mcozio 15.04.08, 09:47 moze czas aby ta firma ustąpiła z lotami na rzecz tych którzy nie maja takich problemów, są rentowni i jakos maja dobre podejscie do klienta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
voguer Kolejne problemy samolotu Centralwings 15.04.08, 09:48 To lepiej by bylo, zeby samolot sie rozwalil, czy lepiej spedzic pare godzin na lotnisku z kwitem na kanapki w oczekiwaniu na sparwdzenie stanu samolotu? Odpowiedz Link Zgłoś
mcozio dla klienta 15.04.08, 09:54 w tym samolocie aby samolot nie spadł - nie rozbił sie..ale ogólnie dla całej tej firmy lepiej aby juz odeszli w niebyt za mało efektywne podejscie do biznesu - czemu GermanWings działa i lata sprawnie a CentralWings nie moze ? Odpowiedz Link Zgłoś
tomeeeek Gazeta przegina z tym atakiem na Centralwings 15.04.08, 14:05 Jestem stałym czytelnikiem gazety, ale zaczyna mi przeszkadzać brak obiektywizmu w kontekście Centralwings. Kiedyś leciałem lufthansą z San Francisco do Monachium. I od spodu skrzydła wisiał kawałek uszczelki. Nie zauważyłem, żeby gazeta o tym napisała. Zacznijcie zajmować się faktycznymi problemami, a nie kontrolkami w jakimś locie tylko po to, żeby udupić firmę. Może nie jest najlepsza, ale takie tu mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
farmer_mendoza Firma ma być tania przed prywatyzacją.. 15.04.08, 15:22 ..stąd masowe artykuły w merdiach na zamówienie. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Kolejne problemy samolotu Centralwings 15.04.08, 09:52 Oczekuje, ze Gazeta zacznie pisac tez o kazdej usterce SAS-u (raz odwolali mi samolot do Polski bo sie zepsul, dwa razy lot byl przekladany, raz musial zawrocic z powodu usterki). Ale to nie tania linia lotnicza? A, oczekuje tez przeprosin Wizzaira za lot w zeszlym roku do Wa-wy, ktory byl opozniony o 23 godziny, a nie dostalismy zadnych bonow. Gazeto, czemu o tym nie napisaliscie? Ladnie to tak "dopieszczac" tylko jednego przewoznika? Odpowiedz Link Zgłoś
mauyprezes zgadzam się 15.04.08, 10:10 w pełni się zgadzam, przewozy lotnicze są dość wrażliwą branżą, dziesiątki samolotów dziennie ma podobne problemy, a u Nas zrobili aferę że Centralwings kłamie że chodzi o podwozie (bo samolot opuszczano przez trap, ale jakby schowało się podwozie przy kołowaniu to GW pisałoby "czemu nie opróżniono samolotu przez trapy" pfff), że teraz się zapaliła kontrolka, to chyba dobrze świadczy o przewoźniku że woli narazić się na straty, ostracyzm klientów niż wylecieć byleby zgodnie z rozkładem, a wszystkim którzy piszą o CWings źle, zapraszam do Aerofłotu :). Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: zgadzam się 15.04.08, 10:24 Latam dużo i na palcach jednej ręki mogę policzyć loty tanich linii, które odbyły się zgodnie z planem. Tata ich specyfika... Od kiedy GW wprowadziła Alert, podnieca się każdym piernięciem przesłanym przez pseudo-dziennikarzy, którzy chcą zaistnieć... Dotyczy to zwłaswzcza linii lotniczych. Dziś w TVN 24 widziałam jak dwie baby podneicały się, że 5 godzin czekały!!! Całe 5 godzin!!! i jak stewardessy na lotnisku (sic!) pytały co się dzieje. ech... Odpowiedz Link Zgłoś
farmer_mendoza Ryanair jest zawsze na czas 15.04.08, 10:56 ..dbają o punktualność, bo to pole na którym łatwo pobić inne linie. Są najpunktualniejszą linią spośród dużych przewoźników. Odpowiedz Link Zgłoś
jim777 Ryan zawsze na czas. Bzdura!!!! 15.04.08, 11:39 Pracuje dla nich i wiem ze spoznienia to rzecz normalna...samoloty pewnie maja nowsze i rzadziej sie psujace...ale nie slyszalem zeby w zwiazku ze spoznieniem np dali jakies bony na jedzenie...a centralwings tak zrobil! Odpowiedz Link Zgłoś
farmer_mendoza Haha.. CW jako wzór dla Ryanair :) 15.04.08, 15:21 O'Leary (szef Ryanair) by się uśmiał, gdyby zaproponować mu naśladowanie bankrutującej linii :) A tak poważnie, to nie pamiętam już, kiedy ostatnio samolot Ryanair miał opóźnienie. Latam przynajmniej raz w miesiącu od 2 lat, ostatnio wczoraj wieczorem - 5 minut przed czasem. Przypuszczam, że pilot ma premię za planowe lądowanie, bo bywało, że tak cisnął, żeby zdążyć w ostatniej minucie. Odpowiedz Link Zgłoś
normalniejsza Zagadka... 15.04.08, 10:05 Czytając dane bilansowe tanich przewoźników w Polsce za zeszły rok, Centralwings jako jedyny zamknal bilans ogromnym minusem. Wikipedia podaje, ze firma juz pewnie dlugo nie pociagnie... Pytanie tylko jak dlugo jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
farmer_mendoza wpis w wikipedii.. to potwierdza teorię.. 15.04.08, 15:30 ..że to zorganizowana kampania obniżania wartości LOTu przed prywatyzacją. Odpowiedz Link Zgłoś
wypasior chyba konkurencja rozdmuchuje takie drobiazgi 15.04.08, 10:28 opóźnienia z przyczyn technicznych czy innych są częste w lotnictwie cywilnym czy tylko centralwings miewa takie problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
pyzz Kolejne problemy samolotu Centralwings 15.04.08, 10:34 Tak, jak nie jestem jakimś wielkim fanem linii CentralWings, to dwie awarie tego samego są trochę podejrzane... Ciekawe, czy to serwisant jaki ma jakiś sposób obchodzenia się z podwoziem, że po prostu niszczy te czujniki, czy może przyszła partia wadliwych z Hameryki... A może po prostu jakaś konkurencyjna linia zapłaciła komu trzeba, aby wyprodukować usterki... Odpowiedz Link Zgłoś
witoldyna ufam Centralwings 15.04.08, 10:38 Na miejscu pasażerów cieszyłabym się, że sprawdzili ten samolot. Ale taka mentalność Polaków- sprawdzają- źle, nie sprawdzają- jeszcze gorzej. Leciałam kilka razy samolotami Centralwings- loty nie były opóźnione, wszystko odbywało się sprawnie. Piloci i stewardesy uspokajali zdenerwowanych, zero turbulencji. Oby każdy lot tak właśnie się odbywał :) W przyszłym tygodniu czeka mnie być może podróż Bmibaby i troszkę się martwię bo nikt ze znajomych tą linią nie leciał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
magdusiastar1 Kolejne problemy samolotu Centralwings 15.04.08, 10:41 Nareszcie kilka rozsadnych glosow w tej smiesznej nagonce na Centralwings. Wszystkie swoje loty z Centralwings wspominam bardzo milo. Natomiast podobne awaryjne sytuacje przydarzyly mi sie gdy lecialam Air France i Virgin Atlantic. Ale w przypadku takich linii nikt nie narzeka, natomiast gdy Centralwings ma podobny problem wszyscy sa oburzeni. A to wszystko za sprawa cienizny dziennikarskiej i typowo zrzedliwej mentalnosci Polakow. Przypominam, ze 737 jest najpopularniejszym samolotem pasazerskim i takie awarie sa nie do unikniecia i nie maja nic wspolnego do jakich linii samolot nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
farmer_mendoza Centralwings będzie klapą przed prywatyzacją LOTu 15.04.08, 11:22 Centralwings to spółka LOTu, który ma być niebawem prywatyzowany. Firma jest tak prowadzona, by przynosić straty - drogie hotele dla obsługi, poranne starty opóźnione czasem nawet o trzy godziny (pilot zaspał?), ostatnio drobne a rozdmuchiwane przez media awarie, itd. Centralwings może nawet padnie, wartość LOTu przy sprzedaży poleci na pysk, część akcji pójdzie do ludzi, część do inwestora strategicznego, na którego zamówienie teraz właśnie wartość owego LOTu jest obniżana. Pamiętacie Poland.com, niezły od strony edytorskiej portal, który niczego nie zarabiał, a służył jedynie podniesieniu wartości Elektrimu przed prywatyzacją? Poszła informacja do prasy, że Elektrim kupuje portal o wartości iluśtam milionów dolarów, wartość spółki na starcie skoczyła w górę. Niczego w końcu nie kupili, a portal sobie zdechł, już niepotrzebny. "- Wiesz co robi ten miś? On odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa. To jest miś na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tym misiem? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo i nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to jest miś społeczny, w oparciu o sześć instytucji, który sobie zgnije, do jesieni na świeżym powietrzu i co się wtedy zrobi? - Protokół zniszczenia? - Prawdziwe pieniądze zarabia się tylko na drogich, słomianych inwestycjach. " Teoria spiskowa? Być może, ale poczekajmy na prywatyzację LOTu, będzie widać jak na dłoni, czy mam rację. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz_m79 Kolejne problemy samolotu Centralwings: wiek floty 15.04.08, 11:25 Skoro ktoś wspomniał wiki, to polecam porównanie wieku floty samolotów dla tanich linii lotniczych. Sredni wiek samolotów: Easyjet: 2.7 roku SkyEurope: 1.1 roku Aer Lingus: 5.4 roku Centralwings: 12.3 roku en.wikipedia.org/wiki/Easyjet en.wikipedia.org/wiki/Sky_Europe en.wikipedia.org/wiki/Aer_Lingus en.wikipedia.org/wiki/Centralwings Myślę że to mówi samo za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
przejrzysty Parę osób spóźniło się do zmywaka 15.04.08, 11:26 i stąd tyle narzekań na CentralWings. Odpowiedz Link Zgłoś
jim777 Wezcie sie za Ryanaira! 15.04.08, 11:36 Pasazerowie centralwingsa dostali bony na 7 euro? HA! To pierwsza klasa jak na low costa...Ryanair nic by nie dal...o przeprosinach nie wspominajac...to naglasniajcie! A samoloty ryanowi tez sie psuja...wiem co mowie bo pracuje w tej irlandzkiej lini lotniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
blackydark To nie pierwszy raz i pewnie nie ostatni... 15.04.08, 11:44 W sierpniu wracałem z Rodos i samolot Central Wings po nas nie przyleciał bo zepsuł się (nota bene w Dublinie)... Pozniej miał wrócić do Warszawy, a następnie na Rodos... Na szczęście firma organizująca wyjazd zalatwila bilety na inny samolot do Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
golszta cytat: 15.04.08, 12:23 "po ostatniej, czwartkowej awarii urządzeń samolotu piloci szczególnie uważają na każdą, choćby drobną usterkę urządzeń pokładowych" To ci szanowni piloci, przed awarią nie uważali??? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu_bhp Air Polonia Bis. 15.04.08, 12:27 Pamietacie jeszcze taka tania linie AirPolonia. Cos mi sie wydaje ze centralwings jest corazblizej tej linii, czyli obstawiam ze w najblizszym czasie strzeli bankruta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Kolejne problemy samolotu Centralwings 15.04.08, 12:56 Niech jeszcze troszkę polata, Discovery będzie miało nowy temat do serii "Katastrofy w przestworzach" :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kofoga Kolejne problemy samolotu Centralwings 15.04.08, 13:36 Iiii tam, ja wolę SkyEurope - przez ostatni rok 24 przeloty Kraków-Wiedeń-Kraków i zawsze bez opóźnienia - dodatkowo miło i bez żadnych dziwnych przygód. Odpowiedz Link Zgłoś
normalniejsza Kolejne problemy samolotu Centralwings 18.05.08, 15:04 Ciekawe jak to się skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
ralfie Re: Kolejne problemy samolotu Centralwings 20.05.08, 11:19 kurcze to albo ja miałem jakieś szczęście czy co, ale tyle razy ile latałem do Londka to wszystko było w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś