upper_silesia Ten kraj jest po......! 21.08.08, 09:18 Tylko to mi się nasuwa na myśl, kiedy czytam co mówi Gronkiewicz, wojewoda itp. na temat chorych wizji amerykańskiego idioty ( a może on idiotą nie jest tylko chce zbić trochę kasy). K...! nie mogę jak niby poważni ludzie - polska elyta rządząca popierają coś takiego. Miernoty siedzą na stołkach, pieprzą głupie pierdoły i zgarniają za to pieniądze. A ociemniały naród wybiera takie kreatury ( nie mówię o wszystkich Polakach), które zamiast zajmować się tkz. sprawami przyziemnymi ( drogi, infrastruktura itp) pie.. głupoty! Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka Statua Wolności na Wiśle 21.08.08, 09:20 Jesli to zart, to wyjatkowo debilny... Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Skoro rządzi Tusk i PO 21.08.08, 09:22 to zgodnie z fetyszem pana Palikota powinni postawić wielkiego różowego ch..a, który by symbolizował głupotę Polaków którzy lubią jak ich się robi właśnie w ch..a... Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl różowego ch..a 21.08.08, 09:26 > zgodnie z fetyszem pana Palikota powinni postawić wielkiego różowego > ch..a Ja bym akurat wolała. W Japonii tak robią i jest fajnie. gaijintonic.com/2007/04/02/penis-festival/ Odpowiedz Link Zgłoś
centaur10 Re: różowego ch..a 24.08.08, 20:50 W Rzeszowie jest już pomnik c..y. Będzie więcej połączeń lotniczych i wszyscy zyskamy. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Skoro rządzi Tusk i PO 21.08.08, 09:58 > to zgodnie z fetyszem pana Palikota powinni postawić wielkiego różowego ch..a, O, następny zwolennik gwałcenia kobiet na komisariatach. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Skoro rządzi Tusk i PO 21.08.08, 10:15 grundol1 napisał: > > to zgodnie z fetyszem pana Palikota powinni postawić wielkiego różowego c > h..a, > > O, następny zwolennik gwałcenia kobiet na komisariatach. Z takimi patologiami walczy się kajdankami i więzieniem a nie gumowymi fallusami. Palikot szef komisji od spraw nieznanych powinien to wiedzieć. P.S. Czy to ten sam wibrator miał główną rolę w rozwodzie posła z żoną? Odpowiedz Link Zgłoś
xabc123 Świetny pomysł 21.08.08, 09:22 przy okazji trzeba pozbyć się tego stalinowskiego pałacu kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
ogrodnik_to_ja mam nazwę! 21.08.08, 09:22 straszną statuję wystającą z brudnej wody w Wiśle możemy po swojsku zwać "szczeżują" ! Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Ale pierwszy kwietnia już był.... 21.08.08, 09:26 cosik się w GW porąbało??? Odpowiedz Link Zgłoś
stasieczek5 Statua Wolności na Wiśle 21.08.08, 09:26 Koniecznie stawiać !!! Mam "pomysła" : figura JP II, z malutkim Reganem na ręku i baterią rakiet "patriot" skierowanymi NA WSCHÓD !!! No i, rozumie się, wyższy niż Pałac Kultury !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eridan Idiotów nie brakuje 21.08.08, 09:28 Ten "pomysł" lansowany przez jakiegoś przybłędę można by było potraktować tak, jak na to zasługuje, czyli uprzejmym podziękowaniem za troskę o nasze miasto i wrzutem całości do kosza. Jeśli jednak jakiś oficjel warszawski wyraźnie zaczyna się takim gównem podniecać, to jest to chore. Mam jednak nadzieję, że z powodu tradycyjnej polskiej indolencji i biurokracji ten absurdalny pomysł nie wypali. Oby! -- "Najczystsze wino leją nam politycy. Bez domieszki prawdy." Odpowiedz Link Zgłoś
wrzalik Wcale nie głupie 21.08.08, 09:29 OK, pomysł może trochę surrealistyczny, ale wydaje mi się, że jak Francuzi w 1884 podarowali USA Statuę Wolności, to też odzywały się głosy sprzeciwu, jakoby był to wyraz francuskiego imprerializmu. Mnie osobiście pomysł wydaje się ciekawy i warto by go było rozważyć, gdyby był to dar rządu amerykańskiego, a nie jakiegoś tajemniczego pana i kilku biznesmenów. Niepodległość po 89 zasługuje na takie symbole. Odpowiedz Link Zgłoś
stasieczek5 Re: Wcale nie głupie 21.08.08, 09:37 Panie Wrzaliku, juz samo stwierdzenie "surrealistyczny" jest dowodem na to,że pomysł nie jest szczególnie celny. Zbudować można wszystko i zawsze. Musi to być, pomimo wszystko, trafna decyzja - pod każdym względem. To byłby "najpiękniejszy kicz XXI" wieku. Oczywiście, o gustach się nie dyskutuje. Ale biorąc pod uwagę koszty przedsięwzięcia i ostateczny rezultat jaki ma się osiagnąć ( PROPAGANDA !!! ) lepiej te pieniądze przeznaczyć na ... pomoc poszkodowanym przez klęski żywiołowe. Natomiast pomnik ten byłby klęską: architektoniczną, urbanistyczną i zdrowego rozsądku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wrzalik Re: Wcale nie głupie 21.08.08, 09:44 Założę się, że ponad 100 lat opinie o Statui Wolności były dokłanie takie same. Co do argumentów ekonomicznych, równie dobrze można by nie budować żadnych pomników, bo za te pieniądze można by zbudować np. drogi lub biednych. Dla jasności, nie podnieca mnie ten pomysł, ale nie odrzucam go jako czegoś niedorzecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
wrzalik Re: Wcale nie głupie - poprawka 21.08.08, 09:45 ...zbudować np. drogi lub przeznaczyć je dla biednych. Odpowiedz Link Zgłoś
drogowka.only Re: Wcale nie głupie 21.08.08, 10:58 Ci tajemniczy biznesmeni (gazprom?) niech ureguluja i zagospodaruja Wisle (znaczy zasponsoruja, bez wymagan, cicho i skromniusio) a rzad USA postawi statue. Piekna rzecz, zgadzam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Statua Wolności na Wiśle 21.08.08, 09:32 W Warszawie potrzebne są czyste toalety, dworce, ulice. A tu kretynizm za kretynizmem: zamiast basenów świątynie opatrzności, zamiast szkół grunt sprzedaje się za symboliczną złotówkę zakonnicom ( które następnie odsprzedają takie grunty z wielokrotnym zyskiem ), itd. Odpowiedz Link Zgłoś
el_matador9 Re: Statua Wolności na Wiśle 21.08.08, 09:37 masońska diaboliczna bezkształtna ohyda utopione w Wiśle przez Zamkiem Królewskim!precz z tym pseudowolnościowym zalewaniem betonem Wisły i precz z pomnikiem awanturnika i astrologa Reagana firmowanych przez wariatów ze śmierdzącego pisuaru! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: poj@$@ło? w Polsce jesteśmy, u siebie 21.08.08, 09:55 Jesteśmy u siebie, i dlatego nie pozwolimy w Warszawie nic zbudować. Ani obwodnicy ani oczyszczalni ścieków. Tylko biurowce. Odpowiedz Link Zgłoś
kola Re: poj@$@ło? w Polsce jesteśmy, u siebie 21.08.08, 20:42 w Polsce to BYLIŚMY u siebie, do wczorajszego zdradzieckiego układu. Odpowiedz Link Zgłoś
bunio28 Pałac Kultury i Nauki bez iglicy ma 185 metrów 21.08.08, 09:47 A z ilglica 237,4 metra Nie wiem skad autor tekstu wytrasnał te 100 metrów Odpowiedz Link Zgłoś
centaur10 Re: Pałac Kultury i Nauki bez iglicy ma 185 metró 24.08.08, 20:47 Nauczycielka miała dane, tylko ktoś jej kartkę z książki na skręta wyrwał i podyktowała z pamięci. Zresztą była katechetką i tylko miała zastępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
satyron nowy Hyde Park 21.08.08, 09:55 ..zamiast budowac stumetrowe pomniki (!)lepiej byloby aby zaprojektowano na wolnym terenie cos w rodzaju symbolicznego miejsca na ktorym to obywatele mogliby sie swobodnie wypowiadac ...jesli juz to niech dojdzie do referendum ta jego temat .Zreszta sa bardziej potrzebne rzeczy jak kosztowne pomniki , zwlaszcza w naszych czasach Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta [...] 21.08.08, 10:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zoarna komuś porządnie odbiło 21.08.08, 10:15 może jeszcze rozmieścimy flagi amerykańskie ;p Odpowiedz Link Zgłoś
absolutne_fantastico Re: Statua Wolności na Wiśle 21.08.08, 10:21 mam pomysl, niech postawia jeszcze WTC i bedzie naprawde cool Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht_kalb Statua Wolności na Wiśle 21.08.08, 10:24 Głupszych pomysłów nie było?? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Palme juz mamy, Palac Kultury tez jest, wiec.... 21.08.08, 10:35 potem moze i Wieza Eifla? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczor.donald Re: Palme juz mamy, Palac Kultury tez jest, wiec. 21.08.08, 10:55 Jes, jes, jes !!! Koniecznie z różowego plastiku i swiecąca w ciemnościach. Moze jakaś elektroniczna pozytyweczka do tego ? Jakieś Janki Dudle najlepiej. Tylko żeby grała głośniej od dzwonów Świątyni Opatrzności !!! Żeby mnie we Włochach delikatnie kołysała do snu. Odpowiedz Link Zgłoś
littleblackdress3 błagam, powiedzcie, że to żart... 21.08.08, 10:34 ...albo kolejna wiadomość z serii "sezon ogórkowy" :/ Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd "Statue of Liberty" nie "Statue of Freedom" 21.08.08, 10:48 To nie jest statual wolnosci tylko swobod obywatelskich. W usa i euro sojuzie niema wlnosci tylko sa swobody na ktore ci rzad pozwala. A to co innego niz wolnosc. Dlatego jest Statue of Liberty a nie "..of Freedom" Odpowiedz Link Zgłoś
centaur10 Re: "Statue of Liberty" nie "Statue of Freedom" 24.08.08, 20:55 No właśnie. Zawsze protestowałem przeciwko takiej propagandzie libertynizmu. Dochodzi jeszcze egalitaryzm i fraternalizacja, co już całkiem poniżej depresji. Oni chcą nam żywcem ślimakożerstwo w kałbojskich ostrogach zaflancować! Odpowiedz Link Zgłoś
centaur10 Re: Zbudujmy jeszcze wieksza statule JPII... 24.08.08, 20:59 Jestem za i nawet mam lokalizację. Cokół po Leninie w Nowej Hucie. Tylko stojącą, uśmiechniętą i odmłodzoną, bez nerwowych gestów i rozwianego szalika. Odpowiedz Link Zgłoś
kidbornsleepy Statua Wolności na Wiśle 21.08.08, 10:57 Paranoja jakaś. Absolutnie jestem przeciwny oszpecaniu Wisły takimi hamburgerskimi pomnikami. Syrenka tam jest i starczy. Zamiast stawiać jakieś barahło bardziej by się przydały deptaki nad wisłą np między Mostami Śląskodąbrowskim a Poniatowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jungestuchol Re: Statua Wolności na Wiśle 21.08.08, 12:00 "Zamiast stawiać jakieś barahło bardziej by się przydały deptaki nad wisłą np między Mostami Śląskodąbrowskim a Poniatowskiego." Już jest jeden. Nazywa się most Świętokrzyski ;P Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Statua Wolności na Wiśle 21.08.08, 11:03 Błagam, litości :-/ Ani się nie obejrzymy a staniemy się kolonią amerykańską. Żenua i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
erst14 Statua Wolności na Wiśle 21.08.08, 11:07 Statua powinna przedstawiać premiera Mazowieckiego na trybunie sejmowej (na chwilę przed utratą przytomności) w słynnym geście V2 ! Odpowiedz Link Zgłoś
adomas Lepszy pomnik chama z Wesela Wyspiańskiego 21.08.08, 11:10 100 metrowy, na pomniku cham ze sznurem w ręce i skonfundowanym obliczem, a na cokole cytat: "Miałeś chamie, złoty róg, miałeś chamie czapkę z piór, ostał ci się ino sznur." Cytat niedokładny bo z pamięci, ale powiem wam że Wyspiański jest mistrzem świata. Odpowiedz Link Zgłoś