miedzianakonefka 19.06.08, 07:05 Cudów ciąg dalszy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bartek1980 Jak esbecy fałszowali kwity na Wałęsę 19.06.08, 07:05 widac partii zależało na wyswobodzeniu sie spod radzieckiej okupacji. chcieli dokonac przemian, a pozniej obalic Walese... Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Czy naprawdę tak bardzo lubimy grzebać w gów_ie? 19.06.08, 07:15 To niesamowite z jaką lubością mali ludzie uwielbiają przewracać z boku na bok pozostawione przez ubecję "archiwa". To niesamowite i przerażające, bo wciąż i wciąż poświadcza ich małość. Czy określenie "człowiek" w ich ustach rzeczywiście tak mało znaczy? Coraz bardziej mi wstyd, że jestem obywatelem Rzeczpospolitej. Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 grzebanie w g* 19.06.08, 07:21 TO typowo polska cecha. Taka katolicko-narodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
adela_30 Wirtualna rzeczywistość wg GW :) 19.06.08, 07:34 Prawda pokazana została jak na dłoni, a GW dalej promuje swoją wirtualną rzeczywistość. Zostało udowodnione, że Wałęsa zabierał teczki Bolka i zwracał niekompletne. Po co to robił jeśli nie był Bolkiem ????????? A GW dalej będzie opowiadała, że w 71 roku fałszowano dokumenty na biednego Wałęsę. Ciekawe tylko w jakim celu? Wstyd jak beret panie Michnik! Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Nas nie przekonają, że białe jest białe... 19.06.08, 08:02 Nas nie przekonają, że białe jest białe a czarne jest czarne. A jeśli dowody świadczą wbrew temu co twierdzimy - tym gorzej dla dowodów. Pisomatoły. Odpowiedz Link Zgłoś
adela_30 Re: Nas nie przekonają, że białe jest białe... 19.06.08, 08:07 Już nie masie żadnych argumentów cwaniaczki :) Zostaje wam już tylko pisanie obraźliwych tekstów. Biedacy, też na waszym miejscu czułbym się oszukany przez waszych idoli - Bolka i Donka. Szkoda tylko, że Tusk wstawił się za Wałęsą i wylądował jak zwykle po stronie kłamców, agentów i innych pseudoutorytetów. Prawda zwycięża !!!!!!! Gratulacje dla historyków za rzetelny materiał nie pozostawiający żadnych wątpliwości. dan3iger napisał: > Nas nie przekonają, że białe jest białe a czarne jest czarne. > A jeśli dowody świadczą wbrew temu co twierdzimy - tym gorzej dla dowodów. > Pisomatoły. Odpowiedz Link Zgłoś
mysle-wiec-jestem1 ............trwa opluwanie Lecha Walesy........... 19.06.08, 08:11 przez ludzi malych, zakompleksionych. To jest wlasnie Polska, narodowo-katolicka. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Lechu sam się opluł przeglądając włąsną teczkę 19.06.08, 08:17 i oddając ją wybrakowaną :) Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 a jego lustracja to wielki PIC :) 19.06.08, 08:18 no ale co tam, w końcu bohater lat 80-tych... Odpowiedz Link Zgłoś
misiogoqo i TW kaczyńscy muszą nowe fakty wyprodukować 19.06.08, 08:30 przy pomocy TW maciarewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:brakuje stenogramów z posiedzeń u byłego premie 19.06.08, 08:38 przeciera i obecnego "prezydęta" w tej sprawie. Kontynuacja pracy esbeków musi być wyjaśniona! Nękam sądami. Nękam grzywnami. Namiestnik Redyka. Buraka polityka! Za moim przykładem. Kłóć się z sąsiadem. Otruj mu psiaka. Wymódl mu raka. Mów do obrazu. Z wynikiem ilorazu Inteligencji Jak u prezydencji. Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re:brakuje stenogramów z posiedzeń u byłego premi 19.06.08, 09:06 adela30: "Gratulacje dla historyków za rzetelny materiał nie pozostawiający żadnych wątpliwości" Buehehehehehe Wg nadwornego historyka IV RP, Zybertowicza, tylko teczka TW Haicynta została sfałszowana. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Należy zakwestionować wszystkie podstawowe usta 19.06.08, 09:20 Jak esbecy kształtowali ustrój Rzeczpospolitej? Należy zakwestionować wszystkie podstawowe ustawy ustrojowe. Szczególnie przywileje kościelne należy zlikwidować za współudział w ustawianiu człowieka z matką Boską w klapie. Media Rydzyka niewątpliwie mogą być kontynuacją zmowy esbeckiej? Czyli na nowo aborcja, konkordat, lustracja, podział mediów, reprywatyzacja! Do tego potrzeba nowych ludzi. Tacy nie umoczeni już są. Umoczeni do akt! Jeszcze wiem, co to Solidarność! Z esbeklerem pniesz się na czworaka, Masz wygląd marny, głupawy szpaka. Nikim, emerytura głodowa. Na kolana, opuszczona głowa. Łojcze, nepocie dawaj korkociąg, oboje mamy do „wadzy” pociąg. Jak pochlejemy razem z komuchem, „Tuskuj” dostanie jakby obuchem. „Kaczor i Kwachu” za zdrowie wasze, a kto chce więcej tego w kamasze. Chleją, bełkocą, robią pajaca, nie pijesz, milczysz, lecz ty masz kaca. Pod ich sztandarem i jej obroną, postawę trzymasz zbyt uniżoną. Wyprostuj tors, przerastasz „dewianta”. Nie lękaj się , że ma na cię fanta. Rusz z innymi po jego krawacie, niechaj im strach znów wypełni gacie! Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Dla mnie jest oczywistym ze to SB rozwaliło komunę 19.06.08, 09:41 Najwyższe władze PZPR postanowiły zlikwidować się za pomocą agenta Bolka-Wałęsy. Ten wykonał wzorcowo swoje esbeckie zadanie. Cała ta operacja to był majstersztyk wściekłej perfidii i agresji oraz zakłamania Układu(za klasykiem). Odpowiedz Link Zgłoś
akurach1981 Re: Dla mnie jest oczywistym ze to SB rozwaliło k 19.06.08, 10:06 Tutaj mamy powazny problem z wiarygodnoscia zrodel. Nie ukrywam, ze byli esbecy sa dosyc malo wiaryogodni i to zarowno ten ktorego wczoraj moglismy ogladac w TV twierdzacego ze Walesa to Bolek jak i ten dzisiejszy (na dodatek ANONIMOWY) z GW. Nie mniej jednak we wczorajszym filmie najwieksze wrazenie zrobil na mnie fragment zrelacjonowanych przez GW: Oprócz autorów książki pojawili się też Józef Szyller, były kolega Wałęsy ze Stoczni Gdańskiej. - W rozmowie z Lechem Wałęsą wyszedłem z propozycją, żeby stworzyć silną grupę w stoczni, która będzie dopominać się o składane postulaty - mówił Szyler. Jeżeli Wałęsa był "Bolkiem", a tak mówią dokumenty, to ja mówiłem o tym tylko Wałęsie - stwierdził. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:esbecka kontynuacja! 19.06.08, 10:09 „Jestem za, a nawet przeciw” . Czemu? „Gardła nasze, zdrowie wasze” Jemu! Lecha Wałęsę na prezydenta, a potem wyciągniemy kwity i my będziemy! Odpowiedz Link Zgłoś
akurach1981 Re:esbecka kontynuacja! 19.06.08, 11:19 www.dziennik.pl/polityka/article194580/Nagralem_Walese_ktory_przyznaje_sie_do_wspolpracy_z_SB.html Odpowiedz Link Zgłoś
akurach1981 Re:esbecka kontynuacja! 19.06.08, 11:29 jeszcze jeden link www.dziennik.pl/opinie/article194295/O_Walesie_jako_Bolku_wiem_od_18_lat.html w ktorym Kuczynski pisze, ze Walesa byl Bolkiem wie od 18lat i ... winni sa Kaczynscy bo oni tez o tym wiedzieli mi to popierali go w wyborach prezydenkich w 1990r Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Jak Wałęsa obalal Rzad Polski dla eSBecji 20.06.08, 14:22 Co bedziecie tu opowiadac mity o Bolku. On sam pokazal ze eSBecja jest mu blizsza niz WOLNA POLSKA: NOCNA ZMIANA - to film dokumentalny o tym jak Prezydent RP Lech Walesa obalal Rzad Polski zeby uchronic agentow w Sejmie i zeby nie wyszlo, kto reprezentujacy we wladzach panstwa "Solidarnosc", jest ze starego komunistycznego aparatu przemocy. Slowo do Bolka: Juz w 1992 objawiles sie jako zwolennik SBecji, kiedy aby chronic UBecje w Sejmie obaliles rzad Premiera Olszewskiego, dlatego, ze chcial oglosic liste komunistycznych kolaborantow. Ty Bolek, tez byles na tej liscie i dlatego podniosles reke na pierwszy od 50 lat niekomunistyczny Rzad Polski. Wtedy sie pokazales, ze wolisz zniszczyc Polske niz tlumaczyc sie ze swojej przeszlosci. Za Twoja prezydentura przeprowadzona najbardziej niszczaca Polske tzw "prywatyzacje" w czasie ktorej sprzedawano majatek narodu za 5do 10 % wartosci, a miliony Polakow znalazly sie bez pracy. Ciebie to absolutnie nie interesowalo! Ani razu nie stanales w obronie rodzin eksmitowanych z mieszkan na ulice bez srodkow do zycia. Nigdy nie interesowales sie bezdomnymi, ktorzy szukali pozywienia na smietnikach choc spotkal ich ten los za Twoim przyzwoleniem!!!!!!Ilu milionom dzieci zabrales beztroskie dziecinstwo i wyslales ich na ulice, a pozniej do wiezien, domow publicznych, do rynsztoka! Ty dostales Nagrode Nobla za to ze podarowales Polske zlodziejom!!!! PRECZ GLABIE eSBECKI!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Bolek, Kaczyńscy, Rząd Olszewskiego - mapa procesu 19.06.08, 12:52 Jeśli założymy, że Wałęsa to Bolek, i jedynymi, którzy skorzystają na tym będzie środowisko skupione wokół PiS, "staży łowcy Bolka" etc. to oto co otrzymujmy: Wałęsa to Bolek => SB mogła szantażować Wałęsę => odwołanie rządu Olszewskiego inspirowane przez SB [teczka Macierewicza, próby oczyszczenia etc.] => wszystko co było potem to postkomuna [bo SB utrzymała się przy władzy] => jedynymi spoza układu jest PC i Kaczyńscy. Czy Państwo widzą o co chodzi w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
tinah a czymże jest zdekompletowanie własnej teczki 19.06.08, 14:29 przez Bolka, z tym co przez cały długie tygodnie robił Adaś Michnik w archiwum. Proces musiał być żmudny, przez ten czas zabezpieczono całe plemię 'autorytetów moralnych michnika'. Oczywiście Adaś dokumenty sobie zachował, dzięki czemu jak na smyczy prowadzić może całą chmarę były agentów. Plan był sprytny, realizacja bez zarzutów. Ot i prawdziwy klucz do sukcesu środowiska wyborczej. [Celińskich, Wałęsów, Germeków i wiele, wielu innych]. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz a może ten wasz esbek wie co robił Michnik 19.06.08, 12:30 w archiwach SB? Kurcze net pożna przenicować na wylot a i tak człowiek niedowie się co takiego robił tam wasz redaktor, który do tych archiwów wszedł jako pierwszy wolny człowiek RP.... Wiemy tylko, że po wyjściu stamtąd otrzepał się z kurzu i stwierdził, że należy całe to goowno esbeckie spalić. Wałęsa - znany rónież niektórym jako "Bolek" wziął sobie te słowa Naczelnego do serca i zjarał sobie część archiwów tylko, że miał pecha i jak raz z dymem puścił materiały o samym sobie.... :-) No to jak redakcjo? Podpytacie o to tego waszego esbeka? Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: Wirtualna rzeczywistość wg GW :) 19.06.08, 08:13 Oprócz obrażania, chłopaki z PO potrafią jeszcze dobrze odwracać kota ogonem. Taka ich uroda marna. Najważniejsze, że wreszcie poznajemy prawdę na temat Bolka. Odpowiedz Link Zgłoś
con-donek-2008 Re: Wirtualna rzeczywistość wg GW :) 19.06.08, 14:11 i Czuchnowski który według środowiska jest człowiekiem do zadań specjalnych: razem z Kublikową to takie Agorowe Urbanki jak za stanu wojennego:) Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Wirtualna rzeczywistość wg GW :) 19.06.08, 14:45 www.dziennik.pl/polityka/article194580/Nagralem_Walese_ktory_przyznaje_sie_do_wspolpracy_z_SB.html To juz 3 stoczniowiec od wczoraj ktory potwierdza Bolka. Zaden Czuchnowski ze swoimi ubekami tu nie pomoze:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ercu Re: Nas nie przekonają, że białe jest białe... 19.06.08, 09:12 Rozumiem, że tylko teczki Twoich dwóch małych idoli nie zostały sfałszowane? ŚMIESZNE Wspierając TWOJE spiskowe myślenie uważam, że brakujace dokumenty, których rzekomo nie oddał Wałęsa ma jareczek w swoich zbiorach, gdyż zbierał zawczasu dowody na Wałęsę. Fajna teoria? Fajna i tak samo bezsensowna jak cała ta nagonka na Wałęsę. Mali ludzie napisali książkę dla małych umysłów które bedą się ekscytować tym, że brakuje strony 11 i 17 w teczce "bolka" buuuuhhhahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
archibaldzio Re: Nas nie przekonają, że białe jest białe... 19.06.08, 09:51 czy rzetelne i czy prawdziwi historycy to się dopiero pokaże, mam nadzieję... Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp Re: Nas nie przekonają, że białe jest białe... 19.06.08, 10:55 archibaldzio napisał: > czy rzetelne i czy prawdziwi historycy to się dopiero pokaże, mam nadzieję... Jeden z tych "historyków" jest takim historykiem jakim jest fachowcem od ropy. To są kukiełki którymi kaczki robią teatrzyk dla zaspokojenia własnych chorych ambicji i dla swoich miernych intelektualnie ale wiernych klakierów. Prawo i Sprawiedliwość - trzy słowa i dwa kłamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Nas nie przekonają, że białe jest białe... 19.06.08, 12:38 adela_30 napisała: > Już nie masie żadnych argumentów cwaniaczki :) Zostaje wam już tylko pisanie > obraźliwych tekstów. Biedacy, też na waszym miejscu czułbym się oszukany przez > waszych idoli - Bolka i Donka. Szkoda tylko, że Tusk wstawił się za Wałęsą i > wylądował jak zwykle po stronie kłamców, agentów i innych pseudoutorytetów. > > Prawda zwycięża !!!!!!! Gratulacje dla historyków za rzetelny materiał nie > pozostawiający żadnych wątpliwości. > > > dan3iger napisał: > > Nas nie przekonają, że białe jest białe a czarne jest czarne. > > A jeśli dowody świadczą wbrew temu co twierdzimy - tym gorzej dla dowodów > . > > Pisomatoły. Adelcia, zwroc uwage glupia na fakt, ze to ty szczekasz nie przedstawiajac zupelnia zadnych dowosdow i to ty w ten sposob obrazasz juz nie tylko Walese, co wszystkich Polakow dazacych do obalenia komuny w tamtych latach, ty adelcia dzialasz jak taka ku...a esbecka...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Nas nie przekonają, że białe jest białe... 19.06.08, 13:18 adela_30 napisała: > Już nie masie żadnych argumentów cwaniaczki :) Zostaje wam już tylko pisanie > obraźliwych tekstów. Biedacy, też na waszym miejscu czułbym się oszukany przez > waszych idoli - Bolka i Donka. Szkoda tylko, że Tusk wstawił się za Wałęsą i > wylądował jak zwykle po stronie kłamców, agentów i innych pseudoutorytetów. > > Prawda zwycięża !!!!!!! Gratulacje dla historyków za rzetelny materiał nie > pozostawiający żadnych wątpliwości. > ja widać, słychać i czuć masz poważne problemy ze zrozumieniem tego co jest napisane w jez. ojczystym, do którego sie przyznajesz Odpowiedz Link Zgłoś
debilom_stop alela ... 19.06.08, 13:24 tys jest bardziej rozgarnieta niz goowno patykiem !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: Wirtualna rzeczywistość wg GW :) 19.06.08, 08:03 Wypowiedzi różnych "bolkożerców" pokazują wyraźnie jak skuteczna i fachowa była SB, gdzie do nich chłoptasiom z CBA z ich nieudolnymi prowokacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
adela_30 Re: Wirtualna rzeczywistość wg GW :) 19.06.08, 08:08 Odwracanie kota ogonem to drugi ze sposobów obrony Wałęsy. Ludzie nie są tak głupi jak myślicie o nich po ostatnich wyborach POwcy! Odpowiedz Link Zgłoś
ercu Re: Wirtualna rzeczywistość wg GW :) 19.06.08, 10:18 Odwracanie kota ogonem to akurat specjalność jareczka, w sensie dosłownym i tym dotyczzcym polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wirtualna rzeczywistość wg GW :) 19.06.08, 10:31 adela_30 napisała: > Odwracanie kota ogonem to drugi ze sposobów obrony Wałęsy. > Ludzie nie są tak głupi jak myślicie o nich po ostatnich wyborach POwcy! Cóż Adelka ty chyba nie jesteś najlepszym przykładem ilustrującym to twierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Wirtualna rzeczywistość wg GW :) 19.06.08, 12:02 adela_30 napisała: > Odwracanie kota ogonem to drugi ze sposobów obrony Wałęsy. > Ludzie nie są tak głupi jak myślicie o nich po ostatnich wyborach POwcy! Są głupsi, niż myślicie, po wyborach wygranych przez PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
tuptek_z_eire Jak poznać różnicę pomiędzy Polakiem a szumowiną. 19.06.08, 12:27 Jeszcze jako dzieciak pamiętam na początku lat 80-tych, jak w Dzienniku Telewizyjnym ujawniono taśmę z podsłuchu Lecha Wałęsy, na której rzekomy Pan Wałęsa, o łudząco podobnym do niego głosie, klął, mówił o pieniądzach jakie mu obiecano za czynienie fermentu i w ogóle - większość słów jakie pojawiały się (jako napisy na dole) to były wykropkowane k... Większość normalnych, nawet ćwierć inteligentnych ludzi wyśmiało tą tanią prowokację. Ale jak widać, trup dalej krąży po umysłach mniej bystrych klakierów PiS-u i SLD. Właściwie, czego ja od nich żądam? W jednym macie rację - PRAWDA ZAWSZE WYJDZIE NA JAW, PRęDZEJ CZY PóźNIEJ. A 2 pokurcze niczym pozytywnym nie wpiszą się na karty historii. P.S. Agentów z rosyjskich ambasad proszę o nieodpowiadanie na tego posta. Odpowiedz Link Zgłoś
tampa Re: Jak poznać różnicę pomiędzy Polakiem a szumow 19.06.08, 12:59 Dziekuje za przypomnienie tego faktu. Ja tez pamietam ten fakt i ze wstydem musze przyznac, ze moja naiwnosc i nieznajomosc metod sluzb byly tak wielkie, ze pomyslalem przez chwile, ze to prawda. Po prostu w glowie mi sie nie miescilo, po pierwsze, ze ktos moze wpasc na tak szatanski pomysl, a po wtore, ze jest technicznie mozliwe. To bylo zaraz na poczatku stanu wojennego, puszczali to w DTV. Jesli Walesa chcial rzeczywiscie wyciagnac z teczki materialy, ktore byly sfalszowane, to mial racje. Nie mozna w tym kraju udowowdnic, ze sie nie jest wielbladem. To, co sie dzieje, to hanba! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Wirtualna rzeczywistość wg GW :) 19.06.08, 12:36 adela_30 napisała: > Prawda pokazana została jak na dłoni, a GW dalej promuje swoją wirtualną > rzeczywistość. Zostało udowodnione, że Wałęsa > zabierał teczki Bolka i zwracał niekompletne. Po co to robił jeśli nie był > Bolkiem ????????? > A GW dalej będzie opowiadała, że w 71 roku fałszowano dokumenty na biednego > Wałęsę. Ciekawe tylko w jakim celu? Wstyd jak beret panie Michnik! Adelcia a gdzie zostalo to udwodnione? Jestes w stanie pokazac choc jeden nejmniejszy dowod ? Dlaczego adelcia z uproczywoscia maniaka robisz z siebie tak wielka idiotke??? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Mam propozycje dla myslących 19.06.08, 08:29 Nie oddawajmy w wyborach głosu na tych co w tym guanie grzebią, bardzo szybko sie opamiętają jak zamiast dietki poselskiej trzeba będzie się wziać do roboty, a zapewne nikt rozważny ich nie zatrudni. To najlepszy bacik.Ja bede to rozpowszechniał wśród swoich znajomych. Nieważne skąd będzie kandydat, ma zapewnioną kreskę zapomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 jestes myslacy ? to przeczytaj książkę 19.06.08, 08:31 a później składaj propozycje może będą nawet sensowne ?? Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_kretynow ......................uwaga klamca............... 19.06.08, 08:54 twierdzi, ze czytal ksiazke ktora ukaze sie w poniedzialek Odpowiedz Link Zgłoś
lucas_de Re: jestes myslacy ? to przeczytaj książkę 19.06.08, 08:59 Zdefiniuj słowo "myślący" ?. Jakby ktoś napisał książeczkę pt. "Adam_l27 zoofil - historia prawdziwa" i ja bym się na nią powoływał, bo przecież "zostało tak napisane w książce", to czy uznałbyś treści tam zawarte za jedyną istniejącą i obiektywną prawdę ? Coś mi się nie wydaje. Oceniać cokolwiek należy z perspektywy czasu, słuchając argumentów obydwu stron. To jest podejście człowieka myślącego. Więc pomyśl może raz jeszcze zanim napiszesz kolejne mądrości. I w odpowiedzi na Twoje przyszłe zarzuty odnośnie tego, że zapewne jestem wyznawcą kultu p. Wałęsy odpowiadam, że nic z tych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 wyjaśniam - oto tezy z książki. 19.06.08, 09:12 1. W 70 tych latach SB niczego nie fałszowała bo nie miała powodów a Wałęsa był jednym z wielu robotników. 2. W roku 1976 kategorycznie odmówił DALSZEJ współpracy. 3. W 78 próbowano go ponownie nakłonić do niej - bez skutku Na to wszystko są dowody - materiały SB. To czasy w których SB nie fałszowała dowodów bo i po co. 4 W latach 80 tych robiono fałszywki o których pisze GW. Chciano pokazać że Wałęsa przedłużył współpracę i ona "trwa". Zachowała się notatka w której oficer SB proponuje taką działalność. Sąd lustracyjny jakoś nie przejął się słowem "przedłużyć współpracę". Uznał na podstawie że współpracy nie było w ogóle :) Trudno przedłużać coś czego nie było... 5 Zachowała się dokumentacja pokazująca że LW sam grzebał w swoich dokumentach jako prezydent czemu wielokrotnie przez lata zaprzeczał, również na łamach GW. 6 Zachowały się adnotacje Milczanowskiego że część dokumentów od Wałęsy nie wróciła. Później rzekomo je oddał. Ale ponowna "inwentaryzacja" wykazała braki w porównaniu z listą. 7 LW wymienił skład Delegatury UOP jak i własnych "borowców" ma dawnych UB-eków (tych samych którzy go kiedyś śledzili) 8 Siemiątkowski otworzył koperty i teczki, spostrzeżono liczne ubytki. Prokuratura umorzyła śledztwa w tej sprawie. Postawienie utajniono. 9 Orzeczenie Sądu Lustracyjnego oparto praktycznie na tej jednej notatce o odmowie "przedłużenia" działalności interpretując słowo przedłużenie jako "brak jakiejkolwiek" działalności. 10 Notatka z Focus-Historia o której niedawno było tak głośno jest fłaszywką z lat 90-tych. Dowody w książce: Materiały SB z lat 70 tych są wiarygodne - wtedy system trzymał się mocno a Lech Wałęsa nie był nikim specjalnie ważnym... Dodatkową poszlaką są ubytki w teczce Bolka, fałszowana numeracja akt itp... Zachował się dokument który mówił o tym co powinno tam być. Odpowiedz Link Zgłoś
elle444 Re: wyjaśniam - oto tezy z książki. 19.06.08, 10:30 Mając tak "spaprany" życiorys, na miejscu Wałęsy nie bawiłabym sie zadne przewroty, tylko modliła, żeby system przetrwał wieki ... Nie siegała po żadne Noble/prezydentury , tylko siedziała jak mysz pod miotłą do końca życia. Nie sadzę też żeby Wałęsa , który nie bał się w pewnym momencie życia stracic pracy mając tak liczną rodzinę na utrzymaniu, pokusił się raptem o tak haniebny sposób zarobkowania. Ps. Nie jestem fanka Wałęsy. Uważam, że to chłopek-roztropek i prostak, choć przy obecnej klasie politycznej już tak blado nie wypada jak onegdaj przy Geremkach i innych. Teraz mamy takich dużo więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Sam potrafie dobrac sobie lekturę 19.06.08, 12:13 Równiez wyciągac wnioski, w przeciwieństwie do ciebie nie musze polegac na tej wykładni, byłem uczestnikiem i świadkiem tamtych wydarzeń, członkiem "S" do roku 1989 i troszkę moge powiedzieć na temat zachowań ludzi nie tylko L. Wałęsy ale także innych powołujących sie na wspólne korzenie. Fakty opisywane sa znane od dawna, Wałęse ostrzegał kiedyś i Michnik i Geremek i Mazowiecki i wielu ludzi mużyczliwych za co sprzedał im kopa podczas wojny na górze, wybrał doradców z Koscioła i także Kaczyńskich, powinienem się cieszyć że sam się ukarał, ale jakos mnie to nie raduje, wiesz dlaczego? Bo sa sprawy dla kraju ważniejsze niż parszywy charakter kilku gnomów, prywatnie to moge im klapsa w dziąsło dać i nawet nie pisną, bo sa tchórzami. Delektowanie się tymi wymiocinami to twój delikates, to juz dawno poza mną, podobnie jak wielu kapusiów którzy faktycznie donosili w czasach stanu wojennego. Mam to rozpamiętywać, po co? Cel osiągnęliśmy, mamy inna Polskę, trzeba dużo pracy by było normalnie, społeczeństwo podziękowało L.Wałęsie w wyborach, jednemu Kaczyńskiemu też, drugiemu za chwilę, widzisz ile błędów popełniło społeczeństwo dajac władzę ludziom z kręgu twórców "wojny na górze"? Wiesz że kiedys była plotka że jeden z Kaczyńskich to Żyd i niektórzy chyba do tej pory wierzą? Wolno im podobnie jak tobie czytać to co chcesz, ja też mam swoje wybory i nie zamierzam sie rozdrabniać na jakies wymiociny esbeckie, jeszcze mi pamiec nie szwankuje. Ja chodziłem do szkół by się czegos nauczyć, tacy jak ty żeby miec papierek i to widać Odpowiedz Link Zgłoś
hanklo Nie obrazac 19.06.08, 12:20 Nie obrazac prosze ze jeden z Kaczynskich to Zyd.Co sie czepiasz matki p.Kaczysnkiej. Obaj sa zydami. I ten slynny dzis historyk - GRON tez. A swoja droge raz w tv mowiono ze pan Rajmund Kaczynski wyjechal do Izraela i po jego smierci (pochowany w Warszawie) jego zona otrzymuje rente wdowia ale izraelska. Nie jestem antysemita. Mysle tylko ze zydzi nie powinni obejmowac waznych stanowisk w panstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Ja mam szacunek dla ludzi majacych wiedzę 19.06.08, 12:53 zarówno teoretyczna jaki praktyczną. Sam się śmiałem z tej plotki kiedyś a w to wierzyło i pewnie wierzy, W Polsce zyje wielu ludzi pochodzenia żydowskiego ale sa Polakami, natomiast prawdziwych żydów jest niewielu, jest natomiast sporo wycieczek a takze jakas część inwestorów. Na ważnych stanowiskach najlepiej jak będa ludzie co maja o tym pojęcie i potrafią dla Polski zrobic jak najwięcej, płacenie nieudacznikom i ich kolesiom wysokich pensji i jeszcze wyzszych odpraw to dopiero patriotyzm i solidarność. Ciekawe ile by prywatna firma istniała przy takim zarządzaniu, z tydzień? Odpowiedz Link Zgłoś
hanklo Re: Ja mam szacunek dla ludzi majacych wiedzę 19.06.08, 12:58 Albo sie jest zydem albo Polakiem.Jest to narodowosc. Jezeli ktos uwaza sie za Polaka to pochodzi z narodu polksiego. NAROD, narodziny itd. To tak jakby jamnik urodzil sie wsrod owczarkow i twierdzil ze jest owczarkiem. I jego dzieci beda jamnikami.i jego wnuki beda jamnikami. a.k.traper napisał: > zarówno teoretyczna jaki praktyczną. Sam się śmiałem z tej plotki > kiedyś a w to wierzyło i pewnie wierzy, W Polsce zyje wielu ludzi > pochodzenia żydowskiego ale sa Polakami, natomiast prawdziwych żydów > jest niewielu, jest natomiast sporo wycieczek a takze jakas część > inwestorów. Na ważnych stanowiskach najlepiej jak będa ludzie co > maja o tym pojęcie i potrafią dla Polski zrobic jak najwięcej, > płacenie nieudacznikom i ich kolesiom wysokich pensji i jeszcze > wyzszych odpraw to dopiero patriotyzm i solidarność. Ciekawe ile by > prywatna firma istniała przy takim zarządzaniu, z tydzień? Odpowiedz Link Zgłoś
tampa Re: Ja mam szacunek dla ludzi majacych wiedzę 19.06.08, 13:04 hanklo napisał: > Albo sie jest zydem albo Polakiem.Jest to narodowosc. Jezeli ktos > uwaza sie za Polaka to pochodzi z narodu polksiego. NAROD, narodziny > itd. To tak jakby jamnik urodzil sie wsrod owczarkow i twierdzil ze > jest owczarkiem. I jego dzieci beda jamnikami.i jego wnuki beda > jamnikami. A ty burek wsciekly jestes. Na takich jak ty powinno sie hycli nasylac. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Masz psa? To podyskutuj z nim 19.06.08, 14:09 Mnie sie nie chce, bo po co? Masz swoja rację i jej się trzymaj, ja mam swoje spostrzeżenia i doswiadczenia. Jamnik moze się urodzic wśród owczarków a nawet wychowac i faktycznie będzie jamnikiem, także instynkt i zdolnosci będzie miał jamnika jednak najlepiej będzie się czuł wsród owczarków, z nimi się zżył, ot taka prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Sam potrafie dobrac sobie lekturę 19.06.08, 13:22 ================================== >a.k. traper<: z przytomnego forumowicza stales sie nagle doswiadczonym "konspiratorem" i ideologiem jednoczesnie. No, coz... zdarza sie. Skoro jestes tak "obeznany" z niuansami dzialalnosci "podziemia", to pewnie znasz takze ustalenia z Magdalenki. Smiem jednak watpic, bo nie pieprzylbys tych wszystkich ideologicznych glupot. Czyli: taki z ciebie aktywista, jak ze mnie chinski mandaryn. A jezeli jednak sa ci znane protokoly Okraglego Stolu, to po tym co wypisujesz, nalezy stwierdzic, jestes zwyklym, zaklamanym smieciem. Kaczynski ma zupelna racje: ten Kraj zbudowany jest na klamstwie, ideologicznej obludzie i naiwnosci panszczyznianego spoleczenstwa. Ty jestes tego przykladem. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Nadal jestem przytomny, i wiem jak było 19.06.08, 13:53 Ustalenia z Magdalenki sa znane każdemu kto chciał je poznać, do tych rozmów mogło nie dojść obydwie strony miały wiele obaw i stawały sztorcem, dzieki mediacjom Kościoła Okrągły Stół sie zaczął. Nie jestem ani nie byłem aktywistą, zwykłym człowieczkiem szczerze zaangażowanym w podziemna działalność jakich było wielu, czasem tez potrafię uzywać mózgu do przetwarzania informacji nabytych. Kaczyński tam był jako klaskacz, bardzo zadowoleni obydwaj, obejrzyj fotki.Nie wiem z czyjego zaproszenia ani w jakiej roli tam byli i nie bardzo mnie to interesuje. Mozesz mi powiedzieć co Kaczyński i spółka mieli wtedy do zaproponowania? Bo ja wiem że nic, oprócz zawieruchy w której udziału by nie brali ze względu na tchórzliwy charakter. Masz odwage nazywac mnie smieciem powiedz mi to w oczy, mozesz przyjść razem z Kaczyńskimi, odpowiem szczerze az do bólu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Ja już to zastosowałem w ostatnich wyborach - 19.06.08, 09:21 zadziałało! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Jest nas kilku w takim razie 19.06.08, 12:31 w kościele tez kiedys miałem nawiedzonego księdza, więc postanowiliśmy dawac po grosiku, jaka praca taka płaca, niektórzy nie dawali nic a sporo ludzi zaczęło chodzić do innej parafii, po 3 miesiącach zabrano go i wysłano gdzies, nikt się nie interesował gdzie, teraz jest proboszcz taki normalny, do kazań głowy nie ma, ale nie próbuje byc filozofem, czasu ludziom nie zabiera na zbędne gadanie, za to mozna pójśc do niego i porozmawiać to zawsze chetnie czyni. Kiedys członkinie RM chodziły za podpisami w sprawie ustawy o aborcji, powiedziałem że nie podpisze bo mnie to nie dotyczy, mam 10 przykazań i nauke Kościoła i swiadomie wybieram, głupota mnie nie interesuje a kto chce żyć inaczej to jego wybór i psychika. Odpowiedz Link Zgłoś
robwojcik Re: grzebanie w g* 19.06.08, 10:25 Teraz już nie musisz nim być (tym niby obywatelem). Tekst podany przez GW także potwierdza agenturalną przeszłość Walesy. Walęśa stwierdził, że bardziej mu się opłaca wziąść udział w niby obaleniu komunizmu. W zasadzie w dalszym ciągu współpracował z SB w łagodnym przeskoczeniu się na stołkach i uwłaszczeniu się komuny oraz puszczeniu w skarpetkach nie tych których obiecywaqł Wałęsa ale nas wszystkich. To popieranie lewej nogi już powinno nam otworzyć oczy. Wtedy Kwaśniewski nie wygrał by wyborów i inne Milery nie rozkradli by resztek. Odpowiedz Link Zgłoś
con-donek-2008 Re: grzebanie w g* 19.06.08, 14:09 fraglesi67 napisał: > TO typowo polska cecha. Taka katolicko-narodowa. To ciekawe co piszesz bo pierwszy grzebał przez kilka miesięcy na początku lat 90 Michnik na co są dowody. Grzebał tam bezprawnie. No i Havel który był zawsze za całkowitą lustracją (i ją przeprowadził w Czechcach) jest katolicko-narodowy i pewnie Polski:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Re: grzebanie w g* 19.06.08, 22:47 to zydowska specjalnosc, a nie polska Odpowiedz Link Zgłoś
antoni99 Re: Czy naprawdę tak bardzo lubimy grzebać w gów_ 19.06.08, 08:38 sumienie.lk napisał: > To niesamowite z jaką lubością mali ludzie uwielbiają przewracać z > boku na bok pozostawione przez ubecję "archiwa". To niesamowite i > przerażające, bo wciąż i wciąż poświadcza ich małość. Czy > określenie "człowiek" w ich ustach rzeczywiście tak mało znaczy? > Coraz bardziej mi wstyd, że jestem obywatelem Rzeczpospolitej. A jakie miał Pan sumienie gdy " lustrowano " np. abp Wielgusa, lub Pana Oleksego ?!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek22 Re: Czy naprawdę tak bardzo lubimy grzebać w gów_ 19.06.08, 09:53 A ja jestem zadowolona że jestem Polką, żadnej krzywdy nikomu nie wyrządziłam, a to że sprawa teczek toczy się dalej jest to wina samego Wałęsy- jak był prezydentem mógł wtedy nie wspierać lewaków i SB teraz to się obróciło również przeciw niemu, y nie znamy prawdy, więc nie szfujmy wyroków, a po za tym nienawiśc do niczego dobrego nie prowadzi, ty własnie piszesz o nienawiści czyli to ty powinienes się wstydzić za siebie, sami bądźmy ok a potem dopiero krytykujmy innych. Dlatego tak łatwo prać mózgi młodym, ponieważ ich mootto to nienawiść, Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re:---Do przyjaciół pisiaków-------- 19.06.08, 10:39 W zasadzie jakakolwiek dyskusja na ten temat została zamknięta. Nic was nie przekona, że czarne jest czarne, a białe białe. Cóż testament SB został wykonany, co śmieszniejsze waszymi łapami. Jeżeli kiedykolwiek historia w przeszłości chichotała to teraz pokłada się ze śmiechu.. Pozostaje mi życzyć wam zdrowia i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
markusk Re: Czy naprawdę tak bardzo lubimy grzebać w gów_ 19.06.08, 13:34 Czy ty jesteś clownem? Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: Jak esbecy fałszowali kwity na Wałęsę 19.06.08, 07:16 To taki specyficzny żart z twojej strony? Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 Film w TVP1 i książka IPN 19.06.08, 07:15 to prezent zauszników kaczek w dniu urodzin klonów. Niech się cieszą, ale oszukać można żółtodziobów, starsi, pamiętający tamte czasy, swoje wiedzą. -------------- ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Kwit z Focus-Historia też jest fałszywką :) 19.06.08, 07:26 Może i to zainteresuje gazetkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 z lat 90-tych co ciekawe :) 19.06.08, 07:48 poza tym zginęło wtedy trochę kartek i parę klisz. Ciekawa lektura ta książeczka IPNu. niezależna.pl - polecam, udostępniają fragmenty Odpowiedz Link Zgłoś
bolek411 Dlaczego SB-k i Wyborcza manipulują? 19.06.08, 07:28 Zamiast opowiadać brednie, lepiej powiedzieć, jak Wałęsa fałszował swoją teczkę. Jak wykradł z niej oryginalne dokumenty, potwierdzające niezbicie jego DONOSICIELSTWO, jak potem po raz drugi "wypożyczył" swoje akta, żeby zatrzeć ślady nieudolnie wykonanego wcześniej "czyszczenia" swojej teczki i "wklejenia" fałszywych dokumentów, spreparowanych w roku 1992 lub 1993. Tylko to się liczy. Wałęsa jako prezydent RP wielokrotnie złamał prawo i powinien za to stanąć przed sądem. Nie mówię już o tym, że powinien powstać fabularny film "TW Bolek - czyli jak niszczyłem i fałszowałem swoją teczkę". Afera Water Gate nie umywa się do tego, co nam zafundował Lech Wałęsa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Polskie piekło 19.06.08, 07:38 SBcy byli "żołnierzami" konserwującymi tamten stan rzeczy, niszczyli ludziom życie, prześladowali, znęcali się, pozorowali wypadki śmiertelne i za to dzisiaj mają święty spokój! Nikt ich nie rozlicza - są wręcz "autorytami" w sprawach typu "TW Bolek". Za to wywleka się ich ofiary i smaruje g*wnem! Łatwo jest różnym cwaniakom, którzy wówczas siedzieli cicho i się nie wychylali, albo tamtych czasów w ogóle nie znają, udawać "jedynych sprawiedliwych". Siedząc sobie wygodnie przed kompem i popijając kawkę każdy palant potrafi udwać mędrca i twardziela. Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Re: Polskie piekło 19.06.08, 07:56 > wywleka się ich ofiary i smaruje g*wnem! no i? wywleka się ofiary ale te które są aktywne w polityce... UBekowi możesz pozazrościć emerytury no i trudno, podziękuj Michnikowi za grubą kreskę.... Ale różnym takim TW... skąd wiesz czy dalej nie działają na zlecenie? Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: Polskie piekło 19.06.08, 08:02 b52h napisała: [...] > Ale różnym takim TW... skąd wiesz czy dalej nie działają > na zlecenie? A skąd ty wiesz, kto był rzeczywiście TW? Bo jakiś SBek gdzieś tak napisał, albo tak twierdzi udzielając wywiadu jako "ekspert"? Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Re: Polskie piekło 19.06.08, 08:07 > A skąd ty wiesz, kto był rzeczywiście TW? zdajesie że w innych Demoludach nie mieli takich rozterek. Bolandia to rzeczywiście wyjątkowy kraj... z wszystkimi tego konsekwencjami typu 25 km autostrady za 8 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Polskie piekło 19.06.08, 11:56 b52h napisała: > > wywleka się ich ofiary i smaruje g*wnem! > > no i? wywleka się ofiary ale te które są aktywne > w polityce... UBekowi możesz pozazrościć emerytury > no i trudno, podziękuj Michnikowi za grubą kreskę.... > > Ale różnym takim TW... skąd wiesz czy dalej nie działają > na zlecenie? Czyje zlecenie? I za czyje pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor.nowytor8 Fajnie, że Gazownia drąży temat 19.06.08, 07:45 przypominam sobie niedawną wypowiedź Bolka, jak to on Kuronia na negocjacje z SBecją wysyłał. A może dojdziemy do współwięźniów Michnika z 1985, kiedy to Aadaś napisał i przegrypsował z więzienia książkę "z dziejów honoru". I tutaj można tylko się wkurzyć na Kiszczaka, że on Adasiowi kolorowego telewizora nie zabezpieczył, bo jak się okazało telewizor był czarno-biały - po prostu skandal. A może co stało się z pieniędzmi dla rodziców Popiełuszki, który Adaś trochę inaczej podzielił. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 oj oj oj oj cos tu sie nie zgadza.......jak zwykle 19.06.08, 07:46 Walesa zapowiedzial ze ujawni legendarnego agenta Bolka zapowiedzial publicznie i .......cisza Walesa pobral dwukrotnie teczke. Dwukrotnie ja zwracal. i dwukrotnie z niekompletnym stanem dokumentow. Dwukrotnie magia kina. Dokumenty znikaly. dziwne czy znamienne Odpowiedz Link Zgłoś
ulaorfin Jak esbecy fałszowali kwity na Wałęsę 19.06.08, 07:48 Esbecja wygrała i teraz tryumfuje.Chcę jeżdzić po dobrych drogach i żyć w normalnym kraju.Dość taplania się w błocie i czytania opinii esbeckich nieuków. Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Re: Jak esbecy fałszowali kwity na Wałęsę 19.06.08, 10:28 ulaorfin napisała: > Esbecja wygrała i teraz tryumfuje.Chcę jeżdzić po dobrych drogach i > żyć w normalnym kraju. Chodzi o to, zeby tacy jak ty dowiedzieli sie w reszcie dlaczego ten kraj nie jest normalny i nie bedzie, dopoki nie wyczysci sie starych ukladow. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Jak esbecy fałszowali kwity na Wałęsę 19.06.08, 15:16 Ten kraj nie jest normalny i nie będzie, dopóki ścierwa pokroju kaczyńskich mają tu cokolwiek do powiedzenia. Polacy muszą się wreszcie pozbyć tych zawistnych kurdupli i wyczyścić wszystkie instytucje publiczne z ich pomagierów. Odpowiedz Link Zgłoś
amg53 Jak esbecy Kaczyńscy preparowali dokumenty na 19.06.08, 07:56 Wałęsę.Ostatnie dni to dni triumfu Kaczyńskich,wreszcie wzięli odwet na Wałęsie za wywalenie ich z kancelarii,za rozpirzenie rządu Olszewskiego.Ciekawostką i to znaczącą jest to,że do tej pory Jarosław nie zabrał głosu,jak na razie siedzi cicho.Jedynie brat Prezydent wymlaskał że on zna Wałesę,swoje wie ale nie powie, a wg.niego Wałęsa to Bolek i tyle.Jarosław siedzi cicho,i to jest zadziwiające.Przez ostatnie pół roku wypowiadał sie na kazdy temat,z furią i agresją atakował obecny rząd i PO. A w temacie Wałęsy cicho! Może sądzi że jak nic nie powie,nie skomentuje z właściwym sobie polotem i geniuszem, to otoczenie uzna że jest w porządku ? Chytr i dobrze wie co robi.W domciu codziennie rano szczytuje,to przecież rozkosz niesłychana móc kogoś niszczyc, ubabrać szambem, jest chłop w swoim żywiole, czyli w destrukcji. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 zalecam lekturę książki 19.06.08, 07:57 może poznasz drugą naturę bohatera ?? Odpowiedz Link Zgłoś
pissglowki ta "ksiązka" to 700 stronicowe g.wno napisane 19.06.08, 08:22 pod z góry ustaloną tezę. kto normalny ma czas czytać te bzdury? wystarczą urywki przedrukowane przez rzepę by sobie wyrobić zdanie o poziomie, a właściwie jego braku u autorów. insynuacje, kłamstwa, pobożne życzenia i fałszywe interpretacje.książka napisana przez oszustów dla debili oraz garstki normalnych, zajmujących się tematem. nie mieszczę się w żadnej grupie więc nie przeczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 współczuję głębokiej wiedzy wyssanej z palca 19.06.08, 08:30 teza w oparciu o dokumenty źródłowe niestety nie może być inna trudno żeby SB w 70tych latach fałszowała własne archiwa :) trudno za przesłankę przemawiającą na korzyść Lecha uznać obszerne korespondencje potwierdzające wypożyczanie przez niego i ubytek wymienionych dokładnie dokumentów, oraz odnowienie "przyjaźni" z dawnymi oficerami którzy go śledzili tym razem już za jego zgodą jako prezydenta RP :) zatem miłej wiary, rozumiem że sam nie próbujesz zaliczyć się do garstki normalnych zajmujących się tematem odmawiasz sobie stosownych predyspozycji umysłowych jak przypuszczam zapewne słusznie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pissglowki nawet prostego posta nie umiesz zrozumieć, 19.06.08, 08:36 a sugerujesz że przeczytałeś 700 stronicowe tomisko ze zrozumieniem :] pewnie twoje zrozumienie i wnioski są takiej próby, jak zrozumienie posta powyżej? dam dobrą radę, przestudiuj mój post ponownie i dobrze przemyśl, zanim ponownie coś napiszesz. czasem lepiej milczeć i wydawać się głupim, niż sie odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: nawet prostego posta nie umiesz zrozumieć, 19.06.08, 12:12 pissglowki napisała: > a sugerujesz że przeczytałeś 700 stronicowe tomisko ze zrozumieniem :] > pewnie twoje zrozumienie i wnioski są takiej próby, jak zrozumienie posta powyż > ej? > dam dobrą radę, przestudiuj mój post ponownie i dobrze przemyśl, zanim ponownie > coś napiszesz. > czasem lepiej milczeć i wydawać się głupim, niż sie odezwać i rozwiać wszelkie > wątpliwości. "Więcej sensu jest, kiedy mędrzec się wygłupia, niż gdy głupiec wymądrza" (T. Kotarbiński) Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: ta "ksiązka" to 700 stronicowe g.wno napisane 19.06.08, 12:08 pissglowki napisała: > pod z góry ustaloną tezę. kto normalny ma czas czytać te bzdury? wystarczą > urywki przedrukowane przez rzepę by sobie wyrobić zdanie o poziomie, a właściwi > e > jego braku u autorów. insynuacje, kłamstwa, pobożne życzenia i fałszywe > interpretacje.książka napisana przez oszustów dla debili oraz garstki > normalnych, zajmujących się tematem. > nie mieszczę się w żadnej grupie więc nie przeczytam. Przede wszystkim, jak inne tego rodzaju publikacje IPN, jest to nudna cegła. Też kiedyś próbowałem przeczytać jedną z nich, ale zasnąłem po kilku rozdziałach. Jak ktoś może się tym pasjonować? Polecam dla ludzi cierpiących na bezsenność. Odpowiedz Link Zgłoś
trygresson Re: zalecam lekturę książki 19.06.08, 08:43 zalecam akta psychiatryczne jednojowcow i antka- w zasadzie tlumacza wszysko Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Jak esbecy Kaczyńscy preparowali dokumenty na 19.06.08, 11:55 amg53 napisał: > Wałęsę.Ostatnie dni to dni triumfu Kaczyńskich,wreszcie wzięli odwet > na Wałęsie za wywalenie ich z kancelarii,za rozpirzenie rządu > Olszewskiego.Ciekawostką i to znaczącą jest to,że do tej pory > Jarosław nie zabrał głosu,jak na razie siedzi cicho.Jedynie brat > Prezydent wymlaskał że on zna Wałesę,swoje wie ale nie powie, a > wg.niego Wałęsa to Bolek i tyle.Jarosław siedzi cicho,i to jest > zadziwiające.Przez ostatnie pół roku wypowiadał sie na kazdy temat,z > furią i agresją atakował obecny rząd i PO. A w temacie Wałęsy cicho! > Może sądzi że jak nic nie powie,nie skomentuje z właściwym sobie > polotem i geniuszem, to otoczenie uzna że jest w porządku ? Chytr i > dobrze wie co robi.W domciu codziennie rano szczytuje,to przecież > rozkosz niesłychana móc kogoś niszczyc, ubabrać szambem, jest chłop > w swoim żywiole, czyli w destrukcji. "Jaka jest największa przyjemność dla prawdziwego mężczyzny? Zmiażdżyć przeciwnika, a potem wypić szklaneczkę dobrego, gruzińskiego wina" (Józef Stalin) Odpowiedz Link Zgłoś
hanklo nastepna sensacja 19.06.08, 07:57 na podstawie zachowanych notatek UB i SB ktorzy kontrolowali K. Wyszynskiego i mlodego ks. Karola Wojtyly mozna wyciagnac wnioski ze ze byli jawnymi wspolpracownikami SB. Szczegolnie notatki z podsluchow z okresu aresztowania kard. Wyszynskiego swiadcza ze wspolpraca byla jawna. Rowniez notatki z kazan Karola Wojtyly w Krakowie swiadzcza jednoznacznie o jawnym informowaniu sluzb SB czyli ze byl jawnym wspolpracownikiem.Sprawozdania SB-cie byly identyczne z tescia kazan. Oczywiscie dzieki SB Wojtyla zostal wybrany na papieza. Sa na to dowody jednego z SB-kow ktory w specjalnej notatce napisal- zycze mu jak najlepiej. A inny w tajnym sprawozdaniu napisal-Jestem dumny ze "nasz czlowiek" zostal papiezem. Prawda jest straszna ale spoleczenstwo musi ja znac. Szczegolnie wazne przekaz Papieza byl w okresie pierwszej wizyty w Polsce ktory zwrocil sie do swoich SB-ckich towarzyszy (ktorymi wstrzasaly juz rozne niepewnosci) slawnymi slowami "Nie bojcie sie". A potem przyjal na prywatnym spotkaniu Lecha Walese gdzie przekazal mu znak rozpoznawalny (znaczek Matki Boskiej) ktory Walesa nosi do dnia dzisiejszego w klapie.Na spotkaniu Walesa zostal poinformowany o dalszej wspolpracy. Swiadcza o tym slowa "modl sie" czyli wspolpracuj dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: nastepna sensacja 19.06.08, 11:58 hanklo napisał: > na podstawie zachowanych notatek UB i SB ktorzy kontrolowali K. > Wyszynskiego i mlodego ks. Karola Wojtyly mozna wyciagnac wnioski ze > ze byli jawnymi wspolpracownikami SB. Szczegolnie notatki z > podsluchow z okresu aresztowania kard. Wyszynskiego swiadcza ze > wspolpraca byla jawna. Rowniez notatki z kazan Karola Wojtyly w > Krakowie swiadzcza jednoznacznie o jawnym informowaniu sluzb SB > czyli ze byl jawnym wspolpracownikiem.Sprawozdania SB-cie byly > identyczne z tescia kazan. Oczywiscie dzieki SB Wojtyla zostal > wybrany na papieza. Sa na to dowody jednego z SB-kow ktory w > specjalnej notatce napisal- zycze mu jak najlepiej. A inny w tajnym > sprawozdaniu napisal-Jestem dumny ze "nasz czlowiek" zostal > papiezem. Prawda jest straszna ale spoleczenstwo musi ja znac. > Szczegolnie wazne przekaz Papieza byl w okresie pierwszej wizyty w > Polsce ktory zwrocil sie do swoich SB-ckich towarzyszy (ktorymi > wstrzasaly juz rozne niepewnosci) slawnymi slowami "Nie bojcie > sie". A potem przyjal na prywatnym spotkaniu Lecha Walese gdzie > przekazal mu znak rozpoznawalny (znaczek Matki Boskiej) ktory Walesa > nosi do dnia dzisiejszego w klapie.Na spotkaniu Walesa zostal > poinformowany o dalszej wspolpracy. Swiadcza o tym slowa "modl sie" > czyli wspolpracuj dalej. Zamist "módl się i pracuj" - "módl się i współpracuj?" Odpowiedz Link Zgłoś
taxal tutaj adres na film 19.06.08, 08:00 www.youtube.com/watch?v=I-uho1f5ofc&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
al48 Jak esbecy fałszowali kwity na Wałęsę 19.06.08, 08:01 Mali, pokraczni ludzie chcą zniszczyć Prezydenta Wałęsę przy pomocy sfałszowanych kwitów . Nawet sobie nie zdają sprawy, że przez to jeszcze bardziej Polacy ich znienawidzą. Odpowiedz Link Zgłoś
evident kaczyński jesteś marnym żałosnym człowiekiem 19.06.08, 08:02 przejdziesz do historii jako największa szuja w dziejach Polski Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 zacznij myśleć 19.06.08, 08:10 to nie boli poznaj historię działalności Lecha Wałęsy z lat 1992-1995 później się wypowiadaj... Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar A ty skończ... 19.06.08, 08:14 Kolejny forumowy mądrala, który wie wszystko i w tonie wujka-dobra- rada poucza małe żuczki. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 mały żuczku czytałem książkę :) 19.06.08, 08:16 więc mogę się wypowiadać w przeciwieństwie do ciebie tobie pozostaje cytować to co ci powiedzą inni :) Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: mały żuczku czytałem książkę :) 19.06.08, 08:19 No tak, brawo, przeczytałeś książkę wieć już wiesz wszystko i jesteś ponad wszystkim i wszystkimi. Gratuluję (dobrego samopoczucia). A tak w ogóle, gdzie ty widziałeś żebym ja się odnosił do tej książki? Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 to polecam lekturę 19.06.08, 08:20 dowiesz się jak za Lecha fałszowano kwity... w jego teczce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_kretynow czytales ksiazke ktora ukaze sie w poniedzialek? 19.06.08, 08:24 jestes wyjatkowo obrzydliwym klamca. Piszersz bzdury o reczach, o ktorych nie masz pojecia baranku bozy. Coz konczy sie rok szkolny i Forum zostanie zalane belkotliwymi wynurzeniami pryszczatych uczniow. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 tak czytałem ~ 200 stron. chcesz adres :) ? 19.06.08, 08:32 niezależna.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Fragmenty 19.06.08, 08:51 Na tej stronie, którą podajesz są "Zeskanowane FRAGMENTY książki IPN o Lechu Wałęsie". W dodatku nie ~200 stron, a 129. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Zabawne 19.06.08, 09:02 Najpierw twierdziłeś, że przeczytałeś książkę (ok. 650 stron + 130 stron skanów), więc masz prawo się mądrować. Później z książki pozostało tylko 200 stron, które de facto okazały się fragmentami w liczbie stron 129. Tak więc przestań już pajacować. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 podałem ci link 19.06.08, 09:14 skoro wolisz się przekomarzać bo "wierzysz lepiej" to miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: podałem ci link 19.06.08, 09:20 Człowieku, naucz się czytać ze zrozumieniem - zabawne jest twoje "a ja przeczytałem książkę". Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 przeczytałem kilkadziesiąt stron 19.06.08, 09:22 poznałem język opracowania, zgromadzoną dokumentację, wiem na jakich materiałach źródłowych oparto tezy zrobiłeś więcej że wiesz lepiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: przeczytałem kilkadziesiąt stron 19.06.08, 09:34 Jakiś czas temu wymądrzałeś się, że wszystko wiesz najlepiej, bo przecież przeczytałeś książkę. Ostatecznie okazało się, iż poznałeś tylko jej fragmenty, które ktoś wybrał według własnego uznania i umieścił w necie. I o to właśnie chodzi. Rozumiesz już? Odpowiedz Link Zgłoś
pissglowki raczej to nie uczeń. 19.06.08, 08:32 raczej kots w stylu podstarzałego pociotka szwagra pisarza gazetki przyzakładowej, któremu czasem udało się zamieścić jakiś wierszyk na złą solidarność, albo (jak umiał) narusować jakąś karykaturę michnika, kuronia lub wałęsy... osobowość tchórzofredki ze spastycznymi napadami nerwowego chichotu w sytuacjach wyimaginowanego zagrożenia. Odpowiedz Link Zgłoś
danwrc1 Jak esbecy fałszowali kwity na Wałęsę (MIchnikowsz 19.06.08, 08:03 żałosne znow ANONIMOWY SBEK wyborcza sie stacza ale z takim RN to normalka.... Odpowiedz Link Zgłoś
alebaba17 były łamane charaktery, czyniono zło 19.06.08, 08:09 ale fałszywki to historia może ostatnich lat, bo kiedyś SB, organy przymusu nie zakładały nawet w małym procencie, że kiedykolwiek ustrój upadnie, że ZSRR nie będzie. Wszystkie archiwa nie są fałszywkami ale rzetelną kroniką bezeceństwa tamtych czasów. Gestapo również zakładało teczki i co nie są wiarygodni - są. Szkoda tych ludzi złamanych przez SB, możemy im współczuć i tyle. Nic więcej nie można zrobić. Z tym, że "kombatanci" powinni odejść na zasłużone emerytury i renty i wtedy można robić grubą krechę. Jednak oni chcą Polską rządzić a tu niestety SB ma mozliwość rządzenia nimi. I tu nie może tak być. Czy nikt nie zauważył jak Wałęsa wspierał lewą nogę, jak zablokował zmniejszenie emyrytur esbekom, jak sprzątał swoje teczki, jak jego syn w Gdańsku w UOP sprzątał ślady po ojcu. Dołożyłbym na pomnik Wałęsie ale po co wpychał się na Prezydenta, po co chce usadzać swoich biskupów w Gdańsku, po co wciska się w życie Polski ze swoją megalomanią. Takich megalomanów mamy jeszcze w rezerwie wielu: Niesiołowski, Palikot, Lepper. Dołączają młodsi jak Karpiniuk. Szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
colage Re: były łamane charaktery, czyniono zło 19.06.08, 08:17 No cos takiego! A pistolecik twierdzi, ze tylko jego, Najwiekszego Opozycjonisty Ukladu Warszawskiego, teczke wyczyszczono i sfalszowano! Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 chłopie niektóre rzeczy łatwo sprawdzić 19.06.08, 08:19 w latach 70tych teczek nie fałszowano, nawet Wałęsa to mówił :) bo i po co SB miałoby fałszować własne dokumenty ?? przecież wtedy nic nie wskazywało na upadek komuny :) Wielki Brat czuwał :) Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: były łamane charaktery, czyniono zło 19.06.08, 12:04 alebaba17 napisał: > ale fałszywki to historia może ostatnich lat, bo kiedyś SB, organy > przymusu nie zakładały nawet w małym procencie, że kiedykolwiek > ustrój upadnie, że ZSRR nie będzie. Wszystkie archiwa nie są > fałszywkami ale rzetelną kroniką bezeceństwa tamtych czasów. Gestapo > również zakładało teczki i co nie są wiarygodni - są. Szkoda tych > ludzi złamanych przez SB, możemy im współczuć i tyle. Nic więcej nie > można zrobić. Z tym, że "kombatanci" powinni odejść na zasłużone > emerytury i renty i wtedy można robić grubą krechę. Jednak oni chcą > Polską rządzić a tu niestety SB ma mozliwość rządzenia nimi. I tu > nie może tak być. Czy nikt nie zauważył jak Wałęsa wspierał lewą > nogę, jak zablokował zmniejszenie emyrytur esbekom, jak sprzątał > swoje teczki, jak jego syn w Gdańsku w UOP sprzątał ślady po ojcu. > Dołożyłbym na pomnik Wałęsie ale po co wpychał się na Prezydenta, po > co chce usadzać swoich biskupów w Gdańsku, po co wciska się w życie > Polski ze swoją megalomanią. Takich megalomanów mamy jeszcze w > rezerwie wielu: Niesiołowski, Palikot, Lepper. Dołączają młodsi jak > Karpiniuk. Szkoda słów Zapomniałeś o braciach K. Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Jak esbecy fałszowali kwity na Wałęsę 19.06.08, 08:16 Kolejny anonimowy i wiarygodny esbek gazowni :) smok Odpowiedz Link Zgłoś
misiogoqo no to TW.TW kaczyńscy będa mieli teraz 19.06.08, 08:28 zagwozdkę, co wymyślić na te fakty Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna O! Znowu spowiedź anonimowego esbeka :))) 19.06.08, 08:29 Zawsze w podbramkowych sytuacjach przychodzą do Gazety się zwierzać. I są wtedy wiarygodni, w przeciwieństwie do kwitów jakie tworzyli na wewnętrzny użytek SB :) Czy to ten sam esbek co kiedyś Smoleńskiego odwiedził? www.czytanki.hox.pl/nowina.html Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Ten sam:)! On również był anonimowym "urzędnikiem 19.06.08, 10:05 z Brukseli" chwalącym kompetencje Leppera jako ministra rolnictwa w czasei gdy był z niego chwilowo usunięty przez Kaczyńskiego... kataryna.kataryna napisała: > Zawsze w podbramkowych sytuacjach przychodzą do Gazety się zwierzać. I są > wtedy wiarygodni, w przeciwieństwie do kwitów jakie tworzyli na wewnętrzny > użytek SB :) > > Czy to ten sam esbek co kiedyś Smoleńskiego odwiedził? > > www.czytanki.hox.pl/nowina.html Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Re: O! Znowu spowiedź anonimowego esbeka :))) 19.06.08, 10:23 kataryna.kataryna napisała: > Zawsze w podbramkowych sytuacjach przychodzą do Gazety sięzwierzać. > I są wtedy wiarygodni, w przeciwieństwie do kwitów jakie tworzyli > na wewnętrzny użytek SB :) Swietne! 10/10 Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: O! Znowu spowiedź anonimowego esbeka :))) 19.06.08, 14:17 Znowu nedzna pisowska kłamliwa wesz usiłuje wskoczyc na tygrysa. Zajmij sie swoim grafomańskim blogiem z przemysleniami godnymi maglarki i odczep sie od GW. kataryna.kataryna napisała: > Zawsze w podbramkowych sytuacjach przychodzą do Gazety się zwierzać. I są > wtedy wiarygodni, w przeciwieństwie do kwitów jakie tworzyli na wewnętrzny > użytek SB :) > > Czy to ten sam esbek co kiedyś Smoleńskiego odwiedził? > > www.czytanki.hox.pl/nowina.html > Odpowiedz Link Zgłoś
wyszon Gazeta wierzy esbekom, ale nie wierzy... 19.06.08, 08:32 ...esbeckim kwitom? Zaplątujecie się w panicznej obronie, tego, czego już dziś się obronić nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Re: Gazeta wierzy esbekom, jeżeli twierdzą że ich 19.06.08, 08:38 kwity były lipne... niedługo pojawią się tacy anonimowi UBcy co powiedzą że gnaty mieli z plastiku a w ogóle PRL to był taki bal przebierańców jedni bawili się w policję a inni w przestępców jestem też pewny że znajdą takich Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Gazeta wierzy esbekom, jeżeli twierdzą że ich 19.06.08, 13:45 Ale niekoniecznie ich relację to co powiedzą {te gnaty z plastiku} musi wydrukować GW.Sądzę,że to co powiedział ów anonimowy esbek też jest w pewien sposób weryfikowane.Inaczej każdy starszy facet mógłby powiedzieć,że pracował w MSW i ma tyle do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
maciorra Re: Gazeta wierzy esbekom, ale nie wierzy... 19.06.08, 09:58 Rozumiem, ze ty masz dokladnie na odwrot: wierzysz kwitom, a nie wierzysz SB-kom? Zabawne... Jestescie siebie warci, banda matolow. Ten kraj ma coraz wieksze klopoty, ale jak zwykle naczelnym tematem sa teczki sprzed 30 lat... Ci ludzie ktorzy sa bohaterami tych wszystkich zdarzen kopna w kalendarz w przeciagu najblizszych 10-15 lat, a jacys nawiedzeni pewnie dalej beda babrac w tym bagnie, nie baczac na to, ze: lezy nam sluzba zdrowia, system emerytalny, szkolnictwo, nie mamy drog itd itp. IPN nalezy podpalic, kazdego polityka ktory bedzie chcial sie tym zajmowac kopac mocno w dupe. Zamiast kierowac pare w gwizdek, trzeba sie w koncu zajac rozwojem tego kraju a nie wspominkami jakichs starych i gowno znaczacych historii... HOWGH! Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslawo1 Re: Gazeta wierzy esbekom, ale nie wierzy... 19.06.08, 10:47 > Rozumiem, ze ty masz dokladnie na odwrot: wierzysz kwitom, a nie wierzysz > SB-kom? Akurat to jest logiczne, bo kwity robili na własny użytek i na własny użytek pisali prawdę. A teraz mogą kłamać na własny użytek. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Gazeta wierzy esbekom, ale nie wierzy... 19.06.08, 13:49 Kwity niekoniecznie robili na własny użytek gdyż produkowali przecież fałszywki.Nie każdy dokument zrobiony przez SB-ków zawiera prawdę bądź to co za prawdę uważali. Odpowiedz Link Zgłoś
wyszon Re: Gazeta wierzy esbekom, ale nie wierzy... 19.06.08, 13:52 Nie masz racji kolego. Uważasz, że IPN jest winny temu, że w Polsce nie ma autostrad? Od 20 lat (z malutkimi wyjątkami) Polską rządzą kolesie spod znaku Michnika i Kiszczaka. To ci sami goście, którzy teraz histerycznie bronią Wałęsy, choć przecież nie o Wałęse im chodzi, ale o własny tyłek, o układ gwarantujący posady i biznes. Ktoś ten układ naruszył i stąd ta panika w Wyborczej. A co to w ogóle znaczy naczelny temat? Na codzień naczelny temat Wyborczej to homofobia, coming out, parada równości (czy ogólnie pederastia) i Sławomir Sierakowski. A i oczywiści PIS. I co, to popycha gospodarkę do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Gazeta wierzy esbekom, ale nie wierzy... 19.06.08, 13:42 Nigdzie nie jest w artykule napisane,że Gazeta wierzy temu esbekowi.Po prostu prezentuje się to co ma do powiedzenia.Ci dwaj historycy nie zainteresowali się dotarciem do ówczesnych pracowników MSW.Rodzi to podejrzenie,że może nie chcieli. A ty wierzysz każdemu "kwitowi"?Kwity mogą być fałszywe. Odpowiedz Link Zgłoś
wyszon Re: Gazeta wierzy esbekom, ale nie wierzy... 19.06.08, 14:09 Jasne, nie wierzę kwitom bezdyskusyjnie, tak jak esbekom. W ogóle nie ekscytuje mnie sprawa Bolka, Wałęsy itd. Po ludzku żal mi człowieka. Za to kręci mnie obserwowanie, jak panicznie Wyborczak i całe jej srodowisko reaguje na tę sprawę. Najpierw chyba pół roku przed publikacją książki było tak jak zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Jak esbecy fałszowali kwity na Wałęsę 19.06.08, 08:32 Michnikowi szmaciarze, jak wam nie wstyd? Za dużo tych kłamstw ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Re: Jak esbecy fałszowali kwity na Wałęsę 19.06.08, 08:44 w tym fachu pojęcie wstydu nie istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 ośmieszasz się właśnie - strona 261 ? 19.06.08, 08:34 www.niezalezna.pl/index.php/photorelation/show/id/44/photo_id/565#photorelation_44 Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_kretynow .....................uwaga klamca................. 19.06.08, 08:53 idzie w zaparte :-) Odpowiedz Link Zgłoś
antoni99 Jak esbecy fałszowali kwity na Wałęsę 19.06.08, 08:35 i zaczyna się polowanie na ... lustrację ! !! Jak lustrujemy np. Oleksego, czy abp Wielgusa a to huzia i to wszystko prawda, a jak Pana Wałęsę dzięki któremu wielu wjechało z nim na piedestał to fałszowano ( w latach 1970 kiedu Pan Wałęsa był zwykłym człowiekiem - robotnikiem ? To komu jeszcze fałszowano kwity ? Ustalmy to naprzód by zacząć kogoś lustrować. A przede wszystkim gdzie są POLSKIE niezawisłe SĄDY ?!?!?!:? Przeprośmy wszystkich rzekomo " zlustrowanych" ludzi, oddajmy im cześć i szacunek, przeprośmy za krzywdy lustracji !!!!!!!!!!!! A SB - ków osadźmy już teraz w więzieniach za fałszerstwa i krzywdy jakie wyrządzali i wyrządzają ludziom !!!! i dalej bawmy sie w " lustrację " dla pozyskania władzy róbmy " polskie piekiełko" dalej !!!!!! POWODZENIA !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Re: Jak esbecy fałszowali kwity na Wałęsę 19.06.08, 12:42 antoni99 napisał: > róbmy " polskie piekiełko" dalej > !!!!!! POWODZENIA !!!!!!!!!!!! O jakis ty madry, o polskim piekielku nawet slyszales. Najlepiej nie robmy niczego, nic nie wyjasniajmy, nigdzie nie zagladajmy, bo inaczej to oczywiscie "polskie piekielko". Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Jak esbecy fałszowali kwity na Wałęsę 19.06.08, 08:40 To gazeta wybiórcza wierzy esbekowi, a historycy nie mogą rozmawiać z esbekiem? To raczej dla gazetki, a nie dla IPN, SB to ludzie honoru. Odpowiedz Link Zgłoś