inmarco ABW zatrzymała b. wiceministra zdrowia 16.04.08, 18:16 Wajdzik-prezentation1 chyba nie do końca jest zorientowany o co chodzi. PO to też nie moi ulubieńcy. A to,że aferzyści trafiają za kratki to chyba dobrze? Nie rozumiem,czemu PiS-iarczyki na tym forum tak ujadają. Nie daj boże ruszyć kogoś z PiS-i. Najwyższy czas zrozumieć,że PiS- to aferzyści tacy sami jak inni tylko na większą skalę.Wydawało mi się, że aferzyści idą siedzieć za przekręty anie za przynależność partyjną. Bo niektórzy tak rozumują. Jak PiS- iarczyk trafi za kraty, to ze złodzieja i aferzysty momentalnie robi się męczennik polityczny. A to zwykły przekręciarz i dobrze,że siedzi. I tylko mam jedno zmartwienie. Czy w Polsce wystarczy miejsc w więzieniach? Odpowiedz Link Zgłoś
alexcomp Panie Religa, już Pan zdążył rozmienić swój cały 16.04.08, 18:19 autorytet na drobne, a nawet wszystkie te moniaki wydać i zapomnieć, że się je miało to można już gadać wszystko co ślina na język przyniesie. Firma DIAGNOSTYKA zmonopolizowała przy pomocy łapówek większość laboratoriów w dużej części kraju. Dobry biznes, złe badania. Na ogół to jest tak, że człowiek jest uznany za autorytet po śmierci, Pan stał się nim za życia, i za życia zdążył Pan cały ten dar zdezawuować. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 PO sie konczy................. 16.04.08, 18:22 Gdy konczyla sie PRL bratanica dzisiejszego PO-PZPR tez prowadzila walke z kosciolem i wierzacymi. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec sugerujesz że kradna tylko wierzący? 16.04.08, 18:24 to bardzo ciekawa hipoteza - ja bym się skłaniał ku molestowaniu przez wierzących ale skoro uważasz że tez kradną to pewno wiesz lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: PO sie konczy................. 16.04.08, 18:25 Mamy fim gangsterski.PO przeprowadza pelzajaca amnestie.Do niedawna przychylny Platformie Kamil Durczok napisal-Platforma nie była wcale przygotowana do rządzenia, a jej gabinet cieni był tylko teatrem cieni. Żaden z tamtych ministrów in spe nie został później ministrem w rzeczywistości. A jeśli już został, to w zupełnie innym resorcie - jak choćby Cezary Grabarczyk, który przez dwa lata marzył o sprawiedliwości, a dostał infrastrukturę. Równie dobrze mogła mu się trafić kultura i dziedzictwo narodowe. W tym sensie Platforma całkowicie zmarnowała dwa lata rządów PiS, tracąc je na jałową krytykę bez rzetelnej pracy nad własnymi propozycjami. I szybko po wyborach musiała zapomnieć o swoich przedwyborczych obietnicach. Zwyczajnie nie miała pomysłu, jak je teraz realizować. Ludzie powinni zaczac sie obawiac Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: PO sie konczy................. 16.04.08, 18:27 Tak bylo za PiS.............. Światło dzienne ujrzał właśnie raport policji dotyczący przestępczości kryminalnej w roku 2007. Chodzi o przestępstwa najbardziej dolegliwe dla ludzi, czyli m.in. pobicia, kradzieże, włamania, rozboje, ale także te, które budzą największy strach, a więc zabójstwa i zgwałcenia. Z raportu wynika, że w zeszłym roku policja odnotowała ich 794 317, podczas gdy w 2006 roku 1 133 162. Daje to aż 30% spadek. .Tak bylo w skali kraju.Co sie natomiast dzialo gdzie rzadzila PO?. Na przykład w Warszawie liczba zabójstw wzrosła w ciągu roku niemal dwukrotnie - z 51 do 96. Częściej dochodziło też do gwałtów (126 w 2007 i 78 w 2006 r.). Ubiegły rok w Warszawie to także o ponad 300 bójek i pobić więcej oraz 1600 więcej kradzieży. Gdyby nie wielkie miasta gdzie rzadzi PO czy SLD spadek w calym kraju(przestepczosci)bylby na poziomie 50 procent.Polska miala w 2007 roku jeden z najlepszych wskaznikow w swiecie. I wiadomosc z ostatniej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec będziesz mógł wysyłać paczki do więzienia 16.04.08, 18:28 powinieneś nauczyć się zapiekać pilniki w chlebach ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec to pis zmarnował 2 lata 16.04.08, 18:27 przez 2 lata tylko kradli i zajmowali sie tropieniem agentów we własnych szeregach. nie ruszyli żadnej reformy Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 presentation1..Pamiętasz swoje "prognozy" przed .. 16.04.08, 18:25 wyborami? PIS miało wygrać w cuglach ..Ty i te twoje "nowinki" ! Dobry jesteś tylko w jednym, gdy kapowałeś do UB-SB ! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: PO sie konczy................. 16.04.08, 18:53 presentation1 napisał: > Gdy konczyla sie PRL bratanica dzisiejszego PO-PZPR tez prowadzila walke z kosc > iolem i wierzacymi. A cóż ty dzieciaku możesz na ten temat wiedzieć, kiedy rodzice jeszcze cię w tym czasie nawet w planie nie mieli. Pewnie dowiedziałeś się o tym z kazań Belzebuba z Torunia, tyle tylko że to są wierutne brednie:) Odpowiedz Link Zgłoś
omcrew skoro sprawa korupcyjna to gdzie jest CBA? 16.04.08, 18:24 swoich nie tykaja? Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 Re: skoro sprawa korupcyjna to gdzie jest CBA? 16.04.08, 18:26 Tow.Kamiński swoich nie tyka... Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 Czas na Jareczka Kłamczyńskiego... 16.04.08, 18:29 zwanego "lojalka".. Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx To mu teraz pozostało: albo się zastrzelić, 16.04.08, 18:30 albo rozpłakać przed kamerami, że go jakiś agent CBA czy ABW uwiódł, wykorzystał i zbałamucił. Celowo: agent - nie agentka, bo geje są teraz cool. Taki numer już się udał pewnej posłance PO i to jeszcze na związek hetero (ale była pierwsza, więc mogła wybierać. Teraz trzeba brać co zostało niewykorzystane). Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a A kiedy zatrzymaja ministra Relige ?Bez Zbysia 16.04.08, 18:32 Jarek by nie kradl. Proste ? Odpowiedz Link Zgłoś
bosy.mnich To teraz PO24 pewnie tak się cieszy 16.04.08, 18:42 że mało w majty nie narobi z radości. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec pełne majty ;-)) 16.04.08, 18:44 pełne majty to maja teraz Pisdzielce - ze strachu Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 bosy.mnich ..nie myjesz nóg i dlatego cuchną ! 16.04.08, 18:47 Odpowiedz Link Zgłoś
bosy.mnich Re: bosy.mnich ..nie myjesz nóg i dlatego cuchną 16.04.08, 18:51 Waciku, właśnie cię wsadziłem tam, gdzie twoje miejsce. Domyśl się, gdzie cię teraz mam. Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 bosy.mnich.. to możesz nawet z ogierem? 16.04.08, 18:59 taka rozklepana brocha..tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
bosy.mnich Wacik reprezentation vel forumowy prymityw 16.04.08, 19:05 Przeczytałem kilka twoich postów i ani jeden nie składa się z więcej niż jednego prostego zdania. Spróbuj, może uda ci się sklecić jakieś zdanie złożone. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Sprawę wyroku Sądu Najwyższego GW cenzuruje 16.04.08, 18:46 Jakoś GW nic nie pisze o skandalicznym wyroku Sądu Najwyższego broniacego i czyniącego nietykalnymi stalinowskich zbrodniarzy. Pewnie GW o tym nie pisze o sprawa ta pokazuje polakom że polski wymiar sprawiedliwosci to jedno wielkie postkomunistyczne szambo i towarzystwo wzajemnej adoracji na które należy zrzucić bombę atomową. I że Ziobro robił dobrą robotę rozbijając tą klikę kolesi... Cóż jeśli fakty są dla Wyborczej niewygodne tym gorzej dla faktów - GW je cenzuruje... Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec niedługo 0 pozna działanie wymiaru sprawiedliwości 16.04.08, 18:48 niedługo 0 pozna działanie wymiaru sprawiedliwości od środka - jak tylko rozwinie się sprawa Blidy i inne Będziesz mu mogła wysyłać paczki- naucz się zapiekać pilniki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Oczywiście że pozna - być może zostanie skazany 16.04.08, 18:54 Jesli Sąd Najwyższy w imię "solidarnosci zawodowej" broni i czyni nietykalnymi sędziów stalinowskich skazujących na śmierć wrogów ludu to znaczy że Ziobro nie może liczyć na sprawiedliwość sądów i prokuratorów. Zrobią pokazówkę z Ziobrą, aby odstraszyć wszystkich przyszłych Ministrów Sprawiedliwości którzy chcieliby reformować postkomunistyczne sędziowskie, korupcyjne szambo... Skoro sam Sąd Najwyższy nagina prawo dla kolesi-sedziów, to czego ma oczekiwać Ziobro, który śmiał się sprzeciwić klice postkomunistycznych sędziów-kolesi i walczyć z korupcją. Postarają się go "załatwić" - nie wątpię.... Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec sądy sa niezawisłe 16.04.08, 18:59 na szczęscie 0 z Jarkiem nie zdązyli wszystkoego zepsuć i poobsadzać posłusznymi funkcjonariuszami - dlatego jestem spokojny o wyrok dla 0 inaczej sama przynaleznośc do Pisu zwalniała by z winy - tak np. w sprawie sędziego Kryże Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Hahaha. Wyrok SN broniący zbrodniarzy pokazuje 16.04.08, 19:17 pokazuje jaka jest "niezawisłość" polskich sadów. Niezawiści od obywateli i od władzy. "Zawiśli" od kolegów-sędziów, solidarności zawodowej, PZPRowskiego układu z którego się wywodzą i którego interesu bronią aby żadnemu sędziemu z epoki stalinowskiej skazujacemu "wrogów ludu" na śmierć nie stała się krzywda - przecież to kolega i można mu dokuczać. Poczytaj sobie o tej "niezawisłości": www.rp.pl/artykul/121402.html O niezawisłości sadów to możesz sobie mówić w kontekście W. Brytanii. Procesy są szybkie nie podlegają jakims ukladzikom - najlepszy przykład - proces polskiego gwałciciela. U nas trwałby latami, adwokaci szukaliby "dojscia" do sędziego i możliwosci dania łapówki. W W. Brytanii kilka miesięcy i jest wyrok, nie ma mowy o łapówkach. O niezawisłości sądów można mówić w krajach o utrwalonejk demokracji. U nas nalezy najpierw spuścić bombę atomową wywalić z sadów wszystkich z niejasną PZPRowską przeszłością i budować od zera sprawiedliwy system sprawiedliwości. Sprawiedliwy i konkurencyjny bez sztucznych monopoli adwokatów i notariuszy. Nie rozśmieszaj mnie mówiąc o "niezawisłości" polskich sądów... Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec wyjatkowo pokrętna logika 16.04.08, 19:21 skoro uważasz że cały wymiar sprawiedliwości jest skorumpowany - wyjasnij mi skąd się nagle w tym szambie wzięli kryształowi Pisdzielce z najbardziej prawym sędzią Kryże? Odpowiedz Link Zgłoś
bosy.mnich Re: wyjatkowo pokrętna logika 16.04.08, 19:23 Pozwól, że ja ci to wyjaśnię: kryształowli Pisdzielce wzięli się od kryształowych POsrańców, którzy zmienili orientację, gdyż niegdyś byli JEDNYM. Rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec coś ci sie pomyliło 16.04.08, 19:26 Kryże nie był nigdy z Niesiołowskim - od biedy można powiedzieć że przebywał z Komorowskim - ale tylko wtedy gdy go skazywał w latach 80-tych Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: coś ci sie pomyliło 16.04.08, 19:28 I okazuje sie ze Komorowski przyznaje racje Kryze.Zwazywszy wyrok w sprawie zbrodniarzy stalinowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
bosy.mnich Re: coś ci sie pomyliło 16.04.08, 19:29 To w takim razie POsrańcy wzięli się od Pisdzielców. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: wyjatkowo pokrętna logika 16.04.08, 19:29 bosy.mnich napisała: > Pozwól, że ja ci to wyjaśnię: kryształowli Pisdzielce wzięli się od kryształowy > ch POsrańców, którzy zmienili orientację, gdyż niegdyś byli JEDNYM. Rozumiesz? Boże, Bosy ale poetycka metafora. Ale, ale, wspomniałeś coś o jakichś którzy zmienili orientację czyli o kim...? o Gilowskiej i Relidze? Odpowiedz Link Zgłoś
bosy.mnich Re: wyjatkowo pokrętna logika 16.04.08, 19:32 Miałem na mysli dawną demokratyczną opozycję, która się potem rozdoiła i roztroiła. A tą poetycką metaforę zapożyczyłem od współdyskutantów. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: wyjatkowo pokrętna logika 16.04.08, 19:50 bosy.mnich napisała: > Miałem na mysli dawną demokratyczną opozycję, która się potem rozdoiła i roztro > iła. A tą poetycką metaforę zapożyczyłem od współdyskutantów. Rozumiem, tyle, że moim zdaniem owa opozycja, którą przywołujesz, uległa moralanej dewaluacji w starciu z pokusami władzy. Jak widać władza potrafi zrobić "komucha" z każdego, bez względu na przekonania. Dotyczy to ludzi zarówno w dawnego PC jak i Uni Wolności czy KLD i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
bosy.mnich Re: wyjatkowo pokrętna logika 16.04.08, 19:58 Słusznie i naukowo. Zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: wyjatkowo pokrętna logika 16.04.08, 20:04 bosy.mnich napisała: > Słusznie i naukowo. Zgadzam się. Pytanie na teraz - co dalej... Układ dwóch zwalczających się partii niedługo się wyczerpie. Wyczerpie się w momencie gdy zostaną "zjedzone" mniejsze podmioty. Wtedy nastąpi formalny podział łupów (we dwóch łatwiej się dogadać niż w czterech). 3/4 na dwóch to nie to samo co na czterech... Dlatego nie podoba mi się dwubiegunowy układ sceny politycznej, model, który poniekąd wylansował Jarosław Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: wyjatkowo pokrętna logika 16.04.08, 19:23 Krysztalowy PZPRowiec Cwiakalski . 9 Lat w PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: wyjatkowo pokrętna logika 16.04.08, 19:26 Kryze byl pod kontrola.Cwiakalskiego kontroluje juz tylko mafia. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec kryże był pod kontrolą????? 16.04.08, 19:28 no popatrz a miał być niezawisły Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: kryże był pod kontrolą????? 16.04.08, 19:29 Musial byc pod kontrola bo byl wiceministrem.Mial swojego szefa.Cwiakalski juz nie ma szefa.Jest Panem i bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: wyjatkowo pokrętna logika 16.04.08, 19:26 to tak jak Kaczyński - może byli w jednym POPie? Odpowiedz Link Zgłoś
bosy.mnich Re: wyjatkowo pokrętna logika 16.04.08, 19:27 A Geremek 18 lat i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Geremek? 16.04.08, 19:30 Co jakis czas rzuca nas na kolana, autorytet III RP, Bronislaw Geremek.Niestety ale III RP wykreowala wlasnie takie autorytety.Gdyby zyciorys Pana Geremka nie mial nalecialosci stalinizmu kazdy moglby wtedy rzeczywiscie ocenic czy byl to tylko autorytet lub az autorytet.Zyciorys Geremka nie jest pelny zwazywszy na fakty zwiazane z innym autorytetem czyli P.Adamem Michnikiem.Rok 1989.Pan Adam wkracza do akt bezpieki kreujac tzw. Komisje Michnika.Siedzi w aktach bezpieki przez wiele miesiecy.Jest niemal pewne ze nastepuje ocztyszczanie akt nowych autorytetow.Swego czasy przeprowadzilem sondaz z pytaniem czy A. Michnik powinien publicznie wyspowiadac sie z faktu penetracji akt bezpieki.Prawie 80 procent bioracych w tym udzial bylo za takim rozwiazaniem.10 lat pozniej Tygodnik Wprost przyznaje Geremkowi tytul Czlowieka Roku.Jak na ironie tytul ten przyznal nie kto inny ale Marek Krol- TW -o pseudonimie Rycerz.Bronislaw Geremek urodzil sie w 1932 roku.Jego rodzina zostala ciezko doswiadczona przez wojne.Swoja przygode z PZPR rozpoczyna w 1950 roku a wiec w okresie najgorszego stalinizmu.--Wstąpiłem, bo uważałem, że istnieje zespól fundamentalnych wartości, które mnie z tą partią wiążą (...). Sądziłem wtedy, ze komunizm jest młodością świata ----.Az 18 lat trwa mlodosc do komunizmu,18 lat ktore pozostaja w zyciorysie towarzysza Geremka.Juz sam ten fakt pozbawia Pana Geremka mozliwosci bycia autorytetem narodu ktory przeszedl w tamtych latach gehenne.Rozwija ożywioną działalność w PZPR. Zostaje sekretarzem organizacji partyjnej w Instytucie Historii PAN i członkiem Komisji Rewizyjnej Komitetu Uczelnianego.Co sadzil wiec ten autorytet o 1956 roku(polski czerwiec i Budapeszt)?--To nie był dla mnie aż taki wstrząs (...). I poznański Czerwiec, i Budapeszt oglądałem w Paryżu, a tam wydawało się to bardzo odlegle--Pozostaje w PZPR - nawet w pierwszych miesiącach moczarowskiej kampanii pomarcowej 1968 roku i próżno szukać nazwiska Geremka na kartach 477-stronicowej książki Jerzego Eislera o wydarzeniach marcowych 1968.W 1968 roku Geremek wystąpił z partii , jak twierdzi na znak protestu przeciw inwazji na Czechosłowację , uzasadniał to po latach pisząc że agresja wojsk układu warszawskiego.Z tego powodu nie poniósł żadnych konsekwencji , nie był prześladowany, nie utracił pracy .Francja,Paryz , czlowiek niezwykle swiatowy podczas gdy wiekszosc za swiatowosc wspolpracowala.Co sie stalo z aktami Geremka?-pytam znowu Adama Michnika.Bardzo głośny byl publikowany w lutym 1988 r. przez Geremka wywiad w "Konfrontacjach", w którym wystąpił z idea paktu antykryzysowego. Miał on ustanowić nowe stosunki miedzy władzą a społeczeństwem, doprowadzić do pluralizmu związkowego i odstąpienia od tego, co stanowiło wyjątkowość wprowadzona 13 grudnia. W zamian za to, jednoznacznie zaproponował przyjęcie za punkt wyjścia istniejącego porządku prawnego i uznanie kierowniczej roli partii komunistycznej oraz zaakceptowanie pewnego zakresu monopolu władzy PZPR. Wyjaśniając - w odpowiedzi na pytanie publicysty "Konfrontacji", co przyznaje jako "niezbędny monopol władzy" - prof. B. Geremek odpowiedział: ...Polityka zagraniczna i obronna, sprawy bezpieczeństwa kraju oraz w pewnym zakresie system przedstawicielski.Mozna znalesc jeszcze inne rodzynki z zyciorysu Geremka.I beda tacy co je znajda i przetworza dla spoleczenstwa.Pozostaje jednak zasadnicze pytanie-Czy taki czlowiek moze uchodzic za autorytet moralny naszego panstwa?.Pozostawiam to ocenie czytajacych. Odpowiedz Link Zgłoś
bosy.mnich Re: ..Geremek? 16.04.08, 19:36 Ten blog to Twój? A na zdjęciu pod "A propos du blogueur" to Ty? No młodo to Ty nie wyglądasz... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Geremek? 16.04.08, 19:38 Przeciez ja mam swoje lata.Jak kazdy cos tam ma. Odpowiedz Link Zgłoś
bosy.mnich Re: wyjatkowo pokrętna logika 16.04.08, 19:34 RozdWoiła! Chodziaż w sensie "dojenia" państwa także się "rozdoiła". Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 palestrina2005..dostałeś przepustkę z wariatkowa? 16.04.08, 18:49 Odpowiedz Link Zgłoś
bosy.mnich Re: Sprawę wyroku Sądu Najwyższego GW cenzuruje 16.04.08, 18:49 No proszę, Paleostrina się odezwał. O jakim wyroku waść mówisz, co go GW cenzuruje, a ty ujawniasz na jej własnym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 tu link: Stalinowskie winy bez kary 16.04.08, 18:56 www.rp.pl/artykul/121402.html Gigantyczny skandal a GW oczywiście cenzuruje... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Sprawę wyroku Sądu Najwyższego GW cenzuruje 16.04.08, 18:51 Bo to dobry wyrok dla brata Adama Michnika-Stefana.Uznanego za zbrodniarza stalinowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 presentation1..dla ciebie tez,kapusiu bezpieki ! 16.04.08, 18:57 Odpowiedz Link Zgłoś
wolf40 Buhahahaaa.... jedna z największych afer..... 16.04.08, 18:55 oplułam monitor:))) niech abw przejedzie się na dowolną międzynarodową, "konferencję naukową", dla dowolnej specjalizacji, odbywają się one cyklicznie, co kilka lat, za kazdym razem w innej części świata, z wielkim rozmachem. Panie doktor z kochankami, doktorzy z nałożnicami zamieszkują najlepsze hotele stolic światowych bawiąc się przez przynajmniej tydzień na koszt firm farmacetycznych - każdy ma sponsora - opiekuna. Niekiedy wpadną na wykład czy prelekcję (własną, przecież zrobili planszę), czasem nie pojawią sie w ogole - jest tyle bezpłatnych wejściówek, zaproszeń, wycieczek i innych atrakcji, że szkoda czasu. No,chyba, że gadżeciaże zjawią się na koniec zjazdów, kiedy to otrzymują przydatne im gifty. Każdy grant - do kieszeni profesorów wędrują naprawdę duże pieniądze, tak, jak w przypadku wprowadzania leków na rynek i "badań klinicznych" przez "placówki naukowe" Sitwa. Dlaczego nikt nie wziął za przeproszeniem, za dupę, nikogo z komisji leków? Czemu nie przmknęli dermatologa czy ginekologa, którzy prym w łapownictwie biorą? Którym wyposarzają prywatne gabinety i kliniki, którzy wykorzystuja państwowe etaty dla prywatnych korzyści nie kryjąc nawet tego specjalnie? Śmieszne to i straszne. Jakaś kolejna farsa. Przymyka się kogoś, kto przyjął bilet na koncert, a chroni profesorka, który bez cienia pokory i skrupułów właśnie zainkasował kolejne kilkadziesiąt tysięcy funtów czy franków za "badanie kliniczne". Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec no własnie 16.04.08, 19:00 czemu Pis przez 2 lata nic z tym nie zrobił? ciekawe kogo Religa krył? Odpowiedz Link Zgłoś
bosy.mnich Re: Buhahahaaa.... jedna z największych afer..... 16.04.08, 19:10 A ty, dziecko, myślałaś, że tylko w Polsce jest taki syf i że tylko w Polsce wsadza się skorumpowanych lekarzy do więzienia? Odpowiedz Link Zgłoś
wolf40 bosy.mnichu 16.04.08, 19:37 ponieważ nieco więcej świata z medycyną w tle widziałam niż Ty kiedykolwiek zobaczysz, oświadczam Tobie, że w cywilizowanym świecie raczej zapobiega patologii, która u nas jest normą, nie marnuje czasu na takie kompromitujące akcje. Kompromitujące - bo kontrastujące z bezszelną korupcją nietykalnych od lat członków Izby Lekarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
bosy.mnich Re: bosy.mnichu 16.04.08, 19:40 Rycząca Czterdziestko, to ciebie też sponsorowali? A w zamian za co? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: bosy.mnichu 16.04.08, 19:42 Dlaczego wstydzisz sie swojego foto?Ja nie.Taka roznica.Wiec koniec dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
bosy.mnich Re: bosy.mnichu 16.04.08, 19:46 presentation1 napisał: > Dlaczego wstydzisz sie swojego foto?Ja nie.Taka roznica.Wiec koniec dyskusji. Jakbyś się nie wstydził, to byś tam zamieścił normalne zdjęcie, a nie takie w okularach przeciwsłonecznych i w czapce z daszkiem. Hipokryto. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: bosy.mnichu 16.04.08, 19:47 Bo te mi sie podoba.Moze wstawie inne.Dodatkowe.Znowu ostrzyglem sie na lyso.Bo tak lubie.Hipokryzja jest wiec w twoim pytaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
bosy.mnich Re: bosy.mnichu 16.04.08, 19:49 Najlepiej wstaw sobie foto z gołym tyłkiem. Zasłużysz na miano Mężczyzny Wyzwolonego. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: bosy.mnichu 16.04.08, 19:52 farm4.static.flickr.com/3262/2336267155_c2fb7b6dfa.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
bosy.mnich Re: bosy.mnichu 16.04.08, 19:55 Już któryś raz z kolei wstawiasz ten link. Tak cie ten widok fascynuje? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: bosy.mnichu 16.04.08, 19:56 Fascynuje mnie ile do zaoferowania ma Platforma Obywatelska.Moglbym zmienic kolor skory Palikota a wtedy powiedzialbys-W Afryce?-to normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: bosy.mnichu 16.04.08, 19:58 Slyszales o Tuskodolarach?Nie.Oto one. farm3.static.flickr.com/2045/1883803331_d66a4de852.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: bosy.mnichu 16.04.08, 19:51 bosy.mnich napisała: > presentation1 napisał: > > > Dlaczego wstydzisz sie swojego foto?Ja nie.Taka roznica.Wiec koniec dysku > sji. > > Jakbyś się nie wstydził, to byś tam zamieścił normalne zdjęcie, a nie takie w o > kularach przeciwsłonecznych i w czapce z daszkiem. Hipokryto. :DDDDDDDD, brawo , boskie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: bosy.mnichu 16.04.08, 19:40 Swiat Sluzby Zdrowia to swiat jak z bajki.Nie zarabiaja a zyja lepiej niz reszta spoleczenstwa.Pracuja a wiecznie sa wolni.Narzekaja na prawo ale najczesciej na pacjenta.Jak tej grupie dogodzic? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: bosy.mnichu 16.04.08, 20:05 Zdejmij ciemne okulary jak za mną rozmawiasz hipokryto....:DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Po tym zatrzymaniu cały mój moherowy świat legł.. 16.04.08, 19:26 Po tym zatrzymaniu cały mój moherowy świat legł w gruzach. A przecież miałem marzenie, że w 40 mln kraju znajdzie się człowiek, który nie pije. Człowiek mądry, patriota, który nie będzie reprezentantem wąskiej grupy wyborców brata. Marzyłem o tym, że mój kraj nie będzie kompromitowany przez niekompetentną min. Fatygę. Marzyłem, że będzie na tyle mądry i nie będzie promował ludzi klasy min. Szczygło. Miałem marzenie, że nazwa partii „Prawo i Sprawiedliwość” nie jest wielkim semantycznym nadużyciem. Myślałem że jak już się wyłapie tych wszystkich POkręstasów z PO to w naszym kraju zapanuje ustrój sprawiedliwości społecznej. Cóż marzenia mają to do siebie, że rzadko, kiedy się spełniają….. Junkier - przywróć mi wiarę w ludzi....!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head "GWno Prawda" jakoś tym razem nie rozrywa szat ? 16.04.08, 19:32 Gdy aresztowano dyrektora szpitala MSW a wcześniej słynnego łapówkarza, "dr. G" pismaki z Wyborczej lamentowali na cały jaka to zbrodnia niesłychana, opowiadano bzdury o załamaniu się polskiej transplantologii. Tym razem, gdy chodzi o, na razie tylko podejrzenie, GW***na gazeta jakoś nabrała wody w usta, no ale podejrzanym jest ktoś z PiS-u, at co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: "GWno Prawda" jakoś tym razem nie rozrywa sz 16.04.08, 19:47 talking_head napisał: > Gdy aresztowano dyrektora szpitala MSW a wcześniej słynnego > łapówkarza, "dr. G" pismaki z Wyborczej lamentowali na cały > jaka to zbrodnia niesłychana, opowiadano bzdury o załamaniu > się polskiej transplantologii. Tym razem, gdy chodzi o, na > razie tylko podejrzenie, GW***na gazeta jakoś nabrała wody > w usta, no ale podejrzanym jest ktoś z PiS-u, at co innego. Pewnie że co innego. Tej swołoczy trzeba wykazać jak jest zakłamana, bo sama nie jest w stanie tego pojąć. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Ambicja polityka 16.04.08, 19:42 Iść w ministry i dać się złapać ABW. Ile razy powtarzaliśmy już ten schemat, łapówkarze? Odpowiedz Link Zgłoś
zuz_anna49 Miało być prawo i sprawiedliwość 16.04.08, 19:53 a wyszło wielkie g...o. I widać czarno na czarnym i biało na białym jak te konusiki i trolle pojmowały i prawo i sprawiedliwość. Oczywista oczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
antoni99 wstyd... 16.04.08, 19:53 prawo, a gdzie sprawiedliwość !???? TAK wygląda PIS, a tyle się mówiło o prawie i sprawiedliwościm, a tu gdzie nie dotkniesz to burdel i bezład ( choćby Pan Dorn który wylatał sobie nieco km helikopterem z żona ! I wiele, wiele innych sytuacji które szkoda wykrywać bo oni ( rządzący) i tak odpowiadaja za wszelkie błędy i przewinienia ... przed Bogiem i historią ! i możecie im naskoczyć jak to dawniej mówiono ! Tylko pozostał wstyd ! Odpowiedz Link Zgłoś
antoni99 Re: wstyd... 16.04.08, 19:55 antoni99 napisał: > prawo, a gdzie sprawiedliwość !???? TAK wygląda PIS, a tyle się mówiło o prawie > i sprawiedliwościm, a tu gdzie nie dotkniesz to burdel i bezład ( choćby Pan > Dorn który wylatał sobie nieco km helikopterem z żona ! I wiele, wiele innych > sytuacji które szkoda wykrywać bo oni ( rządzący) i tak odpowiadaja za wszelkie > błędy i przewinienia ... przed Bogiem i historią ! i możecie im naskoczyć jak > to dawniej mówiono ! Tylko pozostał wstyd ! A i jeszcze jedno kolesie z CBA nie chcieli tego Pana zatrzymać - zabrakło TV !? czy co !!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
rojblik Sodoma i Gomora! 16.04.08, 20:15 Jeszcze rok, jeszcze dwa i co nam pozostanie. Trzeba będzie wybrać mniejsze zło, tzn. SLD. Będzie to już prężna drużyna, oczyszczona z wszelkiego zła, która przyjdzie sądzić żywych i umarłych z PiS, PO, PC, AWS, UW i całej reszty tej skorumpowanej ferajny. Czarnych zostawią sobie na deser. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Co do sodomitów to miałem sposobność zetknąć się 16.04.08, 20:26 Miałem sposobność zetknąć się z tematem. Opisałem wszystko na blogu: placebo99.blox.pl/2008/01/Gromadze-dowody-na-lajdactwa-scierwoliberalow.html Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 News o przestępstwie liberała wisiał tylko chwilkę 16.04.08, 20:23 Pomijam powyższą prowokację przeciwko najsprawidliwszej partii w historii jaką jest Prawo i Sprawiedliwość. Budzi zdziwienie natomiast, że ten news jest afiszowany prawie cały dzień, gdy wcześniejszy dotyczący obrzydliwej i skrajnie amoralnej podłej akcji przestępczej ścierwoliberała, był pokazywany tylko przez chwilę i zaraz ukryty. Podaję link byśmy pamiętali do czego są zdolni libertyni i żeby nikt o tych przodownikach knowań i manipulacji nie zapominał: miasta.gazeta.pl/lublin/1,48724,5125354.html Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: News o przestępstwie liberała wisiał tylko ch 16.04.08, 20:40 placebo99 napisał: > Pomijam powyższą prowokację przeciwko najsprawidliwszej partii w > historii jaką jest Prawo i Sprawiedliwość. Budzi zdziwienie > natomiast, że ten news jest afiszowany prawie cały dzień, gdy > wcześniejszy dotyczący obrzydliwej i skrajnie amoralnej podłej akcji > przestępczej ścierwoliberała, był pokazywany tylko przez chwilę i > zaraz ukryty. Podaję link byśmy pamiętali do czego są zdolni > libertyni i żeby nikt o tych przodownikach knowań i manipulacji nie > zapominał: miasta.gazeta.pl/lublin/1,48724,5125354.html > No i sam widzisz śmieszny pismatołku. Ta wredna prokuratura sterowana ponoć ręcznie przez Ćwiąkalskiego podejmie jednak śledztwo w sprawie Palikota. W twoich tekścikach brak jakichkolwiek argumentów, tylko bluzganie i zapluwanie się z nienawiści. "najsprawiedliwej partii w historii", ha, ha, czy mimowolna kpina z PiS? Placebo99, czy ty chociaż czasami myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Beda jaja jak ABW zapomni.... 16.04.08, 20:29 o wykresleniu z listy ,,do wyczyszczenia''ministra Radka.Z drugiej strony ...jest zlecenie na Szczygle?Praca w ABW w POlsce wielce stresujaca-:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Beda jaja ... 16.04.08, 20:35 Oj, Ty to w kółko o jednym amana.... Odpowiedz Link Zgłoś
iwonakrystyna niezły garnitur byłych wiceministrów .... 16.04.08, 20:58 nie nasiedział sie zbyt długo na stołku w PZH, ktos nieźle uszył mu buty... "trzeba było J.P uważać co robisz a teraz rób co uważasz" Rządzący naszymi pieniędzmi bez odruchu przyzwoitości i instynktu samozachowawczego Odpowiedz Link Zgłoś
alebaba17 PO-lowanie na PiS - sezon wiosenny 16.04.08, 21:02 zemsta jest słodka, Polską się nie zajmujemy tylko PiSem - dewiza Tuskowych, ale poczekajcie wiosna to też zaczną się niedługo wam strajki, bo jak długo można ludzi zajmowac takimi igrzyskami Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany To będzie niezwykle ciekawy test, jak długo będzie 16.04.08, 21:55 można ciemny lud zajmować takimi antykaczymi igrzyskami :-).:-). Bo w zakresie zgodności mainstreamowych mediów prywatnych w atakowaniu kaczorów (za wyjątkiem jeszcze nieprzerobionej na TVPO TVPiS) panuje taka jedność jak nieomalże w prasie peerelowskiej w atakowaniu "syjonistów" w 1968 :-). Czasy mamy niby inne, ale ciemnoludowość może niekoniecznie, więc ciekawe: na jak długo te igrzyska wystarczą ciemnemu ludowi by się nie buntował, jak zacznie dostawać w d...ę wskutek z jednej strony niezgułowatości rządów PO, a z drugiej strony lumpenliberalngo modelu rządzenia By Żyło Się Lepiej Wszystkim! Wszystkim Mordom Naszym; a motłoch pies j...ł :-))! alebaba17 napisał: > zemsta jest słodka, Polską się nie zajmujemy tylko PiSem - dewiza > Tuskowych, ale poczekajcie wiosna to też zaczną się niedługo wam > strajki, bo jak długo można ludzi zajmowac takimi igrzyskami Odpowiedz Link Zgłoś
pollack5 Re: PO-lowanie na PiS - sezon wiosenny 16.04.08, 23:17 Zesrała się bieda i płacze. Wiosna nasza, a lato Muminków? Buahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..A jutro, pojutrze.......... 16.04.08, 22:28 bedzie cisza.Bo i zarzuty bezpodstawne.PO mysli ze dalej prowadzi kampanie Wyborcza.Do dzisiaj nikomu z PiS nic nie dali rady udowodnic pomimo ze maja za soba komuszych sedziow i komuszego Ministra Cwiakalskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pollack5 Re: ..A jutro, pojutrze.......... 16.04.08, 23:20 presentation1 napisał: > bedzie cisza.Bo i zarzuty bezpodstawne. Pomarzyć - dobra rzecz, w niedzielę po nieszporach. - Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: ..A jutro, pojutrze.......... 16.04.08, 23:51 presentation1 napisał: > bedzie cisza.Bo i zarzuty bezpodstawne.PO mysli ze dalej prowadzi kampanie Wybo > rcza.Do dzisiaj nikomu z PiS nic nie dali rady udowodnic pomimo ze maja za soba > komuszych sedziow i komuszego Ministra Cwiakalskiego. A my czytamy komentarze komuszego agenta kryjącego się teraz pod pseudonimem presentation1. Skąd wiesz, że zarzuty bezpodstawne? Chyba wiesz jak długo w Polsce (niestety) trwają śledztwa? Co Ziobrze udało się udowodnić w ciągu dwóch lat? Wyborcza, zgodnie z obowiązkiem dziennikarskim podała informację do której dotarła. Prasa francuska tego nie robi? Podała ja również pisowska TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
viornisko Bardzo dobrze, jeżeli jest umoczony... 16.04.08, 23:26 musi odpowiedzieć za swoje czyny, nie ma wyjątków... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Bardzo dobrze, jeżeli jest umoczony... 16.04.08, 23:31 Jestem za tym samym.Problem.Zaczynam watpic.Zarzuty byly nawet na Kaminskiego.Mowiono ze i Kaczynski pojdzie siedziec.Ta gra to dziecinada.To juz nie gra z PiS ale panstwem.Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Oj, pan Pinkas aresztowany??? 17.04.08, 02:43 Oj, pan Pinkas aresztowany, a taki był prawy i sprawiedliwy, że nie mógł znieść korupcji kardiochirurga z MSWiA. Toć przecież z jego doniesienia do CBA wyrosła sprawa w szpitalu na Wołowskiej... Sam do tego się przyznał w wywiadzie dla telewizji publicznej. Boże, jak on teraz musi się czuć... ale może i dobrze. Sprawdza się przysłowie: nie czyń drugiemu co tobie nie miłe... A już na poważnie... cała wierchuszka szpitala z Anina została zatrzymana, więc i Religa może mieć problemy. Jak TOK FM doniosło, sam ma się zgłosić do ABW, czyżby się obawiał zatrzymania po powrocie z zagranicy, gdzie obecnie przebywa??? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 takie zarzuty można 17.04.08, 05:16 postawic co drugiemu lekarzowi . Smutne to . To takie korupcyjne środowisko Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro "prawy i sprawiedliwy" PISuar zatrzymany? 17.04.08, 07:00 to teraz kolej na Ziobre, Kaczynskiego i innych z tej zorganizowanej grupy przestepczej.... Odpowiedz Link Zgłoś
marek-1956 Pinkas był bardzo oburzony na dr.G 17.04.08, 07:14 przeczytaj z nim wywiad : ww6.tvp.pl/7038,20070215459817.strona Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Pinkas był bardzo oburzony na dr.G 17.04.08, 07:23 no i wrocilo do niego jak bumerang.... Odpowiedz Link Zgłoś