trzymilionowy.post 12.06.08, 17:14 Gdzie te pierdoły Olejniczaki, Napieralskie lub Sierakowskie gdy dzieją się ważne rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anders76 Miller: Możemy pomóc dziewczynce w przerwaniu c... 12.06.08, 17:24 Pani ordynator, ktora zawezwala ksiedza do wplyniecia na pacjentke powinna sie pozegnac z praca w cywilnej placowce oplacanej z srodkow budzetowych, to oczywiste. Nie tylko postepuje niezgodnie z polskim prawodawstwem nie wskazujac osrodka, gdzie zabieg mize byc przeprowadzony to jeszcze narusza dobra osobiste pacjentki w sposob po prostu chamski. Opowiadanie o adopcji to tylko dowod infantylnosci tejze ordynatorki i dowod na jej nieprofezjonalizm. Ten przypadek zlamanie tajemnicy zawodowej jest po prostu udowodniony. Nastepna sprawa to przekazanie danych pacjentki nawiedzonym przeciwnikom aborcji, znowu zlamanie tajemnicy lekarskiej, skrajne chamstwo i wyzywanie sie na mlodziutkiej dziewczynie. Niech zajma sie ciaza u dobrze zbudowanej 30+ letniej alkoholiczki to ta im wytlumaczy gdzie jest ich miejsce na ziemi. Rozwiazanie tej sprawy wykaze, czy obecna Polska jest samodzielnym panstwem prawa czu wasalem obcego panstwa wyznaniowego, Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetajudasza Miller naganiaczem klinik aborcyjnych 12.06.08, 17:57 Miller: Możemy pomóc dziewczynce w przerwaniu Miller: "- Nie wazne jak mezczyzna zaczyna, wazne jak konczy" Odpowiedz Link Zgłoś
norman_bates Panu Millerowi już dziękujemy 12.06.08, 18:47 Żałosne. że takie szuje jak Miller próbują ugrać trochę procent poparcia dla siebie na całej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Red. Monika Olejnik 12.06.08, 19:36 Red. Monika Olejnik, dotychczas pisząca dla Gazety Wyborczej, tym razem przeniosła się do Dziennika: www.dziennik.pl/wydarzenia/article190054/To_gwalt_na_etyce_dziennikarskiej.html "Monika Olejnik, publicystka Radia Zet W sprawie 14-letniej Agaty została przekroczona jakaś granica. Straszne, że nagle o jej życiu rozprawia cała Polska. To wielki dramat, kiedy tak młoda dziewczyna znajdzie się nagle na ustach wszystkich. Gdyby rzeczywiście była zgwałcona, a lekarze odmawiali jej zabiegu, wówczas dziennikarze powinni się zaangażować w ochronę jej praw. Tym razem jednak wcale nie wiemy, czy rzeczywiście doszło do gwałtu, czy ona chce tego dziecka, kto ją namawiał do aborcję, albo kto ją jej utrudniał. Ewidentnie na samym początku tej historii doszło do jakiegoś przekłamania. Nie wiem, kto ją opowiedział dziennikarzom i czy opowiedział ją rzetelnie. Wiem jednak na pewno, że za 14-letnią dziewczyną z ogromnym życiowym problemem nie mają prawa chodzić obcy ludzie: zarówno ci, którzy namawiają ją do aborcji, jak i ci, którzy chcą ją od tego odwieść. To jest sprawa tej dziewczynki, ojca jej dziecka oraz ich rodziców. Sama byłam wstrząśnięta historią o rzekomym gwałcie i o lekarzach, którzy nie chcieli pomóc. Poruszyłam ten temat w niedzielę na antenie Radia Zet, ale później okazało się, że są różne wersje zdarzeń. "Gazeta” opisuje, że dziewczynka była zgwałcona, a DZIENNIK, że nie. Być może Agata sama zmienia zdanie, być może nie wszystko powiedziała policji - mała dziewczynka w szoku nie musi być racjonalna. Wygląda jednak na to, że dziennikarze, chcąc pomóc, zaszkodzili; dali się zmanipulować i niepotrzebnie wdali w dyskusję o czyimś bardzo prywatnym życiu. Co więcej, ci którzy się modlą, by urodziła dziecko, w tej modlitwie ogłosili całemu światu jej prawdziwe nazwisko. Niestety." Odpowiedz Link Zgłoś
guyb Dlaczego piszecie "zgwałconej"? 12.06.08, 23:00 Przecież ona nie została zgwałcona. Po prostu uprawiała sex ze swoim chłopakiem. Mimo, że nie ma skończonych 15 lat, to jednak to nie jest gwałt. Tym samym GW wprowadza czytelników w błąd i zachowuje się jak zwykły brukowiec w stylu "Fakt". Już od dłuższego czasu znajomi przekonują mnie, że GW to beznadziejna gazeta. Ja przez cały ten czas broniłem GW i twierdziłem, że są rzetelni, a jej krytykom po prostu nie podoba się, że pisze o pewnych sprawach, które w niekorzystnym świetle stawiają pewne osoby. Ale teraz widzę, że jednak znajomi mielki rację. Cóż, będę musiał przyznać się przy nich do błędu i ich przeprosić. Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: Dlaczego piszecie "zgwałconej"? 13.06.08, 06:27 nie będzie mi nikt a tym bardziej żaden ***** klecha bez względu na to, czy jest jakimś papieżem, biskupem, czy przydupasem jakiegokolwiek kościoła ględził, co jest dobre a co złe, co podoba się Bogu (o ile Bóg istnieje) a co nie! Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: Dlaczego piszecie "zgwałconej"? 13.06.08, 06:33 skąd w was ta radość, ta oślizgła, śliniąca się satysfakcja przy wypowiadaniu słowa "zabić"?! Skąd w was swołocz taka zacięta radosna, bezinteresowna złość?! Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Dlaczego piszecie "zgwałconej"? 13.06.08, 11:19 zadnej w tym radosci nie ma, ani jadu, w przeciwienstwie do twoich mysli, dziwnie zalatujacych lewackim sposobem percepcji otaczajacego swiata. orcheystra napisał: > skąd w was ta radość, ta oślizgła, śliniąca się satysfakcja przy > wypowiadaniu słowa "zabić"?! Skąd w was swołocz taka zacięta > radosna, bezinteresowna złość?! Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Oświadczenie woli Agaty (warto znać) 13.06.08, 04:30 Oświadczenie Agaty, które we wtorek (przedwczoraj) sama napisała i złożyła w szpitalu: "Oświadczam, że jestem pewna swojej decyzji co do przeprowadzenia zabiegu przerwania ciąży. Samodzielną decyzję podjęłam już wcześniej, a moje watpliwości wynikały z ciągłego przekonywania mnie do zmiany decyzji przez osoby trzecie. Jestem pewna swojej decyzji bez cienia watpliwości. Proszę o wzięcie pod uwagę mojej decyzji oraz jak najszybsze rozpatrzenie jej, gdyż te wszystkie wydarzenia bardzo negatywnie wpłynęły na moje zdrowie fizyczne, jak i psychiczne, dlatego też zależy mi na szybkim i spokojnym powrocie do domu." Źródło: papierowe wydanie Gazety Wyborczej z czwartku, 12.06 str.8 Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Oświadczenie woli Agaty (warto znać) 13.06.08, 11:18 Popros jakiegolwiek czternastolatka, by sformulowal swoja wypowiedz w podobny sposob. Przeciez to dyktando. Pomysl, zanim uzyjesz klawiszy Ctrl+C oraz Ctrl+V. Swojski nick3 napisał: > > Oświadczenie Agaty, które we wtorek (przedwczoraj) sama napisała i > złożyła w szpitalu: > > "Oświadczam, że jestem pewna swojej decyzji co do przeprowadzenia > zabiegu przerwania ciąży. Samodzielną decyzję podjęłam już > wcześniej, a moje watpliwości wynikały z ciągłego przekonywania mnie > do zmiany decyzji przez osoby trzecie. Jestem pewna swojej decyzji > bez cienia watpliwości. Proszę o wzięcie pod uwagę mojej decyzji > oraz jak najszybsze rozpatrzenie jej, gdyż te wszystkie wydarzenia > bardzo negatywnie wpłynęły na moje zdrowie fizyczne, jak i > psychiczne, dlatego też zależy mi na szybkim i spokojnym powrocie do > domu." > > > Źródło: papierowe wydanie Gazety Wyborczej z czwartku, 12.06 > > str.8 Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Miller okupant 12.06.08, 18:48 "W dzisiejszej Polsce, podobnie jak w brunatnych Niemczech nie można wykonać legalnej aborcji." W nazistowskich Niemczech aborcja była zakazana ale w Polsce za Hitlera dozwolona. A Miller jakiego okupanta reprezentuje? Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Re: Miller: Możemy pomóc dziewczynce w przerwaniu 13.06.08, 05:09 anders76 napisał: > Pani ordynator, ktora zawezwala ksiedza do wplyniecia na pacjentke powinna sie > pozegnac z praca w cywilnej placowce oplacanej z srodkow budzetowych, to > oczywiste. Nie tylko postepuje niezgodnie z polskim prawodawstwem nie > wskazujac osrodka, gdzie zabieg mize byc przeprowadzony to jeszcze narusza > dobra osobiste pacjentki w sposob po prostu chamski. Opowiadanie o adopcji to > tylko dowod infantylnosci tejze ordynatorki i dowod na jej nieprofezjonalizm. > Ten przypadek zlamanie tajemnicy zawodowej jest po prostu udowodniony. > Nastepna sprawa to przekazanie danych pacjentki nawiedzonym przeciwnikom > aborcji, znowu zlamanie tajemnicy lekarskiej, skrajne chamstwo i wyzywanie sie > na mlodziutkiej dziewczynie. Niech zajma sie ciaza u dobrze zbudowanej 30+ > letniej alkoholiczki to ta im wytlumaczy gdzie jest ich miejsce na ziemi. > Rozwiazanie tej sprawy wykaze, czy obecna Polska jest samodzielnym panstwem > prawa czu wasalem obcego panstwa wyznaniowego, Watykanu. spie..j na drzewo zydowski hyclu i morderco, won do Izraela Odpowiedz Link Zgłoś
drojb b. premierze, trzeba było wcześniej reagować! 12.06.08, 17:30 Teraz jest po ptakach. Prokuratura odbiła piłeczkę, przesłała papiery do Warszawy - a termin wykonania ew. aborcji (do końca 11 tyg. ciąży) upływa jutro. Ciążą została zaaresztowana przez polskie państwo. A jej nosicielka - także, jako nieliczący się dodatek do tej ciązy. Odpowiedz Link Zgłoś
norman_bates Re: b. premierze, trzeba było wcześniej reagować! 12.06.08, 18:36 drojb napisała: > Ciążą została zaaresztowana przez polskie państwo. A jej nosicielka - > także, jako nieliczący się dodatek do tej ciązy. Jaka nosicielka? Od kiedy ciąża jest chorobą? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: b. premierze, trzeba było wcześniej reagować! 12.06.08, 22:10 od momentu zapłodnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Gdzie był Miller? 12.06.08, 17:55 Gdzie był Miller i cała ta banda gdyż mieli w Sejmie wystarczającą przewagę by takie przepisy nie doprowadzały do podobnych tragedii? Co oni w tym czasie wmawiali społeczeństwu? Że nie ma powodu naruszać osiągnięty w tej sprawie konsensus. Zwykła łajza i polityczny karierowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Gdzie był Miller? 12.06.08, 18:04 > Gdzie był Miller i cała ta banda gdyż mieli w Sejmie wystarczającą > przewagę by takie przepisy nie doprowadzały do podobnych tragedii? > Co oni w tym czasie wmawiali społeczeństwu? Że nie ma powodu naruszać > osiągnięty w tej sprawie konsensus. > Zwykła łajza i polityczny karierowicz. Był zajęty przyznawaniem panu H. Jankowskiemu koncesji na poszukiwanie bursztynu. Oraz rehabilitacją zdrajcy, R.Kuklińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Gdzie był Miller? 12.06.08, 18:27 walter62 napisał: > Gdzie był Miller i cała ta banda gdyż mieli w Sejmie wystarczającą > przewagę by takie przepisy nie doprowadzały do podobnych tragedii? Od kiedy narodziny dziecka nazywa się tragedią? Odpowiedz Link Zgłoś
norman_bates Re: Gdzie był Miller? 12.06.08, 18:40 douglasmclloyd napisał: > walter62 napisał: > > > Gdzie był Miller i cała ta banda gdyż mieli w Sejmie wystarczającą > > przewagę by takie przepisy nie doprowadzały do podobnych tragedii? > > Od kiedy narodziny dziecka nazywa się tragedią? Od kiedy do głosu doszli lewacy. Ciut wcześniej miałeś popis- kobietę w ciąży nazywa się nosicielką, ciążę tragedią ale już aborcja to "przerwanie ciąży" albo "zabieg". Taka nowomowa XXI w. Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: Gdzie był Miller? 12.06.08, 18:48 norman_bates napisał: > douglasmclloyd napisał: > > > walter62 napisał: > > > > > Gdzie był Miller i cała ta banda gdyż mieli w Sejmie wystarczającą > > > przewagę by takie przepisy nie doprowadzały do podobnych tragedii? > > > > Od kiedy narodziny dziecka nazywa się tragedią? > Od kiedy do głosu doszli lewacy. > Ciut wcześniej miałeś popis- kobietę w ciąży nazywa się nosicielką, ciążę tragedią ale już aborcja to "przerwanie ciąży" albo "zabieg". > Taka nowomowa XXI w. Tragedia się zaczęła gdy jedyny arcy słuszny moralny drogowskaz zaryto w Toruniu, a Rzeczpospolitą przekształcono w Radiowy Kalifat. Odpowiedz Link Zgłoś
nick1111 Re: Gdzie był Miller? 12.06.08, 18:47 douglasmclloyd napisał: > walter62 napisał: > > > Gdzie był Miller i cała ta banda gdyż mieli w Sejmie wystarczającą > > przewagę by takie przepisy nie doprowadzały do podobnych tragedii? > > Od kiedy narodziny dziecka nazywa się tragedią? Jeśli jesteś jednym z katotalibów łamiących z upodobaniem prawo w imię swojej po****ej ideologii, to niedługo możesz trafić do pierdla. Jak trafisz do pierdla, to koledzy z celi mogą zrobić z Twoją doopą to, co zwykle robią koledzy z celi z doopami takich jak Ty. A jak już wyjdziesz z tego pierdla, to zobaczysz, jak żyje się z opinią opinią takiego, co dawał doopy w celi (a przed tą opinią uciec jest trudno). Wtedy może zaczniesz rozumieć, co czuje zgwałcona kobieta i na czym polega tragedia. Wtedy może zaczniesz rozumieć, co czuje zgwałcona kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Gdzie był Miller? 12.06.08, 18:50 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=80724592&a=80752199 aborcja nie wchodzi w zakres obowiazkow lekarza, gwarantuje to klauzula sumienia w poskim prawie, wiec nie pisz glupot nick1111 napisał: > Jak trafisz do pierdla, to koledzy z celi mogą zrobić z Twoją doopą > to, co zwykle robią koledzy z celi z doopami takich jak Ty. Nie interesują mnie twoje doznania z pierdla. > A jak już wyjdziesz z tego pierdla, to zobaczysz, jak żyje się z > opinią opinią takiego, co dawał doopy w celi (a przed tą opinią > uciec jest trudno). Współczuję, musi ci być bardzo ciężko. > Wtedy może zaczniesz rozumieć, co czuje zgwałcona kobieta i na czym > polega tragedia. > > Wtedy może zaczniesz rozumieć, co czuje zgwałcona kobieta. Kto ją zgwałcił, ty? Odpowiedz Link Zgłoś
nick1111 Re: Gdzie był Miller? 12.06.08, 18:54 Obowiązkiem lekarza w takiej sytuacji jest wskazanie innego szpitala, a nie donoszenie do katoesbecji ze złamaniem tajemnicy lekarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Gdzie był Miller? 12.06.08, 18:59 nick1111 napisał: > Obowiązkiem lekarza w takiej sytuacji jest wskazanie innego > szpitala To dlaczego nie biorą ich za dupę? Sytuacja nie jest jednoznaczna i klarowna, jak ci się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
nick1111 Re: Gdzie był Miller? 12.06.08, 19:05 Z tych samych powodów, dla których nie ruszą Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
nick1111 Re: Gdzie był Miller? 12.06.08, 19:15 douglasmclloyd napisał: > Nie interesują mnie twoje doznania z pierdla. W pierdlu nie byłem, ale miałem trochę do czynienia z ludźmi, którzy stamtąd wyszli, ze zgwałconymi kobietami, porzuconymi dziećmi itp. Wiem, że fanatykowi ze spaczoną psychiką trudno jest postawić się w sytuacji drugiego człowieka, zwłaszcza kobiety, którą uważa on za istotę niższego rzędu. Nie wiem jednak, dlaczego twierdzisz, że sytuacja zgwałconej kobiety nie jest tragedią, jeśli zgwałconą kobietą nigdy nie byłeś i nie będziesz. Dlatego podałem ci przykład sytuacji porównywalnej, która może dotyczyć Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Gdzie był Miller? 12.06.08, 19:22 nick1111 napisał: > Wiem, że fanatykowi ze spaczoną psychiką trudno jest postawić się w > sytuacji drugiego człowieka To się nie stawiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Jaka zgwałcona? 12.06.08, 18:59 Co ty p...olisz. Przecież to że była zgwałcona to kłamstwo wyborczej z którego juz sie wycofała. nie na bieżąco jesteś widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
nick1111 Re: Jaka zgwałcona? 12.06.08, 19:18 Nie wiem, czy był gwałt, czy nie. Katolicy wkroczyli do akcji nie dlatego, że nie było gwałtu, bo też tego nie wiedzieli. Oni otwarcie walczą o zmuszanie zgwałconych kobiet do rodzenia niechcianych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Jaka zgwałcona? 12.06.08, 19:24 nick1111 napisał: > Nie wiem, czy był gwałt, czy nie. Katolicy wkroczyli do akcji nie > dlatego, że nie było gwałtu, bo też tego nie wiedzieli. Oni otwarcie > walczą o zmuszanie zgwałconych kobiet do rodzenia niechcianych > dzieci. To jest naprawdę dobre, gwałtu nie było ale jest zgwałcona kobieta. Cud panie, cud. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna2909 Re: Jaka zgwałcona? 13.06.08, 00:11 Sytuacja wygląda tak że stosunki seksualne z 14 latkom są czynami zabronionymi gdyby nawet się na to godziła to ciąża taka jest efektem przestępstwa i nie ma o czym dyskutować. TAK STANOWI PRAWO I w takiej sytuacji prawo zezwala na aborcje . DECYZJA NALEŻY TYLKO I WYŁĄCZNIE DO MATKI NIELETNIEJ ORAZ DO NIELETNIEJ Nie mają znaczenia ani moje poglądy ani poglądy kogokolwiek . Polecam dyskusje kuczyn.com/2008/06/09/o-tym-i-owym/#comment-51985 Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: Jaka zgwałcona? 12.06.08, 19:26 A mi sie wydaje, ze tutaj matka jest zmuszana do aborcji. Szczerze mówiąc nie wiem co dla niej lepsze. Tak czy siak ma prze.srane. Nie wierze ani jednym ani drugim, wszyscy chcą na tragedii dziewczyny ugrać coś dla siebie. - Miller głosy - wyborcza kłamie żeby sprzedać więcej gazet i reklam - jedno i drugie stowarzyszenie czy co to tam jest, żeby lansować swoje tezy. Jestem pewny, że wszyscy grają nieczysto. A traci ta dziewczyna, która najprawdopodobniej sama nie wie czego chce i naciski ani ze strony polityków, ani gazet, anie też jakiejkolwiek organizacji jej nie pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Jaka zgwałcona? 12.06.08, 20:18 alcabin napisał: > A mi sie wydaje, ze tutaj matka jest zmuszana do aborcji. > Na jakiej podstawie? Odpowiedz Link Zgłoś
robaczekzwierzaczek Re: Gdzie był Miller? 12.06.08, 19:05 Tragedią jest ,gdy zmusza się dziecko by urodziło dziecko.Prawo jest prawem.I nieważne czy ci to się podoba czy nie. --------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin tragedia jest zmuszanie matki do zabicia dziecka 12.06.08, 19:08 tragedia jest zmuszanie matki do zabicia dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
robaczekzwierzaczek Re: tragedia jest zmuszanie matki do zabicia dzie 12.06.08, 19:17 Gdyby nie wtrąciła się ordynatorka i nie złamała tajemnicy lekarskiej(wywalić za to z roboty) nie byłoby tej dyskusji.Najgorsze jest to jak wszyscy chcą być bardziej święci od Papieża.Hipokryzja.Agata ma czternaście lat , więc jej ciąża jest efektem czynu zabronionego przez prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: tragedia jest zmuszanie matki do zabicia dzie 12.06.08, 19:34 dlatego, że ma 14 lat to powinna być aborcja? Nie ma znaczenia, że być może ona nie chce tej aborcji i chce urodzić dziecko? Zgodnie z twoja tezą, gdyby matka zmusiła ją do tego, żeby zgodziła się na aborcje i ordynatorka nie wezwała zgodnie z prawem psychologa. To aborcja by sie odbyła i wszystko byłoby ok. Odpowiadając na następne pytanie. Nie wiem czy zmusiła czy nie zmusiła. Dziewczyna zmieniała zdanie. Pewnie sama nie wie czego chce. Odpowiedz Link Zgłoś
robaczekzwierzaczek Re: tragedia jest zmuszanie matki do zabicia dzie 12.06.08, 19:47 Ordynatorka nie wezwała psychologa tylko księdza.Ciało 14-latki nie jest przygotowane na ciążę i poród,może zagrozić to jej życiu i zdrowiu. Pewnie, że zmienia zdanie jak wlecze się za nią horda nawiedzonych obrońców życia straszy ją i podaje jej dane do publicznej wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: tragedia jest zmuszanie matki do zabicia dzie 12.06.08, 19:56 Ordynatorka wezwała psychologa. Dziewczyna wcześniej informowała ze chce urodzić dziecko. "Ciało 14-latki nie jest przygotowane na ciążę i poród,może zagrozić to jej życiu i zdrowiu." Mimo wszystko uważam, ze to Ona powinna zdecydować a nie ty. To gazeta wyborcza pierwsza zrobiła z tragedii tej dziewczyny widowisko dla całego kraju. Nie słyszałem jednak o tym, ze ktoś ją straszył. (Mimo wszystko uważam, że podanie do publicznej wiadomości nazwiska dziewczyny było rzeczą straszną) Odpowiedz Link Zgłoś
robaczekzwierzaczek Re: tragedia jest zmuszanie matki do zabicia dzie 12.06.08, 20:09 Wezwała też księdza.Sama się do tego przyznała.Ja nie chcę za nią decydować,chcę by dano jej spokój ,aby sama mogła zdecydować.Nie zastraszają jej sms-ami ?Dziwne ,skąd mają jej numer?Czy to nie ksiądz i hordy obrońców życia wpakowały ja do pogotowia opiekuńczego i podały jej matkę o odebranie praw rodzicielskich do Agaty? Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: tragedia jest zmuszanie matki do zabicia dzie 12.06.08, 20:35 Księdza tez wezwała ale liczy się to co mówi psychologowi. Jeśli psycholog ma wątpliwości czy decyzja jest podjęta w pełni świadomie bądź słyszy wręcz, tak jak w tym przypadku, ze nie chce przerwania ciąży to aborcja nie powinna się odbyć. (Dla twojej wiadomości nie jestem żadnym moherem - uważam np. że eutanazja powinna być legalna - oczywiście na tej samej zasadzie a nie, że ktoś kogoś zmusza do podpisania panierów.) SMSy z tego co mi wiadomo nie są z żadnymi groźbami tylko różnego rodzaju "wsparciem". SMSy są zarówno od prolife jak i zwolenników aborcji. Jeśli matka, rzeczywiście wymuszała na dziewczynie poddanie się zabiegowi to powinna ponieść karę z prawnego punktu widzenia. Tak czy inaczej dziewczyna ma teraz niezły zgryz, bo jeśli była zmuszana przez matkę to może albo kłamać i podtrzymywać decyzje, że chciała poddać sie aborcji z własnej woli albo liczyć się z tym, że jej matka będzie miała kłopoty (a przez to i ona). Podobna dramatyczna sytuacja jest w sprawie tego rzekomego gwałtu. Jeśli nie została zgwałcona to znaczy, że albo przyzna iż, kłamała najprawdopodobniej pod namową matki, albo przerąbane będzie miał ten chłopak. A cała sprawa została przez GW nagłośniona i zrobiły sie igrzyska. Chleba i igrzysk (i pieniędzy dla GW z rosnącej sprzedaży). Wyborcza która ponoć jest szanowana gazetą zachowuje sie gorzej niż jakiś FAKT czy inny szmatławiec. Wchodzi z brudnymi buciorami w życie dziewczyny. Na forum publicznym opowiada o jej prywatnych sprawach na dodatek okropnie kłamiąc. Gdyby rzeczywiście było tak, że dziewczyna che aborcji i jeszcze na dodatek została zgwałcona to sam byłbym wściekły, ze dzieją sie takie rzeczy. Ale z czasem okazuje sie, ze wcale nie ma pewności, że dziewczyna chce aborcji. Okazuje sie, że wcale nie została zgwałcona. itd. Po prostu wyborcza okazała sie zwykłym szmatławcem! Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: tragedia jest zmuszanie matki do zabicia dzie 12.06.08, 19:18 Zmuszanie dziecka do urodzenia dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: tragedia jest zmuszanie matki do zabicia dzie 12.06.08, 20:19 alcabin napisał: > tragedia jest zmuszanie matki do zabicia dziecka. Nic nie wskazuje na to, żeby ktoś ją zmuszał. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: tragedia jest zmuszanie matki do zabicia dzie 12.06.08, 20:55 Poza tym, ze czasem twierdziła iż chce urodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: tragedia jest zmuszanie matki do zabicia dzie 13.06.08, 00:47 alcabin napisał: > Poza tym, ze czasem twierdziła iż chce urodzić. Mówiła też, że sama się zdecydowała na zabieg i matka nie wywierała na nią żadnego nacisku. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: tragedia jest zmuszanie matki do zabicia dzie 13.06.08, 00:52 Ja na jej miejscu też bym tak mówił. W przeciwnym razie matka i prze to ona miałby kłopoty. To chyba oczywiste ze musi tak mówić! Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: tragedia jest zmuszanie matki do zabicia dzie 13.06.08, 00:56 alcabin napisał: > Ja na jej miejscu też bym tak mówił. W przeciwnym razie matka i prze to ona > miałby kłopoty. To chyba oczywiste ze musi tak mówić! A Ty wolisz wierzyć sprawcy? Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: tragedia jest zmuszanie matki do zabicia dzie 13.06.08, 01:07 jakiemu sprawcy? Ja mówię, że dziewczyna nie może mówić inaczej, jeśli nie chce narobić matce kłopotów. Wiem, też że wiele matek sądząc, że robią to dla dobra dziecka wywierałyby na nim nacisk, aby podpisała dokumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Gdzie był Miller? 12.06.08, 19:19 robaczekzwierzaczek napisała: > Tragedią jest ,gdy zmusza się dziecko by urodziło dziecko. Z biologicznego punktu widzenia to jest kobieta. A tragedią jest, że dzici walą się jak popadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Gdzie był Miller? 12.06.08, 19:37 Z biologicznego punktu widzenia to jest to dojrzewająca dziewczyna. Kobvietą zostanie za jakeiś 2 lata, kiedy kanał rodny i miednica ukształtują sie na tyle, ze tak ciąza nie będzie groziła porozrywaneim jej szyjki amcicy w pizdu, tak, z emoz ejuz nigdy nei meić dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
robaczekzwierzaczek Re: Gdzie był Miller? 12.06.08, 19:37 Sam sobie odpowiedziałeś-"z biologicznego punktu widzenia jest kobietą" a psychicznego jest dzieckiem. Obrońcy życia teraz naciskają na to ,by urodziła a potem co???? Rozpłyną się w sinej mgle i dziecko zostanie z niechcianym dzieckiem.Kto jej potem pomoże -ty? Nikt jej nie pomoże , wszyscy się wypną,ale będą się czuć szczęśliwi bo zmusili ją by urodziła.Czy samozadowolenie obrońców życia jest ważniejsze od zdrowia fizycznego (ciało 14-latki nie jest przygotowane w pełni na ciążę)i psychicznego 14-latki? Jaka przyszłość czeka ją i jej dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin A co do tego mają przepisy? 12.06.08, 18:56 Zgodnie z prawem jeśli ciąża jest wynikiem czynu zabronionego i matka chce przerwać ciążę (w przypadku nieletnich również opiekun prawny wyrazi zgodę) można przeprowadzić aborcję. Co ty chcesz żeby zgodnie z prawem wszystkie ciąże będące wynikiem czynu zabronionego były przerywane? K..wa przecież matka też ma chyba coś do powiedzenia w tej sprawie. A z tego co słyszymy jest najprawdopodobniej niezdecydowana! A naciski z pewnością są i z jednej i z drugiej strony. nie wspominając już o kłamstwach wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: A co do tego mają przepisy? 12.06.08, 20:26 alcabin napisał: > > Co ty chcesz żeby zgodnie z prawem wszystkie ciąże będące wynikiem czynu > zabronionego były przerywane? W cywilizowanych krajach zgwałconej kobiecie OBLIGATORYJNIE podaje się środki wczesnoporonne i jeśli lekarz tego zaniedba, to jest pociągany do odpowiedzialności karnej i cywilnej. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: A co do tego mają przepisy? 12.06.08, 20:43 Masz chyba na mysli CYWILIZACJE SMIERCI wdakra napisała: > alcabin napisał: > > > > > > Co ty chcesz żeby zgodnie z prawem wszystkie ciąże będące wynikiem czynu > > zabronionego były przerywane? > > W cywilizowanych krajach zgwałconej kobiecie OBLIGATORYJNIE podaje się środki > wczesnoporonne i jeśli lekarz tego zaniedba, to jest pociągany do > odpowiedzialności karnej i cywilnej. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: A co do tego mają przepisy? 12.06.08, 21:00 1) No i po co mówisz o gwałcie skoro tutaj najprawdopodobniej gwałtu nie było. 2) Gdyby mi ktoś chciał coś podać wbrew mojej zgody musiałby sie liczyć z tym, że prędzej czy później dostałby kose. I w d*pie mam czy kraj jest cywilizowany czy nie. Ja mam największe prawo do decydowania o mojej osobie i jeśli ktoś to prawo naruszy musi się liczyć z tym, że i ja mogę naruszyć jego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: A co do tego mają przepisy? 13.06.08, 00:55 alcabin napisał: > 1) No i po co mówisz o gwałcie skoro tutaj najprawdopodobniej gwałtu nie było. Dziewczyna twierdzi, ze gwałt był. Zaprzeczaja temu osoby trzecie, których przy tym nie było. > 2) Gdyby mi ktoś chciał coś podać wbrew mojej zgody musiałby sie liczyć z tym, > że prędzej czy później dostałby kose. I w d*pie mam czy kraj jest cywilizowany > czy nie. Pewnie wtedy musiałbyś pewnie podpisać oświadczenie, że na własną odpowiedzialność odmawiasz poddania sie obowiązującej procedurze. Obligatoryjność nie jest podyktowana chęcią narzucania komuś czegokolwiek, tylko faktem, że po gwałcie kobieta jest w szoku, który może trwać wiele miesięcy i świadomość, że ciąża z gwałtu byłaby przeszkoda w jej leczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: A co do tego mają przepisy? 13.06.08, 01:11 Dziewczyna raz twierdziła, że nie było gwałtu, potem że był gwałt. Tu też sytuacja jest zagmatwana bo: jeśli nie było gwałtu, to może 1) powiedzieć ze gwałtu nie było i wtedy pytanie dlaczego twierdziła że to jednak był gwałt (zapewne za namową kogoś, kto uznał to za pomocne - np. matka która uważała ze jeśli był gwałt to będzie można przeprowadzić aborcję) 2) powiedzieć, że gwałt jednak był i tym samym narobić problemy chłopakowi. Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: A co do tego mają przepisy? 13.06.08, 03:58 Gdzie wyczytałeś, że dziewczyna powiedziała, że nie było gwałtu? Ja takiej informacji nigdzie nie spotkałam. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: A co do tego mają przepisy? 13.06.08, 04:58 Bo to ja pamiętam. Tyle tych tekstów jest w samej wybiórczej a przecież są też inne gazety. Tak czy inaczej, jeśli teraz wycofa się z tego, ze doszło do gwałtu to pogrąży matkę. Przecież jeżeli gwałtu nie było, to skłamała najprawdopodobniej po to, aby doszło do aborcji. Najprawdopodobniej też nie wymyśliła tego sama ale za namową. I tutaj obciąża matkę. Myślisz, że zrobi coś takiego? (oczywiście wszystko się dzieje przy założeniu, że gwałtu nie było. Jeśli doszło rzeczywiście do gwałtu to nie skłamała i nie ma najmniejszego sensu by mówiła, że gwałtu nie było) (Żeby nie było, że nie dopuszczam możliwości, iż do gwałtu doszło. Nie wiem jak było, wiem tylko tyle, ze najrozsądniejsze z punktu widzenia dziewczyny byłoby twierdzenie, ze do gwałtu doszło niezależnie od tego czy jest to prawdą czy nie. No chyba, ze jest ona na tyle mocno emocjonalnie związana z tym chłopakiem, ze będzie wolała pogrążyć matkę niż doprowadzić do tego, by chłopak poniósł karę. Jednym słowem nie mam pojęcia jak było ale jeśli gwałtu nie było, to dziewczyna ma naprawdę poważny dylemat z którego każde wyjście będzie złe.) Tak samo nie wiem czemu raz mówi, ze chce dziecko a raz, że chce aborcji. Może nie chce ale ulega naciskom. A może chce ale ulega naciskom. Może sama nie wie. A może stara się w ten sposób sama siebie usprawiedliwić (ja nie chcę aborcji ale przecież muszę). Możliwości jest naprawdę wiele. Na podstawie tak niespójnych informacji osądzanie jaka jest prawda jest po prostu bezsensowne. Ja nie wiem jak było. Ty wiesz? Nie wiem też co by kiedyś było lepsze dla dziewczyny. Pojęcia nie mam jak aborcja wpłynie na jej psychikę. Czy nie będzie miała przez resztę życia wyrzutów sumienia, że zabiła swoje dziecko. Jednak po tej całej wrzawie medialnej wokół jej osoby, wydaje mi się, że lepiej byłoby dla niej gdyby jednak urodziła. I skoro już wyborcza ze swoimi brudnymi butami wlazła jej w życie robiąc z niej atrakcję to może chociaż ta "popularność" pomoże jej zdobyć środki na utrzymanie dziecka. (To moje prywatne zdanie i nie zamierzam sie z nikim spierać bo sam nie jestem pewny, czy mam rację. To nie dodawanie gdzie 2+2=4. Jest tyle za i przeciw, że nie wierzę abyś i ty była pewna swojej "rady" w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: A co do tego mają przepisy? 13.06.08, 05:06 A tak jeszcze poruszając inny temat. Jeśli dziecko jednak urodziłoby się, to już od początku będzie miało przesrane. - niechciane dziecko - twojej śmierci domaga się pół Polski - dziecko z gwałtu Jeszcze tylko tutaj brakuje tego, że twój ojciec jest gejem i chyba więcej obelg nie potrzeba. Wyborcza to zwykłe pasożyty żerujące na cudzym nieszczęściu. Załatwiaja swoje interesy kosztem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: A co do tego mają przepisy? 13.06.08, 05:09 A i żeby nie było, że trzymam jedna stronę. Podanie do publicznej wiadomości danych dziewczyny to istna perfidia. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: A co do tego mają przepisy? 13.06.08, 11:14 Wdakra, ty chyba w Gazecie Wyborczej pracujesz, ze o tej porze jeszcze nie spisz ... Rzeczpospolita opublikowala komentarz prokuratory w Lublinie ws. rzekomego gwaltu. Bylo to zdementowanie tej 'rewelacji' z Gazety Wyborczej. Wyborcza lze jak pies i manipuluje zyciem nastolatki, by swej ideologii uczynic zadosc. wdakra napisała: > Gdzie wyczytałeś, że dziewczyna powiedziała, że nie było gwałtu? Ja takiej > informacji nigdzie nie spotkałam. > > Odpowiedz Link Zgłoś
suga3 Re: A co do tego mają przepisy? 13.06.08, 01:39 smiac mi sie z Was chce, katole - myslicie ze macie monopol na prawde, Pana Boga i cala reszte??? tak sie sklada ze powyzsze myslenie to nic innego jak smiertelny grzech PYCHY... co daje ustawa antyaborcyjna? NIC!!! 150 tys. nielegalnych aborcji rocznie w Katotalibanie o tym swiadczy... co wy myslicie, ze nie mozna pojechac na skrobanke do Czech, Niemiec, Anglii albo po prostu zabecelowac doktorkowi??? jak mialem 17 lat to moglem to zalatwic o kazdej porze dnia i nocy... OK, jezeli jest to niezgodne z WASZYM sumieniem, to po prostu tego NIE ROBCIE, a kazdemu innemu zostawcie wlasny ROZUM i WOLNA WOLE... mowi cos o tym katechizm, ze Pan B. dal to kazdemu... Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow57 Re: Gdzie był Miller? 12.06.08, 19:09 walter62 napisał: > Gdzie był Miller i cała ta banda gdyż mieli w Sejmie wystarczającą > przewagę by takie przepisy nie doprowadzały do podobnych tragedii? > Co oni w tym czasie wmawiali społeczeństwu? Że nie ma powodu naruszać > osiągnięty w tej sprawie konsensus. > Zwykła łajza i polityczny karierowicz. dokładnie! qwa czerwona załgana , pieprzony hipokrycki lizodupiec kuriewny ,ssał stułe glempowi i lizał po jajkach flaszke głodzia a teraz wielki obronca prawa kobiet do aborcji...sqwiały dziad. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Gdzie był Miller? 12.06.08, 19:39 walter62 napisał: > Gdzie był Miller i cała ta banda gdyż mieli w Sejmie wystarczającą > przewagę by takie przepisy nie doprowadzały do podobnych tragedii? > Co oni w tym czasie wmawiali społeczeństwu? Że nie ma powodu naruszać > osiągnięty w tej sprawie konsensus. Tak naprawdę, bali się, że prawica posiadająca poparcie Kościoła nie pozwoli na wejście do Unii Europejskiej. Chyba to jednak było rozsądne - teraz mamy otwarte granice i przynajmniej jak ktoś chce, to może przerwać ciążę za granicą. Jak by Polska wyglądała z dozwoloną aborcją, ale poza Unią Europejską? Nie najlepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: Gdzie był Miller? 12.06.08, 19:43 anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > Tak naprawdę, bali się, że prawica posiadająca poparcie Kościoła nie pozwoli na > wejście do Unii Europejskiej. Chyba to jednak było rozsądne - teraz mamy otwarte > granice i przynajmniej jak ktoś chce, to może przerwać ciążę za granicą. Jak by > Polska wyglądała z dozwoloną aborcją, ale poza Unią Europejską? Nie najlepiej.. Dzięki za jedyną rozsądną próbę odpowiedzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ml_500 Miller: Możemy pomóc dziewczynce w przerwaniu c... 12.06.08, 18:07 nie wiem juz co gorsze byc nazista czy komunista? komuinizm wymordowal wiecej ludzi niz nazizm a leszek miller jest taki dumny ze swego zyciorysu. na jego miejscu bym sie zamknał w Zyrardowie ----------------------------------------------- a tej dziewczynie to najpotrzebniejszy jest spokoj i od obroncow zycia i od skrobakow Odpowiedz Link Zgłoś
misiogoqo trudno Millerowi nie przyznać racji 12.06.08, 18:16 Miller - nareszcie robisz coś porządnego Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Pomóżmy tow. Millerowi 12.06.08, 18:28 Kupmy mu bilet do Holandii. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Jesteś tolerancyjny, jak moher od ojca boksera nt 12.06.08, 18:51 Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: Jesteś tolerancyjny, jak moher od ojca bokser 12.06.08, 18:53 Tolerancyny dla kogo?Dla czarnej mafii z kruchty? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot ten drań 12.06.08, 18:17 podżega do popełnienia ptrzestepstwa. Gdzie jest prokurator?! Odpowiedz Link Zgłoś
neuraxus Re: mocher ci sie przekrzywił 12.06.08, 20:16 Swoje dzieci tak wychowujesz(będziesz wychowywał)? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot to chore 12.06.08, 18:19 pzrekonywanie do urodzenia dziecka to czyn zabroniony ????!!!! Z głupotą sami bogowie walczą nadaremno. -------------------------------------------------------------------------------- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbest vergebens. (niem.) Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: to chore 12.06.08, 20:30 tomekjot napisał: > pzrekonywanie do urodzenia dziecka to czyn zabroniony ????!!!! > Z głupotą sami bogowie walczą nadaremno. > Takie przekonywanie, z jakim mamy do czynienia w tym przypadku jest sprzeczne z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Miller Możemy pomóc dziewczynce w przerwaniu ciąży 12.06.08, 18:24 Miller ale kto cię prosi? Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: Pałuj się frajerze nt już wiem 12.06.08, 18:54 skąd klikasz ty czarna brunatna kościelna swinio! Odpowiedz Link Zgłoś
adset Możemy pomóc dziewczynce... 12.06.08, 18:36 dając ks. Podstawce materiały do przemyślenia. Oto jak można się skotaktować z naczelnym kooordynatorem kościelnej nagonki: tel. 0 501 551224 e-mail: k.podstawka@kuria.lublin.pl Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush A od czego była Centrala Rzeszy do Walki z Aborcją 12.06.08, 18:40 polak_kr napisała: > STOP lewakom i innym ścierwom. > > Dla których pederasta, aborcja i eutanazja to bóg. do okropnej prymitywnej osoby: A od czego była Centrala Rzeszy do Walki z Aborcją (Reichszentrale zur Bekämpfung der Homosexualität und Abtreibung) założona z dektretu Himmlera w 1936 roku ? no od czego ?! Brunatna Komuna III Rzesza = dzisiejsza "wolna" Polska Odpowiedz Link Zgłoś
cecora oto historia prawdziwa? 12.06.08, 18:45 "Agacie nie odmówiono aborcji, odmówiła jej sobie sama wycofując zgodę na zabieg. Agata nie została zgwałcona, a o tym, że ojcem jest jej rówieśnik wiedziała jej matka, a od niej nauczyciele, także policja i prokuratura, czyli chyba każdy kto się ze sprawą Agaty zetknął i chciał wiedzieć. Nowicka i Pochrzęst najwyraźniej nie chciały. Agata nie jest zdecydowana na aborcję, policja w Lublinie wie od nauczyciela Agaty, że dziewczynka chciała urodzić, sama Agata wycofała zgodę na aborcję w rozmowie z ordynatorem. Dlaczego tych informacji nie przeczytaliśmy w sobotę? Widać Pochrzęst uznała ją za nieistotną, skupiając się na spisywaniu (lub wysysaniu z palca) anonimowych zeznań o tym jakie to rzekomo piekło urządził Agacie ksiądz. Ksiądz raczej nie prześladował Agaty, tylko ją wspierał skoro - jak pisze dzisiaj Pochrzęst - Agata była z nim w stałym kontakcie telefonicznym nawet w szpitalu. Gdyby faktycznie ksiądz robił jej "piekło" i "zaszczuwał" to nie dzwoniłaby do niego i/lub nie odbierała jego telefonów. Kto zatem urządził Agacie piekło? Się okaże. W sobotę mieliśmy zgwałconą czternastolatkę, która chce aborcji ale ją mohery zaszczuwają. Dzisiaj mamy czternastolatkę w ciąży z rówieśnikiem, która mówi nauczycielowi, że chce urodzić a w szpitalu wycofuje zgodę na aborcję. Miało być zmuszanie do urodzenia dziecka, jest - być może - zmuszanie do aborcji. Trochę zmienia postać rzeczy, prawda? Choć pewnie nie dla Nowickiej, Pochrzęst, Napieralskiego, Millera i im podobnych, którzy na dramacie Agaty chcą zbić polityczny kapitał. " z blogu: www.kataryna.salon24.pl/78394,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
nowakowskaalbina Re: oto historia prawdziwa? 12.06.08, 18:52 Jestem nauczycielką i matką dorosłych już córek i wiem jakie pojęcie ma 14 latka o wychowaniu dzieci.U mnie w szkole tez jedna ma dziecko i wychowuje je babcia a smarkata szlaj się dalej.Była decyzja prokuratury i decyzja matki opiekunki smarkatej dlaczego sie ich nie szanuje bo najważniejsza jest zygota.Potem można to dziccko zostawić głodne zakatować na śmierć to już Was nie interesuje .Doprawdy bardzo wybiórczo traktujecie problem życia Bo tak wygodniej być dobrym na pokaz, Odpowiedz Link Zgłoś
nowakowskaalbina Re: oto historia prawdziwa? 12.06.08, 19:00 Twoje zrodło informacji jest jak Trybuna Ludu w czasach komunizmu po samych tytułach można się domyślić że prawdy nie napiszą ,Abyś się kiedyś nie przejechała na takich wiadomościach. Odpowiedz Link Zgłoś
nick1111 Re: oto historia prawdziwa? 12.06.08, 19:04 Być może Agata skłamała. O tym, czy był to gwałt, pewnie nigdy się nie dowiemy. Faktem jest, że zgłosiła się do szpitala z prawnie przyznanym zezwoleniem na aborcję, a lekarz-katoesbek zachował się niezgodnie z prawem, nie kierując jej do innego szpitala, łamiąc tajemnicę lekarską i sprowadzając na salę swoich kumpli z kościelnej mafii. Prolajferom nie chodziło wcale o to, że nie było gwałtu. Oni otwarcie domagają się całkowitego zakazu aborcji. Jeśli następną ofiarą będzie 14-latka zgwałcona przez zboczeńca w parku, zrobią to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Miller: Możemy pomóc dziewczynce w przerwaniu c.. 12.06.08, 18:47 wy wszystkie ..e piranie, dajcie qr@wa dziecku spokój!! Odpowiedz Link Zgłoś
nick1111 Re: To naziści bronili życia? 12.06.08, 18:52 polak_kr napisała: > STOP lewakom i innym ścierwom. > > Dla których pederasta, aborcja i eutanazja to bóg. kr, to skrót od "kretyna"? Wczoraj dyskutowałem tu z kimś o lewakach, Hitlerze i aborcji, i doszliśmy do wspólnego wniosku, że największym obrońcą życia nienarodzonego w ostatnim stuleciu był jednak lewak, niejaki Nicolae Ceausescu. Nałożył on na obywatelki swojego kraju obowiązek badań na okolicznść ciąży co 3 miesiące. Skutki w postaci porzuconych dzieci umierających z głodu w rumuńskich sierocińcach były widoczne jeszcze przez wiele lat. Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Tak czy siak, przegrane życie 12.06.08, 18:58 Czy urodzi i odda do adopcji, czy usunie, czy urodzi i będzie wychowywać to ma już przegrane życie. Panna z dzieckiem. Co za niesprawiedliwość, koleżanki będą się bawić, a ona będzie zmieniać pieluchy :/ a jak usunie, to na zawsze pozostanie piętno. To samo jak odda do adopcji. To sie będzie bać że dziecko ją odnajdzie i będzie mieć pretensje. Najlepiej by było dla niej jakby poroniła i tego jej życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.k72 ohydny, bolszewicki staruch wyczuł krew 12.06.08, 19:00 po trupie maleństwa chce wrócić na piedestał Odpowiedz Link Zgłoś
dmalin Re: ohydny, bolszewicki staruch wyczuł krew 12.06.08, 19:53 Misiek, zmien lekarza, bo twoj cie oszukuje mowiac ci ze jestes normalny. A gdybys to ty byl na jej miejscu, tez bys tak myslal? Odpowiedz Link Zgłoś
marek.k72 oby to dziecko kiedyś spojrzało Millerowi w twarz 12.06.08, 20:02 i mu przebaczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow57 Re: oby to dziecko kiedyś spojrzało Millerowi w t 12.06.08, 20:05 marek.k72 napisał: > i mu przebaczyło. Psychiatra piętro wyżej. Następny! Odpowiedz Link Zgłoś
marek.k72 zostaw w spokoju diagnozowanie cudzych chorób 12.06.08, 20:14 jesli nie jestęś lekarzem. Nigdy nie wiesz co Ci się w życiu przytrafi. Jeszcze możesz błagać Boga na kolanach i z płaczem... Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow57 Re: zostaw w spokoju diagnozowanie cudzych chorób 12.06.08, 20:33 marek.k72 napisał: Nigdy nie wiesz co Ci się w życiu > przytrafi. Jeszcze możesz błagać Boga na kolanach i z płaczem... Byłem już w piekle, bardzo fajnie było i gorąco polecam. Ale ty tam nie trafisz, bo wszystkie psy idą do nieba... Odpowiedz Link Zgłoś
marek.k72 jak ktoś uwaza człowieka za psa to się nie dziwię 12.06.08, 20:43 ...że chce wolności aborcji. Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow57 Re: jak ktoś uwaza człowieka za psa to się nie dz 12.06.08, 20:48 marek.k72 napisał: > ...że chce wolności aborcji. w twoim przypadku powinienes to potraktowac jako komplement ...swinio xianska. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.k72 nie będę Cię wyzywał, bo może ktoś Cię skrzywdził 12.06.08, 20:52 i dlatego tak reagujesz. Ale może Ci to daje ulgę? Ciśnienie Ci spadnie jak sobie anonimowo powyzywasz? Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow57 Re: nie będę Cię wyzywał, bo może ktoś Cię skrzyw 12.06.08, 20:54 marek.k72 napisał: > i dlatego tak reagujesz. Ale może Ci to daje ulgę? Ciśnienie Ci > spadnie jak sobie anonimowo powyzywasz? moja propozycja: wpisz w wyszukiwarke: google.pl potem: psychiatra i ______________(nazwa swojego miasta) następnie postępuj wg instrukcji na stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.k72 bluzganie to nie jest norma! sa inne fora niż GW! 12.06.08, 21:00 wejdź na inne strony! Może Ci się coś rozjaśni Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow57 Re: bluzganie to nie jest norma! sa inne fora niż 12.06.08, 21:04 marek.k72 napisał: > wejdź na inne strony! Może Ci się coś rozjaśni Przykro mi. Nie mogę. Szatan mnie ubezwłasnowolnił....rotfllllll ja ciebie tez zapraszam na inne strony...tu sie zdecydowanie za bardzo pobłaza katolstwu i xianskiemu oszołomstwu. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.k72 pocieszające, że masz tę świadomość! Módl się! 12.06.08, 21:06 a jeszcze może być dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow57 Re: pocieszające, że masz tę świadomość! Módl się 12.06.08, 21:12 marek.k72 napisał: > a jeszcze może być dobrze! leze kołami do góry i wyje ze smiechu...wybacz ale dalsza dyskusja z pariasem intelektualnym jakim jestes jest dla mnie ewidentna strata czasu. Ide po alpage bo zaraz mecz. Dziekuje ci za pozdrowienia z siódmego kręgu głupoty i zabobonu. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: pocieszające, że masz tę świadomość! Módl się 12.06.08, 21:24 Opanuj się troszkę, bo ci żyłka pęknie. To w jaki sposób prowadzisz rozmowę świadczy o tobie. No chyba, ze starasz się reprezentować proletariat i stąd ten język. Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow57 Re: pocieszające, że masz tę świadomość! Módl się 12.06.08, 22:47 alcabin napisał: > No chyba, ze starasz się reprezentować proletariat i stąd ten język. mozesz mi possac pałe xianska ku...jeb sie ch..u na \ryj po jestem wqwiony euro i moge byuc nieprzyjemny czarna swinio do zaszlachtowania.... Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: pocieszające, że masz tę świadomość! Módl się 12.06.08, 22:55 Nie jesteś nieprzyjemny. Jesteś troszeczkę drażniący. I jeśli oczekujesz podobnej deklaracji z mojej strony to się nie doczekasz. Jestem tolerancyjny ale nie pozwolę Ci ssać mojej pały. Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow57 Re: pocieszające, że masz tę świadomość! Módl się 12.06.08, 23:00 alcabin napisał: > I jeśli oczekujesz podobnej deklaracji z mojej strony to się nie doczekasz. > Jestem tolerancyjny ale nie pozwolę Ci ssać mojej pały. ty masz pałe? myslałem ze katole maja zestaw inseminacyjny "maryja2.0" słuzacy li tylko prokreacji w imie oćca syna i dupy swietej??? czyzbym był w mylnym błedzie??? eh człowiek sie qwa all tajm uczy i gupi zdycha. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: pocieszające, że masz tę świadomość! Módl się 12.06.08, 23:06 A czemu uważasz, że jestem katolikiem? Bo nie chce Ci dać possać? Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow57 Re: pocieszające, że masz tę świadomość! Módl się 12.06.08, 23:10 alcabin napisał: > A czemu uważasz, że jestem katolikiem? > Bo nie chce Ci dać possać? a chcesz possac lufe glocka ch..u????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: pocieszające, że masz tę świadomość! Módl się 12.06.08, 23:14 Chcesz mnie przestraszyć czy po prostu masz problemy ze wzwodem i starasz się poczuć siłę? Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow57 Re: pocieszające, że masz tę świadomość! Módl się 12.06.08, 23:32 alcabin napisał: > Chcesz mnie przestraszyć czy po prostu masz problemy ze wzwodem i starasz się > poczuć siłę? problemow ze wzwodem nie mam dzieki refundacji Viagry emerytom.Od straszenia jest moja ekipa windykacyjna. Ale zaciekawiłes mnie i zajme sie ustaleniem twojej tozsamosci co nie jest az takie trudne.... BTW...jeśli będziesz chciał zarobić na życie talentem literackim, umrzesz z głodu. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: pocieszające, że masz tę świadomość! Módl się 12.06.08, 23:34 szukaj, szukaj i strasz, strasz. Prędzej ja Cię znajdę. I pamiętaj ja nie straszę tylko informuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow57 Re: pocieszające, że masz tę świadomość! Módl się 13.06.08, 00:04 alcabin napisał: > szukaj, szukaj i strasz, strasz. Prędzej ja Cię znajdę. I pamiętaj ja nie > straszę tylko informuję. alez zabciu chcesz sesji sado z toba jako scierwem xianskim do utylizacji w bacutilu , nie ma sprawy chcesz mnie znalezc? all tajm jako admin. pewnej strony wielce axianskiej...poszukaj i pomysl... aha..umiesz podawac łape i przynosic gazete w zebach? a teraz przerwa na reklame.................... BUM :Satanistyczna przychodnia zdrowia "Bafo-Med". Zapisy we wtorki i czwartki 9-13. Gwarantujemy wylecznie z wszelkich trosk życia doczesnego... bezboleśnie, szybko, tanio, rodzinne zniżki i bilety grupowe Odpowiedz Link Zgłoś
viornisko Miler ty czerwona kreaturo 12.06.08, 19:04 Twoja postawa jest równa esbeckiej propagandzie. Kanalio, kończ już i wstydu sobie oszczędź. Tylko wredna świnia o betonowej perelowskiej przeszłości może gadać równie chamsko! Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow57 [...] 12.06.08, 19:05 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
macrac1068 Re: Miller: Możemy pomóc dziewczynce w przerwaniu 12.06.08, 19:15 ochłoń trochę , weź słownik jęz,polskiego i zostaw proszę te bluzgi pod budką z piwem.Masz rację,ale nie zniżaj się do jednego z epitetów,których używasz,ok? Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow57 Re: Miller: Możemy pomóc dziewczynce w przerwaniu 12.06.08, 19:23 macrac1068 napisał: > ochłoń trochę , weź słownik jęz,polskiego i zostaw proszę te bluzgi pod budką z > piwem.Masz rację,ale nie zniżaj się do jednego z epitetów,których używasz,ok? sorry ale krew mnie zalewa na te załganą hipokrycka mende millera. ten koles nie wie kiedy odejsc i skonczyc. Mieli mozliwosc barany przeprowadzic przez lata rządów Kwasniewskiego demontaz ustawy antyaborcyjnej? mieli, mogli wypowiedzic konkordat? mogli a co zrobili? one big shit!!!! nie zapomne kwaskowej w vatykanie...wygladała jak wdowa po mafiosie sycylijskim (spowita szczelnie w czernie) I LIZAłA TE MUMIE PO łAPKACH ,zenada po maxie. Jakos sobie nie przypominam by czyniła takie akcje Margaret Thatcher. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Miller: Możemy pomóc dziewczynce w przerwaniu 12.06.08, 19:33 No trochę rynsztokowy jezyk, ale niestety masz rację - Kwasniewska mogła bardzo duzo zrobić dla tej sprawy, ale zamaist tego wolała rznąc Matkę Boska, jak sobie przypomnę jej omdlewający głosik z tych czasów to mi sie odechciewa...Cała te pesudo lewica jak nikt pozwoliła zameinic Polske w Klechistan...Kto to do choelery wymyslił od I klasy piodstaowki do III klasyu liceum po 2 godz. religii tygodniowo, a tyle samo fizyki czy chemii - tyle tylko, z e pózneij sie zaczyan i wczesniej kończy... Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow57 Re: Miller: Możemy pomóc dziewczynce w przerwaniu 12.06.08, 23:09 ketjow57 napisał: > macrac1068 napisał: > > > ochłoń trochę , weź słownik jęz,polskiego i zostaw proszę te bluzgi pod b > udką z > > piwem. qwa podaj mi adres najblizszej budki z piwem ,bo Orle Gniazda nam szmaciarze polikwidowali...a "pod rure" mam za daleko z Mokotowa. Ale nie puby i ogrodki piwne -prawdziwy degenerat nie wejdzie do czegos takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
tees1 pomoga zabic - cala lewica 12.06.08, 19:21 Ich stala spiewka - bedzie szczescie, gdy tylko sie zabije przeszkadzajacych. Edukacja "skad sie biora dzieci" by sie zajeli, a nie zabijaniem potomstwa. Ale czego oczekiwac, to umyslowosc jak z kawalu "myjemy to dziecko, czy robimy nowe?". Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Niech lewicowcy jadą do córki pani Tysiąc 12.06.08, 19:26 Z prośbą o wybaczenie, że nie udało im się jej zabić. Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow57 Re: Niech lewicowcy jadą do córki pani Tysiąc 12.06.08, 19:27 douglasmclloyd napisał: > Z prośbą o wybaczenie, że nie udało im się jej zabić. pozdrowienia od wujka staszka masz xianska wywłoko. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Miller: Możemy pomóc dziewczynce w przerwaniu c... 12.06.08, 19:34 akurat w czasie okupacji hitlerowskiej każda Polka mogła usunąć za darmo ciążę bez żadnych problemów a księża siedzieli w więzieniach np. na zamku w Lublinie Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Miller: Możemy pomóc dziewczynce w przerwaniu 12.06.08, 19:45 Coś ci powiem moj drogi. W laatch 40 stych własciwia kazda kobieta miała za soba co najmneij jedną aborcję . A wiezsz dlaczego? A dlatego, ze opócz w trakcie wojny niedostepnych prezerwtyw nie było zadnej innej formy antykoncepcji, zadnej. Poczytaj pamietniki Beckowej - 6 skrobanek. W ogóle warto czytać pamietniki kobiet miedzywojnia - keidy przypominam - za aborcję wsadzano . I owszem ale tylko biedne... Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Oddajmy głos Monice Olejnik 12.06.08, 19:45 Kto chce niech czyta: www.dziennik.pl/wydarzenia/article190054/To_gwalt_na_etyce_dziennikarskiej.html Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow57 Re: Oddajmy głos Monice Olejnik 12.06.08, 20:02 douglasmclloyd napisał: > Kto chce niech czyta: > koles...ja juz wczoraj pisałem zeby wreszcie zapadła cisza nad ta sprawa! i zeby sie od tematu odpałowali i pro i anty ,i czerwoni i czarni i z prawa i z lewa.Jak widac bez skutku. Jak pisał Stanisław Jerzy Lec : niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Oddajmy głos Monice Olejnik 12.06.08, 20:17 ketjow57 napisał: > koles...ja juz wczoraj pisałem zeby wreszcie zapadła cisza Wczoraj pisałeś to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=80724592&a=80752199 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=80724592&a=80750757 Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk wyżej stawiają sobie racje religijne niż (.) prawo 12.06.08, 19:51 "Przerwanie ciąży w państwowej placówce ochrony zdrowia nie jest możliwe, bo lekarze z lubelskiego szpitala im. Jana Bożego wyżej stawiają sobie racje religijne niż obowiązujące prawo - uważa były premier." Dziwi przede wszystkim zdziwienie u polityka, ktory byl Premierem: w naszym kraju tak jest od tysiaclecia z malymi przerwami (jak na przyklad za czasow prl-u w ktorym wyzej stawiano sobie, w nieomal taki sam sposob, wzgledy (racje) ideologiczne niz obowiazujace prawo). Narzucone sila w PRL-u racje ideologiczne i potrzebe pozyskiwania do nich rodakow roznymi "wygodami", zastapiono w obecnej RP pilnowanymi przez uwsteczniona hierarchie kk "racjami religijnymi" sprowadzajacymi ludzkie wybory sumien, bo pzeciez taka jest indywidualna plaszczyzna wiary i religi, do niepotrzebnej "dekoracji". Zepchniete na margines wymiarze panstwowym i spolecznym prawo jest tym co przyczynilo sie do przeksztalcenia naszego Wymiaru Sprawiedliwosci w mafie: pomiedzy Leninem a Dekalogiem "prawnicy" wybrali "Ojca Chrzestnego". Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: wyżej stawiają sobie racje religijne niż (.) 12.06.08, 19:54 to Adolf Hitler jako pierwszy dał w 1939 Polkom prawo do przerwania ciąży . Drugi był Gomułka, trzeci chce być Napieralski. Co ciekawe to antysemici w Polsce liberalizowali ustawy antyaborcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: wyżej stawiają sobie racje religijne niż (.) 12.06.08, 20:27 Powtarza, przeczytaj pamietniki prominentnych Polek zycjących w dwudziestoleciu miedzywojennym - zon ministów, prezydentów itp . I poczyat ile z nich miało po kilka aborcji - w miedzywonennej, katolickiej Polsce, w ktorej za aborcje kobieta szła do więzienia. a potem mzoe Choromański zazdrosc i medycyna - nie na darmo motywem przewodnim jest tam rzekoma aborcja. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: wyżej stawiają sobie racje religijne niż (.) 12.06.08, 19:55 ale taka np. Irena Sendlerowa też wyżej stawiała racje etyczne niż obowiązujące prawo. W czasie gdy ratowała dzieci z getta jej czyn był prawnie zabroniony. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Wszelkie prowokacyjne porownania, a szczegolnie 12.06.08, 20:31 te bazujace na przywolywaniu stale tych samych ogranych i znaczonych "kart" wykluczaja jakikolwiek komentarz: wojna jest bestialstwem w ktorym obowiazuje "prawo", jesli jest w ogole jakies, to tylko te zwierzece tego silniejszego niezaleznie czy to jest IIWS, wojna w Iraku, w Libanie czy w Palestynie. Re: wyżej stawiają sobie racje religijne niż (.) Odpowiedz Link Zgłoś
face_on Miller - to jego WINA!! 12.06.08, 20:00 Miller - naczelny niszczyciel polskiej lewicy przypomniał sobie o kłamstwach wygadywanych na wiecach wyborczych? Widzę, że polska pseudolewica dalej traktuje wyborcę jak głupawego wieprza, którego pamięć sięga wstecz najdalej rok. Pluję na waszą hipokryzję, pseudolewaki. Stary komuszy beton i piskliwe, wystraszone żółtodzioby. Wątpię, aby naród chciał powrotu "pana od zera", za którego kadencji zostały pogrzebane nadzieje o rozdziale państwa od kościoła. Ta sytuacja to wina w dużej mierze Millera. Co się dalej stało z złożami bursztynu, które osobiście Miller przekazał kościołowi? Może za te pieniądze utrzymuje się pro-life? Odpowiedz Link Zgłoś