mokradlo5 03.07.08, 15:32 brednie i klamstwa,mialem okazje kiedys poznac Walese,odnioslem dokladnie odwrotne wrazenie, niz to lansowane z uporem maniaka przez GW Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artursz2 Postscriptum Lecha Wałęsy: Możecie mnie zabić, ... 03.07.08, 17:53 Ja z kolei po odświeżeniu sobie, a raczej przyswojeniu, informacji o tamtych czasach uważam za wielkie szczęście iż władza w latach 70 tych nie stosowała praktyk, jakie były powszechnie używanie trzydzieści lat wstecz w naszej częsci swiata. Nie było żadnych czystek, skrytobójstw na masową skalę. Nawet te kanalie, komuna musi się kojarzyc bardziej z głupotą jak żadzą krwi!!! Jako naród nie mamy bandytyzmu we krwi. To tylko moje odczucie, taki kolejny powód do dumy. A Lech Wałęsa niech pozostanie w pamięci jako twarz Solidarności, człowiek z krwi i kości. Wszyscy jego wrogowie, którzy przed 89' byli w opozycji do władzy, sa czyms oczywistym i trzeba ich ignorowac. To tez kanalie. To ze brakuje mięsa w lodowce bohatera i np donosiciela stawia ich w tej samej sytuacji jedynie w kuchni! Obaj mogą protestowac. Jezeli w tamtych czasach wszyscy Polacy przyjęli by ksążeczki partyjne nie oznaczałoby ze automatycznie mogą robic zakupy w sklepach dla np oficerów. I tak powstała by opozycja. Nie do końca rozumiem dlaczego Lech "borubar" Kaczyński w zespół z braciakiem i całą ich bandą chcą zniszczyc Wałęsę? I dlaczego właśnie teraz? Nie uda im się to! Sprawiedliwośc społeczna w ichwykonaniu to farsa. Mieszkam w Irlandii ale wracam do Polski jak ci.. nowie zejdą... ze stołków. Tylko tego im życzę. Niech żyją sto lat ale niech już dadzą spokój kur....a. Lech Walesa comes back, sure! Very soon!! Very good!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: artusz2 04.07.08, 17:47 Brednie wypisujesz. Bolka nikt nie musi niszczyc. Bolek wykancza sie sam przez swoja glupote. Wiadomo powszechnie, ze kablowal, przygotowal okragly mebel, obalil rzad Olszewskiego, zamiatal lewa noga i wyczyscil swoja teczke, a teraz idzie w zaparte. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Dzieki TWalesie Jaruzelski nie podzieli losu Cauce 05.07.08, 06:50 ...Caucescu. wet3 napisał: > Brednie wypisujesz. Bolka nikt nie musi niszczyc. Bolek wykancza sie sam przez swoja glupote. Wiadomo powszechnie, ze kablowal, > przygotowal okragly mebel, obalil rzad Olszewskiego, zamiatal lewa > noga i wyczyscil swoja teczke, a teraz idzie w zaparte. M: Bolek to pomieszanie zwyklego kablarza z papkinem z Zemsty Fredrego. Trzeba byc trzepnietym by smolic takie androny; "Gdyby nie Okrągły Stół, komunizm mógłby trwać jeszcze wiele lat. Komuniści mieli plan, żeby nas obłaskawić, ale nie oddawać władzy, zachować socjalizm, pokazać się dobrze przed Zachodem". TWalesa Bolek, ktory zawsze z pogarda wyrazal sie o USA (Pulkownik Kuklinski byl..."zdrajca") wciska kit, ze Prezydent Reagan nie zniszczyl sowieckiego imperium. Ciekawe jak PZPR-owski beton broni dzis Bolka. W koncu Jaruzelski uniknal dzieki Walesie losu Caucescu. A szkoda bo Jaruzel byl zdrajca a Caucescu tylko dyktatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: a esbecy zachowali emerytury, media i teraz 05.07.08, 14:33 moga rznac POfrajerstwo jak im wygodnie. W filmie "Plusy dodatnie, plusy ujemne" widac prawdziwe oblicze buraczanego pijaka Walesy. A mial Bolek szanse mogl np. wyznac "tak okazalem slabosc, kapowalem na kolegow" prawdopodobnie wybaczono by mu, nie jego jednego przeciez komuchy skrecily. Ale PZPRowski beton nie pozwala, przypomina Bolkowi o umowie okraglostolowej a ten glupi matol brnie w kolejne klamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis "Było dobrze i jestem dumny".. 04.07.08, 19:24 Autor: artursz2 03.07.08, 17:53 Ja z kolei po odświeżeniu sobie, a raczej przyswojeniu, informacji o tamtych czasach uważam za wielkie szczęście iż władza w latach 70 tych nie stosowała praktyk, jakie były powszechnie używanie trzydzieści lat wstecz w naszej częsci swiata. Nie było żadnych czystek, skrytobójstw na masową skalę. Nawet te kanalie, komuna musi się kojarzyc bardziej z głupotą jak żadzą krwi!!! (...) ---------------------------------- Ales ty synu glupi.. - Jestescie nie tylko glupcami - ty i tobie podobni, ale mozna was kszltowac dowolnie - jak plasteline.. Wiele z tego co piszesz, mowi o srodowisku i swiatopogladzie w ktorym wyrastali - nie nie.. nie ty... - twoi rodzice.. - Ty juz jestes pochodną.. - gotowym "wytworem".. Chamieje ta Polska, a w związku z tym ze pospolicieje, to i polskosc bedzie zanikac tak jak i zanika.. Plebsowi obojetne kto nim rzadzi, aby miał igrzyska - czyli kogo atakowac, pełną miche i kiche, a kazdego Pana bedzie całował po rekach i kłaniał sie mu w poł - obojetne czy Niemca.. czy Zyda, czy Ruskiego.. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 W Polsce niszczy sie bohaterow 04.07.08, 05:44 Panie Walesa, Polska to niewdzieczny kraj. Za sto lat nie bedzie watpliwosci, ze byl pan bohaterem ale teraz postkomunistyczne marionetki wciaz usiluja pana zniszczyc. Normalni im nie uwierza ale glupich ktorzy ufaja ubeckim plotkom niestety nie brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: xs550 05.07.08, 14:39 xs550 napisał: > W Polsce niszczy sie bohaterow > Panie Walesa, Polska to niewdzieczny kraj. Za sto lat nie bedzie watpliwosci, > ze byl pan bohaterem ale teraz postkomunistyczne marionetki wciaz usiluja pana > zniszczyc. Normalni im nie uwierza ale glupich ktorzy ufaja ubeckim plotkom ni > estety nie brakuje... Musze ci pogratulowac dobrego smaku, komuchu. Twoimi bohaterami sa wspolpracownicy SB z Bolkiem na czele! Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod i tak było, jarusia z kotem, mamusią i resztą 04.07.08, 10:43 rydzykowych wyznawców, do korei płn. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Jaruś wziął na przeczekanie 05.07.08, 07:07 Czekał, aż komunizm obali Wałęsa, żeby wykorzystać moment i dorwać się do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Jaruś wziął na przeczekanie 05.07.08, 07:34 bo bezpieczniej. I spod spodnicy mamusi mozna bylo wyjsc.... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Postscriptum Lecha Wałęsy: Możecie mnie zabić 04.07.08, 17:28 mokradlo, a gdzie zes to Walese poznal? W ktorym komisariacie? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Postscriptum Lecha Wałęsy: Możecie mnie zabić 05.07.08, 07:10 1zorro napisał: > mokradlo, a gdzie zes to Walese poznal? W ktorym komisariacie? Słyszałem kiedyś gościa, który twierdził, że trzymał kiedyś mikrofon Wałęsie, a ten go zdradził. On trzymał mikrofon i Wałesa tego nie docenił. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Postscriptum Lecha Wałęsy: Możecie mnie zabić 05.07.08, 07:01 mokradlo5 napisał: > brednie i klamstwa,mialem okazje kiedys poznac Walese,odnioslem > dokladnie odwrotne wrazenie, niz to lansowane z uporem maniaka przez > GW Nie pamiętasz, jak Gazeta z Michnikiem zwalczała Wałęsę, promując Mazowieckiego? P.S. Lechu powiedz w końcu: A teraz drogie dzieci pocałujcie Lecha w dupe. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Postscriptum Lecha Wałęsy: Możecie mnie zabić 05.07.08, 07:33 to "powiedzonko" bylo zarezerwowane dla wujcia Adasia z "misia z okienka".... Ale tez dobre. Odpowiedz Link Zgłoś