funny5 17.08.08, 15:29 Pani nie wie do czego psy sa zdolne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rughia Pies połknął piłkę do golfa w locie 17.08.08, 16:07 Mnie to ten pies wygląda na Pittbulla/Amstaffa,a nie Buldoga,daj pan spokój z takimi znawcami,kolejna bzudra jakiegoś głupiego pismaka... Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Rugia to ty jesteś jakiś wybitny pismak?! 17.08.08, 17:07 [Rugia to chyba gdzieś w NRD?] Odpowiedz Link Zgłoś
pizza myli się pan/pani 18.08.08, 10:53 jestem właścicielem takiego właśnie psa. Najbardziej właściwą nazwą jest Bulldog. Znany też jako Hill bulldog, Ol'Southern White bulldog, Old White English oraz pod nieco mylącą nazwą American Bulldog. Pies ten najczęściej mieści się w standardzie Philo-Kueun (pisownia z pamici) . Znany zapewne Pani bulldog angielski to pies typu sour mug (pisownia z pamięci). pozdrawiam www.doggehouse.co.uk/history.htm Odpowiedz Link Zgłoś
oz_patryk wątpię w Twoją rację 23.08.08, 23:18 połowa ras którą wymieniłeś dotyczy buldoga w powszechnym jego słowa znaczeniu, czyli dotyczy tego którego zna zwykły Kowalski a nie znawca zwierząt, czyli bokser na krótkich łapkach. Część podanych przez ciebie ras odnosi się do ras podobnych do pitbulla, jednak nie jest to typowy pitbull tylko amstaff, większy brat pitbula. Pitbul z tego co wiem, a wiem troszkę, to prawidłowa nazwa widocznej na zdjęciu rasy. wiem bo w poprzedniej pracy w "szczycie" potrafiliśmy takowych tylko że wybitnie agresywnych usypiać kilka tygodniowo... generalnie z pitbulem i amstafem jest jak z haskim i mountain hasky. Jeden sięga mniej więcej kolan drugi prawie pasa. Amstaff i pitbull są rasami sztucznie utworzonymi, w pierwszej wersji prototypy rzeczywiście miały nazywać się buldogami. Odpowiedz Link Zgłoś
faltec Obszerny artykuł... 17.08.08, 19:26 ...i autoryzowany wywiad z pechowym buldogiem na www.nowypompon.pl Odpowiedz Link Zgłoś
estees Pies połknął piłkę do golfa w locie 17.08.08, 22:02 Tez mi informacja, jakby połknąl piłke do golfa a wysrał do baseballa to by bylo coś. Odpowiedz Link Zgłoś