Dodaj do ulubionych

Cele zostały osiągnięte

12.08.08, 13:36
Dziś przeczytałam coś, co mnie zaskoczyło. Warszawski Ośrodek Studiów
Wschodnich w lipcu wydał raport analizujący sytuację w Gruzji i Południowej
Osetii.
osw.waw.pl/files/Raport_kKPd.pdf
Okazuje się, że eksperci już wtedy przewidzieli wybuch wojny w ciągu
najbliższych kilku tygodni!

Można by się spodziewać, że raport sporządzony przez Polaków będzie choćby
trochę antyrosyjski. Tymczasem nie. Według analityków optymalnym rozwiązaniem
problemu Południowej Osetii byłoby przyłączenie jej do Rosji.
Obserwuj wątek
    • igor_s53 [...] 12.08.08, 13:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • mil1231 zbudujcie drogi, wzbogaćcie się bo na razie jesteś 12.08.08, 13:55
        cie III światem i Polsce do pięt nie dorasta, więc póki co jesteście
        biedamocarstwem, które będziemy lekceważyć
        • tarura Miedwiediew, rzecznik prasowy Putina 12.08.08, 14:03
          powiada,że działania wojskowe zatrzymane.

Pewnie przestraszyli się Kaczora
          • gollum.z.kremla Drewniany pajacyk (ale może się jeszcze... 12.08.08, 16:12
            ...wyrobi ? ;)
            • piotr228 Kaczyński - pomocnik Putina!!! 12.08.08, 17:59
              Kaczyński (na rozkaz Putina) podjudził Szakaszwilego i ma teraz krew
              na rękach.
        • igor_s53 Re: zbudujcie drogi, wzbogaćcie się bo na razie j 12.08.08, 14:08
          mil,to co was boli,jest wlasnie to,ze Rosja was legcewazy,ze wy mozecie tylko
          podskakiwac,podgryzac pieta,bo wyzej nie siegacie.Naprawda nichce upokozyc
          Polakow,chce tylko zeby takie, jak ty, zrozumieli --DUZY MOZE WIECEJ.
          • drim1 Krótka pamięć nie boli - pomysleć, że jeszcze 20 l 12.08.08, 14:15
            at temu Moskwa miała 300 tyysięcy wojska pod Berlinem 100 tysięcy w
            Polsce, siedziała w Afganistanie, Afryce, Kubie i nawet w Kosmosie.
            A dzisiaj udawadnia swoją potęge atakując Gruzję czyli kraj
            wielkości jednej dzielnicy moskwy. Potjęgą rasija a Putin car
            wielikij co blokowiska wysadza razem z ludźmi. Oj straszno i
            smieszno z ta potęgą. Jedno tylko się nie zmieniło: NIKT WAS MOCHÓW
            k...a NIE LUBI
          • mil1231 buahahahahaa!!co wy możecie??CCCP jest małym 12.08.08, 16:13
            krajem jeśli chodzi o gospodarkę! macie tylko zardzewiałe rakiety i siejecie
            postrach wśród słabych państwa byłego ZSRR a dla nas jesteście
            państwem nieprzewidywalnym, rozbójniczym , od którego trzeba się po prostu odgrodzić
            • kroliklesny Re: buahahahahaa!!co wy możecie??CCCP jest małym 12.08.08, 16:49
              Do "mil1231":
              No to sie odgrodz. Tylko ze ci unia nie da na to pieniedzy. I co
              wtedy? Proponuje pomodlic sie o szmal z nieba, tak jak amerykanie
              modlili sie o tansza benzyne.
              • mil1231 nie martw się o nas-poradzimy sobie 12.08.08, 16:51
                ważne abyście tylko wy nam nie "pomagali" tak jak przez 45 lat a wtedy Polska
                będzie kwitła. nikt cywilizowany nie chce mieć z waszym przaśnym grajdołem nic
                wspólnego
                • kroliklesny Ja sie nie martwie. Ja jestem przerazony! 12.08.08, 16:58
                  I co dalej nie potrafisz odpowiedziec- co Polska zrobila przez
                  ostatnie 19 lat oprocz postawienia Bazyliki w Licheniu i
                  oplakiwania "najwiekszego z Polakow"?
                  Przeciez juz ci ruscy nie kaza budowac statkow za darmo, a stocznie
                  i tak upadaja?!
                  Bo w 20 lat miedzywojennych to postawiono- Gdynie od podstaw i COP
                  (pewnie nie wiesz co to).
                  No wiec co zrobiles europejczyku za moje pieniadze, ktore ci unia
                  posyla?!
                  • mil1231 Jestem dumny z mojego kraju- kraju dobrobytu 12.08.08, 17:02
                    , wysokiego poziomu życia i wolności, której ty nigdy nie zaznasz- zostaw nam
                    nasze zmartwienia- radzimy sobie świetnie brudny zawszony rusie
                    • kroliklesny Re: Jestem dumny z mojego kraju- kraju dobrobytu 12.08.08, 17:07
                      Nieczysty i zapchlony polaczku- teraz zmow 20 zdrowasiek za
                      bluzganie blizniemu. Jasne ze sobie swietnie radzisz wykonujac
                      polecenia. Bo za glupi jestes, zeby samemu przewodzic. Amen.
                      PS. Gratuluje wysokiego poziomu. Ale uwazaj, zebys sie na wyzszy nie
                      podniosl- upadek bylby tym bolesniejszy.
                      • mil1231 zapluł się rus ze wściekłości :) 12.08.08, 17:19
                        • kroliklesny Zacukal sie polaczek od wlasnego geniuszu.. 12.08.08, 17:22
                    • scibor3 Re: Jestem dumny z mojego kraju- kraju dobrobytu 12.08.08, 20:54
                      1/3 niedożywionych dzieci, 60% poniżej minimum socjalnego, 2-3 miliony na
                      emigracji, spadająca dzietność. Kraj dobrobytu? Oprócz tego ostatniego to chyba
                      jedynie w standardach afrykańskich.
                      • mil1231 hehe, to pokaż mi tych niedożywionych! 12.08.08, 21:26
                        nas porównuje się do najlepszych w Europie a was??buehehe, możecie się
                        porównywać najwyżej z Brazylią albo Kazachstanem hehe
                        • kroliklesny Re: hehe, to pokaż mi tych niedożywionych! 12.08.08, 21:54
                          Biedaku. Kto cie porownuje? Chyba sam siebie porownujesz. Standard
                          masz nizszy nawet niz Portugalia i Grecja, a sadzisz sie na kogos.
                          Umiarkowania, niewolniku! O Brazylii tez pojecia nie masz. Jest na
                          wyzszym poziomie niz Polska.
                          • mil1231 tak, wg sowieckich statystyk jesteście strasznie 12.08.08, 22:09
                            bogaci-nie mam wątpliwości. Polska przy ostrym trendzie wzrostowym już dogania
                            Grecję i Portugalię a wy żałośni biedacy?? możecie gonić co najwyżej Białoruś, hehe
                            • kroliklesny Re: tak, wg sowieckich statystyk jesteście strasz 12.08.08, 22:10
                              No to wylaz juz z tego forum, bierz sie do roboty i gon. Bo inni tez
                              gonia i nie czekaja na ciebie, niewolniku!
                              • mil1231 niewolnik moskwy, biedny żałosny zbrodniczy serb 12.08.08, 22:11
                                • kroliklesny niewolnik USA, zakompleksialy robol polaczek 12.08.08, 22:13
                                  • mil1231 lepiej być niewolnikiem USA niż"przyjacielem" 12.08.08, 22:15
                                    kacapa
                                    • kroliklesny Re: lepiej być niewolnikiem USA niż"przyjacielem" 12.08.08, 22:20
                                      mil1231 napisał:

> kacapa

Bardzo sie ciesze, ze mi w koncu przyznales racje.
                                      Z tym, ze przyjaciele Kacapa nie zajmuja pozycji kleczacej, co
                                      uprawiaja niewolnicy Wuja Sama. No, ale moze to lubisz, wiec zycze
                                      milej zabawy.
                                      A potem- do roboty!!! Gonic Europe!
                                      • mil1231 bauahahaha!!ty to masz tupewt-klęczeliśmy przed 12.08.08, 22:26
                                        CCCP 45 lat i żaden piesserb nie ma o tym pojęcia! wy możecie sobie lizać dupe
                                        CCCP -wali mnie to! ja chcę sojuszu z USA i dobrobytu a co na ten temat sądzisz
                                        ty i twoje qrwy mam w dupie
                  • scibor3 Re: Ja sie nie martwie. Ja jestem przerazony! 12.08.08, 20:51
                    > I co dalej nie potrafisz odpowiedziec- co Polska zrobila przez
                    > ostatnie 19 lat oprocz postawienia Bazyliki w Licheniu i
                    > oplakiwania "najwiekszego z Polakow"?

No jak to co? Liczyliśmy kolejne dziury w poprl-owskich drogach.
        • kroliklesny Re: zbudujcie drogi, wzbogaćcie się bo na razie j 12.08.08, 15:20
          Do "mil1231": czy ty w ogole wiesz o czym piszesz, czy tylko tak ble
          ble? A czym jest Polska? Maly dodatek do Europy, niezdolny do
          ekonomicznego przetrwania bez dotacji unijnych. Polska miala swoje
          19 lat- prawie tak duzo jak II RP w okresie miedzywojennym. Wtedy
          zbudowano od podstaw Gdynie i caly COP. A co zbudowano w "wolnej
          Polsce" oprocz bazyliki w Licheniu?! Nie badz smieszny- pokaz mi
          jakikolwiek oryginalny w pelni polski produkt. Nie ma! Zyjesz w
          spoleczenstwie konsumpcyjnym, gdzie cos tam wytwarzasz ale na cudzej
          licencji. Chowasz sie za amerykanska noge i poszczekujesz jak
          ratlerek na Rosje. Pojedz do Moskwy prowincjuszu, to ci kopara
          opadnie i zamilkniesz naiwny czlowieku. A lekcewazyc- to mozna
          takich polaczkow jak ty.
          • mil1231 kompleksy rusa....wyłażą z całą siłą.. 12.08.08, 16:16
            byłem w Moskwie matołku, -skrajne bogactwo sąsiaduje ze skrajną biedą-
            na wasze postradzieckie warunki to może jest tam ok, ale dla nas europejczyków
            to jest śmieszne. Polska to dla was niedościgniony wzór bogactwa, dobrobytu,
            rozwoju (takiego prawdziwego). Nie ma porównania jeśli chodzi o płace, komfort
            życia. Co do inwestycji- jest najlepiej od lat- budujemy ogrom autostrad, dróg
            ekspresowych, obiektów sportowych, jakich u was poza Moskwą i Petersburgiem
            nigdy nie będzie
            • kroliklesny kompleksy polaczka - wyłażą na autostrade.. plumm. 12.08.08, 16:55
              Do mil 1231: "oh matolku", to mowila twoja mamusia, gdy ja obracal
              twoj tatus. Teraz przejedz sie do USA- tez zobaczysz dokladnie to
              samo. Rozwoj w Polsce masz zaden, bo jak na razie to Unia i ja ci
              dajemy pieniadze na rozwoj. Co wniosles ty do unii, oprocz rozroby?!
              Wiec sie nie sadz, ty mocarzu i mi odpowiedz: co oprocz bazyliki w
              Licheniu powstalo za polskie, a nie unijne pieniadze?! I nie lzyj
              jak pies: gdzie te autostrady, ktore "budujemy"?! Drogi ekspresowe?
              Nie rozsmieszaj mnie. I nie pisz do mnie "u was" bo ja jestem
              Polakiem, aczkolwiek o innym zdaniu- tacy tez istnieja, wiesz
              prowincjale?!
              • mil1231 ty ruski nieuku- ruscy są genetycznie upośledzeni 12.08.08, 17:00
                umysłowo, czego jesteś dowodem- twoja mama i siostra pewnie pracują na jakiejś
                polskiej wylotówcde- stąd orientujesz się jak to u nas z drogami.

1.Radzę poczytać ile się buduje i jak wiele dzieje się w Polsce w temacie dróg:

www.gddkia.gov.pl teraz ty pochwal się radzieckimi "sukcesami"

jeśli chodzi o fundusze- fundusze unijne to nic innego niż powracają ca do nas w
                części składka która wpłacamy do UE więc nie wiem o czym mówisz ruski mongoloidzie
                • kroliklesny Re: ty ruski nieuku- ruscy są genetycznie upośled 12.08.08, 17:05
                  Zalosny djupeku- dyskusja z toba jest obraza dla mojej inteligencji.
                  Rabnij sie w glupi leb- ja chce te drogi widziec, a nie o nich
                  czytac. Do EU ty wplacasz- gratuluje humoru, cieciu ktory doi z unii
                  ile wlezie nic w zamian nie dajac oprocz taniej sily roboczej.
                  PS. moja mama i siostra nie musza tyrac- tania polska sila robocza
                  jak ty chodzi caly dzien i podaja kawe, strzyga trawe, sprzataja dom
                  itd. A one siedza i sluchaja Rachmaninowa! Rozmawiaja oczywiscie
                  cyrylica..
                  • mil1231 tak, ruscy oprócz upośledzenia zawsze cechowali 12.08.08, 17:20
                    się też marzycielstwem :))
        • kroliklesny Budujcie drogi, wzbogaćcie się- wlasnie, zrob to! 12.08.08, 15:23
          mil1231 napisał:

Co do drog, to sytuacja autostrad jest znana. Gdy wjechalem do
          Polski z Niemiec, to myslalem, ze mi kolo urwalo. Nie, to byla droga
          po polskiej stronie "nieistniejacej" granicy.
          Porownuj sie polaczku z lepszymi, a nie z Syberia. Tam drog
          rzeczywiscie nawet nie trzeba, bo sie jezdzi wszedolazem.
          • drim1 Re: Budujcie drogi, wzbogaćcie się- wlasnie, zrob 12.08.08, 15:47
            Tylko, że to nie my zanosimy naszą cywilizację na pancerzach naszych
            czołgów do sąsiednich państw. A Mochy maja imperialne ambicje i zero
            do zaoferowania . Pomijając kulke w łeb i uratowanie własnego życia.
            • kroliklesny Re: Budujcie drogi, wzbogaćcie się- wlasnie, zrob 12.08.08, 17:00
              To i ty sadzisz, ze Osetyncy sami do siebie strzelali? I pewnie wg
              ciebie "polscy chlopcy" robia Irakijczykom i Afganczykom dobrze? A
              czym sie roznia od takich samych chlopcow, tylko w troche innych
              mundurach?! NICZYM! Najpierw pomysl, potem laduj a nie na
              odwrot, "misjo pokojowa" w Iraku i "misjo stabilizacyjna" w
              Kosowie...
          • mil1231 radzę się zorientować w temacie-w Polsce jest już 12.08.08, 16:18
            obecnie 700 km autostrad i wiele setek w budowie- do 2012 roku ukończymy całą
            sieć, plus drogi ekspresowe- u was nigdy nie będzie choćby w 1/4 tak jak u nas
            jest teraz!
            • kroliklesny Re: radzę się zorientować w temacie-w Polsce jest 12.08.08, 17:10
              300 km poniemieckich, 400 km w rozpadzie. Te wiele setek to ty
              najpierw zbuduj za moje pieniadze, a potem sie chwal siecia,
              zaplatancze.
              • mil1231 no coż-widać że nie wiesz o czym mówisz,ale nie 12.08.08, 17:21
                dziwi mnie to wcale- chcesz udowodnić jakąś karkołomna radziecką logiką jakąś
                radziecką tezę.. typowy rus, poczytaj głupcze, poczytaj i nabierz
                respoektu do Polskich Panów, bo dla takimi jak ty będą dowodzić
                • kroliklesny Re: no coż-widać że nie wiesz o czym mówisz,ale n 12.08.08, 17:26
                  Polski Panie- tu dales plame, synu folksdojcza i wsiowego wyplocha.
                  Jezyk polski jest na szczescie na tyle skomplikowany, ze taki buc
                  jak ty w koncu sie zacuka, he, he.
                  Co to znaczy: "bo dla takimi jak ty beda dowodzic".
                  Jasne. A teraz zabki i spac, bo tu sie rozmawia o powaznych
                  sprawach, laptopie niedouczony.
                  • mil1231 nasi chłopcy muszą jeździć jako menadżerowie 12.08.08, 17:30
                    do CCCP aby dowodzić radziecką darmową siłą roboczą i uczyć radzieckiego matoła
                    jak prowadzić biznes- radziecki matoł potrafi zarządzać tylko wtedy gdy zasoby
                    są nieograniczone- gdy trzeba myśleć, zadłuża się na kawior i szampana jak w
                    latach 90. hehe
                    • kroliklesny Uwaga "chłopcy"! 12.08.08, 17:49
                      Nie. Do Rosji na menagerow jezdza prawdziwi zapadniacy. Twoi rodacy
                      jezdza tam jako tania sila robocza, polaczku. Niezdolna do niczego w
                      swoim kraju.
                      • mil1231 no i po co się kompromitujesz ruski podludziu?? 12.08.08, 18:06
                        nikt przy zdrowych zmysłach nie pojechał do was na inne stanowisko niż menadżer-
                        u was nic nie płacą - tylko najwyższe stanowiska są super opłacane, a reszta
                        hołoty, po 300 zł hehe
                        • kroliklesny Re: no i po co się kompromitujesz ruski podludziu 12.08.08, 21:58
                          mil1231 napisał:
                          nikt przy zdrowych zmysłach nie pojechał do was na inne stanowisko
                          niż menadżer-u was nic nie płacą - tylko najwyższe stanowiska są
                          super opłacane, a reszta hołoty, po 300 zł hehe

Przyznaje ci racje- skoro wiesz, to znaczy, ze tyrasz za te 300 zl.
                          Ja zarobkow w Rosji nie znam, tam ew. moge roztrwonic troche szmalu,
                          jak mi sie znudzi posylanie tobie moich pieniedzy droga podatku,
                          niewolniku. Pyskacz taki jak ty by mi sie przydal- trzeba mi trawnik
                          ostrzyc i auta obmyc i nawoskowac. Ale z przyczyn ideowych wezme
                          Araba- przynajmniej mi nic nie ukradnie, polaczku.
                          • mil1231 odezwał się bogaty serbik..hehe, biedny jesteś, 12.08.08, 22:11
                            możesz sobie z CCCP rywalizować o prymat w WNP...hehe
                            • kroliklesny bogaty Polak z dobra rada do biednego polaczka 12.08.08, 22:17
                              No, mylisz sie. Ja nie jestem Serbem, jestem Polakiem o innym niz ty
                              zdaniu, co sie w swiecie zdarza. Ale, jak slsznie zauwazyles
                              biedaku, ja ten bogaty ci mowi: zostaw juz to forum i idz tyrac
                              niewolniku, gon Portugalie i Grecje. I przestan sie madrzyc, bo
                              madrzyc sie mam prawo ja, jako ten bogaty, co ustalilismy.
                              • mil1231 haha,no jak pracownik ambasady na pewno nie jesteś 12.08.08, 22:27
                                biedny- CCCP wie jak nagrodzić takich mołodców ;)
      • igor_s53 o co chodzi? 12.08.08, 20:59
        Dla czego jest usuniety moj post?
        • kroliklesny Re: o co chodzi? 12.08.08, 21:59
          igor_s53 napisał:

> Dla czego jest usuniety moj post?

Bo masz na imie "IGOR" kolego!
    • drim1 co za bzdura! Rosja ma swoje wojska w Osetii i Abc 12.08.08, 14:08
      hazji od przeszło 70 lat! Do tego żeby ogłosić ewentualna
      inklorporacje obydwu obszarów nie musiała wszczynać wojenki. Więc
      szukaj pan dalej przyczyn i konsekwencji
      • igor_s53 Re: co za bzdura! Rosja ma swoje wojska w Osetii 12.08.08, 14:10
        drim,mala poprawka.Rosja w tym regionie ,ma wojska od wprawie 200 lat.
        • drim1 Re: co za bzdura! Rosja ma swoje wojska w Osetii 12.08.08, 14:59
          200 lat okupacji - rany gościa! Chłopie to was tam chyba mają juz
          powyżej dziurek od nosa. W Polsce kiedys byliście 120 lat potem 50 i
          my dzisiaj wysysamy nienawiść do was z mlekiem matki. A po 200
          latach okupacji gruzini to pewnie chcą wam jeszcze przed urodzeniem
          gardła poprzegryzać
    • eva15 Skuteczny nalot Sikorskiego z Kaczorem 12.08.08, 14:29
      Miedwiediew zawiesił operację militarną, bo widząc nadlatującego
      Sikorskiego z Kaczorem zrozumiał,że żarty się skończyły.
    • igor_s53 [...] 12.08.08, 14:38
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • drim1 Tylko dlaczego Aigorku jak świat długi i szeroki 12.08.08, 14:53
        nikt was mochów nie lubi? Zastanawiałeś się kiedyś nad tym dlaczego
        cały świat uczy sie po angielsku tak jak anglia i ameryka a wszego
        jazyka nie uczono sie nawet jak był przymus komunistyczny? Dlaczego
        jesteście więzieniem narodów, dlaczego mordujecie swoich i obcych,
        dlaczego jesteście takie patafiany, że nawet demokracji nie możecie
        wprowadzić i rządzi wam despota-car tak jak jakimiś afrykański8m
        państewkiem? Zastanów się chłopie nad sobą i bądź megalomanem. Chory
        to jest raczej Putin kiedy wysadza bloki mieszkaniowe żeby znależź
        pretekst do napadu na kawałek własnego państwa. Zresztą za kilka lat
        wejdą alternatywne surowce energetyczne i obecne wasze imperialne
        ożywienie też trafi szlak. Nikt wam dobrze nie życzy. To smutne dla
        was.
        • igor_s53 Re: Tylko dlaczego Aigorku jak świat długi i szer 12.08.08, 15:13
          Drim1,a odkad to Polska i to nie cala jest caly swiat.Mieszkam w Anglii,na slowo
          Rosjanin odrazu widac w oczach Angliczanina,bynajmniej szacunek,a jak uslysza
          Polak,to marszcza nos.
          • kroliklesny Re: Tylko dlaczego Aigorku jak świat długi i szer 12.08.08, 15:33
            Tak jest.
          • drim1 Re: Tylko dlaczego Aigorku jak świat długi i szer 12.08.08, 15:34
            Dziadek mi opowiadał, że jeszcze nie tak dawno, w czasach gdy twoi
            towarzysze strzelali w głowy naszym oficerom walczxącym z Hitlerem w
            Katyniu, to kobiety w Londynie ustepowały miejsc w autobusie naszym
            lotnikom. A tak apropos ilu tych anglików zna wasz język? a ty się
            uczysz angielskiego? I własnie dlatego sie uczysz, że Anglia i USA
            to mocarstwo, a Rosja to tylko wielkie więzienie. Szkoda bo
            gdybyście byli mądrzy i nie zrażali do siebie innych, jako Słowianie
            moglibysmy wiele zdziałać razem ale nie w waszym rydwanie.
          • zbinie wystarczy 12.08.08, 16:04
            ogladalem dzis przez 30 minut rosyjska telewizje. to wizerunek propagandowy a i to wystarczy dla uwaznego obserwatora chocby te skacowane soldackie geby ta siermieznosc kremlowskiego analityka ta zlomiastosc waszej armii . to jest poziom afganistanu. nawet w iranie nie ma takiego prymitywizmu ciemnoty i indoktrynacji. moze to jedyna dobra strona tej wojny ze przecietny europejczyk zobaczy rosje jaka ona jest dzis a nie ta sprzed 20-30 lat. jest to tez wazna lekcja dla krajow takich jak polska litwa czy ukraina. nie liczyc na ue wspolpracowac scislej z usa i zbroic sie. jedyne czego sie boja tacy barbarzyncy jak rosjanie to nowoczesna bron. bush lekko pogrozil palcem i staneli. jestescie jak zapity zul w nocy i tak trzeba was traktowac .
            • igor_s53 Re: wystarczy 12.08.08, 16:23
              Zbinie,nie wiem co ty ogladales,nie wiem jaki kanal.Ale w rosyjskiej TV o wiele
              wiecej objektywnosci niz w polskiej,a te ludzi,ktort rzeczewiscie nie wygladaja
              najlepiej,to sa Osetyni,nie wiem czemu caly czas ich pokazuja.Podejrzewam ze
              wojska rosyjskie w tym czasie gonia "odwaznych"Gruzinow.Zwrocz uwage,wszystkie
              te uzbrojone ludzi maja powjazane biale hustki na rece,a czolgi-lufy.A co
              dotyczy grozb od Busha,to musisz wiedziec,nas Rosjan nikt nie zastraszy.
              • mil1231 nikt nie zastraszy??a kim wy jesteście??biednym 12.08.08, 18:25
                zastraszonym kraikiem który uroił sobie że będzie rządził i dzielił...żałosne
                biedne rusy
                • kroliklesny Re: nikt nie zastraszy??a kim wy jesteście??biedn 12.08.08, 22:00
                  Polaczku, zamilcz. Bredzisz jak potluczony, djupolizie amerykanski i
                  slugo niemiecki.
                  • mil1231 hehe, biedny zawszony w dupe walony serb 12.08.08, 22:13
                    jest sfrustrowany??jesteście biedniejszą częścią europy i zawsze będziecie hehe
                    • kroliklesny Re: hehe, biedny zawszony w dupe walony serb 12.08.08, 22:22
                      mil1231 napisał:

> jest sfrustrowany??jesteście biedniejszą częścią europy i zawsze
                      będziecie hehe

Po pierwsze, idz umyj plugawy jezyk mydlem, paskudo forumowa!
                      Po drugie, masz ewidentne rozdwojenie jazni: sam sie przyznales w
                      poscie powyzej, ze jestes niewolnikiem amerykanskim i lubisz te
                      numery z Wujem Samem. Jest to napismie, wiec sie nie wypieraj.
                      A teraz kicaj sie! Szkoda mi czasu na ciebie, niewolniku- koniec
                      pracy, ide spac.
                      • mil1231 serb pies 12.08.08, 22:26
            • kroliklesny Re: wystarczy 12.08.08, 17:16
              A ten zapity zul noca- to ogladales w lustrze?
              Oczywiscie zgadzam sie z toba ze wojska amerykanskie i polskie w
              Iraku i Afganistanie niosa misje cywilizacyjna glupim Arabom, ktorzy
              pojecia nie maja o wiazaniu sznurowek.
              Wojne to ty znasz z TV misiu. Jak bys zobaczyl goscia z odstrzelona
              glowa, to juz bys sie nie madrzyl, obronco cywilizacji..
              Pogadaj sobie z chlopakami co byli w Iraku i przestan pie.., glupoty
              nawiedzone.
        • kroliklesny Re: Tylko dlaczego Aigorku jak świat długi i szer 12.08.08, 15:33
          "drim" i tu sie mylisz. My w Serbii Rosjan kochamy i na rekach
          nosimy. Rosjan kocha caly tzw. Zachod, szczegolnie jak wypije.
          Zawsze bylo i nadal jest "cool" isc do ruskiej knajpy. Jezeli maja
          cara, to znaczy ze tak chca. Jest Rosjan tyle milionow, ze jak by
          nie chcieli cara, to by go zjedli. A tak apropos- ruski car jest
          pilotem wojennego odrzutowca, mistrzem judo i karate, specjalista od
          wywiadu. A kim jest twoj juz nawet nie car, tylko prezydent?
          Potwierdza sie regula- kazdy ma takiego cara na jakiego zasluguje...
          A kto kocha Polakow? Sami siebie kochaja i opowiadaja jeden
          drugiemu, jacy sa fajni. Ale sa skonfliktowani ze wszystkimi
          sasiadami i polowa Europy i umieja tylko narzekac. A ci, co
          wyjechali do UK- wstydza sei za swoich zakompleksialych rodakow.
          Jezeli sie myle- popraw prosze.
          • drim1 Re: Tylko dlaczego Aigorku jak świat długi i szer 12.08.08, 15:45
            A was tam w serbii kochają jacyś sąsiedzi??? Croatia? Słowienia,
            Albania? Węgry? Wiesz jest takie powiedzonko od 200 lat Madziar
            Lendzier teke borot - Polak Wegier dwa bratanki. Z sąsiadami bywa
            róznie:) ale przez 200 lat naszymi królami byli Litwini -
            Jagiellonowie, Setki lat tworzyliśmy wspólną rzeczpospolitą obojga
            narodów, w której nikt nikogo nie zmuszał do mówienia po polsku. Mój
            prezydent jest w porzo! poleciał tam gdzie ruskie zrzucają bomby bo
            to lezy w interesie naszego kraju. A Putin? podkładał bomby pod
            własne blokowiska żeby znależć pretekst do najechania Czeczenii. To
            jest chore! ale to nie jest wyłącfznie ich sprawa. Tak jak nie było
            wyłączną sprawą Niemców wybranie Hitlera. Lubicie Rosjan bo nie
            macie wspólnej granicy i nie mogliscie poznać ich prawdziwego
            oblicza. Podczas ostatniej wojny z rąk ruskich zginęło mniej więcej
            tyle moich rodaków co z rąk Niemców.
            • igor_s53 Re: Tylko dlaczego Aigorku jak świat długi i szer 12.08.08, 16:01
              No to porazmawiaj z Litwinami i dowiedz sie ,jak oni was lubia.
            • kroliklesny Co tu gadac? rece opadaja! 12.08.08, 17:47
              drim1 napisał:

> A was tam w serbii kochają jacyś sąsiedzi??? Croatia? Słowienia,
              > Albania? Węgry?
              Pierwsze- jezeli zadasz szacunku od innych, szanuj ich tez. Nazwy
              panstw i narodow piszemy w jezyku polskim z duzej litery. "Serbii"
              prosze. Po polsku Hrvatska (twoje Croatia) to "Chorwacja".
              Twoje "Slowienia" to zapewne Slovenia? Rozumiem, ze masz klopoty z
              pisaniem po polsku i przelaczeniem z angielskiego, ale postaraj sie,
              skoro ja moge. Sasiedzi nie musza sie kochac. Wystarczy, ze nie
              strzelaja do siebie. W obecnym konflikcie strzelali Gruzini do
              Osetyncow i tego nie mozesz negowac.
              Co do serbskich sasiadow- tak, kochaka Serbow. Przyjezdza ich coraz
              wiecej, wojne kazdy chce zapomniec, a jedyni co opluwaja narody
              Balkan to sa polaczkowie nie majacy pojecia.
              Wiesz jest takie powiedzonko od 200 lat Madziar Lendzier teke borot -
              Polak Wegier dwa bratanki.
              Znowu blad. Po polsku to powiedzenie (tu zreszta kompletnie
              nieadekwatne) jest: Polak Wegier dwa bratanki i do szabli i do
              szklanki; odpowiednik wegierski : "Magyar lengel ket jo borat egyitt
              harcol issza borat" (do slownie Wegier Polak dwoch dobrych
              przyjaciol razem wojuja pijac wino).
              Z sąsiadami bywa
              > róznie:) ale przez 200 lat naszymi królami byli Litwini -
              >Jagiellonowie, Setki lat tworzyliśmy wspólną rzeczpospolitą obojga
              > narodów, w której nikt nikogo nie zmuszał do mówienia po polsku.
              Znowu blad. Pojedz na Litwe i zapytaj Litwinow, co sadza o tej Unii.
              Przykro mi, ale sadza, ze to byla polska dominacja i okupacja.
              Naturalnie, nikt nikogo nie zmuszal do mowienia po polsku. Ale jak
              sie ktos nie spolonizowal, to nie mial rownych praw, jak szlachta
              polska. Jezeli byl prawoslawny a nie katolik, tez byl ten gorzy-
              pozostalosci tego masz do dzisiaj w Polsce i nie dyskutuj ze mna-
              pojedz do bialegostoku i popytaj ludzi tam, to ci opowiedza troche
              historii.
              Mój prezydent jest w porzo! poleciał tam gdzie ruskie zrzucają bomby
              bo to lezy w interesie naszego kraju.
              Jasne. Jest OK bo polecial na spotkanie z bandyta miedzynarodowym,
              ktory wyslal wojska gruzinskie przeciwko cywilom. Nie jest ten
              bandyta gorszy od niejakiego Busza, ktory tez bronia i na ostro
              wprowadza cywilizacje. A twoj prezydent ma tez i tam swoj udzial,
              ale oczywiscie Polacy morduje w imie misji stabilizacyjnej, podczas
              gdy Amerykanie po prostu morduja.
              A Putin? podkładał bomby pod własne blokowiska żeby znależć pretekst
              do najechania Czeczenii.
              Skad masz te ciekawe twierdzenia? Czy oprocz prasy amerykanskiej
              ktos niezalezny to udowodnil?
              Lubicie Rosjan bo nie macie wspólnej granicy i nie mogliscie poznać
              ich prawdziwego oblicza.
              Bulgarzy tez nie maja i tez ich lubia. Bo tam Rosjanie byli
              wyzwolicielami.
              Podczas ostatniej wojny z rąk ruskich zginęło mniej więcej tyle
              moich rodaków co z rąk Niemców.
              Naprawde? Rosjanie wymordowali w Polsce 6 mln ludzi? Tu juz
              przegiales. Nawet tylu nie wywiezli do lagrow. Ciesz sie, ze Niemcy
              twoich rodzicow nie przerobili na nawoz, a Rosjanie ich wyzwolili.
              Inaczej nie moglbys pisac tu glupot.
          • mil1231 no bo zaraz pęknę ze śmiechu...Serbem jesteś?? 12.08.08, 18:32
            ah te wasze słowiańskie kompleksy- no cóż, należysz do Europy B, to wiele
            tłumaczy- wy nie potraficie sobą zarządzać, dlatego potrzebujecie cara, hehe. a
            te wywody o tym co to bandyta putin potrafi pokazują że jesteście na bardzo
            niskim poziomie rozwoju umysłowego
    • eva15 Różnica między NATO w Kosowie a Rosją w Osetii 12.08.08, 14:38
      "Teraz za plecami swoich żołnierzy Rosjanie przeprowadzą referendum,
      w którym mieszkańcy Abchazji i Osetii Południowej wypowiedzą się za
      niezależnością od Gruzji albo wręcz za włączeniem obu terytoriów do
      Federacji Rosyjskiej.
      Będziemy więc mieć pełną rosyjską "powtórkę w Kosowa". "

Jest parę zasadniczych różnic między NATO w Kosowie a Rosją w
      Osetii, np.:
      - Rosja jest na Kaukazie od wieków u siebie, USA/NATO w Kosowie nie
      bardzo
      - jeśli dojdzie do takiego referendum to nie będzie ono, jak w
      przypadku NATO i Kosowa poprzedzone rzezią oraz wypędzeniem kilkuset
      tys. niewinnych luidzi mieszkających od zarania dziejów na tych
      ziemiach

itd. różnic jest jeszcze więcej, ale ta chyba jest najważniejsza:

- ludność Osetii już ZAGŁOSOWAŁA. Gdy Gruzja na nią napadła 30 tys.
      Osetyńców zagłosowało nogami uciekając pod opiekę Rosji nie
      Saakaszwilego i Gruzji. Trudno chyba o lepszy dowód do kogo chcą
      należeć.

• zegrz Re: Różnica między NATO w Kosowie a Rosją w Oseti 12.08.08, 15:02
        Po tym co się stało w Kosowie, faktycznie tym razem wypadałoby przyznać rację Rosji.
        Oczywiście jeśli Rosja uzna niepodległość Czeczenii i innych republik które tego
        zechcą oraz tych kawałków Syberii na których Chińczycy stanowią (lub zaraz będą
        stanowili) większość mieszkańców.
        Obawiam się jednak, że w tych przypadkach Rosja będzie mówiła co innego - w
        sumie przecząc sobie samej.
        Zdecydujcie się albo dajecie wszystkim prawo do samostanowienia, albo odczepcie
        się od Gruzji.
        PS. Te dwieście lat okupacji rosyjskiej na Kaukazie to chwila w historii
        tamtejszych państw i narodów.
        • igor_s53 Re: Różnica między NATO w Kosowie a Rosją w Oseti 12.08.08, 15:28
          A tu jest naprawde problem.Tylko badz konsekwentnym.To znaczy nie wymieniles
          Kurdow,Baskow,Irlandczykow,aha a Tybet,tez istnieje.200lat moze w historii to
          jest nic,ale dla ludzi to kilka pokolenij.A co dotyczy Osetynczykow.,to poczytaj
          troche literatury,zobaczysz,ze to sa najbardziej prorosyjski narod na
          Kaukazie,ze oni sa podzieleni ,to sprawka Stalina.W latach 20-ch on zaczal walke
          z "szowinizmem", malych narodow,tak to dokladnie brzmialo i jednym posunieciem
          olowka podzielil ten narod na dwie czesci.Po jego smierci,stalo cos
          nieslychanego.Komunistyczna Partia P.Osetii wystapila z rzadaniem wyprowadzenia
          Osetii ze skladu GruzinskiejZSR.Ale wtedy sprawa nie byla zalatwiona,a po
          rozpadzie ZSSR w 1992 roku obecny Prezydent Gamsachurdzia ,prowadzac kompaniu
          Gruzja dla Gruzin,pozbawil autonomii wszystkie narody zamieszkaly te tereny.Tak
          co Gruzini to dopiero nacjonalisci,a ty ich bronisz.
    • arahat1 karzelki polecialy do gruzji a buszmen zaciera 12.08.08, 15:28
      łapki: nowa wojna nowy interesn na sprzedazy broni idiotm ktorzy dla paru
      litrow wina beda sie zabijali.....
    • igor_s53 Re: Agentka KGB! 12.08.08, 15:30
      Uwaga,to zarazliwe.
    • igor_s53 Re: Agent KGB! 12.08.08, 15:31
      Uwaga,to zarazliwe.
      • mil1231 jesteś agentem wpływu 12.08.08, 16:21
    • igor_s53 Re: Agentka KGB! 12.08.08, 15:33
      Uwaga,to bardzo zarazliwe.
    • igor_s53 Re: Agent KGB! 12.08.08, 15:34
      Uwaga,to jest zarazliwe.
    • zbinie to nie tak 12.08.08, 15:53
      nieuwaznie czytasz bo w raporcie jest mowa o rozwiazaniu optymalnym DLA SEPARATYSTOW (fakt niezrecznie zredagowano ten fragment tekstu i trzeba sie nieco wczytac w sens).
      raport pomija kilka istotnych kwestii jak np. zrodla doplywu broni do azerbejdzanu i gruzji (mysle tu o ukrainie wegrach bulgarii izraelu zreszta w przypadku ukrainy chodzi o cos wiecej niz sprzedaz broni) i nie ma w nim nic o czym nie mozna sie dowiedziec z mediow wlasciwie poza trafna przepowiednia szybkiego konfliktu zbrojnego nie ma w nim nic wartosciowego.
    • dj.rydzyk Cele zostały osiągnięte 12.08.08, 16:05
      do igora

z całym szacunkiem dla pana karateki putina ale mimo wszystko, MIMO WSZYSTKO,
      wolę, żeby prezydentem mojego kraju był profesor. A nie były agent bezwzględnej
      służby bezpieczeństwa, która terroryzowała obywateli swojego kraju

Rację miał wczoraj Kwaśniewski mówiac, że Rosjanie stracili w ostatnich kilka
      dni cały pozytywny PR na który pracowali od czasów Jelcyna. Chyba nawet
      głopkowaty Frattini stracił złudzenia, że ma do czynienia z przedstawicielami
      cywilizowanego świata. To swoją drogą dobry komentarz do postu o uczeniu się na
      własnych błędach :-)

Nawet wyjątkowa aktywność pracowników rosyjskiej ambasady na łamach polskich
      portali tego nie zmieni. Ruscy potwierdzili (potwierdzają zresztą i kilka postów
      wyżej pisząc że duży może więcej) że działają zgodnie z logiką zbója Łamignata.

Za parę lat siła gazu i ropy osłabnie , liczba ludności spadnie poniżej 100 mln.
      Sytuacja sie zmieni. Mnie to jakoś specjalnie nie cieszy bo wyzwaniem i dla
      Zachodu i dla krajów takich jak Rosja są przede wszystkim Chiny.
      • obywatelpiszczyk Re: Cele zostały osiągnięte 12.08.08, 16:20
        problem jest tylko taki, że znaczenie ropy i gazu nie osłabnie, ale wręcz
        przeciwnie. Już za kilka lat, żeby kupić benzyny, to będziesz musiał zaśpiewać
        "Kalinkę"...
        • iwanniegrozny Re: Cele zostały osiągnięte 12.08.08, 18:16
          Dobre... :-)))
      • igor_s53 Re: Cele zostały osiągnięte 12.08.08, 16:35
        dj.rydzyk ,bardzo milo,ze sa jeszcze Polacy,co ptrafia poslugiwac sie
        argumentami,a nie epitetami.Od pewnego czasu w Rosji wlasnie prezydentem jest
        profesor,to Prezydent Miedwiedziew.Co dotyczy zmartwienia Kwaszniewskiego o tym
        ze Rosja cos stracila,mam na to inny poglad.Rosja pokazala sile,powiedzmy mala
        czesc tej sily,a abstrachujac od tego co slabe panstwa mowia,w tym Polska.W
        swiecie sie licza silni,ich sie szanuje,ich sie boja.Amerykanie na kazdym kroku
        to wszystkim przypominaja.Co dotyczy ambasady,troche powagi,czy ty naprawde
        uwazasz,ze w ambasadzie Rosji zatrudniony jest zespol ludzi,zeby dyskutowac z
        ,najczesciej ,malolatami?Ja mam zone Polke,mieszkam w Anglii,juz dluzszego
        czasu.Tej raz mam zasluzony Holliday,a poniewaz zona mnie rozchorowala,to siedze
        w domu i z nudy wale w klawiature.Przy okazji staram sie poprawic moja ortografje.
        • michaelrym Re: Cele zostały osiągnięte 12.08.08, 16:40
          Prosba do Gazety: darujcie nam swoje kretynskie komentarze i
          wnioski. Po prostu podawajcie fakty, uczciwie, z obu stron, a
          czytelnicy sami zdecyduja w co maja wierzyc.
          • hatra Re: Cele zostały osiągnięte 12.08.08, 16:54
            Probuja wciagnac Chiny w konflikt

www.polskawalczaca.com/viewtopic.php?t=2684&start=60
            • mreck Re: Cele zostały osiągnięte 12.08.08, 18:06
              do tego serba:
              dla nas Rosja to jak Turcja dla Ciebie.
              Jednak ten Wasz Tito wolał jednak trzymć się od ZSRR z daleka.
              Do tego Rosjanina: Ty nie zmienisz zdania nawet w Gułagu.
        • mil1231 ruscy silni??a w czym to??gospodarczy karzeł z 12.08.08, 18:07
          zardzewiałymi rakietami, hehe, bez dróg, bez dosłownie niczego co mogłoby
          zaimponowac światu
          • kroliklesny Re: ruscy silni??a w czym to??gospodarczy karzeł 12.08.08, 22:05
            mil1231 napisał:

> zardzewiałymi rakietami, hehe, bez dróg, bez dosłownie niczego co
            mogłoby
            > zaimponowac światu

Swiatu misiu, to juz dawno Rosja zaimponowala, i nie bede sie tu
            rozdrabnial, zeby udowodnic fakty oczywiste.
            A ty czym zaimponowales? Bazylika w Licheniu, czy autem Polonez, czy
            JPII?
            • mil1231 haha, Polska to modelowy przykład tranformacji 12.08.08, 22:14
              wzór dla innych! a CCCP?? z ładą kaliną i wołgami, hehe...i do tego produkty
              które w momencie wyjścia na rynek są o 20 lat do tyłu, zawsze byliście nikim-
              możecie zaimponować tylko wódą i pieprzeniem o radzieckiej duszy
              • kroliklesny Re: haha, Polska to modelowy przykład tranformacj 12.08.08, 22:24
                mil1231 napisał:

Polska to "modelowy" przyklad transformacji. No wlasnie. Szkoda ze
                nie rzeczywisty.
        • jpy1 Re: Cele zostały osiągnięte 12.08.08, 18:20
          Igor gdybyś Ty zdobył się na odrobinę obiektwizmu wiedziałbyś że
          Miedwiedew nie ma nic do powiedzenia jako prezydent. Gdyby ropa nie
          kosztowała tyle ile kosztuje Rosja nie miałaby czym nawet zaatakować
          Gruzji. Bardzo łatwo jest zaatakować mały kraj. Cynizmem jest tutaj
          mówienie że Gruzja pierwsza zaatakowała. Skoro przesiedla się do
          Osetii Rosjan, dając im paszporty osetyjskie. W twoim kraju morduje
          się niewygodnych dziennikarzy. Poza granicami morduje się również
          byłych agentów. Następnie mordercy daje się immunitet w Dumie. W
          Twoim kraju wysadza się kamienice aby mieć pretekst do wojny.
          Oczywiście przypadkowo Rosjanie bombardują rurociąg z ropą.
          Oczywiście przypadkowo również wysadzają ten sam rurociąg kurdyjscy
          separatyści. Skoro tak Rosja ma na względzie wolność Osetyjczków to
          dlaczego spacyfikowała Czeczenów. Dopuszczając się tam
          niewyobrażalnych czynów????
          • igor_s53 Re: Cele zostały osiągnięte 12.08.08, 18:51
            jpy1,jak mozno prowadzic dyskusje,o ile adwersaz zaczyna ja tak---
            > Igor gdybyś Ty zdobył się na odrobinę obiektwizmu wiedziałbyś<,czyli kazde
            moje zdanie nie zgodne z twoim z gory skazano na brak objektywizma.Ropa
            kosztuje tyle ile kosztuje,Rosja posiada duze zloza tego surowca i nie tylko,z
            tym ze w Polsce zapominaja,ze ta ropa czy gaz nie leza na polkach w magazynach,a
            musza byc wydobyte w bardzo ciezkich warunkach,ale nie nazekamy na to,wam by
            taki klopot.O jakimcynizmie mowisz?To jakby to nie bylo Gruzja ,w
            nocy,zaatakowala pierwsza.Zgineli rosyjskie zolnierze,dla ciebie moze ich zyzn
            jest gowno warta,do tego ,a moze przedewszystko zginelo bardzo duzo cywilnych
            mieszkancow Osetji,ktore sa osetynczyki z narodowosci,a paszporty rosyjskie oni
            dostali na wlasne zyczenie.O zamordowanych dziennikarzach nie warto wspominac,to
            jest demagogia.Oskarzenia,ze kamiennicy my sami wysadzamy,to naprawda
            zalostne.To ze Czeczenia nie dostala niepodleglosci ,osobiscie,uwazam za
            blad.Powinn byli pozostac sami,jak na poczatku lat 90-ch,tylko na tam ten czas
            alkoholik Jelcyn,akkurat w taki sposob rozwiazal ten problem.Ruruciag z
            ropa,Rosja nie zbombardowala,skad czerpiesz te informacje?A co dotyczy
            agentow,pomijajac,ze agent nigdy nie bywa bylym,masz dowody ,ze Litwinienko byl
            zamordowany na roskaz wladz Rosyjskich,jak masz to radze zglos sie do
            prokuratury Brytyjskiej,tam napewno sie uciesza,bo oni akurat z tym maja duze
            problemy.
            • jpy1 Re: Cele zostały osiągnięte 12.08.08, 20:11
              Na żadem z moich zarzutów nie odpowiedziałeś faktami pracowniku
              ambasady radzieckiej. LIWKIDUJECIE TYCH KTÓZY SĄ WAM NIEWYGODNI.
              Począwszy od tych co zginęli w Na Dubrowce, W Kamienicach,
              Dziennikarzy, Agentów wam niewygodnych. Szantażem próbujecie wymóc
              dogodne dla was warunki np: w ONZ Rosja sabotuje próby rozwiązania
              problemu Kosowa, staje po stronie prezydenta Mugabe. Także w innych
              organizacjach międzynarodowych Rosjanie odmawiają współpracy, chyba
              że będzie się ona odbywała na ich warunkach. Najbardziej osobliwym
              przykładem jest Rada Europy, która przyjęła Rosję i dała jej
              członkostwo, mimo że Moskwa nie uznaje orzeczeń Europejskiego
              Trybunału Praw Człowieka. Południowa Osetia – podobnie jak,
              powiedzmy, Katalonia w Hiszpanii czy francuskojęzyczne kantony w
              Szwajcarii – otrzymała obietnicę pełnej autonomii z poszanowaniem
              jej rosyjskiej kultury i języka. Tyle że taki stan rzeczy był nie do
              przyjęcia dla Kremla, który ma na miejscu swoich skorumpowanych
              kompanów. Stąd ta wojna. Poza tym ropa towarzyszu. EU znalazła
              dostęp do złóż i to jest wam nie na rękę.
              Południowa Osetia – podobnie jak, powiedzmy, Katalonia w Hiszpanii
              czy francuskojęzyczne kantony w Szwajcarii – otrzymała obietnicę
              pełnej autonomii z poszanowaniem jej rosyjskiej kultury i języka.
              Tyle że taki stan rzeczy był nie do przyjęcia dla Kremla, który ma
              na miejscu swoich skorumpowanych kompanów.

Odpowiedzcie mi towarzyszu dlaczego Ługowoj dostał immunitet?
              Odpowiedz mi tylko na to!!!
              • igor_s53 Re: Cele zostały osiągnięte 12.08.08, 20:53
                jpy1,z toba dyskutowac niema sensu,ty uzurpujesz sobie prawo do zarzutow,a kim
                ty jestes?Nie posiadasz zadnej gruntowej wiedzy.Masz w glowie tylko slogany z
                propagandy antyrosyjskoj.Nie masz pojecia,jak ksztaltowali sie stosunki miedzy
                etniczne na Kaukazie.Nie wiesz od czego zaczelo sie przeciwstojanie narodow co
                zamieszkuja teren Gruzji.O jakim immunitetie dla Lugowego ty mowisz?Lugowego
                chroni konstytucja FR,w ktorej jest zapis,ze swoich obywacieli,Rosija nie wydaje
                obcym panstwam i to zaden ewenement w prawie miedzynarodowym,wiele panstw ma
                taki zapis w swych konstytucjach.
                • igor_s53 Re: Cele zostały osiągnięte 12.08.08, 20:55
                  aha zapomnialem dodac,o ile zwracasz sie do Rosjanina towarzysz,to musisz
                  wiedziec,w jezyku rosyjskim to slowo ma inne znaczenie niz u was.Znaczy to samo
                  co przyjaciel.
                  • kroliklesny Koniec pracy na dzisiaj! 12.08.08, 22:12
                    igor_s53 napisał:

> aha zapomnialem dodac,o ile zwracasz sie do Rosjanina
                    towarzysz,to musisz wiedziec,w jezyku rosyjskim to slowo ma inne
                    znaczenie niz u was.Znaczy to samo co przyjaciel.

Wiec ja Ci, towarzyszu zycze: "spokojnoj noczi".
    • rs_gazeta_forum Cele zostały osiągnięte 12.08.08, 19:27
      "Jeśli decyzja Moskwy jest ostateczna, oznacza to, że celem rozpoczętego w
      piątek ataku na wojska gruzińskie w Osetii Południowej, a dwa dni później -
      także Abchazji nie była totalna inwazja na Gruzję, jak mogło się wydawać jeszcze
      w poniedziałek."

Pan Radziwinowicz skromnie nie wspomina, komu mogło się wydawać. A wydawać się
      mogło oglądającym nasze telewizje, czytającym naszą prasę i słuchającym pana
      prezydenta. Dobrze, że Rosjanie olali nasze media, bo gdyby postąpili według
      scenariuszy kreślonych w Warszawie, to mielibyśmy wojnę, że ho, ho.
    • dzakarta Cele zostały osiągnięte 12.08.08, 23:17
      Ale "ekspert"! Pewno od tych kartofli.
    • zwo3119 Gieniuś publicystyki nie wie, że były już 2 13.08.08, 00:14
      Dwa referenda
      1992 przeciw Gruzji opowiedziało się 90% ludności
      2006 (listopad) przeciw Gruzji aż 99% (niestety)
      Oczywiście to wielkiemu komentatorowi koalicji wystraszonych nie wystarcza.
      No i jeszcze 3 lipca 2008 tajniacy z Tbilisi zamordowali szefa policji Osetii
      (ale tego nie wypada komentować)
      • sestercjus Kim zatem jesteś naprawdę,królikuobleśny? 13.08.08, 02:56
        Czy "Polakiem o innym zdaniu-co się w świecie zdarza",czy też Serbem?
        Pewnym natomiast jest, że żaden Polak nie użyłby zwrotów typu:
        "bluzganie bliźniemu","rozwój w Polsce żaden"," przesyłanie pieniędzy drogą
        podatku","robią Irakijczykom dobrze"( to ostatnie ze względu dla Polaka
        oczywistych, a o których Ty pojęcia nie masz).Użyta przez Ciebie stylistyka
        zdaje się wskazywać na naleciałości jednego z sąsiednich języków.Okoliczność ta,
        w świetle faktu, iż nie zabierasz głosu na forach nie dotyczących polityki Rosji
        oraz wyraźnie widocznego ostatnio "wysypu" podobnie wybiórczych
        uczestników polskich forów wskazuje, iż odrabiasz zadanie domowe
        (pardon-biurowe).Wydaje mi się, że przeceniacie znaczenie tego rodzaju działań w
        internecie-świadczą o tym jednoznacznie sondaże polskiej opinii społecznej,
        które jednoznacznie wykazują jak oceniana jest rosyjska polityka na Zakaukaziu.
    • pragapl Re: Cele zostały osiągnięte 13.08.08, 05:21
      To nie jest wojna dobra ze zlem tylko wojna nacjonalizmu
      gruzinskiego z nacjonalizmem rosyjskim. Kto moze wygrac wiadomo.

Tak samo wrzesien 1939 i dalszy udzial w wojnie polskiego oręza ( a
      nawet zaolzie 1938) to nie byla wojna dobra ze zlem tylko wojna
      polskiego nacjonalizmu z nacjonalizmem niemieckim i innymi. Wynik
      wiadomy i tylko taki mogl byc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka