a.anonym 21.06.08, 19:52 RoSSja to taki stary szczerbaty pies, nawet szczekanie mu juz nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swojak19 Re: Miedwiediew: Nie będziemy tolerować prowokacj 21.06.08, 21:21 Coś ty mi raczej wyglądasz na szczerbatego kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Miedwiediew potrzebuje nowej Czeczenii 21.06.08, 21:23 chce pokazać, że potrafi mordować, tak jak fiutin Odpowiedz Link Zgłoś
wolf34 kwestia czasu kiedy w Abchazjipadną pierwsi zabici 21.06.08, 21:41 Ale żołnierzy sił pokojowych WNP stacjonujących w Abchazji na mocy mandatu Rady Bezpieczeństwa ONZ nikt już bezkarnie rozbrajał czy aresztował nie będzie.Przy nastepnej takiej próbie-prawdopodobnie padną strzały.A jeśli Saakaszwili rozpęta wojenną awanturę -to ją przegra tak jak Gruzja sromotnie przegrała 2 poprzednie konflikty - bo na pomoc Abchazom tłumnie ruszą górale kaukascy(w tym zwłaszcza Czeczeni i Kabardyńcy),kozacy,Osetyjczycy oraz samoloty i smigłowce armii rosyjskiej.Oj-będzie się działo -cóż to bedzie za tumult w polskich mediach i w GW.... Odpowiedz Link Zgłoś
honecker32 Re: kwestia czasu kiedy w Abchazjipadną pierwsi z 21.06.08, 23:32 A który punkt "mandatu ONZ" mówi o tym ze można przekroczyć linie demarkacyjna z pociskami przeciwpancernymi, płn-wsch cześć Abchazji jest pod administracją Gruzji, pisze w nim ze tuż przy granicy jest zabroniona taka broń Wojna w obecnej chwili nie jest potrzebna nikomu, to jest takie popisywanie się przed własnymi obywatelami, źle może być gdy trafi się jakiś wolf którego konflikt rajcuje i gotowy jest go wywołać. "Górale kaukascy" drugi raz nie dadzą się oszukać, większosc z nich i tak jest trupami ostatni pomagali w Czeczeni, dziwne tylko dlaczego przeciw Rosji. Zresztą wojny nie będzie władze Rosji są cyniczne ale nie głupie. A może wykorzystają siły kosmiczne (to by cie podnieciło) Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Erich, a który punkt "mandatu ONZ" mówi 22.06.08, 00:43 o bezpilotnych samolotach, które tak zawzięcie posyła tam Gruzja? Tępe Gruziny nie potrafią się tam już dogadać od 17 lat - to jest główny powód, że ciągle sytuacja jest tam napięta. Teraz liczą, że przy pomocy równie tępych polskich rusofobów uda im się wreszcie zawładnąć nad tymi, którzy z powodów skrzętnie ukrywanych przez propagandystów Pomrocznej nie chcą mieć z nimi już nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Erich, a który punkt "mandatu ONZ" mówi 22.06.08, 09:54 większego rusofoba na tym forum nie ma, nikt tu Rosji źle nie życzy, z wyjątkiem takich oszołomów jak ty, plującym nienawiścią do wszystkiego co nie podporządkowuje się łubiance Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: A Ty? 22.06.08, 10:35 ja jestem duch święty -- Jeśli religia staje się przyczyną nieprzyjaźni, nienawiści i podziału, lepiej, gdyby nie istniała i odejście od niej byłoby prawdziwym aktem religijnym. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Kto Ci takich głupot naopowiadał? 22.06.08, 10:44 nie naopowiadał, tylko w gazecie pisali www.medcartoons.ru/wall/gameover.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: A poza tym masz jakieś przesłanki? 22.06.08, 10:56 owszem, twoja ciekawość, mniemam, że już masz dla mnie psychiatrę :) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Myślę jednak, że z innego powodu. 22.06.08, 11:34 myśl pimpek myśl, myślenie ma kolosalną przyszłość :) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Napiszesz coś konkretnego czy muli Cię za bar 22.06.08, 12:10 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=81183377&a=81186535 Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: No widzisz walnięty ćwoku - z Tobą tylko leka 22.06.08, 13:40 www.myvideo.de/watch/589465/Geiler_Esel Odpowiedz Link Zgłoś
snow21 Pimpus wszystkich przeciwników zamknąłby w psychus 22.06.08, 17:27 psychuszce :) Ja mam wrażenie że pimpus nawet nie jest kacapem, tylko prowokatorem. Za bardzo ostentacyjnie, stara się robić za chamskiego kacapa. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Pimpus wszystkich przeciwników zamknąłby w ps 22.06.08, 17:30 raczej słaby psychicznie łubiankowski wyrobnik, człowiek_książka i lubat nadają ton, reszta wtóruje wyciem Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: Pimpus wszystkich przeciwników zamknąłby w ps 22.06.08, 19:06 A czy wam kolki jedne nie przyszlo do tych pustych makowek ze zwyczajnie zniza sie do poziomu wam zrozumianego? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Pimpus wszystkich przeciwników zamknąłby w ps 22.06.08, 19:09 nuuu hohlik, widzę, że wzbijasz się na wyżyny intelektu, to napisz coś o waszych zbrodniach w Czeczenii, pimpek mowę stracił, ale ty widzę bohatersko (jak na starego czekistę przystało) odpowiesz za niego :) Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: Prosze bardzo 22.06.08, 19:57 Masz swoich "bojownikow o wolnosc" CZeczenii pl.youtube.com/watch?v=LpRohi1t6a8&feature=related Poza tym blog jest publicznym miejscem wiec swoje czekistowskie bzdety pisz na gg Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Prosze bardzo 23.06.08, 13:56 a czego ty się spodziewałeś, fiutin wykorzystał czeczeńskich oszołomów w kampanii wyborczej, tzw. "zamachy moskiewskie", następnie napadliście i wymordowaliście 200 000 Czeczenów, a gdzie ja wam zabraniam pisać na blogu? i od kiedy to ja jestem czekistą politruku ? bełkoczesz gorzej niż pimpek Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Pimpus wszystkich przeciwników zamknąłby w ps 22.06.08, 17:35 ale wygląda na zmianę warty, proponują evce bloga, a to sygnał, że nie bardzo ekipie wychodzi, co zresztą widać wyraźnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wolf34 Re: kwestia czasu kiedy w Abchazjipadną pierwsi z 22.06.08, 08:16 honecker32 napisał: > > Wojna w obecnej chwili nie jest potrzebna nikomu, Wojna w tej kadencji jest potrzebna Saakaszwiliemu który musi jakoś uzasadnic wydawanie 1\4 budżetu na cele wojskowe i liczy na poparcie USA i zachodu "Górale kaukascy" drugi raz nie > dadzą się oszukać, Oszukać?Walczyli w obronie Abchazji-i walczyli skutecznie. większosc z nich i tak jest trupami ?Większość weteranów żyje,cieszy się dobrym zdrowiem i na tłumnych zjazdach deklarują wsparcie Abchazji-zasilą ich dodatkowo kozacy i młody narybek.W końcu od poprzedniej wojny abchaskiej minęło 15 lat. Secesja Kosowa(wsparta przez zachód)ostatecznie postawiła kropkę nad i w kwestii niepodległości Abchazji.Granice Europy może jednostronnie zmieniać wyłącznie Wuj Sam?To teraz tę tezę zachód będzie musiał udowodnić na Zakaukaziu...... Zresztą wojny nie będzie władze > Rosji są cyniczne ale nie głupie. Saakaszwili jest nie tylko cyniczny-on jest i głupi.A wierzy we wsparcie USA-amerykańscy instruktorzy(doradcy wojskowi)i komandosi szkolą armię gruzińską i pomagają ją dozbrajać.Ma też wsparcie mocarstwa znad Wisły... Saakaszwili planuje blitzkrieg w Południowej Osetii i Abchazji. Odpowiedz Link Zgłoś
rosjanki Re: Miedwiediew: Nie będziemy tolerować prowokacj 21.06.08, 22:23 a.anonym napisał: > RoSSja to taki stary szczerbaty pies, nawet szczekanie mu juz nie > wychodzi. ********************** Natomiast PolSSka bardzo dobrze szczeka na Rosje - jak Mośka na słonia :) Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Wiesz szalawa ... 22.06.08, 00:13 Mnie strasznie imponuje, ze wielki CCCP porownywal sie tylko z Ameryka. Dzis porownujecie sie z Polska. Co bedzie jutro ? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Borcia, nawiedzonym Polaczkom ciągle się coś 22.06.08, 00:52 roi , bo to taki prawdziwy Naród Wybrany pod szczególną opieką Najjaśniejszej Panienki. Ilu to właściwie jeszcze śmieszy? Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Wiesz szalawa ... 22.06.08, 09:20 borrka napisał: > Mnie strasznie imponuje, ze wielki CCCP porownywal sie tylko z > Ameryka. > Dzis porownujecie sie z Polska. > Co bedzie jutro ? Zakładając, że ten tekst napisany jest po polsku, wynika z niego, że rajcuje cię porównywanie Polski do szczekającego szczerbatego pieska. Na głowę upadłeś wczoraj czy w dzieciństwie? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 ich najwiekszym wrogiem sa Estonczycy 22.06.08, 00:27 straszliwa Estonia zagraza ich egzystencji Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Rosjanie poprostu nienawidzą faszystów, 22.06.08, 12:51 całkiem odwrotnie jak polactwo (nie mylić z Polakami)... Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh najpierw M niech sobie kupi przyzwoity słownik 22.06.08, 11:33 i sprawdzi słowa tolerowac prowokacja To "wirtualne mocarstwo" nawet jezyka komuny nie potrafiło zmienić ( melodii hymnu zreszta także) Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Matiuszka Rossija czyli slomiane imperium 22.06.08, 12:49 Strona rosyjska zachowuje sie zalosnie... Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Czy nie byłoby dobrym pomysłem odstrzelić pyzę?? 22.06.08, 12:54 Pyza z Tbilisi na 99% doprowadzi do wojny z Rosją. Czy nie lepiej dla dobra samych Gruzinów odstrzelić jedną pyzę, zamiast narazić miliony Gruzinów na tragiczne skutki wojny z Rosją? Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Re:Naiwniaku ! Jak na Kremlu zapadnie decyzja 22.06.08, 13:23 o napadzie na Gruzję - powodem może być nawet przejechany kot. Odpowiedz Link Zgłoś
snow21 17 września, czekiści, zaczną bronić Rasyji, przed 22.06.08, 16:24 agresją, wielkiej i złej Gruzji. ============================================================================= Pięć lat temu oficjalnie władzę w naszym państwie uzyskało KGB. KGB to jest taka struktura, która nigdy nie tworzyła, nie była twórcza, może tylko coś ruszyć i łamać. Główna idea tych ludzi jest taka, żeby odnowić Związek Sowiecki. Oczywiście niezupełnie tak, jak to państwo istniało 15 lat temu, ale w tym stopniu, w jakim są oni zdolni tego dokonać. To są osoby, które nigdy nie zrozumiały tego, co się wydarzyło w państwie. To są mali oficerowie KGB, którzy nigdy nie widzieli ogólnego obrazu, a tylko swój malutki odcinek, z którym mieli do czynienia. Mają oni poczucie, że rozpad Związku Radzieckiego jest małym nieporozumienie, a nie obiektywnym procesem. Starają się doszukać jakiejś zdrady. Chcą przywrócić powagę dawnego mocarstwa, nie rozumiejąc, że było to od razu, z góry skazane na śmierć naturalną. Ale niestety udało im się przywrócić do życia wiele cech, które były właściwe dla Związku Radzieckiego. Teraz z powrotem jest hymn sowiecki, jest czerwona flaga w wojsku. Znowu jest fobia i wyszukiwanie szpiegów w państwie. I znowu jest też ksenofobia, nienawiść do obcokrajowców. Przeczy to zupełnie tendencjom, które są w świecie, gdzie całkiem przyjaźnie traktuje się Rosjan, ludzie są na nich otwarci i nigdzie nie ma tego, o czym się cały czas w Rosji mówi, o jakiejś nienawiści na Zachodzie w stosunku do Rosji, o nieprzyjaźni ze strony Ameryki. Te osoby po prostu potrzebują wroga, bo bez niego nie mogą rządzić. I dlatego stworzyli sobie wroga na Kaukazie, napadając na Czeczenów. Wszyscy doskonale wiemy, że żadnego interesu narodowego Rosji w Czeczenii nie ma. Jedyne, czego potrzebują rządzący Rosją KGB-iści to wróg zewnętrzny Władimir Bukowski www.freepress.org.pl/220705_rosja2.html Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: 17 września, czekiści, zaczną bronić Rasyji, 22.06.08, 16:31 daleko dowodów na to nie trzeba szukać :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=81183377&a=81206917 Odpowiedz Link Zgłoś
snow21 Czeczeni, Gruzini i Estończycy, są "kułakami" Puti 22.06.08, 16:34 Putina. 70 lat walki klas musiało odbić się na psychice, takich jak pimpus. Ono rozwalą Rosję, poprzez wywoływanie waśni narodowych na terenie Rosji. Kitajce, po cichu, naśmiewają się, z postępowania kacapów, gdyż kacapy, w ten sposób, sami im oddają Syberię. Odpowiedz Link Zgłoś
snow21 Imperium, jest nieodłącznie związane z ekspansją, 22.06.08, 17:03 a ekspansja opiera się w dużej mierze na kolaboracji miejscowych zdrajców, oraz na mniejszej lub większej asymilacji najsłabszych osobników, wśród podbijanych ludów. O ile z kolaboracją nie będzie większych problemów, gdyż gruba kreska w Polsce, i w Rosji, praktycznie zakonserwowała post-komunistyczną ogromną agenturę, to oni będą mieli wielki problem, z asymilacją, gdyż putinizm może być atrakcyjny jedynie dla Ruskich, i to tylko na jakiś czas, a już dla innych ludów jest antypatyczny czyli nie wzbudza sympatii. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat A ja we własnej sprawie 22.06.08, 13:59 Wczoraj poczułem się trochę jak polska drużyna na Euro 2008 w 93. minucie meczu z Austrią. Przez cały dzień czułem się dumny jak paw, bo wydawało mi się, że przyłożyłem Ruskim na ich forum ich własnym argumentem (tzn. Putinem), że nie mogli się pozbierać. Bo po moim wpisie przez ponad dobę nikt nic nie dopisał, chociaż przedtem wpisy były dość częste. forum.inosmi.ru/forum//themes/viewthread?thread=36835&offset=40 Dopiero wieczorem, tuż przed meczem zajrzałem sobie jeszcze raz na nasze GW-forum, ujrzałem informację evy15 o swoich przygodach na inosmi.ru, zajrzałem tam, i oniemiałem. Cała publika tego portalu przerzuciła się na tę część ichniego forum, które osądza tłumaczenie naszego forum. I oczywiście gdzieś co 5-6 wpis (tak na oko) to pokłony i wyrazy uwielbienia dla evy15. I chyba stąd brak zainteresowania moim - jak sądziłem - trumfem. Evo15, masz szansę zostać rosyjskim narodowym idolem, a może i w przyszłości dostać nagrodę państwową. W końcu cóż lepszego zrobił Chirac?, a dostał. A 5 milionów rubli też piechotą nie chodzi. forum.inosmi.ru/forum//themes/viewthread?thread=36869&offset=0 Aż się przyjemnie czyta, bo w innych forach na ogół nie zostawia się na nas suchej nitki. Co gorsza, na ogół mają rację, tyle tylko, że niepotrzebnie uogólniają głupotę na nas wszystkich. Piszę to wszystko specjalnie na otwartym dla wszystkich forum, a nie w prywatnej poczcie. Niech nawet przytępione borrki (to od borowania) i inne zig(heil)zaury wiedzą, że nie zdominują opinii o naszym forach dyskusyjnych i o Polakach w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: A ja we własnej sprawie 22.06.08, 14:10 i myślisz, że ktoś chciałby wam zabronić wzajemnego honorowania się pieniędzmi ukradzionymi szarej, rosyjskiej masie, Moskwa i Petersburg to nie cała Rosja, ale to taki wasze myślenie, knutem ich... woldhek.nl/images/drawings/989-vladimir-poetin-&-gerhard-schroder-.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: A ja we własnej sprawie - oraz o evie15 22.06.08, 14:12 Ty też, sympatyczny lubacie, masz konto na inosmi.ru!? :) Eva15, teraz ty - ja chyba też założę... Tak, eva15 to zjawisko-fenomen, znak firmowy tego wszystkiego, co w Polakach jest najlepsze i najmądrzejsze. Nie wiem czemu nie doczekała się jakichś ciekawych analiz w szeroko pojętej prasie. "Przegląd" np., jedno z niewielu ciekawych czasopism w Polsce, często-gęsto przegląda strony internetowe i pisze na ten temat. Powinni byli zauważyć evę15 wcześniej. Wg mnie eva15 powinna otrzymać kilometr Gazociągu Północnego na własność od Rosjan, a nie jakieś tam nagrody państwowe... ;) A na poważnie - to eva15 przede wszystkim powinna być przez Polaków doceniana i w skupieniu czytana. Robi na forum kawał naprawdę świetnej roboty. Przejaśnia nam w łepetynach. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: A ja we własnej sprawie - oraz o evie15 22.06.08, 14:25 jeżeli evcia to wasz znak firmowy, to nie ma się czym przejmować, łubianka schodzi totalnie na psy :))) www.youtube.com/watch?v=uOQhxDHwtzw Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 O Rosji można pisać z ciekawością i szacunkiem 22.06.08, 14:34 Bardzo mi się z tym gazociągiem spodobało. Chyba sobie kupię postradziecki kocherek zamiast elektrycznej kuchni Miele i będę na nim warzyć moją prorosyjską zupkę. Tak serio - dzięki za pochwały (jak rozumiem, i mam nadzieję, szczere) od was obu. Ale przecież wy, herr, i kilka innych odsób na forum w niczym mi nie ustępujecie, jeśli chodzi o nacechowane szacunkiem, nie nie durnym rewanżyzmen, wypowiedzi o Rosji. Tyle, że piszecie na ogół mniej prowokacyjnie i zaczepnie niż ja. Myślę, że kawałek rury należy się nam wszystkim. Mogą nam dać jakiś cały odcinek, my się, jak sądzę, między sobą pogodzimy. Ja chcę ten najładniejszy fragment! A tak całkiem serio - z wyzwisk i zupiekłej złości nic się nie wynosi oprócz zatrucia własnego organizmu. Rosja jest zbyt ciekawa i prężna, by sobie zamglić wzrok na nią pluciem pod wiatr. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: O Rosji można pisać z ciekawością i szacunkie 22.06.08, 14:41 już Witkacy o was pisał sparks.wrzuta.pl/audio/lueaYQ9jMV/do_przyjaciol_gowniarzy Odpowiedz Link Zgłoś
polar_bear Re: A ja we własnej sprawie - oraz o evie15 22.06.08, 14:41 Tak, eva15 ma spore zasługi. Mnie przypomina lata młodości czy wręcz dzieciństwa. To cytowanie (z poważną jak mniemam miną!) jakichś opinii 'ekspertów' że już, już za 10 lat to Rossija będzie Number 1 - toż to przecież Chruszczow wypisz wymaluj! A ta podstawowa metoda odpowiadania na krytkę (dowolnego aspektu!) Matuszki Roissiji - 'a u w Hameryce biją mużynów' - kawał usłyszany gdy byłem w podstwówce. A ten łagodny ton gdy brak zupełnie argumentów 'poczciwcze' 'biedaczku', żadne tam bluzgi czy wulgarności. Ta czołobitność wobec siły Putina i pogarda dla Jelcyna (bo wojny nie wywołał i z kolonii takich jak PL wojsko sam wycofał! Swołocz jedna!), niech ęć (za mało chyba powiedziane) do krajów które chcą od Matuszki jak najdakej (niegodziwcy Gruzini i inni). Ta żonglerka 'autorytetami' - raz jest mądry artykuł w FAZ (bo chwali Matuszkę) za chwilę w tym samym FAZ artykuł zamawiany przez wrogów - bo Matuszki nie chwali!(jak w janbardziej sprzedajnej szmacie...) Szczerze towarzyszcze evie15 gratuluję uznania i wyróżnienia. Mnie wiele rzeczy przypomniała..... Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: A ja we własnej sprawie - oraz o evie15 22.06.08, 14:57 wyrzuć ich drzwiami, wpełzną przez szambo, mają prikaz-działają Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 murzynów, biedaku pocieszny, murzynów 22.06.08, 15:01 polar_bear napisał: >'a u w Hameryce biją mużynów' - kawał usłyszany gdy byłem w >podstwówce. A skończyłeś ty chociaż jakoś tą podstawówkę? Odpowiedz Link Zgłoś
polar_bear Re: murzynów, biedaku pocieszny, murzynów 22.06.08, 15:06 Fakt, mój błąd. eva15 błędów ortograficznych nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Moja własna psychoanaliza 23.06.08, 00:56 czlowiek_ksiazka napisała: > Nie wiem czemu nie doczekała się jakichś ciekawych analiz w >szeroko pojętej prasie. Przez kogo i po co? Mnie trudno zutylizować/wykorzystać, nijak nie podpadam pod jakąkolwiek konkretnie zdefiniowaną szufladkę. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A ja we własnej sprawie 22.06.08, 14:42 Lubacie, zdradź mi proszę, jak sobie pomagasz w rosyjskim. Ja się łapię niestety na błędach i to mnie trochę wkurza. Poza tym piszę mozolnie, bo nie mam rosyjskiej klawiatury a odpowiedzi i zapytań dostaję tyle, że w ogóle nie nadążam i mogę niechcący wyjść na gbura. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: A ja we własnej sprawie 22.06.08, 16:15 W rosyjskim ci nie pomogę, evo15 - trzeba "uczitsa, uczitsa i uczitsa" :), jak mawiał pewien klasyk (ideowy, naszej forumowej eksperckiej braci). Natomiast wszystko co piszę o tobie, jest szczere i prawdziwe. Ty, lubat i herr7 - to taki internetowy zbiorowy prof. Łagowski - jeden z najmądrzejszych ludzi w Polsce. Który powinien dorądząć wszystkim naszym rządom, żeby nie były takie elytarne. Gdybyś miała swój blog, byłbym jego wnikliwym, uważnym czytelnikiem. Stałym. Mnie nie obchodzą brednie wypisywane przez ZBIRów w GazWybie czy szowinistyczny, bełkot tępawych ekspertów na forum. Wchodzę na forum tylko dla was. I żeby coś napisać, czasami. O wczorajszym meczu - rzeczywiście, "ruskie" z Holendrami stworzyli ciekawe widowisko. Kibicowałem Holandii, w futbolu od zawsze jej kibicuję (takjak Brazylii e siatkówce), ale gratulacje dla zwycięzców. Rosja ma holenderskiego trenera. To tak, jakby Holandia wygrała. :) Jeśli "ruscy" będą czynić postępy w takim tempie jak dotychczas - w sporcie, gospodarce, sprawach społecznych, to ... No właśnie, co? :) Oprócz rozstroju żołądka forumowych mędrców? :) Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: A ja we własnej sprawie 22.06.08, 16:21 Z tym blogiem to dobry pomysl, chetnie go wkleje w sygnaturke;) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A ja we własnej sprawie 22.06.08, 16:38 Co do rosyjskiego - lubat podawał niegdyś linki do niezłych ponoć programów w i-necie, ale przegapiłam. Może się zlituje i powtórzy. Co do komplementów - jak piszę u góry i Tobie należy się spory udział w rurze "Ribbentrop-Mołotow" i zgrabny radziecki kocherek. Co do bloga- to forum zżera mi i tak za dużo czasu, więc nigdzie więcej (oprócz sporadycznie forów niemieckich, no i teraz rosyjskiego) się nie udzielam. Może kiedyś zamienię forum GW na własnego bloga? Kibicowałam "Ruskim" i przydusiłam do tego rodzinę, ci co byli w moim zasięgu nie mieli wyjścia, ci co dalej odszczekiwali mi się trochę przez telefon i nie będąc bezpośrdenio pod karzącą ręką sprawiedliwości próbowali brać stronę Holendrów. Masz więc, jak sam pewnie zauważyłeś, szczęście, że nie mieliśmy wczoraj żadnego kontaktu, nawet telefonicznego. >ale gratulacje dla zwycięzców. Rosja ma holenderskiego trenera. To >tak, jakby Holandia wygrała. :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=31&w=81193630&a=81193663 Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Liczę na grande finale 22.06.08, 16:45 Acha, no jak mówiłam teraz czekam/liczę na finale grande: Niemcy - Rosja. Dzisiaj natomiast szczerze życzą Hizpanom wygranej. B. nie lubię gry Włochów, którzy często biją, gryzą, kopią, podkładają nogę byleby tylko dojść do finału. Niestety szanse mają spore..... Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: Liczę na grande finale 22.06.08, 16:50 Tak, finał Niemcy - Rosja byłby bardzo symboliczny. Mniej wymagającym pokazałby kto w Europie rządzi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Liczę na grande finale 22.06.08, 16:53 chrząkajcie towarzyszu czekisto dalej:) wysoko kulturalnie spozierając na motłoch :)))) www.youtube.com/watch?v=4qu-wfzNqnU Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Liczę na grande finale 23.06.08, 18:57 A byłoby śmiechu, gdyby w tym finale Rosja przegrała 2:30 (co symbolizuje miliony poległych w drugiej wojnie światowej). Oczywiście, parad pobiedy będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: A ja we własnej sprawie 22.06.08, 16:47 Przynajmniej w czymś się nie zgądząmy. :) Go, Holland, go! Następnym razem... Myślę, że ktoś, kto ma więcej czasu, mógłby pozbierać twoje myśli zamieszczane na forum(ach) i stworzyć coś w rodzaju bloga. Wydaje mi się, że ty byłaś pierwsza - przebiłaś mur tępej i poprawnej politycznie arogancji w internetowym GazWybie. Kiedyś byłaś ty, jedna - teraz jest nas więcej. Próbujących myśleć. Piszesz zbyt długo na forum, żeby jakiś mądry dziennikarz (tak!, tacy też są, nawet u nas - wśród tych mniej "niezależnych" i "obiektywnych", np. troszkę komuszkowaty, ale jednak K. Pilawski) nie zauważył twoich wpisów. Jakby twoje poglądy przedarly się do szerszej świądomości społecznej w Polsce - może wtedy coś by się zmieniło...? Może nawet na lepsze...? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A ja we własnej sprawie 22.06.08, 17:17 To miłe, ale przeceniasz mnie i nie doceniasz siebie i kilku innych. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Droga Ewo ... 22.06.08, 17:20 Nadmiar skromnosci. Filmik dla Ciebie. Rozkoszne zycie chanatu: pl.youtube.com/watch?v=ZF5nWfRiX_o Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Nie chcialem Ci Efciu psuc apetytu. 22.06.08, 17:48 Ta swinka (nomen omen Borrka) zdechla poprzedniego dnia. A filmik rosyjski: www.filmweb.pl/f223671/4,2005 Nie wszystko, co smaczne jest ukrainskie. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: A ja we własnej sprawie 23.06.08, 17:37 czlowiek_czerwona_ksiazeczka napisał: > Wydaje mi się, że ty byłaś pierwsza - przebiłaś mur tępej i > poprawnej politycznie arogancji w internetowym GazWybie. Kiedyś > byłaś ty, jedna - teraz jest nas więcej. Próbujących myśleć. Niestety - na próbach się kończy ... Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: A ja we własnej sprawie 22.06.08, 16:46 eva15 napisała: > Lubacie, zdradź mi proszę, jak sobie pomagasz w rosyjskim. Ja się > łapię niestety na błędach i to mnie trochę wkurza. Poza tym piszę > mozolnie, bo nie mam rosyjskiej klawiatury Niestety nie ma na to innej rady, niż ta, którą podpowiedział c_k. Kiedy ja zaczynałem tak na serio przypominać sobie język rosyjski - to autentyczna zasługa ZBiRów, dzięki nim zapragnąłem docierać do oryginalnych tekstów - to było ok. 4 lata temu, to składałem po literze i na jedną stronę tekstu potrzebowałem wraz z wertowaniem słownika ok. godziny czasu. Teraz idzie mi to już całkiem składnie, a ćwiczyłem najczęściej czytając równolegle ten sam artykuł na inosmi i w oryginale polskim, rzadko niemieckim. No i często oglądam programy TV RTR Planeta. Co do pisania, to ja korzystam z poleconego kiedyś Tobie przez Denisa translit.ru/ bardzo wygodnie się pisze, po czym przenoszę tekst w pożądane miejsce. a odpowiedzi i zapytań > dostaję tyle, że w ogóle nie nadążam i mogę niechcący wyjść na gbura. Rozumiem, że dotarłaś do swojej poczty na inosmi, bo ja właśnie dopiero wczoraj zupełnie przypadkowo spostrzegłem, że tam jest ta opcja, i ku swojemu zdumieniu odkryłem, że już prawie od dwóch miesięcy są tam dla mnie wiadomości od rosyjskich internautów ze słowami otuchy i pocieszenia, że tak naprawdę to oni nie uważają wszystkich Polaków za idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: A ja we własnej sprawie 22.06.08, 16:49 Czyli po zarejestrowaniu na inosmi.ru ma się swoją skrzynkę mejlową? Fiu fiu, całkiem jak w GazWybie... Odpowiedz Link Zgłoś
borrka A ja gratuluje udanej operacji. 22.06.08, 17:03 I zycze premii czekistowskiej braci. inosmi.ru jako takie, trudno nazwac forum. Wszyscy sie ze soba zgadzaja. To raczej cos w rodzaju wspolnego odmawiania litanii. I prosze, nagle na tle nienawistnych Pszekow "rusofobow", pojawia sie Efcia i jeszcze paru czekistow. Graja role tzw. rozsadnych Polakow. Rozsadny, to taki, ktoremu nie przeszkadza opluwanie jego (jego? LOL) kraju, ktory chetnie zamieszka w moskalskiej sempiternie na stale. Czasem lebek pocieszny wystawi i cos warknie o potedze chanatu. Majstersztyk czekistowskiej dialektyki. TEZA :Wrog czyha - zwieramy szyki w oblezonej twierdzy. ANTYTEZA: Jak nas jednak kochaja (bo kochaja radzieckich wszystkie narody swiata)! SYNTEZA: Niech zyje Wowa Putin. Uraaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: A ja gratuluje udanej operacji. 22.06.08, 19:41 Ja też od dłuższego czasu odnoszę takie wrażenie. Ewa & comapneros piszą tutaj tylko po to, żeby ich tłumaczyli na inosmi ... ; ) Paranoiczna sytuacja ... Czekiści z wydziału polskiego najpierw piszą, a później sami siebie tłumaczą, żeby zamieszczać na inosmi-forum. Pełna psychodelia! Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Nieprzenikniona jest dusza czekisty. 23.06.08, 16:14 Ale jest w tym pewien haczyk. Jesli obecnosc rzekomo polskich wielbicieli chana, w rodzaju Efci, nabierze bardziej trwalego charakteru, ograniczy to swobode dzialania radzieckich. No, bo jak bluznac matem na "pszecka" gadzine, gdy Efcia obok ? Trzeba bedzie dywersyfikowac: dobry (rozsadny) Pszek i Pszek rusofob. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 o właśnie translit.ru 22.06.08, 17:20 Spasibo, o właśnie translit. ru. Ale było tam jesczez kilka innych rzeczy, muszę odszukać ten post Denisa. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Ostrzegam Efcia ... 22.06.08, 17:22 Rosyjskojezyczni, jak np. ja, nie cierpia translitu. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: A ja we własnej sprawie 22.06.08, 20:25 I dla ciebie głos Rosjan jest autorytetem? Wiesz ... w twoim przypadku jakoś mnie to nie dziwi ... :D Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Zwiazek bratnch narodow powraca:) 22.06.08, 15:21 Zupelnie jak zapowiadal Gleb Pawlowskij en.rian.ru/world/20080620/111458090.html Jeszcze tylko jedno wazne rosyjskie posuniecie czyli gielda surowcowa bez zielonej makulatury.I bye bye Julesej Odpowiedz Link Zgłoś
polar_bear Re: Zwiazek bratnch narodow powraca:) 22.06.08, 15:32 Niektórych 'braci' od blisko 300 lat za twarz bierzecie, żeby was kochali szczerze. Może teraz się (wreszcie?) uda. Przyjemnych marzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: Zwiazek bratnch narodow powraca:) 22.06.08, 16:17 A tobie o co chodzi?Fantazje sobie zachowaj.Pisze o tym co sie dokonuje na naszych oczach czyli wskrzeszenie Zwiazku Radzieckiego glownie na bazie ekonomii, rubel bedzie jego stabilna waluta.Jesli rozumiesz ekonomie i processy integracyjne to wiesz ze to naturalny i nieuchronny proces. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Tak, to nieuchronny proces. 22.06.08, 16:49 Podobnie jak zwyciestwo komunizmu. Czy Ukraincy juz zostali poinformowani o wprowadzeniu rubla ? Niech szybko pozbeda sie hrywny. Integracja Krajow Baltyckich to pryszcz - wyzwolicie ich w jedna noc. Tylko co z Bat'ka ? Od 15 lat co rok slysze ze to juz, a wrog ciagle knuje. Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: Tak, to nieuchronny proces. 22.06.08, 17:08 Umiesz czytac ze zrozumieniem? Pisze wyraznie ze nowa unia zostanie powolana glownie na bazie ekonomicznej, Ukraina ma niestety ciut za duzy bajzel na swoim podworku by do niej przystapic, poza tym niedlugo Rosja bedzie zadac zaplaty za rope i gaz w rublach wiec i Polska bedzie musiala sie w niego zaopatrzyc, rubel zostanie waluta rezerwowa obok euro a o dolarze szybko zapomnimy.Borciu sprawdz sobie dane, sa one ogolno dostepne.. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Tak, to nieuchronny proces. 22.06.08, 20:38 Ogólnodestępne dane mówią, że w ubiegłym roku rubel był obarczony około 12% inflacją. Dolar amerykański miał inflację 3%. Wytłumacz mi więc, skąd to twierdzenie o upadającym dolarze i królującym rublu. Misiu, ty lepiej zamień te swoje wróble czy inne tam ruble na poważny pieniądz - na przykład na polskie złotówki. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Tak, to nieuchronny proces. 22.06.08, 21:30 Liczby to nie poezja, przynajmniej dla nas. Rosjanie zawsze byli poetami w ekonomii. Dużo mętnego gadania a efekt - jak zwykle ... ; ) Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: Tak, to nieuchronny proces. 22.06.08, 17:11 news.xinhuanet.com/english/2007-10/07/content_6838587.htm Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Tak, to nieuchronny proces. 22.06.08, 20:46 Czytałeś "Jądro Ciemności" Josepha Conrada? Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Widziales film "4" ? 22.06.08, 17:11 To wizja upojnej przyszlosci chanatu. pl.youtube.com/watch?v=ZF5nWfRiX_o Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: 22.06.08, 17:23 Nie potrafisz podac kontrargumentow, wiec cos dla ciebie pl.youtube.com/watch?v=cqzuZ6gA6qU ale co to ma do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Mleczko jest w porzadku. 22.06.08, 17:31 O co ci pysiu chodzi ? Jesli choc troche znasz chanat, to wiesz, ze to prawdziwe sceny. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Widziales film "4" ? 22.06.08, 17:26 brrr, amerykańskie horrory to przy tym komedie, prostytutki z bohaterkami wojny ojczyźnianej....i job twoju mać, my kulturnyj narod... Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony ZSRRrruu! 22.06.08, 18:56 I znowu, po kilku latach będzie jedno wielkie ZSRRrruu! Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: 22.06.08, 19:04 Ja ciagle nie moge sie doczekac racjonalnego kontrargumentu dlaczego ta unia nie miala by powstac.Wszelkie przeslanki mowia za jej powstaniem.Unia celna, niebawem wspolna waluta, przestrzen gospodarcza, ZSRR zostawil niezle podwaliny, Wasze poszczekiwanie tylko utwierdza mnie w przekonaniu ze brak wam argumentow i jestescie zwyklymi zakompleksionymi "znafcami" zlosliwcami Odpowiedz Link Zgłoś
borrka To proste. 22.06.08, 19:35 Zaden ZBiR plus nie powstanie, bo brak chetnych. Nawet FR nie jest zdecydowana - silne sa nie tylko tendencje integracyjne, lecz rowniez chec "pozbycia sie" (w pojeciu Rosjan) balastu bylych republik. Ukraina moze byc mniej, czy bardziej prorosyjska, lecz dominuje duma z niepodleglosci. Od Lwowa do Dniepropietrowska. A niepodlegolsc, to w oczach Ukraincow rowniez niezaleznosc gospodarcza, wlasna waluta, rosnaca rola jezyka ukrainskiego. "Stany" azjatyckie ulegna rosyjskim wplywom gospodarczym, ale nigdy kulturowym. Co sie dzieje na Kaukazie, widac. Trudno to nazwac gotowoscia do integracji. Wreszcie Bat'ka. Pozornie najsilniej zintegrowana z FR Bialorus jest pod wladza rezimu, w porownaniu z ktorym Putin & Co reprezentuja modelowa wrecz demokracje. Bialorus Lukaszenki ZUPELNIE nie pasuje do modernizujacej sie Rosji. To skansen z jednym porzadnym miastem. Zostale Kraje Baltyckie. W Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: To proste.? 22.06.08, 20:54 Chetni sa, jest to Rosja, Kazachstan i Bialorus.Grunt byl przygotowywany od upadku ZSRR w postaciu wszelkiego rodzaju unii mniejszego kalibru. Nie wiem co masz na mysli nazywajac Bialorus skansenem, czy to ze sektor panstwowy to 40% gospodarki bialoruskiej?to jeszcze o niczym nie swiadczy Rosnacy naplyw inwestycji, szeroki plan, oparty o wzorce rosyjskie ,restrukturyzacji energochlonnej gopodarki, czy wreszcie szybko rosnace dochody(Ukraina na tle Bialorusi wypada calkiem zle)to wszystko za kadencji Lukaszenki.Osobiscie za nim nie przepadam ale ma chlop zaslugi;)Bialorus obrala socjalny model rozwoju. Mam znajoma z Lidy, nieduzego bialoruskiego miasta, prowadzi sklep, obecnie buduje dom i ona rowniez z politowaniem patrzy na swoja poludniowa sasiadke. Kazachstan rowniez przezywa boom gopodarczy... Co maja aspiracje niepodleglosciowe Ukrainy, ktora nawet sie nie kwalifikuje by w blizszym czasie zostac czlonkiem przyszlej unii?Przeciez Unia Europejska funkcjonuje calkiem niezle i nikt nikomu wolnosci nie odbiera. belarus-magazine.by/pl.php?subaction=showfull&id=1141378492&archive=1146643029&start_from=&ucat=2&do=archives pl.wikipedia.org/wiki/Aleksander_Łukaszenka oraz o zaleznosci gospodarek krajow baltyckich od rosyjskiej www.ruvr.ru/main.php?lng=pol&q=1542&cid=54&p=19.05.2008 Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Jesli wg ciebie ... 22.06.08, 21:47 Bialorus przezywa boom, to o czym tu rozmawiac ? Poza Minskiem stara bieda (Lide znam osobiscie). Mowienie o jakichs zwiazkach Krajow Baltyckich z Rosja jest groteskowe. Jedyna niewyjasniona do konca sprawa, to Kazachstan. Istotnie mozna mowic o szybkim rozwoju. Inna sprawa, czy we wlasciwym kierunku. Ale na mily Bog, w jakim celu Kazachstan mialby sie wiazac silniej z Rosja ? By tracic jeszcze wiecej na gazowym szulerstwie Gazpromu ? Kazachowie stworzyli dosc nieprzyjemny dla ludnosci slowianskiej rezim. Rozne formy nekania Rosjan sa na porzadku dziennym. Kreml udaje, ze nic sie nie dzieje, ale zadnej glebszej unii nie bedzie. Chyba, ze w twych snach. Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: nie tylko wedlug mnie 22.06.08, 23:30 Wlasnie ta Bialorus przezywa boom gspodarczy, jak trzeba podesle odpowiednie statystyki, narazie nie mam czasu poszukac. Pkb krajow baltyckich spadlo niemal do zera, po czesci w wyniku przegrzania gospodarki, po czesci dzieki genialnym politykom z pribaltyki ktorzy dzielnie przyczynili sie do nadwyrezenia stosunkow gosp z Rosja Co do Kazachstanu, podsylam ciekawy link i analiza tego specjalisty jest zgola odmienna www.e-polityka.pl/a.542.8_wiekow_po_Czyngis_chanie.htmljeszcze www.psz.pl/content/view/1302//1/1/ Swego czasu zakladalismy sie o skutecznosc reform poprawiajacych dzietnosc, ja wygralem, wiec moze teraz zaklad o powstanie "CCCP bis" ?;) Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Te srulek, masz tu linka do Bialorusi 23.06.08, 12:35 bhtimes.blogspot.com/2008/01/meeting-on-internal-and-foreign-policy.html Rura nie powstanie i unia tez nie co ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: Te srulek, masz tu linka do Bialorusi 23.06.08, 12:46 troche mi sie nudzi wece poszukalem jeszcze jeden fajny link;) www.belta.by/en Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Wstrzasajace. 23.06.08, 13:11 Zamiesc jeszcze jakis link z Korei Polnocnej lol. Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: nie tylko wedlug mnie 23.06.08, 12:00 sorki zle podalem link www.e-polityka.pl/a.542.8_wiekow_po_Czyngis_chanie.html i ciekawy cytat "Np. w Kazachstanie obywatelami Kazachstanu czuje się tylko ok. 20% ludzi, zaś 60% identyfikuje się raczej z ZSRR lub WNP" LOL;))) Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Mam nadzieje ze polski rzad stanie po wlasciwej 23.06.08, 00:20 stronie. Nie lubie Tuska ale.....ma okazje pokazac ,ze jest polskim premierem! Odpowiedz Link Zgłoś