incipit 27.02.08, 16:15 Putinowcy właśnie rozdają zapałki wraz z instrukcjami użycia. Już zadziałało na polskich stadionach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
indianski Miedwiediew o Kosowie: Daj im tylko zapałkę, a ... 27.02.08, 16:18 chlpczyk z zapalkami :P Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Nie masz polskich literek? 27.02.08, 21:34 indianski napisał: > chlpczyk z zapalkami :P ąęłóźżitp? Polaku? Odpowiedz Link Zgłoś
stoprasizmowi Miedwiediew o Kosowie: Daj im tylko zapałkę, a ... 27.02.08, 16:18 rosjanie sa jacy sa ale nie sa politycznie poprawni i nie wlaza w du...kazdemu jak to robi Polski rzad. wstydzcie sie ze jako pierwszy slowianski rzad uznaliscie bandyckie kosovo, wbrew wlasnemu narodowi ( 76% polakow jest przeciwnych tak jak kiedys byl przeciwny sikorski zanim zostal ministrem) po to sprzedawczyki, wstyd mi ze na nich glosowalem. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Miedwiediew o Kosowie: Daj im tylko zapałkę, 27.02.08, 16:54 pierwszy ale nie ostatni . Brawo :) Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Miedwiediew o Kosowie: Daj im tylko zapałkę, a ... 27.02.08, 16:20 > powstają warunki dla handlu narkotykami i innych plag. A co Niedzwiedziu powiesz na Naddniestrze/Moldawie ? Przciez to ruska mafia i weltmajster narku, handlu bronia, kobietami, dziecmi i organami. Durak! Odpowiedz Link Zgłoś
stoprasizmowi NIE dla kosova !! 76% polakow mowi NIE!! 27.02.08, 16:21 kosovo to zlodzieje, bandyci i najgorszy element z europy. w UK cala prostytucje trzymaja wlasnie kosoviacy. do zadnego porzadnego klubu albance nie maja wstepu!! ludzie to muzulmanie!! to najgorsze co moze byc !! koran=main kampf Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: NIE dla kosova !! 76% polakow mowi NIE!! 27.02.08, 16:50 To wez sie za robote i otworz w UK swoj upragniony burdel Odpowiedz Link Zgłoś
4u2c Re: NIE dla kosova !! 76% polakow mowi NIE!! 27.02.08, 17:00 Czy to nie paradoks, ze osobnik uzywajacy nicka "stoprasizmowi" kieruje sie tak uproszczonym i stereotypowym sposobem myslenia? Jakie to proste: Albanczycy sa be a Serbowie cacy. Skroty myslowe to ulubione narzedzie ludzi niezdolnych do samodzielnego myslenia. Pachnie to troche ksenofobia. Odpowiedz Link Zgłoś
lambeth Re: NIE dla kosova !! 76% polakow mowi NIE!! 27.02.08, 17:27 "Jakie to proste: Albanczycy sa be a Serbowie cacy." Moze nie sa cacy Serbowie ale Albance sa prymitywna dzicza i syfem... Mialem to nieszczescie poznac paru i paru moich znajomych rowniez mialo to nieszczescie.. I mam gdzies stereotypy. To moje wlasnie niczym nie uprzedzone doswiadczenie. Z DALEKA ICH BEDE ZAWSZE OMIJAL!! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: NIE dla kosova !! 76% polakow mowi NIE!! 27.02.08, 17:30 tez mialem okazje . Dziewne ale nie nosili kalachow , nikogo nie zwalcili a myli sie rano i wieczorem :P Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: NIE dla kosova !! 76% polakow mowi NIE!! 27.02.08, 18:03 Mieszkam w N.Jorku i niemal kazdy Albanczyk,ktorego znam (nie z wlasnej woli) to dzicz i arcykryminalista. Poznalem rowniez Polke,ktora miala z nimi kontakt w Europie: mowi to samo. Wstyd dla wladz polskich. Odpowiedz Link Zgłoś
4u2c *** 27.02.08, 18:36 No jasne. Przeciez tak naprawde w Nowym Jorku oprocz bialych Amerykanow i Polakow nie ma nic poza dzicza i arcykryminalistami! Portorykanczycy,latynosi,murzyni,hindusi,azjaci,muzulmanie,indianie, zydzi,arabstwo i oczywiscie eskimosi (przepraszam tych o ktorych zapomnialem). Na twoim miejscu juz dawno przeprowadzilbym sie w jakies czyste etnicznie rejony. Moze np. kieleckie? Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: *** 27.02.08, 18:51 4u2c napisał: > Portorykanczycy,latynosi,murzyni,hindusi,azjaci,muzulmanie,indianie, > zydzi,arabstwo i oczywiscie eskimosi (przepraszam tych o ktorych > zapomnialem). > Na twoim miejscu juz dawno przeprowadzilbym sie w jakies czyste > etnicznie rejony. Moze np. kieleckie? Zalosny ten Twoj post! w ktorym miejscu ja napisalem,ze nie lubie roznorodnosci ras? a, ze Albanczycy w swojej wiekszosci to przestepcza dzicz bede twierdzil dopoki bede chodzil po tym swiecie. To jest rasizm??!! widocznie Tobie tez odpowiadaja plany wrogow Europy zeby ja zasiedlic elementem przestepczym ,a nastepnie sklocic? Przyznaj sie kim jestes i kto Ci placi? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: *** 27.02.08, 19:15 stwierdzam na podstawie twoich postów, że wszyscy Polacy to ksenofobiczni rasiści Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: *** 27.02.08, 19:28 abhaod napisał: > stwierdzam na podstawie twoich postów, że wszyscy Polacy to ksenofobiczni rasiś > ci Nie jestem zadnym rasista - Albanczyk to nie rasa! a,jak Twoja corka bedzie gwalcona lub pojona narkotykami przez tych przesepcowm, to na pewno zrobie jej zdjecia i Ci wysle ,zboczencu. Nie udawaj,ze nie wiesz co mnie drazni i czemu sie sprzeciwiam. Ja cale zycie zylem w wielonarodych i wielorasowych srodowiskach i nigdy nie mialem z tym problemu, "nowoczesny" spredawczyku. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: *** 27.02.08, 19:34 i na koniec wylądowałeś w jakimś nowojorskim getcie, i swoje frustracje wylewasz na forum Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: *** 27.02.08, 19:58 abhaod napisał: > i na koniec wylądowałeś w jakimś nowojorskim getcie, i swoje frustracje wylewas > z > na forum Sadzisz swiat po sobie? wg Ciebie kazdy Polak pracuje na azbestach i mieszka w ghetcie?? Musze Cie zmartwic,ale nie bede Ci opisywal co robie i gdzie mieszkam,bo jeszcze zechcesz przyjsc na kolacje i mi obrzydzisz apetyt?! Poza tym mozesz zalozyc sandaly na skarpetki i mnie osmieszysz wsrod sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: *** 27.02.08, 20:03 udało ci się mnie rozbawić :) autsch.de/24462/abartiger_affe/ Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: *** 27.02.08, 20:12 abhaod napisał: > > udało ci się mnie rozbawić :) > autsch.de/24462/abartiger_affe/ Dobrze,ze mi pokazales,jak wygladasz i jakie nosisz futro? teraz to na pewno Cie nie zaprosze!!!! A tak na marginesie to wiemy kto stoi za ta swolocza przestepcza i po co ich wpuszczaja w spokojne i ladne okolice zamieszkale przez czcigodnych obywateli. Ty wiesz i ja wiem ,a z wrodzonego dzentelmenstwa nie bede "ich" wymienial,bo znowu mnie ochrzcisz jakims innym "-ista" albo "-ita"? Podpowiem tylko,ze to ci sami,co pustosza nowojorskie dzielnice ,zasiedlaja je podobnym elementem narkodilerow,a po latach wykupuja za bezcen i przejmuja wszystko dla siebie. Po to by pozniej wszystko wyremontowac i zamienic na kondominia,kttore sa krowami dochodowymi: miedzy innymi Ciebie chca zamienic w ich "pracownika" zebys zywil ich i ich rodziny. A Polacek ma pracowac 23 godz./dobe tak samo,jak kazdy inny goj. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: *** 27.02.08, 20:20 abhaod napisał: > > nie popłacz się I don't get mad - I get even! Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: *** 27.02.08, 20:21 abhaod napisał: > > nie popłacz się A jak Twoja corka zostanie zgwalcona albo Twoj syn bedzie pochowany zanim dozyje 20 roku zycia z powodu przedawkowania narkotykami,to nie bede Cie zalowal. Ich tak,ale nie Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: *** 27.02.08, 20:27 abhaod napisał: > > oby ci twoje słowa gównem w gardle stanęły Czemu? czy ja Ci kazalem popierac Kosowo?? sam to wybrales. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: *** 27.02.08, 20:31 www.wrzuta.pl/audio/3kauqAhj3s/dj_lysy_-_osrane_gacie Odpowiedz Link Zgłoś
4u2c Re: *** 27.02.08, 19:43 blue911 napisal: "w ktorym miejscu ja napisalem,ze nie lubie roznorodnosci ras?" Nie musiales pisac, bo samo wylazi miedzy wierszami. "Albanczycy w swojej wiekszosci to przestepcza dzicz bede twierdzil dopoki bede chodzil po tym swiecie.To jest rasizm??!!" Jestes rozbrajajacy. Szczerosc godna podziwu :) "Przyznaj sie kim jestes i kto Ci placi?" Nie moge. Gdybys poznal prawde musialbym cie zlikwidowac. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: NIE dla kosova !! 76% polakow mowi NIE!! 27.02.08, 18:02 www.itvp.pl/info/news.html?channel=-1&news=665549&directory_id=2788 Odpowiedz Link Zgłoś
front242 [...] 27.02.08, 22:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
adamyr Podobne metody do ajtiaj 27.02.08, 16:24 "W spotkaniu z wicepremierem wzięło udział 300 starannie dobranych osób, w tym przedstawiciele partii politycznych i organizacji społecznych, które udzieliły mu poparcia." Podobna jest polityka ajtiaj w kwestii kibiców Legii :) Odpowiedz Link Zgłoś
tadluzny Miedwiediew o Kosowie: Daj im tylko zapałkę, a ... 27.02.08, 16:29 Co do Kosowa to ma gosciu racje, niestety. Region w ktorym rzadzi mafia i narkotyki podparte wojujacym islamem? To jest mieszanka wybuchowa. Odpowiedz Link Zgłoś
genkar [...] 27.02.08, 16:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 Re: Miedwiediew o Kosowie: Daj im tylko zapałkę, 27.02.08, 17:11 genkar napisał: > Byc moze masz racje, ale ja popre najgorszego lotra > jesli ten napluje w twarz serbskim kundlom. > serbowie to wszy ! A ty kim jesteś? Bo na pewno nie Polakiem!!! Wracaj więc do siebie i zabieraj stąd tę dziką nienawiść!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Miedwiediew o Kosowie: Daj im tylko zapałkę, 27.02.08, 17:26 Lubisz albanczykow ? No a napewno nienawisc jest ci obca . Zaloze sie ze jako prawa polka i katoliczka zyczysz im dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
genkar Re: Miedwiediew o Kosowie: Daj im tylko zapałkę, 15.03.08, 00:46 jolkak11 napisała: > genkar napisał: > > > Byc moze masz racje, ale ja popre najgorszego lotra > > jesli ten napluje w twarz serbskim kundlom. > > serbowie to wszy ! > A ty kim jesteś? Bo na pewno nie Polakiem!!! Wracaj więc do siebie i > zabieraj stąd tę dziką nienawiść!!!! jestem Polakiem takim samym jak ty glupku !!!! nienawidze serbow i tyle. ich miejsce jest na smietniku !!! Europa bylaby o wiele lepsza gdyby serbowie z niej znikneli ! Albanczykow mam w .... no wiesz gdzie . a ty mozesz mnie pocalowac .. tez wiesz gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Miedwiediew o Kosowie: Daj im tylko zapałkę, 27.02.08, 16:52 dlugo tam byles ? Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner "Europa w plomieniach" - marzenie Putina. 27.02.08, 16:45 [i wszelkiej innej kgb-owskiej swołoczy] Odpowiedz Link Zgłoś
antykremlin Re: "Europa w plomieniach" - marzenie Putina. 27.02.08, 16:51 Masz rację, że to marzenie kremlowskich bandytów - wtedy oni mogliby rządzić Europą! To stare i niespełnione marzenie Lenina, Stalina i Putina. Hipokryzja i bezczelność Kremla jest wprost niezwykła. A o prawie do samostanowienia narodów już zapomnieli? Odpowiedz Link Zgłoś
antykremlin Mafia rządzi 27.02.08, 16:54 Mafia rządzi także w Moskwie i to na spółkę z Kremlem. Widzą to także niektórzy Rosjanie, pisała o tym Anna Politkowska - i dlatego ją zastrzelono na progu mieszkania. Teraz jest szansa na uregulowanie sytuacji w Kosowie - wcześniej było to nie do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Mafia rządzi 27.02.08, 20:30 I dlatego najlepiej bedzie, jak za rzady w Europie wezmie sie Waszyngton, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
front242 [...] 27.02.08, 17:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kauzyperda taa z dywizji SS Skanderberg 27.02.08, 17:13 Nie wiem jak głupim trzeba być żeby opowiadać takie brednie jak ty piszesz. Serbia - wtedy jeszcze Jugosławia toczyłą wojny w obronie integralności terytorialnej kraju. Tak jak i np. USA toczyly wojnę secesyjną gdy odłączała się część stanów. Przegrała bo cały zachód pomagał Chorwatom, Bośniakom i Słoweńcom a Serbii pijak Jelcyn nie pomógł. A faszystów koleś to masz w Chorwacji potomków ustaszów którzy jako pomocnicy Hitlera wymordowali ponad milion Serbów. I masz też albańskich faszystów z SS Skanderberg - ci mieli też okazję mordować Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: taa z dywizji SS Skanderberg 27.02.08, 17:24 Dziwne , nawet rosjanie mogli przebolec to ze ukraina czy litwa nie chcialy zyc pod czyims butem . Serbom to niestety bylo za wiele . Chcieli byc panami czyjegos losu a teraz maja gowno Odpowiedz Link Zgłoś
kauzyperda Re: taa z dywizji SS Skanderberg 27.02.08, 17:46 W tych wojnach chodziło głównie o Serbów w Chorwacji i Bośni. Jakoś jak albańczycy stanowią większość na jakimś terenie to dostali niepodległość. A Serbowie muszą żyć pod butem Chorwatów albo Bośniaków... Odpowiedz Link Zgłoś
front242 [...] 27.02.08, 17:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: taa z dywizji SS Skanderberg 27.02.08, 20:40 front242 powiedzial co wiedzial. Ale wiedzial bardzo malo. Paczesiu, YU powstala w 1918 jako dobrowolny zwiazek Slowian poludniowych. Tysiace ludzi za ten przez ciebie opluwany twor oddalo zycie w walce z hitlerowcami, i moze tez dlatego masz szanse pisac tu glupoty. Domyslam sie, ze zyles w YU i jestes znakomicie zorientowany w ukladach narodowosciowych , ekonomi itd? No bo jezeli jako wyrocznia ma byc "youtube" to lepiej siana sobie daj! Jestes zalosnym rasista! Odpowiedz Link Zgłoś
front242 [...] 27.02.08, 22:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
front242 [...] 27.02.08, 22:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 Re: Chyba ma na mysli Serbskich faszystow!!! 27.02.08, 17:16 front242 napisał: > Lejce sie ruskiemu znowu poj..ebaly.To niby kto podpalil Balkany? Albanczycy? Cz > y > jednak ten przez boga przeklety narod Serbski?Przypomne nidouczonym wielbicielo > m > serbskiego faszyzmu:Slowenia,Chorwacja,Bosnia,Kosovo.Cztery wojny i wszystkie > przegrane,ale oczywiscie "biedny "narod serbski nie poczowa sie do jakiejkolwie > k Historię znasz na mniej ni z zero! Serbowie nie podpalili Bałkanów, pierwsi zaczęli czystki Chorwaci ale to nieważne! Serbowie NIGDY nie byli faszystami! Z hitlerowcami i faszystami bardzo ambitnie współpracowali właśnie Albańczycy i Chorwaci! Ich okrucieństwo wobec Serbów wprawiało w osłupienie faszystów włoskich! Zacznij uczyć sie historii! > winy!"Wszyscy tylko nie my"! > Przypominam nieukom-dresiarzom ze we WSZYSTKICH TYCH WOJNACH SERBIA BYLA AGRESO > REM. > Najlepsze w ostatnich dniach bylo te dzikie uwielbienie dla tego barana ktory > podpalajac ambasade amerykanskom nie zdolal wystarczajaco szybko > spier...d..olic-spalil sie biedaczyna:)I oczywiscie cala Serbia placze nad tym > "bochaterem"!!Rzygac mi sie chce na ten narod-i z ochota RZYGAM NA NICH! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Chyba ma na mysli Serbskich faszystow!!! 27.02.08, 17:22 i pewnie dlatego seria po kilkudziesieciu latach chciala wziac odwet i pacyfikowala wszystko co nie mowi po serbsku . Moze ruszysz na berlin i pomscisz westerplatte ? Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Chyba ma na mysli Serbskich faszystow!!! 27.02.08, 19:33 No to powiedz mi, w jakim jezyku rozmawiaja muzulmanie w Bosnii? Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Chyba ma na mysli Serbskich faszystow!!! 27.02.08, 20:45 indianski napisał: > i pewnie dlatego seria po kilkudziesieciu latach chciala wziac odwet i pacyfikowala wszystko co nie mowi po serbsku . Moze ruszysz na berlin i pomscisz westerplatte ? Ale zes sie zacukal zalosnie! "pacyfikowala wszystko co nie mowi po serbsku". No to dowiedz sie nienauczony, ze jezyk serbsko-chorwacki (odnosnie chorwacko-serbski) byl jezykiem urzedowym w YU i wladali nim dokladnie wszyscy. Obecnie istnieja jezyki: serbski, chorwacki, bosniacki, nawet czarnogorski, ale jest to ten sam jezyk, tak jak polski goralski i mazurski. A ty jestes nieukiem i nie masz pojecia o wyobrazeniu... i piszesz glupoty! Odpowiedz Link Zgłoś
front242 [...] 27.02.08, 22:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: krolik swiat ci sie zawali 28.02.08, 12:50 front242 napisał znowu ciekawostki, tym razem na temat jezyka serbsko-chorwackiego. Rozumiem, ze jezyka tego nie znasz, wiec sie nie wypowiadaj. Zlepkiem dziwnych faktow ktore przyswoiles z wikipedii zapewne, to jestes ty sam. Jezyk angielski jest takim samym "zlepkiem" zlepku. Jakos nie slyszalem, zeby gostek z Pakistanu potrzebowal tlumacza na "kanadyjski" ani na "irlandzki". Tak samo ja bez twojej pomocy zrozumiem (z wzajemnoscia): Serba, Chorwata, Bosniaka, Czarnogorca, a jezeli potrzeba to i Slowenca i Macedonczyka tez. Owszem, jezyki te nazywa sie teraz inaczej, ale to jest decyzja polityczna, a nie semantyczna. Ostatnio powstal nawet piekny, nowy jezyk czarnogorski. Takie sa fakty, a teraz zlep sie! Odpowiedz Link Zgłoś
front242 [...] 27.02.08, 17:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: mylisz pojecia faszyzm i nazizm to nie to sam 27.02.08, 20:50 front242 napisał: > serbowie to faszysci z komunistyczna otoczka-nie nazisci...mylisz chlopie pojecia....chorwaci to niby czym robili te czystki??? motykami????bo armi nie mieli!byla pod katrola serbow-dlatego tez czuli sie tac silni....do ksiazek baranie...do ksiazek... No wlasnie owco do ksiazek! To wg ciebie Chorwaci z proc strzelali? Mieli armie i regularna, i sily paramilitarne rezerwistow, i policje. A obecnie i ich sie sciga za zbrodnie wojenne. O tzw. kapralu Gotowinie slyszales? Zoldak z Legi Cudz. ktory dostal stopien generala za zbrodnie wojenne i ukrywal sie po wojnie na Balkanach. Zlapali go Hiszpanie na Majorce i zostal wydany trybunalowi w Hadze. To m in jego sprawa byla powodem, ze przed 4 laty Chorwacja zostala zastopowana w swoich dazeniach do EU. Odpowiedz Link Zgłoś
front242 [...] 27.02.08, 22:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: nie z kalaszy jak wszyscy.... 28.02.08, 12:58 front242 napisał: > tylko ze serbowie mieli tych kalaszy zdeczka wiecej i WCZESNIEJ.Na tym chlopcze zakonczmy te des-pute.Faszyzm chlopcze stajenny ma rozne oblicza-nie tylko prawicowe. No znowu meczycielu owiec sie z toba nie zgodze. Broni miala duzo i JNA, a powstajace armie narodowe zaopatrywaly sie w skladach Obrony Terytorialnej. Przy cenie hurtowej za jeden AK47 (wegierski, najlepszy) okolo 25 dolarow a za chinski nawet ok.12-15 dolarow masowo kwitl proceder prywatnego importu docelowego. Mundury na poczatku byly te same, zawiazywano wstazeczki narodowe. Silniki dizla w razie potrzeby szly na olej slonecznikowy (fajne taki czolg pachnacy nalesnikami!) a zwykle samochodowe na rakije, ktorej tam bylo pod dostatkiem. To na tyle faszysto-szowinisto oborowy! Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Chyba ma na mysli Serbskich faszystow!!! 27.02.08, 20:35 I z wzajemnoscia ja na ciebie, misiu w bialej czapeczce. Swoja wiedze o wojnie domowej na Balkanach zaczerpnales z CNN. To troche za malo. I za malo masz wiedzy niedouku, aby oceniac takie fakty. Nie sadz, aby cie nie sadzono, nie? Hiszpanie do dzisiaj nie stawiaja ocen po swojej wojnie domowej (o ktorej zapewne nawet nie wiesz)- a ty masz gotowe oceny i recepty na wszystko. A co do rzygania- Bog cie skaral i jeszcze na dodatek sprawi, ze ci kudly urosna w uszach i na jezyku a ptak juz nie poleci... Odpowiedz Link Zgłoś
kauzyperda wszystkim popierającym albańców rzyczę jednego 27.02.08, 17:08 i tylko jednego - jak najwięcej kontaktów z waszymi ukochanymi kosowskimi albańczykami. Kontaktów bliskich i intensywnych osobistych, biznesowych i rodzinnych. Wiem że źle życzyć bliźnim nie jest ładnie ale w tym wypadku to usprawiedliwione. Głupcy popierający bandytów i fanatyków islamskich obyście poznali kogo popieracie. Odpowiedz Link Zgłoś
front242 [...] 27.02.08, 17:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kauzyperda Re: konkretnie Wahabitów 27.02.08, 17:42 Taaa, a te meczety w Albanii i Kosowie to setkami stawiają umiarkowani sufici... Żadna tajemnica że bardzo silne wpływy w Albanii i Kosowie mają whabici - jeden z najbardziej radykalnych odłamów islamu. !W europie jest 47 panstw.Czy z wszystkimi utrzymujesz twoje "kontakty > biznesowe"? No z kosowskimi albańskimi bandytami utrzymywał na pewno nie będę - to siedlisko bandytów, mafii, przestępców i handlarzy narkotykami i żywym towarem. Co do wojny w b.Jugosławii to nikt nie neguje zbrodni Serbów. Natomiast przemilcza sie zbrodnie dokonane na Serbach. Przemilcza się czystki etniczne (zresztą nei tylko dokonane na Serbach, albańscy bandyci nie tolerują żadnych obcych) dokonane przez albańczyków w Kosowie. W ten sposób nic nie mąci spokoju ducha pożytecznych idiotów popierających rozbiór Serbii. Odpowiedz Link Zgłoś
front242 [...] 27.02.08, 17:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kauzyperda Re: kto mieczem wojuje... 27.02.08, 17:56 Taaa Serbowie zaczynali. może wtedy jak Serbska policja reagowała na terrorystyczne ataki albańskiego UCK.... A wojnę można przegrać 4 razy jak się silniejsi na ciebie rzucą. I kraj można mieć podzielony. Polska którą krojono i rozbierano coś powinna o tym wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
front242 [...] 27.02.08, 17:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kauzyperda Re: kto mieczem wojuje... 27.02.08, 18:03 Nikt nie neguje Srebrenicy. Ale też nie mówi się o Serbskich ofiarach, o obozach dla Serbów o okrucieństwach i gwałtach dokonywanych przez inne strony konfliktu. Nawet nie mówi się ostatnio że UCK była oficjalnie nawet przez USA uznawana za organizację terrorystyczną. Tyle że USA miało interes wpakować Europę na islamską minę to i zrobili z krwawego bandyty Thaciego premiera... Tak jak zresztą kiedyś popierali Ben Ladena. Odpowiedz Link Zgłoś
front242 [...] 27.02.08, 18:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kauzyperda Re: nikt normalny za nimi nie placze 27.02.08, 18:37 wszystkich ofiar o ktorych mowisz. > JA ZA NIMI NIE PLACZE. W to nie wątpię. Widać że jesteś fanatycznym zwolennikiem albańskich bandytów. Dla mnie wszystkie ofiary są godne współczucia. Czy to zastrzelony w Srebrenicy Bośniak czy Serb zabity trzonkami od łopat przez albańskie zwierzęta. A żeby mówić "kto zaczął" na Bałkanach to trzeba być albo debilem albo propagandystą jednej ze stron. Tam każdy do każdego mial jakiś żal, tlye że tym razem akurat Serbia miała pecha bo źle obstawiła sojusznika. Ale historia kołem się toczy. Dziś na wozie albańscy bandyci za 10-20 lat może być odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: nikt normalny za nimi nie placze 27.02.08, 21:10 front242 napisał: > za tymi serbskimi ofiarami oczywiscie.gdyby tego piekla przez swoja > nacjonylistyczna,faszystowsko-wielkoserbska propagande nie rozpetali ,to nie mieli by tez tych wszystkich ofiar o ktorych mowisz. JA ZA NIMI NIE PLACZE. I nikt paczesiu nie oczekuje placzow krokodyla jak ty. Wg ciebie prosty chlopina serbski, ktory urodzil sie i mieszkal w Bosni, tyral jak glupi, zeby dzieciom kupic cukierki, zonie sukienke o dla siebie miec na papierosy - on cokolwiek mial pojecie i "wielkoserbskiej propagandzie"? Skad ty te swoja wiedze wziales? Bo nawet jak na CNN jestes za malo i za bardzo jadowicie poinformowany, niestety! Odpowiedz Link Zgłoś
front242 [...] 27.02.08, 21:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatore77 może administrator zająłby się tym kmiotkiem... 27.02.08, 22:57 rozumiem że jest opętany ale żeby takie kwestie umieszczać na forach Gazety przecież nie jest wam wszystko jedno... Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: kto mieczem wojuje... 27.02.08, 21:06 front242 napisał: > kto na kogo sie rzucal??????umyj pod zimna woda glowe albo w jakis inny sposob zresetuj swoj pusty leb!rece opadaja gdy sie takie ch..stwa o niewiniatkach serbskich czyta! w srebrnicy to sie 8000 ludzi samo zabilo????? No resetuj sie! Mniej zacietrzewiania a wiecej znajomosci tematu. O ile wiem w Srebrenicy ofiar bylo 6 tys. Nie dodawaj, tak czynia na ogol twoi przyjaciele Sziptarzy. Nikt tego mordu nie neguje. Podobnie jak nikt nie negowal wprost do tej pory znanego faktu, ze w ciagu miesiecy poprzedzajacych zbiorowy mord, w dziwny sposob w okolicach Srebrenicy znikali i "gineli" mezczyzni i chlopcy serbscy. W warunkach wojny domowej gwalt jednej strony skutkowal gwaltem drugiej strony. A ty moze troche neutralnosci a nie jadu bys potrenowal? Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: kto mieczem wojuje... 27.02.08, 21:00 front242 napisał: > ...ten od miecza ginie. > Pamietaj:jezeli ktos zaczyna wojne to powinien tez przewidziec ze moze ja przegrac.Serbowie podobnie jak niemcy,niedopuszczali mysli iz wojne mozna przegrac,a jak sie okazalo mozna i to 4 razy raz za razem. Wiec mi tu nie mow ze mamy sie rozczulac nad serbskimi ofiarami"Sami sobie winni!Sumujac:zaczynajac wojne trzeba sie liczyc z tym ze dostanie sie w morde. No wlasnie a na forum trzeba byc przygotowany, ze ci ktos wskaze paczesie sypiace sie z uszu! Serbia bronila sie misiu przed zniszczxeniem. Poczytaj o Jasenowcu ) oboz koncentracyjny Jasenovac) o ktorym zapewne pojecia nie masz. Wyslannik Hitlera do Chorwacji byl przerazony okrucienstwem Chorwatow na Serbach. Nic dziwnego, ze ludzie bali sie podobnych historii w nowej wojnie. Udalo sie wielu ocalic zycie, co do ich wlasnosci zagarnietej przez Chorwatow- no wlasnie, dlatego HR ma szlaban na EU jak na razie. W Bosni o ile wiem Serbowie zachowali pod swoja kontrola tereny, gdzie etnicznie sa wiekszoscia (Republika Srpska w ramach Federacji Bosni i Hercegowiny). Czy bedziesz glosowac i za ich separacja od Federacji? Przeciez sa wiekszoscia? I nie porownuj slowianskiego narodu, ktory tlukl szwabow i paczesiow z Niemcami. Kompromitujesz sie na total! Czy uznamy, ze dostales w buzie (lagodnie cytujac ciebie)? Odpowiedz Link Zgłoś
front242 [...] 27.02.08, 22:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
front242 [...] 27.02.08, 17:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kauzyperda Re: każdy fanatyk jest niebezpieczny 27.02.08, 18:01 Żeby nie było wątpliwości - nie cierpię fanatyków jakiejkolwiek religii (to w ogóle niebezpieczny 'wynalazek' zrodzony z zabobonu i ciemnoty). Polscy kato-faszyści ze względu na fizyczną bliskość denerwują mnie szczególnie. Natomiast nie można wykręcać kota ogonem. W Kosowie są silnie obecni wahabici będący islamskimi radykałami chcącymi narzucić siłą swoje poglądy i europa bedzie miała z nimi problem wcześniej czy później. Z islamskimi radykałami można wytrzymać jeśli siedzą o parę tysięcy kilometrów u siebie w domu. W granicach Europy stanowią zagrożenie bo są szczególnie przeciwni wartościom Europy - wolności religii, obyczajów i jednostki. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Wahabitów-popatrz na katolikow albo prawosla 27.02.08, 21:14 Ty niebezpieczny jakis jestes! Nie tylko paczesie z uszu sypiesz ale piana ci sie toczy z pyska! Wyluzuj, bo ci cisnienie odwali a tam na drugiej stronie, jaka by ona nie byla, diabli ci kuku zrobia trzonkami od lopatek! Odpowiedz Link Zgłoś
4u2c *** 27.02.08, 17:43 Poparcie dla ruchow niepodleglosciowych zdaje sie byc jedynym wlasciwym stanowiskiem z moralnego punktu widzenia. Szczegolnie gdy to poparcie nic nas nie kosztuje i nie ma na nas zadnego wplywu. Ciekawe jednak czy bylibysmy rownie wyrozumiali gdyby np. Slask opolski,Mazury czy tez Kaszuby zapragnely niepodleglosci i samodzielnego panstwa? Cos mi sie zdaje, ze w takiej sytuacji ta szczodrosc i wspanialomyslnosc szybko by sie ulotnila. Wolne Kosowo predzej czy pozniej zostanie wchloniete przez Albanie. A to oznacza nastepna wojne. Odpowiedz Link Zgłoś
wacekw1 Re: Fanatykow islamskich???? 27.02.08, 18:10 ,,ten caly syf na balkanach zaczeli SERBOWIE!" Kolejny raz na forum pojawiły się głosy zrzucające zło całego świata na Serbię. Szczególnie groźna wydaje się jej agresywna polityka wobec sąsiadów. Z poglądem tym spróbuję polemizować. 1. Ogłosiła secesję Słowenia a armia federalna podjęła próbę przywrócenia jedności kraju – agresja czy obrona integralności państwa? Ciekawe jak zareagował by rząd każdego suwerennego państwa? Czy o wojnie secesyjnej w Ameryce Północnej słyszeliście? 2. Prezydent Tjudman oskarża Serbię o zepchnięcie Jugosławii na krawędź wojny, choć to właśnie Chorwacja nie chciała dać równych praw Serbom. W konstytucji republiki był bowiem zapis mówiący, że Republikę Chorwacji tworzą dwa równoprawne narody: chorwacki i serbski. Po ogłoszeniu niepodległości zapis ten zniesiono. Ogłoszono natomiast deklarację o wyższości praw własnych nad federalnymi. Dla Serbów był to sygnał, iż nacjonaliści chorwaccy dążą do etnicznie czystego państwa i wywołał poczucie ogromnego zagrożenia. Pamiętali przecież wyczyny Chorwatów w czasie II wojny światowej. Oczywiście po stronie wiernych sojuszników błyskawicznie stanęli Niemcy oraz Watykan (o czym mało, /albo wcale / się mówi! Poszedł drugi klocek ...... 3. Konflikt w Bośni i Hercegowinie rozpoczął się gdy proklamując niepodległość bośniaccy muzułmanie zaczęli organizować państwo pod swoje potrzeby. Sprawujący władzę muzułmanie i popierający ich politycy zachodni odrzucili możliwość pokojowego odłączenia się terenów zamieszkałych przez Serbów, co mieściło by się prawie do samostanowienia – przyznano go Słoweńcom i Chorwatom a odmówiono Serbom. Fakt ten spotęgował uczucie krzywdy i wpłynął na zaciętość walk oraz zwiększył straty wszystkich stron konfliktu. Ruszył kolejny klocek, a może bardziej lawina.... 4. Kosowo – ten klocek rozruszała dyplomacja USA, chcąc zagrać na nosie osłabionej Rosji. Wszystkie jej poczynania przez 10 lat miały na celu wyparcie wpływów tego kraju z Bałkanów. Czy Rosjanie o tym zapomnieli? Politycy UE wtedy zupełnie się nie liczyli – tańczyli jak im zagrał Clinton na saksofonie. On grał marnie – oni tańczyli jeszcze gorzej! Dzisiaj wygłupiają się z jakimiś misjami – bez zmiany rezolucji ONZ gwarantującej integralność Serbii - zupełnie nielegalnymi w myśl prawa międzynarodowego. Najciekawsze jest to, że wtedy i obecnie dają się napuszczać Albańczykom. Profesjonaliści od siedmiu boleści! Pozostaje pytanie - kto za to zapłaci? Odpowiedź: Kosowo muszą wziąć na utrzymanie te państwa, które go uznały! Znawcy tematu mówią, że co najmniej 1 mld euro rocznie. Ile z tego przypadnie na naszych ,,mędrców" - nie dowiemy się nigdy. Głupota i służalczość kosztują! Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Fanatykow islamskich???? 27.02.08, 18:34 nie ma co polemizować, oto fakty na temat "krzywdzonych Serbów" pl.wikipedia.org/wiki/Sarajewo pl.wikipedia.org/wiki/Masakra_w_Srebrenicy Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Fanatykow islamskich???? 27.02.08, 21:17 abhaod znowu nic sam nie napisał i tylko linki podaje. A moze by tak stary foks poszedl sobie grzecznie spac? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Fanatykow islamskich???? 27.02.08, 18:43 pl.wikipedia.org/wiki/Wojna_w_Bo%C5%9Bni Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Fanatykow islamskich???? 27.02.08, 21:17 abhaod napisał: > no przeciez ladnie prosilem, zeby wszystkie folksdojcze szly spac! Odpowiedz Link Zgłoś
front242 [...] 27.02.08, 22:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Fanatykow islamskich???? 28.02.08, 12:43 front242 napisał: > ty masz baranie argumenty ze az dupe sciska...skurcz... Wez meczycielu owiec cos rozkurczowego, zeby ci starej pani biedaku nie rozerwalo! Odpowiedz Link Zgłoś
fation Re: Miedwiediew o Kosowie: Daj im tylko zapałkę, 27.02.08, 17:25 to już nawet śmieszne nie jest, kolejna publikacja nawiązująca do motywu 3 wojny światowej, zaczynam się bać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod niedźwiadek z cieniem w plecach 27.02.08, 17:57 fiutin nakradł 40 mld.$, ciekawe ile ten nazbiera www.eclipptv.com/viewVideo.php?video_id=413&title=Holly_Cow__Vladimir_Putin_vs_Pink_Floyd Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: niedźwiadek z cieniem w plecach 27.02.08, 21:23 A ty w Berlinie ile juz ukradles? Podobno to przez ciebie Polakow tam nie lubia bo rzekomo piwo i korn kradna? A te pieniadze Putina- biedaku, w amerykanskim systemie te "miliardy" to sa dziesiatki milionow na nasze, wiesz? A tak miedzy nami: nakradl, OK. I co teraz z nimi zrobi? Jeden milion dolarow w banknotach 100 dolarowych wazy dokladnie 50kg. To gdzie ten Putin te bagaze i tony pieniachow trzyma? I jak to ukryje przed prokuratorem? Puknij sie troche czasem, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: niedźwiadek z cieniem w plecach 28.02.08, 11:23 szkoda czasu na odpisywanie, argumenty na poziomie serbskiego inwalidy Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: niedźwiadek z cieniem w plecach 28.02.08, 13:02 abhaod napisał: > szkoda czasu na odpisywanie, argumenty na poziomie serbskiego inwalidy No widzisz foksie z Kreuzberga, powalilem cie na argumenty! Nawet pieniachow porzadnie liczyc nie znasz! No ale ci ta wiedza nie potrzebna, bo pieniachy trzeba miec zeby je liczyc, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: niedźwiadek z cieniem w plecach 28.02.08, 13:03 znowu tatuś pozwolił ci się do kompa dorwać ? Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: niedźwiadek z cieniem w plecach 28.02.08, 13:08 abhaod napisał: > znowu tatuś pozwolił ci się do kompa dorwać ? No! Skad wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
wacekw1 Re: Miedwiediew o Kosowie: Daj im tylko zapałkę, 27.02.08, 18:13 Co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Miedwiediew o Kosowie: Daj im tylko zapałkę, a .. 27.02.08, 19:03 Zgadzam sie w zupelnosci z Miedwiediewem. Szanownych krytykantow jego wypowiedzi zapytuje: czy go krytykuja za to ze jest Ruski, czy za tresc jego wypowiedzi? Podejrzewam, ze jak by to samo powiedziala malpka Busza Kondolencja, to by nastapil ogolny aplauz i bicie brawa. A fakt jest faktem, ze i bombardowania Serbii w 1999 i odebranie jej sila kawalka terytorium bylo i jest niezgodne z prawem miedzynarodowym. Historia ta przypomina Monachium 1938, gdy Hitler zabral sobie 1/3 Czechoslowacji, bo w Sudetach mieszkala wiekszosc niemiecka. Jak na razie po ostrzezeniach Putina zolnierze NATO nie blokuja granicy przed podroznymi z Serbii, bo nie maja na to mandatu miedzynarodowego. Dziwne to i piekne, ze Rosja jest w tej sytuacji obronca prawa. Dlaczego Polska przylaczyla sie nie do obroncow, (mogla tez zajac stanowisko neutralne, jak Holandia) tylko do tych co prawo lamia? Do dzisiaj uzalamy sie, jakie to jestesmy biedne misie z powodu rozbiorow. A Serbii co pomoglismy uczynic? Dokladnie to samo! "Za wolnosc wasza i nasza"-?! HANBA! Niech zyje SERBIA! Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Miedwiediew o Kosowie: Daj im tylko zapałkę, 27.02.08, 19:06 www.eclipptv.com/members/viewVideo.php?video_id=413&title=Holly_Cow__Vladimir_Putin_vs_Pink_Floyd według osłów, demokracja, to rządy hien Odpowiedz Link Zgłoś
4u2c Re: Miedwiediew o Kosowie: Daj im tylko zapałkę, 27.02.08, 19:49 kroliklesny napisal: "malpka Busza Kondolencja" To ty ten krolik, ktorym niedzwiedz w lesie d... sobie podcieral? Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Miedwiediew o Kosowie: Daj im tylko zapałkę, 27.02.08, 20:22 Nie paczesiu. Ten ktory bzyknal ci obie corki a potem zone na deser! Odpowiedz Link Zgłoś
4u2c Re: Miedwiediew o Kosowie: Daj im tylko zapałkę, 27.02.08, 21:28 Ciekawe, bo kupa pachniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Miedwiediew o Kosowie: Daj im tylko zapałkę, 27.02.08, 21:43 4u2c napisał: > Ciekawe, bo kupa pachniesz. Poczytaj o tzw. "napadach hakowych". Przy niektorych guzach mozgu np. odczuwasz zapach gufna. Biedaku- sa to juz stany nieuleczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
cor-tex rzad USA chce postawic Europe w plomieniach 27.02.08, 20:51 bo to bedzie wielki geszeft. Dzis w BBC amerykanski min. wojny Gates powiedzial, ze USA najwiecej zarabia na handlu bronia, wiec musi rozniecac wojny na calym swiecie, bo to jest biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
bronka_1 Miedwiediew o Kosowie: Daj im tylko zapałkę, a .. 27.02.08, 20:52 To co mowi Miedwiediew o Kosowie jest w ustach Rosjanina normalne. To co sie czyta w komentarzach Polakow jest przykre i uwlaczajace dla Albanczykow z Kosowa (autochtonow). Komentarze te swiadcza o calkowitej nieznajomosci historii Balkanow przez naszych rodakow. Polacy ktorzy tak cierpieli na brak wolnosci i na okupacje rozne, i to przez wieki, powinni w obiektywny i przyjazny sposob popatrzec na walke Kosowarczykow (wsrod ktorych jest duzy procent katolikow n.p Matka Teresa i prezydent Rugowa - oboje cenieni przez Jana-Pawla II-) o niezaleznosc. Jesli przeczytacie komentarze demokratow serbskich w wirtualnej prasie serbskiej (np. « B92 »), zrozumiecie, iz wolnosc Kosowa jest przez nich popierana. Negujac ja stajecie po stronie rzadzacej utra- prawicy -Tomislaw Nicolic (wlasciwie faszystow, ktorzy w ostatnich wyborach wygrali w Serbii w 50%) i jednoczesnie po stronie Rosji (patrz – portrety Putina w kazdej manifestacji na ulicach w Serbii). Pamietacie tez moze czasy Solidarnosci - rzad Serbii wraz z Rosja byli jej przeciwnikami. Przypomnijcie tez sobie Srebrenice (Bosnia), Vukovar (Chorwacja) i Racak (Kosovo). Ci sami ludzie ktorzy pacyfikowali te miasta w ex Jugoslawii, pala dzis ambasady i choragwie panstw demokratycznych. Martwi mnie tez ton pisanych po « polsku » tekstow, ich agresywnosc i brak szacunku dla czlowieka (w zrozumieniu generalnym).Czy to prawdziwi Polacy pisali te teksty ? PS : Nasz papierz Jan Pawel II nigdy nie zostal przez Serbow zaproszony. W Albanii byl w 1993 roku. Serbia i Kosovo to jest taki sam problem jak Rosja i Czeczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
miko001 Re: Miedwiediew o Kosowie: Daj im tylko zapałkę, 27.02.08, 21:21 nie bądzcie żałośni z popieraniem tego fikcyjnego państwa, którego istnienie nie ma żadnego uzasadnienia. Jak albańskie bydło zarżnie pierwszych barbarzyńców z "West Europa" to wtedy się obudzicie. Uznanie tego przez nasz marionetkowy rząd to ogromna hańba. Albańczycy do Albani. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Miedwiediew o Kosowie: Daj im tylko zapałkę, 27.02.08, 21:40 bronka_1 napisała co wiedziala, poslugujac sie retoryka rasistowska w stylu: Serbowie i Rosjanie be, a Albancy i inni cacy, bo ich "papierz" poblogoslawil. "w prasie serbskiej (np.«B92») "wolnosc Kosowa jest przez nich popierana. Negujac ja stajecie po stronie rzadzacej utraprawicy" - przypominam laskawie, prawicy i patriotow wybranych w demokratycznych wyborach. Domyslam sie, ze ty "wolnosc" Wilna i Lwowa tez popierasz? Czy sposob udzielenia tej wolnosci rowniez pochwalasz? Najlepiej idz sie pomodlic, Duch sw. jest milosierny i da ci napewno rozum, jezeli tego bedziesz bardzo chciala. "i jednoczesnie po stronie Rosji (portrety Putina w kazdej manifestacji na ulicach w Serbii)" - pardon, a czy byly podstawy, zeby nosic portrety jakiegos Polaka? O ile wiem nie, wiec Chwala Rosji! Natomiast ty mozesz sobie przeciez nosic jezeli chcesz portrety Busza i faceta od cygar, Clintona, prawda? "Martwi mnie tez ton pisanych po «polsku» tekstow, ich agresywnosc i brak szacunku dla czlowieka (w zrozumieniu generalnym)" - No wlasnie! Szacunek tylko dla tych, co do kosciola chodza i matke Terese uwielbiaja! "Czy to prawdziwi Polacy pisali te teksty" - napewno nie wg twoich pojec, no bo ja do kosciola nie chodze siostro! (katechetko?!) "Nasz papierz Jan Pawel II nigdy nie zostal przez Serbow zaproszony"- Co to znaczy "nasz"? Monopol jakis na prawde masz? Nie wiem czy nie zostal zaproszony, ale po pierwsze nie musial, a po drugie jest tez wiele innych panstw, gdzie papieRZ "nie zostal zaproszony". To co, proponujesz innowiercow i ateistow na stos juz zaraz, czy troche potem?! Odpowiedz Link Zgłoś
bronka_1 Re: Miedwiediew o Kosowie: Daj im tylko zapałkę, 27.02.08, 23:34 Pan poslugujacy sie pseudo “ kroliklesny “ odpisuje na moj spokojny list w sposob agresywny i z kpina. Ja tego stylu nie bede uzywac. Ex – Jugoslawie znam od 30 lat. Czesto czytam komentarze Serbow w “B92” – doradzam, bardzo to ciekawa lektura. Znam Serbow i tych zacietrzewionych jak ten pan “ kroliklesny “ i demokratow. Ja jestem za demokratami, ale dlaczego pana “ kroliklesnego “ to tak boli? “ napisała co wiedziala, poslugujac sie retoryka rasistowska, w stylu: Serbowie i Rosjanie be, a Albancy i inni cacy, bo ich "papierz" poblogoslawil” – nie mozna mowic o “retoryce rasistowskiej” w sprawach miedzy Polakami, Rosjanami I Serbami – nalezymy do tej samej rasy i tej samej grupy jezykowej. “przypominam laskawie, prawicy i patriotow wybranych w demokratycznych wyborach” – Voislaw Szeszel - prezydent Serbskiej Radykalnej Partii ktora wygrala te wybory jest wiezniem Miedzynarodowego Trybunalu w Hadze sadzonym za ludobojstwo w Srebrenicy. Dlaczego tez “demokratyczna wladza “ w Serbii do tej pory nie zaaresztowala Radko Mladica i Radovana Karadjica, tez sciganych za ludobojstwo? Na temat Wilna i Lwowa nie bede sie wypowiedziec, bo tych spraw z Kosowem nie mozna porownywac. “pardon, a czy byly podstawy, zeby nosic portrety jakiegos Polaka? O ile wiem nie, wiec Chwala Rosjii” – trudno zrozumiec to zdanie jako argument w tej dyskusji, ale starch mnie ogarnia jak Polacy chwala Rosje, a ci ktorzy nie wiedza dlaczego niech zapytaja rodzicow. “Co to znaczy "nasz"? - mowa o papierzu - Monopol jakis na prawde masz? Nie wiem czy nie zostal zaproszony, ale po pierwsze nie musial, a po drugie jest tez wiele innych panstw, gdzie papierz "nie zostal zaproszony ….“Najlepiej idz sie pomodlic, Duch sw. jest milosierny i da ci napewno rozum, jezeli tego bedziesz bardzo chciala……Szacunek tylko dla tych, co do kosciola chodza i matke Terese uwielbiaja!...... no bo ja do kosciola nie chodze siostro! (katechetko?!)” – mowilam o szacunku w rozumieniu ogolnym, bo sie tego nauczylam w domu i w szkole ( i mimo iz byly to czasy komunizmu ale szacunku nas jednak uczono). Katechetka nie jestem, lecz nauczycielka i to mi nakazuje pewna deontologie w ponaszaniu sie i w wypowiedziach publicznych. Papierz pozostal w mej pamieci, w tej milionow rodakow i calego swiata jako wspanialy czlowiek i rowny gosc, a Matka Teresa byla osoba skromna, poswiecila sie ludziom biednym i chorym, i nie wstyd mi jej uwielbiac. To czy ktos chodzi czy nie chodzi do kosciola jest sprawa prywatna. “To co, proponujesz innowiercow i ateistow na stos juz zaraz, czy troche potem?! “ - wsrod Albanczykow jest 60% muzulmanow, 20 % katolikow i 20 % prawoslawnych - to sa statystyki. Sa tez miedzy nimi prawdopodobnie i ateisci. Zyja w pelnej harmonii a ja jestem za ich niepodlegloscia. A oto nazwiska prawdziwych demokratow w Serbii, bo moze Pan ich nie zna: Zoran Djindjic – premier Serbii zamordowany w 2004r. przez Ultra- nacjonalistow i mafia serbska (wiem to z komentarzy w prasie serbskiej), Cedomir Jovanovic, Nenad Canak, Natasa Kandic, Vesna Pesic i wielu innych……………… Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Miedwiediew o Kosowie: Daj im tylko zapałkę, 28.02.08, 12:40 Odpowiedz "bronce1": -oczywiscie ze pisze z kpina. Za duzo juz lez sie polalo na Balkanach. Pani nauczycielko: o ile ja pamietam ze szkoly, to "papiez" pisze sie przez tzw. "z z kropka". Nie bardzo znasz jednak Balkany. Katoliccy Chorwaci tak dali do wiwatu prawoslawnym Serbom i w czasie II wojny swiat. i ostatniej, ze wszystko, co ma zwiazek z katolicyzmem automatycznie u narodu jest zrozumiane jako "chorwackie"- dlatego wizyta papieza nie miala sensu w Serbii, podobnie jak i w krajach tradycyjnie prawoslawnych jak Gruzja czy Rosja. Przewodniczacy Serbskiej Partii Radykalnej (ktora wyborow nie wygrala, byla druga, ale procedury byly demokratyczne, wiec nie masz sie na co skarzyc) jest sadzony, ale nie osadzony. O zasadzie domniemania niewinnosci slyszalas? Podawalem na tym forum przyklady, gdzie udowadnia on kompletna stronniczosc i brak elementarnej znajomosci tematu przez prokurature. Jak nazwiesz zeznania swiadka koronnego, ktory podpisywal w prokuraturze dokumenty po angielsku, a przyznal przed sadem ze nie zna tego jezyka? Jak nazwiesz fakt, ze swiadek koronny jako inwalida wojenny w Serbii przyjmowal rente 30 euro miesiecznie, obecnie jerst na "stypendium" prokuratora 30 euro dziennie (!) a przedtem byl na "szkoleniu" 4 miesiace w sprawie swoich zeznan. Moze poczekajmy az Szeszelja osadza, a wtedy podyskutujemy bardziej szczegolowo, dobrze? Na razie ja go moge ocenic jako serbskiego patriote ktory wypowiadal sie w sprawie swojego narodu w prasie i w TV. Czy to mozna uznac karalnym, oceni wlasnie sad. Jezeli masz jakies dane na temat adresu Mladicia i karadzicia, prosze o przekazanie do odpowiednich wladz, nie pytaj mnie. Co do Wilna, Lwowa i Kosowa- dlaczego nie mozna porownywac? Jezeli Polakom wolno odczuwac zal za swoimi starymi siemiami, dlaczego nie wolno tego samego Serbom? Twierdzisz, ze Rosji nie mozna chwalic. OK, domniemywam, ze za zbrodnie stalinowskie. Czy w rownym stopniu Polacy pluja na Niemcow za zbrodnie hitlerowskie? Czy im juz przeszlo z powodu szmalu plynacego z Zachodu? A sprzedaz Polski w Jalcie przez idola USA? Moznaby sie spierac o szczegoly, np. fakt, ze Stalin wywozil, ale dawal ludziom przetrwac zywymi, a Hitler wywozil, ale usmiercal wiekszosc od razu. Ja rozumiem ze jestes za niepodlegloscia. OK, ale dlaczego zabrac jednym a dac drugim nie swoje? To chyba nazywa sie kradzieza, prawda? Nazwiska demokratow serbskich: dziekuje. Sa to niestety osoby praktycznie nieznane. Czyzby Tadic i Kosztunica nie spelniali Twoich kryteriow demokracji? Niestety, wybrano ich demokratycznie! Wez poprawke na nastroje ludzi: media uczynily Serbow potworami, wychodza teraz na jaw dane o manipulowaniu faktami. W ramach rozdzielenia dwoch zwasnionych stron, jedna poglaskano po lebku i podarowano cudza ziemie, a druga bombardowano. Zapewne uwazasz ze bomby uranowe i najnowsza technika wojenna zastosowane byly nad Serbia w 1999 w demokratycznych celach. Ja sie z tym nie zgodze. Sily NATO (wsrod nich niestety Polska) w ramach szerzenia pokoju zrzucili wiecej bomb przez 78 dni niz CALE Niemcy w czasie CALEJ II wojny swiatowej zuzyly na wszystkich frontach. Fajne, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Miedwiediew o Kosowie: Daj im tylko zapałkę, a .. 27.02.08, 22:31 na Boga,co za debil tlumaczyl wypowiedz Miedwiediewa?GW wydawalo mi sie solidnym organem ale widze ze sie mylilem,zatrudnijcie tlumacza do korekcji bo wiekszosc waszych "dziennikarzy"nie zna jezykow panstw z ktorych pisza. Miedwiediew powiedzial:"tam tylko przyloz zapalke i zaplonie cala Europa,ludzie tam gorace..." Wstyd GW,chyba ze to celowe dzialanie,ale w takim razie ordynarnie zrobione,ludzie rozumia rosyjski ,a podburzanie plebsu chwaly wam nie przynosi. To zreszta nie pierwszy przyklad nieprofesjalnosci ,GW stacza sie... Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Miedwiediew o Kosowie: Daj im tylko zapałkę, 28.02.08, 13:06 Priviet "borrka1"! Odpowiedz Link Zgłoś
mieetek Zaprosić papieża? Przecież kupował broń Chorwatom 27.02.08, 22:42 za pieniądze Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatore77 Sikorski był ostrzejszy od Miedwiediewa 29.05.07 27.02.08, 22:51 w Senacie twierdził że: Moja refleksja na ten temat, o której przekazanie wyżej prosiłbym pana ministra, jest taka, że przyłożyliśmy do Kosowa wzór z Bośni, gdzie Serbowie byli agresorami, a biedni muzułmanie się bronili, który do Kosowa nie pasuje. Byłem dwa lata temu w Kosowie i tam są w miasteczkach całe dzielnice wypalonych domów serbskich i nowe, złocone meczety wybudowane za wahhabickie, saudyjskie pieniądze. I moje pierwsze pytanie jest takie: czy ktoś w ogóle monitoruje naturę kosowskiego islamu i tego typu inwestycje? Moje drugie pytanie jest następujące: jakie są gwarancje, że te wspaniałe zabytki chrześcijańskiej historii, które tam są enklawami serbskimi, w jakimś momencie nie zostaną zniszczone, że one będą bronione? był ostrzejszy od Miedwiediewa martwił się islamizmem spalonymi serbskimi domami meczetami za pieniądze wahabitów z Arabii Saudyjskiej ale chyba czegoś sie przestraszył i nagle chciał być jednym z pierwszych którzy uznają tzw. państwo Kosowo (zaraz po Afganistanie) Odpowiedz Link Zgłoś