Dodaj do ulubionych

Cenckiewicz walczy z grzechem

21.06.08, 23:42
Dla prawdziwego sqrwiela zwykły człowiek, kierujący się ludzkimi
uczuciami, czasem przy tym odważny i szlachetny w intencjach, po
prostu musi być nikczemnym spiskowcem, masonem, a w ostateczności
Żydem.
Obserwuj wątek
    • janek-007 Polsce potrzebnych jest dużo, dużo więcej... 22.06.08, 02:19
      Polsce potrzebnych jest dużo, dużo więcej niezależnych i odważnych historyków
      takich właśnie jak Cenckiewicz i Gontarczyk. Każda krytyka autorytetów a tym
      bardziej autorytetów wątpliwych budzi w Polsce niezdrowe i nadmierne emocje a u
      niektórych nawet histerie i agresje. Najnowsza historia Polski powinna być
      badana i zbadana na wylot i to bez bez znieczulenia, nie zważając na motywy
      zachowań kapusiów i TW; bo kapuś i TW w czasach PRL to nic innego jak
      szmalcownik w czasie IIWS, tutaj nie ma żadnego usprawiedliwienia tak samo jak
      nie ma żadnego usprawiedliwienia dla szmalcownika z II WS, nie ma i nie może być
      żadnego ale. Krytycy Gontarczyka i Cenckiewicza, jak widać z powyższego
      artykułu, nie cofną się przed niczym nawet przed osobistymi atakami 'ad hominem'
      na autorów książki "SB a Lech Walesa...".

Obowiązkiem historyka jest właśnie badać historie i podawać swoje badania do
      publicznej wiadomości tak jak to właśnie robią panowie Cenckiewicz i Gontarczyk
      i miejmy nadzieje ze zrobi to jeszcze wielu innych niekomformistow. Ci co się z
      ich tezami nie zgadzają piwonii opublikować swoje badania które podważą tezy
      Cenckiewicza i Gontarczyka a nie uciekać się do ataków 'ad hominem' na autorów
      tak jak to zawsze robi GazWyb. i środowiska chcące zniszczyć IPN wraz z dostepem
      do wiedzy historycznej z czasów PRL i Stanu Wojennego. Tama kłamstw i półprawd
      którą zbudowała III RP z wielkim udziałem: A.Michnika, polskiej pseudo lewicy,
      Kościoła Katolickiego, i TW-śpiochów z czasów PRL i I Solidarności zaczyna pękać
      i niestety ale już palcem, nawet palcem A.Michnika, czy palcami wszystkich
      biskupów nawet tych arcy, nie da się zatrzymać strumienia prawdy który zaczyna
      się wyrywać z pod kontroli Ministerstwa Prawdy. Już niedługo będzie to potężna
      wyrwa i strumień prawdy który was zmiecie i zaleje.

Panowie Czuchnowscy i Daszczyńscy z GazWyb. i innych ośrodków Prawdy Objawionej
      najwyższy czas: zapiąć pasy, założyć kamizelki ratunkowe, wcisnąć głowy miedzy
      nogi i pocałować sie w własną d...e na 'good-by'.
    • mertk Donos na Cenckiewicza i Gontarczyka 22.06.08, 11:03
      Jestem, byłem i pewnie będę przeciwniekiem lustracji. Uważam że nic nie wnosi do naszej wiedzy o tamtym okresie. Przeciwnie, doskonale nadaje się do podłego, politycznie inspirowanego zaciemnienia wiedzy o tamtym okresie. Śmieszyła mnie zawsze tania socjologia wiedzy a la pewien facet w czarnych okularach, który w swoich przemówieniach czesto zadawal retoryczne pytanie "komu na tym zależy?" głosząca, że jak się jest przeciwnikiem lustracji to sumienie musi cokolwiek być przybrudzone...

Artykuły o Cenckiewiczu i Gontarczyku (mozna śmiało traktować je lącznie) są po prostu prymitywnymi donosami, których jedynym celem jest podważenie wiarygodności tego co napisali. Na dodatek są donosami kiepskiej jakości, bo dobry donos powinien zawierać rzetelną analizę. Robienie zwłaszcza z Cenckiewicza niepokalanego w swej wierze i przez to goźnego fanatyka, uwłacza zdrowemu rozumowi.

Jeden i drugi chętnie podpisze się pod tym, że Wałesa skoro dostał mieszkanie z przydziału w latach 70 gdy Gierek na masową skalę rozdawał Polakom prezenty, to może świadczyć o Wałęsy zaprzedaniu reżimowi.

Gdy przyjdzie im odpowiedzieć na pytanie czy jeśli dużo wcześniej, w zrujnowanej Warszawie, kiedy nawet dla aktywu zasłużonych "tuważyszy" mieszkań brakowało, Rajmund Kaczynski dostaje piękny apartament na Żoliborzu, też może być wiarygodną przesłanką do stwierdzenia, że dostał w nagrodę za kolaborację?

Obydwaj albo zaprzeczą, albo będą unikać jasnej odpowiedzi. Bardzo daleko im do jakobińskiego zapału. Raz wiedzą, że trzeba wspierać jak się tylko da jedynie słuszny nurt prawicowy i jego światłe przywództwo:)) Dwa potrafią wyciągnąć wnioski z faktu że Kaczyńscy msciwi są do bólu i mają obsesję na punkcie swojej rodziny... nie dadzą pożyć spokojnie. Msza trydencka swoją drogą, prawda swoją drogą, naród też swoją, ale żyć też trzeba, żyć Panie, zarabiać, wydawać pokazać się w TV czasami , dzieciaki jakoś poustawiać zupełnie jak nie przymierzajac za komuny bylo;-))

Bardziej do nich pasuje "miejsce swoje odnalazłem i na miejscu siedzę mocno" niż ta nieudolnie przyklejana jakobińska gęba...
    • marcowsky Wnuk ubeka, kumpel Macierewicza ,lefebrysta 22.06.08, 20:20
      wyznawca teorii spiskowych,troche sie mylący w faktach,nie gardzacy mamoną z
      synekur pisowskich-czas wziac na warsztat JPII!
    • mokradlo5 Cenckiewicz walczy z grzechem 23.06.08, 02:20
      wspanialy Polak, a nie farbowany Zyd Walesa
      • neskim Znam Cyckiewicza z roku 1952 28.06.08, 11:56
        Mokradło, czy na tych Moczarach mózg Ci aby nie przemókł? Piszę dużą literą:
        "Moczarach", boś jest stamtąd, choć Moczar byłby Twym poziomem zawstydzony.
        Wiem, co mówię... Znałem wszystkich "docentów"
        Bierzesz tego Cyckiewicza za kogoś innego niż jest.. Tak jak wszyscy, co się
        tu nad nim wymądrzają. Ja zetknąłem się z nim w roku 1952 - za Stalina - na
        studiach, gdzie mnie zapewniał: "Mamy cię już rozpracowanego. Z daleka widać, że
        jesteś amerykańskim szpiegiem".
        Nie wierzysz, bo go niby na świecie nie było? Takie rzeczy są możliwe, jak
        wiadomo z "Wahadła..." tego Ecco. Wiem, żeś nic nie czytał poza "Głosem" "Małpy
        z Brzytwą", boś musiał "pasać wołki na Bukowinie"... Czytaj więc teraz zamiast
        pisać.
        Ale nawet gdyby to nie był Cyckiewicz (ani Gontarczyk nie był pomiotem
        Gontarza), to ani chybi ma geny tego faceta z ZMP z 1952. A może to był ten jego
        dziadek z SB ? Faceci na ogół wdają się w dziadków.
        • hajota Gontarczyk pomiotem Gontarza 23.02.09, 23:02
          Neskim, bardzo trafne spostrzeżenie. Mam swoje lata i pamiętam tamtą poetykę.
          Pozdrawiam.
    • drugikraand Cenckiewicz to zwykla szmata!!! 23.06.08, 14:24
      Takich jak on - powinno sie eliminowac z zycia publicznego po
      prostu. Szkoda tylko ze ten jad, ktorym opluwaja wszystko w kolo -
      szkodzi innym - nie bedziemy wyrazac zalu po odejsciu cenckiewicza w
      niebyt.
      • preczzkomuna1920 Do drugikraand 28.01.09, 20:16
        Hola, hola,sowieckie ścierwo.Jeżeli kogoś trzeba powiesić to Ciebie, sowiecki
        bydlaku. a od Sławomira Cenckiewicza to wara z daleka. Jednak Józef Mackiewicz
        miał rację, że do was komunistyczne ścierwa winno się tylko strzelać, na
        polemikę szkoda czasu.
    • aekielski Cenckiewicz walczy z komuną 25.06.08, 08:42
      Maciarewicz,Cenckiewicz,Wielcy Bracia-co ich łączy?Łączy ich chęć wyznaczenia jasnej granicy między tymi co stali tam gdzie oni i tymi co stali tam gdzie ZOMO.Kto w której grupie się znajdzie będzie zależne od ich oceny.Jak z kogoś zrobić wrednego komunistę,oni to bardzo dokładnie wiedzą.Przedwojenne materiały na ten temat są pieczołowicie przechowywane.Ludzie będą myśleli,że demokracja,że mogą fikać,ale Braci nie przeskoczą, bo mają oni receptę na diagnozę komunisty.Z ich władzy zadowoleni będą kryminaliści,bo ich miejsca w więzieniach zajmą komuniści.Paranoja urojeniowa.
    • jabo23 Cenckiewicza należy potraktować po UBecku 25.06.08, 08:51
      Wtedy zobaczymy jaki z niego "niezłomny bohater"
    • jocek1 [...] 25.06.08, 08:51
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • jocek1 jutrzenka. 25.06.08, 11:14
        tinyurl.com/5h4nrg
    • boncza417 Cenckiewicz walczy z grzechem 25.06.08, 09:37
      Gdyby ludzie pokroju Cenckiewicza brali udział w przemianach 1980 r to byłoby
      milion grobów więcej na naszej ziemi.Tacy ''patrioci''nieraz w naszej historii
      byli sprawcami tragedii narodowej.
    • lisowski.piotr Cenckiewicz walczy z grzechem 23.02.09, 22:39
      Teraz te słowa nie dziwą... wszystko jasne.
    • nati_g1 Cenckiewicz walczy z grzechem 26.02.09, 19:16
      Jak wszyscy są tacy inteligiętni itp to może by ktoś zauwarzył, że
      za grzecy dziadka się nie odpowiada?? Sama jestem wnuczką
      Mieczysława Cęckiewicza ( tak się powinno prawidłowo pisać to
      nazwisko). Dziadek w papierach zmienił je na prawidłowe ale nie do
      wszystkich dotarło!!! Więc kto tu jest głąbem??? hahahaha
      • nati_g1 Re: Cenckiewicz walczy z grzechem 27.02.09, 08:29
        Zapomniałam jeszcze dotać, iż Władysław Sikorski był stryjem mojego
        dziadka ( Mieczysława Cęckiewicza), więc był to pradziadkiem Sławka
        jak i moim. Jak piszecie historie naszej rodziny to dokładnie
        prosze.
    • sauelios Napiszcie lepiej 27.02.09, 18:12
      o życiorysie prof. Geremka, stalinowca, kapusia MBP i SB (kto inny w Polsce w
      roku 1954 mógł być stypendystą Smithsonian Institute i swobodnie jeździć do
      Stanów Zjednoczonych?), zamiast czepiać się dr. Cenckiewicza.
    • zadymajozek Cenckiewicz walczy z grzechem 14.07.10, 05:03
      Spojrzcie na morde tego palanta toz to wykapany ss-man Tylko ss-mani
      udowadniali tak zaciekle winy na podstawie poszlak.Takie gnoje tylko
      moga miec poparcie Pis,to jest w partii;Podstepu i
      Szyderstwa,Przesladowania i Strachu,Urodzilem sie po 2 wojnie ale
      gdybym mial wladze to wszystkich czlonkow pis poslal bym do
      gazu.Pisiory chca bronic krzyza atrzeba by ich zapytac czy znaja
      modlitwe "Ojcze Nasz"
    • rebeka23 Cenckiewicz walczy z grzechem 05.09.10, 16:06
      Pozdrawiam P.Centkiewicz i P.Gontarczyka.Prawda,i tylko prawda nas wyzwoli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka