taziuta 18.06.08, 06:27 Cieszy, że w Rzepie był jeden sprawiedliwy, martwi, że już nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margy Pójdzie do Wyborczej? :) wypisz "Dolina Nicości":) 18.06.08, 06:30 He, he, ciekawe, dlaczego Bogatyrowicz milczy i co robi Return?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Wałęsa wczoraj zachowywał się jak człowiek winny 18.06.08, 07:51 Miotał się w wywiadach w zeznaniach i sam sobie przeczył. Trudno mi uwierzyć w jego wersję że oddał wszystkie dokumenty ale ktoś je wyjął gdy przesyłał. Dostał od Milczanowskiego tajne dokumenty bez pokwitowania i oddał je bez pokwitowania. Pytanie czy miał prawo dostać w ogóle swoją własną teczkę. Nawet jeśli miał to procedura przekazywania najprawdopodobniej naruszała prawo. Poza tym Wałęsa mówiąc o swoich dawnych wypowiedziach że "był ubrudzony" powiedział że "wtedy za dużo powiedział"... Odpowiedz Link Zgłoś
scalonik Re: Wałęsa wczoraj zachowywał się jak człowiek wi 18.06.08, 08:22 A ja ciebie teraz oskarżam, że zgwałciłeś staruszkę. I jak się teaz zachowasz? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Wałęsa wczoraj zachowywał się jak człowiek wi 18.06.08, 10:16 scalonik napisał: > A ja ciebie teraz oskarżam, że zgwałciłeś staruszkę. I jak się teaz zachowasz? Palestrina bylby z teg dumny, wkoncu zaliczylby kobiete...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralikowa111 Re: Wałęsa wczoraj zachowywał się jak człowiek wi 18.06.08, 13:07 kraliku zamiast wyklepywać te swoje androny których treść jest z góry znana bo twoje poglądy można przeczytać w gazecie tylko podane w nieco mniej wulgarnym sosie znajdz sobie jakieś pożyteczne zajęcie bo przecież pamiętasz ,że skończyłeś studia w Londynie i wypadałoby zostać jakąś figurą a nie pionkiem na internetowym forum. Gdybyś zapomnaiał, że studiowałeś forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=902&w=73055425&a=73062295 przypominam. Odpowiedz Link Zgłoś
akurach1981 Ten artykul jest totalna manipulacja!! 15.07.08, 10:30 Ten artykul jest totalna manipulacja!! > Od: "Jarosław Gojtowski" > Data: 7 lipca 2008 12:33:09 GMT+02:00 > Do: "Dariusz Facoń" , " Dorota Kołakowska" > , " Elżbieta Ruebenbauer" > , k.manys@rp.pl, e.olczyk@rp.pl, > "annagielewska@rp.pl" , "Cezary Gmyz" > , g.borkowska@rp.pl, "Izabela Kacprzak" > , l.zboralski@rp.pl, "Piotr Nisztor" > > Temat: Kilka słów > > Do Was, Do Wszystkich z Działu Krajowego > > Należą się Wam te słowa, nawet jeżeli ich nie przyjmiecie jako > racjonalne wyjaśnienie, to uważam, iż muszę napisać ten list. > Irracjonalność całej sytuacji nie daje mi szans, abyście mi wybaczyli, > ale może chociaż zrozumiecie. > Jestem człowiekiem chorym. Chociaż najlepszym wytłumaczeniem byłaby > choroba psychiczna, ale lekarze na taką diagnozę się nie godzą. > Jestem uzależniony od hazardu. Jestem hazardzistą. Przez długi czas > radziłem sobie z tym "gównem", ale okazałem się zbyt słaby. > Wydawało mi się, że już jest ok, że... jestem zdrowy, ale z tej > choroby nie da się wyleczyć, można ją jedynie... zaleczyć. > Hazaradzista, kiedy upada, czyni rzeczy tak idiotyczne, że potem sam > nie jest w stanie pojąć dlaczego okazał się takim sukinsynem. > Jest mi ogromnie wstyd i moje poczucie winy, także wobec Was, jest > ogromne. PRZEPRASZAM. Nie tak miało być. > Jesteście Wspaniałym Zespołem, który dawał mi siłę bycia silnym, ale ostatnie wydarzenia były ponad moje siły. Nie wytrzymałem. Nie mam siły zaprzeczać TEMU, co czytam na swój temat, bo zbyt długo przepracowałem w tym zawodzie, aby nie wiedzieć, że zaprzeczenia dla wielu są tylko potwierdzeniem. Nigdy - przynajmniej mam taką nadzieję - nie traktowałem Was źle, a jeżeli takie sytuacje się zdarzały to tym bardziej jest mi głupio, tym mocniej proszę Was o wybaczenie. > Cała sytuacja mnie przerosła i nie mam pojęcia jak z tego wyjść, ale sam sobie jestem winien. Tylko ja. Nie mam w skrzynce wszystkich adresów - proszę przekażcie ten list innym z Działu. Jeszcze raz PRZEPRASZAM I PROSZĘ, ABYŚCIE POTRAFILI MNIE ZROZUMIEĆ, > chociaż wiem, że to trudne, bo ja sam nie potrafię ogarnąć ostatnich niemal trzech tygodni. Dziękuję za ten ponad rok spędzony z Wami. -- > Jarek Gojtowski Źródło1: www.press.pl/forum/forum_media.php?strona=&o_=show_topic&topic_id=8900&frame_site=2#b Źródło2: tosz.salon24.pl/84035,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
kralikowa111 Re: Wałęsa wczoraj zachowywał się jak człowiek wi 18.06.08, 13:11 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=73055425&a=73062295 jeszcze raz dla przypomnienia jakiś wykształcony. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Wałęsa wczoraj zachowywał się jak człowiek wi 18.06.08, 10:15 palestrina2005 napisał: > Miotał się w wywiadach w zeznaniach i sam sobie przeczył. > Trudno mi uwierzyć w jego wersję że oddał wszystkie dokumenty ale > ktoś je wyjął gdy przesyłał. > Dostał od Milczanowskiego tajne dokumenty bez pokwitowania i oddał > je bez pokwitowania. Pytanie czy miał prawo dostać w ogóle swoją > własną teczkę. Nawet jeśli miał to procedura przekazywania > najprawdopodobniej naruszała prawo. > > Poza tym Wałęsa mówiąc o swoich dawnych wypowiedziach że "był > ubrudzony" powiedział że "wtedy za dużo powiedział"... Przypomnij sobie kacyku jak sie miotal kaczynski gdy mial ujawnic swoja teczke i gdy caly narod smial mu sie w parszywy pysk, gdy ten plul sie, sapal i wymachiwal krociutkimi witkami twierdzac, ze jego teczka jako jedyna zostala sfalszowana. Pytanie czy kaczynski mial prawo otrzymac swoja teczke, jak myslisz kacyku, mial prawo czy nie mial prawa? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Wałęsa wczoraj zachowywał się jak człowiek wi 18.06.08, 10:28 Kaczyński robił to oficjalnie przy blasku jupiterów. Wałęsa "pod osłoną nocy" od "zaufanego" Milczanowskiego. Dostał jakies papiery bez inwentaryzacji - nie wiadomo było dokładnie co dostał - i nie wiadomo co zwrócił... sprawa wzięcia papierów przez Wałesę od Milczanowskiego na kilometr pachnie przekrętem... Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Wałęsa wczoraj zachowywał się jak człowiek wi 18.06.08, 10:41 palestrina2005 napisał: > Kaczyński robił to oficjalnie przy blasku jupiterów. > > Wałęsa "pod osłoną nocy" od "zaufanego" Milczanowskiego. > Dostał jakies papiery bez inwentaryzacji - nie wiadomo było > dokładnie co dostał - i nie wiadomo co zwrócił... sprawa wzięcia > papierów przez Wałesę od Milczanowskiego na kilometr pachnie > przekrętem... > > Tylko, że Kaczyński jeszcze pół roku nie ujawniał swojej teczki, pomimo nacisków opinii publicznej, a gdy wreszcie ujawnił to okazało się, że jego lojalka jest jedynym dokumentem sfałszowanym przez SB (na ówczesny czas, bo teraz w miarę potrzeb IPN różne dokumenty uznawane są za sfałszowane). Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Wałęsa wczoraj zachowywał się jak człowiek wi 18.06.08, 11:21 Chyba łatwo sprawdzić ze podpis jest fałszywy - więc nie masz argumentów... Co do Wałęsy - niszczenie dokumentów to przestępstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Wałęsa wczoraj zachowywał się jak człowiek wi 18.06.08, 11:47 palestrina, Do rzeczy, chlopiec, do rzeczy. Walese komentuj pod Walesa; tu jest artykul o rezygnacji dziennikarza, ktory nie zniosl dalszego upolityczniania Rzepy. -- Jak wiadomo, tylko jedna teczka SB byla sfalszowana. Reszta zawiera prawdy objawione. Odpowiedz Link Zgłoś
rakowiakk A ubecja dalej działa 18.06.08, 12:14 A kaczuszki sie nabieraja:) No kaczki, śmiecie jesteście! Odpowiedz Link Zgłoś
hubertartur Re: Wałęsa wczoraj zachowywał się jak człowiek wi 18.06.08, 10:16 Mógłbyś się wypowiadać na temat Wałęsy gdybyś cokolwiekj zrobił/a dla Polski w tamtych czasach bucu. Teraz jest fajnie siedzieć przed komputerem pisać bzdury i oskarżać takich ludzi. Bo to dzieki między innymi Wałęsie masz taką możliwość. A nie jesteśmy republiką radziecką czy rosyjską. Odpowiedz Link Zgłoś
ledroithuman Re: Wałęsa wczoraj zachowywał się jak człowiek wi 18.06.08, 11:03 Komunizm by upadł i bez Wałęsy, bo przemiany były globalne i wcale nie miały swojego źródła w Polsce. Wałęsa był prawdopodobnie jednym z tych 'koncesjonowanych opozycjonistów', których agentura pod obietnicą zaszczytów, laurów i pieniędzy zwerbowała po cichu na swoją stronę. To co zrobił Wałęsa wie tylko on i jest wielce prawdopodobne, że bez wsparcia komunistów nie zdziałałby nic. To co wiemy o Wałęsie wiemy głównie z mediów, które współtworzyły jego kult, tak samo jak tworzyły (i nadal tworzą) kult JP2. Gdyby nie było wtedy Wałęsy, byłby ktoś inny, bo komunizm i tak by upadł. I wtedy rozstrząsabyśmy nie sprawę Wałęsy, tylko Nowaka czy Kowalskiego. Zmiana osoby i nazwiska, a reszta pozostałaby taka sama. Smutne jest to, że ludzie każdego kto podważa autorytet Wałęsy opluwają i wyzywają od buców, podczas gdy większość ludzi zainteresowanych agenturalną przeszłością Wałęsy chce tylko dojść do prawdy. Poszukiwaczy prawdy nazywają zakompleksionymi bucami. Jest to pomieszanie pojęć. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Wałęsa wczoraj zachowywał się jak człowiek wi 18.06.08, 11:51 > Komunizm by upadł i bez Wałęsy, bo przemiany były globalne i wcale > nie miały swojego źródła w Polsce. Ha. Ha. Ha. Dzisiaj latwo ci to pisac. Szkoda, ze wtedy byles dzieckiem. Wszystko, co wiemy, wiemy z mediow. Chyba ze jestes dziennikarzem, ktory jezdzi po frontach wojen, miejscach powodzi itd. A poza tym mylisz poszukiwanie prawdy z checia dokopania lepszym od siebie, ktore kieruje tysiacami maluczkich, ktorzy nie byli opozycjonistami w ogole, bo siedzieli w domciu/za granica. -- Jak wiadomo, tylko jedna teczka SB byla sfalszowana. Reszta zawiera prawdy objawione. Odpowiedz Link Zgłoś
ledroithuman Re: Wałęsa wczoraj zachowywał się jak człowiek wi 18.06.08, 12:46 Dzisiaj łatwiej to pisać, bo znamy szerszy kontekst przemian ustrojowych we wschodniej Europie. To oczywiste, że wiemy więcej niż 20 lat temu. W obliczu nowych faktów, nowych danych zmienia się zdanie człowieka na daną sprawę i to jest normalne. Nie widzę powodu, dla którego nie można poddawać w wątpliwość danych ocen pewnych zdarzeń, nawet jeżeli przez tyle lat ocena zdarzenia było jednoznaczna. Ludzki umysł nie powinien przyjmować za pewnik danych faktów, tylko analizować, poddawać w wątpliwość i dopiero potem tworzyć wnioski. Jest to oczywiste, ale tylko dla ludzi myślących. Powyższe nie dotyczy akurat tylko Wałęsy (chociaż jego też), ale ogólnie wszystkiego z czym się spotykamy. >> Szkoda, ze wtedy byles dzieckiem. Jest to jeden z najbardziej miernych argumentów jakie można spotkać w dyskusji, niegodny człowieka uważającego się za osobę inteligentną. >> A poza tym mylisz poszukiwanie prawdy z checia dokopania lepszym >> od siebie,> ktore kieruje tysiacami maluczkich, ktorzy nie byli >>opozycjonistami w ogole, bo siedzieli w domciu/za granica. Ale nie możesz zaprzeczyć, że nie każdy jest maluczkim, który chce dokopać lepszym od siebie, jest to krzywdzące dla osób, które naprawdę poszkują prawdy. A tacy też są. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wałęsa wczoraj zachowywał się jak człowiek wi 18.06.08, 12:10 ledroithuman napisał: .... > Smutne jest to, że ludzie każdego kto podważa autorytet Wałęsy opluwają i > wyzywają od buców, podczas gdy większość ludzi zainteresowanych agenturalną > przeszłością Wałęsy chce tylko dojść do prawdy. Poszukiwaczy prawdy nazywają > zakompleksionymi bucami. Jest to pomieszanie pojęć. > > Absolutnie się nie zgadzam. Zakompleksionego buca trzeba nazywać po imieniu inaczej nigdy do niego nie dotrze prawda. I nie dostrzegam w tym nic smutnego. Twierdzenie, że bez Wałęsy komunizm pewnie by upadł jest jak najbardziej usprawiedliwione, tylko bez Napoleona Francuzi też przegraliby pod Waterloo itd… Co z tego wynika, dokładnie nic…. Wałęsa jest symbolem tych przemian, nic ponadto, i bardzo mi się niepodobna dwóch małych zakompleksionych ludzi próbuje ten symbol zniszczyć. -- "Jeszcze Wolska nie zginęła..." Odpowiedz Link Zgłoś
ledroithuman Re: Wałęsa wczoraj zachowywał się jak człowiek wi 18.06.08, 12:48 Ale dlaczego każdego kto chce dojść do prawdy porównuje się z Kaczyńskimi? To jest krzywdzące, nie uważasz? Uważam to za proste myślenie, bo przyczyn zainteresowania przeszłością Wałęsy może być tysiące. I nie każda jest taka jak ta panów na K. Odpowiedz Link Zgłoś
johoho Re: Wałęsa wczoraj zachowywał się jak człowiek wi 18.06.08, 12:54 Jak tam z Wolską kiedy odłączą ją od respiratora ?? A co do Wałęsy to nie pomoże zwieranie szeregów i konkurs plucia Można zrozumieć jego sytuację /bez wyjścia/ w latach PRL-u ale to co robił później to złamanie wszystkich możliwych procedur państwa demokratycznego Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Pójdzie do Wyborczej? :) wypisz "Dolina Nicoś 18.06.08, 11:38 Tak naprawdę nie jest ważne gdzie pójdzie. Ważne jest tom że w rzepie zostaną same piesowskie doopki wildstein class. A wtedy nie zdziwię się jak któryś z nich wysmaży rys his, który udowodni, na podstawi nieistniejących już zapisów archiwalnych, że to Kaczyńscy obalili Socjalizm. Zaiste żałosne typki…. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj.plank Re: Szef działu krajowego "Rzeczpospolitej" zrezy 18.06.08, 06:38 Szacunek. I tak długo wytrzymał. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Szef działu krajowego "Rzeczpospolitej" zrezygn... 18.06.08, 07:01 Są jeszcze przyzwoici dziennikarze. A Rzeczpospolita to wyjątkowa gadzinówka. Jakimż trzeba być łąjdakiem, aby uczestniczyć w tej brudnej akcji zwolenników Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Gadzinaówka ? 18.06.08, 08:17 No chyba w kategorii dzienników, bo w kategorii bulwarówek tą palmę bezsprzecznie dzierży GW :) Odpowiedz Link Zgłoś
xavier_666 Re: Szef działu krajowego "Rzeczpospolitej" zrezy 18.06.08, 12:43 123rbr napisał: > Są jeszcze przyzwoici dziennikarze. A Rzeczpospolita to wyjątkowa gadzinówka. > Jakimż trzeba być łąjdakiem, aby uczestniczyć w tej brudnej akcji zwolenników > Kaczyńskich. Jeśli żaden z dziennikarzy GW przez tyle lat nie zrezygnował manifestacyjnie z pracy z szacunku do prawdy to pewnie zdaniem 123rbr musi to być święta gazeta głosząca prawdę , prawdę i tylko prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance I slusznie rzepa ongis organ KC PZPR 18.06.08, 07:10 obecnie organ KC PiS i to "organ" w dosłownym tego słowa znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: I slusznie rzepa ongis organ KC PZPR 18.06.08, 07:24 >rzepa ongis organ KC PZPR Organem KC była Trybuna Ludu (dzis Trybuna), a nie Rzepa. Ta ostatnia była organem rządu PRL. Mimo wszystko to nie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance Szczeka tak samo 18.06.08, 07:39 obecnie jak i kiedyś partyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Szczeka tak samo 18.06.08, 10:46 jedyny.resistance napisał: > obecnie jak i kiedyś partyjnie. Jednak za czasów Dariusza Fikusa i Grzegorza Gaudena była dzienikiem na poziomie. Dobiero Lisiecki zrobił z niej pisowską szmatę. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Za Fikusa nie pamiętam, 18.06.08, 11:12 ale za Gaudena to szczególnie niski poziom reprezentowała - np. wyrzucenie Wildsteina za poglądy ws. lustacji i przedruk karykatur Mahometa - czyli narażenie naszego kraju na atak terrorystyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Za Fikusa nie pamiętam, 18.06.08, 11:40 niestaly_czytelnik napisał: > ale za Gaudena to szczególnie niski poziom reprezentowała - np. > wyrzucenie Wildsteina za poglądy ws. lustacji i przedruk karykatur > Mahometa - czyli narażenie naszego kraju na atak terrorystyczny. O Dariuszu Fikusie, który odtworzył Rzeczpospilitą w Wolnej Polsce i został za poziom tej gazety powszechnie wysoko oceniony, możesz dowiedzieć się w necie i od ludzi, którzy są starsi od ciebie. O poziomie Wildsteina i jego narcyźmie można wyrobić sobie opinię wysłuchując jego wystąpień, oglądając jego program w TVP1, czytając jego publicystykę. Oczywiście te oceny są subiektywne, jak wszystkie oceny indywidualne. Odpowiedz Link Zgłoś
areabis nagonka knajaków pod wodzą kaczków na 18.06.08, 07:22 Pana Prezydenta Wałęsę jest hańbą Polaków . Wynikałby z tego stwierdzenie , że Solidarność jest bękartem SB !!! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: nagonka knajaków pod wodzą kaczków na 18.06.08, 07:31 areabis napisał: > Pana Prezydenta Wałęsę jest hańbą Polaków . Wynikałby z tego > stwierdzenie , że Solidarność jest bękartem SB !!! Nawet jeśli Solidarność jest bękartem SB, które chciało mieć w niej wentyl bezpieczeństwa, to bękart w którymś momencie się wyrwał spod kurateli "rodziców" i pogonił im kota. Miernoty moralne wolą Solidarności pamiętać ten bękarci okres, jak widać... Odpowiedz Link Zgłoś
madox44 ilu 18.06.08, 07:46 Ilu jeszcze zniewolonych dziennikarzy pracuje w Rzepie na zlecenie PiSiaków ? Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Redaktorze Gojtowski, wyrazy szacunku... 18.06.08, 08:16 To ciekawe, że nawet w "Rzeczpospolitej" był człowiek o wielkim charakterze szkoda, że tylko jeden! Odpowiedz Link Zgłoś
scalonik Re: Redaktorze Gojtowski, wyrazy szacunku... 18.06.08, 08:20 Kolejny "ałtorytet", któremu się łydki trzęsą, jak słyszy o lustracji. Odpowiedz Link Zgłoś
amelka33 Redaktorze Gojtowski, bardzo sprytnie... 18.06.08, 08:27 Facet był na wylocie z powodu bardzo nieładnych zachowań, niedziennikarskich. Wykorzystał okazję i sam dał nogę. Sprytnie, choć nadzieja, że teraz w Wyborczej karierę zrobi jest złudna. Oni takich wykorzystują tylko do pomniejszych prac. Ot, wytrą podłogę i wyrzucą... A dla Rzepy nauczka, że takich cwaniaków należy traktować szybko i bez sentymentów, bo zawsze jakiś numer wykręcą. Jak zawsze mądry Polak po szkodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmo1 Re: Redaktorze Gojtowski, bardzo sprytnie... 18.06.08, 08:30 A co tam nowego w TV? Odpowiedz Link Zgłoś
umbralupus w urbańskiej TV? 18.06.08, 10:32 masz na myśli za przeproszeniem tv "publiczną" tzn. urbańską? Otóż we wczorajszej TVPInfo niejaki Mariusz Pietrasik, bucowaty dziennikarzyna publiczny zagotował Lechowi Wałęsie sąd kapturowy z udziałem kolegów-buców z pisuarowskiej Rzepy i Wprost: Ziemkiewicza i Janeckiego. W ogóle nie dopuścili do głosu M. Wojciechowskiego z Gazety Wyborczej (albo ten milczał, gdy zorientował się co się dzieje). Pietrasik wcielił się w rolę komuchowatego prokuratora. Ma szczęście, że Wałęsa potraktował go w miarę łagodnie. Jeden wniosek; TV publiczna wrogiem publicznym Rzeczypospolitej próbuje ogłosić jednego z dwóch najwybitniejszych Polaków - Lecha Wałęsę. Odpowiedz Link Zgłoś
ollo2005 Re: Redaktorze Gojtowski, bardzo sprytnie... 18.06.08, 09:33 Amelka, a jak to sie stało, ze ty, jako wiceszefowa rzepy swego czasu której podlegał dział krajowy, pozwalała na takie numery Gojtowskiego? Ta mafia ścigająca gostka za niezapłacone (?) dlugi, jego infantylizm.... Jak to sie stało, ze takie tłuki jak J.G. robiły kariere w Rzepie, a tabuny dziennikarzy odchodziły? Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai Re: Redaktorze Gojtowski, bardzo sprytnie... 18.06.08, 11:04 Ollo... a przypomnij sobie, kto red. J.G. ładował dwie beki wazeliny co rano do odpowiedniego otworu? Kto robił z siebie dywanik pod stopy "ukochanych szefów"? No i będziesz miał odpowiedź na swoje pytanie... I zadając takie - retoryczne zresztą pytania, pamietaj, że "blad' eto nie profiessia, eto garaktir"... Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai Re: Redaktorze Gojtowski, bardzo sprytnie... 18.06.08, 11:06 Przepraszam ollo, miało być oczywiście, zamiast red J.G - red. P.L. Reszta się zgadza... Odpowiedz Link Zgłoś
sunlama daleko zajdzie,ma teraz do wyboru wszystkie media 18.06.08, 08:20 miłujące (POczywiście) Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: 18.06.08, 11:00 sunlama napisał: daleko zajdzie,ma teraz do wyboru wszystkie m > miłujące (POczywiście) Zastanów się pismatołku. Za czasów nieszczęsnych rządów PiS, PiS miał do dyspozycji lub z nim sympatyzujące: zdobyte media publiczne (TVP, PR, lokalne) Rzeczpospolitą, Wprost, często Dziennik, media Rydzyka (Nasz Dziennik, Radia Maryja), prasę katolicką (np. Niedziela), wiele mediów lokalnych. Jak sytuacja zmieniła się obecnie, podczas rządów PO? Z tego co wymieniłem wyżej, tylko Dziennik troszecke się zobiektywizował. Reszta jak była, tak jest w rękach PiS lub z PiS sympatyzuje. Nie powtarzaj jak papuga to, co powtarza w kółko "samo dobro" J. Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
omidas Szef działu krajowego "Rzeczpospolitej" zrezygn.. 18.06.08, 08:27 Jednak nawet w Rzeczpospolitej można znaleźć ludzi na poziomie, sprawiedliwych, uczciwych i bestronnych. Brawo Panie Redaktorze. Ciekawe czy są inni tacy jak Pan w redakcji ,,RP", , odważni, którzy potrafią powiedzieć nie zakłamaniu i PiS-owskiej propagandzie. I nie będą klękać przed Kaczyńskimi jak ta pani w czasie uroczystości, którą być może Ktoś tak pokierował, że powiedziała jak powiedziała, ale potem się spostrzegła, że to nie jej myśli były. Dobrze więc, że są ludzie nawet w ,,RZ", która ostatnio stala się tubą PiS, że nie chcą oczerniać ikonę naszego narodu jaką jest znany na całym świecie Wałęsa. Ręce i pyski precz od Wałęsy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
seznam Nie on jedyny nie był z bajki prpoPiSowkiej 18.06.08, 08:30 wczoraj przecież Press poinformował, że odeszła z Rzepy redaktor Lubińska. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna W Gazecie na niego czekają 18.06.08, 08:30 Tu nie ma ryzyka, że ktoś będzie pisał o niewygodnej historii. Stąd się wylatuje za co innego, Graczyk i Leski mogą coś powiedzieć na ten temat :) Odpowiedz Link Zgłoś
ssee Re: 18.06.08, 08:39 kataryna.kataryna napisała: >(...) mogą coś powiedzieć na ten temat Oraz wszystkowiedząca kataryna.kataryna. Oczywiście.Oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
to777mash Re: W Gazecie na niego czekają 18.06.08, 08:50 kataryna.kataryna napisała::Stąd [z Wyborczej] się wylatuje za co innego, Graczyk i Leski mogą coś powiedzieć na ten temat A kto to jest Graczyk i Leski? Bo Kowalski i Nowak mówią, że kataryna to Kononowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 kataryna.kataryna..synonim idiotyzmu IVRP ! 18.06.08, 08:54 mogę coś powiedzieć na ten temat... Odpowiedz Link Zgłoś
ollo2005 Re: W Gazecie na niego czekają 18.06.08, 09:36 Gojtowski juz moze sie pakowac i wracac do Poznania. Moze Aaadaś da mu stanowsko naczelnego tego lokalnego dodatku GW? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: W Gazecie na niego czekają 18.06.08, 11:41 kataryna.kataryna napisała: > Tu nie ma ryzyka, że ktoś będzie pisał o niewygodnej historii. Stąd się wylatuj > e > za co innego, Graczyk i Leski mogą coś powiedzieć na ten temat :) > No popatrz, a ty tyle czasu już szczekasz, a nie chcą Cię w Naszym Dzienniku, zatem zadzrość przez Ciebie przemawia. Kiedy Ci specjaliści od niewygodnej historii prześledzą losy teczki prezesa. Bo zdaje się, że po pół roku „czyszczenia” tylko okładki zostały > Odpowiedz Link Zgłoś
llawrynowicz Re: Szef działu krajowego "Rzeczpospolitej" zrezy 18.06.08, 08:37 Szacunek Panie Gojtowski. Jak widać są jeszcze uczciwi dziennikarze, którzy potrafią się przeciwstawić pisaniu na zamówienie polityczne. Z całego serca życzę Panu powodzenia w dalszej pracy zawodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
szlakuls Kaczory to już śmietnik historii ! 18.06.08, 08:45 Mendy są synonimami IV RP. Ludzie mali, tchórzliwi, którzy nigdy niczego nie zrobili, nie nadstawiali karku i nie ryzykowali, nigdy nie byli przez SB przesłuchiwani i zastraszani dzisiaj mówią co jest prawe a co nie. Jednym słowem głaszczący kota 13.12.1981 i jemu podobni mają być bohaterami walki o wolność? Nidoczekanie! Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Kaczynówka pustoszeje ? 18.06.08, 08:49 Kaczynówka pustoszeje ? Swojska odmiana gadzinówki twardo realizuje wytyczne kaczorków wpojone im (kaczorkom) przez tatusia w czasie, gdy nie wypuszczał ich na podwórko. A Feliks w grobie się cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon.0 "Rzeczpospolita" gadzinówka PISkomuny ! 18.06.08, 08:52 synonim kurestwa SB.. Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz_pis brawo szanowny panie, za srebniki kaczystów 18.06.08, 08:51 nie będzie się pan sprzedawał Odpowiedz Link Zgłoś
stanok53 Szef działu krajowego "Rzeczpospolitej" zrezygn... 18.06.08, 08:58 Jako prenumerator Rzeczpospolitej ceniłem ją kiedyś bo była obiektywnym źródłem informacji - bez względu na rządząca w Polsce ekipę.Po zwycięstwie PIS stała się stronniczą tubą tej partii przdstawiającą wykoślawiony przez jej lidera Jarosława K. dla jego wydumanych celów obraz Polski.I tak z obiektywnego i niezależnego inforatora - gazeta ta stała się "Trybuną Ludu" z lat Gomułkowskich - na usługach(dlaczego???) jednej partii i jej wodza.Towarzyszy temu równiez dobór odpowiednio skrojonych do prezentowanego profilu dziennikarzy - przykład towarzysz bronek.Myślałem ,że to chwilowe takie zawirowanie , albo moje złe odczucie,ale jak pokazuje życie to jest trend stały i postępujący. Mając na uwadze powyższe oświadczam ,że po upływie opołaconej już prenumeraty zaprzestaję zamawiania i czytania tego czegoś. Odpowiedz Link Zgłoś
umbralupus Re: "Rz" to Wildstein, synonim łajdactwa IV RP ! 18.06.08, 10:40 Dlatego przygarnęła tego śliniącego się, wiecznie zaplutego pyskacza publiczna TV... I za te widoki mamy płacić abonament! Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Szef działu krajowego "Rzeczpospolitej" zrezygn... 18.06.08, 09:01 To co? Wałęsa nie jest już tym wrednym autorytarnym antysemitą, jak kiedyś sugerowała gazetka? Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 tom1003 .... 18.06.08, 09:02 bibainfo.pl/pub/213.227.74.12/2007/09/20/030927/5890/rotfl.jpg rotfl.jpg (Obrazek JPEG, 469x408 pikseli) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Szef działu krajowego "Rzeczpospolitej" zrezy 18.06.08, 11:45 Opierając się na treści Twoich postów, można wywnioskować, że jedyną gazetką jaką czytujesz jest reklamówka Media-Markt. Musisz się odważyć, spróbuj może Cię jednak tam wpuszcza. tom1003 napisał: > To co? > Wałęsa nie jest już tym wrednym autorytarnym antysemitą, jak kiedyś sugerowała > gazetka? Odpowiedz Link Zgłoś
laska_dorna Kaczki za to bekną jak się kadencja skończy 18.06.08, 09:07 To nie ładnie obrażać wielkie postacie historii, jak samemu podczas stanu wojennego zbijało się bąki Odpowiedz Link Zgłoś
goslar Szef działu krajowego "Rzeczpospolitej" zrezygn... 18.06.08, 09:18 Panie Redaktorze, szacunek!!! Uciekajmy od malutkich, zaślepionych zazdrością ludzików! Odpowiedz Link Zgłoś
janus-z333 Szef działu krajowego "Rzeczpospolitej" zrezygn... 18.06.08, 09:20 Tak postepuja ludzie prawi.Teraz czas na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
umbralupus Teraz czas na prezydenta 18.06.08, 10:44 Błagam, nie żartuj! Pan prezydent (jak mówi o swoim chlebodawcy Michał Kamiński) już nawet nie wie, że jest prezydentem Polski. Błędny, zalękniony wzrok... Sprawia wrażenie, jakby chciał zaszyć się w miejscu, gdzie nie ma ludzi. Obawiam się, że momentami nie pamięta swego nazwiska. Aż strach zadać pytanie o zdrowie pana prezydenta... Odpowiedz Link Zgłoś
kluska_leniwa Szef działu krajowego "Rzeczpospolitej" zrezygn.. 18.06.08, 09:23 Jakim trzeba być kołkiem, zeby sr.. we własne gniazdo i obrażać jedynego wielkiego na skalę swiatową Polaka??? Szacunek redaktorze Gojtowski. Odpowiedz Link Zgłoś
whiskeyjack Wielki Polak 18.06.08, 10:16 Czy zaslugi Walesy maja czynic go nietykalnym? Zywym pomnikiem? Smieszne, ze Wyborcza zazwyczaj sie wspecjalizowala "odbrazowianiu" historii i buzeniu pomnikow, zazwyczaj zarzucajac antysemityzm, a jak ktos inny to robi, to zle...Kali w calej krasie.. Walesy szkoda mi jako czlowieka, zwlaszcza, ze ma chore serce i taki stres moze doprowadzic do jakiegos nieszczescia (swoja droga cos tak mysle, ze GW bardzo by sie ucieszyla, gdyby cos takiego sie stalo.. ), ale niestety po raz kolejny wychodzi na to, ze klamstwo ma krotkie nogi, gdyby Walesa przyznal sie do "bledow mlodosci" na poczatku prezydentury to i tak bylby dzisiaj symbolem przemian, ale nie uwiklaby sie w rozne szemrane kontakty. Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Re: Wielki Polak 18.06.08, 10:51 whiskeyjack napisał: > Czy zaslugi Walesy maja czynic go nietykalnym? Zywym pomnikiem? > Smieszne, ze Wyborcza zazwyczaj sie wspecjalizowala "odbrazowianiu" > historii i buzeniu pomnikow, zazwyczaj zarzucajac antysemityzm, a > jak ktos inny to robi, to zle...Kali w calej krasie.. > > Walesy szkoda mi jako czlowieka, zwlaszcza, ze ma chore serce i taki > stres moze doprowadzic do jakiegos nieszczescia (swoja droga cos tak > mysle, ze GW bardzo by sie ucieszyla, gdyby cos takiego sie > stalo.. ), ale niestety po raz kolejny wychodzi na to, ze klamstwo > ma krotkie nogi, gdyby Walesa przyznal sie do "bledow mlodosci" na > poczatku prezydentury to i tak bylby dzisiaj symbolem przemian, ale > nie uwiklaby sie w rozne szemrane kontakty. Czy naprawdę nie dostrzegasz jakie hieny chcą się upaść na Wałęsie. Próbowali nażreć się przy nim, nie udało się, więc zbijają fortunę plując na Niego. To bezwzględni i cyniczni cwaniacy! Obłudnie tylko mówią o prawdzie operując kłamstwem. Ja będę cenił Wałęsę nawet gdy udowodnią co mówią a będę gardził jego wrogami nawet jeśli Watykan ogłosi ich świętymi! Odpowiedz Link Zgłoś