piotrek20074 04.03.08, 18:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krakus24a [...] 04.03.08, 19:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Dostaną obywatelstwo i będą odbierać majątki 04.03.08, 19:13 Tak napisali w piss-instrukcji? Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Jak wy możecie tak pisać i myśleć?!? 04.03.08, 22:43 zwłaszcza po przeczytaniu tej wstrząsającej historii?! A co do majątków - tak, jeśli je tu zostawili, to NALEŻY im zwrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
3.hannah Re: Jak wy możecie tak pisać i myśleć?!? 09.03.08, 23:15 Popieram, tez tak uwazam. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Wera wyjeżdża z Mrągowa 04.03.08, 19:37 To był zły czas, a tych ludzi zwyczajnie wygnano z kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Wera wyjeżdża z Mrągowa 04.03.08, 19:40 piotrek20074 napisała: > Żydzi tyle złego nam wyrządzili że nie powinni się już tu pchać, > wstydu nie mają. Jesteś chorym ksenofobem. Odpowiedz Link Zgłoś
trickstero Re: Wera wyjeżdża z Mrągowa 04.03.08, 22:19 Jestes glupszy od mojego lewego buta, a ci "Zydzi" jak ich nazywasz sa dla mnie po stokroc bardziej polscy niz takie kundelki jak ty. Ty jestec jedynie zaplutym "polaczkiem" onaizujacym sie nienawiscia do lepszych od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek1 Re: Wera wyjeżdża z Mrągowa 05.03.08, 00:25 Smutne jest, ze po tej ewidentnej krzywdzie, jaka tym POLAKOM zydwowkiego pochodzenia wyrzadzono, potrafia jeszcze niektorzy pisac takie nienawistne i bezpodstawne posty, jak u gory tego watku. Ilez to cierpienia zadano spokojnym ludziom, ktorzy Polske uwazali i nadal uwazaja za swoja ojczyzne. To tacy, jak autorzy tych postow wstydu nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
l0de "Polaczki" 08.03.08, 20:48 trickstero napisał: > Ty jestec jedynie zaplutym "polaczkiem" onaizujacym sie nienawiscia > do lepszych od siebie. Polaczki. Dokładnie tak samo o tubylcach mówił p. Stefan Michnik, brat redaktora naczelnego GW i Bohatera Marca 68. Paru tych polaczków wysłał na szafot, pewnie chciał więcej, ale czasy się niestety zmieniły i polaczki w konsekwencji pogoniły go do Szwecji. Odpowiedz Link Zgłoś
rizan37 Wera wyjeżdża z Mrągowa 05.03.08, 11:26 kilka uwag. 68 rok to była międzybolszewicka rozruba i zastosowany wyróżnik był w pewnym sensie przypadkowy. Mogli to np. być blondyni. Dla systemów bolszewickofaszystwoskich to wsjo rawno. Może sie myle, ale wyjeżdżający to byli członkowie partii bolszewickiej. Nie odczuwałem żadnego po nich żalu, tylko kierunek mnie sie nie zgadzał - powinni jechać do czerwonego raju.Przy zwracaniu im obywatelstwa należy chyba na to zwrócić uwagę. Trudno mi uznać tę martyrologie członków pezetpeeru. Jakoś nie pamietam żywiołowej radości ze zwycięstwa Izraela. Sam, a nie byłem odosobniony, życzyłem zwycięstwa arabom. To na ich ziemi i ich kosztem zhańbieni holokaustem chrześcijanie usiłowali zadośćuczynić swoje zbrodnie. U nas też różni usiłowali budować swoje tysiącletnie rzesze. tez bylismy "brudnymi arabami" To,że akurat arabów popierał sajuz niczego nie zmieniał. W tamtych czasach postępowanie sojuza i ameryki nie różniło się za bardzo - przypominam hołubienie zwyrodniałych watażków w Ameryce Południowej czy rozjechanie czołgami Hondurasu i Gwatemali bo ośmieliły się chcieć same korzystać ze swoich bogactw - owoców tzw. południowych, głownie bananów. A to że bolszewia działała tak jak działała to nic nowego. Każdy obywatek tego kraju miał kontakt z upokorzeniem, głupotą zwyrodnieniem czy nawet zbrodnią. Tyle, ze niektórzy jak chcieli się wydostać lub narazili się władzy musieli nierzadko uciekać przez "zieloną granicę" a innym zezwolono wyjechać. I amerykanie przez wiele lat mówiąc o prawach człowieka mówili prawie wyłącznie o prawie do emigracji ludzi pochodzenia żydowskiego z sajuza i kadeelów. itd., itd. Więcej dystansu Pani Torańska Odpowiedz Link Zgłoś
