naprawdetrzezwy Ech, to pewnie takie tam typowe zabawy 08.09.08, 14:16 katolickie. Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot2008_2 Wykastrować 22.09.08, 23:34 images44.fotosik.pl/13/13594148d1c0cb99.gif Odpowiedz Link Zgłoś
lenovo0001 Gazeta Wyborcza terroryzuje Naszą Klase! 07.11.08, 16:25 a swoją drogą ciekawe kiedy GW zaprzesta tych medialnych atakow na NK bo na lamach gazety w/w portal oskarżany był już o wszystko co możliwe chyba tylko nie o wzrost cen paliw i gradobicie;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 10.11.08, 11:42 "To małe, niemądre i jeszcze nie dość sprytne dzieci, które nie zdają sobie sprawy z tego, co robią. " O co tej kobiecie, podobno pedagogowi (!) chodzi ? Dzieci nie dosc sprytne bo nie robia tego anonimowo ? Ciekawe podejscie kogos, kto podobno ma wychowywac... Odpowiedz Link Zgłoś
serpentor666 Re: Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 10.11.08, 12:21 Cóż, sęk w tym że te dzieci niestety są sprytne i na swój sposób mądrę, bo wiedziały że te "informacje" przeczytają xxx osób. I znakomicie zdają sobie sprawę z tego, że robią to przeciwko tej koleżance. też nie mówmy że dzieci to tylko "tycie, bezmózgie i niezdające sprawę z niczego bachory". Wiem że może to nie najlepszy przykład, ale w średniowieczu już 13 uważano za dorosłego. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal-1972 Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 17.11.08, 08:56 Święte słowa, pokolenia wychowane były z pomocą paska i nie było problemów z ADHD, koszami na głowach itp. a kary cielesne są zgodne z prawem naturalnym: Przyp. 13:24 24. Kto zawściąga rózgi swej, ma w nienawiści syna swego; ale kto go miłuje, wczas go karze. (BG) Odpowiedz Link Zgłoś
deornoth wpływ TV 17.11.08, 12:57 W "Wyborczej" był kiedyś ciekawy artykuł o tym, jakie bajki oglądają dzieci, jakie durne zachowania są w nich pokazywane (pierdzenie na siebie wzajemnie, itp.) oraz jakie teksty tam lecą ("ty debilko", itd.). Myślę, że po części tam należałoby szukać źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
eugeniuszmg Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 17.11.08, 15:14 Pan pedagog cyt"Nie wiedziałem,ze to tak działa" to co Pan w ogóle wie jako pedagog?proszę się nie ośmieszać. Chyba,że gramy wariata,a kasiora i to nie mała leci co miesiąc na konto.I tak trzymać,wkrótce następna podwyżka w Oświacie i Szkolnictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 18.11.08, 04:42 Proponuję, aby ten problem poruszył ksiądz na lekcji religii. Dzieciaki pewnie pospadają pod ławki tarzając się ze śmiechu po całej klasie. A pleban będzie tylko filował kogo by tu za jąderka lub za dziurkę. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Nasza-klasa powinna być zlikwidowana 18.11.08, 13:18 Cały ten szum informacyjny niczemu dobremu nie służy. Ludzie wymieniają tylko plotki albo szkalują innych. Odpowiedz Link Zgłoś
wrocekkozanow Re: Nasza-klasa powinna być zlikwidowana 07.01.09, 07:21 klawiatury powinny być zlikwidowane bo są winne w takim samym stopniu ja Nasza-klasa! A zresztą wszystko być zlikwidowane powinno, a już zwłaszcza konto representation1 Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Niewychowane dzieci 18.11.08, 14:47 Najgorsze, ze one nawet nie wiedza co robia bo dla nich to jest swietna zabawa. Jak za 15 lat zobacza jakimi byly chamicami to dopiero do nich dojdzie. Niestety, niektórzy są mądrzy już w wieku 10 lat, inni w tym wieku są na poziomie.... niskim. Niestety niektórzy z nas musieli się męczyć z takimi chamami. Odpowiedz Link Zgłoś
ewulec33 Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 28.11.08, 19:42 Hm...Pracowałem kilkanaście lat w zakładach poprawczych i jescze się z takim czymś nie spotakłem.Wierzyć mi się nie chce,że ktoś kto ma takie doświadczenie z tymi którym ciężko przystosować się wypowiada się w taki sposób...Przecież już wszyscy wiedzą(oprócz Pańskiej osoby),że młodzież jest coraz bardziej agresywna i coraz bardziej prześciga się w "konkurencji" - jak dokopać drugiemu by inni już nie "fikali" i czuli respekt przed moją osobą.Do tego by wiedzieć takie rzeczy nie trzeba być psychologiem czy też kończyć resocjalizację wystarczy umieć obserwować to co się dzieje wokół nas.Niestety wszystko idzie ku gorszemu dziewczyny są bardziej bezwględne niż chłopcy-dzieje się po prostu żle Odpowiedz Link Zgłoś
tsuranni katolickie dzieci 29.11.08, 21:41 świeżo po przyjęciu Pierwszej Komunii Świętej, do której, pod światłym okiem Koscióła Katolickiego, przygotowywały się conajmniej przez rok, na pamięć wkuwając rozmaite wyliczanki i hymny pochwalne na cześć wydumanej istoty, której istnienia nikt nie potrafi udowodnić (co zresztą nie dziwi - trudno udowodnić istnienia czegoś czego nie ma). Oprócz tego jeszcze jednego się od klechów nauczyły: że największym grzechem jest sprzeciw wobec nauki Kościoła. Poza tym obojętnie co się złego zrobi, zawsze można się wyspowiadać i po sprawie. Katolicka etyka.... ŚMIESZNE Odpowiedz Link Zgłoś
afore1 Taaaaaak, dzisiejsze pokolenie napawa "optymizmem" 04.12.08, 14:38 Jakby to opisać w zaledwie kilku słowach... ordynarne, prostackie, narkotykowo-pijackie i materialistyczne pokolenie. Razem ze swoimi idolami z MTV, radami na życie z Bravo i zdobywaniem szacunu na ulicy... zbliża się nieunikniony armagedon. Więc rosną młodzi pseudokibice, którzy szacunek zdobywają bijąc i terroryzując innych, uliczniaki, ćpające marihuanę pod blokami, młode panienki które przed oczami mają tylko wizję niekończących się pieniędzy na rozrywkowe życie, pijaństwo, narkotyki. A potem jedni i drudzy jeżdżą po pijaku, zabijając się (to akurat jest w porządku, lepiej niech zabiją siebie, niż mnie czy ciebie) itp. itd. I teraz pytanie - ciekawe jakby do tego co napisałem wyżej, wyglądał czarny scenariusz. Odpowiedz Link Zgłoś
ronald01 Bezstresowe wychowanie wychodzi bokiem... 15.12.08, 15:16 Zamiast klapa na d...e rodzice stosują przemoc psychiczną bo są bezradni wobec niektórych zachowań swoich pociech. Tylko że małe dzieci są - co z resztą potwierdził w artykule psycholog - jak małe zwierzęta w stadzie. Tyle że w naturalnych warunkach przewodnik stada siłą wyjaśnia młodziakom prawa, a dopiero jak dorosną rozumieją pojęcie stada i zachowań. Ale jak stosuje się przemoc psychiczną (polecam super nianię) to trudno się dziwić. Odpowiedz Link Zgłoś
shroeder1970 Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 20.12.08, 21:44 Ignoramci nie powinni być dziennikarzami i pisać takich gniotów jak ten. Oczywiście tradycyjnie lepem na motłoch ma być Nasza-klasa odmieniana we wszystkich przypadkach do drugie słowo. Byle n-k uwalić. Ale autor nie zadał sobie nawet trudu. by się zastanowić, czy przypadkiem działania dzieci na n-k nie są tylko odbiciem tego, co się dzieje w rzeczywistości, skutkiem a nie przyczyną... ale nie. Nie zadał sobie. W mojej prywatnej ocenie jest albo zbyt głupi by zrozumieć w czym problem lub należy do tych "dziennikarzy", którzy za pieniądze wydawcy prostytuują się pisząc, co wydawca im każe, bez oglądania się na moralność. Oczywistym kontekstem dla mnie jest, że wymieniając wielokrotnie nazwę portalu bez wyciągania wniosków chce się iście goebbelsowską propagandą obrzucić błotem portal, który nie odpowiada za niezgodne z prawem działania dzieci. Bo gdyby było inaczej dziennikarz wyciągnąłby sam oczywisty wniosek taki, jak pani psycholog pod tekstem. I tylko ona ratuje cały tekst, za który pewnie dziennikarz wziął kasę... a nie powinien. Odpowiedz Link Zgłoś
qewelizarda Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 23.12.08, 15:09 u mnie na osiedlu dziewczyny się lały, ciągnęły za włosy i wpadły na moje drzwi, prawie je wyważyły. po wyjściu na dwór, nie zareagowały, tylko dalej sie lały. nie wiem jak to ocenić..ale smutne.. Odpowiedz Link Zgłoś
eleina Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 30.12.08, 22:33 Nasza klasa ma po prostu idealne warunki do terroryzowania i naruszania cudzej godności, a wszystko to dzięki moderatorom! Ludzie bez problemu mogą wystawiać obraźliwe zdjęcia, wyśmiewać innych na profilach klasowych, prywatnych i nikt na to nie raguje! Opcja "zgłoś nadużycie" jest tam chyba tylko na pokaz, bo absolutnie nikt na nią nie reaguje, a pisanie prywatnych wiadomości do obsługi daje tyle co nic. Wiem po własnym przypadku. To co się tam wyprawia to jest po prostu skandal i bezczelność. Wylęgarnia chamów i jawnych kpin na konkretnych (z imienia, nazwiska, miejsca zamieszkania i zdjęcia osobach) osobach nie tylko uderza w godność osobistą i dobre imie, ale z tego co wiem jest również nie zgodna z prawem. A może się myle? Odpowiedz Link Zgłoś
wrocekkozanow Nasza-klasa lupą dla peragogów i rodziców 07.01.09, 07:44 Ten portal dzięki logiczności i praktyce nieanonimowej rejestracji to błogosławieństwo dla rodzica! Dowiaduję się z pierwszej ręki co np. myśli moje dziecko, co o nim myślą koledzy, kto kolegą jest prawdziwym, a kto tylko udaje, a w konsekwencji lepiej rozumiem zachowanie latorośli, zwłaszcza w zderzeniu z 'ciemną stroną mocy'. 'Karmią strachy wiadomości, gdy za mało masz mądrości' - jak mówi poeta Odpowiedz Link Zgłoś
karmus Nasza-klasa: 11-latki terroryzują koleżankę 24.01.09, 01:47 takim dzieciom powinno się zabronić wchodzić na portal powinien byc zakaz do 18tego roku życia!!! Odpowiedz Link Zgłoś