kumbaba 15.03.08, 08:12 Jak to dobrze, że dzieciom nic sie nie stało. Tyle tragedii dookoła, a tu wszystko skończyło się dobrze. Dzielny chłopiec. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pyosalpinx Rozgarniete dziecko... 15.03.08, 08:17 ...nie jak te debile na Zachodzie, tarzajace sie kiedy nie dostana zabawki. Odpowiedz Link Zgłoś
ania692i Szkoda że większość Polaków jest nieczuła... 15.03.08, 08:18 Szkoda że większość Polaków jest nieczuła...Pół roku temu byłam świadkiem wypadku. Kierowca zasnął za kierownicą. Samochód zjechał na lewą stronę (na pobocze przeciwnego pasa) przejechał tym poboczem obok mnie i kilku innych samochodów i wylądował w rowie. I wiecie co? Nikt z tych osób poza mną się nie zatrzymał. Wszyscy wiali jak nie wiem... Zatrzymywali sie potem inni kierowcy... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Jeżeli jeszcze się dowiemy, że 5 latek sam 15.03.08, 08:20 podpalił dom - to będzie już komplet. Odpowiedz Link Zgłoś
offal zazdrość ? 15.03.08, 08:35 >wlodzimierz.ilicz napisał: Jedyne co mi przychodzi na myśl tak czytam twoje wypociny to że napisał je debil z komplekasami. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Zapałki+dziecko=pożar 15.03.08, 09:55 Kto podpalił łożeczko niemowlaka? Krasnoludki? Odpowiedz Link Zgłoś
jerryjak Re: Zapałki+dziecko=pożar 17.03.08, 06:36 Ten "wlodzimierz.ilicz" - jest jeszcze głupszy i bardziej chamski niż ten jego "nazwizdnik" - (W.I.L.) O czym on pieprzy ? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.bruksela Wielki czyn małego chłopca 15.03.08, 08:46 nie chce zanizac tutaj odwagi chlopca, ale - widzial ze sie pali, mial dosc czasu by wyniesc dziecko(Mama jeszcze miala czas wejsc do domu), na dodatek dzieci nie popadaja w panike tak szybko jak dorosli ze wzgeldu na mniejsza ilosc negatywnych doswiadczen. Zachowal sie jak nalezy - zrobil co mogl: czy jest to bohaterstwo? to juz inna sprawa. Nie zgadzam sie z szastaniem slowem bohater przy kazdej okazji, bo obniza to wartosc czynow naprawde bohaterskich, gdzie ludzie naprawde ryzykowali swoje zycie nieraz tracac je przy okazji swoich czynow. Odpowiedz Link Zgłoś
bo1 Re: Wielki czyn małego chłopca 15.03.08, 08:51 Tia... Andżelika, Pati... Nie wystarczy dzieci wymyślnie i pretensjonalnie ponazywać. Trzeba sie jeszcze nimi opiekować. Tak małych dzieci nie zostawia się samych nawet na chwilę, nawet wtedy, gdy zabraknie drewna. Odpowiedz Link Zgłoś
owocoskala pęiciolatki i psy 15.03.08, 09:00 Polska mentalność (traktowanie małych dzieci) pozostawia duże pole do popisu i wykazania się dla pięciolatków, psów itp. Bardziej widocznie odpowiedzialnych niż dorośli ludzie. Ostatnio pies ocalił trzylatke zagubioną w lesie 5 km od domu ogrzewając ja przez cała noc w lutym własnym ciałem. Dzecko znikło z podwórka bo babcia weszła "na chwle" do domu. Dom prawie spłonąl bo matka "na chwlę" poszła po drewno. Nie czarujmy się jak w polskich warunkach na wsi wygląda ta chwila. To często pół dnia. Gdyby postawić kilku osobom odpowiedni zarzut prokuratorski może byłaby szansa na zmiane mentalności - nie zawze w okolicy znajdzie sie akurat kundelek lub pięciolatek. Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: pęiciolatki i psy 15.03.08, 09:55 > Gdyby postawić kilku osobom odpowiedni zarzut > prokuratorski może byłaby szansa na zmiane > mentalności Nie ma takiej szansy. Głupota była, jest i będzie. Całe szczęście, że chłopiec potrafi myśleć i zapobiegł tragedii. Brawo maluszku! Odpowiedz Link Zgłoś
h.loocynka Re: pęiciolatki i psy 15.03.08, 13:14 typowa wypowiedz przemądrzałego mieszczucha, który swoją wiedzę o realiach życia na wsi zna z telewizji albo odwiedzin rodziny na święta. Jasne, zarzut prokuratorski dla matki czy ojca, jak pójdzie do komórki narąbać drewna na opał. Do więzienia ich wszystkich, niech (na koszt podatnika) przemyślą metody wychowawcze. A dzieci do domu dziecka, tam będą dobrze dopilnowane. Odpowiedz Link Zgłoś
owocoskala Re: pęiciolatki i psy 15.03.08, 14:25 > typowa wypowiedz przemądrzałego mieszczucha, który swoją wiedzę o realiach życi > a > na wsi zna z telewizji albo odwiedzin rodziny na święta. Mieszczuch spędza kilka tygodni w roku na wsi, obserwując pięciolatki prowadzące samochód na ruchliwej drodze, siedmiolatków pracujących 7 godzin dziennie na traktorach i tabuny trzy- czterolatków latających samopas po wsiach. Wystarczy zresztą porównać dane statystyczne o wypadkach dzieci na wsiach i mastach - skąd ta ogromna różnica? Takie dzieci jak w artykule sa normalnie zostawiane na kilka godzin same, a matka idzie w pole. Znam przypadek gdzie wszystkie - też trójka się w podobnych okolicznościach się spaliły. Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Re: Wielki czyn małego chłopca 15.03.08, 09:51 A co ci do tego jak kto swoje dzieci nazywa-martw się o swoje. Andżelika to normalne imię-mam dwie koleżanki dobrze po trzydziestce o takim imieniu-za to żadnej co ma na imię np.Katarzyna-i co z tego powodu mam je traktować jako wymyślne?, a jakbyś nie zauważyła Pati to zdrobnienie od imienia Patrycja. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz "Andżelika" to prostu dawna Aniela 15.03.08, 10:00 Taka ze "Ślubów panieńskich" Fredry. Tylko teraz wymawiana "po zagranicznemu" bo to "szykowniej". Prymitywom to imponuje. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: "Andżelika" to prostu dawna Aniela 15.03.08, 11:28 Aniela tez bylo kiedys pretensjonalne... Odpowiedz Link Zgłoś
bo1 Re: Wielki czyn małego chłopca 15.03.08, 10:24 boo-boo napisała: > A co ci do tego jak kto swoje dzieci nazywa-martw się o swoje. Andżelika to > normalne imię-mam dwie koleżanki dobrze po trzydziestce o takim imieniu-za to > żadnej co ma na imię np.Katarzyna-i co z tego powodu mam je traktować jako > wymyślne?, a jakbyś nie zauważyła Pati to zdrobnienie od imienia Patrycja. Taaa... Przecież to byłoby takie obciachowe nazwać dziecko Anielą. A Pati to rdzennie polskie zdrobnienie, równie dobre jak Beti (od Elżbiety). Pretensjonalne do bólu i obnażające próbę usilnego dowartościowania się prostych rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
nagi.gracjan Re: Wielki czyn małego chłopca 15.03.08, 13:41 Dobrze, ze Pati, a nie Trish, o pardon - Trisz:))) Odpowiedz Link Zgłoś
natkarosolowa Kocham Cię, Sebastianie ! 15.03.08, 09:14 Niech Bozia ma Cię zawsze w opiece :))))))))*** Odpowiedz Link Zgłoś
zezzem Wielki czyn małego chłopca 15.03.08, 09:56 Gratulacje dla rozsądnego malca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asasello_krakow Re: Wielki czyn małego chłopca 15.03.08, 09:57 to wspaniale i tylko szkoda, że TVN i Polsat oraz pewnie TVP będą nas tym raczyć przez jakiś tydzień... Odpowiedz Link Zgłoś
madarek tym dzieciom się udało 15.03.08, 10:00 czasami Bóg się zdrzemnie, a czasami nie... Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Wielki czyn małego chłopca 15.03.08, 10:10 Uważam że Prezydent powinien odznaczyć dzielnego chłopaka Orderem Orła Białego. Odpowiedz Link Zgłoś
sai_mon Re: Wielki czyn małego chłopca 15.03.08, 11:53 Do tego prewencyjnie ogłosić z 2-3 min Żałoby Narodowej. Jestem za - coś mam ostatnio przygnębiające myśli. Niech każdy z katolandii się zastanowi przez te 2-3 minuty, jak nie wk*wiać braci mniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
kosm0 Wielki czyn małego chłopca 15.03.08, 10:29 Brawo Sebastianku! Jesteś Wielki! Odpowiedz Link Zgłoś
filipinska.zaraza.prezydenta Instynkt samozachowawczy... 15.03.08, 10:51 ...u dzieci jednak nie umarł. Cieszę się, że pomimo powszechnego rozpaskudzenia bachorów, niektore dzieci jeszcze wiedzą jak się zachować. Sebastian - malec na medal! Odpowiedz Link Zgłoś
adamu77 Re: Instynkt samozachowawczy... 15.03.08, 11:14 Kurde mam lzy w oczach , bo to mnie naprawde wzruszylo... Brawo maly!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Re: ślozy 15.03.08, 12:57 Dziwnie odfiltrowana ta wiadomość - Przyczyna? Wzruszymy się dopiero na wieść o przyczynie pożaru. Dopiero wtedy pogratuluję... Rodzice na korepetycje. Odpowiedz Link Zgłoś
baba-jaga Re: Czapki z głów dla sw. Sebastiana!!:)) 15.03.08, 12:36 moznaby powiedziec, wbrew wszystkim zgorzknialym cynikom, ze w naturze czlowieka, nie kazdego rzecz jasna, tylko tych specjalnych, do ktorych niewatpliwie nalezy maly Sebastian, jest instynkt milosci, a nie tylko instynkt samozachowawczy, albo ze w samozachowawczosc wpisana jest troska o innych, tych ktorych kochamy. Brawo Sebastian! Tak jest, takim dzieciom nalezy sie rozglos i medal. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-888 Wielki czyn małego chłopca 15.03.08, 12:38 To rzeczywiscie aniolek z tego chlopczyka! Dziwne - ze rodzice oboje byli w domu i nie ratowali swoich dzieci !! Odpowiedz Link Zgłoś
vzetv Dokąd... 15.03.08, 12:50 matka dzieci poszła po drewno?.... chyba nie do odległego lasu? Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualismus Re: Dokąd... 15.03.08, 13:20 vzetv napisała: > matka dzieci poszła po drewno?.... chyba nie do odległego lasu? Pewnie nie, ale obawiam się, że do sklepu monopolowego... Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualismus Re: Wielki czyn małego chłopca 15.03.08, 15:47 jacek230 napisał: > A co z chalupa? Chałupa, a właściwie mieszkanie wg informacji dziennika"Polska" się sfajczyło. Ale to nic. Najważniejsze teraz dla rodziców jest, by ochrzcić małą Pati. Bo jak mówią :" Mało by brakowało, a mała odeszłaby z tego świata nieochrzczona". Zainteresowanych odsyłam do artykułu: www.polskatimes.pl/2,27419.htm Tak wygląda troska rodziców o dziecko, o której to trosce tu opacznie wspomniano. Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualismus Co za matka ?!! 15.03.08, 13:16 W głowie się nie mieści, jak matka trójki malutkich dzieci mogła je zostawić bez opieki? Ciekawe jak długo były same? Dziecko 1,5 roczne i 3 miesięczne... Oj znam ja takie matki, ojców też ale nie chcę ich tu nazywać. Ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
baba-jaga Wielki czyn małego chłopca 15.03.08, 13:40 a po co ta nadmierna podejrzliwosc? czyn chlopca wskazuje na wlasciwa opieke i wychowanie. Drewno moglo byc w drewutni, przylegajacej do domu. Dochodzenie wskazywaloby na stan nietrzezwosci matki czy ojca, a ze nie ma takich konkluzji w artykule, po co takie obrzydliwe domniemania o rodzicach bumelantach i pijakach? To raczej objaw braku szacumku dla czlowieczenstwa (najwyrazniej w sobie). Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Wielki czyn małego chłopca 15.03.08, 14:33 okazuje sie ze czasem dzieci sa bardziej odpowiedzialne i odwazniejsze od "doroslych" Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualismus Re: Wielki czyn małego chłopca 15.03.08, 15:21 baba-jaga napisał: czyn chlopca wskazuje na wlasciwa > opieke i wychowanie. Na mózg upadłe(a)ś? Jak się ma czyn tego chłopca do opieki i wychowania? Pomyśl trochę, jeśli umiesz. A na brak opieki i wychowania wskazuje fakt pozostawienia trojga małych dzieci - w tym 3 MIESIĘCZNEGO NIEMOWLĘCIA !!! - bez opieki. Masz pojęcie, co to znaczy niemowlę? A teraz sobie pomyśl (jak umiesz) ile czasu musiało nie być matki, że zdążył wybuchnąć pożar, rozprzestrzenić się, spalić łóżeczko... Nie gadam z tobą dalej, nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś