wybitnym
          [phyyyy......... wieśniak a nie prawnik!] - mówi jasno jakie są kroki w wypadku
          posługiwania się, i zdawania, sprzętu służbowego. Nawet jeśli uległ zniszczeniu
          - musi zostać fizycznie przedstawiony w firmie celem wpisania na listę
          kasacyjną. I dopiero wtedy można za niego zapłacić - jeśli firma uzna to za
          konieczne. I dopiero wtedy, po oficjalnej kasacji sprzętu, taki baran jak Ziobro
          może robić sobie co zechce z takim wrakiem.

Przestańcie ludzie piep..yć jak się nie znacie na procedurach.
          Ale do kogo ja to mówię - przeca w pissie to wszyscy znają się najlepiej na
          wszystkim, czego żywym dowodem jest niejaki Jarosław K. wybitny znawca ekonomii
          i politologii.

Czas karłów i dewiantów dobiegł końca.
        • mwojtczak Re: Żeby tacy idioci jak TY mogli się podniecać 06.02.08, 11:17
          zbyniu nie podniecaj sie ,jesteś jak zwykle piękny ,ładnie wymalowany.jesteś jak
          aktor z filmów amerykańskich taki jak chociażby Reagan a może John Wayne.
        • ben-oni Re: Żeby tacy idioci jak TY mogli się podniecać 06.02.08, 11:36
          Laptop służbowy z definicji nie jezt prywatny, tym bardziej, że ten kupiony został z moich podatków.
          • chateau Re: Żeby tacy idioci jak TY mogli się podniecać 06.02.08, 12:13
            Ale laptopy dygnitarzy z PiS podlegają zasadzie nieoznaczoności Wassermana -
            laptop może przyjmować cechy prywatne lub służbowe w zależności od tego, w czyim
            aktualnie jest posiadaniu :/
            • hecer Re: Żeby tacy idioci jak TY mogli się podniecać 06.02.08, 16:27
              hehehhee dobre;))
        • rlnd Re: Żeby tacy idioci jak TY mogli się podniecać 06.02.08, 11:52

No wiec, laptop pana Z. nigdy nie byl, nie jest i nie bedzie prywatny.
          Byl to laptop sluzbowy i jak pan Z. chce sobie jakies dane szyfrowac to prosze
          bardzo, ale musi udostepnic np. haslo resortowi.
          A jesli sa tam listy milosne i linki do stron porno to znaczy, ze pan Z.
          wykorzystal sluzbowy laptop do celow prywatnych...

• eti.gda Re: Żeby tacy idioci jak TY mogli się podniecać 06.02.08, 12:00
            rlnd napisał:

> > miał do tego absolutne prawo.
            > > to w ogóle jest dziwne że komuś przychodzi do głowy grzebać w
            prywatnych
            > > laptopach urzędników państwowych.
            >
            > No wiec, laptop pana Z. nigdy nie byl, nie jest i nie bedzie
            prywatny.
            > Byl to laptop sluzbowy i jak pan Z. chce sobie jakies dane
            szyfrowac to prosze
            > bardzo, ale musi udostepnic np. haslo resortowi.
            > A jesli sa tam listy milosne i linki do stron porno to znaczy, ze
            pan Z.
            > wykorzystal sluzbowy laptop do celow prywatnych...
            >

Prywatne listy miłosne i fotografie gołych bab to nie jest tak
            ciężkie przestępstwo, jak umyślne niszczenie ważnych danych. U nas w
            firmie też administrator sieci buszował po służbowych komputerach w
            poszukiwaniu "gołych bab". Zawsze robił awantury, jeżeli coś takiego
            znalazł, ale nigdy nie donosił do kierownictwa.
        • bronimir Re: Żeby tacy idioci jak TY mogli się podniecać 06.02.08, 11:56
          Zapominasz jak Zbyszek mówił "ja prokurator generalny" i podsłuchiwał Leppera.
          Teraz prokurator może przeglądać (też profilaktycznie) dysk Ziobry. Mało tego
          Ziobro musi mu udostępnić klucz do szyfru.
        • tadjask Re: Żeby tacy idioci jak TY mogli się podniecać 06.02.08, 12:45
          adam_l27 napisał:

>
          > widać jak działa cała ta PO, podobno Ziobro obiecywał haki na Tuska (podobno bo
          > w rzeczywistości nigdy tak nie mówił a zmanipulowano jego wypowiedź) a tymczase
          > m
          > to niejaki Ćwiąkalski szuka czegoś na Ziobrę
          > ponieważ nic nie może znaleźć to chociaż zrobi trochę hałasu o komputery..
          >
          > Wygląda na to że Donald tak bardzo się tego przestraszył, że szuka i szuka... a
          > ż
          > 100 dni rządu minie...
          Wchodząc na taki urząd pan Zbigniew Z.stał się osobą "publiczną jak wielu jemu
          podobnych"-prywatnie to on może na swoim , w domku i pod pierzynką jeśli boi się
          podsluchu
        • ml2403 Re: Żeby tacy idioci jak TY mogli się podniecać 06.02.08, 12:58
          Zanim zaczniesz wygłaszać swoje złote myśli to lepiej zapoznaj się z
          prawem. Pan Minister niszczarka zrobił tu to co zwykle, ale
          zwyczajnie złamał prawo i powinien za to siedzieć. Laptop był
          służbowy i jeśli cokolwiek na nim zapisano ma charakter notatek
          służbowych, które powinien przekazać następcy. Kasowanie danych na
          takim laptopie to jak niszczenie dokumentów. To pan minister Zero
          pokazał, że umie robić. Przyznanie się, że zapisał dysk losowymi
          danymi specjalnym programem to po prostu przyznanie się, że
          zniszczył dokumenty ministerstwa. I do pierdla.
        • koloratura1 Re: Żeby tacy idioci jak TY mogli się podniecać 06.02.08, 13:50
          adam_l27 napisał:

Dokładnie takie samo, jak esbecja paląc akta.

To są takie współczesne "szafy Lesiaka".

> widać jak działa cała ta PO, podobno Ziobro obiecywał haki na Tuska (podobno bo
          > w rzeczywistości nigdy tak nie mówił a zmanipulowano jego wypowiedź)

Nie kłam. Mówił. Na Własne uszy słyszałam, czego to on nie przedstawi na "Donaldu Tusku".

> a tymczasem

Wcalle nie musi "szukać". Materiał sam mu się pcha w ręce, że nie nadąża sprzątać...

• uniaeuropejska1 Re: Żeby tacy idioci jak TY mogli się podniecać 06.02.08, 13:50
          Wielkie g....o miał a nie absolutne prawo.Poza tym laptop jest
          służbowy.
        • ramm.stein to nie byl prywatny laptop 06.02.08, 13:59
          adam_l27 napisał:

prywatnych

No wiec to nie byl prywatny laptop, jak latwo mozna zrozumiec z
          artykulu. Inaczej Ziobro by za niego nie chcial placic.

A swoja droga, ciekawe. Mam taki program, ktory odtworzy skasowane
          zdjecia, moze podrzucic?
        • drugi-rudy102 Re: Żeby tacy idioci jak TY mogli się podniecać 06.02.08, 14:06
          Pragne zauwazyc ze ten laptop to NIE PRYWATNY a PANSTWOWY.
          Jako ze panstwowy to panstwo ma prawo wiedziec co jest na twardym
          dysku bo to jego wlasnosc. Takie trudne ?
        • wojtek45-1 Re: Żeby tacy idioci jak TY mogli się podniecać 06.02.08, 15:03
          Ty jestes taki głupi, czy tylko udajesz??

laptop był służbowy a nie prywatny. Do prywatnego nic nikomu, a do słuzbowego to
          inna sprawa.
        • gosiaczek-is-one Re: Żeby tacy idioci jak TY mogli się podniecać 06.02.08, 15:20
          > ponieważ nic nie może znaleźć to chociaż zrobi trochę hałasu o komputery..
          >
          > Wygląda na to że Donald tak bardzo się tego przestraszył, że szuka i szuka... a
          > ż
          > 100 dni rządu minie...

Mnie się jednak wydaje, że sytuacja jest odwrotna i kto inny się przestraszył -
          a ze zdenerwowania to się różne dziwne rzeczy robi, np. kąpie się z laptopem...
        • kliwia-tylko Re: Żeby tacy idioci jak TY mogli się podniecać 06.02.08, 16:06
          Mylisz się, jakie prywatne laptopy????? To nie był laptop Ziobry, on
          go tylko użytkował. A swoją drogą, jego zachowanie ze sprzętem
          potwierdza, jaki z niego partacz. Partacz od wszystkiego. Przez dwa
          lata robił szum koło siebie, zwoływał konferencje prasowe. Dzis
          wychodzi na jaw, że to nic nie warte. Dla mnie to człowiek
          skompromitowany, pseudonim Młotkowy.
      • sharn1 Re: Ziobro: Laptop uszkodzony pod koniec 2006 r. 06.02.08, 10:17
        rydzyk_fizyk napisał:

> Oj Zbyniu, dlaczego wziąłeś przykład z Jakubowskiej i kazałeś
        > wymazać dysk?

Ciekawe czy Sawicka zdążyła zrobić format c:
        • gieniak Re: Ziobro: Laptop uszkodzony pod koniec 2006 r. 06.02.08, 10:31
          Odtworzenie danych po samym format c: jest bardzo proste i nie wymaga większych
          umiejętności. Gorzej jakby go zapisała 60 razy losowo wygenerowanym ciągiem 0 i
          1. Wtedy dopiero informacja jest faktycznie nie do odtworzenia.
        • eti.gda Re: Ziobro: Laptop uszkodzony pod koniec 2006 r. 06.02.08, 11:05
          sharn1 napisał:

> rydzyk_fizyk napisał:
          >
          > > Oj Zbyniu, dlaczego wziąłeś przykład z Jakubowskiej i kazałeś
          > > wymazać dysk?
          >
          > Ciekawe czy Sawicka zdążyła zrobić format c:

"format c:" jeszcze nic nie daje. Są specjalne programy pozwalające
          tak wyczyścić dyski, że dane są nie do odtworzenia, po prostu
          znikają. Podobno takie programy można ściągnąć z Internetu. Może
          ktoś spróbuje?
          • pio765 Re: Ziobro: Laptop uszkodzony pod koniec 2006 r. 06.02.08, 11:26
            eti.gda napisał:

> "format c:" jeszcze nic nie daje. Są specjalne programy pozwalające
            > tak wyczyścić dyski, że dane są nie do odtworzenia, po prostu
            > znikają. Podobno takie programy można ściągnąć z Internetu. Może
            > ktoś spróbuje?
            Taki program to np. "Eraser 5.86" Dostępny za friko w sieci.
      • jkredman w Jędrzejowie ewakuacja 06.02.08, 21:46
    • llawrynowicz Ziobro: Laptop uszkodzony pod koniec 2006 r. po... 06.02.08, 10:14
      Sraty taty Panie Zi0br0. Tłumaczenie na poziomie absolwenta młodszej grupy w
      przedszkolu. Po tygodniu przypomina Pan sobie gdzie uczył laptopa latać?

Jesteś Pan mały, zakłamany, pastowany czerwony kaban, po prostu mentalne ZERO.
    • sharn1 Rany... 06.02.08, 10:14
      Naprawdę nie ma w tym kraju problemów do rozwiązania? Mam wrażenie
      że ktoś tu próbuje odwrócić uwagę publiczną od innych rzeczy.
      • ziutek_z_gigaci Re: Rany... 06.02.08, 10:17
        sharn1 napisał:

> Naprawdę nie ma w tym kraju problemów do rozwiązania? Mam wrażenie
        > że ktoś tu próbuje odwrócić uwagę publiczną od innych rzeczy.

J.w.
        • maaac Re: Rany... 06.02.08, 10:23
          Newsów jest więcej. Wy wybieracie ten jako interesujacy. Dlaczego
          oskarżacie o swój wybór kogoś innego?
          • y.y Re: Rany... 06.02.08, 10:56
            maaac napisał:

> Newsów jest więcej. Wy wybieracie ten jako interesujacy. Dlaczego
            > oskarżacie o swój wybór kogoś innego?

Oskarżają, bo mają takiu prikaz od pisiorków, nieważne co kto pisze,
            plujki jak sharn i tak będą łgać:)
            • sharn1 Re: Rany... 06.02.08, 11:15
              y.y napisał:

> maaac napisał:
              >
              > > Newsów jest więcej. Wy wybieracie ten jako interesujacy.
              Dlaczego
              > > oskarżacie o swój wybór kogoś innego?
              >
              > Oskarżają, bo mają takiu prikaz od pisiorków, nieważne co kto
              pisze,
              > plujki jak sharn i tak będą łgać:)

Dziękuję za docenienie Świrusku. :)
              Nie każdy jest podatny na propagandę Jego Tuskowatości i nie każdy
              wierzy w cuda. Co do łgania to festiwal był w czasie kampanii (o
              czym się przekonują kolejne grupy społeczne)...

:)
              • maaac Kto wierzy w cuda? 06.02.08, 11:33
                Jak na razie o "cudach" Tuska rozprawiają tylko zwolennicy PiS.
                Jakoś ci którzy głosowali na PO nie mają wątpliwości o czym była
                mowa w kampanii wyborczej.

Jednoznaczną sprawą jest też "cynizm" zwolenników PiS piszących bez
                żenady takie teksty: "Co do łgania to festiwal był w czasie kampanii
                (o czym się przekonują kolejne grupy społeczne)... ". Oczywiście że
                łgała ale pewna partia twierdząca w jakim to "wspaniałym" stanie
                oddaje państwo. Niestety rozbuchali w ten sposób oczekiwania
                społeczne dotyczące wzrostu wynagrodzeń, na które niestety jeszcze
                nas nie stać.
                • r0b0l cuda juz były 06.02.08, 11:59
                  3 miliony mieszkań, autostrady, likwidacja korupcji i układu,
                  prawo i sprawiedliwośc dla wszystkich, cudowny wzrost gospodarczy
                  dzięki jego niskości jarusiowi i fachowości graniczącej z geniuszem
                  rządu 4 RPrl

a tylko przyszedł niedobry Tusk i od razu krach na giełdzie, euro
                  2012 pod znakiem zapytania
              • funia81 Re: Rany... 06.02.08, 12:03
                Co do łgania to festiwal był w czasie kampanii

Owszem, pisowskiej w 2005. Nikt przedtem tak nie klamal, jak bracia Kaczynscy
                jesienia 2005. I nikt potem.
                --
                f.
                Piekna jest bezradnosc pisowszcziny.
                • sharn1 Re: Rany... 06.02.08, 12:06
                  Powiedz to nauczycielom.
                  :))

PO to partia typowo populistyczna i tyle. Nawet Lepper tyle nie
                  naobiecywał co Jego Tuskowatość. Teraz niech zbiera owoce swojej
                  pseudo polityki.
                  • marek99az1 Re: Rany... 06.02.08, 13:35
                    sharn1 napisał:

> Powiedz to nauczycielom.
                    > :))
                    >
                    > PO to partia typowo populistyczna i tyle. Nawet Lepper tyle nie
                    > naobiecywał co Jego Tuskowatość. Teraz niech zbiera owoce swojej
                    > pseudo polityki.

Piszesz tak, jakby minęły już trzy lata rządu Tuska, lub co najmniej
                    rok. Nienawiść zamula Ci mózg.
                  • koloratura1 Re: Rany... 06.02.08, 15:57
                    >
                    > PO to partia typowo populistyczna i tyle. Nawet Lepper tyle nie
                    > naobiecywał co Jego Tuskowatość. Teraz niech zbiera owoce swojej
                    > pseudo polityki.

Na rozliczanie "Jego Tuskowatości" przyjdzie czas, gdy odda władzę.
                    Póki co, ja się zapytywuję, gdzie 1500 mieszkań, z 3 milionów, obiecanych przez Jarka. Cayłch 3 mln się nie domagam, z uwagi na fakt, że PiS wyrobił przy władzy tylko połowę kadencji.
      • marek99az1 Re: Rany... 06.02.08, 10:56
        sharn1 napisał:

> Naprawdę nie ma w tym kraju problemów do rozwiązania? Mam wrażenie
        > że ktoś tu próbuje odwrócić uwagę publiczną od innych rzeczy.

Powtarzasz za pisiorkami, jak paciorek za panią matką
      • a.k.traper wielu z nas o tym pisało, widocznie jest zapotrze 06.02.08, 12:56
        bowanie na takie bazarowe sensacyjki.
    • ziutek_z_gigaci Re: Ziobro: Laptop uszkodzony pod koniec 2006 r. 06.02.08, 10:16
      yanuss napisał:

> I tak w kolko, codziennie musi byc jakis ochlap rzucony na Ziobre. Niby dzial
      > nazywa sie Polityka ale wlasciwie tylko o jednym potrafia pisa pismacy z
      > wybiorczej. Czy nic waznego sie nie dzieje ? Po co zatrudniac tylu ludzi skoro
      > oni umieja pisac tylko o jednym ? Czy juz wam kompletnie odbilo ? Jest 100 dni
      > po wyborach, co zrobil ten wybitny "cudotworca" ? Zauwazcie wreszcie, ze to
      > nie PiS wygral.

Temat laptopa Ziobry jest dla ciebie, jak i dla całego PiSu, najwyraźniej
      niewygodny.
      • adam_l27 a co to za temat: laptop ?? 06.02.08, 10:18
        czy rządowi Tuska brakuje laptopów ? to dlatego przez 100 dni nie spełnił
        żadnego cudu ??
        • adam_l27 czy rządowi Tuska brakuje laptopów ?? 06.02.08, 10:19
          to dopiero wytłumaczenie własnej nieudolności...
          oryginalne, trzeba przyznać
          • funia81 Re: czy rządowi Tuska brakuje laptopów ?? 06.02.08, 12:04
            PO tylko demaskuje dranstwa poprzedniej ekipy. Zaczekaj na komisje sledcze, sam
            zobaczysz...
            --
            f.
            Piekna jest bezradnosc pisowszcziny.
            • sharn1 Re: czy rządowi Tuska brakuje laptopów ?? 06.02.08, 12:07
              funia81 napisała:

> PO tylko demaskuje dranstwa poprzedniej ekipy. Zaczekaj na komisje
              sledcze, sam
              > zobaczysz...

Tylko kto zdemaskuje draństwa PO?
              • marek99az1 Re: czy rządowi Tuska brakuje laptopów ?? 06.02.08, 13:41
                sharn1 napisał:

> funia81 napisała:
                >
                > > PO tylko demaskuje dranstwa poprzedniej ekipy. Zaczekaj na
                komisje
                > sledcze, sam
                > > zobaczysz...
                >
                > Tylko kto zdemaskuje draństwa PO?

Jeżeli takie będą, ci co obejmą władzę po PO. Taka do tej pory była
                praktyka. To chyba oczywiste. Też na bieżąco można demaskować
                rzeczywiste draństwa zamiast je wymyślać.
        • ziutek_z_gigaci Re: a co to za temat: laptop ?? 06.02.08, 10:20
          adam_l27 napisał:

> czy rządowi Tuska brakuje laptopów ? to dlatego przez 100 dni nie spełnił
          > żadnego cudu ??

Nie rżnij głupa. Dobrze wiesz, że nie chodzi o laptopy, tylko o to, co w nich było.
          • sharn1 Re: a co to za temat: laptop ?? 06.02.08, 10:23
            ziutek_z_gigaci napisał:

> adam_l27 napisał:
            >
            > > czy rządowi Tuska brakuje laptopów ? to dlatego przez 100 dni
            nie spełnił
            > > żadnego cudu ??
            >
            > Nie rżnij głupa. Dobrze wiesz, że nie chodzi o laptopy, tylko o
            to, co w nich b
            > yło.

A co w nich było? Zawsze myślałem że administracja publiczna opiera
            się EWIDENCJONOWANYCH DOKUMENTACH a nie zapisach w komputerach
            urzędników. Jakaś taka nowa jakość nastała. Inwigilacja jak za
            Chruszczowa...
            • ziutek_z_gigaci Re: a co to za temat: laptop ?? 06.02.08, 10:26
              sharn1 napisał:
              > A co w nich było? Zawsze myślałem że administracja publiczna opiera
              > się EWIDENCJONOWANYCH DOKUMENTACH a nie zapisach w komputerach
              > urzędników. Jakaś taka nowa jakość nastała. Inwigilacja jak za
              > Chruszczowa...

Wasze zakłamanie i cwaniactwo nie ma granic. Przypominam, że to ekipa PiS przez
              dwa lata sprawowała rządy, a jak przyszło do rozliczenia urzędników, to mówią,
              że poniszczyły im się komputery. Chcą, żebyśmy to kupili i wysyłają na fora
              swoich harcowników.
            • emeryt601 Re: a co to za temat: laptop ?? 06.02.08, 10:42
              przeciez to ta poprzednia ekipa wymysliła,ze trzeba scigać
              Siemiątkowskiego i Jakubowską za notatki i wykreślenia z dokumentu
              jednego zdania oraz skasowania zawartosci dysku komputera. To ta
              ekipa wprowadziała permanentną inwigilację przeciwników politycznych
              i koalicjantów,to ta ekipa grodzi sie w lesie na Helu ,wstawiała
              pancerne szyby w okna w strzeżonych budynkach rządowych,obstawiała
              i obstawia się ochroną BORowską niczym Buschowie.To ta ekipa
              gadała o odnowie moralnej,o równości wobec prawa,o nielękaniu się
              ludzi uczciwych. To oni uknuli przewrotne hasło-zasady
              obowiązuja.TYLKO KOGO OBOWIAZUJA?
            • marek99az1 Re: a co to za temat: laptop ?? 06.02.08, 11:02
              sharn1 napisał:
              > A co w nich było? Zawsze myślałem że administracja publiczna
              opiera
              > Chruszczowa...

Zwróć uwagę co przypomniał rydzyk-fizyk wyżej:

"Zbigniew Ziobro AD 2004

Aleksandra Jakubowska pełniąca funkcję sekretarza stanu w
              Ministerstwie Kultury, działając w wykonaniu z góry powziętego
              zamiaru w dniu 7 styczniu 2003 roku popełniła przestępstwo usunięcia
              istotnych zapisów na komputerowym nośniku informacji, tj. czyn z
              art. 268 § 2 k.k. oraz przestępstwo usunięcia dokumentu, którym nie
              miała prawa wyłącznie dysponować, tj. czyn z art. 278 k.k. w ten
              sposób, że poleciła skasować informacje z twardych dysków służbowych
              komputerów, które obejmowały korespondencję mającą charakter
              służbowy, a dotyczącą m.in. konsultacji związanych z opracowywaniem
              projektu nowelizacji ustawy o RTV, w tym projektu rządowej
              autopoprawki."

Jak przystał na wzorowego pisowca stosujesz gorliwie zasadę Kalego.

• koloratura1 Popatrz-no ty! 06.02.08, 16:07
              sharn1 napisał:

>
              > A co w nich było? Zawsze myślałem że administracja publiczna opiera
              > Chruszczowa...

Ja wiem, że spodnie to wymyślił dawno temu obywatel Związku Radzieckiego, niejaki Gołodupow, ale że już za Chruszczowa mieli tam laptopy...?
          • bar_annex Re: a co to za temat: laptop ?? 06.02.08, 10:40
            Moze ci cwaniacy opowiedza ile prywatnych laptopow tak im przypadkiem uleglo
            zniszczeniu podczas przeprowadzek, kapieli, na ulicy itp?

Czy tylko sluzbowe laptopy sa takie pechowe?
        • bar_annex Re: a co to za temat: laptop ?? 06.02.08, 10:38
          Chodzi o niszczenie dokumentacji dzialanosci instytucji publicznej, co w
          panstwach prawa jest przestepstwem, cwaniaczku.

Wam sie moze wydaje, ze minister moze miec papiery oficjalne i swoje wlasne, na
          boczku, do potajemnego uzytku i niszczenia kiedy mu sie podoba?

A jakim prawem? Czy minister to szef jakiejs mafii?
        • marek99az1 Re: a co to za temat: laptop ?? 06.02.08, 10:58
          adam_l27 napisał:

> czy rządowi Tuska brakuje laptopów ? to dlatego przez 100 dni nie
          spełnił
          > żadnego cudu ??

Ma na to ponad trzy lata. PiS-owi dwa lata nie wystarczyło do
          spełnienia obietnic.
    • emeryt601 Ziobro: Laptop uszkodzony pod koniec 2006 r. po.. 06.02.08, 10:17
      Siemiatkowskiego ścigano za notatki jakie sobie robił i które
      zabrał.Na tych stołkach niczego się nie niszczy i niczego sie nie
      zabiera. To jest karalne. Wmawianie ludziom tych wszystkich głupot
      przez bandę Ziobry swiadczy o tym,ze zasady obowiazuja
      wszystkich,ale nie jego i jego kamaryli. Dla mnie to zwykli
      szubrawcy,oszusci,fałszerze. I TO NIE SA TEMATY ZASTĘPCZE. Ci
      ludzie dobrze wiedzą ,że mają brud na sumieniu.
    • nie-naiwniak Ziobro: Laptop uszkodzony pod koniec 2006 r. po.. 06.02.08, 10:20
      a w brew pozorom , temat laptopów z " rodziny rządzącej " - ma sens , pomimo
      innych obecnych wydarzeń .
      Zbyt dużo właśnie Ziobro i jego kolesie mieszali , żeby tak istotne sprawy jak
      zapisy tych wydarzeń - znikały pod samochodami , czy w wannach .
      Czy Polacy są tak naiwni i uwierzą w te prymitywne uzasadnienia dot.
      "przypadkowemu zniszczeniu " właśnie tych laptopów o komputerów ?
      A poziom inteligencji p. Ziobro - poniżej pamięci Amigi .
      • tles.10 Ziobro !..ty zakłamany bolszewicki kundlu! 06.02.08, 10:25
        za tydzień powiesz ,że napadli cie ludzie z PO i rozpieprzyli ci
        laptop!.. co za baran!
    • obywatelx5 w szkole mówilismy ze młodszy brat nam zniszczył 06.02.08, 10:32
      jak zapomnielismy zeszytu!!

no ja jego tłumaczenia przyjmuje !! wyobrażam sobie jak ten laptop
      leży na szafie, która ustawiona jest luzem na naczepie traktora i
      jak zbyniu trzymając palmę widzi jak laptop spada z naczepy rozbija
      się o lśniący asflat!! a potem opieprza tragarzy za niechlusjto i
      wytacza im proces o zniszczenie mienia. Tak było - nic nie było..
      • tles.10 Asystent Ziobry,podobno "zagubił" twardy dysk!... 06.02.08, 10:37
        cyrk "PISkomuna" nadal daje występy..
    • rydzyk_fizyk Ziobro oskarżał Jakubowską w swoim raporcie 06.02.08, 10:33
      o to samo do czego teraz się sam przyznaje.

Szczegóły w linku:
      • aro7 szafa sie gibała w transporcie 06.02.08, 11:02
        i trza było cuś podstawić po noge
        a te POkemony takie nie praktyczne i nie kumate...
        • rydzyk_fizyk Jakubowskiej się szafa gibała? 06.02.08, 11:38
          czy Zbyniowi.

A może Lesiakowi
    • kolargolo porownanie 06.02.08, 10:37
      czy dlatego ze PiS wygral poprzednie wybory to powinien sie przestac zajmowac
      przestepstwami popelnionymi przez dzialaczy SLD ? Oczywiscie ze nie i
      dzialalnosc Ziobry jest tego najlepszym przykladem. No to masz analogie.
    • marek99az1 Re: Ziobro: Laptop uszkodzony pod koniec 2006 r. 06.02.08, 10:44
      yanuss napisał:

> I tak w kolko, codziennie musi byc jakis ochlap rzucony na Ziobre.
      Niby dzial
      > nazywa sie Polityka ale wlasciwie tylko o jednym potrafia pisa
      pismacy z
      > wybiorczej. Czy nic waznego sie nie dzieje ? Po co zatrudniac tylu
      ludzi skoro
      > oni umieja pisac tylko o jednym ? Czy juz wam kompletnie odbilo ?
      Jest 100 dni
      > po wyborach, co zrobil ten wybitny "cudotworca" ? Zauwazcie
      wreszcie, ze to
      > nie PiS wygral.

Chyba ci się pomyliło. Nie "jakiś ochłap rzycony NA Ziobrę"
      tylko "jakiś ochłap Rzucony PRZEZ Ziobrę". GW z dziennikrskiego
      obowiazku tylko to relacjonuje, ku wściekłości pismatołków.
    • gdkj lubię chłopa bo chciał wsadzić Leppera ale 06.02.08, 10:49
      zaczyna mnie już nudzić. powinien olać te wszystkie dywagacje bo skoro
      Ćwiąkalski z newsami o dyskach etc. biega do mediów to pewnie to znaczy tylko
      tyle ,że nic na Zbycha konkretnego nie ma a idzie tu tylko o PR.
      Pan Ziobro co prawda pieprzy czasami jak potłuczony ale za zmaganie się z tak
      ciężką materią jak wpychanie Samoobrony do pierdla ma u mnie plusa.
    • jola5033 Ziobro: Laptop uszkodzony pod koniec 2006 r. po.. 06.02.08, 10:50
      Dobrze, że laptop nie wpadł pod pociąg!!!!!!!
    • republika-jednojajowa Nikt chyba nie ma wątpliwości,że Ziobro kłamie 06.02.08, 10:53
    • y.y Re: Ziobro: Laptop uszkodzony pod koniec 2006 r. 06.02.08, 10:54
      yanuss napisał:

Niby dzial
      pismacy z wybiorczej.

Jaki ochłap? Przecież oni piszą to, co on powiedział, w tym artykule
      nie ma ani słowa komentarza, więc o czym ty bredzisz człowieku?
      Czytaj ze zrozumieniem
    • e-4l Ziobro: Laptop uszkodzony pod koniec 2006 r. po.. 06.02.08, 10:57
      Kłamliwa menda ten Zero.
      • vinc0 A tak naprawdę 06.02.08, 11:09
        to było jeszcze inaczej,ziobro chciało przybić gwóźdź celem późniejszego
        powieszenia portretu jarosłewa .Noga ziobro się omskła i ziobro ratując się
        przed niechybna śmiercią machnął ręką uzbrojoną w młotek i niechcący trafił w
        laptopa. Przy następnych ośmiu próbach sytuacja się powtórzyła :)
        • remez2 Re: A tak naprawdę 06.02.08, 11:17
          > Przy następnych ośmiu próbach sytuacja się powtórzyła :)
          Przy dziesiątej młotek był uprzejmy pęc i próby zostały zawieszone. A portret
          nie.
    • eti.gda Re: Ziobro: Laptop uszkodzony pod koniec 2006 r. 06.02.08, 11:03
      yanuss napisał:

Niby dzial
      pismacy z
      > wybiorczej. Czy nic waznego sie nie dzieje ? Po co zatrudniac tylu
      ludzi skoro
      > oni umieja pisac tylko o jednym ? Czy juz wam kompletnie odbilo ?
      Jest 100 dni
      > po wyborach, co zrobil ten wybitny "cudotworca" ? Zauwazcie
      wreszcie, ze to
      > nie PiS wygral.

"...To ja zamieszczam artykuły w prasie,
      Od których już z daleka czujesz swąd.
      To wszystko jest celowe i dobrze przemyślane:
      Niech ktoś zareaguje i popełni błąd".

