novalee1 07.12.06, 10:28 Bardzo lubie karpia,ale w Anglii jest okropnie drogi.Czy ktos zna jakies substytuty ,co mozna podac zamiast karpia i jest rownie smaczne? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olimpia_b81 Re: Swiateczny karp 07.12.06, 10:56 nie wiem skad jestes ale: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29377&w=53131114 Odpowiedz Link
zobrien Re: Swiateczny karp 07.12.06, 11:41 W polskim sklepie bocian (mozna kupowac przez internet) jest karp, pewnie taniej niz normalnie. Wrzuc ich nazwe w wyszukiwarke. Odpowiedz Link
poleczka2 Re: Swiateczny karp 08.12.06, 23:18 Ja zamawiam karpia od lat z lokalnej farmy. W tym, roku zamówiłam sobie też dodatkowo głowy na zupę. Facet kupuje świeżą rybę i zamraża a ja sobie odbieram. Ryba taka średnio kosztuje mnie do L20. Odpowiedz Link
gugitsa Re: Swiateczny karp 11.12.06, 14:21 anglicy mi mowili, ze karp jest tu pod ochrona... jak o jest wreszcie? Odpowiedz Link
dorotus76 Re: Swiateczny karp 11.12.06, 14:32 Od dzisiaj robia zapisy na karpia w naszym lokalnym Polisz Szop :) pzdr Odpowiedz Link
cytrynka-uk Re: Swiateczny karp 13.12.06, 15:10 dorotus76--a czy w twoim lokalnym Polisz SZop mozna kupic platy sledziowe- solone?? Odpowiedz Link
cytrynka-uk Re: Swiateczny karp 13.12.06, 17:56 ja mieszkam troche na zadupiu,powiedz mi czy MATIASY dostane w Tesko?lub jakims innym sklepie Odpowiedz Link
dorotus76 Re: Swiateczny karp 13.12.06, 22:18 Ja też na zadupiu :) Po sledzie jeżdżę do najbliższego miasta - 20 min samochodem:) W tesco? nie wiem...nie widziałam. pzdr Odpowiedz Link
anca03 Re: Swiateczny karp 13.12.06, 22:39 dorotus76!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Gdzie kupujesz te solone ryby!!!!!!!!!!!gdzie to miasto, gdzie ten sklep!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dziewczyny może znacie jakiś namiar na solone płaty śledziowe???????????????????????? Przyłączam się do apelu cytrynki-uk!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
dorotus76 Re: Swiateczny karp 13.12.06, 23:06 Oj, przeciez napisałam, że Polisz Szop :))) Przecież chyba kazdy polski sklep ma takie rarytasy? Zapraszam do LLanelli (Walia)...:) pzdr Odpowiedz Link
anca03 Re: Swiateczny karp 14.12.06, 10:11 No własnie, że nie każdy...w naszym śledzików nie ma... :(((((((((((((((((((( A Walia za daleko........................... Odpowiedz Link
eballieu Re: Swiateczny karp 14.12.06, 13:51 U nas w sklepie rybnym, angielskim sledzie rozne sa, matiasy tez, bo to holenderski rarytas takze. Dodatkowo mlecz sledziowy, czy jak to tam tez jest. Essex, Shenfield. Odpowiedz Link
kasia799 Re: Swiateczny karp 14.12.06, 23:37 Sainsburys ostatnio oglaszal, ze przed swietami karp pojawi sie w ich niektorych sklepach Specjalnie dla Polakow ;-) Odpowiedz Link
witch.abroad Re: Swiateczny karp 15.12.06, 19:17 A w jednej z tubylczych wedkarskich gazet czytelnik sie szalenie na takie praktyki oburzal i oswiadczyl ze wiecej w Sainsburys zakupow nie zrobi. Dla tubylczych wedkarzy karp jest tu taka swietoscia jak krowa w Indiach, mozna go lowic wylacznie na specjalne haczyki bez zadziorow, do odhaczania jest potrzebna specjalna mata i wogole. A jakby ktos probowal karpia zabrac z lowiska to by go chyba zlinczowali... Odpowiedz Link
kaemka7 Mamy karpia na swieta!!! 15.12.06, 22:01 Witam Tak jak w temacie moj maz dzis kupil karpie w Manchesterze.Ciesze sie bardzo, ze mimo z dala od domu to jednak z karpiem na stole spedzimy tegoroczne swieta:) Pozdrawiam wszytskich i zycze udanych zakupow!!! Kaemka7 Odpowiedz Link
novalee1 Re: Mamy karpia na swieta!!! 18.12.06, 20:33 No to bede miala karpia z polskiego sklepu jednak.Wprawdzie mrozony,ale zawsze karp.Musze sie przyznac ze sama bede przyrzadzac go pierwszy raz:)dlatego bylabym wdzieczna jesli ktos dalby mi jakies wskazowki:)z gory dziekuje i pozdrawiam zyczac wesolych swiat w razie gdybym juz nie mogla zajrzec,ale pewnie zajrze:) Odpowiedz Link