globetrotuar 16.04.08, 09:23 Nie zal mi Rosjan. Zasluguja by zyc w kajdanach. Rosji nikt nie okupuje, nikt nie ogranicza suwerennosci. A jednak Rosjanie sami sobie ograniczaja suwerennosc. "Nu bo mu takoje" Co jest z tym chorym narodem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mekagojira Zaraz Ci sie dostanie od evci i lubata 16.04.08, 09:39 ktorzy niezbicie wykaza ze roszada Putki z prezia na premiera czy inngeo generalissimusa to dowod na demokratyzacje Rosji (tzn prawdziwa demokratyzacje, nie ten faszystowski rezim zwany 'liberalna demokracja' jaki uciska proletariat w zgnilych krajach Zachodu), a ty 'nicziewo nie razbierajesz, biedaku pocieszny' (cytat). Odpowiedz Link Zgłoś
snow21 Nowy premier, nowa narzeczona na wzór Sarkozego 16.04.08, 11:06 (Ewa mnie rozszarpie), nowy teledysk. Czasy się zmieniają i kto stoi w miejscu, ten się cofa. Image zawsze dostosowuje się do aktualnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: Putin premierem w maju 16.04.08, 09:44 To jest wina zaborow, permanentnej glupoty i smiesznie rozumianego mesjanizmu oraz szeregow pseudointeligencji dziennikarkiej codziennie serwujacej antyrosyjskie, poprzekrecane hasla propagandowe Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Putin premierem w maju 16.04.08, 13:38 to, tzn. co? że mafia kgbowska rządzi rosją? Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Putin premierem w maju 16.04.08, 10:05 "Putinowska stabilizacja podoba się też zwykłym Rosjanom. Dla nich Putin jest jak klasyczny rosyjski gieroj - sprytny, oddany sprawie i zawsze zwycięski. Cieszą się więc, że niczym bohater serialu powróci w kolejnym odcinku kremlowskiej sagi, w którym główną rolę gra już od ponad ośmiu lat." Jak się pisze takie kawałki - dyrdymałki, to trudno oczekiwac, że jakiś mekagojira, gekon czy inny kapitan coś z tego zrozumie. Tak, Rosjanom się podoba okres rządów Putina, ale jego "gierojstwo" nie ma tu nic do rzeczy. W ciągu tych ośmiu lat jego rządzenia REALNE dochody przeciętnego Iwana Iwanowa wzrosły 2,5 - 3 razy. Odnosząc to do polskich realiów, gdyby przeciętny Kowalski miał taki wzrost realnych dochodów, to wszyscy byli by gotowi rządzących całowac w doopę, nawet gdyby to byli bliźniacy pospołu z Fotygą i kotami. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Putin premierem w maju 16.04.08, 10:28 nuuu lubacik, każdy sądzi po sobie, po kaczkach został smród, a o fiutinie i jego ukradzionych rosyjskiemu narodowi 40 mld. dolcach jeszcze długo będziemy czytać, a gdzie ty to wyczytał o tych dochodach ????? Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Putin premierem w maju 16.04.08, 11:40 Opowiedz mi o tych 40 mlrd. prosze. Gdzie sa, albo gdzie sie ukrywaja... Czy zwykle bla-bla-bla? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Putin premierem w maju 16.04.08, 13:17 zapytaj fiutina ( jak go zapytano, to zaczął bredzić o smarkach ), do tej pory nie opublikował swojego oświadczenia majątkowego, jak np. ta "świnia" bush :)w rosyjskiej republice bananowej nikt sobie głowy takimi głupstwami nie zawraca :))) www.eclipptv.com/viewVideo.php?video_id=413&title=Holly_Cow__Vladimir_Putin_vs_Pink_Floyd Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Putin premierem w maju 16.04.08, 14:33 Jak cos piszes, to bys troche wedzy nabral. Nie wiem jak tam w zoo gdzie kaczki plywaja, ale u nas kazdy kto wstaje do wyborow daje oswiadczenie majatkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Putin premierem w maju 16.04.08, 16:06 rozumiem, że staje na placu czerwonym i krzyczy ile to on już nakradł ? bo u nas to publikuje w Internecie, na swojej stronie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
snow21 Nie Rosjanie, tylko kacapy tak jak recydywiści 16.04.08, 10:24 uważają, więzienie za własny dom. Trzeba odrózniać patologię od narodu który jest wspaniały. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Nie Rosjanie, tylko kacapy tak jak recydywiśc 16.04.08, 11:43 A Rosjanie to ci z rosyjskich? Ktore od "szabadu do szabadu mi najob.wajem brata"? Bo wedlug twojej logiki wszystcy razem jestesmy kacapami :) Zreszta zawsze dziwne sa glosy ze skansenu nad Wisla... Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Demokracja na Rusi się rozwija 16.04.08, 13:23 Wybrano tam ostatnio nowego prezydenta i parlament ( z przyzwoitą ilością partii). Przewodnia partia może śmiało przewodzić pod przywództwem nowego i bardzo popularnego szefa- będzie on także szefem rządu. Parlament w razie czego będzie też mógł podobno odwołać prezydenta. Opozycja (ta najbardziej demokratyczna) wg własnych zapewnień się konsoliduje. Wolność wypowiedzi w środkach masowej propagandy – w normie. Gospodarka się rozwija. W życiu prywatnym przywódców następują radosne zmiany. Ze zdrowiem i finansami też jakby okey-dokey. Słowem: powody do radości są. Szkoda, że nie u wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Drogi Pimpusiu, 16.04.08, 14:04 pimpus18 napisał: > W życiu prywatnym przywódców następują radosne zmiany. Dałeś się nabrać na rosyjski prima aprilis? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Drogi Pimpusiu, 16.04.08, 14:08 www.youtube.com/watch?v=uOQhxDHwtzw&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Droga Evo, 16.04.08, 15:06 Nie jest to takie nienormalne. Oni nie sprawiają wrażenia, żeby mieli sobie jeszcze dużo do powiedzenia. On pogrążony w pracy, dba bardzo o swoje ciało. Zdjęcia widziałaś. Widać do czegoś będzie jeszcze mu potrzebne. Wcześniej nie było to za bardzo możliwe – a teraz tak. Ta włoska gazeta naprawdę o tym pisała, a to jest raczej quality paper. Szkoda, że moi znajomi mafiozi są na razie nieuchwytni. Tacy nie są predestynowani do życia w celibacie wyższymi sprawami. Jak się to wszystko połączy, to jak to mówią mądrale: Cherchez la femme! Byłby to tylko kolejny krok w kierunku „bardziej cywilizowanego świata”. W społeczeństwach totalitarnych bardziej dba, żeby takie rzeczy się oficjalnie przywódcom nie przytrafiały. To przecież bardzo mąci obraz przywódców w oczach narodu. Czyż nie? Jeszcze jeden powód do radości. No a już poza tym: chłopy już takie są! Baby zresztą też! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Drogi Pimpusiu, 16.04.08, 15:32 Twój wywód w niczym neistety nie zmienia to faktu, że to kaczka. Nie polska a rosyjska na prima aprilis. A swoją drogą pięknie to pokazało, jak działa wolna i niezależna prasa nastawiona głównie na sensację. Rosyjski tabloid puścił żart weekend w świat, naiwni Włosi bezmyślnie przepisali i poszło. Sledziłam wczoraj z zaciekawieniem, kto się w Niemczech na nabierze. Spiegel padł po południu plotkę powtarzając, co po raz kolejny utwierdziło mnie w jego spadku poziomu. FAZ, SZ (z tego co wiem), i tv nawet się o tej głupotce nie zająknęły. Polski dziennik tv i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Drogi Pimpusiu, 16.04.08, 15:39 pimpus18 napisał: > Byłby to tylko kolejny krok w kierunku „bardziej cywilizowanego >świata. W społeczeństwach totalitarnych bardziej dba, żeby takie >rzeczy się oficjalnie przywódcom nie przytrafiały. Drogi Pimpisiu, czy możemy więc przyjąć, że USA, GB, Izrael, Polska Portugalia, Hiszpania etc. to społeczeństwa totalitarne? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Droga Evo, 16.04.08, 16:55 wiesz, radosne dywagacje sprawiają mi często wiele przyjemności. Ja myślę, Ciebie też stać na pewien poziom w tym. I nie ma o co kopii kruszyć. Ja niemieckiej prasy nie czytam, bo nie sprawia mi to już dawno żadnej przyjemności. U Ciebie duży poziom formalizmu daje się już niestety zauważyć. Ja też nie wiem, jak to tam jest „naprawdę”. We właściwym czasie pewnie wszyscy się dowiemy. Z tego włoskiego tekstu też wyłowiłem, np.: Potere (siła) e gossip per Putin, Moskovskij Korrespondent, il cui proprietario (którego właścicielem jest) Alexandr Lebedev coproprietario (współwłaściciel) con Mikhail Gorbaciov di Novaja Gazeta. www.repubblica.it/2008/02/sezioni/esteri/putin-discorso-tv/putin-gossip/putin-gossip.html?ref=search No to już jest dość ciepło, nie? Wszystkie te państwa, które wymieniłaś są jednak dość szczególne. Ale popatrz, jak to było za komuny, tu i gdzie indziej. Takie rzeczy były nie do pomyślenia. Także w Niemczech faszystowskich itd. Na moralność zwracano dużą większą wagę. To było i jest przecież atrybutem państwa totalitarnego. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Drogi Pimpusiu, 16.04.08, 17:56 Najwyraźniej się uzupełniamy. Mój "formalizm" pozwala nieco uzupełnić Twoje "radosne" (jak piszesz), niefrasobliwe, jak rozumiem, podejście do faktów. Jeśli chodzi o moralność nazistów, to Goebbes ożenił się z dzieciatą rozwódką, którą zresztą niedługo później chciał rzucić dla czeskiej (o zgrozo, niearyjskiej!) aktorki. Hitlerowi tylko z wielkim trudem udawało się utrzymać to małżeństwo zakazując Goebbelsowi rozwodu. Jak długo dałby radę, nie wiadomo, ale cjanek problem rozwiązał. Goering był 2 razy żonaty, ale najlepszy był Himmler. Ten całkiem oficjalnie popierał męskie wielożeństwo i twierdził, że Hitler wprowadzi je oficjalnie po zwycięskiej wojnie, bo monogamia mężczyzn to katolicki przeżytek. Tak to było, Pimpusiu a i nie inaczej, jeśli się trzymać faktów, nie bajek: "Am 4. Mai 1943 gab Himmler bekannt, der Führer habe sich entschlossen, unmittelbar nach dem Kriege eine tiefgreifende Änderung der jetzigen Ehegesetze vorzunehmen und die Doppelehe einzuführen(...). Himmler wörtlich: „Ich persönlich bin der Ansicht, daß unsere Entwicklung dazu führt, mit der Einehe zu brechen. Die heutige Form der Ehe ist ein satanisches Werk der katholischen Kirche, die Ehegesetze selbst sind unmoralisch. Da ein Mann im Normalfall unmöglich ein ganzts Leben mit einer Frau auskommen kann, zwingt man ihn zur Untreue und — um diese zu verdecken — zur Heuchelei Die Folgen sind Zerwürfnisse in der Ehe, Abneigung der Ehegatten gegeneinander und im Endergebnis Kinderarmut. Millionen von Kindern, die der Staat dringend notwendig hätte, werden auf diese Weise nicht geboren. Man muß einfach den Mut haben, hier einen entscheidenden Schritt zu tun, auch wenn wir uns dabei noch größeren Haß der Kirche zuziehen. Auf etwas mehr oder weniger kommt es nun auch nicht mehr an (...)". www.zeit.de/1961/06/Doppelehe-mit-Domina Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Droga Evo, 16.04.08, 22:32 no to już lepiej – ale dlaczego przypisujesz mi „niefrasobliwość” w wywodach? Ja bym to określił raczej ciekawością i zdroworozsądkowością w patrzeniu na fakty. Masz, jak mi się wydaje, bardzo obszerną wiedzę w tych tutaj poruszanych przez Ciebie tematach, co czasem skłania Cię do traktowania Twoich tutaj kontrahentów z góry. Powinnaś coś z tym zrobić. Sonst wirst hier leicht als eine eingebildete Zicke abgetan. Dann lieber doch nicht! Ta Twoja wiedza powinna się bardziej zachęcająco tutaj objawiać. Naprawdę chyba trudno przypuszczać, że uczestniczą na tym forum sami durnie i funkcjonalni ignoranci. Jeśli chodzi o tzw. fakty, to też nie można zakładać znajomość (powiedzmy) wystarczającą. Ja chyba każdego dnia dowiaduję się czegoś nowego, co istotnie mnie porusza. Jak więc mogę myśleć, że mam na jakiś temat „właściwą” wiedzę? Wszechobecna Propaganda też tej sprawy nie ułatwia. Staram się o tym nie zapominać. To pewnie znasz: von lauter Bäume sieht man den Wald nicht mehr. Spoglądanie na sprawy z ogólniejszej perspektywy nie można określać „niefrasobliwością”. Nie staram się tu wypowiadać o sprawach, które mnie przerastają. Odpowiadając teraz na Twoje argumenty, to: Pomijasz zupełnie obraz przywódców w propagandzie tamtego czasu; Jak to tam było z Goebbelsem, to chyba „wiedzieli” („der geile Bock von Babelsberg"), patronował przecież też kinematografii, a jednak w świadomości ogółu był wiernym mężem dzielnej Magdy i przykładnym ojcem ich sześciorga dzieci; Ideologią Reichu też była na przestrzeni czasu bardzo niespójna. Dla maluczkich były jednak kościoły, a na klamrach od pasa mieli (SS miało swoje pasy) „Gott mit uns”; wywody Himmlera, jak sama piszesz, pochodzą z maja 1943. Ich treścią jest okres powojenny, wtedy dla Niemiec już bardzo odległy. Właśnie nie teraz – później, już po wojnie. Vielleicht waren es eher Ablenkungsgedanken unter Männern. Jakiś sens, usprawiedliwienie, ta wojna, która przerastała już dawno swoje wcześniejsze wyobrażenia, musiała przecież mieć. Ludzie są tylko ludźmi. Mężczyźni – nawet SS-mani – też. PRL, ZSRR i inne demoludy nie były obyczajowo tak rozwiązłe jak zachodnie demokracje. Świerszczków nie można wtedy było kupić w kioskach. Pamiętam, że można je czasem było znaleźć w rzeczach tatusiów wróciwszych z zachodnich stron. Agencji towarzyskich nie było oficjalnie, pań przy drogach itd. A przecież to wszystko mogłoby być. To są jednak istotne różnice. Ani Hitlerowscy bonzowie, ani pierwsi sekretarze nie zmieniali w okresie panowania sobie tak po prostu żon. Po okresie panowania też nie. Pomijają fakt, że panowanie kończyli z reguły zejściem do grobu. Też taka charakterystyczna cech tych systemów. Z którą przecież Putin – i chwała mu za to – postanowił skończyć. Urządy premiera i przewodnictwo w partii to też w końcu nie byle co. Ja myślę, że oni się w końcu jednak rozwiodą i zaraz na horyzoncie pojawi się u niego inna pani. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Droga Evo, 17.04.08, 00:34 pimpus18 napisał: > Masz, jak mi się wydaje, bardzo obszerną wiedzę w tych tutaj >poruszanych przez Ciebie tematach, co czasem skłania Cię do >traktowania Twoich tutaj kontrahentów z góry. Powinnaś coś z tym >zrobić. Du tust mir Unrecht Pimpusiu indem Du nicht merkst, dass ich bezüglich meiner Diskutanten durchaus sehr differenziere. Anscheinend merkst Du die Feinheiten nicht, die z.B. c_k, lubat oder herr7 nicht entgehen. Ich glaubte, subtil klar auszudrücken, dass hier nicht nur Idioten und Ignoranten am Werk sind. Das Du Dich so betroffen zeigst, stimmt mich nachdenklich. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Droga Evo, 17.04.08, 13:24 Das Du Dich so betroffen zeigst, stimmt mich nachdenklich. Dass nicht das, byöo pisane nocą Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Droga Evo, wie dem auch sei! 17.04.08, 13:35 Um Gottes willen, was hab ich Dir da wieder aufgeschrieben! Deine Antwort liest sich an, als wenn Du danach beinahe in Trennen ausbgebrochen wärest. Nun, hoffentlich hast Du es nicht getan. Aber warum nimmst es liebe Eva so ernst? Posłuchaj, pozostań już przy swoim formaliźmie, faktograficznej i językowej ścisłości, a ja już przy swoich myślopląsach. Myślę, nie przeszkodzi nam to tutaj się bez uszczypliwości i życzliwością się ze sobą porozumiewać. Forma tego forum ma dla mnie taką fajną zaletę. Gwarantuje ono zadziwiająco dużą sterylność relacji uczestników, bez żadnych skrytych podtekstów. Przecież Ci my wszyscy najpewniej się nigdy nie spotkamy, nie dowiemy się nawet właściwych imion i nazwisk itd. Nie jest to fascynujące tak się swobodnie (i bezinteresownie) ze sobą porozumiewać? Są pewnie perwersyjni idioci, którzy na sobie właściwy sposób to przetłumaczą. No, ja nie z tych. Nie będę się już odnosił do tego: które z nas coś tam przeoczyło w rozumowaniu. Liczę, że jeszcze sobie pogawędzimy przy następnych okazjach. Pozdrawiam Cię jak zwykle serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Drogu Pimpusiu,czy Ty gdzieś uczysz/wykładasz? 18.04.08, 12:28 pimpus18 napisał: > Um Gottes willen, was hab ich Dir da wieder aufgeschrieben! > Deine Antwort liest sich an, als wenn Du danach beinahe in Trennen >ausbgebrochen wärest. Projizierst Du da nicht etwas? Denn: Du hast Dich sehr betroffen gezeigt. Wie auch immer. Pimpusiu, Du hast mich dazu bringen wollen, meine Schreibart, die Du als zickig empfindest, zu ändern. Diese Art ist wohl überlegt, resultiert aus meinen langen Forum-Erfahrungen und Überlegungen, und ich werde sie nicht mal für Dich ändern. Ich hoffe auf Deine Toleranz statt Belehrungen und weitere Forum-Freundschaft, denn ich mag Dich und Deine Texte. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Grüße an fleißige Arbeitsteams! 19.04.08, 00:10 Nun Eierkuchen mag ich nicht sooo, ansonsten stimmt alles, Lobotomku. Grüße an Deine fleißige, deutschsprachige Arbeitskollegen/Arbeitsteams! Priwiet! Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka kwintesencja ZBIRyzmu 16.04.08, 13:25 Kwintesencja GazWyborczego ZBIRyzmu jest robienie ludziom wody (papki) z mozgu. Traktowanie ich jak czytelnikow "Trybuny Ludu", jak idiotow. Robienie im zwyczajnej krzywdy poprzez wpajanie groteskowych, skrajnie uproszczonych, prymitywnych "pogladow" o wspolczesnym swiecie. Co uniemozliwia poruszanie sie w nim. Ale wiekszosci: w "to mi graj"! Przykre. "kwintesencją putinizmu - za jej pomocą Kreml kontroluje elity, rozdziela pieniądze dla posłusznych organizacji pozarządowych, dusi mizerną rosyjską opozycję oraz nagr-dza pokornych" - Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: kwintesencja ZBIRyzmu 16.04.08, 13:36 i bardzo dobrze, a teraz potańcówka www.youtube.com/watch?v=3bt065ov-hk&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Jeszcze się taki Putin nie narodził, który by ZBiR 16.04.08, 14:09 Jeszcze się taki Putin nie narodził, który by ZBiRom dogodził: - rządził jednowładczo jako prezydent - źle. Porównywali go z carem jakim albo innym Belzebubem typu Stalin. - wprowadza BEZPRECEDENSOWE w historii Rosji reformy i rozkłada władzę zgodnie z zachodnimi normami demokracji na prezydenta, premiera, partię i parlament. Najwyraźniej teź źle, jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Jeszcze się taki Putin nie narodził, który by 16.04.08, 14:21 i daj mu Boże i partia jak najlepiej www.youtube.com/watch?v=oAc_p7kvvAE&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Efcia, twoj "drug" po lobotomii sie pojawil ! 16.04.08, 14:43 Borisyc, tu niedawno Gekosza o tobie wspominal :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolorittan ale pozostanie Putina boli szakalów !!! 16.04.08, 16:21 Jak Bush wstawił synusia alkoholika na prezia to wszystko było spoko. I to jeszcze po demokratycznym i sprawiedliwym przeliczaniu głosów aż do momentu jak wyjdzie potrzemby i jedynie słuszny wynik. Przez cały czas Bush synuś udowadnia wszystkim swoją tepote i ignorancję, zanik mózgu z powodu przewlekłego leserstwa i alkoholizmu. Ale bedzie polaczków bolało odejście tego zbrodniaża do haniebnej historii. Bo hipokryzja szakalopolaczków nie zna granic. No i ich wściekłość na pozostanie Putina na Rosyjskiej scenie politycznej też daje do myślenia. Ileż to szakale mają tej antyrosyjskiej żółci w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: ale pozostanie Putina boli szakalów !!! 16.04.08, 19:10 mnie oni nie przeszkadzają :) www.youtube.com/watch?v=_abMFboA5LE Odpowiedz Link Zgłoś