tom1003 Teczki z pseudonimami agentów w internecie. "Da.. 25.06.08, 20:39 Koniec Polski Kiszczaka i Michnika Jest w wybiórczej wiele gnid, żadna nie wie, co to wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela.1 tom1003..ruro!..To dzięki taki,jak Michnik, możesz 25.06.08, 20:44 pisać kurestwa bezkarnie! Gdy Michnik walczył. był katowany przez SB tacy jak ty,Kaczyńscy, siedzieli w norach i trzęsli dupami ze strachu! Ku..ka padlino! Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: tom1003..ruro!..To dzięki taki,jak Michnik, m 25.06.08, 22:20 Porównaj majątek Michnika i tych twoich ulubionych Kaczyńskich, majątek Bolka też możesz porównać ich majątkiem, a zrozumiesz, że Bolkowi i Michnikowi nieporównanie bardziej się opłaciło. Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: paralela...dubeltowa ruro!.. 26.06.08, 03:33 xolaptop napisał: > Porównaj majątek Michnika i tych twoich ulubionych > Kaczyńskich, majątek Bolka też możesz porównać z ich > majątkiem, a zrozumiesz, że Bolkowi i Michnikowi > nieporównanie bardziej się opłaciło. > Michnika tak katowano, żeby napisał w więzieniu jeszcze jedną książkę, bo napisał tylko dwie. Od tego katowania zaczął się jąkać, żeby każdy uwierzył, jaki miał straszny areszt. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: paralela - czerwony klon 26.06.08, 02:11 paralela.1 napisała: > pisać kurestwa bezkarnie! Gdy Michnik walczył. był katowany przez SB > tacy jak ty,Kaczyńscy, siedzieli w norach i trzęsli dupami ze strachu! > Ku..ka padlino! Stul jape i nie pisz glupot, wsziekla czerwona idiotko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
signal zaraz wypłyną i papiery Kaczyńskich 25.06.08, 20:40 tego szajsu SBecja ma w domu mnóstwo ! Odpowiedz Link Zgłoś
paralela.1 zaraz wypłyną i papiery Kaczyńskich 25.06.08, 20:41 szczególnie Jarosława"lojalki" ! Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Teczki z pseudonimami agentów w internecie. "Da... 25.06.08, 20:42 pl.youtube.com/watch?v=W9b6TQxvzIc dobra opinia ks. Zaleskiego Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Teczki z pseudonimami agentów w internecie. "Da... 25.06.08, 20:44 No to wyścig zaczął się na całego. Tylko kogo to jeszcze oprócz samych zainteresowanych obchodzi. Nawety Monika Olejnik gdyby ja nauczył żegnania się nadaje sie do TV Trwam. Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Teczki z pseudonimami agentów w internecie. " 25.06.08, 20:45 Obserwuja to, co sie w tym durnym kraju dzieje i jestem przerażony. To jest błędne koło, nieustannie nakręcająca się spirala. Pytanie do oszołomów: kiedy z waszej ręki padną pierwsi zabici? Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: Po co zabijać? Odebrać stołki, dać min.płace. 25.06.08, 21:33 Przecież te masy agentów można z pożytkiem dla nich i dla społeczeństwa wykorzystać. Dać minimalną ustawowo płacę - to przecież oni mieli wpływ na ustalenie minimum, niech teraz pokażą, że można z tego wyżyć. Wszak brakuje rąk do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Pogrzebac agentow........ 25.06.08, 20:46 i zaczac szukac nowych autorytetow.Nie tych zwiazanych i wystawionych spoleczenstwu przez bezpieke. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela.1 presentation1, to kop już grób,Maleszko II ... 25.06.08, 20:49 Jesteś gorszy niż Maleszka, zboczencu SB-cki... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Pogrzebac agentow........ 25.06.08, 20:50 i dodam.Postkomuna w postaci TK nie chciala lustracji.Nie dziwie sie.Dziala tam do dzis dwoch esbeckich agentow.eda mieli dzika lustracje.A to rozbije cala III RP.I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: .Oto III RP................ 25.06.08, 21:02 Co do Michnika.rzez kilkanascie lat za komuny bez pracy.Kto go utrzymywal?Byl cinkciarzem a moze pomagaly mu sluzby?Kto zna PRL to wie ze tylko takie byly mozliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: Czy komuś udało się otworzyć tą stronę? 25.06.08, 21:42 Bo mnie nie. Gazeta Wyborcza zaprosiła na ucztę; Bocianom podano na talerzach, a lisom we flakonach. > Jest w wybiórczej wiele gnid, żadna nie wie, co to wstyd. Jedna gnida jest naczelna ta najbardziej jest bezczelna. Salon GW wiele gnid gromadzi wszyscy w Salonie są temu radzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 presentation1.Maleszko nr.2 !szukaj głębokiej nory 25.06.08, 20:54 Wajdzik...dopadną cie, jak amen w pacierzu! Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Teczki z pseudonimami agentów w internecie. "Da.. 25.06.08, 20:47 pl.youtube.com/watch?v=W9b6TQxvzIc Ktoś, kto nazywa komunistycznych zbrodniarzy "ludźmi honoru", jest zwykłą szmatą Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda007 "porządny" polak nie spocznie zanim nie wykończy 25.06.08, 20:48 bliźniego swego. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: hermenegnida007 opisała samą siebie 25.06.08, 21:48 Bo któż ją może znać lepiej niż ona sama. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: "porządny" polak nie spocznie zanim nie wykoń 25.06.08, 21:08 > bliźniego swego. Amen kapusie, domosiciele, szpiony i inna menażerai z tego gatunku nie jest bliźnim przyzwoitego Polaka i w całej tej lustracji właściwie tylko o to chodzi byśmy potrafili takie ludzkie gnidy rozpoznać... Tylko tyle oczekujemy a przyznacz przecież, że to naprawdę są minimalne oczekiwania... Czego natomiast ty oczekujesz wydalając z siebie takie posty? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: "porządny" polak nie spocznie zanim nie wykoń 25.06.08, 21:11 Pili z kumplami po pracy a pozniej szli do bezpieki i opowiadali co kumple mowia po pijaku.A wtedy wszyscy mowili.Bylo zycie drugoobiegowe.Pomiedzy kumplami czy rodzina.A swinie szli do urzedu i kablowali. Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: "porządny" Polak oczyści otoczenie zanim spocz 25.06.08, 21:45 Odpocznie później, po zrobieniu porządków. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Teczki z pseudonimami agentów w internecie. "Da... 25.06.08, 20:55 W Niemczech i paru innych krajach zrobiono lustrację i nie ma z tym problemu. Ubek ze Stasi nie zostanie wyższym urzednikiem U nas hieny blokowały lustrację. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Tadeusz541 (czy jak ci tam było) zomowcu piep...ny 25.06.08, 21:01 umrzesz w prawdzie... Cieszysz się tak jak i ja się z tego cieszę? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Teczki z pseudonimami agentów w internecie. "Da... 25.06.08, 21:04 Natychmiastowa i profesjonalnie przeprowadzona lustracja jest koniecznością. Nie mam zamiaru, by losy kraju były w rękach ludzi, którzy są sterowalni przy użyciu haków i haczyków przez obce wywiady, mafię i grupy interesu, którym udało się zgromadzić informacje z esbeckich teczek. Jeżeli taki Michnik grzebał w archiwach SB, dlaczego pragnie, by tą wiedza dysponowali tylko wybrańcy? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Teczki z pseudonimami agentów w internecie. " 25.06.08, 21:07 Zastanawiam sie ile akt zniknelo po wizycie Michnika? Odpowiedz Link Zgłoś
szyfel Jak czytam.... 25.06.08, 21:06 Jak czytam wypowiedzi anty lustratorów to ogrania mnie przerażenie. Piszą podobnie. Uderzają w ten sam ton. Nazywają ludzi moherowymi i ciemnogrodem. Posiedli umiejętność tylko pisania i manipulowania. Uderzają w kompleksy ludzi. Chorzy z nienawiści ludzie, nie dający i nie pozwalający mieć innego zdania. Piszą o katolicyzmie. Podobnie jak większość polaków zostałem ochrzczony itd., ale w dupie mam kościół katolicki i mam do tego prawo. Nazywają mnie nienawistnikiem. Ja domagam się tylko sprawiedliwości. Swoimi tekstami tylko utwierdzacie tym co otworzyły się oczy i zrozumieli co nieco Kochający manipulować innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 do dzis chodza esbecy za mna....... 25.06.08, 21:12 ...czuje ich oddech na moich plecach... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Jak czytam.... 26.06.08, 10:21 szyfel napisał: > Jak czytam wypowiedzi anty lustratorów to ogrania mnie przerażenie. > Piszą podobnie. Uderzają w ten sam ton. > Nazywają ludzi moherowymi i ciemnogrodem. ********************************** Czujesz się osobiście dotknięty? Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 Maleszka Time dalej swoje 25.06.08, 21:11 tylko, ze boj to jest wasz ostatni... Odpowiedz Link Zgłoś
paboz To jakaś kolejna bzdura... 25.06.08, 21:15 To jakaś kolejna bzdura.Jeśli byli ludzie,którzy ze względu na swoje przekonania wówczas współpracowali z tzw.organami,to nie muszą korzystać z dawania im szansy,bo nie mają się czego wstydzić.Jeśli tylko na skutek ich działań nie ucierpieli niewinni ludzie.Natomiast,jeśli byli ludzie ,którzy to czynili ze względu na materialne korzyści,to jest to z moralnego punktu widzenia naganne,lecz oni takiej szansy też nie potrzebują,bo to sprawa tylko ich sumienia.Czy szermując tymi bzdurami chodzi o to,aby przy kolejnej zmianie formy ustrojowej też znaleźli się ludzie,którzy np.p.Płażyńskiemu dadzą szansę do przyznania się do błędu z tytułu tkwienia w obecnej formacji ustrojowej? Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Człowieku zacznij myśleć ! Piszesz bzdury ! 25.06.08, 21:21 Po co SB miała tworzyć siatkę agentów którzy nikomu nie szkodzili ?? Taki agent był nieużyteczny !! Jeśli ktoś był agentem to na skutek jego działań cierpieli niewinni ludzie ! Mogli tylko szkodzić tym ludziom mniej lub bardziej. Gdyby w ogóle nie szkodzili to znaczy że SB nie opłacałoby się ich werbować. A pieniądze otrzymywali wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Teczki z pseudonimami agentów w internecie. "Da.. 25.06.08, 21:15 Dwudziestokilkuletni fotograf z „Wyborczej” opowiadał mojej znajomej o doskonałym redaktorze Maleszce, do którego ustawiają się kolejki gazetowych autorów. Zwróciła mu więc uwagę, że ten wybitny redaktor był także agentem SB. – No, i ma jeszcze taką fascynującą przeszłość – podsumował fotograf. www.rp.pl/artykul/153554.html ****************** Platforma Cię kocha Teraz państwo jest przyjazne Czy to rankiem czy wieczorem Poseł miło się uśmiecha Wymachując wibratorem Platforma cię kocha Czy chcesz tego czy nie Platforma cię kocha Jest romantycznie Nikt nikogo już nie skłóca Ku sielance kraj się skłania Premier jak ma dzikie oczy To wyłącznie z pożądania Platforma cię kocha… Ceny ciągle idą w górę Rośnie popyt na Igrzyska Rząd ma taki super PR Jak agencja towarzyska Platforma cię kocha… Płyną z góry uczuć tony Jest Walentynkowy klimat Czy tę platoniczną miłość Da na dłużej się wytrzymać Platforma cię kocha… Ile potrwa ta zabawa Naszą erogenną sferą Czy ta miłość do narodu Się nie skończy sex – aferą Platforma cię kocha… I tylko takie zadaje pytanie Czy to jest miłość czy molestowanie Taba dam dam taba taba dam dam Taba taba dam dam pl.youtube.com/watch?v=SjBglgerApk Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Nie mieszaj do tego aktualnej polityki. 25.06.08, 21:23 Bo tylko wywołujesz większą burzę. Przedstawiajmy merytoryczne argumenty. Film o Maleszce jest wstrząsem także dla wielu zwykłych dziennikarzy GW. Ten wstrząs mam nadzieję jakoś wpłynie na ich postawy. Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: Zbyt piękne, aby było prawdziwe 25.06.08, 21:37 Nie dowierzam tej inicjatywie. Czy nie jest to typowa ucieczka agentury do przodu? Ja chyba poczekam na prace IPN. > "Jest w wybiórczej wiele gnid, żadna nie wie, co to wstyd." Jedna gnida jest Naczelna ta najbardziej jest bezczelna. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: Zbyt piękne, aby było prawdziwe 25.06.08, 21:47 hohoho, plagiator, no proszę, proszę Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: Zbyt piękne, aby było prawdziwe 25.06.08, 21:51 Plagiator, ale twórczy. Popatrz tylko na to: > Jest w wybiórczej wiele gnid, żadna nie wie, co to wstyd. Jedna gnida jest naczelna ta najbardziej jest bezczelna. Salon GW wiele gnid gromadzi wszyscy w Salonie są temu radzi. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Moge wyslac............. 25.06.08, 21:43 przez email ksiazke o Walesie.Chetnych prosze o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Moge wyslac............. 25.06.08, 21:45 Nie moge wtoczyc calosci na moj blog. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: ..Moge wyslac............. 25.06.08, 22:13 Zrób torrenta i wystaw na jakimś serwerze. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Pierwszy raz widze ogłoszenie "jestem złodziejem" 26.06.08, 06:08 Presentation1 - piracisz czyjąś pracę i uważasz, że wszystko jest OK? Ładnie to tak kraść? Autorzy tej książki wydali ci pozwolenie na jej rozpowszechnianie? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_kaczor swoją teczkę też wyślesz kapusiu...??? 25.06.08, 23:54 Imiona LESLAW Nazwisko WAJDZIK Nazwisko rodowe Data urodzenia 09.06.1959 Funkcjonariusz/pracownik/żołnierz aparatu bezpieczeństwa Informacja o przebiegu służby Nazwa jednostki Miasto Nazwa komórki WOJEWÓDZKI URZAD SPRAW WEWNETRZNYCH KATOWICE WYDZIAL IV MLODSZYINSPEKTOR 16.09.1984 IPN Ka 0229/145 (9769/V) akta osobowe WOJEWÓDZKI URZAD SPRAW WEWNETRZNYCH KATOWICE WYDZIAL VI INSPEKTOR szer. 01.01.1985 31.05.1985 IPN Ka 0229/145 (9769/V) akta osobowe Inne informacje o funkcjonariuszu i służbie W grudniu 1984 ukończył kurs "0"? Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly ta stronka jest zablkokowana jako fuck!!!!!. 25.06.08, 21:47 o co w tym wszytkim chodzi o rozpowszechnianie wirusow? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Wirus został podrzucony z rosyjskiego serwera 25.06.08, 23:24 wasylzly napisał: > o co w tym wszytkim chodzi o rozpowszechnianie wirusow? Pierwszy atak nastąpił w dzień zamieszczenia dokumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Teczki z pseudonimami agentów w internecie. "Da.. 25.06.08, 21:50 ciekawe, czy gdy padnie reżim Łukaszenki, to znajdą się imbecyle, którzy określą członków szwadronów śmierci winnych smierci opozycjonistów jako "ludzi honoru"? Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Teczki z pseudonimami agentów w internecie. " 25.06.08, 22:17 Teraz wszyscy są ludźmi honoru, bo nikt nie wie, co to słowo znaczy. Gdyby Bolek żył przed II. Wojną Światową i był człowiekiem honoru, już by się zastrzelił. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Teczki z pseudonimami agentów w internecie. "Da... 25.06.08, 23:27 Wiwat polskie służby! Wiwat polskie władze! Kto jeszcze zechce współpracować z jakimikolwiek polskimi służbami specjalnymi? Odpowiedz Link Zgłoś
szyfel Re: Teczki z pseudonimami agentów w internecie. " 25.06.08, 23:41 Co ty wiesz o wywiadzie i kontrwywiadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dondom nie ma idealnego środka na porost włosów 25.06.08, 23:29 gdyby był tusk nie miał by zakoli Odpowiedz Link Zgłoś
hel14 Teczki z pseudonimami agentów w internecie. "Da.. 25.06.08, 23:49 Nie dziwię się już Kaczyńskim, bo to oszołomy i celem ich życia jest ciągła kłótnia ze wszystkimi i o wszystko. Taki charakter, po prostu. Ale dziwię się np Płażyńskiemu, że ciągle "żyje" takimi duperelami i nie ma nic ciekawszego do roboty. Śmieszą mnie ludzie ciągle "żyjący" tym swoim kombatanctwem, często przypadkowym a najczęściej wymyślonym- przykład Kaczyńscy. Teraz chcą doprowadzić do ogólnej debaty i rozpatrywania wydarzeń sprzed kilkudziesięciu lat- nie po raz pierwszy, to trwa praktycznie ciągle od 89 roku. Niektórzy nie mogą zrozumieć, że ludzie nie mają już chęci, czasu i żadnej przyjemności z wyciągania np swojemu sąsiadowi, że kiedyś podkablował go do SB. Pan Płażyński ciągle żyje tamtymi sprawami. Ale jakoś żyje i to chyba nieźle pomimo, że nic innego nie robi. Tak samo Kaczyńscy. Ale normalny człowiek nie może pozwolić sobie na marnowanie życia, czasu na szukanie haków na sąsiada lub tłumaczenia się dlaczego został 40 lat temu wpisany na listę TW lub kandydatów na TW. Panie Płażyński. My nie mamy czasu na takie duperele. Masz pan jakieś konkretne zarzuty na kogoś? To rób pan sprawę lub ogłaszaj gdzie chcesz ale nie namawiaj pan narodu znowu do ogólnej spowiedzi i marnowania później czasu na tłumaczenie się. Normalni ludzie nie mają dostępu do mediów (w przeciwieństwie do pana) i publiczne nazwanie kogoś donosicielem będzie po prostu zmarnowaniem życia temu komuś. Bo już resztę życia musiałby on poświęcić na tłumaczenie się i to na pewno ze skutkiem mizernym (ze względu na brak dostępu do szerokich mediów). Jeszcze raz powtarzam: ludzie chcą i muszą pracować, zarabiać na życie bo nam nikt "nie da" i nie mają czasu na zajmowanie się tymi głupotami. Panu, jak rozumiem, ktoś płaci za nic nie robienie? Odpowiedz Link Zgłoś
szyfel Re: Teczki z pseudonimami agentów w internecie. " 26.06.08, 00:01 To żyj i pracuj jak to robi spora część tego społeczeństwa i politykę ma w dupie. Pozwól rozliczyć ubeków, to nie powinno Ci przeszkodzić w życiu i pracowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
les1 Re: Teczki z pseudonimami agentów w internecie. " 26.06.08, 00:38 A za co niby maja rozliczac tych SB-ekow??? Za to, ze wtedy, dobrze swoja prace wykonywali? Bo wykokonywali ja dobrze !!! W normalnym swiecie, placi sie za prace wykonana....podobno? W porownaniu z tym co sie teraz wyrabia, to powinniscie im zaplacic(!).....moze by korepetycje wam dali, jak nalezy dobrze pracowac???.....(i nie potrzeba byc wcale politycznym oszolomem) Wystarczy chec do pracy a nie japanie, sztuczna szczeka.... do kamery....;-) N.B. Bylem w stoczni gdy sie to wszystko zaczelo..... Odpowiedz Link Zgłoś
szyfel Re: Teczki z pseudonimami agentów w internecie. " 26.06.08, 00:58 Hitlerowcy kolaborantom też dobrze płacili za dobrze wykonywaną pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
les1 Re: Teczki z pseudonimami agentów w internecie. " 26.06.08, 02:36 Hitlerowcy, wcale tak dobrze nie placili. Inne kryteria wtedy obawiazywaly. ale, co to ma do tego o czym mowa? Gazowali, do obozow koncentracyjnych wysylali? Rozstrzeliwali dla przykladu na widoku? Robili to inaczej w latach wczesno-powojennych ale nie w latach 80-tych. Zobacz co robia dzisiaj, to sie przestraszysz....;-) Odpowiedz Link Zgłoś
szyfel Re: Teczki z pseudonimami agentów w internecie. " 26.06.08, 09:08 Dla mnie SB to organizacja kolaborancka. Pozwalała utrzymać ustrój narzucony przez obce mocarstwo i być przerznie kontrolowane. Kolaborantów traktuje się zawsze tak samo. Inaczej myślę o TW, w różny sposób układały się losy tych ludzi. I mam nadzieje że ta propagandówka komunistyczna poleci na ryj Odpowiedz Link Zgłoś
dondom podawać w sieci pseudonimy donosicieli to tak jak 25.06.08, 23:51 by rogaczom podawać imiona ich szwagrów. Odpowiedz Link Zgłoś
przemoprzemo Dla tych, którzy uwarzają lustrację za babranie 26.06.08, 01:20 się w przeszłości. Jeśli nie wierzycie, że fakt wspierania "lewej nogi", gruba kreska to patologia która zniszczyła III RP to spróbuje Was przekonać. Spróbuje, bo może nie przekonam. Oto moje przemyślenia, trochę chaotyczne, na temat III RP: 1. Chciałbym zobaczyć jak zachowuje się kontrola z Urzędu Skarbowego w przedsiębiorstwie pana SB-eka który prowadzi sklep z farbami w Krakowie. To ten co się śmieje na koniec filmu "Trzech kumpli" po pytaniu czy poszedł by do sb ponownie. Ciekaw jestem ile warta kontrola wszelkich służb: Państwowej Inspekcji Pracy, US itp. Chciałbym wierzyć, że urzędnik który dowie się o "doświadczeniu zawodowym" tego pana nie przeoczy niczego. 2. Chciałbym doczekać wyjaśnienia choćby sprawy Papały, a może szybciej Olewnika, no jak już i tego się nie uda to chociaż wyjaśnienia sprawy Małkowskiego (byłego cenzora w Olsztynie za czasów PRL). 3. Chciałbym się dowiedzieć jaki wpływ na sukces biznesowy Ryszarda Krauze (i innych jemu podobnych) miały jego kontakty nawiązane w czasie pracy w centrali handlu zagranicznego Polservice (za PRL-u), i jak to się stało, że zbił fortunę (Prokom) na informatyzacji ZUS-u, która do dnia dzisiejszego nie działa jak należy. 4. Ciekaw jestem kto zamordował i dlaczego Waleriana Pańkę - Prezesa Najwyższej Izby Kontroli w październiku 1991 roku, bo w wypadek samochodowy chyba mało kto wierzy. 5. Ciekaw jestem jak to było z tymi dokumentami które krążyły na linii Wałęsa - Milczanowski, gdzie są te co nie wróciły. 6 Ciekaw jestem jak to było w końcu z ojcem Kaczyńskich. Trochę mitów narosło i z deka się już gubię. 7. Czy nie zastanawialiście się nigdy dlaczego ktoś dostaje się na studia a wy nie, dlaczego ktoś dostał pracę w administracji a wy nie? Tylko nie piszcie mi, że nieudacznik ze mnie i się żale :). 8. Nie zastanawialiście się dlaczego są firmy które notorycznie wygrywają przetargi a wasza firma nigdy? 9. Nie spotkaliście się z przypadkiem, gdy biznesmen potrącił kogoś a i tak uniknął kary? A potem się okazało że ten sam biznesmen sponsorował (haha) Wigilię dla Policjantów!! Tak, tak , teraz Policja jest bardzo wierząca, a że biedna to sponsor zawsze mile widziany. Sprawa Małkowskiego sporo pokazała jak to się kręci, niestety im niżej tym bardziej ta patologia dotyka zwykłego Kowalskiego. Mnożyć można tych przykładów. I chciałbym od razu dodać, że i w PiS mamy takiego Lipca. Ale jednak w przypadku Lipca mamy (nie oznacza to że należę do PiS-u!!) do czynienia z nieudacznikiem który popełnił przestępstwo. W przypadku dawnego SB czy PZPR ruszenie tych ludzi na przestrzeni lat III RP graniczyło z cudem. To jest najtragiczniejsze, że ci ludzie to prawdziwa, profesjonalna MAFIA - zorganizowana i lojalna aż do bólu wobec siebie. Jeśli ktoś występował o dotację unijną to też się przekona, że jak nie weźmie "odpowiedniej" firmy doradczej to nie ma szans. A im mniejsze pieniądze tym większe wałki ( PO KL oraz RPO). Bo jaka partia rządzi w sejmikach, a tym samym w urzędach wdrażających Regionalne Programy? Tak, tak - PSL :). Gdzie kasa tam i oni. A kto to PSL - przechrzczone ZSL rodem z PRL-u + byli z PZPR-u dla których PSL miało lepszą markę niż SDRP. Film "trzech kumpli" według mnie pokazał kilka spraw: 1. Totalne upośledzenie "wolnej" Polski w ściganiu KATÓW (dosłownie) obywateli Polski. I co my się dziwimy ruskim, że nas olewają w sprawie Katynia, jak sami u siebie nie osądziliśmy choćby w sprawie Pyjasa. 2. Obłudę środowisk skupionych wokół (powiedzmy) Gazety Wyborczej - te cierpienia za Maleszkę...tak, tak nieświadomi niczego dali się oszukać przez "Ketmana" a inny nie. Powodzenia z taką obroną.... 3. Świetne samopoczucie sbeków w III RP!! Modelowa transformacja w przypadku tego środowiska. Jak by ktoś coś miał na myśli w temacie to piszcie. Tylko bez POpaprańców, PiSuarów i innych epitetów jak się da. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Teczki z pseudonimami agentów w internecie. "Da.. 26.06.08, 02:12 vaterunser napisała: Po to miala byc lustracja.Zastopowana przez postkomuszy Trybunal Konstytucyjny. > "Jest jedna rzecz której nie rozumiem. Czemu jest nagonka na tajnych > współpracowników, a nie ma nagonki na OFICERÓW SB I UB ? Przecież UB i SB to > były organizacje przestępcze i zbrodnicze a wszyscy ich oficerowie powinni > siedzieć w pierdlu. Czemu nie siedzą?" - pisze em-obywatel. no właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Teczki z pseudonimami agentów w internecie. " 26.06.08, 02:17 Te teczki powinny byc podane do wiadomosci publicznej conajmniej w 1990 roku. Ponoc lepiej pozno niz wcale!!! Odpowiedz Link Zgłoś
les1 Re: Teczki z pseudonimami agentów w internecie. " 26.06.08, 02:42 Ano....nie siedza, bo wiadomo, ze byli by tylko "Biurkowymi" oficerami UBi SB....gdyby nie mieli swoich INFORMATOROW ! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
airdax Warning,Uwaga!!! 26.06.08, 02:34 przy próbie wejścia na podany adres przeglądarka wyświetla taki komunikat:Witryna zgłoszona jako dokonująca ataków!!! Witryna badania.cp.win.pl została zgłoszona jako witryna stanowiąca zagrożenie i została zablokowana zgodnie z ustawieniami bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś