allspice 14.05.08, 07:29 Do MEN-u potrzebna duża miotła i do sprzątania i do odlotów...:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krociech Ja mam inne pytanie 14.05.08, 08:40 Dlaczego po tzw. reformie oświaty w gimnazjach dzieci w cyklu kształcenia będą mieć 9 godzin etyki=religii (3 godziny tygodniowo), ale tylko 2 godziny informatyki (2 lata po godzinie i rok wcale albo 2 lata wcale i rok po 2 godziny)??? Dlaczego nikt O TYM nie mówi? Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Re: Ja mam inne pytanie 14.05.08, 09:07 Dlaczego? Ano dlatego bo Hall jest nawiedzoną, niezbyt inteligentną osóbka i,co najważniejsze, żoną zaprzyjaźnionego z peowcami byłego polityka katolickiego. Jej przypadek dowodzi, że bycie nauczycielką to zbyt skromne kwalifikacje by pełnić funkcję ministra edukacji. Dowodzą tego wysmażone przez MEN projekty podstaw programowych na widok których nauczycielom z prawdziwego zdarzenia włos się jeży na głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp Re: Ja mam inne pytanie 14.05.08, 09:32 krociech napisał: > Dlaczego po tzw. reformie oświaty w gimnazjach dzieci w cyklu kształcenia będą > mieć 9 godzin etyki=religii (3 godziny tygodniowo) Lekcje ETYKI w szkole publicznej? o_O ...której!? Zapisałbym tam swoje maleństwo. A religia katolicka -precz ze szkół! Sami sobie czarni płaćcie za indoktrynacje swoich baranów, owieczek, czy co tam się wam wykluwa po tym praniu niedojrzałych mózgów. Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Prosta odpowiedź 14.05.08, 11:07 W czasie kampanii wyborczej obiecywano nam cuda. Jak można "uwierzyć, że cuda się zdarzają" (cytat z Tuska) jeżeli naród zupełnie nie jest przygotowany na erę cudów. Bez odpowiedniego przygotowania może nawet przeoczyć dokonania - skutki tuskowej cudotwórczej mocy. W pierwszej kolejności należy odpowiednio przygotować społeczeństwo na pojawienie się, obiecywanych przez Tuska cudów, które jak meteoryty zasypią nasz kraj. Jak widać bez czarnych i debilnych wszechpolaków ta misja dziejowa dla PO jest ponad siły. Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Ja mam inne pytanie 14.05.08, 11:08 za mało, powinno się zlikwidować pozostałe przedmioty i zostawić TYLKO religie Testy IQ: www.iq-test.pl/?d=5087 Nagrody za darmo: www.look4win.pl/rejestracja.php?polec=fredator Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Dobre rozwiązanie 14.05.08, 12:04 polsz napisał: > za mało, powinno się zlikwidować pozostałe przedmioty i zostawić TYLKO religie To jest pomysł. Szkółki tworzyć na podobieństwo szkółek koranicznych. Speców z MEN będzie można w tym celu wysłać do Pakistanu by zobaczyli jak należy reformować nasze szkolnictwo w oparciu o najlepsze wzorce. Za jakieś 10 lat nasi chrześcijańscy fanatycy z takim samym entuzjazmem jak teraz prezentują absolwenci szkółek koranicznych będą wysadzać muzułmanów. I w ten sposób uda nam się rozwiązać problem muzułmańskiego terroryzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
jdmisiunio nie radzi sobie PO.. 14.05.08, 09:29 ..oj nie radzi sobie z rządzeniem!! to kolejny przypadek, gdy trzeba zadać pytanie: czy leci z nami pilot? nie potrafią tuskie zapanować nad TVP i PR.. nie panują nad prawem fiskalnym i CBA.. nie panują nad edukacją.. PSL robi ciemne interesy tuż pod ich bokiem.. nie wiem, czy chcę takich niudaczników.. za chwilę słuszne okażą się pomówienia Kaczyńskiego o kolesiostwie.. i mordotymoizmie.. ..a premier poleciał do Peru.. pewnie, by się nawciągać i wrócić z jeszcze większym uczuciem miłości do swojego elektoratu.. Panie premierze!! zrób że coś człowieku!! rozwijasz czerwony dywan na powrót PiSu do władzy!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomeu Re: Bezpartyjna. Ale z LPR 14.05.08, 09:37 To zdaje się jest ta... Rewolucja Moralna, tak? Nierozgarnięta katechetka i dziarski neofaszysta na stanowiskach w systemie edukacji w państwie ponoć do Europy aspirującym... Cała ta banda kryminalistów z PiS, LPR i Samoobrony winna skończyć gdzieś na zesłaniu, sprzątając Bory Tucholskie do końca życia. Banda niekompetentnych dewotów, urządzająca sobie państwo prywatno-wyznaniowe. Do tego, religia precz ze szkół publicznych! Odpowiedz Link Zgłoś
jolakow100 Bezpartyjna. Ale z LPR 14.05.08, 14:06 Ten artykuł to jedna wielka kalumnia. Pezda nie potrafi w innym tonie pisać, jak tylko odbierać godność ludziom. Na stronie internetowej CODN napisano: wicedyrektor dr Zofia Chełstowska pedagog, psycholog, logopeda, n-l dyplomowany, ekspert MEN,n-l akademicki, publikacje w czasopismach - czy Ktoś z CODN ma wyższe kwalifikacje? Jakaś wieloletnia pracownica CODN powiedziała, że p. dr pyta, kto się czym zajmuje? to chyba podstawowa zasada savoir vivre, że osoby przedstawiają się sobie. Mamy demokrację, ale zmory przeszłości każą p. Sielatyckiemu sądzić, że tylko niektórzy mają prawo pracować na rzecz polskiej edukacji. Odprawy pieniężne??? bardzo śmieszne, aby wicedyrektor otrzymała jakąś odprawę, a wynagrodzenie ma na pewno niewielkie. POLSKIE PIEKŁO!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dokagnk53 Re: Bezpartyjna. Ale z LPR 15.05.08, 09:11 To rasizm, a nie demokracja, to chamstwo, a nie dziennikarstwo! można być b. dobrym managerem oświaty, nie będąc nauczycielem i Pan Zanin takim jest. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzstep Re: Bezpartyjna. Ale z LPR 20.05.08, 12:00 Zgadzam się, p. Zanin jest na pewno b. dobrym menedżerem, a ilość głosów oddana na p. Chełstowską w wyborach to 600 razy więcej (sprawdziłem) niż podaje Pezda - kłamczucha. Mamy demokrację, nie rozumiem tych wściekłych ataków na p. Zanina, to brak kultury politycznej, to mobbing polityczny!!! p.dr Chełstowska pracując w MEN miała b. dobrą opinię jako profesjonalny dyrektor, cieszyła się szacunkiem i sympatią, a polityki żadnej nie uprawiała. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceko6 Re: Bezpartyjna. Ale z LPR 20.05.08, 12:27 Tak, to bardzo fajna i mądra babka, znam ją osobiście! Odpowiedz Link Zgłoś
the-skin-pl Bezpartyjna. Ale z LPR 14.05.08, 14:26 i bardzo dobrze że ktoś taki jest. Ktoś musi stawić czoła inwazji poedalstwa na poslkie szkoły! Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp Re: Bezpartyjna. Ale z LPR 14.05.08, 14:42 the-skin-pl napisał: > i bardzo dobrze że ktoś taki jest. Ktoś musi stawić czoła inwazji poedalstwa na > poslkie szkoły! Masz na myśli zalew tych facetów chodzących w czarnych kieckach i mówiących takim dziwnym głosem? No, przydałoby się pogonić ich ze szkół... Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Bezpartyjna. Ale z LPR 14.05.08, 16:20 Odwalcie się, a kogo miał zatrudnić, obcego? Swojak to swojak,a że nie z konkursu, to co, z konkursu to Miss polonia jest wybierana, a nie wicedyrektor. Ludzie są dziwni, przypieprzają się o byle g..no, a co koleżanka partyjna bez pracy ma być, albo co gorsza przyjdzie jakiś bezideowiec tfu,tfu. Odpowiedz Link Zgłoś
cierpliwy Bezpartyjna. Ale z LPR 14.05.08, 16:26 Na weszpolakach poznał się już rząd II Rzeczpospolitej. I ich rozpędził na cztery strony świata, delegalizując MW. Miał rację. W III RP pod wodzą swojego firerka Giertycha młodzież weszpolska też próbowała zaprowadzić swoje porządki. Nie spotkałem do tej pory uczciwego weszpolaka. A to indywiduum z CODN jest najlepszym przykładem nieuczciwości. Kto tego typa tam wsadził? Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Bezpartyjna. Ale z LPR 14.05.08, 16:47 A co się stało z cenzorką podręczników dopuszczanych przez MEN-p.T.I też była z LPR!. Partii jako takiej nie ma,a sporo jej aktywistów pracuje w MEN-ie i CODN. I co na to PO,która wygrała wybory i odpuściła edukację i wychowanie młodego pokolenia? Odpowiedz Link Zgłoś
basiao4 Konfliktowa, nerwowa Falkowska w CODN porażką PO 14.07.08, 10:15 Zajmijcie się Falkowską, a pani Doktor Chełstowskiej dajcie spokój. Dziwne, dlaczego "Wyborcza" i Pezda nic nie piszą o Falkowskiej, czyżby była taka wspaniała? Konfliktowa, słaba merytorycznie, stronnicza! wprowadzi w CODN rządy swoich kilku koleżanek! Falkowska była słabym wicedyrektorem CODN i będzie fatalnym naczelnym dyrektorem! (nerwowa, bełkocze, o niskiej kulturze osobistej), szkoda, że P. Hall wystraszyła się wojującego SLD i ZNP, CODN liczyło na kogoś z zewnątrz np. z Uniwersytetu, związanego z PO, najlepiej z tytułem naukowym tak jak p. dr Chełstowska. Falkowska nic dobrego nie zrobi dla polskiej edukacji, ja już wolałam LPR w CODN, oni mają lepiej poukładane w głowie niż SLD i ZNP, są przynajmniej grzeczni, szanują zdanie innych, troszczą się o kulturę pracy i prestiż CODN w środowisku. Przykro mi, zawiodłam się bardzo na PO! Odpowiedz Link Zgłoś
basiao4 Słaba Marlena Falkowska w CODN 14.07.08, 10:28 Polecam p. Falkowskiej lekcje dykcji i kurs s.-v. zasad dobrego wychowania, jak taki ktoś może być dyrektorem placówki oświatowej o zasięgu ogólnokrajowym! Odpowiedz Link Zgłoś