marko666 25.05.08, 11:34 nigdy nie wracalem LOT-em z NYC do Warszawy punktualnie... wlasciwie to nawet podroz z Wawy do NYC przewaznie o pare H jest opozniona.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dan3iger Polacy uziemieni w Nowym Jorku - mają wystartow... 25.05.08, 11:35 Nie pamiętam żeby Gazeta rozpisywała się za każdym razem kiedy z winy LOTu (bo brak maszyny, bo opóźnienie, bo cośtam) musiałem zostać w hotelu w którymś z europejskich miast... Ale news... Odpowiedz Link Zgłoś
macu3 Re: Polacy uziemieni w Nowym Jorku - mają wystart 25.05.08, 12:11 Ojeju, ale to straszne. Możesz wpływać wpław przez Atlantyk, albo jeździć rowerem po Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Polacy uziemieni w Nowym Jorku - mają wystart 25.05.08, 12:20 Fajnie by było do tego artykułu dodać zdjęcie Boeinga 767, bo takie latają do Nowego Jorku, a nie 737 (jak na zdjęciu). Odpowiedz Link Zgłoś
doc.torov Re: Polacy uziemieni w Nowym Jorku - mają wystart 25.05.08, 13:58 voyager747 napisał: > Fajnie by było do tego artykułu dodać zdjęcie Boeinga 767, bo takie latają do > Nowego Jorku, a nie 737 (jak na zdjęciu). ... i najlepiej z urwanym skrzydłem, albo z powybiajnymi oknami. Tak sie robo w tabloidach. W gazetach poważnych licza że czytelnik sobie dopowie to co jest oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
ziomal47 Polacy uziemieni w Nowym Jorku - mają wystartow.. 25.05.08, 12:19 W latach 90 -tych dość często latałem do Nowego Jorku i Newark. Jeden raz tylko byłem niezadowolony, kiedy bez uprzedzenia wylądowaliśmy najpierw w Krakowie, a dopiero po następnych dwóch godzinach w Warszawie. No i spóżniłem się na lot do Szczecina. Czekałem na Okęciu aż do 20.30 na następny lot. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Polacy uziemieni w Nowym Jorku - mają wystart 25.05.08, 12:22 A ja nigdy nie latałem do USA LOTem, tylko zawsze BA albo Swissem. Odpowiedz Link Zgłoś
sapervodicka to jeszcze nie koniec 25.05.08, 12:34 cos mi sie zdaje ze LOT znajdzie nastepna wymowka bo jeszcze nie slyszalem zeby kiedykolwiek wyslali samolot ktory nie byl pelny, a co dopiero 50 pasazerow na 200, zawsze opuznienie, obsluga fatalna, nigdy nie ma wystarczajaco miejsca na bagaz podreczny, 2 razy lecialem LOTem i wiecej nim nie polece, Odpowiedz Link Zgłoś
jacek226315 Re: to jeszcze nie koniec 25.05.08, 12:44 a ja wprost przciwnie zawsze bylem zadowolony gdy lecialem LOT- em,zawsze przed czasem obsluga ok.A Ty czego sie od obslugi spodziewasz ?-loda? Odpowiedz Link Zgłoś
cor-tex dla mnie wstretna w LOT jest wódka na pokladzie i 25.05.08, 12:51 awanturujacy sie pijacy. Tez nigdy LOTem nie polece przez ocean. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-only Re: to jeszcze nie koniec 25.05.08, 13:38 Leciałem parę razy LOTem kiedy samolot był pusty więc się to zdarza. A z obsługi zawsze byłem zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
cmok_wawelski ...........................to stare klamory i tyle 25.05.08, 13:54 Ludzie czy tu jest konkurs pieknosci na wspomnienia z lotu Lotem czy jak? ...Kazdy z Lotowskich B 767 ma po parenascie lat wiec maja sie prawo psuc. Nie ma ich czym zastapic. Z technicznego punktu widzenia wydaje sie ze sytuacje, ze zepsuje sie 15 letni sprzet sa zasadniczo normalne. Nienormalne jest ze w tej firmie nikt nie pamieta, ze ostatnio zdarzylo sie to 3 tygodnie temu a przedtem poltorej miesiaca temu a przedtem... itd, itd. 'Jakos to bedzie' powinno byc mottem tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
em_obywatel MD-83 SAS-u mają po 25 lat i co? 25.05.08, 15:58 Samoloty MD-83 w SAS-ie mają mają po 25 lat i co? Powiem więcej, turbośmigłowce deHavillanda które latają w SAS-ie miały ostatnio aż trzy wypadki związane z usterkami podwozia, a są to raczej nowe samoloty. Poza tym, uważam, że to bardzo dobrze, że piloci zawrócili. To świadczy tylko o dopowiedzialności pilotów. Ale Polacy, jak to Polacy, cudze chwalą, chociaż go nie znają. Założę się, że wiekszość wieszających psy na Locie nigy LOTem nie leciała a a lata głównie badziewnymi liniamii typu WizzAir. Acha i jeszcze jedno, jak narzekacie na obługę to polećcie liniami AirEuropa. Miłych wrażeń życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: MD-83 SAS-u mają po 25 lat i co? 25.05.08, 16:07 WizzAir jest ok£. Najgorszy Ryanair. Odpowiedz Link Zgłoś
hermanp Polacy uziemieni w Nowym Jorku - mają wystartow.. 25.05.08, 13:51 ja LOT-em leciałem z Nowego Jorku raz, i mogę powiedzieć, że: - samolot przyleciał do Warszawy pół godziny przed (!) czasem, choć na JFK już po planowanej godzinie odlotu, musiał czekać jeszcze pół godziny na start (kilometrowa kolejka kilkunastu innych samolotów czekających na start) - wcześniej, w samolocie w przeciwnym kierunku (z WAW do JFK) w samolocie było duuużo wolnych miejsc (samolot zresztą też na miejscu lekko przed czasem) - fakt, niektórzy mieli problemy z miejscem na bagaż podręczny, ale: po pierwsze, lecąc Lufthansą widziałem dokładnie ten sam problem; po drugie, jak niektórzy zabierają na pokład gitarę (!) albo walizkę, niewiele mniejszą od głównego bagażu (i zresztą nawet do niej nie zaglądają przez cały rejs - więc po co ją biorą jako podręczny?), to nie ma się co dziwić, że brakuje miejsca na bagaż Odpowiedz Link Zgłoś
em_obywatel Poza tym bagaż ma być P O D R Ę C Z N Y 25.05.08, 16:00 Poza tym bagaż ma być PODRĘCZNY. Inna sprawa, że to nie LOT produkuje samoloty a a ukochani Amerykanie z Boeinga. Do nich miejcie pretensje o to, że mało jest miejsca na bagaż. Poza tym samolot to nie autobus. Samolot ma latać a nie wozić kiełbasę. Odpowiedz Link Zgłoś
the_foe I juz po zniesieniu wiz ;) 25.05.08, 13:51 Amerykanie juz ich doliczyli do tych co migaja sie z powrotem do kraju ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szpilki Polacy uziemieni w Nowym Jorku - mają wystartow.. 25.05.08, 13:54 ja dziekuje za stan techniczny polowy tego co lata do USA. Mialam watpliwa przyjemnosc. Ja rozumiem ze boeing nie wyrobil sie z nowymi zamowionymi przez LOT samolotami i podobno te co sa wyremontowane. To jak wygladaly przed remontem? Niestety dopisuje sie tych co wola doplacic i leciec BA Odpowiedz Link Zgłoś
pyton12345 Polacy uziemieni w Nowym Jorku - mają wystartow.. 25.05.08, 13:57 te samoloty sa stare maja 19 lat ,wiec usterek bedzie coraz wiecej a dreamlinery podobno jeszcze nie w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
em_obywatel 19 lat to stary samolot? 25.05.08, 16:02 19 lat to stary samolot? Co ty pitolisz. Wiesz jaką średnią wieku mają linie takie jak Delta Airlines czy Virgin? Duby smalone jakieś piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
dextromethorphan Re: 19 lat to stary samolot? 25.05.08, 17:28 Delta ma średnią 14 (B767 w Delcie - 12 lat), jeśli chodzi o Virgin (jak mniemam Atlantic?), to będzie 6.9 lat. Średnia LOTu to 8.7 lat, ale zaniżają ją znacznie Embraery, B737 i B767 mają średni wiek 15 i 16 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
em_obywatel Dobra a MD-83 SAS-u? 25.05.08, 18:40 Dobra a MD-83 SAS-u? Toż to samoloty sięgające korzeniami do staruszka DC-9. Odpowiedz Link Zgłoś
cmok_wawelski ....tak, 18 lat to stary klamor. 25.05.08, 21:39 Samochody, samoloty i psy po 10 latach slepna i gluchna. Odpowiedz Link Zgłoś
pyton12345 Polacy uziemieni w Nowym Jorku - mają wystartow.. 25.05.08, 14:06 lecialem kiedys ilem 62 m w 1986 do n.yorku wszyscy sie modlili by dolecial, ale obsluga byla swietna , stewardesy mlode lecialem w zeszlym roku , gbsluga fatalna i te same stewardesy najmlodsz miala okolo 40 ,najstarsza okolo 55 i wygladala na bardzo zmeczona Odpowiedz Link Zgłoś
dominik66 Zawsze można się przeprosić z Tupolewami;)) 25.05.08, 14:24 ..one nawet z Chile bez awarii wracają - i o czasie. A IŁ 62- gdyby nie tragedia w Kabatach byłby przez nas miło wspominany. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Zawsze można się przeprosić z Tupolewami;)) 25.05.08, 14:54 patrzta no ludkowie. ja jeszcze nigdy nie leciałem do noqwego jorku. mało tego- wogóle nigdy nie laciałem samolotem. ale co mi tam przynajmniej na tem forumie spłynie na mnie deczko splendoru ze se podyskutowałem z takim co to róznymi liniami latali do nyc. Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya mistrzu, rządzisz...;) 25.05.08, 16:23 elyta podniebnych szlaków musi się pochwalić, a że przy okazji plecie bez sensu rózne bzury, w temacie lotnictwa, samolotów, to już inna sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
news4us [...] 25.05.08, 17:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof181071 Polacy uziemieni w Nowym Jorku - mają wystartow.. 25.05.08, 16:41 W zeszłym tygodniu polatałem sobie w drodze do Moskwy tylko do granicy z Białorusią i cofneli nas z powodów problemów technicznych do Warszawy. Dzisiaj równo tydzień później lot jest opóźniony o półtorej godziny. Czym się przejmować, przecie jesteśmy pod dobrymi skrzydłami. Odpowiedz Link Zgłoś
cmok_wawelski .................LOT of troubles.................. 25.05.08, 17:45 Gdyby linie PLL Lot nie byla panstwowa tylko musiala dzialac na wolnym rynku, utrzymywac sie i jeszcze przynosic zyski - dawno juz nie istnialaby. www.airlinequality.com/Airlines/LO.htm ...a najsmutniejsze jest to za co PLL dostaje najmniej punktow jest jednoczesnie najtansze: umiejetnosci jezykowe personelu i stare PozalSieBoze monitory. Niestety na liscie nie ma punktow za 'doswiadczenie' personelu. Polowa personelu to ludzie 'doswiadczeni' czyli po prostu 'starsi', czyli relikty minionej epoki'. Polowa z nich rozmawia po angielsku na poziomie drugiego roku nauki. Jesliby przeszukac nagrania 'czarnych skrzynek' to na kazdej z nich pytanie 'to do nas mowi?' i 'Joziu, co on chce?' powtarzaloby sie wielokrotnie. Zgadza sie to z wiekiem sprzetu '767' na trasach atlantyckich wiec wszystko pasuje idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
em_obywatel Eee tam, takie Air Europa to dopiero przeżycie 25.05.08, 18:45 Eee tam, takie Air Europa to dopiero przeżycie. Z resztą ja bym nie upatrywał przycyzn w państwowści. Państwowe niemieckie koleje działaja bez zarzutu, lepiej niż prywatne duńskie więc, jak pokazują nam Niemcy firma państwowa może być dobrze zarządzana. Szacun za to dla Niemców. Odpowiedz Link Zgłoś
minipolak LOT to najgorsza linia lotnicza 25.05.08, 17:36 za PRL to chociaz obsluga byla mila Odpowiedz Link Zgłoś
e-czytacz Polacy uziemieni w Nowym Jorku - mają wystartow.. 25.05.08, 17:52 Ja leciałem Atlantic Airlines do Waszyngtonu i byłem zadowolony, wracając leciałem BA i było spoko, póki nie przesiadłem się na dolot z Warszawy do Wrocławia. To było najdłuższe 50 minut w moim życiu. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
cmok_wawelski ................................. ................. 25.05.08, 17:55 Tutaj sa opinie pasazerow. www.airlinequality.com/Forum/lot.htm Oczywiscie dla tych wszystkich Europejczykow i innych swiatowcow, ktorzy je potrafia przeczytac. Pozostalych zapraszamy na poklad wejsciem B. Odpowiedz Link Zgłoś
washington84 Stara flota 25.05.08, 18:11 Na nic sie zda odmladzanie floty w prasie przez sluzbowych forumowiczow. Wszystkie dane o samolotach mozna znalezc w Internecie. Wystarczy znac numer na skrzydle SP... Np samolot B767 numer SP-LOA wszedl do eksploatacji w LOT w 21.04.1989 a wiec ma 19 lat. Ciekawe historie mozna znalezc o samolotach LOTu. W Maju 2005 roku LOT wspomogl swoimi trupami SKy Europe i oddal tej firmie kilka samolotow B737 oczywiscie wraz z pasazerami jako ze Sky odebralo spory procent rynku LOTowi. A smaolotmai jest jak ze stara baba. Ma juz wszystkie zlote zeby wprawione a wciaz jest stara. A tak powaznie to LOT nie przetrwa dlugo. Ta firma istnieje dla samej siebie. Pasazer to nasz wrog jak mowia w firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
pty-sia Re: Polacy uziemieni w Nowym Jorku - mają wystart 27.05.08, 10:50 informacja jest do dupy. Ten samolot najpierw został zawrócony z pasa. A potem wystartował, leciał godzinę i po awarii godzinę wracał. Nie porównujcie parugodzinnego nawet opóźnienia z tym co przeżyli ludzie wracający niesprawnym samolotem. Przeżyliście taki awaryjny powrót? Nigdzie nie ma informacji na czym polegała awaria, ale ci co lecieli twierdzą że widzieli dym lub nawet ogień. Wielu z nich myślało, że to ostatnie chwile ich życia. A potem musieli po raz 3-ci wsiąśc do samolotu, by jednak do Polski przylecieć. Szkoda, że nigdzie nie mogę znaleźc inforamcji co się naprawde stało. Odpowiedz Link Zgłoś