Dodaj do ulubionych

Miedwiediew: Nie będziemy tolerować prowokacji ...

21.06.08, 19:52
RoSSja to taki stary szczerbaty pies, nawet szczekanie mu juz nie
wychodzi.
Obserwuj wątek
    • swojak19 Re: Miedwiediew: Nie będziemy tolerować prowokacj 21.06.08, 21:21
      Coś ty mi raczej wyglądasz na szczerbatego kolego.
    • abhaod Miedwiediew potrzebuje nowej Czeczenii 21.06.08, 21:23
      chce pokazać, że potrafi mordować, tak jak fiutin
      • wolf34 kwestia czasu kiedy w Abchazjipadną pierwsi zabici 21.06.08, 21:41
        Ale żołnierzy sił pokojowych WNP stacjonujących w Abchazji na mocy
        mandatu Rady Bezpieczeństwa ONZ nikt już bezkarnie rozbrajał czy
        aresztował nie będzie.Przy nastepnej takiej próbie-prawdopodobnie
        padną strzały.A jeśli Saakaszwili rozpęta wojenną awanturę -to ją
        przegra tak jak Gruzja sromotnie przegrała 2 poprzednie konflikty -
        bo na pomoc Abchazom tłumnie ruszą górale kaukascy(w tym zwłaszcza
        Czeczeni i Kabardyńcy),kozacy,Osetyjczycy oraz samoloty i smigłowce
        armii rosyjskiej.Oj-będzie się działo -cóż to bedzie za tumult w
        polskich mediach i w GW....
        • honecker32 Re: kwestia czasu kiedy w Abchazjipadną pierwsi z 21.06.08, 23:32
          A który punkt "mandatu ONZ" mówi o tym ze można przekroczyć linie demarkacyjna z
          pociskami przeciwpancernymi, płn-wsch cześć Abchazji jest pod administracją
          Gruzji, pisze w nim ze tuż przy granicy jest zabroniona taka broń
          Wojna w obecnej chwili nie jest potrzebna nikomu, to jest takie popisywanie się
          przed własnymi obywatelami, źle może być gdy trafi się jakiś wolf którego
          konflikt rajcuje i gotowy jest go wywołać. "Górale kaukascy" drugi raz nie
          dadzą się oszukać, większosc z nich i tak jest trupami ostatni pomagali w
          Czeczeni, dziwne tylko dlaczego przeciw Rosji. Zresztą wojny nie będzie władze
          Rosji są cyniczne ale nie głupie.
          A może wykorzystają siły kosmiczne (to by cie podnieciło)
          • pimpus18 Erich, a który punkt "mandatu ONZ" mówi 22.06.08, 00:43
            o bezpilotnych samolotach, które tak zawzięcie posyła tam Gruzja?
            Tępe Gruziny nie potrafią się tam już dogadać od 17 lat - to jest główny powód, że ciągle sytuacja jest tam napięta.
            Teraz liczą, że przy pomocy równie tępych polskich rusofobów uda im się wreszcie zawładnąć nad tymi, którzy z powodów skrzętnie ukrywanych przez propagandystów Pomrocznej nie chcą mieć z nimi już nic wspólnego.
            • abhaod Re: Erich, a który punkt "mandatu ONZ" mówi 22.06.08, 09:54
              większego rusofoba na tym forum nie ma, nikt tu Rosji źle nie życzy, z wyjątkiem
              takich oszołomów jak ty, plującym nienawiścią do wszystkiego co nie
              podporządkowuje się łubiance
              • pimpus18 A Ty? 22.06.08, 10:28
                • abhaod Re: A Ty? 22.06.08, 10:35

ja jestem duch święty
                  --
                  Jeśli religia staje się przyczyną nieprzyjaźni, nienawiści i podziału, lepiej,
                  gdyby nie istniała i odejście od niej byłoby prawdziwym aktem religijnym.
                  • pimpus18 Kto Ci takich głupot naopowiadał? 22.06.08, 10:40
                    • abhaod Re: Kto Ci takich głupot naopowiadał? 22.06.08, 10:44
                      nie naopowiadał, tylko w gazecie pisali
                      www.medcartoons.ru/wall/gameover.JPG
                      • pimpus18 A poza tym masz jakieś przesłanki? 22.06.08, 10:47
                        • abhaod Re: A poza tym masz jakieś przesłanki? 22.06.08, 10:56

owszem, twoja ciekawość, mniemam, że już masz dla mnie psychiatrę :)
                          • pimpus18 Jesteś walnięty? 22.06.08, 11:03
                            • abhaod Re: Jesteś walnięty? 22.06.08, 11:09
                              naturalnie, bo dyskutuję z tobą :-)
                              • pimpus18 Myślę jednak, że z innego powodu. 22.06.08, 11:24
                                • abhaod Re: Myślę jednak, że z innego powodu. 22.06.08, 11:34
                                  myśl pimpek myśl, myślenie ma kolosalną przyszłość :)
                                  • pimpus18 Napiszesz coś konkretnego czy muli Cię za bardzo? 22.06.08, 11:42
                                    • abhaod Re: Napiszesz coś konkretnego czy muli Cię za bar 22.06.08, 12:10

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=81183377&a=81186535
                                      • pimpus18 No widzisz walnięty ćwoku - z Tobą tylko lekarz 22.06.08, 12:17
                                        • abhaod Re: No widzisz walnięty ćwoku - z Tobą tylko leka 22.06.08, 13:40

www.myvideo.de/watch/589465/Geiler_Esel
                                          • snow21 Pimpus wszystkich przeciwników zamknąłby w psychus 22.06.08, 17:27
                                            psychuszce :)

Ja mam wrażenie że pimpus nawet nie jest kacapem, tylko prowokatorem.

