wuk4 Orzechowski wierzy w bałwany 20.03.08, 15:21 i oddaje im cześć. Zamiast wierzyć w zbawczą łaskę Jezusa Chrystusa, oddaje hołd jakiemuś pieprzniętemu księżulkowi z Torunia, który powinien być przez prawowiernych chrześcijan potraktowany jako Antychryst. Palikot ma rację. Rydzyk buduje diabelskie imperium zła, zbudowane na kłamstwie. "Kłamstwo jest kula śnieżna: im dłużej ją kręcisz, tym staje się większa." (ks. dr Marcin Luter) Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Orzechowski wierzy w bałwany 20.03.08, 15:27 (…)Strzeżcie się fałszywych proroków, którzy przychodzą do was w owczej skórze, a wewnątrz są drapieżnymi wilkami (…) (Mt 7, 15) (…)Szatan działa w ukryciu jako podstępny zwodziciel, wślizgujący się do naszego postępowania po to, by wprowadzić doń różne dewiacje, zarówno szkodliwe jak i pozornie zbieżne z naszymi instynktownymi aspiracjami (Jan Paweł II, 24.05.1987). Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Może wreszcie katolicy złożą doniesienie na o. Ryd 20.03.08, 15:22 A może wreszcie katolicy porzucą raz chrześcijańskie miłosierdzie złożą doniesienie do prokuratury na o. Rydzyka jako sprawcy obrazy ich uczuć religijnych? Bo jakoś trudno mi uwierzyć, że nie obraża. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Może wreszcie katolicy złożą doniesienie na o 20.03.08, 15:29 Ojciec Rydzyk przyjął na siebie rolę interreksa, która dawniej przysługiwała prymasom w dobie bezkrólewia. Tak naprawdę w ostatnich miesiącach pełnił on nawet funkcję kingmakera - kreatora władców. (...)Szatan, jako upadły Anioł, wykorzystuje całą swoją wielką inteligencję, aby doprowadzić człowieka na szczyty nienawiści, absolutnej pychy, rozpaczy i ostatecznego zwątpienia. Z bezgraniczną pogardą i nienawiścią traktuje ludzi, którzy przez swą uległość i głupotę, są pod jego wpływem. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: czyzyk331 20.03.08, 15:35 czyzyk331 napisał: > Ojciec Rydzyk przyjął na siebie rolę interreksa, która dawniej > przysługiwała prymasom w dobie bezkrólewia. Tak naprawdę w ostatnich > miesiącach pełnił on nawet funkcję kingmakera - kreatora władców. > (...)Szatan, jako upadły Anioł, wykorzystuje całą swoją wielką > inteligencję, aby doprowadzić człowieka na szczyty nienawiści, > absolutnej pychy, rozpaczy i ostatecznego zwątpienia. Z bezgraniczną > pogardą i nienawiścią traktuje ludzi, którzy przez swą uległość i > głupotę, są pod jego wpływem. Tobie, POdobnie jak POpaprancom, nawetrekolekcje w Tyncu nie pomoga! Ptaszyno - wszystko wyprali ci mozgownice do cna! Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: czyzyk331 20.03.08, 15:41 Wet? pielęgniarka nie dała zastrzyku na uspokojenie? To w psychiatrykach macie internet? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Może wreszcie katolicy złożą doniesienie na o 20.03.08, 16:08 Interesująca analiza, w zasadzie trudno znaleźć kontrargumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Może wreszcie katolicy złożą doniesienie na o 20.03.08, 16:21 kto by się chciał narażać boskiemu, wszak wiadomo, kto za nim stoi..;)) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Może wreszcie katolicy złożą doniesienie na o 20.03.08, 17:17 isa.stern napisała: > kto by się chciał narażać boskiemu, wszak wiadomo, kto za nim stoi..;)) > Waleczne legiony uzbrojone w parasolki, torebki i koturny. Zaiste Palikot powinien już ubiegać się o azyl tylko gdzie?.. Gdzie, go niedosięgnie karząca ręka moherowej sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Re: Może wreszcie katolicy złożą doniesienie na o 20.03.08, 18:38 Przed moherami tylko na Wyspach Bergamutach. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: irma223 20.03.08, 15:30 irma223 napisała: > A może wreszcie katolicy porzucą raz chrześcijańskie miłosierdzie > złożą doniesienie do prokuratury na o. Rydzyka jako sprawcy obrazy > ich uczuć religijnych? > > Bo jakoś trudno mi uwierzyć, że nie obraża. Ponoc "katolicy" z POpaprancow pojechali na rekolekcje do Tynca. Powinnas sie razem z nimi przejechac, chociaz bardzo watpie czy dla tego typu "katolikow" rekolekcje beda pomocne! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern wet3 20.03.08, 16:25 Twoje pojmowanie "miłości bliźniego" nasuwa przypuszczenie, że może Ci pomóc tylko egzorcyzm, bo rekolekcje to za mało..:( Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Zla date wybral ten Paligkot. Marnie skonczy 20.03.08, 15:22 Juz dzis mozna zaczac skladac sie na wieniec dla Palikota. Przyslowie mowi: KTO czym wojuje ... . Choc mozna sie zastanawiac czy Palikot to KTOS, czy COS. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Czy zamierzasz go w imię Boga zabić? 20.03.08, 15:45 Jak widać, prawdziwy Polak-katolik nie różni się mentalnie aż tak bardzo od prawdziwego Araba-muzułmanina. A tak przy okazji: ten wasz Orzechowski samym swoim bezmyślnym istnieniem obraża polskość i nikt z tego nie robi problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Belzebub ma swoich w akcji,Szkoła?Szkoła? 20.03.08, 17:53 Szkoła LPR, czyli potwora PiSiORa, czyli Trans- Potwór z Szambooperfumerii! Jak widzę szkołę, idę na drugą stronę, przecież te dzieciaki są takie zboczone. Jak taki mnie mija, patrzę na rozporek czy wystaje jemu przypadkiem PiSiORek. Ręka w kieszeni gniecie przyworek orzechowski, ogląda goliznę, co wywieszą kioski. Jeszcze pewnie was to za bardzo nie zdziwi, widziałam jak taki zajadał hiwi. A na tym hiwi są takie ostre włoski, to pewnie wirusy panie Orzechowski? Jak wkładam moherek, to jest taki boski, a włożyć hiwi to zostają włoski! Dobrze, dobrze przyworku orzechowski, opróżnić biblioteki, księgarnie i kioski, z tego badziewia z seksem przedmałżeńskim, jak Goethe Niemiec na widoku miejskim, albo Herling Grudziński z „Innym Światem”, brak wyobraźni, może ćpać bliźniak z bratem? Zgroza ten Gombrowicza „Trans-Atlantyk”, nie ustąpimy, są Chałupy i Bałtyk. Zrozumieć Witkacego, to się zagłodzi, wiadomo szewc pije, bez butów chodzi. Buty oddać to może nasz Wojtyła, przykład by Polska po naszemu żyła. Kafka szkaluje Zdzisia sprawiedliwość. wywalić go nakazuje przyzwoitość. Po co to dzieciom, uczonym i Wam, mamy Radio Maryja i TiVi Trwam. I rząd te stacje tak bardzo docenia, że ciągle zaprasza się do ględzenia. 1. Dla jasności: Lektury: 1. literatura polska * Bogurodzica w kontekście poezji średniowiecznej * Jan Kochanowski – pieśni i treny (wybór) * Jan Andrzej Morsztyn – wybór wierszy * Daniel Naborowski – wybór wierszy * Wacław Potocki – wybór wierszy * Ignacy Krasicki – satyry (wybór), Hymn do miłości ojczyzny * Adam Mickiewicz Pan Tadeusz * Adam Mickiewicz Dziady cz. III * Juliusz Słowacki Kordian: akt I, akt II, akt III sc. 5 i 6 * Zygmunt Krasiński Nie-Boska komedia: część I, część III (scena w obozie rewolucji), część IV (scena w obozie arystokracji i scena finałowa) * Adam Mickiewicz – wybór wierszy * Juliusz Słowacki – wybór wierszy * Cyprian Kamil Norwid – wybór wierszy * Bolesław Prus Lalka * Eliza Orzeszkowa Nad Niemnem – fragmenty: przy mogile Jana i Cecylii, przy mogile powstańców * Eliza Orzeszkowa Gloria victis * Maria Konopnicka Mendel Gdański * Bolesław Prus Kamizelka * Henryk Sienkiewicz Potop * Kazimierz Przerwa-Tetmajer – wybór wierszy * Jan Kasprowicz – wybór wierszy * Leopold Staff – wybór wierszy z różnych epok * Stanisław Wyspiański Wesele * Władysław Stanisław Reymont Chłopi (t. I) * Stefan Żeromski Ludzie bezdomni * Stefan Żeromski Przedwiośnie * Witold Gombrowicz Ferdydurke – rozdz. II, III, VI, VII, VIII, IX, X, XII, XIV * Zofia Nałkowska Granica * Tadeusz Borowski Pożegnanie z Marią (Pożegnanie z Marią, U nas, w Auschwitzu..., Proszę państwa do gazu, Bitwa pod Grunwaldem) * Gustaw Herling-Grudziński Inny świat * Bolesław Leśmian – wybór wierszy * Julian Tuwim – wybór wierszy * Maria Pawlikowska-Jasnorzewska – wybór wierszy * Czesław Miłosz – wybór wierszy * Krzysztof Kamil Baczyński – wybór wierszy * Tadeusz Różewicz – wybór wierszy * Zbigniew Herbert – wybór wierszy * Miron Białoszewski – wybór wierszy * Wisława Szymborska – wybór wierszy * Stanisław Barańczak – wybór wierszy * Jan Twardowski – wybór wierszy * Sławomir Mrożek Tango * Hanna Krall Zdążyć przed Panem Bogiem Uwaga: wymagana jest także znajomość kontekstów biblijnych, antycznych i innych. 2. literatura powszechna * Sofokles Król Edyp * Horacy – wybór pieśni * William Szekspir Makbet * Molier Świętoszek * Jan Wolfgang Goethe Cierpienia młodego Wertera * Fiodor Dostojewski Zbrodnia i kara * Joseph Conrad Jądro ciemności * Albert Camus Dżuma Poziom rozszerzony [»»»] jak na poziomie podstawowym, a ponadto: 1. literatura polska * Jan Kochanowski Treny * Juliusz Słowacki Kordian * Witold Gombrowicz Trans-Atlantyk * Maria Kuncewiczowa Cudzoziemka * Stanisław Ignacy Witkiewicz Szewcy 2. literatura powszechna * Dante Boska Komedia – fragmenty Piekła * Jan Wolfgang Goethe Faust – część I: fragmenty sceny w pracowni (rozmyślania Fausta o sobie i swoim życiu, rozmowa z Mefistofelesem) * Franz Kafka Proces * Michaił Bułhakow Mistrz i Małgorzata Uwaga: tematy na poziomie rozszerzonym będą zobowiązywać do analizy i interpretacji utworów spoza wyżej wymienionych, ale utrzymanych w znanej uczniom poetyce lub konwencji. www.cke.edu.pl/podstrony/inform_matur/polski.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Belzebub ma swoich w akcji,Szkoła?Szkoła? 20.03.08, 18:11 A wypowiedzi Orzechowskiego obrażają inteligencję Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Belzebub ma swoich w akcji,Szkoła?Szkoła? 20.03.08, 18:45 " Poseł PO Janusz Palikot, nazywając o. Tadeusza Rydzyka "Belzebubem z Torunia" i "diabłem" obraża moje uczucia religijne - napisał były wiceminister edukacji i były poseł LPR Mirosław Orzechowski we wniosku do prokuratury." Rety, rety, olaboga! Palikot belzebuba obrazil porownujac go z rydzykiem. No jak tak mozna?!? Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Lubelski Belzebub Potrzebuje kubel zimnej wody 20.03.08, 19:00 Pali mu sie kot we lbie. wylejcie mu kubel zimnej wody na ten durny leb. Im dluzej wystepuje publicznie Paliglup z platformy, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
gocze1 Re: Lubelski Belzebub Potrzebuje kubel zimnej wod 20.03.08, 19:37 poszeklu napisał: > Pali mu sie kot we lbie. wylejcie mu kubel > zimnej wody na ten durny leb. Im dluzej > wystepuje publicznie Paliglup z platformy, > tym lepiej. Za dużo bierzesz .... wyhamuj , bo cię roznosi od środka.... Odpowiedz Link Zgłoś
jkal jaka będzie miał Palikot minę jak będzie stawał pr 20.03.08, 20:20 przed obliczem. Wiersz genialny jak na poziom WUMLu. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq orzechowski to partyjny kumpel pani od teletubisio 20.03.08, 15:53 a to wiele tłumaczy. chyba jadą na tych samych dragach:)))))))))) trzeba mozgu nie miec, żeby palnąć taką brednie: "Ojciec Tadeusz Rydzyk jest księdzem Kościoła Rzymsko-Katolickiego, jest osobą powszechnie znaną i szanowaną w naszym społeczeństwie" poza tym ciekawe kiedy to oszołomstwo zrozumie, że pan rydzyk i kosciół katolicki, mają ze sobą tyle wspólnego, że rydzyk kościołem wyciera sobie brudnego ryja. mam nadzieję, że jak mu teraz zamkną kranik z łatwą gotówą z unii, zafundowaną przez sprzedawczyków z pisdu, to koniec belzebuba rydzyka będzie bliski Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Czego sie nie zrobi by dostąpić łaski Pańskiej 20.03.08, 17:45 Zwlaszcza Pana z Torunia. Jezus z Nazaretu to przeżytek. Teraz trendy jest Tadeusz z Torunia. A swoją drogą niby głupi ten b.wiceminister a jak dobrze dba o zdrowie Polaków, w końcu śmiech to zdrowie. Tak dalej panie Orzechowski a wszyscy będziemy zdrowi jak rydze. Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Re: Czego sie nie zrobi by dostąpić łaski Pańskie 20.03.08, 19:28 Oj, tylko nie jak rydze... Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszekro Re: Zla date wybral ten Paligkot. Marnie skonczy 20.03.08, 16:52 ;poszeklu"jesteś tak głupi, że aż ciebie szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualismus Re: Zla date wybral ten Paligkot. Marnie skonczy 20.03.08, 17:39 Idioto poszeklu ! Nie "kto czym wojuje...", tylko: Kto mieczem wojuje, odmiecza ginie" i nie jest to jakieś przysłowie tylko osobista wypowiedź (szukaj w Ewangeliach) Jezusa Chrystusa. Ale ty pewnie nie wiesz o kogo chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
an59za Re: Zla date wybral ten Paligkot. Marnie skonczy 20.03.08, 18:35 A kim jest Rydzyk? Mrocznym, nieznanym, z lukami w życiorysie, silnymi skłonnościami do polityki (co nie przystoi), manipulatorem, uzurpatorem, a przede wszystkim kretaczem mijającym się z prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Zla date wybral ten Paligkot. Marnie skonczy 20.03.08, 19:30 poszeklu napisał: > Juz dzis mozna zaczac skladac sie na wieniec dla > Palikota. Przyslowie mowi: KTO czym wojuje ... . > Choc mozna sie zastanawiac czy Palikot to KTOS, > czy COS. Orzechowski powinien być poddany terapii psychiatrycznej.Takie duże zdewocenie jest spowodowane uwiądem starczym. Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 O.Rydzyk to polski Dalaj Lama - bohater 20.03.08, 15:27 Oboje bronią suwerenosci krajów . O.Rydzyk broni Polski, a Dalaj Lama broni Tybetu. Oboje bronią własnych religii. Oboje też obawiają się o pochłonięcie własnego kraju przez agresywnych i zachłannych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: O.Rydzyk to polski Dalaj Lama - bohater 20.03.08, 15:32 Dalaj Lama jest wcieleniem Buddy...czy Twoim zdaniem o. Rydzyk jest wcieleniem Boga? (…)Szatan działa w ukryciu jako podstępny zwodziciel, wślizgujący się do naszego postępowania po to, by wprowadzić doń różne dewiacje, zarówno szkodliwe jak i pozornie zbieżne z naszymi instynktownymi aspiracjami (Jan Paweł II, 24.05.1987). Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: O.Rydzyk to polski Dalaj Lama - bohater 20.03.08, 15:36 A Dalaj Lama tak samo jak Rydzyk trzepie na tym kasę?? Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: O.Rydzyk to polski Dalaj Lama - bohater 20.03.08, 16:00 Prawdziwe bluznierstwo Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: O.Rydzyk to polski Dalaj Lama - bohater 20.03.08, 16:14 jan3211 napisał: > Oboje bronią suwerenosci krajów . O.Rydzyk broni Polski, a Dalaj > Lama broni Tybetu. Oboje bronią własnych religii. Oboje też obawiają > się o pochłonięcie własnego kraju przez agresywnych i zachłannych > sąsiadów. Ciekawe, bardzo ciekawe. Jednak nie wiem czy skromny przywódca duchowy Tybetu zasługuje na porównanie do pełnego pychy przywódcy mocheru. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszgro Orzechowski: Palikot obraża moje uczucia religijn 20.03.08, 15:28 Nienawistna i pełna jadu napaść na dyr. Radia Maryja ojca Rydzyka to dzieło szatana i ludzi,którymi szatan się posługuje.Radio Maryja to dzieło i cud Matki Bożej,dlatego szatan i jego pomocnicy wpadają w szał aby to dzieło zniszczyć.Jednak bramy piekielne tego dzieła nie zniszczą i nie przemogą.Matka Boża do realizacji swoich dzieł posłużyła się ojcem Rydzykiem i dlatego bezustanne , ciągłe i niewybredne ataki na niego,to jawny dowód jego świętości już za życia ziemskiego.Szatan zawsze stara się niszczyć dzieła Boże i ludzi,którymi Bóg się posługuje. Dlatego ludzie wiary powinni bez przerwy modlić się aby słudzy szatana i ludzie małej wiary nie ulegali dalszej pokusie niszczenia dzieł Bożych i dostąpili zbawienia wiecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
exces Re: Orzechowski: Palikot obraża moje uczucia reli 20.03.08, 15:32 Amen! Was zaś Bóg powinien przywrócić na pustynie! Tyle tam jeszcze do naprawienia! Odpowiedz Link Zgłoś
marsianin R Do ryszgri i Jana3211 20.03.08, 15:53 Panowie,moherowe berećiki za mocno ćisną,a i lekarz psychiatra szukał was.Jesteście zarażeńi tą samą chorobą co kaczory,a mianowicie-kretyństwem połączonym z debilizmem.A rydzio to złodziej i oszołom dla którego ważna jest tylko kasa... ,kasa... ,kasa,a nie głupie i biedne owieczki(słuchacze tylko słusznego radia) Odpowiedz Link Zgłoś
ryszgro Re: R Do ryszgri i Jana3211 20.03.08, 18:15 marsjanin - jesteś skończonym cymbałem i debilem,skażonym i zatrutym obecnym teroryzmem medialnym działającym na podświadomość ludzi szczególnie głupich i niedouczonych bez wiedzy oraz kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
scolopetarius Żydzi dzięki Kościołowi katolickiemu żyją spokojni 20.03.08, 15:28 To wiara katolicka nawet żyda uznaje za bliźniego czego nie można powiedzieć o judaizmie. Zapamiętajcie, że plując na Kościół podcinacie gałąź na której siedzicie. Jak Kościół straci wiernych, to Wy Żydzi będziecie te czasy wspominać z rozrzewnieniem. Chyba, że wolicie emigrowac od Iraela tam nie podskoczycie arabom. Odpowiedz Link Zgłoś
exces Nie znam wspomnianego Rydzyka, ani jego radia. 20.03.08, 15:28 Znam natomiast niestety kilkoro,fajnych kiedyś ludzi, którzy od czasu wsłuchania się, w głos z Torunia zachowują się jakby im odebrało rozum! Na szczęście nie znam też osobiście niejakiego Orzechowskiego Mirosława. Wiem natomiast, że kiedyś był osobą publiczną. Był, a nie jest!!! A od ogromnego chcenia nią być od nowa, zachowuje się jakby mu odebrało rozum! Czy jednak odebrało? Raczej nie, bo jego debilizm objawił się kiedy zatrudnił go Giertych młodszy jako v-ce ministra od edukacji. Widać choroba nie ustąpiła wraz ze spuszczeniem ze stołka i z sejmowego fotela. Jest jednak nadzieja, że teraz sąd z urzędu skieruje go na odpowiednią kurację. Byle bez dostępu do radia i ołówka. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod znieważenie toruńskiego szatana? 20.03.08, 15:29 ten nacjonalsocjalistyczny polityk nadaje się już tylko, na odosobnienie, do klasztoru www.youtube.com/watch?v=uumf5fPHsxc&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
malyksiaze1 Re: PO ma posla Paliglupa z Lublina 20.03.08, 15:30 pewnie masz racje. palikot jest smieszny, wrecz zalosny czasem. ale to chyba jedyny sposob zeby zwrocic uwage na pewne sprawy. a rydzyk to na pewno nie kaplan i juz na pewno nie reprezentuje kosciola tylko jakas sekte. kaplan nie powinien sie tak zachowywac. jest zwyklym malym czlowieczkiem, z wielkimi kompleksami. kosciol nie wypierajac sie go wiele traci, zbyt wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Orzechowski: Palikot obraża moje uczucia reli 20.03.08, 15:31 stf napisał: > orzechowski, czyś ty się z kozłem na łby zamienił? Chyba nie. Kozioł by się nie zgodził. Kiepsko by wyszedł na tej zamianie. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Orzechowski: Palikot obraża moje uczucia reli 20.03.08, 17:22 koloratura1 napisała: > stf napisał: > > > orzechowski, czyś ty się z kozłem na łby zamienił? > > Chyba nie. > Kozioł by się nie zgodził. Kiepsko by wyszedł na tej zamianie. Dlaczego, spodziewam się, że zrobienie z Orzechowskiego rogacza spawiłoby mu (kozłowi) dużo radości. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Orzechowski: Palikot obraża moje uczucia religijn 20.03.08, 15:31 Jak można znieważyć łajdaka? A swoją drogą zapraszanie kogoś takiego jak Orzechowski nie świadczy najlepiej o zapraszajacych. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden A Belzebub z Torunia vel o. Rydzyk 20.03.08, 15:32 obraża moje uczucia religijne! Bo, obraża. I tak można bez końca, aż się tego rodzonego brata Lucyfera, apostaty i prymitywnego z Kościołem walczącego sekciarza z Torunia, nie usunie na jakieś permanentne rekolekcje, uprzednio usunąwszy mu czarcie kopytka i wylawszy siarkę z jego zakutego łba. Odpowiedz Link Zgłoś
danka2007 O.Rydzyk - Dalaj Lama, trafne porównanie 20.03.08, 15:33 Rzeczywiscie , oboje walczą o suwerennosć własnych krajów, ale są zupełnie inaczej oceniani przez wasali i przyszłych niewolników globalizmu sąsiadów - potworów. Odpowiedz Link Zgłoś
murgrabia666 Orzechowski: Palikot obraża moje uczucia religijn 20.03.08, 15:38 Przecież to sama prawda - Belzebub z Torunia - i każdy wie o kogo chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
marsianin Orzechowski: Palikot obraża moje uczucia religijn 20.03.08, 15:39 Orzechowski pie..ij się tym głupim zakutym łbem o semafor w Włoszczowej może zaczniesz normalnie mówić i myśleć.Tadzio z Torunia to złodziej,szaman i kłamca.Znam mocniejsze określenia dla tej poczwary,ale z pewnych względów przemilcze. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Orzechowski: Palikot obraża moje uczucia religijn 20.03.08, 15:45 gdyby to Rydzyk wystąpił z pozwem, miałoby to więcej sensu..;) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Orzechowski: Palikot obraża moje uczucia reli 20.03.08, 15:51 isa.stern napisała: > gdyby to Rydzyk wystąpił z pozwem, miałoby to więcej sensu..;) > Żadnego, w wypowiedzi Palikota, ani razu nie padło nazwisko toruńskiego szatana, ja do tej pory nie wiem o kogo chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Orzechowski: Palikot obraża moje uczucia reli 20.03.08, 16:00 gdybyś oglądał "Teraz My", nie miałbyś wątpliwości, Kurski udał, że nie wie, o kim Palikot mówi, więc ten doprecyzował, że chodzi mu o Rydzyka... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Orzechowski: Palikot obraża moje uczucia reli 20.03.08, 16:09 isa.stern napisała: > gdybyś oglądał "Teraz My", nie miałbyś wątpliwości, Kurski udał, że nie wie, o > kim Palikot mówi, więc ten doprecyzował, że chodzi mu o Rydzyka... > A bo to jednemu burkowi..... Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Orzechowski: Palikot obraża moje uczucia reli 20.03.08, 20:15 sam tow. Jaroslaw wyrazil sie byl "inni szatani", wiec mozna miec watpliwosci, o ktorego akurat chodzi :) rozplenilo sie diabelstwo, ze strach! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Heil Tusk........... 20.03.08, 20:17 wyrazil sie po niemiecku.Pani Merkel -powiedzial-Slask i Kaszeby sa z Wami......................... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Heil Tusk........... 20.03.08, 20:18 Mowi Tusk-Jestem po to zeby spelnic wole dziadka-Polski nie bedzie.6Dalem slowo i dotrzymam. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Heil Tusk........... 20.03.08, 22:02 co tam znow poszczekujesz, lesiu? jaki Slask, jaka Merkel? co to ma wspolnego z Belzebubem z Torunia? Odpowiedz Link Zgłoś
born.again.atheist Re: Orzechowski: Palikot obraża moje uczucia reli 20.03.08, 18:02 isa.stern napisała: > gdyby to Rydzyk wystąpił z pozwem, miałoby to więcej sensu..;) > A po co wielebny ma sie sam fatygwac, zrobia to za niego wierne pieski. Odpowiedz Link Zgłoś
frank.west Orzechowski: Palikot obraża moje uczucia religijn 20.03.08, 15:46 Słowo daję, jak usłyszałem że Orzechowski coś tam wymyśla to pierwsza myśl jaka mnie naszła to "a kto to ten Orzechowski i jak wygląda bo nazwisko pamiętam, a ryja nie kojarzę". Ahhhh fajne czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 pan donald 20.03.08, 15:48 jest szefem rządu. podlega mu BOR. co ma do powiedzenia o wypadku borowej bryczki? a co o skreśleniu z rejestru ZOZ oddziału chirurgii i onkologicznego? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: pan donald 20.03.08, 15:59 sznicel4 napisał: > jest szefem rządu. podlega mu BOR. co ma do powiedzenia o wypadku borowej > bryczki? a co o skreśleniu z rejestru ZOZ oddziału chirurgii i onkologicznego? Sorki, ale czy to obraża Twoje uczucia religijne, jak nie to proponuję wyżalić się w innym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 ... 20.03.08, 15:49 W sumie to sobie nieźle wykombinował. Krążą w końcu słuchy że Rydzyk ma zamiar odwrócić swoje oblicze od PiS-u i może zacznie kombinować z nową partią. Możliwe także że powstanie coś nowego czemu Rydzyk będzie patronował. A skoro tak to za wczasu można by się podlizać. Panie Orzechowski! Rydzyk głupi nie jest. PiS ma w Sejmie 156 Posłów! Przynajmniej do 3 roku tej kadencji będzie trzymał w ręku PiS! Potem może coś wykombinuje... Ale do wyborów jeszcze daleko i nie ma co pajacować bo Rydzyk może i pamiętliwy ale przez 2,5 roku zapomni żeś go Pan w roli Boga postawił. Odpowiedz Link Zgłoś
critto jakie znowu uczucia religijne?? co za obłuda... 20.03.08, 15:51 co ma wspólnego postać o. Rydzyka (abstrahując od oceny tej postaci) z uczuciami religijnymi? Czy ten pan jest przedmiotem czci religijnej p. Orzechowskiego? Jeśli tak, to czy taka postawa (oddawanie czci religijnej żyjącym osobom) jest zgodna z katolicyzmem i czy p. Orzechowski ma prawo pozywać z pozycji obrażonego katolika?? Druga sprawa to obłuda p. Orzechowskiego - to, że o. Rydzyk obraża, lży i szydzi z różnych ludzi, m.in. Prezydenta RP i jego żony, mu wcale nie przeszkadza. Co więcej, różni LPR-owcy aktywnie bronią Rydzyka przed tymi, którzy chc odpowiedzialnością karną. Powołują się przy tym na WOLNOŚĆ SŁOWA!! Natomiast, jak ktoś (np. Palikot) w odpowiedzi na chamstwo Rydzyka określi go mianem durnia czy belzebuba, to Orzechowski nie uważa tego za wolność słowa i pozywa do sądu . OBŁUDA, OBŁUDA, po trzykroć OBŁUDA!! Mam nadzieję, że prokurator wyrzuci tę skargę do śmietnika i odpowie panu Orzechowskiemu, aby zajął się czymś mądrzejszym. Odpowiedz Link Zgłoś
maniakon to rydzyk i jego radyjko obrazaja uczucia wierzacy 20.03.08, 15:52 w cos wiecej niz mamona Odpowiedz Link Zgłoś
nanabun Zgadzam sie z Palikotem 20.03.08, 15:56 Poseł Palikot ma 100% rację. Pan Rydzyk to jest belzebub. Mnie pan Orzechowski, członek sekty wyznawców Radyja, też może podać do prokuratury :) Pan Orzechowski twierdzi, że pan Rydzyk "jest księdzem Kościoła Rzymsko-Katolickiego, jest osobą powszechnie znaną i szanowaną w naszym społeczeństwie". Skąd mu to przyszło do głowy? Znam wielu wspaniałych księży - zgodnie mówią, że działalność pana Rydzyka, nie ma nic wspólnego z wiarą chrześcijańską. Odpowiedz Link Zgłoś
raul_duke Pobożny komtur Zygfryd de Lowe... 20.03.08, 15:57 Hmm... Jest pewna analogia. W Spychowie mianem Belzebuba określono pobożnego komtura Zygfryda de Lowe... Odpowiedz Link Zgłoś
adalaro Orzechowski: Palikot obraża moje uczucia religijn 20.03.08, 16:03 Mam pytanie: a czym różni się Kurski od Orzechowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
ann_alice Orzechowski: Palikot obraża moje uczucia religijn 20.03.08, 16:11 Pytanie podstawowe nasuwa się mi na myśl: czy klecha może być przedmiotem uczuć religijnych? Jak już ta kwestia zostanie rozstrzygnięta w naszym ogarniętym jakąś przedziwną manią państwie, robiącym z ludzi bóstwa, to możemy się zająć kwestią, czy imić pan Orzechowski ma jakieś uczucia, bo mając silne podejrzenie, iż p. Orzechowski jest jedynym na świecie dawcą mózgu, który przeżył, nie bardzo jest mi wiadomo, jakież to uczucia ów pan może posiadać. Poza tym, dochodzimy do kwesti trzeciej, czy przedmiotem uczuć religijnych powinien być belzebub. :D Odpowiedz Link Zgłoś