anna9977 20.08.08, 16:57 Gratulacje. jestes sliczna i wyglada na to ze inteligentna , pewna siebie. Gratulacje i jak najlepsze zyczenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qba_sobczyk To jest jakas paranoja 20.08.08, 16:59 Dziewczyna jestnaprawdę piękna, ale jak można powiedzieć, że ktokolwiek jest najpiękniejsza w Polsce? Miss czegokolwiek to zawody bardziej bezsensowne niż podnoszenie ciężarów kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
qba_sobczyk Re: To jest jakas paranoja 20.08.08, 17:01 poprawka - oczywiście miało być "którakolwiek" Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki No właśnie. 20.08.08, 18:47 Laska może i ładna ale czy miastowa czy wsiowa to przy konkursie takim jak miss nie ma znaczenia. Przecież to ocenianie wyglądu, w dodatku według jednego kanonu. Mi się takie wieszaki np. nie podobają, wolę jak laska ma trochę mięsa na sobie. :) BTW (za Szymonem Majewskim) - czym różni się dziewczyna z miasta od dziewczyny ze wsi? dziewczyna z miasta ma w pępku kolczyk, a dziewczyna ze wsi kleszcza. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mooz Wieszaki??? 20.08.08, 21:05 A gdzie Ty widziałeś wieszaki na wyborach miss? Tam nie ma ani chudych ani grubych, wszystkie normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki No wieszaki i żadna tam norma. 20.08.08, 21:19 No właśnie ona jest chuda: bi.gazeta.pl/im/5/5541/z5541535X.jpg Mały biust, brak dupska, zobacz na grubość jej ręki. Masakra. To nie jest granica normy, kilka kilo mniej i mamy anorektyczkę. Nie wygląda to zbyt zdrowo. Poza tym co jest normalne? Świat pięknych i młodych z billboardów? :) To są tylko kanony lansowane tu i tam. A w ogóle konkurs miss to jest idiotyzm w zasadzie niewiele różniący się od wystawy psów. Różni się to tym, że co jakiś czas przemówią coś banalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
mooz Re: No wieszaki i żadna tam norma. 20.08.08, 21:29 He, he, dowodzisz jedynie że w Polsce nadwaga stała się normą. Skoro ona jest chuda i ma brak dupska, to jak ma wyglądać normalna? Z dupskiem jak trzydrzwiowa szafa gdańska? Wyobraź sobie że tak wygląda NORMALNA zgrabna 20-latka nie utuczona przez McŻarłodajnie. Twoje plecenie o anoreksji ukazuje jedynie że nie masz zielonego pojęcia o tej chorobie. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Ta, ta, ta... 20.08.08, 21:52 Wyobraź sobie, że dla 20-latki przy wzroście 180kg zdrową normą jest 60-80kg. Ona wygląda na 50/55kg co stawia ją na granicy tej normy (zdrowej, nie Twojego gustu - nie o tym dyskutujemy). Z resztą większość lasek w tym konkursie jest po prostu chuda. Wracając do tematu to na wystawie psów nie robi specjalnie różnicy czy czempion jest ze wsi czy z miasta. W tym przypadku też absolutnie nie powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
mooz Radzę do okulisty. 20.08.08, 22:22 kosmosiki napisał: > Wyobraź sobie, że dla 20-latki przy wzroście 180kg > zdrową normą jest 60-80kg. Od kiedy wzrost mierzymy w kilogramach? > Ona wygląda na 50/55kg co stawia ją na granicy tej normy Głupoty piszesz. Moja żona przy wzroście 180cm waży 53kg (a więc tyle co sugerujesz) i jest O WIELE szczuplejsza od tej dziewczyny. Radzę założyć okulary. > Z resztą większość lasek w tym konkursie jest po > prostu chuda. A to ciekawe - żadnej chudej (czyli BMI poniżej 18.5) nie zauważyłem. > Wracając do tematu to na wystawie psów nie robi specjalnie różnicy > czy czempion jest ze wsi czy z miasta. > W tym przypadku też absolutnie nie powinno. W artykule chodziło o to, że dziewczyna pochodzi ze wsi i tego nie kryje, a nawet jest z tego dumna. Większość ludzi urodzonych na wsi jakich spotkałem bardzo wstydziło się swojego pochodzenia, nie wiem dlaczego. Ja tam im zazdroszczę, wolałbym dzieciństwo spędzić na wsi niż w wielkim mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Radzę do lekarza od buraków 20.08.08, 22:27 > Moja żona przy wzroście 180cm waży 53kg No to gratuluję niedowagi. Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Nietolerancja w Polsce 20.08.08, 22:50 mooz napisał: > Większość ludzi urodzonych na wsi jakich spotkałem bardzo > wstydziło się swojego pochodzenia, nie wiem dlaczego. Ja tam im > zazdroszczę, wolałbym dzieciństwo spędzić na wsi niż w wielkim > mieście. Urodziłem się na wsi i mieszkałem tam do 14 roku życia. Wiem, ze nie mam czego się wstydzić. Ale w Polsce nie mówiłem też o swoim pochodzeniu wszystkim wokół, bo zawsze znalazłoby się kilku rednecks czyli nietolerancyjnych szowinistów. Po co robić sobie kłopot. Na ostatnim roku studiów jeden z kolegów rozpuścił o mnie plotkę, że mam pochodzenie żydowskie. Po dyplomie dowiedziałem się dlaczego byłem traktowany jak chory na dżumę przez moją grupę studencką. Poszedłem na wino z kolegą, któremu pomogłem w jego pracy dyplomowej. Po kilku kieliszkach zapytał o moje pochodzenie. Widząc moje zdziwienie opowiedział mi źródło swego pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Ta, ta, ta... 20.08.08, 22:36 kosmosiki napisał: > Wyobraź sobie, że dla 20-latki przy wzroście 180kg zdrową normą jest 60-80kg. ................................ te twoje normy to ze sklepu dla puszystych , chłopie, takich tłustych bab to tylko Rubens by sie nie wstydził Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: No wieszaki i żadna tam norma. 20.08.08, 22:33 kosmosiki napisał: > No właśnie ona jest chuda: > bi.gazeta.pl/im/5/5541/z5541535X.jpg ................. jest wyjatkowo zgrabna, a ty ze swoim uwielbieniem dla tłuściochów żałosny jesteś, tobie też pewnie bruszysko zwisa i uważasz sie za atrakcyjnego Kazimierza Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Żałosne to są takie buraki jak ty 20.08.08, 23:06 > jest wyjatkowo zgrabna, Wg. pewnego kanonu owszem. Wg. mojego nie. Oczywiście dla osoby takiej jak Ty z nieskończoną podstawówką i sprzedającej mięcho na bazarze nie ma czegoś takiego jak gusta czy kanon. Po prostu to co Ci zaserwują w TV to jest to i innej możliwości nie ma. Jak kogoś rajcuje inny typ urody to z automatu musi być puszysta. Bo przecież nie ma nic pomiędzy byciem bardzo chudą (ta laska ma płaski tyłek, mały biust i tragicznie chude ręce), a byciem tłuściochem nie ma nic pomiędzy. Gdzie tam. > a ty ze swoim uwielbieniem dla tłuściochów żałosny jesteś, > tobie też pewnie bruszysko zwisa i uważasz sie za > atrakcyjnego Kazimierza A Ty pewnie jesteś 180cm/50kg paszczurem z niebieskim makijażem blacharowym i uważasz się za becie osiedlówę. Odpowiedz Link Zgłoś
mooz Re: Żałosne to są takie buraki jak ty 20.08.08, 23:21 kosmosiki napisał: > A Ty pewnie jesteś 180cm/50kg paszczurem z niebieskim makijażem > blacharowym i uważasz się za becie osiedlówę. Pokazałeś jak żałosny poziom reprezentujesz, dyskusja z Tobą nie ma żadnego sensu. Z mojej strony EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 kosmosiki to chamidło i bezguście 21.08.08, 12:20 kosmosiki napisał: > Wg. pewnego kanonu owszem. Wg. mojego nie. Oczywiście dla osoby takiej jak Ty znieskończoną podstawówką i sprzedającej mięcho na bazarze nie ma czegoś takiego jak gusta czy kanon. Po prostu to co Ci zaserwują w TV to jest to i innej możliwości nie ma. Jak kogoś rajcuje inny typ urody to z automatu musi być puszysta. Bo przecież nie ma nic pomiędzy byciem bardzo chudą (ta laska ma płaski tyłek,mały biust i tragicznie chude ręce), a byciem tłuściochem nie ma nic pomiędzy. A Ty pewnie jesteś 180cm/50kg paszczurem z niebieskim makijażem blacharowym iuważasz się za becie osiedlówę. Odpowiedz Link Zgłoś
oosuchowska Re: Żałosne to są takie buraki jak ty 22.08.08, 01:19 Czytam wszystkie komentarze po kolei i muszę powiedzieć, że jesteś bardzo agresywny słownie. Więc, drogie kosmosiki, przystopujcie. Swoją drogą: mam 15 lat, około 155 cm wzrostu i ważę niecałe 40 kg. Zawsze najadam się do syta i jeszcze nigdy nie odmówiłam sobie słodyczy albo ogórków ze smalcem, mimo że babcia straszy, że ten cały tłuszcz zwróci mi się za kilka lat. Więc nie pisz o dziewczynie, że jest "wieszakiem", bo jest po prostu szczupła, być może bez żadnego wysiłku, czego można jej tylko zazdrościć. Miss ma małe cycki, a ty małego penisa. Zadowolony? Odpowiedz Link Zgłoś
lol76 ta kobieta nei ma zadnych szans... 21.08.08, 13:14 ta kobieta nei ma zadnych szans na jakokolwiek kariere miedzynarodowa. Skonczy tu, w Polsce, w jakiejs nedznej agnecji. Nie probuje jej urazic. Jest sympatyczna i ladna. Jest jednak przecietna a na standardy swiatowe ma zbyt wulgarna i bylejaka urode. Takich panienek jest setki na okolo. Podobac sie moze tylko polakom, tak jak podoba im sie disco polo, doda, feel, polska pilka nozna, mierna polityka i ta cala reszta bylejakosci; nie ma jednak co sie dziwic, to kraj powaznie 'zmaltretownay' przez komune, kraj w ktorym 80% facetow po 50tce nosi skorzane kubraki, wasy, biale skarpety i sandaly... kraj w kotrym mezczyzni dostaja kwiaty na imieniny. Totalna zatrata smaku i rzeczywistosci. Ale z zachodu to sie smieja, tarzajac sie przy butelce wodki na podlodze, w smutnym, smierdzacym potem mieszkanku, na jakims szarym blokowisku. Konkludujac. Mit ze mamy w Polsce najpiekniejsze kobiety na swiecie, jest totalnym nieporozumieniem wynikajacym z tepoty tego naiwnego spoleczenswtwa, ktore nie zwyczajnie wie jak na swiecie jest. ZADNEJ UZNANEJ MODELKI, ZADNEJ! Wystarczy spojrzec na poludniowych sasiadow by dostrzec roznice. Odpowiedz Link Zgłoś
mooz Re: ta kobieta nei ma zadnych szans... 21.08.08, 19:27 lol76 napisał: > Konkludujac. Mit ze mamy w Polsce najpiekniejsze kobiety na > swiecie, jest totalnym nieporozumieniem wynikajacym z tepoty > tego naiwnego spoleczenswtwa Wystarczy pojechać do Belgii, Holandii a zwłaszcza Wielkiej Brytanii żeby zobaczyć że mamy przepiękne dziewczyny. Wystarczy zapytać dowolnego Belga który był w Polsce co mu się najbardziej podobało - KAŻDY odpowie że piękne dziewczyny. > ZADNEJ UZNANEJ MODELKI, ZADNEJ! Podobnie nie mamy i nie mieliśmy też żadnych hitów na światowych listach przebojów, czy to oznacza że polska muzyka jest do niczego? Ilość modelek a uroda przeciętnej mieszkanki danego kraju nie mają ze sobą wiele wspólnego. Gdyby tak było, to Wielka Brytania nie miałaby ani jednej modelki, a co dopiero mówić o supermodelkach. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_asiekowaty Dokladnie! 22.08.08, 08:59 Idiotyczne porownanie ze swiatwej slawy modelkami. Chodzi o zwykle dziewcyzny, ktore sie widzi na ulicach - a w Polsce ladnych jest naprawde wiele. Rownie dobrze mozna powiedziec, ze gotowaniem najczesciej zajmuja sie mezczyzni, bo najlepszymi kucharzami o swiatowej slawie sa kucharze - a w rzeczywistosci w zdecydowanej wiekszosci domow gotuja kobiety. I co to znaczy, ze nasza misska nie ma szans? Na co? Nie zauwazylam, zeby dla missek zostanie miss bylo jakas wielka szansa, przewaznie potem zajmuja sie tym, czym zajmowalyby sie nie zostajac miss - wyksztalca sie i znajda prace. Ile znasz polskich miss, ktore teraz bryluja w mediach albo na wybiegach? Odpowiedz Link Zgłoś
meisje Miss Polski z wioski 20.08.08, 17:00 Brawo Klaudia! Nie wazne czy jestes z wioski czy z miasta, jestes naprawde piekna dziewczyna i na pewno daleko dojdziesz! Pozdrowienia dla Łobozian ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Miss Polski z wioski 20.08.08, 17:01 Gratulacje za normalne zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
1979rad Re: Miss Polski z wioski 20.08.08, 17:11 W końcu normalne komentarze na tym forum (ciekawe jak długo)... A dziewczyna bardzo ładna. Odpowiedz Link Zgłoś
vampgirl Klaudia - jesteś śliczna!! Nie przejmuj się... 20.08.08, 17:13 ...złośliwościami, wyzwiskami i przykrymi uwagami. Nie rozumiem tej nagłej nagonki na Klaudię. Jest śliczna, zgrabna, ma sympatyczną buzię i wydaje się być szalenie skromna i miła - to, że jest z małej wioski - co z tego :) Też chciałabym mieszkać w małej wioseczce :) Gratuluję Klaudii i wszystkim jej najbliższym :) Odpowiedz Link Zgłoś
cherry07 łorewa 20.08.08, 17:53 Ja nie rozumiem czy ten artykul mial byc napisany takim w takim prostym, pretensjonalnym stylu? Jakos nie chce mi sie wierzyc ze mieszkancy tej wsi razem spotykaja sie w weekendy i wszyscy dzieci, dorośli, starcy tancza w kółeczku w swietlicy :) i to ze szczególnie dobrzy tam ludzie, jakby gdzie indziej nie byli w miastach tez. Wydaje mi sie ze tekst jest troche przesmiewczy :)np. hmm soltys nie mogl zaglosowac to dal upowaznienie komus innemu ? jak ? zaglosowac przez neta trzeba dawac upowaznienie? a ci którzy nie maja szli do tych co maja? to musieli konta zakladać nowe albo z tego samego adresu wysylac po kilka glosów :D looool ot taka sielska wioska nie wiem czy prawdziwa :D smieszna raczej. ale fakt jest taki, ze tylko totalne buractwo szydzi z tego ze ktos pochodzi ze wsi czy skąd tam.. żarty czasem ujda ale nie chamskie no sorry no trzeba miec wyczucie smaku:) a dziewczyna jest ladna i tyle. a skąd pochodzi ? who cares :) Odpowiedz Link Zgłoś
jusia79 Re: łorewa 20.08.08, 18:06 Faktycznie tekst pisany jest w takim stylu jakby ludzie ze wsi to co najmniej z innej planety przybyli, ale pewnie dziennikarka z Wielkiego Miasta pochodzi, to jak pojechała do Wysiedla to cały czas musiała robić wielkie oczy :) BTW ładna ta miss-ka, a że pochodzi z małej miejscowości? co z tego? jak się Warszawiacy po wiochach budują to jest w porządku (może oni kaganek oświaty, kultury, czy czego tam jeszcze ze sobą w ramach misji przywożą- nie wnikam), ale jak ktoś z małej wioski coś osiągnie to zaraz sensacyja !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mandolinka.bramborova Re: łorewa 20.08.08, 19:05 cherry07 napisała: > Ja nie rozumiem czy ten artykul mial byc napisany takim w takim prostym, > pretensjonalnym stylu? Wiesz, to podobnie jak seriale czy filmy polskie: jak rzecz dzieje się na wsi, to i język i bohaterowie są specyficzni - jakby z innej planety własnie... Nie wiem, co dziennikarze (i scenarzyści) mają na celu - ukazanie "egzotyki" wsi raczej nie, bo taka nie istneije (egzotyka, nie wieś). Dzieci ze wsi też piją, też malują sprayem mury czy klatki. A ludzie Sylwestra świętują nie tylko w wiejskiej świetlicy, ale potrafią (o dziwo!) wybrać się do miasta. Ja w ogóle podejrzewam [bo we krwi mam wyszukiwanie spisków wszelakich ;)], czy to nie jakaś walka dziennikarzy (i scenarzystów) z rządową akcją wyrównywania szans. Bo mnie, wieśniaczce, antyreklamę robią. W mieście mi się dziwią, że komputerem potrafię się posługiwać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cherry07 Re: łorewa 20.08.08, 19:18 hmm, ale po dluzszym zastanowieniu to ci ludzie z tej wsi tak wypowiadali się o sobie, rzekomo u nich nie pije sie nie pali i wszyscy sa szczerzy i usmiechnieci :) tak czy inaczej artykul w ten czy inny sposob osmiesza tych ludzi co tam mieszkaja, celowo lub nie. to po prostu dobrzy, prosci ludzie i na dodatek "szczerzy" wiec nie kłamią jak mówia ze dzieci tam "nie piją". oczywiscie bez osobistych wycieczek do ladnej misss :) Odpowiedz Link Zgłoś
szulgan Miss Polski z wioski 20.08.08, 18:24 Ungerman...przecież to żydowskie nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
ladne_sny Re: Miss Polski z wioski 20.08.08, 21:45 a 'szulgan' to debilne pseudo. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Miss Polski z wioski 20.08.08, 22:17 szulgan napisała: > Ungerman...przecież to żydowskie nazwisko ........... a twoje Ksenofob Odpowiedz Link Zgłoś
werter54 Re: Miss Polski z wioski 22.08.08, 05:07 No i co z tego? Ma to jakies znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
mmmmag Miss Polski z wioski 20.08.08, 18:28 moim zdaniem to skąd pochodzi Klaudia dodaje jej tylko uroku. Gratulacje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niekarmictrola Re: Miss Polski z wioski 20.08.08, 18:50 no jest w tym jakiś urok na krus będzie płacić groszę a my ich będziemy utrzymywać z wpłacanych do zusu tysięcy i jak się miska rozmnoży to dwa becikowe będą na jedno dziecko taka ta wieś biedna, ale porządną a miastowi się czepiają Odpowiedz Link Zgłoś
jusia79 Re: Miss Polski z wioski 20.08.08, 19:38 niekarmictrola napisała: > no jest w tym jakiś urok > na krus będzie płacić groszę a my ich będziemy utrzymywać z wpłacanych do zusu > tysięcy może i na KRUS płacą mało, ale emerytury też mają nędzne ok. 500 pln, przeżyłbyś za to? a uważasz, że są nierobami? popracowałbyś trochę na wsi to byś zmienił zdanie... > i jak się miska rozmnoży to dwa becikowe będą na jedno dziecko a odczep się od becikowego, a w mieście to się nie rozmnażają niektórzy tylko dla tego benefitu??? Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: Miss Polski z wioski 21.08.08, 07:35 Kogo masz na myśli pisząc my? Zapewne pracujesz w mieście w zapyziałym urzędzie, pośrednictwie lub w usługach. Innymi słowy nic nie produkujesz. No to kto ciebie ćwoku utrzymuje? I nie mieszaj urody dziewczyny i uroku wsi z politycznym miastowym smrodem. Odpowiedz Link Zgłoś
listekklonu :) 20.08.08, 18:55 Śliczna dziewczyna! I miło czytać, że mieszkańcy miejscowości z której pochodzi cieszą się razem z nią. Odpowiedz Link Zgłoś
mair1 Miss Polski z wioski 20.08.08, 19:15 Też urodziłam się w Łobzie. Cudnie tam jest, jeziora, lasy... pięknie. Gratuluję miss miejsca urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ann_alice Miss Polski z wioski 20.08.08, 19:37 Gratulacje dla Klaudii. I dla tych ludzi, którzy są dumni z tego, kim są:) Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken [...] 20.08.08, 20:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ladne_sny Re: Miss Polski z wioski 20.08.08, 21:42 normalna dziewczyna a nie jakies plastikowe farbowane na blond rozowe bog-wi-co. brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
knip0 Miss Polski z wioski 20.08.08, 21:43 Jest niesamowicie piękna, ma wspaniały uśmiech. Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Miss Polski z wioski 20.08.08, 21:47 Tam w Łobzie i okolicy to wszystko rusaki zza Buga. Odpowiedz Link Zgłoś
funstein Miss Polski z wioski 20.08.08, 22:05 jak dziewczynka kocha ojca i czuje z nim silna wiez emocjonalna to jej przysadka mozgowa wytwarza estrogeny i wyrasta z niej piekna kobieta. Ojciec to pirwszy i najwazniejszy - nieswiadomy - kochanek kazdej kobiety. Bez niego kobieta zwykle jest nieporozumieniem kopiujacym glupote i maciczne myslenie matki. Kobiety wygryzaja z domow ojcow i stad tyle na swiecie brzydkich kobiet w depresji nie potrafiacych wejsc w prawidlowe i zdrowe zwiazki emocjonalne z mezczyznami. Odpowiedz Link Zgłoś
gk0101 Miss Polski z wioski 20.08.08, 22:07 A kto by sie przejmowal komentarzami w internecie. Wystarczy zobaczyc jak o innych osobach medialnych sie pisze. To norma, choc brzmi tragicznie. A szczerze mowiac to przyznawanie do tego skad sie pochodzi to nic wielkiego. Tylko osoby zakompleksione potrafia rzucac epitetami. A tak naprawde gdyby spotkal ja na ulicy to by sie zaczal slinic na sam jej widok. W sumie nie wiem co gorsze;) Odpowiedz Link Zgłoś
anew3 Miss Polski z wioski 20.08.08, 22:12 Super dziewczyna!Gratuluje i trzymam kciuki za dalsze sukcesy.Nie zmieniaj sie Kludia, pozostan taka dziewczyna jaka jestes! Odpowiedz Link Zgłoś
begosia Miss Polski z wioski 20.08.08, 22:55 Gratulacje! Ciesze sie, ze wybory wygrala dziewczyna, ktora wydaje sie byc tak sympatyczna i naturalna. Powodzenia na dalszej drodze - oby Cie to nie zepsulo. Pokaz swiatu, jakie sa Polki :) Odpowiedz Link Zgłoś
lhx szansa na lepsze życie 20.08.08, 23:49 Zacznę od tego, że bardzo się cieszę, że na miss została wybrana właśnie ta dziewczyna. Być może to była dla niej jedyna szansa, żeby się wyrwać z wiochy i rozpocząć w miarę normalne życie w cywilizowanym świecie. Należy jej się to całkowicie nie tylko za walory wizualne. Na pierwszy rzut oka widać, że jej ojciec nie stroni od napokój alkoholowych (założę się, że jest zrzeszony w lokalnej OSP). Po przejściu przez takie rodzinne piekło potomstwo jest zazwyczaj z góry skazane na porażkę. Oczywiście, jak to bywa na wsi, niby wszyscy wszystko wiedzą, ale kiedy trzeba zadzwonić na policję, bo "Zenek" bije żone to wszyscy chowają głowę w piasek. Trzymajmy kciuki za naszą laureatkę! Mam nadzieję, że jeszcze o Tobie usłyszymy! Pwodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Re: szansa na lepsze życie 21.08.08, 00:03 lhx napisał: > Zacznę od tego, że bardzo się cieszę, że na miss została wybrana właśnie ta dzi > ewczyna. Być może to była dla niej jedyna szansa, żeby się wyrwać z wiochy i ro > zpocząć w miarę normalne życie w cywilizowanym świecie. Należy jej się to całko > wicie nie tylko za walory wizualne. Na pierwszy rzut oka widać, że jej ojciec n > ie stroni od napokój alkoholowych (założę się, że jest zrzeszony w lokalnej OSP > ). Po przejściu przez takie rodzinne piekło potomstwo jest zazwyczaj z góry ska > zane na porażkę. Oczywiście, jak to bywa na wsi, niby wszyscy wszystko wiedzą, > ale kiedy trzeba zadzwonić na policję, bo "Zenek" bije żone to wszyscy chowają > głowę w piasek. Trzymajmy kciuki za naszą laureatkę! Mam nadzieję, że jeszcze o > Tobie usłyszymy! Pwodzenia A Gretkowska z miasta (Łódź) przeniosła się do wiochy niedaleko Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
anna9977 Re: szansa na lepsze życie 21.08.08, 00:10 Ihx napisala ,ze to jedyna szansa wyrwania sie z wiochy. Dlaczego tak ty n myslisz ? Dla mnie to lepsze niz mieszkanie w tych paskudnych blokach Wierz mi warszawa nie konkuruje z londynem/ A pozatym miasta warto odwiedzac ale nie mieszkac. Odpowiedz Link Zgłoś
lhx Re: szansa na lepsze życie 21.08.08, 00:22 anna9977 napisała: > Ihx napisala ,ze to jedyna szansa wyrwania sie z wiochy. > Dlaczego tak ty n myslisz ? Dla mnie to lepsze niz mieszkanie w tych > paskudnych blokach Wierz mi warszawa nie konkuruje z londynem/ A > pozatym miasta warto odwiedzac ale nie mieszkac. Sam mieszkam na wsi i jestem bardzo zadowolony - dobre warunki do życia, trenowania itp. :) codziennie dojezdzam do pracy/na uczelnię 20 km do Krakowa... Przesadziłem pisząc o szansie "wyrwania się z wiochy" ale tamte okolice są wyjątkowo niekorzystne dla mieszkańcow... może własnie dlatego powinni tam zostać, szukać perspektyw, ściągać bogatych Niemców czy cos Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Brawo i gratuluję rodzicom takiej córki!!! 21.08.08, 06:55 lhx zacznę od tego że nie powinno się krytykować nie znając osoby. Widać, że jesteś mieszczuchem. A raczej takim zakompleksionym mieszczuchem przyjezdnym ze wsi, któremu nie ułożyło się w życiu. Ja również mieszkam w małej wiosce podciągniętej pod miasto, ale zawsze mówię że jestem ze wsi. Co ty człowieku widzisz w tym mieście, przecież tam najbardziej szerzy się narkomania, zwyrodnienie, pijaństwo, bandytyzm. Mit miast był dobry, ale za komuny. Obecnie bardzo dużo moich znajomych opuściło blokowiska i kupiło sobie domki mieszkalne(właśnie na wsi). Miarą bogactwa jest obecnie właśnie posiadanie włości w postaci domu, lasu, pola, ogrodu. A co się tyczy pijaków to nie posiadają oni nic i mieszkaja w miastach, albo zaniedbane obejście. Fajnie, że dziewczyna została wybrana na mis, bo jest rzeczywiście bardzo ładna, odważna i jak widać z wypowiedzi mądra. Brawo i gratuluję rodzicom takiej córki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnitz Re: szansa na lepsze życie 21.08.08, 09:12 He, he :) Nie wiem co Ihx miała na myśli mówiąc, że to "szansa na wyrwanie się z wiochy". Ta dziewczyna już to zrobiła, ponieważ studiuje, a co za tym idzie ma pojęcie chyba szersze pojęcie o świecie. Poza tym, wyobraźcie sobie, ze istnieją osoby (mam przykład w rodzinie), które NIE CHCIAŁY zostać po studiach w mieście i miały pomysł na świetne życie w rodzinnych, wiejskich stronach. Dodam jeszcze: żyjmy i dajmy żyć innym! Artykuł o radości z sukcesu sąsiadki spowodował u Ihx od razu analizę jej sytuacji rodzinnej. To raczej jej sprawa i nie ma co dorabiać historii o OSP... Tak własnie rodzą się plotki i fałszywe wyobrażenia o innych ludziach. Na podstawie podpisu, stwierdzono, że X jest wysokim blondynem, który dwa lata roznosił listy... Więcej podody ducha Ihx i mniej schematycznego myslenia w odbiorze rzeczywistości (polecam dzisiejszy artykuł o iluzjonistach :)) Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa4 Ja też mieszkam na wsi 21.08.08, 00:07 anna9977 napisała: > Gratulacje. jestes sliczna i wyglada na to ze inteligentna , pewna > siebie. Gratulacje i jak najlepsze zyczenia I wcale się tego nie wstydzę. A moi sąsiedzi to ludzie z pierwszych stron gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
szalony_kucharz Sympatyczne dziewcze 21.08.08, 02:43 Niewymuszony ujmujacy usmiech i ta brzoskwiniowa swiezosc na policzkach. Odpowiedz Link Zgłoś
guapatia Re: Sympatyczne dziewcze 21.08.08, 05:48 Sa przypadki,ktorym zawsze cos nie pasuje. Klaudia jest ladna dziewczyna,pochodzenie nie ma tu znaczenia.Nikt nie twierdzi,ze miss musi byc plastikowa blondi z duzego miasta. Sliczna,delikatna,naturalna brunetka i to jest to:) Odpowiedz Link Zgłoś
alilas Miss Polski z wioski 21.08.08, 07:39 piekna i mądra dziewczyna gratulje i podziwiam Odpowiedz Link Zgłoś
arnika77 Re: Miss Polski z wioski 21.08.08, 08:04 Ale fajna wieś! Przypomina mi Wilkowyje z "Rancza" - ciepła, fajna, swojska, nie bez wad, ale wszyscy trzymają się razem. Sama chciałabym z dużego miasta przenieść się do takiej miejscowości. Ludzie, jesteście SUPER! Odpowiedz Link Zgłoś
mvs_81 Miss Polski z wioski 21.08.08, 07:59 Po Pierwsze musze przyznac, ze dziewczyna jest bardzo ladna. Po drugie musze niestety przyznac, ze jako Polak jest mi wstyd, ze jestesmy narodem rasowo tak zmieszanym, ze wielu Polakow ma mongolskie (w wypadku Miss) albo inne cechy wygladu. Nie wynika to z rasizmu- kazdy czlowiek jest dla mnie rowny, ale ta Miss Polski nie wyglada mi na prawdziwa polska Slowianke, mimo iz jest rodowita Polka. Prawdziwa Miss Polski wedlug mnie powinna miec typowo polskie cechy wygladu. Niemniej jednak bardzo sie ciesze dla Klaudii Ungerman. Odpowiedz Link Zgłoś
izazdo a co to znaczy typowo polskie? 21.08.08, 09:09 Proponuję poczytać wyniki badań genetycznych Polaków. Wszyscy jak jeden mąż mamy koktajl genów litewskich, ruskich, węgierskich, nordyckich, germańskich, ormiańskich i żydowskich. Wielu z nas ma również domieszkę genów mongolskich z najazdów w XII w. lists.ceti.pl/pipermail/wiec/20060303/005725.html Pozdrawiam, izazdo - fenotypowo błękitnooka i złotowłosa biolog PS. A nowa miss jest nie tylko śliczna, ale również mądra, skromna i wdzieczna! Gratuluję i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Miss Polski z wioski 21.08.08, 08:05 Jest po prostu naturalnie śliczna, taki bezpretensjonalny, nieudziwniony typ urody. Po raz pierwszy od wielu lat w pełni zgadzam się z decyzja jury :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pola44 Re: Miss Polski z wioski 21.08.08, 08:21 Wspaniała dziewczyna i to jej atut, że pochodzi ze wsi. Odpowiedz Link Zgłoś