wujaszek_joe 11.03.08, 07:04 Kaczyńskim zawdzięczamy m.in. taki gnój u władzy. Skrzypek, Sowińska, faszyści itd. "dziękujemy" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gundyslaw chciałbym poczytać płomienne mowy Kuronia z jego m 11.03.08, 07:10 młodych lat były by pewnie równie paskudne i durne,ale jemu tego wybiórcza nie wyciągnie/ Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro A "fucha" dla potomkow Goebelsa by sie znalazla? 11.03.08, 07:21 no bo jak TVP przyjmuje do pracy taki ludzki chlam, to czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
resdes Ciekaw jestem które "błędy młodości" Jarosławka K. 11.03.08, 07:32 zwłaszcza te z czasów PRL i stanu wojennego, wyjdą wkrótce na światło dzienne? Jedno jest pewne: PIS na pewno mu wybaczy i uzna aresztowanie go za nagonke polityczną. Bo PIS ma jedno motto: Jak ONI się pomylą, to złodzieje, jak MY ukradniemy, to nawet dobrze i stołek się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Śmieszny koleś ten cały Farfał 11.03.08, 08:29 Powinien mieć odwagę i powiedzieć n tak, młody byłem i nie wszystko rozumiałem, widocznie nadal podziela te poglady. Co do Kaczyńskiego, to za tamte lata chyba nie musi się wstydzić, raczej za niedawny koalicyjny rząd powinien społeczeństwo przeprosić, szczególnie tych co wyrośli z tego samego pnia protestów sierpniowych. Mali ludzie nie potrafia przyznac się do błedów ani też przepraszać. Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 Raczej powinni przepraszać ci z tego pnia 11.03.08, 08:59 co z czerwonymi świniami przy korycie siedzą jak spadochroniarz śląski Celiński Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Możesz podac szkody jakie wyrządził? 11.03.08, 09:48 Coś ci powiem, tacy jak Celiński byli katowani przez takich jak Farfał, bo w SB służyli ludzie z podobnymi poglądami, mieli w d...ie PZPR, liczyła sie władza. Poczytaj trochę, popytaj, a zobaczysz że charakter mendy jest zawsze taki sam. Co do czerwonych świń jak ich nazywasz to chce ci oznajmić ze ruch "Solidarność" powstał dzięki także tym świniom, które później odsiedziały swoje. Jeśli juz chcesz nazwac dosadnie to adresuj imiennie epitety, bo trudno mi postawić w jednym szerego, dawnego "betona" Millera z np. J. Kuroniem, natomiast faktem jest startowanie do wyborów w jednym szeregi Millera i Wrzodaka, ja nie go oceniam, chociaz dławie się ze smiechu z jego radykalnego dażenia do koryta.Jednak Celińskiego poważam a Wrzodaka nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 Re: Możesz podac szkody jakie wyrządził? 11.03.08, 11:48 Andrzej Celiński najszybciej z dawnego obozu solidarnościowej lewicy uznał, że kryterium pamięci ustąpić musi przed rzeczywistością. Doświadczenie pokazało, że nie powiodły się żadne próby (Unia Pracy Bugaja) tworzenia formacji lewicowej bez udziału lewicy postpezetpeerowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Możesz podac szkody jakie wyrządził? 11.03.08, 12:14 No i chwała Bogu. historia udowodniła, że ci przynajmniej są reformowalni, w przciwieństwie do katoendeków wspierających się faszystami! Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Jestem Kuroń, mam 18, kocham Stalina... 11.03.08, 13:05 coś takiego, zapewne można by wyciągnąć z dawnych papierów. Ale GW tego nie zrobi, jak już wspomniano... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Jestem Kuroń, mam 18, kocham Stalina... 11.03.08, 13:27 Porównanie jest nieadekwatne. Inne czasy, inna świadomość. W uproszczeniu: Jacek Kuroń (rocznik 1934) mógł nie wiedzieć, co to Stalinizm, a było nie było Armia Czerwona przyniosła wraz z nowym systemem wyzwolenie, bo nikt mi nie powie, że wczesny PRL jest porównywalny w przybliżeniu nawet sytuacji Polski podczas okupacji hitlerowskiej. Dupek, który wiedząc co to Holocaust i ucząc się w szkole co się działo za sprawą faszyzmu i narodowego socjalizmu w Europie m.in. z jego własnym narodem powtarza te rasistowskie brednie - to sama żałość i nijak się ma do Kuronia. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Alez są takie dokumenty i to z różnych źródeł 11.03.08, 14:33 Sam J.Kuroń o tym opowiadał, nie pamiętam czy czasem nie w GW, bo napewno opisał to w swojej książce, jeszcze przed 1989 r Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Czekam na listę szkód. 11.03.08, 12:39 Osobiście uwazam że miał prawo o osobistej decyzji w tym temacie. A próby tworzenia silnej lewicy jakos mnie mało interesują, chociaz ostatnio sa czynione pewne ruchy w tym obozie i chyba maja szanse na stworzenie "nowej-starej" władzy w SLD, co moze się objawić polepszeniem notowań i urwanie punktów zarówno PO jaki PiS-owi. Osobiście cenię Celińskiego za odwagę i wyrażanie niezaleznych poglądów, jeżeli chcesz koniecznie porównywać kryteria pamięci to porównaj z niedawna koalicją tzw. IV RP i wypowiedziami Kaczyńskiego na temat Samoobrony. Nie uwiera cię nic? Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab PIS bezczelnie po chamsku zagadać rzeczywistość i 11.03.08, 07:43 innych. Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 18 letni Farfała a Kuroń, ten sam radykalizm 11.03.08, 08:40 w 1949 należał do ZMP organizacji ideowo, politycznie i organizacyjnie podporządkowanej PPR, następnie PZPR. Powołana do realizowania polityki partii komunistycznej wobec młodzieży. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: 18 letni Farfała a Kuroń, ten sam radykalizm 11.03.08, 08:41 to tak jakby malpe z lwem porownac.... Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 Re: 18 letni Farfała a Kuroń, ten sam radykalizm 11.03.08, 08:47 Francja. Nadmorska miejscowość pod koniec lat 50-tych. W willi położonej nad samym morzem wypoczywa młody Zbigniew Herbert. Przy muzyce klasycznej, znakomitym winie, młody poeta w samotności spożywa wspaniałą kolację, delektując się eksplozją smaków europejskiej kuchni. Spokój poety zakłóca dobijający się do drzwi młody Jacek Kuroń. Herbert zaprasza gościa na kolację. Kuroń odrywając pajdy chleba rozpoczął tyrady o zgniliźnie świata, o wyzysku bogaczy, o tyranii Kościoła katolickiego i rewolucji trockistowskiej, która wkrótce przyniesie wyzwolenie ludzkości. „Te wina z tego stołu trafią do proletariackich gardeł, a oliwki do pustych żołądków robotniczych dzieci!”- wrzeszczał z egzaltacją lider stalinowskiego, czerwonego harcerstwa. Jednakże Herbert już go nie słuchał. Wziął sztucer i wypalił prosto w pierś czerwonego aktywisty. Po czym spokojnie, autor „Pana Cogito”, w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku dokończył konsumpcji kolacji. Mniej więcej w ten sposób rozpoczyna się apokaliptyczna powieść Jeana Raspaila „Obóz świętych” Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Twoja wiedza jest bardzo ogólnikowa 11.03.08, 10:14 ZMP nie mógł byc podporządkowany PPR, gdyż powstał w tym samym roku co PZPR, prawda jest że była to młodzieżowa przybudówka PZPR do krzewienia marksizmu i leninizmu. J.Kuroń nigdy sie tego nie wyparł, opowiadał o tym, środowisko w którym sie wychowywał było marksistowskie, to wiadomo tez od dawna, późniejszy KOR też miał podbudowę socjalistyczną, tylko po pewnej ewolucji, w tamtych czasach głoszenie haseł precz z komuna równało sie z eliminacja z życia publicznego, nawet protesty sierpniowe były firmowane hasłem, "Socjalizm tak, wypaczenia nie". Do 1989 a raczej do 1991, nikt do końca nie wierzył w to szczeście że komuna sie rozpadła. Dzisiaj, łatwo mówić o radykalnych rozwiązaniach, ludziom nie znajacym realiów i mozliwosci tego okresu. Wmawianie że rozmowy okrągłego stołu były Targowicą jesy conajmniej nieodpowiedzialne, powiedziałbym debilne. Nikt z krytyków tego mebla nigdy nie odpowiedział mi na pytanie jak to można było praktycznie zrobić? Odsunąć PZPR, SB LWP, Milicję od władzy, powiedzieć im gra skończona oddajcie stanowiska, broń i do pierdla? Uwierz że nie zgodziliby sie na to i nie kucnęli przed Kaczyńskim, który miał radosny uśmiech na fotografiach, bo nareszcie mógł sie pokazać publicznie bez żadnej sankcji. Tak na marginesie, Kaczyński, mimo że bezpartyjny też się wychował w środowisku marksistowskim, ba nawet w KOR-ze się udzielał, nawet taki prawicowiec jak Macierewicz tam sie znalazł, nawet był jednym z założycieli. Czy dokonasz analizy KOR-u i podziału na orientację? Oni to robili bo taka była potrzeba chwili, wtedy nikt nie patrzył na poglądy, tylko kto co chce robić, no i uważac na kapusi, to było zagrożenie. To ludzie w wiekszości członkowie PZPR stanowili trzon protestów w 1980-81, a menda zawsze sobie znajdzie organizację w której jej dobrze i będzie gryzła innych. Młodzi ludzie maja prawo do radykalnych poglądów, ale z wiekiem nabieraja doświadczenia i mają mozliwość ich zmiany, badx wytłumaczenia, jeżeli zostaja przy nich wbrew rozumowi to znaczy że sa chorzy. Wśród starszych mozna zaobserwować radykalizm jako odkupienie win młodości, takie odreagowanie. Mój szef z pierwszej pracy, członek PZPR, ateista, teraz człowiek ok 75 lat raptem zaczął wyznawać teorię że wszystko co złe w Polsce to wina Żydów, normalny szok, nie ten człowiek. Nie oceniaj pochopnie, gdyz nie wiesz co w człowieku siedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: 18 letni Farfała a Kuroń, ten sam radykalizm 11.03.08, 12:19 Jeżeli już, to Kuroń wywodził się ze środowisk PPS i porównania jakiejkolwiek organizacji "czerwonej" z okresu po 1956, choćby i "walterowców" mają się nijak do prymitywnego, rasistowskiego światopoglądu ultraprawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
gazaj A "fucha" dla potomkow Goebelsa sie znalazła 11.03.08, 08:58 Cała TVP to potomkowie Goebbelsa, Urbana i im podobnych łajdaków. Od samego początku, aż do teraz, w TVP pracuje najgorszy ludzki chłam. Odpowiedz Link Zgłoś
tersup Re: niech żyje antypolonizm 11.03.08, 10:28 tj bardzo trafne spostrzezenie,odkrywa prawdziwy cel artykulu Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: chciałbym poczytać płomienne mowy Kuronia z j 11.03.08, 07:23 szczegolnie te pisane w wiezieniu, co? Odpowiedz Link Zgłoś
poszczeklu Kuroń siedział w więzieniu a nie na kolanach SBka. 11.03.08, 07:53 I tego nie mogą mu wybaczyć kurduple. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Kuroń siedział w więzieniu a nie na kolanach 11.03.08, 07:55 bo jak Kuran siedzial to kurduple "ksiezyc kradly"....I to jest ich pewnie ta opozycyjna dzialalnosc.... Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 Kuroń był socjalistą do szpiku kości 11.03.08, 08:44 siedział w więzieniu bo jego frakcja walczyła z inną o władze z z PZPR wyleciał za Lewicowe ODCHYLENIA Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Nie odwracajcie uwagi 11.03.08, 08:51 Co ma z tym wspólnego Kuroń czy ktokolwiek inny? Nie odwracajcie uwagi od nazistowskiego sku..*la. Odpowiedz Link Zgłoś
gazaj Kuroń był gorszy od Farfała 11.03.08, 08:56 Kuroń brał czynny udział w tworzeniu kadr da SB, prowadząc skrajnie komunistyczną drużynę Czerwonego Harcerstwa. Farfał tworzył gazetkę, którą mało kto czytał, Kuroń tworzył przyszłych szpicli i mordrców. Odpowiedz Link Zgłoś
ed200816 Re: Kuroń był gorszy od Farfała 11.03.08, 09:38 nie tykajcie bydlaki śp Jacka Kuronia.jak On gnił w mamrze,to Wy chodziliście na pochody.jedyne wybory w jakich uczestniczyłem,to te w których startował śp Jacek Kuroń. Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Re: Kuroń był gorszy od Farfała 11.03.08, 18:46 bredzisz zydzie, Kuron w wiezieniu byl gosciem, raczej "gnil" w domu przy wodce, papierosach.. Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 W wieku 18 lat twój idol chwalił Stalina 11.03.08, 08:56 a Farfała był zafascynowany ruchem narodowym. nie bronie go ale młodosc jest głupia. ja też wykłocałem się z rodzicami że GW jest antykomunistyczna, Unia Demokratyczna to samo dobro a 6 mcy po Planie Balcerowicza będzie raj. oni mieli racje Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Owszem bronisz 11.03.08, 09:20 bo odwracasz uwagę (nie mam wątpliwości, że świadomie) i piszesz coś o Kuroniu, który niem a z Farfałem absolutnie nic wspólnego. Tym samym, zamiast jasno od razu potępić nazistę i kłamcę, próbujesz odciągnąć dyskusję od niewygodnego generalnie dla środowiska prawicy tematu. I nie opowiadaj mi farmazonów o błędach młodości. Ten facet po pierwsze był skinem nie przez chwilę, ale przez długi czas. Kilka lat co najmniej. I nie jest tak, że tacy ludzie po prostu wydają gazetki, wiesz to tak samo dobrze jak ja, albo udajesz że nie wiesz. Ci ludzie, skrajni narodowcy nie tylko wydają gazetki, ale również używają przemocy, nie tylko werbalnej. To oni rzucają w "pedałów" "lesby" "asfaltów" "żydów" i innych kamieniami, napieprzają ich w autobusach po meczu albo wieczorem po wyjściu z pubu. Nie Jaś Kowalski, ale tacy degenraci właśnie. I to nie jest k***a żaden argument, że ktoś inny robił coś kiedyś, jak Kuroń, co to ma k***a do rzeczy??? Skończcie pierd***ć. PS. A Kuroń nie jest żadnym moim idolem. Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp Re: Owszem bronisz 11.03.08, 09:36 Ty.y napisał: < [...] Tym samym, zamiast jasno od > razu potępić nazistę i kłamcę, próbujesz odciągnąć dyskusję od niewygodnego > generalnie dla środowiska prawicy tematu. To jest jedno; a drugie to: gdyby Farfał powiedział coś typu "byłem wydawcą, pisałem, miałem wtedy takie poglądy, wyrosłem z tego, wstydzę się i przepraszam, pracą dla dobra wszystkich obywateli płacących na moja pensję udowodnię, że to zamknięta karta" to MOŻNA BYŁOBY dać mu szansę. Natomiast gnój który śmierdzi nadal, tylko trochę słabiej, nadal zasługuje na miejsce w śmietniku, bez względu na to który z pajaców dał mu publiczną fuchę. Precz z faszystowskim gównem. Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 GW kłuje w oczy tylko to że facet jest w TVP 11.03.08, 09:46 Inne twoje argumenty sa z d..py wyjete, bo innych narodowców tak zaciekle nie sciga. też raz spieprzałem przez skinami po kocercie Acid Drinkers mimo iz nie byłem wtedy w zadnej subkulturze ale cynizm GW w promowaniu swoich radykałów a tępieniu innych - histerycznie - jest mega wqu..ający Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: GW kłuje w oczy tylko to że facet jest w TVP 11.03.08, 10:15 I słusznie kłuje, bo to funkcja za nasze psie pieniądze k***a. I tak samo mega wqrwiające jest takie pitolenie jak to, co tu uskutecie i jakieś brednie o tym co kto inny coś tam. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper No właśnie, młodzieńcza fascynacja siła i władzą 11.03.08, 10:47 Kuroń sam o tym opowiedział, no i nie żyje już. Farfał natomiast obraca się w kręgu władzy i próbuje rozmydlić temat, ja nie mam do niego pretensji, było mineło, tylko trzea mówic prawde a nie zrzucac na bliżej nieznanych kolegów, dorosły facet powinien miec odrobine przyzwoitosci. GW była od początku gazetą opisującą nowa rzeczywistość, w UD skupili sie ludzie którzy do niedawna tworzyli jednolity front walki z włądzą komunistyczną i mieli znaczny udział w powstaniu nowej rzeczywistości, prof. Balcerowicz stworzył podwaliny zdrowego systemu ekonomicznego którego nikt do tej pory nie podważył mimo iz wielu krytykowało. Rozumiem że raj to była euforia, bo Balcerowicz niczego takiego nie obiecywał, podobnie jak Tusk cudu niedawno. Pamiętam że dużo dyskutowano także w GW o mechanizmach gospodarczych, o wysiłku który nas czeka przez najbliższe kilkanascie a moze i dziesiat lat, i to było za wiele, zaczęto sobie wyrywac włądze z obietnicami socjalistycznymi włącznie, kończyło sie na nic nie robieniu, straciliśmy kilkanascie lat wskutek populistycznych i nierealnych obietnic, i to przez wszystkie orientacje bez wyjątku. Wiesz dlaczego Pis ma tylu zwolenników szczególnie wśród pokolenia "produkcyjnego" w PRL-u? Bo mają sentyment do tamtych czasów, posłuchaj co mówią, była praca , było wszystko, były leki, opieka państwa. Ja ci powiem, wchodziłem w dorosłość za Gierka, opieka zdrowotna jest nadal organizacyjnie taka sama, tęsknota za seria produkcyjna na kilkanaście lat, mimo kolejek po wszystko, radzieli sobie i było miło. co tam jakis pochód, niedziela czynu patrtyjnego, pojechało się na wczasy i było cacy, komu przeszkadzał socjalizm skoro było bezpiecznie? Nie pamietaja że tęsknili za zachodnim stylem życia, zarobkami, mozliwościa podróżowania, o pracy nie wspominam bo to juz była fanaberia. I przyszedł rok 1989, euforia, odsunęlismy PZPR od władzy no co dalej, ano to że trzeba było sie wziąc do pracy, cudów nie było, zakłady padały, wykupywane przez domorosłych "biznesmenów" szybko wpadały w długi w skutek nieumiejętnego zarządzania, niemozliwości stawienia czoła wymogom jakosciowym, rynek się wypełniał, juz nikt nie chciał "badziewia" po które do tej pory ustawiały się kolejki(to były w wiekszosci te przekręty) Rynek żywności sie normował, do niedawna stały kolejki by na kartki cos kupić a tu raptem mnogość gatunków w sklepie i to przez cały dzień! Chłop walczył o wyższa cene skupu i w ogóle o sprzedaż, do tej pory "miastowe" kupowali z pocałowaniem w rękę. Może od takich małych cudów zaczniesz tłumaczyć? Były tez i dramaty w postaci likwidacji zakładów, pierwsze poszły PGR-y gdzie pracownicy nijak nie byli przygotowani ani do samodzielnego życia ani tez do innej pracy, nie mieli tez reprezentacji ZZ jak górnicy, stoczniowcy czy inni. Naprawde uwazasz że niewiele się zmieniło i Balcerowicz jest przyczyną wszelkiego złą? A mruganie okiem przez PiS do społeczeństwa że IV RP to taki bezpieczny PRL tylko w nowych czasach to nie było oszustwo? Porównaj sobie orędzie noworoczne prezydenta o zaciesnianiu współpracy ze ZZ w celu kontroli nad dystrybucją środków zgromadzonych w wąskim kręgu a ostatnie wypowiedzi, cos sie zmieniło, zaczyna byc normalnie, tylko jak długo? Czyżby Lech Kaczyński zaczął mysleć samodzielnie i jednak chce byc prezydentem nadal? Ja nadal uważam że Balcerowicz wykazał sie niesamowita odwaga i instynktem i to on jest twórca naszego coraz bardziej nowoczesnego kraju, trzeba tylko jeszcze zacząć nad soba pracować i nie liczyc na cuda tylko je tworzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Piłsudzki tez był socjalistą, do tego protestantem 11.03.08, 11:01 a ciągle sa odprawiane msze w jego intencji przez środowiska które tak pilnuja czystości i katolickosci Polaków. Pewnie się przygląda na te szopki i zasmiewa w kułak z tej głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 Re: Piłsudzki tez był socjalistą, do tego protest 11.03.08, 12:00 Piłsudski został protestantem w celu wzięcia ślubu ze swoją pierwszą żoną, która była rozwódką i miała dziecko ze swojego poprzedniego związku. na pewno szopki jak piszesz nie sa zwiazane z jego wyznaniem tylko z doceniem jego roli przy odzyskaniu niepodległości. a gdyby bawić się w historie alternatywne to nie wiadomo jak wyglądałaby teraz Europa gdyby zrealizowano w latach 30tych prewencyjny atak wraz z Francja na Niemcy, niestety nikt nie brał Hitlera wtedy na powaznie poza Piłsudskim co zresztą docenili sami Niemcy wystawiając w 1939 r warte honorową w Krakowie przed jego grobem Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper a co to zmienia w jego światopoglądzie? 11.03.08, 12:47 Widzisz, niektórzy dzisiejsi "historycy" mają mu za złe ze nie pogonił sowietów dalej, on potrafił mysleć rozsądnie. I nie po to pisze by go osądzać, bo swoje juz dawno zrobił tylko pokazać że rózne bywaja koleje losu i czyny. Jak na razie to Farfał jest dla mnie tchórzliwym gnojkiem czujacym sie silnie w grupie, nie potrafiacym przyznać sie do swoich pogladów bądź im zaprzeczyć. A wystarczyło by kilka słów... Odpowiedz Link Zgłoś
gazaj Kuroń tworzył SB-ków 11.03.08, 08:54 To on w czerwonym harcerstwie wychowywał przyszłych szpicli i morderców do pracy dla SB. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Coś w tym jest, Macierewicz tez harcerzy szkolił 11.03.08, 11:14 Czy to oznacza że każdy harcerz jest indoktrynowany? W Polsce nie było pionierów, raczej bardziej skauting. Od militariów był LOK, często współdziałali razem. Odpowiedz Link Zgłoś
springbok Re: chciałbym poczytać płomienne mowy Kuronia z j 11.03.08, 08:27 1zorro napisał: > szczegolnie te pisane w wiezieniu, co? Kuron nie siedzial w pierdlu bo walczyl o wolnosc i demokracje... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: chciałbym poczytać płomienne mowy Kuronia z j 11.03.08, 08:30 nie siedzial? No tak mial apartament w Bristolu a SB panienki, szampana i kawior rogularnie dowozilo.... Odpowiedz Link Zgłoś
springbok Re: chciałbym poczytać płomienne mowy Kuronia z j 11.03.08, 08:52 1zorro napisał: > nie siedzial? No tak mial apartament w Bristolu a SB panienki, > szampana i kawior rogularnie dowozilo.... Siedzial ale nie za ciagotki wolnosciowe... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: chciałbym poczytać płomienne mowy Kuronia z j 11.03.08, 11:31 a za co? Za "afere kielbasiana"? Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Re: chciałbym poczytać płomienne mowy Kuronia z j 11.03.08, 08:27 1zorro napisał: szczegolnie te pisane w wiezieniu, co? to żaden argunent w dyskusji, w więzieniu siedzieli i Stalin i Trocki i Hitler, czy to ich poglądy czyni automatycznie zdatnymi do akceptacji? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: chciałbym poczytać płomienne mowy Kuronia z j 11.03.08, 08:31 zgadza sie . To zaden argument - wiezienie. Ale niektorzy tego "argumentu" Kuroniowi zazdroszcza.... Odpowiedz Link Zgłoś
sleeper_in_the_grass Re: chciałbym poczytać płomienne mowy Kuronia z j 11.03.08, 07:23 Tak? Dobrze. Słucha. Odpowiedz Link Zgłoś
tingri Re: chciałbym poczytać płomienne mowy Kuronia z j 11.03.08, 07:46 Kuron po pierwsze nie ukrywal swojej 'czerwonej przeszlosci' i nie klamal, a po 2 nigdy nie mial rasistowskich i anstysemickich pogladow. nie ma powodu by byly antysemita i rasista, ktory nie chce przyznac sie do beledow mlodosci zasiadal we wladzach tvp i to w kraju w ktorym antysemityzm trzyma sie calkiem dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
springbok Re: chciałbym poczytać płomienne mowy Kuronia z j 11.03.08, 08:30 tingri napisał: > Kuron po pierwsze nie ukrywal swojej 'czerwonej przeszlosci' i nie klamal, a po > 2 nigdy nie mial rasistowskich i anstysemickich pogladow. nie ma powodu by byly > antysemita i rasista, ktory nie chce przyznac sie do beledow mlodosci zasiadal > we wladzach tvp i to w kraju w ktorym antysemityzm trzyma sie calkiem dobrze A dlaczego nie mozna nie lubic zydow czy popularnie mowiac byc antysemita ? Nie mozna miec swoich pogladow na temat tej nacji ? Dlaczego nie mozna nie lubic pedalow, Michnika czy Kuronia ? Za to mozna, a wrecz jest zalecane: antypolskosc i nienawisc do wszytkiego innego niz promuje Gazeta ? Ruszcie te puste lby... Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: chciałbym poczytać płomienne mowy Kuronia z j 11.03.08, 13:41 Ależ można być antysemitą! Przecież jesteś! Nikt Cię z tego powodu nie wsadza do kicia, nie bije, nawet postów ci nie kasują w podobno "koszernej" Gazecie. musisz tylko liczyć się z tym, że w pewnej (rosnącej) grupie społeczeństwa Twoje towarzystwo nie będzie mile widziane i w końcu wylądujesz pod budką z piwem. To jedyne sankcje w liberalnej demokracji, które cię czekają. Na zdrowie! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: chciałbym poczytać płomienne mowy Kuronia z j 11.03.08, 23:10 ale takie kretyny jak springbok tego nie rozumieja.... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: chciałbym poczytać płomienne mowy Kuronia z j 11.03.08, 23:09 springbok, a jak bym ci powiedzial, ze jestes wiejskim kutasem, polubil bys to? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-naiwniak Re: chciałbym poczytać płomienne mowy Kuronia z j 11.03.08, 08:19 gundyslaw napisał: > młodych lat były by pewnie równie paskudne i durne,ale jemu tego > wybiórcza nie wyciągnie/ poczytaj . Nie widzę problemu . Problemem są PiS-uary które kombinują ,chcą mieszać , tylko nie mają wiedzy . A Jacek Kuroń - to zawsze Pan Jacek Kuroń i tylko PiS-uarom się nie podobał , bo kaczorków znał zbyt dokładnie . Odpowiedz Link Zgłoś
konstanty52 Re: chciałbym poczytać płomienne mowy Kuronia z j 11.03.08, 12:02 To poczytaj, a dopiero potem pisz głupoty. Kuroń należał do ludzi, którzy się mylili (jak my wszyscy), ale intencje mieli przyzwoite (jak już tylko niektórzy), a nawet piękne (co zupłnie rzadkie). Pisanie o nim w tym samym miejscu, gdzie wymieniane jest nazwisko jakiegoś Farfała czy innego farfocla jest nietaktem. w porządnym towarzystwie powinieneś za to dostać po pysku. Ale pewnie nie wiesz, co to jest porządne towarzystwo. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: chciałbym poczytać płomienne mowy Kuronia z j 11.03.08, 12:09 po tym porównaniu widać, że nie masz zielonego pojęcia czym jest rasizm i faszyzm, a czym było po-październikowe ZHP w czasach gdy Kuroń zaczynał udzielać się politycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy 1zorro, where are you???? 11.03.08, 07:19 1zorro, twoj temat....pora zaczac mieszac.... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: 1zorro, where are you???? 11.03.08, 07:22 juz jestem, juz jestem! Nie widzis? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: 1zorro, where are you???? 11.03.08, 07:25 no, bo juz sie martwilem, ze cos sie stalo...pora na spacer, zobacze co sie urodzi po powrocie, ale mysle, ze temat jest very post- friendly.... czy wiesz dlaczego zydzi maja duze nosy (generalnie rzecz biorac)? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: 1zorro, where are you???? 11.03.08, 07:34 wiem. Zeby ludzka glupote na kilometr wyczuwac. Ty z tym spacerem to co, juz na emeryturze? Wczoraj spotkalem faceta, ktory mnie po angielsku zagadal. Akcent natomiast byl swojski...Odpowiedzialem po polsku i zbaranial! To byl Polonus z Australii.... Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: 1zorro, where are you???? 11.03.08, 08:23 tak, z wyczuwaniem glupoty sie zgadza, ale jest tez przyczyna wazniejsza: bo powietrze jest za darmo... zadna emerytura, wiesz przeciez ze tutaj zyje sie bardziej outdoors niz indoors, zachod slonca nad woda, 27 degrees, szkoda przeoczyc... ten z australii, antysemicki polonus czy tez zydowski antypolonus? catch 22 to a jew? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: 1zorro, where are you???? 11.03.08, 08:28 powietrze za darmo?! Zalezy gdzie, bo w kurrortach trzeba placic i to slono! Catch 22 to a Jew.... co to za "idiom"? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: 1zorro, where are you???? 11.03.08, 08:36 1zorro, widze, ze temat rozwija sie spokojnie, czy nie pora nadac mu tempa? swojo droga nie moge pojac jednej rzeczy... polacy i zydzi wspolzyja (tzn. zyja razem) na tym samym terenie od 500 lat albo wiecej i w dalszym ciagu nie moga sie dogadac......down under jest 100 roznych grup etnicznych zyjacych od jakis 50 lat, i ogolnie rzecz biorac bez wiekszych zgrzytow (czasami sie zdarzaja, ale szybko gasna)...jak to mozliwe??? polacy winni czy zydzi? catch 22 to powiesc jednego z tych wyczuwajacych ludzka glupote, josepha hellera, pewnie znasz catch 22 to a jew - Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: 1zorro, where are you???? 11.03.08, 08:40 nie czytalem ale poszukam. Tego "polskiego problemu" przyznam sie ja tez nie rozumiem. Bo jak siegnac pare stuleci wstecz Polska mimo swoich wad nalezala raczej do krajow tolerancyjnych i bywalo, ze w jej granicach zylo i kilkanascie norodowosci i z tym zwiazanych rowniez roznych religi. Co sie z tym krajem porobilo?! Glupota, niewiedza czy jak to nazwac? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Nie zakochajcie się w sobie chłopaki 11.03.08, 09:13 kermit20, nie zazdrosc. skad wiesz ze jestesmy chlopaki? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Nie zakochajcie się w sobie chłopaki 11.03.08, 11:29 a moze my jestesmy niegrzeczne dziewczynki? I pewnie bys sie chcial kermit od razu podlaczyc, co? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: 1zorro, where are you???? 11.03.08, 09:17 wiec, skoro polacy tolerancyjni, winni sa zydzi? cos w tym musi byc, jak wiesz u nas wiele nacji, sa jokes o wszystkich i wszyscy je przyjmuja z usmiechem, bez obrazy, oprocz zydow...ci od razu skacza do gardla o antysemityzm...po prosty biora siebie zbyt powaznie i to jest zrodlo wszelkich niesnasek... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: 1zorro, where are you???? 11.03.08, 11:28 to nieprawda. Jakbys slyszal jakie kawaly o sobie opowiadaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: 1zorro, where are you???? 11.03.08, 12:11 tak, sami o sobie, ale bron jahwe zeby ktos inny powiedzial... z ta polska tolerancja, to troche zartowalem, juz po tych postach widze te tolerancje.... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: 1zorro, where are you???? 11.03.08, 22:58 dlugi byl ten spacer. a z polska tolerancja to jest jak z miloscia psa do kota.... Odpowiedz Link Zgłoś
konstanty52 Re: 1zorro, where are you???? 11.03.08, 12:24 Kawały, głupie plotki, przekręcone tytuly, pozory erudycji... Jak was czytam, to mi się słabo robi, dwa niedouki. Timeo hominem unius libri - mawiał Akwinata. O was nawet tego by nie mógł powiedzieć. Spadajcie ze swoim kołtuńskim "socjologizowaniem", bo wam słoma nie tylko z butów, ale i z głów wychodzi, niby aluzyjnie, ale jakże płytko "zanickowani" rooobroy i izorro. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: 1zorro, where are you???? 11.03.08, 12:39 konstanty52, musisz nalezec do grona tych nietolerancyjnych polakow, o ktorych wczesniej pisalem... jesli ci sie slabo robi, to lepiej nie czytaj, nie chce, zeby ci zdrowie szwankowalo... 2 pytania: 1. co to jest akwinata 2. oswiec mnie w sprawie nickowania, musze zmienic, bo strasznie mnie zabolalo, ze jestem "plytko" zanickowany w przyszlosci zas pokaz troche klasy, jesli umiesz, i zamiast personalnych obelg (co zdradza w tobie "porzadnego" polaka), dyskutuj w sprawach meritum. oczekuje wiec konstruktywnej krytyki.... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: 1zorro, where are you???? 11.03.08, 23:02 z takimi kretynami musisz rozmawiac "ich jezykiem". Inaczej cie nie zrozumieja. Raz mi to juz zarzucales. Ale to skutkuje i dlatego takim kretynom mowie: spadaj buraku! Efekt murowany.... Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: 1zorro, where are you???? 11.03.08, 23:46 1zorro, w dalszym ciagu nie wiem...sadze, ze jak zejde na "ich jezyk" to moge rozpoczac jakis tam ping-pong (a tym w ogole nie jestem zainteresowany)...za dlugo juz jestem tu gdzie jestem, zeby sobie nie przyswoic tego anglosaskiego "stay professional, never personal" jak widzisz nie odezwal sie juz ani do mnie ani do ciebie, wiec moze z tym individuum obie metody skutkuja? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: 1zorro, where are you???? 11.03.08, 22:59 to co sie wtracasz do dyskusji wyksztalciuchow, wiesniaku? Odpowiedz Link Zgłoś
cierpliwy Kłamstwa neonazisty z władz TVP 11.03.08, 07:20 To są nieposprzątane popłuczyny IV RP, hołubione przez ekipę Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
resdes Słusznie: dlaczego PO nie posprząta po tych mętach 11.03.08, 07:43 z ambicjami? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Słusznie: dlaczego PO nie posprząta po tych m 11.03.08, 07:49 to nie jest takie proste. PISuar zaraz podniosl by lament bredzac bajki o "ataku na media".... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: PO by chciało ale jest sprawne jak ruski tank 11.03.08, 11:32 jakos te ruskie tanki niemieckie tigry rozwalily.... Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Re: Słusznie: dlaczego PO nie posprząta po tych m 11.03.08, 18:52 bardzo to "merytoryczne", zydowski chamie Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Słusznie: dlaczego PO nie posprząta po tych m 11.03.08, 23:03 milo mi, polski "chrzescijaninie"..... Odpowiedz Link Zgłoś
pafni Taki odwarzny był koleś 11.03.08, 07:20 A teraz amnezja i zapomnienie.Polska nigdy nie będzie liberalna jak Holandia, ani mądra jak Norwegia. Polska bedzie polska z ludźmi którzy za swoje niepowodzenia będą oskarżac innych. Odpowiedz Link Zgłoś
slavko2 Re: Taki odwarzny był koleś 11.03.08, 07:28 masz rację, ale Holandii ten liberalizm powoli bokiem wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Taki odwarzny był koleś 11.03.08, 07:35 zgadza sie, bo Holenrzy zdrowo przesadzili! Odpowiedz Link Zgłoś
przecinaki manipulacja - po co? 11.03.08, 07:30 Farfal, podobnie jak Kaczynscy i podobnie jak ich wyznawcy na tym forum (co to jest ow mityczny "antypolonizm"?) funduja swoje poglady na nienawisci i na pogardzie wobec innego czlowieka. oczywiscie, takie poglady z chrzescijanstwem a nawet katolicyzmem nie maja nic wspolnego, to jest fundamentalne zlo, ktore tkwi u podstaw wszelkich zbrodniczych ideologii. i tyle. natomiast GW, okreslajac Farfala per "neonazista" jednoczesnie cytujac jego wywiad w ktorym on wprost odcina sie od narodowego socjalizmu (czyli wlasnie nazizmu, panowie z GW!) sie po prostu osmiesza. byc moze tu tkwi problem - ze wg GW zlo mozna egzorcyzowac tylko gdy jest ono nazistowsko-podobne? nie sadze. Pol Pot nie byl nazista. Stalin nie byl nazista. Seryjny morderca moze nie miec zadnych pogladow politycznych... Zlo tkwi glebiej niz polityczne ideologie. Zrozumienie tego, pozowoliloby zrozumiec szalenstwo PiSowcow. I jad jakim pluja ci wszyscy tropiciele "antypolonizmu" i innych bzdur na forum GW... Zlo, ktore drzemie w kazdym z nas. W dziennikarzach tez... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: manipulacja - po co? 11.03.08, 07:38 ja nie wiem czy to nazywac manipulacja....Mysle, ze wynalezli facetowi jego "grzeszki" z przszlosci zeby pokazac jaki "kwiat" TVP zarzadza..... Odpowiedz Link Zgłoś
viornisko Re: manipulacja - po co? 11.03.08, 08:01 Antypolonizm? Działania na szkodę narodu polskiego, jego tożsamości, kultury etc - tak w skrócie... Zgadzam się z Tobą, że u odstaw wszelkiego zła leży pogarda dla drugiego człowieka, ale dlaczego przypisujesz tę cechę PiS-owi? Czy nie dostrzegasz tego typu zachowań w działaniach obecnego rządu, tyle, że w białych rękawiczkah? Czy walnięcie w mordę jest wiekszym złem niż pomówienie, oddziaływanie psychiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
przecinaki Re: manipulacja - po co? 11.03.08, 08:07 a skad wiesz ze nie dostrzegam? a kto ocenia co to jest dzialanie na szkode narodu polskiego, jego tozsamosci etc.? Ty? czy profesor Nowak? a moze Bartoszewski? Gombrowicz dzialal na szkode, czy jako jeden z nielicznych wrecz przeciwnie? Odpowiedz Link Zgłoś
springbok Re: manipulacja - po co? 11.03.08, 08:35 viornisko napisał: > Antypolonizm? Działania na szkodę narodu polskiego, jego tożsamości, kultury et > c > - tak w skrócie... > > Zgadzam się z Tobą, że u odstaw wszelkiego zła leży pogarda dla drugiego > człowieka, ale dlaczego przypisujesz tę cechę PiS-owi? Czy nie dostrzegasz teg > o > typu zachowań w działaniach obecnego rządu, tyle, że w białych rękawiczkah? Czy > walnięcie w mordę jest wiekszym złem niż pomówienie, oddziaływanie psychiczne? Nie dostrzega bo Gazeta tak nie napisala, a stad czerpie swoje "madrosci"... Odpowiedz Link Zgłoś
przecinaki Re: manipulacja - po co? 11.03.08, 09:40 oh dziecko, jakies ty glupie :) GW przeslania ci swiat. to ty jestes jej fanem - fanem w nienawisci, ale zawsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Stosunek do Farfała jest miarą przyzwoitości 11.03.08, 07:31 Nigdy i nigdzie w życiu publicznym nie powinno być miejsca dla Farfała i dla tych co go wypromowali. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Nawet jeden podejrzany był wicepremierem w rz 11.03.08, 07:39 ...a to byla "specjalnosc moralna" Kaczynskich. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam a nie "marcowa antysemitka"Śledzińska-Katarasińs ka 11.03.08, 19:48 ????? Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Kuroń zlikwidował harcerstwo polskie 11.03.08, 07:42 a jest świeckim świętym Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper że likwidował to przesada, że działał prawda 11.03.08, 11:36 Likwidacja harcerstwa raczej nie od niego zalezała, był za młody na takie decyzje. Prawda jest że działął w ZMP w skład którego wcielono harcerstwo i zaczął organizowąc drużyny "walterowskie", jeszcze co do likwidacji, to równiez na początku lat 90-tych próbowano zlikwidować ZHP a zostawić ZHR,a skauting jest bezideowy. Podobnie postapiono z samorządami zakładów w których nowa "S" skasowała je by przejąc władzę, w samorządach było za dużo ludzi niezależnych, mogliby zadawać rzeczowe pytania, to miało związek z wojna nma górze która była i jest ideologiczna. Takich porównań trochę jest. Odpowiedz Link Zgłoś
r1234_76 Kłamstwa neonazisty z władz TVP 11.03.08, 07:44 nie wiem, czy błędy młodości powinny ludzi dyskwalifikować bez możliwości poprawy. nie wiem tylko, dlaczego ktoś, kto kiedyś miał idee narodowosocjalistyczne, a teraz już nie, miałby być bardziej skompromitowany od byłego komunisty... inna sprawa, że tak naprawdę ten pan, jak wielu byłych komunistów i nacjonalistów, prawdopodobnie obecnie jest po prostu zagorzałym wyznawcą mamonizmu. i naprawdę niewiele się różni od wyznawców mamonizmu z uznanych, szanowanych i powszechnie akceptowanych partii... Odpowiedz Link Zgłoś
springbok Re: Kłamstwa neonazisty z władz TVP 11.03.08, 08:37 r1234_76 napisał: > nie wiem tylko, dlaczego ktoś, kto kiedyś miał idee narodowosocjalistyczne, Gdybys potrafil czytac to bys sie dowiedzial, ze nie byl.. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Jaruzelski robił czystki antysemickie w wojsku 11.03.08, 07:44 a dla Michnika jest "człowiekiem honoru" więc w porównaniu z generałem ten Farafał to pikuś Odpowiedz Link Zgłoś
tingri Re: Jaruzelski robił czystki antysemickie w wojsk 11.03.08, 07:52 paralela:taki jestes glupi, czy tylko takiego udajesz? dobrze wiesz ze jaruzelski nie pelni obecnie zadnej funkcji publicznej i czeka na zejscie z tego swiata, a byly[a moze i obecny] antysemita, ktory nie ma odwagi cywilnej by przyznac sie do bledow mlodosci, jest ciagle we wladzach tvpis, mimo ze pis, lpr i so przegraly wybory Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: Jaruzelski robił czystki antysemickie w wojsk 11.03.08, 07:58 > paralela:taki jestes glupi, czy tylko takiego udajesz? dobrze wiesz ze > jaruzelski nie pelni obecnie zadnej funkcji publicznej Pełni oficjalna funkcję "byłego prezydenta", z którą wiążą się: wysokie wynagrodzenie, ochrona i pieniądze na prowadzenie biura Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Jaruzelski robił czystki antysemickie w wojsk 11.03.08, 08:00 z tym "wysokim wynagrodzeniem" tos niezle przesadzil. Na zmywaku w UK zarabiaja wiecej.... Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: Jaruzelski robił czystki antysemickie w wojsk 11.03.08, 08:18 Na polskie warunki jest wysokie. Zwłaszcza zważywszy, że nie wiąże sie z wykonywaniem jakiejkolwiek pracy Odpowiedz Link Zgłoś
cancro Re: Jaruzelski robił czystki antysemickie w wojsk 11.03.08, 08:18 Gen. Jaruzelski nie pobiera prezydenckiej emerytury, o czym niedawno rozpisywały się media przy okazji jego pobytu w szpitalu. Ba!, dawno nie słyszałam, aby jakiś pismak zwrócił się do niego per "panie prezydencie". Jak sam mówi jest "na garnuszku wojska". Co do czystek, to sprawa nie jest ani prosta, ani oczywista. Jak to nakazuje dziś mówić poprawność polityczna, "Polacy pochodzenia żydowskiego" opanowali aparat polityczny w wojsku. Poza tym był to okres wojen Izraela z Egiptem i państwo Izrael wzywało tych "Polaków" na wojnę przeciw Arabom. Najczęściej więc wyjeżdżali sami. Z drugiej strony dziwnym byłoby, aby w armii po październikowej odwilży trzymać popłuczyny po Stalinie, dlatego dano im możliwość honorowego odejścia z armii. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Jaruzelski robił czystki antysemickie w wojsk 11.03.08, 08:28 cancro napisał: > Gen. Jaruzelski nie pobiera prezydenckiej emerytury, o czym niedawno rozpisywał > y > się media przy okazji jego pobytu w szpitalu. Ba!, dawno nie słyszałam, aby > jakiś pismak zwrócił się do niego per "panie prezydencie". Jak sam mówi jest "n > a > garnuszku wojska". > Co do czystek, to sprawa nie jest ani prosta, ani oczywista. Jak to nakazuje > dziś mówić poprawność polityczna, "Polacy pochodzenia żydowskiego" opanowali > aparat polityczny w wojsku. Poza tym był to okres wojen Izraela z Egiptem i > państwo Izrael wzywało tych "Polaków" na wojnę przeciw Arabom. Najczęściej więc > wyjeżdżali sami. Z drugiej strony dziwnym byłoby, aby w armii po październikowe > j > odwilży trzymać popłuczyny po Stalinie, dlatego dano im możliwość honorowego > odejścia z armii. ========================================= To prawda. Zupelnie, jak bys przy tym byl. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek6086 Re: Jaruzelski robił czystki antysemickie w wojsk 11.03.08, 08:01 paralela1 napisała: > a dla Michnika jest "człowiekiem honoru" więc w porównaniu z generałem ten > Farafał to pikuś ______________________________________________________ Ale przynajmniej gen.Jaruzelski nie byl oportunista,tak jak ten faszystowski gnoj Farafal. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos dupek, karierowicz, osoba, którą historia naszego 11.03.08, 07:49 kraju będzie ze wstydem wspominać Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Re: dupek, karierowicz, osoba, którą historia nas 11.03.08, 07:50 Michnika? Tak masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: dupek, karierowicz, osoba, którą historia nas 11.03.08, 07:51 daruj sobie idioto Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: dupek, karierowicz, osoba, którą historia nas 11.03.08, 07:52 lagodnie mu powiedziales. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Re: dupek, karierowicz, osoba, którą historia nas 11.03.08, 07:52 Ale prawdę piszę, wróg Polski Michnik nareszcie dostanie to na co pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: dupek, karierowicz, osoba, którą historia nas 11.03.08, 07:54 widzę, że nie załapałeś albo masz problemy ze wzrokiem, dlatego napisze jeszcze raz: "DARUJ SOBIE IDIOTO" Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: dupek, karierowicz, osoba, którą historia nas 11.03.08, 07:56 Michnik wrogiem Polski? No tak, a Rydzyk i Kobylanski to patrioci.... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: dupek, karierowicz, osoba, którą historia nas 11.03.08, 07:52 masz cos glowa? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: dupek, karierowicz, osoba, którą historia nas 11.03.08, 07:51 takich jest duzo wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: dupek, karierowicz, osoba, którą historia nas 11.03.08, 07:52 gdybym mial tylko jakąś licencję to chętnie na własna rękę bym powystrzelał te neonazistowskie szmaty nazywające się narodowcami Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Re: dupek, karierowicz, osoba, którą historia nas 11.03.08, 07:54 a ja także czerwone szmaty, ale cóż, te szmaty panosza się bezkarnie choć na sumieniu mają nie mniej, a nawet więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: dupek, karierowicz, osoba, którą historia nas 11.03.08, 07:58 jaki ty "mily" jestes, paralela.... Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Przeciez mamy wolnosc slowa 11.03.08, 07:50 ===================================== i przekonan. Wcale gostka nie bronie, ale wolno mu gadac, to jego PRAWO. Gdyby tak mowil o Azjatach albo innych Arabach, tez by bylo takie "oburzenie"? Chcialbym tego dozyc i zobaczyc. A dlaczegoz to wolno pluc na Polaka, tylko nie daj Boze, zeby okazal sie Zydem? Bo na Polaka-katolika wolno, a na Polaka-zyda juz nie??? Wyglada na to, ze Zydzi sami jatrza zadawnione historie po to, aby ustawicznie ukazywac sie w roli "przesladowanych". Te ciagle placze i utyskiwanie na swoj "wygnanczy" los w kontekscie swiadomosci ludzi o ich pogardzie dla gojow jest juz meczace. To juz jest stereotyp, ktorym zainteresowani sa tylko oni sami. Normalni ludzie juz dawno polapali sie t ych martyrologicznych basniach. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Przeciez mamy wolnosc slowa 11.03.08, 07:54 a pluje tos w TVP na Polaka - katolika? Nie moge sobie przypomniec programu... Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: mial chlop racje.po co ten krzyk 11.03.08, 19:51 chyba nie miał. Ale gazetka dała d..., bo w jej "kręgach" można znaleść podobnych - sympatyzujących głównie z systemem wschodnim Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 I to się nazywa wolność słowa. A kiedy jest nalot 11.03.08, 07:54 izraelskih ludobójców na Strefe Gazy i ginie 60 cywili, w tym 2-letnia dziewczynka, to wszystko jest ok i GW trzyma morde w kuble. Ale wielkie aj-waj jest, kiedy trzeba tym ,,starszym braciom w wierze" pooddawać obywatelstwo RP, które takim szalonym ,,gwałtem" zostało im odebrane w 68-69r. We łbie nie mieści się ta hucpa. Wolność słowa jest bezprzymiotnikowa, tak jak i demokracja. Nie moze być antysemicka, prosemicka, tolerancyjna, zielona, malutka, głupiutka czy cacy. Albo jest wolność słowa i wtedy mamy prawo głosić wszystkie poglądy albo z góry przestańmy się jąkać o rzekomej walce z cenzurą towarzyszu Szechter! W Stanach pochody KKK są chronione przez czarnych policjantów a zgodę na przemarsze white khignts daja czarni burmistrzowie, radni, gubernatorzy. I to jest wolność słowa! Gwarantuje im to I Poprawka do Konstytucji. Jedynymi,którzy próbują łamać prawa I Poprawki są żydowscy prawnicy, którzy strugają wielkich przyjaciół Czarnych a w rzeczywistości strasznie się nimi brzydzą. No cóż, takie prawo narodu wybranego. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: I to się nazywa wolność słowa. A kiedy jest n 11.03.08, 08:02 co ty pieprzysz czlowieku? A murzynow u was tez bija? Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: Kłamstwa neonazisty z władz TVP 11.03.08, 07:54 Farfał, w odróżnieniu od "Nigdy wiecej" nie wypromował żadnego mordercy. A błedy młodości każdemu sie zdarzają, takie, czy inne. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar dobiczek imbecylu, tyle razy mówi Ci się 11.03.08, 08:22 że dla osobników z zespołem Downa jest piaskownica a nie forum, a Ty swoje. Zjeżdżaj stąd. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: czy w polskiej TV zydostwo jest niezbedne? 11.03.08, 23:05 mysle, ze tak.Czegos sie nauczysz.... Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Kłamstwa neonazisty z władz TVP 11.03.08, 08:02 kiedy czerwonym i ich spadkobiercom dobiorą się do tyłków, pytam się? Ten zbrodniczy system werbuje nowe pokolenia idiotów, mordercy i ich spadkobiercy sa bezkarni, a nawet dyktują społeczeństwom co mają myśleć. Potępić komunizm na całym świecie i edukować małolatów o zbrodniczym charakterze tej ideologii. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Re: Kłamstwa neonazisty z władz TVP 11.03.08, 08:05 zlewaczałe oszołomy to dla was www.libreopinion.com/members/memoriapamiat/holocausto1.htm www.libreopinion.com/members/memoriapamiat/holocausto2.htm Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Kłamstwa neonazisty z władz TVP 11.03.08, 08:22 paralela1 napisała: > kiedy czerwonym i ich spadkobiercom dobiorą się do tyłków, pytam się? Ten > zbrodniczy system werbuje nowe pokolenia idiotów, mordercy i ich spadkobiercy s > a > bezkarni, a nawet dyktują społeczeństwom co mają myśleć. Potępić komunizm na > całym świecie i edukować małolatów o zbrodniczym charakterze tej ideologii. ===================================== pararela uwazaj. W tym "katolickim" Kraju rzadzonym przez wiadome osrodki swiatowej finansjery poprzez swoich kundelkow z poetosowo-korowskiej sitwy, antysemityzm jes zbrodnia przeciw ludzkosci. A Twoj komentarz jest atakiem na zdrowe tkanki podbudowy nowego, swiatowego ladu, wykoncypowanym przez najlepszych potomkow Abrahama i Izaaka. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysieknn Nie ma to jak polowanie... 11.03.08, 08:06 Znowu namierzyliśmy antysemite !! Hurra !! I co ? I nic. Ludzie są juz zdrowo wkurzeni tym wiecznym jojczeniem "antysemityzm, antysemityzm". Przypomina sie afgańskie przysłowie "Patrz na mnie jak na wroga a wnet sie nim stane". Odpowiedz Link Zgłoś
the.skin ręce precz od Farfała Gadzino Wyrodna! 11.03.08, 08:07 nareszcie facet z jajami w TVP! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: ręce precz od Farfała Gadzino Wyrodna! 11.03.08, 08:36 uwazaj, zeby chlopiny ktos nie wykastowal.... Odpowiedz Link Zgłoś
masazysta35 Kłamstwa neonazisty z władz TVP 11.03.08, 08:12 wielkie mi halo.drobne błędy młodości Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 _____Oj Żydzi Żydzi we łbach Wam się poprzewracało 11.03.08, 09:04 Pluć na krzyż! Pluć na Watykan i papieża i gloryfikować hitlerowców, ratujących rzekomo ofiary przed zwierzęcą, mściwą nienawiścią do Polaków. Wieszać psy na Janie Pawle II! Postponować kard. Hlonda, kard. Wyszyńskiego! Postponować Matkę Boską. Jezusa. Bezkarność w szydzeniu z polskiej historii, dokonań, kultury, gościnności i udane wykorzystywanie naiwności katolików - którym wiara wpaja inne zasady i pogardę do fałszu i kłamstwa, oraz bezinteresowność w niesieniu pomocy jest podle i cynicznie wykorzystywana do granic absurdu!!! Bieda w jaką wpędzili Mazowiecki walczący z Wyszyńskim i nawołujący do wyroku śmierci na bisk. Kaczmarku, Kuroń Walterowiec i propaganda Michnika broniącego metod swego brata Stefana = Wolińskiej - zamieniając rolami Wałęsę z Gwiazdą, Jolantę z Walentynowicz, Tuska z Pawlakiem z Olszewskim i Kaczyńskimi pozwala ne bezkarne szachrajstwo i szechterowanie. Marzec 68 to nie zryw przeciw KŁAMSTWU KOMUNISTYCZNEJ PRASY I KOMUNISTYCZNEJ OKUPACJI ale wypędzenie Wolińskiej i Stefana przez "antysemitów" zwykłych Polaków a nie rywalizującej frakcji PZPR Natolinu czyli Chamów. Z jednej strony Hitler wybudował Birkenau- Auschwitz tylko dla Polaków a z drugie Beria wydał rozkaz masowego mordu patriotów polskich. Żydzi przez dwa lata od 1939 do 1941 pomagali obu najeźdźcom. Gdy sytuacja się odwróciła po kłótni w rodzinie Stalina i Hitlera próbują i komuniści i Niemcy i Żydzi zwalić winę na Polaków. Na szczęście są też inni Żydzi np. syn Zambrowskiego demaskujący Michnika. Kręcić filmy za setki ml $ pokazujących dobrych Niemców i wrednych Polaków! Epatować świat polskim rekordowo wyróżniającym się antysemityzmem, hucpa z Jedwabnym, gdzie na rynek spędzono Żydów i zmuszono tych silniejszych do zaniesienia pomnika Lenina do stodoły, wykopania dołu i wrzucenia go tam, gdzie następnie zastrzeleni Żydzi zostali pochowani a dopiero po zasypaniu wpędzono następnych i podpalono stodołę. Następnie zmuszono Polaków z powodu silnego zapachu spalonych ciał do wykopania wzdłuż stodoły grobu i zakopania zwłok. Istnienie Sonder Komanda Heydricha dokonujących planowo serii takich samych identycznych mordów i zacieranie śladów by propaganda Goebelsa mogła twierdzić, ze ludność miejscowa masowo morduje Żydów - w zemście za masowe egzekucje NKWD dokonane na ich zadenuncjowanych krewnych Polaków - jest udowodnione. To był rozkaz Reinholda Heydricha z VI 41 po doniesieniach o zwałach ok. 30.000 trupów obywateli polskich, ludzi aresztowanych przez "Sąsiadów" Żydów i zabitych przez NKWD w masowych egzekucjach m.in. również przez Żydów - co jest też udokumentowane w relacjach o Katyniu. Była opublikowana rozmowa z żyjącymi wtedy wykonawcami egzekucji. Istnienie dwu grobów i pomnika Lenina i szacunkowe wyliczenie ilości ciał ok. 80 -150 spowodowało przerwanie ekshumacji przez rabinów, pilnujących jej koszerności. Teraz młodzi Żydzi z Australii popisują się bestialstwem słownym: „Re: dupek, karierowicz, osoba, którą historia nas el_bigos 11.03.08, 07:52 Odpowiedz javascript:glosuj(76825305,902); gdybym mial tylko jakąś licencję to chętnie na własna rękę bym powystrzelał te neonazistowskie szmaty nazywające się narodowcami Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: _____Oj Żydzi Żydzi we łbach Wam się poprzewr 11.03.08, 11:36 ty, a ty sie dzisiaj dobrze czujesz? Chyba nie..... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek6086 "Biała siła, aryjska duma" - Piotr Farfal 11.03.08, 08:18 What a stupid fuck!!! W Londynie lub innym miescie za granicami Polski jego koledzy 'skin-heads' zbili by mu pysk tylko za to ze jest Polakiem, nie patrzac na jego 'aryjskie' rysy. "Biala sila, aryjska duma". Those people make me ... puke. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: "Biała siła, aryjska duma" - Piotr Farfal 11.03.08, 08:33 wlodek6086 napisał: > What a stupid fuck!!! W Londynie lub innym miescie za granicami > Polski jego koledzy 'skin-heads' zbili by mu pysk tylko za to ze > jest Polakiem, nie patrzac na jego 'aryjskie' rysy. "Biala sila, > aryjska duma". Those people make me ... puke. ======================================== No bo ty rzeczywiscie jestes "puke":-(P Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek6086 Re: "Biała siła, aryjska duma" - Piotr Farfal 11.03.08, 08:42 darkraj napisał: > wlodek6086 napisał: > > > What a stupid fuck!!! W Londynie lub innym miescie za granicami > > Polski jego koledzy 'skin-heads' zbili by mu pysk tylko za to ze > > jest Polakiem, nie patrzac na jego 'aryjskie' rysy. "Biala sila, > > aryjska duma". Those people make me ... puke. > ======================================== No bo ty rzeczywiscie > jestes "puke":-(P __________________________________________________________ Tylko na to Ciebie stac? Niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: "Biała siła, aryjska duma" - Piotr Farfal 11.03.08, 08:48 wlodek6086 napisał: > darkraj napisał: > > > wlodek6086 napisał: > > > > > What a stupid fuck!!! W Londynie lub innym miescie za granicami > > > Polski jego koledzy 'skin-heads' zbili by mu pysk tylko za to ze > > > jest Polakiem, nie patrzac na jego 'aryjskie' rysy. "Biala sila, > > > aryjska duma". Those people make me ... puke. > > ======================================== No bo ty rzeczywiscie > > jestes "puke":-(P > __________________________________________________________ > > Tylko na to Ciebie stac? Niewiele. =================================== Aj, stac mnie na wiecej. Tylko co mozna na tym zarobic? Odpowiedz Link Zgłoś