vipunia 13.07.08, 15:07 bardzo przykro :( zginął w wypadku jak podaje TVN24 ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kas.ia Re: ['][']['] prof. Geremek nie żyje ... 13.07.08, 15:12 Strasznie smutno... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 [...] 13.07.08, 15:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: ['][']['] prof. Geremek nie żyje ... 13.07.08, 15:14 Ogromny żal i smutek(*) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Re: ['][']['] prof. Geremek nie żyje ... 13.07.08, 15:15 odchodzi stara gwardia - mądrych i niezależnych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
pissglowki miarą wielkości człowieka jest dzień jego śmierci 13.07.08, 19:34 dziś, chyba po raz pierwszy w życiu widziałem autentycznie wzruszonego lecha kaczyńskiego, a także wielu innych polityków pis którzy wypowiadali się o Nim jako o Wielkim Człowkieku. Był tak WIELKI, że wzbudzał szacunek nawet u ludzi bardzo chromej postury moralnej. Był i zostanie Wielki. niestety, nikt nie będzie go mógł zastąpić... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 [...] 13.07.08, 15:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gejeb Re: ty także umrzesz takie jest życie 13.07.08, 15:29 ale ten człowiek akurat nie wzbudził szacunku swoją zmiennością i koniunkturalizmem Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: ty także umrzesz takie jest życie 13.07.08, 15:43 gejeb napisał: > ale ten człowiek akurat nie wzbudził szacunku swoją zmiennością i koniunkturali > zmem Rozumiem, że twój szacunek stałością poglądów wzbudzili: - Jerzy Robert Nowak, komunistyczny madziarysta, wielbiciel Kadara, urzędnik komuszego MSZ w latach 70., - Rajmund Kaczyński, akowiec i stalinowiec w jednym, - Bogusław Wolniewicz, ateista, członek PZPR przez ćwierć wieku (1956-1981), - prokurator Kryże, oskarżający ludzi "S" w stanie wojennym, - Ryszard Bender, komunistyczny poseł na Sejm PRL. Wszyscy oni obecnie zaliczani są do panteonu świętych polskiej prawicy. Niestety, wg zasad logiki klasycznej ich poglądy nie miały ze stałością nic wspólnego. W dodatku, w odróżnieniu od śp. B. Geremka, żaden z nich nie spędził w więzieniu choćby paru miesięcy, więc wkład tego towarzystwa w walkę o niepodległość jest zerowy. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: gejeb 13.07.08, 15:29 gejeb napisał: > jakoś nie czujemy smutku bo facet miał wiele twarzy Z ktorych najbrzydsza byla twarz polonofoba. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: gejeb 14.07.08, 01:42 wet3 napisał: > gejeb napisał: > > > jakoś nie czujemy smutku bo facet miał wiele twarzy > > Z ktorych najbrzydsza byla twarz polonofoba. A jakiś dowód na to oblicze "polonofoba", czy ty tak tylko programowo? Link? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: mark.parker 14.07.08, 01:46 mark.parker napisał: > wet3 napisał: > > > gejeb napisał: > > > > > jakoś nie czujemy smutku bo facet miał wiele twarzy > > > > Z ktorych najbrzydsza byla twarz polonofoba. > > A jakiś dowód na to oblicze "polonofoba", czy ty tak tylko programowo? Link? Kpisz, czy o droge pytasz. Wystarczyc powinno chocby to, co Geremek powiedzial do Krall. Jego zyciorys swiadczy o nim. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: mark.parker 14.07.08, 01:57 wet3 napisał: > mark.parker napisał: > > > wet3 napisał: > > > > > gejeb napisał: > > > > > > > jakoś nie czujemy smutku bo facet miał wiele twarzy > > > > > > Z ktorych najbrzydsza byla twarz polonofoba. > > > > A jakiś dowód na to oblicze "polonofoba", czy ty tak tylko > programowo? Link? > > Kpisz, czy o droge pytasz. Wystarczyc powinno chocby to, co Geremek > powiedzial do Krall. Przypomnij, proszę, bo kiedyś krążyła taka fałszywka - czy jeszcze żyje życiem własnym pozagrobowym? Czy mylę się myśląc wet--->mokry--->mokradło--->zaraz, zaraz - moczar? A może moczar(owiec)? Twoje wypowiedzi świadczą o tobie. Jego zyciorys swiadczy o nim. Twego życiorysu nie znam, ale nie mogę się uwolnić od myśli, że tylu byłych pezetpeerowców i ubeków tak łatwo odnalazło się w PiSie i w gabinecie kurdupla. Chyba nie przez prezypadek. Mam nadzieję, że nie uwłacza to twojej godności, po kaczolubnych wszystko wpływa jak po... kaczce. :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: mark.parker 14.07.08, 03:57 Sluchaj, nie puszczaj zalony dymnej. Czytam z uwaga twoje wypowiedzi. Zawsze piszesz jak zawodowy komuch i poplecznik okraglego stolu. Bardzo watpie aby taka postawa byla wynikiem prania mozgu. To siega znacznie glebiej, prawdopodobnie do powiazan rodzinno-politycznych nomenklatury. Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: mark.parker 14.07.08, 07:32 Wet idz ze swoja nedzna krucjata antysemicka gdzie indziej. To jest watek poswiecony zmarlemu, a nie Tobie. Wyjatkowo zrozum cos i wylacz sie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: fedorczyk4 i te_rence 14.07.08, 14:01 te_rence napisał: > Zamknij się już faszysto! Uderz w stol, a nomenklatura oraz wszystkie scierwoliberaly, bojace sie lustracji oraz dekomunizacji jak diabel swieconej wody, zaraz sie odezwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Re: ['][']['] prof. Geremek nie żyje ... 13.07.08, 15:30 To okropne. Geremek byl niezmiernie ceniony w Europie, choc niedoceniany w naszym kraju (wiadomo...). Francuzi znaja na pamiec nazwiska trzech Polakow: Papieza, Walesy i Gieremka. Jutro jade do Francji - naDo tego Gieremek nie nalezal do politykow (jakze licznych, niestety), ktorzy poza polityka byli wlasciwie nikim: byl wybitnym badaczem Sredniowiecza, zwlaszcza francuskiego, mial znaczacy dorobek naukowy. Odpowiedz Link Zgłoś
lucynkababa Re: wcale nie był tak ceniony - to autoreklama 13.07.08, 15:34 we Francji nie wielu o nim słyszało poza gminą żydowską Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Re: wcale nie był tak ceniony - to autoreklama 13.07.08, 15:41 Nie mam zadnych kontaktow z tamtejsza gmina zydowska, tylko z pracownikami naukowymi jednej z wiodacych uczelni - tzw. Grandes Ecoles. W zwiazku z tym wypowiedz Pani Lucynki Baby potraktuje jako rozmijajaca sie z rzeczywistoscia. P.S. Nie "nie wielu" tylko niewielu, jesli juz decydujemy sie pisac po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: wcale nie był tak ceniony - to autoreklama 13.07.08, 18:10 Przemek, Twoja kultura jest urzekająca. Ja bym lała po pysku durnotę! Odpowiedz Link Zgłoś
uyu Re: wcale nie był tak ceniony - to autoreklama 13.07.08, 16:24 Mowisz bzdury! Pierwsza rzecza jaka zobaczylam po wlaczeniu compa otwiarajacego sie na francuskim Yahoo byla wiadomosc o smierci Geremka, ktory byl tu bardzo ceniony za swoja postawe, wiedze i kulture osobista ktorej tobie tak bolesnie brak. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: wcale nie był tak ceniony - to autoreklama 14.07.08, 01:44 lucynkababa napisała: > we Francji nie wielu o nim słyszało poza gminą żydowską Gdybyś się choć na chwilę oderwała od garów i kiszenia kapusty, może usłyszałabyś coś więcej -nawet jeśli obracasz się tylko w gminie żydowskiej. :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Re: ['][']['] 13.07.08, 15:34 To okropne. Geremek byl niezmiernie ceniony w Europie, choc niedoceniany w naszym kraju (wiadomo...). Francuzi znaja na pamiec nazwiska trzech Polakow: Papieza, Walesy i Gieremka. Jutro jade do Francji - na pewno pierwsze zdanie, jakie uslysze od moich znajomych z zaprzyjaznionej uczelni, bedzie o Nim wlasnie. Do tego Gieremek nie nalezal do politykow (jakze licznych, niestety), ktorzy poza polityka byli wlasciwie nikim: byl wybitnym badaczem Sredniowiecza, zwlaszcza francuskiego, mial znaczacy dorobek naukowy. Jaka to smutna wiadomosc... Odpowiedz Link Zgłoś
gejeb Re:każda śmierć jest smutna ale on dwuznaczny był 13.07.08, 15:39 wspolczuje jego rodzinie - ale jak sie słuchało michnika i gieremka to odnosilo sie podobne wrazenie fałszu i obłudy, jednak zawsze smierc jest smutna i nalezy mu wybaczyc, Polska da sobie rade bez michnika i bez gieremka i ich pomocy i niewątpliwej życzliwości Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski [...] 13.07.08, 15:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Chcial jeszcze dorownac Kubicy..... 13.07.08, 15:35 .....a mogl umrzec w swoim lozku.......... Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia Re: ['][']['] prof. Geremek nie żyje ... 13.07.08, 15:44 Naprawdę nie wiem jakim trzeba być podłym człowiekiem, aby w dniu śmierci tak wielkiego człowieka z niego szydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Oni już tak mają, to ich religia... 13.07.08, 15:59 Och, od razu tam podłym - wystarczy być zwykłym katolikiem rzymskim, narodowości aryjskiej, wyspowiadanym i wykomunikowanym, gotowym do kąsania po łydkach w ramach katolickiej nienawiści bliźniego. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Re: My nie czujemy, to znaczy kto? 13.07.08, 15:49 Chyba ze ta forma to pluralis majestatis: "My, Gejeb, wladca udzielny, nie czujemy smutku". Odpowiedz Link Zgłoś
janina38 Re: Nie bede plakal po B.Geremku I 13.07.08, 19:41 Nie musisz, płacz nad swoim brakiem kultury, podejrzewam,że wychowałes się na Żoliborskich salonach. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Nie bede plakal po B.Geremku I 13.07.08, 20:34 alkor_ts napisał: > ------- po tobie tez nikt nie bedzie płakał Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: ['][']['] prof. Geremek nie żyje ... 13.07.08, 16:06 Ogromna strata dla Polski... ;( <*> Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: ['][']['] prof. Geremek nie żyje ... 13.07.08, 16:08 Wielki, wielki człowiek. Cześć jego pamięci. :-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
mosze.dajan Re: ['][']['] prof. Geremek nie żyje ... 13.07.08, 16:11 Nie mogę się pozbierac po tej wiadomości. Ręce drżą, nogi uginają sie pod ciężarem całego ciała. Ciężko jest. Widziałem czlowieka płaczącego na ulicy, prostego człowieka. O takich własnie prostych ludzi pan profesor troszczył sie najbardziej. Zamilczmy, i zmówmy kadisz. ON by tak zrobił... Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Odpuscmy mu wszystkie winy i obelgi. 13.07.08, 16:22 jakieś konkrety pętaku ? Odpowiedz Link Zgłoś
janina38 Re: Odpuscmy mu wszystkie winy i obelgi. 13.07.08, 19:58 Oczywiście, odpuśćmy mu,że był wielkim patriotą polskim,że był człowiekiem Solidarności,że wywalczył dla ciebie mały człowieczku wolną Ojczyznę,że poświęcił dla jej prestiżu wszystkie swoje siły, że był sznowanym w Europie,że jesteśmy w NATO,że...że ....dzięki Niemu wolno ci wypisywać takie nikczemności jakich twoje serce i dusza potrzebuje dla miłości własnej.A ja będę modliła się za Jego duszę po katolicku, jak ktoś chce odmawiać kadisz bardzo dobrze, może też wnosić modlitwy do Buddy,Mahometa ... Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Do Aryjczyka, podszywającego się pod Mosze Dajana 13.07.08, 16:18 Jesteś, krótko mówiąc, kanalią. To tyle, bo na więcej musiałbyś sobie zasłużyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze.dajan Re: Do Aryjczyka, podszywającego się pod Mosze Da 13.07.08, 16:22 Dziekuje, obelga takiej nędznej kreatury i wsciekłego psa katokomunistycznej reakcji jest dla mnie najlepszym dowodem na istnienie w tym kraju wielu zjawisk, o których w swych naukach wspominał św. pamięci Pan Profesor. Bez pozdrowień. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: Do Aryjczyka, podszywającego się pod Mosze Da 13.07.08, 16:28 Nie zasłaniaj się zwłokami B. Geremka. Jesteś człowiekiem, który nie umie w obliczu śmierci zachować powagi, drwisz i smrodzisz na forum, porównujesz działacza opozycji demokratycznej ze Stalinem - opamiętaj się, bo ci żyłka w d.upi pęknie. I skończ z tym poszywaniem się pod Żydów, bo to jest żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś
mosze.dajan Re: Do Aryjczyka, podszywającego się pod Mosze Da 13.07.08, 16:37 Ktoś (wiadomo kto, panie eryk2) ma chyba poważne problemy emocjonalne, a deficyt kory mózgowej wyraznie przejawia się w nadmiarze typowej dla pewnych srodowisk "czujności". W psychologii znaleźc można termin "projekcja", który charakteryzuje się przenoszeniem swych własnych podswiadomych fobii i kompleksów na innych, i niech to bedzie najlepszy komentarz do steku kalumni i wyzwisk, jakimi niejaki eryk2 szermuje. Naprawde nie jestem dzis w nastroju do szermierki słownej z ludzmi nikczemnymi, panie eryk2. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Do takiego jednego,który cytuje, a niby nie wie co 13.07.08, 16:45 Cwaniaczku - sprawdź sobie nekrologi po śmierci Stalina, przeczytaj wiersz K.I. Gałczyńskiego, to będziesz wiedział, kogo cytujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
mosze.dajan Re: Do takiego jednego,który cytuje, a niby nie w 13.07.08, 17:00 Dziwnym trafem bardzo daleki jestem od interesowania się Stalinem, ale jak widac niektórzy z rozrzewnieniem wspominają czasy "wyzwoliciela Polski". Chyba nie powinien pan, panie eryk2, gloryfikowac prof. Geremka, majac takie zainteresowania i takich idoli, ale to jakby potwierdzało wczesniejszy głos o projekcji... Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: Do takiego jednego,który cytuje, a niby nie w 13.07.08, 17:07 Nie trzeba się interesować Stalinem, wystarczy zainteresowanie literatura polską: Iwaszkiewicz, Gałczyński, Dobraczyński, Szymborska, Dąbrowska... A nawet gdyby - czy nie można się interesować totalitaryzmem i szanować demokracji jednocześnie? Mało wiesz o życiu, dziecino, każdy historyk XX wieku ci to powie... Odpowiedz Link Zgłoś
mosze.dajan Re: Do takiego jednego,który cytuje, a niby nie w 13.07.08, 17:19 Piękne nazwiska pan eryk2 przywołuje, i pieknie wyciera sobie nimi plugawą gębę, strojąc się przy tym w szaty obrońcy demokracji i rzecznika postępu, ale to akurat nikogo nie powinno dziwic. Jakże łatwo dziś "podczepic się" pod autorytety moralne, jakże łatwo dziś stac z nimi w jednym szeregu, dzis, kiedy sie niczym nie ryzykuje. I chocby za to nalezy prof. Geremka szanowac i budowac mu pomniki wiecznej chwały. I co się okazuje? Dla niektórych smierc wybitnej jednostki jest szansą do ataków, pretekstem do szczucia i udzielania "lekcji", o tyle prymitywnych, o ile niepotrzebnych. Nie będę diagnozował, skąd u tak "wybitnego demokraty" jakim jest niewatpliwie (?) pan eryk2 zainteresowanie totalitaryzmem, bo przecież ów mąż "szanuje demokrację". Dla kazdego, kto chocby minimalnie rozumie subtelna gre świadomości i nieswiadomości, odpowiedź jest oczywista, ale nie bedę dalej pogrążał człowieka renesansu, który nie tylko interesuje się literatura polską, ale jest także niekwestionowanym znawcą historii XX wieku... Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: Do takiego jednego,który cytuje, a niby nie w 13.07.08, 17:34 Nie > będę diagnozował, skąd u tak "wybitnego demokraty" jakim jest > niewatpliwie (?) pan eryk2 zainteresowanie totalitaryzmem, bo > przecież ów mąż "szanuje demokrację". Dla kazdego, kto chocby > minimalnie rozumie subtelna gre świadomości i nieswiadomości, > odpowiedź jest oczywista, Ha, ha, ha! Chcesz młodzieńcze powiedzieć, że każdy historyk XX wieku jest nazistą/komunistą? Ha, ha, ha! Profesor Paczkowski pęknie ze śmiechu, jak mu to opowiem! Udało ci się setnie! A Friszke! Niestety, prof. Kerstenowa już nie żyje, bo też by miała ubaw. > Piękne nazwiska pan eryk2 przywołuje, i pieknie wyciera sobie nimi > plugawą gębę, strojąc się przy tym w szaty obrońcy demokracji i > rzecznika postępu, ale to akurat nikogo nie powinno dziwic. Jakże > łatwo dziś "podczepic się" pod autorytety moralne, jakże łatwo dziś > stac z nimi w jednym szeregu, dzis, kiedy sie niczym nie ryzykuje Naziwska są piękne, niestety, ci ludzie pisali dość obrzydliwe rzeczy. To zreszta różnica pomiędzy Iwaszkiewiczem i Dobraczyńskim a Geremkiem - oni z komuną nie zerwali do samego końca, a on stał się bohaterem walki o wolną Polskę. Dlatego on jest autorytetm moralnym, a ci panowie - nie. I nie pisz mi, dziecko, o ryzyku dzisiaj i wczoraj, bo nie wiesz, co robiłem za komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze.dajan Re: Do takiego jednego,który cytuje, a niby nie w 13.07.08, 17:51 Zastanawiam się, czy mam do czynienia z prowokatorem, czy człowiekiem rzeczywiście mającym do prof. Geremka głęboki szacunek za dokonania i drogę życiową, uważającym go za autorytet moralny. Mam nadzieje mimo wszystko, że ta druga hipoteza jest prawdziwa. Ale do rzeczy. Wymienieni z nazwiska historycy (zresztą bardzo dobrzy, często pokazywani w tv) oczywiście nie są ani komunistami, ani nazistami, jednak nie mozna zapominac, kiedy sie kształcili i kto ich kształcił. Czy rzeczywiście ludzie ci (nie mam na mysli konkretnie np prof. Paczkowskiego, ani Friszke czy Kerstenowej, bo wszyscy oni z tego co sie orientuje to elita i istotnie poziom reprezentuja wybitny, nie mający z komuna wiele wspolnego) są wolni od doktrynerstwa i sekciarstwa, marksizmu etc? Jak bardzo ta kasta "historyków" opluwająca bochaterów podziemia (głośna książka ostatnimi czasy wyszła...) zarazona jest bakcylem komuny? Dlatego lepiej nie silic się, panie eryk2, na tak daleko idące sformulowania. Co sie tyczy ryzyka, naturalnie, znów jak widac mamy do czynienia z bojownikiem, który z obnazona piersią wznosił wysoko sztandar wolności na barykadach komuny. Piekne to wszystko, tylko ile ma wspólnego z rzeczywistością? Kończąc, mam jednak nadzieje, ze nie mam do czynienia z prowokatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
blok-120 Re: Do takiego jednego,który cytuje, a niby nie w 13.07.08, 18:39 mosze.dajan napisała: opluwająca bochaterów podziemia Bohater pisze się przez "h", a nie "ch" panie niepolskojęzyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
zwispokolana I to ma być argument w rzeczowej dyskusji 13.07.08, 21:57 zwykła literówka? Każdemu może się zdarzyć, na pewno ś.p. Geremkowi też. I nikt nie grzmiał jak ty, kretynie. Odpowiedz Link Zgłoś
furazerkadziadka Re: ['][']['] prof. Geremek nie żyje ... 13.07.08, 16:19 Tak, prości ludzie gromadnie płaczą na ulicach. Naszych miast. I we wioskach tez. I nic już nie będzie takie samo... Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Do furażerki dziadka i majtek babki 13.07.08, 16:24 Wiesz, jak nazywa się kogoś, kto drwi ze śmierci człowieka? Nazywa się go kundlem, bo jak one defekuje na zwłoki. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Do zeezeetop, któremu ulżyło 13.07.08, 16:30 >co za ulga Już ci lepiej? To spuść teraz wodę, bo po dwóch tygodniach zaparcia trochę ci się zebrało. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Katolską perfidię dosięgnie sprawiedliwość. 13.07.08, 16:42 Krzyżacką religię spotka zasłużona odpłata. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Polacy go zapamiętają. Jego oszczerców - zapomną. 13.07.08, 16:35 Czy myślicie, że z mniejszą wrogością i potępieniem ze strony rodaków spotykali się masońscy autorzy Konstytucji 3 Maja, Mickiewicz ("żydek" wg Krasińskiego, ekskomunikowany heretyk, zamordowany przez rodaków za próbę stworzenia legionu żydowskiego) czy Narutowicz? Nadejdzie dzień, kiedy polski Kościół będzie obchodził rocznicę wstąpienia Polski do Unii Europejskiej jako swoje święto! (tak jak obchodzi rocznicę masońskiej Konstytucji 3 Maja, a do pobłogosławionej przez samego papieża Targowicy się nie przyznaje) Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Chrześcijaństwo - brak szacunku dla zmarłego? 13.07.08, 16:51 Kiedy umierał JP2 nie uczestniczyłem w żałobie. Ale ze zmarłego i żałobników traktowałem z elementarnym ludzkim szacunkiem. Czy musisz dowodzić swoim zachowaniem, że chrześcijanie wobec tych, których nie lubią, tego nie potrafią? Odpowiedz Link Zgłoś
dalton78 Re: Chrześcijaństwo - brak szacunku dla zmarłego? 13.07.08, 19:46 nick3 napisał: > > Kiedy umierał JP2 nie uczestniczyłem w żałobie. Ale ze zmarłego i > żałobników traktowałem z elementarnym ludzkim szacunkiem. > > Czy musisz dowodzić swoim zachowaniem, że chrześcijanie wobec tych, > których nie lubią, tego nie potrafią? Kiedy umierał JP2 nie było innych ofiar fizycznych - ja tylko tyle dodam z szacunkiem dla naukowca który odszedł Odpowiedz Link Zgłoś
scolopetarius Przyjmuje to do wiadomości bez żalu 13.07.08, 16:38 Nie był z mojej "bajki", był moim przeciwnikiem politycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Przyjmuje to do wiadomości bez żalu 13.07.08, 16:47 scolopetarius napisał: > Nie był z mojej "bajki", był moim przeciwnikiem politycznym. Tez nie odczuwam zalu i czekam na odjscie calej komuny! Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Wielki czlowiek i wielka strata 13.07.08, 19:24 Gowniarzy i gnojkow ktorzy nie potrafia uszanowac postaci i smierci nalezy ignorowac. Nie sa warci nawet spluniecia. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: Wielki czlowiek i wielka strata 13.07.08, 19:28 fedorczyk4 napisała: > Gowniarzy i gnojkow ktorzy nie potrafia uszanowac postaci i smierci > nalezy ignorowac. Nie sa warci nawet spluniecia. Pojecie prawdy i szczerości jest ,,nie z twojej bajki''.Wyobraź sobie,że nie wszyscy na Świecie uważali i uważają Prof.Bronisława Geremka za ,,postać wybitną''.Post ,który komentujesz nie obrażał tragicznie zmarłego. Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Wielki czlowiek i wielka strata 13.07.08, 19:34 Przyjmowanie bez zalu mozna zmilczec, pisanie tego jest chamstwem. Pisanie ze byl przeciwnikiem politycznym jest stawianiem sie na rowni i jest zalosne. Komentarz odnosi sie do wielu i Ciebie rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
pissglowki słuszna uwaga, pisanie o sobie 13.07.08, 19:41 "był moim przeciwnikiem politycznym" jest zupełnie niebywałym przecenianiem swojej roli/pozycji/znaczenia/itd. pchła nigdy nie będzie przeciwnikiem dla słonia. Odpowiedz Link Zgłoś
renifer77 Re: Przyjmuje to do wiadomości bez żalu 13.07.08, 19:29 Nawet kaczystowski führerek potrafił zapomnieć na moment o swojej małości i zachował się, na swój pokraczny sposób, jak człowiek. Najwyraźniej jednak umiejętność taka jest obca jego klakierom. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Po Twojej wypowiedzi widać, że jesteś ... 14.07.08, 00:10 ...zdecydowanie za krótki na to, żeby być przeciwnikiem politycznym prof. Geremka. Za duży zaszczyt sobie przypisujesz. Mogłeś go nie lubić, ale mu do pięt nie dorastasz. scolopetarius napisał: > Nie był z mojej "bajki", był moim przeciwnikiem politycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Bardzo lubil skrecac w lewo i to go w koncu zgubil 13.07.08, 16:52 Nie doczekal rozpadu tego Eurokolchozu, ktory wspolnie tworzyl.... Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: ['][']['] prof. Geremek nie żyje ... 13.07.08, 19:01 Wypada jedynie rzec: wola Opatrzności. -- Swoją drogą może nareszcie decydenci, tknięci instynktem samozachowawczym, zajmą się budową dróg? Odpowiedz Link Zgłoś
dalton78 Re: ['][']['] prof. Geremek nie żyje ... 13.07.08, 19:32 bardzo przykro ale czemu tak stary zasobny człowiek nie miał kierowcy??? ciężko ranił osobę niewinną i swoich pasażerów. Przykra sprawa ale jest sprawcą ofiar w ludziach. Szacunek za całokształt dla profesora ale o lokalnym kierowcy napisano by że to pirat drogowy. Dziękuję z góry na odpowiedzi bo rozumiem odmienność poglądów na ten temat inie chcę dyskutować. Ile miałem do powiedzenia napisane. Szacunek dla profesora ale tak tak samo lub bardziej dla niewinnych poszkodowanych w wypadku. Jak zawsze togo można było uniknąć... Odpowiedz Link Zgłoś