Dodaj do ulubionych

Miss Polski z wioski

20.08.08, 16:57
Gratulacje. jestes sliczna i wyglada na to ze inteligentna , pewna
siebie. Gratulacje i jak najlepsze zyczenia
Obserwuj wątek
    • qba_sobczyk To jest jakas paranoja 20.08.08, 16:59
      Dziewczyna jestnaprawdę piękna, ale jak można powiedzieć, że
      ktokolwiek jest najpiękniejsza w Polsce? Miss czegokolwiek to zawody
      bardziej bezsensowne niż podnoszenie ciężarów kobiet.
      • qba_sobczyk Re: To jest jakas paranoja 20.08.08, 17:01
        poprawka - oczywiście miało być "którakolwiek"
        • kosmosiki No właśnie. 20.08.08, 18:47
          Laska może i ładna ale czy miastowa czy wsiowa to przy konkursie takim jak miss
          nie ma znaczenia. Przecież to ocenianie wyglądu, w dodatku według jednego kanonu.

Mi się takie wieszaki np. nie podobają, wolę jak laska ma trochę mięsa na sobie. :)

BTW (za Szymonem Majewskim) - czym różni się dziewczyna z miasta od dziewczyny
          ze wsi? dziewczyna z miasta ma w pępku kolczyk, a dziewczyna ze wsi kleszcza. :)
          • mooz Wieszaki??? 20.08.08, 21:05
            A gdzie Ty widziałeś wieszaki na wyborach miss? Tam nie ma ani chudych ani
            grubych, wszystkie normalne.
            • kosmosiki No wieszaki i żadna tam norma. 20.08.08, 21:19
              No właśnie ona jest chuda:
              bi.gazeta.pl/im/5/5541/z5541535X.jpg
              Mały biust, brak dupska, zobacz na grubość jej ręki. Masakra. To nie jest
              granica normy, kilka kilo mniej i mamy anorektyczkę. Nie wygląda to zbyt zdrowo.

Poza tym co jest normalne? Świat pięknych i młodych z billboardów? :) To są
              tylko kanony lansowane tu i tam.

A w ogóle konkurs miss to jest idiotyzm w zasadzie niewiele różniący się od
              wystawy psów. Różni się to tym, że co jakiś czas przemówią coś banalnego.
              • mooz Re: No wieszaki i żadna tam norma. 20.08.08, 21:29
                He, he, dowodzisz jedynie że w Polsce nadwaga stała się normą. Skoro ona jest
                chuda i ma brak dupska, to jak ma wyglądać normalna? Z dupskiem jak trzydrzwiowa
                szafa gdańska?
                Wyobraź sobie że tak wygląda NORMALNA zgrabna 20-latka nie utuczona przez
                McŻarłodajnie. Twoje plecenie o anoreksji ukazuje jedynie że nie masz zielonego
                pojęcia o tej chorobie.
                • kosmosiki Ta, ta, ta... 20.08.08, 21:52
                  Wyobraź sobie, że dla 20-latki przy wzroście 180kg zdrową normą jest 60-80kg.
                  Ona wygląda na 50/55kg co stawia ją na granicy tej normy (zdrowej, nie Twojego
                  gustu - nie o tym dyskutujemy). Z resztą większość lasek w tym konkursie jest po
                  prostu chuda.

Wracając do tematu to na wystawie psów nie robi specjalnie różnicy czy czempion
                  jest ze wsi czy z miasta. W tym przypadku też absolutnie nie powinno.
                  • mooz Radzę do okulisty. 20.08.08, 22:22
                    kosmosiki napisał:

> Wyobraź sobie, że dla 20-latki przy wzroście 180kg
                    > zdrową normą jest 60-80kg.

Od kiedy wzrost mierzymy w kilogramach?

> Ona wygląda na 50/55kg co stawia ją na granicy tej normy

Głupoty piszesz. Moja żona przy wzroście 180cm waży 53kg (a więc tyle co
                    sugerujesz) i jest O WIELE szczuplejsza od tej dziewczyny. Radzę założyć okulary.

> Z resztą większość lasek w tym konkursie jest po
                    > prostu chuda.

A to ciekawe - żadnej chudej (czyli BMI poniżej 18.5) nie zauważyłem.

> Wracając do tematu to na wystawie psów nie robi specjalnie różnicy
                    > czy czempion jest ze wsi czy z miasta.
                    > W tym przypadku też absolutnie nie powinno.

W artykule chodziło o to, że dziewczyna pochodzi ze wsi i tego nie kryje, a
                    nawet jest z tego dumna. Większość ludzi urodzonych na wsi jakich spotkałem
                    bardzo wstydziło się swojego pochodzenia, nie wiem dlaczego. Ja tam im
                    zazdroszczę, wolałbym dzieciństwo spędzić na wsi niż w wielkim mieście.
                    • kosmosiki Radzę do lekarza od buraków 20.08.08, 22:27
                      > Moja żona przy wzroście 180cm waży 53kg

No to gratuluję niedowagi.
                    • mis22 Nietolerancja w Polsce 20.08.08, 22:50
                      mooz napisał:
                      > Większość ludzi urodzonych na wsi jakich spotkałem bardzo
                      > wstydziło się swojego pochodzenia, nie wiem dlaczego. Ja tam im
                      > zazdroszczę, wolałbym dzieciństwo spędzić na wsi niż w wielkim
                      > mieście.

Urodziłem się na wsi i mieszkałem tam do 14 roku życia. Wiem, ze nie
                      mam czego się wstydzić. Ale w Polsce nie mówiłem też o swoim
                      pochodzeniu wszystkim wokół, bo zawsze znalazłoby się kilku rednecks
                      czyli nietolerancyjnych szowinistów. Po co robić sobie kłopot.

Na ostatnim roku studiów jeden z kolegów rozpuścił o mnie plotkę, że
                      mam pochodzenie żydowskie. Po dyplomie dowiedziałem się dlaczego
                      byłem traktowany jak chory na dżumę przez moją grupę studencką.
                      Poszedłem na wino z kolegą, któremu pomogłem w jego pracy
                      dyplomowej. Po kilku kieliszkach zapytał o moje pochodzenie. Widząc
                      moje zdziwienie opowiedział mi źródło swego pytania.
                  • beatrix13 Re: Ta, ta, ta... 20.08.08, 22:36
                    kosmosiki napisał:

> Wyobraź sobie, że dla 20-latki przy wzroście 180kg zdrową normą
                    jest 60-80kg.
                    ................................
                    te twoje normy to ze sklepu dla puszystych ,
                    chłopie, takich tłustych bab to tylko Rubens by sie nie wstydził
              • beatrix13 Re: No wieszaki i żadna tam norma. 20.08.08, 22:33
                kosmosiki napisał:

> No właśnie ona jest chuda:
                > bi.gazeta.pl/im/5/5541/z5541535X.jpg
                .................
                jest wyjatkowo zgrabna, a ty ze swoim uwielbieniem dla tłuściochów
                żałosny jesteś, tobie też pewnie bruszysko zwisa i uważasz sie za
                atrakcyjnego Kazimierza
                • kosmosiki Żałosne to są takie buraki jak ty 20.08.08, 23:06
                  > jest wyjatkowo zgrabna,

Wg. pewnego kanonu owszem. Wg. mojego nie. Oczywiście dla osoby takiej jak Ty z
                  nieskończoną podstawówką i sprzedającej mięcho na bazarze nie ma czegoś takiego
                  jak gusta czy kanon. Po prostu to co Ci zaserwują w TV to jest to i innej
                  możliwości nie ma. Jak kogoś rajcuje inny typ urody to z automatu musi być puszysta.

Bo przecież nie ma nic pomiędzy byciem bardzo chudą (ta laska ma płaski tyłek,
                  mały biust i tragicznie chude ręce), a byciem tłuściochem nie ma nic pomiędzy.
                  Gdzie tam.

> a ty ze swoim uwielbieniem dla tłuściochów żałosny jesteś,
                  > tobie też pewnie bruszysko zwisa i uważasz sie za
                  > atrakcyjnego Kazimierza

A Ty pewnie jesteś 180cm/50kg paszczurem z niebieskim makijażem blacharowym i
                  uważasz się za becie osiedlówę.
                  • mooz Re: Żałosne to są takie buraki jak ty 20.08.08, 23:21
                    kosmosiki napisał:
                    > A Ty pewnie jesteś 180cm/50kg paszczurem z niebieskim makijażem
                    > blacharowym i uważasz się za becie osiedlówę.

Pokazałeś jak żałosny poziom reprezentujesz, dyskusja z Tobą nie ma żadnego sensu.
                    Z mojej strony EOT.
                  • beatrix13 kosmosiki to chamidło i bezguście 21.08.08, 12:20
                    kosmosiki napisał:
                    > Wg. pewnego kanonu owszem. Wg. mojego nie. Oczywiście dla osoby
                    takiej jak Ty znieskończoną podstawówką i sprzedającej mięcho na
                    bazarze nie ma czegoś takiego jak gusta czy kanon. Po prostu to co
                    Ci zaserwują w TV to jest to i innej możliwości nie ma. Jak kogoś
                    rajcuje inny typ urody to z automatu musi być puszysta. Bo przecież
                    nie ma nic pomiędzy byciem bardzo chudą (ta laska ma płaski
                    tyłek,mały biust i tragicznie chude ręce), a byciem tłuściochem nie
                    ma nic pomiędzy. A Ty pewnie jesteś 180cm/50kg paszczurem z
                    niebieskim makijażem blacharowym iuważasz się za becie osiedlówę.
                  • oosuchowska Re: Żałosne to są takie buraki jak ty 22.08.08, 01:19
                    Czytam wszystkie komentarze po kolei i muszę
                    powiedzieć, że jesteś bardzo agresywny słownie. Więc,
                    drogie kosmosiki, przystopujcie.
                    Swoją drogą: mam 15 lat, około 155 cm wzrostu i ważę
                    niecałe 40 kg. Zawsze najadam się do syta i jeszcze
                    nigdy nie odmówiłam sobie słodyczy albo ogórków ze
                    smalcem, mimo że babcia straszy, że ten cały tłuszcz
                    zwróci mi się za kilka lat. Więc nie pisz o
                    dziewczynie, że jest "wieszakiem", bo jest po prostu
                    szczupła, być może bez żadnego wysiłku, czego można jej
                    tylko zazdrościć.
                    Miss ma małe cycki, a ty małego penisa. Zadowolony?
              • lol76 ta kobieta nei ma zadnych szans... 21.08.08, 13:14
                ta kobieta nei ma zadnych szans na jakokolwiek kariere
                miedzynarodowa. Skonczy tu, w Polsce, w jakiejs nedznej agnecji.
                Nie probuje jej urazic. Jest sympatyczna i ladna. Jest jednak
                przecietna a na standardy swiatowe ma zbyt wulgarna i bylejaka
                urode. Takich panienek jest setki na okolo. Podobac sie moze tylko
                polakom, tak jak podoba im sie disco polo, doda, feel, polska pilka
                nozna, mierna polityka i ta cala reszta bylejakosci; nie ma jednak
                co sie dziwic, to kraj powaznie 'zmaltretownay' przez komune, kraj w
                ktorym 80% facetow po 50tce nosi skorzane kubraki, wasy, biale
                skarpety i sandaly... kraj w kotrym mezczyzni dostaja kwiaty na
                imieniny. Totalna zatrata smaku i rzeczywistosci. Ale z zachodu to
                sie smieja, tarzajac sie przy butelce wodki na podlodze, w smutnym,
                smierdzacym potem mieszkanku, na jakims szarym blokowisku.

Konkludujac. Mit ze mamy w Polsce najpiekniejsze kobiety na swiecie,
                jest totalnym nieporozumieniem wynikajacym z tepoty tego naiwnego
                spoleczenswtwa, ktore nie zwyczajnie wie jak na swiecie jest. ZADNEJ
                UZNANEJ MODELKI, ZADNEJ! Wystarczy spojrzec na poludniowych sasiadow
                by dostrzec roznice.
                • mooz Re: ta kobieta nei ma zadnych szans... 21.08.08, 19:27
                  lol76 napisał:
                  > Konkludujac. Mit ze mamy w Polsce najpiekniejsze kobiety na
                  > swiecie, jest totalnym nieporozumieniem wynikajacym z tepoty
                  > tego naiwnego spoleczenswtwa

Wystarczy pojechać do Belgii, Holandii a zwłaszcza Wielkiej Brytanii żeby
                  zobaczyć że mamy przepiękne dziewczyny. Wystarczy zapytać dowolnego Belga który
                  był w Polsce co mu się najbardziej podobało - KAŻDY odpowie że piękne dziewczyny.

> ZADNEJ UZNANEJ MODELKI, ZADNEJ!

Podobnie nie mamy i nie mieliśmy też żadnych hitów na światowych listach
                  przebojów, czy to oznacza że polska muzyka jest do niczego?
                  Ilość modelek a uroda przeciętnej mieszkanki danego kraju nie mają ze sobą wiele
                  wspólnego. Gdyby tak było, to Wielka Brytania nie miałaby ani jednej modelki, a
                  co dopiero mówić o supermodelkach.
                  • asiek_asiekowaty Dokladnie! 22.08.08, 08:59
                    Idiotyczne porownanie ze swiatwej slawy modelkami. Chodzi o zwykle dziewcyzny,
                    ktore sie widzi na ulicach - a w Polsce ladnych jest naprawde wiele. Rownie
                    dobrze mozna powiedziec, ze gotowaniem najczesciej zajmuja sie mezczyzni, bo
                    najlepszymi kucharzami o swiatowej slawie sa kucharze - a w rzeczywistosci w
                    zdecydowanej wiekszosci domow gotuja kobiety. I co to znaczy, ze nasza misska
                    nie ma szans? Na co? Nie zauwazylam, zeby dla missek zostanie miss bylo jakas
                    wielka szansa, przewaznie potem zajmuja sie tym, czym zajmowalyby sie nie
                    zostajac miss - wyksztalca sie i znajda prace. Ile znasz polskich miss, ktore
                    teraz bryluja w mediach albo na wybiegach?
    • meisje Miss Polski z wioski 20.08.08, 17:00
      Brawo Klaudia! Nie wazne czy jestes z wioski czy z miasta, jestes naprawde
      piekna dziewczyna i na pewno daleko dojdziesz! Pozdrowienia dla Łobozian ;)
    • sselrats Miss Polski z wioski 20.08.08, 17:01
      Gratulacje za normalne zachowanie.
      • 1979rad Re: Miss Polski z wioski 20.08.08, 17:11
        W końcu normalne komentarze na tym forum (ciekawe jak długo)...

A dziewczyna bardzo ładna.
    • vampgirl Klaudia - jesteś śliczna!! Nie przejmuj się... 20.08.08, 17:13
      ...złośliwościami, wyzwiskami i przykrymi uwagami. Nie rozumiem tej nagłej
      nagonki na Klaudię. Jest śliczna, zgrabna, ma sympatyczną buzię i wydaje się być
      szalenie skromna i miła - to, że jest z małej wioski - co z tego :) Też
      chciałabym mieszkać w małej wioseczce :) Gratuluję Klaudii i wszystkim jej
      najbliższym :)
    • cherry07 łorewa 20.08.08, 17:53
      Ja nie rozumiem czy ten artykul mial byc napisany takim w takim prostym,
      pretensjonalnym stylu? Jakos nie chce mi sie wierzyc ze mieszkancy tej wsi razem
      spotykaja sie w weekendy i wszyscy dzieci, dorośli, starcy tancza w kółeczku w
      swietlicy :) i to ze szczególnie dobrzy tam ludzie, jakby gdzie indziej nie byli
      w miastach tez. Wydaje mi sie ze tekst jest troche przesmiewczy :)np. hmm soltys
      nie mogl zaglosowac to dal upowaznienie komus innemu ? jak ? zaglosowac przez
      neta trzeba dawac upowaznienie? a ci którzy nie maja szli do tych co maja? to
      musieli konta zakladać nowe albo z tego samego adresu wysylac po kilka glosów :D
      looool ot taka sielska wioska nie wiem czy prawdziwa :D smieszna raczej.
      ale fakt jest taki, ze tylko totalne buractwo szydzi z tego ze ktos pochodzi ze
      wsi czy skąd tam.. żarty czasem ujda ale nie chamskie no sorry no trzeba miec
      wyczucie smaku:)
      a dziewczyna jest ladna i tyle. a skąd pochodzi ? who cares :)
      • jusia79 Re: łorewa 20.08.08, 18:06
        Faktycznie tekst pisany jest w takim stylu jakby ludzie ze wsi to co najmniej z
        innej planety przybyli, ale pewnie dziennikarka z Wielkiego Miasta pochodzi, to
        jak pojechała do Wysiedla to cały czas musiała robić wielkie oczy :)
        BTW ładna ta miss-ka, a że pochodzi z małej miejscowości? co z tego? jak się
        Warszawiacy po wiochach budują to jest w porządku (może oni kaganek oświaty,
        kultury, czy czego tam jeszcze ze sobą w ramach misji przywożą- nie wnikam), ale
        jak ktoś z małej wioski coś osiągnie to zaraz sensacyja !!!!
      • mandolinka.bramborova Re: łorewa 20.08.08, 19:05
        cherry07 napisała:

> Ja nie rozumiem czy ten artykul mial byc napisany takim w takim
        prostym,
        > pretensjonalnym stylu?

Wiesz, to podobnie jak seriale czy filmy polskie: jak rzecz dzieje
        się na wsi, to i język i bohaterowie są specyficzni - jakby z innej
        planety własnie... Nie wiem, co dziennikarze (i scenarzyści) mają na
        celu - ukazanie "egzotyki" wsi raczej nie, bo taka nie istneije
        (egzotyka, nie wieś). Dzieci ze wsi też piją, też malują sprayem
        mury czy klatki. A ludzie Sylwestra świętują nie tylko w wiejskiej
        świetlicy, ale potrafią (o dziwo!) wybrać się do miasta.

Ja w ogóle podejrzewam [bo we krwi mam wyszukiwanie spisków
        wszelakich ;)], czy to nie jakaś walka dziennikarzy (i scenarzystów)
        z rządową akcją wyrównywania szans. Bo mnie, wieśniaczce,
        antyreklamę robią. W mieście mi się dziwią, że komputerem potrafię
        się posługiwać ;)
        • cherry07 Re: łorewa 20.08.08, 19:18
          hmm, ale po dluzszym zastanowieniu to ci ludzie z tej wsi tak wypowiadali się o
          sobie, rzekomo u nich nie pije sie nie pali i wszyscy sa szczerzy i usmiechnieci
          :) tak czy inaczej artykul w ten czy inny sposob osmiesza tych ludzi co tam
          mieszkaja, celowo lub nie. to po prostu dobrzy, prosci ludzie i na dodatek
          "szczerzy" wiec nie kłamią jak mówia ze dzieci tam "nie piją". oczywiscie bez
          osobistych wycieczek do ladnej misss :)
    • szulgan Miss Polski z wioski 20.08.08, 18:24
      Ungerman...przecież to żydowskie nazwisko
      • jusia79 so....? 20.08.08, 18:27

• ladne_sny Re: Miss Polski z wioski 20.08.08, 21:45
        a 'szulgan' to debilne pseudo.
      • beatrix13 Re: Miss Polski z wioski 20.08.08, 22:17
        szulgan napisała:

> Ungerman...przecież to żydowskie nazwisko

...........
        a twoje Ksenofob
      • werter54 Re: Miss Polski z wioski 22.08.08, 05:07
        No i co z tego? Ma to jakies znaczenie?
    • mmmmag Miss Polski z wioski 20.08.08, 18:28
      moim zdaniem to skąd pochodzi Klaudia dodaje jej tylko uroku. Gratulacje!!!
      • niekarmictrola Re: Miss Polski z wioski 20.08.08, 18:50
        no jest w tym jakiś urok
        na krus będzie płacić groszę a my ich będziemy utrzymywać z wpłacanych do zusu
        tysięcy
        i jak się miska rozmnoży to dwa becikowe będą na jedno dziecko
        taka ta wieś biedna, ale porządną
        a miastowi się czepiają
        • jusia79 Re: Miss Polski z wioski 20.08.08, 19:38
          niekarmictrola napisała:

> no jest w tym jakiś urok
          > na krus będzie płacić groszę a my ich będziemy utrzymywać z wpłacanych do zusu
          > tysięcy

może i na KRUS płacą mało, ale emerytury też mają nędzne ok. 500 pln, przeżyłbyś
          za to? a uważasz, że są nierobami? popracowałbyś trochę na wsi to byś zmienił
          zdanie...

> i jak się miska rozmnoży to dwa becikowe będą na jedno dziecko

a odczep się od becikowego, a w mieście to się nie rozmnażają niektórzy tylko
          dla tego benefitu???
        • radek_sim Re: Miss Polski z wioski 21.08.08, 07:35
          Kogo masz na myśli pisząc my? Zapewne pracujesz w mieście w
          zapyziałym urzędzie, pośrednictwie lub w usługach. Innymi słowy nic
          nie produkujesz. No to kto ciebie ćwoku utrzymuje?
          I nie mieszaj urody dziewczyny i uroku wsi z politycznym miastowym
          smrodem.
    • listekklonu :) 20.08.08, 18:55
      Śliczna dziewczyna! I miło czytać, że mieszkańcy miejscowości z której
      pochodzi cieszą się razem z nią.
    • mair1 Miss Polski z wioski 20.08.08, 19:15
      Też urodziłam się w Łobzie. Cudnie tam jest, jeziora, lasy... pięknie.
      Gratuluję miss miejsca urodzenia.
    • ann_alice Miss Polski z wioski 20.08.08, 19:37
      Gratulacje dla Klaudii. I dla tych ludzi, którzy są dumni z tego,
      kim są:)
      • red.ken [...] 20.08.08, 20:04
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • ladne_sny Re: Miss Polski z wioski 20.08.08, 21:42
      normalna dziewczyna a nie jakies plastikowe farbowane na blond rozowe
      bog-wi-co. brawo.
    • knip0 Miss Polski z wioski 20.08.08, 21:43
      Jest niesamowicie piękna, ma wspaniały uśmiech.
    • cygan37 Miss Polski z wioski 20.08.08, 21:47
      Tam w Łobzie i okolicy to wszystko rusaki zza Buga.
    • funstein Miss Polski z wioski 20.08.08, 22:05
      jak dziewczynka kocha ojca i czuje z nim silna wiez emocjonalna to jej przysadka
      mozgowa wytwarza estrogeny i wyrasta z niej piekna kobieta.
      Ojciec to pirwszy i najwazniejszy - nieswiadomy - kochanek kazdej kobiety. Bez
      niego kobieta zwykle jest nieporozumieniem kopiujacym
      glupote i maciczne myslenie matki.

Kobiety wygryzaja z domow ojcow i stad tyle na swiecie brzydkich kobiet w
      depresji nie potrafiacych wejsc w prawidlowe i zdrowe zwiazki emocjonalne z
      mezczyznami.
      • miauka co Ty p***isz, funstein? 21.08.08, 17:12

• gk0101 Miss Polski z wioski 20.08.08, 22:07
      A kto by sie przejmowal komentarzami w internecie. Wystarczy
      zobaczyc jak o innych osobach medialnych sie pisze. To norma, choc
      brzmi tragicznie. A szczerze mowiac to przyznawanie do tego skad sie
      pochodzi to nic wielkiego. Tylko osoby zakompleksione potrafia
      rzucac epitetami. A tak naprawde gdyby spotkal ja na ulicy to by sie
      zaczal slinic na sam jej widok. W sumie nie wiem co gorsze;)
    • anew3 Miss Polski z wioski 20.08.08, 22:12
      Super dziewczyna!Gratuluje i trzymam kciuki za dalsze sukcesy.Nie
      zmieniaj sie Kludia, pozostan taka dziewczyna jaka jestes!
    • begosia Miss Polski z wioski 20.08.08, 22:55
      Gratulacje! Ciesze sie, ze wybory wygrala dziewczyna, ktora wydaje sie byc tak sympatyczna i naturalna.
      Powodzenia na dalszej drodze - oby Cie to nie zepsulo. Pokaz swiatu, jakie sa Polki :)
    • lhx szansa na lepsze życie 20.08.08, 23:49
      Zacznę od tego, że bardzo się cieszę, że na miss została wybrana właśnie ta dziewczyna. Być może to była dla niej jedyna szansa, żeby się wyrwać z wiochy i rozpocząć w miarę normalne życie w cywilizowanym świecie. Należy jej się to całkowicie nie tylko za walory wizualne. Na pierwszy rzut oka widać, że jej ojciec nie stroni od napokój alkoholowych (założę się, że jest zrzeszony w lokalnej OSP). Po przejściu przez takie rodzinne piekło potomstwo jest zazwyczaj z góry skazane na porażkę. Oczywiście, jak to bywa na wsi, niby wszyscy wszystko wiedzą, ale kiedy trzeba zadzwonić na policję, bo "Zenek" bije żone to wszyscy chowają głowę w piasek. Trzymajmy kciuki za naszą laureatkę! Mam nadzieję, że jeszcze o Tobie usłyszymy! Pwodzenia
      • ptr0 Re: szansa na lepsze życie 21.08.08, 00:03
        lhx napisał:

> Zacznę od tego, że bardzo się cieszę, że na miss została wybrana właśnie ta dzi
        > ewczyna. Być może to była dla niej jedyna szansa, żeby się wyrwać z wiochy i ro
        > zpocząć w miarę normalne życie w cywilizowanym świecie. Należy jej się to całko
        > wicie nie tylko za walory wizualne. Na pierwszy rzut oka widać, że jej ojciec n
        > ie stroni od napokój alkoholowych (założę się, że jest zrzeszony w lokalnej OSP
        > ). Po przejściu przez takie rodzinne piekło potomstwo jest zazwyczaj z góry ska
        > zane na porażkę. Oczywiście, jak to bywa na wsi, niby wszyscy wszystko wiedzą,
        > ale kiedy trzeba zadzwonić na policję, bo "Zenek" bije żone to wszyscy chowają
        > głowę w piasek. Trzymajmy kciuki za naszą laureatkę! Mam nadzieję, że jeszcze o
        > Tobie usłyszymy! Pwodzenia
        A Gretkowska z miasta (Łódź) przeniosła się do wiochy niedaleko Warszawy.
      • anna9977 Re: szansa na lepsze życie 21.08.08, 00:10
        Ihx napisala ,ze to jedyna szansa wyrwania sie z wiochy.
        Dlaczego tak ty n myslisz ? Dla mnie to lepsze niz mieszkanie w tych
        paskudnych blokach Wierz mi warszawa nie konkuruje z londynem/ A
        pozatym miasta warto odwiedzac ale nie mieszkac.
        • lhx Re: szansa na lepsze życie 21.08.08, 00:22
          anna9977 napisała:

> Ihx napisala ,ze to jedyna szansa wyrwania sie z wiochy.
          > Dlaczego tak ty n myslisz ? Dla mnie to lepsze niz mieszkanie w tych
          > paskudnych blokach Wierz mi warszawa nie konkuruje z londynem/ A
          > pozatym miasta warto odwiedzac ale nie mieszkac.
          Sam mieszkam na wsi i jestem bardzo zadowolony - dobre warunki do życia, trenowania itp. :) codziennie dojezdzam do pracy/na uczelnię 20 km do Krakowa... Przesadziłem pisząc o szansie "wyrwania się z wiochy" ale tamte okolice są wyjątkowo niekorzystne dla mieszkańcow... może własnie dlatego powinni tam zostać, szukać perspektyw, ściągać bogatych Niemców czy cos
      • radek_sim Brawo i gratuluję rodzicom takiej córki!!! 21.08.08, 06:55
        lhx zacznę od tego że nie powinno się krytykować nie znając osoby.
        Widać, że jesteś mieszczuchem. A raczej takim zakompleksionym
        mieszczuchem przyjezdnym ze wsi, któremu nie ułożyło się w życiu.
        Ja również mieszkam w małej wiosce podciągniętej pod miasto, ale
        zawsze mówię że jestem ze wsi. Co ty człowieku widzisz w tym
        mieście, przecież tam najbardziej szerzy się narkomania,
        zwyrodnienie, pijaństwo, bandytyzm. Mit miast był dobry, ale za
        komuny. Obecnie bardzo dużo moich znajomych opuściło blokowiska i
        kupiło sobie domki mieszkalne(właśnie na wsi). Miarą bogactwa jest
        obecnie właśnie posiadanie włości w postaci domu, lasu, pola,
        ogrodu. A co się tyczy pijaków to nie posiadają oni nic i mieszkaja
        w miastach, albo zaniedbane obejście.
        Fajnie, że dziewczyna została wybrana na mis, bo jest rzeczywiście
        bardzo ładna, odważna i jak widać z wypowiedzi mądra.
        Brawo i gratuluję rodzicom takiej córki!!!
      • agnitz Re: szansa na lepsze życie 21.08.08, 09:12
        He, he :) Nie wiem co Ihx miała na myśli mówiąc, że to "szansa na
        wyrwanie się z wiochy". Ta dziewczyna już to zrobiła, ponieważ
        studiuje, a co za tym idzie ma pojęcie chyba szersze pojęcie o
        świecie. Poza tym, wyobraźcie sobie, ze istnieją osoby (mam przykład
        w rodzinie), które NIE CHCIAŁY zostać po studiach w mieście i miały
        pomysł na świetne życie w rodzinnych, wiejskich stronach. Dodam
        jeszcze: żyjmy i dajmy żyć innym! Artykuł o radości z sukcesu
        sąsiadki spowodował u Ihx od razu analizę jej sytuacji rodzinnej. To
        raczej jej sprawa i nie ma co dorabiać historii o OSP... Tak własnie
        rodzą się plotki i fałszywe wyobrażenia o innych ludziach. Na
        podstawie podpisu, stwierdzono, że X jest wysokim blondynem, który
        dwa lata roznosił listy... Więcej podody ducha Ihx i mniej
        schematycznego myslenia w odbiorze rzeczywistości (polecam
        dzisiejszy artykuł o iluzjonistach :))
    • alfa.alfa4 Ja też mieszkam na wsi 21.08.08, 00:07
      anna9977 napisała:

> Gratulacje. jestes sliczna i wyglada na to ze inteligentna , pewna
      > siebie. Gratulacje i jak najlepsze zyczenia

I wcale się tego nie wstydzę. A moi sąsiedzi to ludzie z pierwszych stron gazet.
    • szalony_kucharz Sympatyczne dziewcze 21.08.08, 02:43
      Niewymuszony ujmujacy usmiech i ta brzoskwiniowa swiezosc na
      policzkach.
      • guapatia Re: Sympatyczne dziewcze 21.08.08, 05:48
        Sa przypadki,ktorym zawsze cos nie pasuje. Klaudia jest ladna
        dziewczyna,pochodzenie nie ma tu znaczenia.Nikt nie twierdzi,ze miss
        musi byc plastikowa blondi z duzego miasta.
        Sliczna,delikatna,naturalna brunetka i to jest to:)
    • alilas Miss Polski z wioski 21.08.08, 07:39
      piekna i mądra dziewczyna
      gratulje i podziwiam

• arnika77 Re: Miss Polski z wioski 21.08.08, 08:04
        Ale fajna wieś! Przypomina mi Wilkowyje z "Rancza" - ciepła, fajna,
        swojska, nie bez wad, ale wszyscy trzymają się razem. Sama
        chciałabym z dużego miasta przenieść się do takiej miejscowości.
        Ludzie, jesteście SUPER!
    • mvs_81 Miss Polski z wioski 21.08.08, 07:59
      Po Pierwsze musze przyznac, ze dziewczyna jest bardzo ladna.
      Po drugie musze niestety przyznac, ze jako Polak jest mi wstyd, ze
      jestesmy narodem rasowo tak zmieszanym, ze wielu Polakow ma
      mongolskie (w wypadku Miss) albo inne cechy wygladu. Nie wynika to z
      rasizmu- kazdy czlowiek jest dla mnie rowny, ale ta Miss Polski nie
      wyglada mi na prawdziwa polska Slowianke, mimo iz jest rodowita
      Polka. Prawdziwa Miss Polski wedlug mnie powinna miec typowo polskie
      cechy wygladu. Niemniej jednak bardzo sie ciesze dla Klaudii
      Ungerman.
      • izazdo a co to znaczy typowo polskie? 21.08.08, 09:09
        Proponuję poczytać wyniki badań genetycznych Polaków. Wszyscy jak
        jeden mąż mamy koktajl genów litewskich, ruskich, węgierskich,
        nordyckich, germańskich, ormiańskich i żydowskich. Wielu z nas ma
        również domieszkę genów mongolskich z najazdów w XII w.

lists.ceti.pl/pipermail/wiec/20060303/005725.html
        Pozdrawiam,

izazdo - fenotypowo błękitnooka i złotowłosa biolog

PS. A nowa miss jest nie tylko śliczna, ale również mądra, skromna i
        wdzieczna! Gratuluję i pozdrawiam!
    • ignatz Re: Miss Polski z wioski 21.08.08, 08:05
      Jest po prostu naturalnie śliczna, taki bezpretensjonalny, nieudziwniony typ
      urody. Po raz pierwszy od wielu lat w pełni zgadzam się z decyzja jury :-)
    • pola44 Re: Miss Polski z wioski 21.08.08, 08:21
      Wspaniała dziewczyna i to jej atut, że pochodzi ze wsi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka