Dodaj do ulubionych

"Tekst wciska w fotel" - publicyści o artykule ...

17.06.08, 18:11
95% spoleczenstwa ma to gdzies, i tylko wy zapiekli fanatycy i
oszolomy sie zajmujecie nachodzeniem Walesy przez SB. Wstydzcie sie.

Przeciwnicy PiS tylko powinni sie cieszyc. Kazdy taki eksces to
kilka punktow mniej dla PiS.
Obserwuj wątek
    • przyjaciel.swiata fakty takie - wykiwano nas na cacy szantażując 17.06.08, 18:27
      osobę ,którą ceniliśmy jak Boga. Boli to bardzo bo Polska mogła być
      daleko w przodzie państw Europy.
      • mcov bredisz czlowieku 17.06.08, 18:47

• mysle-wiec-jestem1 udzial L. Walesy w rozgromieniu komunizmu 17.06.08, 19:17
          jest bezsprzeczny i nie podlega zadnej dyskusji. Czy i co kiedy L.
          Walesa kiedys podpisal, czy nie podpisal mnie nie interesuje.
          Za L. Walesa stoja jego dokonania w obaleniu systemu komunistycznego
          i nikt i nigdy Jemu tego nie zabierze.
          Kto za kilka lat bedzie pamietal osoby ktorzy pluciem na L. Walese
          chca zdobyc rozglos? Ja mam ich gdzies...
          • akurach1981 Re: udzial L. Walesy w rozgromieniu komunizmu 17.06.08, 20:14
            watpliwosci jednak pozostaja,
            oto krotki fragment z dzisiejszej Rzeczpospolitej

Część dokumentów zniknęła z archiwów po obaleniu rządu Jana Olszewskiego 4
            czerwca 1992 r. Tego także dotyczy praca Gontarczyka i Cenckiewicza. Wałęsa po
            raz pierwszy zażądał dostępu do zgromadzonych przez SB dokumentów na swój temat
            już parę dni po odwołaniu Olszewskiego, 6 lub 7 czerwca. Oglądał je w siedzibie
            kontrwywiadu UOP. W lipcu lub sierpniu tego samego roku teczkę dostarczono mu do
            Belwederu. Zwrócił ją we wrześniu – ale zdekompletowaną. Brakowało m.in.
            oryginału karty ewidencyjnej Lecha Wałęsy i licznych doniesień TW „Bolka”.
            Zaginione dokumenty według Wałęsy miały wrócić do UOP w oddzielnej kopercie – w
            której jednak, jak się potem okazało, ich nie było.

Historycy ustalili, że po raz kolejny Lech Wałęsa wypożyczył dotyczące go
            papiery SB we wrześniu 1993 r., parę dni po zwycięstwie SLD w wyborach – co
            poświadcza notatka Andrzeja Milczanowskiego. Badający tę sprawę trzy lata
            później – za zgodą następnego prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego – eseldowski
            szef MSW Zbigniew Siemiątkowski stwierdził, że do UOP nie wróciły m.in. „notatki
            i doniesienia agenturalne L. Wałęsy” i „pokwitowania L. Wałęsy na odbiór
            wynagrodzenia za działalność agenturalną”.
            • akurach1981 Re: udzial L. Walesy w rozgromieniu komunizmu 17.06.08, 20:17
              dodam jeszcze, ze prezydent Walesa wielokrotnie zaprzeczal, ze mial wglad w
              teczki TW Bolka (patrz wywiad z Agnieszka Kublik z 1997r),
              co w swietle tych dokumentow stawia go w bardzo niekorzystnym swietle i rodzi
              kolejne pytania

Uwaga: uprzedze jeden atak, ze tym razem mowi o nie UBeckich dokumnetach, tylko
              o powstalych w latach 90-ty

• akurach1981 Re: udzial L. Walesy w rozgromieniu komunizmu 17.06.08, 20:20
                link do audycji jest tutaj
                javascript:pop('serwisy.gazeta.pl/tokfm/4,63306,,,,5320158.html',820,487)

polecam ja przesluchac w calosci

• adela_30 Nic się nie stało, Boleczku nic się nie stało..... 17.06.08, 20:51
                  Nic się nie stało, Boleczku nic się nie stało.....

A Wałęsa znowu kręci, kłamie i zwodzi.
                  Kiedyś był wielki, a teraz jest taki malusi jak wtedy gdy podpisywał lojalkę i
                  donosił na kumpli.
                  • tw_wielgus Re: Nic się nie stało, Boleczku nic się nie stało 17.06.08, 21:02
                    Fajny paciorek...
                    Możesz go zadedykować ojcu reprymendoryście ciepłociągowi ziemnemu.
                    • adela_30 Re: Nic się nie stało, Boleczku nic się nie stało 17.06.08, 21:05
                      A ciemni wyznawcy Wałęsy klepią jak mantrę "rydzy, rydzy, rydzyk..." :)
                      To nie o rydzyku artykuł. To artykuł o największym oszuście i przekręciarzu w
                      historii Polski.
                      Współczuję Ci chłopie, że Twój ideał tonie.
                      • lewar121 Re: Nic się nie stało, Boleczku nic się nie stało 17.06.08, 21:07
                        Podobno za PO miało być inaczej. A tu znowu akta i rozliczenia. Przykro gdy
                        ludzie Tuska niszczą nasze autorytety. Wstyd panie Donaldzie!
                        • spark5719 Dobrze się czujesz? Chyba nie za bardzo. 17.06.08, 21:20
                          Coś totalnie pokręciłeś, to przecież lechujarkowi ludzie w IPN-ie
                          grzebią w teczkach Wałęsy. Co do tego ma Tusk, bo nie kumam?
                          • lewar121 PO znowu grzebie w papierach i jątrzy ! 17.06.08, 21:24
                            Tak, tak...a Chopin też była kobietą ?
                            Niestety Tusk i jego cała PO pokazują jak niewiele ich różni od PiS.
                            Poprzednicy przynajmniej robili coś dla gospodarki a obecni tylko jątrzą i
                            administrują bez wydawania jakichkolwiek decyzji żeby się ludziom nie narazić.
                            • enkkidu Re: PO znowu grzebie w papierach i jątrzy ! 17.06.08, 21:41
                              co ty to bredzisz człowieku? jaki tusk i rozliczenia? chyb ajuz całkiem z chjm
                              na łby sie pozamieniałeś, albo odstawiłeś lekarstwa. czy to nowa linia frontu
                              wytyczona przez kaczki?
                            • spark5719 Tak, Chopin była kobietą -to oczywista oczywistość 17.06.08, 21:42
                              W twoim świecie równoległym na pewno, coś masz nie tak z pamięcią
                              i/lub trzeźwym rozumowaniem. Wszystko wymieszałeś - może za dużo
                              czasu spędzasz w sieci?
                              Twierdzenie że lechujarki zrobiły coś dla gospodarki jest
                              przezabawne, śmieszniejsze niż ten pomysł z Chopinem. Na szczęście
                              te głąby zajęły się teczkami i "nie zdążyły" namieszać w gospodarce -
                              na całe szczęście.
                              A co do jątrzenia - tu lechujarki pozostają niedoścignionymi
                              mistrzami. Nikt jak oni nie potrafi skłócić i wku..ć nawet zwykle
                              pokojowo nastawionych ludzi.
                              • lewar121 PO jątrzy i kłóci ludzi zamiast rządzić :( 17.06.08, 21:47
                                Lepiej zobacz co PO robi z gospodarką:

Analitycy: produkcja przemysłowa wzrosła w maju o 6,5 proc.
                                ( biznes.onet.pl/0,1771243,wiadomosci.html )

• lewar121 Re: PO jątrzy i kłóci ludzi zamiast rządzić :( 17.06.08, 21:47
                                  Zajarzy ?
                                  ;)
                                  • almagus Re: tekst sterowany pałac nanosił zmiany 17.06.08, 22:06
                                    Medytacje w sPiSkownicy!

Debatę w sPiSkownicy, sPiSoligarchia ćwiczy.
                                    Już mają twoje dane, więc ty masz „przerypane”.
                                    „Mordo ty moja” powie, chcesz ty zachować zdrowie?
                                    Złóż lojalkę w IPeNie, to uzyskasz przyzwolenie,
                                    od nas, prokuratury, nikt nie ruszy twej skóry!
                                    Polegaj na mym słowie, sąsiad się nic nie dowie.
                                    W cztery oczy debata, ofiary oraz kata!
                                    Prawie i Sprawiedliwie, niech służą nam godziwie.
                                    Kierunek rozliczenia oraz chęć do dzielenia.
                                    Uzyskasz przyzwolenie, jeden warunek dzielenie.
                                    My partia urzędowa, twardzi jak noga stołowa.
                                    Zmieniamy paragrafy, byś nie popełnił gafy.
                                    Robimy takie reformy, że przepadł Expres Wieczorny!
                                    Majątek pozostał duży, więc oligarchii służy.
                                    Trybunał i sąd bezwolny, wtedy będę spokojny!
                                  • spark5719 Ty nic nie kapujesz z gospodarki, u ciebie nigdy 17.06.08, 22:14
                                    nic nie zajarzy.
                                    Jeśli doszukujesz się czyjejś "winy" w gospodarce, to powinieneś
                                    wiedzieć, że skutki jakichkolwiek decyzji gospodarczych są widoczne
                                    dopiero po około 1,5 do 2 lat od ich podjęcia - tego uczą na
                                    początku w szkołach, chyba że nie uważałeś na wykładach albo zbyt
                                    wcześnie zakończyłeś edukację. No, a powiedz mi - kto wtedy
                                    rządził, misiu pysiu? ;D;D;D;D;D;D;D;D
                                    • presentation1 Re: Ty nic nie kapujesz z gospodarki, u ciebie ni 17.06.08, 22:16
                                      A skutki niepodejmowania decyzji beda widoczne za ...maksimum 3 miesiace.
                                      • spark5719 A konkretnie co masz na myśli, forumowy ekspercie 17.06.08, 22:25
                                        od wszystkiego?
                                        Już nie zajmujesz się teczkami? ;P
                                        • presentation1 Re: A konkretnie co masz na myśli, forumowy ekspe 17.06.08, 22:28
                                          Co mam na mysli?
                                          Oto , mam na mysli polska gospodarke.Bez podjecia decyzji dzisiaj-za kilka miesiecy bedzie wielkie boom.Nie bede wchodzil w szczegoly,duzo o tym pisalem.Ja tez lubie spac.Mi narazie boom -nie grozi.
                                          • spark5719 Tak, idź spać, to ci dobrze zrobi. Lepiej niż 17.06.08, 23:12
                                            wypisywanie bzdur na forum. Konkretów nie masz, bo mieć nie możesz.
                                            A to 'wielkie boom' - czyżby jaśnie wielmożny pan prezydęt po
                                            wielotygodniowym zatwardzeniu przewiduje rozwolnienie? ;))))))
                                            • mlasskacz Pjerdolnieci i Schizoidy wiedzą lepiej. 17.06.08, 23:36
                                              .
                                          • spark5719 I jeszcze coś, niejako "z ostatniej chwili": 17.06.08, 23:19
                                            Oto pokłosie "spychologii stosowanej", skutecznie aplikowanej przez
                                            lechujarków:
                                            gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,5323100,Ukrainska_superstocznia_w_Trojmiescie.html
                                            Zamiast rozwiązywać problemy, lepiej było zostawiać je "na potem"
                                            (czytaj: dla kolejnej ekipy). I tyle w kwestii aktywności
                                            gospodarczej pisuarów ;P
                                            • adela_30 Tylko czemu PO nic nie robi ????????????????? 17.06.08, 23:22
                                              Taki jesteś mądry to może wytłumaczysz czemu PO i premier Donald nic nie robią
                                              tylko trwają w marazmie ??? Wstyd jak Donek!
                                              • spark5719 Adelciu, to nie na twoją biedną główkę. Idź spać 17.06.08, 23:29
                                                dziecinko, bo się zmoczysz w nocy i będą dręczyć cię nocne
                                                koszmary ;P
                                                • adela_30 Re: Adelciu, to nie na twoją biedną główkę. Idź s 17.06.08, 23:50
                                                  Już się ślinisz zboczeńcu z PO ?
                                • pakulec Pis jątrzył i kłócił ludzi zamiast rządzić :( 17.06.08, 21:49
                                  Po przynajmniej coś robi a co zrobił Pis?
                                  • lewar121 Re: Pis jątrzył i kłócił ludzi zamiast rządzić :( 17.06.08, 21:55
                                    pakulec napisał:
                                    > PO przynajmniej coś robi....

Tak, leniuchuje :>
                                    Tylko teraz się zastanawiam czy leniuchowanie to jest robienie czegoś czy wręcz
                                    przeciwnie :))
                                    • pakulec mylisz rząd z prezydentem 17.06.08, 21:58
                                      Leniu Kaczyński leniuchuje
                                      • lewar121 Re: mylisz rząd z prezydentem 17.06.08, 21:59
                                        Ten ziewający rudzielec w alejach ujazdowskich to prezydent ?
                                        • pakulec Boszzzz ty nawet nie znasz swojego prezydenta? 17.06.08, 22:02
                                          miło czytać że Pis ma takich tępych obrońców
                                          • lewar121 Re: Boszzzz ty nawet nie znasz swojego rudzielca 17.06.08, 22:03
                                            > miło czytać że PO ma tak inteligentnych wyborców :>
                                            • pakulec zaimponowałem ci to miłe ;-) 17.06.08, 22:04

• lewar121 Re: zaimponowałem ci to miłe ;-) 17.06.08, 22:06
                                                Tak niewiele potrzeba do szczęścia wyborcy PO.
                                                Wystarczy, że komuś zaimponuje. Wystarczy, że będzie podziwiany.
                                                Doda i Mandaryna też są podziwiane :>
                                                • pakulec Re: zaimponowałem ci to miłe ;-) 17.06.08, 22:09
                                                  Doda i Mandaryna tez ci imponuje? cóz kwestia gustu
                                                  ale że nie imponuje ci taki Kaczyński czy tez Lipiec to mnie nieco
                                                  dziwi
                                                • tw_wielgus Re: zaimponowałem ci to miłe ;-) 17.06.08, 22:10
                                                  Mają podobny talent do śpiewania jak Jarosław, a mimo to mają więcej zwolenników...
                                                  • pakulec Re: zaimponowałem ci to miłe ;-) 17.06.08, 22:13
                                                    Jarek podobno bierze lekcje śpiewu od Mandaryny - chce odśpiewać
                                                    hymn na MUNDIALU
                                                  • tw_wielgus Re: zaimponowałem ci to miłe ;-) 17.06.08, 22:15
                                                    :DDD
                                                    Górniak byłaby też niezłą nauczycielką.
                                                  • pakulec Re: zaimponowałem ci to miłe ;-) 17.06.08, 22:18
                                                    Górniak - rzeczywiście! nawet by mógl się na nia ucharakteryzować i
                                                    przyjąc ksywke Gó..ak
                                                  • pakulec Re: zaimponowałem ci to miłe ;-) 17.06.08, 22:20
                                                    wycieło mi 2 litreki ze srodka "wn"
                                                  • tw_wielgus Re: zaimponowałem ci to miłe ;-) 17.06.08, 22:21
                                                    właśnie się zwijam ze śmiechu bo wyobraziłem go sobie w peruczce i długiej
                                                    babcinej sukience.

Spadam nara..
                                                  • pakulec Re: zaimponowałem ci to miłe ;-) 17.06.08, 22:23
                                                    mógłby sobie zrobić boa z Alika
                                                    wiesz co zmęczyłem się - idę coś zjeśc
                                                    dobrej nocy
                                                  • adela_30 Re: zaimponowałem ci to miłe ;-) 17.06.08, 23:23
                                                    A lekcje makijażu i oszukiwania bierze od Donka.

pakulec napisał:
                                                    > Jarek podobno bierze lekcje śpiewu od Mandaryny - chce odśpiewać
                                                    > hymn na MUNDIALU
                                  • lewar121 Re: PO jątrzy i kłócił ludzi zamiast rządzić :( 17.06.08, 21:55
                                    pakulec napisał:
                                    > PO przynajmniej coś robi....

Tak, leniuchuje :>
                                    Tylko teraz się zastanawiam czy leniuchowanie to jest robienie czegoś czy wręcz
                                    przeciwnie :)
                                    • presentation1 Re: PO jątrzy i kłócił ludzi zamiast rządzić :( 17.06.08, 21:57
                                      lewar121 napisał:
                                      PO administruje tym co zostawil PiS.Musialy byc to wspaniale rzady skoro do dzis nie trzeba nic robic.
                                      > pakulec napisał:
                                      > > PO przynajmniej coś robi....
                                      >
                                      > Tak, leniuchuje :>
                                      > Tylko teraz się zastanawiam czy leniuchowanie to jest robienie czegoś czy wręcz
                                      > przeciwnie :)
                                    • tw_wielgus Re: PO jątrzy i kłócił ludzi zamiast rządzić :( 17.06.08, 21:58
                                      Nie wyrażaj się o leniach...
                                      • lewar121 Re: PO jątrzy i kłócił ludzi zamiast rządzić :( 17.06.08, 22:00
                                        hahaha...ok, sorrki ;)
                                        • pakulec Re: PO jątrzy i kłócił ludzi zamiast rządzić :( 17.06.08, 22:06
                                          no własnie po co miałbyś obrażac swojego prezydenta
                              • mlasskacz Niestety, pozostaje nam tylko yebać PiSd.Dla Ojczy 17.06.08, 23:35
                                zny!
                        • teraz.k.wy Re: Nic się nie stało, Boleczku nic się nie stało 18.06.08, 00:15
                          Nie odwracaj kota ogonem! to nie tyskie rządy niszcza walęsę
                      • tw_wielgus Re: Nic się nie stało, Boleczku nic się nie stało 17.06.08, 21:13
                        adela_30 napisała:

> A ciemni wyznawcy Wałęsy klepią jak mantrę "rydzy, rydzy, rydzyk..." :)
                        > To nie o rydzyku artykuł. To artykuł o największym oszuście i przekręciarzu w
                        > historii Polski.
                        > Współczuję Ci chłopie, że Twój ideał tonie.

On nie jest moim ideałem, ale jest człowiekiem, który zasługuje na szacunek. Na
                        szacunek za to co zrobił dla naszego kraju, ale ty zdaje się nie możesz tego
                        zrozumieć. I tyle...
                        • lewar121 Re: Nic się nie stało, Boleczku nic się nie stało 17.06.08, 21:16
                          Szacunek nie stoi w sprzeczności z poznawaniem prawdy o osobach szacunkiem
                          obdarzanych. Kłamstwa i poniżanie osób zgłębiających tę prawdę powoduje, że
                          szacunek większości Polaków do pana Wałęsy topnieje z każdym dniem. Mój szacunek
                          coraz bardziej jest zastępowany przez wstyd. Ja zwyczajnie zaczynam się
                          wstydzić, że mieliśmy takiego prezydenta :(
                          • tw_wielgus Re: Nic się nie stało, Boleczku nic się nie stało 17.06.08, 21:24
                            Tak, masz prawo, tylko pamiętaj o tym kto rozpętał taką histerię wokół tego
                            opracowania i zastanów się nad tym jakie cele im mogły przyświecać. Jaka jest
                            wartość tego dokumentu to już jest w tej chwili nie ważne. Została obrzucona
                            błotem legendarna postać, która jest rozpoznawalna na całym świecie. Warto było?
                            • lewar121 Re: Nic się nie stało, Boleczku nic się nie stało 17.06.08, 21:27
                              Histerię rozpętał niestety sam pan Wałęsa. Nikt nie miał pojęcia, że taka
                              książka powstaje a On już we wszystkich telewizjach siedział i opowiadał głupoty
                              jaki to zamach na niego szykują. Stare SBckie metody - najlepszą obroną jest atak.
                              • tw_wielgus Re: Nic się nie stało, Boleczku nic się nie stało 17.06.08, 21:35
                                Najlepszą obroną jest atak - tej maksymy nie wymyślali ubecy. Nie, mam inne
                                zdanie. Walesa sie jedynie bronił przed atakami zaplanowanymi przez pisowskich
                                spindoktorów. To metoda polegająca na "podszczypywaniu" osobnika, którego chce
                                się sprowokować, aby później drzeć japę jaki on niedobry jak w końcu odpowie na
                                zaczepki...
                                • presentation1 Re: Nic się nie stało, Boleczku nic się nie stało 17.06.08, 21:36
                                  I znowu cie lapie.
                                  Ja napisalbym-Jeszcze Polska nie zginela.Ty dalej tkwisz w esbecji sowieckiej?
                                  • pakulec Re: Nic się nie stało, Boleczku nic się nie stało 17.06.08, 21:37
                                    ty byś napsał jeszcze SB nie zginęło
                                    • presentation1 Re: Nic się nie stało, Boleczku nic się nie stało 17.06.08, 21:39
                                      O SB to moze co nieco wytlumaczyc tw Bolek czyli?-Lech Walesa.
                                      • pakulec Bolek i Lolek - Lech i Jarosław 17.06.08, 21:42

• tw_wielgus Re: Nic się nie stało, Boleczku nic się nie stało 17.06.08, 21:38
                                    presentation1 napisał:

> I znowu cie lapie.
                                    > Ja napisalbym-Jeszcze Polska nie zginela.Ty dalej tkwisz w esbecji sowieckiej?

Przemyśl to preze jeszcze raz - jak wytrzeźwiejesz.
                                • lewar121 Re: Nic się nie stało, Boleczku nic się nie stało 17.06.08, 21:38
                                  Tylko spójrz kto najgłośniej w dniu dzisiejszym "darł japę" w telewizjach
                                  wszelkiej maści. A najśmieszniejsze jest to, że w każdym wywiadzie mówił rzeczy
                                  sprzeczne do słów, jakie wypowiedział w rozmowie wcześniejszej. Amnezja czy
                                  świadome kłamstwa wijącego się piskorza?
                                  • tw_wielgus Re: Nic się nie stało, Boleczku nic się nie stało 17.06.08, 21:40
                                    lewar121 napisał:

> Tylko spójrz kto najgłośniej w dniu dzisiejszym "darł japę" w telewizjach
                                    > wszelkiej maści. A najśmieszniejsze jest to, że w każdym wywiadzie mówił rzeczy
                                    > sprzeczne do słów, jakie wypowiedział w rozmowie wcześniejszej. Amnezja czy
                                    > świadome kłamstwa wijącego się piskorza?

To tylko potwierdza to co napisałem w poprzednim poście.
                                    • lewar121 Re: Nic się nie stało, Boleczku nic się nie stało 17.06.08, 21:42
                                      Ale potwierdza również to, że jest kłamcą okrutnym :)
                                      • tw_wielgus Re: Nic się nie stało, Boleczku nic się nie stało 17.06.08, 21:50
                                        lewar121 napisał:

> Ale potwierdza również to, że jest kłamcą okrutnym :)

A który polityk nie jest?
                                        • pakulec Re: Nic się nie stało, Boleczku nic się nie stało 17.06.08, 21:53
                                          Kaczyński podobno nie jest kłamcą - przynajmniej tak o sobie myśli -
                                          za niego kłamie układ
                                        • lewar121 Re: Nic się nie stało, Boleczku nic się nie stało 17.06.08, 21:59
                                          Dobre pytanie :)
                                          Dużo łatwiej byłoby powiedzieć który polityk nie jest okrutnym kłamcą ;)
                                          • pakulec Re: Nic się nie stało, Boleczku nic się nie stało 17.06.08, 22:05
                                            podobno Kaczyński nie jest tylko jakoś nikt w to nie wierzy ;-)
                                  • presentation1 Re: Nic się nie stało, Boleczku nic się nie stało 17.06.08, 21:40
                                    lewar121 napisał:
                                    Klamstwo Walesy sprzed dwoch dni.Za moim blogiem.
                                    ..WALESA KLAMIE............. : Ajouté le 10/6/2008 à 07:02 AM
                                    Tak sie sklada ze znam zyciorys Walesy.Nie bede ustosunkowywal sie do zarzutow o nieslubne dziecko.Co mnie w koncu to obchodzi?
                                    Jednak do ponizszego musze sie odniesc.
                                    - Ja przez tę całą noc książkę czytałem. "Most westchnień", chyba taki miała tytuł. Na dole była zabawa, a ja w mieszkaniu na górze czytałem książkę - odpowiada Lech Wałęsa w dzienniku "Polska". Dodaje jednocześnie, że "to było 50 lat temu".
                                    Otoz do czasow Solidarnosci, Walesa za wyjatkiem Biblii, nie przeczytal zadnej ksiazki.
                                    > Tylko spójrz kto najgłośniej w dniu dzisiejszym "darł japę" w telewizjach
                                    > wszelkiej maści. A najśmieszniejsze jest to, że w każdym wywiadzie mówił rzeczy
                                    > sprzeczne do słów, jakie wypowiedział w rozmowie wcześniejszej. Amnezja czy
                                    > świadome kłamstwa wijącego się piskorza?
                                  • pakulec PIs che zawłaszczyć elektorat SLD 17.06.08, 21:41
                                    szczególnie zalezy mu na byłych SBkach - tak siążka to ukłon w ich
                                    kierunku
                                    • lewar121 Re: PO che zawłaszczyć elektorat SLD i WSI 17.06.08, 21:44
                                      SB-cy nie będą kupowali tej książki. Oni nie wyrzucają pieniędzy na lektury w
                                      których wyczytają to co jest ich wiedzą od wielu lat.
                                      • pakulec SBcy będą się cieszyć 17.06.08, 21:46
                                        że znaleźli godnych następców
                                        • lewar121 Re: SBcy będą się cieszyć 17.06.08, 21:49
                                          W Miodowiczu, Grasiu, Komorowskim i Schetynie ???

pakulec napisał:
                                          > że znaleźli godnych następców
                                          • pakulec Re: SBcy będą się cieszyć 17.06.08, 21:50
                                            ksiązkę napisał Pisowcy - Cyckiewicz i ten drugi oszołom
                                            • lewar121 Re: SBcy będą się cieszyć 17.06.08, 21:56
                                              pakulec napisał:
                                              > ksiązkę napisał Pisowcy - Cyckiewicz i ten drugi oszołom

Dobrze przynajmniej, że Polską nie rządzić Kali :>
                                              • pakulec Re: SBcy będą się cieszyć 17.06.08, 21:59
                                                prezydent jest jak Kali
                                                • lewar121 Re: SBcy będą się cieszyć 17.06.08, 22:02
                                                  To podobnie jak wyborcy PO :)

pakulec napisał:
                                                  > prezydent jest jak Kali
                                                  • pakulec może bardziej rozwin ten watek? 17.06.08, 22:03
                                                    pochwal sie jakiego masz asa w rekawie ;-)))
                      • teraz.k.wy Re: Nic się nie stało, Boleczku nic się nie stało 18.06.08, 00:11
                        chciałbys byc takim przekredziałem ja k nic?
                      • teraz.k.wy Re: Nic się nie stało, Boleczku nic się nie stało 18.06.08, 00:12
                        Gdyybys chaciala go zatopic,to trzeba było topic 20 lat temu,ty
                        wariatko!
                      • teraz.k.wy Re: Nic się nie stało, Boleczku nic się nie stało 18.06.08, 00:13
                        "ciemny naród i tak to kupi" skąd ten cytat? z Wałęsy,czy z IV RP?
                    • teraz.k.wy Re: Nic się nie stało, Boleczku nic się nie stało 18.06.08, 00:10
                      lechu siedz cicho ,jak Myszk pod miotłą!
          • kwirszyll Re: udzial L. Walesy w rozgromieniu komunizmu 17.06.08, 21:46
            Niestety to co napisales to brednie. Byl wylacznie marionetka w
            rekach tej czesci "komunistow", ktorzy mieli dosc ustroju do ktorego
            spoleczenstwo bylo bardzo zniechecone i ktorzy widzieli swoja szansa
            i szanse narodu na zmiane sytuacji geopolitycznej. Walesa w tej
            sprawie byl tylko pewnego rodzaju sterowanym "wodzirejem".
            Nie przeszkadza mi to gdzie i co Pan masz. Ale to jest prawda. W
            1984 roku rozmawialem z dyrekotrem mego zakladu pracy (komuch!),
            ktory opowiedzial mi a cyklu szkolen partyjnych w sprawie
            przeksztalcenia ustroju w kraju! Przysiegam na co Pan chcesz, ze to
            prawda. Ujawnie nazwisko i jego i moje w pewnym momencie.

• presentation1 Re: udzial L. Walesy w rozgromieniu komunizmu 17.06.08, 21:50
              Przeciez to fakty.Wielu biznesmenow weryfikowaly sluzby specjalne.Z nadania partyjnego przejmowali wielkie polacie Polski.
              • pakulec wielu funkcjonariuszy PC kradło 17.06.08, 21:54
                FOZZ, Telegraf, Ekspres Wieczorny
                • lewar121 Re: wielu funkcjonariuszy PO kradło 17.06.08, 21:58
                  WSI i to wystarczy bo kryje się pod tym 90% firm państwowych i 50% firm
                  "prywatnych" :)
                  • pakulec Re: wielu funkcjonariuszy Pis kradło 17.06.08, 22:01
                    w mojej sygnaturce jest artykuł - powinien cię zainteresowac ;-)
                    • lewar121 Re: wielu funkcjonariuszy PO kradło 17.06.08, 22:08
                      Ale się uwziąłeś na to PO !
                      • pakulec Re: wielu funkcjonariuszy pIS kradło 17.06.08, 22:10
                        może przeczytaj to jeszcze raz tylko tak bez emocji
            • teraz.k.wy Re: udzial L. Walesy w rozgromieniu komunizmu 18.06.08, 00:19
              A kto miał wtedy lepszy niz wałęsa i sp-ka pomysłas na obalenie
              socjalizmu?
    • anakonda22 !!!! 17.06.08, 18:39
      ŚMIECHU WARTE !!! PRZEZ NAJBLIŻSZE KILKA LAT POLSKIE MEDIA I SPOŁECZEŃSTWO BĘDZIE SIĘ MASTURBOWAŁO REWELACJAMI POCHODZĄCYMI Z IPN... TO JUŻ TAKI MODNY TEMAT. KLECHY, POLITYCY..WSZYSCY U JE BANI W TRYBY UBECKO-ESBECKO-PZPROWSKIE...ŚMIECHU WARTE...A JP-DRUGIEMU WATYKAN TEŻ ROBI WSTRĘTY, ODNOŚNIE ZALICZENIA TEGO GOŚCIA DO ŚWIĘTYCH...PEWNIE TEŻ SPRAWDZAJĄ JEGO AKTA W IPN..BO TAKI JEST TREND...
    • hotcurry "Tekst wciska w fotel" - publicyści o artykule ... 17.06.08, 18:41
      Co wreszcie prawda sie przeciska w mediach. Ojciec Adam M. juz nie
      wybroni Bolka Walesiaczka :)

ciekawe czy to opublikujecie sciemniacze?

Poza tym co to za bzdura w tytule autora? Sami mnie podpisujecie?
    • yot23 To książka dla oszołomów 17.06.08, 18:46
      niech się oszołomy masturbują przy jej lekturze.
      Wycieki "z książki" to nieudolny marketing na poziomie "Harry
      Potter'a" w celu nakręcenia sprzedarzy.
      Lech Wałęsa rozpieprzył PRL i chwała mu za to, to się liczy, a jeśli
      jakimś tchórzom jego postać się nie pododba to już inna sprawa.
      • anakonda22 Re: To książka dla oszołomów 17.06.08, 18:52
        ..A NA MIEŚCIE MÓWIĄ, ŻE NACZELNA KACZA-POCZWARA, JEST SPONSOREM TEJ PUBLIKACJI..BO MA W TYM INTERES...
      • sonlar Re: To książka dla oszołomów 17.06.08, 18:52
        yot23 napisał:

> Lech Wałęsa rozpieprzył PRL i chwała mu za to, to się liczy, a jeśli
        > jakimś tchórzom jego postać się nie pododba to już inna sprawa.

Niestety Yot mylisz się.. PRL się się rozpieprzył, o czym wiedzieli komuchy i
        woleli oddac wladzę ale pod kontrolą.. Każdy by tak zrobił na ich miejscu...
        • spark5719 PRL się sam rozpieprzył -? 17.06.08, 19:53
          Ciekawa i odważna teza, zwłaszcza głoszona teraz z perspektywy
          prawie 20 lat (jeśli masz na myśli przełom w '89 r). Wcale tak być
          nie musiało, popatrz na Białoruś czy Kubę, tam warunki do życia są
          ciężkie i panuje totalny zamordyzm. W PRL-u nie brakowało aparatu
          ucisku, żeby szachować wszystkich jeszcze przez długie, długie lata
          lata. W końcu wszystko polega z grubsza na tym, żeby ludzie tzw.
          władzy mieli dostęp do dóbr nieosiągalnych dla reszty, i tak to się
          może długo kręcić. Nawet przy tzw. okrągłym stole nie bardzo było
          wiadomo, jakie są intencje komunistów. Wszyscy mieli aż nadto dobrze
          w pamięci i rok '81, i wydarzenia z lat '56, '68, '70 i dalszych.
          Erozja nastąpiła po roku '80, a wtedy naprawdę trzeba było mieć
          odwagę, żeby firmować własną twarzą antykomunistyczną opozycję. W
          bibule, a potem w gazetach i telewizorni było sporo dobrze dzisiaj
          znanych nazwisk; jakoś obu Kaczyńskich sobie nie jestem w stanie
          przypomnieć (pewnie siedzieli pod mamusiną spódnicą) ;P
          • mcov ale komu Ty to mowisz? 17.06.08, 20:01
            Prawicowym oszolomom od Rydzyka i Kaczynskich na czele
            z "niezlomnym" Bronkiem...
    • sonlar "Tekst wciska w fotel" - publicyści o artykule .. 17.06.08, 18:48
      Wałęsa kiedyś się przynał, że 'coś' podpisywał, potem się szybko tego wycofał.
      Mnie tam nie boli, że ktoś raz w młodym wieku zbłądził..
      Wałęsa niestety zmarnował wiele szans dla Polski kiedy był prezydentem.. nie
      zdzwię, się że właśnie dlatego, że UB miała na niego haki.. dzięki czemu
      'czerwona sitwa' rozkradała Polskę kosztem uczciwych Polaków.
      • teraz.k.wy Re: "Tekst wciska w fotel" - publicyści o artykul 17.06.08, 18:55
        A co biedny robotnik,jako Prezydent RP mógł zrobić lepiej? Kto by
        to potrafił wtedy? prof Zybertowicz,tchórz siedzący na łące?
        • sonlar Re: "Tekst wciska w fotel" - publicyści o artykul 17.06.08, 19:05
          Wtedy Prezydent miał duże większe uprawnienia niż teraz, mógł bardzo dużo
          zmienic, gdyby chciał.
      • 77qwerty Re: "Tekst wciska w fotel" - publicyści o artykul 17.06.08, 19:53
        sonlar napisał:

> Wałęsa kiedyś się przynał, że 'coś' podpisywał, potem się szybko tego wycofał.
        > Mnie tam nie boli, że ktoś raz w młodym wieku zbłądził..
        > Wałęsa niestety zmarnował wiele szans dla Polski kiedy był prezydentem.. nie
        > zdzwię, się że właśnie dlatego, że UB miała na niego haki.. dzięki czemu
        > 'czerwona sitwa' rozkradała Polskę kosztem uczciwych Polaków.

słusznie
        nie jest najwazniejszym ze tow Bolek cos tam podpisał
        a nawet ze kapował na kolegów za pieniadze
        ale najwiecej szkod zrobił gdy nawet jako prezydent szedł na pasku ubeków i
        pozwalał na instalacje mafijnyuch układów
        WIDOCZNIE TO TAKA JEGO NATURA
        KRETACZA SPRZEDAWCZYKA I KłAMCY
        miałes czas bolek naprawic szkody !!!!!!!!!!!!!
        • unhappy Re: "Tekst wciska w fotel" - publicyści o artykul 17.06.08, 20:09
          77qwerty napisał:

[ciach żygi]

MINISTER ZDROWIA OSTRZEGA!

Nierozładowane napięcie seksualne może być przyczyną poważnych problemów
          zdrowotnych.
    • teraz.k.wy "Tekst wciska w fotel" - publicyści o artykule ... 17.06.08, 18:49
      Dozyłam chwili,której sie nie spodziewałam,że będe stała po stronie
      Wałęsy.Ale się porobiło! i to wszystko przez niedobitki z IV RP>.
      • shithead Re: "Tekst wciska w fotel" - publicyści o artykul 17.06.08, 18:58
        Tez, nigdy nie bylem fanem Walesy. Ale przeciwko kaczym oszolomom nawet z samym
        diablem bym pakt podpisal.
    • emeryt601 "Tekst wciska w fotel" - publicyści o artykule ... 17.06.08, 18:57
      mortuo leoni et lepores insultant- czyli po naszemu-zdechłego lwa nawet zając
      obsika.Trzeba było targać Wałęsę po szczekach kiedy był prezydentem. Poza
      tym- w archiwach IPNu jest bogata kolekcja dowodów na agenturalną działalność
      kleru-Moze to by było kanwą następnej ksiązki historyków.Proszę sie
      odważyć,w innym przypadku będę cały czas wierzył,że ksiązka powstała na
      dorażne zapotrzebowanie polityczne i stanowi dowód na nędzę polskiej
      polityki i durnotę polityków
      • tw_wielgus Re: "Tekst wciska w fotel" - publicyści o artykul 17.06.08, 19:18
        Durnoty polityków nie trzeba udowadniać. Ta teza został już dawno udowodniona i
        nikt jej nie podważył.
    • jan3211 Prezes "Leon-Jedwabny" Kieres , to był gość 17.06.08, 19:52
      "Leon Jedwabny" wiedział komu się podobać i że można z narodem grać
      w kulki.
      Ten nowy prezes do niczego, gdzie mu tam do Leona .
      Czy Marysia-lekarka to siostra Leona ?
      • 77qwerty miałes czas bolek naprawic szkody !!!!!!!!!!!!! 17.06.08, 19:55
        sonlar napisał:

> Wałęsa kiedyś się przynał, że 'coś' podpisywał, potem się szybko tego wycofał.
        > Mnie tam nie boli, że ktoś raz w młodym wieku zbłądził..
        > Wałęsa niestety zmarnował wiele szans dla Polski kiedy był prezydentem.. nie
        > zdzwię, się że właśnie dlatego, że UB miała na niego haki.. dzięki czemu
        > 'czerwona sitwa' rozkradała Polskę kosztem uczciwych Polaków.

słusznie
        nie jest najwazniejszym ze tow Bolek cos tam podpisał
        a nawet ze kapował na kolegów za pieniadze
        ale najwiecej szkod zrobił gdy nawet jako prezydent szedł na pasku ubeków i
        pozwalał na instalacje mafijnyuch układów
        WIDOCZNIE TO TAKA JEGO NATURA
        KRETACZA SPRZEDAWCZYKA I KłAMCY
        miałes czas bolek naprawic szkody !!!!!!!!!!!!!
        .
        • mcov nieudacznikom jak Ty to by nie pomoglo 17.06.08, 19:57

• pierot6 IPN i Kaczynscy..synonimy łajdactw SB !!! 17.06.08, 19:59
            puściłem pawia...
            • 77qwerty Re: IPN i Kaczynscy..synonimy łajdactw SB !!! 17.06.08, 20:04
              pierot6 napisał:

> puściłem pawia...

a co tez donosiles i nerwy puszczaja ???
              • unhappy Re: IPN i Kaczynscy..synonimy łajdactw SB !!! 17.06.08, 20:11
                77qwerty napisał:

> a co tez donosiles i nerwy puszczaja ???

Ciebie mam donosiła i nie wiem czy się z tego cieszyć :D
                • lewar121 Re: IPN i PO to synonimy łajdactw SB !!! 17.06.08, 21:11
                  A miało być inaczej! PO znowu grzebie w archiwach szukając kwitów na kumpli i
                  przeciwników.
                  • unhappy Re: IPN i PO to synonimy łajdactw SB !!! 18.06.08, 10:02
                    lewar121 napisał:

> A miało być inaczej! PO znowu grzebie w archiwach szukając kwitów na kumpli i
                    > przeciwników.

No PiS nie grzebał w archiwach. Obudź się! Nieważne z jakiej kto jest partii -
                    wykorzystywanie tzw. "kwitów" do walki politycznej to zwykłe kure*two. I nie ma
                    znaczenia z jakiej kto jest partii.
                    • pisubek Fakt. Ale wszystko to zaczela pisowska holota! 18.06.08, 12:17

• tw_wielgus Re: miałes czas bolek naprawic szkody !!!!!!!!!!! 17.06.08, 20:09
          Kolo, dobranocka! dobranocka Ci przeleciała koło nosa, teraz siusiu paciorek i
          spać...
          A... i rączki na kołderkę, bo jak sądzę informacje dnia dzisiejszego mogły Cie
          niezdrowo podniecić.

77qwerty napisał:

> sonlar napisał:
          >
          > > Wałęsa kiedyś się przynał, że 'coś' podpisywał, potem się szybko tego wyc
          > ofał.
          > > Mnie tam nie boli, że ktoś raz w młodym wieku zbłądził..
          > > Wałęsa niestety zmarnował wiele szans dla Polski kiedy był prezydentem..
          > nie
          > > zdzwię, się że właśnie dlatego, że UB miała na niego haki.. dzięki czemu
          > > 'czerwona sitwa' rozkradała Polskę kosztem uczciwych Polaków.
          • lewar121 Teraz może sobie naprawiać szkode fabie ;) 17.06.08, 21:10
            A teraz Bolasku to sobie możesz najwyżej szkode fabie naprawić.
            Wstyd draniu!
        • unhappy Re: miałes czas bolek naprawic szkody !!!!!!!!!!! 17.06.08, 20:10
          77qwerty napisał:

Dżizas. Ten koleś robi copy-paste swoich wypocin :D
          • tw_wielgus Re: miałes czas bolek naprawic szkody !!!!!!!!!!! 17.06.08, 20:17
            unhappy napisał:

> 77qwerty napisał:
            >
            > Dżizas. Ten koleś robi copy-paste swoich wypocin :D

Jest zachwycony tekstem swojego autorstwa. Jak przeczytał na spotkaniu kółka
            różańcowego to wszyscy klaskali.
          • 77qwerty Re: miałes czas bolek naprawic szkody !!!!!!!!!!! 17.06.08, 20:20
            co zabraklo argumentow
            i personalne wycieczki ????
            typowe dla ludzi pokroju Bolka i jego kolegów
            broniacych go teraz nawet za cene osmieszenia sie

nie wierze ze ktos bezinteresownie robi z siebie głupca !
            a wiec co ?
            moze jestescie na wspolnej liscie ?
            • bart.j 77qwerty..forumowy głupek, SB-ckie łajno! olać go. 17.06.08, 20:26
              • 77qwerty Re: 77qwerty..forumowy głupek, SB-ckie łajno! ola 17.06.08, 20:32
                ale prawda zabolała !
                mały człowieczku
                tylko potwierdzasz to o czym pisalem

i zdecydujcie sie czy jestem moherem czy sbekiem
                no chyba ze razem z napletkiem rozum wam obrzezano
                • pakulec mohery to odmiana SBków 17.06.08, 20:35
                  tak samo nienawidzą Wałęsy i innch przywódców Solidarności z lat 80-
                  tych
                  • lewar121 PO-wcy to odmiana ludzi bez kręgosłupów moralnych 17.06.08, 21:08
                    j.w.
                    • tw_wielgus Re: PO-wcy to odmiana ludzi bez kręgosłupów moral 17.06.08, 21:15
                      No a teraz własnymi słowami nie czekając na SMS z centrali uzasadnij tą tezę.
                      • lewar121 Re: PO-wcy to odmiana ludzi bez kręgosłupów moral 17.06.08, 21:18
                        Ty nam to uzasadnisz podając w kolejności wszystkie partie jakie zaliczył pan
                        Tusk w swojej karierze politycznej :)
                        Ty nam to uzasadnisz opowiadając ile obietnic przedwyborczych spełnił pan Tusk
                        podczas swoich rządów.
                        Do dzieła !!!
                        :)
                        • pakulec co ma do tego pan Tusk???? 17.06.08, 21:23
                          Agentami byli Kaczyńscy i tyle
                          • lewar121 Re: co ma do tego pan Tusk???? 17.06.08, 21:25
                            "Agentami byli Kaczyńscy i tyle"

Cóż...Twoja wypowiedź świadczy najdobitniej jak bardzo opętani są wyznawcy
                            obecnej władzy. I pewnie zaraz napiszesz, że Kuroń też był agentem?
                            • pakulec Re: co ma do tego pan Tusk???? 17.06.08, 21:30
                              kaczyński i inne pisdzielce chętnie opluwają Kuronia
                              Dla mnie Pan Kuroń to bohater, tak samo jak Pan Michnik i Pan Wałesa
                              • presentation1 Re: co ma do tego pan Tusk???? 17.06.08, 21:32
                                Dla innych to zdrajcy.Zrozum ze nie wszyscy mysla jak Urban.
                                • pakulec nie mów że myślisz jak Urban? 17.06.08, 21:34
                                  jako stary SBek to by ci w sumie pasowało,
                        • tw_wielgus Re: PO-wcy to odmiana ludzi bez kręgosłupów moral 17.06.08, 21:26
                          A wiec wykręcasz się.
                          Nie mam pojęcia ile partii zwiedził Tusk, pewnie lepszym przykładem byłby
                          Rokita. źle trafiłeś nie jestem miłośnikiem PO.
                          • lewar121 Re: PO-wcy to odmiana ludzi bez kręgosłupów moral 17.06.08, 21:28
                            Ufff :)
                            • pakulec Re: PO-wcy to odmiana ludzi bez kręgosłupów moral 17.06.08, 21:31
                              puściłeś bąka?
                              tak w towarzystwie?
                            • tw_wielgus Re: PO-wcy to odmiana ludzi bez kręgosłupów moral 17.06.08, 21:37
                              To mi wiele wyjaśnia. To naprawdę rzeczowy i mocny argument.
                              Zgadzam się z Tobą - uff.

lewar121 napisał:

> Ufff :)
                              • presentation1 Re: PO-wcy to odmiana ludzi bez kręgosłupów moral 17.06.08, 21:38
                                Zmien ksywe na tw Bolek.Bedziesz slawny.
                                • tw_wielgus Re: PO-wcy to odmiana ludzi bez kręgosłupów moral 17.06.08, 21:41
                                  Już jestem, nie muszę.
                                • pakulec wajdzik napiszcie jaką mieliście ksywkę? 17.06.08, 21:43
                                  pewno jaki półkownik Bolek?
                                  • presentation1 Re: wajdzik napiszcie jaką mieliście ksywkę? 17.06.08, 21:45
                                    W czasie internowania?
                                    Krzyzak.
                                    • pakulec Re: wajdzik napiszcie jaką mieliście ksywkę? 17.06.08, 21:48

no nie mów podszywałes się pod Tuska????
                                      ;-)))))
                    • pakulec Pidzielce mają kregosłupy z gumy 17.06.08, 21:22
                      jak jarek każe to każda kupę zjedzą
            • tw_wielgus Re: miałes czas bolek naprawic szkody !!!!!!!!!!! 17.06.08, 20:29
              i co zabrakło Ci argumentów i stąd te personalne wycieczki...:DDDDD

77qwerty napisał:

> co zabraklo argumentow
              > i personalne wycieczki ????
              > typowe dla ludzi pokroju Bolka i jego kolegów
              > broniacych go teraz nawet za cene osmieszenia sie
              >
              > nie wierze ze ktos bezinteresownie robi z siebie głupca !
              > a wiec co ?
              > moze jestescie na wspolnej liscie ?
      • tw_wielgus Re: Prezes "Leon-Jedwabny" Kieres , to był gość 17.06.08, 20:06
        jan3211 napisał:

> "Leon Jedwabny" wiedział komu się podobać i że można z narodem grać
        > w kulki.
        > Ten nowy prezes do niczego, gdzie mu tam do Leona .
        > Czy Marysia-lekarka to siostra Leona ?
        >
        Janku, zarówno Leon jak I Marysia Lekarka mają certyfikat moralności wystawiony
        przez ojca ciepłownika, wiec sie odwal...
        A jeżeli czujesz nieodpartą chęć grzebania w teczkach to wyjmij zeszyty i to
        odrób lekcje.
        • bart.j SB stworzył IPN,jak Samoobrone i PC-PIS... 17.06.08, 20:29
          IPN służy nadal do niszczenia patriotów, konczy robote SB !!!
    • pakulec Pis chce odwrócić uwagę od swoich afer 17.06.08, 20:32
      IPN będący agentura Pisu wydaje nic nie znaczące bzdury tylko po to
      aby ludzie zapomnieli o kolejnych wychodzących na światło dzienne
      aferach pisowców
      • amanasunta Afery ...to wasza specjalnosc tuskomatolki 17.06.08, 20:54
        Macie metalnosc Pawlaka z ,,Samych swoich'':
        ,,Sad sadem ale sprawiedliwosc musi byc po naszej stronie'' :))))))
        albo
        Jestescie ,,blogoslawieni'' bo ....,,nie przeczytaliscie a juz nie wierzycie''
        :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • tw_wielgus Re: Afery ...to wasza specjalnosc tuskomatolki 17.06.08, 20:58
          Oj amana amana przecież to właśnie mówił parę dni temu prezydent, że nie
          przeczytał, ale zgadza się z tezami książki.

amanasunta napisała:

> Macie metalnosc Pawlaka z ,,Samych swoich'':
          > ,,Sad sadem ale sprawiedliwosc musi byc po naszej stronie'' :))))))
          > albo
          > Jestescie ,,blogoslawieni'' bo ....,,nie przeczytaliscie a juz nie wierzycie''
          > :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • pakulec Re: Afery ...to wasza specjalnosc tuskomatolki 17.06.08, 21:27
          witaj anamasunta;-)
          wiesz, dotychczasowa "tfurczość" tych panów wystarcza mi abym sobie
          wyrobil osąd o ich umiejętnościach
      • weteran56 Re: Pis chce odwrócić uwagę od swoich afer 17.06.08, 21:00
        Oj Pakulec, Pakulec - jakich aferach? Że zjedli dorsza za 8,50 zł? Chłopie - nie
        ośmieszaj się!
        Wiara w swych medialnych idoli musi mieć (chyba) jakieś granice.
    • anmapa "Tekst wciska w fotel" - publicyści o artykule .. 17.06.08, 20:34
      Wiecie co? Najśmieszniejsze w tym weszystkim jest to, że dyskutują i
      piszą o tym ludzie, którzy w tym czasie, kiedy Wałęsa walczył o
      wolną Polskę, nosili pieluchy między nogami. Teraz wydają sądy na
      temat czegoś, o czy nie maają zielonego pojęcia.
      A Wałęsa wielkim człowiekiem jest i już
      • pisubek Pisowcy! Upijcie sę z rozpaczy. Wasze wunderwaffe 17.06.08, 20:36
        warte tyle co zawartość PiSuaru. Smacznego!
      • 77qwerty Re: "Tekst wciska w fotel" - publicyści o artykul 17.06.08, 20:41
        anmapa napisała:

> Wiecie co? Najśmieszniejsze w tym weszystkim jest to, że dyskutują i
        > piszą o tym ludzie, którzy w tym czasie, kiedy Wałęsa walczył o
        > wolną Polskę, nosili pieluchy między nogami. Teraz wydają sądy na
        > temat czegoś, o czy nie maają zielonego pojęcia.
        > A Wałęsa wielkim człowiekiem jest i już

i własnie dlatego historycy badaja i opisują te sprawy
        a wiec skad ten strach przed dokumentami ????
        jak jest/był wielki to tylko to potwierdzą
        prezydenture tego wielkiego człowieka pamietam
        razem z kapciowym i całym tym otoczeniem

• pakulec widać że dużo straciłeś dzięki Wałęsie 17.06.08, 20:44
          czy byłeś SBkiem - czy może jakimś lektorem PZPRu?
          • 77qwerty Re: widać że dużo straciłeś dzięki Wałęsie 17.06.08, 20:50
            pakulec napisał:

> czy byłeś SBkiem - czy może jakimś lektorem PZPRu?
            >
            gdyby tak było to teraz bym mial z 5tys emerytury
            , chwlil tamte a zwłaszcza te czasy
            i oczywiscie bronil zaciekle Wałesy !!!!!!!!
            jak Wy wszyscy

bo ta ksiazka to zamach na Bolka i wasze tłuste posadki i emerytury
            ktore moga sie skonczyc gdy naród dowie sie prawdy
            • pakulec Re: widać że dużo straciłeś dzięki Wałęsie 17.06.08, 20:57
              ta książka to smieć
              Pisowcy chcą zniszczyć legęde Wałęsy bo sami nic nie znaczyli
              a robią to metodami Ubeckimi i korzystają z materiałów SB - które
              oczywiście są święte bo powszechnie wiadomo, że tylko 1 teczka
              została sfałszowana
            • tw_wielgus Re: Pakulec zostałeś zdemaskowany - mam dowód! 17.06.08, 21:00
              77qwerty napisał:

>
              > bo ta ksiazka to zamach na Bolka i wasze tłuste posadki i emerytury
              > ktore moga sie skonczyc gdy naród dowie sie prawdy

Przyznaj się ile masz emertyury...DDDDDD
              • pakulec przebóg poznali mnie !!! 17.06.08, 21:05
                wcale mi nie spieszno na emeryturę ale 5tyś to bym mógł mieć
                • tw_wielgus Re: przebóg poznali mnie !!! 17.06.08, 21:17
                  Ja niestety też urodziłem się za późno żeby zostać SBekiem.
                  A tak to bym teraz z czystym sumieniem mógł odpisać tej quwecie, że pisze be
                  bzdety z zazdrości.
                  • pakulec Re: przebóg poznali mnie !!! 17.06.08, 21:21
                    nie no, ja SBkiem bym mogł być, przezyłem trochę w PRLu. Niestety
                    zpełnie mmnie to nie intersowało. ;-/
                    • tw_wielgus Re: przebóg poznali mnie !!! 17.06.08, 21:28
                      Szansa wielkiej kariery przeleciała Ci koło nosa.
                      Mogłeś mieć teraz, na tym forum pozycję taką jak Prezentation One.
                      • pakulec Re: przebóg poznali mnie !!! 17.06.08, 21:32
                        co tam prezentation - to pionek,
                        mógłbym zostac prezydentem jakt ten naczelny wolak
                        • tw_wielgus Re: przebóg poznali mnie !!! 17.06.08, 21:39
                          pakulec napisał:

> co tam prezentation - to pionek,
                          > mógłbym zostac prezydentem jakt ten naczelny wolak

Ba.. myłbyś być nawet jego bratem...:DDD
                          • pakulec Re: przebóg poznali mnie !!! 17.06.08, 21:55
                            hehehehehe o tym nie pomyślałem ;-)))))
                  • presentation1 Re: przebóg poznali mnie !!! 17.06.08, 21:21
                    tw_wielgus napisał:
                    Nie za pozno.Jestes slugusem esbekow jak twoja rodzina.Co we krwi-to az do smierci.
                    > Ja niestety też urodziłem się za późno żeby zostać SBekiem.
                    > A tak to bym teraz z czystym sumieniem mógł odpisać tej quwecie, że pisze be
                    > bzdety z zazdrości.
                    • pakulec prezentation ty to znasz z autopsji 17.06.08, 21:28

• 77qwerty Re: Pakulec zostałeś zdemaskowany - mam dowód! 17.06.08, 21:06
                tw_wielgus napisał:

> 77qwerty napisał:
                >
                > >
                > > bo ta ksiazka to zamach na Bolka i wasze tłuste posadki i emerytury
                > > ktore moga sie skonczyc gdy naród dowie sie prawdy
                >
                > Przyznaj się ile masz emertyury...DDDDDD
                >
                >
                o nawet sie znacie
                i pewnie wiesz ze na emeryture jest za młody
                ale moze napiszesz ile zarabiacie w GW
                i czy warto tak tego bronic ?
                • pakulec Wielgus ciebie też zdemaskował ;-))) 17.06.08, 21:10
                  napisz ile zarabiasz w GW?
                  co do mnie to pieszę tu za darmo dla czystej przyjemności jaka mi
                  dostarczacie moherki ;-)
                • tw_wielgus Re: Pakulec zostałeś zdemaskowany - mam dowód! 17.06.08, 21:21
                  77qwerty napisał:
                  > o nawet sie znacie
                  > i pewnie wiesz ze na emeryture jest za młody
                  > ale moze napiszesz ile zarabiacie w GW
                  > i czy warto tak tego bronic ?

Już Ci spieszę z wyjaśnieniem,
                  Praca jest odpowiedzialna i polega na demaskowaniu głupków i festynowych
                  bełtociągów. W zależności od okazu dostaje się od 3 do 10 złotych za sztukę.
                  Ale myślę że za Ciebie to i może 10złi 20 gr dadzą....
                  • pakulec Re: Pakulec zostałeś zdemaskowany - mam dowód! 17.06.08, 21:25
                    nie przeceniaj go
                    ja bym typował go na tych w pęczkach 12 szt za 3 zł
                    • tw_wielgus Re: Pakulec zostałeś zdemaskowany - mam dowód! 17.06.08, 21:43
                      Coś Ty! wypasiona sztuka, odporny na argumenty, ciemny jak tabaka.
                      Ma wszelkie cechy żeby uzyskać na niego niezłą ceną.
                      • pakulec Re: Pakulec zostałeś zdemaskowany - mam dowód! 17.06.08, 21:45
                        fakt, zawzięty jest byłby dobrym funkcjonariuszem gdyby się
                        wcześniej uroddził, a tak to musi żałować
                        • tw_wielgus Re: Pakulec zostałeś zdemaskowany - mam dowód! 17.06.08, 21:53
                          Może jest funkcjonariuszem IPN. Jednym z tych, którzy przygotowywali materiały
                          pos. Mularczykowi.
                          • pakulec IPN kontynuatorem SB 17.06.08, 21:56

• hanklo Polacy 17.06.08, 20:55
      Polacy nic sie nie stalo, Polacy nic sie nie stalo
      • tw_wielgus Re: Polacy 17.06.08, 21:03
        A tobie co?
    • d444 Prof,Pierdziński ,Sraczkowski czy jakiś tam. 17.06.08, 21:02
      Co robiłes jeden z drugim 13 grudnia.? napisz pa....ncie ksiązke o sobie.
      Historycy -kpina,tchórze ,gó..no wypływa po czasie.
      • 77qwerty Re: Prof,Pierdziński ,Sraczkowski czy jakiś tam. 17.06.08, 21:08
        d444 napisał:

> Co robiłes jeden z drugim 13 grudnia.? napisz pa....ncie ksiązke o sobie.
        > Historycy -kpina,tchórze ,gó..no wypływa po czasie.

moze nic nie robili
        ALE TO I TAK JEST LEPSZE NIZ SZKODZENIE POLSCE
        i kapowanie za nedzne srebrniki na prawdziwych bohaterów
        • pakulec moher ty nic nie kumasz 17.06.08, 21:12
          to własnie teraz ci cyckiewicz i ten drugi oszołom kapuja na
          prawdziwego patriotę Wałęsę
          czy ty jusz rozumowałeś samodzielnie w latach 80-tych?
          czytając twoje wypocinki odnosze wrazenie że jeszcze nie
    • s3kawka To normalne, że Kaczki lubią babrać się w gó..e 17.06.08, 21:16
      Kiedy wreszcie ludzie weźmiecie się za tych lumpów politycznych z pisu i im
      podobnych. To paranoicy, których trzeba izolować, a nie wynosić i dawać
      koryto. Im wystarczy bagno, ale własne. Przegonić ten cały bardach na
      Antarktydę, może tam ochłoną.
    • presentation1 ...Wciska w fotel?........... 17.06.08, 21:17
      Wciska Bolka.Piekne zakonczenie dla agenta esbecji.A takze dla calej III RP.Bronili jak mogli.Nawet gotowi spalic ksiazke.A na cale szczescie skonczyla sie demokracja PRLu.Kontrolowana i wyznaczajaca autorytety.Koniec PRL-bis.
    • presentation1 ..Gdyby............... 17.06.08, 21:25
      mogla byc powtorka z 1992 roku(Walesa,Tusk i Pawlak)Tusk dobilby za prawde Kaczynskiego.Za pozno.Teraz beda walczyc z historia.A za te historie w kazdym demokratycznym kraju Banda trojga(Walesa,Tusk,Pawlak)powinna siedziec.
      • presentation1 ....Banda Trojga.......... 17.06.08, 21:28
        Czy to w Chinach?
        Nie .To w Polsce.
        To Walesa,Tusk i Pawlak.
        • pakulec Wajdzik ty nam tu napisz jak donosiłeś 17.06.08, 21:29
          podobno spreparowałes teczkę Kaczyńskiego?
    • pakulec Rzeczpospolita wspiera byłych SBków 17.06.08, 21:40
      te same mmetody, te same argumenty - widać Pis odwołuje się do
      betonowego elektoratu SLD
    • presentation1 ..Zadziwiajacy koniec......... 17.06.08, 21:55
      Kaczynscy chcieli inaczej.A historia sama zemscila sie na Walesie,Tusku i Pawlaku.Zgodnie z prawem- Trybunal Stanu.Tak jak PRL , tak i III skrywala swoje brudy.Wyszly na jaw.Mogly wyjsc duzo wczesniej, juz w 1992 roku.Walesa dokonal Zamachu Stanu.Dokonal po to zeby ukryc swoja zbrodnicza dzialalnosc dla SB.Wraz z nim poleca inne antyautorytety III RP.
      • pakulec pobożne życzenia 17.06.08, 21:57
        na razie Pis się kończy stąd szukanie tematów zastępczych
    • lepszawina Re: "Tekst wciska w fotel" - publicyści o artykul 17.06.08, 22:02
      Im bardziej społeczeństwo go opluwa
      im bardziej obrzuca kałem ty bardziej
      pcha się na pierwsze strony ! i co mu
      to daje ma tylko 1 % poparcia ?
      • presentation1 Re: "Tekst wciska w fotel" - publicyści o artykul 17.06.08, 22:04
        Ten jeden procent to agenci SB i ich rodziny.
        • pakulec Wajdzik, to twoja rodzina też była w SB? 17.06.08, 22:07

• ewewlo Re: "Tekst wciska w fotel" - publicyści o artykul 17.06.08, 23:04
        a ty ile masz?
    • presentation1 ..Trybunal Stanu dla bandy Trojga.......... 17.06.08, 22:06
      Walasa,Tusk,Pawlak- czyli Nocna Zmiana.Dla ratowania agenta esbecji dokonali Zamachu Stanu.
      • presentation1 Re: ..Trybunal Stanu dla bandy Trojga.......... 17.06.08, 22:09
        presentation1 napisał:
        Historia jest cierpliwa.Przekonal sie o tym faszyzm , komunizm i przekonaja sie agenci SB.Cala trojka skonczy jako agenci komunizmu.
        > Walasa,Tusk,Pawlak- czyli Nocna Zmiana.Dla ratowania agenta esbecji dokonali Za
        > machu Stanu.
        • pakulec sam z sobą polemizujesz? 17.06.08, 22:11

• presentation1 Re: sam z sobą polemizujesz? 17.06.08, 22:14
            Przytaczasz obowiazkowe lektury z Trybuny Ludu?Wasz czas sie skonczyl.
            • pakulec Re: sam z sobą polemizujesz? 17.06.08, 22:15
              nasz czas dopiero się zaczyna ;-)
              na razie to Pis tonie
    • bolek411 "Tekst wciska w fotel" - z oczywistych powodów! 17.06.08, 23:37
      Wciska w fotel dlatego, że wszyscy od przynajmniej 16 lat wiedzą, że
      Wałęsa to obrzydliwy donosiciel na kolegów ze stoczni, z lat 1970-
      1972, zareejestrowany przez SB w latach 1970-1976 jako TW Bolek!

Kwity na jego temat były tak odrażające (raporty donoszące na
      kolegów ze stoczni, pokwitowania pobranych od SB-ka pieniędzy, itp.,
      że den drań Wałęsa poważył się nawet na rządowy zamach stanu, żeby
      dostać te kompromitujące go kwity i je z naruszeniem prawa
      WŁASNORĘCZNIE zniszczyć.

Teraz opowiada jakieś brednie, że zapięczętował kopertę ze swoimi
      teczkami (z których Q-mać wczesniej usunął kompromitujące go
      doszczętnie dokumenty!!!) i że oddał wszystkie dokumenty. Za te
      obrzydliwe kłamstwa ten drań powinien zostać usunięty z Kościoła
      Katolickiego, za notoryczne grzeszenie i to ciężko!

Bezczelnośc Wałęsy jest zdumiewająca.
      Dla mnie książka potwierdza tylko to, co wiem przynajmniej od 10 lat
      i co mozna zebrać w internecie.
      Zaletą tej książki jest właśnie to, że czarno na białym potwierdza
      ona wszystkie te informacje, które znane są z internetu.

Smieszny, zakłamany Wałęsa, mówi o jakichś innych Bolkach, ale
      niestety już po roku 1978.
      Przypuszczalnie SB, chcąc mieć wpływ na Wałęsę, specjalnie po roku
      1978 preparowało materiały na jego temat, żeby zatrzeć jego dowody
      wcześniejszej współpracy.
      Niestety nie udało się, gdyż Wałęsa, jako aktywny donosiciel miał na
      swój temat tak wiele dokumentów i w różnych miejscach, że wszystkich
      nie udało sie zniszczyć, a kwestionariusz sporzadzony na okoliczność
      jego ewentualnego internowania mówi wszystko.
      Tego po prostu nie można było sfałszować, gdyż informacje tam
      zawarte potrzebne były do internowania Wałęsy i musiały mieć
      niepodważalną moc prawną. Jest to dowód rostrzygający!!!

Jasno natomiast widać, że a latach 1970-1976 TW Bolek BYŁ TYLKO
      JEDEN i nazywał się Lech Wałęsa.

Niezwykle cenny i prawdziwy jest formularz sporządzony przez SB
      przed przewidzianymi internowaniami. Podano w nic całą, absolutną
      prawdę o Wałęsie. Tymczasem Wałęsa wrednie kłamie, że ten dokument
      powstał już w stanie wojennym, co jest kompletną bzdurą.

Mnie wciska w fotel jedynie bezczelność i tupet Wałęsy, który wobec
      takich bezspornych dowodów dalej brnie w kłamstwie, a nawiedzona
      inaczej p. Maria Dmochowska, chce na starość zaistnieć medialnie i
      opowiada do kamery różne głupstwa. Widać z tego, że nawet
      bohaterskie czyny z młodości nie dają patentu na mądrość na starość.
      Również O. Zięba myli niestety prawdę z poprawnością polityczną i
      opowiada do kamery rzeczy przynajmniej dziwne, nie zdając sobie
      sprawy z tego, że TYLKO PRAWDA NAS WYZWOLI!
    • p_lar Jak dla mnie Walesa mógl nawet laske Brezniewowi.. 17.06.08, 23:43
      ... robic a i tak dla mnie pozostanie bohaterem, bo to dzieki m.in. niemu i mu podobnym udalo sie pozbyc sowieckich okupantów, i odczepić od ruskiego cycka.
    • cli-ff Oczywiście to nic nowego 18.06.08, 00:27
      A także nic nagannego, bo prezydentowi wolno wykradać dokumenty i
      twierdzić że tam ich nie było. Prawdziwą zbrodnią godną
      zainteresowania ministra i prokuratury to domniemanie niszczenia
      laptopa. Chora polska rzeczywistość.
    • abc12309 "Tekst wciska w fotel" - publicyści o artykule ... 18.06.08, 00:59
      Myślę że książka powstała z inspiracij małych ludzi którzy w czasach
      twardej komuny siedzieli cicho oraz innych ludzi bezpośrednich
      wykonawców książki /za młodych żeby zrozumieć czym był na początku
      lat siedemdziesiątch komunizm/.
      Zasługi L. Wałęsy są niepodważalne uznane uznane przez cały Świat.
      a unas poraz kolejny ktoś inicjuje POLSKIE PIEKIEŁKO.
    • guru133 Dwóch pseudonaukowców chce się wypromować 18.06.08, 01:59
      i jednocześnie zrobić dobrze Kaczorom. A jak to najłatwiej zrobić?
      Dowalić Wałęsie, bo Kaczory po wywaleniu ich z kancelarii prezydenta
      przyrzekły Wałęsie zemstę i przy pomocy służącego im IPN próbują właśnie się
      zemścić.
      • bolek411 Re: Dwóch pseudonaukowców chce się wypromować 18.06.08, 05:28
        Na jakiej podstawie ubliżasz ludzion dobrej woli od
        pseudohistoryków? -
        czy mają "lipne" doktoraty?,
        czy sprzeniewierzyli się prawdzie?,
        czy zmanipulowali dokumenty?,
        czy może je preparowali?,
        czy wyciągali nieuprawenione wnioski?,
        jak odrózniasz człowieku historyka od pseudohistoryka?
        Czy "historyk", to tylko ten kto zakłamuje historię i mówi, że Lech
        Wałęsa nigdy nie wspólprascował z SB?

Takim "historykiem" najpewniej jest Leon, który służalczo i
        własnonożnie pofatygował się do sądu lustracyjnego w roku 2000 i
        stwierdził swoim "autorytetem", że Wałęsa nie był TW, co było
        zwyczajnym, świadomym kłamstwem!

Tak robiono za czasów komuny, tylko dlaczego leon Kieres zrobił tak
        w demokratycznej, wolnej Polsce?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka