Dodaj do ulubionych

Bojkot Coca-Coli i Adidasa

27.03.08, 07:26
Wyjątkowo zabawne. Wystarczy wziąć pod uwagę, że opozycja PRLowska to byli też socjaliści, jeno minimalnie bardziej umiarkowani, niż rządzący, i można prościuteńko zrozumieć, dlaczego nie siądą z kimś do rozmów, tylko po lewacku zbojkotują.

Poza tym w artykule wystąpił wielki błąd merytoryczny "Są pewne granice przyzwoitości w zarabianiu pieniędzy".

SPONSORING TO JEST WYDAWANIE PIENIĘDZY NA CELE ZAZWYCZAJ SZCZYTNE.
Obserwuj wątek
    • lagaffe Bojkot Coca-Coli i Adidasa 27.03.08, 07:27
      brawo!
      • arius5 I to mowi kraj, ktory morduje ludzi w Iraku. 27.03.08, 07:51
        Kolejna Bushowska akcja, a Polacy jak zawsze z wyciagnietym jezykiem, zeby
        troche dupci polizac.
        • krasnov Re: I to mowi kraj, ktory morduje ludzi w Iraku. 27.03.08, 08:16
          arius5 napisał:
          > Kolejna Bushowska akcja, a Polacy jak zawsze z wyciagnietym jezykiem, zeby
          > troche dupci polizac.

O jakiej ty bushowskiej akcji mówisz? Chyba coś ci cię pogięło/nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.

Ja bojkot popieram i się przyłączam.
          • smeagol_s Re: I to mowi kraj, ktory morduje ludzi w Iraku. 27.03.08, 09:10
            Oni naprawdę są śmieszni. Coli kupować nie będą, ale igrzyska w
            telewizji oglądać na pewno będą. Skoro olimpiada się odbywa i wszyscy
            chcą brać w niej udział, to jaki jest sens szykanować jednego czy
            drugiego sponsora. Hipokryzja.
            • jendrek121 Re: I to mowi kraj, ktory morduje ludzi w Iraku. 27.03.08, 09:28
              no ja np. nie oglądam. Chińczycy na rozkaz partii dla sankcjonowania jej
              polityki będą się zginać i ja tego nie chcę oglądać. Nie obchodzi mnie ani jeden
              medal ani jednego polskiego sportowca jaki tam będzie zdobyty. Idea igrzysk
              kiedy na czas ich trwania zawieszano konflikty zbrojne jest już pogrzebana
              Syf i tyle, nie chcę mieć z tym nic wspólnego. Tak samo nie oglądałem Big
              Brothera i nigdy nie chciałem oglądać. Nie intresowało mnie co robi Frytka,
              Gulczas i ten co go wybrali potem posłem.
              • irotom Re: I to mowi kraj, ktory morduje ludzi w Iraku. 27.03.08, 12:16
                Szkoda k***a ze po ataku usa na Irak w ogole nie zrezygnowales z
                amerykanskich: internetu, Coca-Coli i latania Boeingami, a udalo Ci
                sie to z mysleniem.

Wystarczy ze ktokolwiek napisze o 200 martwych cywilach w Tybecie i
                wielki szum sie budzi, a 500 000 martwych Irakijczykow, niektorzy
                przy pomocy broni chemicznej, to k***a co? Pewnie potrzebujesz serii
                czerwonych, gornych linkow w gazeta.pl zeby to zrozumiec, NIE?
                • jendrek121 Re: I to mowi kraj, ktory morduje ludzi w Iraku. 27.03.08, 13:38
                  nie rozumiem o co Ci chodzi? Ja nie podejmowałem decyzji o inwazji na Irak i nie
                  ma tam żadnych firm, które wywieszają swoje logo aby ich kojarzono z wojną w Iraku.
                  A Ci martwi Irakijczyczy są raczej z grupy Ben Ladena

W ogóle porównywanie tych dwóch spraw to jakieś nieporozumienie. Nie będę tego
                  tłumaczył bo to urąga Ci jako osobie inteligentnej. I nie ma co rzucać
                  kropkowanymi wulgaryzmami to świadczy o przewadze emocji nad rozumem
            • slwy Re: I to mowi kraj, ktory morduje ludzi w Iraku. 27.03.08, 09:55
              już od jakiegoś czasu obserwuję na różnych forach w komentarzach takie zjawisko:
              moja racja jest najmojsza, a jak się z nią nie zgadzasz to jesteś głupi idiota
              lewak katol antychryst, tylko ja wiem co kto robił, robi i co robić będzie teraz
              i na wieki wieków. Kto nie jest z nami ten przeciwko nam.
              • k.promny Re: I to mowi kraj, ktory morduje ludzi w Iraku. 27.03.08, 11:40
                masz rację. tzn moja racja jest najmojsza ;)
          • kijwoko Re: I to mowi kraj, ktory morduje ludzi w Iraku. 27.03.08, 09:51
            krasnov napisał:

> arius5 napisał:
            > > Kolejna Bushowska akcja, a Polacy jak zawsze z wyciagnietym jezykiem, zeb
            > y
            > > troche dupci polizac.
            >
            > O jakiej ty bushowskiej akcji mówisz? Chyba coś ci cię pogięło/nie potrafisz cz
            > ytać ze zrozumieniem.
            >
            > Ja bojkot popieram i się przyłączam.

Tak, cos sie tam komus pogielo - pewnie komus chodzilo o to, ze akcja
            Tybetanczykow jest inspirowana przez usa. Kupy sie to nie trzyma jak sie poczyta
            dajmy na to wypowiedzi dalajlamy, ktory... sam siebie okresla jako "marksiste
            wiekszego niz chinskie wladze" (bo popiera wyzwolenie najnizszych warstw
            spolecznych w Tybecie jakie sie dokonalo od czasu podboju Tybetu przez chiny, a
            jednoczesnie przeciwny jest niewolniczej pracy dzieciakow w chinskich fabrykach
            - w ogole ciekawy czlowiek)

Ale w jednym twoj przedmowca ma racje:
            > I to mowi kraj, ktory morduje ludzi w Iraku.

Tu trafia w sedno. Mam do ciebie pytanie, czy ty, ktory: "bojkot popierasz i się
            przyłączasz" gotowy jestes tak samo bojkotowac... Polske?!?
            Bo przeciez okupuje Irak i Afganistan. A takie pacyfikowanie Serbow w Kosowskiej
            Mitrowicy? Tez chwaly nie przynosi, nie?
            Zeby pouczac czy bojkotowac innych samemu trzeba byc czystym jak przyslowiowa
            zona cezara. A z takimi politykami, jakich w tym pieknym kraju mamy, to nie
            wiadomo gdzie ze wstydu sie chowac.
            Moim zdaniem takie bojkoty to jedna wielka hipokryzja.
            (niestety)

Wolny Tybet, wolna Palestyna
            Swiat bez busha i putina!

(i ich pomniejszych wasali)
            • jendrek121 Re: I to mowi kraj, ktory morduje ludzi w Iraku. 27.03.08, 10:10
              A skąd wniosek, że jak ktoś bojkotuje to co robią Chiny to popiera Irak? Wydaje
              mi się że jest przeciwnie
              • kijwoko Re: I to mowi kraj, ktory morduje ludzi w Iraku. 27.03.08, 11:29
                Co znaczy dla ciebie "popierac Irak"?
                • jendrek121 Re: I to mowi kraj, ktory morduje ludzi w Iraku. 27.03.08, 13:40
                  no nie precyzyjnie się wyraziłem - 'popierać wojnę w Iraku' miało byc zamiast
                  'popierać Irak'
                  • kijwoko Re: I to mowi kraj, ktory morduje ludzi w Iraku. 27.03.08, 14:34
                    No wiec:

"A skąd wniosek, że jak ktoś bojkotuje to co robią Chiny to popiera wojnę w
                    Iraku? Wydaje mi się że jest przeciwnie"

Rzeczywiscie tak powinno byc. ale wezmy chocby takiego premiera tuska.
                    Zapowiedzial, ze zbojkotuje ceremonie otwarcia olimpiady w chinach, ale poki co
                    przedluzyl misje polskich wojakow w Iraku (nadmienie, ze przez wycofanie wojsk
                    rozumiem dzialania takie jakie podjal rzad Hiszpanii po wyborach w 2004 roku -
                    oglosil natychmiastowe wycofanie i je zrealizowal). Nie wspomne, ze wycofanie
                    polskich wojsk z Iraku oznacza zwiekszenie liczebnosci kontyngentu w
                    Afganistanie. I to okupacja, i to okupacja, jak nie gowno, to nasrane...
            • kz_karlovitz Re: I to mowi kraj, ktory morduje ludzi w Iraku. 27.03.08, 12:13
              racja. Wogole to bojkot podplacony pewnie przez pepsi i nike:).
              Smiech na sali. Chcecie bojkotu to wyrzeknijcie sie elektorniki w
              waszych domach. Wyrzuccie komputery (bo chinskie plytki w srodku
              nawet jak komp amerycki), odlaczcie sie od netu bo serwery tez
              pewnie na chinszczyznie, a co z RTV, AGD? a zabawki, a srodki
              komunikacji. Czy ktorys z tych bojkotujacych wie ze w kazdym
              traktorze wyprodukowanym na swiecie w podzespole zwanym ukladem
              skretu jest chinszczyzna? (w innych rowniez) czyli co trzeba
              przestac jesc to co kupujemy w sklepie bo producenci traktorow
              wspieraja rezim a kupujac jedzenie wspiera sie producentow
              traktorow:) kolko sie zamyka - nic tylko wziasc motyczke samemu
              uprawiac albo luk z leszczyny i polowac na gryzonie. Wielcy
              dzialacze i organizatorzy podobnych akcji nie robia tego
              harytatywnie, nawet jesli pepsi malo placi to zawsze to jakis skok w
              kariere za udzielanie sie w wazkich sprawach.
              • jendrek121 Re: I to mowi kraj, ktory morduje ludzi w Iraku. 27.03.08, 13:44
                no chłopie nie rozmydlaj wszystkiego. Na dzień dzisiejszy nikt nie mówi o
                bojkocie chińskich towarów. Ostatecznie właśnie poprzez rozwój gospodarki ten
                system się rozwali. Samo bojkotowanie chińskich towarów nie będzie skuteczne i
                większość ludzi o tym wie. Ale jesteśmy tu i teraz i chodzi o wywarcie presji.
                Nie pomoże to teraz ale ułątwi dalsze naciski. CocaCola też może się tym nie
                przejmie ale kropla drąży skałę nie siłą lecz ciągłym spadaniem
                Akcja ma przesłanie pozytywne - chodzi o solidaryzowanie się z ludźmi, którzy
                wyją w celach więziennych podczas tortur. Nie atakuj tylko się przyłącz. pozdro
        • indianski Teoria spiskowa wiecznie zywa :) 27.03.08, 08:16
          Za wszystkim stoja zydzi i masoneria :P
          • kolonistka Re: Teoria spiskowa wiecznie zywa :) 27.03.08, 10:20
            indianski napisał:

> Za wszystkim stoja zydzi i masoneria :P

Zapomniales o cyklistach :P
          • a.k.traper a mogę ryz bojkotować? 27.03.08, 12:25
            Bo coli nie pije i nie nosze adidasów? Ryz jem rzadko to jakoś sobie
            poradzę:))) Ciekaw jestem kto wymysli głupsza akcję? To jest tak jak
            z bojkotem wyborów w latach 80-tych, większość bojkotowała a
            frekwencja była 68%, wystarczyło rozpowszechnic plotkę że wczasów
            albo kolonii nie dadzą, co zreszta aktyw niejednej fabryki czynił.
            Gdyby nie podjęto decyzji o lokalizacji olimpiady w Pekinie to by
            było coś, jednak namawiam do bojkotu, może przestaną nam przysyłać t-
            shirty jednorazówki i plastikowe badziewie?
        • pissonu I to mowi kraj, ktory morduje ludzi w Iraku. 27.03.08, 08:53
          arius5 napisał:

> Kolejna Bushowska akcja, a Polacy jak zawsze z wyciagnietym jezykiem,
          > zeby troche dupci polizac.

Głu Polu amerykanie nie mordują!
          Amerykanie sa na misji pokojowej w kraju islamskiej dziczyzny!

Islamisci to nie ludzie to kultowi terrorysci!
          • sharn1 Re: I to mowi kraj, ktory morduje ludzi w Iraku. 27.03.08, 09:11
            pissonu napisał:
            > Głu Polu amerykanie nie mordują!
            > Amerykanie sa na misji pokojowej w kraju islamskiej
            dziczyzny!
            >
            > Islamisci to nie ludzie to kultowi terrorysci!

A widziałeś nowe Rambo?

:P
            • pissonu Re: I to mowi kraj, ktory morduje ludzi w Iraku. 27.03.08, 09:16
              sharn1 napisał:

> pissonu napisał:
              > > Głu Polu amerykanie nie mordują!
              > > Amerykanie sa na misji pokojowej w kraju islamskiej
              > dziczyzny!
              > >
              > > Islamisci to nie ludzie to kultowi terrorysci!
              >
              > A widziałeś nowe Rambo?
              >
              > :P

Nie i nie muszę, ale ty mozesz sie tym zawsze podniecac!

Dla mnie Rambo to tylko wykładnik inteligencji komunistów z Hollywóod!
        • gadaczka Re: I to mowi kraj, ktory morduje ludzi w Iraku. 27.03.08, 12:36
          chcesz to liż cioto jedna
          akcja super !!!
      • pawciu2 olimpiada 27.03.08, 07:55
        szkoda, ze w pekinie.
        moze bedzie jakas nowa dyscyplina? strzal w tyl glowy?

ale wracajac do artykulu: ciekawe tlumaczenie, bojkotujemy te dwie, bo inne
        rozwazyly ale sie nie wycofaly, a te firmy nawet nie rozwazyly. Roznica miedzy
        takim co rozwazyl a sie nie rozmyslil, a takim co sie nie rozmyslil jest chyba
        na niekorzysc tego co rozwazal... Te dwie, przynajmniej moga powiedziec, ze nie
        rozwazaly, bo np. nie mogly sie juz wycofac, a te co rozwazyly - rozwazyly i
        zaponsorowaly...

p
        • jendrek121 Re: olimpiada 27.03.08, 08:28
          możesz bojkotować trzy
        • wagiel Re: olimpiada 27.03.08, 09:47
          o innych podmiotach nikt nie mowi a sa jeszcze Lenovo, Kodak, Samsung, McDonalds
          no ale Coca Cola najbardziej nosna jest wiec pewnie ja dlatego wybrali
          • jendrek121 Re: olimpiada 27.03.08, 10:13
            no ja nie wiedziałem, ze te inne firmy też są sponsorami. Tu akurat mam z górki
            bo żadna z tych firm nie jest na liście moich zakupów z wyjątkiem Samsunga. W
            sumie będzie fajnie kupić jakiś inny monitor :-)
      • the_rest bojkotujcie też portale które będą relacjonować .. 27.03.08, 08:39
        olimpiadę, i przy okazji będą zarabiać na tym niezłe pieniądze, to samo zresztą
        inne media. Czy gazeta.pl poprze tą akcję ? Pier.... hipokryci.
        • jendrek121 Re: bojkotujcie też portale które będą relacjonow 27.03.08, 08:51
          nie rozumiem po co doprowadzasz sprawę do absurdu. Jeśli masz lepszy pomysł to
          się pochwal.
          Nie wiem czy pamiętasz ale Zachód w czasie IIwojny światowej też lekceważył
          doniesienia o Oświęcimiu. I został po tym smród i wstyd. Teraz my mamy swój
          sprawdzian, na miarę naszych czasów i naszych możliwości. Za komuny Zachód nie
          załamywał rąk tylko posyłał nam pomoc. Rozumiesz? Pomoc, zamiast gęgania jak
          stara baba
          • real_mr_pope Re: bojkotujcie też portale które będą relacjonow 27.03.08, 10:32
            > Nie wiem czy pamiętasz ale Zachód w czasie IIwojny światowej też
            > lekceważył doniesienia o Oświęcimiu. I został po tym smród i wstyd.

Dobre porównanie z tą II WŚ. Otóż bojkot sponsorów olimpiady przypomina mi
            rozrzucanie ulotek przez aliantów.

> Teraz my mamy swój sprawdzian, na miarę naszych czasów i naszych
            > możliwości.

A pewnie. Nasze możliwości są takie, że nie możemy zbojkotować np. chińskich
            podzespołów do komputerów bo są zbyt tanie, żeby się opłacało. Dlatego śmiało
            można wybrać prosty cel, coś z czego łatwo zrezygnować. Ale komputery i chińskie
            tekstylia dalej będą w modzie. Taki bojkot to hipokryzja.
            • jendrek121 Re: bojkotujcie też portale które będą relacjonow 27.03.08, 11:31
              wole rozrzucać ulotki niż popierać Chiny w umacnianiu wizerunku że wszystko jest
              ok i świat popiera ich politykę wewnętrzną. Ale każdy popiera kogo chce jeden
              Tybetańczyków inni spadkobierców Mao
              • real_mr_pope Re: bojkotujcie też portale które będą relacjonow 27.03.08, 11:43
                A jeszcze inni produkują frazesy. Popieranie Tybetańczyków to nie bojkot Coca-Coli.
                • jendrek121 Re: bojkotujcie też portale które będą relacjonow 27.03.08, 13:48
                  no czasami tak
                  • real_mr_pope Re: bojkotujcie też portale które będą relacjonow 27.03.08, 15:40
                    Nie tym razem. Nie kupisz coli w Polsce to straci polski oddział, a firma jako
                    taka od polskiego bojkotu nie zbiednieje. A ja będę się upierał, że ten bojkot
                    to jest takie sobie podskakiwanie. Z komputera czy spodni zrobionych w Chinach
                    nikt nie zrezygnuje. Takie gadanie "sprzeciwiam się polityce chińskiej,
                    zbojkotuję sponsora olimpiady, ale chińskich produktów nie zbojkotuję bo to
                    przecież niemożliwe w tych czasach". W gruncie rzeczy jest to spektakl,
                    działanie na pokaz. Niby się solidaryzujemy, ale tylko w granicach rozsądku.
                    • jendrek121 Re: bojkotujcie też portale które będą relacjonow 27.03.08, 22:09
                      real_mr_pope napisał:
                      > Nie tym razem. Nie kupisz coli w Polsce to straci polski oddział, a firma jako
                      > taka od polskiego bojkotu nie zbiednieje. A ja będę się upierał, że ten bojkot
                      > to jest takie sobie podskakiwanie. Z komputera czy spodni zrobionych w Chinach
                      > nikt nie zrezygnuje. Takie gadanie "sprzeciwiam się polityce chińskiej,
                      > zbojkotuję sponsora olimpiady, ale chińskich produktów nie zbojkotuję bo to
                      > przecież niemożliwe w tych czasach". W gruncie rzeczy jest to spektakl,
                      > działanie na pokaz. Niby się solidaryzujemy, ale tylko w granicach rozsądku

właściwie się zgadzam, nie obiecuję sobie wiele. Traktuję to jako kroplę drążącą
                      skałę i bardzo ładny gest ale gest, który jako symbol dużo mówi o człowieku,
                      który go wykonuje. Przede wszystkim jest słuszny choć może niezbyt skuteczny: ze
                      względu na globalizację i wyjątkowe kanalie w ChRL i ww. koncernach
      • trasat Re: Bojkot Coca-Coli i Adidasa 27.03.08, 11:49
        Uwierzyłbym w ideowe intencje bojkotujących, gdyby interesowali się
        prawami człowieka jednakowo we wszytkich państwach. W Iraku w jednym
        dniu ginie więcej ludzi, niż w Tybecie w trakcie całych pacyfikacji.
        Firmy amarykańskie należało więc bojkotować od dawna. Teraz
        potępiamy Białoruś za prześladowanie dziennikarzy, a popieraliśmy
        (np. Prezydent) podobne działnia w Gruzji. Na tle państwa szanownych
        przez tzw. zachodnią demokrację, np. Arabii Saudyjskiej, to taka
        Białoruś lepiej przestrzega prawa człowieka. Nie można praw
        człowieka traktować tylko jako narzędzie walki politycznej, czy
        ideologicznej. A jeśli ktos tego nie widzi, to jest politycznie
        zaślepiony.
        • kz_karlovitz Re: Bojkot Coca-Coli i Adidasa 27.03.08, 12:18
          widac ze sa tu ludzie ktorzy mysla. Masz racje. Pozdrawiam
        • jendrek121 Re: Bojkot Coca-Coli i Adidasa 27.03.08, 13:48
          tu nie ma co się przerzucać liczbami, gdzie więcej i czy ktoś nie ma prawa
          protestować bo nie protestował ws. Afryki, Ameryki, Aborygenów, bezdomnych,
          Czeczenów itd. Tybet ma więcej ofiar, morduje się więźniów bezkarnie, świat
          islamski nie protestuje jak się bezcześći symbole religijne buddyzmu
          Tu nie potrzeba kłótni wywlekania kto ma rację, Tu trzeba dać gest że ktoś
          pamięta. Takim sponiewieranym ludziom to da jakieś wsparcie duchowe. Nawet to
          jest ważne. pozdrawiam
    • 123i321 Bojkot Coca-Coli i Adidasa 27.03.08, 07:27
      COcacole i adidasy trzeba bojkotowac zawsze bez wzgledu na olimpiade.
      • fnoll kto chińską olimpiadę sponsoruje, tego nie szanuje 27.03.08, 08:27
        Coca Cola jakby mogła to by nawet w Auschwitz dla SS-manów swoje dystrybutory
        rozstawiła...
        • michalng Re: kto chińską olimpiadę sponsoruje, tego nie sz 27.03.08, 08:46
          Jak Ruscy mieszają gospodarkę z polityka to źle, jak Coca-cola tego nie robi tez
          źle :)
        • stek22 Re: kto chińską olimpiadę sponsoruje, tego nie sz 27.03.08, 09:14
          Ładnie to ująłeś. Jak tak napisałeś to chyba wiesz, że Coca Cola sprzedawała
          swoje produkty niemieckim faszystom. Dopiero przystąpienie USA do II Wojny
          Światowej i Coca Cola już nie mogła sprzedawać Coli. Ale ominęli zakaz i zamiast
          Coca Coli sprzedawali inny produkt i faszyści już mogli gasić pragnienie. Już
          nie tak rozpoznawalnym jak Coca Cola.
          • stek22 Re: kto chińską olimpiadę sponsoruje, tego nie sz 27.03.08, 09:19
            Przypomniałem to sobie - była to fanta.
          • airkoniak Re: kto chińską olimpiadę sponsoruje, tego nie sz 27.03.08, 10:10
            Wiesz, że dzwoni, ale nie do końca wiesz gdzie.

Nie było żadnego zakazu i niczego nie trzeba było omijać- po prostu było
            "utrudnione" pływanie statków z ekstraktem pomiędzy amerykańskimi a niemieckimi
            portami. Niemcy opracowali swoją własną recepturę, którą mogli produkować w
            warunkach wojennych, a zrobili to w zakładach w Essen, które wcześniej zajmowały
            się butelkowaniem koli. Dyrektorem zakładów w Essen był Max Keith.

Nazwę Fanta wymyślił Joe Knipp.
            Coca-Cola przejęła Fante dopiero w roku 1960.
        • banc Re: kto chińską olimpiadę sponsoruje, tego nie sz 27.03.08, 12:24
          Ależ już to robiła. Dla niepoznaki podczas wojny ten koncern produkował coś co
          potem zostało rozpowszechnione jako sprite.
      • kaspera Re: Bojkot Coca-Coli i Adidasa 27.03.08, 10:09
        Coca-coli nie pijam. Kiedyś spróbowałem i naprawde dziwię się, że ludzie kupują to świństwo. Poza tym bardzo szkodzi na układ trawienny.
        Apel o bojkot powinien być raczej skierowany do dresów, bo oni są głównymi konsumentami czarnego paskudztwa i to oni noszą adidasy!
        • crame Re: Bojkot Coca-Coli i Adidasa 27.03.08, 12:01
          Mozesz podac jakies fakty odnosnie; "bardzo szkodzi na układ trawienny." [Chyba,
          ze wypiles litr wodki z cola pod bigos, i bylo Ci niedobrze, wiec nic nie pisz.]
    • nurnii pieprzyć Chiny i coca-colę... 27.03.08, 07:32
    • ozby Popieram i się przyłączam 27.03.08, 07:33
    • jur.jam Naimski i s-ka jedźcie do ChRL i zrobcie tam 27.03.08, 07:34
      porządek jak w Polsce w latach 90-tych .Bezrobocie na poziomie 20%
      to będzie ca. 200 mln Chińczyków.Weźcie ze sobą Balcerowicza by
      schłodził rozpedzoną komunistyczną gospodarke . W kilka lat
      zapanuje tam demokracja i slamsy made in Poland!!!!
    • jendrek121 Bojkot Coca-Coli i Adidasa 27.03.08, 07:45
      są pewne wyznaczniki przyzwoitości ostatnich czasów: popieranie Pomarańczowej
      Rewolucji, popieranie Tybetańczyków, minimalny szacunek dla JPII

Przyłączam się do bojkotu
    • neospasmin dziecinada 27.03.08, 07:46
      1.Bojkot tych firm w istocie swej zmierza do zakwestionowania
      sponsorowania samej olimpiady a nie represji Chin wobec
      Tybetanczykow.
      Obie firmy sponsoruja kolejne olimpiady niezaleznie gdzie sie one
      odbywaja.
      Co zabawniejsze -bojjkot nie jest wymoerzony w organizatora
      olimpiady MKOl tylko w sponsorow rzeczonego.

Moze to dlatego ze szlaban na informacje olimpijskie w mediach(dzis
      kwalifikacje zawodnikow i przygotowania w Chinach) znacznie
      pogorszylby atrakcyjnosc mediow ktore cos takiego zrobily.

2.Bojkotowanie w swej istocie mlodziezowych marek przez ludzi w
      wieku zupelnie mlodziezowym az prosi sie o zdezawuowanie sensu
      samego bojkotu.Stad moze lepiej byloby inaczej okreslic "grupe
      inicjatywna" by nie uslyszec ze np.Lego (sponsor olimpiady?)
      odetchnelo z ulga skoro p.Litynski go nie bojkotuje.

3.Zupelnie nie kwestionuje potrzeby pokazania ze opinia publiczna
      powinna pokazac wladzom Chin swoj stosunek do kwestii Tybetu.
      Kwestia jest jak to zrobic.
      Bojkot o jakim tu przeczytalem oceniam negatywnie.
      • jendrek121 Re: dziecinada 27.03.08, 08:17
        neospasmin napisał:

> 1.Bojkot tych firm w istocie swej zmierza do zakwestionowania
        > sponsorowania samej olimpiady a nie represji Chin wobec
        > Tybetanczykow.
        > Obie firmy sponsoruja kolejne olimpiady niezaleznie gdzie sie one
        > odbywaja.
        ...
        >
        > 2.Bojkotowanie w swej istocie mlodziezowych marek przez ludzi w
        > wieku zupelnie mlodziezowym az prosi sie o zdezawuowanie sensu
        > samego bojkotu....
        >
        > 3.Zupelnie nie kwestionuje potrzeby pokazania ze opinia publiczna
        > powinna pokazac wladzom Chin swoj stosunek do kwestii Tybetu.
        > Kwestia jest jak to zrobic.
        > Bojkot o jakim tu przeczytalem oceniam negatywnie.

Ad1. Nonsens. MKIO co zrobil to zrobil, teraz czas na nas
        Ad. 2 Nonsens )Coca Cole nie pija tylko mlodzi
        Ad 3 Czyli robmy bojkot ale np. w piwnicy
        • neospasmin >Jendrek 27.03.08, 09:03
          "Ad1. Nonsens. MKIO co zrobil to zrobil, teraz czas na nas"

Czy w zwiazku z tym ze przywodcy Chin jezdza mercedesami nalezy
          oglosic bojkot tej marki?
          W samym bojkocie bb istotny jest zwiazek miedzy potepianym
          wydarzeniem a bojkotowana firma/produktem/osoba.
          Jesli ten zwiazek odlegly (a prosze zwrocic uwage ze rzeczone osoby
          nie nawoluja do bojkotu samej olimpiady czy wywalenia chinskiego
          ambasadora z Polski) to sam bojkot wydaje sie byc pokretny.

"Ad. 2 Nonsens )Coca Cole nie pija tylko mlodzi"

Polskim targetem Cocacoli sa moherowe babcie.
          To pan wywnioskowal z reklam tej firmy? :)

"Ad 3 Czyli robmy bojkot ale np. w piwnicy"

Robmy cokolwiek pamietajac by mialo to sens.
          Jesli sensu nie ma to rzeczywiscie lepiej robic to w piwnicy.
          By nasza akcja nie osmieszala slusznosci protestu.

pozdrawiam

• jendrek121 Re: >Jendrek 27.03.08, 09:07
            nie doprowadzaj sprawy do absurdu bo to żadna dyskusja a argument moherów jest
            nietrafiony
            • jendrek121 Re: >Jendrek 27.03.08, 09:23
              A już argument, że ktoś kto jest sygnatariuszem takiego listu protestu z racji
              wieku nie może mieć tym listem oddziaływania na młodych ludzi jest absurdalny.
              • neospasmin absiurd? 27.03.08, 09:50
                argument moherów jest
                nietrafiony"

To byla wylaczne odpowiedz na panskie twierdzenie ze cocacola nie
                jest adresowana do mlodych tylko do znacznie szerszej publiki.
                Sugeruje by rzucil pan okiem na polskie reklamy tej marki/firmy i
                zobaczyl do kogo sa adresowane.

"A już argument, że ktoś kto jest sygnatariuszem takiego listu
                protestu z racji
                wieku nie może mieć tym listem oddziaływania na młodych ludzi jest
                absurdalny."

Napisalem nie ze nie moze byc ale ze obniza wage bojkotu.
                To tak jakby p.Owsiak oglosil ze od dzis przestaje nosic moherowy
                beret boo 100% ich na polskim rynku to te made in China.

To tak jakby p.Litynski(ale sie go uczepilem...) oglosil ze w
                protescie przeciw chinskim represjom w Tybecie zrobi sobie dredy.

To +/- tak jakby Miss Teletubis oglosila ze od dzis bojkotuje
                chinskie prezerwatywy i bedzie sie bzykac tylko w polskich.

Nie prosze o wiele- o koherentnosc przekazu jakim jest bojkot.

To co proponuja ci od bojkotu cocacoli i adidasa takim nie jest.
                I tylko o to mi chodzi.
                O to by akcjami tego typu nie osmieszyc walki o prawa Tybetanczykow.

pozdrawiam

• jendrek121 Re: absiurd? 27.03.08, 10:15
                  No ale to że Coca Cola ma takie a nie inne reklamy nie oznacza, żę nie piją jej
                  inni. No naprawdę wystarczy stanąć na chwilę przy kasie w supermarkecie żeby to
                  zobaczyć
                  • jendrek121 Re: absiurd? 27.03.08, 10:18
                    A propos firma Coca Cola robi nie tylko colę. Tych napoi ma jeszcze trochę.
                    Można wybrać sobie też np inny sok niż Capi czy inny napój energetyczny niż ,
                    zaraz zaraz Burn?
                    • neospasmin >Jendrek :gubi pan sens 27.03.08, 10:29
                      jendrek121 napisał:

" A propos firma Coca Cola robi nie tylko colę. Tych napoi ma
                      jeszcze trochę.
                      > Można wybrać sobie też np inny sok niż Capi czy inny napój
                      energetyczny niż ,
                      > zaraz zaraz Burn?"

Oczywiscie ze mozna.Ja twierdze tylko ze bojkot przeprowadzony przez
                      postacie takie jak w notce osmiesza idee walki o Tybet.
                      Co gorsza-bedzie nieskuteczny.
                      • jendrek121 Re: >Jendrek :gubi pan sens 27.03.08, 11:33
                        nie sądzę żeby to ośmieszało idee Tybetańczyków. Jest prawo masy krytycznej i
                        kiedyś w złożeniu z innymi czynnikami będzie miało swój wkład.
                        • neospasmin masa krytyczna 27.03.08, 11:44
                          Przedstawulem panu powody czemu ten bojkot/przeprowdzany przez tych
                          konkretnych ludzi osmiesza.
                          Wytlumaczylem panskie watpliwosci, a pan jak pijany plotu ze ten
                          bojkot jednak ma wartosc.
                          Jak w takiej sytuacji z panem rozmawiac skoro podatnosc na cudza
                          argumentacje ma pan na poziomie radiamaryja?

pozdrawiam
                          • jendrek121 Re: masa krytyczna 27.03.08, 13:57
                            nie ma co podpierać swoich tez Radiem Maryja bo to strzał kulą w płot w moim
                            przypadku. Tak samo jak ws targetu klienteli Coca Coli. Bojkot jest bojkotem i
                            przekaz jest jasny dla wszystkich stron. Robienie z tego traktatu teologicznego
                            jest dzieleniem włosa na czworo i choć słuszne w przypadku zagadnień prawnych
                            czy księgowych tutaj może być pominięte

• neospasmin klientela 27.03.08, 10:24
                    To znaczy ze jesli chce pan bojkotowac to musi pan zwrocic sie do
                    tej samej klienteli do ktorej zwraca sie producent.
                    Boo to wlasnie oni sa zasadniczym klientem.
                    A jesli tak to w przekazie nie moze sie pan opierac na postaciach
                    ktore az tak odlegle od adresata przekazu reklamowego cocacoli.

Gdyby uzyl pan do tego bojkotu np.sportowcow,olimpijczykow czy
                    lokalne gwiazdy popkultury to sila/skutecznosc rzeczonego bojkotu
                    bylaby bez porownania mocniejsza.
                    Taka obsada jak dzis zakrawa na smiesznosc.

Czy moglbym w czyms jeszcze panu pomoc?Cos objasnic?

pozdrawiam
                    • jendrek121 Re: klientela 27.03.08, 11:38
                      neospasmin napisał:

> To znaczy ze jesli chce pan bojkotowac to musi pan zwrocic sie do
                      > tej samej klienteli do ktorej zwraca sie producent.
                      > Boo to wlasnie oni sa zasadniczym klientem.
                      > A jesli tak to w przekazie nie moze sie pan opierac na postaciach
                      > ktore az tak odlegle od adresata przekazu reklamowego cocacoli.
                      >
                      > Gdyby uzyl pan do tego bojkotu np.sportowcow,olimpijczykow czy
                      > lokalne gwiazdy popkultury to sila/skutecznosc rzeczonego bojkotu
                      > bylaby bez porownania mocniejsza.
                      > Taka obsada jak dzis zakrawa na smiesznosc.
                      >
                      > Czy moglbym w czyms jeszcze panu pomoc?Cos objasnic?
                      >
                      > pozdrawiam

no ale jeśli nie zrobił to ktoś kto jest dla tej klienteli idolem (np. Britney
                      Sprears) to zabrał się za to ktoś inny. Na pewno nie zadziała na fanów Britney
                      ale lepsze to niż wynajdowanie 100 argumentów kontra i czepiania się każdego słowa.
                      No ale przecież jesteśmy z tej samej gliny co krytykowani przez nas politycy:
                      bicie piany i nadawanie temu powagi
    • misza36 Bojkot Coca-Coli i Adidasa 27.03.08, 07:47
      oj polaczki polaczki wy jak zwykle przejawiacie dzialania
      destrukcyjne i samoobojcze. Nikt na swiecie nie zbojkotuje olimpiady
      bo chiny to przyszle swiatowe supermocarstwo z ktorym trzeba miec
      dobre kontakty. Tylko oczywiscie polska chrystus narodow leci
      pierwsza na pewbno chinczycy sie tym nie przejma bo polaczki
      jestescie trzykrotnymi okupantami w iraku afganie i kosowoe wiec
      wasze slowa o wolnosci sa rowne zeru a wasi zolnierze sa
      zbrodniarzami wojennymi. Kto wami steruje bo tak do konca nie kysle
      ze jestescie az tak durni mieliscie swietne stosunki z krajami
      arabskimi irak iran syria lagieria libia gdzie tysiace waszych firm
      dzialalo a arabowie z tyuch krajow sie u was ksztalcili na lekarzy
      urzednikow itp , wszystko to starciliscie przez inawazje na irak,
      teraz podobnie bedzie z chinami ludowymi, polska ma tam swietna
      prase i zawsze miala chcecie polaczki wiedziec dlaczego bo bylisice
      jednym z 3 pierwszych na swiecie krajow ktore oficjalnie uznaly
      chiny ludowe, teraz to wszytko stracicie moje gratulacje panie tusk
      i panscy doradcy tylko tak dalej alleluja i do przodu

• hollowcat supermocarstwo? hahaha 27.03.08, 08:08
        Chińska gospodarka przestanie być konkurencyjna w niedługim czasie, to że ciągle trzymają tą swoją walutę sztywno i nie pozwalają się umocnić najlepiej o tym świadczy. Ich gospodarka jest przegrzana, mają dużą inflację pomimo dobrej koniunktury na świecie. Chiny to nie Rosja - oni nie mają surowców, nie mają gazu, nie mają ropy...
        Skoro nie mają to muszą kupować - a za co kupią skoro w niedługim czasie bedą mieli mega-problemy. To jest 1,2mld ludzi, bardzo dużo ma poglądy liberalne, mają własne firmy - jeśli władza spróbuje im "przykręcić śrubę" w imię bycia supermocarstwem to obalą władze.
        • sharn1 Re: supermocarstwo? hahaha 27.03.08, 09:15
          hollowcat napisał:

> Chińska gospodarka przestanie być konkurencyjna w niedługim
          czasie, to że ciągl
          > e trzymają tą swoją walutę sztywno i nie pozwalają się umocnić
          najlepiej o tym
          > świadczy. Ich gospodarka jest przegrzana, mają dużą inflację
          pomimo dobrej koni
          > unktury na świecie. Chiny to nie Rosja - oni nie mają surowców,
          nie mają gazu,
          > nie mają ropy...
          > Skoro nie mają to muszą kupować - a za co kupią skoro w niedługim
          czasie bedą m
          > ieli mega-problemy. To jest 1,2mld ludzi, bardzo dużo ma poglądy
          liberalne, maj
          > ą własne firmy - jeśli władza spróbuje im "przykręcić śrubę" w
          imię bycia super
          > mocarstwem to obalą władze.

Jasne. Tak jak ją obalili kiedykolwiek w hisorii. Pamiętasz
          powstanie bokserów?

Co do ekonomicznych spraw to nie liczyłbym na większe kłopoty
          chińskiej gospodarki w przeciągu następnej dekady.
          • michalng Re: supermocarstwo? hahaha 27.03.08, 11:20
            A co nie obalili ? Co najmniej kilka razy w historii Chin, Chińczycy zmieniali
            sobie władze siłą.
            A powstanie bokserów nie było przeciwko władzy tylko przeciw europejczykom i
            było popierane przez władze (cesarzową Cixi)
      • fanfan07 Z Kosowem przesadziłeś 27.03.08, 08:34
        Kosowo to właśnie można porównać do dążenia Tybetu do niepodległości, więc jaki
        tu polski okupant??? To właśnie Serbowie (jak Chińczyki) chcieliby powybijać
        kosowskich albańczyków.
    • quad89 Bojkot Coca-Coli i Adidasa 27.03.08, 07:49
      Żałosny protest. Ludzie koniecznie chcą pokazać, że jednoczą się z
      Tybetańczykami i wymyślają coraz to głupsze sposoby 'walki' z Chinami. Adidas i
      Coca-cola na pewno się przejmą, że od dziś będziecie kupować Pepsi i Nike...

A to, że sami w Iraku robimy to samo, co Chińczycy w Tybecie jest już mniej ważne...
      • jendrek121 Re: Bojkot Coca-Coli i Adidasa 27.03.08, 08:24
        głęboko się mylisz
        wiele firm bierze pod uwagę nacisk opinii publicznej. Ostatnio byłą jakaś sprawa
        z firmą która korzystałą z pracy nieletnich przy produkcji jakiejś odzieży. NO i
        straciła kontrakt outsorsingowy
        • pajenczycatekla Re: Bojkot Coca-Coli i Adidasa 27.03.08, 10:07
          To był GAP. I dlatego noszenie GAPa już nie jest trendy.
      • michalng Re: Bojkot Coca-Coli i Adidasa 27.03.08, 08:25
        Porównywanie tego co my robimy w Iraku do tego co Chińczycy w tybecie to gruba
        przesada. My nie strzelamy do bezbronnych manifestacji domagających sie naszego
        wycofania.
        • sharn1 Re: Bojkot Coca-Coli i Adidasa 27.03.08, 09:17
          michalng napisał:

> Porównywanie tego co my robimy w Iraku do tego co Chińczycy w
          tybecie to gruba
          > przesada. My nie strzelamy do bezbronnych manifestacji
          domagających sie naszego
          > wycofania.

Faktycznie. My strzelamy do uzbrojonych irakijczyków domagających
          się naszego wycofania z ich własnego kraju.
          • michalng Re: Bojkot Coca-Coli i Adidasa 27.03.08, 11:05
            > Faktycznie. My strzelamy do uzbrojonych irakijczyków domagających
            > się naszego wycofania z ich własnego kraju.

Dodaj jeszcze ze istnieje ogromna grupę nieuzbrojonych Irakijczyków która wcale
            nie ma chęci by rządzili nimi ci uzbrojeni.Oraz to ze planujemy sie wycofać i
            oddać władze Irakijczykom oraz nigdy nie twierdziliśmy ze Irak jest częścią
            Polski i będziesz mieć najważniejsze różnice.
    • kriskw Bojkot Coca-Coli i Adidasa 27.03.08, 07:53
      Ja zawsze bojkotowałem cole i adidasa. Wolę zdecydowanie pepsi i tańsze buty
    • f_a_k_y Re: Bojkot Coca-Coli i Adidasa 27.03.08, 07:55
      Bardzo dobrze.Pewnie dluzsza powinna byc ta lista.
    • hollowcat Pomysł bez sensu... 27.03.08, 08:00
      no i kto się przyłączy? tylko dresiarze kupują wszystko markowe np. Adidasa więc to oni conajwyżej mogliby uszczuplić dochody tej korporacji. Ja piję czasami coca-colę, ale rzadko więc co to za różnica czy ich kupie raz na tydzienczy ich nie kupię? Bardziej to odczuje pani z pobliskiego sklepiku bo straci parę groszy na mojej coca-coli.
      • ja.wars ja nigdy nie pije trucizny cocacoli 27.03.08, 08:10
        a markowe ciuchy omijam z daleka z zasady.
        • sharn1 Re: ja nigdy nie pije trucizny cocacoli 27.03.08, 09:17
          ja.wars napisał:

> a markowe ciuchy omijam z daleka z zasady.

Chyba z biedy albo skąpstwa które to sobie tłumaczysz zasadami.
          • pajenczycatekla Re: ja nigdy nie pije trucizny cocacoli 27.03.08, 10:13
            Uważasz, że jak ktos nie chce być "niewolnikiem marki", to musi być
            tylko albo biedny, albo skąpy? A może ty nosisz drechy, jeździsz
            używaną beemą, masz łysy łeb i złoty łańcych? Szanujmy cudze poglądy
            i zwyczaje, to i z naszych się nie będą nabijać.
      • misza36 Re: Pomysł bez sensu... 27.03.08, 08:11
        polaczki przestancie pisac na amerykanskich komputerach i uzywaz
        windowsa w ramch protestu przeciwko okupacji iraku i afganu i
        legalizacji tortur przez buszmena no dalej buahahahahahha klawiatury
        macie pewnie chinskie procesory tez robione w chinach no dlaej
        • indianski Re: Pomysł bez sensu... 27.03.08, 08:19
          a ty dupku napisales to na maszynie do pisania ?
        • jendrek121 Re: Pomysł bez sensu... 27.03.08, 08:20
          No wiesz, różnica jest taka, że za znęcanie się nad irackimi więżniami
          amerykańscy żołnierze mieli proces a chińscy strażnicy nie. Poza tym Amerykanie
          nie przyjechali żeby mieć tam 50 stan, nie ustanowili tam Hawajów Bliskiego
          Wschodu itd. No nie wiem czy trzeba tłumaczyć czym się jedno różni od drugiego
          • jendrek121 Re: Pomysł bez sensu... 27.03.08, 08:20
            No i w Tybecie zamordowano ok 1/6 narodu
        • pissonu Tak trzymac! 27.03.08, 09:26
          misza36 napisał:

> polaczki przestancie pisac na amerykanskich komputerach i uzywaz
          > windowsa w ramch protestu przeciwko okupacji iraku i afganu i
          > legalizacji tortur przez buszmena no dalej buahahahahahha
          > klawiaturymacie pewnie chinskie procesory tez robione w chinach no > dlaej

misza ty idioto!

Irak to koniecznośc, a ci którzy to rozumieja NIGDY nie bedą popierali
          totalitaryzmu i terroryzmu!

Cały kult islamu to prawdziwy terror w kapciach z 16 wieku!

Chcez pokoju na swiecie ?
          To strzelaj w w krajach arabskich, Afganistanie, Iraku, Syrii, Libii,
          Pakistanie do wszystkiego co sie rusza!

Niemowlak w wózku to bomba podrzutowa, a karetka pogotowia to broń
          anty pokojowa!
          • sharn1 Re: Tak trzymac! 27.03.08, 09:31
            pissonu napisał:
            > misza ty idioto!
            >
            > Irak to koniecznośc, a ci którzy to rozumieja NIGDY nie bedą
            popierali
            > totalitaryzmu i terroryzmu!

Irak to skok na pieniądze z ropy naftowej. Kto tego nie rozumie jest
            poprostu zbyt podatny na propagandę USA i rządu.
        • 1.czarli Re: Pomysł bez sensu... 27.03.08, 12:27
          misza moskiewski piesku przestań szczekać
      • michalng Re: Pomysł bez sensu... 27.03.08, 08:28
        Przecież to ze nie będziesz pił coca coli nie oznacza ze nie będziesz pił w
        ogóle. Kupuj inne napoje a pani ze sklepiku nie zbiednieje.
    • pierepielicyn Bojkot Coca-Coli i Adidasa 27.03.08, 08:23
      Uważam że Chiny są bardziej demokratyczne niż Polska pod rządami PiS
      • michalng Re: Bojkot Coca-Coli i Adidasa 27.03.08, 11:22
        Twoje prawo uważać nawet ze ziemia jest płaska ;P
    • apud21 Bojkot Coca-Coli i Adidasa 27.03.08, 08:24
      niektórym to się chyba nudzi...
      • tryg.sk Re: Bojkot Coca-Coli i Adidasa 27.03.08, 08:30
        Swietny fotomontaż: img443.imageshack.us/img443/2401/beijing2008mv6.jpg
    • fanfan07 Wyłączam TV na czas Olimpiady 27.03.08, 08:29
      A ja zbojkotuję wszystkie transmisje z olimpiady. Na czas igrzysk wypożyczam
      dobre filmy na DVD i chrzanię telewizje, które wykupiły czas na transmisję
      igrzysk, nie piję Coli i nie jem Adidasa i nie oglądam żadnych reklam z igrzysk. O!
      Ile strat będzie miała TV jak ludzie nie zechcą oglądać transmisji usianych
      reklamami? No?
      • tryg.sk Re: Wyłączam TV na czas Olimpiady 27.03.08, 08:31
        img443.imageshack.us/img443/2401/beijing2008mv6.jpg
      • rijselman12.0 Re: Wyłączam TV na czas Olimpiady 27.03.08, 08:35
        Ja rowniez...
      • eles55 Re: Wyłączam TV na czas Olimpiady 27.03.08, 11:52
        Ja również!
        • michalng Re: Wyłączam TV na czas Olimpiady 27.03.08, 13:30
          Jezu chłopaki co za poświecenie ;) prawie jak samospalenie albo co najmniej
          głodówka. Przez cały czas trwania olimpiady bez TV, trzymam za was kciuki żeby
          sie wam udało. ;)
    • nieruchomy_spin histeria sie udziela 27.03.08, 08:32
      a wlasnie ze na przekor wolnym mediom bede pil cole z adidasow, smiejac sie z
      waszych wolnosciowo demokratycznych postow i artykulow.
      pisarze sie znalezli
      • jendrek121 Re: histeria sie udziela 27.03.08, 09:49
        no tak wolne media nie wszystkim się podobają
        • airkoniak Re: histeria sie udziela 27.03.08, 11:56
          Ja na ten przykład wolę szybkie.
    • sznicel4 lista sponsorów igrzysk: 27.03.08, 08:34
      en.beijing2008.cn/bocog/sponsors/sponsors/
      • fanfan07 Bojkot sponsorów - to proste! 27.03.08, 08:57
        Coca Coli nie pije, bo psuje zęby, wolę piwo ;-)
        Johnson&Johnson - nie używam,
        Kodak - używam cyfrówek, więc nie potrzebuję,
        Lenovo - szajs, ostatni monitor wyleciał na złom,
        MacDonald's - lekarz mi dożywotnio zakazał z powodu podwyższonego cholesterolu,
        Omega - a co to??? jak zegarki, to nie używam,
        Panasonic - mam dyktafon, chyba wyrzucę, ale najpierw nagram Ziobrę,
        Samsung? Mam komórkę, ale jak skończy mi się umowa to zamienię na Nokię,
        VISA - no niestety... nie jestem premierem IVRP i jak miliony Polaków posiadam konto i kartę VISA Electron.
        VW - z tańszych aut wolę Opla, z droższych BMW,
        Adidas? Tylko dresy i blachary noszą adidasy,
        Snickers - wolę polskie krówki,
        UPS - korzystam z DHL, GLS lub Fedexa.

Pozostałych sponsorów nie znam, albo i tak nie korzystam.
    • rijselman12.0 Bojkot Coca-Coli i Adidasa 27.03.08, 08:34
      popieram i przylacam sie
    • mpta Obłuda, obłuda, obłuda... smieszni ludzie 27.03.08, 08:41
      Nie będą pili cocacoli, nie będą kupować adidasa, inny yntelygent
      nie pojedzie do Pekinu na igrzyska, jeszcze inni coś tam bedą
      manifestiować przy medalach...
      ALe wszyscy bedą się emocjonować igrzyskami, będą chwalić się
      medalami, wszystkie kraje wezmą w nich udział ale to jeszcze nic...
      Wszyscy produkują w Chinach; cały ten oburzony obłudny świat, coraz
      trudniej znależć coś w sklepie co nie jest zrobione w Chinach... I
      ci śmieszni ludzicy co nie bedą pić coli używają komórek made in
      China, laptopów, chodzą w chińskich ubranich itd. itd...
      • jendrek121 Re: Obłuda, obłuda, obłuda... smieszni ludzie 27.03.08, 08:53
        takie gadanie jak wyżej to świetny pretekst żeby nic nie robić. Bo tak jest
        najwygodniej. Wystarczy tylko znaleć wygodną gładką formułkę i już możemy
        otworzyć piwko i sobie poleżeć
        • mpta Re: Obłuda, obłuda, obłuda... smieszni ludzie 27.03.08, 09:22
          Chłopie nie o to chodzi żeby nic nie robić, wręcz przeciwnie...
          Tylko że ja akurat nie widzę nic złego w Olimpiadzie... Cieszmy się
          nią.. Albo się zdecydujmy... A nie przyjmujemy postawę : niby chcę a
          nie chcę, biorę udział ale mi się nie podoba itp itp...

Łatwiej zbojkotować sponsora igrzysk niż same igrzyska... Prawda?

Łatwiej zrobić jakiś głupi protest dla deklaracji, niz naprawdę
          działać...

Świat robi gigantyczne interesy z Chinami, ale z nich nie
          zrezygnuje, bo pieniądz jest najważniejszy. Za to przy Igrzyskach
          można pojeczęć, no bo trza pokazać że się ma poglądy...
          Tylko pytam się jeszcze raz co jest złego w Olimiadzie?
          Obłuda...
          • 1.czarli Re: Obłuda, obłuda, obłuda... smieszni ludzie 27.03.08, 12:36
            człowieku nie rozumiesz tego co czytasz i piszesz
    • trzecie_wcielenie Re: Bojkot Coca-Coli i Adidasa 27.03.08, 08:57
      powaznie myslisz, ze to sponsoring ? wspolczuje ;)
      • seminanec Re: Bojkot Coca-Coli i Adidasa 27.03.08, 09:12
        Jaki bojkot sponsorów ? Juz sam fakt że igrzyska sie nie odbędą ich dołuje i zrujnuje. Bojkotować to mogą sportowcy , nikt nie będzie patrzył że biegnie 10 chinczyków po bieżni przebranych za murzynów. Chińczycy sfałszują olimpiadę.
    • alvaro_1987 Bojkot Coca-Coli i Adidasa 27.03.08, 09:03
      "Inicjator akcji tłumaczy, że wybrał te dwa koncerny, ponieważ po tym gdy Steven Spielberg zrezygnował z funkcji doradcy artystycznego igrzysk, niektóre firmy przynajmniej rozważały wycofanie się ze sponsorowania imprezy."
      Smiech na sali... Już widze np. takiego szefa jakiegoś koncernu.
      -Hmm może wycofamy się ze sponsorowania olimpiady? Nie jednak nie.
      • jendrek121 Re: Bojkot Coca-Coli i Adidasa 27.03.08, 09:05
        A co w tym dziwnego? W sądzie takie rozróżnienie mogłoby zaważyć na wysokości wyroku
    • zupper Bojkot zdrowego myślenia 27.03.08, 09:05
      po prostu ręce opadają jak czyta się te idiotyzmy o bojkocie
      • pissonu Bojkot zdrowego myślenia 27.03.08, 09:14
        zupper napisała:

> po prostu ręce opadają jak czyta się te idiotyzmy o bojkocie

Dobrze że tylko ci rece odpadaja!

Ten bojkot to niestety zdrowa koniecznośc!
    • henryk_d Bojkot Coca-Coli i Adidasa 27.03.08, 09:08
      Ja popieram, zawsze popierałem i popierał będę.
      Bo coca-coli i adidasów nigdy nie kupuję.
    • sharn1 Śmieszni mali ludzie... 27.03.08, 09:10
      Przez ostatni rok o Tybecie pojawiały sie jednolinijkowe wzmianki na
      26 stronie teraz wszyscy zaczęli pajacować.

Gdzie byli ci wszyscy ludzie rok, pół roku temu? Dlaczego
      teraz "swój" sprzeciw chcą wyrazić za pomocą czyiś rąk (sportowców
      którzy ciężko pracowali na olimpiadę, sponsorów którzy zainwestowali
      w to środki).

Jestem ciekawy ile te dwie firmy włożyły wkładu w akcje charytatywne
      (czyli mówiąc wprost szmalu) na świecie a ile śmieszni lidzie
      podpisani pod tym apelem.

Żenada.
      • stek22 Re: Śmieszni mali ludzie... 27.03.08, 09:31
        Co do sportowców to się zgadzam. Oni całe życie ciężko pracują na takie występu.
        To nie oni przyznali organizację igrzysk.

Co do drugiej kwestii - wierzysz w to, że robią te akcje charytatywne tak non
        profit. Masz rację, np taka Coca Cola, która niszczy środowisko naturalne,
        robiła interesy z faszystami, nie dba o prawa swoich pracowników w krajach
        trzecich - to nie jest śmieszne.

Te akcje charytatywne dają niezbędną kasę na działania więc są akceptowane. Ale
        one robią to dla tzw. rozpoznawalności marki. Zawsze jest coś za coś.

Takie firmy - tak działają jak im pozwalają lokalne warunki. W Polsce
        sponsorują akcje charytatywne, a np. w Indiach łamią prawa swoich pracowników.
        Niezłe, co?

A pamiętasz sprawę Google, która była zaangażowana w cenzurę internetu w Chinach
        na rzecz władz Chińskich bo by nie byli dopuszczeni do tego rynku? Masz jeszcze
        złudzenia - bo to na pewno nie jest śmieszne
        • sharn1 Re: Śmieszni mali ludzie... 27.03.08, 09:41
          Ja nie tyle chcę bronić koncerny co śmieszy mnie hipokryzja
          sygnatariuszy apelu.

Pozatym mam wrażenie że ten protest jest kierowany nie pod ten adres
          i że populistycznie żeruje na nastrojach antyglobalistycznych.
          • 1.czarli Re: Śmieszni mali ludzie... 27.03.08, 12:39
            człowieku lecz się
          • starduster Re: Śmieszni mali ludzie... 27.03.08, 18:17
            Podczepiło się gó.. do okrętu i krzyczy...płyniemy
            ot i cała prawda...
      • imperator.ck Re: Śmieszni mały człowieczku 27.03.08, 12:16
        Gdzie byłeś, kiedy w poprzedniej kadencji marszałek senatu odmówił spotkania z
        chińską delegacją?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka