nowae1 22.04.08, 07:13 To chyba poczucie etyki i jakaś moralność powinna podyktować z kim się spotykać a z kim nie.Chyba że jej brak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sumienie.lk Kobylańskich i Rydzyków tłuc trzeba jak wszy... 22.04.08, 07:16 ...i ez zbędnej zwłoki, bo pospiech jest tu wskazany jak w żadnej innej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo [...] 22.04.08, 08:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Kobylanski to odrazajaca postac 22.04.08, 08:24 nie zycze sobie aby konsul reprezentujacy Polske, oplacany z moich podatkow, utrzymywal z kims takim jakiekolwiek kontakty Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Kobylanski to szlachetna postać i polski patriota 22.04.08, 08:36 milet_z_sedesu napisał: > nie zycze sobie aby konsul reprezentujacy Polske, oplacany z moich > podatkow, utrzymywal z kims takim jakiekolwiek kontakty > Możesz sobie życzyć lepszych konsulów w Israelu. Polskich dyplomatów się nie czepiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Ja polskich dyplomatow utrzymuje z podatkow 22.04.08, 08:39 place i wymagan szacunku do kraju ktory reprezentuja. Kontakty z kims takim jak Kobylanskim obrazaja mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Diabli wiedzą gdzie ty płacisz podatki 22.04.08, 09:14 ...moze w Tel Aviw. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: powalajaca argumentacja, chlopcze 22.04.08, 09:16 zapewne to byla jakas proba obrazenia mnie, cwiczona na zebraniach fanow Radia Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
priller Re: powalajaca argumentacja, chlopcze 22.04.08, 14:27 milet_z_sedesu napisał: > zapewne to byla jakas proba obrazenia mnie, cwiczona na zebraniach > fanow Radia Maryja. nie wiem, czy proba obrazenia ciebie, ale zbrodnia na jezyku na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Sikorski ogłosi listę z kim można się kontaktować 22.04.08, 14:52 Po opublikowaniu listy osób z którymi przedstawiciele polskiej dyplomacji nie mogą się kontaktować, ukaże się lista wszystkich z którymi minister Alplebaum-Sikorski pozwala się kontaktowac. I to będzie pełną normalizacja w dyplomacji rządów Tuskowych. Patrzą chłopy, to się nazywa robić cuda! Odpowiedz Link Zgłoś
willy_50 Re: powalajaca argumentacja, chlopcze 23.04.08, 00:24 Sądząc z treści i formie nazwy, to wypowiedz pochodzi zza oceanu Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm podatki w tel aviv przynajmniej by sie nie marnowa 22.04.08, 10:41 ly, baranie. w polsce rozdrapuja je takie barachla jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
bambooko Re: Ja polskich dyplomatow utrzymuje z podatkow 22.04.08, 10:43 milet_z_sedesu napisał: > place i wymagan szacunku do kraju ktory reprezentuja. Kontakty z > kims takim jak Kobylanskim obrazaja mnie. A mnie cieszy ze ciebie to obraza. Kobylanski to super Polak i patriota wole jego niz Zyda udajacego Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Ja polskich dyplomatow utrzymuje z podatkow 22.04.08, 10:57 Pełna zgoda. Polityczna poprawność znowu podnosi łeb. Kobylański to kolejny patriota który został zaszczuty przez głupotę niby polaków... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Ja polskich dyplomatow utrzymuje z podatkow 22.04.08, 13:36 Kobylanski patriota? Ten szmalcownik?? Kawal gnoja! Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Re: Ja polskich dyplomatow utrzymuje z podatkow 22.04.08, 14:13 1zorro napisał: > Kobylanski patriota? Ten szmalcownik?? Kawal gnoja! latajacy kaczor to zydowska szuja, donoszaca na Polakow, dlaczego jeszcze nie w Izraelu? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Ja polskich dyplomatow utrzymuje z podatkow 22.04.08, 21:12 mokradlo , tak wyglada stopniowanie glupoty: GLUPI, GLUPSZY, ...MOKRADLO! Odpowiedz Link Zgłoś
willy_50 Re: Ja polskich dyplomatow utrzymuje z podatkow 23.04.08, 00:31 Kobylański to stary szmalcownik nie zasługujący na miano Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
gem58 Re: Ja polskich dyplomatow utrzymuje z podatkow 23.04.08, 15:29 A ty spółkujesz z kozami i opisujesz to w pamiętniku :p Nic mu nie udowodniono, więc szmalcownikiem nie jest. I kropka. ------------------------------ Odwiedź www.upr.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Re: Kobylanski to odrazajaca postac 22.04.08, 14:10 milet_z_sedesu napisał: > nie zycze sobie aby konsul reprezentujacy Polske, oplacany z moich > podatkow, utrzymywal z kims takim jakiekolwiek kontakty nie interesuje mnie opinia zydka komunisty Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Kobylanski to odrazajaca postac 22.04.08, 21:13 to gowniany smiec, ten szmalcownik... Odpowiedz Link Zgłoś
max.headroom Lepsze kłamstwo GW niż Twój bełkot. 22.04.08, 08:30 Jeśli napisali coś fałszywego, to da się to sprawdzić. Bo stawiają konkretne zazuty. ty nie. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Lepsze kłamstwo GW niż Twój bełkot. 22.04.08, 08:32 Tego nikt nie bedzie sprawdzac.Temat puszczony.ie bedzie zadnych sprostowan.Tak to dziala w Trybunie Ludu III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: Nie boj sie Nasz Dziennik sprostuje 22.04.08, 08:34 za to im Kobylanski placi Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Nie boj sie Nasz Dziennik sprostuje 22.04.08, 08:36 milet_z_sedesu napisał: > za to im Kobylanski placi ND napisze to co bedzie Kobylanski chcial, najwieksze klamstwa i manipulacje puszcza, zeby tylko brudna kaska do nich plynela. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 [...] 22.04.08, 08:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: szkalowanie i oczernianie polskiego patrioty 22.04.08, 09:04 "..Jan Kobylański jest wieloletnim sponsorem Radia Maryja. W 1995 został odznaczony Krzyżem Oświęcimskim. Przyczynił się do ustanowienia dnia 8 czerwca Dniem Osadnika Polskiego w Argentynie. Jest jednym z fundatorów pomników Jana Pawła II w Buenos Aires i Montevideo i pomnika Fryderyka Chopina w Punta del Este." > Zjednoczyl tez Polonie. I to jest powód wscieklych ataków diaspory na tego szlachetnego Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: osoby utrzymujace kontakty z Kobylanskim 22.04.08, 09:10 kompromituja godnosc Polski Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Re: osoby utrzymujace kontakty z Kobylanskim 22.04.08, 14:15 milet_z_sedesu napisał: > kompromituja godnosc Polski ty zydzie, lepiej siedz dalej na sedesie Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: osoby utrzymujace kontakty z Kobylanskim 22.04.08, 21:18 mokradlo, skad sie takie prymitywy jak ty biora? Krasnoarmiejec mamuske po pijaku przelecial? Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Re: osoby utrzymujace kontakty z Kobylanskim 23.04.08, 02:28 kaczor, ty jestes produktem gwaltu zbiorowego w kibucu, czy zdalnie sterowanym zydowskim robotem? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: szkalowanie i oczernianie polskiego patrioty 22.04.08, 10:17 Szlachetnego polaka???? Muchy nie chca juz nawet na Kobylanskiego srac.... Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: szkalowanie i oczernianie polskiego patrioty 22.04.08, 10:59 1zorro napisał: > Szlachetnego polaka???? Muchy nie chca juz nawet na Kobylanskiego > srac.... Chyba na twoją matkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Re: szkalowanie i oczernianie polskiego patrioty 22.04.08, 14:16 1zorro napisał: > Szlachetnego polaka???? Muchy nie chca juz nawet na Kobylanskiego > srac.... a na ciebie dalej sraja, zydowski "intelektualisto" Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: szkalowanie i oczernianie polskiego patrioty 22.04.08, 21:14 mokradlo, ciebie juz tak obsraly, ze juz pior z rogatywki nie widac.... Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Re: szkalowanie i oczernianie polskiego patrioty 23.04.08, 02:29 1zorro napisał: > mokradlo, ciebie juz tak obsraly, ze juz pior z rogatywki nie > widac.... tobie mycke cala zasraly Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Re: Kobylańskich i Rydzyków tłuc trzeba jak wszy. 22.04.08, 14:09 sumienie.lk napisał: > ...i ez zbędnej zwłoki, bo pospiech jest tu wskazany jak w żadnej > innej sytuacji. hej zydek,wynocha do Izraela Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Kobylańskich i Rydzyków tłuc trzeba jak wszy. 22.04.08, 21:26 mokradlo, spadaj wiejski glupku! Azbest czeka.... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 Rozterki z rezygnacją 22.04.08, 07:22 Przyczynki do dyskusji o rozterkach pana ministra a nie pani konsul - www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20080419&id=po33.txt www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20090419&id=po31.txt Jak ostateczni było z tą dymisją - czy ambasador Ryn złożył ją ( takie zapewnienie jest na stronie internetowej MSZ ) czy nie - może min. Sikorski opublikuje ten list dla udowodnienia swojej prawdomówności. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj.plank Re: Rozterki z rezygnacją 22.04.08, 07:23 Kobylański, Rydzyk, Bender - kaczorom gratulujemy sojuszników Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro No niezla Polonia w Ameryce Pd mieszka.... 22.04.08, 07:44 to ten sam nazistowski chlam, ktory z Niemiec po drugiej wojnie uciekl? Odpowiedz Link Zgłoś
farscapefan Re: No niezla Polonia w Ameryce Pd mieszka.... 22.04.08, 08:10 Na to wygląda. Szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Michnikowskie rozterki autora tego artykułu 22.04.08, 08:22 Czy ta setka kłamstw w tym artykule GW wystarczy, czy dodać jeszcze jedno kłamstwo. Modelowy przykład przewrotności w artykule GW. Wyciąć i zachować. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu kto rozliczy poprzedni rzad za kontakty 22.04.08, 08:25 z odrazajacym Kobylanskim. Skompromitowliscie Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo "Żydy" są zdegustowane, a co na to "Chamy" ? 22.04.08, 08:32 Na razie to tylko diaspora wyraża swoje poglady na swoim forum GW. A jaki jest stosunek chamów z SLD? Autor nic nie wspomina. Moim zdaniem podobny. Przecież to SLD-owska agentura pracowała nad inwigilacją i rozbiciem Polonii w Ameryce Łacińskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: Kobylanski Twoim autorytetem 22.04.08, 08:33 szczerze wspolczuje Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Tylko komuchy, esbecy i ubecy 22.04.08, 08:35 bronia tej gnidy Kobylanskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: chyba sie Tobie chlopcze cos popierdzielilo 22.04.08, 08:39 Ok, niech bedzie ze tylko postsowieckie media z Torunia, ich wspolpracownicy (dawni TW i oficerowie sb,ub) oraz ich sympatycy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: tymi wyzwiskami nikogo nie przekonasz 22.04.08, 08:40 mam nadzieje ze nie posadzasz mnie o sympatie z odrazajacym Kobylanskim :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: tymi wyzwiskami nikogo nie przekonasz 22.04.08, 08:43 nie, to byla uwaga natury ogolnej :) Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: nie znizaj sie do poziomu vitabravo 22.04.08, 08:45 kolejnej mutacji poszeklu Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: nie znizaj sie do poziomu vitabravo 22.04.08, 08:51 inaczej chyba nie da sie do nich dotrzec, taki jezyk przynajmniej zrozumieja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Michnikowskie rozterki autora tego artykułu 22.04.08, 11:00 vitabravo napisał: > Czy ta setka kłamstw w tym artykule GW wystarczy, czy > dodać jeszcze jedno kłamstwo. > Modelowy przykład przewrotności w artykule GW. > Wyciąć i zachować. Żydki się bronia jak mogą. Jak zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Wyborcza pisze.......... 22.04.08, 08:29 a wyznawcom tej gazety slinia sie usta.Nie znaja faktow a pisza bzdury.Przypuszczam ze historia Kobylanskiego jest przejrzystsza niz np. agenta obcego wywiadu obecnego Ministra Sikorskiego.To wlasnie ten rzad jest siedliskiem agentury roznych krajow.Takie cos przezywalismy tylko podczas zaborow. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: w Wyborczej jest napisane, jesli juz 22.04.08, 08:32 Poska gramatyka jest bardzo skomplikowana, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: w Wyborczej jest nakłamane, jesli juz 22.04.08, 08:39 ...o tym mówić, to w Gazecie Wyborczej kłamstwo rozlewa się obficie. Ale ten artykuł to szczytowe osiągnięcie przewrotności, kłamstwa i podłości. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: w Wyborczej jest nakłamane, jesli juz 22.04.08, 08:50 Chcesz przykład artykułu z Gazety Wyborczej, w którym nie byłoby kłamstwa? Nie znam takiego przykładu. Zaraz, moze jeden by się znalazł, data drukowana w Gazecie jest prawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: w Wyborczej jest nakłamane, jesli juz 22.04.08, 10:16 vitabravo napisał: > Chcesz przykład artykułu z Gazety Wyborczej, w którym > nie byłoby kłamstwa? > Nie znam takiego przykładu. To po jasną cholerę to włazisz? Masochista czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: ..Wyborcza pisze.......... 22.04.08, 08:37 kazdy uczciwy Polak wstydzi sie kontaktow z ta szumowina i moralnym karlem jakim jest Kobylancki! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Wyborcza pisze.......... 22.04.08, 08:40 Przeciez to sa tylko zarzuty i kontrowersje. Jan Kobylański (ur. 21 lipca 1923 w Równem) – polski biznesmen mieszkający w Urugwaju, twórca i prezes Unii Stowarzyszeń i Organizacji Polonijnych Ameryki Łacińskiej (USOPAŁ), największej organizacji polonijnej w Ameryce Południowej (odpowiednika Kongresu Polonii Amerykańskiej w krajach Ameryki Łacińskiej). Syn adwokata Stanisława Kobylańskiego. Aresztowany w roku 1943 , więziony na Pawiaku , następnie więzień Auschwitz i Mauthausen. Po wojnie po pobycie we Włoszech wyjechał do Argentyny. W 1952 przybył do Paragwaju, korzystając z programu prezydenta Federico Chavesa, sprowadzenia 18 000 rodzin z Europy. Wygrał wówczas w Paragwaju korzystny kontrakt na dostawę sprzętu AGD, co legło u podstaw jego potęgi finansowej. Później, powiększył swój majątek, uzyskując wyłączność na druk znaczków dla poczty państwowej, co wiązało się ze współpracą z prezydentem Alfredo Stroessnerem[potrzebne źródło]. W latach 1989- 2000 był konsulem honorowym Polski w Argentynie[1]. Jan Kobylański jest wieloletnim sponsorem Radia Maryja. W 1995 został odznaczony Krzyżem Oświęcimskim. Przyczynił się do ustanowienia dnia 8 czerwca Dniem Osadnika Polskiego w Argentynie. Jest jednym z fundatorów pomników Jana Pawła II w Buenos Aires i Montevideo i pomnika Fryderyka Chopina w Punta del Este. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Wyborcza pisze.......... 22.04.08, 08:41 Dodam.Wole popierac kogos takiego,anizeli agenturalny rzad w Warszawie.Rzad Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: Stoessner z ktorym wspolpracowal Kobylanski 22.04.08, 09:11 byl nazista pomagajacym zbrodniarzom hitlerowskim Odpowiedz Link Zgłoś
gem58 Re: Stoessner z ktorym wspolpracowal Kobylanski 23.04.08, 15:35 Mógł być. Watykan tez współpracował z nazistami i ch.. z tego! ------------------------------ Odwiedź www.upr.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: Alfredo Stroessner byl nazista 22.04.08, 08:43 pomagajacym ukrywac zbrodniarzy hitlerowskich. Cala reszta pseudobiografii Kobylanskiego nie ma zadnego pokrycia w faktach. Nie powtarzaj ze byl wiezniem Oswiecimia. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: ..Wyborcza pisze.......... 22.04.08, 08:44 hahaha tos sobie zrodlo znalazl - wikipedie, w ktorej byle debil moze napisac co tylko chce, gratuluje kompromitujcie sie dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: ..Wyborcza kłamie......jak zwykle zresztą 22.04.08, 08:46 "..Jan Kobylański jest wieloletnim sponsorem Radia Maryja. W 1995 został odznaczony Krzyżem Oświęcimskim. Przyczynił się do ustanowienia dnia 8 czerwca Dniem Osadnika Polskiego w Argentynie. Jest jednym z fundatorów pomników Jana Pawła II w Buenos Aires i Montevideo i pomnika Fryderyka Chopina w Punta del Este." > I to jest powód obłakańczych ataków diaspory na tego szlachetnego Polaka. Za dużo dobrego dla Polski zrobił - trzeba go niszczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: co konkretnie Kobylanski zrobil dla Polski? 22.04.08, 08:56 "..Jan Kobylański jest wieloletnim sponsorem Radia Maryja. W 1995 został odznaczony Krzyżem Oświęcimskim. Przyczynił się do ustanowienia dnia 8 czerwca Dniem Osadnika Polskiego w Argentynie. Jest jednym z fundatorów pomników Jana Pawła II w Buenos Aires i Montevideo i pomnika Fryderyka Chopina w Punta del Este." > Poza tym zjednoczył Polonię Ameryki Łacińskiej i jest prezesem kongresu tej Polonii. Za dużo dobrego dla Polski zrobił - trzeba go niszczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 vitabravo ty radiomaryjna kuklo Kabylanski 22.04.08, 08:59 To szmalcownik! Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: vitabravo ty radiomaryjna kuklo Kabylanski 22.04.08, 09:09 Ta. I genetyczny antysemita. A mówią, ze wnuczka za Żydówkę wydał. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: co konkretnie Kobylanski zrobil dla Polski? 22.04.08, 09:04 No i o to chodzi. Facet ma forsę, wpływy i może namieszać. Przecież wiesz, że gdyby nie Radio Maryja i Nasz Dziennik tudziesz Rydzyk, to bysmy w Polsce mieli raj. A tu taki Kobylański szyki psuje. Odpowiedz Link Zgłoś
patriot1 Re: co konkretnie Kobylanski zrobil dla Polski? 22.04.08, 09:22 na pewno kobylanski nie potrafil wypromowac swoich wojennych przejsc tak jak chociazby bartoszewski.z tego co powszechnie wiadomo ten czlowiek bardzo duzo zrobil dla tamtejszej polonii-a to rzadkosc zeby polak wysuplal swoja kase i poswiecil swoj czas na cos co nie przynosi materialnego zysku.nie jest wiec zly do szpiku kosci,choc ta szmatlawa gazeta(a wlasciwie ci co w niej pisza)-choc kiedys taka nie byla z tego co pamietam, probuje jak zwykle z kogos kto jej nie pasuje zrobic zadzumionego Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: co konkretnie Kobylanski zrobil dla Polski? 22.04.08, 09:26 W tym sęk, że im bardziej się starają w tym obrzucaniu błotem, tym mniej wiarygodni się staje. Ktoś tu sie faktycznie boi jedności wśród Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu jednosc z Kobylanskim? Dziekuje bardzo! 22.04.08, 10:01 mam nieco inne poczucie estetyki, etyki i zwyklej ludzkiej przyzwoitosci. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: jednosc z Kobylanskim? Dziekuje bardzo! 22.04.08, 10:14 Excuse me? Znajdujesz większą etykę, przyzwoitość i estetykę w działaniu zoologicznych wrogów Kobylańskiego? Gratuluję kindersztuby. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: piszesz nie na temat 22.04.08, 10:25 Powtarzam,wszelakie kontakty z Kobylanskim obrazaja moje uczucie przyzwoitosci. Zoologiczni wrogowie Kobylanskiego? A co to takiego. Moze jakies przyklady. I moze od razu jakies przyklady zoologicznych wrogow Urbana. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: piszesz nie na temat 22.04.08, 10:55 A mojego uczucia przyzwoitości nie obrażają. Nie znam tego multimilionera z antypodów. Znam za to cwaniaczków w Polsce i ich metody i cele. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu przyzwoitosc i wrazliwosc to cechy indywidualne 22.04.08, 11:09 Jedna osoba potrzebuje wypic litr wodki i wyrzygac sie. ja wole posluchac muzyki klasycznej, np opery Verdiego. Kazdemu wedlug jego potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: przyzwoitosc i wrazliwosc to cechy indywidual 22.04.08, 11:23 Niemożliwe! Verdi cię nastraja tak barbarzyńsko? A mówią, że muzyka łagodzi obyczaje. > Kazdemu wedlug jego potrzeb. No, mówiłam,że komunista. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: i jeszcze ukryty mason, polakozerca, agent SB 22.04.08, 11:26 komunista, liberal, zwolennik PO, zwolennik PiS, zyd, kryptozyd, czerwone scierwo. Cytuje obficie z wypowiedzi pod moim adresem od Tobie podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: i jeszcze ukryty mason, polakozerca, agent SB 22.04.08, 11:34 I dodaj, jeszcze taki, który swojego dziadka sprzedałby, żeby tylko zostac pogłaskanym przez odpowiednie dłonie, hehehe. Kończę tę dyskusję bo nie chcę się wkurzać. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: dodaj jeszcze mojego Oca i Matke 22.04.08, 11:40 bo co mozna sie spodziewac po takim jak, ja. Nie dosc ze mysli (a to ze mnie bezczelny typ) to jeszcze smie zadawac niewygodne pytania. A Twoje dobre samopoczucie mnie nie interesuje, nie moj probl;em. PS. Moj dziadek nie zyje. Jeden i drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: dodaj jeszcze mojego Oca i Matke 22.04.08, 11:46 Jakie niewygodne pytania? Ty nie zadajesz pytan tylko szlauchem rozlewasz gnojówkę. I co z tego, ze twój dziadek nie żyje? Wielowieyskiej pradziadek też. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: W jednym jestes konsekwentna 22.04.08, 11:47 w pisaniu nie na temat. Przenosnia z gnojowka to cytat z Twojego guru Rydzyka? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Dalsza dyskusje z Toba uwazam za zakonczona 22.04.08, 11:58 Co, gnojówki zabrakło? Odpowiedz Link Zgłoś
gem58 Re: W jednym jestes konsekwentna 23.04.08, 15:51 Milet, masz takie siano w głowie, że aż żal mnie ogarnia. Twierdzisz o sobie że jesteś świadomy i myślący. Ze masz szerokie horyzonty i niespożyte pokłady intelektu. A jak tylko ktoś ma poglądy odmienne od Twoich to od razu jest (byc musi!) zwolennikiem Rydzyka, sympatykiem Radia Marii itd. Niby myślisz, ale nie widzisz że myślisz to co chcą żebys myślał. Otwórz zmysły i obserwuj, analizuj samodzielnie! Wyborczą zacznij traktować tylko pomocniczo. Powodzenia! ------------------------------ Odwiedź www.upr.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gem58 Re: jednosc z Kobylanskim? Dziekuje bardzo! 23.04.08, 15:44 milecie_z_sedesu, czy z twoim poczuciem przywoitości nie kłóci sie to, że POLSKI premier jedzie do Izraela i Żydom tam mieszkającym obiecuje zwrot majątków jakie posiadali ich POLSCY przodkowie piątej wody po kisielu? Przyzwoicie by było, jakby Żydom _POLSKIM_ oddał mienie zagrabione im przez PRL. Ale Izraelskim? Za co? No i co w takiej sytuacji z emigrantami polskimi rozrzuconymi po całym świecie? Czy im sie żadne rekompensaty i zwroty mienia nie należą? Zrozum milecie_z_sedesu, że twój premier to antypolska szuja na semickim sznurku. I to krótkim. ------------------------------ Odwiedź www.upr.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Re: ..Wyborcza pisze.......... 22.04.08, 14:19 cerambyx napisał: > kazdy uczciwy Polak wstydzi sie kontaktow z ta szumowina i moralnym karlem jakim > > jest Michnik Odpowiedz Link Zgłoś
piesek.leszek Wajdzik,UBeku. Nie trolluj 22.04.08, 09:07 katalog.bip.ipn.gov.pl/showDetails.do?lastName=wajdzik&idx=&katalogId=0&subpageKatalogId=0&pageNo=1&osobaId=11252& Odpowiedz Link Zgłoś
globetrotuar [...] 22.04.08, 08:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Kiepscy konsulowie z kiepskiego MSZ 22.04.08, 09:08 Kobylanski to Polak.I Musi byc przyjmowany jak kazdy Odpowiedz Link Zgłoś
piesek.leszek Re: Kiepscy konsulowie z kiepskiego MSZ 22.04.08, 09:09 Kobylański nie może przyjechać do USA bo zostałby aresztowany. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: najkrótsza recenzja artykułu GW 22.04.08, 09:19 Kłamstwo za kłamstwem na kłamstwie jedzie i kłamstwem pogania. Odpowiedz Link Zgłoś
dudala76 Re: najkrótsza recenzja artykułu GW 22.04.08, 09:20 to po co to czytasz ? idź na forum naszego dziennika o ile takowe istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: najkrótsza recenzja artykułu GW 22.04.08, 09:24 "Kłamstwo za kłamstwem na kłamstwie jedzie i kłamstwem pogania." Sprawdzam tylko czasem czy przestała juz kłamac. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: podaj jakis przyklad klamstwa, chlopcze :-) 22.04.08, 09:40 Niech ci, co mu coś zarzucają udowodnią wreszcie, ze to prawda, albo niech z niego zejdą w koncu. Jak na dłoni widać, ze to jest walka polityczna i o wpływy. A nam wodę z mózgu robią domniemanym szmalcownictwem i innymi grzechami ktore nas obchodzą jak snieg w maju. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: mnie obchodzi 22.04.08, 09:53 Kobylanski to wyjatkowo odrazajaca postac Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: mnie obchodzi 22.04.08, 10:18 Bo jak powiesz 1000 razy, że odrażająca, to ludzie uwierzą, nie? Odrażające to jest to, jak czerwoni w Polsce jeszcze teraz mają odwagę wmawiać wszystkim, ze ich widzenie świata jest jedyne wlaściwe i słuszne. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: ludzie przyzwoici to wiedza 22.04.08, 10:26 a zdanie durniow mnie nie interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: ludzie przyzwoici to wiedza 22.04.08, 10:53 Ludzie przyzwoici raczej nie plują na nikogo. A oskarżają jedynie na podstawie twardych dowodow w dłoni. No i nie dają sobą manipulować. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: co to sa twarde dowody 22.04.08, 11:11 Kobylanski zdobyl fortune na wspolpracy z nazista Stoessnerem. To jest fakt. Z faktami sie nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: co to sa twarde dowody 22.04.08, 11:19 To jeszcze opowiedz na współpracy z kim zbił fortunę Michnik i jemu podobni. Fortuna kobylanskiego psinco mnie obchodzi. Tak jak i Rockefellera. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: to dlaczego interesujesz sie majatkiem 22.04.08, 11:24 Adama Michnika? I co to ma wspolnego z odrazajacym Kobylanskim? Kopnsekwentnie piszesz nie na temat. Ot i tak logika Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: to dlaczego interesujesz sie majatkiem 22.04.08, 11:31 Niemożliwe! Z Rydzykiem rozmawiasz? Paranoja jest goła. Nie interesuję się szczególnie ani majątkiem Michnika. Ale jesli sam poruszasz temat majątku, to chcę podkreślić, że zdobywanie majatku przez Kobylańskiego nie mialo dla mnie zadnych konsekwencji ani następstw. Zdobywanie majątku przez Michnika i reszty wpływało w zasadniczy sposób na moje zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: dlaczego klamiesz? 22.04.08, 11:37 ze nie interesujesz sie majatkiem Adama Michnika? Dwa posty powyzej przejawiasz wrecz chorobliwe zinteresowanie majatkiem Adama Michnika. Zdobywanie majatku na wspolpracy z nazista Stoessnerem Ciebie nie interesuje, a majatek zdobyty przez wydawanie prywatnej gazety Ciebie interesuje. Stwierdzenie ze mialo to wplyw na Twoje zycie jest doprawdy zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: dlaczego klamiesz? 22.04.08, 11:57 A niech nawet ma te pieniądze nawet z współpracy z samym diabłem. Mnie od tego ani ubyło, ani przybylo. Natomiast nasze własne młode fortuny, a to juz co innego. W tym czasie jak im przybywalo, mnie ubyło i taki właśnie jest ich wpływ na moje życie. Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Re: mnie obchodzi 22.04.08, 14:24 milet_z_sedesu napisał: > Michnik to wyjatkowo odrazajaca postac Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta [...] 22.04.08, 09:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
patriot1 Re: najkrótsza recenzja artykułu GW 22.04.08, 09:39 czlowiek ktory nie jest ograniczonym i zacietrzewionym w nienawisci tepakiem czyta gazety aby miec szerokie pojecie o tym co go otacza,ty i tobie podobni zdaje sie nie dopuszczaja istnienia innych pogladow niz ten ktory prezentuje twoja gazetka i nie czytasz jej po to aby pomyslec czy zastanowic sie nad jakims zagadnieniem-no,jednym slowem uzyc swojego mozgu,ale po to aby podeprzec czyms swoje wykoslawione i pokaraczne widzenie swiata...zal,zal,zal takich ludzi- wierne michnikowskie wojsko Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 Zbrodniarze,szmalcownicy,pedofile , ikony PIS-u ! 22.04.08, 09:41 Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: Obrzydliwe to pisze sie nieco inaczej :-) 22.04.08, 09:57 polski jezyk jest trudny. Zamiast chodzic na wagary i wypisywac bzdury w internecie wez sie za nuke mowy ojczystej. Bo inaczej moze Tobie tatus skore na tylku paskiem wytrzaskac. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Chciałbyś, zeby pisano "inaczej"- ty z Gazety? 22.04.08, 10:07 Przestań szkalować, pomawiać i oczerniać, wtedy będzie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Chciałbyś, zeby pisano "inaczej"- ty z Gazety 22.04.08, 10:23 vitabravo, wracaj chlopie do Torunia. Tam tyz fajnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
woytolo Kobylański - dlaczego tak znienawidzony przez GW? 22.04.08, 09:57 Po to walczyliśmy o wolność z komuną, by byli woli i Urban i Rydzyk i Kobylański i wielu innych! Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu z ludzmi pokroju Urbana i Kobylanskiego 22.04.08, 09:59 kontaktow sie nie utrzymuje. Kwestia dobrego smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: antypolska Gazeta zwalcza polski patriotyzm 22.04.08, 10:02 Gazeta Wyborcza atakuje z wściekłością wszystko co dla Polski dobre i propaguje to co dla Polski szkodliwe jak na przykład zboczenia. To wredna Gazeta. Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 vitabravo..a ty jestes wiernym czytelnikiem GW ! 22.04.08, 10:15 podaj ch.ju fakty.przykłady... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: antypolska Gazeta zwalcza polski patriotyzm 22.04.08, 10:19 to po co ja czytasz? Nie wystarczy ci sluchac Radia co Ma-ryja? Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Re: antypolska Gazeta zwalcza polski patriotyzm 22.04.08, 14:28 1zorro napisał: > to po co ja czytasz? Nie wystarczy ci sluchac Radia co Ma-ryja? a ja wole I-sra-el Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: antypolska Gazeta zwalcza polski patriotyzm 22.04.08, 21:21 moze sie w koncu czegos nauczysz, "hamerykanski" glupku.... Odpowiedz Link Zgłoś
icek20 Kobylańskie rozterki pani konsul 22.04.08, 10:04 To jest problem ogolny polskich placowek dyplomatycznych na calym swiecie-np.norwegia,polska ambasada i konsulaty mieszcza sie w najelegantrzych dzielnicach miasta -natomiast szkola dla dzieci polskich sponsorowana przez polskie ministerstwo "jakies tam" w obskurnej dzielnicy oslo na dodatek prowadza te szkole dwie stare babyjagi.A takie jak byla pracownica ambasady szostak dzis siedzi podobno w wiedniu a to byla pracownica ub i donosila na polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Michnikowskie rozterki na temat pani konsul 22.04.08, 10:09 Jednego zdania bez kłamstwa i manipulacji w tym artykule Gazety Wyborczej nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: Do szkoly, i to juz. Uczyc sie ortografii :-) 22.04.08, 10:10 Odpowiedz Link Zgłoś
jollyroger3 Re: vitabravo..to po co ch...czytasz ? 22.04.08, 10:15 Znowu ta wulgarna kanalia kralik pod kolejnym nickiem... Odpowiedz Link Zgłoś
1-uczciwy Jako uczciwy Żyd stanowczo portestuje! 22.04.08, 10:37 Mafijne zaszczuwanie na podstawie niesprawdzonych oskarżeń jest po prostu obrzydliwe! Nie chce odpowiadac za takie zagrania mafii, która w nosie ma to za ich czyny odpowidaja potem niewinni ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Kobylańskie rozterki pani konsul 22.04.08, 10:39 Jaki problem ma pani konsul? Przepraszam, ale towarzyskie kontakty to może utrzymywać z własnymi przyjaciółmi. Kontakty z USOPAŁ są kontaktami służbowymi i minister ma prawo zakazać kontaktów z organizacją kompromitującą Polskę. Nie przeczę, że USOPAŁ zrobił też różne dobre rzeczy dla Polonii, ale jak utrzymywać kontakty z kimś podejrzanym o zbrodnię? Jak nie kompromitując się rozmawiać oficjalnie z kimś, kto nazywa nieodpowiednich ambasadorów per "syonistyczni knajacy"? Państwo polskie oficjalnie odcina się od antysemityzmu, a po cichu ma legitymizować taki język? Odpowiedz Link Zgłoś
bambooko Bo Schnepf to Zyd...................... 22.04.08, 10:41 nie widze zadnego antysemityzmu w okresleniu Icka Rabina Zydem? Odpowiedz Link Zgłoś
1-uczciwy Ja nie ukrywam swego pochodzenia! 22.04.08, 10:56 Ci co udają gojów ułatwiaja zadanie antysemitom, którzy radzi by perfidę przypisywać wszystkim Żydom. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Bo Schnepf to Zyd...................... 22.04.08, 15:01 Nie tylko Zyd, ale do tego jeszcze zlodziej i hochsztapler! Odpowiedz Link Zgłoś
kamil40armia Kobylański to sku***** 22.04.08, 11:01 Szmalcownik, stary nazista. dzisiaj popierają go tylko starzy ubecy przykrywający się płaszczykiem pobożności, jak rydzyk i inne nowaki. Spluwać trzeba na to... Odpowiedz Link Zgłoś
1-uczciwy ty sku***** hańbisz obraz Żyda! 22.04.08, 11:06 Przez takie kalumnie- i jeszcze ta forma!- antysemici mjaa ułatwoine zadanie! Zacznij mysleć! Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: modlitwa do Jeża? Gazeta popiera taką religię 22.04.08, 12:45 Kazda nowa sekta osłabia Kościół, więc sekta modląca się do Jeża zyska pełną aprobatę Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: kamil40armia 22.04.08, 15:09 kamil40armia napisał: > Kobylanski ti sku***** > Szmalcownik, stary nazista. dzisiaj popierają go tylko starzy ubecy > przykrywający się płaszczykiem pobożności, jak rydzyk i inne nowaki. Spluwać > trzeba na to... To ty jestes sku*****. No prosze - ciskanie inwektywami ci tylko pozostalo! Dla ciebie prawo i przyzwoitosc oraz orzeczenia IPN nie istnieja! Za to Zyd Schnepf moze krasc, naciagac ludzi i przynosic wstyd polskim sluzbom dyplomatycznym. Pewnie, wedlug Sikorskiego i ciebie Schnepfowi wolno tak postepowac z racji swgo pochodzenia zydowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
omidas Kobylańskie rozterki pani konsul 22.04.08, 11:28 Natychmiast należy pogonić wszystkich najemników Kobylańskie- go i ich zwolenników. Trzeba wyczyścić polskie przedstawiciel- stwa z antysemitów i skrajnych nacjonalistów. Tak w kraju, jak i za granicą musi zapanować wreszcie normalność. Jednak w zaprowadzaniu tej normalności przeszkadzają PiS-uary, które promowały takich ludziom, aby podlizać sie o. Rydzykowi, Kobylańskiemu i innym antysemitom. Teraz poprzez brata Jaros- ława chce się wpływać na prezydenta. Widać, że w wielu wy- padkach ulega tym, którzy nie mogą wciąż przeboleć klęski wyborczej. Nawet prezydent nie raczy porozumieć się z MSZ i sam się rządzi, robi co chce, jakby był też przywódcą rządu i ministrem spraw zagranicznych. Jeśli tak dalej będzie to nic tylko trzeba użyć impiczment i wybrać normalnego prezydenta wszystkich Polaków, a nie PiS-aków i Rydzaków. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Skoro Rydzyk jest tak bliski sercu Kobylańskiego 22.04.08, 11:31 i vice versa, to może najlepiej było by przenieść znaną nam radiostację i stację TV z Torunia do Kurytyby? Odpowiedz Link Zgłoś
omidas Kobylańskie rozterki pani konsul 22.04.08, 11:41 guru 133 napisał, że można by przenieść znaną rozgłośnie z Torunia do Kurytyby. Tak jest! Popieram ten świetny pomysł. Razem z tą rozgłośnią powinien wyjechać jej szef i całe to towarzystwo wzajemnej adoracji. Nareszcie byłby spokój i kraj by odżył i wróciłaby normalność, nie byłoby tyle nienawiśći, szczucia, opluwania, szkalowania, antysemickich i nacjonalistycznych wybryków, wrogiej propagandy. Jestem więc za pomusłem huru 133. Gratuluje! Jeśli ma Pan adres Radia Maryja to może Pan im wysłać tę propozycję. Nie przemyślą. Będą mieli na miejscu sponsora Kobylańskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: Michniczańskie rozterki w Gazecie Wyborczej! 22.04.08, 12:49 vitabravo napisał: > ..że można by przenieść znaną redakcję Gazety Wyborczej > do Israela. Tak jest! Popieram ten świetny pomysł. Razem z tą > Gazetą powinien wyjechać jej szef i całe to towarzystwo > wzajemnej adoracji. Nareszcie byłby spokój i kraj by odżył i > wróciłaby normalność, nie byłoby tyle nienawiśći, szczucia, > opluwania, szkalowania,... > Synowie kłamstwa i ciemności nie mogą żyć bez kłamstwa i manipulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Re: Kobylańskie rozterki pani konsul 22.04.08, 14:32 omidas napisał: > guru 133 napisał, że można by przenieść znaną rozgłośnie z Torunia > do Kurytyby. Tak jest! Popieram ten świetny pomysł. Razem z tą > rozgłośnią powinien wyjechać jej szef i całe to towarzystwo > wzajemnej adoracji. Nareszcie byłby spokój i kraj by odżył i > wróciłaby normalność, nie byłoby tyle nienawiśći, szczucia, > opluwania, szkalowania, antysemickich i nacjonalistycznych wybryków, > wrogiej propagandy. Jestem więc za pomusłem huru 133. Gratuluje! > Jeśli ma Pan adres Radia Maryja to może Pan im wysłać tę propozycję. > Nie przemyślą. Będą mieli na miejscu sponsora Kobylańskiego... mam lepszy pomysl,wyrzucic wszystkich zydow do I-sra-ela, gdzie naleza i to faktycznie przywroci spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Kobylańskie rozterki pani konsul 22.04.08, 21:24 mokradlo. na Jackowie w twoim Chicago gorzolka potaniala? Pewnie z przemytu... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: omidas 22.04.08, 15:16 Prawda mowiona w RM i Trwam musi ci strasznie dokuczac i doskwierac, ze w tak obrzydliway sposob pomstujesz na rozglosnie i jej sponsora. Musisz miec sporo za uszami, ze tak na prawde gloszona w RM poszczekujesz! Rownie dobrze mozesz tez byc nieszczesnikiem z kompletnie wyprawnym mozgiem. Wspolczuje ci! Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Kobylańskie rozterki pani konsul 22.04.08, 14:08 znaczy niedobrze byc polskim patriota, bo tak sobie Zydowska Miedzynarodowka nie zyczy.Precz z zydowska okupacja Polski Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Kobylańskie rozterki pani konsul 22.04.08, 15:20 Owe rozterki pani konsul wyraznie nam mowia, ze Polska NIE jest demokracja tylko eurolewacko-komuchowym prozydowskim zamordyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Kobylańskie rozterki pani konsul 22.04.08, 21:23 wet, to emigruj! Kolonie szmalcownikow czekaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: 1zorro 23.04.08, 02:52 1zorro napisał: > wet, to emigruj! Kolonie szmalcownikow czekaja.... Eurolewacki "najuczciwszy" politycznie poprawny antypolski komuch dal glos! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Kobylańskie rozterki pani konsul 22.04.08, 21:22 to p co uciekles wiesniaku do Hameryki? Trzeba bylo w Posce zostac i walczyc, wiesniaku! Odpowiedz Link Zgłoś
opiniapollpressagency Maz Stanu Polonii kochany Pan Jan Kobylanski 22.04.08, 20:23 Ta niezwykle wyrazista i efektywna postac Meza Stanu Polonii Pana Jana Kobylanskiego jest przykladem jam mozna dobrze sluzyc Polonii i Polsce. Polonia kocha swojego przywodce i dobrodzieja. Dzialalnosc Pana Jana Kobylanskiego glownie dotyczy spraw Koscielnych, Polonii, charytatywnych i finansowych. Dzieki potencjalowi intelektualnemu i finansowemu jest On osoba wplywowa w zyciu Ameryki Poludniowej. To On znajac kulisy wielkiego swiata ekonomi ostrzega Polske przed "malpim biznesem" Izraelitow i sprzeciwia sie rabunkowym "przemyslom holoucaustu". Na kazdym kroku podkresla szacunek dla "polskiej martyrologii". W tym zakresie Jego osoba jest jakby papierkiem lakmusowym, ktory wskazuje, kto jest Izraelita a kto Polonusem. Polonia kocha swojego Meza Stanu Jana Kobylanskiego i mowi za Sienkiewiczem "aby tacy rodzili sie na kamieniu". Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: Maz Stanu Polonii kochany Pan Jan Kobylanski 23.04.08, 17:27 "..Dzieki potencjalowi intelektualnemu i finansowemu jest On osoba wplywowa w zyciu Ameryki Poludniowej. To On znajac kulisy wielkiego swiata ekonomi ostrzega Polske przed "malpim biznesem" Izraelitow i sprzeciwia sie rabunkowym "przemyslom holoucaustu". Na kazdym kroku podkresla szacunek dla "polskiej martyrologii". W tym zakresie Jego osoba jest jakby papierkiem lakmusowym, ktory wskazuje, kto jest Izraelita, a kto Polonusem. Polonia kocha swojego Meza Stanu Jana Kobylanskiego i mowi za Sienkiewiczem "aby tacy rodzili sie na kamieniu"..." > To jest główna przyczyna dla której antypolska Gazeta Wyborcza tak go szkaluje i wściekle atakuje. A za Gazetą, jak za kłamstwa matką, całe skupione wokół niej srodowisko Salonu. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz_lipinski Re: Kobylańskie rozterki pani konsul 23.04.08, 03:02 nowae1 napisała: > To chyba poczucie etyki i jakaś moralność powinna podyktować z kim > się spotykać a z kim nie.Chyba że jej brak. ch..owizna Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: Michniczańskie rozterki klubu forumGW. 23.04.08, 17:35 "znaczy niedobrze byc polskim patriota, bo tak sobie Zydowska Miedzynarodowka nie zyczy. Precz z zydowska okupacja Polski." > Niektórzy nie chcą zauważyć, że żydokomuna w Polsce dogorywa. Odpowiedz Link Zgłoś