Dodaj do ulubionych

Samotność Pana Prezydenta

17.05.08, 08:16
Oto głowa Rzeczpospolitej... Smutny jest ten obraz "najlepszego w
dziejach" prezydęta Kłamczyńskiego.
Obserwuj wątek
    • presentation1 Samotność Pana Prezydenta 17.05.08, 08:17
      Jakis z PiS a moze ma nazwisko?
      Atak na Prezydenta za zawetowanie Ustawy PO.Widac wscieklosc.I tak trzymajcie.Przegracie z Polska
      • sumienie.lk Re: Samotność Pana Prezydenta 17.05.08, 08:19
        Ty juz przegrałeś - z samym sobą.
        • dan3iger Całość tu, świetny tekst, polecam 17.05.08, 08:28
          Całość tu, świetny tekst, polecam

www.dziennik.pl/polityka/article174991/Straszny_dwor_Lecha_Kaczynskiego.html

Przypominam w tym kontekście wniosek z analizy psychologicznej PiS z Przekroju

tinyurl.com/575j8s

/.../prezydent Kaczyński jako realny gracz polityczny się skończył. Moim zdaniem
          jest prawdopodobne, że nie doczeka końca kadencji.

* Zrezygnuje? Parlament przeprowadzi impeachment?
          – Nie wiem, nie jestem konstytucjonalistą, tylko psychologiem. Widzę człowieka
          kompletnie rozsypanego, niezdolnego do sprawowania najważniejszego urzędu w
          państwie. Bardzo też jestem przywiązana do mojej teorii, że całe życie braci
          Kaczyńskich determinuje ich dziecięca rola w „Dwóch takich, co ukradli księżyc”.
          Tam mamy do czynienia z happy endem – Zapiecek, czyli Polska, normalnieje,
          wszystkim żyje się lepiej, dla rewolucjonistów jakby miejsca brak. Ciągnąc tę
          analogię – musi być dobre zakończenie. Jacek i Placek wracają do mamy i dopiero
          wtedy stają się lepszymi, bardziej dorosłymi ludźmi. Mam nadzieję, że Kaczyńscy
          też gdzieś znikną i wreszcie dorosną.
          • sumienie.lk Szkoda tylko, że Kaczyńscy Legutków nam "nasiali" 17.05.08, 08:34
            A teraz te chwasty wyrywać trzeba.
            • hrabia-monte-christo ------Prezydent Kaczynski wielki jak Napoleon----- 17.05.08, 08:42
              sumienie.lk napisał:

> A teraz te chwasty wyrywać trzeba.
              • sumienie.lk Tak, tak... 160 cm (w kapeluszu, na stołeczku) 17.05.08, 08:57

• gamon0 Wciskanie kitu ciemnemu ludowi przez PO trwa... 17.05.08, 09:26
                  • sumienie.lk Ciemny lud słucha wyłącznie ojca Rydzyka... 17.05.08, 09:32
                    Zatem twoje spostrzeżenie jest z gruntu błędne - po prostu ciemny
                    lud nie zwraca uwagi na PO.
                    • kon_donek_wermahtowy [...] 17.05.08, 10:29
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • zygmund Nadajesz z Torunia czy z Jackowa? 17.05.08, 10:48
                        • sebastian64 Ja stawiam na zakład w Tworkach 17.05.08, 10:57
                          .
                          • honeyr a ja na kancelarię prezia 17.05.08, 11:22
                            • mlasskacz No dobrze,ale dlaczego tak nie lubicie Kaczyńskich 17.05.08, 11:42
                              sam się zastanawiam: czy to prymitywne zakłamanie, czy histeryczna agresja, czy
                              prowincjonalizm...Może wszystko po kolei? Może oni zbyt dobrze reprezentują nasz
                              niedomyty Naród?
                              • mlasskacz Re: No dobrze,ale dlaczego tak nie lubicie Kaczyń 17.05.08, 11:48
                                O, ważna cecha tego kierunku: NIECHLUJSTWO. Zarówno w ubiorze (teraz się trochę
                                poprawiło po porównaniach z ministrami z Malty, Łotwy i Litwy)) jak i w
                                zadaniach maturalnych. Niechlujstwo i paranoja.
                                • gamon0 Ano dlatego, bo GW, TVN i inne każą nie lubić... 17.05.08, 12:15
                                  • mlasskacz Re: Ano dlatego, bo GW, TVN i inne każą nie lubić 17.05.08, 12:44
                                    A ciemny naród we wszystko uwierzy ( "Dz. Wybrane" Jacka Kurskiego)...Masz rację.
                                    • hecer Re: Ano dlatego, bo GW, TVN i inne każą nie lubić 17.05.08, 13:28
                                      a moze to element strategii politycznej prezydenta - najpierw
                                      osiagnac dno, pokazac jak fatalnym prezydentem mozna byc...

...a potem odbic od dna i wzniesc sie tak do polowy przyzwoitego
                                      minimum... i otrabic to jako sukces pokazujacy wole walki i
                                      determinacje.... patrzcie jaka gleboka metamorfoze przeszedl
                                      prezydent - a to dopiero poczatek, bedzie jeszcze lepszy...

.... zajefajny pomysl po prostu...

co mial robic? nasladowac Kwasniewskiego? Tworzyc wlasny pozytywny
                                      wizerunek ktory bylby konfrontowany z Kwasniewskiem? Nie, lepiej
                                      pokazac sie od zlej strony, przyjac ciegi, przyzwyczaic ludzi ze
                                      jest kiepski i nie ma co sie porownywac z Kwachem... a potem
                                      powrocic tryumfalnie w szatach Kwacha, tylko z jakas familijno
                                      narodowo szaroczlowiecza otoczka...

do dziela machery... Wywalic bochenki, fotygi, oddac prezydenta
                                      Kaminskiemu, niech wytresuje Kaczke... wszystkiego sie mozna nauczyc.
                                      • mlasskacz Re: Ano dlatego, bo GW, TVN i inne każą nie lubić 17.05.08, 14:05
                                        That would be too sofisticated...for these morons.
          • mlasskacz Samotność Geniusza...Tęsknię za Koalicją LPR,PiS i 17.05.08, 08:34
            samoobrony. To było coś! Smoki, orgie no i Roman Giertych. teraz ostał nam się
            ino sznur, czyli Pan Prezydent niezrozumiany przez nas, niedorastających.
            • sumienie.lk Re: Samotność Geniusza...Tęsknię za Koalicją LPR, 17.05.08, 08:39
              Jakże wówczas było wesoło... Człek włączał TV i od razu dostawał po
              łbie kilkoma konferencjami prasowymi, dziesiątkiem aresztowań i
              innych jenteresujących zdarzeń. A teraz - smutek i nostalgia za
              minionymi czasy. Nawet pisanie o prezydęcie Kłamczyńskim nie daje
              radości, bo w sumie szkoda mi tego chorego człowieka.
              • mlasskacz Re: Samotność Geniusza...Tęsknię za Koalicją LPR, 17.05.08, 10:12
                Ma nauczkę, że loty na Hel to tylko część programu, czasem trzeba coś wydukać do
                rzeczy samemu, jak brat akurat robi kupę i nie może pomóc, choć sam też niewiele
                wie. Powinien pozostać przy przepisywaniu tekstów z zakresu prawa pracy.
                • sumienie.lk To jest już tylko osamotniony, zagubiony człowiek 17.05.08, 10:36
                  Odnoszę wrażenie, że aktualna sytuacja przerosła Lecha Kaczyńskiego.
          • prof.gamon0 Pokaż mi, co czytasz, a dowiem się, kim jesteś... 17.05.08, 09:02
            • maaac Re: Pokaż mi, co czytasz, a dowiem się, kim jeste 17.05.08, 09:05
              OK. Ty czytasz GW (bo chyba nie komentujesz tekstów nie
              przeczytawszy ich wpierw) więc kim jesteś?
              • prof.gamon0 Re: Pokaż mi, co czytasz, a dowiem się, kim jeste 17.05.08, 09:18
                To było uogólnienie, parafraza. Można i czasami trzeba czytać różne
                teksty. Istotne jest, jakie teksty zachwycają, a jakie czyta się
                krytycznie. Zachwycanie się paszkwilem mówi samo za siebie...
                • uchachany Ja tam się paszkwilami zachwycam, a raczej - ich 17.05.08, 09:41
                  recepcją wśród ciemnego ludu :-).

Toż jakby człowiek uczestniczył w epokowych eksperymentach fizjologa Pawłowa: redakcja zapala lampkę, a sfora medialnym piesków Pawłowa (zwanych przez mnie MPP - Michnikowskie Psy Pawłowa) posłusznie HAU!HAU!HAU!

Ale ja mam takie trochę niezdrowe skłonności do turpizmu :-)...

prof.gamon0 napisał:

> To było uogólnienie, parafraza. Można i czasami trzeba czytać różne
                  > teksty. Istotne jest, jakie teksty zachwycają, a jakie czyta się
                  > krytycznie. Zachwycanie się paszkwilem mówi samo za siebie..
                  • presentation1 Re: Ja tam się paszkwilami zachwycam, a raczej - 17.05.08, 09:43
                    Powtorze moj tekst.Z kwietnia.
                    Metoda przyciskow.
                    Okazuje sie ze mozna tylko zarzadzac , stosujac do tego polityke manipulacji.Zarzadzac tym co pozostawil poprzednik.Do dzisiaj nie mamy zadnej reformy PO, kraj jednak sie rozwija .Czy PiS zostawil panstwo az w tak dobrym stanie?
                    W chwilach zagrozenia-PO stosuje metode przyciskow.Te przyciski maja swoje sygnaly w mediach sprzymierzonych typu Gazeta Wyborcza,TVN,Polsat,Polityka oraz swoich poslach jak Palikot czy Niesiolowski.Gdy zostaje ktos aresztowany z PO-natychmiast naciska sie przycisk.Scenariusze sa gotowe.Pytanie zasadnicze.Kto dzis zaczyna?Sygnal leci do Wyborczej.Ta zadaje skromne pytanie-Czy Kaczynski zlamal prawo?.Media przyciskowe natychmiast podejmuja temat.I nie ma sprawy aresztowanego z PO.Gdy sondaze pokazuja wzrost dla Prezydenta-przycisk do Palikota.Ten po prostu pyta.Czy Prezydent?.....Metoda skuteczna.Dodam.Na krotki czas.Bo spoleczenstwo to nie stado baranow.W koncu pozna sposoby i manipulacje rzadzacych.Straca nie tylko media, ale i rzadzacy.
                    • cyberbatat Re: Ja tam się paszkwilami zachwycam, a raczej - 17.05.08, 12:04
                      presentation0 takiego kmiota to ze swieca szukac....szkoda slow
                    • dany_28 Re: Ja tam się paszkwilami zachwycam, a raczej - 17.05.08, 12:41
                      Chm, do mnie nie przemawia ze stoi za tym PO, ludzie po prostu mają
                      prawo interesować się swoim Prezydentem. Ja nie jestem jego fanem,
                      ale w tej sytuacji po prostu mi go szkoda, to że będzie marionetką w
                      Pałacu Prezydenckim sam przyznał w swoim pierwszym
                      wystąpieniu "Panie Prezesie melduje wykonanie zadania", taki model
                      sprawdza się przecież w USA, tyle że tam JWB ma sztab prawdziwych
                      doradców, ludzi dbających o wizerunek itp. A tu w razie problemów
                      prezio zostaje sam, bo świta bawi się w autopromocję lub wzajemne
                      wyniszczenie. Ucieczki na Hel nie pomagają, nie zazdroszczę ...
                • maaac Re: Pokaż mi, co czytasz, a dowiem się, kim jeste 17.05.08, 10:09
                  Uogólnienie? Dość bzdurne - jak widać, bo musisz się już z niego
                  wycofać. Parafraza? Tak powiedzenie stare ale co to ma do rzeczy?
                  Paszkwil? Dlaczego? Parę gorzkich słów prawdy szkodzi? Lepsze
                  lukrowane laurki?
            • guru133 Re: Pokaż mi, co czytasz, a dowiem się, kim jeste 18.05.08, 20:57
              Teraz właśnie czytałem twoje wypociny i zastanawiam się właśnie po co straciłem
              tyle czasu.
      • presentation1 ...Metoda przyciskow.............. 17.05.08, 08:22
        Sprawdza sie jak pisalem 18 kwietnia.Rozszyfrowalem juz dawno PO.Oto tekst z kwietnia.
        Okazuje sie ze mozna tylko zarzadzac , stosujac do tego polityke manipulacji.Zarzadzac tym co pozostawil poprzednik.Do dzisiaj nie mamy zadnej reformy PO, kraj jednak sie rozwija .Czy PiS zostawil panstwo az w tak dobrym stanie?
        W chwilach zagrozenia-PO stosuje metode przyciskow.Te przyciski maja swoje sygnaly w mediach sprzymierzonych typu Gazeta Wyborcza,TVN,Polsat,Polityka oraz swoich poslach jak Palikot czy Niesiolowski.Gdy zostaje ktos aresztowany z PO-natychmiast naciska sie przycisk.Scenariusze sa gotowe.Pytanie zasadnicze.Kto dzis zaczyna?Sygnal leci do Wyborczej.Ta zadaje skromne pytanie-Czy Kaczynski zlamal prawo?.Media przyciskowe natychmiast podejmuja temat.I nie ma sprawy aresztowanego z PO.Gdy sondaze pokazuja wzrost dla Prezydenta-przycisk do Palikota.Ten po prostu pyta.Czy Prezydent?.....Metoda skuteczna.Dodam.Na krotki czas.Bo spoleczenstwo to nie stado baranow.W koncu pozna sposoby i manipulacje rzadzacych.Straca nie tylko media, ale i rzadzacy.
        • sumienie.lk Re: ...Metoda przyciskow.............. 17.05.08, 08:24
          Widzę, że masz fajne źródła. To teraz coś napisz na temat przekrętów
          firmowanych przez firmę Jarosław Kaczyński & Co.
        • pit_44 Re: ...Metoda przyciskow.............. 17.05.08, 08:56
          presentation1 napisał:
          W chwilach zagrozenia-PO stosuje metode przyciskow.Te przyciski maja
          swoje sygnaly w mediach sprzymierzonych typu Gazeta
          Wyborcza,TVN,Polsat,Polityka oraz swoich poslach jak Palikot czy
          Niesiolowski

Tylko, że tekst pochodzi z Dziennika, do tej pory bardzo
          przychylnego Kaczyńskim (zwłaszcza po pewnym słynnym spotkaniu
          biznesowym). I tak twoją teorię można o kant stołu rozbić.
          • presentation1 Re: ...Metoda przyciskow.............. 17.05.08, 09:10
            Dziennik przychylny?
            Oficjalnie mowi sie ze Dziennik i Wyborcza to media rzadowe Tuska.
            • maaac Re: ...Metoda przyciskow.............. 17.05.08, 09:13
              Oficjalnie gdzie?
              • t.o.m.e.k Re: ...Metoda przyciskow.............. 17.05.08, 13:16
                maaac napisał:

> Oficjalnie gdzie?

Oficjalnie wśród byłych SB-ków...
          • uchachany Dziennik (Der) do tej pory przychylny Kaczyńskim - 17.05.08, 09:17
            - pół roku po wyborach!

Springer - samobójca: popiera przegranych po wyborach Kaczyńskich :)

Dziennik (Der) - współuczestnik prowokacji przeciw komisji weryfikacyjnej d/s WSI poprzez rozpowszechnianie plotek o możliwości kupienia aneksu do raportu o WSI "na bazarze" - w ramach przychylności dla Kaczyńskich :)

Tym artykułem zaś daje przygrywkę do następnej prowokacji: wniosku o impeachment.

Jak to miło spotkać idiotę z rana; zawsze się człowiek rozweseli...

pit_44 napisał:

> Tylko, że tekst pochodzi z Dziennika, do tej pory bardzo
            > przychylnego Kaczyńskim (zwłaszcza po pewnym słynnym spotkaniu
            > biznesowym). I tak twoją teorię można o kant stołu rozbić.
            • presentation1 Re: Dziennik (Der) do tej pory przychylny Kaczyńs 17.05.08, 09:19
              Szykowalem odpowiedz.Wyprzedziles mnie.Dzieki.
              • uchachany Poranna kawa i lektura forumowego psychiatryka GW 17.05.08, 09:25
                rozbawi człowieka na cały dzień :-).
                • pit_44 Re: Poranna kawa i lektura forumowego psychiatryk 17.05.08, 09:48
                  Skleroza nie boli i jest wygodna, prawda "uchachany"?

Der Dziennik piórem Zaremby o "najlepszym prezydencie RP:
                  >Możliwe, że bez Jarosława Kaczyńskiego Lech Kaczyński byłby lepszą
                  głową państwa. Ale też bez brata pewnie w ogóle by nią nie został.
                  Sylwetkę Lecha Kaczyńskiego przedstawia w DZIENNIKU Piotr Zaremba.
                  >Jest najlepszym prezydentem, jakiego mieliśmy po 1989 roku.
                  >Listopad 2005 roku. Do Torunia zbliża się powódź. Na jej drodze
                  znajduje się stado łabędzi zarażonych ptasią grypą. Minister spraw
                  wewnętrznych Ludwik Dorn chce zlikwidować ptaki, aby się nie
                  rozproszyły i nie rozniosły choroby. I nagle zaczyna dostawać jeden
                  wściekły telefon po drugim. Wszystkie od głowy państwa. Komunikat
                  jest jasny: łabędzie trzeba ratować.
                  >Ludzie z otoczenia Kaczyńskiego do dziś wspominają inwalidkę, która
                  nachodziła go w warszawskim magistracie. Ona zsuwała się z wózka, a
                  on kazał załatwiać jej mieszkanie, a nawet zorganizował, gdy się
                  gromko domagała, pielgrzymkę do Rzymu. Tyle że tego nie da się
                  marketingowo sprzedać. A gdyby się dało i tak by nie zechciał.
            • ready4freddy Re: Dziennik (Der) do tej pory przychylny Kaczyńs 17.05.08, 14:22
              "Jak to miło spotkać idiotę z rana; zawsze się człowiek rozweseli..."

co prawda, to prawda. dzieki, pajacyku :)
        • bardu Re: ...Metoda przyciskow.............. 17.05.08, 09:50
          > Bo spoleczenstwo to nie stado baranow.
          Całe szczęście! I dlatego pisiorki już nigdy do władzy nie powrócą - niezależnie
          od tego, co jakiś tam presentation1 będzie wypisywać na forum.
        • jkredman czy Premier jest uzależniony 17.05.08, 22:46
          kiedy premier przedstawi nam zaświadczenie że nie jest uzależniony
      • s3kawka Takiego dupka prezydenta nie miało , żadne państwo 17.05.08, 19:55
        presentation1 napisał:

> Jakis z PiS a moze ma nazwisko?
        > Atak na Prezydenta za zawetowanie Ustawy PO.Widac wscieklosc.I tak trzymajcie.P
        > rzegracie z Polska
      • jkredman senne zmory pismaków 17.05.08, 22:40
        jakiś pismak z dziennika opowiada swoje sny - nie zapamiętał nazwiska ministra z
        PIS /a może w tym śnie nie było ministra tylko konfabulujący nadredaktor z Wyborczej
    • safed Samotność Pana Prezydenta 17.05.08, 08:19
      "Zero pracy intelektualnej. Tak w pałacu mija dzień" - nie no, oczywiście,
      praca intelektualna kwitła za czasów Wałęsy i Wachowskiego, nie mówiąc już o
      cierpiącym na schorzenia goleni Kwaśniewskim, leczonym przez Księżniczkę Bezę.
      A dlaczego nie napiszecie o "pracy intelektualnej" w otoczeniu Donalda Tuska?
      Czy poseł Palikot bierze udział w wycieczce na Maczu Pikczu? A jeśli tak, to
      jakie plastikowe organy tym razem ze sobą zabrał?
    • kruder76 A jak wyglądał dzień Kwaśniewskiego? 17.05.08, 08:26
      Pobudka. Szklaneczka whisky. Śniadanie. Szklaneczka whisky. Potem dwie godziny
      czytania prasy i butelka whisky. Trzy godziny drzemki. Podwójna whisky. Znowu
      prasówka i dwie szklaneczki whisky na dobranoc.
      • dan3iger 2,5 roku temu liczyliśmy na pozytywną zmianę... 17.05.08, 08:31
        kruder76 napisał:

> Pobudka. Szklaneczka whisky. Śniadanie. Szklaneczka whisky. Potem dwie godziny
        > czytania prasy i butelka whisky. Trzy godziny drzemki. Podwójna whisky. Znowu
        > prasówka i dwie szklaneczki whisky na dobranoc.

Zgodzisz się jednak że w wyborach sprzed 2,5 roku liczyliśmy na pozytywną zmianę
        a nie na kolejnego kanapowego lenia...
        • kruder76 Re: 2,5 roku temu liczyliśmy na pozytywną zmianę. 17.05.08, 08:38
          dan3iger napisał:

> kruder76 napisał:
          >
          > > Pobudka. Szklaneczka whisky. Śniadanie. Szklaneczka whisky. Potem dwie go
          > dziny
          > > czytania prasy i butelka whisky. Trzy godziny drzemki. Podwójna whisky. Z
          > nowu
          > > prasówka i dwie szklaneczki whisky na dobranoc.
          >
          > Zgodzisz się jednak że w wyborach sprzed 2,5 roku liczyliśmy na pozytywną zmian
          > ę
          > a nie na kolejnego kanapowego lenia...

To nie jest kwestia lenistwa. Prezydent w Polsce nie ma prawie żadnych
          uprawnień, więc co ma robić całymi dniami. Kurtuazyjne spotkanka, obiadki i
          osuszanie kolejnych butelek.
          • dan3iger Re: 2,5 roku temu liczyliśmy na pozytywną zmianę. 17.05.08, 09:37
            > To nie jest kwestia lenistwa. Prezydent w Polsce nie ma prawie żadnych
            > uprawnień, więc co ma robić całymi dniami. Kurtuazyjne spotkanka, obiadki i
            > osuszanie kolejnych butelek.

To niech ograniczy koszty funkcjonowania. Niech sprzeda ośrodki prezydenckie,
            niech zdziesiątkuje kadrę kancelarii. Skoro nie ma uprawnień to po co utrzymywać
            superurząd ds. niepotrzebnych kroków ?
    • hummer Żal mi imć Prezydenta 17.05.08, 08:29
      sumienie.lk napisał:

> Oto głowa Rzeczpospolitej... Smutny jest ten obraz "najlepszego w
      > dziejach" prezydęta Kłamczyńskiego.

Tak być do wiatry wystawionym, przez rodzonego brata bliźniaka. Przecież to
      Profesor i fachowiec. Nauka Polska cierpi bez tego specjalisty od prawa pracy -
      komunistycznej :)
    • wrocek71 Dzwoni do brata? No to rzeczywiście przesada! 17.05.08, 08:31
      I to straszna!
      Jak można dzwonić do brata?? Przecież wiadomo, ze między bliźniakami
      to żadnej więzi nie ma i powinni być dla siebie jak obcy ludzie. A
      ten śmie dzwownić.
      Nie mogę się doczekać tych rewelacji za tydzień. Coż to będzie?
      Rozmawia z żoną! Pomaga corce! Bawi się z wnuczką - ujawniają
      najlbiżsi współpracownicy prezydenta.
      • dan3iger Dzwoni do brata? - Tak codziennie rano 17.05.08, 08:34
        Dzwoni do brata? - Tak codziennie rano. Pępowina której biedny mały
        sześćdiesięciolatek nie jest w stanie się pozbyć
        Analiza psycholigiczna PiS z Przekroju tinyurl.com/575j8s

– Proszę zobaczyć, jak działają. W kółko się na kogoś obrażają, są strasznie
        pamiętliwi. Dlaczego? To dość charakterystyczne dla bliźniaków. Stanowią swój
        mały, zamknięty świat – brat bliźniak jest najważniejszym punktem odniesienia. I
        wzajemnie się nakręcają, przekonując jeden drugiego, że są sami wobec wrogiego
        świata, a wszyscy dookoła są źli. To klasyczny układ zamknięty.
      • debil13 Re: mógł bywać 17.05.08, 08:36
        wrocek71 napisał:
        na spotkaniach z ambasadorami ja znalazłem czas

www.nocleg.info.pl/nocleg2/index.php?show=impr&action=wiecej&id=505
    • kiks11 A co tu komwmentować? Smutne i to bardzo 17.05.08, 08:32
      • toberson ReGW pisze klamstwa o Prezydencie!! 17.05.08, 11:35
    • kotbusio Menażeria Pana Prezydenta 17.05.08, 08:32
      Tak mi to przypomina powojenną historię organizacji zwanej PPR, a
      następnie PZPR. Jedni drugich aresztowali, wsadzali do więzienia
      (Gomułka, Kliszko), dzielili się na natolińczyków i puławian.
      Analogia jest jedna i wciąż ta sama - jak do wladzy dorwie się grupa
      ludzi nie mających żadnego przygotowania, manier i zasad - to
      właśnie tak się dzieje. Są to nieraz osoby posiadające formalnie
      wykształcenie i tytuły, ale pzostające nadal prostakami, burakami i
      kartoflami - co sposobu życia, wyrażania się, kontaktów społecznych
      i obejścia. To tak mniej więcej jak były Pan Prezydent i jego
      Piętaszek od podawania kapci. Tak teraz Mularczyk na zamówienie
      doktorów prawa pomawia bezczelnie przed Trybunałem, tak szczeka
      bulterrier, tak kręci Brudziński i Putra. Ale wyborcy już tę nicość
      przejrzeli. Czyli mniej niż Zerrro.
    • maruda.r Wzruszyłem się 17.05.08, 08:35

"Jak mówił "Dziennikowi" jeden z byłych polityków PiS, dwór nauczył się straszyć
      Lecha Kaczyńskiego wyimaginowanymi atakami opozycji czy mediów."

Jaki biedny ten nasz nadęty, wzruszyłem się. Czy mam rozumieć, że głupota, która
      emanuje z wypowiedzi nadętego też wynika z zastraszenia przez dwór? Za
      "irasiada", "dziada" i "małpę w czerwonym" odpowiada jakiś dworzanin szepcący
      coś do uszka i pociągający za sznureczki?

• uchachany Nie. Masz rozumieć, że to początek całej serii 17.05.08, 09:23
        artykułów o tym, że Kaczyński nie radzi sobie z funkcją, więc pora wszcząć procedurę impeachmentu :-).

Ale takie zrozumienie zawarowane jest tylko dla ludzi chociaż trochę inteligentniejszych od rozwielitki :).
        • maruda.r Re: Nie. Masz rozumieć, że to początek całej seri 17.05.08, 10:02
          uchachany napisał:

> artykułów o tym, że Kaczyński nie radzi sobie z funkcją, więc pora wszcząć proc
          > edurę impeachmentu :-).

Artykuły tu są niepotrzebne. Gołym okiem widać, że sobie nie radzi.

• sebastian64 Re: Nie. Masz rozumieć, że to początek całej seri 17.05.08, 11:02
          uchachany napisał:

artykułów o tym, że Kaczyński nie radzi sobie z funkcją,"

A radzi sobie ? Jest żenujący. Albo dostaje sraczki gdy jakaś niemiecka
          drugorzędna gazeta nazwie go kartoflem albo wysyła ministra przed kamery żeby
          się poskarżyć na remont ulicy przed pałacem prezydenckim i nazywa to sabotażem.
          Nie wspomnę o tym, że tygodniami go nie widać ani, nie słychać. Z drugiej strony
          jak ma sie pojawiać jako Prezydent Rzeczpospolitej w orędziu na tle całujących
          się gejów i żołnierzy Wermachtu to lepiej żeby nie pokazywał się wcale.
          • presentation1 Re: Nie. Masz rozumieć, że to początek całej seri 17.05.08, 11:05
            Pojawia sie na tle panstwa ktore tworzy PO.Panstwo zboczen,zlodziei i bez historii ale z zaplata za nasze rozpetanie II wojny swiatowej.Mamy Niemca za Premiera.
            • ready4freddy Re: Nie. Masz rozumieć, że to początek całej seri 17.05.08, 14:26
              wybacz, Lesiu, ale nie rozumiem: gdzie macie Niemca za premiera? oficjalne
              biografie Sarko mowia raczej, ze on z Madziarow rod swoj wywodzi, tudziez Zydow
              i Grekow. o Niemcach ani slowa. albo wziales nie ten segregator z polki, albo
              znow masz burdel w papierach. oj, Lesiu, jak tak dalej pojdzie, to polecisz ze
              stolka podreferenta wydz. ds. propagandy KC PiS, oj polecisz. a poszczeklu juz
              czeka na twoje miejsce, wiec pilnuj sie i bez takich wpadek.
    • hrabia-monte-christo ------Prezydent Kaczynski mezem stanu------------- 17.05.08, 08:41

• maaac Prezydent Kaczynski wolskim mezem stanu 17.05.08, 08:41

• wiloughby Re: ------Prezydent Kaczynski mezem stanu-------- 17.05.08, 08:54
        ale o co Ci chodzi?
        • maaac Re: ------Prezydent Kaczynski mezem stanu-------- 17.05.08, 09:02
          Kopiuj wklej. Wlepia to we wszystkich wątkach. Nic innego już mu nie
          pozostało.
          • bogdantadus Re: ------Prezydent Kaczynski żoną stanika-------- 17.05.08, 12:25
    • konrad.ludwik02 I Marszałek miał do dyspozycji jeden niewielki ... 17.05.08, 08:46
      I Marszałek miał do dyspozycji jeden niewielki Pałac Belwederski,
      pewnie dlatego, że sam był wielkim człowiekiem ...
      Teraz Prezydent RP posiada dodatkowo ogromny Pałac Namiestnikowski,
      pewnie z uwagi na chęć skompensowania kalibru kolejnych prezydentów
      RP ...
      Lech Wałęsa nie tak dawno powiedział: zostawić mu (Prezydentowi
      Lechowi K.) tylko rower, a z autopsji wiedział co mówi! Przed wojną
      prezydent Ignacy Mościcki zatrudniał ponoć zaledwie kilkudziesięciu
      pracowników, teraz są ich setki, struktury dublujące rządowe,
      mrowie "ministrów", notabli i dostojników, wszystko to drogie jak
      cholera i niczemu pożytecznemu nie służące. "Tanie państwo"? A śmiej
      się pan z tego! Cała para w gwizdek i hamulec.
    • allspice Samotność Pana Prezydenta 17.05.08, 08:47
      Ach te koterie i układy...jeszcze będziemy współczuć prezydentowi,że
      jest taki samotny:) i ma tylko telefon do brata:)))
    • toporowa kto kim manipuluje? 17.05.08, 08:55
      nie wiem cz Prezydent jest rzeczywiscie manipulowany, tak jak to opisuje gazeta.
      Nie mam natomiast watpliwości, że permanentnej manipulacji poddawani sa
      czytelnicy gazety
      • maaac Re: kto kim manipuluje? 17.05.08, 09:04
        Artykuł "Dziennika" został zamnipulowany?
        • uchachany Niemożliwe, prawda?! Umysłowy Janku Myzykancie... 17.05.08, 09:33
          • maaac Tak? To podaj prawdziwą jego wymowę. 17.05.08, 10:11
            Proszę bardzo. Możesz się produkować. Wypunktuj gdzie GW
            zamnipulowała prawidłową wymowę artykułu z Dziennika.
      • racheela Re: kto kim manipuluje? 17.05.08, 09:36
        której gazety?
      • angrusz1 Re: kto kim manipuluje? 17.05.08, 20:49

Sądzę , że Prezydent jest świadom intryg no i tego , że nie na
        wszystko ma wpływ .
        Musi jednak skupiać się na najważniejszych sprawach a przecież ma
        juz trochę lat i nikt nie ma tej samej formy co w wieku 40 lat .
        Najważniejsze by nie był na usługach jakichś służb z innych krajów
        lub pod ich możnym wpływem .
        I nie jest . To jest najistotniejsze .
        No ale złośliwców tu nie brak
    • totus.tytus 3 ostatnie zabawki 17.05.08, 08:55
      telefon do brata, pół na pół (pół whisky i pół wody) oraz koło ratunkowe. Na tym
      Titanicu koło będzie najbardziej potrzebne.
    • intel-ligo rownie beznadziejna byla prezydentura Bolka z UB 17.05.08, 08:55
      czy Kwasniewskiego. To wszystko znaczy, ze Polaka od 1989 r., rzadzi
      egoistyczna sprzedajna holota. Gornik Gierek przy nich to byl książe
      intelektu.
      • lmblmb Trzeba być półgłówkiem, żeby pluć na noblistę 17.05.08, 09:02
        Trzeba być półgłówkiem, żeby wieszać psy na najważniejszej po Marie Curie ikonie
        polskości. Nie wiem czy był Bolkiem, nie interesuje mnie to, ważne że jest
        dobrze widziany poza Polską i dobrze ją reprezentuje.

Ja o Wałęsie zawsze się dobrze wypowiadam, chociaż różni nas wszystko, od
        religii po miejsce urodzenia.
        • intel-ligo trzeba byc idiota bye nie wiedziec, ze "noblista" 17.05.08, 09:06
          Bolek-ubek dostal Nobla politycznego za zdrade interesow Polski i
          oddanie jej w niewole kolonialna globalnym mafiom.
          • maaac Re: trzeba byc idiota bye nie wiedziec, ze "nobli 17.05.08, 09:15
            W którym roku dostał Nobla?
            • gamon0 Re: trzeba byc idiota bye nie wiedziec, ze "nobli 17.05.08, 09:22
              Zbliża się 25 rocznica... sam policz...
            • intel-ligo Re: trzeba byc idiota bye nie wiedziec, ze "nobli 17.05.08, 09:22
              Nie interesuje mnie to i niech chce mi sie sprawdzac.
              • maaac Re: trzeba byc idiota bye nie wiedziec, ze "nobli 17.05.08, 10:12
                Jakbyś sprawdził zrozumiałbyś jakąś głupotę palnął. Więc to raczej
                zrób byś na przyszłość nie pisał takich bzdur.
        • niestaly_czytelnik Jakie ikony - tacy wyznawcy 17.05.08, 09:19
          Wybacz, ale Bolo W. cierpi na widoczną encefalopatię.

Jeżeli sam wierzysz w te bajeczki o "odzyskaniu niepodległości przez
          robotnika ze stoczni" to jest sprawa twoja i twojej podatności na
          to. Trzeźwomyślący nie dopuści do siebie twierdzeń, że pojedynczy
          człowiek, w dodatku mało bystry na umyśle był w stanie pokonać
          aparat państwa, armię i policję 36-milionowego państwa.
      • bpkw Polski "Hajle Sellasje" czyli II Etiopia :((( 17.05.08, 09:04
        Czytajac ten artykul przypomniala mi sie ksiazka
        Kapuscinskiego "Cesarz" i opisywane przez niego sredniowieczne
        stosunki na dworze. Stosunki pelne wazeliniarstwa i niszczenia
        dworskich konkurentow.
        Miala byc IV RP a mamy druga Etiopie !!!
      • wajdzik_presentation1 intel-ligo..UBecki pies nadaje... 17.05.08, 09:18
        • intel-ligo ubekiem dowiedzonym jest noblista Bolek 17.05.08, 09:26
          potwierdzaja to publikowane akta UB. Dlatego tez zostal wynajety
          przez globalne mafie do zniszcenia Polski rekami robotnikow, bo
          mafie wiedzialy ze jest sprzedajny, łasy na kase i apanaze oraz
          durny jak but.
          • ready4freddy Re: ubekiem dowiedzonym jest noblista Bolek 17.05.08, 14:29
            akta UB? to juz jako dziecko byl agentem? bardzo ciekawe. ale publicznosc
            bardziej interesuje, dlaczego prezydencik jest centralnie sterowany przez tow.
            Hiacynta, nawiasem mowiac blisko z prezydencikiem spokrewnionego, nawet bardzo.
      • bloody_rabbit Ludzie władzy prawie zawsze tacy są 17.05.08, 11:46
        Mądrzy ludzie wiedzą jakim ciężarem jest władza i jej nie chcą, chyba że mają
        ogromne poczucie obowiązku. Kończy się na tym, że po władzę sięgają miernoty.
    • kacper31 Ta banda pisuarowych nierobów kosztuje 168 mln zł 17.05.08, 09:07
    • amanasunta A jak to na dworze Tusia jest? 17.05.08, 09:10
      Jak na ,,podworku''.Jedni pija zura( od Palikota),inni pala ziolo a
      jeszcze inni leza juz pod stolem ....sponiewierani-:)))))
      I jest git.
      • presentation1 Re: A jak to na dworze Tusia jest? 17.05.08, 09:12
        We wtorek tak bylo.
        Konkursu wyznań grzechów młodości Platformy ciąg dalszy, ale już na łamach „Dziennika”. „Piłam tanie wino” (minister Julia Pitera). „Byłem chuliganem” (przewodniczący klubu parlamentarnego Zbigniew Chlebowski). „Chodziłam na wagary” (Joanna Mucha, posłanka). „Kto nie pił taniego wina, jest dla mnie podejrzany” (Stefan Niesiołowski, wicemarszałek Sejmu). Zniesmaczony premier porzuca gromadę degeneratów i leci do Peru. „Radziłbym premierowi konsultacje z lekarzem, zanim zażyje kokę” – troszczy się o Tuska Robert Hanasiewicz, terapeuta z Monaru.
        Piotr Gociek.
        • uchachany Ciekawe, kiedy zaczną pokazywać na wyprzódki 17.05.08, 09:29
          obdukcje żon: który swojej bardziej facjatę zdemolował :-)...

presentation1 napisał:

> We wtorek tak bylo.
          > Konkursu wyznań grzechów młodości Platformy ciąg dalszy, ale już na łamach R
          > 22;Dziennika”. „Piłam tanie wino” (minister Julia Pitera). &#
          > 8222;Byłem chuliganem” (przewodniczący klubu parlamentarnego Zbigniew Chl
          > ebowski). „Chodziłam na wagary” (Joanna Mucha, posłanka). „Kt
          > o nie pił taniego wina, jest dla mnie podejrzany” (Stefan Niesiołowski, w
          > icemarszałek Sejmu). Zniesmaczony premier porzuca gromadę degeneratów i leci do
          > Peru. „Radziłbym premierowi konsultacje z lekarzem, zanim zażyje kokę
          > 221; – troszczy się o Tuska Robert Hanasiewicz, terapeuta z Monaru.
          > Piotr Gociek.
          • presentation1 ..Czyli?..... 17.05.08, 09:30
            Polska ma patalogiczny rzad.Jak nie przestepca to alkoholik lub narkoman.
            • amanasunta co Ty ...to rzad pracoholikow! 17.05.08, 09:32
              presentation1 napisał:

> Polska ma patalogiczny rzad.Jak nie przestepca to alkoholik lub
              narkoman.
              Poczytaj ,,wolne media''jak to rzad wyczerpujaco pracuje
              • presentation1 Re: co Ty ...to rzad pracoholikow! 17.05.08, 09:34
                PiS zostawil panstwo w takim stanie ze leniuchy z PO nic nie robia.Po prostu tylko administruja spuscizna po PiS.
              • uchachany Chodzi o wrażenia ciemnego ludu: same ziomale 17.05.08, 09:36
                i spoko kolowie!
            • tw.zenek O tak - Kaczory nigdy w życiu ani kieliszeczka... 17.05.08, 09:33
              Prawda? Ty też zdeklarowany abstynent?
              • amanasunta Jest roznica miedzy kieliszeczkiem a... 17.05.08, 09:36
                piciem ,,z gwinta'',jak to na podworku-:))))))
                • tw.zenek Każdy robił kiedyś jakieś głupie rzeczy... 17.05.08, 09:43
                  ...z wyjątkiem dwóch osób - i obie akurat są na tym forum - dziwne.
                  • presentation1 tw.zenek-Dlaczego? 17.05.08, 09:45
                    Przeciez Boni mial tw Znak a Walesa tw Bolek.Wybierz popularniejsze.
                    • tw.zenek A żeby wnerwiać świętych Pisiorów 17.05.08, 09:51
                      • amanasunta Raczej..aby odreagowac stres POchlebcow 17.05.08, 09:58
                        Bo PO spada ...nawet w zamowionych sondazach-:)))))
                • dr_avalanche Re: Jest roznica miedzy kieliszeczkiem a... 17.05.08, 09:47
                  Różnica to jest przede wszystkim między tym kim sie jest mając lat 15, a tym, co
                  się sobą reprezentuje mając lat 50. Dużo więcej szacunku i zaufania wzbudza we
                  mnie człowiek, który balangował za młodu, ale zmądrzał i dojrzał, niż taki,
                  który mając 60. lat udaje świetego, ale popija gdy inni nie widzą. No ale
                  pisiorki rodzą się od razu święte, dojrzałe i na dodatek w wyniku niepokalanego
                  poczęcia, więc tego nie mogą zrozumieć.
                  • amanasunta Nie do pojecia jest dla Ciebie... 17.05.08, 09:57
                    ze wiekszosc Polakow z pokolenia Tusia i Kaczynskich ,,za mlodu'':
                    nie palila trawki
                    i nie chwali sie z tego powodu.Ja,rocznik 1984, popijalam winka i
                    popalalam ziolka...ale mam to juz za soba.I nie chwale sie tym tylko
                    mi glupio.Nie rozumiem ,,zachwytu''mediow z ,,samokrytyki''Tusia.To
                    chore bardziej niz ,,komentarze wielonickowych PO-chlebcow!
                    • presentation1 Re: Nie do pojecia jest dla Ciebie... 17.05.08, 10:01
                      Sztafeta POwcow naraz cofnela sie do trawki czy alkoholu.Co ujdzie szaremu obywatelowi,nie uchodzi jednak politykowi.
        • led47 Re: A jak to na dworze Tusia jest? 17.05.08, 12:36
          prezentation1 - "1" oznacza "jedyny sprawiedliwy". W mlodości
          chodzil na religię*, zebrania zmp*, (zsp* ? chyba nie, za glupi -
          ale może sluzbowo? kto wie?)spotkania mlodych oficerow sb
          (obowiązkowo!), zsmp* - *niepotrzebne skreślic. Nigdy nie pił i nie
          palił. Nie byl nigdy na wagarach. Po prostu wzorowy obywatel. I to
          wlaśnie padło mu na mózg, ta jego moralna doskonałość.
      • maaac A w Ameryce biją Murzynów!!!! 17.05.08, 09:14
        Zawsze najlepsza obrona komunistów i postkomunistów (również tych z
        PiS).
      • wajdzik_presentation1 [...] 17.05.08, 09:19
    • kacper31 Kancel Prezydenta wydała 83 tys złotych na alkohol 17.05.08, 09:15
      Tylko w ciągu pierwszych czterech miesięcy tego roku.
      i kto tu chleje?
    • smokpz Gazetka znów liczy na ludyczność swoich czytelnikó 17.05.08, 09:22
      w. I pewnie się nie przeliczy!
      • wajdzik_presentation1 smokpz, głupku! nawet nie przeczytałes... 17.05.08, 09:23
        idiota, krytykuje, a nie wie kogo!

To DZIENNIK barani łbie!!!
      • wiedmak Klasyczny wyborca parti kmiociej. 17.05.08, 11:47
        Jak cos chcesz kmiotku przekazac, postaraj sie stworzyc zdanie zlozone, w ktorm
        zawrzesz swoja 'mysl' calkowice.
    • presentation1 ..A moze Dziennik zajmie sie.......... 17.05.08, 09:22
      Rzadem agentow Tuska.
      A tam kwiatki.Przyjaciele Tuska-pracujacy dla Stasi.Nie zdziwilbym sie zeby Tusk nie wspolpracowal.Sikorski-agent brytyjski.Boni-najwazniejszy doradca agent SK-Znak.I mozna by do wieczora , rzycajac na deser Bolka.
      • presentation1 Re: ..A moze Dziennik zajmie sie.......... 17.05.08, 09:23
        agent SB rzucajac -sorry.
        • silesius.monachiensis Sorry za to ze istniejesz? Nie przyjmujemy. 17.05.08, 09:24
        • placebo.99 PAłacyk PRezydentaPIS-u, to bolszewickie szambo !! 17.05.08, 09:25
          ścierwowszawica...
          • wajdzik_presentation1 Re: PAłacyk PRezydentaPIS-u, to bolszewickie szam 17.05.08, 09:34
            placebo.99 napisał:

> ścierwowszawica...

puściłem pawia.
      • tw.zenek Jak Pisiorom brakuje argumentów na obronę swoich, 17.05.08, 09:24
        to najlepiej zbluzgać drugą stronę.
      • dr_avalanche Re: ..A moze Dziennik zajmie sie.......... 17.05.08, 09:50
        A ja bym się nie zdziwił gdyby ojciec Rydzyk był agentem KGB, zaś bracia K.
        klonami przysłanymi nam przez Marsjan :P
    • amirez nie lubi być prezydentem.... 17.05.08, 09:25
      No,cóż... prezio to gość marnego formatu o przerośniętej ambicji.
      Żaden problem - jak nie lubi być prezydentem to niech się ze mną zamieni.
      • spark5719 To nawet dobrze się składa... 17.05.08, 10:28
        bo my także nie lubimy bycia prezydentem przez Lecha K. Pora złożyć
        urząd, wrócić do piaskownicy i nie bruździć więcej.
    • presentation1 ..Kwiatki Tuskowe.............. 17.05.08, 09:28
      Cwiakalskiego krewna pracowala u kasjera lewicy.Tylko kilka lat.Prala czy czyscila?Trudne pytanie.Tym trudniejsze ze obecny Minister Sprawiedliwosci, reprezentowal interesy gangsterow korupcji.Takze tych z lewicy.Okazuje sie ze Premier za mlodu cpal.Pil winsko, jak to bywalo za mlodu.I mial racje jeden z Samoobrony.Nawet pral swoje babsko.Nie ma to jak, swojski Premier.Na dodatek -jak sam przyznaje-jest przeciw kosciolowi.A slub koscielny?To byla zgrywa przed wyborami.Przeciez kazdy glos sie liczy.W późniejszych latach premier szarą rzeczywistość kontestował... zapuszczając długie włosy, wagarując i popijając tanie wino. W wieku 21 lat powiedział sakramentalne "tak", ale nie przed kościelnym ołtarzem. Ślub kościelny z żoną Małgorzatą wziął dopiero w 2005 roku tuż przed wyborami.Byl molestowany fizycznie przez wlasnego ojca..........paskiem.-Przyznał, że gdy coś zmalował, ojciec nie wahał się sięgnąć po pas. - Miał różnej grubości paski. Mogłem wybrać pasek cienki lub gruby.Swojak wiec jest Premierem.Bo kto nie dostal paskiem?Bo kto nie zaciagal sie marycha?Bo kto w koncu nie nachlal sie jabola?
      Komitet propagandy PO w natarciu.Teraz rekoma Wyborczej zrobili sondazysko.Polacy chca prywatnej Sluzby Zdrowia.Mysle ze trzeba zmienic slowo Sluzba.Moze na Umieralnia?Bo w tym celuje Prezydent Warszawy dwoga nazwisk.
      • placebo.99 piskomuchy, oto wy ! 17.05.08, 09:30
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=79633264&a=79640994
        Gdyby PO chciało wkurzyć PiS - Wiadomości - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
      • tw.zenek "presentation1" - zawsze trzeżwy, zawsze czujny... 17.05.08, 09:30
        Już takich przerabialiśmy w tym kraju.
        • wajdzik_presentation1 [...] 17.05.08, 09:33
    • tw.zenek Polaków nie trzeba podbijać, wystarczy pozwolić im 17.05.08, 09:28
      się samym rządzić.

(to nie moja opinia)

Smutne ale prawdziwe - obserwując tutejsze dyskusje.
      • wiedmak Od kiedy to polskojezyczne kacpy 17.05.08, 11:50
        pokroju kaczynskich, rydzyka czy maciarewicza to Polacy?
        • presentation1 Re: Od kiedy to polskojezyczne kacpy 17.05.08, 11:54
          Czy Tusk jest Polakiem?Czy Sikorski jest Polakiem?
          • presentation1 Re: Od kiedy to polskojezyczne kacpy 17.05.08, 11:58
            Odpowiem.Tusk jest niemcem a Sikorski zydo-brytyjczykiem.I plus-agent obcego wywiadu(brytyjsj=kiego
    • maxymus1 Samotność Pana Prezydenta 17.05.08, 09:35
      co wy za nowość publikujecie? Qrevskie zagrywki personelu są w
      każdym zakładzie pracy w Polsce! W każdej redakcji,fabryce, czy
      sklepie, ludzie w większości to świnie, podkopujące jeden drugiego!
      Co może tak nie jest? Więc dlaczego tam miałby być wyjątek? Wiele
      gówien się do Lecha Kaczyńskiego przykleiło, od czasów kiedy PiS,
      miał 4% głosów, wielu cwaniaków, tylko co Prezydent w tym zawinił? A
      do Platformy to mało szumowin i złodzieji się zapisało? Ale Pana
      Tuska się za to jakoś nie wini!
      • manasonta Potrzebna Duża Stopa, by rozdeptać dwa robale! 17.05.08, 09:39
        • amanasunta ,,Powrot klonow''..jest juz moj -:)))) 17.05.08, 10:02
          Juz wstaliscie wszyscy PO-chlebcy?Zabraklo wczoraj trawki i zurow od
          palikota?
          • presentation1 Re: ,,Powrot klonow''..jest juz moj -:)))) 17.05.08, 10:06
            Wiesz o czym to swiadczy?
            Oni jak esbecy podszywaja sie pod ludzi ktorzy maja swoje poglady.Dodam.Inne niz brac esbecka.Wyssali to jak nie od starych,to do Michnika.
            • tw.zenek Kłopoty z językiem polskim? Czy żółć zalewa? 17.05.08, 10:10
              A może to brak regularnych konferencji Ziobry (jak wypróżnień) tak szkodzi?
              • amanasunta Zenek za to ...kwitnie.... 17.05.08, 10:13
                Ale jak wplyw zura lub trawki sie skonczy?Na kacu zmieniasz sie
                w ....kralika111 czy w cos podobnego?-:)))))
                • tw.zenek A co to jest ten "zur" ??? 17.05.08, 10:16
                  Jakiś ludowy przysmak z okolic Kaczych Dołów?
                  • amanasunta To napoj pijany przez.... 17.05.08, 10:22
                    -dzieci Tusia( strzelam ,moge sie mylic) i jego kumpli ,,z
                    podworka''(kiedys nosil nazwe ,,alpaga''),
                    -frustratow meneli co to przestraszyli sie porzadkowaniu Polski
                    przez dwa lata rzadow PiS,
                    -produkowany dla ,,ciemnej masy''przez biznesmanow typu Palikot.
                    Nosiu nazwe wino owocowe (wycofywana nazwa)
                    lub ,,wisniowka,''bananowka''.
                    Sklad chemiczny ...to u Palikota-:))))
                    • presentation1 Re: To napoj pijany przez.... 17.05.08, 10:30
                      U Palikota?........
                      Widzialem tez inne Palikotowe(czytaj PO)wizytowki.
                      farm4.static.flickr.com/3262/2336267155_c2fb7b6dfa.jpg
                      • presentation1 Re: To napoj pijany przez.... 17.05.08, 10:32
                        Spia i chleja.Mowi sie o ludziach bez dachu nad glowa.Nasz rzad postepuje podobnie.Chleje,zre i nic nie robi.Chce miec jednak wizerunek.Wiec wiecznie obiecuje.My to zrobimy,my zrobimy tamto.Do dzis nie ma tego , ani tamtego.Tymczasem rzecznik rządu Agnieszka Liszka zapewnia, że Donald Tusk nie tylko jest zdrowy, ale i gotów przedstawić wyniki swoich badań.I tworzy Biuro Propagandy.Pracownicy kancelarii premiera buntują się. Są oburzeni decyzją o przeniesieniu biblioteki rządowej na drugi koniec Warszawy. Argumentują, że to utrudni im pracę. Ale raczej nie mają szans przekonać kierownictwa kancelarii. Bo miejsce po bibliotece zostanie zagospodarowane przez nowy Departament Komunikacji Społecznej, już dziś zwany w KPRM "biurem propagandy rządu".A tymczasem....Biedny rzad zaczyna powaznie myslec jak wyniesc i wyprowadzic podatki spoleczenstwa.Juz obiecal w Izraelu ze zwrocimy im majatki do jesieni tego roku.Wg Bartoszewskiego Zydzi nie maja co liczyc na 100 procent.Tak mowi Bartoszewski.
                        Za PiS tez szly prace w tym kierunku.Mowilo sie maksymalnie o kilkunastu procentach.Inne tymczasem....Jest nas przynajmniej 200 tysięcy, przede wszystkim na Śląsku. Chcemy być traktowani tak, jak wszyscy inni obywatele Polski" - mówi Dietmar Brehmer, przewodniczący Niemieckiej Wspólnoty Pojednanie i Przyszłość.Potomkowie Niemców będących obywatelami II Rzeczpospolitej, którzy wciąż żyją w Polsce, wystąpią do rządu o prawo do odszkodowań za mienie zabrane przez władze komunistyczne - ostrzega DZIENNIK.Okazuje sie ze ofiara II wojny swiatowej, czyli Polska-narobila sobie dlugow.Splacac bedzie nowe Pokolenie.Rzad Tuska postanowil zmienic historie.Z ofiary tej wojny,jestesmy dzis sprawcami.
    • tw.zenek Trudno ci uwierzyć, że ktoś inny też nie kocha 17.05.08, 09:37
      bliźniaków?
      • amanasunta ,,Cala Polska kocha Tuska'' 17.05.08, 09:44
        tw.zenek napisał:

> bliźniaków?
        PO-razka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka