ja.ja222 08.02.08, 07:19 A na g...mi są szkopy potrzebne. Nie byłam tam i nie mam najmniejszego zamiaru do nich jechać za żadne skarby. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lokis76 Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 07:22 kij w mrowisko. tylko po co? ani jednym ani drugim na dobre nie wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
iskiereczka.mruga sami sobie Niemcy winni 08.02.08, 07:47 trzeba było nie eksterminować polskich elit, to by dziś mieli lepiej wychowany naród za sąsiada Odpowiedz Link Zgłoś
anitka110 Re: sami sobie Niemcy winni 08.02.08, 08:51 Myslisz ze jak osiolka wyslesz do szkoly to bedzie z niego kon. Odpowiedz Link Zgłoś
uzdek98 Re: sami sobie Niemcy winni 08.02.08, 09:55 dokladnie... po co tyle pracuja i sie bogaca... ale skoro cos maja to powinni sie dzielic z pokoleniem JP2 ... przeciez to nie po katolicku tak wszystko dla siebie trzymac... Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek_z_gigaci Re: sami sobie Niemcy winni 08.02.08, 11:32 uzdek98 napisał(a): > dokladnie... po co tyle pracuja i sie bogaca... ale skoro cos maja > to powinni sie dzielic z pokoleniem JP2 ... przeciez to nie po > katolicku tak wszystko dla siebie trzymac... Większość mieszkańców wschodnich Nimiec to ewangelicy. Odpowiedz Link Zgłoś
rocky1233 Re: sami sobie Niemcy winni 08.02.08, 12:26 Wiekszosc Niemcow Wschodnich nie ma religii!!!!!! A boja sie, bo sami nic nie maja! Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski A co? Enerde ma niby lepszą elitę niż Polska? 08.02.08, 20:47 Nie przesadzaj, elita się odrodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Mamy prawo ich okradać-wywołali przecież wojnę. 08.02.08, 10:25 Niestety z takimi kretyńskimi opiniami można się spotkać kiedy jest dyskusja o złodziejstwie Polaków.Co gorsze dużo rodaków rzeczywiście tak uważa. Odpowiedz Link Zgłoś
kina9 Polak w Niemczech to synonim złodzieja. 08.02.08, 10:34 I słusznie. Sami sobie na taką opinię zapracowaliśmy. Wina także Niemców bo trzeba było już dawno polskich złodziei brać za mordę i ciupasem odsyłać do kraju.Głupie szkopy niestety z jakiś nieznznych przyczyn tolerowały takie zachowanie rodaków. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelam Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 07:27 PO doszło do władzy i już mamy napięcia w stosunkach z sąsiadem. Profesorze Bartoszewski - pomóż. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 08:46 A moze to efekt slabej formy malysza ? Skad na forum tylu debili ? Odpowiedz Link Zgłoś
sugarcubes Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 09:18 Skąd na forum tylu debili? Nie wiem. Może muszą emanować swoją głupotą? A może ich coś przyciąga - ciebie na ten przykład coś przyciągnęło... Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Powinniśmy przeprosić Niemców. Za te skradzione 08.02.08, 07:30 samochody. Bo wiadomo, że to zrobili brudne polaczki. Ale przede wszystkim powinniśmy przeprosić Niemców za ich wypędzenie, a Żydów za Holocaust, którego jedynymi sprawcami są polacy - wieczni antysemici. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx52 Re: Powinniśmy przeprosić Niemców. Za te skradzio 08.02.08, 07:33 A co ma wypedzenie i Holocaust 60 lat temu do codziennej przestepczosci teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Powinniśmy przeprosić Niemców. Za te skradzio 08.02.08, 07:47 on tak pisze, zeby pieprzyc i co mu slina na jezyk przyniesie... Odpowiedz Link Zgłoś
szulgan Re: Powinniśmy przeprosić Niemców. Za te skradzio 08.02.08, 10:31 co??? najwiekszymi rasistami sa zydzi a co do niemcow to ich trzeba wyeksterminowac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bulorz Re: Powinniśmy przeprosić Niemców. Za te skradzio 08.02.08, 12:52 Prawdę mówiąc, nie toleruję żadnego nacjonalizmu - ani polskiego, ani żydowskiego, ani niemieckiego. Jak czytam te wasze wypowiedzi, to zastanawiam sie, jak wielki jest odsetek ludzi, którzy powinni udać się na przymusowe leczenie psychiatryczne i to w dowolnie wybranym narodzie. To jest bardzo smutne, że jeszcze dziś, w XXI wieku pałętają się pomiędzy nami debile, którzy uważają, że kogokolwiek należy eksterminować, że taki czy inny naród jest zły z gruntu rzeczy lub że jakiekolwiek dzisiejsze pokolenie odpowiada za szaleństwa naszych przodków sprzed ponad pół wieku. Oni się nienawidzili i zabijali, a my powinniśmy mieć to w [...]. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx52 Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 07:32 Lapanki? Chyba przesada z tym okresleniem... No to placimy za poblazliwosc wobec przestepczosci Odpowiedz Link Zgłoś
baltazar13 Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 07:50 Niemcy zawsze traktowali nasz naród z pogardą,zawsze uważali nas za brudnych zapijaczonych złodziei.Piękne słowa polityków i otwieranie granic nic nie zmieni w ich mentalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx52 Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 08:10 Tak mowisz? Spedzilem w Niemczech 5 lat, nigdy tego nie odczulem. Z bezsensownymi generalizacjami (Niemcy vs Polacy, wg schematu oni vs my) spotkalem sie znacznie czesciej w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx52 Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 08:27 I jeszcze jedno. Piszesz: > Niemcy zawsze traktowali nasz naród z pogardą, > zawsze uważali nas za brudnych zapijaczonych > złodziei. Piękne słowa polityków i otwieranie > granic nic nie zmieni w ich mentalnosci. Przeczytaj swoje ostatnie zdanie. W czyjej glowie tkwi tak silne uprzedzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
baltazar13 Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 08:45 Uprzedzenia?? Masz rację jestem uprzedzony... do narodu,który... od zawsze traktował Polskę z pogardą,wielokrotnie w naszej historii nas napadał i gnębił,mordował i prześladował.. wiem , wiem zaraz powiesz że to przeszłość...że niepotrzebnie podgrzewam zadawnione urazy.. ale niestety prawdą jest że, to niemcy w swojej mentalności mają zakorzenioną niechęć do naszego narodu.. więc chyba mam prawo być uprzedzony ??? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 08:47 A jak dlugo zyles wsrod niemcow ? Czy moze twoje opinia bierze sie z newsow GW ? Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 09:26 Jasne, że masz, podobnie jak Niemcy mają prawo do podobnych uprzedzeń, tylko dokąd to prowadzi? Gdybyś ty i tobie podobni zamieszkiwał jakąś część kraju z tej strony Odry, a tobie podobni Niemcy zamieszkialiby wydzieloną część Niemiec, to zgoda, żyjcie i nienawidźcie się, możecie nawet wojować, ale są też inni, po obu stronach, którzy nie mają takich uprzedzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 10:15 Używanie trzech kropek zamiast znaków interpunkcyjnych dość dobrze świadczy o twoim poziomie intelektualnym. Odpowiedz Link Zgłoś
olek_01 Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 10:33 baltazar - za to w twojej mentalnośi nic się nie zmieni nawet po 100 latach - zastanów sie,zanim podobną głupotę napizesz - nie cierpię takiego debilnego wyzwyania dla samego wyzywania ------------------------------------------------------------------ byłem w Goerlitz wiele razy bo mam kuzya kolo byłej granicy w Zg, bylem w Norymberdze,Fuerth,innych miastach i nigdy żaden niemiec nie dal mi odczuć ,że jetem gorszy więc nie piedrol takich głupot albo na badania do psychologa idź a nie odstresowuj się na forum bo to nie jest miejsce od tego! Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius43 Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 14:02 Potwierdzam to co mówisz Olku_01.Ja jeżdżę po całych Nimczech i nigdy nie odczułem tej pogardy,a wręcz przeciwnie są uczynni i chętnie pomagają. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 10:56 baltazar13 napisała: > Niemcy zawsze traktowali nasz naród z pogardą,zawsze uważali nas za brudnych > zapijaczonych złodziei.Piękne słowa polityków i otwieranie granic nic nie zmien > i > w ich mentalnosci. Jasne. To wszystko wina mentalnosci niemiéckiej. Za to z nasza mentalnoscia i UCZCIWOSCIA wszystko jest OK... Odpowiedz Link Zgłoś
jans31 Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 07:51 Normalne działania policji niemieckiej która próbuje powstrzymać falę kradzieży interpretuje się jako szykanowanie. Po prostu przyzwyczailiśmy się do nieróbstwa i nieudolności rodzimej policji, która nie podejmuje żadnych działań czego efektem jest nasz wizerunek złodzieja. Złodziej samochodu czyje się w Polsce na pewno nie szykanowany. Odpowiedz Link Zgłoś
brispol xxx52 nikt tam cie nie potrzebuje! 08.02.08, 09:04 Ale jestes bezczelna i butna...prawdziwa polska mentalnosc z ciebie wylazi !!!!! Nikt tam cie nie chce ....no chyba po to zebys posprzatala ulice!! Dlaczego nie macie problemu z Nimcami??? Dlatego ze Niemcy to niemcy...porzadni pracowici i gospodarni ludzie... A polaczki??? ODpowiedz sama nasuwa sie sama Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 07:46 no i nikt z tego powodu nie bedzie plakal! Mozesz jezdzic na Bialorus... Odpowiedz Link Zgłoś
hans564 Za kradzież -obcinać łapy-, najpierw prawą i ... 08.02.08, 07:59 ... i to bez PRAWA do RENTY. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wkurzon Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 08:06 Jak czytam opinie internautów na tym portalu, to stwierdzam, że przed skomentowaniem obowiązkowo powinni przechodzić testy IQ... I zdobywcy 90 i mniej punktów nie powinni się wypowiadać... Tylko wtedy nie byłoby komu komentować... Jak to się dzieje, że skądinąd mądrzy i wykształceni ludzie dorywając się do internetu głupieją i piszą takie bzdury jak te Wasze komentarze??? Włos się jeży na głowie. Na takim podziale Niemców i Polaków nie skorzystamy. Znam wielu Niemców - nie zasługują na takie opinie. Podobnie zresztą jak Polacy na etykietkę złodziei... Moi rodzice do Gorlitz chodzą na spacery i zakupy. Ja sam jak jeszcze mieszkałem w Zgorzelcu - często odwiedzałem Gorlitz. Polacy w Gorlitz pracują, i mieszkają. Panie redaktorze, trochę wywiadu środowiskowego przed kolejnym tekstem przeprowadzić proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
adellante1 Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 08:20 Wszystko przez poznańskich złodzieji z tzw "giełdy samochodowej" i złodziejskie bydło z giełd w Lubiniu i Słomczynie. Dopóki bedzie tolerowane handlowanie kradzionymi częściami na masową skalę dalej bedziemy postrzegani jako naród złodzieji. Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 08:58 > bydło z giełd w Lubiniu i Słomczynie. W Lubiniu? W tej małej wiosce jest jakaś giełda? Wydawło mi sie że tylko klasztor? Nie pomyliłeś przypadkiem miejscowości Lubiń i Lubin? Odpowiedz Link Zgłoś
wloryp Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 08:33 tylko Polacy kradną Odpowiedz Link Zgłoś
baltazar13 Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 08:54 przypomniała mi się anegdota:))... w niemieckim biurze podróży wisi reklama wycieczek do Polski na której jest napisane "Odwiedź ten piękny kraj,twój samochód już dawno tam jest" W naszym Orbisie ktoś zawiesił reklamę zachęcającą do odwiedzenia Niemiec "Odwiedź ten wspaniały kraj, meble i obrazy twoich dziadków są tam już od dawna":)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 09:17 O rany, najstarszy kawal na swiecie... :/ A tak przy okazji, bawia mnie ludzie, ktorzy pluja na Niemcow, a nigdy w ich kraju nie byli. Jest tam naprawde ladnie, szczegolnie w Bawarii, Kolonia tez jest warta zobaczenia. No i swietna infrastruktura, jakiej dluuugo nie bedziemy w Polsce miec, jesli w ogole. Ale nie - lepiej pluc na forum i demonstrowac intelektualny poziom kurzu dywanowego. Odpowiedz Link Zgłoś
wio4litery Nie dziwię się Niemcom 08.02.08, 09:12 Przez lata pracowaliśmy na opinię pijaków, cwaniaków i złodziei. Nie oczekujcie, że to się zmieni z dnia na dzień. Spędziłem w Niemczech zbyt dyżo czasu. I zbyt wielu widziałem tam naszych wąsatych i - przykro mówić - niedomytych rodaków, w rozdeptanych butach, w marmurkowych jeansach, z zepsutymi zębami i manierami roboli. Sam byłem świadkiem jak w supermarkecie zatrzymano dwójkę Polaków za kradzież. Powyciągali tel. kom. z pudełek i poutykali je po kieszeniach. Żenada w4l Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 A cóż tu komentować Brawo Niemcy! 08.02.08, 09:12 Polacy niestety kradną, to złodzije! Odpowiedz Link Zgłoś
kaspy Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 09:22 Niemiecka logika, jak za okupacji: polacy kradną niemieckie samochody więc sprawdzają samochody polaków, w ten sposób są w stanie znaleźć sporo skradzionych niemieckich samochodów... Chyba powinno się sprawdzać samochody niemieckie, czy przypadkiem jakiś polak takim nie jedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
lady_ela Wszystko rozumiem 08.02.08, 09:32 Polak wjeżdża swoim samochodem na polskiej rejestracji i kradnie niemiecki samochod na niemieckiej rejestracji. Logiczny wniosek: trzeba sprawdzić Polaka w jego samochodzie z polska rejestracją. Odpowiedz Link Zgłoś
baltazar13 Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 09:32 Niemcy to bardzo czysty, pracowity i porządny naród abstynentów.Czysty do tego stopnia..że nawet swego czasu próbowali mydło z ludzi produkować,nigdy nie kradną...tylko przy okazji jakiejś wojny zabezpieczają mienie swojego przeciwnika na swoim terenie..żeby się nie zniszczyło...,nie piją prawie wcale..a ci zarzygany i bekający jegomoście,których widziałem ostatnio w Monachium na Oktoberfescie to napewno byli austriacy bo przecie niemiec nie bedzie się wydzierał w swoim gardłowym języku nachlawszy sie uprzednio piwskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dyngos Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 10:27 Słusznie, jaki sens jest kontrola polskiej rejestracji, skoro niemiecka jest skradziona! Lepiej kontrolować po polskiej strony samochody na niemieckich rejestracjach, czy przypadkiem nie są kradzione. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma przejeżdżałem tam, tych Polaków głownie w samochod 08.02.08, 09:35 na rejestracji z centralnej Polski nie wpuściłbym za próg. To dzicz. Odpowiedz Link Zgłoś
kinemator Polska policja powinna pomóc... 08.02.08, 09:40 kontrolując po polskiej stronie samochody na niemieckich tablicach. Może któryś właśnie został ukradziony:) Odpowiedz Link Zgłoś
janusz990 Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 09:47 Lapac zlodziei i lapy ucinac na miejscu. Od czasu jak ukradli mi samochod w Boleslawcu nie mam dla nich zadnej litosci. Przez setke takich suk-synow mamy w Europie przydomek "Zlodziei" Jeszcze raz powtarzam: kontrolowac, lapac i lapy obcinac! Odpowiedz Link Zgłoś
baltazar13 Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 09:59 generalnie to niemcy nas bardzo lubią.. szczególnie młodziez..w koncu młode pokolenie juz nie pamieta dawnych złych czasów i nie ma uprzedzen do naszego narodu.. nawet jak ostatnio przejezdzalismy prze Drezno, autokarem na polskich numerach to kilku bardzo kulturalnych i sympatycznych niemieckich młodzienców serdecznie nas pozdrawiało wysoko podniesionymi prawymi rękami i krzyczeli cos jakby.. polnisze szwajne..nie znam niemieckiego ale wydaje mi sie ze to w ich języku znaczy.. Polacy Witajcie!!..czy jakos tak.. bardzo kulturalni młodzi niemcy..nasza młodzież powinna sie od nich uczyc tolerancji i poszanowania dla innych narodów Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 10:12 W Niemczech tacy ludzie są na ulicach a w Polsce siedzą w sejmie, rządzą w telewizji publicznej i decydują o naszym życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius43 Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 14:14 Tak dawno dobrze się nie uśmiałem.Fantastyczny komentarz!A przy okazji warto znać obce języki. Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski Dlaczego nie jechaliście przez Prahę? 08.02.08, 20:57 Praha jest ładniejsza niż Dresden a i mieszkańcy Czech jacyś tacy jakby milsi od mieszkańców ENERDE. To jest cały czas Enerde. Nic się tam od wieków nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
euobserver Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 09.02.08, 00:27 baltazar13 napisała: > generalnie to niemcy nas bardzo lubią.. szczególnie młodziez A jesli nawet nas nie lubia to co? Ich strata :) Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai DDR-ówek jest straszny. Berlin - wspaniały. 08.02.08, 09:49 Jeśli chodzi o jakość i bogactwo możliwości kulturowych, sportowych, rekreacyjnych, erotycznych czy naukowych - Berlin deklasuje każde polskie miasto. I szkopy nie wszędzie takie same. Ludzie z Nadrenii-Westfalii to ktoś inny niż ludzie z Prus. Odpowiedz Link Zgłoś
swiatlo Polak z Niemcem nigdy nie będą dobrze żyć 08.02.08, 10:08 Nie wiem kto to kradnie, czy to Polacy czy Japończycy czy Aborygeni, prawdą jest to że prędzej piekło się zamrozi, prędzej słońce wybuchnie jako supernowa, niż Polacy i Niemcy bedą żyć ze sobą jak normalni i szanujący się sąsiedzi. Szkopy mają pogardę do Polaków w genach. Oni się z tym rodzą. Dopóki więc te geny będą przekazywane z pokolenia na pokolenie - a więc do końca świata, to Szkopy nigdy nie będą naszymi przyjaciółmi. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Re: Polak z Niemcem nigdy nie będą dobrze żyć 08.02.08, 10:14 i tak jest z Żydami, Ruskimi, Litwinami, Czechami...co za straszni ludzie, prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
p08 Re: Polak z Niemcem nigdy nie będą dobrze żyć 08.02.08, 10:26 zachodnia granica Polski do czasow rozbiorow ,to najspokojniejszy teren. Gdyby niemcy byli zawsze wrogami polakow to dlaczego Rzeczpospolita w czasach potegi panstwa nigdy nie parla na zachod tylko na wschod? Odpowiedz Link Zgłoś
kruder76 Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 10:09 ja.ja222 napisał: > A na g...mi są szkopy potrzebne. Nie byłam tam i nie mam > najmniejszego zamiaru do nich jechać za żadne skarby. A szkoda, bo podróże kształcą. Zobaczyłabyś bogate, dobrze zorganizowane państwo. A tak siedzisz w swojej klitce w blokowisku i myślisz, że ten burdel za oknem to normalność. Odpowiedz Link Zgłoś
robszut Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 10:15 W styczniu,przejeżdżając przez Niemcy byłem kontrolowany dwa razy na odcinku 15 kilometrów.Raz bardzo szczegółowo w urzędzie celnym.To nie szykanowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Re:robszut. Nie, nie szykanowanie. Sprawdzili, prz 08.02.08, 10:24 konali się, ku ich zdziwieniu, że są i Polacy którzy nie wioza papierosów i wódy na handel i nie maja sprzętu do włamań. Za 5 lat będzie normalnie, zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Widocznie jakies powody maja...... 08.02.08, 10:25 dlugo za garnicami krazyl dowcip: "Jedz do Polski na urlop! Twoj samochod juz tam jest." Mija sie z prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
baltazar13 Re: Widocznie jakies powody maja...... 08.02.08, 10:33 "Jedz do Niemiec na urlop!Meble i obrazy twoich dziadków są tam od dawna"Już to gdzies tam wyzej napisałem.Mija sie z prawdą?:) Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Widocznie jakies powody maja...... 08.02.08, 16:48 rowniez dobrze mozesz w tej sprawie do Rosji jechac. A tak do rzeczy: slyszales, zeby Niemcy kradli w Polsce samochody i wywozili je z Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Nie. 08.02.08, 23:07 1zorro napisał: > A tak do > rzeczy: slyszales, zeby Niemcy kradli w Polsce samochody i wywozili > je z Polski? Nie. Ale słyszałem, że udając czytelników, jumali z Jagielonki średniowieczne dzieła, warte od sztuki znacznie więcej niż nowy mercedes. Dzieła były potem wystawiane na Sotheby's przez obecnych, niemieckich właścicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius43 Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 14:19 To normalna procedura.Ciesz się jak wypadła pomyślnie dla Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
oko_1 A co na to nasza policja? Ogonki pod siebie? 08.02.08, 10:34 A rewidować ostentacyjnie niemiaszków na oczach mieszkańców Zgorzelca i już. Trzeba troszkę mysleć panie burmistrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
upper_silesia Re: A co na to nasza policja? Ogonki pod siebie? 08.02.08, 10:48 oko_1 napisała: > A rewidować ostentacyjnie niemiaszków na oczach mieszkańców > Zgorzelca i już. Trzeba troszkę mysleć panie burmistrzu. Ja mosz recht! Trzeba w całym Zgorzelcu założyć megafony! Policja będzie kontrolować i fakt ten za pośrednictwem megafonów ogłaszać, a wszyscy mieszkańcy będą pędzić by to zobaczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
baltazar13 Re: A co na to nasza policja? Ogonki pod siebie? 08.02.08, 10:56 Z tymi megafonami to dobry pomysł, tylko że to jest niemiecki patent.W Warszawie szczekaczka na to mówili jakiś czas temu.Niemcy przez te megafony ogłaszali ile polnisze banditen odstrzelili. Odpowiedz Link Zgłoś
upper_silesia Re: A co na to nasza policja? Ogonki pod siebie? 08.02.08, 11:13 Zawsze mówię: bierz przykład z mądrzejszych ! Odpowiedz Link Zgłoś
peer4 Re: A co na to nasza policja? Ogonki pod siebie? 08.02.08, 10:54 czytajac wypowiedzi niektprych forumowiczow trzeba miec niezwykle zaparta wiare w to spoleczenstwo. Faktem jest ze "W styczniu 2007 r. w Görlitz ukradziono trzy samochody, w styczniu tego roku 15, a kradzież kolejnych dziesięciu udaremniono." Jeden z forumowiczow podejrzewa ze to Aborygenowie albo inni kradna, inni peplaja cos o drugiej wojnie swiatowej a jeszcze inni ze niemcow trzeba kontrolowac bo moze bo oni kradna. Przez takie wypowiedzi mozna zrozumiwec dlaczego Polska jest obecnie tam gdzie jest czyli w ogonie Europy. Nie wiem czy w przypadku wzrostu ilosci kradzioonych samochodow po wejsciu Polski do Szengen powiazania miedzy przyczyna a skutkiem jest az tak trudne do zrozumienia ?? Inny z forumowiczow pisze ze winnna jest gielda samochodowa. Pytam sie KTO TAM KUPUJE ???? A wiec moze latwiej jest PRZESTAC KUPOWAC KRADZIONE czesci (tylko nie mowcie mi ze skad mam wiedziec ze np. ten system nawigacyjny kosztuje tylko 150 zl. ???) zamiast wyzywac niemcow od hitlerowcow, szwabow itd. KAZDY kto kupuje kradzione czesci TWORZY OBRAZ POLAKA ZLODZIEJA za granica. Odpowiedz Link Zgłoś
upper_silesia Re: A co na to nasza policja? Ogonki pod siebie? 08.02.08, 11:01 Zgadzam się z Tobą całkowicie. Mojemu koledze ukradziono radio z auta. Klął, wyzywał na złodziei itp. Po tygodniu miał nowe radio. Dowiedziałem się, że kupił je na targu za ok. 100 zł. Na moje słowa, że kradzione stwierdził: on to pie... Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius43 Re: A co na to nasza policja? Ogonki pod siebie? 08.02.08, 14:23 Czy przypadkiem nie kupił własne radio?Albo odkupił? Odpowiedz Link Zgłoś
kocis1 Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 10:43 Nie trzeba kraść tatusiowie, to nie będa was kontrolować ... Odpowiedz Link Zgłoś
baltazar13 Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 10:49 Generalnie jak się nad tym wszystkim zastanowić, to niemcy mają racje.Przecież porządny niemiec zdaje sobie sprawe z tego, że kazdy polak to pijak, a każdy pijak to złodziej. Odpowiedz Link Zgłoś
upper_silesia Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 10:53 Zaczynasz pisać całkiem sensownie! Odpowiedz Link Zgłoś
baltazar13 Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 11:11 Niemcy powinni wprowadzic obowiązek noszenia przez polaków przebywających na terenie Niemiec specjalnych trójkątów naszywanych na ubranie, wtedy łatwiej mogliby rozpoznac kogo trzeba rewidowac w pierwszej kolejnosci... no i żaden polaczek ubrany w garnitur i wypachniony Hugo Bosem by juz ich nie zmylił. Odpowiedz Link Zgłoś
upper_silesia Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 11:18 Bardzo dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
ratunku-77 Re: Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 13:43 No tak. "upper_silesia" - i wszystko jasne :) Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius43 Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 13:52 Policja ma prawo kontrolować polskie auta i do tego nikt nie może mieć do nikogo pretensji.Kradną auta i przewożą narkotyki.Te sk.......y psują opinię o Polakach i o Polsce.Czy tego chcemy?Sam jestem świadkiem ich/złodziei i dealerów/zachowania się jakby byli panami świata!Tępić te plugastwo! Odpowiedz Link Zgłoś
ale-xb To prowokacyjna akcja pozorowana 08.02.08, 14:08 Jeżeli kradną to do cholry przecież nie napolskich numerach, tylko niemieckie auta,to te powini kontrolować,by złapać złodziei,zresztą do tego wystarczy kontrola papierów.Ale policja jest wściekła, bo im odbudowują etaty.Fakt faktem,że taki wzrost kradzieży po otwarciu granic nie zbuduje dobrosąsiedzkich stosunków.Polska policja powinna rownież się nieco bardziej przyłożyć,to wygląda na miejscowe gangi. Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius43 Łapanki na samochody Polaków w Görlitz 08.02.08, 14:27 Przy wyjeżdzie ze Świecka nasi "panowie" szaleja na swych rumakach/na niemieckicvh rejestracjach/i wiedzą,że nasza policja może im tylko skoczyć! Odpowiedz Link Zgłoś