(fragment piosenki kabaretowej pt. "Prowokator" z czasów PRL. Nadal
      aktualne)
    • afrika @yanuss: jak ci sie nie podoba co pisza "pismacy z 06.02.08, 11:10
      wyborczej" to po co to czytasz? po co komentujesz? wracaj lepiej na forum
      Naszego Dziennika (gdyby tam było jakiekolwiek forum heh)
    • dzidka17 Ziobro: Laptop uszkodzony pod koniec 2006 r. po.. 06.02.08, 11:11
      To przedziwne!!!A jakaż to była przeprowadzka?Pod czołgiem?Moja
      córka półtora roku temu uległa wypadkowi(tragicznemu w skutkach)-
      zderzeniu motocykla z samochodem.Oba laptopy poszkodowanych w
      wypadku miały tylko potłuczone ekrany,a twarde dyski nadawały się do
      użytku.Takie bajeczki to może opowiadać tylko p.Ziobro!!!!!!
      • eti.gda Re: Ziobro: Laptop uszkodzony pod koniec 2006 r. 06.02.08, 11:14
        dzidka17 napisała:

> To przedziwne!!!A jakaż to była przeprowadzka?Pod czołgiem?Moja
        > córka półtora roku temu uległa wypadkowi(tragicznemu w skutkach)-
        > zderzeniu motocykla z samochodem.Oba laptopy poszkodowanych w
        > wypadku miały tylko potłuczone ekrany,a twarde dyski nadawały się
        do
        > użytku.Takie bajeczki to może opowiadać tylko p.Ziobro!!!!!!

Może, ponieważ uważa, że większość społeczeństwa to komputerowi
        analfabeci jak on sam.
    • hepik1 Re: Ziobro: Laptop uszkodzony pod koniec 2006 r. 06.02.08, 11:19

Rok 2004
      - Jakubowska będzie teraz miała wielkie trudności z udowodnieniem, że zniszczyła swój twardy dysk w ramach sprzątania starego miejsca pracy - komentował wczoraj Nałęcz. Zbigniew Ziobro (PiS) chce postawić Jakubowskiej zarzut niszczenia dokumentów.
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,42985,1948456.html
    • michalparadowski Ziobro: Laptop uszkodzony pod koniec 2006 r. po.. 06.02.08, 11:21
      A łachmyta Ziobro, pomimo, że kręcił i kłamał przez dwa lata, nie
      może się odzwyczaić i kręci dalej.
      Nadzieja w Komisji Sejmowej, przed którą jak pokręci pod przysięgą,
      to stanie wreszcie przed sądem.
      Dzięki powyższemu, znajdzie się tam, gdzie od dawna być powinien,
      czyli w kryminale.
      Jego przyszli kolesie, zacierają rączki z radości i szykują godne
      powitanie!!
    • mavro Kazda wypowiedz bardziej kompromituje tego durnia. 06.02.08, 11:21
      Ilez w tym nonszlanckim smarkaczu jest buty, zaklamania.
      Ilez braku szacunku, pogardy dla inncyh.
      A przede wszystkim dla prawdy.
      Ty Ziobro naprawde uwazasz, ze ludzie sa tacy glupi?
      Nikt nie zrobil tyle zlego dla PiSu, nawet Kaczka.
      Dziekujemy Ci Ziobro-Ziobro-Siedem.
    • d.o.s.i.a Re: Ziobro: Laptop uszkodzony pod koniec 2006 r. 06.02.08, 11:22
      Skoro laptop "sie" uszkodzil pod koniec 2006 roku to:

- dlaczego zostalo to zgloszone dopiero teraz?
      - i na czym pracowal p. Ziobro przez ponad rok? Zapisywal notatki na
      chusteczkach do nosa?

• mwojtczak Ziobro: Laptop uszkodzony pod koniec 2006 r. po.. 06.02.08, 11:22
      PAN ZBYSZEK ZIOBRO TO WSPANIAŁA MASKOTKA PANA KACZYNSKIEGO zbyniu nie podniecaj
      sie ,jesteś jak zwykle piękny ,ładnie wymalowany.jesteś jak
      aktor z filmów amerykańskich taki jak chociażby Reagan a może John
      Wayne.Jaroslaw ciebie naprawdę bardzo,bardzo kocha.Ale musisz pamiętać o rywalu
      kocie.
    • michalparadowski Ziobro: Laptop uszkodzony pod koniec 2006 r. po.. 06.02.08, 11:27
      I jeszcze jedno, arcykłamco Ziobro. Należało od razu zasięgnąć
      porady u Arcywodzusia, a nie lecieć od razu do telewizji i ględzić
      od rzeczy.
      Bo jego pomysł (Arcywodzusia), z tą przeprowadzką całkiem dorzeczny.
      Widać, że Arcywodzuś umie kłamać, że tak powiem przekonywująco!!
      Durny Narodku (to do głosujących na PIS), takiego Wodza Wam
      potrzeba!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka