poszeklu 26.03.08, 13:34 Dorazny proces przed sadem wojskowym i zostawic mu w celi honorowo pistolet z jednym nabojem. Albo pluton egzekucyjny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zepter91 Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 26.03.08, 13:41 poszeklu napisał: > Dorazny proces przed sadem wojskowym i zostawic > mu w celi honorowo pistolet z jednym nabojem. > Albo pluton egzekucyjny. Nienawidzę go -Zbrodniarza . ale za >Odpowiedzialność za stan wojenny biorę na siebie - powiedział przed >sądem Jaruzelski. Należy mu się ociupinkę ( nie dużo ) szacunku Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 26.03.08, 15:26 zepter91 napisał: > >Odpowiedzialność za stan wojenny biorę na siebie - powiedział przed >s > ądem > Jaruzelski. > Należy mu się ociupinkę ( nie dużo ) szacunku *************************************** Chciałbym, choć raz, usłyszeć od Kaczyńskiego, że bierze za coś odpowiedzialność. Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 26.03.08, 15:38 maruda.r napisał: > zepter91 napisał: > > > >Odpowiedzialność za stan wojenny biorę na siebie - powiedział przed > >s > > ądem > > Jaruzelski. > > Należy mu się ociupinkę ( nie dużo ) szacunku > > *************************************** > > Chciałbym, choć raz, usłyszeć od Kaczyńskiego, że bierze za coś odpowiedzialnoś > ć. > Ja też Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Maruda 26.03.08, 23:13 Co ty porownujesz zbrodniarza jaruzela z Kaczynskim? Zestaw Tuska ze Stalinem jelopie, ta sama waga? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Maruda 27.03.08, 06:20 Po co? Tuska ze Stalinem nic nie łączy, a wszystko dzieli. Za to Kaczyński i Jaruzelski to obaj Prezydenci RP. Z tym że tego dugiego spora grupa osób ma za arcy zbrodniarza. I tylko ten drugi pokazał jako arcy zbrodniarz, że potrafi się zachować czasem honorowo. Tak było i z prawo "przyznanego" mu orderu sybiraków i tak jest w sprawie stanu wojennego. Masz jaką miernotą moralną jest Kaczyński u niego NIGDY honorowego zachowania nie zauważono. Z porównania nawet taki człowiek jest od niego lepszy. PS. Honorowy człowiek powiedziałby, że Kurski kłamał i w pełni odpowiada za swoje prezydenckie orędzie. Jak myślisz doczekamy się tego? Wypowiedź powinna być krótka, jasna i bez niedomówień. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Re: Maruda 27.03.08, 10:28 maaac napisał: > Po co? Tuska ze Stalinem nic nie łączy, a wszystko dzieli. O nie nie moj drogi, wiele maja wspolnego. Stalin formalnie pełnił obieralne, kadencyjne funkcje sekretarza generalnego KPZR i jej poprzedniczek oraz premiera ZSRR, Tusk wiadomo, ze jest formalnie szefem partii i premierem. Dalej: Stalin Podpisując sojusz z III Rzeszą, umożliwił Niemcom rozpoczęcie agresji zbrojnej na Polskę, Tusk tez najblizszego sprzymierzenca ma w Niemcach przeciw Polakom. Mam wymieniac dalej? Za to > Kaczyński i Jaruzelski to obaj Prezydenci RP. Z tym że tego dugiego > spora grupa osób ma za arcy zbrodniarza. Bo nim jest bezsprzecznie. I tylko ten drugi pokazał > jako arcy zbrodniarz, że potrafi się zachować czasem honorowo. Kiedy sie zachowal honorowo? Klamiac nawet na lozu smierci o interwencji sowieckiej? Co za bzdury! Tak > było i z prawo "przyznanego" mu orderu sybiraków i tak jest w > sprawie stanu wojennego. Masz jaką miernotą moralną jest Kaczyński u > niego NIGDY honorowego zachowania nie zauważono. Z porównania nawet > taki człowiek jest od niego lepszy. Lepszy? Ktos kto odpowiada za smierc setek osob? Kto nie pozwolil im na uczciwy proces? No to Kaczynski przynajmniej dal mu adwokata. Ma za to przepraszac? > > PS. Honorowy człowiek powiedziałby, że Kurski kłamał i w pełni > odpowiada za swoje prezydenckie orędzie. Jak myślisz doczekamy się > tego? Wypowiedź powinna być krótka, jasna i bez niedomówień. Skad wiesz ze takie sa fakty? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Maruda 27.03.08, 15:41 > Stalin formalnie pełnił obieralne, kadencyjne funkcje sekretarza > generalnego KPZR i jej poprzedniczek oraz premiera ZSRR, Tusk > wiadomo, ze jest formalnie szefem partii i premierem. Ok formalnie zgoda. Ma się to nijak do rzeczywistości ale od strony formalnej ok. Rozumiem że dokładnie tak samo można do Stalina, a więc i Hitlera porównywać Jarosława Kaczyńskiego? > Stalin Podpisując sojusz z III Rzeszą, umożliwił Niemcom > rozpoczęcie agresji zbrojnej na Polskę, Tusk tez najblizszego > sprzymierzenca ma w Niemcach przeciw Polakom. Mam wymieniac dalej? Trudno mi się wypowiadać na temat historycznej sensowności wniosku jakoby dopiero pakt z Stalinem umożliwił Hitlerowi walkę z Polską. Jak wiadomo zanim się ZSRR włączyło do walki możliwości obronne Polski już nie istniały, a i na pomoc ZSRR w walce z Hitlerem Polska liczyć nigdy nie mogła. Ale jak sobie tak chcesz twierdzić to twierdź. Co do stwierdzenia jakoby Tusk miał w Niemczech sojusznika do walki z Polakami może urodzić się tylko w głowie kogoś, przepraszam za wyrażenie ale chorego psychicznie. Rozumiem że dowodem na to jest wysokie poparcie Polaków dla tegoż Tuska? Rozumiem że Polacy popierają walkę Tuska z samymi sobą? > Bo nim jest bezsprzecznie. Masz prawo do takiej opinii. > Kiedy sie zachowal honorowo? Klamiac nawet na lozu smierci o > interwencji sowieckiej? Co za bzdury! Po pierwsze nie o tym pisałem, a o tym że potrafi wziąć całą winę na siebie podczas gdy Kaczyński w każdej sprawie okazywał się być tchórzem. Po drugie rozumiem, że interwencje Rosjan w Berlinie, w Czechach i na Węgrzech to jakieś majaki a nie fakty historyczne. Łącznie z osobami poległymi wtedy. Majakami tez były wojska Radzieckie stacjonujące w Polsce? Czy nagle masz zamiar przekonywać że rosyjskie komuchy to stado pokojowych baranków? > Lepszy? Ktos kto odpowiada za smierc setek osob? Kto nie pozwolil > im na uczciwy proces? No to Kaczynski przynajmniej dal mu > adwokata. Ma za to przepraszac? Kaczyński nic nikomu nie dawał. W tym że Jaruzelski ma adwokata nie ma najmniejszej zasługi Kaczyńskiego. Nawet takiej tyci tyci. Jeżeli jest zasługa że wreszcie ludzie mogą mieć w Polsce praworządne procesy to tylko tych co w 89 byli gotowi od komuchów wziąć władzę i tych komuchów którzy byli ją gotowi oddać, a więc i samego Jaruzelskiego. Kaczyński w tym okresie ani nie był wielkim opozycjonistą ani wielkim komuchem. Ot taki drobny solidarnościowiec syn komunistycznego kolaboranta. > Skad wiesz ze takie sa fakty? Skąd? Bo są tylko dwie możliwości. Albo Kurski kłamał i Kaczyński wiedział co mówił - i powinien zachować się tak jak opisałem. Albo Kurski nie kłamał i prezydent ogłosił orendzie na którego ostateczny wygląd nie miał wpływu co go jako polityka tego szczebla dyskfalifikuje w 100%. No to masz teraz do wyboru - Kurski jest kłamcą albo Kaczyński sam nie wie co do Narodu mówił (również obrazem). Albo istnieje jakieś trzecie wyjście które w cudowny sposób chroni cześć obu panów i które zaraz przytoczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac No i Kaczyński okazał się człowiekiem bez honoru. 27.03.08, 23:26 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5063895.html Zgodnie z tym co oczekiwałem nie potrafi ponieść konsekwencji swoich czynów. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Jesli ten proces bedzie w pelni jawny 26.03.08, 13:42 ==================================== to wielu ludzi zacznie wierzyc w polski system sprawiedliwosci. A ze tak nie bedzie, to juz dzisiaj mozemy sobie odpuscic zainteresownie ta szopka. Rownie dobrze juz mozna zaocznie wydac ustalony przeciez przez IPN wyrok. Odpowiedz Link Zgłoś
pikorab Re: Jesli ten proces bedzie w pelni jawny 26.03.08, 20:32 "Zanim rosa wzejdzie rosa oczy wyje " <pikorab> Odpowiedz Link Zgłoś
camerota Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 26.03.08, 13:43 Poszeklu, rozum ci sie pomieszal! Kiedys bylam po drugiej stronie barykady, ale teraz rozumiem, ze Jaruzelski wprowadzajac stan wojenny, faktycznie chcial uratowac Polske. Nie udalo sie i co dzisiaj mamy? Rozsprzedana i rozgrabiona Polske z ktorej ucieklo miliony polakow i wciaz ucieka! IPN to zalosna instytucja, az szkoda komentowac! Panie generale, zycze powodzenia w tym obrzydliwym procesie. Mam nadzieje ze te polskie sepy na uslugach obcych krajow, w koncu zostawia Pana w spokoju na jaki Pan zasluguje Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 26.03.08, 19:32 Jaruzelski ratował Polskę ,ale jaką?Wronią,PRONIĄ,tą z butami na kartki,tą w której godzinami trzeba było stać za kawałkiem ochłapa/Inteligenci-2,4 kg mięsa w tym prawie połowa tzw. wołciela?Tej Polski z kontrolą robotniczo- chłopską sklepów?Tej POlski ze schronami przeciwatomowymi,z białymi plamami na mapie?Tej POlski z dzielnicami radzieckimi w miastach i miastami radzieckimi w lasach?Tej Polski ,co żywiła 150000armię radziecką?Tej Polski co była przeznaczona na zestrzeliwanie nad jej terenem rakiet jądrowych?A znasz cameroto dowcip o glinianych kogutkach?Cudem udało nam sie wyrwać z łap wielkiego brata/Twój ukochany i czczony generał,ma obywatelstwo radzieckie,załatwione jeszcze przez swojego tatusia ,więc nie broń tego karierowicza,który po zagarnięciu wszystkich stanowisk w republice PRL,tylko powoływał kolejne twory/komisje,itp,a nic nie robił przez 10 lat w gospodarce,szkolnictwie i choćby za to należy sie czapa.Teraz płacimy za brak prawa zwyczajów,rozwiązań gospodarczych.40 lat rządów I sekretarzy i 10 lat rządów Jaruzela,to całe epoki w gospodarce. Odpowiedz Link Zgłoś
camerota Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 27.03.08, 15:11 Klara 551. Masz niewielka wiedze polityczna, wiec dyskutowac z toba za bardzo nie bede. Bylam w opozycji jeszcze przed 1980 roku. Potem doswiadczylam wszystkiego wlacznie z wiezieniem, internowaniem,wyrzuceniem z pracy, otrzymaniem paszportu w jedna strone. Juz w "internacie", wiedzialam ze wykorzystano polakow, robotnikow, aby rozlozyc blok wschodni i przetrzec droge, zachodnim inwestorom. Rozumiesz wciaz im malo (mam nadzieje ze rozumiesz)Zeby dokopac Rosjii i calemu Ukladowi Warszawskiemu. Wykorzystano nas okropnie! Odsylam cie do studiow nad szkola ekonomistow (szakali) z Chicago. Jak poznasz temat, mozemy podyskutowac. Ciesz sie, ze nie masz towarow na kartki. A czy wiesz dlaczego do tego doszlo? Ja mieszkam w jednym z najpiekniejszych miast Polnocnej Ameryki, bardzo bogate miasto. Kazdego dnia rano wychodzac do parkingu,( mieszkam w bardzo dobrej dzielnicy) widze brudnych i smierdzacych na kilometr bezdomnych, w wiekszosci chorych umyslowo ludzi, spiacych na golym betonie. Bardzo przygnebiajace. Rozmawiam z nimi, bo dla mnie sa ludzmi, znam ich imiona i wiem dlaczego sa w takiej sytuacji. W Polsce tez ich masz. Nie po to walczylismy w 1980 roku o wolnosc i lepsze zycie, aby dzisiaj ogladac takie obrazki. W kapitalizmie nie ma miejsca na uczucia i ludzkie gesty, w kapitalizmie licza sie tylko pieniadze, a mnie sie rzygac na to chce. Bronie Jaruzelskiego bo on jedyny ma honor w tej naszej zasranej Ojczyznie. Zrobil to co bylo sluszne w tamtym czasie i jestem pewna ze gdybys byla na jego miejscu, postapila bys podobnie. Wybrala miejsze zlo! Mowisz o utrzymywaniu armii radzieckiej? To przygotuj sie na utrzymywanie baz amerykanskich, ktore Polske beda kosztowaly duzo drozej niz tamte. No ale podejrzewam, ze nie masz z tym problemu? Lepiej utrzymywac amerykanow, ktorzy i tak sie z nami nie licza, smieja z nas, maja nas w dupie, niz np. pomoc jakiemus biednemu stac sie ponownie czlowiekiem. No coz, przygladam sie tej biednej Polsce z daleka i widze, ze zrobiono duzo aby nas "zamerykanizowac". Wlacznie z mysleniem, tylkonie wiem czy wiesz, ze amerykanie nie umieja myslec sami? Nie, za nich mysli rzad i sfora roznych psychologow na etatach rzadowych, ktorzy manipuluja publika jak chca. Zal mi was tam w kraju, a taka zawsze bylam dumna z tego ze jestem polka, ale od lat juz nie. Poprostu mnie wstyd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 26.03.08, 20:05 To jeszcze raz ja!Mam pytanie do Ciebie. Co robił generał w 1956,1968,1970,1976roku?Był we władzach,które krwawo tłumiły rozruchy,nie domagające se zmiany władzy a chleba i ludzkiego traktowania.Jak rozumiem,popierasz również władze Chin w tłumieniu zrywu wolnościowego Tybetu,Turcję za lanie sprawiane Kurdom.Oni tez to robią w imię "wyższych celów" Odpowiedz Link Zgłoś
pikorab Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 26.03.08, 20:35 A Ty, Klaro, gdzie wtedy byłaś ? Bawiłaś się w piaskownicy ? A może oczekiwałaś na przyjście na świat ? <pikorab> Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 26.03.08, 20:40 pikorab napisał: > A Ty, Klaro, gdzie wtedy byłaś ? Bawiłaś się w piaskownicy ? > A może oczekiwałaś na przyjście na świat ? <pikorab> Tylko tak potrafisz ripostować ? Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 26.03.08, 21:34 Mam odpowiadać po kolei? Nie lubię publicznego omawiania swojego życiorysu.Co takiego nieprawdziwego napisałam,że muszę publicznie spowiadać się z życiorysu,a poza tym Dżentelmen nie pyta kobiety o wiek.Zdradzę Ci jedno Chruszczow miał zaszczyt uścisnąć moją dziewczęcą dłoń/nie uczyłam się wtedy jeszcze rosyjskiego/,więc nie powtórzę co do mnie i koleżanek wyartykułował.A teraz zgadnij co robiłam wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 26.03.08, 21:41 Zapomniałam dodać,że Chruszczow był u władzy w latach 1953-1964 Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Brakuje ci trupow w naszej historii? Zal ze zyjemy 26.03.08, 20:53 Moim zdaniem tacy ja ty "patrioci" ktorzy chca umrzec za Ojczyzne powinni skonczyc z soba (rodzaj smierci do wyboru). My zas, zyjacy wystawimy wam pomnik z waszymi nazwiskami. I raz w roku bedziemy pili zdrowie idiotow. jedynie sluszna i zbanienna klara551 napisała: > To jeszcze raz ja!Mam pytanie do Ciebie. Co robił generał w > 1956,1968,1970,1976roku?Był we władzach,które krwawo tłumiły rozruchy,nie > domagające se zmiany władzy a chleba i ludzkiego traktowania.Jak > rozumiem,popierasz również władze Chin w tłumieniu zrywu wolnościowego > Tybetu,Turcję za lanie sprawiane Kurdom.Oni tez to robią w imię "wyższych celów > " Odpowiedz Link Zgłoś
mathieu13006fr Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 26.03.08, 23:23 klara551 napisała: > rozumiem,popierasz również władze Chin w tłumieniu > zrywu wolnościowego Tybetu Zryw wolnosciowy........... Braktylko maryjki, sztandaru i stosownie oplacanego kapelana:) zryw?? jaki zryw???? nigdy Historia nie znala panstwa Tybet; namlaszczony cudownie dalajlama przejal sie swa kukielkowa rola iodgrywa meczennika, plus minus z niego taki meczennikjak z panstwa Kaczynskich w stanie wojennym : nawet parchata UBecja nie chciala sie zajac czyms takim:) Parafianska 4PRL bedzie robic komitety Czeczencowi tybetanczykow, zapominajac ze w kazdych normalnych okloicznosciach ow czeczeniec poderznalby gardlo w imie SWOICH rownie idniotycznych przesadow religijnych Ach ten mit chrystusa narodow!! nigdy sie ten narodzik nie wyzwoli? Odpowiedz Link Zgłoś
camerota Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 27.03.08, 15:19 Przyjrzyj sie wegrom, oni nie grzebia sie w gownie. Tybet zawsze byl chinski, Dalaj Lama to spoleczny pasozyt. Turcja dawno powinna odzyskac swoje ziemie. Podobnie jak Syria Wzgorza Golan. Palestyna swoje terytoria, przykladow mozna mnozyc, ale musze uciekac do pracy i nie mam juz czasu. Przyjrzyj sie dobrze co stalo sie Serbii. Otworzono puszke Pandory. Czy wiesz ze do konca swoich dni, bedziesz utrzymywala Kosowo? Kosowo powinno zostac w Serbii, ale podejrzewam, ze nie wiele wiesz o ich historii. Odsylam cie do wydarzen na Polu Kosowkim, gdzie turcy wyrzneli 40 tys serbow, wtedy wroc i kloc sie ze mna! Ciao! Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 camerota 26.03.08, 23:16 camerota napisała: > > Rozsprzedana i rozgrabiona Polske z ktorej ucieklo miliony polakow i > wciaz ucieka! Wlasnie dzieki jarezulowi i calemu Okraglemu Stolowi. Najpierw jaruzel, reszta zlodziei pozniej sie zajmiemy, teraz rozliczamy bandytow. > Panie generale, > zycze powodzenia w tym obrzydliwym procesie. Ja tez, oby pan doczekal wyroku. Zycze dlugich lat w wiezieniu, bo na szubienice to chyba nie mozna liczyc. Mam nadzieje ze te > polskie sepy na uslugach obcych krajow, w koncu zostawia Pana w > spokoju na jaki Pan zasluguje Tusk? On juz dawno zostawil go w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
mathieu13006fr Pluton egzekucyjny??? 26.03.08, 13:45 poszeklu napisał: > Dorazny proces przed sadem wojskowym i zostawic > mu w celi honorowo pistolet z jednym nabojem. > Albo pluton egzekucyjny. Rozumiem ze taka egzekucja lub namowienie do samobojstwa mialoby miec miejsce na Jasnej Gorze (Nienawisci) albo przynajmniej pod jednym z milionow pomnikow JP2 Oto katolycka Polska wcalej krasie Kraj zlotej tolerancji, kraj bez stosow..... I oto jak firma kosciol-kat zgnoila historie Polski w kilka lat, sluzacy wylacznie podzialom i szerzeniu nienawisci. Wielkich ludzi formatu Pana Generala Jaruzelskiego jest w Polsce kilku. A juz na pewno, dzisiaj nikt nie dorasta Mu do piet. Smiesza mnie i przerazaja opinie gowniarzerii internetowej, ktora w stanie wojennym w ogole nie istaniala bo jej rodzice mieli po kilkanascie lat. Pan General jest wzorem honoru, Prawdziwym wzorem - a nie jakas atrapa wzoru w rodzaju jp2 Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: Pluton egzekucyjny??? 26.03.08, 13:57 > Pan General jest wzorem honoru, Prawdziwym wzorem - a nie jakas atrapa wzoru w > rodzaju jp2 Oto ateista w całej swojej krasie, nie wie w co tamten wierzy . A robi wykład o tym ( pomijam fakt że nie ma nic wspólnego z tematem ) jaki to kościół zły i niedobry. Śmieszą mnie ci ludzie którzy życzą mu najgorszego za stan, ale wkurzają mnie ci co mówią że to bohater i człowiek - wzór honoru ... Tacy to dopiero mają nasrane we łbie Odpowiedz Link Zgłoś
mathieu13006fr Re: Pluton egzekucyjny??? 26.03.08, 14:15 zepter91 napisał: > Tacy to dopiero mają nasrane we łbie OK, moze mam "nasrane we lbie" (z jakiej to encykliki twojego bozja JP2? bo nie moge sie doszukac....) Ciagac po trybunalach chorego przeszlo 80-letniego starca, to jest dopiero nie-nasrane we lbie, prawda? Wydawac wyrok w rodzju "plutonu egzekucyjnego" albo namawiania do samobojstwa (pomijam fakt ze to jest karalne) Widzisz dziecko, moze mam "nasrane we lbie" ale ja pamietam jak boli milicyjna palka po glowie i grzbiecie; i wiem co znaczy paszport w jedna strone. Ci ktorzy tu daja upust swojej nienawisci, maja po kilkanascie lat i stan wojenny to dla nich tak samo odlegle jak bajki o pseudo swietym Stanislawie, ktory nie byl zadnym swietym tylko grzmocil zone krola i za to juz wtedy wladza potrafila 'arcy biskupow' postponowac Wynajdz mi choc JEDEN CYTAT z Generala Jaruzelskiego, w ktorym wzywa do mordowania czy do nienawisci. I przejrzyj sobie chocby jedna gazete z dzisiaj: ci wszyscy wielcy antykomunisci z PiSu i pobocznych pluja takim jadem ze caly stan wojenny to jest zero w stosunku do opetania w jakim zyja ci wielcy 'kombatanci' typu Kurski (on w gacie sral w stanie wojennym) czy inni usluzni koniunkturalisci. Jedno jest pewne, ze General Jaruzelski uchornil Polske przed scenariuszem wegierskim czy czechoslowackim, bo Polska splynelaby wtedy krwia. A pozniej, pokojowo umozliwil transformacje. Tak bardzo poszedl na reke, ze pozwolil zniszczyc slady uwiklania 3/4 ffioletowych funkcjonariuszy kosciola-kat. Mierne karykatury ludzkie w rodzaju blizniakow-Kartofli Polskich i im podobni nie sa godni wylizac podeszwy z Generalskiego buta po wdepnieciu w psia kupe. A terazczekam chocby na JEDEN JEDYNY cytat z Generala Jaruzelskiego, w ktorym wzywa do nienawisci. Odpowiem cytatami z Glempa, Rydzyka, Jankowskiego, Kaminskiego, Frankowskiego, i calej reszty tej swoloczy ktora rozkradla i rozprawiczyla Polske w kilka lat robiac z niej folwark watykanu Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: Pluton egzekucyjny??? 26.03.08, 14:45 >OK, moze mam "nasrane we lbie" (z jakiej to encykliki twojego bozja >JP2? bo nie >moge sie doszukac....) Och, kocham to jak jestem wyzywany od katoli bo się nie zgadzam... Żeby było śmieszniej jestem niewierzący . > > Ciagac po trybunalach chorego przeszlo 80-letniego starca, to jest dopiero > nie-nasrane we lbie, prawda? Wydawac wyrok w rodzju "plutonu >egzekucyjnego" Myślę że prawo powinno być równe wobec wszystkich, a nie litować się nad kimś bo "jest taki młody i twórczy" lub "bo za stary" .Nad komórkami raka nikt się tak nie lituje. > Widzisz dziecko, Ach, to tak się zdobywa teraz szacunek w gimnazjach, mówiąc do wszystkich dziecko... > moze mam "nasrane we lbie" ale ja pamietam jak boli milicyjna > palka po glowie i grzbiecie; i wiem co znaczy paszport w jedna strone. > To rozumiem mamy wyłączyć mózg bo tobie też się dostało ? ... alb > o > namawiania do samobojstwa (pomijam fakt ze to jest karalne) Rydzyka też namawiają i co ? Usprawiedliwione bo "katol" ? > Jedno jest pewne, ze General Jaruzelski uchornil Polske przed scenariuszem > wegierskim czy czechoslowackim, bo Polska splynelaby wtedy krwia. Kimże jesteś że tak oceniasz ? Zniżasz się do poziomu tych co życzą mu śmierci... > A pozniej, > pokojowo umozliwil transformacje. Tylko że to nie była pełna transformacja... > Wynajdz mi choc JEDEN CYTAT z Generala Jaruzelskiego, w ktorym wzywa do > mordowania czy do nienawisci. > Podaj mi jeden cytat czyngis chana w którym on wzywa. > I przejrzyj sobie chocby jedna gazete z dzisiaj: ci wszyscy wielcy antykomunisc > i > z PiSu i pobocznych pluja takim jadem ze caly stan wojenny to jest zero w > stosunku do opetania w jakim zyja ci wielcy 'kombatanci' typu Kurski (on w gaci > e > sral w stanie wojennym) czy inni usluzni koniunkturalisci. Masz rację ale widzę drugą stronę która chce wynosić na priedestał Jaruzela ... Kimże jesteście by wydawać takie( bądź inne ) osądy ? > Jedno jest pewne, ze General Jaruzelski uchornil Polske przed scenariuszem > wegierskim czy czechoslowackim, bo Polska splynelaby wtedy krwia. A pozniej, > pokojowo umozliwil transformacje. Kimże jesteś że jesteś pewien ? Widzę tu dokładną analogię do fanatyków : " Powiesić Jaruzela, przedłużył komunizm " > Tak bardzo poszedl na reke, ze pozwolil zniszczyc slady uwiklania 3/4 > ffioletowych funkcjonariuszy kosciola-kat. Pozwolił niszczyć ślady uwikłania WSZYSTKICH... Mierne karykatury ludzkie w rodzaju blizniakow-Kartofli Polskich i im podobni > nie sa godni wylizac podeszwy z Generalskiego buta po wdepnieciu w psia kupe Sam nie jesteś godzien by żyć . > calej reszty tej swoloczy ktora rozkradla i rozprawiczyla Polske w kilka lat > robiac z niej folwark watykanu Haha, rozkradły ją pomioty po PZPR a nie "katolicka zaraza" Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Pluton egzekucyjny??? 26.03.08, 17:54 zepter91 napisał: > Myślę że prawo powinno być równe wobec wszystkich, a nie litować się nad kimś b > o > "jest taki młody i twórczy" lub "bo za stary" . Ale też i nie powinno przeradzać się w narzędzie nękania kogokolwiek przez blisko dwadzieścia lat. > Nad komórkami raka nikt się tak > nie lituje. ???????????????? > To rozumiem mamy wyłączyć mózg bo tobie też się dostało ? Żeby coś wyłączyć, trzeba to najpierw włączyć; a - jeszcze wcześniej - to coś w ogóle mieć... BTW: zawsze mnie cieszy owa pluralis majestatis ("mamy wyłączyć")... > > Jedno jest pewne, ze General Jaruzelski uchornil Polske przed scenariusze > m > > wegierskim czy czechoslowackim, bo Polska splynelaby wtedy krwia. > Kimże jesteś że tak oceniasz ? Zniżasz się do poziomu tych co życzą mu śmierci. Dlaczego całkiem rozsądna i przez wielu podzielana ocena, miałaby być zniżaniem się "do poziomu tych co życzą mu śmierci"? > .. > > A pozniej, > > pokojowo umozliwil transformacje. > Tylko że to nie była pełna transformacja... I to, że nie była ona pełna, to, oczywiście, wina Jaruzelskiego. > > > Wynajdz mi choc JEDENCYTAT z Generala Jaruzelskiego, w ktorym wzywa do > > mordowania czy do nienawisci. > > > Podaj mi jeden cytat czyngis chana w którym on wzywa. Z cytatami z Jaruzelskiego - pół biedy; w końcu wystarczy przekopać się przez szereg publikacji, powiedzmy, z ostatniego dwudziestolecia. Z "czyngis chanem" będzie to niemożliwe, ze względu na odległość czasową, a także - brak zapisów z tamtego okresu. > Masz rację ale widzę drugą stronę która chce wynosić na priedestał Jaruzela ... Jeśli jest taka "strona", to wolno jej mieć własne zdanie, nieprawdaż? > Kimże jesteście by wydawać takie( bądź inne ) osądy ? Kimkolwiek są, to "osądy" wolno im "wydawać"; "takie (bądź inne)", zgodnie z ich własnym przekonaniem. Tyle, że z tych "osądów" nic nie może wynikać. Natomiast wskazane by było, żeby wreszcie instytucja do tego powołana (sąd), po wnikliwym zbadaniu sprawy, przesłuchaniu wskazanych świadków, rozważeniu wszelkich racji za i przeciw, wydała wyrok, pamiętając, że ewentualne wątpliwości należy tłumaczyć na korzyść oskarżonego. > > > Jedno jest pewne, ze General Jaruzelski uchornil Polske przed scenariusze > m > > wegierskim czy czechoslowackim, bo Polska splynelaby wtedy krwia. A pozni > ej, > > pokojowo umozliwil transformacje. > Kimże jesteś że jesteś pewien ? A czy to ważne? Do tego - wcale nie jest odosobniony w swych opiniach. > widzę tu dokładną analogię do fanatyków : " > Powiesić Jaruzela, przedłużył komunizm " A ja niczego takiego nie widzę, natomiast chciałabym wiedzieć, co - Twoim zdaniem - ma piernik do wiatraka? > > > Tak bardzo poszedl na reke, ze pozwolil zniszczyc slady uwiklania 3/4 > > ffioletowych funkcjonariuszy kosciola-kat. > Pozwolił niszczyć ślady uwikłania WSZYSTKICH... Czyżby? To nad czym cały ten IPN ślęczy już od paru dobrych lat? > Mierne karykatury ludzkie w rodzaju blizniakow-Kartofli Polskich i im podobni > > nie sa godni wylizac podeszwy z Generalskiego buta po wdepnieciu w psia k > upe > Sam nie jesteś godzien by żyć . Może się wreszcie znajdzie jakiś niewielki, ale skuteczny "trybunalik ludowy" na takich jak Twój rozmówca, co to śmią mieć inne zdanie niż Ty. Fajnie by było, prawda? > > > calej reszty tej swoloczy ktora rozkradla i rozprawiczyla Polske w kilka > lat > > robiac z niej folwark watykanu > Haha, rozkradły ją pomioty po PZPR a nie "katolicka zaraza" A mnie się wydaje, że - jeśli już - to zrobiono to wspólnymi siłami, przy aktywnym udziale jeszcze jakichś innych cwaniaczków, nie należących ani do "pomiotów po PZPR", ani do "katolickiej zarazy". Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: Pluton egzekucyjny??? 26.03.08, 19:06 >Dlaczego całkiem rozsądna i przez wielu podzielana ocena, miałaby być >zniżaniem >się "do poziomu tych co życzą mu śmierci"? Przez wielu podzielana jest także negatywna ocena... >Może się wreszcie znajdzie jakiś niewielki, ale skuteczny >"trybunalik ludowy" na >takich jak Twój rozmówca, co to śmią mieć inne zdanie niż Ty. Fajnie >by było, >prawda? Była to świadoma riposta, na obrażanie się w dyskusji . > A czy to ważne? Nie no kurna skądże, wcale nie ważne czy uchronił czy nie . > zdaniem - ma piernik do wiatraka Mąkę > Czyżby? To nad czym cały ten IPN ślęczy już od paru dobrych lat? Doczytaj pierwsze słowo . Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Pluton egzekucyjny??? 26.03.08, 19:49 No odpowiedż całkiem katolicka.Przecież generał jak wysyłał Zomo na robotników nie był schorowany. Preferujesz wybaczanie zbrodni ze względu na stan zdrowia zbrodniarza?Każdy morderca tłumaczy sie "siłą wyższą",koniecznością itp.A wyprowadzenie na wszelki wypadek wojska przeciwko rodakom to nie jest przykład wezwania do nienawiści?Mało Ci?To była wg. Ciebie zabawa?Naprawdę stałeś oko w oko ze zmanipulowanym zomowcem z pałą i tarczą ? Nie bełkocz o paszporcie,bo albo pała,albo paszport,to zupełnie inne czasy!A z kurskim i innymi ,to masz rację,ale to już nie ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
janma46 Re: Pluton egzekucyjny??? 26.03.08, 16:20 zepter91 napisał: > > Pan General jest wzorem honoru, Prawdziwym wzorem - a nie jakas atrapa wz > oru w > > rodzaju jp2 > Oto ateista w całej swojej krasie, nie wie w co tamten wierzy . A robi wykład o > tym ( pomijam fakt że nie ma nic wspólnego z tematem ) jaki to kościół zły i > niedobry. > Śmieszą mnie ci ludzie którzy życzą mu najgorszego za stan, ale wkurzają mnie c > i > co mówią że to bohater i człowiek - wzór honoru ... > Tacy to dopiero mają nasrane we łbie ..................................................................... Co za erudycja i elokwencja.Pogratulować brukowej inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Pluton egzekucyjny??? 26.03.08, 16:23 zepter91 napisał: > wkurzają mnie ci > co mówią że to bohater i człowiek - wzór honoru ... > Tacy to dopiero mają nasrane we łbie A co mają "we łbie" ci, którzy w dyskusji używają argumentów, w rodzaju zacytowanego powyżej? Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: Pluton egzekucyjny??? 26.03.08, 17:34 koloratura1 napisała: > zepter91 napisał: > > > wkurzają mnie ci > > co mówią że to bohater i człowiek - wzór honoru ... > > Tacy to dopiero mają nasrane we łbie > > A co mają "we łbie" ci, którzy w dyskusji używają argumentów, w rodzaju zacytow > anego powyżej? A co mają we łbie ludzie którzy wyrywają fragment z kontekstu ? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Pluton egzekucyjny??? 26.03.08, 18:00 zepter91 napisał: > koloratura1 napisała: > > > zepter91 napisał: > > > > > wkurzają mnie ci > > > co mówią że to bohater i człowiek - wzór honoru ... > > > Tacy to dopiero mają nasrane we łbie > > > > A co mają "we łbie" ci, którzy w dyskusji używają argumentów, w rodzaju z > acytow > > anego powyżej? > A co mają we łbie ludzie którzy wyrywają fragment z kontekstu ? Znajdź najpierw takich (tu ich nie widzę), a potem się zastanawiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: Pluton egzekucyjny??? 26.03.08, 19:08 koloratura1 napisała: > zepter91 napisał: > > > koloratura1 napisała: > > > > > zepter91 napisał: > > > > > > > wkurzają mnie ci > > > > co mówią że to bohater i człowiek - wzór honoru ... > > > > Tacy to dopiero mają nasrane we łbie > > > > > > A co mają "we łbie" ci, którzy w dyskusji używają argumentów, w rod > zaju z > > acytow > > > anego powyżej? > > A co mają we łbie ludzie którzy wyrywają fragment z kontekstu ? > > Znajdź najpierw takich (tu ich nie widzę), a potem się zastanawiaj. Ty. Napisałem o tych także co chcą "jedynie sprawiedliwie" sądzić jaruzela Odpowiedz Link Zgłoś
mathieu13006fr Re: Pluton egzekucyjny??? 26.03.08, 19:38 zepter91 napisał: > o tych także co chcą "jedynie sprawiedliwie" > sądzić jaruzela Dlaczego kazesz mi mowic "wojtylidlo" albo "sprosny wikary z Niegowici"? Przeciez General Jaruzelski byl Glowa Panstwa Polskiego. Czy mam wiec, idac sladem twojego 'rozumowania', mowic ze teraz w Polsce urzad Prezydenta sprawuje kaczor? Co do sprawiedliwego osądu, czy jak wolisz osadu "jedynie sprawiedliwego", rozumiem ze poprawne sa wyroki wydawane w wyniku recznego sterowania prukuraturą przez milosnika dziewczynkow, katolika Ziobre? Wiesz ze twoja kraik jest JEDYNY w cywilizowanej czesci Europy gdzie minister jest jednoczesnie zwierzchnikiem prokuratorow? Jak moze byc sprawiedliwy trybunal, skoro pozostaje zawsze wrekach tych ktorzy akurat dorwali sie do koryta? A szczegolnie gdy chodzi o milosnikow dziewczynkow z owlosionymi nogami jak b. premier nota bene...? Czy urzad rzadowy, prezydencki czy obojetnie jakiego szczebla bedzie rozumiany jako trampolina do leczenia swoich wlasnych fobii i antykobiecych strachow jak to ma miejsce w stosunku do pp. Ziobry i Kaczynskiego J., ktorzy sa klasycznymi przykladami teorii Freuda? Tylko dlaczego, do kvy nedzy, za ich osobiste fiksacje ma placic 40-milionowe spoleczenstwo? Wg cieie oczywiscie "jedynie sprawiedliwy" bedzie osąd wydany na aktualne zamowienie przez aktualną STASI czyli IPN, ktory tak ma sie do pamieci narodowej, jak matka kosciol do swiętosci. Gloriae victis, Panie Generale Jaruzelski. Gdyby dzisiejsza obsada palacu prezydenckiego miala choc jedna setna Panskiego poczucia honoru i prawdy, juz dawno dyndalaby na latarniach. Ale, czegoz wymagac od parweniuszow ktorych mimo usilnych prosb nawet wredna UBecja nie chciala ani inwigilowac ani internowac w stanie wojennym. Leczą wiec teraz swoje kompleksy malych czlonkow, jak potrafia, nawet gdy katolicki kaplan opluwa publicznie przed milionami sluchaczy zone polskiego prezydenta. Oto pokaz honoru tzw. prezydenta. Ale tenze sam tzw. prezydent bedzie ciagac po sądach nobliste i jedynego znanego na calej kuli ziemskiej Polaka. Jak widac, napuszona i nadęta smiesznosc przekroczyla limity nie tylko pustki tego nagiego krola z bajki, ale i w ogole granice jakiejs elementarnej przyzwoitosci. Cale szczescie, ze maly, chory na alkoholizm a wiec samotny czlowieczek kalający aktualnie urzad Prezydenta RP, mimo sfory swoich lizodupcow, i tak nigdy nie dorosnie do PIET Generala. Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: Pluton egzekucyjny??? 26.03.08, 20:43 Jakoś się nie oburzacie gdy ktoś mówi kaczor/y Odpowiedz Link Zgłoś
mathieu13006fr Re: Pluton egzekucyjny??? 26.03.08, 22:32 zepter91 napisał: > Jakoś się nie oburzacie gdy ktoś mówi kaczor/y Zepter'91, mow mi po imieniu, jam nigdy nie przynalezalem do zadnej partii ani jej przybudowki - Maciek, Matt, Mathieu czy mathieu13006fr jak wolisz Nie oburzaj sie gdy ktos prezydenta nazywa 'kaczorem' skoro on czy jego blizniak ("nigdy nie bede premierem gdy moj brat bedzie prezydentem") obrzucaja NAS bluzgami ze jestesmy ZOMO ZOMO bilo MNIE w<Gdansku w 80 latach. Nie chce aby dzieci mojego mlodszego brata z PL zyly na strtychu Europy. Chce aby moi rodzice po 50 latach harowki mogli za mierne emerytury kupic pigulki bez moich przekazow z ©Western Union. Zeby ktos mogl kochac i zwiazac sie prawnie; zeby chore kobiety mogly miec dzieci bo jest technika in vitro; zeby rzad budwowal budowal autostrady i pociagi jak w moim kraju gdzie 1.000km przejade w 2 godziny z tgv nie chce wyciagania trupow komuny z grobu, nie jestem nekrofilem niech zyje Kosciol nawte i katolicki, jesli bedzie ROBIC ewangelie a nie polityke prowadzaca do rozrusznikow Oswiecimia profesorow przekazujacych madrosc - sapientia - a nie nienawisc jak JR Nowak nie chce aby moj prezydent przemawial z ambony, ale z majestatu Rzeczypospolitej, broniac katolika, zyda czy masona, bo to sa mieszkancy naszej jednej wspolnej Polski nie chce kraju zemsty, ktory dla zaspokojenia chuci jakichs niewyzytych mlokosow pragnie krwi i stalinowskich pokazowych procesow w sferze ktora swoim rozmaiarem przerasta zdolnosc ich rozumienia. niestawia sie pomnikow zywym, to nigdy w Historii do iczego dobrego nie prowadzilo. nie firmuje sie brudnej politykli szyldem katolickiego glosu w domu, bo czym to zaowocowalo, widac po tzw. bbogatych irozwinietych krajach geograficznego Zachodu. nie pojmuje zatem, ja&ko nieborak umyslowy, dlaczego niektorym agentom kosccioa kat typu Rydzyk, Wielgus Jankowski, radiomaryja itp, az tak bardzo zalezy na SPLUGAWIENIU I Polski, i kosciola jako instytucji, i w ogole chrzescijanstwa katolickiego jako takiego. Powtarzam ujestem czlowiekiem wierzacym w Boga, lecz zdecydowanym antyklerykalista, gdyz nikt tak nie udupil kosciola kat jak jego funkcjonariusze Popatrz na jego obecnych pyskatych, pedofilskich, rozpolitykowanych i wszystkowiedzacych samozwanczych przedstawicieli. Odpowiedzc najdziesz sam, nie watpie. Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Pluton egzekucyjny??? 26.03.08, 23:47 Mierz jedną miarą!Plujesz na obecne władze ,a klękasz przed dyktatorem?Głową państwa był Napoleon,Franco,Hitler,a nawet Petain.Więc ocena władzy chyba jest możliwa. Powiedz Hiszpanom,że Napoleon był wyzwolicielem,to Cię zjedzą razem z paellą.Zamiast logicznie bronić wielkości i niewinności Jaruzelskiego wytykasz pisowcom ich błędy,katolikom wiarę.Mój kraik jak piszesz ,jest moim krajem i tylko mnie i moim krajanom,a nie przypadkowo znającym nasz język i mało historię wolno dyskutować o tym ,kto i kiedy sprzedał ojczyznę,a kto zasłużył na chwalę.A dorastanie do pięt "takiego generała nie jest żadnym osiągnięciem,a już żadną miarą powodem do dumy Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Pluton egzekucyjny??? 26.03.08, 23:51 Klara551, co ty wiesz o tamtych czasach? Widzę ze jesteś nędznie poinformowana a kieruje tobą zemsta, nienawiść i krótkowzroczność. Prawdziwi Polacy już dawno pokazali Polsce plecy a wiesz dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
szasza123 Panie Generale - nie mogą panu wybaczyć wielkości 26.03.08, 14:21 Nagonka na starego, schorowanego człowieka jakim jest pan Generał Wojciech Jaruzelski, za kontrowersyjny czyn sprzed ponad 25 lat, popełniony w stanie wyższej konieczności zagrożenia kraju sowiecką interwencją a nie w celu osobistych korzyści, oskarżenie go o kierowanie "zbrojną grupą przestępczą" - jak jakiegoś mafioza od wymuszeń i haraczy - oto świadectwo naszej nowopolskiej małości i miernoty. Panie Generale, obawiam się że czeka pana los margrabiego Wielopolskiego - a historia i rodacy docenią pana dalekowzroczność obiektywnie dopiero wiele lat po pana śmierci, niemniej jednak dziękuję Panu. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Panie Generale - nie mogą panu wybaczyć wielk 26.03.08, 14:57 hehe, dobre, dobre, jeszcze sobie powieś jego obrazek na ścianie i zacznij się do niego modlić. Biedny schorowany człowiek, jakoś jak on decydował o losie biednych schorowanych ludzi to nie brał tego pod uwagę, nic go nie obchodziło, był bez karny, i tak się czuł. Teraz może pomniki mu postawcie, bo biedny schorowany stał się ofiarą wymiaru sprawiedliwości, szasza nie kpij sobie, wszyscy wiedzą jak było. twoja małość i miernota za to jest nieskończona, stan wyższej konieczności.. hehehe weź się puknij w łeb Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: Panie Generale - nie mogą panu wybaczyć wielk 26.03.08, 15:08 4g63 napisał: > hehe, dobre, dobre, jeszcze sobie powieś jego obrazek na ścianie i zacznij się > do niego modlić. Biedny schorowany człowiek, jakoś jak on decydował o losie > biednych schorowanych ludzi to nie brał tego pod uwagę, nic go nie obchodziło, > był bez karny, i tak się czuł. Teraz może pomniki mu postawcie, bo biedny > schorowany stał się ofiarą wymiaru sprawiedliwości, szasza nie kpij sobie, > wszyscy wiedzą jak było. twoja małość i miernota za to jest nieskończona, stan > wyższej konieczności.. hehehe weź się puknij w łeb Zaraz odpowie ci że nie żyłeś w tamtych czasach .Ciekawe co powie "fanatycznemu katolowi" - Popiełuszce... Odpowiedz Link Zgłoś
mathieu13006fr Pan General Jaruzelski a Popieluszko 26.03.08, 15:19 zepter91 napisał: > Zaraz odpowie ci że nie żyłeś w tamtych czasach . > Ciekawe co powie "fanatycznemu > katolowi" - Popiełuszce... Co to ma do rzeczy?! Popieluszko byl politykiem /miernej klasy/, krzykaczem ktory wielokrotnie lamal to co slubowal - posluszenstwo swoim przelozonym. Wyszynski nigdy sobie nie pozwolil na tolerowanie wybrykow ze strony swoich pracownikow tzw. ksiezy; niestety Glemp a Wyszynski to mniej wiecej syrenka i ferrari Co do Popieluszki, coz, kto sieje wiatr zbiera burze. Albo jest sie ksiedzem : do spowiadania, do mszy, do tlumaczenia biblii, do niesienia pomocy duchowej Albo tez jest sie politykiem i wtedy trzeba sie liczyc z konsekwencjami. Dzwine tez, ze za te bezsensowna smierc tego politykiera w sutannie oskarza sie Pana Generala Jaruzelskiego bo byl 'komunista'. Osobisty przyjaciel JP2, Pinochet, wyrznal po uprzednich wymyslnych torturach tysiace osob bez sadu, w tym przeszlo 80 ksiezy i zakonnikow katolickich. To jakos nie przeszkodzilo - tylko w Przywislanskim Kraiku - zrobic z tego ludobojcy prawdziwego bozka, ktoremu dzisiejsi ministrowie tzw. prezydenta RP wozili ryngrafy z Matka Boska jasnogorska. Azali Popieluszke bolalo mocniej? Umarl nieco bardziej? Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: Pan General Jaruzelski a Popieluszko 26.03.08, 15:27 > Albo jest sie ksiedzem : do spowiadania, do mszy, do tlumaczenia biblii, do > niesienia pomocy duchowej > > Albo tez jest sie politykiem i wtedy trzeba sie liczyc z konsekwencjami. Chyba to nie jest polityka jak się kogoś morduje ? Ale cóż, sam potwierdzasz swoje oksymoroństwo narzekając 4 liniki niżej na pinocheta. Odpowiedz Link Zgłoś
mathieu13006fr Re: Pan General Jaruzelski a Popieluszko 26.03.08, 16:56 zepter91 napisał: > swoje oksymoroństwo narzekając 4 liniki > niżej na pinocheta. Pinochet lata mi kolo d..y podobnie jak jego protektor i osobisty przyjaciel papiez Wojtyla, przyjaciel ludobojcy. jp2 przyjmowal go na osobistych audiencjach z malzonka (pinocheta znaczy, panowie w sukienkach wola dziewczynkow) lacznie 7 /siedem/ razy. Pinochet wydal ROZKAZ torturowania i mordowania obywateli swojego kraju. W tym niecale 80 duchownych - ksiezy i zakonnikow. Zamach stanu jakiego sie dopuscil z bratnia pomoca watykanu za pieniadze CIA, wykorzystal do zgromadzenia ogromnej fortuny osobistej. Pan General Jaruzelski takiego rozkazu nie wydal. Gdyby rzeczywiscie byl potworem jakim Go chca tu niektorzy przedstawic, nie pozwolilby na sad nad mordercami krzykacza w sutannie jakim byl Jerzy Popieluszko. Tzw. wolna Polska (buahahaha) ustami i rekoma kryminalistow z PIS, w tym blizniakow Kartofli Polskich, upokarzala i upokarza byla Glowe Panstwa odbierajac medale, renty, obcinajac emerytury itp. Ja wiedziony swietlanym przykladem arcykatolickich Kartofli Polskich w ich wlasny sposob odnosze sie zatem do obecnej glowy Panstwa, najwiekszej pomylki w nowoczesnej historii. Kaczka nie powinna uczyc Orla, jak powinno sie fruwac. Do obecnegoy p/o Prezydenta, Durnia i Kartofla Polskiego, ktory niegodzien jest sluzyc za wycieraczke przywoitym ludziom : "spieprzaj, dziadu!" Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Panie Generale - nie mogą panu wybaczyć wielk 26.03.08, 18:05 4g63 napisał: > wszyscy wiedzą jak było. twoja małość i miernota za to jest nieskończona, stan > wyższej konieczności.. hehehe weź się puknij w łeb A ty, przejrzyj sondaże, w których zdecydowana większość wyraża opinię, że stan wojenny był uzasadniony. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Panie Generale - nie mogą panu wybaczyć wielk 27.03.08, 13:19 Skąd ta pewność, że Ruscy nie wkroczyliby razem z armiami naszych sąsiadów? To nie musiało mieć miejsca w grudniu 81. Równie dobrze mogło to się stać w maju 82. Przecież Ruscy nie pozwoliliby sobie na zablokowanie armii w NRD i uwiezienie tego co stacjonowało na Dolnym Śląsku. Kto w to wątpi jest zwyczajnie głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
pissonu Byłeś u psychiatry? 26.03.08, 17:07 zasza123 napisał: > > Nagonka na starego, schorowanego człowieka jakim jest pan Generał >Wojciech Jaruzelski, za kontrowersyjny czyn sprzed ponad 25 lat, >popełniony w stanie wyższej konieczności zagrożenia kraju sowiecką >interwencją a nie w celu osobistych korzyści, oskarżenie go o >kierowanie "zbrojną grupą przestępczą"-jak jakiegoś mafioza od >wymuszeń i haraczy - oto świadectwo naszej nowopolskiej małości i >miernoty. Nie ośmieszaj się idioto! > Panie Generale, obawiam się że czeka pana los margrabiego > Wielopolskiego - a historia i rodacy docenią pana dalekowzroczność > obiektywnie dopiero wiele lat po pana śmierci, > niemniej jednak dziękuję Panu. Ja też, ale wpierw bez kontrowersji na SZAFOT! www.wilsoncenter.org/index.cfm?topic_id=1409&fuseaction=va2.document&identifier=5034F0E6-96B6-175C-9F306C01399CA7C4&sort=Collection&item=1980-81%20Polish%20Crisis www.wilsoncenter.org/index.cfm?topic_id=1409&fuseaction=va2.browse&sort=Collection&item=1980-81%20Polish%20Crisis Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Byłeś u psychiatry? 26.03.08, 18:13 Twoje argumenty, pissonu, są PORAŻALCE. A jakie "merytoryczne"! Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: Byłeś u psychiatry? 26.03.08, 19:07 koloratura1 napisała: > Twoje argumenty, pissonu, są PORAŻALCE. A jakie "merytoryczne"! Wasze NIEWIELE lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 sasza 26.03.08, 23:18 Dziecko, za caloksztalt. jakie zycie taka smierc powinna byc, niestety zapewne nawet w wiezieniu nie zdechnie... szasza123 napisał: > > Nagonka na starego, schorowanego człowieka jakim jest pan Generał Wojciech > Jaruzelski, za kontrowersyjny czyn sprzed ponad 25 lat, popełniony w stanie > wyższej konieczności zagrożenia kraju sowiecką interwencją a nie w celu > osobistych korzyści, oskarżenie go o kierowanie "zbrojną grupą przestępczą" - > jak jakiegoś mafioza od wymuszeń i haraczy - oto świadectwo naszej nowopolskiej > małości i miernoty. > > Panie Generale, obawiam się że czeka pana los margrabiego Wielopolskiego - a > historia i rodacy docenią pana dalekowzroczność obiektywnie dopiero wiele lat p > o > pana śmierci, niemniej jednak dziękuję Panu. Odpowiedz Link Zgłoś
pissonu Lecz się debilu! 26.03.08, 17:00 mathieu13006fr napisał: > Rozumiem ze taka egzekucja lub namowienie do samobojstwa mialoby > miec miejsce naJasnej Gorze (Nienawisci) albo przynajmniej pod >jednym z milionow pomnikow JP2 Lecz się debilu! www.wilsoncenter.org/index.cfm?topic_id=1409&fuseaction=va2.document&identifier=5034F0E6-96B6-175C-9F306C01399CA7C4&sort=Collection&item=1980-81%20Polish%20Crisis > Oto katolycka Polska wcalej krasie > Kraj zlotej tolerancji, kraj bez stosow..... Bandytów takich ajk Jaruzelski i Kiszczak za morderstwa za czasów PRLu się wieszało a nie tolerowało! > I oto jak firma kosciol-kat zgnoila historie Polski w kilka lat, >sluzacy wylacznie podzialom i szerzeniu nienawisci. > Wielkich ludzi formatu Pana Generala Jaruzelskiego jest w Polsce > kilku. A juz na pewno, dzisiaj nikt nie dorasta Mu do piet. A co te jego pięty wisza na iglicy pałacu Kultury i Nauki imienia Stalina w Warszawie? > Smiesza mnie i przerazaja opinie gowniarzerii internetowej, ktora w > stanie wojennym w ogole nie istaniala bo jej rodzice mieli po > kilkanascie lat. > Pan General jest wzorem honoru, Prawdziwym wzorem - a nie jakas > atrapa wzoru wrodzaju jp2 Jeżeki Jaruzelski jest prawdziwym wzorem honoru to niech sie przyzna zeod 1947 roku był agentem KGB pod pseudonimem "Wolski"! I niech wreszczie sie przyzna ze to on wzywał moskwę do wkroczenia do polski aby chronic swoja dupe! Niech ten bandzior wresszczie sie przyzna ze pytał sie Supreeme Soviet czy pozwolili by aby Chińczycy mu "pomogli"! Copyright 2008, The Woodrow Wilson International Center for Scholars. Woodrow Wilson International Center for Scholars Ronald Reagan Building and International Trade Center One Woodrow Wilson Plaza 1300 Pennsylvania Ave., NW Washington, DC 20004-3027 T 202/691-4000 www.wilsoncenter.org/index.cfm?topic_id=1409&fuseaction=va2.browse&sort=Collection&item=1980-81%20Polish%20Crisis Odpowiedz Link Zgłoś
mathieu13006fr Re: Lecz się debilu! 26.03.08, 17:26 pissonu napisał: > Lecz się debilu! U arcy biskupa Petza ? u TW Wielgusa ? U TW Szejka alias kanonik hrabia biznesmen von Jankowski? u kryminalisty Rydzyka? Idz dziecko w pokoju. A linki do jakichs nazistowskich instytucyjek mozesz sobie darowac. sram-w-to subito ! Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: Lecz się debilu! 26.03.08, 17:36 mathieu13006fr napisał: > pissonu napisał: > > > Lecz się debilu! > > > U arcy biskupa Petza ? u TW Wielgusa ? U TW Szejka alias kanonik hrabia > biznesmen von Jankowski? > > u kryminalisty Rydzyka? > > Idz dziecko w pokoju. > > A linki do jakichs nazistowskich instytucyjek mozesz sobie darowac. > > sram-w-to subito ! Och, no tak, dzięki że przypomniałeś nam że wyzwać tego z kim się nie zgadzasz można nie tylko od katoli ale i od nazistów. Odpowiedz Link Zgłoś
mathieu13006fr Re: Lecz się debilu! 26.03.08, 17:41 zepter91 napisał: > Och, no tak, dzięki że przypomniałeś nam > że wyzwać tego z kim się nie zgadzasz > można nie tylko od katoli ale i od nazistów. Jakos nie zauwazylem twojego sprzeciwu, kiedy ktos tu wzywal pluton egzekucyjny. Znaczy to, ze pochwalasz mord w Katyniu. Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: Lecz się debilu! 26.03.08, 19:02 mathieu13006fr napisał: > zepter91 napisał: > > > > Och, no tak, dzięki że przypomniałeś nam > > że wyzwać tego z kim się nie zgadzasz > > można nie tylko od katoli ale i od nazistów. > > > > Jakos nie zauwazylem twojego sprzeciwu, kiedy ktos tu wzywal pluton egzekucyjny > . > > Znaczy to, ze pochwalasz mord w Katyniu. NIGDY ALE TO NIGDY KU.. NIE POPIERAŁEM ZBRODNI KATYŃSKIEJ Odpowiedz Link Zgłoś
mathieu13006fr Re: Lecz się debilu! 26.03.08, 20:05 zepter91 napisał: > NIGDY ALE TO NIGDY KU.. NIE POPIERAŁEM > ZBRODNI KATYŃSKIEJ nie krzycz. nie zrobie ci nic zlego, chce z toba najzwyklej dyskutowac. wiem, nie jestes tego zwykly, ale to owoc twoich pogladow. fakt, nie napisalesnigdzie ze jestes zwolennikiem zbrodni katynskiej, ale jednoczesnie podpisujesz sie oburacz pod wypowiedziami kogos kto takie rozwiazanie popiera jezeli mozna wystawic Jaruzelskiego przed peleton egzekucyjny bez sadu i innych pieszczot wstepnych, to dlaczegoz nie mozna bylo tego zrobic z innymi w Katyniu? kula w leb polskiemu kulakowi kula w leb jaruzelowi kula w leb ksiedzu z Chile bo bronil biednych kula w leb dziecku z Rwandy bo nie jest Tutsi kula w leb bo zyd, a nie Polak kula w leb bo nie slucha Belzebuba z Torunia kula w leb bo po lekturze Wyborczej oglada TVN kula w leb bo w lozku robi nie jak chce kosciol dokad tak?? dlugo jeszcze?? mowia tu i owdzie, ze Polska to najbardziej katolicki kraj w tzw. Europie, bo nawet zapyziale Portugalia czy Irlandiaprzejrzaly w koncu na oczy ze mozna zyc NORMALNIE i jakos nikomu z tego krzywda sie nie dzieje. A wiec, choc pisales sam ze jestes ateista - ja wierze gleboko w Boga - jak ta arcy, super hiper katolicka Polska pokazuje NIE deklaracjami ale CZYNAMI swoj katolicyzm? Pisze z daleka bo mnie rowniez stan wojenny i prawa Jaruzelskiego daly onegdaj paszport w jedna strone. Bylem mlody, chcialem dobrze, naprawde. Dzisiaj wiec zyje tym czym karmia tutejszych autochtonow media. A wiec, Polska to kraj arcykatolicki, zgoda w kazdej stacji Ale, jako owoc codziennosci, Polska tutaj to - antysemityzm, homofobia, klerykalizm, i oplywajace w zloto nowe koscioly i palace ich excelencyj. 4 miliony tych polskich europejczykow zyje ponizej biologicznej granicy przetrwania. Co 3e dziecko je tylko 2 gorace posilki w tygodniu. 2 rodziny na 10 stac na tygodniowe wakacje. Rozumiem ze p. Rydzyk wstaje o 4 rano, zapieprza 4 kilometry na autobus i haruje w fabryce z mlotkiem szalu, za 1.000 zlotychn za ktore musi wyzywic rodzine, zapewnic szkoly i leczenie, zaplacic rachunki.......... Jak na razie, ma rachunki na grube miliony euro "na Stocznie", jedyny dorobek zycia tylu ludzi ktorzy zyja w nedzy; a jedyna proba rozliczenia - co mowie! proby rozliczenia - zakonczyla sie wypadkiem w nieustalonych okolicznosciach, zginal czlowiek ktory zaczal zadawac zbyt wiele niewygodnych pytan, prokuratura na fioletowym pasku umorzyla, wszak niska szkodliwosc, niech nazista z Torunia nadaje pelną parą niczym dymy Oswiecimia w okresie swojej glorii.... tu pomnik JP2, tam aleja JP2..... w wielkanoc, poczytaj sobie, kazania pasterzy swietej matki kosciola: ile kazan bylo teologicznych, o wierze, o zmartwychwstaniu? zadne. byly za to kazania o ksiedzu Andrzeju, o wrednej Wyborczej, o masonach, o zydach i pedalach, o ratyfikacji parlamentranej jakiegos protokolu oczywiscie to jest glowne zadanie ich excelencyj bo my Nartod ich wybralismy i myNartod ich w nastepnych wyborach rozliczymy :) a tymczasem coz, rzucmy motlochowi 'Jaruzela' na pozarcie, prezydencki klip nie wypalil, Kurski powinien wrocic na doksztalty u swego madrzejszego brata w GW ;) i bardziej niz Jezusa i Maryje, widze dzisiaj Jerzego Urbana, choc to cierpka konstatacja ze to onakurat okazal sie fundamentem tej 4 Rzeczypospolitej - ze oni sie zawsze wyzywia, a motloch niech sie martwi zapytaj sie emeryta, jak ocenia Jaruzelskiego, kiedy w aptece nie stac go na polowe lekow bo to to cala jego renta za pol wieku budowania tego Kraju. Jego wina? Jaruzelskiego wina? A co byloby, gdyby on stanu wojennego nie wprowadzil wtedy? Nie pisz tylko z perspektywy twych -nastu lat. Byly demoludy, mur w Berlinie, byla ubecja i Wojtyla w kapiacych zlotem palacach. Weszly by bratnie armie, sady wojenne wydawalyby wyroki na awanturnikow z Solidarnosci w trybie natychmiastowym z egzekucja tuz po wyroku bez mozliwosci apelacji, chyba ze po rosyjsku. Polowe klechow by wyrznieto, tylko prymas GLEMP oacalaby przygarniety przez jakas ambasade, jak Midnszenty w Budapeszcie, ten sam prymas Wegier ktorego na lamach PZPRowkiej prasy i ksiazek opluwal i wyzwyal dzisiejszy Goebbels radiamaryja, "profesor" JR Nowak widzisz wszystko nie jesttakie latwe jak sie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Lecz się debilu! 26.03.08, 20:13 mathieu13006fr można Cie zapytać gdzie rzuciły cię losy? Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: Lecz się debilu! 26.03.08, 20:42 Nie mam zamiaru czytać o kościele. Co do jaruzela, chcę by miał rzetelny proces, na który każdy człowiek który każdy człowiek podejrzewany o popełnienie przestępstwa powinien mieć Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Lecz się debilu! 26.03.08, 21:01 W każdym demokratycznym kraju powinno się gwarantować niezależny, sprawiedliwy proces każdemu. Ten proces powinien być prowadzony pod szczególna obserwacja międzynarodowych niezależnych obserwatorów z światkami tamtych czasów z całego świta. Właśnie taki proces (domyślam się tego) żąda pan generał Wojciech Jaruzelski. Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: Lecz się debilu! 26.03.08, 22:17 nie-tak napisała: > W każdym demokratycznym kraju powinno się gwarantować niezależny, sprawiedliwy > proces każdemu. Ten proces powinien być prowadzony pod szczególna obserwacja > międzynarodowych niezależnych obserwatorów z światkami tamtych czasów z całego > świta. Właśnie taki proces (domyślam się tego) żąda pan generał Wojciech Jaruze > lski. Zgadzam się, ja go pochwaliłem za to , a jeszcze zostałem zbesztany że nie chcę by miał pomnik, i że nie wychwalam go ponad obecną/byłą władz Odpowiedz Link Zgłoś
mathieu13006fr Re: Lecz się debilu! 26.03.08, 22:57 zepter91 napisał: > Zgadzam się, ja go pochwaliłem za to , a jeszcze > zostałem zbesztany że nie chcę by miał pomnik, > i że nie wychwalam go ponad obecną/byłą władze po 1e primo, Generlowi nalezy sie wiecej pomnikow niz bozkowi JP2, nota bene ten ostatni byl au courant stanu wojennego wlasnie DZIEKI Generalowi, na 10 dni przedtem Ilu ludziom zatem bozek JP2 pozowlil uniknac np. internowania? Nie mowie o pp Kaczynskich, miernota nigdy nie interesowala SBecji:) obaj panny przezy(u)li stan wojenny wiepelklu mamusinych sukienek glaszczac kotka. Pod rewolucje zawsze cos sie podczepi. To jak przy wyproznianiu szamba, zawsze jakies szczegolne g..no zatka rure. Ale, jako rzcze nowoczesny i boski zaratustra, nie matakiej rury ktorej nie mozna odetkac :) speranza :) Wychwalac naprawde to moze tylko Historia, i to nie ta pisana na platne zamowienie pp Kaczysnkich przez policje polityczna zwana IPN skad wyciaga sie teczki na zamowienie polityczne uwazam tez iz Generalowi Jaruzelskiemu niepotrzebne sa pomniki: to nie Wojtyla, nie ten sort Czlowieka...! General ma pomnik w sercach ludzi, a na pomniki jp2 za pare lat srac beda tylko golebie, biedaki podrozne, jak dzisiaj na glowice papieza z Kremla, Stalina. I nikt sie nie upomni, procz mnie. + Odpowiedz Link Zgłoś
mathieu13006fr Re: Lecz się debilu! 26.03.08, 22:47 zepter91 napisał: > Nie mam zamiaru czytać o kościele. Polityka strusia, wiec przygotyj d..e, bo najelpiej wieszze bez kosciola kat NIC w Polsce poowjennej sie nie dokonalo > Co do jaruzela, chcę by miał rzetelny proces > na który każdy człowiek który każdy człowiek > podejrzewany o popełnienie > przestępstwa powinien mieć ... i oczywiscie wierzysz, ze proces na materialach spreparowanych przez Kaminskiego czy przez IPN na polecenie Kartofla, bedzie mial proces "rzetelny"........ moj Boze drogi....... tyles wiary polozyl w ludzka wolnosc, masz teraz, znierja owoce......... tych ktorzy Cie wzywaja przy okazji swiecenia dworcowego kibla, o ile jeszcze taki ostal w tzej przechrzczonej, zachrzczonej i nadchrzonej Polsce w ktorej znajdziesz przeszlo 80 tysieyc pomnikow JP2, a tylko 19.400 koscioow i kaplic.............. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Lecz się debilu! 26.03.08, 22:56 mathieu13006fr, sadze ze dawno, dawno w Polsce nie byleś a wiesz dlaczego? Katolicyzm w polskim wydaniu nie jest równy katolicyzmowi na zachodzie, tak samo i polscy duchowni nie są równi duchownym na zachodzie. W Polsce nie idę chętnie do kościoła mimo ze jestem osoba wierząca. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Lecz się debilu! 26.03.08, 18:18 Skoro masz(?) argumenty, to dlaczego jesteś chamem? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright na wszelki przypadek jedno i drugie jednocesnie 26.03.08, 13:47 Odpowiedz Link Zgłoś
piokli Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 26.03.08, 14:03 Niech spełnią jego 3 życzenia i wyrok! Odpowiedz Link Zgłoś
mracek Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 26.03.08, 14:29 Kto ze zwykłych ludzi może ocenić, co wtedy mogło nastąpić? Czy miał Jaruzelski powody, żeby się obawiać interwencji ZSRR, skoro taka interwencja nastąpiła w 1956 (Węgry), w 1979 (Afganistan) oraz nieco ulepszona wersja w 1968 (razem z innymi państwami Układu Warszawskiego w Czechosłowacji)? Czemu dwa lata po ostatniej interwencji nagle mógłby myśleć, że następnej nie będzie? Interwencja w Polsce nie byłaby taka sielankowa jak w Czechosłowacji. Co mógł Jaruzelski zrobić w 1981 r.? Jakie miał możliwości? Mógł nie działać (wtedy prawdopodobnie nastąpiłaby interwencja z zewnątrz), mógł iść drogą Ceausescu (wiemy, jaka była końcówka jego reżimu) lub Albanii (nie wiadomo jednak, czy ZSRR by pozwolił na takie scenariusze, bo to by go osłabiało). Więc jakie możliwości były? Ale trzeba to rozpatrywać w całości, nie można pominąć sytuacji międzynarodowej (obawy komunistów sąsiednich państw - NRD, CSRS lub też Bułgarii), Zachodu (który sobie życzył przede wszystkim spokoju, żadnych długotrwałych zamieszek) itp. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Zblzaja sie Sadne Dni, ale nie tylko Jaruzela 26.03.08, 15:11 ====================================== Jezeli z lawy oskarzonych zaczna padac FAKTY tamtego okresu, to efekt procesu bedzie zupelnie odwrotny od zamierzonego. Pod warunkiem oczywiscie, ze opinia spoleczna bedzie mogla je w oryginalnym brzmieniu uslyszec. Panu Jaruzelskiemu chyba juz nie powinno zalezec na zachowaniu dyplomatycznej elegancji. Od tamtych czasow uplynejo ponad 25 lat, a wiek glownego oskarzonego powinien sklonic go do jasnego przedstawienia prawdy. Nie ma co czekac, to chyba jedyna i ostatnia szansa, zeby miliony rodakow uslyszelo to, co wielu wie od dawna albo po latach zrozumialo. Ponad wymiarowym jest takze pragnienie do nawiazania sytuacji w Polsce po 1989 roku, ale to juz by bylo za duzo szczescia. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 26.03.08, 16:38 "- Odpowiedzialność za stan wojenny biorę na siebie - powiedział przed sądem Jaruzelski. Powtórzył, że w jego przekonaniu stan wojenny był ocaleniem narodu przed katastrofą i jednocześnie przeprosił za jego ofiary. Poinformował także, że w czwartek ma zaplanowany zabieg kardiologiczny." Jak widac mozna (i trzeba) pokazac wspolczesnie rzadzacym (juz kilku kolejnym ekipom miernot intelektualnych i moralnych) jak wyglada honor. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 26.03.08, 16:41 Dla Jaruzelskiego jest tylko jedno miejsce - to przed plutonem egzekucyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne niewazne czy mial racje 26.03.08, 16:54 czy jej nie mial, wielu, wielu ludzi byc moze postapilo by tak samo, nigdy nie wiadomo bylo w tamtych czasach jak ruskie pomioty zareaguja, a polscy decydenci w tamtych czasach tez przed ruskimi portkami trzesli, wiec dajcie spokoj staremu czlowiekowi co stoi nad grobem, przeszlo, minelo, swiat idzie do przodu nawet w Afryce, a w Polsce zyje sie ciagle w gownie przeszlosci Odpowiedz Link Zgłoś
pissonu wazne że Wolski nigdy nie miał racji - kłamał 26.03.08, 17:10 pies_na_prawizne napisał: > czy jej nie mial, wielu, wielu ludzi byc moze postapilo by tak samo, > nigdy nie wiadomo bylo w tamtych czasach jak ruskie pomioty > zareaguja, a polscy decydenci w tamtych czasach tez przed ruskimi > portkami trzesli, wiec dajcie spokoj staremu czlowiekowi co stoi nad > grobem, przeszlo, minelo, swiat idzie do przodu nawet w Afryce, a w > Polsce zyje sie ciagle w gownie przeszlosci Wiadomo, wiadomo ale trzeba znac jezyki aby sobie poczytac! Psy czytac niestety nie potrafia! www.wilsoncenter.org/index.cfm?topic_id=1409&fuseaction=va2.document&identifier=5034F0E6-96B6-175C-9F306C01399CA7C4&sort=Collection&item=1980-81%20Polish%20Crisis www.wilsoncenter.org/index.cfm?topic_id=1409&fuseaction=va2.browse&sort=Collection&item=1980-81%20Polish%20Crisis Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: wazne że Wolski nigdy nie miał racji - k 26.03.08, 17:38 > pies_na_prawizne napisał: Uch , czasami żałuję że ja jakoby jestem w "centrum " jeżeli chodzi o poglądy. Ale widzę że pan nie potrafi sobie nawet samodzielnie nicka wymyśleć Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: czerwony pies 26.03.08, 19:01 pies_na_prawizne napisał: > czy jej nie mial, wielu, wielu ludzi byc moze postapilo by tak samo, > nigdy nie wiadomo bylo w tamtych czasach jak ruskie pomioty > zareaguja, a polscy decydenci w tamtych czasach tez przed ruskimi > portkami trzesli, wiec dajcie spokoj staremu czlowiekowi co stoi nad > grobem, przeszlo, minelo, swiat idzie do przodu nawet w Afryce, a w > Polsce zyje sie ciagle w gownie przeszlosci Jedna czerwona hiena zawsze bedzie bronic drugiej czerwonej hieny. Ponoc takie jest prawo natury! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne [...] 26.03.08, 22:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Marzenia... 26.03.08, 18:26 wet3 napisał: > Dla Jaruzelskiego jest tylko jedno miejsce - to przed plutonem > egzekucyjnym. A najszybciej go tam postawi jakiś post-bolszewicki Trybunał Ludowy... Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 26.03.08, 19:04 wet3 napisał: > Dla Jaruzelskiego jest tylko jedno miejsce - to przed plutonem > egzekucyjnym. ========================================= Ale chyba jako dowodca, wskazujacy szabla cel, na takich idiotow, jak Ty. Szkoda, ze tak wlasnie nie postapil przed stanem wojennym. Nie trzeba by bylo go po prostu wprowadzac. Spadloby kilkadziesiat lbow, i bylby spokoj. Tyle, ze nie mielibysmy Bialego Tatki, Noblisty skakajacego lodzia przez plot i parudziesieciu uwlaszczonych na prywatyzacji oligarchow, radosnej wolnosci, dostatku i dobrobytu. No i przeuroczej sceny politycznej, gdzie dwoch pogrobowcow etosu udaje, ze sie kloci. A durna gawiedz skacze sobie na forach do gardel i zre sie, jakby mieli o co. Decyzje i tak zapadaja nad Potomakiem, ale chociaz jest i radosnie, i smutno. Odpowiedz Link Zgłoś
pissonu Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego wyroku 26.03.08, 17:12 kijwoko napisał: > "- Odpowiedzialność za stan wojenny biorę na siebie - powiedział przed sądem > Jaruzelski. Powtórzył, że w jego przekonaniu stan wojenny był ocaleniem narodu > przed katastrofą i jednocześnie przeprosił za jego ofiary. Poinformował także, > że w czwartek ma zaplanowany zabieg kardiologiczny." > > > Jak widac mozna (i trzeba) pokazac wspolczesnie rzadzacym (juz kilku kolejnym > ekipom miernot intelektualnych i moralnych) jak wyglada honor. Ten bandzior przyparty do muru nie stawiał oporu! www.wilsoncenter.org/index.cfm?topic_id=1409&fuseaction=va2.document&identifier=5034F0E6-96B6-175C-9F306C01399CA7C4&sort=Collection&item=1980-81%20Polish%20Crisis www.wilsoncenter.org/index.cfm?topic_id=1409&fuseaction=va2.browse&sort=Collection&item=1980-81%20Polish%20Crisis Odpowiedz Link Zgłoś
pissonu Jaruzelski chce szybkiego, jawnego procesu, wyroku 26.03.08, 17:14 poszeklu napisał: > Dorazny proces przed sadem wojskowym i zostawic > mu w celi honorowo pistolet z jednym nabojem. > Albo pluton egzekucyjny O nie nich gnije w celi na Rakowieckiej, tam gdzie UBecy umeczyli Nila!! www.wilsoncenter.org/index.cfm?topic_id=1409&fuseaction=va2.document&identifier=5034F0E6-96B6-175C-9F306C01399CA7C4&sort=Collection&item=1980-81%20Polish%20Crisis www.wilsoncenter.org/index.cfm?topic_id=1409&fuseaction=va2.browse&sort=Collection&item=1980-81%20Polish%20Crisis Odpowiedz Link Zgłoś
mathieu13006fr Re: Jaruzelski chce szybkiego, jawnego procesu, w 26.03.08, 17:38 pissonu napisał: > O nie nich gnije w celi na Rakowieckiej, > tam gdzie UBecy umeczyli Nila!! Jak widac po zawartosci obecnego palacu prezydenckiego, UB zameczyli za malo. Olali robote i teraz trzeba scierpiec do konca kadencji Kartofla i Durnia Polskiego. Ale coz: Kartoflami nawet UBecja sie nie interesowala, taki juz wtedy przedstawiali "potencjal" :) a stan wojenny w sukienkach mamusi spedzony na glaskaniu kotka i dziewczynkow, jak mawial sp. hrabia Waldorff.... Oczywiscie w tej celi ktora proponujesz dla najwiekszego Polaka w powojennej historii, bedzie z 10 pomnikow bozka pedofilow JP2, z 7 ryngrafow matki boskiej z jasnej gory nienawisci i obowiazkowa komunia swieta od 'ksiedza Andrzeja'.... ze szczekaczki poplynie katolicki glos w waszych domach wzywajacy radosnie do "zalania mordy kwasem" oraz inne wyziewy z koscielnej kloaki pesudo-ojca Rydzyka, ktoremu w koncu ktos powinien zafundowac zawody w plywaniu jak pewnemu innemu krzykaczowi-politykierowi w sutannie. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: Jaruzelski chce szybkiego, jawnego procesu, w 26.03.08, 17:42 pissonu napisał: poszeklu napisał: Obaj piszą bzdury. Zapewne to bardzo młodzi ludzie ot tak gdzieś wnuki pokolenia II w.światowej. Nie sądzę żeby obaj darzyli należnym szacunkiem nie tylko dziadków ale i swoich rodziców :-( Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: Jaruzelski chce szybkiego, jawnego procesu, w 26.03.08, 17:49 2berber napisał: > pissonu napisał: > poszeklu napisał: > > Obaj piszą bzdury. Zapewne to bardzo młodzi ludzie ot tak > gdzieś wnuki pokolenia II w.światowej. > Nie sądzę żeby obaj darzyli należnym szacunkiem > nie tylko dziadków ale i swoich rodziców :-( Bardzo konstruktywna puenta, szczególnie dla tych co się chwalą że przeżyli stan wojenny. (A pewnie mieli po 10 lat ) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Jaruzelski chce szybkiego, jawnego procesu, w 26.03.08, 18:14 Dopiero się tu widzi jak ciemnocie wychodzi słoma z botów, zero wiadomości ale mściwe gęby wielkie. Przeczytajcie sobie książkę Zbigniewa Brzezińskiego w której są opisane tamte czasy, wtedy rozjaśni się wam coś niecoś w głowach. Bardzo dobrze ze żąda się powołania na światków panów: Gorbaczowa, Zbigniewa Brzezińskiego, Helmuta Schmidta, panią Margaret Thatcher i innych. General Wojciech Jaruzelski nie ma co do ukrycia, to co wiedział już dawno powiedział ale ciemnota nie umie logicznie myśleć i do ich głów to nie dochodzi, dochodzi warcholstwo które nimi rządzi. General Wojciech Jaruzelski nie zbogacił się na dobrach PRL w przeciwieństwie do innych mości panujących w nowej Polsce, General Wojciech Jaruzelski nie narobił tyle Polsce wstydu ile narobił tandem z swoja świta znany na całym świecie, a wybrali ich "najświatlejsi wyborcy świata" czyli sami Polacy. Ot świadomość i wiedza polityczna zrobiła z Polski pośmiewisko, ta świadomość dziś pluje na generała Wojciecha Jaruzelskiego. Nie byłam zwolenniczka generała ale czas spojrzeć prawdzie w oczy i wreszcie przestać pisać polska historie pod dyktando panujących, najwyższy czas ją od taić i ten proces z świadkami tamtych czasów powinien być potraktowany jako pranie polskich brudów czego sama Polska nie jest w stanie zrobić. Wstyd i hańba, żeby zachód uczył polskich uczonych historyków współczesnej historii Polski!!!!! Mieliśmy tu w TV taki przykład wystudiowanego w tym kierunku pana na dość wysokim stanowisku państwowym w Polsce. ŻENADA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: Jaruzelski chce szybkiego, jawnego procesu, w 26.03.08, 19:10 Prawie wszystkie postacie polityczne w ostatnich 3 dekadach to warcholstwo Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Jaruzelski chce szybkiego, jawnego procesu, w 26.03.08, 19:20 zepter91 napisał: > Prawie wszystkie postacie polityczne w ostatnich 3 dekadach to warcholstwo Przecież takich wybierają ci najwątlejsi politycznie wyborcy, co tu oczekiwać od władz, polityków skoro wyborcy są wiadomo jacy, przecież nie muszę tego tu pisać, sami wiemy jacy. Co wymagać od nich oceny tamtych czasów, poczytajmy lepiej te forum dowiemy się o jaka osobista kulturę ludzi tu chodzi. żenada!!! Sami siebie nie potrafią uszanować wiec nie ma co od nich wymagać szacunku dla innych? Jak można takich ludzi szanować, respektować? Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Jaruzelski chce szybkiego, jawnego procesu, w 26.03.08, 19:11 ========================================= No, i prosze. Mozna wymieniac poglady z klasa, kultura, a najwazniejsze: Z WIEDZA? Dzieki >nie-tak<. Takie posty pozwalaja odzywac nadziei na normalnosc. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Jaruzelski chce szybkiego, jawnego procesu, w 26.03.08, 19:36 Zachód potrafił historie tamtych czasów rozłożyć na najdrobniejsze czynniki, Polska pod panowaniem braci bliźniaków czy innych wprowadza nowa historie, nie stać ich na publiczne rozprawienie się z historia własnego kraju. Dlaczego nie przeprowadza się cywilizowanych dyskusji z światkami, politykami tamtych czasów z całego świata, a było do tego tyle okazji. Sam wystudiowany historyk, szef doradców prezydenta który zblamował się (nie tylko on) w zachodniej TV stwierdził w zachodniej TV przed milionami tele-widzów, ze Polska tez powinna dawno to zrobić, pojechał do Polski i nic się nie dzieje. W końcu o co chodzi o dalsze kłamanie przeszłości, wiec kto ma co do ukrycia? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Jaruzelski chce szybkiego, jawnego procesu, w 26.03.08, 20:06 darkraj napisał: > ========================================= No, i prosze. > Mozna wymieniac poglady z klasa, kultura, a najwazniejsze: Z WIEDZA? > Dzieki >nie-tak<. > Takie posty pozwalaja odzywac nadziei na normalnosc. Pozdro. Nie ma za co dziękować, to co się czata na gorze to prosi o pomstę do nieba. Ot "świetlany, rokujący, wykształcony narybek na lepsze jutro" Polski, najprawdopodobniej podstawiony i ogłupiony przez licznych ale niektórych wodzów w Polsce. Powiedz kto rządzi w końcu w Polsce? rządzi? Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Jaruzelski chce szybkiego, jawnego procesu, w 27.03.08, 00:33 nie-tak> Dopiero się tu widzi jak ciemnocie wychodzi słoma z botów......itd.itp.<General Wojciech Jaruzelski nie zbogacił się na > dobrach PRL w przeciwieństwie do innych mości panujących w nowej Polsce, GenerałWojciech Jaruzelski nie narobił tyle Polsce wstydu ile narobił tandem z swoja > świta znany na całym świecie, a wybrali ich "najświatlejsi wyborcy świata" czy<Ten twój ukochany GWJ NIE ZROBIŁ WSTYDU,ON ZROBIŁ COŚ ZNACZNIE GORSZEGO:on kazał wyłączyc telefony i z braku pomocy medycznej zmarło wiecej ludzi niż wykończyło ZOMO.GWJ nie"zbogacił się" bo nie chciał a wiesz dlaczego durna pało?Bo ponad wszystko kochał WŁADZĘ!!!(premier,Isekretarz,min."obrony narodowej" ha ha!)Ja jednak wierzę R.Kuklińskiemu a nie temu poradzieckiemu wypierdkowi.Za jego niechlubnych rzadów jako kraj w środku Europy,36 lat po 2wś dołączyliśmy do ekskluzywnego grona kartkowiczów obok Kuby,Wietnamu,KoreiPn i chyba kogoś z Afryki.Twój idol oddawał żarcie Ruskim za darmo kosztem własnych obywateli Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Jaruzelski chce szybkiego, jawnego procesu, w 27.03.08, 00:39 A,a Hameryczka siadła do compow, zaczęła głosić ich słynne, mądre kazania. Och ci kaznodziejo wie z za oceanu. Odpowiedz Link Zgłoś
mathieu13006fr wiek stanu wojennego ... 26.03.08, 18:46 zepter91 napisał: > Bardzo konstruktywna puenta, szczególnie dla tych > co się chwalą że przeżyli stan wojenny. > (A pewnie mieli po 10 lat ) Czy ktos sie tutaj chwalil /bo nie znalazlem w lekturze calosci postow/ tym ze przezyl stan wojenny?! Ja mialem dwadziescia lat. Czy znasz choc JEDEN JEDYNY cytat z Generala Jaruzelskiego, w ktorym cieszy sie ze stanu wojennego lub gdzie go okresla jako najwieksze zwyciestwo swojego zycia? Bo wszystkie Jego wystapienia czy pozniej, zeznania przed trybunalami, mowia cos dokladnie odwrotnego. Chyba nikt oç zdrowych zmyslach nie moze sie cieszyc z tego okresu polskiej historii. Niestety, jak zwykle w okresach 'rewolucyjnych' na wierzch wyplywa glownie to co stanowi istote szamba. I te plywajace po dzis dzien tluste kupy, zasmradzaja polska przestrzen publiczna od palacu prezydenckiego poczawszy z Durnym Kartoflem i jego swita na czele, po kapiace zlotem palace arcy i super-biskupow. Ilu z nich aresztowano, ilu zaznalo glodu, ilu z nich widziales o 3 czy 4 nad ranem w kolejkach po kawal kartkowego scierwa ktorego i tak w koncu nie dowiezli? Bo ja to wszystko pamietam na wlasnym grzbiecie. Dlatego nie znosze, kiedy widze zasmarkanych gnojkow z polskiej hitlerjugend alias 'mlodziezy weszpolskiej' czy innych popaprancow, ktorzy w latach stanu wojennego nie istnieli nawet w zamyslach opatrznosci boskiej. Z zaslepieniem i z kalekami umyslowymi nie da sie dyskutowac. I chocby za sama te cierpliwosc, jaka wykazuje General Jaruzelski w stosunku do swoich oprawcow psychicznych przez tyle lat, nalezy mu sie jedno: SZACUNEK Ten czlowieknie mial wielkiego wyboru. To znaczy, tego wyboru pozbawila go rozwrzeszczana holota, ktora podczepila sie pod Solidarnosc, jakies miernoty typu wlasnie dwa Kartofle i tylu innych. General Jaruzelski zrobil co do niego nalezalo, i choc on dzisiaj zaluje, przeprasza, kaja sie i bog wie co jeszcze; to ja jednak szczerze zaluje, iz nie zaczerpnal chocby ulamka z przykladu osobistego przyjaciela papieza Wojtyly czyli z Pinocheta Gdyby bowiem ten osobisty papieski przyjaciel, ludobojca Pinochet, czlonek mafijnej organizacji Opus Dei - zrobil w Polsce stan wojenny ze SWOIMI metodami, z 30-tysiecznej armii klechow pozostaliby tylko TW czyli jakas polowa ksiezy zwyklych i pewnie z 2-3 biskupow, reszta to bandyci na zoldzie komuny z PRLu. Nie byloby 30 ofiar smiertelnych stanu wojennego, bo liczono by je w tysiace a moze i wiecej. Z jednej strony wredny komuch jaruzel, a z drugiej czlonek Opus Dei i osobisty przyjaciel Wojtyly. Tutaj surowo osadzajacy sam siebie stary i chory czlowiek ktory jedna noga w grobie wola o JAWNY proces, a nie sfingowany z gory okreslonym wyrokiem tajnej policji Kartofla Polskiego czyli z IPN W Chile, general ktory zamordowal tysiace ludzi czesto z torturami ktorych nie powstydzilaby sie firma ojca de Torquemady OP. General ktory zbudowal sobie z pomoca wtaykanu i za zold CIA, miliardowa fortune dla siebie, swoich bliskich i swoich lizodupcow. Kazdy oceni, wedle wlasnego sumienia. Moje juz wyboru dokonalo. Bo gdyby krzykacz i politykier Jerzy Popieluszko zostal najpierw zgwalcony przez tabun zolnierzy, pozniej popieszczony pradem i na koniec wyklupano by mu oczy - a tak robila junta przyjaciela Wojtyly - to dzisiaj bylby bezimienna ofiara jak setki i tysiace innych o ktorych nikt nie pamieta poza placzacymi matkami. Ale poniewaz glupi Polak z grajdola slucha proboszcza i pomyj z katolickiego glosu Belzebuba z Torunia, to z tego samego awanturnika, kobieciarza i politykiera zrobiono ikone, kult, santo subito i co tylko jeszcze chcesz to se dopisz. Jest takpie prawidlo ze schody zaczyna sie myc od gory. Jest wiec wiecej niz zwykla nadzieja, ze za pare lat Historia z takim samym zapalem odda sie ocenie Kartofla i Durnia Polskiego, ktory aktualnie zasmradza i zniewaza sama swoja obecnoscia, urzad Prezydenta. Nie wiem czy tego dozyje, ale wiem ze to tylko kwestia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: wiek stanu wojennego ... 26.03.08, 19:16 >Czy ktos sie tutaj chwalil /bo nie znalazlem w lekturze calosci >postow/ tym ze >przezyl stan wojenny?! Ok,mój błąd ZOSTAŁ SPAŁOWANY przez milicję. > Dlatego nie znosze, kiedy widze zasmarkanych gnojkow z polskiej >hitlerjugend alias 'mlodziezy weszpolskiej' czy innych popaprancow Nie lubię MW i krzysia "panienki" bosaka, ale hitlerjungend to masz rodzinę. > Ale poniewaz glupi Polak z grajdola slucha proboszcza i pomyj z katolickiego > glosu Belzebuba z Torunia, to z tego samego awanturnika, kobieciarza i > politykiera zrobiono ikone, kult, santo subito i co tylko jeszcze chcesz to se dopisz Można wiedzieć o kim tak piszesz ? Ja mam nadzieję że dożyję tego dnia gdzie komunistyczne ścierwo, PiS "wielcy antykomuniści " , PO -liberałowie który mają z liberalizmem tyle wspólnego co gospodarka kontrolowana Odpowiedz Link Zgłoś
mathieu13006fr do zepter91'a 26.03.08, 20:40 zepter91 napisał: > Można wiedzieć o kim tak piszesz ? Pisze o ludziach ktorzy dali sie oglupic naiwnej propagandzie, w dodatku bez olotu, ktorej wrecz laboratoryjnym przykladem jest szczekaczka Kaczynskich czyli Kurski i jemu podobni, Ziobro i patu innych parweniuszy bez talentu Talent to cos wrodzonego, dar. Sa tez tacy ktorzy sa zazdrosnikami, Freud uczy ze to kompleks malego czlonka i pewnie tak jest :) Ci zas nie majac talentu, nadrabiaja gorliwoscia, i znowu nie sposob przywolac klasykow : Ziobro, Kurski, Karski, Fotyga z lechtaczka wielkosci zaczepy do wozu kempingowego itd itp. Szkoda ze ci ludzie nie zdaja sobie sprawy, ze SA SLUCHANI w tym takze przez ludzi ktorych polska rewolucja zostawila na marginesie. Emerytow ktorzy po 50 lat harowki w PRL nie moga pojsc na badanie ani wykupic lekow bo ich nie stac. Matek samotnie wychowujacych skutki katolickich gwaltow i orgii, bo te matki interesuja decydentow tylko do czasu gdy maja w brzuchu zlepek spermy i jajnika A wiec, majac tysiac zlotych i 5 dzieci do wykarmienia i poslania do szkol, komornika na karku, i sliczne reklamy z nagimi cyckami przed oczyma oraz defilujacych 'pedalow', co robi taki czlowiek, zmeczony, po prostu zmeczony tym wsyzstkim Chwyta sie obslizglego lepu z Torunia. Tam jest recepta na cale zlo jak zaspiewalaby Ewa Bem. Torun ma panaceum: wie dlaczego, jak, po co i jak to zmienic. Tyle ze Torun glosi z wysokosci Wiezy z Kosci Sloniowej, Dommnie Zloty i Miarko Przymierza. Toruniowi nie podskoczyl prokurator, KRRiTV, Prezydent RP, Episkopat, Nuncujsz Apostolski, wojska NATO za zaklocanie czestotliwosci z nadajnikow RM w b.ZSRR, ani nawet sama papiezyca B16 zmuszona do pozowania przed kamerami w jakze przyjaznym, szczerym i braterskim uscisku silsych, meskich dloni Ojca Dyrektora. Nie bede pisach o prywatnym helikopterze, o maybachu, o nierozliczonych milionach 'na Stocznie', o grozbach karalnych w stosunku do funkcjonariuszy Panstwa Polskiego, o sfilmowanym przeciez pobiciu reportera przez Ojca Dyrektora, o plugawieniu Sejmu RP przez wypowiedzi kundelkow Rydzyka ojcze Dyrektorze, panie prezydencie, wyskoa izbo....... Jednak cala ta szopka musi zrec, pic, zabawiac sie pod pierzyna, placic te 30 tysiecy za bilet bussiness-class do mordercy i kryminalisty Kobylanskiego Za te tysiace wyremontowanych kosciolow kapiacy zlotem i za inne fanaberie zdarzylo ci sie pochowac ojca lub matke w ojczyznie JP2? pierwsze pytanie pana ksiedza, pan mieszka za granica to co najmniej 1.000 zlotych w przeciwienstwie do tych uczniow Chrystusa, moja milosc do czlowieka kim by nie byl, nie ma ceny moja dusza nie ma cennika i nie jest do sprzedania. ja coz, zycze tylko dobrego samopoczucia, nie tym smarkaczom nieopierzonym ktorzy sie tu wyzywaja z braku laku - ale tym ktorzy naprawde pociagaja za sznureczki i nie chcialbymù byc w ich skorze kiedy przyjdzie ostatnia godzina. korona prezydencka nic nie pomoze, jak fakt posiadania osobistego kapelana ani przemowyod ambony i ze szczytow jasnej gory, kiedy w zanadrzu mialo sie jakis perfidny plan podlozenia swini temu z ktorym pare minut wczesniej usmiechalo sie obludnie bo przekazcie sobie znak pokoju o kim mowa :) szkoda ze wypedzili mnie z PRL teraz mam wracac do 4 RP tyle numerow. tylko, nienawisc ciagle ta sama. Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: do zepter91'a 26.03.08, 20:46 > Pisze o ludziach ktorzy dali sie oglupic naiwnej propagandzie, w dodatku bez > olotu, ktorej wrecz laboratoryjnym przykladem jest szczekaczka Kaczynskich czyl > i > Kurski i jemu podobni, Ziobro i patu innych parweniuszy bez talentu > > Talent to cos wrodzonego, dar. > > Sa tez tacy ktorzy sa zazdrosnikami, Freud uczy ze to kompleks malego czlonka i > pewnie tak jest :) Ci zas nie majac talentu, nadrabiaja gorliwoscia, i znowu ni > e > sposob przywolac klasykow : Ziobro, Kurski, Karski, Fotyga z lechtaczka > wielkosci zaczepy do wozu kempingowego itd itp. O każdym można tak powiedzieć, także o generale. > Nie bede pisach o prywatnym helikopterze, o maybachu, Możesz pokazać gdzie jest pokazane że ma maybacha ? Bo wydaje mi się że to tylko plotki ( choć nie jestem pewien ) Odpowiedz Link Zgłoś
mathieu13006fr Re: do zepter91'a 26.03.08, 23:13 zepter91 napisał: > Możesz pokazać gdzie jest pokazane że ma > maybacha ? Bo wydaje mi się że to tylko > plotki ( choć nie jestem pewien ) niewiem!! nie chce wiedziec ! jesli o mnie chodzi, niech kupi sobie Cap Canaveral i jedzie na orbite, malo wazne mi chodzi o PRAWDE te na ktora placa emeryci, chore stare babbki a mowie tu o moçich najukochanszych czlonkach mojej wlasnej najbliszej rodziny z PL im nalezy sie PRAWDA a nie tyko wezwania do zalewania mordy kwasem ksiadz nie powinien mowic ze jest katolickim glosem w domu, i nadawac to z radiostacji za pieniadze emerytow i namawiac do takich rzeczy non possumus Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: wiek stanu wojennego ... 26.03.08, 19:23 ===================================== Ostro, ale za to prawdziwie. Nikt z przytomnych nie podejmie polemiki, bo i o co. Za to czekam na rozhisteryzowane wrzaski i wycia forumowych oszolomow, zwlaszcza tych, uslugujacych kieckowym przebierancom w kruchtach. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
probabilis Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 26.03.08, 19:16 Teraz nagle zależy panu Jaruzelskiemu na szybkim procesie. Chce na dodatek udowodnić, że wprowadzenie stanu wojennego ma jakieś uzasadnienie. Kompromitacji ciąg dalszy. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 26.03.08, 19:25 probabilis napisał: > Teraz nagle zależy panu Jaruzelskiemu na szybkim procesie. Chce na > dodatek udowodnić, że wprowadzenie stanu wojennego ma jakieś > uzasadnienie. Kompromitacji ciąg dalszy. Brak ci logicznego myślenia czy co? Tego w Polsce nie uczą? Wczuj się wreszcie w jego sytuacje to dowiesz się dlaczego zależy panu generałowi Wojciechowi Jaruzelskiemu na wyjaśnieniu tamtej historii? Widać ze jest człowiekiem HONORU ze żaden dzisiejszy polski polityk nie umie mu dorównać. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 26.03.08, 19:44 nie-tak napisała: > probabilis napisał: > > > Teraz nagle zależy panu Jaruzelskiemu na szybkim procesie. Chce na > > dodatek udowodnić, że wprowadzenie stanu wojennego ma jakieś > > uzasadnienie. Kompromitacji ciąg dalszy. > > Brak ci logicznego myślenia czy co? Tego w Polsce nie uczą? > Wczuj się wreszcie w jego sytuacje to dowiesz się dlaczego zależy panu > generałowi Wojciechowi Jaruzelskiemu na wyjaśnieniu tamtej historii? Widać ze > jest człowiekiem HONORU ze żaden dzisiejszy polski polityk nie umie mu dorównać > . ========================================== >nie-tak<, Twoj respondent to pewnie jeden z tych, co juz zaczynaja sie bac procesu Generala Jaruzelskiego, zwlaszcza, jesli bedzie jawny. Bo utajnienie przebiegu rozpraw i zeznan swiadkow mija sie z sensem, i bedzie mialo charakter kapturowego werdyktu etosowej mafii. Zreszta, bardzo watpie w aktywny udzial Pana Generala w takim "procesie sadowym", co IPNowskim siepaczom bedzie tylko na reke. Jezeli proces bedzie mial tajny przebieg, to napewno mozna byc spokojnym, ze wyrok wraz z uzasadnieniem jest juz gotowy. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 26.03.08, 19:58 Skoro ma dojść do procesu musi być jawny proces z niezależnymi adwokatami, niezależnymi obserwatorami i niezależnymi świadkami tamtych czasów (tak jak wymienił w artykule pan generał Wojciech Jaruzelski i inni) jak i na bezstronnym terenie. PS. To co się tu czyta na początku tego watka to jest wstyd przed całym światem ze w Polsce żyją jeszcze tacy ludzie, ot "rokująca przyszłość Polski" na lepsze jutro. Prawdziwi Polacy już dawno pokazali Polsce plecy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 26.03.08, 20:41 nie-tak napisała: > Skoro ma dojść do procesu musi być jawny proces z niezależnymi adwokatami, > niezależnymi obserwatorami i niezależnymi świadkami tamtych czasów (tak jak > wymienił w artykule pan generał Wojciech Jaruzelski i inni) jak i na bezstronny > m > terenie. > > PS. > To co się tu czyta na początku tego watka to jest wstyd przed całym światem ze > w > Polsce żyją jeszcze tacy ludzie, ot "rokująca przyszłość Polski" na lepsze jutr > o. > Prawdziwi Polacy już dawno pokazali Polsce plecy!!! ========================================= Absolutna racja. A nasi "oswobodziciele", czyli smiertelni wrogowie Pana Generala, pokazali nam srodkowy palec. I jeszcze sie z tego smieja w zywe oczy, robiac z Polska i Narodem, co im sie zywnie podoba. Pozostaje w glebokim szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Dlaczego ludzie młodzi krytykują stan wojenny ? 26.03.08, 20:50 Bo ludzie którzy przeżyli dość dużą część swojego życia w PRL , mają trochę wyprany mózg tym, nawet jeżeli nie pochwalali tego tworu. Z kolei młodzież nie żyła w tych czasach, nie ma jakiejś nostalgii za szarym papierem toaletowym czy kolejkach w których się zawierało znajomości pozwala na to spojrzeć trzeźwiej. Z kolei ci którzy żyli trochę czasu przed PRL, są nie oszukujmy,odeszli czy są za starzy żeby tu wejść , bądź Agory S.A boją się jak syfilisu - bo nie oszukujmy się jakikolwiek by nie był to poglądy starszego człowieka to MUR BETON Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Dlaczego ludzie młodzi krytykują stan wojenny 27.03.08, 13:22 Ponieważ nie wiedzą, że cała afera roku 80/81 zaczęła się od podwyżki ceny zupy w stołówce w Lublinie. Dzisiaj darcie gęby o taką błachostkę wywołuje jedynie zdziwienie. Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: Dlaczego ludzie młodzi krytykują stan wojenny 27.03.08, 13:38 cloclo80 napisał: > Ponieważ nie wiedzą, że cała afera roku 80/81 zaczęła się od podwyżki ceny zupy > w stołówce w Lublinie. Dzisiaj darcie gęby o taką błachostkę wywołuje jedynie > zdziwienie. Hmm, wiedziałem że poszło o jedzenie, ale o zupę ? Myślałem że o podwyżkę cen szynki Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Ci z "S" przez 19 lat nie potrafia zrobic procesu 26.03.08, 20:38 Podobnie z Przemkiem, gornikami z Wujka itp. Pytanie, to co oni potrafia ? Zrec, sra. i dawc czarnym nasz kraj. deser.gazeta.pl/deser/1,83454,5058494.html Odpowiedz Link Zgłoś
ubik_2008 Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 26.03.08, 21:07 Jak widzę dzisiaj tych wszystkich polityków spoconych w pogoni za grosiwem, to Jaruzelski wzbudza swego rodzaju szacunek, chociaż w swoim czasie plułem na niego jak wszyscy. Oczywiście nie jest naszym bohaterem wojennym, jak Jan Paweł II, Wałęsa, Michnik czy Kaczyńscy, ale trochę szacunku mu się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 26.03.08, 22:16 ubik_2008 napisał: > Jak widzę dzisiaj tych wszystkich polityków spoconych w pogoni za > grosiwem, to Jaruzelski wzbudza swego rodzaju szacunek, chociaż w > swoim czasie plułem na niego jak wszyscy. Oczywiście nie jest naszym > bohaterem wojennym, jak Jan Paweł II, Wałęsa, Michnik czy Kaczyńscy, > ale trochę szacunku mu się należy. ========================================== Gdzies Ty sie "ulung", czlowieku??? Poziom wiedzy masz ponizej gumki moherowego beretu. Nie osmieszaj sie wiecej, bo mi kartofle w piwnicy gnija. Widzieliscie go? Jaruzel NIE JEST bohaterem wojennym, za to pajac Walesa, korowski biznesmen Michnik i Bialy Tatko (wybrany nagle i niespodziewanie) sa takowymi, jak najbardziej. Boze Wszechmogacy! Ty widzisz i nie grzmisz?!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 26.03.08, 22:33 darkraj napisał: Gdzies Ty sie "ulung", > czlowieku??? > Poziom wiedzy masz ponizej gumki moherowego beretu. > Nie osmieszaj sie wiecej, bo mi kartofle w piwnicy gnija. > > Widzieliscie go? > Jaruzel NIE JEST bohaterem wojennym, za to pajac Walesa, korowski > biznesmen Michnik i Bialy Tatko (wybrany nagle i niespodziewanie) sa > takowymi, jak najbardziej. > Boze Wszechmogacy! Ty widzisz i nie grzmisz?!?!?! Chyba nie zaprzeczysz ze pan Lech Walesa przeszedł do historii i za to otrzymał Nobla. Chyba nie zaprzeczysz ze Solidarność zmieniła Europe. Co jak co, czy go lubię czy nie to jest moja sprawa, ale faktów nie pozwolę zaprzeczać. Fakty są faktami i zostaną faktami na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 26.03.08, 23:09 nie-tak napisała: > > Chyba nie zaprzeczysz ze pan Lech Walesa przeszedł do historii i za to otrzymał > Nobla. Chyba nie zaprzeczysz ze Solidarność zmieniła Europe. Co jak co, czy go > lubię czy nie to jest moja sprawa, ale faktów nie pozwolę zaprzeczać. Fakty są > faktami i zostaną nie pozwole ich zmieniac ------------------------ POPIERAM, jak tak dalej pojdzie to niedlugo nas poprosza zaprzeczenie naszej tozsamosci Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 26.03.08, 23:13 i co ma to do rzeczy? Jaki zwiazek ma to z panem Lechem Walesa, albo z Solidarnoscia, albo z panem generalem Jaruzelskim. Ile ci płacą? Przyszyłeś tu bluzgać na nas albo ktoś ci to polecił? Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 27.03.08, 00:04 nie-tak napisała: > darkraj napisał: > Gdzies Ty sie "ulung", > > czlowieku??? > > Poziom wiedzy masz ponizej gumki moherowego beretu. > > Nie osmieszaj sie wiecej, bo mi kartofle w piwnicy gnija. > > > > Widzieliscie go? > > Jaruzel NIE JEST bohaterem wojennym, za to pajac Walesa, korowski > > biznesmen Michnik i Bialy Tatko (wybrany nagle i niespodziewanie) sa > > takowymi, jak najbardziej. > > Boze Wszechmogacy! Ty widzisz i nie grzmisz?!?!?! > > Chyba nie zaprzeczysz ze pan Lech Walesa przeszedł do historii i za to otrzymał > Nobla. Chyba nie zaprzeczysz ze Solidarność zmieniła Europe. Co jak co, czy go > lubię czy nie to jest moja sprawa, ale faktów nie pozwolę zaprzeczać. Fakty są > faktami i zostaną faktami na zawsze. ========================================= Tak. Zaprzecze bezczelnie i publicznie, ze Walesa wcale nie przeszedl do historii, tylko go tam wepchnieto (przez glupi przypadek, zreszta). Zostal "przewodniczacym" zwiazku, ktory solidarnie mial ukrywac okolicznosci zajscia w ciaze pewnej pani w miejscu pracy. Pozniej zorganizowano zadymy, o przyznanie alimentow, naleznych jako "wypadek przy pracy". Wzieli jego, jako najglupszego, bo z gory przeznaczonego do "odstrzalu" za idiotyczny, chamski numer. Potem zwiazkiem nie kierowal Walesa, lecz zydowscy doradcy z KORu. Nobel byl takim samym chwytem propagandowym, jak ustanowienie Wojtyly Papiezem, po naglej smierci jego poprzednika. Solidarnosc wcale Europy nie zmienila, bo gdyby tak bylo, to zgodnie z 21 postulatami Sierpnia panowalby powszechny socjalizm. Po prostu, konczyla sie waznosc Ukladu Poczdamskiego, a solidaruchy przypisali sobie zaslugi obalenia muru berlinskiego. Chyba narazie powinno wystarczyc do proby "innego spojrzenia", prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 27.03.08, 00:21 To jest twoja indywidualna interpretacja która z tobą nie podzielam, fakt jest faktem pan Lech Walesa jest symbolem Solidarności, która zmieniła Europe i tego żaden normalny człowiek nie zaprzecza, oprócz ciebie. A plotki, domysły nie są faktami i nie maja nic tu do rzeczy. > Potem zwiazkiem nie kierowal Walesa, lecz zydowscy doradcy z KORu. Sprawdziłeś twoje drzewko genealogiczne? Kto wie? A może? Mieszkają w Polsce jeszcze prawdziwi Polacy oprócz ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 27.03.08, 00:50 nie-tak napisała: > To jest twoja indywidualna interpretacja która z tobą nie podzielam, fakt jest > faktem pan Lech Walesa jest symbolem Solidarności, która zmieniła Europe i tego > żaden normalny człowiek nie zaprzecza, oprócz ciebie. A plotki, domysły nie są > faktami i nie maja nic tu do rzeczy....<i tym podobne bzdury.Wiesz co czerwona?W internecie są takie filmy: "Plusy dodatnie,plusy ujemne" oraz "Nocna zmiana" obejrzyj je to może ci się rozum wyprostuje Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne tych ujemnych to ci w glowie nie brakuje cwoku 27.03.08, 01:21 wszystko co wartosciowe juz zescie w Polsce opluli, ale my wam odplacimy tak ze sie zesracie, nie rozliczono komuny, ale wy narobiliscie wiecej zla w 2 lata niz komuchy, a co do propozycji filmu o tych plusach, to ty chociaz znasz autorow ksiazki wg ktorej to "arcydzielo" powstalo??nie??to ci powiem; Semka Piotr, kur..a z "RZ" i Jacek Kurski kur..a RP, komentarz zbedny Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: tych ujemnych to ci w glowie nie brakuje cwok 27.03.08, 08:52 pies_na_prawizne napisał: > wszystko co wartosciowe juz zescie w Polsce opluli, ale my wam > odplacimy tak ze sie zesracie, nie rozliczono komuny, ale wy > narobiliscie wiecej zla w 2 lata niz komuchy, Pewnie, Prawica jest zła, faszystowska, nietolerancyjna i gwałci dzieci. a co do propozycji > filmu o tych plusach, to ty chociaz znasz autorow ksiazki wg ktorej > to "arcydzielo" powstalo??nie??to ci powiem; Semka Piotr, kur..a > z "RZ" i Jacek Kurski kur..a RP, komentarz zbedny Tragedia, będziesz niewyspany... Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 27.03.08, 01:38 muszę cię zaprzeczyć czerwona nie byłam i nie jestem i chyba nigdy nie będę, ale kto wie? Niemów nigdy nie póki nie jesteś pewna. Nie muszę oglądać nocnej zmiany, zachód już dawno przerobił ten temat, tylko Polska nie może tego nigdy zrobić, z jakich względów? Sam Marek Cichocki (szef doradców prezydenta) w zachodniej TV potwierdził fakt ze Polska do tej pory nie przerobiła nie rozprawiła się publicznie z własnej historia, kto blokuje i dlaczego? Dlaczego jest tyle niedomówień i interpretacji tego okresu w Polsce? U nas zaproszono wszystkich znaczących polityków tamtych czasów z panem generałem Wojciechem Jaruzelskim na czele, z panem Lechem Walesa, z panem Gorbaczowem, pan Zbigniew Brzeziński był podłączony do programu, byli tez inni z Polski jak i z innych krajów i co się dowiedziałam z tej konfrontacji, ze pan generał Wojciech Jaruzelski podjął mniejsze zło które dla Polski w tym czasie było korzystniejsze jak inne wcześniejsze praktyki z innych socjalistycznych krajów. Fakt jest faktem ze tamtejszy ustrój dochodził zmierzchu ale były siły które chciały bronic go za wszelka cenę. Co by było wtedy z Polski i z polskiego narodu? Nie wolno tamtych czasów, ludzi tamtych czasów oceniać z perspektywy dzisiejszego dnia, trzeba się wczuć w pozycje tych osób i tamte czasy, wtedy mimo niechęci i bólu do mienionych czasów, osób zaczyna się kształtować szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 27.03.08, 05:49 nie-tak napisała: > To jest twoja indywidualna interpretacja która z tobą nie podzielam, fakt jest > faktem pan Lech Walesa jest symbolem Solidarności, która zmieniła Europe i tego > żaden normalny człowiek nie zaprzecza, oprócz ciebie. A plotki, domysły nie są > faktami i nie maja nic tu do rzeczy. > > > > Potem zwiazkiem nie kierowal Walesa, lecz zydowscy doradcy z KORu. > > Sprawdziłeś twoje drzewko genealogiczne? Kto wie? A może? Mieszkają w Polsce > jeszcze prawdziwi Polacy oprócz ciebie? ====================================== Z tymi zywymi symbolami, to radzilbym byc ostrozniejszy, bo niedaleko stad do kultu jednostki. Mielismy w XX wieku paru takich, wiadomo, czym sie skonczylo. Wcale nie oczekuje aprobaty dla mojej wiedzy, uprzejmie dziekuje, bo to i tak NICZEGO nie zmieni. Moje "drzewo genealogiczne" nie wymaga sprawdzenia. Ujmujac to w zartobliwa wersje powiem, ze moja Mama nie czytala "Folk Sztyme", bo byla zajeta prowadzeniem interesu. Za to Jej siostra czytala, jak najbardziej. I co, na takie dictum? Solidarnascia nie kierowal Walesa, lecz jego doradcy oraz specjalisci od propagandy i PR-u, jakich najlepszych mozna bylo znalezc i oplacic jankeskimi baksami. Oni do dzisiaj siedza cicho, i rzadko wychylaja sie na polskiej scenie politycznej. Swoje zrobili i swoje juz dawno wzieli lub sprzedali za bezcen w lapy swoich wspolbraci. Walese wykreowno z hollywood'skim profesjonalizmem, bo taki byl po prostu potrzebny. Andrzej Gwiazda na przyklad, do tego juz by sie nie nadawal, dlatego go zniszczyli. Podobnie, jak w 20 lat pozniej Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: nie-tak 27.03.08, 01:58 nie-tak napisała: > darkraj napisał: > Gdzies Ty sie "ulung", > > czlowieku??? > > Poziom wiedzy masz ponizej gumki moherowego beretu. > > Nie osmieszaj sie wiecej, bo mi kartofle w piwnicy gnija. > > > > Widzieliscie go? > > Jaruzel NIE JEST bohaterem wojennym, za to pajac Walesa, korowski > > biznesmen Michnik i Bialy Tatko (wybrany nagle i niespodziewanie) sa > > takowymi, jak najbardziej. > > Boze Wszechmogacy! Ty widzisz i nie grzmisz?!?!?! > > Chyba nie zaprzeczysz ze pan Lech Walesa przeszedł do historii i za to otrzymał > Nobla. Chyba nie zaprzeczysz ze Solidarność zmieniła Europe. Co jak co, czy go > lubię czy nie to jest moja sprawa, ale faktów nie pozwolę zaprzeczać. Fakty są > faktami i zostaną faktami na zawsze. Zapomnialas o jednym "malutkim" fakcie, ze dzis UE rzadzi antychrzescijanskie eurolewctwo szerzace kulture samozaglady grecko- rzymskiej i chrzescijanskiej cywilizacji . Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: nie-tak 27.03.08, 02:07 wet3 napisał: > Zapomnialas o jednym "malutkim" fakcie, ze dzis UE rzadzi > antychrzescijanskie eurolewctwo szerzace kulture samozaglady grecko- > rzymskiej i chrzescijanskiej cywilizacji . I co ma to do tego watka albo do rzeczy? Wszyscy w domu? Przyszłes tu wywalać twoja frustracje, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 27.03.08, 15:28 Czy Polska i Polacy kiedyś zrozumieją , że ten gość to przywódca zbrodniarzy , którzy ponad 50 lat niszczyli Polskę ? To łaska , że może mieć proces . Kiedy w końcu jasno sobie powiemy , że PRL to nie żaden wesoy barak , a obóz koncentracyjny . Odpowiedz Link Zgłoś
kazeta.pl55 Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 27.03.08, 18:07 Czytanie Waszych postów to naprawdę darmowy kabaret. Wychwalające generała głosy dawnych opozycjonistów słane z zagranicy to prawie schizofrenia . Oni, ci byli opozycjoniści-idealiści, zwiewne duchy aniołów o cudownym ustroju sprawiedliwości społecznej marzące, a teraz zawiedzeni w swych utopijnych nadziejach bronią Jaruzelskiego, ha, ha! Szczególną ironią losu jest iż on właśnie lał ich w du-ę i dał im w rękę sławetny onewayticket. Ci ludzie pozostający nadal, uduchowieni i nadwrażliwi znalazłszy miejsce za granicą w kapitalistycznej rzeczywistości widzą teraz jak brutalna ona jest we wszystkich wymiarach (żebracy na ulicach, bezdomni pod mostami, etc.) Generał J. wywodzący się z rodziny ziemiańskiej, wychowany w szkole jezuickiej, notabene z inklinacjami duchownego a nie żołnierza, wiedział co to krwiożerczy wyzysk kapitalistyczny, a na dodatek zarażony na wschodzie bakcylem komunizmu, chciał stworzyć w PRL ludziom niebo na ziemi, na wzór CCCP. Uważał wszystkich tych co myślą inaczej za wrogów ludu, z którymi dla dobra większości należy się przykładnie rozprawić. Dostawała więc wciry opozycja, bo tak się należało. Jaruzelski znał bowiem mentalność homosovietikusa, że jego by pozyskać nie należy pogłaskać, lecz kopnąć. Generał w szczycie swej władzy wyrzucał wrogów PRLu na śmietnik historii, przeprowadził piękną sanację PZPRu ("partia ta sama, ale nie taka sama!"). Na jego nieszczęście Rakowski popsuł mu dzieło, bo kazał sztandar wyprowadzić (sic!). Czy generał mógł w ogóle śnić, że dawni jego zapiekli wrogowie przyjdą mu u schyłku kariery życiowej z odsieczą? To zaiste niesamowite. Fakt, na tle nieudacznego aktualnego prezydenta, generał ze swą klarowną polszczyzną, odważnym braniem odpowiedzialności na siebie (odpowiedzialności naturalnie bez naprawienia krzywd i strat), błyszczy jak gwiazda pierwszej wielkości. Pinoccet przeciwstawiany często generałowi J. jako drugi biegun magnesu, wiedział doskonale jaką zarazą jest komunizm, więc walczył z nim bezwzględnie, mniemając, że dla dobra większości ofiary nawet liczne są godne tego by w kraju było lepiej, a ludziom żyło się dostatniej, gdyż zawsze należy wybierać mniejsze zło. I w ten sposób porobiło się rozdwojenie między ludźmi. Jedni wierzą w komunizm ev. socjalizm z ludzką twarzą, inni w totalny liberalizm. Mało kto chce trzeźwo popatrzeć na padół ludzki i skonstatować, że niebo na ziemi jest dla nas za wysoko! Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 27.03.08, 19:54 > Jedni wierzą w komunizm > ew. socjalizm z ludzką twarzą, A drudzy w mikołaja, oboje są tak samo "inteligentni" Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 28.03.08, 00:06 kazeta.pl55, jak ochłoniesz z żądzy zemsty i nienawiści i poczytasz sobie więcej światowej literatury na ten temat wtedy możemy spokojnie podyskutować. Jak wynika z twojego wpisu i śmiem tak twierdzić znasz ten okres czasu tylko z jednej perspektywy to znaczy z perspektywy Polski podsycanej twoja nienawiścią i chęcią zemsty. Niestety był taki podział ówczesnej Europy, któremu czy chcieli czy nie chcieli musieli się wszyscy podporządkować, na wzór dzisiejszej Unii, może za parę lat będziecie to samo zarzucać Unii mimo że obecnym czasie jesteście jej wielkimi entuzjastami. Zarzucasz że generał Wojciech Jaruzelski wyrzucał wrogów na śmietnik historii a co robili bracia bliźniacy z swoja świtą wybrani przez was własnoręcznie w wolnych demokratycznych wyborach w nowej intelektualnej Polsce? Co by było z Polska gdyby sami bracia przez własną idiotyczną głupotę tej farsy nie przerwali? Umiesz sobie wyobrazić do czego by doszło? Czytasz każdy dzień doniesienia z tego cyrku kreowanego przez słynny na świecie tandem bliźniaków i ich świty w cywilizowanej, współczesnej Polsce i nie grzmisz i nie krzyczysz o zemstę do nieba? Czyżbyś w krótkim czasie stalą się głuchą i niewidomą? Wiec oceniaj ludzi i czasy bez cienia zemsty i zakorzenionej nienawiści wtedy można powiedzieć ze jesteś obiektywna w tym wypadku nie widzę w twojej wypowiedzi najmniejszego cienia obiektywizmu i trzeźwości oceny tamtych czasów. Dla przykładu dołączę link który odzwierciedla stan dzisiejszego polskiego społeczeństwa. Same polskie media bija na alarm ale mimo to jakoś nie dochodzi do pewnej grupy ludzi w Polsce. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4084230.html media.wp.pl/kat,38214,wid,8791637,wiadomosc.html?P%5Bpage%5D=1&ticaid=159b8&_ticrsn=3 www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4542168.html miasta.gazeta.pl/krakow/1,35824,4605401.html Chcesz więcej przykładów stanu dzisiejszego polskiego społeczeństwa? serwisy.gazeta.pl/kraj/1,69907,4528070.html Odpowiedz Link Zgłoś
chochlik5 Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 28.03.08, 16:23 łatwo jest oskarżać, a nawet wydawać wyroki gdy się nie zna życia a swoje emocje opiera na wiedzy zasłyszanej czy przeczytanej z nieobiektywnych źródeł. Strajki poczatkowo pojedyńcze, ktore przerodziły się w nieopana falę narastających mniej lub wiecej burzliwych protestów zakłóciły życie całego kraju. Najgorzej odbiło się to na zaopatrzeniu ludności w produkty pierwszej potrzeby. (przysłowiowa musztarda i ocet, a ja jeszcze dodam najpodlejsza bezsmakowa, bezzapachowa hetbata "Ulung". Strajki zniszczyły gospodarkę, doprowadziły do likwidacji wielu zakładów przemysłowych i tym samym miejsc pracy. Stan wojenny przerwał ten chocholi taniec . Wprowadzenie kartek dało szansę na kontrolowaną ale ogólnie dostepną sprzedaż trudniej dostępnych produktów spożywczych. Na pewno walka z ZOMO i jej skutki były dla bioracych w niej udział niejednokrotnie tragicznie. W walce władz z działaczami Solidarności bylo wiele ofiar. Ale Ci co nie byli w te działania zaagazowani stan wojenny przyjęli z ulgą. Nareszcie ktoś powiedział: dosyć! Miał odwagę jawnie zaprotestować o obronie tych, co chcieli normalnie funkcjonować,aby móc nie stojąc uprzednio w wielogodzinnych kolejkach karmić swoje rodziny żeby nie były głodne, kształcić dzieci, leczyć chorych, chodzić do teatru, na koncerty czy do kina,czuć się bezpiecznie na ulicach swego miasta Kto tego nie przeżył nie ma prawa zabierać głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 28.03.08, 19:34 Chochlik5, te czasy nie są mi obce, wiem jak było. Ale nosić w sobie wiecznie gorycz, nienawiść, chęć zemsty, tak żyć nie można. Dziś gazeta donosi ze pan Gorbaczow spotkał się z JPII, my o tym dawno, wiemy, w Polsce wychodzą dopiero teraz te rzeczy na jaw? CO tu więcej powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Jaruzelski: Chcę szybkiego i jawnego procesu 28.03.08, 23:23 Bez przesady. Wygadywanie bzdur, że szansa, że Ruscy "nie wiejdą" była 100% to jedno, a wygadywanie bzdur, że puste sklepy były spowodowane strajkami, a nie na opak to drugie. Strajki gospodarki nie zniszczyły. Gospodarka była w stanie agonalnym stąd się strajki pojawiły. Opowieści o "antykomunistyczności" większości obywateli można między bajki włożyć. Nawet dziś wszystkie liczące się partie są mniej lub bardziej socjalizujace i to nie tylko ci najbardziej na lewo czyli PiS, ale i PO. Jedynym powodem strajków był pogarszanie się warunków życia w kraju, brakowało coraz większej ilości towarów. Gospodarka "socjalistyczne" z ręcznym sterowaniem i centralnym planowaniem okazała się do bani. Odpowiedz Link Zgłoś