topolowka Re: Wera wyjeżdża z Mrągowa 05.03.08, 13:30 Straszna historia. Serce sie kraje to czytac. Nie mowiac o tym, ze obrzydzenie bierze po lekturze niektorych podlych komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
061445h Re: Wera wyjeżdża z Mrągowa 05.03.08, 16:51 Pomylily Ci sie fakty i daty. Z jednym sie zgadzam byla mala grupa komunistow Zydowskich reszta to tacy ludzie jak ja. Pochodze z mieszanej rodziny. Matka byla Polka pochodzenia zydowskiego. Ojciec oficerem wojska polskiego, halerczykiem. Przeszedl caly szlak armi Andersa. Matka, pomimo ze juz zyl moj brat nie mogla z nim wyjechac z Taszkientu. Po powrocie do Polski zostal aresztowany jako zdrajca (!). Dostal kare dozywocia. Wyszedl jako wrak czlowieka po 5 latach. No i przyszedl rok 1968. Ja bylem w tedy na studiach. Wywleczono mi zydowskie pochodzenie matki. Postanowilismy wyjechac do Fracji gdzie moj tata ukonczyl studia. Postapiono tak jak z Wera. Matka mogla jechac sama. Pamietam jak dzisiaj w czasie rozmowy na milicji zapytano tate jak to moze byc ze wysoki oficer wojska polskiego chce wyjechac z polski. Tato nie odpowiedzial, ale poplynely jemu lzy. Nie byl w wojsku od 1946 roku, jakos w tedy nie przeszkodzilo komunistom aresztowac go i pozostawic jego rodzine na pastwe losu. Wyjechalismy wiele lat pozniej. Teraz mieszkam daleko od Polski, czuje sie Polakiem, duzo pomagam dzieciom w Polsce i przerazaja mnie takie jak Twoja wypowiedzi. Warto czsem znac historie wlasnego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: Wera wyjeżdża z Mrągowa 10.03.08, 04:47 > mala grupa komunistow Zydowskich zart ? kawal ? kabala ? Odpowiedz Link Zgłoś
rizan37 Wera etc.. 06.03.08, 00:07 Cytat z artykułu: "Polacy rzeczywiście po zwycięstwie Izraela cieszyli się niesamowicie. Był ogromny entuzjazm. Nawet w Mrągowie. Choć to prowincja i myślałam wcześniej: co oni tu wiedzą." Wiec jak to jest. Polacy antysemici cieszyli sie ze zwycięstwa żydów nad arabami zamiast życzyć zwycięstwa arabom?? Tak to sie zapętla tzw. polityczna poprawność! a może sie nie cieszyli mając w pamięci jak to ich traktowano jako gorszych! i jak to wobec nich starano sie prowadzić osadnictwo podparte historycznymi dowodami obecności germanów na ziemiach polskich. I jak "terroryści z AK" skutecznie to uniemożliwili. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Wera etc.. 06.03.08, 10:50 polacy antysemici nie cieszyli sie zed zwyciestwa zydow nad arabami, tylko cieszyli sie z przegranej arabow, a w rzeczywistosci z przegranej zwiazku radzieckiego, ktory wtedy zbroil, doksztalcal, instruowal i finansowal arabow. zupelnie prosto tak. Odpowiedz Link Zgłoś
foruman Re: Wera etc.. 07.03.08, 13:20 bez sensu te argumenty... najprawdopodobniej polscy antysemici sie nie cieszyli ze zwyciestwa Izraela, a polscy nieantysemici - cieszyli.. Poza tym co ma antysemityzm do rzeczy... cieszyli sie, bo nasza propaganda sie smucila.. to byla porazka tzw. obozu socjalistycznego.. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandria9 Dworzec Gdański 06.03.08, 13:31 Pani Wero. Często o Was myślę, przejeżdżając koło Dworca Gdańskiego. I w tych chwilach jestem Żydówką. Odpowiedz Link Zgłoś
foruman Re: Dworzec Gdański 07.03.08, 13:23 aleksandria9 napisała: > Często o Was myślę, przejeżdżając koło Dworca Gdańskiego. I w tych > chwilach jestem Żydówką. Dokładnie tak samo mysle. Kiedys JFK powiedzial na lotnisku Tempelhof "Ich bin ein Berliner".. ja tez tak czuje: JA JESTEM ZYDEM Odpowiedz Link Zgłoś
jesuitx Re: Dworzec Gdański 08.03.08, 19:13 Np. taki wybitny Polak został wygnany z ojczyzny wskutek okrutnych antysemickich czystek: pl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Michnik Kiedy, ach kiedy Gazeta opublikuje apologię brata Stefana autorstwa Redaktora Adama? Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: Dworzec Gdański 10.03.08, 04:51 Kiedys JFK powiedzial na lotnisku Tempelhof "Ich bin ein Berliner".. ja tez tak czuje: JA JESTEM ZYDEM ---------------- A dzisiaj juz wiemy, ze JFK mial awersje do Niemcow i nawet krotko przedtem w samolocie opowiadal brzydkie, jadowite antyniemieckie kawaly itp. Tak to jest z ta historia - falszywa i popitolona. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hong2 kogo te historie obchodza? 08.03.08, 21:38 kogo te historie obchodza? zyjemy 40 lat po tamtych wydarzeniach, 63 lata po wojnie. Wiekszosc naszej populacji ma inne problemy na glowie, ale artykol powstal na zamowienie polityczne, jest forma manipulacji i wywolywania winy w gojach, bo zydzi w tym sa dobrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
3.hannah Re: kogo te historie obchodza? 09.03.08, 23:09 Z przerazeniem czytam niektore wypowiedzi np. takie jak twoje.Czy naprawde sa jeszcze ludzie bez horyzontow, bez ambicji poznania histori swojego narodu, zarowno tych pieknych jak i wstydliwych jej wydarzen. Historia musi byc obiektywna.A skwitowanie wszystkiego, bo to zydowskie, bo to zydzi itp. jest bardzo,ale to bardzo ubogim mysleniem. Dla wielu niestety ktorzy maja nie wiele do powiedzenia sa to jedyne argumenty. Kto to jest zyd? wielu o tym zapomina, a to jest Czlowiek-tak jak ty katoliku! Czyz nie sa to podstawy kazdej wiary monoteistycznej:milowac blizniego swego jak siebie samego? Ten los Wery i niesprawiedliwosc z ktora sie jej krewni i przyjaciele spotkali bardzo mnie poruszyl jak i inne podobne historie. Dla mnie sa wazni sami ludzie, a nie ich pochodzenie lub przynaleznosc religijna. Wkazdym ugrupowani etnicznym sa dobrzy i zli, glupie i madrzy. Gdyby wiecej ludzi patrzylo w tych podstawowych kategoriach , swiat ludzki bylby moze bardziej normalny. Czlowieku nie wypisuj takich bzdur, bo sie tym sam manipulujesz! Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: kogo te historie obchodza? 10.03.08, 04:52 > W kazdym ugrupowani etnicznym = ? Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok nie zydowskie ? 10.03.08, 04:02 Lasota-Hirszowicz - powiedział. - Nie całkiem żydowskie, ale żydowsko brzmiące. --- Jasne, ze zydowskie, tak samo jak Hirschfeld itp. Oczywiscie nie pochodzi (jak Niemcy mysla) od Hirsch=jelen, tylko od Herschel. Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Wera wyjeżdża z Mrągowa 10.03.08, 04:30 > Że najgorsze minęło. I nie wróci. Czyli do Polski czy do Izraela czy jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok G.Slask tak samo 10.03.08, 04:39 I nie wyjechaliśmy. Odwoływaliśmy się co trzy miesiące. Chodziłam po urzędach i krzyczałam, także w MSW, że ja proszę, ja żądam paszportu, że nie mają prawa mi odmówić. ------------- Tak tez bylo u nas na G.Slasku: niektorzy przez 20 lat, co pol roku podanie, oplaty w dewizach (ktorych oficjalnie wcale nie mozna bylo miec), a potem nagle albo jakis importowany kacyk np. w Bytomiu czy Chorzowie potrzebowal mieszkanie albo sie, np. kolo Opola, skonczylo budowe nowoczesnego gospodarstwa - i nagle szybko-szybko wio! I do tego (Nieslazak!!!) Gierek dostawal jeszcze forse (ciezkie miliony za ten "towar ludzki"), co za dran..... Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok jeszcze raz 10.03.08, 04:43 Wiele rzeczy po koniec (wyjazdy itp.) przypomina mi szykany na G.Slonsku..... Odpowiedz Link Zgłoś