Za bardzo ostentacyjnie, stara się robić za chamskiego kacapa.
                                            • abhaod Re: Pimpus wszystkich przeciwników zamknąłby w ps 22.06.08, 17:30
                                              raczej słaby psychicznie łubiankowski wyrobnik, człowiek_książka i lubat nadają
                                              ton, reszta wtóruje wyciem
                                              • hohlik3 Re: Pimpus wszystkich przeciwników zamknąłby w ps 22.06.08, 19:06
                                                A czy wam kolki jedne nie przyszlo do tych pustych makowek ze zwyczajnie zniza sie do poziomu wam zrozumianego?
                                                • abhaod Re: Pimpus wszystkich przeciwników zamknąłby w ps 22.06.08, 19:09
                                                  nuuu hohlik, widzę, że wzbijasz się na wyżyny intelektu, to napisz coś o waszych
                                                  zbrodniach w Czeczenii, pimpek mowę stracił, ale ty widzę bohatersko (jak na
                                                  starego czekistę przystało) odpowiesz za niego :)
                                                  • hohlik3 Re: Prosze bardzo 22.06.08, 19:57
                                                    Masz swoich "bojownikow o wolnosc" CZeczenii
                                                    pl.youtube.com/watch?v=LpRohi1t6a8&feature=related
                                                    Poza tym blog jest publicznym miejscem wiec swoje czekistowskie bzdety pisz na gg
                                                  • abhaod Re: Prosze bardzo 23.06.08, 13:56
                                                    a czego ty się spodziewałeś, fiutin wykorzystał czeczeńskich oszołomów w
                                                    kampanii wyborczej, tzw. "zamachy moskiewskie", następnie napadliście i
                                                    wymordowaliście 200 000 Czeczenów, a gdzie ja wam zabraniam pisać na blogu? i od
                                                    kiedy to ja jestem czekistą politruku ? bełkoczesz gorzej niż pimpek
                                            • abhaod Re: Pimpus wszystkich przeciwników zamknąłby w ps 22.06.08, 17:35
                                              ale wygląda na zmianę warty, proponują evce bloga, a to sygnał, że nie bardzo
                                              ekipie wychodzi, co zresztą widać wyraźnie :-)
          • wolf34 Re: kwestia czasu kiedy w Abchazjipadną pierwsi z 22.06.08, 08:16
            honecker32 napisał:

>
            > Wojna w obecnej chwili nie jest potrzebna nikomu,

Wojna w tej kadencji jest potrzebna Saakaszwiliemu który musi jakoś
            uzasadnic wydawanie 1\4 budżetu na cele wojskowe i liczy na poparcie
            USA i zachodu

"Górale kaukascy" drugi raz nie
            > dadzą się oszukać,

Oszukać?Walczyli w obronie Abchazji-i walczyli skutecznie.

większosc z nich i tak jest trupami

?Większość weteranów żyje,cieszy się dobrym zdrowiem i na tłumnych
            zjazdach deklarują wsparcie Abchazji-zasilą ich dodatkowo kozacy i
            młody narybek.W końcu od poprzedniej wojny abchaskiej minęło 15 lat.
            Secesja Kosowa(wsparta przez zachód)ostatecznie postawiła kropkę nad
            i w kwestii niepodległości Abchazji.Granice Europy może
            jednostronnie zmieniać wyłącznie Wuj Sam?To teraz tę tezę zachód
            będzie musiał udowodnić na Zakaukaziu......

Zresztą wojny nie będzie władze
            > Rosji są cyniczne ale nie głupie.

Saakaszwili jest nie tylko cyniczny-on jest i głupi.A wierzy we
            wsparcie USA-amerykańscy instruktorzy(doradcy wojskowi)i komandosi
            szkolą armię gruzińską i pomagają ją dozbrajać.Ma też wsparcie
            mocarstwa znad Wisły...
            Saakaszwili planuje blitzkrieg w Południowej Osetii i Abchazji.
    • rosjanki Re: Miedwiediew: Nie będziemy tolerować prowokacj 21.06.08, 22:23
      a.anonym napisał:

> RoSSja to taki stary szczerbaty pies, nawet szczekanie mu juz nie
      > wychodzi.

Natomiast PolSSka bardzo dobrze szczeka na Rosje - jak Mośka na słonia :)
      • borrka Wiesz szalawa ... 22.06.08, 00:13
        Mnie strasznie imponuje, ze wielki CCCP porownywal sie tylko z Ameryka.
        Dzis porownujecie sie z Polska.
        Co bedzie jutro ?
        • pimpus18 Borcia, nawiedzonym Polaczkom ciągle się coś 22.06.08, 00:52
          roi , bo to taki prawdziwy Naród Wybrany pod szczególną opieką Najjaśniejszej Panienki.
          Ilu to właściwie jeszcze śmieszy?
        • rs_gazeta_forum Re: Wiesz szalawa ... 22.06.08, 09:20
          borrka napisał:
          > Mnie strasznie imponuje, ze wielki CCCP porownywal sie tylko z
          > Ameryka.
          > Dzis porownujecie sie z Polska.
          > Co bedzie jutro ?

Zakładając, że ten tekst napisany jest po polsku, wynika z niego, że rajcuje cię
          porównywanie Polski do szczekającego szczerbatego pieska. Na głowę upadłeś
          wczoraj czy w dzieciństwie?
    • gekon1979 ich najwiekszym wrogiem sa Estonczycy 22.06.08, 00:27
      straszliwa Estonia zagraza ich egzystencji
      • tornson Rosjanie poprostu nienawidzą faszystów, 22.06.08, 12:51
        całkiem odwrotnie jak polactwo (nie mylić z Polakami)...
    • rsrh najpierw M niech sobie kupi przyzwoity słownik 22.06.08, 11:33
      i sprawdzi słowa
      tolerowac
      prowokacja
      To "wirtualne mocarstwo" nawet jezyka komuny nie potrafiło zmienić ( melodii
      hymnu zreszta także)
    • xs550 Matiuszka Rossija czyli slomiane imperium 22.06.08, 12:49
      Strona rosyjska zachowuje sie zalosnie...
    • tornson Czy nie byłoby dobrym pomysłem odstrzelić pyzę?? 22.06.08, 12:54
      Pyza z Tbilisi na 99% doprowadzi do wojny z Rosją. Czy nie lepiej dla dobra
      samych Gruzinów odstrzelić jedną pyzę, zamiast narazić miliony Gruzinów na
      tragiczne skutki wojny z Rosją?
      • rsrh Re:Naiwniaku ! Jak na Kremlu zapadnie decyzja 22.06.08, 13:23
        o napadzie na Gruzję - powodem może być nawet przejechany kot.
        • snow21 17 września, czekiści, zaczną bronić Rasyji, przed 22.06.08, 16:24
          agresją, wielkiej i złej Gruzji.

=============================================================================
          Pięć lat temu oficjalnie władzę w naszym państwie uzyskało KGB. KGB to jest
          taka struktura, która nigdy nie tworzyła, nie była twórcza, może tylko coś
          ruszyć i łamać. Główna idea tych ludzi jest taka, żeby odnowić Związek Sowiecki.
          Oczywiście niezupełnie tak, jak to państwo istniało 15 lat temu, ale w tym
          stopniu, w jakim są oni zdolni tego dokonać. To są osoby, które nigdy nie
          zrozumiały tego, co się wydarzyło w państwie. To są mali oficerowie KGB, którzy
          nigdy nie widzieli ogólnego obrazu, a tylko swój malutki odcinek, z którym mieli
          do czynienia. Mają oni poczucie, że rozpad Związku Radzieckiego jest małym
          nieporozumienie, a nie obiektywnym procesem. Starają się doszukać jakiejś
          zdrady. Chcą przywrócić powagę dawnego mocarstwa, nie rozumiejąc, że było to od
          razu, z góry skazane na śmierć naturalną. Ale niestety udało im się przywrócić
          do życia wiele cech, które były właściwe dla Związku Radzieckiego. Teraz z
          powrotem jest hymn sowiecki, jest czerwona flaga w wojsku. Znowu jest fobia i
          wyszukiwanie szpiegów w państwie. I znowu jest też ksenofobia, nienawiść do
          obcokrajowców. Przeczy to zupełnie tendencjom, które są w świecie, gdzie całkiem
          przyjaźnie traktuje się Rosjan, ludzie są na nich otwarci i nigdzie nie ma tego,
          o czym się cały czas w Rosji mówi, o jakiejś nienawiści na Zachodzie w stosunku
          do Rosji, o nieprzyjaźni ze strony Ameryki. Te osoby po prostu potrzebują wroga,
          bo bez niego nie mogą rządzić. I dlatego stworzyli sobie wroga na Kaukazie,
          napadając na Czeczenów. Wszyscy doskonale wiemy, że żadnego interesu narodowego
          Rosji w Czeczenii nie ma. Jedyne, czego potrzebują rządzący Rosją KGB-iści to
          wróg zewnętrzny

Władimir Bukowski

www.freepress.org.pl/220705_rosja2.html
          • abhaod Re: 17 września, czekiści, zaczną bronić Rasyji, 22.06.08, 16:31

daleko dowodów na to nie trzeba szukać :)
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=81183377&a=81206917
          • snow21 Czeczeni, Gruzini i Estończycy, są "kułakami" Puti 22.06.08, 16:34
            Putina.

70 lat walki klas musiało odbić się na psychice, takich jak pimpus.

Ono rozwalą Rosję, poprzez wywoływanie waśni narodowych na terenie Rosji.

Kitajce, po cichu, naśmiewają się, z postępowania kacapów, gdyż kacapy, w ten
            sposób, sami im oddają Syberię.
            • snow21 Imperium, jest nieodłącznie związane z ekspansją, 22.06.08, 17:03
              a ekspansja opiera się w dużej mierze na kolaboracji miejscowych zdrajców, oraz
              na mniejszej lub większej asymilacji najsłabszych osobników, wśród podbijanych
              ludów.

O ile z kolaboracją nie będzie większych problemów, gdyż gruba kreska w Polsce,
              i w Rosji, praktycznie zakonserwowała post-komunistyczną ogromną agenturę, to
              oni będą mieli wielki problem, z asymilacją, gdyż putinizm może być atrakcyjny
              jedynie dla Ruskich, i to tylko na jakiś czas, a już dla innych ludów jest
              antypatyczny czyli nie wzbudza sympatii.
    • lubat A ja we własnej sprawie 22.06.08, 13:59
      Wczoraj poczułem się trochę jak polska drużyna na Euro 2008 w 93. minucie
      meczu z Austrią. Przez cały dzień czułem się dumny jak paw, bo wydawało mi
      się, że przyłożyłem Ruskim na ich forum ich własnym argumentem (tzn. Putinem),
      że nie mogli się pozbierać. Bo po moim wpisie przez ponad dobę nikt nic nie
      dopisał, chociaż przedtem wpisy były dość częste.
      forum.inosmi.ru/forum//themes/viewthread?thread=36835&offset=40
      Dopiero wieczorem, tuż przed meczem zajrzałem sobie jeszcze raz na nasze
      GW-forum, ujrzałem informację evy15 o swoich przygodach na inosmi.ru,
      zajrzałem tam, i oniemiałem. Cała publika tego portalu przerzuciła się na tę
      część ichniego forum, które osądza tłumaczenie naszego forum. I oczywiście
      gdzieś co 5-6 wpis (tak na oko) to pokłony i wyrazy uwielbienia dla evy15. I
      chyba stąd brak zainteresowania moim - jak sądziłem - trumfem.
      Evo15, masz szansę zostać rosyjskim narodowym idolem, a może i w przyszłości
      dostać nagrodę państwową. W końcu cóż lepszego zrobił Chirac?, a dostał. A 5
      milionów rubli też piechotą nie chodzi.

forum.inosmi.ru/forum//themes/viewthread?thread=36869&offset=0
      Aż się przyjemnie czyta, bo w innych forach na ogół nie zostawia się na nas
      suchej nitki. Co gorsza, na ogół mają rację, tyle tylko, że niepotrzebnie
      uogólniają głupotę na nas wszystkich.

Piszę to wszystko specjalnie na otwartym dla wszystkich forum, a nie w
      prywatnej poczcie. Niech nawet przytępione borrki (to od borowania) i inne
      zig(heil)zaury wiedzą, że nie zdominują opinii o naszym forach dyskusyjnych i
      o Polakach w ogóle.
      • abhaod Re: A ja we własnej sprawie 22.06.08, 14:10
        i myślisz, że ktoś chciałby wam zabronić wzajemnego honorowania się pieniędzmi
        ukradzionymi szarej, rosyjskiej masie, Moskwa i Petersburg to nie cała Rosja,
        ale to taki wasze myślenie, knutem ich...
        woldhek.nl/images/drawings/989-vladimir-poetin-&-gerhard-schroder-.jpg
      • czlowiek_ksiazka Re: A ja we własnej sprawie - oraz o evie15 22.06.08, 14:12
        Ty też, sympatyczny lubacie, masz konto na inosmi.ru!? :)
        Eva15, teraz ty - ja chyba też założę...

Tak, eva15 to zjawisko-fenomen, znak firmowy tego wszystkiego, co w
        Polakach jest najlepsze i najmądrzejsze. Nie wiem czemu nie
        doczekała się jakichś ciekawych analiz w szeroko pojętej prasie.

"Przegląd" np., jedno z niewielu ciekawych czasopism w Polsce,
        często-gęsto przegląda strony internetowe i pisze na ten temat.
        Powinni byli zauważyć evę15 wcześniej.

Wg mnie eva15 powinna otrzymać kilometr Gazociągu Północnego na
        własność od Rosjan, a nie jakieś tam nagrody państwowe... ;) A na
        poważnie - to eva15 przede wszystkim powinna być przez Polaków
        doceniana i w skupieniu czytana. Robi na forum kawał naprawdę
        świetnej roboty. Przejaśnia nam w łepetynach.
        • abhaod Re: A ja we własnej sprawie - oraz o evie15 22.06.08, 14:25
          jeżeli evcia to wasz znak firmowy, to nie ma się czym przejmować, łubianka
          schodzi totalnie na psy :)))
          www.youtube.com/watch?v=uOQhxDHwtzw
        • eva15 O Rosji można pisać z ciekawością i szacunkiem 22.06.08, 14:34
          Bardzo mi się z tym gazociągiem spodobało. Chyba sobie kupię
          postradziecki kocherek zamiast elektrycznej kuchni Miele i będę na
          nim warzyć moją prorosyjską zupkę.

Tak serio - dzięki za pochwały (jak rozumiem, i mam nadzieję,
          szczere) od was obu. Ale przecież wy, herr, i kilka innych odsób na
          forum w niczym mi nie ustępujecie, jeśli chodzi o nacechowane
          szacunkiem, nie nie durnym rewanżyzmen, wypowiedzi o Rosji. Tyle, że
          piszecie na ogół mniej prowokacyjnie i zaczepnie niż ja.
          Myślę, że kawałek rury należy się nam wszystkim. Mogą nam dać jakiś
          cały odcinek, my się, jak sądzę, między sobą pogodzimy. Ja chcę ten
          najładniejszy fragment!

A tak całkiem serio - z wyzwisk i zupiekłej złości nic się nie
          wynosi oprócz zatrucia własnego organizmu. Rosja jest zbyt ciekawa i
          prężna, by sobie zamglić wzrok na nią pluciem pod wiatr.
          • abhaod Re: O Rosji można pisać z ciekawością i szacunkie 22.06.08, 14:41

już Witkacy o was pisał
            sparks.wrzuta.pl/audio/lueaYQ9jMV/do_przyjaciol_gowniarzy
        • polar_bear Re: A ja we własnej sprawie - oraz o evie15 22.06.08, 14:41
          Tak, eva15 ma spore zasługi.
          Mnie przypomina lata młodości czy wręcz dzieciństwa. To cytowanie (z poważną jak
          mniemam miną!) jakichś opinii 'ekspertów' że już, już za 10 lat to Rossija
          będzie Number 1 - toż to przecież Chruszczow wypisz wymaluj! A ta podstawowa
          metoda odpowiadania na krytkę (dowolnego aspektu!) Matuszki Roissiji - 'a u w
          Hameryce biją mużynów' - kawał usłyszany gdy byłem w podstwówce. A ten łagodny
          ton gdy brak zupełnie argumentów 'poczciwcze' 'biedaczku', żadne tam bluzgi czy
          wulgarności. Ta czołobitność wobec siły Putina i pogarda dla Jelcyna (bo wojny
          nie wywołał i z kolonii takich jak PL wojsko sam wycofał! Swołocz jedna!), niech
          ęć (za mało chyba powiedziane) do krajów które chcą od Matuszki jak najdakej
          (niegodziwcy Gruzini i inni).
          Ta żonglerka 'autorytetami' - raz jest mądry artykuł w FAZ (bo chwali Matuszkę)
          za chwilę w tym samym FAZ artykuł zamawiany przez wrogów - bo Matuszki nie
          chwali!(jak w janbardziej sprzedajnej szmacie...)
          Szczerze towarzyszcze evie15 gratuluję uznania i wyróżnienia. Mnie wiele rzeczy
          przypomniała.....
          • abhaod Re: A ja we własnej sprawie - oraz o evie15 22.06.08, 14:57
            wyrzuć ich drzwiami, wpełzną przez szambo, mają prikaz-działają
          • eva15 murzynów, biedaku pocieszny, murzynów 22.06.08, 15:01
            polar_bear napisał:

>'a u w Hameryce biją mużynów' - kawał usłyszany gdy byłem w
            >podstwówce.

A skończyłeś ty chociaż jakoś tą podstawówkę?
            • polar_bear Re: murzynów, biedaku pocieszny, murzynów 22.06.08, 15:06
              Fakt, mój błąd. eva15 błędów ortograficznych nie robi.
        • eva15 Moja własna psychoanaliza 23.06.08, 00:56
          czlowiek_ksiazka napisała:
          > Nie wiem czemu nie doczekała się jakichś ciekawych analiz w
          >szeroko pojętej prasie.

Przez kogo i po co? Mnie trudno zutylizować/wykorzystać, nijak nie
          podpadam pod jakąkolwiek konkretnie zdefiniowaną szufladkę.
      • eva15 Re: A ja we własnej sprawie 22.06.08, 14:42

Lubacie, zdradź mi proszę, jak sobie pomagasz w rosyjskim. Ja się
        łapię niestety na błędach i to mnie trochę wkurza. Poza tym piszę
        mozolnie, bo nie mam rosyjskiej klawiatury a odpowiedzi i zapytań
        dostaję tyle, że w ogóle nie nadążam i mogę niechcący wyjść na gbura.
        • czlowiek_ksiazka Re: A ja we własnej sprawie 22.06.08, 16:15
          W rosyjskim ci nie pomogę, evo15 - trzeba "uczitsa, uczitsa i
          uczitsa" :), jak mawiał pewien klasyk (ideowy, naszej forumowej
          eksperckiej braci).

Natomiast wszystko co piszę o tobie, jest szczere i prawdziwe. Ty,
          lubat i herr7 - to taki internetowy zbiorowy prof. Łagowski - jeden
          z najmądrzejszych ludzi w Polsce. Który powinien dorądząć wszystkim
          naszym rządom, żeby nie były takie elytarne.
          Gdybyś miała swój blog, byłbym jego wnikliwym, uważnym czytelnikiem.
          Stałym.
          Mnie nie obchodzą brednie wypisywane przez ZBIRów w GazWybie czy
          szowinistyczny, bełkot tępawych ekspertów na forum. Wchodzę na forum
          tylko dla was. I żeby coś napisać, czasami.

O wczorajszym meczu - rzeczywiście, "ruskie" z Holendrami stworzyli
          ciekawe widowisko. Kibicowałem Holandii, w futbolu od zawsze jej
          kibicuję (takjak Brazylii e siatkówce), ale gratulacje dla
          zwycięzców. Rosja ma holenderskiego trenera. To tak, jakby Holandia
          wygrała. :)

Jeśli "ruscy" będą czynić postępy w takim tempie jak dotychczas - w
          sporcie, gospodarce, sprawach społecznych, to ...
          No właśnie, co? :) Oprócz rozstroju żołądka forumowych mędrców? :)
          • hohlik3 Re: A ja we własnej sprawie 22.06.08, 16:21
            Z tym blogiem to dobry pomysl, chetnie go wkleje w sygnaturke;)
          • eva15 Re: A ja we własnej sprawie 22.06.08, 16:38
            Co do rosyjskiego - lubat podawał niegdyś linki do niezłych ponoć
            programów w i-necie, ale przegapiłam. Może się zlituje i powtórzy.
            Co do komplementów - jak piszę u góry i Tobie należy się spory
            udział w rurze "Ribbentrop-Mołotow" i zgrabny radziecki kocherek.

Co do bloga- to forum zżera mi i tak za dużo czasu, więc nigdzie
            więcej (oprócz sporadycznie forów niemieckich, no i teraz
            rosyjskiego) się nie udzielam. Może kiedyś zamienię forum GW na
            własnego bloga?

Kibicowałam "Ruskim" i przydusiłam do tego rodzinę, ci co byli w
            moim zasięgu nie mieli wyjścia, ci co dalej odszczekiwali mi się
            trochę przez telefon i nie będąc bezpośrdenio pod karzącą ręką
            sprawiedliwości próbowali brać stronę Holendrów. Masz więc, jak sam
            pewnie zauważyłeś, szczęście, że nie mieliśmy wczoraj żadnego
            kontaktu, nawet telefonicznego.

>ale gratulacje dla zwycięzców. Rosja ma holenderskiego trenera. To
            >tak, jakby Holandia wygrała. :)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=31&w=81193630&a=81193663

• eva15 Liczę na grande finale 22.06.08, 16:45
              Acha, no jak mówiłam teraz czekam/liczę na finale grande: Niemcy -
              Rosja.

Dzisiaj natomiast szczerze życzą Hizpanom wygranej. B. nie lubię gry
              Włochów, którzy często biją, gryzą, kopią, podkładają nogę byleby
              tylko dojść do finału. Niestety szanse mają spore.....
              • czlowiek_ksiazka Re: Liczę na grande finale 22.06.08, 16:50
                Tak, finał Niemcy - Rosja byłby bardzo symboliczny.

Mniej wymagającym pokazałby kto w Europie rządzi. :)
                • abhaod Re: Liczę na grande finale 22.06.08, 16:53

chrząkajcie towarzyszu czekisto dalej:) wysoko kulturalnie spozierając na
                  motłoch :))))
                  www.youtube.com/watch?v=4qu-wfzNqnU
                • zigzaur Re: Liczę na grande finale 23.06.08, 18:57
                  A byłoby śmiechu, gdyby w tym finale Rosja przegrała 2:30 (co symbolizuje
                  miliony poległych w drugiej wojnie światowej). Oczywiście, parad pobiedy będzie.
            • czlowiek_ksiazka Re: A ja we własnej sprawie 22.06.08, 16:47
              Przynajmniej w czymś się nie zgądząmy. :)
              Go, Holland, go! Następnym razem...

Myślę, że ktoś, kto ma więcej czasu, mógłby pozbierać twoje myśli
              zamieszczane na forum(ach) i stworzyć coś w rodzaju bloga.
              Wydaje mi się, że ty byłaś pierwsza - przebiłaś mur tępej i
              poprawnej politycznie arogancji w internetowym GazWybie. Kiedyś
              byłaś ty, jedna - teraz jest nas więcej. Próbujących myśleć.

Piszesz zbyt długo na forum, żeby jakiś mądry dziennikarz (tak!,
              tacy też są, nawet u nas - wśród tych mniej "niezależnych"
              i "obiektywnych", np. troszkę komuszkowaty, ale jednak K. Pilawski)
              nie zauważył twoich wpisów.
              Jakby twoje poglądy przedarly się do szerszej świądomości społecznej
              w Polsce - może wtedy coś by się zmieniło...? Może nawet na
              lepsze...?
              • eva15 Re: A ja we własnej sprawie 22.06.08, 17:17

To miłe, ale przeceniasz mnie i nie doceniasz siebie i kilku innych.
                • borrka Droga Ewo ... 22.06.08, 17:20
                  Nadmiar skromnosci.

Filmik dla Ciebie.
                  Rozkoszne zycie chanatu:
                  pl.youtube.com/watch?v=ZF5nWfRiX_o
                  • eva15 ta słonina wskazuje na Ukraińców 22.06.08, 17:22
                    • borrka Nie chcialem Ci Efciu psuc apetytu. 22.06.08, 17:48
                      Ta swinka (nomen omen Borrka) zdechla poprzedniego dnia.

A filmik rosyjski:
                      www.filmweb.pl/f223671/4,2005
                      Nie wszystko, co smaczne jest ukrainskie.
              • johnny-kalesony Re: A ja we własnej sprawie 23.06.08, 17:37
                czlowiek_czerwona_ksiazeczka napisał:

> Wydaje mi się, że ty byłaś pierwsza - przebiłaś mur tępej i
                > poprawnej politycznie arogancji w internetowym GazWybie. Kiedyś
                > byłaś ty, jedna - teraz jest nas więcej. Próbujących myśleć.

Niestety - na próbach się kończy ...

Pozdrawiam
                Keep Rockin'
        • lubat Re: A ja we własnej sprawie 22.06.08, 16:46
          eva15 napisała:

> Lubacie, zdradź mi proszę, jak sobie pomagasz w rosyjskim. Ja się
          > łapię niestety na błędach i to mnie trochę wkurza. Poza tym piszę
          > mozolnie, bo nie mam rosyjskiej klawiatury

Niestety nie ma na to innej rady, niż ta, którą podpowiedział c_k. Kiedy ja
          zaczynałem tak na serio przypominać sobie język rosyjski - to autentyczna
          zasługa ZBiRów, dzięki nim zapragnąłem docierać do oryginalnych tekstów - to
          było ok. 4 lata temu, to składałem po literze i na jedną stronę tekstu
          potrzebowałem wraz z wertowaniem słownika ok. godziny czasu. Teraz idzie mi to
          już całkiem składnie, a ćwiczyłem najczęściej czytając równolegle ten sam
          artykuł na inosmi i w oryginale polskim, rzadko niemieckim. No i często oglądam
          programy TV RTR Planeta.

Co do pisania, to ja korzystam z poleconego kiedyś Tobie przez Denisa

translit.ru/
          bardzo wygodnie się pisze, po czym przenoszę tekst w pożądane miejsce.

a odpowiedzi i zapytań
          > dostaję tyle, że w ogóle nie nadążam i mogę niechcący wyjść na gbura.

Rozumiem, że dotarłaś do swojej poczty na inosmi, bo ja właśnie dopiero wczoraj
          zupełnie przypadkowo spostrzegłem, że tam jest ta opcja, i ku swojemu zdumieniu
          odkryłem, że już prawie od dwóch miesięcy są tam dla mnie wiadomości od
          rosyjskich internautów ze słowami otuchy i pocieszenia, że tak naprawdę to oni
          nie uważają wszystkich Polaków za idiotów.
          • czlowiek_ksiazka Re: A ja we własnej sprawie 22.06.08, 16:49
            Czyli po zarejestrowaniu na inosmi.ru ma się swoją skrzynkę mejlową?
            Fiu fiu, całkiem jak w GazWybie...
            • borrka A ja gratuluje udanej operacji. 22.06.08, 17:03
              I zycze premii czekistowskiej braci.
              inosmi.ru jako takie, trudno nazwac forum.
              Wszyscy sie ze soba zgadzaja.
              To raczej cos w rodzaju wspolnego odmawiania litanii.

I prosze, nagle na tle nienawistnych Pszekow "rusofobow", pojawia sie Efcia i jeszcze paru czekistow.
              Graja role tzw. rozsadnych Polakow.
              Rozsadny, to taki, ktoremu nie przeszkadza opluwanie jego
              (jego? LOL) kraju, ktory chetnie zamieszka w moskalskiej sempiternie na stale.
              Czasem lebek pocieszny wystawi i cos warknie o potedze chanatu.

Majstersztyk czekistowskiej dialektyki.
              TEZA :Wrog czyha - zwieramy szyki w oblezonej twierdzy.
              ANTYTEZA: Jak nas jednak kochaja (bo kochaja radzieckich wszystkie narody swiata)!
              SYNTEZA: Niech zyje Wowa Putin.
              Uraaaa!
              • johnny-kalesony Re: A ja gratuluje udanej operacji. 22.06.08, 19:41
                Ja też od dłuższego czasu odnoszę takie wrażenie. Ewa & comapneros piszą tutaj
                tylko po to, żeby ich tłumaczyli na inosmi ... ; )
                Paranoiczna sytuacja ... Czekiści z wydziału polskiego najpierw piszą, a później
                sami siebie tłumaczą, żeby zamieszczać na inosmi-forum.
                Pełna psychodelia!

Pozdrawiam
                Keep Rockin'
                • borrka Nieprzenikniona jest dusza czekisty. 23.06.08, 16:14
                  Ale jest w tym pewien haczyk.
                  Jesli obecnosc rzekomo polskich wielbicieli chana, w rodzaju Efci, nabierze bardziej trwalego charakteru, ograniczy to swobode dzialania radzieckich.
                  No, bo jak bluznac matem na "pszecka" gadzine, gdy Efcia obok ?

Trzeba bedzie dywersyfikowac: dobry (rozsadny) Pszek i Pszek rusofob.
          • eva15 o właśnie translit.ru 22.06.08, 17:20
            Spasibo, o właśnie translit. ru. Ale było tam jesczez kilka innych
            rzeczy, muszę odszukać ten post Denisa.
            • borrka Ostrzegam Efcia ... 22.06.08, 17:22
              Rosyjskojezyczni, jak np. ja, nie cierpia translitu.
      • johnny-kalesony Re: A ja we własnej sprawie 22.06.08, 20:25
        I dla ciebie głos Rosjan jest autorytetem?
        Wiesz ... w twoim przypadku jakoś mnie to nie dziwi ... :D

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
    • hohlik3 Zwiazek bratnch narodow powraca:) 22.06.08, 15:21
      Zupelnie jak zapowiadal Gleb Pawlowskij
      en.rian.ru/world/20080620/111458090.html
      Jeszcze tylko jedno wazne rosyjskie posuniecie czyli gielda surowcowa bez zielonej makulatury.I bye bye Julesej
      • polar_bear Re: Zwiazek bratnch narodow powraca:) 22.06.08, 15:32
        Niektórych 'braci' od blisko 300 lat za twarz bierzecie, żeby was kochali
        szczerze. Może teraz się (wreszcie?) uda.
        Przyjemnych marzeń.
        • hohlik3 Re: Zwiazek bratnch narodow powraca:) 22.06.08, 16:17
          A tobie o co chodzi?Fantazje sobie zachowaj.Pisze o tym co sie dokonuje na naszych oczach czyli wskrzeszenie Zwiazku Radzieckiego glownie na bazie ekonomii, rubel bedzie jego stabilna waluta.Jesli rozumiesz ekonomie i processy integracyjne to wiesz ze to naturalny i nieuchronny proces.
          • borrka Tak, to nieuchronny proces. 22.06.08, 16:49
            Podobnie jak zwyciestwo komunizmu.

Czy Ukraincy juz zostali poinformowani o wprowadzeniu rubla ?
            Niech szybko pozbeda sie hrywny.
            Integracja Krajow Baltyckich to pryszcz - wyzwolicie ich w jedna noc.
            Tylko co z Bat'ka ?
            Od 15 lat co rok slysze ze to juz, a wrog ciagle knuje.
            • hohlik3 Re: Tak, to nieuchronny proces. 22.06.08, 17:08
              Umiesz czytac ze zrozumieniem?
              Pisze wyraznie ze nowa unia zostanie powolana glownie na bazie ekonomicznej, Ukraina ma niestety ciut za duzy bajzel na swoim podworku by do niej przystapic, poza tym niedlugo Rosja bedzie zadac zaplaty za rope i gaz w rublach wiec i Polska bedzie musiala sie w niego zaopatrzyc, rubel zostanie waluta rezerwowa obok euro a o dolarze szybko zapomnimy.Borciu sprawdz sobie dane, sa one ogolno dostepne..
              • johnny-kalesony Re: Tak, to nieuchronny proces. 22.06.08, 20:38
                Ogólnodestępne dane mówią, że w ubiegłym roku rubel był obarczony około 12%
                inflacją. Dolar amerykański miał inflację 3%. Wytłumacz mi więc, skąd to
                twierdzenie o upadającym dolarze i królującym rublu.
                Misiu, ty lepiej zamień te swoje wróble czy inne tam ruble na poważny pieniądz -
                na przykład na polskie złotówki.

Pozdrawiam
                Keep Rockin'
                • hohlik3 Re: Tak, to nieuchronny proces. 22.06.08, 21:00
                  Malo synku czytasz
                  • johnny-kalesony Re: Tak, to nieuchronny proces. 22.06.08, 21:30
                    Liczby to nie poezja, przynajmniej dla nas. Rosjanie zawsze byli poetami w
                    ekonomii. Dużo mętnego gadania a efekt - jak zwykle ... ; )

Pozdrawiam
                    Keep Rockin'
            • hohlik3 Re: Tak, to nieuchronny proces. 22.06.08, 17:11
              news.xinhuanet.com/english/2007-10/07/content_6838587.htm
              • johnny-kalesony Re: Tak, to nieuchronny proces. 22.06.08, 20:46
                Czytałeś "Jądro Ciemności" Josepha Conrada?

Pozdrawiam
                Keep Rockin'
            • borrka Widziales film "4" ? 22.06.08, 17:11
              To wizja upojnej przyszlosci chanatu.

pl.youtube.com/watch?v=ZF5nWfRiX_o
              • hohlik3 Re: 22.06.08, 17:23
                Nie potrafisz podac kontrargumentow, wiec cos dla ciebie
                pl.youtube.com/watch?v=cqzuZ6gA6qU ale co to ma do rzeczy?
                • borrka Mleczko jest w porzadku. 22.06.08, 17:31
                  O co ci pysiu chodzi ?
                  Jesli choc troche znasz chanat, to wiesz, ze to prawdziwe sceny.
              • abhaod Re: Widziales film "4" ? 22.06.08, 17:26
                brrr, amerykańskie horrory to przy tym komedie, prostytutki z bohaterkami wojny
                ojczyźnianej....i job twoju mać, my kulturnyj narod...
      • johnny-kalesony ZSRRrruu! 22.06.08, 18:56
        I znowu, po kilku latach będzie jedno wielkie ZSRRrruu!

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
        • hohlik3 Re: 22.06.08, 19:04
          Ja ciagle nie moge sie doczekac racjonalnego kontrargumentu dlaczego ta unia nie miala by powstac.Wszelkie przeslanki mowia za jej powstaniem.Unia celna, niebawem wspolna waluta, przestrzen gospodarcza, ZSRR zostawil niezle podwaliny,
          Wasze poszczekiwanie tylko utwierdza mnie w przekonaniu ze brak wam argumentow i jestescie zwyklymi zakompleksionymi "znafcami" zlosliwcami
          • borrka To proste. 22.06.08, 19:35
            Zaden ZBiR plus nie powstanie, bo brak chetnych.
            Nawet FR nie jest zdecydowana - silne sa nie tylko tendencje integracyjne, lecz rowniez chec "pozbycia sie" (w pojeciu Rosjan) balastu bylych republik.

Ukraina moze byc mniej, czy bardziej prorosyjska, lecz dominuje duma z niepodleglosci.
            Od Lwowa do Dniepropietrowska.
            A niepodlegolsc, to w oczach Ukraincow rowniez niezaleznosc gospodarcza, wlasna waluta, rosnaca rola jezyka ukrainskiego.

"Stany" azjatyckie ulegna rosyjskim wplywom gospodarczym, ale nigdy kulturowym.

Co sie dzieje na Kaukazie, widac.
            Trudno to nazwac gotowoscia do integracji.

Wreszcie Bat'ka.
            Pozornie najsilniej zintegrowana z FR Bialorus jest pod wladza rezimu, w porownaniu z ktorym Putin & Co reprezentuja modelowa wrecz demokracje.
            Bialorus Lukaszenki ZUPELNIE nie pasuje do modernizujacej sie Rosji.
            To skansen z jednym porzadnym miastem.

Zostale Kraje Baltyckie.
            W Unii.
            • hohlik3 Re: To proste.? 22.06.08, 20:54
              Chetni sa, jest to Rosja, Kazachstan i Bialorus.Grunt byl przygotowywany od upadku ZSRR w postaciu wszelkiego rodzaju unii mniejszego kalibru.
              Nie wiem co masz na mysli nazywajac Bialorus skansenem, czy to ze sektor panstwowy to 40% gospodarki bialoruskiej?to jeszcze o niczym nie swiadczy
              Rosnacy naplyw inwestycji, szeroki plan, oparty o wzorce rosyjskie ,restrukturyzacji energochlonnej gopodarki, czy wreszcie szybko rosnace dochody(Ukraina na tle Bialorusi wypada calkiem zle)to wszystko za kadencji Lukaszenki.Osobiscie za nim nie przepadam ale ma chlop zaslugi;)Bialorus obrala socjalny model rozwoju.
              Mam znajoma z Lidy, nieduzego bialoruskiego miasta, prowadzi sklep, obecnie buduje dom i ona rowniez z politowaniem patrzy na swoja poludniowa sasiadke.
              Kazachstan rowniez przezywa boom gopodarczy...
              Co maja aspiracje niepodleglosciowe Ukrainy, ktora nawet sie nie kwalifikuje by w blizszym czasie zostac czlonkiem przyszlej unii?Przeciez Unia Europejska funkcjonuje calkiem niezle i nikt nikomu wolnosci nie odbiera.
              belarus-magazine.by/pl.php?subaction=showfull&id=1141378492&archive=1146643029&start_from=&ucat=2&do=archives
              pl.wikipedia.org/wiki/Aleksander_Łukaszenka
              oraz o zaleznosci gospodarek krajow baltyckich od rosyjskiej
              www.ruvr.ru/main.php?lng=pol&q=1542&cid=54&p=19.05.2008
              • borrka Jesli wg ciebie ... 22.06.08, 21:47
                Bialorus przezywa boom, to o czym tu rozmawiac ?
                Poza Minskiem stara bieda (Lide znam osobiscie).
                Mowienie o jakichs zwiazkach Krajow Baltyckich z Rosja jest groteskowe.

Jedyna niewyjasniona do konca sprawa, to Kazachstan.
                Istotnie mozna mowic o szybkim rozwoju.
                Inna sprawa, czy we wlasciwym kierunku.
                Ale na mily Bog, w jakim celu Kazachstan mialby sie wiazac silniej z Rosja ?
                By tracic jeszcze wiecej na gazowym szulerstwie Gazpromu ?
                Kazachowie stworzyli dosc nieprzyjemny dla ludnosci slowianskiej rezim.
                Rozne formy nekania Rosjan sa na porzadku dziennym.
                Kreml udaje, ze nic sie nie dzieje, ale zadnej glebszej unii nie bedzie.
                Chyba, ze w twych snach.
                • hohlik3 Re: nie tylko wedlug mnie 22.06.08, 23:30
                  Wlasnie ta Bialorus przezywa boom gspodarczy, jak trzeba podesle odpowiednie statystyki, narazie nie mam czasu poszukac.
                  Pkb krajow baltyckich spadlo niemal do zera, po czesci w wyniku przegrzania gospodarki, po czesci dzieki genialnym politykom z pribaltyki ktorzy dzielnie przyczynili sie do nadwyrezenia stosunkow gosp z Rosja
                  Co do Kazachstanu, podsylam ciekawy link i analiza tego specjalisty jest zgola odmienna
                  www.e-polityka.pl/a.542.8_wiekow_po_Czyngis_chanie.htmljeszcze
                  www.psz.pl/content/view/1302//1/1/
                  Swego czasu zakladalismy sie o skutecznosc reform poprawiajacych dzietnosc, ja wygralem, wiec moze teraz zaklad o powstanie "CCCP bis" ?;)
                  • borrka W srulki wygrales LOL. 23.06.08, 00:16

• hohlik3 Te srulek, masz tu linka do Bialorusi 23.06.08, 12:35
                      bhtimes.blogspot.com/2008/01/meeting-on-internal-and-foreign-policy.html
                      Rura nie powstanie i unia tez nie co ;)
                      • hohlik3 Re: Te srulek, masz tu linka do Bialorusi 23.06.08, 12:46
                        troche mi sie nudzi wece poszukalem jeszcze jeden fajny link;)
                        www.belta.by/en
                        • borrka Wstrzasajace. 23.06.08, 13:11
                          Zamiesc jeszcze jakis link z Korei Polnocnej lol.
                  • hohlik3 Re: nie tylko wedlug mnie 23.06.08, 12:00
                    sorki zle podalem link
                    www.e-polityka.pl/a.542.8_wiekow_po_Czyngis_chanie.html
                    i ciekawy cytat
                    "Np. w Kazachstanie obywatelami Kazachstanu czuje się tylko ok. 20% ludzi, zaś 60% identyfikuje się raczej z ZSRR lub WNP"

LOL;)))
    • amanasunta Mam nadzieje ze polski rzad stanie po wlasciwej 23.06.08, 00:20
      stronie.
      Nie lubie Tuska ale.....ma okazje pokazac ,ze jest polskim premierem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka